LÁTOGASSA MEG HONLAPUNKAT, ORIJEN.HU, ÉS NÉZZE MEG A FELHASZNÁLT FRISS HÚSOKRÓL ÉS A GYÁRTÁS- RÓL KÉSZÜLT FILMET!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "LÁTOGASSA MEG HONLAPUNKAT, ORIJEN.HU, ÉS NÉZZE MEG A FELHASZNÁLT FRISS HÚSOKRÓL ÉS A GYÁRTÁS- RÓL KÉSZÜLT FILMET!"

Átírás

1

2 A biológiai szükségleteknek megfelelő kutya-és macskaeledel gyártása friss helyi alapanyagokból egyedi és komplex gyártási technológiát igényel, amely teljesen eltérő más hagyományos száraztápokétól. Mivel eltérő alapanyagokat használunk, és a különféle friss húsokat saját fejlesztésű főzési technológiával dolgozzuk fel, ezért szereztünk nemzetközi hírnevet az állateledel-piacon, és nem mellesleg számos nagy presztízsű iparági díjat Észak-Amerikában. Egy nemzetközileg elismert díj, melyet az innovációs képességünkért és a világszínvonalú gyártási technológiánkért ítéltek oda. Az Alberta tartomány kormánya által adományozott díj a helyi élelmiszerekből készült világszínvonalú termékeinket ismerte el különféle kutyaeledel értékelése után, a honlap szerkesztői az ORIJEN termékeket a legjobbak, a 6 csillagos márkák közé sorolták. TÖRTÉNETÜNK ÉS KÜLDETÉSÜNK A multinacionális vagy marketing vállalatokkal szemben, akik csak a márkaépítéssel foglalkoznak, és kiszervezik a gyártást, a Champion egy felső kategóriás kisállateledeleket gyártó vállalat, mely az elmúlt több mint 25 évben híres lett a magas minőségű és megbízható termékeiről. Filozófiánk tiszta és világos: BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ KUTYA-ÉS MACS- KAELEDELT kell gyártanunk FRISS HELYI ALAPANYAGOKBÓL. A biológiai szükségleteknek megfelelő koncepciónk egy új termékosztályt hozott létre, mivel a kutyák és a macskák anatómiai felépítéséhez illeszkedik az eledel tápanyag-összetétele. A felhasznált alapanyagaink szintén eltérőek; a hagyományos kisállateledelek árutőzsdéken összevásárolt nyersanyagokból készülnek, ellenben mi kizárólag a környéken tenyésztett és halászott húsalapanyagokat használunk fel, melyek emberi fogyasztásra alkalmasak, és minden nap FRISSEN érkeznek a gyárba. Az ORIJEN márkát kizárólag a díjnyertes üzemünkben, Kanada Alberta tartományában gyártjuk. Világszerte 50 országban vagyunk jelen, és a Kanadai Kormány által ellenőrzött és igazolt termék megfelel a kisállateledelek előállítására vonatkozó összes nemzetközi előírásnak. A sikeres történet a kutyák és a macskák iránti őszinte rajongásunkkal kezdődött; az imádott kedvenc inspirálta az ORIJEN kifejlesztését tápláld úgy az állatot, ahogyan természetes. A RATE-IT-ALL szerint, amely az USA vásárlói véleményeket összegyűjtő legjelentősebb honlapja, az ORIJEN az évtized kisállateledele; PET FOOD OF THE DECADE. Reinhard Muhlenfeld, Alapító CHAMPION PETFOODS LP. A reklámmentes, ezért elfogulatlanságáról híres amerikai the Whole Dog Journal megerősítette az ORIJEN kiváló minőségét.

3 A MINŐSÉGET NEM LEHET KISZERVEZNI AZ ÁLLAT EGÉSZSÉGE ÉS AZ ÖN LELKI NYUGALMA NAGYON SZOROS KAPCSOLAT- BAN ÁLL EGYMÁSSAL. Ezért használunk kiváló minőségű húsalapanyagokat, melyek a környező mezőgazdasági területekről és a halászatokból származnak. Minden egyes ORIJEN tápszemcse kizárólag a saját gyárunkban készül, Kanada Alberta tartományában. VALÓDI GYÁRTÓ VAGY CSAK MÁRKATULAJDONOS? Számos vásárló nem tudhatja, hogy nagyon sok holisztikus és szuperprémium márka marketing vállalatok tulajdonában van. Ezek a multinacionális cégek kizárólag az eladással és márkaépítéssel foglalkoznak, és nem gyártanak szárazeledeleket. Azaz, csak eladási stratégiát dolgoznak ki, és a gyártás összetett folyamatával nem foglalkoznak; nem vásárolnak alapanyagokat, fogalmuk sincs a technológiáról stb. Szerződést kötnek egy olyan állateledel-gyártóval, aki döntően bérgyártással foglalkozik, ezért nagyon hatékonyan és olcsón tudja előállítani a marketingesek által kitalált terméket. SAJÁT MÁRKA, SAJÁT TERMÉK Itt a Champion Petfoods vállalatnál, több mint negyed évszázada, saját magunk gyártjuk a saját üzemünkben az általunk forgalmazott kutya-és macskaeledeleket. MÁSHOGYAN NEM IS TUDNÁNK ELKÉPZELNI. SZERINTÜNK ÖN SEM! Kirsten Kotelko, Spring Creek rancs, Alberta. A friss bárányhús beszállítója HONNAN SZÁRAMAZNAK A HÚSOK? Hiszünk benne, hogy az állatbarát vásárlók tudni akarják a termék származási helyét, a tenyésztés és halászás folyamatát. Ezért használunk a környéken termelt és halászott friss húsalapanyagokat, melyeket a megbízható beszállítóinktól vásárolunk. Mielőtt bármilyen élelmiszert felhasználnánk, a következő kérdéseket tesszük fel: ISMERJÜK A FARMERT VAGY HA- LÁSZT? AZ ÁLLATOKAT MEGFELELŐ KÖ- RÜLMÉNYEK KÖZÖTT TARTOTTÁK? MIVEL ETTETTÉK ŐKET? KAPTAK HORMONOKAT VAGY ANTIBIOTIKU- MOKAT? KI IGAZOLTA A HÚSOK MINŐSÉGÉT? EMBERI FOGYASZTÁSRA ALKAL- MASAK? FENNTARTHATÓ MÓDON TÖRTÉNIK A HALÁSZAT?

4 LEMÁSOLTUK A TERMÉSZETEST Miközben emberi tulajdonságokkal ruházzuk fel kedvenceinket, ez az érzelmi megközelítés nem alkalmazható a táplálásnál. A kutya és a macska ragadozó, a modern életstílus ellenére az étrend összeállításánál az anatómiai felépítésűket kell figyelembe vennünk. A biológiai szükségleteknek megfelelő ORIJEN tápanyagainak aránya tükrözi a természetes étrendet: akár 80 % hús, 20 % gyümölcs és zöldség, 0 % gabona (80/20/0). A BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ FILOZÓFIÁNK A kutyát és a macskát a természet kiváló vadásznak alkotta meg. A fogazatuk, az állkapcsuk és az emésztőrendszerük anatómiai felépítése miatt is a ragadozók rendjébe tartoznak, ezért szinte kizárólag húsalapú étrendre van szükségük. Ennek ellenére a manapság trendi holisztikus tápok alig tartalmaznak húst, illetve fehérjét, de tele vannak szénhidrátokkal, és csak a gazdik számára egészségesnek tűnő, pl. teljes kiőrlésű gabonákkal. A BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ KONCEPCIÓ EGYSZERŰ: A TÁPANYAG-ÖSSZETÉ- TEL TÜKRÖZI AZT AZ ÉTRENDET, AMELY MEGFELEL A KUTYÁK ÉS A MACSKÁK FIZIKAI FELÉPÍTÉSÉNEK ÉS A TERMÉSZET ÁLTAL BIZTOSÍTOTT LEHETŐSÉGEKNEK. A biológiai szükségleteknek megfelelő eledel nagy mennyiségben tartalmaz friss és teljes értékű húsféleségeket, melyek valóban természetes táplálékai a ragadozóknak. Ellenben az emberiség által termelt magas glikémiás indexű szemestakarmányok nem találhatóak benne. A gabonamentes, magas fehérje-és alacsony szénhidráttartalmú ORIJEN sokféle friss húsból készül: baromfi-, vörös és halhúsok, továbbá a tökéletes fehérjeforrás tojás. A biológiai szükségleteknek megfelelő arány akár 80 % hús, 20 % gyümölcs és zöldség, zéró gabona (80/20/0).

5 AZ ÖT ALAPELV, AMELY TÜKRÖZI A TERMÉSZETES ÉTREND IRÁNTI ELKÖTELEZETTSÉGÜNKET SZABADON TARTOTT ALBERTAI MARHA VÁLTOZATOS FRISS HÚSALAPANYAGOK A biológiai szükségleteknek megfelelő ORIJEN gyártása során nagyon sokféle húsalapanyagot használunk fel, ezzel is lemásolva a természet által biztosított változatosságot; csirke-és pulykahús, egész tojás, a vörösök (bárány, bölény és vaddisznó), és a kiváló tengeri és édesvízi halfajták. MAGAS HÚS-ÉS FEHÉRJETARTALOM A kutya és a macska emésztőrendszere az állati fehérjékben gazdag táplálék feldolgozásra alkalmas. Az ORIJEN bőségesen tartalmaz tojást, baromfi-, vörös-és halhúsokat, ennek köszönhetően tele van fehérjékkel, és ez felel meg a természetes étrendnek. KEVESEBB SZÉNHIDRÁT Az ORIJEN termékekben nagyjából fele annyi szénhidrát található, mint a hagyományos vagy az ún. holisztikus tápokban. GYÜMÖLCSÖK ÉS ZÖLDSÉGEK SZÉLES VÁLASZTÉKA A felesleges szemestakarmányok helyett, melyek azonnal megemelik a vércukorszintet, az ORIJEN helyben termelt zöldségeket és gyümölcsöket tartalmaz, melyek biztosítanak egy mérsékelt szénhidrátmennyiséget, amellett ellátják a szervezet vitaminokkal, ásványokkal és fitokemikáliákkal. A GYÓGYNÖVÉNYEK ERŐSÍTIK A TESTET ÉS A LELKET A természetes étrend csak erősítő és tisztító hatású füvekkel és gyökerekkel lehet teljes, ezért fogyasztanak ösztönösen az állatok ilyen jótékony tulajdonságokkal rendelkező növényeket.

6 FRISS HELYI ALAPANYAGOK LÁTOGASSA MEG HONLAPUNKAT, ORIJEN.HU, ÉS NÉZZE MEG A FELHASZNÁLT FRISS HÚSOKRÓL ÉS A GYÁRTÁSRÓL KÉSZÜLT FILMET! Talán nem fogja elhinni. MANAPSÁG LÉNYEGES INFORMÁCIÓ AZ ÉLELMISZEREK SZÁRMAZÁSI HELYE. Egy gyártó a kifogástalan és állandó minőséget csak megbízható beszállítók segítségével tudja biztosítani. Ezért vásároljuk az élelmiszereket a környékünk mezőgazdasági termelőitől, és nem pl. az árutőzsdéről, ahol az alapanyagok eredete nem minden esetben ismert. RIDEGEN TARTOTT BÁR ÁNY, INNISFAIL, ALBERTA BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ SZABÁLY A tiszta levegő, a dús legelők és az érintetlen források jellemzik Alberta hatalmas kiterjedésű mezőgazdasági területeit; itt tenyésztik a kiváló minőségű vörös húsokat adó állatokat. A marhák, a bölények, a bárányok, a berksiri sertések és a vaddisznók természetes étrenden élnek. Kizárólag zöldtakarmányt és füveket fogyasztanak (NEM GABONÁKAT!), nem kapnak antibiotikumokat és növekedési hormonokat. Az emberi fogyasztásra alkalmas vörös húsok minőségét a Kanadai Kormány garantálja, melyek a gyárba minden nap FRISSEN érkeznek. VÁLTOZATOS FRISS HÚSFÉLESÉGEK A friss húsok és halak a fehérjék és zsírok széles választékát biztosítják, mely nélkülözhetetlen a szervezet csúcsformájának fenntartásához, emellett rendkívül ízletessé teszik a szárazeledelt. Az kisállateledel-iparág szereplő gyakran tévesen használják a friss jelzőt a húsalapanyagok esetén, hiszen a szó valódi jelentése, nem fagyasztott, nem hőkezelt és tartósítószer-mentes; továbbá a húsokat kizárólag csak hűteni lehet. Az ORIJEN páratlan minőségű fehérjeforrásai az egész tojás, a szabad tartású körülmények között nevelt baromfik, vaddisznók, bölények, bárányok és a vadon halászott halfajták. A változatos húsalapanyagok a gyárba minden nap frissen érkeznek, és a legjobb minőségű fehérjéket és zsírokat tartalmazzák. FRISS ELSŐ OSZTÁLYÚ TOJÁS A HELYI TERMELŐKTŐL A VÖRÖSÖK RIDEGEN TARTOTT BÖLÉNY, TROCHU, ALBERTA RIDEGEN TARTOTT MARHA, VEREVILLE, ALBERTA RIDEGEN TARTOTT BÖLÉNY, TROCHU, ALBERTA RIDEGEN TARTOTT BÁRÁNY, INNISFAIL, ALBERTA BAROMFIHÚSOK ÉS TOJÁS TENGERI ÉS ÉDESVÍZI HALAK A csirkéket és pulykákat Alberta farmjain és a Brit Columbiában található Fraservölgyben tenyésztik szabad tartású körülmények között. Az emberi fogyasztásra alkalmas, fehérjékben és zsírokban gazdag húsok a gyárba minden nap FRISSEN érkeznek. A legtökéletesebb fehérjeforrás a tojás, amely minden nap FRISSEN érkezik a környező farmokról. A gyártás során a legjobb minőséget (Canada Grade A) használjuk fel. A tojásban a magas biológiai értékű fehérje mellett számos hasznos antioxidáns is megtalálható: szelén, lutein és zeaxantin. Kanada bőséges és kiváló minőségű halforrásai világszerte ismertek, a hideg Csendes-óceánban és a tiszta északi tavakban rengeteg halfajta található nagy mennyiségben. A fenntartható módon halászott LAZAC, HERING és LEPÉNYHAL a Vancouverszigeteket körülvevő vizekből származik; az ÉSZAKI SÜLLŐ, a TAVI FEHÉRHAL és az ÉSZAKI CSUKA a Kanada északi lakatlan részén található több ezer tóban él, melyek szinte kimeríthetetlen természetes forrásai e kiváló húsalapanyagoknak. A Kanadai Kormány garantálja azt, hogy a minden nap FRISSEN érkező halhúsok emberi fogyasztásra alkalmasak. SZABAD TARTÁSÚ SERTÉS, STURGEON-VÖLGY, AB SZABAD TARTÁSÚ VADDISZNÓ. TROCHU, ALBERTA T HERING VADON HALÁSZOT T IGE SZ R VE OU VANC SZABAD TARTÁSÚ CSIRKE, SZABAD TARTÁSÚ PULYKA, FRISS EGÉSZ TOJÁS, PRÉRIFARMOK, ABLERTA PRÉRIFARMOK, ABLERTA PRÉRIFARMOK ALBERTA VADON HALÁSZOTT TAVI FEHÉRHAL SZABAD TARTÁ AZ ALBERTAI TENGERI HALAK FRISSEN A CSENDES-ÓCEÁN ÉSZAKI VIZEIBŐL ÉDESVÍZI HALAK ALBRETA ÉS SAKATCHEWAN ÉSZAKI TERÜLETEIRŐL SÚ CSIRKE PRÉRIFARMOK RÓL FRISSEN ALBERTA HIDEG ÉSZAKI TAVAIBÓL

