Az elektronikus információs rendszerek védelmére alkalmazható módszerek az Információbiztonsági törvény szemszögéből Május

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az elektronikus információs rendszerek védelmére alkalmazható módszerek az Információbiztonsági törvény szemszögéből 2014. Május"

Átírás

1 Az elektronikus információs rendszerek védelmére alkalmazható módszerek az Információbiztonsági törvény szemszögéből Május 1

2 Napjaink kiemelten fontos az információs társadalmát érő fenyegetések miatt, az Önkormányzatok vagyonát képező elektronikus adatvagyon, valamint az ezt kezelő információs rendszerek, rendszerelemek biztonsága, melyet védelmük érdekében tett intézkedések útján tehetünk meg. az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló évi L. törvény, egyenszilárdságú szakmai elvek és tevékenység megteremtése az információbiztonság területén, nemzeti szinten a megelőzés, a tájékoztatás, az irányítás, a felügyelet, továbbá hanyatlóban van az incidens kezelése és az ország nemzetközi képviselete.

3 Jelen helyzet Egyre több a megvédendő digitális érték. Nő a nemzeti digitális adatvagyon. Több helyen kell megadni személyes adatokat. Viszont: a jogosulatlan adatgyűjtés száma növekedő tendenciát mutat. Kiemelkedően nagy az információval/adatokkal való visszaélések veszélye.

4 Mit kell védeni? személyes adatokat a saját elektronikus információhordozó eszközökön, egy elektronikus információs rendszert hálózatot - (önkormányzati, hivatali): a fenntartható működésért, a kritikus infrastruktúrákat: a szolgáltatások folytonosságáért, a rendszerek integritásáért, az elektronikus közszolgáltatást (kormányzati gerinchálózat, ügyfélkapu): az információ hitelességéért, megbízhatóságáért, a felhasználók személyiségi jogait, jó hírnevét.

5 Mitől kell védeni? kártékony programoktól: malware, vírus, spam, rosszindulatú adatgyűjtéstől: adathalászat, money mule, célzott támadástól, nagykiterjedésű támadástól, jogsértő tartalmaktól, hozzájárulás nélkül hozzáférhetővé tett tartalmaktól.

6 Az elektronikus információs rendszerek Az elektronikus információs rendszerek által ellátandó cél tekintetében: Nyílt célú számítástechnikai rendszerek és hálózatok, helyhez kötött, mobil és egyéb rádiófrekvenciás, valamint műholdas elektronikus hírközlési hálózatok, szolgáltatások, rádiós vagy műholdas navigáció, automatizálási, vezérlési és ellenőrzési rendszerek (vezérlő és adatgyűjtő, távmérő, távérzékelő és telemetriai rendszerek), a fentiek felderítéséhez, lehallgatásához vagy zavarásához használható rendszerek.

7 Az elektronikus információs rendszerek Az elektronikus információs rendszerek által ellátandó cél tekintetében: Zárt célú Elektronikus Iktatást és Ügyiratkezelést Támogató rendszerek, Elektronikus Személyügyi Információs rendszerek, Elektronikus Adatkezelő rendszerek, Elektronikus Műveleti rendszerek, Elektronikus információ Biztonságot Támogató rendszerek, Elektronikus Hírközlő információs rendszerek. Létfontosságú információs rendszerelemek (kritikus infrastruktúra)

8 Az információbiztonsági törvény által előírt védelem Az elektronikus információs rendszer biztonsága zárt védelem: az összes számításba vehető fenyegetést figyelembe vevő védelem, teljes körű védelem: az elektronikus információs rendszer valamennyi elemére kiterjedő védelem, folytonos védelem: az időben változó körülmények és viszonyok között is megszakítás nélkül megvalósuló védelem, kockázatokkal arányos védelem: az elektronikus információs rendszer olyan védelme, amelynek során a védelem költségei arányosak a fenyegetések által okozható károk értékével a bizalmasság, sértetlenség és rendelkezésre állás területén.

9 Az Európai Unió kiberbiztonsági stratégiája: Nyílt, megbízható és biztonságos kibertér Kiberbiztonsági feladatkör kezeli a bejövő riasztásokat, ellátja a biztonsági események elhárításának koordinálását, elvégzi a biztonsági események adatainak lehetőség szerinti, távolról történő, online vizsgálatát a biztonsági események mielőbbi észlelése, okozójának, forrásának azonosítása és a szükséges intézkedések megtételének érdekében, ezzel elősegítve mobilitását a Központnak, részt vesz az infokommunikációs biztonságra vonatkozó stratégiák és ágazati szabályozások előkészítésében, tájékoztatási célú, szemléletformáló kampányokat szervez, hírleveleket bocsát ki, kormányzati információtechnológiai, hálózatbiztonsági, és biztonsági eseménykezelési együttműködési fórumot működtethet, a kormányzati kiberbiztonsági tudatosság növelése érdekében tájékoztató, felkészítő tevékenységet végezhet, Létfontosságú Rendszerek és Létesítmények Informatikai Biztonsági Eseménykezelő Központja.

10 A Kormányzati Eseménykezelő Központ - GovCERT Megelőzés, Szakmai iránymutatás, szakirányítás, Incidenskezelés, Nemzetközi kapcsolatok. Ezen túl technikai védelmi, megelőző, koordinációs, valamint szakmai támogató, tájékoztatási tevékenységet végez, a hálózatbiztonság fenntartásának és fokozásának elősegítéséért tesz intézkedéseket, ellátja a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat vonatkozásában a biztonsági eseménykezelés feladatait, a sérülékenységről, fenyegetettségről, káros szoftverekről, biztonsági eseményekről rendszeresen jelentéseket készít, biztonsági eseménykezelési támogatást nyújt, koordinál a hazai és nemzetközi szervezetek felé a biztonsági eseményt kiváltó okok megszüntetése, illetve kezelése érdekében.

