ORIJEN TUNDRA MINDEN KUTYA A TUNDRÁN SZERETNE ÉLNI

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ORIJEN TUNDRA MINDEN KUTYA A TUNDRÁN SZERETNE ÉLNI"

Átírás

1 ORIJEN TUNDRA MINDEN KUTYA A TUNDRÁN SZERETNE ÉLNI

2 A kanadai tundra a hatalmas ország északi tartományainak jelentős részét foglalja el. A Jeges-tengerhez közeli területen az alacsony hőmérséklet és a rövid termékeny évszak meggátolja a fák növekedését, kizárólag bokrok, cserjék borítják be a tájat, amelyet rengeteg folyó és tiszta tó tesz vadregényesebbé. A tundrának is megvan a saját állatvilága, apróvadak, kérődzők, szárnyasok és sokféle hal. A terület csúcsragadozója a kanadai szürke farkas. Amikor megalkottuk az ORIJEN TUNDRA eledelt, a kanadai tundrán élő prédaállatok biodiverzitását próbáltuk lemásolni azért, hogy a házi ragadozónk megkapja azt a változatos étrendet, amelyet az Anyatermészet biztosít a vadon élő rokonnak.

3 ORIJEN TUNDRA BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ TM EGÉSZ PRÉDA TM KORLÁTOZOTT MENNYISÉGBEN GYÁRTOTT TERMÉK KÜLÖNLEGES HELYI ALAPANYAGOK A KANADAI FARKAS ÉLŐHELYE INSPIRÁLT MINKET, AHOL A TERMÉSZET ÉRINTETLEN MARADT. AZ ORIJEN TUNDRA EGY EREDETI, FRISS ALAPANYAGOKBÓL KÉSZÜLT HIGH-END KUTYAELEDEL 80 % HÚS NAGYVAD, HAL, SZÁRNYAS A TUNDRA tele van hússal, minden egyes kilogramm Tundra több mint 2 kilogramm teljes húsból és belsőségből készült - az összes felhasznált alapanyag emberi fogyasztásra alkalmas. KORLÁTOZOTT MENNYISÉG TELJES TÁPLÁLÉK RAGADOZÓKNAK HÚS BELSŐSÉG PORC 60 % FRISS vagy NYERS PÁRATLAN FRISS ÉS NYERS HÚSTARTALOM A gyártás során felhasznált állati alapanyagok több mint fele frissen vagy nyersen érkezik, így megőrzik biológiai értéküket. Valójában, a TUNDRA első 10 összetevője friss vagy nyers hús. TOP 10 HÚSOK EGYEDÜLÁLLÓ VÁLTOZATOSSÁGA Az ORIJEN TUNDRA lemásolja a ragadozók természet által biztosított étrendjének változatosságát: 4 friss vörös hús, 4 friss vagy nyers halhús, továbbá friss nyúl-és kacsahús az Egész Préda TM arányainak megfelelően. FREEZE DRY ÍZFOKOZÁS A VÁLOGATÓS RAGADOZÓKNAK Kecskemájat, jávorszarvasmájat, szarvasmájat és bölénymájat fagyasztva szárítottunk, e különleges keverékkel bevontunk a tápszemcséket, és páratlan íz-és illatharmóniájú termék lett az eredmény. 20 % GYÜMÖLCS, ZÖLDSÉG és GYÓGYNÖVÉNY FRISSEN VAGY SZÁRÍTVA ÉRKEZIK A RÉGIÓNKBÓL A friss gyümölcsök az Okanagan-völgy kertészeteiből, a friss zöldségek a prérifarmokról származnak. A gyógynövényeket napon szárítják a kiváló klimatikus viszonyokkal rendelkező, Vancouverhez közeli Öböl-szigeteken. KORLÁTOZOTT MENNYISÉGBEN GYÁRTOTT TERMÉK KÜLÖNLEGES HÚSFÉLÉK Az ORIJEN TUNDRA nem tömegtermék! A húsokat és belsőségeket adó állatokat hagyományos körülmények között tenyésztik, ezért limitált a gyártási mennyiség.

4 SZARVAS (2. összetevő) BILL ÉS CAROLIN, A SMOKIN ELK RANCS TULAJDONOSAI, ÉVEK ÓTA A FRISS SZARVASHÚS MEGBÍZHATÓ BESZÁLLÍTÓI. A HATALMAS PRÉRIN ELTERÜLŐ RANCSOKON TENYÉSZTIK A SZARVASOKAT. AZ ÁLLATOK SZABADON LEGELHETNEK EGÉSZ ÉVBEN, KIZÁRÓLAG FŰVEL, SZÉNÁVAL ÉS ZABBAL TÁPLÁLKOZNAK. A SZARVASOK NEM KAPNAK NÖVEKEDÉST SERKENTŐ HORMONOKAT ÉS ANTIBIOTIKUMOKAT.