7 FRISS HELYI ALAPANYAGOK LÁTOGASSA MEG HONLAPUNKAT, ORIJEN.HU, ÉS NÉZZE MEG A FELHASZNÁLT FRISS HÚSOKRÓL ÉS A GYÁRTÁSRÓL KÉSZÜLT FILMET! Talán nem fogja elhinni. MANAPSÁG LÉNYEGES INFORMÁCIÓ AZ ÉLELMISZEREK SZÁRMAZÁSI HELYE. Egy gyártó a kifogástalan és állandó minőséget csak megbízható beszállítók segítségével tudja biztosítani. Ezért vásároljuk az élelmiszereket a környékünk mezőgazdasági termelőitől, és nem pl. az árutőzsdéről, ahol az alapanyagok eredete nem minden esetben ismert. RIDEGEN TARTOTT BÁR ÁNY, INNISFAIL, ALBERTA BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ SZABÁLY A tiszta levegő, a dús legelők és az érintetlen források jellemzik Alberta hatalmas kiterjedésű mezőgazdasági területeit; itt tenyésztik a kiváló minőségű vörös húsokat adó állatokat. A marhák, a bölények, a bárányok, a berksiri sertések és a vaddisznók természetes étrenden élnek. Kizárólag zöldtakarmányt és füveket fogyasztanak (NEM GABONÁKAT!), nem kapnak antibiotikumokat és növekedési hormonokat. Az emberi fogyasztásra alkalmas vörös húsok minőségét a Kanadai Kormány garantálja, melyek a gyárba minden nap FRISSEN érkeznek. VÁLTOZATOS FRISS HÚSFÉLESÉGEK A friss húsok és halak a fehérjék és zsírok széles választékát biztosítják, mely nélkülözhetetlen a szervezet csúcsformájának fenntartásához, emellett rendkívül ízletessé teszik a szárazeledelt. Az kisállateledel-iparág szereplő gyakran tévesen használják a friss jelzőt a húsalapanyagok esetén, hiszen a szó valódi jelentése, nem fagyasztott, nem hőkezelt és tartósítószer-mentes; továbbá a húsokat kizárólag csak hűteni lehet. Az ORIJEN páratlan minőségű fehérjeforrásai az egész tojás, a szabad tartású körülmények között nevelt baromfik, vaddisznók, bölények, bárányok és a vadon halászott halfajták. A változatos húsalapanyagok a gyárba minden nap frissen érkeznek, és a legjobb minőségű fehérjéket és zsírokat tartalmazzák. FRISS ELSŐ OSZTÁLYÚ TOJÁS A HELYI TERMELŐKTŐL A VÖRÖSÖK RIDEGEN TARTOTT BÖLÉNY, TROCHU, ALBERTA RIDEGEN TARTOTT MARHA, VEREVILLE, ALBERTA RIDEGEN TARTOTT BÖLÉNY, TROCHU, ALBERTA RIDEGEN TARTOTT BÁRÁNY, INNISFAIL, ALBERTA BAROMFIHÚSOK ÉS TOJÁS TENGERI ÉS ÉDESVÍZI HALAK A csirkéket és pulykákat Alberta farmjain és a Brit Columbiában található Fraservölgyben tenyésztik szabad tartású körülmények között. Az emberi fogyasztásra alkalmas, fehérjékben és zsírokban gazdag húsok a gyárba minden nap FRISSEN érkeznek. A legtökéletesebb fehérjeforrás a tojás, amely minden nap FRISSEN érkezik a környező farmokról. A gyártás során a legjobb minőséget (Canada Grade A) használjuk fel. A tojásban a magas biológiai értékű fehérje mellett számos hasznos antioxidáns is megtalálható: szelén, lutein és zeaxantin. Kanada bőséges és kiváló minőségű halforrásai világszerte ismertek, a hideg Csendes-óceánban és a tiszta északi tavakban rengeteg halfajta található nagy mennyiségben. A fenntartható módon halászott LAZAC, HERING és LEPÉNYHAL a Vancouverszigeteket körülvevő vizekből származik; az ÉSZAKI SÜLLŐ, a TAVI FEHÉRHAL és az ÉSZAKI CSUKA a Kanada északi lakatlan részén található több ezer tóban él, melyek szinte kimeríthetetlen természetes forrásai e kiváló húsalapanyagoknak. A Kanadai Kormány garantálja azt, hogy a minden nap FRISSEN érkező halhúsok emberi fogyasztásra alkalmasak. SZABAD TARTÁSÚ SERTÉS, STURGEON-VÖLGY, AB SZABAD TARTÁSÚ VADDISZNÓ. TROCHU, ALBERTA T HERING VADON HALÁSZOT T IGE SZ R VE OU VANC SZABAD TARTÁSÚ CSIRKE, SZABAD TARTÁSÚ PULYKA, FRISS EGÉSZ TOJÁS, PRÉRIFARMOK, ABLERTA PRÉRIFARMOK, ABLERTA PRÉRIFARMOK ALBERTA VADON HALÁSZOTT TAVI FEHÉRHAL SZABAD TARTÁ AZ ALBERTAI TENGERI HALAK FRISSEN A CSENDES-ÓCEÁN ÉSZAKI VIZEIBŐL ÉDESVÍZI HALAK ALBRETA ÉS SAKATCHEWAN ÉSZAKI TERÜLETEIRŐL SÚ CSIRKE PRÉRIFARMOK RÓL FRISSEN ALBERTA HIDEG ÉSZAKI TAVAIBÓL

8 2 BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ SZABÁLY MAGAS FEHÉRJE-ÉS HÚSTARTALOM A TUDOMÁNYOS VILÁG EGYSÉGES ÁLLÁSPONTJA SZERINT, MELYET AZ EVULÓCIÓS TÖRTÉNET IS MEGERŐSÍT, A KUTYA EGY HÁZIASÍTOTT FARKAS. A yorkitól a komondorig az összes fajta DNS-e megegyezik, amely közös ősre utal. Ezért semmi meglepő sincs abban, hogy az összes fajtának a vadászó ősökéhez hasonló étrendre van szüksége az ideális egészségi állapot fenntartásához. Hasonlóan a vadon élő unokatestvérekhez, a kutya és a macska ragadozó éles fogakkal, rövid emésztőrendszerrel, és a szervezetük tökéletesen alkalmas a fehérjék és zsírok hatékony hasznosítására. A biológiai szükségleteknek megfelelő ORIJEN nagyon sok húsból készül (75-80 %), amely biztosítja a természetes étrendnek megfelelő fehérjemennyiséget. FEHÉRJE és SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGÉNEK ÖSSZEFÜGGÉSE FEHÉRJE SZÉNHIDRÁT Nagyon sok gazdi kizárólag a száraztáp fehérjetartalmát ismeri, és a szénhidrát mennyiségével nincs tisztában. De a legtöbb gyártó sem segít a tájékozódásban, hiszen a szénhidrát nem szerepel a csomagoláson. A képlet nagyon egyszerű: ha egy termékben sok a fehérje, akkor kevés hely marad a szénhidrátnak és vica versa; egy alacsony fehérjetartalmú táp nagyon sok szénhidrátot tartalmaz, hiszen valaminek kell lenni a zsákban. A szénhidrátokra a kutyáknak és a macskának nincs szüksége, ennek ellenére nagyon sok termékben több mint 50 % található ebből a felesleges tápanyagból. VADON HALÁSZOTT CSUKA, KIVÁLÓ FRISS FEHÉRJEFORRÁS 8

9 ALACSONY SZÉNHIDRÁTTARTALOM A KUTYA ÉS A MACSKA RAGADOZÓ, MINIMÁLIS A SZÉNHIDRÁTSZÜKSÉGLETÜK, HA EGYÁLTALÁN VAN A ragadozó kutya és macska szervezete az állati eredetű fehérjéket és zsírokat képes HATÉKONYAN feldolgozni és hasznosítani energiaforrásként, ezért felesleges tápanyag a szénhidrát. A biológiai szükségleteknek megfelelő ORIJEN nagyjából fele annyi szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos, vagy az ún. holisztikus termékek. Valójában a szénhidrát üres kalória, a szervezet cukorrá bontja le, és csak energiát biztosít. A vércukorszint ingadozása a gabonákban található szénhidrátoknak köszönhető, és ez számos betegséghez vezethet: elhízás, inzulinrezisztencia és cukorbetegség. Mivel a szabályozás nem írja elő a szénhidrátok mennyiségének feltüntetését a csomagoláson, és ezért a gyártók nem is adják meg a beltartalmi értékek között, így a vásárló nem is lehet tudatában annak, hogy valójában a legtöbb termék esetében zsák felében szénhidrát, pontosabban gabonakeményítő van; más szóval, nagyon drágán vásárolnak ízlésesen csomagolt, darált és főzött kukoricát, búzát vagy rizst. 3 BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ SZABÁLY MIT MONDANAK A SZAKÉRTŐK Az Amerikai Takarmány-ellenőrzési Hivatalok Szövetségének évi, a kutyák és a macskák minimális tápanyagszükségletét tartalmazó táblázata nem tartalmazza a szénhidrátot. Az amerikai Nemzeti Kutatási Tanács (NRC s Committee on Animal Nutrition) 2006-ban publikált állásfoglalása szerint, úgy tűnik a szervezetnek nincs szénhidrátszükséglete, ha megfelelő mennyiségű fehérje biztosítva van. 9 SZABADON TARTOTT VADDISZNÓ, ÍZLETES FRISS FEHÉRJEFORRÁS

10 BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ SZABÁLY A közismerten tápláló és kiváló gyógyhatással rendelkező tengeri moszatokat kézzel gyűjtik a Csendes-óceán északi partjai mentén, majd napon szárítják, ezért a növény megőrzi természetes ásványianyag- és vitamintartalmát. 4 SOKFÉLE GYÜMÖLCS ÉS ZÖLDSÉG (a gabonák helyett) Az ORIJEN a helyben termett zöldségek és gyümölcsök széles választékát tartalmazza a magas glikémiás indexű szemestakarmányok helyett. Miközben a gyümölcsök biztosítják a tápszemcse kialakításához szükséges keményítőt (összetett szénhidrát), nagyon sok értékes vitaminnal, nyomelemmel és fitotápanyaggal látják el a szervezetet. Az összetevők legalább 20 százaléka zöldség és gyümölcs, szemben a hagyományos tápokkal, melyek kevés hasznos növényt, ellenben nagyon sok gabonát tartalmaznak. ALMA (Brit Columbia, Okanagan-völgy). Az ízletes gyümölcs gazdag fitotápanyagokban és emésztést segítő rostokban. TŐZEGÁFONYA (Brit Columbia, Fraser-völgy). A Kanadában őshonos növény hatékony ellenszere a húgyúti fertőzéseknek, és gazdag forrása az antioxidáns antocianinnak. NAPON SZÁRÍTOTT LUCERNA (Alberta, Prérifarmok). Az egyik legtápanyagdúsabb növény, levelei bőségesen tartalmaznak ásványi anyagokat és más értékes tápanyagokat. TENGERI NÖVÉNYEK (Brit Columbia, Csendes-óceán északi része). A barna moszat, az újmoszat és a hólyagmoszat hihetetlenül sok vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, enzimet és fitokemikáliát tartalmaz, továbbá segít eltávolítani a toxinokat a szervezetből. FEKETE ÁFONYA (Brit Columbia, Fraser-völgy). A nagyon egészséges és magas antioxidáns-tartalmú gyümölcs Brit Columbia első számú mezőgazdasági terméke. RUSSET BURGONYA (Manitoba, Prérifarmok). A gumós növényt alacsony hőmérsékleten (90 C) dolgozzuk fel, ezért megőrzi a rendkívül értékes tápanyagait. TENGERI MOSZATOK A CSENDES-ÓCEÁNBÓL 10

