LÁTOGASSA MEG HONLAPUNKAT, ORIJEN.HU, ÉS NÉZZE MEG A FELHASZNÁLT FRISS HÚSOKRÓL ÉS A GYÁRTÁS- RÓL KÉSZÜLT FILMET!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "LÁTOGASSA MEG HONLAPUNKAT, ORIJEN.HU, ÉS NÉZZE MEG A FELHASZNÁLT FRISS HÚSOKRÓL ÉS A GYÁRTÁS- RÓL KÉSZÜLT FILMET!"

Átírás

1

2 A biológiai szükségleteknek megfelelő kutya-és macskaeledel gyártása friss helyi alapanyagokból egyedi és komplex gyártási technológiát igényel, amely teljesen eltérő más hagyományos száraztápokétól. Mivel eltérő alapanyagokat használunk, és a különféle friss húsokat saját fejlesztésű főzési technológiával dolgozzuk fel, ezért szereztünk nemzetközi hírnevet az állateledel-piacon, és nem mellesleg számos nagy presztízsű iparági díjat Észak-Amerikában. Egy nemzetközileg elismert díj, melyet az innovációs képességünkért és a világszínvonalú gyártási technológiánkért ítéltek oda. Az Alberta tartomány kormánya által adományozott díj a helyi élelmiszerekből készült világszínvonalú termékeinket ismerte el különféle kutyaeledel értékelése után, a honlap szerkesztői az ORIJEN termékeket a legjobbak, a 6 csillagos márkák közé sorolták. TÖRTÉNETÜNK ÉS KÜLDETÉSÜNK A multinacionális vagy marketing vállalatokkal szemben, akik csak a márkaépítéssel foglalkoznak, és kiszervezik a gyártást, a Champion egy felső kategóriás kisállateledeleket gyártó vállalat, mely az elmúlt több mint 25 évben híres lett a magas minőségű és megbízható termékeiről. Filozófiánk tiszta és világos: BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ KUTYA-ÉS MACS- KAELEDELT kell gyártanunk FRISS HELYI ALAPANYAGOKBÓL. A biológiai szükségleteknek megfelelő koncepciónk egy új termékosztályt hozott létre, mivel a kutyák és a macskák anatómiai felépítéséhez illeszkedik az eledel tápanyag-összetétele. A felhasznált alapanyagaink szintén eltérőek; a hagyományos kisállateledelek árutőzsdéken összevásárolt nyersanyagokból készülnek, ellenben mi kizárólag a környéken tenyésztett és halászott húsalapanyagokat használunk fel, melyek emberi fogyasztásra alkalmasak, és minden nap FRISSEN érkeznek a gyárba. Az ORIJEN márkát kizárólag a díjnyertes üzemünkben, Kanada Alberta tartományában gyártjuk. Világszerte 50 országban vagyunk jelen, és a Kanadai Kormány által ellenőrzött és igazolt termék megfelel a kisállateledelek előállítására vonatkozó összes nemzetközi előírásnak. A sikeres történet a kutyák és a macskák iránti őszinte rajongásunkkal kezdődött; az imádott kedvenc inspirálta az ORIJEN kifejlesztését tápláld úgy az állatot, ahogyan természetes. A RATE-IT-ALL szerint, amely az USA vásárlói véleményeket összegyűjtő legjelentősebb honlapja, az ORIJEN az évtized kisállateledele; PET FOOD OF THE DECADE. Reinhard Muhlenfeld, Alapító CHAMPION PETFOODS LP. A reklámmentes, ezért elfogulatlanságáról híres amerikai the Whole Dog Journal megerősítette az ORIJEN kiváló minőségét.

3 A MINŐSÉGET NEM LEHET KISZERVEZNI AZ ÁLLAT EGÉSZSÉGE ÉS AZ ÖN LELKI NYUGALMA NAGYON SZOROS KAPCSOLAT- BAN ÁLL EGYMÁSSAL. Ezért használunk kiváló minőségű húsalapanyagokat, melyek a környező mezőgazdasági területekről és a halászatokból származnak. Minden egyes ORIJEN tápszemcse kizárólag a saját gyárunkban készül, Kanada Alberta tartományában. VALÓDI GYÁRTÓ VAGY CSAK MÁRKATULAJDONOS? Számos vásárló nem tudhatja, hogy nagyon sok holisztikus és szuperprémium márka marketing vállalatok tulajdonában van. Ezek a multinacionális cégek kizárólag az eladással és márkaépítéssel foglalkoznak, és nem gyártanak szárazeledeleket. Azaz, csak eladási stratégiát dolgoznak ki, és a gyártás összetett folyamatával nem foglalkoznak; nem vásárolnak alapanyagokat, fogalmuk sincs a technológiáról stb. Szerződést kötnek egy olyan állateledel-gyártóval, aki döntően bérgyártással foglalkozik, ezért nagyon hatékonyan és olcsón tudja előállítani a marketingesek által kitalált terméket. SAJÁT MÁRKA, SAJÁT TERMÉK Itt a Champion Petfoods vállalatnál, több mint negyed évszázada, saját magunk gyártjuk a saját üzemünkben az általunk forgalmazott kutya-és macskaeledeleket. MÁSHOGYAN NEM IS TUDNÁNK ELKÉPZELNI. SZERINTÜNK ÖN SEM! Kirsten Kotelko, Spring Creek rancs, Alberta. A friss bárányhús beszállítója HONNAN SZÁRAMAZNAK A HÚSOK? Hiszünk benne, hogy az állatbarát vásárlók tudni akarják a termék származási helyét, a tenyésztés és halászás folyamatát. Ezért használunk a környéken termelt és halászott friss húsalapanyagokat, melyeket a megbízható beszállítóinktól vásárolunk. Mielőtt bármilyen élelmiszert felhasználnánk, a következő kérdéseket tesszük fel: ISMERJÜK A FARMERT VAGY HA- LÁSZT? AZ ÁLLATOKAT MEGFELELŐ KÖ- RÜLMÉNYEK KÖZÖTT TARTOTTÁK? MIVEL ETTETTÉK ŐKET? KAPTAK HORMONOKAT VAGY ANTIBIOTIKU- MOKAT? KI IGAZOLTA A HÚSOK MINŐSÉGÉT? EMBERI FOGYASZTÁSRA ALKAL- MASAK? FENNTARTHATÓ MÓDON TÖRTÉNIK A HALÁSZAT?

4 LEMÁSOLTUK A TERMÉSZETEST Miközben emberi tulajdonságokkal ruházzuk fel kedvenceinket, ez az érzelmi megközelítés nem alkalmazható a táplálásnál. A kutya és a macska ragadozó, a modern életstílus ellenére az étrend összeállításánál az anatómiai felépítésűket kell figyelembe vennünk. A biológiai szükségleteknek megfelelő ORIJEN tápanyagainak aránya tükrözi a természetes étrendet: akár 80 % hús, 20 % gyümölcs és zöldség, 0 % gabona (80/20/0). A BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ FILOZÓFIÁNK A kutyát és a macskát a természet kiváló vadásznak alkotta meg. A fogazatuk, az állkapcsuk és az emésztőrendszerük anatómiai felépítése miatt is a ragadozók rendjébe tartoznak, ezért szinte kizárólag húsalapú étrendre van szükségük. Ennek ellenére a manapság trendi holisztikus tápok alig tartalmaznak húst, illetve fehérjét, de tele vannak szénhidrátokkal, és csak a gazdik számára egészségesnek tűnő, pl. teljes kiőrlésű gabonákkal. A BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ KONCEPCIÓ EGYSZERŰ: A TÁPANYAG-ÖSSZETÉ- TEL TÜKRÖZI AZT AZ ÉTRENDET, AMELY MEGFELEL A KUTYÁK ÉS A MACSKÁK FIZIKAI FELÉPÍTÉSÉNEK ÉS A TERMÉSZET ÁLTAL BIZTOSÍTOTT LEHETŐSÉGEKNEK. A biológiai szükségleteknek megfelelő eledel nagy mennyiségben tartalmaz friss és teljes értékű húsféleségeket, melyek valóban természetes táplálékai a ragadozóknak. Ellenben az emberiség által termelt magas glikémiás indexű szemestakarmányok nem találhatóak benne. A gabonamentes, magas fehérje-és alacsony szénhidráttartalmú ORIJEN sokféle friss húsból készül: baromfi-, vörös és halhúsok, továbbá a tökéletes fehérjeforrás tojás. A biológiai szükségleteknek megfelelő arány akár 80 % hús, 20 % gyümölcs és zöldség, zéró gabona (80/20/0).

5 AZ ÖT ALAPELV, AMELY TÜKRÖZI A TERMÉSZETES ÉTREND IRÁNTI ELKÖTELEZETTSÉGÜNKET SZABADON TARTOTT ALBERTAI MARHA VÁLTOZATOS FRISS HÚSALAPANYAGOK A biológiai szükségleteknek megfelelő ORIJEN gyártása során nagyon sokféle húsalapanyagot használunk fel, ezzel is lemásolva a természet által biztosított változatosságot; csirke-és pulykahús, egész tojás, a vörösök (bárány, bölény és vaddisznó), és a kiváló tengeri és édesvízi halfajták. MAGAS HÚS-ÉS FEHÉRJETARTALOM A kutya és a macska emésztőrendszere az állati fehérjékben gazdag táplálék feldolgozásra alkalmas. Az ORIJEN bőségesen tartalmaz tojást, baromfi-, vörös-és halhúsokat, ennek köszönhetően tele van fehérjékkel, és ez felel meg a természetes étrendnek. KEVESEBB SZÉNHIDRÁT Az ORIJEN termékekben nagyjából fele annyi szénhidrát található, mint a hagyományos vagy az ún. holisztikus tápokban. GYÜMÖLCSÖK ÉS ZÖLDSÉGEK SZÉLES VÁLASZTÉKA A felesleges szemestakarmányok helyett, melyek azonnal megemelik a vércukorszintet, az ORIJEN helyben termelt zöldségeket és gyümölcsöket tartalmaz, melyek biztosítanak egy mérsékelt szénhidrátmennyiséget, amellett ellátják a szervezet vitaminokkal, ásványokkal és fitokemikáliákkal. A GYÓGYNÖVÉNYEK ERŐSÍTIK A TESTET ÉS A LELKET A természetes étrend csak erősítő és tisztító hatású füvekkel és gyökerekkel lehet teljes, ezért fogyasztanak ösztönösen az állatok ilyen jótékony tulajdonságokkal rendelkező növényeket.