11 A sérülékenység észlelése, kezelése, és vizsgálata A tudomására jutott sérülékenységekről, eseményekről a hatóság, a Nemzeti Biztonsági Felügyelet, az Alkotmányvédelmi Hivatal, az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kockázatértékelését követően értesíti a rendszer üzemeltetőjét. Terrorveszélyeztetett rendszerelem tekintetében a rendszer üzemeltetője csak a Terrorelhárítási Központ kockázatértékelését követően értesíthető. Ha a kockázatértékelés eredménye kritikus sérülékenységre utal, a rendszer üzemeltetőjének figyelmét haladéktalanul felhívja a sérülékenység elhárítására, megszüntetésére, javaslatot tesz az elhárítás, megszüntetés módjára. Hatóság

12 Biztonsági esemény bejelentése A biztonsági esemény bejelentését meg kell tenni, melyben rögzíteni kell az esemény leírását (mikor, mi történt) és csatolni kell a bizonyítékokat (mellékletként pl. esetleg az érkezett t), meg kell jelölni a kapcsolattartót elérhetőségével és kérni a kivizsgálását az eseménynek. A megerősítést kérő válasz re vissza kell küldeni egy megerősítést. ( üres levelet )

13 Biztonsági esemény bejelentése CERT-Hungary - Kormányzati Eseménykezelő Központ Székhely: 1063 Budapest Munkácsy Mihály u. 22. Postai elérhetőség: 1399 Budapest 62. Pf. 710/37. Tel.: 0036 (1) Fax.: 0036 (1) ugyelet@govcert.hu Web: Munkaidő: hétfő-csütörtök 07:00-16:00 péntek 07:00-13:30 Incidensbejelentés A Kormányzati Eseménykezelő Központ a nap 24 órájában fogad bejelentéseket, kizárólag informatikai biztonsági incidensekkel kapcsolatban Elérhetőségek: cert@cert-hungary.hu Tel.: 0036 (1) Fax.: 0036 (1) Munkaidő: 0-24 óra

14 Az információbiztonsági törvény és végrehajtási normatívái adta lehetséges módszerek a elektronikus információs rendszerek védelemére 301/2013. (VII. 29.) Korm. rendelet a Nemzeti Elektronikus Információbiztonsági Hatóság és az információbiztonsági felügyelő feladat- és hatásköréről, valamint a Nemzeti Biztonsági Felügyelet szakhatósági eljárásáról 233/2013. (VI. 30.) Korm. rendelet az elektronikus információs rendszerek kormányzati eseménykezelő központjának, ágazati eseménykezelő központjainak, valamint a létfontosságú rendszerek és létesítmények eseménykezelő központja feladat- és hatásköréről 36/2013. (VII. 17.) BM rendelet a zárt célú elektronikus információs rendszerek biztonságának felügyeletével és ellenőrzésével kapcsolatos ágazati szabályokról

15 77/2013. (XII. 19.) NFM rendelet állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló évi L. törvényben meghatározott technológiai biztonsági, valamint biztonságos információs eszközökre, termékekre vonatkozó, valamint a biztonsági osztályba és biztonsági szintbe sorolási követelményeiről Az érintett szervezet biztonsági szintjét meghatározza a működtetett elektronikus információs rendszerek biztonsági osztályba sorolása. Az érintett szervezet az elektronikus információs rendszere biztonsági osztályba sorolása adminisztratív védelmi intézkedések, a fizikai védelmi intézkedések, a logikai védelmi intézkedések

16 Az Önkormányzatok elektronikus információs rendszerei 1. Önkormányzati Elektronikus Postafiók Szolgáltatás A Belügyminisztérium célja egy olyan, az önkormányzatok részére ingyenes elektronikus levelezőrendszer megvalósítása, majd azt követő üzemeltetése, mely lehetővé teszi a gyors és hatékony elektronikus kommunikációt, annak érdekében, hogy a jövőben minden, az önkormányzatok számára fontos és hasznos információval szolgáló tájékoztatás, pályázati felhívás és egyéb dokumentum időben és biztosan eljuthasson részükre. A Belügyminisztérium kezdeményezésére, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. bevonásával kialakításra került az Önkormányzati Elektronikus Postafiók Szolgáltatás ( a továbbiakban: ÖEPS) minden helyi önkormányzat számára.

17 Az Önkormányzatok elektronikus információs rendszerei 1. Önkormányzati Elektronikus Postafiók Szolgáltatás A postafiókok létrehozása a szakterületek közös álláspontja alapján tisztségekhez kötve történt, postafiók. jegyzői: 1312 db, főjegyzői: 1 db, polgármesteri: 3176 db, főpolgármesteri: 1 db, megyei közgyűlési elnöki: 19 db A Belügyminisztérium november végén postai levél formájában küldte meg a belépéshez szükséges felhasználó nevet és jelszót, illetve a szolgáltatási szerződés ajánlatot az önkormányzatok részére. A felhasználók a levelező rendszerbe történő első bejelentkezéskor a bejövő üzenetek között részletesebb tájékoztatót, Informatikai Biztonsági Szabályzatot és oktatási segédanyagot találtak.

18 Az Önkormányzatok elektronikus információs rendszerei II. A derogációval érintett ivóvízminőség-javító projekteket nyilvántartó és a projekt előrehaladást támogató szoftver az ÖFFK a rendszer elsődlegesen a BM szakértők és a Projektvezetők közötti együttműködést támogatja, a riportok értelmezését grafikus megjelenítéssel valósítja meg. ÖFFK-ban tárolt adatok egy részének megjelenítése, kereshetősége, feladatok kezelése, problémák kezelése, dokumentumok feltöltése projekthez, látogatások tervezése, látogatási jegyzőkönyvek generálása, keresés, jelentések készítése.

19 Info. törvény által előírt kötelezettségek Információbiztonsági Felelős kijelölése. Elektronikus információs rendszerek biztonsági osztályba sorolása. Informatikai biztonsági szabályzat készítése. Biztonsági szabályzatok létrehozatala. Az elektronikus információs rendszerek kockázatelemzésének elvégzése. Az elektronikus információs rendszerek kockázatkezelésére intézkedések megtétele. Felhasználók felelősségi köreinek megállapítása, kijelölése. Rendszeres képzése a felhasználóknak, biztonság tudatosságának növelése. A biztonsági események kezelése, eljárások kidolgozása a saját szervezeten belül.