11 A GYÓGYNÖVÉNYEK ERŐSÍTIK A TESTET ÉS A LELKET A MAGÁRA HAGYOTT ÁLLAT GYAKRAN ÖSZTÖNÖSEN KERES ÉS ESZIK KÜLÖNFÉLE VADON TERMŐ FŰVEKET, GYOMOKAT. 5 BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ SZABÁLY A gyógynövények a természetes étrend részei; nyugtató, erősítő és frissítő hatásuk kedvezően befolyásolja a szervek működését, fokozzák az emésztés hatékonyságát. Továbbá segítik a szervezetet a káros anyagok eltávolításában, pl. serkentik a máj tisztító funkcióját. CIKÓRIA- és ÉDESGYÖKÉR a vízben oldható rostok ideális keverékét tartalmazzák. Táplálják és nyugtatják az emésztőrendszert, elősegítik a bélrendszer tisztulását, csökkentik a vér inzulinszintjét. ANYGALGYÖKÉR és GÖRÖGSZÉNA segítenek megelőzni a felpuffadást és más emésztési zavarokat, mialatt bőségesek antioxidánsokban, továbbá hatékonyan védik a vesét. Európában nagyon régen ismertek a kamillavirág kedvező tulajdonságai. Gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatása előnyösen befolyásolja az emésztőrendszer működését. LEVENDULA és KAMILLA nyugtatják és erősítik az emésztő rendszert, jótékony hatással vannak a különféle bélbetegségekre. A kamillaolaj, erős gyulladáscsökkentő hatása miatt, a bőrproblémák megelőzésének és gyógyításának is hatékony eszköze. BORSMENTA és ÉDESKÖMÉNY. A borsmenta nyugtató hatással van a gyomorfal izomzatára, javítja a zsírok emésztésében részt vevő epefolyadék áramlását. Az édeskömény serkenti a gyomornedvek termelését, emellett elősegíti az étrendben található tápanyagok felszívódását. KÖRÖMVIRÁG és BOROKABOGYÓ. Nagyon gazdagok flavonoidokban (hatékony antioxidánsok!), továbbá csökkentik a vércukor szintjének ingadozását. 11 A GYÓGYNÖVÉNYEK ERŐSÍTIK A TESTET ÉS A LELKET

12 BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ KUTYAELEDEL KÖLYÖKKUTYÁK SZÁMÁRA ORIJEN PUPPY KANADA HATALMAS ÉS MÉG KI NEM AKNÁZOTT TERÜLETEI A FRISS ALAPANYAGOK KIMERÍTHETETELEN FORRÁSAI KISZERELÉSEK: 400 g, 2,5 kg, 7 kg és 13,5 kg A KÖLYÖK VALÓJÁBAN RAGADOZÓ, EZÉRT TÁPLÁLÉKÁNAK VÁLTOZATOS ÉS FRISS HÚSFÉLESÉGEKET KELL TARTAL- MAZNIA NAGY MENNYISÉGBEN, AMELLETT GYÜMÖLCSÖK, ZÖLDSÉGEK ÉS GYÓGYHATÁSÚ FÜVEK TESZIK TELJESSÉ AZ ÉTRENDJÉT Az ORIJEN PUPPY a kölyök természetes szükségleteinek megfelelően lett kifejlesztve; a különféle húsok, gyümölcsök, zöldségek és fűfélék együttese minden tápanyagot biztosít a kölyökkutya számára. Az ORIJEN gyártásakor bőségesen használunk fel húsalapanyagokat (80 %). A szabad tartású körülmények között tenyésztett csirke és pulyka, továbbá a tojás a környező farmokról származik; a különféle halfajták szintén a régió halászati termékei. A húsok nem esnek át előzetes feldolgozáson, a gyárba minden nap FRISSEN érkeznek tartósítószer-mentesen. A mérsékelt szénhidráttartalmú és gabonamentes ORIJEN PUPPY lemásolja a természetes étrendet. A szükséges fehérjemennyiség mellett a gyümölcsökben, zöldségekben és gyógynövényekben található fitotápanyagokkal, vitaminokkal és nyomelemekkel is ellátja a szervezetet. A termék kizárólag a díjnyertes gyárunkban készül, Kanada Alberta tartományában. Az ORIJEN PUPPY talán a világ legtápanyagdúsabb kölyökeledele, tökéletes táplálék vemhesség alatt és a laktációs időszakban is. ÖSSZETEVŐK Friss csontozott csirke*, csirkehúsliszt, friss csontozott lazac*, pulykahúsliszt, heringhúsliszt, russet burgonya, csirkezsír (tartósítva kevert tokoferolokkal), édesburgonya, borsó, friss csontozott pulyka*, friss egész tojás*, friss csirkemáj*, friss csontozott tavi fehérhal*, friss csontozott süllő*, napon szárított lucerna, borsórost, friss csontozott hering*, moszat, spárgatök, cikóriagyökér, sárgarépa, spenót, répalevél, alma, tőzegáfonya, fekete áfonya, édesgyökér, angyalgyökér, görögszéna, körömvirág, édeskömény, borsmentalevél, kamilla, gyermekláncfű, csombord, rozmaring, A-vitamin, D3-vitamin, E-vitamin, niacin, tiamin-mononitrát, riboflavin, kalcium-pantotenát, piridoxin, folsav, biotin, B12-vitamin, cinkproteinát, vas-proteinát, mangán-proteinát, réz-proteinát, szelén élesztő, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium. *FRISSEN ÉRKEZIK NEM TÖRTÉNIK FAGYASZTÁS, NEM HASZNÁLNAK TARTÓSÍTÓSZEREKET ENERGIATARTALOM-ÉS MEGOSZLÁS - A számított metabolikus energia 4150 kcal/kg vagy 480 kcal / 250 ml-es pohár (120 g). A szervezet részére rendelkezésre álló energia 40 százaléka fehérjékből, 17 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből, 43 százaléka zsírokból származik. GARANTÁLT BELTARTALOM Fehérje (min.)...40,0 % Zsír (min.)...20,0 % Szénhidrát (max.)...20,0 % Rost (max.)...3,0 % Nedvesség (max.)...10,0 % Kalcium (min./max.)...1,5 %/1,7 % Foszfor (min./max.)...1,2 %/1,4 % Omega 6 zsírsavak (min.)... 3,0 % Omega 3 zsírsavak (min.)...1,2 % DHS /EPS...0,6 % /0,3 % Taurin (min.)... 0,35 % Glükózamin (min.) mg/kg Kondroitin (min.) mg/kg GYÓGYNÖVÉNYEK Cikóriagyökér (Cichorium intybus) mg/kg Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) mg/kg Körömvirág (Calendula officinalis) mg/kg Kamillavirág (Matricaria recutita L.) mg/kg Gyermekláncfűgyökér (Taraxacum officinale) mg/kg

13 PUPPY LARGE BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ KUTYAELEDEL NAGYTESTŰ KÖLYÖKKUTYÁK SZÁMÁRA A NAGYTESTŰ KÖLYÖK SZERVEZETE A CSONTOZAT PROBLÉMAMENTES FEJLŐDÉSÉHEZ NAGYON SOK FEHÉRJÉT, KEVÉS SZÉNHIDRÁTOT, CSÖKKENTETT KALÓRIÁT, KALCIUMOT ÉS FOSZFORT IGÉNYEL. A KUTYUST FEHÉRJÉVEL NEM LEHET TÚLETETNI, ELLENBEN AZ ELHÍZÁS ÉS A TABLETTÁZOTT ÁSVÁNYI ANYAGOK BIZONYÍTOTTAN ORTOPÉDIAI RENDEL- LENESSÉGEKET OKOZHATNAK! A termék jelentős mennyiségű friss hús felhasználásával készül; a csirke-és pulykahús, a tojás, a vadon halászott halféleségek a gyárat körülölelő régióból származnak. Az ORIJEN PUPPY tele van jó minőségű fehérjékkel és zsírokkal, és nagyon kevés szénhidrátot tartalmaz. A termék az energiát biztosító tápanyagokat olyan arányban tartalmazza, amely megfelel a természet által biztosított étrendek. Egy korszerű étrendben feleslegesek a gabonák, ezért a szénhidrátok mennyisége alacsony. Az egészséges táplálkozást a gyümölcsök, zöldségek és gyógynövények teszik teljessé, ezért a gabonamentes ORIJEN PUPPY LARGE kiváló mentális és fizikai kondíciót biztosít a rohamtempóban fejlődő kölyöknek. A speciálisan nagytestű kölyköknek kifejlesztett termék húsalapanyagai kevés hamut tartalmaznak, ezért a két kulcsfontosságú ásvány (kalcium és foszfor) az egészséges szint alatt marad, csökkentve az ortopédiai betegségek kialakulásnak kockázatát. A termék kizárólag a díjnyertes gyárunkban készül, Kanada Alberta tartományában. Az ORIJEN PUPPY LARGE a legkorszerűbb módon biztosítja a nagytestű kölyök egészséges fejlődését. ÖSSZETEVŐK Csontozott csirke*, csirkehúsliszt, csontozott lazac*, pulykahúsliszt, heringhúsliszt, russet burgonya, édesburgonya, borsó, csontozott pulyka*, csirkezsír (tartósítva kevert tokoferolokkal), egész tojás*, csirkemáj*, csontozott tavi fehérhal*, csontozott süllő*, napon szárított lucerna, borsórost, csontozott hering*, moszat, spárgatök, cikóriagyökér, sárgarépa, spenót, répalevél, alma, tőzegáfonya, fekete áfonya, édesgyökér, angyalgyökér, görögszéna, körömvirág, édeskömény, borsmentalevél, kamilla, gyermekláncfű, csombord, rozmaring, A-vitamin, D3-vitamin, E-vitamin, niacin, tiamin-mononitrát, riboflavin, kalcium-pantotenát, piridoxin, folsav, biotin, B12-vitamin, cink-proteinát, vas-proteinát, mangán-proteinát, réz-proteinát, szelén élesztő, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium. *FRISSEN ÉRKEZIK NEM TÖRTÉNIK FAGYASZTÁS, NEM HASZNÁLNAK TARTÓSÍTÓSZEREKET ENERGIATARTALOM-ÉS MEGOSZLÁS - A számított metabolikus energia 3400 kcal/kg vagy 410 kcal / 250 ml-es pohár (120 g). A szervezet részére rendelkezésre álló energia 40 százaléka fehérjékből, 25 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből, 35 százaléka zsírokból származik. GARANTÁLT BELTARTALOM Fehérje (min.)... 38,0 % Zsír (min.)...16,0 % Szénhidrát (max.)... 25,0 % Rost (max.)...3,0 % Nedvesség (max.)...10,0 % Kalcium (min./max.)...1,5 %/1,7 % Foszfor (min./max.)... 1,2 %/1,4 % Omega 6 zsírsavak (min.)...2,6 % Omega 3 zsírsavak (min.)...1,0 % DHS /EPS...0,6 % /0,3 % Taurin (min.)... 0,35 % Glükózamin (min.) mg/kg Kondroitin (min.) mg/kg GYÓGYNÖVÉNYEK Cikóriagyökér (Cichorium intybus) mg/kg Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) mg/kg Körömvirág (Calendula officinalis) mg/kg Kamillavirág (Matricaria recutita L.) mg/kg Gyermekláncfűgyökér (Taraxacum officinale) mg/kg KANADA HATALMAS ÉS MÉG KI NEM AKNÁZOTT TERÜLETEI A FRISS ALAPANYAGOK KIMERÍTHETETELEN FORRÁSAI KISZERELÉSEK: 400 g, 2,5 kg, 7 kg és 13,5 kg