6 FRISS HELYI ALAPANYAGOK LÁTOGASSA MEG HONLAPUNKAT, ORIJEN.HU, ÉS NÉZZE MEG A FELHASZNÁLT FRISS HÚSOKRÓL ÉS A GYÁRTÁSRÓL KÉSZÜLT FILMET! Talán nem fogja elhinni. MANAPSÁG LÉNYEGES INFORMÁCIÓ AZ ÉLELMISZEREK SZÁRMAZÁSI HELYE. Egy gyártó a kifogástalan és állandó minőséget csak megbízható beszállítók segítségével tudja biztosítani. Ezért vásároljuk az élelmiszereket a környékünk mezőgazdasági termelőitől, és nem pl. az árutőzsdéről, ahol az alapanyagok eredete nem minden esetben ismert. RIDEGEN TARTOTT BÁR ÁNY, INNISFAIL, ALBERTA BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ SZABÁLY A tiszta levegő, a dús legelők és az érintetlen források jellemzik Alberta hatalmas kiterjedésű mezőgazdasági területeit; itt tenyésztik a kiváló minőségű vörös húsokat adó állatokat. A marhák, a bölények, a bárányok, a berksiri sertések és a vaddisznók természetes étrenden élnek. Kizárólag zöldtakarmányt és füveket fogyasztanak (NEM GABONÁKAT!), nem kapnak antibiotikumokat és növekedési hormonokat. Az emberi fogyasztásra alkalmas vörös húsok minőségét a Kanadai Kormány garantálja, melyek a gyárba minden nap FRISSEN érkeznek. VÁLTOZATOS FRISS HÚSFÉLESÉGEK A friss húsok és halak a fehérjék és zsírok széles választékát biztosítják, mely nélkülözhetetlen a szervezet csúcsformájának fenntartásához, emellett rendkívül ízletessé teszik a szárazeledelt. Az kisállateledel-iparág szereplő gyakran tévesen használják a friss jelzőt a húsalapanyagok esetén, hiszen a szó valódi jelentése, nem fagyasztott, nem hőkezelt és tartósítószer-mentes; továbbá a húsokat kizárólag csak hűteni lehet. Az ORIJEN páratlan minőségű fehérjeforrásai az egész tojás, a szabad tartású körülmények között nevelt baromfik, vaddisznók, bölények, bárányok és a vadon halászott halfajták. A változatos húsalapanyagok a gyárba minden nap frissen érkeznek, és a legjobb minőségű fehérjéket és zsírokat tartalmazzák. FRISS ELSŐ OSZTÁLYÚ TOJÁS A HELYI TERMELŐKTŐL A VÖRÖSÖK RIDEGEN TARTOTT BÖLÉNY, TROCHU, ALBERTA RIDEGEN TARTOTT MARHA, VEREVILLE, ALBERTA RIDEGEN TARTOTT BÖLÉNY, TROCHU, ALBERTA RIDEGEN TARTOTT BÁRÁNY, INNISFAIL, ALBERTA BAROMFIHÚSOK ÉS TOJÁS TENGERI ÉS ÉDESVÍZI HALAK A csirkéket és pulykákat Alberta farmjain és a Brit Columbiában található Fraservölgyben tenyésztik szabad tartású körülmények között. Az emberi fogyasztásra alkalmas, fehérjékben és zsírokban gazdag húsok a gyárba minden nap FRISSEN érkeznek. A legtökéletesebb fehérjeforrás a tojás, amely minden nap FRISSEN érkezik a környező farmokról. A gyártás során a legjobb minőséget (Canada Grade A) használjuk fel. A tojásban a magas biológiai értékű fehérje mellett számos hasznos antioxidáns is megtalálható: szelén, lutein és zeaxantin. Kanada bőséges és kiváló minőségű halforrásai világszerte ismertek, a hideg Csendes-óceánban és a tiszta északi tavakban rengeteg halfajta található nagy mennyiségben. A fenntartható módon halászott LAZAC, HERING és LEPÉNYHAL a Vancouverszigeteket körülvevő vizekből származik; az ÉSZAKI SÜLLŐ, a TAVI FEHÉRHAL és az ÉSZAKI CSUKA a Kanada északi lakatlan részén található több ezer tóban él, melyek szinte kimeríthetetlen természetes forrásai e kiváló húsalapanyagoknak. A Kanadai Kormány garantálja azt, hogy a minden nap FRISSEN érkező halhúsok emberi fogyasztásra alkalmasak. SZABAD TARTÁSÚ SERTÉS, STURGEON-VÖLGY, AB SZABAD TARTÁSÚ VADDISZNÓ. TROCHU, ALBERTA T HERING VADON HALÁSZOT T IGE SZ R VE OU VANC SZABAD TARTÁSÚ CSIRKE, SZABAD TARTÁSÚ PULYKA, FRISS EGÉSZ TOJÁS, PRÉRIFARMOK, ABLERTA PRÉRIFARMOK, ABLERTA PRÉRIFARMOK ALBERTA VADON HALÁSZOTT TAVI FEHÉRHAL SZABAD TARTÁ AZ ALBERTAI TENGERI HALAK FRISSEN A CSENDES-ÓCEÁN ÉSZAKI VIZEIBŐL ÉDESVÍZI HALAK ALBRETA ÉS SAKATCHEWAN ÉSZAKI TERÜLETEIRŐL SÚ CSIRKE PRÉRIFARMOK RÓL FRISSEN ALBERTA HIDEG ÉSZAKI TAVAIBÓL

7 FRISS HELYI ALAPANYAGOK LÁTOGASSA MEG HONLAPUNKAT, ORIJEN.HU, ÉS NÉZZE MEG A FELHASZNÁLT FRISS HÚSOKRÓL ÉS A GYÁRTÁSRÓL KÉSZÜLT FILMET! Talán nem fogja elhinni. MANAPSÁG LÉNYEGES INFORMÁCIÓ AZ ÉLELMISZEREK SZÁRMAZÁSI HELYE. Egy gyártó a kifogástalan és állandó minőséget csak megbízható beszállítók segítségével tudja biztosítani. Ezért vásároljuk az élelmiszereket a környékünk mezőgazdasági termelőitől, és nem pl. az árutőzsdéről, ahol az alapanyagok eredete nem minden esetben ismert. RIDEGEN TARTOTT BÁR ÁNY, INNISFAIL, ALBERTA BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ SZABÁLY A tiszta levegő, a dús legelők és az érintetlen források jellemzik Alberta hatalmas kiterjedésű mezőgazdasági területeit; itt tenyésztik a kiváló minőségű vörös húsokat adó állatokat. A marhák, a bölények, a bárányok, a berksiri sertések és a vaddisznók természetes étrenden élnek. Kizárólag zöldtakarmányt és füveket fogyasztanak (NEM GABONÁKAT!), nem kapnak antibiotikumokat és növekedési hormonokat. Az emberi fogyasztásra alkalmas vörös húsok minőségét a Kanadai Kormány garantálja, melyek a gyárba minden nap FRISSEN érkeznek. VÁLTOZATOS FRISS HÚSFÉLESÉGEK A friss húsok és halak a fehérjék és zsírok széles választékát biztosítják, mely nélkülözhetetlen a szervezet csúcsformájának fenntartásához, emellett rendkívül ízletessé teszik a szárazeledelt. Az kisállateledel-iparág szereplő gyakran tévesen használják a friss jelzőt a húsalapanyagok esetén, hiszen a szó valódi jelentése, nem fagyasztott, nem hőkezelt és tartósítószer-mentes; továbbá a húsokat kizárólag csak hűteni lehet. Az ORIJEN páratlan minőségű fehérjeforrásai az egész tojás, a szabad tartású körülmények között nevelt baromfik, vaddisznók, bölények, bárányok és a vadon halászott halfajták. A változatos húsalapanyagok a gyárba minden nap frissen érkeznek, és a legjobb minőségű fehérjéket és zsírokat tartalmazzák. FRISS ELSŐ OSZTÁLYÚ TOJÁS A HELYI TERMELŐKTŐL A VÖRÖSÖK RIDEGEN TARTOTT BÖLÉNY, TROCHU, ALBERTA RIDEGEN TARTOTT MARHA, VEREVILLE, ALBERTA RIDEGEN TARTOTT BÖLÉNY, TROCHU, ALBERTA RIDEGEN TARTOTT BÁRÁNY, INNISFAIL, ALBERTA BAROMFIHÚSOK ÉS TOJÁS TENGERI ÉS ÉDESVÍZI HALAK A csirkéket és pulykákat Alberta farmjain és a Brit Columbiában található Fraservölgyben tenyésztik szabad tartású körülmények között. Az emberi fogyasztásra alkalmas, fehérjékben és zsírokban gazdag húsok a gyárba minden nap FRISSEN érkeznek. A legtökéletesebb fehérjeforrás a tojás, amely minden nap FRISSEN érkezik a környező farmokról. A gyártás során a legjobb minőséget (Canada Grade A) használjuk fel. A tojásban a magas biológiai értékű fehérje mellett számos hasznos antioxidáns is megtalálható: szelén, lutein és zeaxantin. Kanada bőséges és kiváló minőségű halforrásai világszerte ismertek, a hideg Csendes-óceánban és a tiszta északi tavakban rengeteg halfajta található nagy mennyiségben. A fenntartható módon halászott LAZAC, HERING és LEPÉNYHAL a Vancouverszigeteket körülvevő vizekből származik; az ÉSZAKI SÜLLŐ, a TAVI FEHÉRHAL és az ÉSZAKI CSUKA a Kanada északi lakatlan részén található több ezer tóban él, melyek szinte kimeríthetetlen természetes forrásai e kiváló húsalapanyagoknak. A Kanadai Kormány garantálja azt, hogy a minden nap FRISSEN érkező halhúsok emberi fogyasztásra alkalmasak. SZABAD TARTÁSÚ SERTÉS, STURGEON-VÖLGY, AB SZABAD TARTÁSÚ VADDISZNÓ. TROCHU, ALBERTA T HERING VADON HALÁSZOT T IGE SZ R VE OU VANC SZABAD TARTÁSÚ CSIRKE, SZABAD TARTÁSÚ PULYKA, FRISS EGÉSZ TOJÁS, PRÉRIFARMOK, ABLERTA PRÉRIFARMOK, ABLERTA PRÉRIFARMOK ALBERTA VADON HALÁSZOTT TAVI FEHÉRHAL SZABAD TARTÁ AZ ALBERTAI TENGERI HALAK FRISSEN A CSENDES-ÓCEÁN ÉSZAKI VIZEIBŐL ÉDESVÍZI HALAK ALBRETA ÉS SAKATCHEWAN ÉSZAKI TERÜLETEIRŐL SÚ CSIRKE PRÉRIFARMOK RÓL FRISSEN ALBERTA HIDEG ÉSZAKI TAVAIBÓL