20 Köszönöm a figyelmet Fehér Judit Ujj István Belügyminisztérium Informatikai Főosztály Tel.: judit.feher@bm.gov.hu istvan.ujj@bm.gov.hu

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató 1 Lifelearning.hu - Adatkezelési Tájékoztató - 2016. Lifelearning.hu Adatkezelési tájékoztató Röviden Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk. DM levelet csak külön hozzájárulás

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató 1 Cromax.hu - Adatkezelési Tájékoztató - 2016. Cromax.hu Adatkezelési tájékoztató Röviden Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk. DM levelet csak külön hozzájárulás esetén

Részletesebben

www.partytattoo.hu ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ Személyes adatot csak a törvénynek megfelelően gyűjtünk és kezelünk.

www.partytattoo.hu ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ Személyes adatot csak a törvénynek megfelelően gyűjtünk és kezelünk. NAIH-91605/2015. Személyes adatot csak a törvénynek megfelelően gyűjtünk és kezelünk. DM levelet csak külön hozzájárulás esetén küldünk. Rendszerüzenetet anélkül is küldhetünk. Az adatokat a lehető legbiztonságosabban

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató 1 Gyermekruhashop.hu - Adatkezelési Tájékoztató - 2016. Gyermekruhashop.hu Adatkezelési tájékoztató Röviden Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk. DM levelet csak külön

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató 1 Mindennapinlp.hu - Adatkezelési Tájékoztató - 2016. Mindennapinlp.hu Adatkezelési tájékoztató Röviden Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk. DM levelet csak külön hozzájárulás

Részletesebben

KOM - Rendszerintegráció - RF

KOM - Rendszerintegráció - RF KOM - Rendszerintegráció - RF Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/125 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa: Részvételi felhívás/eu/2011.08.19. EUHL Eljárás fajtája: Tárgyalásos Közzététel

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Aqua.hu Adatkezelési tájékoztató Röviden Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk. DM levelet csak külön hozzájárulás esetén küldünk. Rendszerüzenetet anélkül is küldhetünk.

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató 1 Utakerthez.hu - Adatkezelési Tájékoztató - 2016. Utakerthez.hu Adatkezelési tájékoztató Röviden Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk. DM levelet csak külön hozzájárulás

Részletesebben

NAGY TCHIBO MEGLEPETÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

NAGY TCHIBO MEGLEPETÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1 NAGY TCHIBO MEGLEPETÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1. A SZABÁLYZAT HATÁLYA, ALAPELVEK. Jelen szabályzat létrehozása a Tchibo Budapest Ipari és Kereskedelmi Kft (2040 Budaőrs, Neumann János u. 1.). (továbbiakban:

Részletesebben

Turbópatika Kft. Adatkezelési tájékoztató. Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk.

Turbópatika Kft. Adatkezelési tájékoztató. Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk. Turbópatika Kft. Adatkezelési tájékoztató Röviden Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk. DM levelet csak külön hozzájárulás esetén küldünk. Rendszerüzenetet anélkül is

Részletesebben

Casco biztosítási feltételek

Casco biztosítási feltételek Casco biztosítási feltételek Ügyfél- és Adatkezelési tájékoztató, Hasznos tudnivalók Általános Vagyonbiztosítási Feltételek (ÁVF02) Casco biztosítás Különös Feltételek (CASCKF212) Alkalmazandó: 2012.09.21-től

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató 1 Onmegvalosito.hu - Adatkezelési Tájékoztató - 2016. Onmegvalosito.hu Adatkezelési tájékoztató Röviden Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk. DM levelet csak külön hozzájárulás

Részletesebben

A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg: Megvásárolható termékek, szolgáltatások körének bemutatása

A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg: Megvásárolható termékek, szolgáltatások körének bemutatása Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és

Részletesebben

1. 2. 2.1. 2.2. 2.3. 2.4. 2.5. 2.6. 2.7. 2.8. 2.9. 2.10. 2.11. 2.12. 2.13. 2.14. 2.15. 3. 4. A 4.1. A 4.2. 4.3. 4.4. 4.5. 4.6. 4.7. 4.8. 4.9. 4.10.

1. 2. 2.1. 2.2. 2.3. 2.4. 2.5. 2.6. 2.7. 2.8. 2.9. 2.10. 2.11. 2.12. 2.13. 2.14. 2.15. 3. 4. A 4.1. A 4.2. 4.3. 4.4. 4.5. 4.6. 4.7. 4.8. 4.9. 4.10. Tartalom 1. Bevezetés...2 2. Definíciók...2 2.1. személyes adat:...2 2.2. hozzájárulás:...2 2.3. tiltakozás:...3 2.4. adatkezelő:...3 2.5. adatkezelés:...3 2.6. adattovábbítás:...3 2.7. nyilvánosságra

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ 1 dm Kft. ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2016. április 13. 2 TARTALOM TARTALOM... 2 1. BEVEZETÉS... 3 2. DEFINÍCIÓK... 4 3. ALAPELVEK A DM KFT. ADATKEZELÉSE SORÁN... 6 4. A SZEMÉLYES ADATOK KÖRE, AZ ADATKEZELÉS

Részletesebben

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT ADATVÉDELMI NYILATKOZAT Adatkezelési tájékoztató Röviden Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk. DM levelet csak külön hozzájárulás esetén küldünk. Rendszerüzenetet anélkül

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató 1 Yogalogon.com - Adatkezelési Tájékoztató - 2015. Yogalogon.com Adatkezelési tájékoztató Röviden Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk. DM levelet csak külön hozzájárulás

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL - Informatikai infrastruktúra támogatási szolgáltatás

TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL - Informatikai infrastruktúra támogatási szolgáltatás TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL - Informatikai infrastruktúra támogatási szolgáltatás Közbeszerzési Értesítő száma: 2012/105 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás megrendelés Hirdetmény típusa: Tájékoztató

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató 1 Kristinus.hu - Adatkezelési Tájékoztató - 2016. Kristinus.hu Adatkezelési tájékoztató Röviden Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk. DM levelet csak külön hozzájárulás

Részletesebben

Puskás Tivadar Közalapítvány CERT-Hungary Központ. dr. Angyal Zoltán hálózatbiztonsági igazgató

Puskás Tivadar Közalapítvány CERT-Hungary Központ. dr. Angyal Zoltán hálózatbiztonsági igazgató Puskás Tivadar Közalapítvány CERT-Hungary Központ dr. Angyal Zoltán hálózatbiztonsági igazgató 2009 1 PTA CERT-Hungary Központ A Puskás Tivadar Közalapítvány (PTA) keretében működő CERT- Hungary Központ

Részletesebben

1. A Szabályzat célja, hatálya

1. A Szabályzat célja, hatálya S Z A B Á L Y Z A T a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjéről A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló, többször módosított 1992. évi

Részletesebben

1134 Telefon:+36/1/4368200. Fax:+36/1/4368-370

1134 Telefon:+36/1/4368200. Fax:+36/1/4368-370 EURÓPAI UNIÓ Az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványa 2, rue Mercier, L-2985 Luxembourg Fax: (352) 29 29 42 670 mp-ojs@opoce.cec.eu.int Információ és on-line formanyomtatványok: http://simap.eu.int

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékoztató Röviden Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk. DM levelet csak külön hozzájárulás esetén küldünk. Rendszerüzenetet anélkül is küldhetünk. Az adatokat

Részletesebben

Adatkezelés és adatvédelem

Adatkezelés és adatvédelem Adatkezelés és adatvédelem I. Az adatkezelés és az adatvédelem jogszabályi háttere és célja 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 1995. évi CXIX. törvény

Részletesebben

Adatkezelési Tájékoztató

Adatkezelési Tájékoztató Adatkezelési Tájékoztató Verzió: 1.4 Hatályos: 2015.04.23.-tól 1. Bevezető A P & L Co. Bt. (2100 Gödöllő, Fácán sor 101.), (a továbbiakban: Adatkezelő) kiemelten fontosnak tartja a személyes adatok védelmét

Részletesebben

Adatvédelemi Tájékoztató

Adatvédelemi Tájékoztató Adatvédelemi Tájékoztató 1. Bevezető BEKUTA Beteg-együttműködést Kutató és Fejlesztő KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG (székhely: 8200 Veszprém, Csererdei út 23.; cégjegyzékszám: 19-09-514856; adószám: 23771152-2-19;

Részletesebben

Az Országgyűlés Hivatala informatikai hálózatának aktív és passzív elemeire kiterjedő helyszíni javítás, karbantartás és rendszertámogatás (583/2014.

Az Országgyűlés Hivatala informatikai hálózatának aktív és passzív elemeire kiterjedő helyszíni javítás, karbantartás és rendszertámogatás (583/2014. Az Országgyűlés Hivatala informatikai hálózatának aktív és passzív elemeire kiterjedő helyszíni javítás, karbantartás és rendszertámogatás (583/2014.) Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/148 Beszerzés tárgya:

Részletesebben

KÖZPONTI ÉRKEZTETÉSI ÜGYNÖK SZOLGÁLTATÁS

KÖZPONTI ÉRKEZTETÉSI ÜGYNÖK SZOLGÁLTATÁS KÖZPONTI ÉRKEZTETÉSI ÜGYNÖK SZOLGÁLTATÁS ELEKTRONIKUS DOKUMENTUM-TOVÁBBÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSOK Csatlakozási Szabályzat 2016. február 29. EREDETI 2 Tartalom 1 BEVEZETŐ... 3 1.1 A dokumentum célja... 3 2 A

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ multischool.hu ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ NAIH-88773/2015. Röviden Személyes adatot csak a törvénynek megfelelően gyűjtünk és kezelünk. DM levelet csak külön hozzájárulás esetén küldünk. Rendszerüzenetet

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések. 1. Mi az online vitarendezési platform és hogyan működik?

Gyakran Ismételt Kérdések. 1. Mi az online vitarendezési platform és hogyan működik? Gyakran Ismételt Kérdések 1. Mi az online vitarendezési platform és hogyan működik? Az Európai Bizottság létrehozott egy honlapot, amelybe a fogyasztók beregisztrálhatnak, így ezen keresztül lehetőségük

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ. a személyes adatok kezeléséről

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ. a személyes adatok kezeléséről ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ a személyes adatok kezeléséről Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban: Infotv.) 20. -ának (4) bekezdése alapján

Részletesebben

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ. hatályos: 2016.01.31. napjától. 4. Személyes adatok, adatkezelés célja, jogalapja, időbeli terjedelme

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ. hatályos: 2016.01.31. napjától. 4. Személyes adatok, adatkezelés célja, jogalapja, időbeli terjedelme ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ hatályos: 2016.01.31. napjától 1. Az adatkezelő 2. Fogalmi meghatározások 3. Alapelvek 4. Személyes adatok, adatkezelés célja, jogalapja, időbeli terjedelme 5. Adattárolás módja,

Részletesebben

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Adatkezelési tájékoztató

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Adatkezelési tájékoztató BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Adatkezelési tájékoztató Adatkezelői információk Az adatkezelő megnevezése: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (a továbbiakban: BM OKF) Székhelye:

Részletesebben

A Személyes adatok tárolásának módja, az Adatkezelés biztonsága

A Személyes adatok tárolásának módja, az Adatkezelés biztonsága 1 / 7 2012.04.13. 12:36 Adatkezelési Szabályzat A Fogyasztó előzetes tájékoztatása a személyes adatainak felhasználásáról és az adatok tárolásának idejéről. Az Adatkezelési szabályzat az Általános Szerződési