14 Made in Canada KANADA HATALMAS ÉS MÉG KI NEM AKNÁZOTT TERÜLETEI A FRISS ALAPANYAGOK KIMERÍTHETETELEN FORRÁSAI KISZERELÉSEK: 400 g, 2,5 kg, 7 kg és 13,5 kg BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ KUTYAELEDEL FELNŐTT KUTYÁK SZÁMÁRA ÖSSZETEVŐK Csontozott csirke*, csirkehúsliszt, csontozott lazac*, pulykahúsliszt, heringhúsliszt, russet burgonya, borsó, édesburgonya, csontozott pulyka*, egész tojás*, csirkemáj*, csontozott tavi fehérhal*, csontozott süllő*, napon szárított lucerna, borsórost, csirkezsír (tartósítva kevert tokoferolokkal), moszat, spárgatök, cikóriagyökér, sárgarépa, spenót, répalevél, alma, tőzegáfonya, fekete áfonya, édesgyökér, angyalgyökér, görögszéna, körömvirág, édeskömény, borsmentalevél, kamilla, gyermekláncfű, csombord, rozmaring, A-vitamin, D3-vitamin, E-vitamin, niacin, tiamin-mononitrát, riboflavin, kalcium-pantotenát, piridoxin, folsav, biotin, B12-vitamin, cink-proteinát, vas-proteinát, mangán-proteinát, réz-proteinát, szelén élesztő, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium. *FRISSEN ÉRKEZIK NEM TÖRTÉNIK FAGYASZTÁS, NEM HASZNÁLNAK TARTÓSÍTÓSZEREKET ENERGIATARTALOM-ÉS MEGOSZLÁS - A számított metabolikus energia 3900 kcal/kg vagy 460 kcal / 250 ml-es pohár (120 g). A szervezet részére rendelkezésre álló energia 38 százaléka fehérjékből, 22 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből, 40 százaléka zsírokból származik. ORIJEN ADULT FÜGGETLENÜL A FAJTÁTÓL ÉS A MÉRETTŐL, AZ ÖSSZES KUTYA RAGADOZÓ, EZÉRT TÁPLÁLÉKUKNAK RENGETEG HÚST KELL TARTALMAZNIA, KIEGÉSZÜLVE KIS MENNYISÉGŰ GYÜMÖLCCSEL, ZÖLDSÉGGEL ÉS GYÓGYHATÁSÚ FÜVEKKEL A makrotápanyagok aránya illeszkedik a természetes étrendéhez; a bőséges fehérje a gyártás során felhasznált nagy mennyiségű (80 %) húsalapanyagnak köszönhető; a tojás, a csirke és pulyka, a vadon halászott tengeri és édesvízi halak a gyárat körülölelő régióból származnak. Az élelmiszerek beszállítóival folyamatosan kapcsolatban vagyunk, és megbízunk bennük. A FRISS húsok naponta érkeznek a gyárba, a szállítás során nem történik fagyasztás, és nem alkalmaznak tartósítószereket. A gabonamentes és csökkentett szénhidráttartalmú ORIJEN ADULT széles választékban tartalmaz gyümölcsöket, zöldségeket és gyógynövényeket, melyek a fitotápanyagok, vitaminok és nyomelemek nélkülözhetetlen forrásai. A termék kizárólag a díjnyertes gyárunkban készül, Kanada Alberta tartományában. Az ORIJEN ADULT nem fog csalódást okozni, jó kedélyű, szép és egészséges lesz a kutyus. GARANTÁLT BELTARTALOM Fehérje (min.)...38,0 % Zsír (min.)...17,0 % Szénhidrát (max.)...25,0 % Rost (max.)...3,0 % Nedvesség (max.)...10,0 % Kalcium (min./max.)...1,4 %/1,6 % Foszfor (min./max.)...1,2 %/1,4 % Omega 6 zsírsavak (min.)...3,0 % Omega 3 zsírsavak (min.)...1,1 % DHS /EPS...0,6 % /0,3 % Taurin (min.)...0,35 % Glükózamin (min.) mg/kg Kondroitin (min.) mg/kg GYÓGYNÖVÉNYEK Cikóriagyökér (Cichorium intybus) mg/kg Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) mg/kg Körömvirág (Calendula officinalis) mg/kg Kamillavirág (Matricaria recutita L.) mg/kg Gyermekláncfűgyökér (Taraxacum officinale) mg/kg

15 Made in Canada 6 FISH for DOGS BIOLÓGIAI A CSENDES-ÉS AZ ATLANTI-ÓCEÁN ÁLTAL KÖRÜLHATÁROLT KANADÁBAN MEGSZÁMLÁLHATATLAN ÉDESVÍZI TÓ TALÁLHATÓ. AZ ORSZÁG PÁRATLAN TERMÉSZETI ADOTTSÁGAI, ÉS A JELENTŐS MENNYISÉGŰ HALÁLLOMÁNY TETTÉK LEHETŐVÉ AZ ORIJEN 6 HAL MEGALKOTÁSÁT. A kutya bőséges fehérjeszükségletét kizárólag halhúsok biztosítják. Az ORIJEN 6 HAL háromféle tengeri és háromféle édesvízi halat tartalmaz. A lazac, a hering és a lepényhal a Csendes-óceán észak-nyugati vizeiből, a tavi fehérhal, a süllő és az északi csuka a tiszta és hideg tavakból származik. A halhúsok a gyárba minden nap frissen érkeznek hűtőkamionokban, tartósítószerek használata nélkül. A gabonamentes ORIJEN 6 HAL kevés szénhidrátot tartalmaz, ezért kiválóan illeszkedik a természetes étrendhez. A termékben található gyümölcsök, zöldségek, gyógyhatású füvek és gyökerek nagyon sok hasznos fitotápanyaggal, vitaminnal, nyomelemmel látják el a szervezetet. A termék kizárólag a díjnyertes gyárunkban készül, Kanada Alberta tartományában. Kérjük, ne irigykedjen a kutyájára azért, hogy ilyen csúcskategóriás eledelt fogyaszt! ÖSSZETEVŐK Csontozott lazac*, lazachúsliszt, heringhúsliszt, csontozott hering*, csontozott süllő*, russet burgonya, édesburgonya, borsó, lazacolaj (tartósítva kevert tokoferolokkal), csontozott tavi fehérhal*, napon szárított lucerna, csontozott lepényhal*, csontozott északi csuka*, borsórost, moszat, spárgatök, cikóriagyökér, sárgarépa, spenót, répalevél, alma, tőzegáfonya, fekete áfonya, édesgyökér, angyalgyökér, görögszéna, körömvirág, édeskömény, borsmentalevél, kamilla, gyermekláncfű, csombord, rozmaring, A-vitamin, D3-vitamin, E-vitamin, niacin, tiamin-mononitrát, riboflavin, kalcium-pantotenát, piridoxin, folsav, biotin, B12-vitamin, cink-proteinát, vas-proteinát, mangánproteinát, réz-proteinát, szelén élesztő, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium. *FRISSEN ÉRKEZIK NEM TÖRTÉNIK FAGYASZTÁS, NEM HASZNÁLNAK TARTÓSÍTÓSZEREKET ENERGIATARTALOM-ÉS MEGOSZLÁS - A számított metabolikus energia 4010 kcal/kg vagy 480 kcal / 250 ml-es pohár (120 g). A szervezet részére rendelkezésre álló energia 36 százaléka fehérjékből, 22 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből, 42 százaléka zsírokból származik. SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ KUTYAELEDEL BÁRMELY ÉLETSZAKASZBAN GARANTÁLT BELTARTALOM Fehérje (min.)...38,0 % Zsír (min.)...18,0 % Szénhidrát (max.)...25,0 % Rost (max.)... 3,0 % Nedvesség (max.)...10,0 % Kalcium (min./max.)...1,4 %/1,6 % Foszfor (min./max.)...1,2 %/1,4 % Omega 6 zsírsavak (min.)...2,6 % Omega 3 zsírsavak (min.)...1,8 % DHS /EPS...1,0 % /0,6 % Taurin (min.)...0,40 % Glükózamin (min.) mg/kg Kondroitin (min.) mg/kg GYÓGYNÖVÉNYEK Cikóriagyökér (Cichorium intybus) mg/kg Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) mg/kg Körömvirág (Calendula officinalis) mg/kg Kamillavirág (Matricaria recutita L.) mg/kg Gyermekláncfűgyökér (Taraxacum officinale) mg/kg KANADA HATALMAS ÉS MÉG KI NEM AKNÁZOTT TERÜLETEI A FRISS ALAPANYAGOK KIMERÍTHETETELEN FORRÁSAI KISZERELÉSEK: 400 g, 2,5 kg, 7 kg és 13,5 kg

16 BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ KUTYAELEDEL BÁRMELY ÉLETSZAKASZBAN REGIONAL RED KANADA HATALMAS ÉS MÉG KI NEM AKNÁZOTT TERÜLETEI A FRISS ALAPANYAGOK KIMERÍTHETETELEN FORRÁSAI KISZERELÉSEK: 400 g, 2,5 kg, 7 kg és 13,5 kg AZ ORIJEN RED ÖSSZETEVŐI LEMÁSOLJÁK A TERMÉSZET ÁLTAL BIZTOSÍTOTT HÚSOK, GYÜMÖLCSÖK, ZÖLD- SÉGEK ÉS FŰVEK VÁLTOZATOSSÁGÁT, MELLYEL A KUTYÁK VADON ÉLŐ VADÁSZÓ ŐSEI TALÁLKOZHATTAK. A különleges termék nagyon jó minőségű vörös húsokat tartalmaz; vaddisznó, bárány, berksiri sertés, bölény, és mindez megvadítva marhamájjal! A teljes étrendhez nélkülözhetetlen DHS és EPS Omega 3 zsírsavak az eledelben található tengeri és édesvízi halhúsokból származnak. A húsalapanyagok a gyárba minden nap FRISSEN érkeznek, tartósítószer-mentesen. A vörös ORIJEN gyártása során felhasznált élelmiszerek 75 %- a hús, ennek az elképesztően magas mennyiségnek köszönhető a kutya szükségleteinek megfelelő ízletes fehérje-és zsírmennyiség. A gabonamentes ORIJEN RED szénhidrátjai gyümölcsökből, zöldségekből, füvekből és gyökerekből származnak, ezért nem hiányoznak a teljes értékű táplálkozáshoz elengedhetetlen fitotápanyagok, vitaminok és nyomelemek. Amellett a gyógyfüvek kielégíthetik a kutya ösztönös igényét az ún. legelészés iránt. A termék kizárólag a díjnyertes gyárunkban készül, Kanada Alberta tartományában. A vörös ORIJEN kizárólag ínyenc ebeknek javasolt! ÖSSZETEVŐK Csontozott vaddisznó*, csontozott bárány*, marhamáj*, csontozott berksiri sertés*, bárányhúsliszt, borsó, lazachúsliszt, russet burgonya, heringhúsliszt, egész tojás*, csontozott bölény*, burgonyakeményítő, csontozott lazac*, csendesóceáni fehér halhúslisztek, csontozott süllő*, lazacolaj (tartósítva kevert tokoferolokkal), napon szárított lucerna, borsórost, szárított biomoszat, spárgatök, cikóriagyökér, sárgarépa, spenót, répalevél, alma, tőzegáfonya, fekete áfonya, édesgyökér, angyalgyökér, görögszéna, körömvirág, édeskömény, borsmentalevél, kamilla, gyermekláncfű, csombord, rozmaring, A-vitamin, D3-vitamin, E-vitamin, niacin, tiamin-mononitrát, riboflavin, kalcium-pantotenát, piridoxin, folsav, biotin, B12-vitamin, cink-proteinát, vas-proteinát, mangán-proteinát, rézproteinát, szelén élesztő, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium. *FRISSEN ÉRKEZIK NEM TÖRTÉNIK FAGYASZTÁS, NEM HASZNÁLNAK TARTÓSÍTÓSZEREKET ENERGIATARTALOM-ÉS MEGOSZLÁS - A számított metabolikus energia 4010 kcal/kg vagy 480 kcal / 250 ml-es pohár (120 g). A szervezet részére rendelkezésre álló energia 36 százaléka fehérjékből, 22 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből, 42 százaléka zsírokból származik. GARANTÁLT BELTARTALOM Fehérje (min.)...38,0 % Zsír (min.)...18,0 % Szénhidrát (max.)...25,0 % Rost (max.)...3,0 % Nedvesség (max.)...10,0 % Kalcium (min./max.)...1,6 %/1,8 % Foszfor (min./max.)...1,4 %/1,6 % Omega 6 zsírsavak (min.)...2,5 % Omega 3 zsírsavak (min.)...0,8 % DHS /EPS...0,5 % /0,3 % Taurin (min.)...0,30 % Glükózamin (min.) mg/kg Kondroitin (min.) mg/kg GYÓGYNÖVÉNYEK Cikóriagyökér (Cichorium intybus) mg/kg Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) mg/kg Körömvirág (Calendula officinalis) mg/kg Kamillavirág (Matricaria recutita L.) mg/kg Gyermekláncfűgyökér (Taraxacum officinale) mg/kg

