J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének január 14-én megtartott soros ülésén.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének január 14-én megtartott soros ülésén."

Átírás

1 1/2015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének január 14-én megtartott soros ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő terme 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. Jelen vannak: Oláh Kálmán Szikora Pál Ferenc Csikós Gábor Kesjár Jánosné Oláh Lajos Sándorné Mórocz Ildikó Nagy Zoltánné polgármester alpolgármester képviselő képviselő képviselő képviselő képviselő Tanácskozási joggal meghívottként van jelen: dr. Lipták Péter Megyeriné Lepsényi Alíz Pepó Jánosné jegyző aljegyző intézményvezető Civil szervezetek részéről jelen vannak: Kovács Lajos Szemenyei Katalin Tóth Béláné Víghné Békési Katalin Kvasz Pál Csernus Imre egyesületi elnök egyesületi elnök egyesületi elnök egyesületi elnök egyesületi elnök egyesületi elnök

2 Tervezett napirend: 1./ Gyöngyfüzér Szociális Szolgáltató Központ évi beszámolója Előadó: Pepó Jánosné intézményvezető (írásbeli előterjesztés) 2./ Csanádapácai Székhelyű civil szervezetek évi beszámolója Előadó: Oláh Kálmán polgármester (szóbeli előterjesztés) 3./ Az Önkormányzat évi költségvetésének megtárgyalása I. ütem Előadó: Oláh Kálmán polgármester (írásbeli előterjesztés) 4./ A Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodásának módosítása Előadó: Oláh Kálmán polgármester (írásbeli előterjesztés) 5./ Egyebek Előadó: Oláh Kálmán polgármester Oláh Kálmán polgármester: Köszöntöm a Képviselő-testület tagjait, dr. Lipták Péter jegyző urat, Megyeriné Lepsényi Alíz aljegyző asszonyt és Pepó Jánosné intézményvezetőt. Köszöntöm a megjelent civil szervezetek képviselőit és Csanádapáca község lakosságát. A meghívót és az előterjesztést mindenki megkapta. A Képviselő-testület teljes létszámban jelen van, így megállapítom, hogy az ülés határozatképes. A civil szervezetek részéről 3 fő, Annus Istvánné a Mozgáskorlátozottak Csanádapáca és Vidéke Egyesület elnöke, továbbá Annus Sándor az Adománykosár Egyesület elnöke és Hatvani Gyuláné a Mézikék Nagycsaládosok Csanádapácai Egyesületének az elnöke jelezte elfoglaltságát. Ismertetem a napirendet és kérem, hogy aki azzal egyetért, kézfeltartással jelezze. fogadta el a január 14. napi soros ülés napirendjét. 1. Napirendi pont: Gyöngyfüzér Szociális Szolgáltató Központ évi beszámolója Előadó: Pepó Jánosné intézményvezető (írásbeli előterjesztés) Oláh Kálmán polgármester: Írásban az anyagot mindenki megkapta. Megkérem Pepó Jánosné intézményvezető asszonyt, hogy ismertesse a beszámolót.

3 Pepó Jánosné intézményvezető: A beszámolót mindenki megkapta. Én nem kívánom felolvasni. Kiegészíteném azonban néhány mondattal. Szoros gazdálkodással sikerült az évet zárni, nincsenek hátralékok. Köszönetet szeretnék mondani a pénzügynek, hogy munkánkat segítette. Nagyon sok esetben volt sürgős adatkérés a szociális foglalkoztatással kapcsolatban, ahol a pénzügy állt rendelkezésünkre azonnal. Bízom abban, hogy a most következő időszakban is sikerül így együttműködni. Ennyit kívántam elmondani, ha kérdése van valakinek, arra készséggel válaszolok. Oláh Kálmán polgármester: Kérdés ezzel kapcsolatban, van-e? Oláh Lajos Sándorné képviselő: Nekem nem kérdésem, hanem véleményem van. Tavaly az intézményben sok ellenőrzés volt. Gratulálok, hogy minden jegyzőkönyvben csak jó dolgok találhatók, nincs hiányosság. Mórocz Ildikó képviselő: Szerintem is a beszámoló, melyet intézményvezető asszony készített, szép és áttekinthető. Pepó Jánosné intézményvezető: Köszönöm, de meg kell jegyeznem, hogy nehéz munka a bentlakásos rész. Oláh Kálmán polgármester: Kérdés ezzel kapcsolatban van-e még? Ha nincs, pár mondattal én is kiegészíteném az előbbieket. Megköszönöm én is mindenkinek a munkáját. Úgy tapasztalom, hogy az együttműködés kifogástalan. Ami a bentlakást illeti, 44 főre van engedélyünk, úgy látom maximális a kihasználtság. Megköszönöm a beszámolót és további jó munkát kívánok. Aki a fentiekkel egyetért, kézfeltartással jelezze. 1/2015 (I.14.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Gyöngyfüzér Szociális Szolgáltató Központ évi tevékenységéről szóló átfogó beszámolót jóváhagyólag elfogadja. Határozatról értesül: Pepó Jánosné intézményvezető 2. Napirendi pont: Csanádapácai Székhelyű civil szervezetek évi beszámolója Előadó: Oláh Kálmán polgármester (szóbeli előterjesztés) Oláh Kálmán polgármester: Megkérem az Előre Futball Club elnökét Kovács Lajos urat, tartsa meg beszámolóját.

