KÜLFÖLDI SZABVÁNYOK EGÉSZSÉGÜGYI TERÜLETEKRE VONATKOZÓAN

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KÜLFÖLDI SZABVÁNYOK EGÉSZSÉGÜGYI TERÜLETEKRE VONATKOZÓAN"

Átírás

1 KÜLFÖLDI SZABVÁNYOK EGÉSZSÉGÜGYI TERÜLETEKRE VONATKOZÓAN HTM 60: ÁLMENNYEZETEK (2005 MÁRCIUS; 2-IK KIADÁS) HTM 60 hat kategóriára osztja az álmennyezeteket teljesítményük jellegzetességei alapján, lásd az alábbi 1.sz. táblázatot: Megjelenési és műszaki tulajdonságok Álmennyezetek kategóriái Felület sima o o o texturált o o o perforálatlan o o perforált o illesztések nélküli o o o o o illesztéses o o o o o Páraterhelés normál magas Éghetőség 1 osztály 0 osztály lényeges követelménnyekre utal o opciókra utal A HTM 60 B melléklete egy tevékenységi terület követelményekről szóló táblázatot tartalmaz, amely bizonyos funkcióju úzobákat, vagy tevékenységi területeket elengedhetetlen, illetve opcionális tényezők alapján különböző teljesítményi kategóriákba sorol.

2 A HTM 60 teljesítményi kategóriáit meghatározó műszaki jellegzetességeken túl fi gyelembe kell venni egyéb tulajdonságokat is, úgymint akusztika, tisztíthatóság, a lapok kiemelhetősége és a függesztőrendszer típusa. Az Armstrong termékpalettáján belül számos típus megfelel a HTM 60-ban felsorolt jellegzetességeknek, így Ön minden bizonnyal megtalálja az igényeinek megfelelő megoldást. B melléklet - Tevékenységi terület követelmények táblázata - KULCS A TÁBLÁZATHOZ Részleg/Tevékenységi terület Baleset & Sürgősség Kategóriák *közlekedő tér o o o o o takarítószeres szoba o o o mosdó, zuhanyzó o tiszta eszközök o o o tanácsadás o o o o o piszkos eszközök o o o hulladékgyűjtő o o o kábítószer és alkohol elvonó o o o interjú szoba o o o o o főbb kezelések iroda o o o o o recepció, adattár o o o o o újjáélesztés o *személyzeti helyiség o o o o o bolt o o o o o kezelő o o WC o o o Kivonat a B mellékletből lényeges követelményekre utal o opciókra utal arra utal, hogy ezen terület közlekedőjének és mennyezetének a 0.sz. éghetőségi osztályba kell tartoznia. Részleg/Tevékenységi terület Kategóriák Szülészet - központi szülőszoba Rendkívüli szülések szobája betegfelvétel o o o fürdőszoba o öltöző o o o *közlekedő o o o o o takarítószeres szoba o o o tiszta eszközök o o o nappali helyiség o o o szülőszoba piszkos eszközök o o o hulladék o o o felszerelések o o o o o ágynemű huzatok szobája o o o iroda o o o o o élelmiszer tároló o o o orvosi védőruha és tisztálkodó helyiség o zuhanyzó o *személyzeti helyiség o o o o o *kocsi tároló o o o o o WC o o o Kivonat a B mellékletből lényeges követelményekre utal o opciókra utal

3 A HTM júniusában lett kiadva és ez felülírta az előzőleg kiadott HTM 2045 útmutatóit. Ennek alapján, amennyiben a takarítási - és a fertőtlenítési előírások lehetővé teszik - az akusztikailag kevésbé fontos szobák kivételével - minden területen hangelnyelő álmennyezeteket érdemes alkalmazni. Az akusztikai álmennyezeteknek legalább C osztályú hangelnyelési tulajdonsággal kell rendelkezniük (BS EN ISO 11654:1997 alapján) és legalább az alapterület 80%-át kell lefedniük. Az Armstrong Bioguard Acoustic nem csak teljesíti a hangelnyelés ezen szintjét, de aktív Bioguard anti-mikrobiális kezelésének köszönhetően kíváló fertőtlenítési tulajdonsággal is bír. A Bioguard Acoustic vízlepergető is, tiszta szoba teljesítménye ISO 5 és ISO között van és közönséges fertőtlenítőszerek és tisztítószerekkel szembeni ellenállása is le lett tesztelve. ÉGHETŐSÉG Az új Euroclass éghetőségi osztályozó rendszer az éghetőségen túl a füst kibocsátást és az égő törmelékek mennyiségét is meghatározza. Az Armstrong összes, kórházba is alkalmas terméke kielégíti a B, s3-d2 éghetőségi előírásait.

4 Ügyfélszolgálat Szaktanácsadói támogatás Az OMEGA program Látogasson el honlapunkra még ma! Hungary Armstrong Building Products Lighthouse building, Jankovcova 1569/2c, Praha 7, Czech Republic Tel: Agency: - 01/2012 PX1106 Copyright: Nike Bourgeois, Getty Images - Printed on free chlorine paper.

5 EGÉSZSÉG, JÓ KÖZÉRZET, BIZTONSÁG EGYEDI IGÉNYEKRE SZABOTT TULAJDONSÁGÚ ÁLMENNYEZETEK Az egészségügyi szektor részére szánt álmennyezet kiválasztásakor a következő szempontok a legfontosabbak: LEVEGŐ MINŐSÉG kezelése, ANTI-BAKTERIÁLIS teljesítmény, TAKARÍTÁS és FERTŐTLENÍTÉS, továbbá AKUSZTIKA. ANTI-BAKTERIÁLIS TULAJDONSÁG A bioszennyeződés ellenőrzése alapvető tényező az Egészségügyi szektorban, különösen kórházakban és klinikákban. Az Armstrong álmennyezetek nem kedveznek a gombák/penészek vagy élesztőgombák kifejlődésének és a termékek minden általános területen alkalmazhatók. Az Armstrong Bioguard festékbevonat csökkenti a fertőző fajtájú baktérium, penész- és élesztőgombatelepek méretét. Ez a speciális festékbevonat tisztítható és fertőtleníthető. LEVEGŐ MINŐSÉG Az Armstrong külön megoldásokat kínál a levegőben található por és egyéb részecskék számának korlátozására tisztaszobai környezetben. A termékeket az ISO szabvány szerint tesztelték. TISZTÍTHATÓSÁG Az álmennyezet tisztításának módja és gyakorisága alkalmazásonként változó. Összes termékünk tisztítható legalább száraz törtlőronggyal,vagy porszívóval. PÁRAÁLLÓSÁG A felszerelt álmennyezetek egyre növekvő nedvességi kihívásokkal néznek szembe, úgymint: gyorsépítési technológiák, épületek időszakos fűtéssel és hűtéssel, nagy embersűrűségű területek, külső térbe nyitott terek, stb... A követelmények teljesítése érdekében az Armstrong széles spektrumban kínál termékeket, amelyek beépíthetőek 99%-os relatív páratartalomig, sőt néhány termék extrém körülmények között, 100%-os relatív páratartalomig is kiváló. TŰZVÉDELEM Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírja, hogy az épületekbe beépített anyagok teljesítsék a vonatkozó Euroclass szabványokat a tűzben történő viselkedés (éghetőség) tulajdonságára, függően az alkalmazási területtől. Az Armstrong termékeket tesztelték a harmonizált európai éghetőségi szabványok alapján, így azok kielégítik a minimum éghetőségi követelményeket. Emellett ermészetesen álmennyezeteinket a szerkezeti tűzvédelmi követelményeknek megfelelően is bevizsgáltuk.

6 AKUSZTIKA Egy adott térben tartozkodó személynek, legyen az iroda, osztályterem, kórház vagy bármilyen hasonló környezet, szüksége van: Érthetőségre érteni és értve lenni Bizalmasságra ne halljon senki Koncentrációra senkitől nem zavartatva Az optimális akusztikus légkör a hangelnyelés és hanggátlás megfelelő kombinációjával valósítható meg, és aktív akusztikai megoldások használatával kiegészíthető. FÉNYVISSZAVERÉS Egy nagymértékben fényvisszaverő álmennyezet a világítási rendszert különösen az indirekt megvilágítást méginkább hatékonnyá teszi, miközben tovább csökkenti az energiaköltségeket és a fogyasztást. Az Armstrong független akkreditált laboratóriumok megbízása révén számos termékén hajt végre részletes fényvisszaverődési tesztet az EN ISO és 3 ISO-nak (lásd EN13964) és ASTM E1477-nak megfelelően. 15 ÉV GARANCIA Az Armstrong World Industries garantálja, hogy az Armstrong 95% és 99% RH termékek mentesek lesznek a közvetlenül gyártási vagy anyaghibából eredő méret- és alakváltozásoktól az anyag felszerelési idejétől számított 15 évig. További részletekért kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a következő telefonszámon: ÚJRAHASZNOSÍTOTT NYERSANYAGTARTALOM Az Armstrong termékei jelentős arányban készülnek újrahasznosított nyersanyagok felhasználásával. Az egyes termékek újrahasznosított anyagtartalmát az Armstrong által erre a célra kiadott írásos anyagban részletezzük, az EN ISO14021:2001 szabványnak megfelelően. Hungary Armstrong Building Products Lighthouse building, Jankovcova 1569/2c, Praha 7, Czech Republic Tel: service-ce@armstrong.com Agency: - 01/2012 PX1106 Copyright: Miguel de Guzman - Printed on free chlorine paper.

