Alapvetően fontos fogyasztási tanácsok a Napharcos termékekhez. 2015, Napharcos biológiai sejtjavító és megújító specialista

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Alapvetően fontos fogyasztási tanácsok a Napharcos termékekhez. 2015, Napharcos biológiai sejtjavító és megújító specialista"

Átírás

1 Alapvetően fontos fogyasztási tanácsok a Napharcos termékekhez 2015, Napharcos biológiai sejtjavító és megújító specialista

2

3 A tökéletes táplálkozás megvalósítása a természetes testi állapotért Különlegesen jó, túlélést támogató döntést hoztál amikor elhatároztad hogy regenerálod, sokkal jobb állapotba hozod a testedet és megvetted az értékes Napharcos termékeket. Sokat fizettél értük, most hozz ki a legtöbbet ebből a befektetésedből. Ezt az írást szóról-szóra igen figyelmesen olvasd el, ne ugorj át, ne hagyj ki semmit. Azután pedig használd oly módon a termékeket, ahogyan javaslom. A tanácsaimat 2005 óta szerzett saját, és a vevőim tapasztalatai alapján írtam meg. Akik nem tudtak elegendő önfegyelmet gyakorolni és figyelmen kívül hagyták a tanácsaimat vagy egy részüket, nem értek el megfelelő és kielégítő eredményt. Akik viszont maradéktalanul betartották a javaslataimat, azok szinte ember feletti jó állapotot értek el. Ahhoz, hogy Neked a lehető legtöbb nyereséged származzon a Napharcos termékek fogyasztásából, szükséges betartanod a fogyasztási javaslataimat. A két legfontosabb javaslat amit saját érdekedben ajánlatos betartanod az, hogy 1) a Napharcos termékekkel együtt ne fogyassz más ételt (súlygyarapodást okozna, de ha arra van szükség, akkor is csak a regeneráció első szakasza - amíg van salak ürülés és amíg nem víztiszta a vizeleted - lezáródása után kezdd a súlygyarapodást), és 2) a regeneráció első szakaszában egyáltalán ne egyél mást a Napharcos termékeken kívül! Továbbá elegendő tiszta vízen kívül ne igyál semmi mást! Nem tilthatjuk meg Neked más ételek evését, de ha megvetted az értékes Napharcos termékeket, ne pazarold a pénzedet azzal, hogy az első szakaszban hagyományos étel evésével gyengíted a belső regenerációt. Egy hasonlattal: ha a mosógépbe a sok koszos ruhára a legdrágább mosószerből csak egyetlen csepp mosószert tennénk, akkor hiába vettünk volna drága mosószert, soha nem tisztulnának ki a ruhák. Most tehát legyél "fegyelmezett" a táplálkozásban, tartsd be a tanácsokat! Neked (a testednek) az a jó, ha az ízek utáni vágyból evés helyett valóban táplálkozol, és az a legjobb, ha tökéletes táplálékot fogyasztasz. A Napharcos termékek együttesen a tökéletes táplálék. Antoine de Saint Exupéri szavaival a tökéletes nem az amihez nem lehet hozzátenni, hanem az, amiből nem lehet elvenni. A Napharcos termékek teljes köre (a változatok nélkül) szükséges a sejteknek, és lefedik a sejtek teljes táp- és védőanyag szükségletét. Igen különleges probléma esetén kellhetne ezeken kívül más a sejteknek.

4 A Napharcos termékek közvetlenül a sejtek által felhasználható formában tartalmazzák a tápanyagokat. Nincsenek bennük sem közömbös, sem káros anyagok. Következésképpen miután a bélrendszer teljesen kitisztult, nem lesz salak-, gáz- és szag képződés az emésztőrendszerben, belekben, csak a rostok fognak távozni, fenntartva a normális bélmozgásokat. A termékek közül az árpa és a fehérjék laktatnak. A további termékek egyidejű fogyasztásakor még tartalmasabb a jóllakás. Mivel ezeket mind közvetlenül fel tudják használni a sejtek, az emésztésükre nincs szükség - csak amivel összekeverjük a Napharcos termékeket, a "vivő anyagokat" kell emészteni. A gyomrod a termékek elfogyasztása után 15 percen belül üres lesz mert a véráram elviszi az összes tápanyagot. Ennek ellenére jóllakott leszel, ha elegendő mennyiséget kevertél magadnak. Akkora adagot keverj hogy legalább négy, de inkább nyolc óra hosszán át jóllakott legyél. Eredendően a test mint biológiai "szerkezet" a táplálékból nyer energiát. Kihangsúlyozom: táplálékból. A halálmiszerek viszont energiát vesznek el. Ez az evés utáni elnehezülés, elálmosodás, ellustulás. Akinek túl nehéz az élete és kevés a szellemi energiája, hogy ne lenne fáradt, ha még az is energiát vesz el tőle amit megeszik?! Aki szellemileg friss, annak az energiáját is csökkentik a halálmiszerek. Vagyis mindenki jobban jár ha valódi táplálékot fogyaszt. A Napharcos sejttáplálék energiát ad, méghozzá sok, magas rezgésszámú energiát. Az árpa és a fehérje jóllakást okoznak. Az árpa önmagában a sejtek tápanyag szükséglete nagy részének fedezésével laktat. Nem tartalmaz mindent, elegendő fehérjét sem. A fehérje árpa nélkül a fehérje és aminosav szükséglet fedezésével laktat, de hiányozni fognak az enzimek amik szükségesek a fehérjék és aminosavak átalakításához, és hiányozni fognak az esszenciális zsírsavak, az egyenletes energiát adó többszörösen összetett szénhidrátok, és a többi mikrotápanyag, sejtvédők, szabad gyök semlegesítő - valamint a rostok. Ezért javasoljuk legalább ennek a két terméknek a fogyasztását, ezért nem lehet a Webáruházban egyetlen terméket vásárolni. A Te érdekében.

5 A test újraépítésének elindulása A Napharcos termékek elindítanak egy belső megújulási folyamatot a testben. Ennek első szakasza alatt a termékfogyasztást nem ajánlatos abbahagyni. Az első szakasz az, amikor még ürül salak a belekből és színes a vizelet. Az első szakaszban a termékek tisztítják a bélrendszert, helyreállítják a természetes bélflórát, kiszabadítják a szövetekből, zsírszövetekből, a szervekből a legkönnyebben megmozdítható méreganyagokat, azok a véráramba kerülnek. Ez tüneteket, rossz közérzetet, fáradtságot, stb. okozhat. Az ártalmatlanított anyagok a vizeletkiválasztó és a bélrendszeren keresztül fognak távozni. Ehhez naponta több liter tiszta víz ivása szükséges. A belső regeneráció a sejtek szintjén történik, és több hetet is igénybe vehet. A vércukor szint be fog állni normál értékre, nem szabad cukor szint csökkentő szereket szedni mert akkor veszélyesen alacsonyra kerül a cukor szint. Az emésztőcsatorna ki fog tisztulni, helyre fog állni a normál bélflóra. A máj, a vesék is kitisztulnak és jobban fognak dolgozni. Az érrendszerből távoznak a lerakódások. Ezek mind színes vizeletben és salakként fognak távozni. FONTOS! Az első szakasz alatt nem szabad mesterséges cukrokat fogyasztani! Ez mindig káros! Gyümölcscukrokból is a lehető legkevesebb ajánlatos csak. Valódi NaCl só fogyasztása viszont igen ajánlatos. A Napharcos termékek átkapcsolják a Halál- és az Élet gént. Kikapcsolják a Halál gént és bekapcsolják az Élet gént. A biológusok tudnak ezekről, és többen is kutatják, mi kapcsolhatná át ezeket. A Napharcos termékeket ezek a kutatók nem ismerik. A cukor bekapcsolva tartja a Halál gént, tehát nem érdemes fogyasztani. Az Élet gén bekapcsolódása után az egész testben újraépülési folyamatok indulnak be. A sejtek elkezdenek teljes időben életet támogató üzemmódban működni, és kommunikálni egymással. Ez rendkívül előnyös változásokat fog okozni a testműködésben és a közérzetben.