4 Kovács Lajos elnök: Köszöntök mindenkit. Egyesületünk tavaly ,- Ft önkormányzati támogatásban részesült. A Bozsik program által ,- Ft támogatást kaptunk. Kiadásunk jelentős volt ,- Ft, utaztatás: ,- Ft. Sajnos voltak MLSZ bírságok és egyéb költségeink is, mint az orvosi vizsgálatok, de ezek nagy részét az önkormányzat állta. Volt egy pályázatunk is, amely a futballpályára lett benyújtva. Ennek egy része már megvalósult, de sajnos az öltözőről még nincs információnk. Reméljük, hogy lesz belőle valami. Ennyit szerettem volna röviden elmondani. Oláh Kálmán polgármester: Köszönöm a beszámolót. Kérdése van-e ezzel kapcsolatban valakinek? Amennyiben nincs, átadnám a szót a Helyi Vöröskereszt elnökének Tóth Béláné asszonynak, hogy tartsa meg beszámolóját. Tóth Béláné elnök: Köszöntök mindenkit. A Vöröskereszt Helyi Szervezete ,- Ft önkormányzati támogatást kapott tavaly. Ebből az összegből a véradásokat szerveztük. Éves szinten négy db véradás volt, amelyen szép számmal voltak jelen. Rendeztünk ezen kívül használt ruhaosztást is három alkalommal. Volt ünnepségünk, ahol a tagokat megvendégeltük és ajándékcsomagot adtunk a véradóknak. Köszönjük az önkormányzatnak a szervezet részére nyújtott támogatást. Ennyit kívántam röviden elmondani. Oláh Kálmán polgármester: Köszönöm a beszámolót. Kérdés ezzel kapcsolatban van-e? Amennyiben nincs, átadom a szót a Szivárvány Nyugdíjas Egyesület elnökének Szemenyei Katalin asszonynak, hogy tartsa meg beszámolóját. Szemenyei Katalin elnök: Köszöntöm a Képviselő-testület tagjait és a jelen levőket. Egyesületünknél januárban a munkaterv elkészítése volt a feladat, majd február hónapban Közgyűlést tartottunk. Március 15-én részt vettünk a községi ünnepségen. A nyár folyamán kirándulást szerveztünk Berekfürdőre és Szarvasra. Szorosan együttműködünk a Gyöngyfüzér Szociális Szolgáltató Központtal. Az önkormányzat által megrendezett Kakasfesztiválon is részt vettünk, munkákkal segítettük a szervezést. Október 7-én volt a nyugdíjasok világnapja, amit szintén megtartottunk. Irodánkban nyugdíj ügyeket intézünk, keddi napokon klubnapot tartunk, és tartjuk a kapcsolatot a többi civil szervezettel is. Köszönöm, hogy meghallgattak. Oláh Kálmán polgármester: Köszönöm a beszámolót. Kérdés ezzel kapcsolatban van-e? Szikora Pál Ferenc alpolgármester: Nekem lenne egy kérdésem? Milyen állapotban van a klubban a biliárdasztal? Szemenyei Katalin elnök: Én nem értek a billiárdhoz, de azt látom, hogy a tagok billiárdoznak az asztalon. Utána nézek ennek a kérdésnek és foglak tájékoztatni alpolgármester úr. Várom a további kérdéseket.

5 Csikós Gábor képviselő: Meg szeretném kérdezni, hogy mennyi az egyesületnél most a tagdíj fejenként? Szemenyei Katalin elnök: Jelenleg a tagdíj 1000,- Ft, mert terhel bennünket az egyesületi átalakulás. Mórocz Ildikó képviselő: Azt látom, hogy sokszínű az egyesület élete. Örülök, hogy itt vannak papíron ezek a dolgok, mert sokan nem tudják, hogy mennyi adminisztrációval jár ez a munka. Oláh Kálmán polgármester: Én is azt tapasztaltam, hogy előrelépés történt az egyesület életében. Az egyesület be van jegyezve, van létjogosultsága. Azt gondolom, hogy rendbe kell, hogy legyenek ezek a dolgok, már csak a pályázatok miatt is. Szemenyei Katalin elnök: A tagság igényeinek megpróbálunk szerényen eleget tenni. Oláh Kálmán polgármester: Köszönöm a beszámolót. Kérdés ezzel kapcsolatban van-e, amennyiben nincs, megkérem a Dohánylevél Hagyományőrző és Hagyományteremtő Egyesület elnökét Víghné Békési Katalin asszonyt, hogy tartsa meg beszámolóját. Víghné Békési Katalin elnök: Köszöntök mindenkit. Egyesületünk három éve működik és közös célokért jött létre. A település szükségleteinek kielégítése a célunk. Rendelkezünk dalkörrel, színjátszó csoporttal és néptánc csoporttal. Egyesületünk tevékenyen részt vesz községi ünnepségeken, rendezvényeken. Szervezünk mi is rendezvényeket, mint például a virágvásár és a Guzsalyos találkozó, ahol saját produkcióval léptünk fel. Az önkormányzat által szervezett Kakasfesztiválon közös szekcióval vettünk részt. Az Itthon vagy Magyarország pályázatban aktívan vettünk részt, és a Békéscsabán megrendezett közfoglalkoztatási kiállításon is ahol a települést népszerűsítettük. A Békéscsabai Kolbászfesztiválon I. helyezést értünk el. Minden évben szervezzük a Mikulást a gyermeknek. Az idén bekapcsolódtunk az adventi rendezvény sorozatba is. Csanádapácán olyan csapat dolgozik, aki a község érdekeit figyelembe véve hagyományőrző tevékenységet folytat. Röviden ennyit szerettem volna elmondani. Oláh Kálmán polgármester: Köszönöm a beszámolót. Kérdés ezzel kapcsolatban van-e? Amennyiben nincs, megkérem a Gábriel Bűnmegelőzési Egyesület elnökét Kvasz Pál urat, hogy tartsa meg a beszámolóját. Kvasz Pál elnök: Tisztelt Képviselő-testület, Tisztelt jelenlevők. Egyesületünk sikeres évet zárt. Maradéktalanul oldjuk meg a rendőrséggel karöltve a helyszínbiztosítást. Egyesületünk tavaly vásárolt egy Suzuki gépkocsit, ezzel látjuk el a szolgálatot. Kevés pénzből gazdálkodunk, de próbáljuk beosztani. A rendőrséggel napi kapcsolatot tartunk, és folyamatosan végezzük tevékenységünket. Röviden ennyit kívántam elmondani. Köszönöm, hogy meghallgattak.