17 SENIOR DOG BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ KUTYAELEDEL IDŐS KUTYÁK SZÁMÁRA AZ IDŐSŐDŐ SZERVEZET EGYRE KEVÉSBÉ TUDJA ELŐÁLLÍTANI A SZÜKSÉGES FEHÉRJÉKET A BEVITT TÁP- LÁLÉLKBÓL, EZÉRT AZ ÖREG KUTYUSNAK NAGYON SOK ÉS JÓL EMÉSZTHETŐ FEHÉRJÉRE VAN SZÜKSÉGE. A SZÉNHIDRÁTOKRA PEDIG KEVÉSBÉ, HISZEN A CSÖKKENŐ MOZGÁSMENNYISÉG MIATT NŐ AZ ELHÍZÁS ÉS A TÚLSÚLYHOZ TÁRSULÓ BETEGSÉGEK (pl. CUKORBETEGSÉG) KIALAKULÁSÁNAK ESÉLYE. Ezért azt javasoljuk, kerülje a gabonákból készült, magas szénhidrát és alacsony fehérjetartalmú száraztápokat; alkalmatlanok az idős állat táplálására, és jelentősen csökkentik az életkilátásokat. Az ORIJEN SENIOR 75 % húsból készült, és ennek köszönhető az előrehaladott kor tápanyagszükségleteihez illő bőséges fehérjeés csökkentett szénhidrátmennyiség. A gabonamentes ORIJEN SENIOR termékből sem maradhatnak ki a hasznos növények - tengeri moszat, fekete áfonya, tőzegáfonya, fekete ribizli, spenót, rozmaring, angyalgyökér stb. melyek a fitokemikáliák, vitaminok és nyomelemek természetes forrásai. A termék kizárólag a díjnyertes gyárunkban készül, Kanada Alberta tartományában. Az ORIJEN SENIOR egy korszerű táplálék, döntően hozzájárulhat az idős kutyus másodvirágzásához! ÖSSZETEVŐK Csontozott csirke*, csirkehúsliszt, csontozott lazac*, pulykahúsliszt, russet burgonya, heringhúsliszt, édesburgonya, borsó, borsórost, csontozott pulyka*, egész tojás*, csirkemáj*, csontozott tavi fehérhal*, csontozott süllő*, napon szárított lucerna, csirkezsír (tartósítva kevert tokoferolokkal), moszat, spárgatök, cikóriagyökér, sárgarépa, spenót, répalevél, alma, tőzegáfonya, fekete áfonya, édesgyökér, angyalgyökér, görögszéna, körömvirág, édeskömény, borsmentalevél, kamilla, gyermekláncfű, csombord, rozmaring, A- vitamin, D3-vitamin, E-vitamin, niacin, tiamin-mononitrát, riboflavin, kalcium-pantotenát, piridoxin, folsav, biotin, B12-vitamin, cink-proteinát, vas-proteinát, mangán-proteinát, réz-proteinát, szelén élesztő, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium. *FRISSEN ÉRKEZIK NEM TÖRTÉNIK FAGYASZTÁS, NEM HASZNÁLNAK TARTÓSÍTÓSZEREKET ENERGIATARTALOM-ÉS MEGOSZLÁS - A számított metabolikus energia 3400 kcal/kg vagy 395 kcal / 250 ml-es pohár (115 g). A szervezet részére rendelkezésre álló energia 40 százaléka fehérjékből, 22 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből, 38 százaléka zsírokból származik. GARANTÁLT BELTARTALOM Fehérje (min.)...38,0 % Zsír (min.)...15,0 % Szénhidrát (max.)...22,0 % Rost (max.)... 5,0 % Nedvesség (max.)...10,0 % Kalcium (min./max.)...1,4 %/1,6 % Foszfor (min./max.)...1,2 %/1,4 % Omega 6 zsírsavak (min.)...2,5 % Omega 3 zsírsavak (min.)...1,0 % DHS /EPS...0,6 % /0,3 % Taurin (min.)...0,35 % Glükózamin (min.) mg/kg Kondroitin (min.) mg/kg GYÓGYNÖVÉNYEK Cikóriagyökér (Cichorium intybus) mg/kg Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) mg/kg Körömvirág (Calendula officinalis) mg/kg Kamillavirág (Matricaria recutita L.) mg/kg Gyermekláncfűgyökér (Taraxacum officinale) mg/kg KANADA HATALMAS ÉS MÉG KI NEM AKNÁZOTT TERÜLETEI A FRISS ALAPANYAGOK KIMERÍTHETETELEN FORRÁSAI KISZERELÉSEK: 400 g, 2,5 kg, 7 kg és 13,5 kg

18 KANADA HATALMAS ÉS MÉG KI NEM AKNÁZOTT TERÜLETEI A FRISS ALAPANYAGOK KIMERÍTHETETELEN FORRÁSAI BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ MACSKAELEDEL BÁRMELY ÉLETSZAKASZBAN CAT & KITTEN A MACSKA, FÜGGETLENŰL A FAJTÁTÓL ÉS A KORTÓL, EGY VÉRBELI RAGADOZÓ! SZINTE KIZÁRÓLAG KÜLÖNFÉLE HÚ- SOKRA ÉS ZSÍROKRA VAN SZÜKSÉGE, SZÉNHIDRÁTOKRA IS CSAK OLYAN MINIMÁLIS MENNYISÉGBEN, MELYET A GYÜMÖLCSÖK, ZÖLDSÉGEK ÉS GYÓGYFŰVEK TARTALMAZNAK. AZ ORIJEN CAT & KITTEN nagy mennyiségű friss húsból készült; csirke-és pulykahús, egész tojás, vadon fogott halféleségek. A prémium minőségű élelmiszereket a környező mezőgazdasági vidéken tenyésztették, illetve halászták. A húsalapanyagok a gyárba minden nap FRISSEN érkeznek, a szállítás során nem történik fagyasztás és nem használnak tartósítószereket. A magas hústartalomnak (80 %) köszönhető a rengeteg jó minőségű fehérje és zsír. Minden tápszemcse át van itatva tengeri forrásból származó DHS és EPS Omega 3 zsírsavakkal, melyek csodálatos és egészséges szőrzetet eredményeznek. KISZERELÉSEK: 400 g, 2,5 kg, 7 kg és 20 kg A magas glikémiás indexű gabonákat gyümölcsök és zöldségek helyettesítik. A specialisták által összeállított gyógynövények, a szervezetre gyakorolt kedvező hatásuk mellett, kielégítik az állat ösztönös igényét a fűfélék fogyasztása iránt. A termék kizárólag a díjnyertes gyárunkban készül, Kanada Alberta tartományában. Az ORIJEN CAT and KITTEN tökéletes táplálék a szenvedélyesen fehérjerajongó macska számára. ÖSSZETEVŐK Csontozott csirke*, csirkehúsliszt, csontozott lazac*, pulykahúsliszt, csirkemáj*, heringhúsliszt, russet burgonya, csirkezsír (tartósítva kevert tokoferolokkal), édesburgonya, borsó, csontozott süllő*, egész tojás*, csontozott pulyka*, csontozott tavi fehérhal*, napon szárított lucerna, borsórost, csontozott hering*, moszat, spárgatök, cikóriagyökér, sárgarépa, spenót, répalevél, alma, tőzegáfonya, fekete áfonya, édesgyökér, angyalgyökér, görögszéna, körömvirág, édeskömény, borsmentalevél, kamilla, gyermekláncfű, csombord, rozmaring, A-vitamin, D3-vitamin, E-vitamin, niacin, tiamin-mononitrát, riboflavin, kalciumpantotenát, piridoxin, folsav, biotin, B12-vitamin, cink-proteinát, vas-proteinát, mangán-proteinát, réz-proteinát, szelén élesztő, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium. *FRISSEN ÉRKEZIK NEM TÖRTÉNIK FAGYASZTÁS, NEM HASZNÁLNAK TARTÓSÍTÓSZEREKET ENERGIATARTALOM-ÉS MEGOSZLÁS - A számított metabolikus energia 4150 kcal/kg vagy 480 kcal / 250 ml-es pohár (120 g). A szervezet részére rendelkezésre álló energia 39 százaléka fehérjékből, 17 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből, 44 százaléka zsírokból származik. GARANTÁLT BELTARTALOM Fehérje (min.)...42,0 % Zsír (min.)...20,0 % Szénhidrát (max.)...18,0 % Rost (max.)...2,5 % Nedvesség (max.)...10,0 % Kalcium (min./max.)...1,5 %/1,7 % Foszfor (min./max.)...1,2 %/1,4 % Hamu (max.)...7,0 % Omega 6 zsírsavak (min.)... 3,5 % Omega 3 zsírsavak (min.)...1,2 % DHS /EPS...0,7 % /0,4 % Taurin (min.)...0,5 % Magnézium (max.)...0,09 % GYÓGYNÖVÉNYEK Cikóriagyökér (Cichorium intybus) mg/kg Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) mg/kg Körömvirág (Calendula officinalis) mg/kg Kamillavirág (Matricaria recutita L.) mg/kg Gyermekláncfűgyökér (Taraxacum officinale) mg/kg

19 6 FISH for CATS NYUGATRÓL A CSENDES-ÓCEÁN, KELETRŐL AZ ATLANTI- ÓCEÁN MOSSA KANADA PARTJAIT, A HATALMAS VIZEKET AZ ÉSZAKI-JEGES-TENGER KAPCSOLJA ÖSSZE, AMELLETT AZ ORSZÁGBAN RENGETEG TISZTA TÓ IS TALÁLHATÓ; EZ A SZERENCSÉS TERMÉSZETI ADOTTSÁG TETTE LEHETŐVÉ A VILÁG LEGJOBB HALAS MACSKAELEDELÉNEK MEGALKOTÁSÁT. Az ORIJEN 6 HAL tökéletesen kielégíti a macska tápanyagszükségletét; bőséges fehérjékben és zsírokban a gyártás során felhasznált nagy mennyiségű (80 %) halhúsnak köszönhetően. A háromféle tengeri hal lazac, hering és lepényhal- a Csendes-óceán észak-nyugati vizeiből származik, az édesvízi halakat fehérhal, süllő és csuka- az északi hideg tavakban halásszák. A gabonamentes és alacsony szénhidráttartalmú ORIJEN talán leginkább illeszkedik a macska természetes táplálékához, amely nem nélkülözheti a gyümölcsöket, zöldségeket és gyógyfüveket; a tengeri moszatok, a tőzegáfonya, a körömvirág stb. nélkülözhetetlen része az újra felfedezett (korszerű) ősi étrendnek. A termék kizárólag a díjnyertes gyárunkban készül, Kanada Alberta tartományában. Higgyen nekünk, a szeretett macskája megérdemli a világ egyik legjobb halas eledelét! ÖSSZETEVŐK Csontozott lazac*, lazachúsliszt, heringhúsliszt, csontozott hering*, csontozott süllő*, csontozott tavi fehérhal*, lazacolaj (tartósítva kevert tokoferolokkal), russet burgonya, fehér halhúslisztek, édesburgonya, borsó, napon szárított lucerna, borsórost, csontozott lepényhal*, csontozott északi csuka*, moszat, spárgatök, cikóriagyökér, sárgarépa, spenót, répalevél, alma, tőzegáfonya, fekete áfonya, édesgyökér, angyalgyökér, görögszéna, körömvirág, édeskömény, borsmentalevél, kamilla, gyermekláncfű, csombord, rozmaring, A- vitamin, D3-vitamin, E-vitamin, niacin, tiamin-mononitrát, riboflavin, kalcium-pantotenát, piridoxin, folsav, biotin, B12-vitamin, cink-proteinát, vasproteinát, mangán-proteinát, réz-proteinát, szelén élesztő, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium. *FRISSEN ÉRKEZIK NEM TÖRTÉNIK FAGYASZTÁS, NEM HASZNÁLNAK TARTÓSÍTÓSZEREKET ENERGIATARTALOM-ÉS MEGOSZLÁS - A számított metabolikus energia 4150 kcal/kg vagy 480 kcal / 250 ml-es pohár (120 g). A szervezet részére rendelkezésre álló energia 39 százaléka fehérjékből, 17 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből, 44 százaléka zsírokból származik. BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ MACSKAELEDEL BÁRMELY ÉLETSZAKASZBAN GARANTÁLT BELTARTALOM Fehérje (min.)...42,0 % Zsír (min.)...20,0 % Szénhidrát (max.)...18,0 % Rost (max.)...2,5 % Nedvesség (max.)...10,0 % Kalcium (min./max.)...1,5 %/1,7 % Foszfor (min./max.)...1,2 %/1,4 % Hamu (max.)...7,0 % Omega 6 zsírsavak (min.)...2,5 % Omega 3 zsírsavak (min.)...1,8 % DHS /EPS...1,0 % /0,7 % Taurin (min.)... 0,4 % Magnézium (max.)...0,09 % GYÓGYNÖVÉNYEK Cikóriagyökér (Cichorium intybus) mg/kg Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) mg/kg Körömvirág (Calendula officinalis) mg/kg Kamillavirág (Matricaria recutita L.) mg/kg Gyermekláncfűgyökér (Taraxacum officinale) mg/kg KANADA HATALMAS ÉS MÉG KI NEM AKNÁZOTT TERÜLETEI A FRISS ALAPANYAGOK KIMERÍTHETETELEN FORRÁSAI KISZERELÉSEK: 400 g, 2,5 kg és 7 kg

20 BIOLÓGIAILAG SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ, ÚJ MINŐSÉGI OSZTÁLYT KÉPVISELŐ KUTYA-ÉS MACSKAELEDEL Szemben az olyan marketingvállalatokkal, melyek valójában csak márkatulajdonosok, és nem rendelkeznek saját termelőkapacitással, a több mint 25 éves, többszörös díjnyertes kanadai gyárunk filozófiája tiszta és világos: BIOLÓGIAI SZÜK- SÉGLETEKNEK MEGFELELŐ KUTYA-ÉS MACSKAELEDEL FRISS HELYI ÉLELMISZEREKBŐL. A felhasznált alapanyagaink szintén eltérőek. A hagyományos kisállateledelek árutőzsdéken összevásárolt nyersanyagokból készülnek, ellenben mi kizárólag a környéken tenyésztett és halászott húsalapanyagokat használunk fel. Olyan termelőktől vásároljuk az élelmiszereket, akiket személyesen ismerünk, és akikben megbízunk. De talán, ami legjobban megkülönböztet minket a multinacionális márkáktól, az igazi szenvedélyünk a kutyák és a macskák iránt; ennek az őszinte rajongásnak köszönhető az ORIJEN termékcsalád megalkotása egy eledel, mely a természetest lemásolva táplálja a kedvencünket. LÁTOGASSA MEG HONLAPUNKAT, ORIJEN.HU, ÉS NÉZZE MEG A FELHASZNÁLT FRISS HÚSOKRÓL ÉS A GYÁRTÁS- RÓL KÉSZÜLT FILMET! Talán nem fogja elhinni. Kizárólagos magyarországi forgalmazó: ACANA Magyarország Kft Dunakeszi, Barátság u. 12/B. Pf. 12 Tel.:+36-30/

ÖSSZETEVŐK KALÓRIAMEGOSZLÁS

ÖSSZETEVŐK KALÓRIAMEGOSZLÁS PRÉRIFARMOK ALBERTA TARTOMÁNYBAN a c a n a. h u TELJES ÉRTÉKŰ KUTYAELEDEL AZ ÖSSZES FAJTA RÉSZÉRE GYÁRUNK ALBERTA TARTOMÁNY SZÍVÉBEN HELYEZKEDIK EL. HATALMAS KITERJEDÉSŰ ÉS TER- MÉKENY PRÉRI, SZÁMOS MEZŐGAZDASÁGI