6 Az első szakaszban az egész folyamatot megszakíthatja, és a Halál gént bekapcsolhatja a Napharcos termékek fogyasztásának abbahagyása, vagy egy lakmározás hagyományos ételből. Ilyen esetben a véráramban lévő méreganyagok kiürítése megáll, azokat ismét el kell helyezni a szövetekben és a zsírrétegben. A sejtek megint az idő nagy részében vészhelyzeti működésben lesznek, amikor is nem tudják a szerveket megfelelően működtetni. Ez olyan lenne mint ha egy ember az autóját amiben most cseréltek motort de még egy pár dolog nincs rászerelve, a motor csavarok még nincsenek meghúzva, elvinné, beleülne és elmenne. Annyira felelőtlennek nem érdemes lenni hogy egy társaság, vagy néhány íz kedvéért megszakadjanak a test javulási folyamatai, és ismét elkezdődjön belül a rombolás. Az első javulási szakasz után már stabilabb lesz a testi állapot, az időnként megevett hagyományos étel már nem okoz gondokat. Nem tapasztalható változás a termékektől vagy csak pici változás jelentkezett Ha valakinél komoly baj van a sejtek szintjén, vagy a szervekkel - meglévő betegségek; elhízás; vagy nincs betegség, de a személy nagy étkű; nagyhasú; fogyaszt sok kenyeret; pékárut; tésztát; édességet; cukrot; mesterséges édesítőt; húst; margarint; olajban sült ételeket; ha főleg szupermarketben vásárol élelmiszert, különösen ha gyorsétkezdékben eszik; ha sok mindent iszik vízen kívül, különösen ha energia italokat iszik; valamilyen étrend változat szerint étkezik; sok étrend kiegészítőt, vagy gyógynövényt fogyasztott; gyógyszert szed; alkoholt iszik vagy ivott; sok mérgezett levegőt lélegzik vagy lélegzett be; ha 8,000 alatt van a Testi és szellemi állapotok skáláján; ha koros vagy idős - akkor lehet hogy csak hetek múlva vagy egy-két hónap fogyasztási idő után lesz érezhető a termékek hatása, a változás, annak ellenére hogy a regeneráció folyik a testében. Ilyen esetekben sokkal több munkát kell a termékeknek elvégezniük, ezért "késik az eredmény".

7 Hosszú távú előnyök Ahogy telik az idő, elegendő mennyiség fogyasztása esetén a tápanyag feltöltési szakasz után is időről-időre további javulást fogsz tapasztalni. Ez azért lesz, mert az újonnan képződő sejtek már kitűnően fognak működni, megszűnik a sejtvesztés, vagyis növekedni fog a kifogástalan állapotú és jól működő sejtek száma. Az izmok és hússzövetek, a bőr feszesebbek lesznek, a szerveid jobban fognak működni, biológiailag fiatalodni fogsz. A termékek folyamatos, bőséges fogyasztásával az árpa energiájától, tápanyagaitól és a többi termékekben lévő néhány más tápanyagtól felfelé fogsz haladni a Testi és szellemi állapotok skáláján. Nagyon fog tetszeni az az állapot! Hét év alatt a tested összes sejtje kicserélődik. Ha fogyasztod rendszeresen és elegendő mennyiségben a Napharcos termékeket akkor hét év múlva egy teljesen megújult tested lesz. A test javításának módja - különbség másoktól A táplálékkiegészítők, étrend-kiegészítők vagy azáltal javítanak az egészségen, a testműködésen, hogy beviszik az olyan szükséges anyagokat amelyeket normális esetben a test állítana elő de valamiért nem képes ezt megtenni, vagy a testnek külső forrásból szükséges elemi anyagok ezreinek egyikét-másikát tartalmazzák. A Napharcos sejttáplálékok fokozatosan képesek rendbe tenni azokat a folyamatokat amikkel a test előállít anyagokat, így velük nem tüneti kezelés történik hanem a probléma kiváltó okának a megszűntetése. A Napharcos a külső forrásból beszerzendő elemi tápanyagok tízezres teljességét biztosítja a testnek szükséges arányokban, mert ezek a napsütés hatására előcsírázó árpából és rizsből, valamint más növények biológiai "előemésztéséből" természetes módon jönnek létre, anélkül hogy beavatkoznának a természeti folyamatokba. A Napharcos módszerével az embereknél és a gépeiknél sokkal több és jobb minőségű táp- és védőanyag vált előállíthatóvá növényekből, természetes úton. Ezek alapján sejthető, hogy ha mások bizonyos fokú tápanyag hiány pótlásával jobb állapotba tudják hozni a testet, akkor a Napharcos termékek a tápanyagok sokkal szélesebb körével, ráadásul az élelmiszerek helyett tökéletes táplálkozással milyen jó állapotot valósítanak meg.

8 Napharcos termékek adagolása Átlagos esetben: Árpa, fehérje mellett: 3-4 enyhén púpozott evőkanál Árpa, fehérje nélkül: 8-10 enyhén púpozott evőkanál Fehérje, árpa mellett: 3-4 enyhén púpozott evőkanál Fehérje, árpa nélkül: 6-8 enyhén púpozott evőkanál ORMUS Szuper zöld: enyhén púpozott evőkanál Folyékony fény: 0.33 dl = 3.3 cl Immunpajzs: 2 teáskanál, de lásd a termék címkét Női, férfi vitaminok: naponta 1x3, vagy 3x1 tabletta Folyékony vitamin: 2 teáskanál Más ételt ne egyél egyidejűleg. Várj negyed órát. Ha negyed óra múlva még mindig, vagy újra éhes leszel, akkor igyál 3-5 dl vagy több vizet és várj pár percig. Ha elmúlik az éhség, akkor elegendő volt a mennyiség. Ha éhes maradsz akkor kevés volt a mennyiség, egyél meg még egy ugyanekkora adagot. Normál testsúlytól eltérő súly vagy gyerekek esetében ezt a mennyiséget számold át a testsúllyal arányosan más mennyiségre.