8 2 BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ SZABÁLY MAGAS FEHÉRJE-ÉS HÚSTARTALOM A TUDOMÁNYOS VILÁG EGYSÉGES ÁLLÁSPONTJA SZERINT, MELYET AZ EVULÓCIÓS TÖRTÉNET IS MEGERŐSÍT, A KUTYA EGY HÁZIASÍTOTT FARKAS. A yorkitól a komondorig az összes fajta DNS-e megegyezik, amely közös ősre utal. Ezért semmi meglepő sincs abban, hogy az összes fajtának a vadászó ősökéhez hasonló étrendre van szüksége az ideális egészségi állapot fenntartásához. Hasonlóan a vadon élő unokatestvérekhez, a kutya és a macska ragadozó éles fogakkal, rövid emésztőrendszerrel, és a szervezetük tökéletesen alkalmas a fehérjék és zsírok hatékony hasznosítására. A biológiai szükségleteknek megfelelő ORIJEN nagyon sok húsból készül (75-80 %), amely biztosítja a természetes étrendnek megfelelő fehérjemennyiséget. FEHÉRJE és SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGÉNEK ÖSSZEFÜGGÉSE FEHÉRJE SZÉNHIDRÁT Nagyon sok gazdi kizárólag a száraztáp fehérjetartalmát ismeri, és a szénhidrát mennyiségével nincs tisztában. De a legtöbb gyártó sem segít a tájékozódásban, hiszen a szénhidrát nem szerepel a csomagoláson. A képlet nagyon egyszerű: ha egy termékben sok a fehérje, akkor kevés hely marad a szénhidrátnak és vica versa; egy alacsony fehérjetartalmú táp nagyon sok szénhidrátot tartalmaz, hiszen valaminek kell lenni a zsákban. A szénhidrátokra a kutyáknak és a macskának nincs szüksége, ennek ellenére nagyon sok termékben több mint 50 % található ebből a felesleges tápanyagból. VADON HALÁSZOTT CSUKA, KIVÁLÓ FRISS FEHÉRJEFORRÁS 8

9 ALACSONY SZÉNHIDRÁTTARTALOM A KUTYA ÉS A MACSKA RAGADOZÓ, MINIMÁLIS A SZÉNHIDRÁTSZÜKSÉGLETÜK, HA EGYÁLTALÁN VAN A ragadozó kutya és macska szervezete az állati eredetű fehérjéket és zsírokat képes HATÉKONYAN feldolgozni és hasznosítani energiaforrásként, ezért felesleges tápanyag a szénhidrát. A biológiai szükségleteknek megfelelő ORIJEN nagyjából fele annyi szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos, vagy az ún. holisztikus termékek. Valójában a szénhidrát üres kalória, a szervezet cukorrá bontja le, és csak energiát biztosít. A vércukorszint ingadozása a gabonákban található szénhidrátoknak köszönhető, és ez számos betegséghez vezethet: elhízás, inzulinrezisztencia és cukorbetegség. Mivel a szabályozás nem írja elő a szénhidrátok mennyiségének feltüntetését a csomagoláson, és ezért a gyártók nem is adják meg a beltartalmi értékek között, így a vásárló nem is lehet tudatában annak, hogy valójában a legtöbb termék esetében zsák felében szénhidrát, pontosabban gabonakeményítő van; más szóval, nagyon drágán vásárolnak ízlésesen csomagolt, darált és főzött kukoricát, búzát vagy rizst. 3 BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ SZABÁLY MIT MONDANAK A SZAKÉRTŐK Az Amerikai Takarmány-ellenőrzési Hivatalok Szövetségének évi, a kutyák és a macskák minimális tápanyagszükségletét tartalmazó táblázata nem tartalmazza a szénhidrátot. Az amerikai Nemzeti Kutatási Tanács (NRC s Committee on Animal Nutrition) 2006-ban publikált állásfoglalása szerint, úgy tűnik a szervezetnek nincs szénhidrátszükséglete, ha megfelelő mennyiségű fehérje biztosítva van. 9 SZABADON TARTOTT VADDISZNÓ, ÍZLETES FRISS FEHÉRJEFORRÁS

10 BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ SZABÁLY A közismerten tápláló és kiváló gyógyhatással rendelkező tengeri moszatokat kézzel gyűjtik a Csendes-óceán északi partjai mentén, majd napon szárítják, ezért a növény megőrzi természetes ásványianyag- és vitamintartalmát. 4 SOKFÉLE GYÜMÖLCS ÉS ZÖLDSÉG (a gabonák helyett) Az ORIJEN a helyben termett zöldségek és gyümölcsök széles választékát tartalmazza a magas glikémiás indexű szemestakarmányok helyett. Miközben a gyümölcsök biztosítják a tápszemcse kialakításához szükséges keményítőt (összetett szénhidrát), nagyon sok értékes vitaminnal, nyomelemmel és fitotápanyaggal látják el a szervezetet. Az összetevők legalább 20 százaléka zöldség és gyümölcs, szemben a hagyományos tápokkal, melyek kevés hasznos növényt, ellenben nagyon sok gabonát tartalmaznak. ALMA (Brit Columbia, Okanagan-völgy). Az ízletes gyümölcs gazdag fitotápanyagokban és emésztést segítő rostokban. TŐZEGÁFONYA (Brit Columbia, Fraser-völgy). A Kanadában őshonos növény hatékony ellenszere a húgyúti fertőzéseknek, és gazdag forrása az antioxidáns antocianinnak. NAPON SZÁRÍTOTT LUCERNA (Alberta, Prérifarmok). Az egyik legtápanyagdúsabb növény, levelei bőségesen tartalmaznak ásványi anyagokat és más értékes tápanyagokat. TENGERI NÖVÉNYEK (Brit Columbia, Csendes-óceán északi része). A barna moszat, az újmoszat és a hólyagmoszat hihetetlenül sok vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, enzimet és fitokemikáliát tartalmaz, továbbá segít eltávolítani a toxinokat a szervezetből. FEKETE ÁFONYA (Brit Columbia, Fraser-völgy). A nagyon egészséges és magas antioxidáns-tartalmú gyümölcs Brit Columbia első számú mezőgazdasági terméke. RUSSET BURGONYA (Manitoba, Prérifarmok). A gumós növényt alacsony hőmérsékleten (90 C) dolgozzuk fel, ezért megőrzi a rendkívül értékes tápanyagait. TENGERI MOSZATOK A CSENDES-ÓCEÁNBÓL 10

11 A GYÓGYNÖVÉNYEK ERŐSÍTIK A TESTET ÉS A LELKET A MAGÁRA HAGYOTT ÁLLAT GYAKRAN ÖSZTÖNÖSEN KERES ÉS ESZIK KÜLÖNFÉLE VADON TERMŐ FŰVEKET, GYOMOKAT. 5 BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ SZABÁLY A gyógynövények a természetes étrend részei; nyugtató, erősítő és frissítő hatásuk kedvezően befolyásolja a szervek működését, fokozzák az emésztés hatékonyságát. Továbbá segítik a szervezetet a káros anyagok eltávolításában, pl. serkentik a máj tisztító funkcióját. CIKÓRIA- és ÉDESGYÖKÉR a vízben oldható rostok ideális keverékét tartalmazzák. Táplálják és nyugtatják az emésztőrendszert, elősegítik a bélrendszer tisztulását, csökkentik a vér inzulinszintjét. ANYGALGYÖKÉR és GÖRÖGSZÉNA segítenek megelőzni a felpuffadást és más emésztési zavarokat, mialatt bőségesek antioxidánsokban, továbbá hatékonyan védik a vesét. Európában nagyon régen ismertek a kamillavirág kedvező tulajdonságai. Gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatása előnyösen befolyásolja az emésztőrendszer működését. LEVENDULA és KAMILLA nyugtatják és erősítik az emésztő rendszert, jótékony hatással vannak a különféle bélbetegségekre. A kamillaolaj, erős gyulladáscsökkentő hatása miatt, a bőrproblémák megelőzésének és gyógyításának is hatékony eszköze. BORSMENTA és ÉDESKÖMÉNY. A borsmenta nyugtató hatással van a gyomorfal izomzatára, javítja a zsírok emésztésében részt vevő epefolyadék áramlását. Az édeskömény serkenti a gyomornedvek termelését, emellett elősegíti az étrendben található tápanyagok felszívódását. KÖRÖMVIRÁG és BOROKABOGYÓ. Nagyon gazdagok flavonoidokban (hatékony antioxidánsok!), továbbá csökkentik a vércukor szintjének ingadozását. 11 A GYÓGYNÖVÉNYEK ERŐSÍTIK A TESTET ÉS A LELKET