7 LEVEGŐ MINŐSÉGI & TISZTASÁGI RENDELKEZÉSEK A tiszta szoba egy olyan helyiség, vagy több helyiségből álló terület, ahol ellenőrizve van a levegőben lebegő részecskék száma, továbbá - elsősorban ipari, kutatási, vagy akár egészségügyi környezet fenntartásának céljából - minimalizálva van a részecsék behatolása, termelése, valamint bentmaradásának lehetősége is. Az ISO nek megfelelően a hőmérséklet, a pára és a relatív nyomás értékei pontosan szinten vannak tartva. A tiszta szobák ISO 1 (legtisztább) és ISO 9 közötti osztályozást kapnak a mért részecskeszámtól függően. Ezt a teljesítményt az ISO szerint mérjük, amely meghatározza a részecske tisztasági osztályt, annak ellenére, hogy továbbra is az amerikai 209E sz. szabványt alkalmazzák. Az alábbi táblázat mutatja a két norma közös vonásait. ISO minősítés Részecskék száma 0,5 μm/m 3 US Fed. Std 209 E Részecske méret > 0.1 m > 0.2 m > 0.3 m > 0.5 m > 1 m > 5 m US Federal Standard 209E ISO Class ISO Class ISO Class Class 1 ISO Class Class 10 ISO Class Class 100 ISO Class Class ISO Class Class ISO Class Class ISO Class Class

8 Részecske Fertõtlenítési Osztály kinetikája: Valahányszor a légszennyezési csúcsérték által csökken a levegő minősége, a légkezelőknek egy bizonyos határidőn belül, a kockázati zónától függően, helyre kell állítaniuk a részecskék tisztaságát a kezdeti ISO szintre. Az álmennyezeti elem nem tarthatja vissza ezt a szennyeződést, hogy majd egy későbbi időpontban kieressze. A fertőtlenítés kinetikájára van letesztelve, amely egy 0.5 μm méretı részecske esetén azt az időintervallumot jelenti, mely szükséges az elem 90%-ának fertőtlenítésére a szennyeződés kezdeti csúcsához képest. Az imént említett fertőtlenítési szintnek az eléréséhez szükséges idő határozza meg a teljesítményt jelző osztályt, az alábbi táblázat alapján: Fertőtlenítés kinetikája 0,5 μm osztály 90% -os fertőtlenítés eléréséhez szükséges idő (perc) CP(0.5) t > 40 > 40 CP(0.5) CP(0.5) CP(0.5) CP(0.5)5 5 5 Forrás: NF S szabvány Hungary Armstrong Building Products Lighthouse building, Jankovcova 1569/2c, Praha 7, Czech Republic Tel: service-ce@armstrong.com Agency: - 01/2012 PX1106 Copyright: Simon Miles - Printed on free chlorine paper.

9 BAKTERIOLÓGIAI VÉDELEM BAKTERIOLÓGIAI TISZTASÁGI OSZTÁLY A Bakteriológiai Tisztasági Osztályt az életképes részecskék légköbméterenkéntimaximális sűrűsége határozza meg. A minta lapot megfertőzzük mikroorganizmusokkal és egy 3-7 napos lappangási időt követően - a tesztelésre szánt bakteriológiai sávtól függően - megszámoljuk a fennmaradó mikroorganizmusokat. Egy álmennyezeti lap nem kedvezhet az esetlegesen rátapadó mikroorganizmusok fejlődésének, sőt, előnyösebb, ha a lehető legrövidebb időn belül aktívan akadályozná ezt a folyamatot. Az alábbi táblázatban látható a maximális koncentráció, Bakteriológiai Osztályonként. Bakteriológiai Osztály Maximális koncentráció per légköbméter, részecske mennyiségben mérve (ufc/m 3 ) B B B 5 5 B 1 < 1 Forrás : NF S norma Az Armstrong számos, a biofertőzés elleni harcban kritikusnak vélt, bakteriológiai tesztcsíkon letesztelte Bioguard elnevezésű festékrétegét, közegészségügyi - és mikrobiológiai szakértők ajánlásai alapján. A baktériumok (gram+, gram, entero-, spóra félék), gombák és penészek, ideértve MRSA-t (azaz Methicilin Ellenálló Staphylococcus Aureus), E-coli (Escherichia coli) és streptococcus peneumoniae-t is, széles választéka sikeresen le lett tesztelve a Cera-Labo független laboratóriumban. Az Armstrong Bioguard Plain, Bioguard Acoustic és Orcal Bioguard típusú álmennyezeti elemknél alkalmazott Bioguard festékréteg aktívan hozzájárul a telepek méretének csökkentéséhez és 72 óra elteltével akár 99%-uk elpusztítására is képes.

10 A tanusítványok megtekintéséért kérjük, lépjenek kapcsolatba képviselőnkkel. Hungary Armstrong Building Products Lighthouse building, Jankovcova 1569/2c, Praha 7, Czech Republic Tel: Agency: - 01/2012 PX1106 Copyright: Gettyimages - Printed on free chlorine paper.

11 BIOGUARD Tameside Kórház (UK) Védelem bioszennyeződésekkel szemben ISO Tiszta Szoba Fertőtlenítőszereknek ellenálló A Bioguard egy különleges festékbevonat, melyet az Armstrong ásványszálas -, valamint fém lapok esetében alkalmaz. A Bioguard aktív védelmet nyújt bio-szennyeződésekkel szemben. A Bioguard festékbevonat a következő baktérium-, penész- illetve gombafajták elszaporodását akadályozza meg: MRSA, E-coli, Streptococcus Pneumoniae, Bacillus Cereus, Aspergillus Niger, Candida Albicans, Klebsiella Pneumoniae, Acinebacter Baumanii óra elteltével az imént felsorolt mikroorganizmusok 99.9%-át is képes elpusztítani. (B5 JIS Z2801 és NF S esetében tesztelve). - A Bioguard hatóanyagai az álmennyezeti lap felületén megtelepedő mikroorganizmusokkal szemben lépnek fel. - A levegőben nem okoz sugárzást, nem bocsájt ki vegyszereket. - Állatokra és növényekre nézve ártalmatlan. - Sérülésmentes felület esetén az álmennyezeti lap teljes életttartama alatt aktív marad. ISO 5 Tiszta Szoba teljesítmény Bioguard Plain, Bioguard Acoustic és Orcal Bioguard Extra Microperforated számára, szövetbetéttel és Premium B15-tel (ISO ra tesztelve). ISO 3 Tiszta Szoba teljesítmény+b16 Orcal Bioguard Plain számára (ISO ra tesztelve). A Bioguard Acoustic Board teljesen festett élekkel is kapható a Tiszta Szobai teljesítmény garantálása érdekében. A Bioguard Acoustic éle perforációs nyomoktól és egyéb mélyedésektől mentes. A Bioguard Plain, Bioguard Acoustic és Orcal Bioguard sima felületén kevesebb por és egyéb mikroorganizmus gyűlik össze (NF S re tesztelve a Fertőtlenítés Kinetikája teszttel). A Bioguard termékek kiváló vízlepergető tulajdonsága gyakori takarítást tesz lehetővé. A Bioguard Plain, Bioguard Acoustic és Orcal Bioguard Extra Microperforated akusztikus szövetbetéttel és Premium B15-tel nedves ronggyal, vagy szivaccsal is tisztítható. Orcal Bioguard Plain megfelelő felszereléssel magas víznyomással takarítható. A Bioguard termékeket aktív hatóanyagokat -úgymint kvaterner ammóniumot, hidrogén peroxidot és klórt - tartalmazó, hígitott fertőtlenítőszerekkel lehet tisztítani. A Bioguard Plain, Bioguard Acoustic és Orcal Bioguard Plain alkalmasak a HTM 60-ban megfogalmazott 2-6 kategóriás területeken történő használatra. Amennyiben a látszófelület és a hátuloldal is le van festve, az Orcal Bioguard Plain teljesítménye 100% RH. A Bioguard Plain és Bioguard Acoustic vágott lapok élei a hagyományos festékbevonattal a munkahelyszínen festhetőek.

12 Az Orcal Bioguard Clip-In Plain illesztési réseit például műtőhelységek esetében szilikonnal, vagy egyéb tömítő anyaggal kell tömíteni. Orcal Bioguard Extra Microperforated szövetbetéttel és Premium B15-tel. Bioguard Plain Bioguard Acoustic PEFC Hungary Armstrong Building Products Lighthouse building, Jankovcova 1569/2c, Praha 7, Czech Republic Tel: Agency: - 01/2012 PX1106 Copyright: Simon Miles - Printed on free chlorine paper.

13 KARBANTARTÁS A kórházon belüli karbantartási követelmények kórházanként különböznek, a kórház korától, méretétől és típusától, továbbá az adott helység funkciójától és kockázati tényezőjétől függően. A létfontosságú eszközök karbantartása például szükségessé teheti a leszorítórugó nélküli, bontható álmennyezeteket, ugyanakkor az adott elem nem lehet túl könnyű, sem túl nehéz. Ettől függetlenül, az elsődleges szempont általában a tisztíthatóság. Az takarítási tudnivalókról szóló útmutatók általában négy kockázati tényezőt határoznak meg: nagyon magas, magas, jelentős és alacsony, valamint létrehozott minimális tisztítási gyakoriságra vonatkozó előírásokat. A legáltalánosabb takarítási módszereket az alábbiakban foglaltuk össze: Takarítás A takarítást karbantartásnak is tekinthetjük, melynek célja hogy biztosítsa a helyiségek kellemes megjelenését és egy alap tisztaságot. A száraz ronggyal, porszívóval vagy nedves szivaccsal történő takarítás elsősorban a minimális fertőzési kockázattal rendelkező helyiségekre jellemző. Takarítás - fertőtlenítés A takarítás-fertőtlenítés már a karbantartás egy szigorúbb változata, amely az átlagos, ill. kritikus fertőzési kockázattal rendelkező helyiségek esetén lép hatályba. Szokás szerint egy mosószerfertőtlenítőszer használatával jár, egy egyszeri tisztítási-fertőtlenítési akció részeként.