9 A szükséges mennyiség megállapítása A tested születésed óta tápanyag hiányos. Úgy fogja felszívni a tápanyagokat mint szivacs a vizet. Amíg nem elegendő a mennyiség, addig éhes leszel. Ne sanyargasd a sejtjeidet tovább, vegyél be akkora adagot ami elegendő a testednek 4-8 óra hosszáig. Lehet, hogy egy csomag termék nem tart ki egy hónapig. Lehet hogy három nap alatt elfogy. Nem számít! Nem az számít, hogy milyen gyorsan fogynak el a termékek, hanem az, hogy a sejtjeid megkapják-e a nekik szükséges tápanyagokat! Ha szüksége van rá a sejtjeidnek, add meg nekik! Még soha nem kapták meg teljesen a tápanyagokat, de "tudják", hogy kell nekik. Cserében nagyon jól fognak működni, amitől Neked hamarosan sokkal jobb közérzeted és testműködésed lesz. Ha minden sejted tápanyag bőségben lesz, azt fogod észre venni hogy kisebb mennyiségtől is hosszú órákra jóllaksz. Az elért jobb állapot fenntartása olcsóbb lesz, mint amilyen kezdetben volt. Kár, hogy nincs a gyomron egy kijelző ami mutatná hogy pld. "8000 enzimet, 2 gr Béta glukánt kérek még". Így marad a szükséges mennyiség megállapítására az éhség, vagy kinél hogy, nem éhség hanem valami meghatározhatatlan hiány érzet, annak tudatosítása hogy kevés a bevitt tápanyag. A Napharcos árpát a tápanyag bősége miatt semmivel sem lehet helyettesíteni. Másik fajta árpa termékkel sem. A Napharcos különlegesen tápanyagdús talajában a kiválasztott, legalkalmasabb növényekből a Napharcos technológiájával a Nap hatására képződő tápanyagok mennyisége a sokszorosa annak amit a legjobb laboratóriumokban vagy üzemekben, vagy bármilyen más növények hagyományos termesztésével elő lehet állítani. Ezért ha a legjobbat akarod tenni a testeddel, akkor Napharcos termékeket fogyassz.

10 A Napharcos termékek aránya Az árpát és a fehérjét 2:1 arányban, tápanyag feltöltés után közérzet és emésztőrendszer működése szerint 2:1-1:1 arányban kell fogyasztani. A Napharcos termékek mennyisége zseniálisan van meghatározva. Az ORMUS szuper zöldből, a Folyékony fényből, az Immunpajzsból és a vitaminokból havonta pontosan annyi darab flakon/tasak szükséges mint a fehérjéből. Tehát a jóllakáshoz szükséges fehérje mennyiség megmutatja hogy mennyi kell a többi termékből. Az Immunpajzsból fertőzés, vagy stressz estén több szükséges, a termék címke szerint.

11 A Napharcos termékek íze A Napharcos termékek tiszta növényi táplálékok, ennélfogva az ízük természetes, a nyers növények íze. Érdekes, hogy a Napharcos természetes tápanyag kinyerési technológia eredményeképpen a termékek íze nagyon finom. Az évtizedek óta vegyi ízanyagú élelmiszereket fogyasztó emberek azonban akár szörnyű rossz ízűnek is érezhetik őket. Szerencsére a Napharcos táplálákok néhány hét alatt ki fogják üríteni a testből a vegyi ízanyagok maradványait, és utána a korábban eltorzult ízérzékelésű emberek is finomnak fogják érezni a természetes ízeket.

12 A Napharcos termékek fogyasztása Olvasd el a termékek részletes használati útmutatóját is! A jobboldali kép a borítója.

13 A Napharcos termékekről részletes leírás a termékismertetőkben található: ugyfelszolgalat@napharcos.org Copyright Napharcos Kft. ALAPVETŐEN FONTOS TERMÉK- FOGYASZTÁSI TANÁCSOK

MAGAZIN 2014 április, I. évfolyam 2. szám

MAGAZIN 2014 április, I. évfolyam 2. szám Napharcos biológiai sejtjavító specialista NAPHARCOS MAGAZIN 2014 április, I. évfolyam 2. szám Visszatérés a természetes testműködéshez - 50 év tévelygés - Túlságos elszakadás a természettől: veszélyek

Részletesebben

NAPHARCOS Magazin 2016 január, III. évf. 1. szám

NAPHARCOS Magazin 2016 január, III. évf. 1. szám Biológiai sejtjavító és megújító specialista A Napharcos sejtbiológiai megoldása NAPHARCOS Magazin 2016 január, III. évf. 1. szám Az ideális testi állapot elérése megtartása Az ideális testi állapot elérése,

Részletesebben

OKTATÓFILMEK BEMUTATÁSA

OKTATÓFILMEK BEMUTATÁSA Debrecen, 2015. október 20. EGÉSZSÉGES ALAPANYAGOK EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS MINTAPROJEKT A KÖZÉTKEZTETÉS MINŐSÉGI FEJLESZTÉSÉRE ÉS A FOGYASZTÓI TUDATOSSÁG NÖVELÉSÉRE A TELJES ELLÁTÁSI LÁNCBAN OKTATÓFILMEK

Részletesebben

1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0037. Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. Hírlevél. Röviden a cukorbetegségről

1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0037. Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. Hírlevél. Röviden a cukorbetegségről 1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0037 Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. 1 Hírlevél Röviden a cukorbetegségről Cukorbetegség felismerése és kezelése Kiadó: Gönc Város

Részletesebben

Sporttáplálkozás. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július

Sporttáplálkozás. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július Sporttáplálkozás Készítette: Honti Péter dietetikus 2015. július Az egészséges ember számára megfogalmazott táplálkozási ajánlások érvényesek a különböző sporttevékenységet végzők számára is. Kiegyensúlyozott

Részletesebben

Helyes táplálkozás a családban

Helyes táplálkozás a családban Helyes táplálkozás a családban Amikor leültem megírni ezt a cikket, azon gondolkodtam, vajon hányan fognak unottan felsóhajtani: "Na, már megint a táplálkozásról lesz szó!" Valóban nagyon sok szó esett

Részletesebben

Születési dátumom: év..hónap nap.(pl.: 2005.10.12.)

Születési dátumom: év..hónap nap.(pl.: 2005.10.12.) Mérési azonosító (Nem kell kitöltened!) Egészség kérdőív 8. osztályos tanulók részére Születési dátumom: év..hónap nap.(pl.: 2005.10.12.) Kérlek, hogy válaszodat jelöld így! (Ha elrontottad a választ,

Részletesebben

TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0037. Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. Hírlevél. Táplálkozási kisokos

TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0037. Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. Hírlevél. Táplálkozási kisokos Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. 1 Hírlevél Táplálkozási kisokos Általános tudnivalók az egészséges táplálkozásról Kiadó: Gönc és Térsége Egészségéért Egészségügyi

Részletesebben

Zöld élelmiszerek Tibet, Hawaii, Peru, Tajvan, Ecuador, Kalifornia és Brazília

Zöld élelmiszerek Tibet, Hawaii, Peru, Tajvan, Ecuador, Kalifornia és Brazília Zöld élelmiszerek Tibet, Hawaii, Peru, Tajvan, Ecuador, Kalifornia és Brazília A természet kvintesszenciái A kvintesszencia szó Arisztotelész természeti filozófiájából indul ki és a latin quinta essentia,

Részletesebben

DIÉTÁS TANÁCSADÁS Tablettával és inzulinnal kezelt cukorbetegek, hozzátartozóik részére, szakképzett dietetikusok segítségével.