Részletesebben

ÖSSZETEVŐK. homoktövis, cikóriagyökér, csalán, vörös málna levele, máriatövis, borsmentalevél, körömvirágszirom,

ÖSSZETEVŐK. homoktövis, cikóriagyökér, csalán, vörös málna levele, máriatövis, borsmentalevél, körömvirágszirom, A FANTASZTIKUS SZIKLÁS-HEGYSÉG NYUGAT-KANADÁBAN a c a n a. h u TELJES ÉRTÉKŰ SZÁRAZELEDEL KISTESTŰ KÖLYÖKKUTYÁK SZÁMÁRA (9 kg felnőtt súly alatt) A KISTESTŰ KÖLYKÖK NAGYON GYORSAN ELÉRIK A FELNŐTT KORT,

Részletesebben

CHAMPION PETFOODS LP

CHAMPION PETFOODS LP CHAMPION PETFOODS LP TÖRTÉNETÜNK ÉS KÜLDETÉSÜNK acana. hu A MINŐSÉG NEGYED ÉVSZÁZADA A CHAMPION PETFOODS KÜLDETÉSE TISZTA ÉS VILÁGOS; BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ TERMÉKET GYÁRTUNK FRISS KANADAI

Részletesebben

Prémium Minőségű Szárazeledel Kutyáknak

Prémium Minőségű Szárazeledel Kutyáknak ECOPET Prémium Minőségű Szárazeledel Kutyáknak ECOPET A Farmina bemutatja új irányvonalát, az Ecopetet. Hat speciális terméket kínálunk az ember legjobb barátjának, hiszen etetésükkel kapcsolatosan számos

Részletesebben

ORIJEN TUNDRA MINDEN KUTYA A TUNDRÁN SZERETNE ÉLNI

ORIJEN TUNDRA MINDEN KUTYA A TUNDRÁN SZERETNE ÉLNI ORIJEN TUNDRA MINDEN KUTYA A TUNDRÁN SZERETNE ÉLNI A kanadai tundra a hatalmas ország északi tartományainak jelentős részét foglalja el. A Jeges-tengerhez közeli területen az alacsony hőmérséklet és a

Részletesebben

Macskatápok. Adult Cat

Macskatápok. Adult Cat A szokásos előfordulás mellett minden termékben fehérjéhez kapcsolt formában is megtalálhatók a főbb ásványi anyagok ezzel biztosítva a teljes beépülést. Több termék tartalmazza a nélkülözhetetlen kondroitin-szulfátot

Részletesebben

egészség tetôtôl talpig kedvence számára!

egészség tetôtôl talpig kedvence számára! egészség tetôtôl talpig kedvence számára! Chicopee minőségi prémium eledel Egészséges életet biztosító módszer A Chicopee egy minőségi prémium eledel, melyet arra fejlesztettek ki, hogy a család minden

Részletesebben

Dry Pet Food Grain-Free Formulated

Dry Pet Food Grain-Free Formulated Dry Pet Food Grain-Free Formulated Happy pet. Happy You. Happy pet. Happy You. a Farmina filozófia úgy tartják: a kutya az ember legjobb barátja, mi úgy gondoljuk: az ember a kutya legjobb barátja Ezen

Részletesebben

DÍJNYERTES BIOLOGICALLY APPROPRIATE KUTYAELEDELEK HELYI ALAPANYAGOKBÓL SINGLES

DÍJNYERTES BIOLOGICALLY APPROPRIATE KUTYAELEDELEK HELYI ALAPANYAGOKBÓL SINGLES DÍJNYERTES BIOLOGICALLY APPROPRIATE KUTYAELEDELEK HELYI ALAPANYAGOKBÓL CLASSICS HERITAGE REGIONALS SINGLES A KUTYAIMÁDÓ MEGBÍZNAK B MINDENHOL A CHAMPION PETFOODS EGY DÍJNYERTES, KANADAI KISÁLLATELEDEL-GYÁRTÓ,

Részletesebben

EREDETI TERMÉKEK. KIVÉTELES MINŐSÉG.

EREDETI TERMÉKEK. KIVÉTELES MINŐSÉG. EREDETI TERMÉKEK. KIVÉTELES MINŐSÉG. A három különleges ACANA termék 50 % húsból készült: a szabadon tartott csirke, pulyka és a mélyalmos tojás a környék prérifarmjairól származik, a vadon fogott halakat

Részletesebben

A MACSKÁK EGY TITOKZATOS TÁRSASÁG. WALTER SCOTT DÍJNYERTES BIOLOGICALLY APPROPRIATE MACSKAELEDELEK HELYI ALAPANYAGOKBÓL

A MACSKÁK EGY TITOKZATOS TÁRSASÁG. WALTER SCOTT DÍJNYERTES BIOLOGICALLY APPROPRIATE MACSKAELEDELEK HELYI ALAPANYAGOKBÓL A MACSKÁK EGY TITOKZATOS TÁRSASÁG. WALTER SCOTT DÍJNYERTES BIOLOGICALLY APPROPRIATE MACSKAELEDELEK HELYI ALAPANYAGOKBÓL MINDENHOL M A MACSKARAJ BENNÜNK A CHAMPION PETFOODS EGY DÍJNYERTES, KANADAI KISÁLLATELEDEL-

Részletesebben

KITTEN 1-12 HÓNAP. Teljes értékű, kiegyensúlyozott táplálék kiscicák, vemhes vagy szoptató macskák számára.

KITTEN 1-12 HÓNAP. Teljes értékű, kiegyensúlyozott táplálék kiscicák, vemhes vagy szoptató macskák számára. www.farmina.hu A MATISSE termékcsalád a kiváló minőségű macskatápok teljes választékát kínálja mindenfajta macska számára, melyek: Étvágygerjesztőek, így a legigényesebb és legkényesebb ízlés kielégítésére

Részletesebben

Life. High Premium A csúcsminőségű termékcsoport

Life. High Premium A csúcsminőségű termékcsoport Life High Premium A csúcsminőségű termékcsoport Tengerimalacok Mi az állatok tápláléka a természetben? Nyulak Gyógynövények Patkányok Bogarak Törpe Hörcsögök Bogarak Csincsillák Hörcsögök Bogarak Egerek

Részletesebben

Porcijó KOMPLEX kutyaeledel Teljes értékű állateledel. Porcijó STANDARD kutyaeledel Teljes értékű állateledel. Kiszerelések 3 kg 15 kg 30 kg

Porcijó KOMPLEX kutyaeledel Teljes értékű állateledel. Porcijó STANDARD kutyaeledel Teljes értékű állateledel. Kiszerelések 3 kg 15 kg 30 kg Porcijó KOMPLEX kutyaeledel Az átlagos aktivitású házőrző- és hobbikutyák rendszeres táplálására fejlesztettük ki. Élettanilag optimálisan beállított arányban tartalmazza az összes olyan tápanyagot, ásványi

Részletesebben

SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD.

SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. Rendkívül jó fajtatiszta macskák számára SELECT GOLD Maine Coon és perzsamcskák számára. A SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. SELECT GOLD fajtatiszta macskák számára egyedi prémium-minoség A fajtatiszta

Részletesebben

Katz Menu minden típusú macskának

Katz Menu minden típusú macskának Katz Menu minden típusú macskának Katz Menu minden típusú macskának Válogatós vagy jó étvágyú? Aktív vagy inkább lusta? Játékos vagy tapasztalt? Itt a KATZ MENU eleség minden típusú macskának. Az Ön kedvencének

Részletesebben

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér?

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? Árpa A rizs egyik legegészségesebb alternatívája. Oldható rostokat tartalmaz, fogyasztása után pedig hosszabb ideig érezzük

Részletesebben

DOG VITAL. Adult ADULT ALL BREED CSIRKEHÚSSAL. ...hogy kedvence egészséges és hosszú életű legyen PRÉMIUM MINŐSÉGŰ SZÁRAZELEDELEK

DOG VITAL. Adult ADULT ALL BREED CSIRKEHÚSSAL. ...hogy kedvence egészséges és hosszú életű legyen PRÉMIUM MINŐSÉGŰ SZÁRAZELEDELEK ADULT CSIRKEHÚSSAL Az ADULT WITH CHICKEN FORMULA egy teljes értékű kiegyensúlyozott eledel felnőtt kutyák részére, normál fizikai aktivitás esetén. Az ADULT WITH CHICKEN ALL BREED FORMULA csirkezsírt tartalmaz,

Részletesebben

Állandó minőség. Das A MERA DOG cég Backwaren-Sortiment. keksz választéka ÖT CSILLAG A NÉGY TAPPANCSNAK.

Állandó minőség. Das A MERA DOG cég Backwaren-Sortiment. keksz választéka ÖT CSILLAG A NÉGY TAPPANCSNAK. MeraDog_kekszek_RZ_MD-Salesfolder_Backwar#118F9 2010.12.05. 18:21 Page 2 Állandó minőség Das A MERA DOG cég Backwaren-Sortiment keksz választéka ÖT CSILLAG A NÉGY TAPPANCSNAK. MeraDog_kekszek_RZ_MD-Salesfolder_Backwar#118F9

Részletesebben

Adult. Dinner. Normál igénybevételnek kitett kutyák számára. Normál igénybevételnek kitett, kifejlett kutyák. Szárazeledel

Adult. Dinner. Normál igénybevételnek kitett kutyák számára. Normál igénybevételnek kitett, kifejlett kutyák. Szárazeledel Normál igénybevételnek kitett kutyák számára A nyersanyagok gondos kiválasztása, zsenge baromfihús, egészséges burgonya és hidegen préselt szőlőmagliszt biztosítja, hogy a BELCANDO Adult Dinner az ideális

Részletesebben

Termékkatalógus Veterinary HPM Macska terméksor 2015. MÁRCIUS

Termékkatalógus Veterinary HPM Macska terméksor 2015. MÁRCIUS Termékkatalógus Veterinary HPM Macska terméksor 2015. MÁRCIUS Baby Global Preventive Profile A kölyökmacskáknál a növekedésnek pontosan meghatározott energia-, fehérje- és ásványianyag-igénye van, amit

Részletesebben

FRISKIES Kutyaeledelek

FRISKIES Kutyaeledelek FRISKIES Kutyaeledelek Imádja különleges kutyáját és azt a lelkesedést és örömöt, amit a családjába csempész? Nem lenne nagyszerű, ha segíthetne neki abban, hogy energikus és egészséges maradjon? A FRISKIES

Részletesebben

Az egyensúly belülről fakad!

Az egyensúly belülről fakad! Az egyensúly belülről fakad! TIENS BELSŐ EGYENSÚLY TABLETTA BELSŐ EGYENSÚLY TABLETTA A Belső egyensúly tabletta étrend-kiegészítő készítményt különösen az emésztőrendszer működésének serkentésére fejlesztették

Részletesebben

Rendelés: http://www.acanashop.hu acanashop@primcom.hu 06-20/250-8870

Rendelés: http://www.acanashop.hu acanashop@primcom.hu 06-20/250-8870 Az Earthborn Holistic eledelek természetes és teljes értékű táplálást kínálnak kutyájának, magas minőségű összetevőkkel. A kutyák iránti szeretetünk miatt fejlesztettünk ki ezeket a hatékony eledeleket,

Részletesebben

SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD.

SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. Rendkívül jó különleges igények kielégítésére Prémium minőségű nedves eledel a SELECT GOLD-tól. A SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. SELECT GOLD mert minden macska más. Prémium összetevők minden receptúrában.

Részletesebben

Termékkatalógus Veterinary HPM KutyA terméksor 2015. MÁRCIUS

Termékkatalógus Veterinary HPM KutyA terméksor 2015. MÁRCIUS Termékkatalógus Veterinary HPM KutyA terméksor 2015. MÁRCIUS Baby SMALL & TOY A kistestű fajtáknál a növekedés rövid ideig tart, az egészséges fejlődésnek intenzív energia-, fehérje- és ásványianyag-igénye

Részletesebben

SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD.

SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. Tökéletes a szükségleteknek megfelelő táplálkozáshoz. SELECT GOLD Complete prémium szárazeledel mindenféle termetű és életkorú kutya számára. A SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. kiváló minőségű, funkcionális,

Részletesebben

A világ 10 legtáplálóbb étele

A világ 10 legtáplálóbb étele Koreai kutatók több, mint 1000 nyers élelmiszer tápanyag információit felhasználva becsülték meg minden étel tápanyag összetevőjét, a napi tápanyag szükséglet kielégítésének tekintetében. Egyes ételek

Részletesebben

- CHICOPEE PRÉMIUM KUTYATÁP-

- CHICOPEE PRÉMIUM KUTYATÁP- - CHICOPEE PRÉMIUM KUTYATÁP- www.yodaboltja.superwebaruhaz.hu Szuperprémium Kutyaeledelek,Hobby-állatfelszerelés AKC121 Kiszerelés: 15kg : 13 990,-ft : Chicopee Adult Fish&Rice Teljes értékű eledel felnőtt

Részletesebben

A FAJ SZERINTI HELYES ETETÉS EGYSZERŰEN!

A FAJ SZERINTI HELYES ETETÉS EGYSZERŰEN! A FAJ SZERINTI HELYES ETETÉS EGYSZERŰEN! *Bedarfs- und artgerecht richtig füttern / A szükségletnek megfelelő és fajspecifikus etetés. A termékválaszték nem minden eleme nyers, ez függ az országban rendelkezésre

Részletesebben

SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD.

SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. Rendkívül jó a sajátos igények kielégítésére. Az új, a szükségleteknek még jobban megfelelő SELECT GOLD szárazeledel macskák számára. A SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. SELECT GOLD mert minden macska

Részletesebben

EGÉSZSÉGES TÁPLÁLÉK, AMELY A MACSKÁKNAK IS ÍZLIK WAHRE LIEBE (IGAZI SZERETET)

EGÉSZSÉGES TÁPLÁLÉK, AMELY A MACSKÁKNAK IS ÍZLIK WAHRE LIEBE (IGAZI SZERETET) EGÉSZSÉGES TÁPLÁLÉK, AMELY A MACSKÁKNAK IS ÍZLIK WAHRE LIEBE (IGAZI SZERETET) Az igazi szeretet, felelősségvállalást jelent. Macskánk megbízik bennünk, mi pedig gondoskodunk arról, hogy kedvencünk élvezhesse

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 2. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

It s dogalicious! Super Premium Dogfood

It s dogalicious! Super Premium Dogfood It s dogalicious! Super Premium Dogfood 10 ok arra, hogy miért válassza az EURO-PREMIUM termékeit 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 A letisztult, átlátható termékpaletta segítségével könnyen kiválasztható kutyájának

Részletesebben

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Egy bölcs mondás szerint az leszel, amit eszel, vagyis elmondhatjuk, hogy létünk, így az egészségünk A szervezetünk nem működik megfelelően, ha nem kapja meg

Részletesebben

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor IceCenter Budapest Dr Géczi Gábor A jégkorongozó céljai Minél jobb játékos legyen Válogatottság NHL? Edzésen való teljesítés Mérkőzésen való teljesítés Mindez nem olyan hatékony, ha nem fordít kellő figyelmet

Részletesebben

- Tartalmazzák mindazokat az aminosavakat, zsírokat, szénhidrátokat, vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyekre az állatnak szüksége van.

- Tartalmazzák mindazokat az aminosavakat, zsírokat, szénhidrátokat, vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyekre az állatnak szüksége van. A minőségi kutyatenyésztés, sportkutyázás és kutyatartás elengedhetetlen feltétele, a jó minőségű táplálás a kutya teljes életszakaszában. A Pro Pac biztosítja mindazt, amire szüksége van a kutyájának

Részletesebben

Útmutató a macskák egészséges tápláláshoz

Útmutató a macskák egészséges tápláláshoz Útmutató a macskák egészséges tápláláshoz em vagyok Nvegetáriánus! 1 A kutyák és a macskák egészséges táplálásáért Az Iams céget Paul F. Iams, az állatok táplálásának szakértője alapította meg 1946-ban.

Részletesebben

Tökéletes választás. táplálkozás szempontjából érzékeny kutyák számára.

Tökéletes választás. táplálkozás szempontjából érzékeny kutyák számára. Tökéletes választás táplálkozás szempontjából érzékeny kutyák számára. prémium szárazeledel mindenféle termetű és korú kutyának. A SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. egyedülálló a táplálkozás szempontjából

Részletesebben

Prémium kutyatáp szakértőknek

Prémium kutyatáp szakértőknek Prémium kutyatáp szakértőknek JUNIOR Teljes értékű, kiegyensúlyozott eleség növekedésben lévő kölyökkutyáknak. JUNIOR MAXI Teljes értékű, kiegyensúlyozott eleség növekedésben lévő, nagytestű kölyökkutyáknak

Részletesebben

Minden energiaszükséglethez megfelelő.

Minden energiaszükséglethez megfelelő. Minden energiaszükséglethez megfelelő. SELECT GOLD prémium szárazeledel - mindenféle termetű, különleges táplálást igénylő kutyák számára. A SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. Active SELECT GOLD Active

Részletesebben

Skinners Magyarország Kft. Kiskereskedelmi árlista 2013.02.11 1. oldal

Skinners Magyarország Kft. Kiskereskedelmi árlista 2013.02.11 1. oldal Kiskereskedelmi árlista 2013.02.11 1. oldal Skinner's kutyaeledelek kedvenceknek és munkakutyáknak Hypoallergén termékeink - különböző ízekben Field & Trial Duck and Rice Hypoallergenic Field & Trial Salmon

Részletesebben

PORTFÓLIÓNK. DARLING eledelek

PORTFÓLIÓNK. DARLING eledelek PORTFÓLIÓNK DARLING eledelek DARLING minőségi állateledel a család négylábú tagjai számára. Kedvencének teljes értékű étrendet biztosít ezzel a termékkel, mely a tápanyagokat és vitaminokat megfelelő arányban

Részletesebben

Kimagasló teljesítmény kedvencének!

Kimagasló teljesítmény kedvencének! Kimagasló teljesítmény kedvencének! A szuper prémium kategóriájú PRO PAC kutyaeledelek emberi fogyasztásra is alkalmas alapanyagokból, csirke és bárány színhúsból készülnek, teljes egészében fedezik az

Részletesebben

BiOmill. Kiváló minőségű száraz táp

BiOmill. Kiváló minőségű száraz táp BiOmill Kiváló minőségű száraz táp A BiOMill A.G. által megalkotott új tápcsalád minden egyes kutya egyedi tápanyagigényének megfelel. Mivel jelentősebb különbségek tapasztalhatók a tápanyagigényben az

Részletesebben

Termékadat. Összetevők. 100 g por 1 adag (200 g) (50 g por ml víz) Tápanyagok. Összetevők. Sovány tej

Termékadat. Összetevők. 100 g por 1 adag (200 g) (50 g por ml víz) Tápanyagok. Összetevők. Sovány tej Termékadat Összetevők Összetevők Sovány tej 17,4% kekszliszt (búzaliszt, szacharóz, vaj, édes savópor, térfogatnövelő szer: kálium-karbonát, só, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, vanília) Növényi

Részletesebben

táplálkozásunkplálkoz

táplálkozásunkplálkoz Előtte Utána - 15 KG Mi befolyásolja olja az egészséget? get? stressz ökológia Genetikus adottságok táplálkozásunkplálkoz 15 Mi az egészs szséges és s táplt pláló étkezés? Hogyan hat a táplálkozás az egészségre?

Részletesebben

Elixír az izületek védelmére

Elixír az izületek védelmére Elixír az izületek védelmére Glükozamin Segíti az ízületi porcok és kötőszövetek épülését Eredmeny mar 1 7 nap utan Porcképző szulfátok Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatás Collagén peptid Elősegíti

Részletesebben

Összetevők. Összetevők. Sovány tej. Savótermék (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből)) Galakto-oligoszacharidok (tejből) Szukróz

Összetevők. Összetevők. Sovány tej. Savótermék (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből)) Galakto-oligoszacharidok (tejből) Szukróz Összetevők Összetevők Sovány tej Savótermék (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből)) Galakto-oligoszacharidok (tejből) Szukróz Pálma olaj Napraforgó olaj Repce olaj Laktóz (tejből) Kalcium-foszfát

Részletesebben

PETSHOP AKCIÓK 2015.11.21.

PETSHOP AKCIÓK 2015.11.21. PRAXISMENEDZSMENT KONFERENCIA IX.és állatorvosi asszisztens továbbképzés PETSHOP AKCIÓK 2015.11.21. IX. KONFERENCIA PRAXISMENEDZSMENT JÖN! PETSHOP AKCIÓK 2015.11.21. és állatorvosi asszisztens továbbképzés

Részletesebben

Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, zab rost, só)

Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, zab rost, só) Összetevők Összetevők Glükóz szirup Szárított édesített vörös áfonya 15% (vörös áfonya, cukor, napraforgó olaj) Zabpehely 14% Puffasztott búza 13% Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor,

Részletesebben

PondZoom ZOOM ACTIVE FORMULA

PondZoom ZOOM ACTIVE FORMULA www.pondzoom.hu A PondZoom kerti tavi haltápok sokéves kutatás és gyártási tapasztalat eredményei. Fejlesztésük során elsődleges szempont a tavi kedvencek egészséges fejlődése volt, így a kiindulási alapot

Részletesebben

Különleges Meradog tenyésztői tápprogram

Különleges Meradog tenyésztői tápprogram Már a kezdetektől tápláljuk kutyáinkat igazán jól Különleges Meradog tenyésztői tápprogram Éljen a kutya Éljen a kutya Ez a vezérelv találóan írja le a Meradog márka filozófiáját. A Meradog ugyanis több,

Részletesebben

Ezek az ételek javítják az agyműködést

Ezek az ételek javítják az agyműködést Olajos halak Az olajos halak kiváló omega-3 zsírsav források. Ezek a zsírsavak fontosak, mert a test sejtmembránjainak alkotóelemei, beleértve az agysejteket is. Ezáltal tudják javítani a szerkezetét.

Részletesebben

Premixek lovaknak. Agronatúr Kft. 9330 Kapuvár, Ipartelepi út. 9. Tel./fax: +36 96 245 176 Mobil: 06 20 9 50 60 46 www.agronatur.

Premixek lovaknak. Agronatúr Kft. 9330 Kapuvár, Ipartelepi út. 9. Tel./fax: +36 96 245 176 Mobil: 06 20 9 50 60 46 www.agronatur. Premixek lovaknak A termék tartalmazza mindazokat a vitaminokat, makró és mikroelemeket, melyekre a fokozott fizikai és szellemi igénybevételkor nagyobb mennyiségben van szüksége a szervezetnek és amelyeket

Részletesebben

FRISKIES Kutyaeledelek

FRISKIES Kutyaeledelek FRISKIES Kutyaeledelek Imádja különleges kutyáját és azt a lelkesedést és örömöt, amit a családjába csempész? Nem lenne nagyszerű, ha segíthetne neki abban, hogy energikus és egészséges maradjon? A FRISKIES

Részletesebben

TIENS KARDI. Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal. A világ legtisztább vizeiből

TIENS KARDI. Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal. A világ legtisztább vizeiből TIENS KARDI Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal A világ legtisztább vizeiből Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal Ez

Részletesebben

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Étel/ital Táplálék Táplálék Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Szénhidrát Vagyis: keményítő, élelmi rostok megemésztve: szőlőcukor, rostok Melyik élelmiszerben? Gabona, és feldolgozási

Részletesebben

the advanced nutritions from experts

the advanced nutritions from experts i t y p e t f o o d h i g h q u a l the advanced nutritions from experts gmo free CRUELTY free colorants free no soya omega 3&6 100% guarantee NO artificial preservatives teljes értékû kiegyensúlyozott

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 5. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

VitaMeal -Sült Kukorica & Szójabab Kása-

VitaMeal -Sült Kukorica & Szójabab Kása- VitaMeal -Sült Kukorica & Szójabab Kása- Küldetésünk a kezdetektől fogva az volt, hogy a jobbító erőt képviseljük a világban. A Nourish the Children kezdeményezés lehetőséget ad nekünk arra, hogy megváltoztassuk

Részletesebben

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Halat? Amit tartalmaz a halhús 1. Vitaminok:a halhús A, D, B 12, B 1, B 2 vitaminokat

Részletesebben

Úszó sportolók táplálkozása

Úszó sportolók táplálkozása Úszó sportolók táplálkozása 11-16 éves úszók részére Győr, 2017. október 30. Börzsei Cecília / Dietetikus A sporttáplálkozás célja A terhelhetőség optimalizálása Gyors kifáradás elkerülése Gyors regeneráció

Részletesebben

FRISKIES Kutyaeledelek

FRISKIES Kutyaeledelek FRISKIES Kutyaeledelek Imádja különleges kutyáját és azt a lelkesedést és örömöt, amit a családjába csempész? Nem lenne nagyszerű, ha segíthetne neki abban, hogy energikus és egészséges maradjon? A FRISKIES

Részletesebben

ITALIAN FORMULA. Bajnokokat táplálunk. Termék katalógus professzionális tenyésztőknek

ITALIAN FORMULA. Bajnokokat táplálunk. Termék katalógus professzionális tenyésztőknek ITALIAN FORMULA Bajnokokat táplálunk Termék katalógus professzionális tenyésztőknek A legújabb Farmina termékeket a legfejlettebb technológia segítségével gyártjuk. Ez a technológia kiterjed a tápok előállítására

Részletesebben

VITAMINOK JELENTŐSÉGE ÉS FORRÁSAIK

VITAMINOK JELENTŐSÉGE ÉS FORRÁSAIK VITAMINOK JELENTŐSÉGE ÉS FORRÁSAIK KÉSZÍTETTE: GAÁL ELEONÓRA OKLEVELES TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI SZAKEMBER DEBRECENI EGYETEM Egészséges alapanyagok egészséges táplálkozás mintaprojekt a közétkeztetés minőségi

Részletesebben

Sütőipari termékkoncepciók

Sütőipari termékkoncepciók Sütőipari termékkoncepciók Ismerkedjen meg legsikeresebb és legkedveltebb koncepcióinkkal! A Zeelandia termékfejlesztése a nemzetközi fogyasztói piac felmérésein alapszik. Termékkoncepcióit ez alapján

Részletesebben

MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV. Codex Alimentarius Hungaricus 1-1-90/496 számú előírás Az élelmiszerek tápértékének jelölése

MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV. Codex Alimentarius Hungaricus 1-1-90/496 számú előírás Az élelmiszerek tápértékének jelölése MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV Codex Alimentarius Hungaricus 1-1-90/496 számú előírás Az élelmiszerek tápértékének jelölése Nutrition labelling for foodstuffs Az előírás az Európai Közösségek Tanácsa 90/496/EGK

Részletesebben

Árunév Cikkszám Kisker ár. A, Bewital Petfood Hungary eledelek

Árunév Cikkszám Kisker ár. A, Bewital Petfood Hungary eledelek MOLINÁRI 91 KFT Az árak bruttó árak! A, Bewital Petfood Hungary eledelek Komplexen mindent egy helyen a legjobb minőségből kedvencének! 9228 Halászi, Damjanich u. 28. Telefon: (06-96) 210-233 Fax: (06-96)

Részletesebben

ORIJEN FEHÉRFÜZET. A biológiai szükségleteknek megfelelő állateledel koncepciója

ORIJEN FEHÉRFÜZET. A biológiai szükségleteknek megfelelő állateledel koncepciója A biológiai szükségleteknek megfelelő állateledel koncepciója CHAMPION PETFOODS LP 9503-90 Avenue Morinville, Alberta Canada, T8R 1 K7 www.championpetfoods.com Tartalomjegyzék 1 AZ EVÉS ANATÓMIÁJA...........................................................