14 Bio - tisztítás A bio-tisztítást különböző felületek biológiai fertőtlenítése esetén alkalmazzák, melynek során együttesen kerül sor a tisztításra, a piszok eltávolítására, majd valamely fertőtlenítőszer felhelyezésére. A végső fertőtlenítési folyamatot magas fertőzési koczázattal rendelkező helyiségek esetén javasolt bevetni. Az Armstrong Bioguard termékein található Bioguard festékréteget különböző fertőtlenítőszerekkel szembeni ellenállására vonatkozóan is letesztelték. Három szokványos, a legtöbb országban alkalmazott fertőtlenítőszert választottak ki, melyek különböző aktív adalékokat tartalmaztak: Hexanios (aktív adalék - Ammónium) Minncare (aktív adalék - Hidrogén Peroxid) Klercide CR B (aktív adalék - Klór) A Bioguard Plain és Bioguard Acoustic elnevezésı termékeket nedves szivaccsal is le lehet tisztítani. Az Orcal Bioguard Clip-in-t magas víznyomás alkalmazásával is le lehet tisztítani, amennyiben az elemek illesztései magas ellenállású szilikon anyaggal lettek tömítve. Hungary Armstrong Building Products Lighthouse building, Jankovcova 1569/2c, Praha 7, Czech Republic Tel: service-ce@armstrong.com Agency: - 01/2012 PX1106 Copyright: Simon Miles - Printed on free chlorine paper.

15 AKUSZTIKA A pácienseknek nyugodt környezetre van szükségük a pihenés és a gyorsabb gyógyulás érdekében. A kórházak padlói és falai a tisztítás és a karbantartás könnyítése végett általában kemény, tartós felületű anyagokból készülnek, viszont, ezáltal könnyebben visszaverődik róluk a hang. Gyakran a mennyezet az egyetlen felület, amely alkalmas a hangelnyelésre. A HTM 0801 egészségügyi területek akusztikai útmutatója ezen okból kifolyólag 0.60, vagy ennél jobb hangelnyelésű álmennyezet alkalmazását javasolja. A páciensek nyugalmának megőrzése érdekében szükségessé válik a szomszédos terekből átszűrődő zajok, vagy az álmennyezeti feletti térből áthatoló zajok visszatartása. A kemény ásványgyapot elemek nagy sűrűsége képes erre, ugyanakkor megfelelő hangelnyelést biztosít a terekben és ezen tulajdonságai is eleget tesznek az egészségügyi területekre érvényes hangelnyelési igényeknek. A páciensek zavartalansága mellett a privát szférájuk megőrzésében szerepet játszó akusztika biztosítása is fontos. Az elektromos adatok védelmére számtalan védelmi rendszer létezik, e mellett viszont háttérbe szorult a szobák közötti áthallás megakadályozása. Az amerikai HIPAA, azaz a betegbiztosítás hordozhatóság és felelősségre vonhatóság c. cikkelye megköveteli, hogy a páciensek titoktartásának érdekében szóbeli privátszférájuk legyen és az integrált zajárnyékoló álmennyezeti rendszer használata egyre csak nő az egészségügyi szektorban. Az Armstrong aktív akusztikai megoldást nyújt az ún. i-ceilings integrált hangsugárzórendszerrel, melynek hangforrásai szinte láthatatalan módon helyezkednek el az álmennyezetben. Ezek a hangsugárzók képesek a privátszféra hangjainak «maszkolására», valamint playback zene lejátszására a várótermekben, vagy terápiás szobákban és a kórház közösségi tereiben. Egyéb információkért tekintse meg akusztikai honlapunkat:

16 Ügyfélszolgálat Szaktanácsadói támogatás Az OMEGA program Látogasson el honlapunkra még ma! Hungary Armstrong Building Products Lighthouse building, Jankovcova 1569/2c, Praha 7, Czech Republic Tel: Agency: - 01/2012 PX1106 Copyright: Mitch Van Leeuwen - Printed on free chlorine paper.

17 KÖRNYEZETVÉDELMI ALAPELVEK ÉS KEZDEMÉNYEZÉSEK Álmennyezeti lapjaink jelentős arányban készülnek újrahasznosított nyersanyagok felhasználásával, beleértve salak- ill. ásványgyapotot, egyéb újrahasznosított kőzetgyapotot, újrahasznosított papírt és újrahasznosított álmennyezeti lapokat. EZ A MI TERMÉKEINKRŐL SZÓL Az Armstrong teljeskörű megoldást kínál az Ön belsőépítészeti igényeinek megoldására, a tanácsadástól kezdve, egészen a személyreszabott tervezésig. Legyen szó munkáról, vagy szórakozásról, kórházról, vagy osztályteremről, az Armstrong innovatív álmennyezeti megoldásai minőségi teljesítményt nyújtanak világszerte. Úttörő termékeink viszont nem az egyedüli szereplők történetünkben... A megfelelő nyersanyag kiválasztása Ásványgyapot Agyag Papír Álmennyezeteink nyersanyagai megújíthatók és bőségesen rendelkezésre állnak a természetben ilyenek például a bio-ásványi gyapot, perlit, természetes keményítő, újrahasznosított papír, újrahasznosított burkolólapok és agyag. Sőt, mi több, lapjaink jelentős része újrahasznosított nyersanyagból készül és természetesen egyetlen termékünk sem nem tartalmaz azbesztet. ISO ALAPJÁN KISZÁMÍTOTT ÚJRAHASZNOSÍTOTT NYERSANYAGTARTALOM Termék Product választék Range Termék Product választék Range Ásvány PLAIN 44% BIOGUARD ACOUSTIC 45% SIERRA OP 15% BIOGUARD PLAIN 52% ULTIMA 44% CERAMAGUARD 38% ULTIMA db 63% OPTIMA 82% ULTIMA OP 42% PARAFON HYGIEN 20% ULTIMA Vector 44% PERLA 45% Tartósín PERLA db 63% CLEAN ROOM GRID 25% PERLA OP 42% Fém ORCAL BIOGUARD 30%

18 Az Ön igényeinek megfelelő termékek A végfelhasználó az eddigieknél is jobban szeretne javítani életminőségén és ehhez szüksége van egy kényelmes, egészséges élettérre - ebben pedig kulcsfontosságú szerepet játszik a megfelelő akusztika és a megfelelő látási viszonyok! Az Armstrong ennek érdekében a következő lényeges tényezőkre összpontosít: érthetőség, bizalmasság, koncentráció és fény. Innovatív álmennyezeti megoldásainkból álló portfóliónk ideális környezetet tesz lehetővé a munka, vagy akár a szórakozás számára, mely folyamatban tökéletes egyensúlyt teremt a hangelnyelés, hanggátlás és fényvisszaverés között. ÉS ARRÓL, MIKÉNT ALKOTJUK MEG ŐKET! Minden új termékünk fejlesztésekor ugyanazt a kérdést tesszük fel magunknak: nyújthatunk e hasonlóan magas színvonalat a tartósság területén, mint minőségben és kényelemben? A válasz határozottan Igen! Kezdve a levegő minőségével és az energia hatékonysággal egészen a munkahelyi védelem és a környezetbarát csomagolásig, az Armstrong termékei minden egyes alkalommal kiérdemlik a felelősségteljes és környezetbarát jelzőket. A valódi energiatakarékosságért 1998 óta az Armstrong olyan erőfeszítések mellett kötelezte el magát, mint a gázfelhasználáscsökkentési projekt, mellyel arra ösztönöztük Nyugat-Európai kirendeltségeinket, hogy optimalizálják logisztikai útvonalaikat. Számos gyártási helyszínnek és termékelosztó központnak köszönhetően csökkenteni tudtuk szállítási forgalmunkat, ami jelentősen hozzájárult energiafelhasználásunk csökkentéséhez. Továbbá azzal, hogy Team Valley álmennyezeti gyárunk környezetbarát módon kezeli az agyagot rengeteg energiát takarít meg, melynek következményeképpen kevesebb az energiafogyasztásunk, a papír és paletta hulladékunk és kevesebbet szállítunk. Vizuális komfort A természetes fény és az elektromos megvilágítás jelentik számunkra a legfőbb fényforrásokat. Ugyanakkor, a mennyezet, a padló és a falak felületei szintén jelentős ráhatással bírnak a munkahelyi teljesítményre és az energiatakarékos megvilágításra. A hagyományos mennyezetek 75%-os teljesítményéhez képest a magas fényvisszaverődésű álmennyezetek a fénynek akár 90%-át is képesek visszaverni. A 90%-os fényvisszaverés közvetett megvilágításával 20% költségmegtakarítást eredményez, továbbá akár 11%-kal csökkentheti az épület teljes energiafelhasználási kiadásait. A munkahelyeken felszerelt canopy-k (lebegő álmennyezeti elemek) szintén növelhetik a fényvisszaverődést és jobb komfortérzetet biztosítanak. Akusztikai komfort Az akusztikát illetően ügyfeleink igényei közül az érthetőség, a koncentráció és a bizalmasság játsszák a főszerepet. Az Armstrong csúcsteljesítményű megoldásai mindhárom igénynek megfelelnek. Az akusztikai megoldások kínálata nálunk a legnagyobb, beleértve a fényvisszaverő termékeket, a hangelnyelő termékeket és a szobák közötti hanggátlás javítását. Bizonyos szintű beszélgetési magánszféra biztosítása érdekében pedig aktív akusztikai megoldásokat is nyújtunk. Hungary Armstrong Building Products Lighthouse building, Jankovcova 1569/2c, Praha 7, Czech Republic Tel: service-ce@armstrong.com Agency: - 01/2012 PX1106 Copyright: Simon Miles - Printed on free chlorine paper.