5 S EGÉSZ PRÉDA TM HÚS BELSŐSÉG PORC VÁLASZOLJ A 3 HÚSBA VÁGÓ KÉRDÉSRE! A KUTYÁD TÁPLÁLÉKA KIELÉGÍTI A BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEIT? EGY BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKET KIELÉGÍTŐ ELEDEL ÚGY VAN ÖSSZEÁLLÍTVA, HOGY ILLESZKEDJEN AZ ÁLLAT ANATÓMIAI FELÉPÍTÉSÉHEZ. A KUTYA A RAGADOZÓK RENDJÉBE TARTOZIK, EZÉRT ÉTRENDJÉNEK FRISS ÉS TÖBBFÉLE HÚST KELL TARTALMAZNIA NAGY MENNYISÉGBEN. VAJON A KUTYÁD TÁPLÁLÉKA KIELÉGÍTI A BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEIT? CSAK A 3 HÚSBA VÁGÓ KÉRDÉSRE KELL VÁLASZOLNOD! 1. MENNYI HÚS? 80 % AZ ORIJEN TUNDRA ALAPANYAGAINAK 80 %-A KÜLÖNFÉLE ZSÁKMÁNYÁLLAT. A FELHASZNÁLT NAGY MENNYISÉGŰ HALNAK, VADNAK ÉS SZÁRNYASNAK KÖSZÖNHETŐEN, A TERMÉKBEN TALÁLHATÓ FEHÉRJE 97 %-A ÁLLATI EREDETŰ. A hagyományos száraztápokban jellemző a különféle növényi fehérje: kukoricasikér, burgonyafehérje, szójafehérje stb. 2. MENNYI FRISS HÚS? 60 % A TUNDRA ALAPANYAGAINAK TÖBB MINT FELE FRISSEN VAGY NYERSEN ÉRKEZIK KÖZVETLENÜL A TENYÉSZTŐKTŐL ÉS A HALÁSZOKTÓL. A hagyományos száraztápok alapanyagai nagyon kis mennyiségű, vagy semmilyen friss húst nem tartalmaznak. 3. HÁNYFÉLE FRISS HÚS? 10 KECSKE, SZARVAS, JUH, BÖLÉNY, KACSA, SARKI SZAJBLING, NYÚL, SZARDÍNIA, PISZTRÁNG ÉS SARKI TŐKEHAL - AZ ÖSSZES FRISSEN ÉRKEZIK. A hagyományos száraztápok mindössze egy- vagy kétféle húsból készülnek, és nagyon minimális arányban frissek, ha egyáltalán tartalmaznak friss alapanyagokat. EGÉSZ PRÉDA TM TELJES TÁPLÁLÉK KUTYÁKNAK AZ EGÉSZ PRÉDA TM TELJES ÉRTÉKŰ TÁPLÁLÉKOT JELENT, MIVEL A ZSÁKMÁNYÁLLAT ARÁNYAINAK MEGFELELŐEN TARTALMAZ 70 % HÚSOKAT, 20 % BELSŐSÉGEKET ÉS 10 % CSONTOT ÉS PORCOT. EZÉRT A KUTYA SZERVEZETE MEGKAPJA AZ ÖSSZES SZÜKSÉGES TÁPANYAGOT TERMÉSZETES FORRÁSBÓL, SZINTE NEM IS KELL MESTERSÉGES KIEGÉSZÍTÉS. NINCS SZINTETIKUS VITAMIN NINCS SZINTETIKUS AMINOSAV 1 HOZZÁADOTT ÁSVÁNYI ANYAG A HAGYOMÁNYOS SZÁRAZTÁPOK TELE VANNAK SZINTETIKUS VITAMINOKKAL, AMINOSAVAKKAL, ÁSVÁNYI ANYAGOKKAL ÉS ÍZÜLETVÉDŐ VEGYÜLETEKKEL.

6 JUH (3. összetevő) A RANCSON TENYÉSZTETT JUHOK DÖNTŐEN FŰVEL TÁPLÁLKOZNAK, NEM KAPNAK NÖVEKEDÉSI HORMONOKAT ÉS ANTIBIOTIKUMOKAT. MIKE, A BENTLEY MELLET TALÁLHATÓ WUCHEWUN FARM TULAJDONOSA, AZ EMBERI FOGYASZTÁSRA ALKALMAS BIRKAHÚS BESZÁLLÍTÓJA.