Részletesebben

Family. Kiszerelés: 15 kg. Kids. Festival. Optiness. SensiPlus. Miniwell. Kacsahússal. High Energy. Alacsony zsírtartalom Könnyen emészthetô.

Family. Kiszerelés: 15 kg. Kids. Festival. Optiness. SensiPlus. Miniwell. Kacsahússal. High Energy. Alacsony zsírtartalom Könnyen emészthetô. Economy Kifejlett kutyák részére gabona, hús, állati és növényi melléktermékek, olajok, zsírok, ásványi anyagok Kiszerelés: 20 kg Az Economy kiváló minôséget kínál kedvezô áron. Nem tartalmaz semmilyen

Részletesebben

HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT

HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT Japánban emberemlékezet óta fogyasztják Beigazolódott, hogy a chlorella és a spirulina alga gátolja a rákos sejtkolóniák kialakulását, azaz hatékony a rákmegelőzésben.

Részletesebben

Egészséges életért a Mezőcsáti Kistérségben TÁMOP-6.1.2/LHH-09/1-2010-0008

Egészséges életért a Mezőcsáti Kistérségben TÁMOP-6.1.2/LHH-09/1-2010-0008 Mit is jelent az egészséges táplálkozás? Az egészséges táplálkozás a különféle ételek és italok megfelelő arányban és mennyiségben, kellő változatossággal történő, rendszeres fogyasztását jelenti. Nincsenek

Részletesebben

MULTIVITAMINOS csokoládészelet

MULTIVITAMINOS csokoládészelet www.upperbars.hu MULTIVITAMINOS Az UpperBars-nál megalkottunk egy vitaminokban, ásványi anyagokban és növényi kivonatokban gazdag szeletes csokoládé termékcsaládot, amely egyedülálló kezdeményezés Európában!

Részletesebben

volt szó. Szénhidrát A szénhidrátok az

volt szó. Szénhidrát A szénhidrátok az Táplálkozási ismeretek haladóknak II. Az előző fejezetben a fehérjéket alkotó aminosavakról volt szó. Most folytassuk a szénhidrátokkal. Azt az alapismeretek III. részében már megtanultuk, hogyan kell

Részletesebben

Gabonafélék (teljes kiőrlésű búzaliszt 18,6%, rizsliszt 4,7%, teljes kiőrlésű zabliszt 2,05%, teljes

Gabonafélék (teljes kiőrlésű búzaliszt 18,6%, rizsliszt 4,7%, teljes kiőrlésű zabliszt 2,05%, teljes Összetevők Gabonafélék (teljes kiőrlésű búzaliszt 18,6%, rizsliszt 4,7%, teljes kiőrlésű zabliszt 2,05%, teljes kiőrlésű köles 2,05%) Demineralizált savófehérje por (tejből) Sovány tejpor Növényi zsír

Részletesebben

VITAMINOK- EGÉSZSÉGÜNK JÓ BARÁTAI. Prim. mag. Branislava BeloviÊ, dr. med.

VITAMINOK- EGÉSZSÉGÜNK JÓ BARÁTAI. Prim. mag. Branislava BeloviÊ, dr. med. VITAMINOK- EGÉSZSÉGÜNK JÓ BARÁTAI Prim. mag. Branislava BeloviÊ, dr. med. 2 BIZTŐSÍTSUNK MAGUNKNAK ELEGENDO MENNYISÉGŰ VITAMINT! HOGYAN? VÁLTOZATOS ÉTREND SEGÍTSÉGÉVEL! A TÁPLÁLKOZÁS PIRAMIS MINDEN EGYES

Részletesebben

Összetevők. Elkészített tejpép 1 adag (190 g) Tejpép por 100 g. RDA%* 1 adag. Tápanyagok. Energia 1819 kj / 727 kj / 432 kcal 173 kcal

Összetevők. Elkészített tejpép 1 adag (190 g) Tejpép por 100 g. RDA%* 1 adag. Tápanyagok. Energia 1819 kj / 727 kj / 432 kcal 173 kcal Összetevők Rizsliszt (34,6%) Demineralizált savófehérje por (tejből) Sovány tejpor Növényi zsír (repce-, napraforgó-, pálmaolaj, szójalecitint tartalmaz) Kalcium-karbonát Vitaminok (C-vitamin, niacin,

Részletesebben

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés Az éltetõ vitaminok A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek feltétlenül szükségesek testünk kifogástalan mûködéséhez. A vitamin elnevezés a vita (élet) és az amin (NH2-tartalmú kémiai gyök) szavakból

Részletesebben

Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak

Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak Horányi Tamás Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülte Étrend-kiegészítők, gyógyhatású

Részletesebben

HEALTHY FOOD Egészséges Étel az Egészséges Élethez Az élelmiszer és az egészség

HEALTHY FOOD Egészséges Étel az Egészséges Élethez Az élelmiszer és az egészség HEALTHY FOOD Egészséges Étel az Egészséges Élethez Az élelmiszer és az egészség Készült a vas megyei Markusovszky Kórház Nonprofit Zrt. megbízásából, a Healthy Food Egészséges Étel az Egészséges Élethez

Részletesebben

Egészséges táplálkozás:

Egészséges táplálkozás: KORSZERŰ TÁPLÁLKOZÁS Egészséges táplálkozás: Az egészséges :egy megfelelően összeállított menü, a szervezetnek szükséges energia és tápanyag mennyiséget biztosítja ahhoz, hogy tartósan egészségesek maradjunk.

Részletesebben

Termékismerteto Kutyaeledel

Termékismerteto Kutyaeledel Termékismerteto Kutyaeledel - -.. Tartalomjegyzék 2-5 Minőségünk 6-13 Nyersanyagok 14-15 Létfontosságú összetevők 16-23 Szárazeledel kölyök / növendék kutyáknak 24-41 Szárazeledel kifejlett kutyáknak 42-49

Részletesebben

2010. Vitaminok kézi- könyve. www.egeszsegeletmod.hu. Lőrincz Balázs 2010.03.20.

2010. Vitaminok kézi- könyve. www.egeszsegeletmod.hu. Lőrincz Balázs 2010.03.20. 2010. Vitaminok kézi- könyve Lőrincz Balázs www.egeszsegeletmod.hu 2010.03.20. Tartalomjegyzék Bevezető... 3 A vitamin retinol... 3 C vitamin aszkorbinsav... 3 D vitamin kalciferol... 4 E vitamin tokoferol...

Részletesebben

ZÖLDSÉGEK, GYÜMÖLCSÖK. -jelentős források: vitamin, ásványi elem, élelmi rost, szerves sav, pigment

ZÖLDSÉGEK, GYÜMÖLCSÖK. -jelentős források: vitamin, ásványi elem, élelmi rost, szerves sav, pigment ZÖLDSÉGEK, GYÜMÖLCSÖK -olcsók, könnyen beszerezhetők gyakoriak -100 kg évente -napi élelem egyötöde -arányuk általában nem kielégítő -nyersen, feldolgozva, tartósítva -gyökér, gumó, hagyma, szár, levél,

Részletesebben

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Egészséges táplálkozás Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Szívbarát szivárvány Értelmezési példa A lényeg, hogy húsfélékből napi 2-3 egységet javasolt fogyasztani. 1 egységnyi mennyiségek: 5-10

Részletesebben

CATÁLOGO KATALÓGUS CATALOGUE

CATÁLOGO KATALÓGUS CATALOGUE CATÁLOGO KATALÓGUS CATALOGUE PREMIUM DOG ACTIVITY 15 Teljesértékű eledel aktív vagy szabadtérben élő kutyák részére. Sok mozgás esetén fontos a nagy mennyiségű energia bevitel, ami biztosítja kedvence

Részletesebben

SZÜLŐPÁR ÁLLOMÁNY Takarmányok beltartalmi értékei

SZÜLŐPÁR ÁLLOMÁNY Takarmányok beltartalmi értékei 08 SZÜLŐPÁR ÁLLOMÁNY Takarmányok beltartalmi értékei 2013 An Aviagen Brand 1 ROSS 708 SZÜLŐPÁR 708 ÁLLOMÁNY: Takarmányok beltartalmi beltartalmi értékei értékei Bevezetés A kiadvány a Ross 708 szülőpár

Részletesebben

Tények a Goji bogyóról:

Tények a Goji bogyóról: Tények a Goji bogyóról: 19 aminosavat (a fehérjék építőkövei) tartalmaz, melyek közül 8 esszenciális, azaz nélkülözhetelen az élethez. 21 nyomelemet tartalmaz, köztük germániumot, amely ritkán fordul elő

Részletesebben

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus Hogyan táplt plálkozzunk lkozzunk egészs szségesen? Parnicsán Kinga dietetikus A táplálkozás jelentősége Táplálkozás: Az anyagcseréhez szükséges anyagok bevitele a szervezetbe. A táplálkozás célja: - energia

Részletesebben

A Magyar Élelmiszerkönyv 1-1-90/496 számú elıírása az élelmiszerek tápérték jelölésérıl

A Magyar Élelmiszerkönyv 1-1-90/496 számú elıírása az élelmiszerek tápérték jelölésérıl 1. melléklet a 152/2009. (XI. 12.) FVM rendelethez A Magyar Élelmiszerkönyv 1-1-90/496 számú elıírása az élelmiszerek tápérték jelölésérıl A rész I. 1. Ez az elıírás a végsı fogyasztók számára szánt élelmiszerek

Részletesebben

II. félév, 2 óra. Készült az Európai unió finanszírozásával megvalósuló iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

II. félév, 2 óra. Készült az Európai unió finanszírozásával megvalósuló iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 1. osztályos tanulók részére II. félév, 2 óra Készült az Európai

Részletesebben

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja Formula 1 Shake Formula 2 Multivitaminkomplex Rost tabletta Herbalife Formula 1 shake - egészséges étkezés Az ízletes Formula 1 shake finom, könnyen elkészíthető egészséges

Részletesebben

A tápláléknövények legfontosabb biológiai hatásai; az optimális étrend jellemzői tápláléknövények bevitele szempontjából.

A tápláléknövények legfontosabb biológiai hatásai; az optimális étrend jellemzői tápláléknövények bevitele szempontjából. A tápláléknövények legfontosabb biológiai hatásai; az optimális étrend jellemzői tápláléknövények bevitele szempontjából Farkas Ágnes Williams K. A., Patel H. (2017): Healthy Plant-Based Diet. Journal

Részletesebben

Az átfogó Meradog táplálékprogram az egészséges és boldog kutyaélet érdekében

Az átfogó Meradog táplálékprogram az egészséges és boldog kutyaélet érdekében Az átfogó Meradog táplálékprogram az egészséges és boldog kutyaélet érdekében Éljen a kutya Éljen a kutya Ez a vezérelv találóan írja le a Meradog márka filozófiáját. A Meradog márka ugyanis több mint

Részletesebben

Kiegyensúlyozott táplálkozás. Energiát adó tápanyagok. Energia. Kiegyensúlyozott étrend. Energiát nem szolgáltató tápanyagok.

Kiegyensúlyozott táplálkozás. Energiát adó tápanyagok. Energia. Kiegyensúlyozott étrend. Energiát nem szolgáltató tápanyagok. Nem lehet elég korán kezdeni Kiegyensúlyozott táplálkozás Energia- és tápanyagszükséglet és a fogyasztás közötti egyensúly RENDSZERESSÉG+VÁLTOZATOSSÁG+MÉRTÉKLETESSÉG Életműködésekhez alapanyagcsere Növekedéshez

Részletesebben

Összetevők. Tápanyagok. Sovány tej. Laktóz. Glükózszirup. Növényi olajok. Szacharóz. Kalcium-karbonát. Nátrium-citrát. Kálium-citrát.

Összetevők. Tápanyagok. Sovány tej. Laktóz. Glükózszirup. Növényi olajok. Szacharóz. Kalcium-karbonát. Nátrium-citrát. Kálium-citrát. Összetevők Sovány tej Laktóz Glükózszirup Növényi olajok Szacharóz Kalcium-karbonát Nátrium-citrát Kálium-citrát L-cisztin Kolin-hidrogén-tartarát C-vitamin Taurin L-triptofán Vas-laktát Magnézium-karbonát

Részletesebben

Minette Culinesse Catelux NatureCat Marinesse SensiCat Léger Carismo. Nem tartalmaz mesterséges színezéket, ízfokozót és tartósítószert

Minette Culinesse Catelux NatureCat Marinesse SensiCat Léger Carismo. Nem tartalmaz mesterséges színezéket, ízfokozót és tartósítószert Minette Culinesse Catelux NatureCat Marinesse SensiCat Léger Carismo Nem tartalmaz mesterséges színezéket, ízfokozót és tartósítószert JOSERA A barátság íze A JOSERA a németországi Odenwald régióban található

Részletesebben

Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért

Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért 2008L0038 HU 27.01.2014 003.001 1 Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért B A BIZOTTSÁG 2008/38/EK IRÁNYELVE (2008. március 5.)

Részletesebben