12 BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ KUTYAELEDEL KÖLYÖKKUTYÁK SZÁMÁRA ORIJEN PUPPY KANADA HATALMAS ÉS MÉG KI NEM AKNÁZOTT TERÜLETEI A FRISS ALAPANYAGOK KIMERÍTHETETELEN FORRÁSAI KISZERELÉSEK: 400 g, 2,5 kg, 7 kg és 13,5 kg A KÖLYÖK VALÓJÁBAN RAGADOZÓ, EZÉRT TÁPLÁLÉKÁNAK VÁLTOZATOS ÉS FRISS HÚSFÉLESÉGEKET KELL TARTAL- MAZNIA NAGY MENNYISÉGBEN, AMELLETT GYÜMÖLCSÖK, ZÖLDSÉGEK ÉS GYÓGYHATÁSÚ FÜVEK TESZIK TELJESSÉ AZ ÉTRENDJÉT Az ORIJEN PUPPY a kölyök természetes szükségleteinek megfelelően lett kifejlesztve; a különféle húsok, gyümölcsök, zöldségek és fűfélék együttese minden tápanyagot biztosít a kölyökkutya számára. Az ORIJEN gyártásakor bőségesen használunk fel húsalapanyagokat (80 %). A szabad tartású körülmények között tenyésztett csirke és pulyka, továbbá a tojás a környező farmokról származik; a különféle halfajták szintén a régió halászati termékei. A húsok nem esnek át előzetes feldolgozáson, a gyárba minden nap FRISSEN érkeznek tartósítószer-mentesen. A mérsékelt szénhidráttartalmú és gabonamentes ORIJEN PUPPY lemásolja a természetes étrendet. A szükséges fehérjemennyiség mellett a gyümölcsökben, zöldségekben és gyógynövényekben található fitotápanyagokkal, vitaminokkal és nyomelemekkel is ellátja a szervezetet. A termék kizárólag a díjnyertes gyárunkban készül, Kanada Alberta tartományában. Az ORIJEN PUPPY talán a világ legtápanyagdúsabb kölyökeledele, tökéletes táplálék vemhesség alatt és a laktációs időszakban is. ÖSSZETEVŐK Friss csontozott csirke*, csirkehúsliszt, friss csontozott lazac*, pulykahúsliszt, heringhúsliszt, russet burgonya, csirkezsír (tartósítva kevert tokoferolokkal), édesburgonya, borsó, friss csontozott pulyka*, friss egész tojás*, friss csirkemáj*, friss csontozott tavi fehérhal*, friss csontozott süllő*, napon szárított lucerna, borsórost, friss csontozott hering*, moszat, spárgatök, cikóriagyökér, sárgarépa, spenót, répalevél, alma, tőzegáfonya, fekete áfonya, édesgyökér, angyalgyökér, görögszéna, körömvirág, édeskömény, borsmentalevél, kamilla, gyermekláncfű, csombord, rozmaring, A-vitamin, D3-vitamin, E-vitamin, niacin, tiamin-mononitrát, riboflavin, kalcium-pantotenát, piridoxin, folsav, biotin, B12-vitamin, cinkproteinát, vas-proteinát, mangán-proteinát, réz-proteinát, szelén élesztő, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium. *FRISSEN ÉRKEZIK NEM TÖRTÉNIK FAGYASZTÁS, NEM HASZNÁLNAK TARTÓSÍTÓSZEREKET ENERGIATARTALOM-ÉS MEGOSZLÁS - A számított metabolikus energia 4150 kcal/kg vagy 480 kcal / 250 ml-es pohár (120 g). A szervezet részére rendelkezésre álló energia 40 százaléka fehérjékből, 17 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből, 43 százaléka zsírokból származik. GARANTÁLT BELTARTALOM Fehérje (min.)...40,0 % Zsír (min.)...20,0 % Szénhidrát (max.)...20,0 % Rost (max.)...3,0 % Nedvesség (max.)...10,0 % Kalcium (min./max.)...1,5 %/1,7 % Foszfor (min./max.)...1,2 %/1,4 % Omega 6 zsírsavak (min.)... 3,0 % Omega 3 zsírsavak (min.)...1,2 % DHS /EPS...0,6 % /0,3 % Taurin (min.)... 0,35 % Glükózamin (min.) mg/kg Kondroitin (min.) mg/kg GYÓGYNÖVÉNYEK Cikóriagyökér (Cichorium intybus) mg/kg Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) mg/kg Körömvirág (Calendula officinalis) mg/kg Kamillavirág (Matricaria recutita L.) mg/kg Gyermekláncfűgyökér (Taraxacum officinale) mg/kg

13 PUPPY LARGE BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ KUTYAELEDEL NAGYTESTŰ KÖLYÖKKUTYÁK SZÁMÁRA A NAGYTESTŰ KÖLYÖK SZERVEZETE A CSONTOZAT PROBLÉMAMENTES FEJLŐDÉSÉHEZ NAGYON SOK FEHÉRJÉT, KEVÉS SZÉNHIDRÁTOT, CSÖKKENTETT KALÓRIÁT, KALCIUMOT ÉS FOSZFORT IGÉNYEL. A KUTYUST FEHÉRJÉVEL NEM LEHET TÚLETETNI, ELLENBEN AZ ELHÍZÁS ÉS A TABLETTÁZOTT ÁSVÁNYI ANYAGOK BIZONYÍTOTTAN ORTOPÉDIAI RENDEL- LENESSÉGEKET OKOZHATNAK! A termék jelentős mennyiségű friss hús felhasználásával készül; a csirke-és pulykahús, a tojás, a vadon halászott halféleségek a gyárat körülölelő régióból származnak. Az ORIJEN PUPPY tele van jó minőségű fehérjékkel és zsírokkal, és nagyon kevés szénhidrátot tartalmaz. A termék az energiát biztosító tápanyagokat olyan arányban tartalmazza, amely megfelel a természet által biztosított étrendek. Egy korszerű étrendben feleslegesek a gabonák, ezért a szénhidrátok mennyisége alacsony. Az egészséges táplálkozást a gyümölcsök, zöldségek és gyógynövények teszik teljessé, ezért a gabonamentes ORIJEN PUPPY LARGE kiváló mentális és fizikai kondíciót biztosít a rohamtempóban fejlődő kölyöknek. A speciálisan nagytestű kölyköknek kifejlesztett termék húsalapanyagai kevés hamut tartalmaznak, ezért a két kulcsfontosságú ásvány (kalcium és foszfor) az egészséges szint alatt marad, csökkentve az ortopédiai betegségek kialakulásnak kockázatát. A termék kizárólag a díjnyertes gyárunkban készül, Kanada Alberta tartományában. Az ORIJEN PUPPY LARGE a legkorszerűbb módon biztosítja a nagytestű kölyök egészséges fejlődését. ÖSSZETEVŐK Csontozott csirke*, csirkehúsliszt, csontozott lazac*, pulykahúsliszt, heringhúsliszt, russet burgonya, édesburgonya, borsó, csontozott pulyka*, csirkezsír (tartósítva kevert tokoferolokkal), egész tojás*, csirkemáj*, csontozott tavi fehérhal*, csontozott süllő*, napon szárított lucerna, borsórost, csontozott hering*, moszat, spárgatök, cikóriagyökér, sárgarépa, spenót, répalevél, alma, tőzegáfonya, fekete áfonya, édesgyökér, angyalgyökér, görögszéna, körömvirág, édeskömény, borsmentalevél, kamilla, gyermekláncfű, csombord, rozmaring, A-vitamin, D3-vitamin, E-vitamin, niacin, tiamin-mononitrát, riboflavin, kalcium-pantotenát, piridoxin, folsav, biotin, B12-vitamin, cink-proteinát, vas-proteinát, mangán-proteinát, réz-proteinát, szelén élesztő, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium. *FRISSEN ÉRKEZIK NEM TÖRTÉNIK FAGYASZTÁS, NEM HASZNÁLNAK TARTÓSÍTÓSZEREKET ENERGIATARTALOM-ÉS MEGOSZLÁS - A számított metabolikus energia 3400 kcal/kg vagy 410 kcal / 250 ml-es pohár (120 g). A szervezet részére rendelkezésre álló energia 40 százaléka fehérjékből, 25 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből, 35 százaléka zsírokból származik. GARANTÁLT BELTARTALOM Fehérje (min.)... 38,0 % Zsír (min.)...16,0 % Szénhidrát (max.)... 25,0 % Rost (max.)...3,0 % Nedvesség (max.)...10,0 % Kalcium (min./max.)...1,5 %/1,7 % Foszfor (min./max.)... 1,2 %/1,4 % Omega 6 zsírsavak (min.)...2,6 % Omega 3 zsírsavak (min.)...1,0 % DHS /EPS...0,6 % /0,3 % Taurin (min.)... 0,35 % Glükózamin (min.) mg/kg Kondroitin (min.) mg/kg GYÓGYNÖVÉNYEK Cikóriagyökér (Cichorium intybus) mg/kg Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) mg/kg Körömvirág (Calendula officinalis) mg/kg Kamillavirág (Matricaria recutita L.) mg/kg Gyermekláncfűgyökér (Taraxacum officinale) mg/kg KANADA HATALMAS ÉS MÉG KI NEM AKNÁZOTT TERÜLETEI A FRISS ALAPANYAGOK KIMERÍTHETETELEN FORRÁSAI KISZERELÉSEK: 400 g, 2,5 kg, 7 kg és 13,5 kg

14 Made in Canada KANADA HATALMAS ÉS MÉG KI NEM AKNÁZOTT TERÜLETEI A FRISS ALAPANYAGOK KIMERÍTHETETELEN FORRÁSAI KISZERELÉSEK: 400 g, 2,5 kg, 7 kg és 13,5 kg BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ KUTYAELEDEL FELNŐTT KUTYÁK SZÁMÁRA ÖSSZETEVŐK Csontozott csirke*, csirkehúsliszt, csontozott lazac*, pulykahúsliszt, heringhúsliszt, russet burgonya, borsó, édesburgonya, csontozott pulyka*, egész tojás*, csirkemáj*, csontozott tavi fehérhal*, csontozott süllő*, napon szárított lucerna, borsórost, csirkezsír (tartósítva kevert tokoferolokkal), moszat, spárgatök, cikóriagyökér, sárgarépa, spenót, répalevél, alma, tőzegáfonya, fekete áfonya, édesgyökér, angyalgyökér, görögszéna, körömvirág, édeskömény, borsmentalevél, kamilla, gyermekláncfű, csombord, rozmaring, A-vitamin, D3-vitamin, E-vitamin, niacin, tiamin-mononitrát, riboflavin, kalcium-pantotenát, piridoxin, folsav, biotin, B12-vitamin, cink-proteinát, vas-proteinát, mangán-proteinát, réz-proteinát, szelén élesztő, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium. *FRISSEN ÉRKEZIK NEM TÖRTÉNIK FAGYASZTÁS, NEM HASZNÁLNAK TARTÓSÍTÓSZEREKET ENERGIATARTALOM-ÉS MEGOSZLÁS - A számított metabolikus energia 3900 kcal/kg vagy 460 kcal / 250 ml-es pohár (120 g). A szervezet részére rendelkezésre álló energia 38 százaléka fehérjékből, 22 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből, 40 százaléka zsírokból származik. ORIJEN ADULT FÜGGETLENÜL A FAJTÁTÓL ÉS A MÉRETTŐL, AZ ÖSSZES KUTYA RAGADOZÓ, EZÉRT TÁPLÁLÉKUKNAK RENGETEG HÚST KELL TARTALMAZNIA, KIEGÉSZÜLVE KIS MENNYISÉGŰ GYÜMÖLCCSEL, ZÖLDSÉGGEL ÉS GYÓGYHATÁSÚ FÜVEKKEL A makrotápanyagok aránya illeszkedik a természetes étrendéhez; a bőséges fehérje a gyártás során felhasznált nagy mennyiségű (80 %) húsalapanyagnak köszönhető; a tojás, a csirke és pulyka, a vadon halászott tengeri és édesvízi halak a gyárat körülölelő régióból származnak. Az élelmiszerek beszállítóival folyamatosan kapcsolatban vagyunk, és megbízunk bennük. A FRISS húsok naponta érkeznek a gyárba, a szállítás során nem történik fagyasztás, és nem alkalmaznak tartósítószereket. A gabonamentes és csökkentett szénhidráttartalmú ORIJEN ADULT széles választékban tartalmaz gyümölcsöket, zöldségeket és gyógynövényeket, melyek a fitotápanyagok, vitaminok és nyomelemek nélkülözhetetlen forrásai. A termék kizárólag a díjnyertes gyárunkban készül, Kanada Alberta tartományában. Az ORIJEN ADULT nem fog csalódást okozni, jó kedélyű, szép és egészséges lesz a kutyus. GARANTÁLT BELTARTALOM Fehérje (min.)...38,0 % Zsír (min.)...17,0 % Szénhidrát (max.)...25,0 % Rost (max.)...3,0 % Nedvesség (max.)...10,0 % Kalcium (min./max.)...1,4 %/1,6 % Foszfor (min./max.)...1,2 %/1,4 % Omega 6 zsírsavak (min.)...3,0 % Omega 3 zsírsavak (min.)...1,1 % DHS /EPS...0,6 % /0,3 % Taurin (min.)...0,35 % Glükózamin (min.) mg/kg Kondroitin (min.) mg/kg GYÓGYNÖVÉNYEK Cikóriagyökér (Cichorium intybus) mg/kg Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) mg/kg Körömvirág (Calendula officinalis) mg/kg Kamillavirág (Matricaria recutita L.) mg/kg Gyermekláncfűgyökér (Taraxacum officinale) mg/kg