DIÉTÁS TANÁCSADÁS Tablettával és inzulinnal kezelt cukorbetegek, hozzátartozóik részére, szakképzett dietetikusok segítségével. 2 INGYENES SZOLGÁLTATÁSAINK, SZERVIZ & ÜGYFÉLSZOLGÁLAT Dcont SZAKÜZLET és SZERVIZ 77 Elektronika Kft. 1116 Budapest, Fehérvári út 98. Nyitva tartás: Hétfő - csütörtök: 7.30-16.30 Péntek: 7.30-14.00 Nyitvatartási

Részletesebben

Egészséges táplálkozás:

Egészséges táplálkozás: KORSZERŰ TÁPLÁLKOZÁS Egészséges táplálkozás: Az egészséges :egy megfelelően összeállított menü, a szervezetnek szükséges energia és tápanyag mennyiséget biztosítja ahhoz, hogy tartósan egészségesek maradjunk.

Részletesebben

(Ezt az összeállítást nyugodtan továbbküldheti rokonainak, barátainak de kérem, semmilyen módon ne változtassa meg! A szerzői jogok tulajdonosa a

(Ezt az összeállítást nyugodtan továbbküldheti rokonainak, barátainak de kérem, semmilyen módon ne változtassa meg! A szerzői jogok tulajdonosa a 25 ötlet, amelyekkel ünnepek alatt (és után is!) kordában tarthatja családját (Ezt az összeállítást nyugodtan továbbküldheti rokonainak, barátainak de kérem, semmilyen módon ne változtassa meg! A szerzői

Részletesebben

A Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda szakmai kiadványa. Egészséges táplálkozás

A Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda szakmai kiadványa. Egészséges táplálkozás A Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda szakmai kiadványa Egészséges táplálkozás Jelen kiadvány a TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0025 A kiskunhalasi kistérség egészségtudatos fejlesztése egészségre nevelő és szemléletformáló

Részletesebben

Alakformáló diéta (nemcsak) vegetáriánusként

Alakformáló diéta (nemcsak) vegetáriánusként Alakformáló diéta (nemcsak) vegetáriánusként Az első témakör, amit a vegetáriánus táplálkozással kapcsolatban bővebben kifejtenék, a vegetáriánus alakformáló diéta. A fogyás, súlycsökkenés önmagában nem

Részletesebben

Pl.: 168 cm magas, szellemi tevékenységet végzõ, különösebb fizikai terheléstõl mentes nõ ideális testtömege: 58 kg,

Pl.: 168 cm magas, szellemi tevékenységet végzõ, különösebb fizikai terheléstõl mentes nõ ideális testtömege: 58 kg, Táplálkozás A kiegyensúlyozott táplálkozás alapjai A minõségileg megfelelõ táplálkozás változatos, idényszerû, íz, szín, konzisztencia tekintetében harmonikus, komplett (állati eredetû) fehérjéket tartalmaz,

Részletesebben

Szabóné Schmidt Mária Konzultáns kód: 000-0058575 TEL: +36 20 386 6434. Website: http://fittlesz.com http://www.fittmellekes.com

Szabóné Schmidt Mária Konzultáns kód: 000-0058575 TEL: +36 20 386 6434. Website: http://fittlesz.com http://www.fittmellekes.com E-mail: maria.fittlady@gmail.com Skype: fittlesz Website: http://fittlesz.com http://www.fittmellekes.com Mit jelent a Wellness? Ez az új fogalom túlságosan összetett ahhoz, hogy egy szóval megfogalmazható

Részletesebben

Az egészséges táplálkozás 12 pontja. A dietetikusok ajánlásával

Az egészséges táplálkozás 12 pontja. A dietetikusok ajánlásával Az egészséges táplálkozás 12 pontja A dietetikusok ajánlásával Minél változatosabban Mindenki szeretne egészségesen élni Minél többféle élelmiszerből, különböző ételkészítési módok felhasználásával állítsuk

Részletesebben

SZAKMAI SEGÉDANYAG az FFsuli program elméleti anyagaiba.

SZAKMAI SEGÉDANYAG az FFsuli program elméleti anyagaiba. 3. Foglalkozás SZAKMAI SEGÉDANYAG az FFsuli program elméleti anyagaiba. Élelmiszerek vásárlása Az élelmiszerek vásárlása alapvetően két szempont alapján történhet: a kiválasztást befolyásolják egyrészt

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Berocca pezsgotabletta Vitaminok, ásványi anyagok kombinációja

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Berocca pezsgotabletta Vitaminok, ásványi anyagok kombinációja BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Berocca pezsgotabletta Vitaminok, ásványi anyagok kombinációja Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat

Részletesebben

Teniszezők Táplálkozása Összeállította: Faludi Levente szakedző

Teniszezők Táplálkozása Összeállította: Faludi Levente szakedző Teniszezők Táplálkozása Összeállította: Faludi Levente szakedző A táplálkozás nem teljesítményfokozó tényező, de a táplálkozásban elkövetett hibák csökkentik a teljesítőképességet! Energia szükséglet Egy

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Merckformin

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Wellbutrin SR 150 mg retard tabletta. bupropion-hidroklorid

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Wellbutrin SR 150 mg retard tabletta. bupropion-hidroklorid Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Wellbutrin SR 150 mg retard tabletta bupropion-hidroklorid Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

Munkaforma. plénum, csoportmunka. /4 fő/ munka. /4 fő/ egyéni. pármunka

Munkaforma. plénum, csoportmunka. /4 fő/ munka. /4 fő/ egyéni. pármunka Készült: Baranyi Hajnalka pályamunkája alapján Kerettantervi modul / témakör: Egészséges táplálkozás Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, A tanóra témája: Az egészséges táplálkozás

Részletesebben

HATÁRTALANUL TANULMÁNY III. 2012. május 5.