7 ORIJEN TUNDRA BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ TM EGÉSZ PRÉDA TM MEGFŐZVE SAJÁT LEVÉBEN A friss húsok nedvességtartalma magas, ezért az ORIJEN gyártása során az alapanyagokhoz nem szükséges vizet hozzáadni. Szinte az összes hagyományos száraztáp különféle porokból készül (húsliszt, kukoricaliszt, szójaliszt stb.), melyek nedvességtartalma alacsony, ezért nagy mennyiségben kell vizet hozzáadni az alapanyagokhoz. ALACSONY GLIKÉMIÁS TERHELÉS Az ORIJEN TUNDRA rengeteg húsból készül és kevés szénhidrátot tartalmaz, ezért a termék glikémiás terhelése mérsékelt. A lencsében és a borsóban található szénhidrátok lassan szívódnak fel, ezért glikémiás indexük (GI) alacsony (borsó és lencse GI < 30). A hagyományos, gabonamentes száraztápok burgonyaport (GI 90) vagy tápiókát (GI 85) használnak szénhidrátforrásként. FRISS, VÍZBEN OLDHATÓ ÉTRENDI ROST A friss, helyben termelt úritök és más egyéb kabakosok bőségesen tartalmaznak vízben oldható étrendi rostokat, melyek jótékony hatással vannak a széklet mennyiségére és állagára. A hagyományos száraztápok különféle élelmiszeripari mellékterméket (paradicsompép, cukorrépapép- vagy szeletek) használnak étrendi rostok forrásaként, melyek a vízben oldható fajtából keveset tartalmaznak. HELYBEN TERMELT GYÓGYNÖVÉNYEK A Champion Petfoods kizárólag az Öböl-szigeteken (Brit Columbia) termelt és szárított gyógynövényeket használja. FREEZE DRIED ÍZFOKOZÁS Friss bölénymájat, friss szarvasmájat, friss kecskemájat és friss jávorszarvasmájat lefagyasztunk, majd vákuum segítségével kirobbantjuk belőlük a nedvességet. A fenséges májakból készült fagyasztva szárított porral bevonjuk a tápszemcséket, az eredmény: természetes és vad illatok, továbbá páratlan ízletesség! A hagyományos száraztápok hagyományos ízfokozókat használnak.

8 BÖLÉNY (4. összetevő) A CANADIAN RANGELAND BISON FARM TULAJDONOSA, THOMAS ACKERMAN, SZÁMÁRA FONTOS AZ ÁLLATAINAK JÓLÉTE. A BÖLÉNYEK A LACOMBE MELLETTI FARMON SZÜLETNEK ÉS NEVELKEDNEK FEL, A VÁGÓÁLLATOK KEVESEBB MINT 1 ÓRÁT UTAZNAK A VÁGÓHÍDIG, EZÉRT JELENTŐSEN CSÖKKEN A STRESSZ SZINTJE, ÉS EZ JÓTÉKONYAN HAT A HÚS MINŐSÉGÉRE.

9 ORIJEN TUNDRA BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ TM EGÉSZ PRÉDA TM PÁRATLAN ÖSSZETÉTEL AZ ELSŐ 10 ÖSSZETEVŐ HÚS ANALITIKAI ÖSSZETEVŐK ÖSSZETÉTEL KORLÁTOZOTT MENNYISÉG TELJES TÁPLÁLÉK RAGADOZÓKNAK HÚS BELSŐSÉG PORC Nyersfehérje (min.) 38 % Nyerszsír (min.) 18 % Szénhidrát (max.) 18 % Nedvesség (max.) 12 % Nyersrost (max.) 5 % Kalcium (min. / max.) 1,9 % / 2,2 % Foszfor (min. / max.) 1,5 % / 1,8 % Kalcium-foszfor aránya 1,3 : 1 Omega 6 (min.) 1,8 % LS (min.) 1,6 % Omega 3 (min.) 1,4 % DHS (min.) 0,5 % EPS (min.) 0,4 % Omega 6-Omega 3 aránya 1,3 : 1 Glükózamin (min.) 600 mg / kg Kondroitin-szulfát (min.) 800 mg/kg Nyershamu (max.) 9,5 % Kecske (4 %)*, szarvas (4 %)*, birka (4 %)*, bölény (4 %)*, sarkvidéki szajbling (4 %)*, nyúl (4 %)*, kacsa (4 %)*, acélosfejű pisztráng (4 %)*, szardínia (4 %)*, alaszkai tőkehal (4 %)*, dehidratált kecske (4 %), dehidratált szarvas (4 %), dehidratált lepényhal (4 %), dehidratált birka (4 %), dehidratált kék puha tőkehal (4 %), vöröslencse, zöldborsó, kacsazsír (3,5 %), dehidratált hering (3 %), dehidratált sávos tőkehal (3 %), garbanzó bab, sárgaborsó, lucerna, tengeri moszat, úritök*, tök*, tőkehalmáj (1,5 %)*, kecskebendő (1,5 %)*, kecskemáj (1,5 %)*, birkabendő (1,5 %)*, birkamáj (1,5 %)*, szarvasbendő (1,5 %)*, szarvasmáj (1,5 %)*, sárgarépa*, spenót*, alma*, körte*, tőzegáfonya*, fagyasztva szárított jávorszarvasmáj, fagyasztva szárított szarvasmáj, fagyasztva szárított bölénymáj, fagyasztva szárított kecskemáj, kevert tokoferolok, borókabogyó, csipkebogyó, gyermekláncfűgyökér, bodzavirág, orvosi körömvirág, szárított vadcikóriagyökér, szárított Enterococcus faecium erjesztett készítmény. *Frissen vagy nyersen érkezik. ENERGIATARTALOM-és MEGOSZLÁS Az ORIJEN TUNDRA döntően fehérjékből és zsírokból (és nem szénhidrátokból) látja el a kutya szervezetét kalóriákkal, hasonlóan a természet által biztosított étrendhez. Az ORIJEN TUNDRA számított metabolikus energiatartalma (ME) 3840 kcal/kg, vagy 461 kcal/250 ml-es pohár (120 g). Az energia 40 %-a fehérjékből, 42 %-a zsírokból, 18 %-a gyümölcsökből és zöldségekből származik.