Részletesebben

MEDIAREY HUNGARY SERVICES KFT. ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

MEDIAREY HUNGARY SERVICES KFT. ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT MEDIAREY HUNGARY SERVICES KFT. ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT I. A SZABÁLYZAT CÉLJA A jelen Szabályzat célja, hogy rögzítse a Forbes klubkártya kibocsátója, a Mediarey Hungary Services Kft. (a

Részletesebben

Adatkezelés: Adatkezelési tájékoztató:

Adatkezelés: Adatkezelési tájékoztató: Adatkezelés: Adatkezelési tájékoztató: Az webáruház használata során a In-Car-Tel Kft.részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban

Részletesebben

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Balatonakali Község Önkormányzatának adatvédelmi nyilatkozata

Balatonakali Község Önkormányzatának adatvédelmi nyilatkozata Balatonakali Község Önkormányzatának adatvédelmi nyilatkozata 1. BEVEZETÉS Balatonakali Község Önkormányzata (8243 Balatonakali, Kossuth u. 45.) (a továbbiakban Balatonakali Község Önkormányzata, szolgáltató,

Részletesebben

ÉTDR szoftvertámogatási tevékenység ellátása - tájékoztató az eljárás eredményéről

ÉTDR szoftvertámogatási tevékenység ellátása - tájékoztató az eljárás eredményéről ÉTDR szoftvertámogatási tevékenység ellátása - tájékoztató az eljárás eredményéről Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/99 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRŐL és BIZTOSÍTÁSI TITOKRÓL

TÁJÉKOZTATÓ. SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRŐL és BIZTOSÍTÁSI TITOKRÓL TÁJÉKOZTATÓ SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRŐL és BIZTOSÍTÁSI TITOKRÓL 1. Fogalmak: a) személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több

Részletesebben

Elektronikus dokumentumtárolási (EDT) szolgáltatás

Elektronikus dokumentumtárolási (EDT) szolgáltatás Elektronikus dokumentumtárolási (EDT) szolgáltatás Csatlakozási Szabályzat 2016. március 8. EREDETI 2 Tartalom 1 BEVEZETŐ... 3 1.1 A dokumentum célja... 3 2 AZ EDT SZOLGÁLTATÁS JELLEMZŐI... 4 2.1 Kapcsolódó

Részletesebben

Tisztelt Állampolgárok!

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Állampolgárok! Az elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény 3. (6) bekezdése alapján közzé tesszük Jászberény Város Polgármesteri Hivatalának a közérdekű adatok megismerésére

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Számlabarát Kft. Adatkezelési tájékoztató Bevezető Számlabarát Kft. (2230 Gyömrő, Akácfasor u. 20.) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen adatvédelmi jogi tájékoztató tartalmát. Kötelezettséget

Részletesebben

Szolgáltatási szabályzat titkosító tanúsítvány szolgáltatáshoz (HSZSZ-T)

Szolgáltatási szabályzat titkosító tanúsítvány szolgáltatáshoz (HSZSZ-T) Kereskedelmi, Szolgáltató és Tanácsadó Zártkörűen Működő Részvénytársaság Szolgáltatási szabályzat titkosító tanúsítvány szolgáltatáshoz (HSZSZ-T) Verziószám 4.0 Objektum azonosító (OID) 1.3.6.1.4.1.14868.1.4.4

Részletesebben

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató A http://szakallasember.hu/home/shop/ üzemeltetője ezúton tájékoztatja a honlap látogatóit a személyes adatok kezelése körében követett gyakorlatáról, az adatok

Részletesebben

Az elektronikus közszolgáltatások biztonságáról

Az elektronikus közszolgáltatások biztonságáról 1 3.. Melléklet a /2009. számú kormány-előterjesztéshez A Kormány /2009. (.) Korm. r e n d e l e t e Az elektronikus közszolgáltatások biztonságáról A Kormány az elektronikus közszolgáltatásról szóló 2009.

Részletesebben

Adatkezelési szabályzat

Adatkezelési szabályzat Adatkezelési szabályzat 1. Az adatkezelő neve: Morelló 2006 Kft. (a továbbiakban Adatkezelő ) 2. Az adatkezelő címe: 1204 Budapest, Székelyhíd u. 24/B. 3. Telefonos ügyfélszolgálat: +36 1/ 283 0966 4.

Részletesebben

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT. A Viky Kft. által üzemeltetett honlapokhoz. Érvényes az alábbi oldalakon: www.viky.hu www.klimaprofi.hu www.profikonyha.

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT. A Viky Kft. által üzemeltetett honlapokhoz. Érvényes az alábbi oldalakon: www.viky.hu www.klimaprofi.hu www.profikonyha. ADATVÉDELMI NYILATKOZAT A Viky Kft. által üzemeltetett honlapokhoz Érvényes az alábbi oldalakon: www.viky.hu www.klimaprofi.hu www.profikonyha.hu Viky Kft. info@viky.hu Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 2

Részletesebben

Adatkezelési Tájékoztató

Adatkezelési Tájékoztató Adatkezelési Tájékoztató Ecostudio Informatika Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató) a www.ecosite.hu (a továbbiakban: Honlap) működtetése során a Honlapra látogatók és a Honlapon keresztül a Szolgáltató

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kakucs község Önkormányzata Képviselő-testületének a 2012. január 17-én (kedden) 15.00 órai kezdettel

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kakucs község Önkormányzata Képviselő-testületének a 2012. január 17-én (kedden) 15.00 órai kezdettel E L Ő T E R J E S Z T É S Kakucs község Önkormányzata Képviselő-testületének a 2012. január 17-én (kedden) 15.00 órai kezdettel a Kakucs községi Polgármesteri Hivatal dísztermében megtartandó képviselő-testületi

Részletesebben

Fairker Társas Kft. 6000 Kecskemét, Békéscsabai út 2.