6 Oláh Kálmán polgármester: Köszönöm a beszámolót. Kérdés ezzel kapcsolatban van-e? Amennyiben nincs, átadom a szót az Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének Csernus Imre úrnak. Csernus Imre elnök: Köszöntöm a Képviselő-testület tagjait, és az itt megjelenteket. Az egyesület háttérben volt sokáig, de a legrégebbi egyesület a településen. A szertárban található egy fecskendős jármű ben technikai fejlettség híján a káresetek megelőzésében és tűzoltó versenyen vettünk részt. Korábban döntetnünk kellett arról, hogy megszűnjön az egyesület vagy folytatja a munkát. Átalakultunk civil szervezetté, jelenleg 31 fő tagunk van. Célunk részt venni a tüzek oltásában, elhárításában. Tűzoltó alaptanfolyamon 13 fő vett részt, akik sikeres vizsgát tettek és erről tanúsítványt kaptak. Pályázatunk közös volt az Orosházi Tűzoltósággal, ahol ,- Ft-hoz jutott az egyesületünk. Tervezzük a továbbképzést 2015-re is. Munkánk zavartalan végzéséhez szeretnénk egy önálló helyiséget az egyesület részére. Szerény összegből, mintegy ,- Ft-ból gazdálkodunk, ennek felét elviszi a hivatali procedúra. Röviden ennyit kívántam elmondani. Köszönöm, hogy meghallgattak. Oláh Kálmán polgármester: Köszönöm a beszámolót. Kérdés ezzel kapcsolatban van-e? Ha nincs, én egy pár mondatban kiegészíteném. Az egyesület teljes mértékben legálisan működik. A pályázat előre lépés az egyesület életében. Számomra öröm, hogy 13 fő letette az alapvizsgát. Apró lépésekkel igyekszik az önkormányzat támogatni az egyesületet, de sajnos az önkormányzat sincs olyan helyzetben, hogy nagyobb összeggel támogassa. Oláh Kálmán polgármester: Van még 3 civil szervezet a Mézikék Nagycsaládosok Csanádapácai Egyesülete, az Adománykosár Egyesület és a Mozgáskorlátozottak Csanádapáca és Vidéke Egyesület, ahol az elnökök elfoglaltságukat jelezték. Írásos beszámolójukat azonban elkészítették, és mindenki megkapta. Én azt látom, hogy a beszámolók tartalmasak. A civil szervezeteknek jelentőségük van egy település életében, mert afféle összekötő kapocs a lakosság és az önkormányzat között. Oláh Kálmán polgármester: Aki egyetért a Csanádapácai Előre FC évi szakmai beszámolójával, kézfeltartással jelezze. 2/2015.( I.14.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzatának képviselő-testülete a Csanádapácai Előre FC évi szakmai beszámolóját jóváhagyólag elfogadja.

7 Oláh Kálmán polgármester: Aki egyetért az Adománykosár Egyesület évi szakmai beszámolójával, kézfeltartással jelezze: 3/2015.(I.14.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzatának képviselő-testülete az Adománykosár Egyesület évi szakmai beszámolóját jóváhagyólag elfogadja. Oláh Kálmán polgármester: Aki egyetért a Csanádapácai Mézikék Nagycsaládosok Egyesületének beszámolójával, kézfeltartással jelezze: 4/2015. (I. 14.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzatának képviselő-testülete a Mézikék Csanádapácai Nagycsaládosok Egyesületének évi szakmai beszámolóját jóváhagyólag elfogadja. Oláh Kálmán polgármester: Aki egyetért a Csanádapácai Szivárvány Nyugdíjas Egyesület beszámolójával, kézfeltartással jelezze: 5/2015.(I.14.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzatának képviselő-testülete a Csanádapácai Szivárvány Nyugdíjas Egyesület évi szakmai beszámolóját jóváhagyólag elfogadja. Oláh Kálmán polgármester: Aki egyetért a Magyar Vöröskereszt helyi csoportjának a beszámolójával, kézfeltartással jelezze:

8 6/2015. (I.14.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzatának képviselő-testülete a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének évi szakmai beszámolóját jóváhagyólag elfogadja. Oláh Kálmán polgármester: Aki egyetért a Dohánylevél Hagyományőrző és Hagyományteremtő Egyesület évi szakmai beszámolójával, kérem, kézfeltartással jelezze: A Képviselő-testület 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett 7/2015. (I.14.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzatának képviselő-testülete a Dohánylevél Hagyományőrző és Hagyományteremtő Egyesület évi szakmai beszámolóját jóváhagyólag elfogadja. Oláh Kálmán polgármester: Aki egyetért a Csanádapácai Gábriel Bűnmegelőzési Egyesület beszámolójával, kézfeltartással jelezze: 8/2015. (I.14.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzatának képviselő-testülete a Gábriel Bűnmegelőzési Egyesület évi szakmai beszámolóját jóváhagyólag elfogadja. Oláh Kálmán polgármester: Aki egyetért a Csanádapácai Mozgáskorlátozottak Egyesületének beszámolójával, kézfeltartással jelezze: 9/2015.(I. 14.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzatának képviselő-testülete a Gábriel Bűnmegelőzési Egyesület évi szakmai beszámolóját jóváhagyólag elfogadja.

9 Oláh Kálmán polgármester: Aki egyetért a Csanádapácai Önkéntes Tűzoltó Egyesület beszámolójával, kézfeltartással jelezze: 10/2015. (I.14.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzatának képviselő-testülete a Csanádapácai Önkéntes Tűzoltó Egyesület évi szakmai beszámolóját jóváhagyólag elfogadja. Oláh Kálmán polgármester: Mindenkinek köszönöm a megjelenést, 5 perc szünetet rendelek el. Oláh Kálmán polgármester: a szünetet követően folytatja a képviselőtestület a munkát. Megállapítom, hogy a képviselő-testület továbbra is határozatképes. Áttérnénk a 3. napirendi pont tárgyalására. 3. Napirendi pont: Az Önkormányzat évi költségvetésének megtárgyalása I. ütem Előadó: Oláh Kálmán polgármester (írásbeli előterjesztés) Oláh Kálmán polgármester: A Képviselő-testület 2015 évi munkaterv szerint vitatja meg a fő irányvonalakat. Az előterjesztést mindenki megkapta. Itt szépen kiemelve vannak az összegek. Javaslatokat várnánk aljegyző asszony felé. Lehetnek ezek olyan javaslatok is, amelyek eddig nem szerepeltek a költségvetésben. Bízom abban, hogy sikerül olyat összeállítani, ami megállja a helyét 2015-re. Kérem, hogy a javaslatot tegyék meg. Arra kérnék mindenkit, hogy írásban vagy szóban aljegyző asszony felé tolmácsolják. Kérdés ezzel kapcsolatban van-e? Oláh Lajos Sándorné képviselő: Látok itt olyat, hogy települési támogatás. Ez most új dolog? dr. Lipták Péter jegyző: A szociális törvény, az önkormányzatok által biztosítandó segélyek tekintetében annyit ír elő, hogy a képviselő-testület az e törvény rendelkezései alapján nyújtott pénzbeli és természetbeni ellátások kiegészítéseként, önkormányzati rendeletben meghatározott feltételek alapján települési támogatást nyújt. A települési támogatás egyes típusait és jogosultsági feltételeit az önkormányzat rendeletében határozza meg. Ennek megfelelően a méltányossági közgyógyellátásra, a méltányossági ápolási