HATÁRTALANUL TANULMÁNY III. 2012. május 5. HATÁRTALANUL TANULMÁNY III. 2012. május 5. A Raoul Wallenberg Szakképző Iskolában és a Puskás Tivadar Szakközép Iskolában kitöltött tesztek összehasonlításának eredménye: 1. Hány éves Ön? A magyarországi

Részletesebben

TANÁCSOK NAGY MELEG ESETÉRE

TANÁCSOK NAGY MELEG ESETÉRE TANÁCSOK NAGY MELEG ESETÉRE Általános tudnivalók Kánikulai napokon a különösen meleg dél körüli, kora délutáni órákat töltse otthon, viszonylag hűvösben, besötétített szobában! Nagy melegben zuhanyozzon

Részletesebben

Flexove 625 mg Tabletta Szájon át történő alkalmazás 1327 Lysaker, Norvégia Belgium - Navamedic ASA Vollsveien 13 C 1327 Lysaker, Norvégia

Flexove 625 mg Tabletta Szájon át történő alkalmazás 1327 Lysaker, Norvégia Belgium - Navamedic ASA Vollsveien 13 C 1327 Lysaker, Norvégia I. MELLÉKLET FELSOROLÁS: MEGNEVEZÉS, GYÓGYSZERFORMA, GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY- DÓZISOK, ALKALMAZÁSI MÓDOK, KÉRELMEZŐ, FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJA A TAGÁLLAMOKBAN 1 Tagállam Forgalomba hozatali engedély

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA EPOLAR Trio tabletta és rágótabletta Mielott elkezdené szedni

Részletesebben

A testmozgás anatómiája Részlet dr. Sánta János sportorvos, belgyógyász-kardiológus előadásából

A testmozgás anatómiája Részlet dr. Sánta János sportorvos, belgyógyász-kardiológus előadásából Mozgásszervi megbetegedések és megelőzésük A testmozgás anatómiája Részlet dr. Sánta János sportorvos, belgyógyász-kardiológus előadásából Az ember egész testalkatát, felépítését a csontváz határozza meg,

Részletesebben

A táplálkozás szerepe a szív érrendszeri megbetegedések. megelőzésében. Dr. Czakó Tibor 2013.10.22.

A táplálkozás szerepe a szív érrendszeri megbetegedések. megelőzésében. Dr. Czakó Tibor 2013.10.22. A táplálkozás szerepe a szív érrendszeri megbetegedések megelőzésében Dr. Czakó Tibor 2013.10.22. Mottó: A táplálékban keressétek gyógyulásotokat Hippokratesz 2001-ben 17 millió ember halt meg keringési

Részletesebben

English... 1 15 eština... 16 29 Sloven ina... 30 41 Magyarul... 42 53 Polski... 54 67... 68 83 Lietuvi... 84 97

English... 1 15 eština... 16 29 Sloven ina... 30 41 Magyarul... 42 53 Polski... 54 67... 68 83 Lietuvi... 84 97 FDV 1001-A 1 English... 1 15 eština... 16 29 Sloven ina... 30 41 Magyarul... 42 53 Polski... 54 67... 68 83 Lietuvi... 84 97 1 2 A B 1 C D E 5 2 F 4 G 3 3 4 5 6 1 1 2 2 FDV 1001-A Tartalom 42 HU Akkumulátoros

Részletesebben

1. pont Minél változatosabban, minél többféle élelmiszerből, különböző ételkészítési módok felhasználásával állítsuk össze étrendünket.

1. pont Minél változatosabban, minél többféle élelmiszerből, különböző ételkészítési módok felhasználásával állítsuk össze étrendünket. 1. pont Minél változatosabban, minél többféle élelmiszerből, különböző ételkészítési módok felhasználásával állítsuk össze étrendünket. Ne ragaszkodjunk a megszokotthoz, ízleljünk meg más ételeket is,

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Flixonase szuszpenziós orrspray flutikazon-propionát

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Flixonase szuszpenziós orrspray flutikazon-propionát Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Flixonase szuszpenziós orrspray flutikazon-propionát Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Suprastin tabletta klórpiramin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Suprastin tabletta klórpiramin BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Suprastin tabletta klórpiramin Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. - Tartsa meg a betegtájékoztatót,

Részletesebben

Tömegnövelő edzésterv

Tömegnövelő edzésterv Tömegnövelő edzésterv Ajánlott: - azoknak, akik nagy izmokat szeretnének - azoknak, akik csupán feszesebb, tónusosabb testre vágynak - sportolóknak, akik szeretnék a sportági mozgásból eredő aránytalanságokat

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Ebrantil 30 mg retard kapszula Ebrantil 60 mg retard kapszula Ebrantil 90 mg retard kapszula.

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Ebrantil 30 mg retard kapszula Ebrantil 60 mg retard kapszula Ebrantil 90 mg retard kapszula. Betegtájékoztató: Információk a beteg számára Ebrantil 30 mg retard kapszula Ebrantil 60 mg retard kapszula Ebrantil 90 mg retard kapszula urapidil Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Tájékoztató szív- és érrendszeri betegségekről és azok megelőzéséről

Tájékoztató szív- és érrendszeri betegségekről és azok megelőzéséről Erre majd együtt mászunk fel! Tájékoztató szív- és érrendszeri betegségekről és azok megelőzéséről Bayer Hungária Kft. 1123 Budapest, Alkotás u. 50. www.szeretemazeletem.hu Az érelmeszesedéstől az infarktusig

Részletesebben

1. Testünk és lelkünk szoros egysége... 4. 2. Táplálkozási szokásaink a magyar kultúrában.. 4

1. Testünk és lelkünk szoros egysége... 4. 2. Táplálkozási szokásaink a magyar kultúrában.. 4 Tartalom KÖSZÖNTŐ... 2 1. Testünk és lelkünk szoros egysége... 4 2. Táplálkozási szokásaink a magyar kultúrában.. 4 3. Az egészségtelen táplálkozás és az elhízás káros hatásai... 5 4. Hogyan együnk?...

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. OLANZAPIN LILLY 2,5 mg bevont tabletta. OLANZAPIN LILLY 15 mg bevont tabletta

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. OLANZAPIN LILLY 2,5 mg bevont tabletta. OLANZAPIN LILLY 15 mg bevont tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA OLANZAPIN LILLY 2,5 mg bevont tabletta OLANZAPIN LILLY 5 mg bevont tabletta OLANZAPIN LILLY 7,5 mg bevont tabletta OLANZAPIN LILLY 10 mg bevont tabletta

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Talliton 6,25 mg tabletta Talliton 12,5 mg tabletta Talliton 25 mg tabletta.

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Talliton 6,25 mg tabletta Talliton 12,5 mg tabletta Talliton 25 mg tabletta. BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Talliton 6,25 mg tabletta Talliton 12,5 mg tabletta Talliton 25 mg tabletta karvedilol Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

4. sz. melléklete az OGYI-T-20243/01-06 sz. forgalomba hozatali engedélynek BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

4. sz. melléklete az OGYI-T-20243/01-06 sz. forgalomba hozatali engedélynek BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 4. sz. melléklete az OGYI-T-20243/01-06 sz. forgalomba hozatali engedélynek Budapest, 2006. október 30. Szám: 13369-70/40/06 Eloadó: Bobkó Zita Tárgy: Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓ A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Crestor

Részletesebben

Kedves Olvasó! Az utóbbi években többször figyelhető meg hazánkban is rendkívüli, gyakran hosszantartó meleg időjárás.