EGÉSZSÉGÜGYI SZEKTOR. Teljeskörű megoldások az egészségügyi létesítményekhez

EGÉSZSÉGÜGYI SZEKTOR. Teljeskörű megoldások az egészségügyi létesítményekhez Egészségügyi EGÉSZSÉGÜGYI SZEKTOR Teljeskörű megoldások az egészségügyi létesítményekhez IDEÁLISAN ELHELYEZETT AZ ÖN IGÉNYEINEK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL Biztonsági, berendezési minőség, valamint karbantartási

Részletesebben

Teljeskörű megoldások az egészségügyi létesítményekhez

Teljeskörű megoldások az egészségügyi létesítményekhez ÁLMENNYEZET &FAL RENDSZEREK Velünk az ötletek megvalósulnak Egészségügyi Ügyfélszolgálat +420 234 700 543 Szaktanácsadói támogatás Az OMEGA program Látogasson el honlapunkra még ma! www.armstrong.co.hu

Részletesebben

November 2010 EGÉSZSÉGÜGYI SZEKTOR. Teljeskörű megoldások az egészségügyi létesítményekhez

November 2010 EGÉSZSÉGÜGYI SZEKTOR. Teljeskörű megoldások az egészségügyi létesítményekhez CI/SfB (35) Xy November 2010 Egészségügyi EGÉSZSÉGÜGYI SZEKTOR Teljeskörű megoldások az egészségügyi létesítményekhez IDEÁLISAN ELHELYEZETT AZ ÖN IGÉNYEINEK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL Biztonsági, berendezési

Részletesebben

VÉDELEM. VÉDELEM JÓ KÖZÉRZET Szárítás Vízszigetelés Hôszigetelés Védelem Dekoráció VÉDELEM JÓ KÖZÉRZET JÓ KÖZÉRZET. Felületképzô rendszer

VÉDELEM. VÉDELEM JÓ KÖZÉRZET Szárítás Vízszigetelés Hôszigetelés Védelem Dekoráció VÉDELEM JÓ KÖZÉRZET JÓ KÖZÉRZET. Felületképzô rendszer ELASTOCOLOR rendszer JÓ KÖZÉRZET Szárítás Vízszigetelés Hôszigetelés Védelem Dekoráció diszperziós elasztomer akrilgyanta bázisú rendszer beton és vasbeton felületek védelmére C.P. MK 705310 (I) 03/2006

Részletesebben

EGÉSZSÉGÜGYI TERÜLETEK ÁLMENNYEZETI RENDSZEREK. [Együtt valósítjuk meg elképzeléseinket.] EGÉSZSÉGÜGY JÓ KÖZÉRZET JOBB KÖRNYEZET

EGÉSZSÉGÜGYI TERÜLETEK ÁLMENNYEZETI RENDSZEREK. [Együtt valósítjuk meg elképzeléseinket.] EGÉSZSÉGÜGY JÓ KÖZÉRZET JOBB KÖRNYEZET ÁLMENNYEZETI RENDSZEREK [Együtt valósítjuk meg elképzeléseinket.] CI/SfB (35) Xy March 2007 EGÉSZSÉGÜGY EGÉSZSÉGÜGYI TERÜLETEK AKUSZTIKAI KÉNYELEM BIZTONSÁGOS & EGÉSZSÉGES VIZUÁLIS KÉNYELEM JÓ KÖZÉRZET

Részletesebben

KÜLÖNLEGES MEGOLDÁSOK

KÜLÖNLEGES MEGOLDÁSOK KÜLÖNLEGES MEGOLDÁSOK BIOGUARD (ISO 5) PARAFON HYGIEN (ISO 5) Clean Room FL (ISO 5) hydroboard ( 100% RH) CERAMAGUARD (100% RH) NEWTONE (100% RH) KÜLÖNLEGES MEGOLDÁSOK A KÜLÖNLEGES TEREKBE BIOGUARD Egészségügyi

Részletesebben

Álmennyezeti Rendszerek Áttekintése

Álmennyezeti Rendszerek Áttekintése ÁLMENNYEZET RENDSZEREK [Együtt valósítjuk meg elképzeléseinket.] CI/SfB (35) Xy 2008 Júniu Álmennyezeti Rendszerek Áttekintése Ásványszálas Fém Függesztorendszerek Fa ANYAG SZERINTI TERMÉKVÁLASZTÁS Ásványszálas

Részletesebben

biosanitizer új, környezetbarát, vízbázisú fertõtlenítõ

biosanitizer új, környezetbarát, vízbázisú fertõtlenítõ biosanitizer új, környezetbarát, vízbázisú fertõtlenítõ környezetbarát összetétel, hatóanyagai az alkalmazás során vízre és oxigénre bomlanak, nem tartalmaz alkoholt, illékony szerves vegyületeket (VOC),

Részletesebben

Veszélyes anyagok és kockázatértékelés. Európai kampány a kockázatértékelésről

Veszélyes anyagok és kockázatértékelés. Európai kampány a kockázatértékelésről Veszélyes anyagok és kockázatértékelés Európai kampány a kockázatértékelésről Mik a veszélyes anyagok? Veszélyes anyagok: Bármely olyan folyadék, gáz vagy szilárd anyag, amely kockázatot jelent a munkavállalók

Részletesebben

TRULOK Áttekintés ÁLMENNYEZETI FÜGGESZTŐRENDSZEREK. www.armstrong.co.hu ÁLMENNYEZET RENDSZEREK

TRULOK Áttekintés ÁLMENNYEZETI FÜGGESZTŐRENDSZEREK. www.armstrong.co.hu ÁLMENNYEZET RENDSZEREK ÁLMENNYEZET RENDSZEREK Együtt valósítjuk meg elképzeléseinket 2009 Május TRULOK Áttekintés ÁLMENNYEZETI FÜGGESZTŐRENDSZEREK Design Alkalmazások Általános Alkalmazások Speciális Alkalmazások Fém Alkalmazások

Részletesebben

2.6.13. NEM STERIL TERMÉKEK MIKROBIOLÓGIAI VIZSGÁLATA: VIZSGÁLAT MEGHATÁROZOTT MIKROORGANIZMUSOKRA

2.6.13. NEM STERIL TERMÉKEK MIKROBIOLÓGIAI VIZSGÁLATA: VIZSGÁLAT MEGHATÁROZOTT MIKROORGANIZMUSOKRA 2.6.13. Nem steril termékek mikrobiológiai vizsgálata Ph.Hg.VIII. - Ph.Eur.6.0. 1 01/2008:20613 javított 6.0 2.6.13. NEM STERIL TERMÉKEK MIKROBIOLÓGIAI VIZSGÁLATA: VIZSGÁLAT MEGHATÁROZOTT MIKROORGANIZMUSOKRA

Részletesebben

ÁLMENNYEZET &FAL RENDSZEREK. Velünk az ötletek megvalósulnak. Álmennyezetek

ÁLMENNYEZET &FAL RENDSZEREK. Velünk az ötletek megvalósulnak. Álmennyezetek ÁLMENNYEZET &FAL RENDSZEREK Velünk az ötletek megvalósulnak F Fa Álmennyezetek Armstrong fa álmennyezetek Mindnyájan szeretjük a fát természetes, meleg hatású szépségéért, és mert luxus jellegű, modern

Részletesebben

álmennyezetek, a tökéletes egyensúly az OPtimális kényelemért

álmennyezetek, a tökéletes egyensúly az OPtimális kényelemért álmennyezetek, a tökéletes egyensúly az OPtimális kényelemért OPtimalizálás Főbb termékjellemzők A TÖKÉLETES EGYENSÚLY A SŰRŰSÉG ÉS KÖZÖTT A LAMINÁLT TERMÉKCSALÁD 3 FELÜLETi MEGJELENÉSSEL Termékelőnyök

Részletesebben

ABS XFP merülőmotoros szennyvízszivattyú

ABS XFP merülőmotoros szennyvízszivattyú Sulzer Pumps ABS XFP merülőmotoros szennyvízszivattyú Egészenúj gondolkodásmód amiújraértelmezi aszivattyúk hatékonyságát The Heart of Your Process Kiemelkedően gazdaságos szivattyúk és járókerekek Az

Részletesebben

Munkahelyi és személyi higiénia a vendéglátásban

Munkahelyi és személyi higiénia a vendéglátásban Kiss Irén Munkahelyi és személyi higiénia a vendéglátásban A követelménymodul megnevezése: Biztonságvédelmi és minőségbiztosítási feladatok végzése A követelménymodul száma: 1428-06 A tartalomelem azonosító