Fairker Társas Kft. 6000 Kecskemét, Békéscsabai út 2. Hatályos: 2015. december 02. Adatvédelmi Szabályzat Fairker Társas Kft. 6000 Kecskemét, Békéscsabai út 2. Tartalom Adatvédelmi Szabályzat... 1 3. Adatkezelés... 5 6. Adatfeldolgozó igénybevétele... 7 Adatvédelmi

Részletesebben

Ikt. sz.: ADATVÉDELMI ÉS INFORMATIKAI BIZTONSÁGI SZABÁLYZAT

Ikt. sz.: ADATVÉDELMI ÉS INFORMATIKAI BIZTONSÁGI SZABÁLYZAT Ikt. sz.: ADATVÉDELMI ÉS INFORMATIKAI BIZTONSÁGI SZABÁLYZAT 2013 A Józsefvárosi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Adatvédelmi és Informatikai Biztonsági Szabályzatát (továbbiakban AIBSZ) a személyes

Részletesebben

Adatvédelmi Nyilatkozat

Adatvédelmi Nyilatkozat Oldal 1 / 6 Hatályos: 2013.03.27 napjától visszavonásig Adatvédelmi Nyilatkozat 1.Adatkezelő: Cégnév: Garancia Auto S.r.o. Magyarországi Fióktelepe Székhely: 1113 Budapest, Villányi út 62. fsz. 1. Levelezési

Részletesebben

Az önkéntes tűzoltó egyesületek, önkormányzati, illetve létesítményi tűzoltóságok szerepe az egységes állami katasztrófavédelem rendszerében

Az önkéntes tűzoltó egyesületek, önkormányzati, illetve létesítményi tűzoltóságok szerepe az egységes állami katasztrófavédelem rendszerében Főigazgató-helyettesi Szervezet Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség Az önkéntes tűzoltó egyesületek, önkormányzati, illetve létesítményi tűzoltóságok szerepe az egységes állami katasztrófavédelem rendszerében

Részletesebben

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet 3. melléklet a 14/2010. (X. 29.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Vállalkozói szerződés

Vállalkozói szerződés amely létrejött egyrészről Megbízó Pásztó Város Önkormányzata Székhelye: 3060 Pásztó, Kölcsey Ferenc u. 35. Nyt.-i szám: 450823 Adószám: 15450827-2-12 Bankszámlaszám: 11741024-15450827 Képviseli: Sisák

Részletesebben

A KOMÁROM -ESZTERGOM MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG IGAZGATÓJÁNAK. 17/2013. számú I N T É Z K E D É S E

A KOMÁROM -ESZTERGOM MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG IGAZGATÓJÁNAK. 17/2013. számú I N T É Z K E D É S E Komárom- Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság KOMÁROM -ESZTERGOM MEGYEI KTSZTRÓFVÉDELMI IGZGTÓSÁG IGZGTÓJÁNK 17/2013. számú I N T É Z K E D É S E az adatvédelmi rendelkezésekről és az adatbiztonság rendjéről

Részletesebben

Az OTP Csoport partnere. 1. Értelmező rendelkezések. 2. Az adatkezelés célja, jogalapja

Az OTP Csoport partnere. 1. Értelmező rendelkezések. 2. Az adatkezelés célja, jogalapja Az OTP Csoport partnere A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRE, VALAMINT A BIZTOSÍTÁSI SZERZŐDÉSSEL KAPCSOLATOS PANASZOK ÜGYINTÉZÉSÉRE VONATKOZÓ ELVI ÉS GYAKORLATI TUDNIVALÓK (TUDNIVALÓK) Groupama Biztosító Zrt.

Részletesebben

A jogszabályok által szabályozott - Általános szerződési feltételek (ASZF )

A jogszabályok által szabályozott - Általános szerződési feltételek (ASZF ) Általános szerződési feltételek (ASZF) - Az áruházban feltüntetett árak bruttó árak, tehát áfával együtt, és forintban értendők, és nem tartalmazzák a szállítási költséget! Termék keresési segédlet, alap

Részletesebben

8. melléklet a 2/2006. (I. 13.) IM rendelethez

8. melléklet a 2/2006. (I. 13.) IM rendelethez TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL 8. melléklet a 2/2006. (I. 13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751,

Részletesebben

KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK. Operatív Program neve: Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program. Pályázati konstrukció kódja:

KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK. Operatív Program neve: Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program. Pályázati konstrukció kódja: A Széchenyi 2020, az Új Széchenyi Terv és a Nemzeti Együttműködési Alap összefoglaló táblázata vállalkozások költségvetési szervek és nonprofit szervezetek részére KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Operatív

Részletesebben

WWW.PLADFORM.HU WEBOLDALLAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT ÉS TÁJÉKOZTATÓ

WWW.PLADFORM.HU WEBOLDALLAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT ÉS TÁJÉKOZTATÓ A WWW.PLADFORM.HU WEBOLDALLAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT ÉS TÁJÉKOZTATÓ 1. PREAMBULUM, A SZABÁLYZAT CÉLJA 1.1 A Brains Studio Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 1163 Budapest, Tekla utca

Részletesebben

2013. február 20. 2013. június 1-től az RPI a fentiektől eltérő eljárási díjakat tesz közzé.

2013. február 20. 2013. június 1-től az RPI a fentiektől eltérő eljárási díjakat tesz közzé. Református Pedagógiai Intézet (RPI) OM 102246 : 1440 Budapest, Pf.: 5 : 1/351-9842 /Fax: 1/343-7878 / 153 http://refpedi.hu E-mail: refpedi@reformatus.hu 1146 Budapest, Abonyi u. 21. Eljárásrend a helyi

Részletesebben

Gödöllő Város Önkormányzata

Gödöllő Város Önkormányzata Gödöllő Város Önkormányzata 2100 Gödöllő, Szabadság tér 7. (11) fejlesztési elem: A KÖZSZOLGÁLTATÁSOK NYÚJTÁSÁNAK ÉS A SZERVEZET MŰKÖDÉSÉNEK FOLYAMATOS, CIKLIKUS MINŐSÉGFEJLESZTÉSE ÉRDEKÉBEN NEMZETKÖZILEG