15 Made in Canada 6 FISH for DOGS BIOLÓGIAI A CSENDES-ÉS AZ ATLANTI-ÓCEÁN ÁLTAL KÖRÜLHATÁROLT KANADÁBAN MEGSZÁMLÁLHATATLAN ÉDESVÍZI TÓ TALÁLHATÓ. AZ ORSZÁG PÁRATLAN TERMÉSZETI ADOTTSÁGAI, ÉS A JELENTŐS MENNYISÉGŰ HALÁLLOMÁNY TETTÉK LEHETŐVÉ AZ ORIJEN 6 HAL MEGALKOTÁSÁT. A kutya bőséges fehérjeszükségletét kizárólag halhúsok biztosítják. Az ORIJEN 6 HAL háromféle tengeri és háromféle édesvízi halat tartalmaz. A lazac, a hering és a lepényhal a Csendes-óceán észak-nyugati vizeiből, a tavi fehérhal, a süllő és az északi csuka a tiszta és hideg tavakból származik. A halhúsok a gyárba minden nap frissen érkeznek hűtőkamionokban, tartósítószerek használata nélkül. A gabonamentes ORIJEN 6 HAL kevés szénhidrátot tartalmaz, ezért kiválóan illeszkedik a természetes étrendhez. A termékben található gyümölcsök, zöldségek, gyógyhatású füvek és gyökerek nagyon sok hasznos fitotápanyaggal, vitaminnal, nyomelemmel látják el a szervezetet. A termék kizárólag a díjnyertes gyárunkban készül, Kanada Alberta tartományában. Kérjük, ne irigykedjen a kutyájára azért, hogy ilyen csúcskategóriás eledelt fogyaszt! ÖSSZETEVŐK Csontozott lazac*, lazachúsliszt, heringhúsliszt, csontozott hering*, csontozott süllő*, russet burgonya, édesburgonya, borsó, lazacolaj (tartósítva kevert tokoferolokkal), csontozott tavi fehérhal*, napon szárított lucerna, csontozott lepényhal*, csontozott északi csuka*, borsórost, moszat, spárgatök, cikóriagyökér, sárgarépa, spenót, répalevél, alma, tőzegáfonya, fekete áfonya, édesgyökér, angyalgyökér, görögszéna, körömvirág, édeskömény, borsmentalevél, kamilla, gyermekláncfű, csombord, rozmaring, A-vitamin, D3-vitamin, E-vitamin, niacin, tiamin-mononitrát, riboflavin, kalcium-pantotenát, piridoxin, folsav, biotin, B12-vitamin, cink-proteinát, vas-proteinát, mangánproteinát, réz-proteinát, szelén élesztő, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium. *FRISSEN ÉRKEZIK NEM TÖRTÉNIK FAGYASZTÁS, NEM HASZNÁLNAK TARTÓSÍTÓSZEREKET ENERGIATARTALOM-ÉS MEGOSZLÁS - A számított metabolikus energia 4010 kcal/kg vagy 480 kcal / 250 ml-es pohár (120 g). A szervezet részére rendelkezésre álló energia 36 százaléka fehérjékből, 22 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből, 42 százaléka zsírokból származik. SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ KUTYAELEDEL BÁRMELY ÉLETSZAKASZBAN GARANTÁLT BELTARTALOM Fehérje (min.)...38,0 % Zsír (min.)...18,0 % Szénhidrát (max.)...25,0 % Rost (max.)... 3,0 % Nedvesség (max.)...10,0 % Kalcium (min./max.)...1,4 %/1,6 % Foszfor (min./max.)...1,2 %/1,4 % Omega 6 zsírsavak (min.)...2,6 % Omega 3 zsírsavak (min.)...1,8 % DHS /EPS...1,0 % /0,6 % Taurin (min.)...0,40 % Glükózamin (min.) mg/kg Kondroitin (min.) mg/kg GYÓGYNÖVÉNYEK Cikóriagyökér (Cichorium intybus) mg/kg Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) mg/kg Körömvirág (Calendula officinalis) mg/kg Kamillavirág (Matricaria recutita L.) mg/kg Gyermekláncfűgyökér (Taraxacum officinale) mg/kg KANADA HATALMAS ÉS MÉG KI NEM AKNÁZOTT TERÜLETEI A FRISS ALAPANYAGOK KIMERÍTHETETELEN FORRÁSAI KISZERELÉSEK: 400 g, 2,5 kg, 7 kg és 13,5 kg

16 BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ KUTYAELEDEL BÁRMELY ÉLETSZAKASZBAN REGIONAL RED KANADA HATALMAS ÉS MÉG KI NEM AKNÁZOTT TERÜLETEI A FRISS ALAPANYAGOK KIMERÍTHETETELEN FORRÁSAI KISZERELÉSEK: 400 g, 2,5 kg, 7 kg és 13,5 kg AZ ORIJEN RED ÖSSZETEVŐI LEMÁSOLJÁK A TERMÉSZET ÁLTAL BIZTOSÍTOTT HÚSOK, GYÜMÖLCSÖK, ZÖLD- SÉGEK ÉS FŰVEK VÁLTOZATOSSÁGÁT, MELLYEL A KUTYÁK VADON ÉLŐ VADÁSZÓ ŐSEI TALÁLKOZHATTAK. A különleges termék nagyon jó minőségű vörös húsokat tartalmaz; vaddisznó, bárány, berksiri sertés, bölény, és mindez megvadítva marhamájjal! A teljes étrendhez nélkülözhetetlen DHS és EPS Omega 3 zsírsavak az eledelben található tengeri és édesvízi halhúsokból származnak. A húsalapanyagok a gyárba minden nap FRISSEN érkeznek, tartósítószer-mentesen. A vörös ORIJEN gyártása során felhasznált élelmiszerek 75 %- a hús, ennek az elképesztően magas mennyiségnek köszönhető a kutya szükségleteinek megfelelő ízletes fehérje-és zsírmennyiség. A gabonamentes ORIJEN RED szénhidrátjai gyümölcsökből, zöldségekből, füvekből és gyökerekből származnak, ezért nem hiányoznak a teljes értékű táplálkozáshoz elengedhetetlen fitotápanyagok, vitaminok és nyomelemek. Amellett a gyógyfüvek kielégíthetik a kutya ösztönös igényét az ún. legelészés iránt. A termék kizárólag a díjnyertes gyárunkban készül, Kanada Alberta tartományában. A vörös ORIJEN kizárólag ínyenc ebeknek javasolt! ÖSSZETEVŐK Csontozott vaddisznó*, csontozott bárány*, marhamáj*, csontozott berksiri sertés*, bárányhúsliszt, borsó, lazachúsliszt, russet burgonya, heringhúsliszt, egész tojás*, csontozott bölény*, burgonyakeményítő, csontozott lazac*, csendesóceáni fehér halhúslisztek, csontozott süllő*, lazacolaj (tartósítva kevert tokoferolokkal), napon szárított lucerna, borsórost, szárított biomoszat, spárgatök, cikóriagyökér, sárgarépa, spenót, répalevél, alma, tőzegáfonya, fekete áfonya, édesgyökér, angyalgyökér, görögszéna, körömvirág, édeskömény, borsmentalevél, kamilla, gyermekláncfű, csombord, rozmaring, A-vitamin, D3-vitamin, E-vitamin, niacin, tiamin-mononitrát, riboflavin, kalcium-pantotenát, piridoxin, folsav, biotin, B12-vitamin, cink-proteinát, vas-proteinát, mangán-proteinát, rézproteinát, szelén élesztő, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium. *FRISSEN ÉRKEZIK NEM TÖRTÉNIK FAGYASZTÁS, NEM HASZNÁLNAK TARTÓSÍTÓSZEREKET ENERGIATARTALOM-ÉS MEGOSZLÁS - A számított metabolikus energia 4010 kcal/kg vagy 480 kcal / 250 ml-es pohár (120 g). A szervezet részére rendelkezésre álló energia 36 százaléka fehérjékből, 22 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből, 42 százaléka zsírokból származik. GARANTÁLT BELTARTALOM Fehérje (min.)...38,0 % Zsír (min.)...18,0 % Szénhidrát (max.)...25,0 % Rost (max.)...3,0 % Nedvesség (max.)...10,0 % Kalcium (min./max.)...1,6 %/1,8 % Foszfor (min./max.)...1,4 %/1,6 % Omega 6 zsírsavak (min.)...2,5 % Omega 3 zsírsavak (min.)...0,8 % DHS /EPS...0,5 % /0,3 % Taurin (min.)...0,30 % Glükózamin (min.) mg/kg Kondroitin (min.) mg/kg GYÓGYNÖVÉNYEK Cikóriagyökér (Cichorium intybus) mg/kg Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) mg/kg Körömvirág (Calendula officinalis) mg/kg Kamillavirág (Matricaria recutita L.) mg/kg Gyermekláncfűgyökér (Taraxacum officinale) mg/kg