Részletesebben

AKUSZTIKUS HŰTŐMENNYEZETEK ZAJELNYELÉS, HELYISÉGTEMPERÁLÁS ÉS LÁTVÁNY EGYBEN

AKUSZTIKUS HŰTŐMENNYEZETEK ZAJELNYELÉS, HELYISÉGTEMPERÁLÁS ÉS LÁTVÁNY EGYBEN AKUSZTIKUS HŰTŐMENNYEZETEK ZAJELNYELÉS, HELYISÉGTEMPERÁLÁS ÉS LÁTVÁNY EGYBEN ENERGIA- HATÉKONYSÁG www.rehau.hu Construction Automotive Industry KIHÍVÁS ÉS INSPIRÁCIÓ A TÉRAKUSZTIKA, A TERMIKUS KOMFORTÉRZET

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

Fűtés és hűtés. Légkondicionálók FVXS-F. Ideális ablak alá történő telepítéshez. Rugalmas telepítés. Extra csendes működés

Fűtés és hűtés. Légkondicionálók FVXS-F. Ideális ablak alá történő telepítéshez. Rugalmas telepítés. Extra csendes működés 䄀攀 挀 渀搀 渀愀 瀀攀渀 甀 甀渀 䌀渀昀 倀 攀 昀 吀攀 愀ᤂ 攀瀀 洀 渀 猀栀眀 洀ⴀ 甀氀 渀猀 甀 䴀戀 氀 㨀 㜀㔀㔀 㔀㐀 㐀 䘀 砀 㨀 㠀 㤀 㔀 㐀 䘀愀砀 㨀 㠀 㐀㤀 㜀㤀㤀 䔀ⴀ 洀愀 氀 㨀 昀 昀 挀 攀䀀戀甀攀渀 栀 戀甀攀渀 栀ⴀ 猀 栀瀀 匀 攀㨀 眀眀眀 䄀搀 攀猀 愀㨀匀 䠀攀氀 愀搀攀 츀 渀 攀 嘀 Ⰰ 渀 㠀Ⰰ 匀 Ⰰ 䈀甀挀 甀 攀ᤂ Légkondicionálók

Részletesebben

A LEGHIGIÉNIKUSABB VINIL PADLÓBURKOLAT

A LEGHIGIÉNIKUSABB VINIL PADLÓBURKOLAT HEA LT H C ARE A LEGHIGIÉNIKUSABB VINIL PADLÓBURKOLAT ELPUSZTÍTJA A BAKTÉRIUMOKAT A Grabo Silver Knight eltávolítja a baktériumokat A Grabo SilvER Knight PADLÓBURKOLAT HATÉKONY ESZKÖZ A KÓRHÁZI FERTÕZÉSEK

Részletesebben

ő Ö ő ó ő ó ő ő ó ő ő ő ó ő ú ó ő ú ő ú ő ő ú ó ő ő ú ő ő ő ú ú ű ú ő ó ő ű ó ő ő ú ő ő ő ú ú ő ó ű ő ő Ö úú ő ó ú Ö ó ó ő ő Ö ó ú ő ő ő ú ő ó ő ó Ö ó ú Ű ő ő ó ő ő ó ő ú Ö ú Ö ő ő ú ú ő ő ú ú ó ó ő ó

Részletesebben

AKKUMULÁTOR MEGOLDÁS MINDEN ÜZEMELÉSI HELYZETRE

AKKUMULÁTOR MEGOLDÁS MINDEN ÜZEMELÉSI HELYZETRE AKKUMULÁTOR MEGOLDÁS MINDEN ÜZEMELÉSI HELYZETRE OLY NAGY A MAI ENERGIAIGÉNY, MINT MÉG SOHA ELÔTTE Korunkban a modern gépjármûvek energiaigénye több mint 300 %-kal megnôtt. Ahhoz, hogy a helyes akkumulátort

Részletesebben

Ú Ó ö Ő ö Ú Ú Ó Á Á ü ő ö Ú Ú Ó ű ő ő ő ő ü Á ö ü ö ö ő Ó Á Á ő Á Ú ö Ó Ű Ú Ó ű Á ő ő ő ö Ú ö ű ö ö ö ő Ó Á Á ű ű ö ü ű ü Á Á ű ű ö ü ű ü ü ö ü ő ü Ó Ó ő ő ő ő ű ö ő ű ü Á Á ő ü ő Ú Ó ü ö ő ő ö ő ö ö ő

Részletesebben

ő ő Ü ü Á ú ú ü ú ú ü ú ü ú ú ü ő ú Á ü ú Á ü ü ü ú Á Á Ó Ü ő ü ú ú ú ü ű ú Ü ü ű Ü ú Á ú Ó ő ü Ú ú Á ő ő ú ű Á ú ü ő Á ú ú Á ú Á ú Ü Á Ö ú ú ő ő ú ű ü ő Á ő Ú ü Ö Á Á Á Á ő Ü Ö ü Ú Ö Á Á ú ő Ú Á Á ü

Részletesebben

Az áru megnevezése: Felhasználásra kész, gyárilag előkevert, por alakú, cement és mészkötésű, adalékanyagot tartalmazó száraz habarcs.

Az áru megnevezése: Felhasználásra kész, gyárilag előkevert, por alakú, cement és mészkötésű, adalékanyagot tartalmazó száraz habarcs. MŰSZAKI ADATLAP AQUANIL VÍZZÁRÓ VAKOLAT Az áru megnevezése: Felhasználásra kész, gyárilag előkevert, por alakú, cement és mészkötésű, adalékanyagot tartalmazó száraz habarcs. Alkalmazási terület: Különböző

Részletesebben

ű ú ü ö ö ü ö ö ö ú ü ü ö ö ö ú ö ö ü ű ö ö ö ö ü ö ö ü ö ö ú ö ü ö ü ü ü ú ö ö ü ö ü ü ö Ó ü ű ö ö ü ö ü ö ú ö ö ö ö ű ú ú ű ö ö ü ö ö ö ö ü ú ö ü ö ü ü ö ú ü ü ü ű ú ö ü ö ö ö ü ö ü ú ö ö ö ü Ú ű ü ö

Részletesebben

ú ú ú Ú ú ú ő ő ú ű ú ő ő ú ő ú ő ő Ó Ó ő ű ő ő ú ő Ó Ó ú ú ú Ú ü ú ú ő Ü ü ő ü ő ő ú ú ő ő ú ő ő ü ü ú ő ű ü ő ő Ü ű ű ű ű ú ü ü ő ú Ö ű ű ő ú Ü ú ü ő ú ő ü ő ű Á Ü Ó Ó ű ü Ü ü ú Ü ő ő ő ő ő ő ő ü Ü ü

Részletesebben

Útmutató a beszállítók részére MU 7.18.

Útmutató a beszállítók részére MU 7.18. 1/11 T a r t a l o m j e g y z é k 1. A z e g y ü t t mű k ö d é s a l a p e l v e i... 2 2. A j á n l a t o k k e z e l é s e... 2 2. 1. A j á n l a t o k a l a p a n y a g o k r a, a l k a t r é s z

Részletesebben

Termékkínálat 2015/2016 INNOVATIVE ÖFEN UND HERDE SEIT 1854

Termékkínálat 2015/2016 INNOVATIVE ÖFEN UND HERDE SEIT 1854 Termékkínálat 2015/2016 2 TARTALOM KANDALLÓK 07 ÉPÍTETT KANDALLÓK 81 Tartalom Több, mint 160 éve bevált 04 Innováció, dizájn és minőség 05 Clean Technology 06 PELLETKÁLYHÁK 57 TŰZHELYEK 96 K a n d a l

Részletesebben

ÁOGYTI Takarmányellenőrzési Főosztály

ÁOGYTI Takarmányellenőrzési Főosztály ÁOGYTI Takarmányellenőrzési Főosztály Útmutató A Veszélyelemzés, Kritikus Szabályozási Pontok (HACCP) rendszerének kialakításához és alkalmazásához Tájékoztató segédanyag* a takarmányipari vállalkozások

Részletesebben

Országos Közegészségügyi Központ 2016. 1. kiadás

Országos Közegészségügyi Központ 2016. 1. kiadás Módszertani útmutató a Legionella által okozott fertőzési kockázatot jelentő közegekre, illetve létesítményekre vonatkozó kockázat értékeléséről és a kockázatcsökkentő beavatkozásokról Országos Közegészségügyi

Részletesebben

EG0103. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Az eredeti használati útmutató fordítása GARANCIALEVÉL. Termék: EG FESTÉKVASTAGSÁG MÉRŐ Gyártási szám (sorozatszám):

EG0103. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Az eredeti használati útmutató fordítása GARANCIALEVÉL. Termék: EG FESTÉKVASTAGSÁG MÉRŐ Gyártási szám (sorozatszám): GARANCIALEVÉL 1. Az által forgalmazott termékekre, az eladás napjától számítva: a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alap- ján 24 hónap; a Kereskedelmi Törvénykönyv GARANCIALEVÉL rendelkezései alapján

Részletesebben

2. Légköri aeroszol. 2. Légköri aeroszol 3

2. Légköri aeroszol. 2. Légköri aeroszol 3 3 Aeroszolnak nevezzük valamely gáznemű közegben finoman eloszlott (diszpergált) szilárd vagy folyadék részecskék együttes rendszerét [Més97]. Ha ez a gáznemű közeg maga a levegő, akkor légköri aeroszolról

Részletesebben

Korszerű raktározási rendszerek. Szakdolgozat

Korszerű raktározási rendszerek. Szakdolgozat Gépészmérnöki és Informatikai Kar Mérnök Informatikus szak Logisztikai Rendszerek szakirány Korszerű raktározási rendszerek Szakdolgozat Készítette: Buczkó Balázs KOKIOC 3770 Sajószentpéter, Ady Endre