Részletesebben

SyscoNet Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

SyscoNet Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. SyscoNet Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI INTERNET HOZZÁFÉRÉS SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE Létrehozás dátuma: Budapest, 2008.12.09. Módosítás dátuma: 2012.02.22 Hatálybalépés

Részletesebben

Biztonságos Iratáthelyezés Szolgáltatás (BIÁSZ)

Biztonságos Iratáthelyezés Szolgáltatás (BIÁSZ) Biztonságos Iratáthelyezés Szolgáltatás (BIÁSZ) Csatlakozási Szabályzat 2016. március 8. EREDETI 2 Tartalom 1 BEVEZETŐ... 3 1.1 A dokumentum célja... 4 2 A BIÁSZ SZOLGÁLTATÁS JELLEMZŐI... 5 2.1 Kapcsolódó

Részletesebben

- információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.),

- információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.), Az alábbi tájékoztatás a honlapon található felhasználási feltételek részét képezi! Adatkezelési tájékoztató (A dokumentum letöltése: ITT) 1. Adatkezelő és jelen webhely azonosítása 1.1. Tájékoztatjuk,

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/119

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/119 120 db FLC, 193 db kisméretű kijelző és 47 db nagy méretű kijelző felszerelése, egymáshoz illesztése, üzembe helyezése, kezelésének oktatása és a fedélzeti eszközök központhoz történő integrációjának elvégzése

Részletesebben

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 6. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

KÖZOP-1.5-0-09-11-2011-0010 és a KÖZOP-1.5-0-09-11-2011-0011 kommunikációs feladatok ellátása - ajánlati felhívás

KÖZOP-1.5-0-09-11-2011-0010 és a KÖZOP-1.5-0-09-11-2011-0011 kommunikációs feladatok ellátása - ajánlati felhívás KÖZOP-1.5-0-09-11-2011-0010 és a KÖZOP-1.5-0-09-11-2011-0011 kommunikációs feladatok ellátása - ajánlati felhívás Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/58 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény

Részletesebben

A hatálybalépés időpontja: 2016. JANUÁR 1. Hatályos: 2016.01.01. 1/98

A hatálybalépés időpontja: 2016. JANUÁR 1. Hatályos: 2016.01.01. 1/98 blue mobile ÁSzF a Magyar Telekom Nyrt. blue mobile előre fizetett mobil rádiótelefon és Internet-hozzáférés, ellátás szolgáltatására vonatkozó Általános Szerződési Feltételei A hatálybalépés időpontja:

Részletesebben

Borítékoló gép bérlése-üzemeltetése

Borítékoló gép bérlése-üzemeltetése Borítékoló gép bérlése-üzemeltetése Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/2 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ Eljárás

Részletesebben

A kormányzati IT biztonság aktualitásai

A kormányzati IT biztonság aktualitásai A kormányzati IT biztonság aktualitásai Kormányzati Eseménykezelő Központ (GovCERT-Hungary) Nemzeti Kibervédelmi Intézet Dr. Bencsik Balázs Egy kis történelem 2013. július 1.: hatályba lép az Ibtv. Heterogén

Részletesebben

A törvény a kihirdetését követő napon 2013. április 4-én lép hatályba. A törvény a kihirdetését követő napon 2013. április 5-én lép hatályba.

A törvény a kihirdetését követő napon 2013. április 4-én lép hatályba. A törvény a kihirdetését követő napon 2013. április 5-én lép hatályba. 1 Magyarország Alape (egységes szerkezetben) 55/2013. 2 A Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről szóló 2012. évi CCIV. módosításáról szóló 2013. évi XXXI. 3 A sajtószabadságról és a médiatartalmak

Részletesebben

MWEBNET Informatikai KFT. Helyhez kötött vezeték nélküli Internet szolgáltatás Általános Szerződési Feltételek

MWEBNET Informatikai KFT. Helyhez kötött vezeték nélküli Internet szolgáltatás Általános Szerződési Feltételek MWEBNET Informatikai KFT. Helyhez kötött vezeték nélküli Internet szolgáltatás Általános Szerződési Feltételek Módosításokkal egybekötött egységes szerkezetbe foglalva: 2013. december 9. Hatályos: 2014.

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések

I. fejezet. Általános rendelkezések Melléklet az 46/2014. (VII.3.) önkormányzati határozathoz Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata (az 56/2013. (IX.26.) önkormányzati határozattal elfogadott

Részletesebben

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Díjnet Zrt. ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2016. március 10.

Díjnet Zrt. ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2016. március 10. Díjnet Zrt. ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2016. március 10. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 2 2. AZ EGYES ADATKEZELÉSEK... 3 2.1. A WWW.DIJNET.HU HONLAP LÁTOGATÓINAK ADATAI... 3 2.2. A WWW.DIJNET.HU HONLAP

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Vitalimax.hu Adatkezelési tájékoztató Bevezetés A Hegyi Róbert Zsolt e.v. (Székhely: 9024 Győr, Lajta út 20., adószám: 60542016-2-28) (a továbbiakban: Szolgáltató, adatkezelő) alá veti magát a következő

Részletesebben

1. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85.

1. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. 1. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751; 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 1 8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Vác

Részletesebben

Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselőtestületének 13/1996. (XII.23.) rendelete az adatvédelmi szabályzatról

Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselőtestületének 13/1996. (XII.23.) rendelete az adatvédelmi szabályzatról Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselőtestületének 13/1996. (XII.23.) rendelete az adatvédelmi szabályzatról A polgárok személyes adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. tv.

Részletesebben

Bács Agrárház Nonprofit Közhasznú Kft.

Bács Agrárház Nonprofit Közhasznú Kft. Bács Agrárház Nonprofit Közhasznú Kft. 6000 Kecskemét, Tatár sor 6. 76/497-075 Fax: 76/481-035 E-mail: info@bacsagrarhaz.hu Web: http://www.bacsagrarhaz.hu Bács-Kiskun Megyei Bíróság, Cg. 03-09-118292

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ MALOM Ingatlanhasznosító Kft.