10 díjra, valamint az önkormányzati segélyre vonatkozó szabályozást az Szt. a továbbiakban nem tartalmazza. Megyeriné Lepsényi Alíz aljegyző: Szükség lesz a bizottságok munkájára az elosztásnál. A feltételrendszereknek kidolgozottaknak kell lennie, és összhangban kell, hogy legyenek. Precíz tervezés kell, mert minden évben felül kell vizsgálni. Oláh Kálmán polgármester: Előkészítésre lesz szükség, úgy látom, ezért is szükséges a bizottságok munkája. Módosítás mindig is volt az adott kereteken belül. Kérdés ezzel kapcsolatban van-e? Amennyiben nincs, aki a fentiekkel egyetért, kézfeltartással jelezze. A Képviselő - Testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül 11/2015. (I.14.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta és az előterjesztésben foglaltaknak megfelelő tartalommal elfogadja a Csanádapáca Község Önkormányzat évi költségvetésének fő irányvonalait tartalmazó koncepciót. A évi tervező munka további szakaszában követelményként kell érvényesíteni a biztonságos kötelező feladat ellátást. Felelősök: Oláh Kálmán polgármester dr. Lipták Péter jegyző Határidő: február Napirendi pont: A Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodásának módosítása Előadó: Oláh Kálmán polgármester (írásbeli előterjesztés) Oláh Kálmán polgármester: A Társulási Megállapodás módosítása a törvényi változásoknak való megfelelés miatt szükséges, a következő okán: 1.) Az Elnökség, mint operatív szerv megszűnik, mivel a Mötv. nem ad lehetőséget ebben a formában a létrehozására, így az Elnökségre vonatkozó szabályok hatályon kívül helyezésre kerültek. Új szervként egy hasonló összetételű és feladatkörű bizottság, a Közbeszerzési Bizottság jön létre, melynek működése az anyagban szabályozásra került. 2.) A Taggyűlés a Mötv. rendelkezése alapján nem a polgármesterekből, illetve alpolgármesterekből áll, hanem a tagönkormányzatok képviselőtestületei által delegált személyekből. Szűkítést csupán a Társulás Elnöke és Alelnöke vonatkozásában tartalmaz a módosítás, mely szerint e tisztségeket kizárólag önkormányzati képviselői minőségben delegált személy töltheti be.

11 3.) Fontos változás a folyamatos működés megkönnyítésének érdekében, hogy a Társulás szervei nem az önkormányzati ciklus idejére kerülnek megválasztásra, hanem - főszabályként addig, amíg a delegálásuk meg nem szűnik. 12/2015.(I.14.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete dönt arról, hogy 1.) elfogadja a Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulásnak az előterjesztés mellékletét képező egységes szerkezetbe foglalt Társulási Megállapodását, 2.) felhatalmazza a polgármestert az egységes szerkezetbe foglalt Társulási Megállapodás aláírására. Végrehajtásért felelős: Oláh Kálmán polgármester a határozat kivonatának megküldéséért, valamint az egységes szerkezetű Társulási Megállapodás aláírásáért. Határidő: értelem szerint 5. napirend: Egyebek Előadó: Oláh Kálmán polgármester 1. pont: Oláh Kálmán polgármester: Az egyebek napirend első pontja az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása. Nem kívánom felolvasni az előterjesztést, abban le van írva, hogy milyen feladatok miatt szükséges a módosítás. Megkérem dr. Lipták Péter jegyző urat, hogy szíveskedjen kiegészíteni. dr. Lipták Péter jegyző: Csak annyival kívánom kiegészíteni, hogy az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak az elszámolása kormányzati funkciókon történik, amelyeket a rendeleti szinten szabályozott szervezeti és működési szabályzat tartalmazza, amit ezúton módosítani szükséges. A Magyar Államkincstár a változásokat átvezeti majd a törzskönyvi nyilvántartásunkon. Oláh Kálmán polgármester: Kérdés ezzel kapcsolatban van-e? Amennyiben nincs, aki a fenti rendelettel egyetért, kézfeltartással jelezze. az alábbi rendeletet alkotta:

12 CSANÁDAPÁCA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (I.21.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 17/2014. (X.29) SZ. ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény 53. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 1. Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2014. (X.29.) önkormányzati rendelet (A továbbiakban: Rendelet) 7. melléklete helyébe jelen rendelet 1. melléklete lép. 2. (1) Ez a rendelet a január 22-én lép hatályba. (2) A rendelet január 23-án hatályát veszti. Csanádapáca, január 14. Oláh Kálmán polgármester Dr. Lipták Péter jegyző A rendelet kihirdetésének napja: január 21. Dr. Lipták Péter jegyző

13 1. melléklet a 1/2015. (I.21.) sz. önkormányzati rendelethez 7. melléklet a 17/2014. (X.29.) sz. önkormányzati rendelethez KORMÁNYZATI FUNKCIÓK RENDJE 0111 Államhatalmi, törvényhozó és végrehajtó szervezetek Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége 0133 Egyéb általános szolgáltatások Köztemető-fenntartás és- működtetés Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok 0220 Polgári honvédelem Polgári honvédelem ágazati feladatai, a lakosság felkészítése 0412 Általános munkaügyek Rövid időtartamú közfoglalkoztatás Start-munka program - Téli közfoglalkoztatás Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás Közfoglalkoztatási mintaprogram 0421 Mezőgazdaság Növénytermesztés, állattenyésztés és kapcsolódó szolgáltatások 0422 Erdőgazdálkodás Erdőgazdálkodás 0451 Közúti közlekedés Út, autópálya építése Egyéb szárazföldi személyszállítás

14 Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása 0474 Többcélú fejlesztési projektek Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek 0520 Szennyvízelvezetés és tisztítás Szennyvíz gyűjtése, tisztítása, elhelyezése Szennyvízcsatorna építése, fenntartása, üzemeltetése 0610 Lakásépítés Lakáshoz jutást segítő támogatások 0630 Vízellátás Vízellátással kapcsolatos közmű építése, fenntartása, üzemeltetése 0640 Közvilágítás Közvilágítás 0660 Egyéb kommunális feladatok Zöldterület-kezelés Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások 0721 Általános orvosi szolgáltatások Háziorvosi alapellátás 0724 Paramedikális szolgáltatások Fizikoterápiás szolgáltatás 0740 Közegészségügyi szolgáltatások Család és nővédelmi egészségügyi gondozás Ifjúság-egészségügyi gondozás 0810 Szabadidős és sportszolgáltatások Sportlétesítmények, edzőtáborok működtetése és fejlesztése Üdülői szálláshely-szolgáltatás és étkeztetés