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TEKA TMW 22 BI-S ÉS A TMW 22 BI-T TÍPUSÚ MIKROHULLÁMÚ SÜTŐKHÖZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TEKA TMW 22 BI-S ÉS A TMW 22 BI-T TÍPUSÚ MIKROHULLÁMÚ SÜTŐKHÖZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TEKA TMW 22 BI-S ÉS A TMW 22 BI-T TÍPUSÚ MIKROHULLÁMÚ SÜTŐKHÖZ TMW 22 BI-S, BI-T 1 A használati útmutatóhoz Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy a TEKA termékét választotta. Biztosak

Részletesebben

Hôszigetelt tetôés falpanelek. X-Dek TM termékcsalád. KS1000 XD és KS1000 XM Nagy fesztávú tetôpanelek

Hôszigetelt tetôés falpanelek. X-Dek TM termékcsalád. KS1000 XD és KS1000 XM Nagy fesztávú tetôpanelek Hôszigetelt tetôés falpanelek X-Dek TM termékcsalád S1000 XD és S1000 XM Nagy fesztávú tetôpanelek Tartalom Tartalom Csomóponti rajzok Bevezetés...3 Fôbb tulajdonságok...4 Tervezôi szabadság és vízszigetelés...6

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KH3121 IPARI PORSZÍVÓ KH3121 GARANCIALEVÉL. Gyártási szám (sorozatszám): Típus: KH3121. Javítási bejegyzések:

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KH3121 IPARI PORSZÍVÓ KH3121 GARANCIALEVÉL. Gyártási szám (sorozatszám): Típus: KH3121. Javítási bejegyzések: GARANCIALEVÉL 1. Az UNI-MAX által forgalmazott termékekre, az eladás napjától számítva: a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alapján 24 hónap; a Kereskedelmi Törvénykönyv rendelkezései alapján 12 hónap

Részletesebben

AJÁNLÁSOK BIZOTTSÁG A BIZOTTSÁG AJÁNLÁSA. (2007. június 18.)

AJÁNLÁSOK BIZOTTSÁG A BIZOTTSÁG AJÁNLÁSA. (2007. június 18.) 2007.7.30. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 197/1 II (Az EK-Szerződés/Euratom-Szerződés alapján elfogadott jogi aktusok, amelyek közzététele nem kötelező) AJÁNLÁSOK BIZOTTSÁG A BIZOTTSÁG AJÁNLÁSA (2007.

Részletesebben

DÖRZSÖLT SZILIKONOS VAKOLAT 2.0 és 2.5

DÖRZSÖLT SZILIKONOS VAKOLAT 2.0 és 2.5 MŰSZAKI ADATLAP 10.01.08-HUN DEKORATÍV VAKOLATOK DÖRZSÖLT SZILIKONOS VAKOLAT 2.0 és 2.5 1. Leírás, alkalmazás A DÖRZSÖLT SZILIKONOS VAKOLAT 2.0 és 2.5 szilikonos és egyéb polimer kötések kombinációján

Részletesebben

Számviteli tanácsadás. IFRS felmérés - 2011 Fókuszban a pénzügyi beszámolók

Számviteli tanácsadás. IFRS felmérés - 2011 Fókuszban a pénzügyi beszámolók Számviteli tanácsadás IFRS felmérés - 11 Fókuszban a pénzügyi beszámolók Tartalomjegyzék 1. Vezetői összefoglaló. A felmérés célja. A pénzügyi kimutatások áttekintése 7. A pénzügyi teljesítményre vonatkozó

Részletesebben

Répcelak Polgármesteri Hivatal 9653 Répcelak, Bartók B. u. 38. Környezet-egészségügyi kockázat elemzés

Répcelak Polgármesteri Hivatal 9653 Répcelak, Bartók B. u. 38. Környezet-egészségügyi kockázat elemzés Répcelak Polgármesteri Hivatal 9653 Répcelak, Bartók B. u. 38. Környezet-egészségügyi kockázat elemzés Készült: 2011. augusztus 08. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Összefoglalás... 3 Az épített környezet

Részletesebben

fotókatalitikus önfertőtlenítő hatású tekercses vinil padló ELTÁVOLÍTJA A BAKTÉRIUMOK TÖBB, MINT 99%-ÁT

fotókatalitikus önfertőtlenítő hatású tekercses vinil padló ELTÁVOLÍTJA A BAKTÉRIUMOK TÖBB, MINT 99%-ÁT A Graboplast Európa egyik vezető padlóburkoló gyártója. A világ több mint 50 országában kínáljuk heterogén tekercses padlóburkolóinkat. A Graboplastnál folyamatosan kutatjuk és alkalmazzuk a legmodernebb

Részletesebben

Vasúti kerekek esztergálása

Vasúti kerekek esztergálása ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ Vasúti kerekek esztergálása Újraesztergálás és új kerekek esztergálása TARTALOM BEVEZETÉS 4 Különböző vonattípusok 5 Kerékanyagok 6 Kerékméretek 7 Kerékalakok 7 A kerekek gyártási

Részletesebben

F I N N - I N F R A - D U A L S Z A U N A K A B I N

F I N N - I N F R A - D U A L S Z A U N A K A B I N F I N N - I N F R A - D U A L S Z A U N A K A B I N K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó 1 T A R T A L O M 3. oldal Termékismertető 4. oldal Szauna beüzemelése 5. oldal Szauna használata 6. oldal Vezérlő használata

Részletesebben

CLCE Légkezelő berendezések

CLCE Légkezelő berendezések CLCE Légkezelő berendezések 0,2-30,0 m 3 /s 700-108 000 m 3 /s A CLCE légkezelő berendezés a Trane világhírű szakmai tapasztalatának és a folyamatos termékfejlesztés melletti elkötelezettségének eredménye.

Részletesebben

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 2014-2020 STRATÉGIAI KÖRNYEZETI VIZSGÁLAT

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 2014-2020 STRATÉGIAI KÖRNYEZETI VIZSGÁLAT 2014-2020 (TOP 3.0 változat, 2013. szeptember 26.) STRATÉGIAI KÖRNYEZETI VIZSGÁLAT Témafelelős: dr. Tombácz Endre Készítette: ÖKO ZRt. Megrendelő: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Budapest, TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Á Á É É É ö É Ó ú Á ú Á Á Á Á ö Á ő ű ú ö ö ú ű ú É ő ö ú ú ű ö ű ő Ú Ú ú ő ö ö ő ö ö Á ö Á ö ú ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ő ö ö ö ö ő ö Á ö ő ö ö ő ú ú ö ö ő ö ö ö ö ú ö ú ö ő ú ö ö ö ö ö ú ö ú ú ö Ú ő ű ő ö

Részletesebben

Használati és karbantartási leírás

Használati és karbantartási leírás Használati és karbantartási leírás BEVEZETŐ Az ön által átvett épület, mint minden más tárgy vagy eszköz, ugyancsak rendszeres karbantartásra szorul. Annak érdekében, hogy az épület egyes részei, illetve

Részletesebben

ö É ö ö ő ő ö ó ó ú ő ó ö ö ő ő ö ö ó ű ű ó ú ó ő ő ö ű ó ő ö ö ű ű ó ú ő ó ó ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ő ö Ü Ü ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ó Ü Ü ó ő ő ű ö ö ű ű ű ű ő ö ó ű ó ö ű ö ó ö ó ö ő ó ö ö ő ó ö ö ö ű Ö ö ö

Részletesebben

É É Á É É ó ó ö ű ó ó ó ű ó ö ö ű ó ó ő ö ű ó ó ű ú ö ű ó ó ó ó ö ű ó ó ó ö ű ő ő ő ó ö ű ú ö ó ó ó ú ő ő ü ó ó ó ö ű ű ö ő ó ú ó ö ü ö ű ó ó ö ő ö ó ö ö ő ő ö ó ő ö ő ó ő ó ő ú ú ö ű ó ú ö ő ű ö ó ó ó

Részletesebben

ü Ü ö ö ö Á ő ö ö ö ü ú ö ő Á ő ö ő ü ú ő ő ő ö ö ö ő ú ő ő ő ö ő ö ű ő ő ő Ú ö ü ő ő ú ú ö ő ö ő ú ú ő ú ö ö ő ú ő ü Ü ö ő É ő ő ü ö ő ú ő ö ű ő ő ü ő Ú ű Ö ü ő ú ő ő ő ú Ú ü ö ő ő ú ő ű ő ö ö ü ö ö ő

Részletesebben

Speciálkollégium. Dr. Fintor Krisztián Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíj TÁMOP 4.2.4.A/2-11-1-2012-0001 Nemzeti Kiválóság Program Szeged 2014

Speciálkollégium. Dr. Fintor Krisztián Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíj TÁMOP 4.2.4.A/2-11-1-2012-0001 Nemzeti Kiválóság Program Szeged 2014 Speciálkollégium Dr. Fintor Krisztián Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíj TÁMOP 4.2.4.A/2-11-1-2012-0001 Nemzeti Kiválóság Program Szeged 2014 A beton öregedése A öregedés egy olyan természetes folyamat

Részletesebben

Technikai adatlap. 3M FF-400 sorozatú teljesálarcok. Termékjellemzők. Nagyméretű látómező Scotchgard bevonattal. Választható komfort fejkosár

Technikai adatlap. 3M FF-400 sorozatú teljesálarcok. Termékjellemzők. Nagyméretű látómező Scotchgard bevonattal. Választható komfort fejkosár 3M FF-400 sorozatú teljesálarcok Termékjellemzők Nagyméretű látómező Scotchgard bevonattal Az exkluzív 3M Scotchgard bevonat gondoskodik arról, hogy a látómező ellenálljon a festéknek vagy más szennyeződésnek,