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ MALOM Ingatlanhasznosító Kft. ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ MALOM Ingatlanhasznosító Kft. 1. Bevezetés A Malom Ingatlanhasznosító Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: Adatkezelő), mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri

Részletesebben

Földgáz-értékesítési Szerződés l.sz. Melléklete. 1.1 Napi igénybejelentés. 1.2 Napi ígénybejelentés módosítása

Földgáz-értékesítési Szerződés l.sz. Melléklete. 1.1 Napi igénybejelentés. 1.2 Napi ígénybejelentés módosítása Földgáz-értékesítési Szerződés l.sz. Melléklete A felhasználási igénybejelentés rendje A Vevő az Eladóval kötött földgázértékesítési szerződésben foglalt teljesítmény lekötése alapján Felhasználási helyenként

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZÕDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZÕDÉS Dávod Község szennyvízelvezetés, szennyvíztisztítás projekthez kapcsolódó tervezõi tevékenységek ellátása vállalkozási szerzõdés keretében Dávod Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatal 6524 Dávod, Dózsa

Részletesebben

Tanácsadásra irányuló megbízási szerződés. ZSOLDOS Kft. számára

Tanácsadásra irányuló megbízási szerződés. ZSOLDOS Kft. számára Tanácsadásra irányuló megbízási szerződés ZSOLDOS Kft. számára 1 TANÁCSADÁSRA IRÁNYULÓ MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a ZSOLDOS Kft. (székhely: 8400 Ajka, Timföldgyári út 3.; cégjegyzékszám:

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ www.feriba.hu ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ NAIH-90365 NAIH-90364 NAIH-90363 NAIH-90362 Röviden NAIH-90361 Személyes adatot csak a törvénynek megfelelően gyűjtünk és kezelünk. DM levelet csak külön hozzájárulás

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató. (Tájékoztató letöltése: ITT) 1. A magyar jog kikötése

Adatkezelési tájékoztató. (Tájékoztató letöltése: ITT) 1. A magyar jog kikötése Adatkezelési tájékoztató (Tájékoztató letöltése: ITT) 1. A magyar jog kikötése 1.1. A www.agroballa.hu webhelyet (a továbbiakban: webhely) üzemeltető Balla és Tsa. Kft. (a továbbiakban: Adatkezelő) szolgáltatása

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának lakásgazdálkodási feladataihoz kapcsolódó fuvarozói feladatok ellátása tárgyában szolgáltatás beszerzése AZ AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS (JOG)SZABÁLYI

Részletesebben

T/ 4s/4 c. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Összegző módosító iavasla t. Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére

T/ 4s/4 c. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Összegző módosító iavasla t. Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Összegző módosító iavasla t Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére T/ 4s/4 c Ér:watt 2014 SZE Z `, S, Tisztelt Elnök Úr! A Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

ÁSZF Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

ÁSZF Általános Szerződési és Felhasználási feltételek ÁSZF Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Tartalom Üzemeltető adatai Általános tudnivalók Rendelési információk Szállítási feltételek Fizetési feltételek Szavatosság Elállási jog Adatkezelés

Részletesebben

NET-VILÁG WEB GRAFIKAI STUDIÓ ÉS INFORMATIKAI TANÁCSADÓ. Általános Szerződési Feltételek. Internetes Szolgáltatások igénybevételére

NET-VILÁG WEB GRAFIKAI STUDIÓ ÉS INFORMATIKAI TANÁCSADÓ. Általános Szerződési Feltételek. Internetes Szolgáltatások igénybevételére 1 NET-VILÁG WEB GRAFIKAI STUDIÓ ÉS INFORMATIKAI TANÁCSADÓ Általános Szerződési Feltételek Internetes Szolgáltatások igénybevételére 1 Hatályos: Kazincbarcika, 2016. Junius 01. 2 2 Tartalomjegyzék 1. SZOLGÁLTATÓ

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ McDonald s Kft. ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2016. április 1. Tartalom 1. BEVEZETÉS...4 2. DEFINÍCIÓK...5 3. A SZEMÉLYES ADATOK KÖRE, AZ ADATKEZELÉS CÉLJA, JOGCÍME ÉS IDŐTARTAMA...7 Éttermi adatkezelések....7

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Borotai Takarékszövetkezet KM5. számú melléklet Adatkezelési tájékoztató Hatályos: 2015. október 1. Adatkezelési tájékoztató Bevezetés A Takarékszövetkezet kiemelten fontosnak tartja ügyfelei adatkezeléshez

Részletesebben

SEBESTYÉN ATTILA AZ INFORMÁCIÓVÉDELEM FELÜGYELETI SZEREPKÖREINEK

SEBESTYÉN ATTILA AZ INFORMÁCIÓVÉDELEM FELÜGYELETI SZEREPKÖREINEK SEBESTYÉN ATTILA AZ INFORMÁCIÓVÉDELEM FELÜGYELETI SZEREPKÖREINEK AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Az informatika, az információ-technológia mindennapjaink meghatározó részesévé vált. A fejlett gazdaságú társadalmakban

Részletesebben

Az új közbeszerzési törvény (Második rész IX-XI. fejezet Harmadik rész)

Az új közbeszerzési törvény (Második rész IX-XI. fejezet Harmadik rész) Az új közbeszerzési törvény (Második rész IX-XI. fejezet Harmadik rész) D r. K o v á c s L á s z l ó f ő o s z t á l y v e z e t ő K ö z b e s z e r z é s e k T a n á c s a Az új közbeszerzési törvény

Részletesebben

Adatkezele si e s Adatbiztonsa gi Szaba lyzat

Adatkezele si e s Adatbiztonsa gi Szaba lyzat Adatkezelési és Adatbiztonsági Szabályzat Az http://www.iraspszichologia.hu weboldalt (a továbbiakban Íráspszichológia vagy Weboldal) Franyó Anna üzemelteti (székhely és postázási cím: 1076 Budapest, Garay

Részletesebben