15 0820 Kulturális szolgáltatások Könyvtári szolgáltatások Közművelődés - közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése Közművelődés - hagyományos közösségi kulturális értékek gondozása Közművelődés - kulturális alapú gazdaságfejlesztés 0840 Vallási és egyéb közösségi szolgáltatások Civil szervezetek működési támogatása 0180 Általános jellegű transzferek a kormányzat különböző szintjei között Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel Támogatási célú finanszírozási műveletek 1040 Család és gyermekek Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ellátások 1050 Munkanélküliség Munkanélküli aktív korúak ellátásai 1060 Lakhatás Lakóingatlan szociális célú bérbeadása, üzemeltetése Lakásfenntartással, lakhatással összefüggő ellátások 1070 Egyéb szociális kirekesztettség Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások 9000 Technikai funkciókódok 2. pont: Önkormányzatok funkcióra nem sorolható bevételei államháztartáson kívülről Fejezeti és általános tartalékok elszámolása Oláh Kálmán polgármester: Érkezett egy kérelem a Képviselő-testület felé. A gyermekorvosi teendőket Dr. Dimák Andor gyermekorvos látta el eddig a településen. Doktor úr, megkeresett és kérte, hogy ha lehetőségünk van rá,

16 akkor valamelyest emeljünk a megbízási díj mértékén. Én javaslom, hogy tárgyaljunk Dr. Dimák Andor havi megbízási díjának esetleges felemeléséről, tekintettel arra, hogy a lakosság is meg elégedve a doktor úr munkájával. Átadnám a szót Mórocz Ildikó képviselő asszonynak, ismertesse a részleteket. Mórocz Ildikó képviselő: A doktor úr valóban nagyon régóta itt van a településen. Munkájával elégedettek vagyunk, az itteni orvosokkal jó a kapcsolata. Nagy segítség számunkra, mert szakterülete a tüdőgyógyászat. Én azt gondolom, hogy ő itt egy nagy segítség. Munkájával kapcsolatban panasz nem érkezett. Magas a tanácsadási forgalma. Oláh Kálmán polgármester: Ahogy képviselő asszony is elmondta, én magam is elégedett vagyok a doktor úr munkájával. Én bruttó ,- Forint megbízási díj emelésre gondoltam. A doktor úr megbízási díja ,- Ft/hó lesz. Kérdése ezzel kapcsolatban van-e valakinek? Amennyiben nincs kérdés, aki a fentiekkel egyetért, kézfeltartással jelezze. 13/2015.(I.14.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy 1. megbízási szerződést köt Dr. Dimák Andor gyermekorvossal csecsemő és kisgyerek tanácsadás, státuszvizsgálatok elvégzése és gyermektanácsadás idejében jelentkező beteg gyermekek ellátása érdekében naptól ig, bruttó havi Forint megbízási díj ellenében, 2. felhatalmazza Oláh Kálmán polgármestert a megbízási szerződés aláírására. Felelősök: Oláh Kálmán polgármester dr. Lipták Péter jegyző Határidő: január pont: Oláh Kálmán polgármester: A Művelődési Ház átadása megtörtént, jelenleg több funkciót tud ellátni. Ahhoz, hogy vacsorákat, bálokat, lakodalmakat is tudjunk rendezni, be kell szerezni az étkeztetéshez szükséges eszközöket. Beszéltem az élelmezésvezető asszonnyal is erről, kértem készítsen egy listát a szükséges eszközökről. Ez bruttó ,- Ft körüli összeg. Megpróbáljuk az önkormányzat költségvetésébe beépíteni. Ezek az eszközök megtérülnek, mert használati díjat fizetnének érte. A pótlásról is gondoskodni kell. Leltárt veszünk fel a beszerzett eszközökről és felelős személy kezelné. Kérdés ezzel kapcsolatban van-e?

17 Kesjár Jánosné képviselő: Bérbe vevéskor legyen kaució, abból lehetne a kárt rendezni. Szikora Pál Ferenc alpolgármester: Először a feltételek biztosítása szükséges, a részletek kimunkálása más kérdés. Oláh Kálmán polgármester: A Művelődési Házban korábban lakodalmak voltak. Az ebből befolyó bevételek csökkentenék a rezsi költségeket. Ha itt megteremtjük a megfelelő körülményt, akkor nem kell elmenni például Újkígyósra. Tudom, hogy ez most plusz kiadás az önkormányzatnak, de ha nem teremtjük meg, akkor nem tudunk rendezvényt tartani. Kérdés ezzel kapcsolatban van-e még? Mórocz Ildikó képviselő: Tudom csak egy apróság, de hiányzik még az asztalterítő. Oláh Kálmán polgármester: Azt meg tudjuk oldani, itt megvarrják. További kérdés van-e még ezzel kapcsolatban? Oláh Lajos Sándorné képviselő: A bográcsozás megoldható lesz? Tudtommal a konyhán van üstház. Oláh Kálmán polgármester: Már korábban bevásároltunk 10 db üst rendelkezésre áll. Konkrétan nem tudom hány bográcsunk van, de azt tudom, hogy van. Kérdés ezzel kapcsolatban van-e még? Amennyiben nincs, aki egyetért azzal, hogy a fejlesztési tartalék terhére ,- Ft értékben eszközbeszerzés legyen a Művelődési Háznak, kézfeltartással jelezze. 14/2015.(I.14.) sz. kt. határozat: Csanádapáca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a nem intézményként működő Arany János Művelődési Ház (5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 75.) részére, a évi költségvetés fejlesztési tartalék terhére, Forint összeghatárig eszközbeszerzést engedélyez. Felelősök: Oláh Kálmán polgármester Határidő: február 28. Oláh Kálmán polgármester: Tájékoztatásul szeretném elmondani, hogy a szociális tűzifa pályázaton 177 köbméter tűzifát nyert az önkormányzat. Ebből jelenleg 90 köbméter már megérkezett. A kiszállítás tegnap megtörtént. A héten a szállító már nem hoz fát, a jövő héten fogja kiszállítani a fennmaradó mennyiséget. Jelenleg 2 traktor hordja ki a fát. Jól halad a kiszállítás utcánként. Körülbelül 50 személy már megkapta. A holnapi nap folyamán értekezek a szállítóval, a jogosultak rövid időn belül hozzájutnak. Mást nem kívánok elmondani. Akinek kérdése, bejelenteni valója van, itt

18 most megteheti. Ha nincs kérdés, bejelentés, a továbbiakban zárt üléssel kívánom folytatni. K.m.f. Oláh Kálmán polgármester. dr. Lipták Péter jegyző Jelen jegyzőkönyv 5 eredeti példányban készült.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-án megtartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-án megtartott soron kívüli ülésén. 7/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-án megtartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 14-én tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 14-én tartott soron kívüli nyílt ülésén. 13/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. június 14-én tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

Készült: Kaskantyú Községi Önkormányzat képviselő testületének február 24-én (szerda) órai kezdettel megtartott testületi üléséről.