Részletesebben

ő Á ú ő ú ő ú ú ú ő ő ő ű ú ű ő ő ú ő ő ő ú Á ő ú ő ő ú ő ő É É ú ő ő Ú ő É ú ú ő ő ő ő ő É ő ő ú É ű ű ű ú ő ő É ő ű ő ő É ú É ú ő ő ű ú ű ő ő ú ú Ú ú Ü ő ű ú ő ű ő ő ú ő ő ő ő ú ő ő ú ú ő ú ő ú ű ű É

Részletesebben

ö ő ö Ö ö ó ő ő ő ú ö ö ő ó ü ö ö ő ő ő ő ő ö ő ö ő ó ő ö ő ő ő ú ó ő ö ó ö ő ó ö ő ő ő ó ő ő ő ő ö ö ő ö ő ó ú ö ö ő ő ó ő ő ú ő ü ő ó ö ö ő ő ő ü ö ö ő ó ó ö ő ő ö ő ö ö ö ö ő ő ő ü ű ö ö ő ő ó ö ö ö

Részletesebben

A korszerű közlekedési árképzési rendszerek hazai bevezetési feltételeinek elemzése

A korszerű közlekedési árképzési rendszerek hazai bevezetési feltételeinek elemzése A korszerű közlekedési árképzési rendszerek hazai bevezetési feltételeinek elemzése Készítette: Dr. Tánczos Lászlóné és Dr. Bokor Zoltán Absztrakt Az EU Közös Közlekedéspolitikáját tartalmazó Fehér Könyv,

Részletesebben

Á Ó Ö Á É É É É Ő ű Á Ó ű Ö ű ű ű Ó ű Ö Ú Ö Ú ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ü Á ű ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű Ö ű ű Ü ű ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű ű ű ű ű Á Á ű É ű ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ó Ü Á É Ű ű ű ű ű Á ű ű ű Á É ű Ú Ó

Részletesebben

Á Á ó ő ő ó Ő ó ó ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Ó ó ő ó ó Ő Ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Á Ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Á Ó ó ó Ő ó ó ó Ó ó Ú ó Ó Ó ó Ó Ó Ő ó Ó ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó ó ó Ó ó ó ó Ó Ú Ó Ó ó ó ő ö Ó

Részletesebben

ú Ö ó ú ó ú Ö ő ü ú ő ó ü ú ő ü ú ő ó ó ó ó Ö ő ü ü ü ü ő ú ű ü ú Ö ő ü ő ó ü ü ü ő ő ő ü ó ő ü ú ő ü ő ő ő ó ó ő ó ó ü ő ó ü ó ó ü ú ó ó ő ú Ö ó ü ó ő ó ő ó ő ó ó ü ó ó ó ó ú ő ü ó ü ú ó ő ü ó ő ő ő ü

Részletesebben

Á ő ő ő ö ö Ó ő ú ö Á É É ü Ö ő ö ő ő ö Ó ö Ú Ó ő ő ő ö Ö Ú Ú ő Ö ú ö ő ú ú ú Ó ö Ó Ó Ú Ú Ú Ú Ö Ó ő ő ú ő ű ü ő ö ö ö ő ü Ó Ó ő ő Ó ö Ó Ó ü ő ő Ó ő ö ő ő Ó ő ő ő Ú ö ő Ó Ó ő Ó ő Ö ő ö ő ü ü ű ö ö ö Ó ö

Részletesebben

ó á á á á á ó á ó Á ö é á ó Ú á á á ó Á ö é á á á ó ó ó á á ó á ó Ú á é á ó ü é ü é á á á á ó é é á ú á ó á é ó á ó Ó é á ó é á ó ó á Ó Ö é á ó á ó é é é ü é ó á Ó é é é ó ó ó á ó é é ó á ü ó é á ó é é

Részletesebben

ű É ű Á Ü É É ű ű Ű ÓÓ Ü É Ü Ú Ú ű Ú Ö Ö Ü ű ű Ű Ú Ö Ü Ö Ú Ó Ó Á É Ú Ű Ú Ú Ú Ú Ú ű Ú Ű Ú ű ű Ú ű ű Ú Ú É Á Ú Ú É É ű ű ű Ú ű ű Ú ű Ú Ó É Ű Ó ű Ú ű ű ű Á ű ű Ú ű ű É ű ű ű ű Ó Ú Á Ú ű Á ű Á Ú Ó ű ű Á ű

Részletesebben

É Ó Ö Á ú Á ú ú ú ú Ó ú ú ú ú ű ú Á ÁÉ Á ű ű ú ú É ú É É ű ű É ű Ú ű Ü ú ű ú Ö Ú ű Ö Ö ú Ő ú ű Ö ú ú Ú Ó ú ú ű ú Ö Ú Ü Á Á Á É Ü ű Ü Ö É Á Ü Ó É Ö É ű Ü Á Á Á ú Ü Ö Á É Ü Á ú Ö Ö ú Ö Á ú É É Ö É Á Á Á

Részletesebben

Ú ő É ő ű ő ű Á É ő Ó Á Á ő ű ű Á ű Ú É ő É Ú Ö ő ő Á ő ő Á É É Á ő ő ő ő ő ő Á Ó Á É Ú Á Á Á ő Á Á Á Á Á É ő ő ű ő ő É ő ő Á Á Ó Ü Á É Á ő Á ő ő ő Á É Ü ő Á Á ő Ö ő ő Á É ő ő ű ő Ö Á Á Ú Á Á Á É É ő ű

Részletesebben

POWX1340 HU 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK...

POWX1340 HU 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 4 5.1 Munkakörnyezet... 4 5.2 Elektromos biztonság... 4 5.3 Személyi biztonság...

Részletesebben

Á É ö ö ő ő ő Ú Ü ö ö ő ő ö ú ő ö ő ö ú ü ö Ü Ó ö ö ö ö ö ő ö ú ú ö ü Ü ö ö ö ö ö ö ő ö ö ő ö ü ő ö ő ü Ü Ó Ó ö ö ő Ü Ó ö ő ő ő ő Á ő ő Ü ő ö ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő É ü É ö ö É Ó ő ő ő ő Ü É ő Ó ő ő

Részletesebben

Egész évben tökéletes C o mfort. Kellemes klíma és tiszta levegõ otthon, vásárláskor, a munkahelyen. Split Multi Split Sky Air

Egész évben tökéletes C o mfort. Kellemes klíma és tiszta levegõ otthon, vásárláskor, a munkahelyen. Split Multi Split Sky Air Egész évben tökéletes C o mfort Kellemes klíma és tiszta levegõ otthon, vásárláskor, a munkahelyen Split Multi Split Sky Air A vállalat Semmihez sem fogható klíma, Semmihez sem fogható vállalat 2002-ben

Részletesebben

Ú ű Ú ű ű ű Á ű Ö Á ű ű ű ű ű ű Ö ű Á ű ű Á ű ű ű ű ű Á ű Ú Ü Ü ű ű Ü Ü Ö ű ű ű ű ű Ú Ü ű ű ű ű ű Ú Ó ű ű ű Á É ű ű ű Ű ű ű ű É Á Á Á Á Ó Ó ű Ü Ú Ú Ö Ú ű Ö Ő Ú Ú ű Ó Ő Ú Ö Ö Ő Ű É ű Ó É Á Á ű ű Ú Á É É

Részletesebben

Á ú ő ú Ú ü Ö ú Á Ó ú ü ő ő ő ú Ö ú É ú ű ü É ü ú ő ő ő ú ú ü ü Ö Ö ú ő ő ű É ü ü ü ú ő ő ú ü ü ő ő ő ú ü ő Ö ű ő ü ő ü ő ő Á É ő ü ő ü ú ú ő ü ü ü ő ü ő Ó ü ü ü ü ú É ő ü ü ü ú ő ü Ó ü ü ő ú ő ő ü ü ú

Részletesebben

É É É É É Ö Á Á É Ő ű ű ű Ü ű ű ű Ú Á ű Ö ű Ú Á Ú ű Ó Ú Ú Ú Ú ű Ú Ú ű É ű ű É É É ű É É Ü ű ű É Á ű Á Á Ü Á Ü É Ú Á Ú Ó Ü Ü Ú ű ű Ú Ü Ü ű Ú É Ö ű ű Ü Ó Á Ö Ö ű Ö É É ű ű É ű ű ű Ú ű Ö É Ó ű Ú Ú Ú É Ú Ú

Részletesebben

Ó Ú Ö Ú É Ö É Á ű ű ű ű ű ű ű ű Á ű Á Ú ű Ü ű ű Ü ű Ó ű ű Ú ű Ö Ö ű ű ű ű Á É Ó ű ű Ü Ö ű ű Ü Ú É ű ű ű ű É Ü Ü Ü É Ü Ü Ü Ü ű ű ű ű ű ű ű Ú É ű ű ű ű É Ü ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ú ű Ö ű Ü ű ű ű ű É ű Ó ű ű É

Részletesebben

ö ű ö ö ö ö ü ö ö ü ö ö ö ö ö ö ű ö ü ú ö ö ö ö ű ü ü Ö ü ö ű ű ű ö ú Ü Á Á Á ö ö ú ü ú Ü ö ö ö ö ö ú Ü Ü ö ö Ü ö ü ö ú ö ü ö ü ü Ü ü ű ö ü ö Ü Ú Ü ü Ü ü Ü ú Ü ö ö ü ö ö ű ű ü ö ű Á ö ü ö ö ú ö Ü Á Ü Ő