Kedves Olvasó! Az utóbbi években többször figyelhető meg hazánkban is rendkívüli, gyakran hosszantartó meleg időjárás. HASZNOS TANÁCSOK KÁNIKULA IDEJÉRE Kedves Olvasó! Az utóbbi években többször figyelhető meg hazánkban is rendkívüli, gyakran hosszantartó meleg időjárás. A kánikula bárkinek okozhat egészségügyi panaszokat,

Részletesebben

Vitaminok, ásványi anyagok és bizonyos egyéb anyagok élelmiszerekhez történő hozzáadása ***II

Vitaminok, ásványi anyagok és bizonyos egyéb anyagok élelmiszerekhez történő hozzáadása ***II C 297 E/98 P6_TA(2006)0199 Vitaminok, ásványi anyagok és bizonyos egyéb anyagok élelmiszerekhez történő hozzáadása ***II Az Európai Parlament jogalkotási állásfoglalása a Tanács közös álláspontjáról a

Részletesebben

BUDAPESTI KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI ÉS ÁLLAMIGAZGATÁSI EGYETEM VISELKEDÉSKUTATÓ KÖZPONT

BUDAPESTI KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI ÉS ÁLLAMIGAZGATÁSI EGYETEM VISELKEDÉSKUTATÓ KÖZPONT KÉRDŐÍV B ORSZÁGOS LAKOSSÁGI ADE VIZSGÁLAT 2001 BUDAPESTI KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI ÉS ÁLLAMIGAZGATÁSI EGYETEM VISELKEDÉSKUTATÓ KÖZPONT ELŐSZÖR NÉHÁNY KÉRDÉS AZ ALKOHOL- FOGYASZTÁSSAL KAPCSOLATBAN. KÉRJÜK,

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató (etikus) BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Nitrofurantoin-CHINOIN

Részletesebben

A TIENS Kínai datolya (Jujuba) kivonat tápláló és egészséges

A TIENS Kínai datolya (Jujuba) kivonat tápláló és egészséges TIENS Kínai datolya (Jujuba) kivonat Nagyszerű választás a vér táplálásához és az idegek megnyugtatásához! A kínai medicina szerint az Aranyszínű selyemdatolya (Jujuba), vagy más néven kínai datolya segít

Részletesebben

Vastagbéltükrözés (Kolonoszkópia)

Vastagbéltükrözés (Kolonoszkópia) Vastagbéltükrözés (Kolonoszkópia) ÁLLAMI SZŰRŐPROGRAM A RÁKMEGELŐZŐ ELVÁLTOZÁSOK, ILLETVE A VASTAG- ÉS VÉGBÉLRÁK SZŰRÉSÉRE ÉS KORAI FELISMERÉSÉRE Ideje, hogy önmagára gondoljon. A vastagbél jellemzői és

Részletesebben

Használati utasítás Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta!

Használati utasítás Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta! Használati utasítás Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta! BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK KÉRJÜK, OLVASSA EL FIGYELMESEN AZ ALÁBBI FIGYELMEZTETÉSEKET! A) A szauna használata előtt, feltétlenül olvassa

Részletesebben

Döbbenet, már nem tudnak mit kitalálni, vagy inkább betartatnak egy felsőbb utasítást? CIVILHÁLÓZAT nyilvános állásfoglalása. Szia!

Döbbenet, már nem tudnak mit kitalálni, vagy inkább betartatnak egy felsőbb utasítást? CIVILHÁLÓZAT nyilvános állásfoglalása. Szia! Biztosan hallottad a médiákból, hogy szeptembertől tilos lesz a közétkeztetésben a sót + cukrot kitenni az asztalra! Többször hallottam, bemondták a Kossuth rádió híreiben és szépen beolvasták a miértet

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Rubophen 500 mg tabletta paracetamol

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Rubophen 500 mg tabletta paracetamol Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Rubophen 500 mg tabletta paracetamol Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára

Részletesebben

Betaloc ZOK DIU 100 mg/12,5 mg retard filmtabletta (AstraZeneca)

Betaloc ZOK DIU 100 mg/12,5 mg retard filmtabletta (AstraZeneca) ORSZÁGOS GYÓGYSZERÉSZETI INTÉZET Budapest, 2000. július 19. 1051 Budapest V., Zrínyi u. 3. Szám: 8682/40/2000. Levélcím: 1372 Postafiók 450. Eloadó: Nádasyné/H.K. Telefon: 317-1488 Melléklet: Telefax:

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Tensiomin 12,5 mg tabletta Tensiomin 25 mg tabletta Tensiomin 50 mg tabletta Tensiomin 100 mg tabletta kaptopril Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Glucobay 50 mg tabletta Glucobay 100 mg tabletta akarbóz

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Glucobay 50 mg tabletta Glucobay 100 mg tabletta akarbóz Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Glucobay 50 mg tabletta Glucobay 100 mg tabletta akarbóz Mielott

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA OLANZAPINE NEOPHARMA 2,5 mg bevont tabletta OLANZAPINE NEOPHARMA 5 mg bevont tabletta OLANZAPINE NEOPHARMA 7,5 mg bevont tabletta OLANZAPINE NEOPHARMA

Részletesebben

EGÉSZSÉGES REGELI Bemutató FORGATÓKÖNYVE

EGÉSZSÉGES REGELI Bemutató FORGATÓKÖNYVE EGÉSZSÉGES REGELI Bemutató FORGATÓKÖNYVE (Ugyanaz a módszer az Életmód Klubban vagy azon kívül megtartott Bemutató esetén) Általános TANÁCSOK: A találkozás alkalmával Aloé italt, Instant Teát és F1 Shaket

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. DHC Continus 60 mg retard tabletta dihidrokodein-hidrogén-tartarát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. DHC Continus 60 mg retard tabletta dihidrokodein-hidrogén-tartarát Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA DHC Continus 60 mg retard tabletta dihidrokodein-hidrogén-tartarát

Részletesebben

Európai Iskolavizsgálat 1999. Kérdőív. Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Viselkedéskutató Központ

Európai Iskolavizsgálat 1999. Kérdőív. Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Viselkedéskutató Központ Európai Iskolavizsgálat 1999 Kérdőív Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Viselkedéskutató Központ Mielőtt elkezdenéd, kérjük, olvasd el! Ennek a kérdőívnek a kitöltésével egy az Európa Tanács által

Részletesebben

DR. IMMUN Egészségportál

DR. IMMUN Egészségportál A cukorbetegség A cukorbetegség - diabetes mellitus A cukorbetegség élethossziglan tartó, jelen tudásunk szerint nem gyógyítható betegség, amelyben a szervezet nem tudja a táplálékból nyert szõlõcukrot

Részletesebben

Tartalom. Környezetvédelem A melegítő fiók leírása Biztonsági tippek Bekötés Beépítés A melegítő fiók használata Tisztítás és karbantartás

Tartalom. Környezetvédelem A melegítő fiók leírása Biztonsági tippek Bekötés Beépítés A melegítő fiók használata Tisztítás és karbantartás HU Tartalom Környezetvédelem A melegítő fiók leírása Biztonsági tippek Bekötés Beépítés A melegítő fiók használata Tisztítás és karbantartás KÖRNYEZETVÉDELEM: A termékhez használt csomagolóanyagok újrahasznosíthatók.