Készült: Kaskantyú Községi Önkormányzat képviselő testületének február 24-én (szerda) órai kezdettel megtartott testületi üléséről. Kaskantyú Községi Önkormányzat Képviselő - Testülete 3/2016. Test. ül. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kaskantyú Községi Önkormányzat képviselő testületének 2016. február 24-én (szerda) 17 30 órai kezdettel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 16/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. június 26-án

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 03-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 03-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén. 17/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. augusztus 03-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete január 25-én tartott soros képviselő-testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete január 25-én tartott soros képviselő-testületi üléséről. 2/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. január 25-én tartott soros képviselő-testületi üléséről. Az ülés helye: A községháza díszterme 5662 Csanádapáca,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-ülésének február 17-én tartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-ülésének február 17-én tartott soron kívüli ülésén. 3/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-ülésének 2016. február 17-én tartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő terme

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 22-én tartott soros nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 22-én tartott soros nyílt ülésén. 10/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. május 22-én tartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének július 17-én tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének július 17-én tartott soron kívüli nyílt ülésén. 14/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. július 17-én tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2016.(II.29.) önkormányzati rendelete

CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2016.(II.29.) önkormányzati rendelete CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2016.(II.29.) önkormányzati rendelete a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 14/2014. (X.22.) számú önkormányzati rendeletének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Pusztavám Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 12-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Pusztavám Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 12-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről Képviselő-testülete 8066 Pusztavám, Kossuth Lajos u. 64-66. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2016. május 12-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal házasságkötő terme

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselőtestülete. /2015.(...) önkormányzati rendelete

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselőtestülete. /2015.(...) önkormányzati rendelete Monostorapáti község Önkormányzata Képviselőtestülete /2015.(...) önkormányzati rendelete Monostorapáti község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 10/2014.(XII.15.) önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 25/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. december 22-én (péntek) délután 13 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 18-án megtartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 18-án megtartott soron kívüli ülésén. 8/2014. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 18-án megtartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

A1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2014. (VIII. 08.) önkormányzati rendelete

A1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2014. (VIII. 08.) önkormányzati rendelete A1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2014. (VIII. 08.) önkormányzati rendelete Ibrány Város Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2011. (II.25.) önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 23/2013. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. október

Részletesebben

Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására

Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására 1 Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette:Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének március 29-én megtartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének március 29-én megtartott soron kívüli nyílt ülésén. 6/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. március 29-én megtartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 28/2013. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. november

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 06-án

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 8-án megtartott soros ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 8-án megtartott soros ülésén. 14/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 8-án megtartott soros ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő terme

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 18-án megtartott soros ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 18-án megtartott soros ülésén. 5/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 18-án megtartott soros ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő terme

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 29-én megtartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 29-én megtartott soron kívüli ülésén. Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 12/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 29-én

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-án megtartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-án megtartott soron kívüli ülésén. 30/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. november 30-án megtartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 6/2015.(III.27.) Rendelet típusa: módosító Rendelet címe: A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÉS a IV/1 sz. egyéb előterjesztéshez

KIEGÉSZÍTÉS a IV/1 sz. egyéb előterjesztéshez KIEGÉSZÍTÉS a IV/1 sz. egyéb előterjesztéshez (Békés Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2015. (II. 04.) módosítása, Alapító okiratok módosítása) A

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 8-i ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 8-i ülésére 6. Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. február 8-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2018. ( ) önkormányzati rendelete a Szervezeti

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/670-4/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület október 28-i rendkívüli nyilvános ülésére.

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/670-4/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület október 28-i rendkívüli nyilvános ülésére. 1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/670-4/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2011. október 28-i rendkívüli nyilvános ülésére. Tárgy: Tapolca Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

A R. 39. (1) bekezdésében a

A R. 39. (1) bekezdésében a Farkaslyuk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013.(IV.10.) önkormányzati rendelete Farkaslyuk Község Önkormányzatának Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló

Részletesebben

JAVASLAT. Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető

JAVASLAT. Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

Előterjesztés. Hajdúhadház Város Önkormányzat Ügyrendi, Etikai, Közrendvédelmi és Nemzetiségi Bizottság Elnökétől

Előterjesztés. Hajdúhadház Város Önkormányzat Ügyrendi, Etikai, Közrendvédelmi és Nemzetiségi Bizottság Elnökétől Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Ügyrendi, Etikai, Közrendvédelmi és Nemzetiségi Bizottság Elnökétől Képviselő-testület 2016. december hónap 15. napján tartandó ülésére Tárgy: Hajdúhadház Város

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 20-án tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 20-án tartott soron kívüli nyílt ülésén. 9/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. április 20-án tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK./... (..) önkormányzati rendelete

CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK./... (..) önkormányzati rendelete CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK./... (..) önkormányzati rendelete a Képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 8/2011. (IV. 14.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i ülésére 1. Előterjesztés 2017. január 26-i ülésére Tárgy: /2017. ( ) önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 11/2011. (IV.14.) önkormányzati rendelet módosításáról Az előterjesztést

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK JANUÁR 15. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK JANUÁR 15. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2018. JANUÁR 15. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 1/2018. ÖKÜ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

a Képviselő-testülethez a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2010. (XII.17.) önkormányzati rendelet módosítására

a Képviselő-testülethez a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2010. (XII.17.) önkormányzati rendelet módosítására FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: /2012. 2. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Képviselő-testület

Részletesebben

Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013. ( IX.23. ) KT. sz. rendelete

Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013. ( IX.23. ) KT. sz. rendelete Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013. ( IX.23. ) KT. sz. rendelete Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének az 5/2010.(XI.16.) KT sz. rendeletével elfogadott Szervezeti és

Részletesebben

(2) Az önkormányzat alaptevékenységének szakfeladatszám szerinti besorolását a 3. függelék tartalmazza.