17 SENIOR DOG BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ KUTYAELEDEL IDŐS KUTYÁK SZÁMÁRA AZ IDŐSŐDŐ SZERVEZET EGYRE KEVÉSBÉ TUDJA ELŐÁLLÍTANI A SZÜKSÉGES FEHÉRJÉKET A BEVITT TÁP- LÁLÉLKBÓL, EZÉRT AZ ÖREG KUTYUSNAK NAGYON SOK ÉS JÓL EMÉSZTHETŐ FEHÉRJÉRE VAN SZÜKSÉGE. A SZÉNHIDRÁTOKRA PEDIG KEVÉSBÉ, HISZEN A CSÖKKENŐ MOZGÁSMENNYISÉG MIATT NŐ AZ ELHÍZÁS ÉS A TÚLSÚLYHOZ TÁRSULÓ BETEGSÉGEK (pl. CUKORBETEGSÉG) KIALAKULÁSÁNAK ESÉLYE. Ezért azt javasoljuk, kerülje a gabonákból készült, magas szénhidrát és alacsony fehérjetartalmú száraztápokat; alkalmatlanok az idős állat táplálására, és jelentősen csökkentik az életkilátásokat. Az ORIJEN SENIOR 75 % húsból készült, és ennek köszönhető az előrehaladott kor tápanyagszükségleteihez illő bőséges fehérjeés csökkentett szénhidrátmennyiség. A gabonamentes ORIJEN SENIOR termékből sem maradhatnak ki a hasznos növények - tengeri moszat, fekete áfonya, tőzegáfonya, fekete ribizli, spenót, rozmaring, angyalgyökér stb. melyek a fitokemikáliák, vitaminok és nyomelemek természetes forrásai. A termék kizárólag a díjnyertes gyárunkban készül, Kanada Alberta tartományában. Az ORIJEN SENIOR egy korszerű táplálék, döntően hozzájárulhat az idős kutyus másodvirágzásához! ÖSSZETEVŐK Csontozott csirke*, csirkehúsliszt, csontozott lazac*, pulykahúsliszt, russet burgonya, heringhúsliszt, édesburgonya, borsó, borsórost, csontozott pulyka*, egész tojás*, csirkemáj*, csontozott tavi fehérhal*, csontozott süllő*, napon szárított lucerna, csirkezsír (tartósítva kevert tokoferolokkal), moszat, spárgatök, cikóriagyökér, sárgarépa, spenót, répalevél, alma, tőzegáfonya, fekete áfonya, édesgyökér, angyalgyökér, görögszéna, körömvirág, édeskömény, borsmentalevél, kamilla, gyermekláncfű, csombord, rozmaring, A- vitamin, D3-vitamin, E-vitamin, niacin, tiamin-mononitrát, riboflavin, kalcium-pantotenát, piridoxin, folsav, biotin, B12-vitamin, cink-proteinát, vas-proteinát, mangán-proteinát, réz-proteinát, szelén élesztő, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium. *FRISSEN ÉRKEZIK NEM TÖRTÉNIK FAGYASZTÁS, NEM HASZNÁLNAK TARTÓSÍTÓSZEREKET ENERGIATARTALOM-ÉS MEGOSZLÁS - A számított metabolikus energia 3400 kcal/kg vagy 395 kcal / 250 ml-es pohár (115 g). A szervezet részére rendelkezésre álló energia 40 százaléka fehérjékből, 22 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből, 38 százaléka zsírokból származik. GARANTÁLT BELTARTALOM Fehérje (min.)...38,0 % Zsír (min.)...15,0 % Szénhidrát (max.)...22,0 % Rost (max.)... 5,0 % Nedvesség (max.)...10,0 % Kalcium (min./max.)...1,4 %/1,6 % Foszfor (min./max.)...1,2 %/1,4 % Omega 6 zsírsavak (min.)...2,5 % Omega 3 zsírsavak (min.)...1,0 % DHS /EPS...0,6 % /0,3 % Taurin (min.)...0,35 % Glükózamin (min.) mg/kg Kondroitin (min.) mg/kg GYÓGYNÖVÉNYEK Cikóriagyökér (Cichorium intybus) mg/kg Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) mg/kg Körömvirág (Calendula officinalis) mg/kg Kamillavirág (Matricaria recutita L.) mg/kg Gyermekláncfűgyökér (Taraxacum officinale) mg/kg KANADA HATALMAS ÉS MÉG KI NEM AKNÁZOTT TERÜLETEI A FRISS ALAPANYAGOK KIMERÍTHETETELEN FORRÁSAI KISZERELÉSEK: 400 g, 2,5 kg, 7 kg és 13,5 kg

18 KANADA HATALMAS ÉS MÉG KI NEM AKNÁZOTT TERÜLETEI A FRISS ALAPANYAGOK KIMERÍTHETETELEN FORRÁSAI BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ MACSKAELEDEL BÁRMELY ÉLETSZAKASZBAN CAT & KITTEN A MACSKA, FÜGGETLENŰL A FAJTÁTÓL ÉS A KORTÓL, EGY VÉRBELI RAGADOZÓ! SZINTE KIZÁRÓLAG KÜLÖNFÉLE HÚ- SOKRA ÉS ZSÍROKRA VAN SZÜKSÉGE, SZÉNHIDRÁTOKRA IS CSAK OLYAN MINIMÁLIS MENNYISÉGBEN, MELYET A GYÜMÖLCSÖK, ZÖLDSÉGEK ÉS GYÓGYFŰVEK TARTALMAZNAK. AZ ORIJEN CAT & KITTEN nagy mennyiségű friss húsból készült; csirke-és pulykahús, egész tojás, vadon fogott halféleségek. A prémium minőségű élelmiszereket a környező mezőgazdasági vidéken tenyésztették, illetve halászták. A húsalapanyagok a gyárba minden nap FRISSEN érkeznek, a szállítás során nem történik fagyasztás és nem használnak tartósítószereket. A magas hústartalomnak (80 %) köszönhető a rengeteg jó minőségű fehérje és zsír. Minden tápszemcse át van itatva tengeri forrásból származó DHS és EPS Omega 3 zsírsavakkal, melyek csodálatos és egészséges szőrzetet eredményeznek. KISZERELÉSEK: 400 g, 2,5 kg, 7 kg és 20 kg A magas glikémiás indexű gabonákat gyümölcsök és zöldségek helyettesítik. A specialisták által összeállított gyógynövények, a szervezetre gyakorolt kedvező hatásuk mellett, kielégítik az állat ösztönös igényét a fűfélék fogyasztása iránt. A termék kizárólag a díjnyertes gyárunkban készül, Kanada Alberta tartományában. Az ORIJEN CAT and KITTEN tökéletes táplálék a szenvedélyesen fehérjerajongó macska számára. ÖSSZETEVŐK Csontozott csirke*, csirkehúsliszt, csontozott lazac*, pulykahúsliszt, csirkemáj*, heringhúsliszt, russet burgonya, csirkezsír (tartósítva kevert tokoferolokkal), édesburgonya, borsó, csontozott süllő*, egész tojás*, csontozott pulyka*, csontozott tavi fehérhal*, napon szárított lucerna, borsórost, csontozott hering*, moszat, spárgatök, cikóriagyökér, sárgarépa, spenót, répalevél, alma, tőzegáfonya, fekete áfonya, édesgyökér, angyalgyökér, görögszéna, körömvirág, édeskömény, borsmentalevél, kamilla, gyermekláncfű, csombord, rozmaring, A-vitamin, D3-vitamin, E-vitamin, niacin, tiamin-mononitrát, riboflavin, kalciumpantotenát, piridoxin, folsav, biotin, B12-vitamin, cink-proteinát, vas-proteinát, mangán-proteinát, réz-proteinát, szelén élesztő, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium. *FRISSEN ÉRKEZIK NEM TÖRTÉNIK FAGYASZTÁS, NEM HASZNÁLNAK TARTÓSÍTÓSZEREKET ENERGIATARTALOM-ÉS MEGOSZLÁS - A számított metabolikus energia 4150 kcal/kg vagy 480 kcal / 250 ml-es pohár (120 g). A szervezet részére rendelkezésre álló energia 39 százaléka fehérjékből, 17 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből, 44 százaléka zsírokból származik. GARANTÁLT BELTARTALOM Fehérje (min.)...42,0 % Zsír (min.)...20,0 % Szénhidrát (max.)...18,0 % Rost (max.)...2,5 % Nedvesség (max.)...10,0 % Kalcium (min./max.)...1,5 %/1,7 % Foszfor (min./max.)...1,2 %/1,4 % Hamu (max.)...7,0 % Omega 6 zsírsavak (min.)... 3,5 % Omega 3 zsírsavak (min.)...1,2 % DHS /EPS...0,7 % /0,4 % Taurin (min.)...0,5 % Magnézium (max.)...0,09 % GYÓGYNÖVÉNYEK Cikóriagyökér (Cichorium intybus) mg/kg Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) mg/kg Körömvirág (Calendula officinalis) mg/kg Kamillavirág (Matricaria recutita L.) mg/kg Gyermekláncfűgyökér (Taraxacum officinale) mg/kg