Részletesebben

Egyéni edzés. Testedzési utasítások ERŐFEJLESZTŐ FEKPAD

Egyéni edzés. Testedzési utasítások ERŐFEJLESZTŐ FEKPAD Testedzési utasítások ERŐFEJLESZTŐ FEKPAD Tisztelt Vásárló, gratulálunk Önnek, hogy megvásárolta az új ENERGETICS fitnesz berendezést. A testgyakorlások elvégzésekor kellemes szórakozást és sok sikert

Részletesebben

Ökrök takarmányozása

Ökrök takarmányozása Ökrök takarmányozása Pisztácia, mogyoró Főbb jellemzőik: Alacsony zsír, ásványi anyag és rosttartalom Fehérjéjük (2-3%) nagyrészt NPN anyagokból áll Kevés keményítőt, vagy cukrot tartalmaznak Száraz, hűvös

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! IMOVANE BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Imovane 7,5 mg

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Carvedilol-Zentiva 6,25 mg tabletta Carvedilol-Zentiva 12,5 mg tabletta Carvedilol-Zentiva 25 mg tabletta (karvedilol) Mielott elkezdené alkalmazni ezt

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ALKALMAZÁSI ELŐIRAT BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Glucobay

Részletesebben

Táplálkozási tanácsok TÁPLÁLKOZÁSTAN, GASZTRONÓMIA. Elhízás és kóros soványság 2016.05.02. A vegetarianizmus

Táplálkozási tanácsok TÁPLÁLKOZÁSTAN, GASZTRONÓMIA. Elhízás és kóros soványság 2016.05.02. A vegetarianizmus Táplálkozási tanácsok TÁPLÁLKOZÁSTAN, GASZTRONÓMIA Mindent mértékkel fogyasszunk Ne fogyasszunk a szükségesnél kevesebbet, legyengít a szervezetet Ne fogyasszunk túl sokat, csökken az emésztőerő, betegségek

Részletesebben

Diabetes mellitus = cukorbetegség

Diabetes mellitus = cukorbetegség Diabetes mellitus = cukorbetegség Diabetes mellitus édes bőséges vizelés Definíció: inzulinhiány és/vagy az inzulin hatástalansága miatt a vérből a glukóz nem képes a sejtekbe bejutni. Anyagcserebetegség,

Részletesebben

SZKA_104_07. Ami az asztalra kerül

SZKA_104_07. Ami az asztalra kerül SZKA_104_07 Ami az asztalra kerül tanulói ami az asztalra kerül 4. évfolyam 35 D1 Az egészséges táplálkozásról Egészségünk és jó erőnlétünk megőrzéséhez sokféle vitaminra, ásványi anyagokra és többféle

Részletesebben

A zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható vitaminokról, ásványi anyagokról

A zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható vitaminokról, ásványi anyagokról Iskolagyümölcs - program Oktatási segédanyag 2013/2014. tanév 1. félév/2. A zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható vitaminokról, ásványi anyagokról Az egészség megőrzésben nagy fontossággal bírnak

Részletesebben

Működésének Fő Alapelvei

Működésének Fő Alapelvei A különböző típusú és méretű Eredeti Víz-Revitalizáló modellek a konyha, a fürdőszoba, vagy akár a teljes ház, iroda, üzem, gazdaság, vagy település Oxigénnel teli, korlátlan mennyiségű Revitalizált Vízzel

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Wessling technológiai továbbképzés

Wessling technológiai továbbképzés Wessling technológiai továbbképzés Gabonaipar II. rész Werli József Sütőipari technológia Elhangzott 2014. szeptember 3-án A gyártástechnológia legfontosabb műveletei. nyersanyagok előkészítése tésztakészítés,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Használati utasítás insportline TRENTON A szervizért és az alkatrészekért az eladó cég felel.

Használati utasítás insportline TRENTON A szervizért és az alkatrészekért az eladó cég felel. Használati utasítás insportline TRENTON A szervizért és az alkatrészekért az eladó cég felel. Insportline Hungary kft. Kossuth Lajos u. 65, 2500 Esztergom tel. +36 (33) 313242, +36 (70) 211 8227, www.insportline.hu

Részletesebben

1. Grafikusan megoldható feladatok

1. Grafikusan megoldható feladatok Operációkutatás 1 - Feladat gyűjtemény Bekéné Rácz Anett 1. Grafikusan megoldható feladatok 1. Juli néni gofrit és palacsintát árul a strandon. Két alapanyag szükséges ezek előállításához: tej és liszt.

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Sanval 5 mg filmtabletta Sanval 10 mg filmtabletta. zolpidem-tartarát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Sanval 5 mg filmtabletta Sanval 10 mg filmtabletta. zolpidem-tartarát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Sanval 5 mg filmtabletta Sanval 10 mg filmtabletta zolpidem-tartarát Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót!

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

TÁMOP-6.1.2.A-14/1-2014-0001 TIE - Egészség kérdőív intézményi koordinátorok számára (2015. ősz) Egyedi mérési azonosító kód:

TÁMOP-6.1.2.A-14/1-2014-0001 TIE - Egészség kérdőív intézményi koordinátorok számára (2015. ősz) Egyedi mérési azonosító kód: TÁMOP-6.1.2.A-14/1-2014-0001 TIE - Egészség kérdőív intézményi koordinátorok számára (2015. ősz) Egyedi mérési azonosító kód: Kérem, jelölje X-szel, vagy karikázza be az Önre jellemző választ a következő

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Ebetrexat 2,5 mg tabletta Ebetrexat 5 mg tabletta Ebetrexat 10 mg tabletta.

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Ebetrexat 2,5 mg tabletta Ebetrexat 5 mg tabletta Ebetrexat 10 mg tabletta. BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ebetrexat 2,5 mg tabletta Ebetrexat 5 mg tabletta Ebetrexat 10 mg tabletta metotrexát Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA TANÁCSOK HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Feltöltés olajjal vagy zsírral

A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA TANÁCSOK HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Feltöltés olajjal vagy zsírral H A készülék beállítása és használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. Csak így lehetséges biztonságos használat mellett a legjobb eredményt elérni a készülékkel. A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Voltaren

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Függelék

Tartalomjegyzék. Függelék segítség.qxd 4/6/2006 7:57 AM Page 5 Tartalomjegyzék Bevezetõ................................................................7 Változások a 2005-ös év klinikai útmutatójában................................8

Részletesebben

áéá zxáxç àöñä Xz áéá Ä~ÉéâÇ~ Å? y tàtäé~r Egészségesen táplálkozunk mi, fiatalok?