(2) Az önkormányzat alaptevékenységének szakfeladatszám szerinti besorolását a 3. függelék tartalmazza. Pusztavám Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (IV.26.) önkormányzati rendelete a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2011.(IV.28.) önkormányzati rendelete módosításáról

Részletesebben

Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2015. (II..) önkormányzati rendelete

Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2015. (II..) önkormányzati rendelete 4. napirendi pont előterjesztésének melléklete Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2217 Gomba, Bajcsy-Zs. u. 2. Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének../2015. (II..) önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő Testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért u. 31 13/2012 sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Csanádapáca Önkormányzat képviselő testületének 2012. május 10.-én

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 11-én megtartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 11-én megtartott soron kívüli ülésén. 17/2014 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 11-én megtartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (VIII.9.) RENDELETE a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításáról

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (VIII.9.) RENDELETE a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításáról Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (VIII.9.) RENDELETE a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításáról Bánk Község Önkormányzata képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület)

Részletesebben

12/2015. A Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 06-án megtartott ülésén felvett jegyzőkönyv határozatainak.

12/2015. A Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 06-án megtartott ülésén felvett jegyzőkönyv határozatainak. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Jászalsószentgyörgy, Fő út 53/a. 12/2015 A Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 06-án megtartott ülésén felvett jegyzőkönyv határozatainak

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 28. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 28. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2017. DECEMBER 28. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 16/2017. ÖKÜ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kardoskút Község Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének március 12-én megtartott soros ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének március 12-én megtartott soros ülésén. 6/2014. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 12-én megtartott soros ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 6. napi tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 6. napi tartott soron kívüli nyílt ülésén. 8/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. április 6. napi tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2012. (III.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2012. (III.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2012. (III.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2011. (IV. 29.) Önkormányzati rendelet módosításáról 2

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő Testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 7/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat képviselő-testületének 2013. február 21-én,

Részletesebben

Lovászpatona Község Önkormányzat Polgármestere 8553 Lovászpatona, Kossuth tér 2. Tel.: ; fax:

Lovászpatona Község Önkormányzat Polgármestere 8553 Lovászpatona, Kossuth tér 2. Tel.: ; fax: Lovászpatona Község Önkormányzat Polgármestere 8553 Lovászpatona, Kossuth tér 2. Tel.: 06-89-345-107; fax: 06-89-345-109 NYÍLT ülésen tárgyalandó! A határozati javaslat elfogadásához minősített többség

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: ph@kiszombor.hu Üsz.: 22-138/2018. Tárgy: Az önkormányzat SzMSz-ének módosítása Mell.:1 pld. rendelettervezet

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 19-i ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 19-i ülésére E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 19-i ülésére 1.napirend: Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének az Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 28-án megtartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 28-án megtartott soron kívüli nyílt ülésén. 5/2014. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 28-án megtartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete február 27-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete február 27-i ülésére Tárgy: A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása Előkészítette: dr. Uhrin Anna aljegyző dr. Bimbó Mária osztályvezető Igazgatási Osztály Sápi András intézményi referens Véleményező

Részletesebben

Dunapataj Nagyközség Önkormányzata által ellátott kötelező és önként vállalt feladatok

Dunapataj Nagyközség Önkormányzata által ellátott kötelező és önként vállalt feladatok Dunapataj Nagyközség a által ellátott kötelező és önként vállalt 18/2014.(XI.21.)számú rendelet 2. számú melléklete sorszám Kormányzati funkció Feladat megnevezése Kötelező Önként vállalt Társulás útján

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 26-án megtartott soros nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 26-án megtartott soros nyílt ülésén. 7/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. április 26-án megtartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 2012. július 25-én megtartott rendkívüli üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 2012. július 25-én megtartott rendkívüli üléséről Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 3741.Izsófalva,Izsó Miklós út 64 sz. Szám: 235/12/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 2012. július 25-én megtartott rendkívüli üléséről

Részletesebben

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2011. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 28-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 28-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén. 19/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. augusztus 28-án, tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. alapító okiratok kiegészítésére. (2014. február 27.)

E L Ő T E R J E S Z T É S. alapító okiratok kiegészítésére. (2014. február 27.) Nyírábrány Nagyközség Polgármesterétől E L Ő T E R J E S Z T É S alapító okiratok kiegészítésére (2014. február 27.) A Képviselőtestület 2014. február 5-ei ülésén az Államháztartásról szóló törvény és

Részletesebben

Az önkormányzati képviselők névsorát az 1. számú melléklet tartalmazza.

Az önkormányzati képviselők névsorát az 1. számú melléklet tartalmazza. Rábakecöl Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2009.(VI.02.) rendelete az Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2003.(V.05.) rendeletének módosításáról 1. Az önkormányzati

Részletesebben

../2016. (...) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e. Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló

../2016. (...) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e. Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. sz. előterjesztés../2016. (...) ö n k o r m á n y z

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyilvános üléséről augusztus 14.

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyilvános üléséről augusztus 14. Ügyszám: NY/104-76/2018. JEGYZŐKÖNYV nyilvános üléséről 2018. augusztus 14. Nyirád 2018 1 Jegyzőkönyv Készült: nyilvános üléséről Az ülés helye: Nyirádi Közös Önkormányzati Hivatal Nyirád, Szabadság u.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. január 17-én (szerda) délután 16 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének március 22-én megtartott soros nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének március 22-én megtartott soros nyílt ülésén. 5/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. március 22-én megtartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat házasságkötő

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetben Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetben Költségvetési szerv Neve: Köröstarcsa Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Idegen neve: - Rövid neve: - Székhelye: 5622 Köröstarcsa Kossuth tér

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: ph@kiszombor.hu Üsz.: 22-93/2018. Tárgy: Az önkormányzat SzMSz-ének módosítása Mell.:1 pld. rendelettervezet

Részletesebben

Felgyő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének kötelező feladat- és hatásköre

Felgyő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének kötelező feladat- és hatásköre [1] [2] [3] [4][5] 1. melléklet 7/2014. (X.27.) önkormányzati rendelethez Felgyő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének kötelező feladat- és hatásköre Kormányzati Funkciók Elnevezés 011130 Önkormányzatok

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő testületének február 15. napján tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő testületének február 15. napján tartandó ülésére Szám: 105-47/2016. ELŐTERJESZTÉS Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő testületének 2016. február 15. napján tartandó ülésére Előterjesztés tárgya: Az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról

Részletesebben

a képviselő-testület május 2-án tartandó ülésére

a képviselő-testület május 2-án tartandó ülésére Szám: 1291/2012. Buzsák Község Önkormányzat J e g y z ő j e 8695. Buzsák, Fő tér 1. Telefon: (85) 530 057 Fax szám: (85) 530 067 E-mail: buzsakjegyzo@t-online.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a képviselő-testület