19 6 FISH for CATS NYUGATRÓL A CSENDES-ÓCEÁN, KELETRŐL AZ ATLANTI- ÓCEÁN MOSSA KANADA PARTJAIT, A HATALMAS VIZEKET AZ ÉSZAKI-JEGES-TENGER KAPCSOLJA ÖSSZE, AMELLETT AZ ORSZÁGBAN RENGETEG TISZTA TÓ IS TALÁLHATÓ; EZ A SZERENCSÉS TERMÉSZETI ADOTTSÁG TETTE LEHETŐVÉ A VILÁG LEGJOBB HALAS MACSKAELEDELÉNEK MEGALKOTÁSÁT. Az ORIJEN 6 HAL tökéletesen kielégíti a macska tápanyagszükségletét; bőséges fehérjékben és zsírokban a gyártás során felhasznált nagy mennyiségű (80 %) halhúsnak köszönhetően. A háromféle tengeri hal lazac, hering és lepényhal- a Csendes-óceán észak-nyugati vizeiből származik, az édesvízi halakat fehérhal, süllő és csuka- az északi hideg tavakban halásszák. A gabonamentes és alacsony szénhidráttartalmú ORIJEN talán leginkább illeszkedik a macska természetes táplálékához, amely nem nélkülözheti a gyümölcsöket, zöldségeket és gyógyfüveket; a tengeri moszatok, a tőzegáfonya, a körömvirág stb. nélkülözhetetlen része az újra felfedezett (korszerű) ősi étrendnek. A termék kizárólag a díjnyertes gyárunkban készül, Kanada Alberta tartományában. Higgyen nekünk, a szeretett macskája megérdemli a világ egyik legjobb halas eledelét! ÖSSZETEVŐK Csontozott lazac*, lazachúsliszt, heringhúsliszt, csontozott hering*, csontozott süllő*, csontozott tavi fehérhal*, lazacolaj (tartósítva kevert tokoferolokkal), russet burgonya, fehér halhúslisztek, édesburgonya, borsó, napon szárított lucerna, borsórost, csontozott lepényhal*, csontozott északi csuka*, moszat, spárgatök, cikóriagyökér, sárgarépa, spenót, répalevél, alma, tőzegáfonya, fekete áfonya, édesgyökér, angyalgyökér, görögszéna, körömvirág, édeskömény, borsmentalevél, kamilla, gyermekláncfű, csombord, rozmaring, A- vitamin, D3-vitamin, E-vitamin, niacin, tiamin-mononitrát, riboflavin, kalcium-pantotenát, piridoxin, folsav, biotin, B12-vitamin, cink-proteinát, vasproteinát, mangán-proteinát, réz-proteinát, szelén élesztő, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium. *FRISSEN ÉRKEZIK NEM TÖRTÉNIK FAGYASZTÁS, NEM HASZNÁLNAK TARTÓSÍTÓSZEREKET ENERGIATARTALOM-ÉS MEGOSZLÁS - A számított metabolikus energia 4150 kcal/kg vagy 480 kcal / 250 ml-es pohár (120 g). A szervezet részére rendelkezésre álló energia 39 százaléka fehérjékből, 17 százaléka gyümölcsökből és zöldségekből, 44 százaléka zsírokból származik. BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ MACSKAELEDEL BÁRMELY ÉLETSZAKASZBAN GARANTÁLT BELTARTALOM Fehérje (min.)...42,0 % Zsír (min.)...20,0 % Szénhidrát (max.)...18,0 % Rost (max.)...2,5 % Nedvesség (max.)...10,0 % Kalcium (min./max.)...1,5 %/1,7 % Foszfor (min./max.)...1,2 %/1,4 % Hamu (max.)...7,0 % Omega 6 zsírsavak (min.)...2,5 % Omega 3 zsírsavak (min.)...1,8 % DHS /EPS...1,0 % /0,7 % Taurin (min.)... 0,4 % Magnézium (max.)...0,09 % GYÓGYNÖVÉNYEK Cikóriagyökér (Cichorium intybus) mg/kg Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) mg/kg Körömvirág (Calendula officinalis) mg/kg Kamillavirág (Matricaria recutita L.) mg/kg Gyermekláncfűgyökér (Taraxacum officinale) mg/kg KANADA HATALMAS ÉS MÉG KI NEM AKNÁZOTT TERÜLETEI A FRISS ALAPANYAGOK KIMERÍTHETETELEN FORRÁSAI KISZERELÉSEK: 400 g, 2,5 kg és 7 kg

20 BIOLÓGIAILAG SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ, ÚJ MINŐSÉGI OSZTÁLYT KÉPVISELŐ KUTYA-ÉS MACSKAELEDEL Szemben az olyan marketingvállalatokkal, melyek valójában csak márkatulajdonosok, és nem rendelkeznek saját termelőkapacitással, a több mint 25 éves, többszörös díjnyertes kanadai gyárunk filozófiája tiszta és világos: BIOLÓGIAI SZÜK- SÉGLETEKNEK MEGFELELŐ KUTYA-ÉS MACSKAELEDEL FRISS HELYI ÉLELMISZEREKBŐL. A felhasznált alapanyagaink szintén eltérőek. A hagyományos kisállateledelek árutőzsdéken összevásárolt nyersanyagokból készülnek, ellenben mi kizárólag a környéken tenyésztett és halászott húsalapanyagokat használunk fel. Olyan termelőktől vásároljuk az élelmiszereket, akiket személyesen ismerünk, és akikben megbízunk. De talán, ami legjobban megkülönböztet minket a multinacionális márkáktól, az igazi szenvedélyünk a kutyák és a macskák iránt; ennek az őszinte rajongásnak köszönhető az ORIJEN termékcsalád megalkotása egy eledel, mely a természetest lemásolva táplálja a kedvencünket. LÁTOGASSA MEG HONLAPUNKAT, ORIJEN.HU, ÉS NÉZZE MEG A FELHASZNÁLT FRISS HÚSOKRÓL ÉS A GYÁRTÁS- RÓL KÉSZÜLT FILMET! Talán nem fogja elhinni. Kizárólagos magyarországi forgalmazó: ACANA Magyarország Kft Dunakeszi, Barátság u. 12/B. Pf. 12 Tel.:+36-30/

ÖSSZETEVŐK. homoktövis, cikóriagyökér, csalán, vörös málna levele, máriatövis, borsmentalevél, körömvirágszirom,

ÖSSZETEVŐK. homoktövis, cikóriagyökér, csalán, vörös málna levele, máriatövis, borsmentalevél, körömvirágszirom, A FANTASZTIKUS SZIKLÁS-HEGYSÉG NYUGAT-KANADÁBAN a c a n a. h u TELJES ÉRTÉKŰ SZÁRAZELEDEL KISTESTŰ KÖLYÖKKUTYÁK SZÁMÁRA (9 kg felnőtt súly alatt) A KISTESTŰ KÖLYKÖK NAGYON GYORSAN ELÉRIK A FELNŐTT KORT,

Részletesebben

ORIJEN FEHÉRFÜZET. A biológiai szükségleteknek megfelelő állateledel koncepciója

ORIJEN FEHÉRFÜZET. A biológiai szükségleteknek megfelelő állateledel koncepciója A biológiai szükségleteknek megfelelő állateledel koncepciója CHAMPION PETFOODS LP 9503-90 Avenue Morinville, Alberta Canada, T8R 1 K7 www.championpetfoods.com Tartalomjegyzék 1 AZ EVÉS ANATÓMIÁJA...........................................................

Részletesebben

Dry Pet Food Grain-Free Formulated

Dry Pet Food Grain-Free Formulated Dry Pet Food Grain-Free Formulated Happy pet. Happy You. Happy pet. Happy You. a Farmina filozófia úgy tartják: a kutya az ember legjobb barátja, mi úgy gondoljuk: az ember a kutya legjobb barátja Ezen

Részletesebben

Mi vagyunk az eg szs ges llateledel otthona. minőséget. g e o r g m ü l l e r, w e h r. Garantálom a legjobb 1 7 6 5 Ó T A I V Á L Á D

Mi vagyunk az eg szs ges llateledel otthona. minőséget. g e o r g m ü l l e r, w e h r. Garantálom a legjobb 1 7 6 5 Ó T A I V Á L Á D C Mi vagyunk az eg szs ges llateledel otthona L Á D I V Á L L A L K O Z Á S 1 7 6 5 Ó T A S A Garantálom a legjobb minőséget. g e o r g m ü l l e r, w e h r i n g e n / b a y. 2 Tartalom A Happy Dog vil

Részletesebben

A lényeg az összetételben van!

A lényeg az összetételben van! A lényeg az összetételben van! Egy kis farkcsóválással a kutya több érzelmet tud kifejezni, mint néhány ember órákig tartó szövegeléssel. Louis Armstrong Cégünk filozófiája - az állatok szeretetén alapszik.

Részletesebben

Family. Kiszerelés: 15 kg. Kids. Festival. Optiness. SensiPlus. Miniwell. Kacsahússal. High Energy. Alacsony zsírtartalom Könnyen emészthetô.

Family. Kiszerelés: 15 kg. Kids. Festival. Optiness. SensiPlus. Miniwell. Kacsahússal. High Energy. Alacsony zsírtartalom Könnyen emészthetô. Economy Kifejlett kutyák részére gabona, hús, állati és növényi melléktermékek, olajok, zsírok, ásványi anyagok Kiszerelés: 20 kg Az Economy kiváló minôséget kínál kedvezô áron. Nem tartalmaz semmilyen

Részletesebben

Family. Kiszerelés: 1,5 kg. Kids. Festival. Optiness. SensiPlus. Miniwell. Kacsahússal. High Energy. Alacsony zsírtartalom Könnyen emészthetô.