áéá zxáxç àöñä Xz áéá Ä~ÉéâÇ~ Å? y tàtäé~r Egészségesen táplálkozunk mi, fiatalok? Egészségesen táplálkozunk mi, fiatalok? Xz áéá áéá zxáxç àöñä ÑÄöÄ~ÉéâÇ~ Ä~ÉéâÇ~ Å? y tàtäé~r Kovács Zsófia vagyok, a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola 7. b osztályos tanulója. Előadásomban az

Részletesebben

Betegtájékoztató JANUMET 50 MG/1000 MG FILMTABLETTA. Janumet 50 mg/1000 mg filmtabletta szitagliptin/metformin-hidroklorid

Betegtájékoztató JANUMET 50 MG/1000 MG FILMTABLETTA. Janumet 50 mg/1000 mg filmtabletta szitagliptin/metformin-hidroklorid JANUMET 50 MG/1000 MG FILMTABLETTA Janumet 50 mg/1000 mg filmtabletta szitagliptin/metformin-hidroklorid HATÓANYAG: Szitagliptin és a metformin. Minden filmtabletta (tabletta) 50 mg szitagliptint (foszfát-monohidrát

Részletesebben

BUDAPESTI KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI ÉS ÁLLAMIGAZGATÁSI EGYETEM V I S E L K E D É S K U T A T Ó K Ö Z P O N T KÉRDŐÍV B ORSZÁGOS LAKOSSÁGI ADE VIZSGÁLAT 2003 A kérdőívnek ez a része alkohollal és különböző egyéb

Részletesebben

Az alkoholizmus kialakulása (Bonus Pastor Alapítvány, Kolozsvár, 2001)

Az alkoholizmus kialakulása (Bonus Pastor Alapítvány, Kolozsvár, 2001) Az alkoholizmus kialakulása (Bonus Pastor Alapítvány, Kolozsvár, 2001) Az alkoholizmus több szakaszban alakul ki. Ezeket jellegzetes tűnetek által lehet felismerni. NÉHÁNY SZÓ ERRŐL A FÜZETRŐL: Számtalan

Részletesebben

ÚTMUTATÓ KOLESZTERIN. Tanácsok, tippek a koleszterinszint csökkentéséhez KÉSZÍTMÉNYEKKEL A KOLESZTERINSZINT CSÖKKENTÉSÉÉRT

ÚTMUTATÓ KOLESZTERIN. Tanácsok, tippek a koleszterinszint csökkentéséhez KÉSZÍTMÉNYEKKEL A KOLESZTERINSZINT CSÖKKENTÉSÉÉRT KÉSZÍTMÉNYEKKEL A KOLESZTERINSZINT CSÖKKENTÉSÉÉRT KOLESZTERIN ÚTMUTATÓ Tanácsok, tippek a koleszterinszint csökkentéséhez Tudjon meg többet a koleszterinrôl a www.beres.hu oldalon okos telefonjával! ÚJDONSÁG

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Elevit filmtabletta 12 féle vitamint, 4 féle ásványi anyagot, 3 féle nyomelemet tartalmaz

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Elevit filmtabletta 12 féle vitamint, 4 féle ásványi anyagot, 3 féle nyomelemet tartalmaz Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Elevit filmtabletta 12 féle vitamint, 4 féle ásványi anyagot, 3 féle nyomelemet tartalmaz Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Betegtájékoztató ROACCUTAN 10 MG LÁGY KAPSZULA. Roaccutan 10 mg lágy kapszula izotretinoin. HATÓANYAG: 10 mg izotretinoin lágy kapszulánként.

Betegtájékoztató ROACCUTAN 10 MG LÁGY KAPSZULA. Roaccutan 10 mg lágy kapszula izotretinoin. HATÓANYAG: 10 mg izotretinoin lágy kapszulánként. ROACCUTAN 10 MG LÁGY KAPSZULA Roaccutan 10 mg lágy kapszula izotretinoin HATÓANYAG: 10 mg izotretinoin lágy kapszulánként. SEGÉDANYAG: Hidrogénezett szójababolaj, sárga viasz, részlegesen hidrogénezett

Részletesebben

Test, mint Univerzum. 2013. október 7.

Test, mint Univerzum. 2013. október 7. Test, mint Univerzum 2013. október 7. Üdvözöllek benneteket! Mória vagyok. Egy olyan témát hoztam be nektek, ami a figyelmetek középpontjában van, de talán nem így. Bánjatok a testetekkel úgy, mint egy

Részletesebben

Dr. Rodler Imre. Készült 2004-ben a Nemzeti Népegészségügyi Program támogatásával

Dr. Rodler Imre. Készült 2004-ben a Nemzeti Népegészségügyi Program támogatásával TÁPLÁLKOZÁSI AJÁNLÁSOK, ADATOK A TÁPANYAGTÁBLÁZATBÓL Szerkesztette: Dr. Rodler Imre Készült 2004-ben a Nemzeti Népegészségügyi Program támogatásával A Táplálkozási ajánlásokat készítette: Dr. Antal Magda,

Részletesebben

Vastagbéltükrözéskolonoszkópia

Vastagbéltükrözéskolonoszkópia Vastagbéltükrözéskolonoszkópia Ideje, hogy önmagára is gondoljon. Tisztelt Asszonyom / Uram! A könyvecskét, amit a kezében tart, azoknak szánjuk, akiknél a Svit Program a rákmegelőző állapot, a vastag-

Részletesebben

LB 88 H Levegőpárásító Használati útmutató

LB 88 H Levegőpárásító Használati útmutató LB 88 H H Levegőpárásító Használati útmutató Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany www.beurer.com MAGYAR Tisztelt Vásárlónk! Köszönjük, hogy a kínálatunkban szereplő termékek egyikét választotta.

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Trisequens filmtabletta ösztradiol és noretiszteron-acetát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Trisequens filmtabletta ösztradiol és noretiszteron-acetát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Trisequens filmtabletta ösztradiol és noretiszteron-acetát Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Algoflex forte filmtabletta ibuprofén

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Algoflex forte filmtabletta ibuprofén Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Algoflex forte filmtabletta ibuprofén Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára

Részletesebben

Pihenünk a seprőnkben? Michael Clark Are We Settled on Our Lees? By Michael Clark http://awildernessvoice.com/lees.html 1. rész

Pihenünk a seprőnkben? Michael Clark Are We Settled on Our Lees? By Michael Clark http://awildernessvoice.com/lees.html 1. rész 1 Pihenünk a seprőnkben? Michael Clark Are We Settled on Our Lees? By Michael Clark http://awildernessvoice.com/lees.html 1. rész Gyakran szívesebben hallunk egy hagyományról, mint az utolsó szellemi kiáradásról.

Részletesebben

Tanulságos mese. több, mint joghurt. az emberi szervezetről

Tanulságos mese. több, mint joghurt. az emberi szervezetről Tanulságos mese több, mint joghurt az emberi szervezetről Isten megteremtette az embert, és a benne lévő szervek, anyagok elkezdtek vitatkozni azon, hogy ki legyen a főnök. Agy: Én gondolkodom helyettetek.

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Tramalgic 50 mg kemény kapszula tramadol-hidroklorid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Tramalgic 50 mg kemény kapszula tramadol-hidroklorid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Tramalgic 50 mg kemény kapszula tramadol-hidroklorid Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. -

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Supradyn Citrom pezsgotabletta. multivitamin, ásványi anyag kombináció

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Supradyn Citrom pezsgotabletta. multivitamin, ásványi anyag kombináció OGYI/28697/2010 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Supradyn Citrom pezsgotabletta multivitamin, ásványi anyag kombináció Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Gammasolde 1 mg filmtabletta. anasztrozol

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Gammasolde 1 mg filmtabletta. anasztrozol BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Gammasolde 1 mg filmtabletta anasztrozol Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. - Tartsa meg

Részletesebben