Részletesebben

Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3557 Bükkszentkereszt, Kossuth út 24 sz. Tel.: 46/ Fax: 46/

Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3557 Bükkszentkereszt, Kossuth út 24 sz. Tel.: 46/ Fax: 46/ Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3557 Bükkszentkereszt, Kossuth út 24 sz. Tel.: 46/390-120 Fax: 46/390-305 Jegyzőkönyv Készült Bükkszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 2012. január 17-án megtartott rendkívüli üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 2012. január 17-án megtartott rendkívüli üléséről Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 3741.Izsófalva,Izsó Miklós út 64 sz. Szám: 235/1/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 2012. január 17-án megtartott rendkívüli üléséről

Részletesebben

../2016. (...) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e

../2016. (...) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 8. sz. előterjesztés MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK../2016. (...) ö n k o r m á n y z

Részletesebben

4. NAPIREND Ügyiratszám: 1/50-2/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület február 14-i nyilvános ülésére

4. NAPIREND Ügyiratszám: 1/50-2/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület február 14-i nyilvános ülésére 4. NAPIREND Ügyiratszám: 1/50-2/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. február 14-i nyilvános ülésére Tárgy: Tapolca Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22/2016. Tárgy: Az önkormányzat SzMSz-ének módosítása Mell.:1 pld. rendelet-tervezet

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-28/2015. Tárgy: Az önkormányzat SzMSz-ének módosítása Mell.:1 pld.

Részletesebben

Pölöske Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Pölöske Község Önkormányzat Képviselő-testületének Pölöske Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2009(IX.15.) számú rendelet a Pölöske Község Önkormányzat a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 4/2007(III.27.)

Részletesebben

2.. Ez a rendelet a április 18.-án lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.

2.. Ez a rendelet a április 18.-án lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. ALMÁSFÜZITŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2012.(IV.18.) Önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2010. (XI.29.) Önkormányzati rendeletének módosításáról Almásfüzitő

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOKI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJE 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének 2013. májusi r e n d k í v ü l

Részletesebben

LAKITELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE

LAKITELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE LAKITELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 6065 Lakitelek, Széchenyi krt. 48. Telefon: 06-(76) - 449-011, 449-003 Fax.: 06-(76) - 449-055 ALAPÍTÓ OKIRAT egységes szerkezetben Lakitelek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 5/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 4-én (hétfő)

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 23-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Vecsési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 23-án tartott soron kívüli nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 23-án tartott soron kívüli nyílt ülésén. 19/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. június 23-án tartott soron kívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

Javaslat az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2014. (XI. 10.) önkormányzati rendelet módosítására

Javaslat az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2014. (XI. 10.) önkormányzati rendelet módosítására Javaslat az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2014. (XI. 10.) önkormányzati rendelet módosítására Bánhorváti, 2016. január 13. Előterjesztő: Földvári István polgármester Tisztelt

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2013. október 7-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2013. október 7-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/2013. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2013. október 7-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 126-127. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 126/2013.(X.07.)

Részletesebben

../2016. (...) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e. Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló

../2016. (...) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e. Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 6. sz. előterjesztés MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK../2016. (...) ö n k o r m á n y z

Részletesebben

Sürgősségi indítvány Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének december 18-i ülésére

Sürgősségi indítvány Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének december 18-i ülésére Sürgősségi indítvány Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 18-i ülésére Tárgy: Polgármesteri hivatal alapító okiratának módosítása Előterjesztő: Dr. Tóthné dr. Sass Mónika

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/36/5/2016. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. április 7-i rendkívüli ülésére Tárgy: Eplény Községi Önkormányzat

Részletesebben

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015. (IX.25.) önkormányzati rendelete

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015. (IX.25.) önkormányzati rendelete Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/201 (IX.2) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 3/201 (III.1) önkormányzati rendelet áról Sarkadkeresztúr Község

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola Község Önkormányzata Képviselő-testülete március 9-én 18 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola Község Önkormányzata Képviselő-testülete március 9-én 18 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 5/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2016. március 9-én 18 órakor megtartott nyilvános üléséről. J

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 1/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat képviselő-testülete 2013. január 22-én

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 21-én megtartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 21-én megtartott soron kívüli ülésén. 15/2014 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 21-én megtartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

Dorog Város Önkormányzat 2014. évi költségvetésének I. félévi módosítása

Dorog Város Önkormányzat 2014. évi költségvetésének I. félévi módosítása DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71., TF.: 06 33 431 299, FAX.: 06 33 431 377, E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU Dorog Város Önkormányzat 2014. évi költségvetésének I. félévi módosítása Felelős készítő:

Részletesebben

Csanádapáca Község Önkormányzata képviselő testületének 14/2012.(V.30.) önkormányzati rendelete

Csanádapáca Község Önkormányzata képviselő testületének 14/2012.(V.30.) önkormányzati rendelete Csanádapáca Község Önkormányzata képviselő testületének 14/2012.(V.30.) önkormányzati rendelete Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló

Részletesebben

Az Önkormányzat Képviselő Testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása

Az Önkormányzat Képviselő Testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása HANGONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE 12/2009. (X. 15.) rendelete Az Önkormányzat Képviselő Testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása Hangony Községi Önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 2. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 29-irendkívüli ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. március 27-én (kedd) 17:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Perkáta, 2012. március 27. Határozat:

Részletesebben

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2017 (IV03) önkormányzati e BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 1/2015 (1104) önkormányzati ének

Részletesebben

Készült Polgárdi Város Képviselő-testületének 2011. május 30. napján tartott testületi ülésének jegyzőkönyvéből.

Készült Polgárdi Város Képviselő-testületének 2011. május 30. napján tartott testületi ülésének jegyzőkönyvéből. J E G Y Z Ő K Ö N Y V I K I V O N A T Készült Polgárdi Város Képviselő-testületének 2011. május 30. napján tartott testületi ülésének jegyzőkönyvéből. POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 77/2011.(V.30.)ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 23/2014 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének, Pusztaföldvár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének és Kardoskút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

1 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 6. 2 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 31-33.

1 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 6. 2 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 31-33. Okirat száma: A 39/2015.(III.19.) határozat 1. melléklete Módosító okirat A Sajószentpéteri Polgármesteri Hivatal Sajószentpéter Városi Önkormányzat képviselő-testülete által 2014. február 27. napján kiadott,

Részletesebben