Részletesebben

ú ú ű ú ú Ú É É Ó ű ű ü ú ü ű ü ú ú ü ü ü ú ü ú ü ü ü ü ú ű ü ü ú ű ü ü ü Á ű ű ú ű ü ü ú ű ü ű ú ü ü ü ú ű ü ü ü ű ú ü ú ü ü ü ű ű ú ü ú ű Ö ú ü ü ü ü ü ú ű Ö ü Ú É ú ú ü ü ü ü ü ü ü ü ü ú ü ú ü ú ü ü

Részletesebben

Általános információk. Beszerzéspolitikai irányító bizottság 17.06.2009. Jóváhagyás dátuma

Általános információk. Beszerzéspolitikai irányító bizottság 17.06.2009. Jóváhagyás dátuma Általános információk A szabályzat címe Jóváhagyta Jóváhagyás dátuma Hatókör A szabályzat célja Az NSG csoport szállítói etikai kódexe Beszerzéspolitikai irányító bizottság 17.06.2009 A szabályzat az NSG

Részletesebben

É ú ú ú ú ú ú ú ú ú É É ú ű ú ű ú Ú Ü ú ú ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Ü ű ű ú É É ű É ű É ú ú ú ű É ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Á ú É ű ű ú ú ú ú ű ű ű ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú Ú ű ú ű ű ú ú ű Ü ú ű

Részletesebben

ö Á É É ö ö Ö ö ű ö ő ö ő ö ú ü ö Ü ö ö ö ö ü ö ú ö ő ü ö Ú ü ü ö Ü ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ü ő ö ú ö ö ü ö ö ö ö ő ő ö ű ö ö ű ö ö ő Ü ö Ü ö ü Ü ö ö ö ú Ó ö ö ö ö ö ő ö ö ú ö ő ö ö ő ő ö ö ö ü ö ö É ö

Részletesebben

Ó Á É Ő É ő ő ő ó ó ó ó ó ő Ö ó ő ó ü ő ó ő ű ó ó ó ő ő ő ő ő ű ő ó ü ó ő ő ő ő ó ü ó ó ó ű ő ó ő ó ő ú ő ő ü ő ó ü ó ő ő ő ü ó ó ő ő ü ő ó ő ó ő ű ő ő ű ő ó ó ó ó ó ó ő ő ó ó ó ő ó ő ü ó ű ő ő Á ó ó Ó

Részletesebben

ÁGYNEMŰ: Kell e magunkkal hozni ágyneműt, töröközőt? ÁRAZÁS MOBILHÁZ: Miből tevődik össze a mobilház ára?

ÁGYNEMŰ: Kell e magunkkal hozni ágyneműt, töröközőt? ÁRAZÁS MOBILHÁZ: Miből tevődik össze a mobilház ára? ÁGYNEMŰ: Kell e magunkkal hozni ágyneműt, töröközőt? A szálláshelyek edényekkel, tányérokkal, takarókkal, párnákkal felszereltek. A Vendégnek kell biztosítania saját ágyneműt, párnahuzatot és törölközőt,

Részletesebben

Atradius Fizetési Szokások Barométer. Felmérés a vállalkozások fizetési magatartásáról Kelet- és Közép-Európában. 2008 nyár

Atradius Fizetési Szokások Barométer. Felmérés a vállalkozások fizetési magatartásáról Kelet- és Közép-Európában. 2008 nyár Atradius Fizetési Szokások Barométer Felmérés a vállalkozások fizetési magatartásáról Kelet- és Közép-Európában 2008 nyár Tartalomjegyzék A felmérés profilja... 4 A felmérés háttere... 4 A felmérés céljai...

Részletesebben

Á Á é é ő ö ó é é é é é ő é é é ő ő ő é ü ő ó ó ó ö ö é é ő é ő é ő ö é é é é é é é ő é ű ő é é é é é ó ő ö é ú ö é ö é é ö ő ó ő ó é ő é ő ő é ő ó ó é ő ő é é ü ő é ó é ö ő é ő é ó ő é é ő é é ő é é é

Részletesebben

5. VALAMENNYI ÉLELMISZER-IPARI VÁLLALKOZÓRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS HIGIÉNIAI KÖVETELMÉNYEK AZ

5. VALAMENNYI ÉLELMISZER-IPARI VÁLLALKOZÓRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS HIGIÉNIAI KÖVETELMÉNYEK AZ 5. VALAMENNYI ÉLELMISZER-IPARI VÁLLALKOZÓRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS HIGIÉNIAI KÖVETELMÉNYEK AZ ÉLELMISZER-HIGIÉNIÁRÓL SZÓLÓ 852/2004/EK RENDELET ALAPJÁN 5.1. Élelmiszer-előállító és forgalmazó helyre vonatkozó

Részletesebben

Colorovo. okostelefon

Colorovo. okostelefon Colorovo CityTone Lite okostelefon * modelltől függően elérhető funkció. 22 CityTone Lite Manual 80.indd 22 30.05.2014 11:32 Kezelési utasítás Köszönjük, hogy megvásárolta a Colorovo CityTone Lite. Meg

Részletesebben

ú Á ö ü ö ú ű ü ü ö ö ű ö ö ö ü ö ü ö ű ü ö ú ú ü ü ü ú ö ö ö ű ű ü ú ű ü ö ö Á ö ü ű ö ö ü ö ü ö ö ü ö ö ü ö ö ö Á ü ú ö ö ü ö ö ö ú ö ü ö ö ú ú ü ö ű ö ö ö úö ö ö ö ö ö ű ö ú ö ö ö ü ü ö ú ö ö ú ö ö

Részletesebben

ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ő ű Ö ő Ö ő ő ő ő ő ő ő ő ü Ö ő ő ü É ő ő ü ő Ú üü ő ő Á Á É É Á ü Ú ő Ó ű ő É ő ű ő ő ő ő ő ű É Ö ű Ú Ö É ő ű ü ő ü É É É É É ő É ü ű ő ü űú ű ü ű Ú É ü ű É É É ő Ó ő ű Á ÚÚ ő ő É

Részletesebben

É ú ú Á É ú É ű Á Ú ú ú ú ű ú É ű ú ú ű ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ű ű ú Á Á ű É É ú ú ú ú ú ú ű Ü ű ű ű Ö Ú ú Ú ú ű ú ú ű ú ű ű ú ú Ö ű ú ú ú ű ű ű ű ú ú É É ű ű É É ú ú ű Á ú ú ú É Ú ű ú ú ű ú ú ú Ü ú

Részletesebben

Á ű Ú ÚÉ Á Á Ü Ü ű Ü Ü Ü Ú Ü Ü Ü É Ú Ü ű Ü Ü Ö ű ű Ü Ü Ü Ü Ü ű ű ű Ú ű ű Ú ű ű ű ű Á Ú É Á ű Á É Á Ú ű Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á ű Á Á Á Á Á É ű Ü ű Á ű ű ű Á ű Ú Ó Á Á ű Ú ű Ü ű Ü Á Á ű ű É

Részletesebben

É Ú ú Á Ú Ú Á Á Ú ú ú ú Ú ú Á Ú Ü Ü ű ű ú ú ú ú Ü ú Ü Ú ú ű ú É ú Ü ű ú ú Ú É É Á Á Á Á Ü ú Á Á É Ú É ú Á Ü É Ü Ü Ü Ü Á Á ű ú ű ú Ü ű Á ú ű ű ú ű ű ű ú ű ű ű ű ú Ü É ű ú ű Ü ű ú ű Ü Ü Ü ú Ú ú ú ú ű ú ű

Részletesebben

ö ü ö ú ú ö Á Ú ü ö ö ü ű É ú ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ö ű ú ü ö ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ü ö ű ű ú ö ü ö ö ö ű ö ű ö ö ü ú ü ö ü ö ü ü ö ö ö ö ö ü ö ű ü ö ö ű ö ö ö ö ü ú É ö ö ö ö ö ö ö ú ú ö ö ö ö ö ö ú ú ú ú

Részletesebben

ú ő ü ő ő ü ő ű ű ő ü ü ő ő Ü Á ő ü ő ő ü ő ő ü ő ú ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ü ő ü ő ő ű ű ő ü ő ő ő ü ő ü ő ű ő ü ő ő ő ő ü ü ü ő ő ű ú ü ü ő ő ő ő ü ü ő ő ő ü ő ő ő ő ű ő ú ő ő ü ő ő ü ő ő ő ű ő ő ű ü ü ő

Részletesebben

Á ö ü ö ő ö ű ö ú ú ö ú ő ő Á ő ő ö ú ü ő ő ú ő ő ő ő ö ü ő ő ú ő ö ö ü ü ő ö ü ü ö ő ú ő ő ő ö ú ú ö ö ú ő ü ü Ü ő ö ő ű ü ö ú ú ú ö ő ö ő ö ú ö ű ő ő ö ő ö ü ö É É É É Ú É É É É É öö É É ő É ö É

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK Helyzetkép II. A program felépítése

TARTALOMJEGYZÉK Helyzetkép II. A program felépítése TARTALOMJEGYZÉK sorszám Megnevezés Oldalszám Bevezető 5 I. Helyzetkép 6 1. Óvodánk bemutatása 6 2. Az óvoda személyi és tárgyi feltételei 7 II. A program felépítése 8 1. Gyermekképünk 8 2. Óvodaképünk

Részletesebben