Family. Kiszerelés: 1,5 kg. Kids. Festival. Optiness. SensiPlus. Miniwell. Kacsahússal. High Energy. Alacsony zsírtartalom Könnyen emészthetô. Economy Kifejlett kutyák részére gabona, hús, állati és növényi melléktermékek, olajok, zsírok, ásványi anyagok Kiszerelés: 20 kg Az Economy kiváló minôséget kínál kedvezô áron. Nem tartalmaz semmilyen

Részletesebben

TIENS TErmék katalógus 1

TIENS TErmék katalógus 1 TIENS Termék katalógus 1 TIENS Nemzetközi Egészség- és Ipari Park Kína, Tiencsin Ezen a parkon belül együttesen megtalálható a termékkutatás és fejlesztés központ, a gyártás központ, a konferencia központ,

Részletesebben

Az átfogó Meradog táplálékprogram az egészséges és boldog kutyaélet érdekében

Az átfogó Meradog táplálékprogram az egészséges és boldog kutyaélet érdekében Az átfogó Meradog táplálékprogram az egészséges és boldog kutyaélet érdekében Éljen a kutya Éljen a kutya Ez a vezérelv találóan írja le a Meradog márka filozófiáját. A Meradog márka ugyanis több mint

Részletesebben

Táplálék kiegészítôk. Kiegészítô adatok Ásványi anyagok 1 db tabletta (2 db tabletta)

Táplálék kiegészítôk. Kiegészítô adatok Ásványi anyagok 1 db tabletta (2 db tabletta) Az egészség alapja a megfelelô táplálkozás. A modern mezôgazdaság módszerei mára sajnos jelentôsen kimerítették az egykor ásványokban gazdag talajt, így többé nem számíthatunk arra, hogy táplálékunk tökéletesen

Részletesebben

őszi 12 KATALÓGUS Egészséges Egészséges SZÉPSÉG Egészséges Az állandó egészség élménye ...Önnek is jár

őszi 12 KATALÓGUS Egészséges Egészséges SZÉPSÉG Egészséges Az állandó egészség élménye ...Önnek is jár őszi 12 KATALÓGUS Egészséges SZÉPSÉG Egészséges TESTSÚLY Egészséges táplálkozás Az állandó egészség élménye...önnek is jár Minőség Szakértők Ügyfélszolgálatunk segít Önnek... Ingyenesen hívható telefonszámunkon

Részletesebben

2014. tavasz. Az állandó egészség élménye. Újdonságok. Egészséges. Egészséges táplálkozás. Egészséges

2014. tavasz. Az állandó egészség élménye. Újdonságok. Egészséges. Egészséges táplálkozás. Egészséges 2014. tavasz Az állandó egészség élménye. Hírek, érdekességek Egészséges táplálkozás Újdonságok Egészséges TESTSÚLY wwww.facebook.com/vitaking.eu Ingyenes tanácsadás Egészséges SZÉPSÉG www.vitaking.hu

Részletesebben

EGY KÜLÖNLEGES TÁRS KIVÁLÓ TÁPLÁLÁST ÉRDEMEL.

EGY KÜLÖNLEGES TÁRS KIVÁLÓ TÁPLÁLÁST ÉRDEMEL. EGY KÜLÖNLEGES TÁRS KIVÁLÓ TÁPLÁLÁST ÉRDEMEL. CSÖKKENTI A FOGKŐKÉPZŐDÉST CSÖKKENTI A LEPEDÉKET FENNTARTJA AZ ERŐS FOGAZATOT Eukanuba Hungary www.eukanuba.hu Filozófiánk A kutyák húsevők, ezért ennek megfelelő

Részletesebben

GYORS TERMÉKISMERTETÕ KALAUZ

GYORS TERMÉKISMERTETÕ KALAUZ GYORS TERMÉKISMERTETÕ KALAUZ Milyen szükségleteket elégít ki egy-egy ilyen termék? Miért a GNLD a legjobb választás? E rövid termékismertetõ füzet azzal a céllal készült, hogy ezekre a kérdésekre választ

Részletesebben

TÉGY. Egészséges táplálkozás. AZ EGÉSZSÉGEDÉRT! Szemléletformáló életmódprogram a gyulai kistérségben EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI I RODA

TÉGY. Egészséges táplálkozás. AZ EGÉSZSÉGEDÉRT! Szemléletformáló életmódprogram a gyulai kistérségben EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI I RODA Európai Szociális Alap TÉGY TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0058 Egészségügyi Alapellátási Intézmény 5700 Gyula, Béke sgt. 39. %()(.7(7e6 $ -g9ė%( AZ EGÉSZSÉGEDÉRT! Szemléletformáló életmódprogram a gyulai kistérségben

Részletesebben

TÁPLÁLKOZÁSI AJÁNLÁSOK VÁRANDÓS ÉS SZOPTATÓ ANYÁKNAK

TÁPLÁLKOZÁSI AJÁNLÁSOK VÁRANDÓS ÉS SZOPTATÓ ANYÁKNAK TÁPLÁLKOZÁSI AJÁNLÁSOK VÁRANDÓS ÉS SZOPTATÓ ANYÁKNAK Készítették: Ágoston Helga Bőcs Éva Domonkos Andrea Fekete Krisztina Dr. Greiner Erika Szórád Ildikó Készült a Nemzeti Népegészségügyi Program keretében

Részletesebben

Pet Hírek ETETŐTÁL! + AJÁNDÉK. Happy pet. Happy you. Minden CIBAU 15 kg-os táphoz etetőtálat adunk ajándékba, ha minimum 2 zsák tápot vásárol!

Pet Hírek ETETŐTÁL! + AJÁNDÉK. Happy pet. Happy you. Minden CIBAU 15 kg-os táphoz etetőtálat adunk ajándékba, ha minimum 2 zsák tápot vásárol! A L P H A Érvényes: 2013. november 1-30. Pet Hírek Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. havi akciós katalógusa KÜLFÖLDI WEBÁRUHÁZBAN SZUPER PRÉMIUM NEM KAPHATÓ M I N Ő S É G www.farminatap.hu Szuperprémium

Részletesebben

kutya- és macskaeledelek

kutya- és macskaeledelek kutya- és macskaeledelek Boldog kedvenc, boldog gazdi. A Farmina filozófia úgy tartják: a kutya az ember legjobb barátja, mi úgy gondoljuk: az ember a kutya legjobb barátja Ezen egyszerű közmondás átértelmezésével

Részletesebben

EGÉSZSÉGES TÁPLÁLÁS GYERMEKKORBAN

EGÉSZSÉGES TÁPLÁLÁS GYERMEKKORBAN VÉDŐNŐ XXI. évfolyam 1. szám melléklete Szerző: Helik Gabriella Szerkesztő: Csordás Ágnes EGÉSZSÉGES TÁPLÁLÁS GYERMEKKORBAN GYERMEKKORBAN MEGELŐZHETŐ FELNŐTTKORI MEGBETEGEDÉSEK Impresszum A kiadvány a

Részletesebben

MI VAN? N O A TÁ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁST TÁMOGATÓ TÁJÉKOZTATÓ FÜZET

MI VAN? N O A TÁ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁST TÁMOGATÓ TÁJÉKOZTATÓ FÜZET MI VAN? N O R É Y N A TÁ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁST TÁMOGATÓ TÁJÉKOZTATÓ FÜZET Kedves Pedagógusok! Az egészséges táplálkozás biztosítása nagyon fontos a gyermekek számára, hiszen szervezetük így jut megfelelő

Részletesebben

MUNKAANYAG. Vincze Imréné. Millyen a korszerű és a speciális táplálkozás? A követelménymodul megnevezése: Élelmiszerek és vegyiáruk forgalmazása

MUNKAANYAG. Vincze Imréné. Millyen a korszerű és a speciális táplálkozás? A követelménymodul megnevezése: Élelmiszerek és vegyiáruk forgalmazása Vincze Imréné Millyen a korszerű és a speciális táplálkozás? A követelménymodul megnevezése: Élelmiszerek és vegyiáruk forgalmazása A követelménymodul száma: 0007-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

Egészséges életért a Mezőcsáti Kistérségben TÁMOP-6.1.2/LHH-09/1-2010-0008

Egészséges életért a Mezőcsáti Kistérségben TÁMOP-6.1.2/LHH-09/1-2010-0008 Mit is jelent az egészséges táplálkozás? Az egészséges táplálkozás a különféle ételek és italok megfelelő arányban és mennyiségben, kellő változatossággal történő, rendszeres fogyasztását jelenti. Nincsenek

Részletesebben

Ne higgyen a mesékben!

Ne higgyen a mesékben! Ne higgyen a mesékben! Tudjon meg mindent az igazi antioxidánsokról, és arról: Ön mit tehet annak érdekében, hogy fokozza saját immunrendszerének mûködését. Ez a kiadvány általános áttekintést nyújt az

Részletesebben

Könnyed séta a diéták útvesztőjében

Könnyed séta a diéták útvesztőjében Könnyed séta a diéták útvesztőjében Rendhagyó szakácskönyv By Brátán Erzsébet Publio Kiadó Copyright 2011 Brátán Erzsébet Minden jog fenntartva! Tartalomjegyzék ELŐSZÓ Néhány érdekesség Nincs rossz étel,

Részletesebben

bevezetés felkészülés az olimpiára

bevezetés felkészülés az olimpiára 1 felkészülés az olimpiára bevezetés A SCITEC NUTRITION egyedülálló módon a Magyar Olimpiai Csapat mintegy 150 sportolójának biztosít sport táplálékkiegészítőket a Riói Olimpiára való felkészüléshez. A

Részletesebben

A 150 legjobb élelmiszer a szuper egészség elérésére és megtartására

A 150 legjobb élelmiszer a szuper egészség elérésére és megtartására A 150 legjobb élelmiszer a szuper egészség elérésére és megtartására A szervezetünkben minden nap végbemenő milliónyi biokémiai folyamat megfelelő lefolyásának elősegítésére igen sokfajta vitamint és ásványi

Részletesebben

MI VAN A TÁNYÉRON? Egészséges táplálkozást támogató programfüzet

MI VAN A TÁNYÉRON? Egészséges táplálkozást támogató programfüzet MI VAN A TÁNYÉRON? Egészséges táplálkozást támogató programfüzet 1 Az első tanári órához Kedves Pedagógusok! Az egészséges táplálkozás biztosítása nagyon fontos a gyermekek számára, hiszen szervezetük

Részletesebben

BETEKINTHETŐ VÁLTOZAT

BETEKINTHETŐ VÁLTOZAT 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1391, Budapest 62. Pf. 211. Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/70/2013. Iktatószám: Vj/70-38/2013. BETEKINTHETŐ VÁLTOZAT A Gazdasági Versenyhivatal

Részletesebben

DOKTORI (PHD) ÉRTEKEZÉS TÉZISEI

DOKTORI (PHD) ÉRTEKEZÉS TÉZISEI DOKTORI (PHD) ÉRTEKEZÉS TÉZISEI KAPOSVÁRI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR VÁLLALATGAZDASÁGI ÉS SZERVEZÉSI TANSZÉK A Doktori Iskola vezetője Dr. Udovecz Gábor MTA doktora egyetemi tanár Témavezető Dr. Széles

Részletesebben

ÉLELMISZER vagy ÉLELMISZERIPARI TERMÉK?

ÉLELMISZER vagy ÉLELMISZERIPARI TERMÉK? Ha egy békát forró vízbe dobunk, az állat hanyatt homlok menekül. Ha azonban egy hideg vízzel teli fazékba tesszük, és lassan kezdjük el melegíteni, a béka megfő anélkül, hogy bármilyen menekülési reakciót

Részletesebben