10 SARKIVDÉKI SZAJBLING (5. összetevő) A LEGENDÁS YUKON FOLYÓ TISZTA VIZEIBEN TENYÉSZTIK A SARKVIDÉKI SZAJBLINGOT. A HALAK NEM KAPNAK NÖVEKEDÉSI HORMONOKAT VAGY ANTIBIOTIKUMOKAT. AZ ICY WATERS ARCTIC CHARR CÉG SZÁLLÍTJA A PRÉMIUM HALHÚSOKAT FRISSEN ÉS TARTÓSÍTÓSZER-MENTESEN.

11 ) ACÉLOSFEJŰ PISZTRÁNG (8. összetevő) ONTARIO TARTOMÁNY TISZTA TAVAIBAN TENYÉSZTIK EZT A CSODÁLATOS HALAT NÖVEKEDÉSI HORMONOK ÉS ANTIBIOTIKUMOK HASZNÁLATÁT MELLŐZVE. A COLD WATER FISHERIES HALÁSZATI CÉG FOLYAMATOSAN BIZTOSÍTJA A FRISS ÉS JÓ MINŐSÉGŰ PISZTRÁNGHÚST.

12 EGÉSZ PRÉDA TM HÚS BELSŐSÉG PORC KECSKE (1. összetevő) A BRINDLE KECSKÉKET RANCSON, RIDEG TARTÁSÚ KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT TENYÉSZTIK ALBERTA TARTOMÁNYBAN, BLACKFALDS VÁROSA MELLETT. MARVIN BUIT, A MARLAWN FARM TULAJDONOSA, A FRISS KECSKEHÚS BESZÁLLÍTÓJA. AZ ÁLLATOK DÖNTŐEN FŰVEL TÁPLÁLKOZNAK, AMELY KIEGÉSZÜL LUCERNÁVAL ÉS ÁRPÁVAL, SEMMI HORMON VAGY ANTIBIOTIKUM. GYÁRTÓ: CHAMPION PETFOODS LP Ave., Morinville, Alberta, Kanada, T8R 1K7. A gyár EU regisztrációs száma: EC CD11. Magyarországi forgalmazó: ACANA Magyarország Kft, 2120 Dunakeszi, Barátság útja 12/B. Tel.: acana@acana.hu.

ÖSSZETEVŐK KALÓRIAMEGOSZLÁS

ÖSSZETEVŐK KALÓRIAMEGOSZLÁS PRÉRIFARMOK ALBERTA TARTOMÁNYBAN a c a n a. h u TELJES ÉRTÉKŰ KUTYAELEDEL AZ ÖSSZES FAJTA RÉSZÉRE GYÁRUNK ALBERTA TARTOMÁNY SZÍVÉBEN HELYEZKEDIK EL. HATALMAS KITERJEDÉSŰ ÉS TER- MÉKENY PRÉRI, SZÁMOS MEZŐGAZDASÁGI

Részletesebben

A MACSKÁK EGY TITOKZATOS TÁRSASÁG. WALTER SCOTT DÍJNYERTES BIOLOGICALLY APPROPRIATE MACSKAELEDELEK HELYI ALAPANYAGOKBÓL

A MACSKÁK EGY TITOKZATOS TÁRSASÁG. WALTER SCOTT DÍJNYERTES BIOLOGICALLY APPROPRIATE MACSKAELEDELEK HELYI ALAPANYAGOKBÓL A MACSKÁK EGY TITOKZATOS TÁRSASÁG. WALTER SCOTT DÍJNYERTES BIOLOGICALLY APPROPRIATE MACSKAELEDELEK HELYI ALAPANYAGOKBÓL MINDENHOL M A MACSKARAJ BENNÜNK A CHAMPION PETFOODS EGY DÍJNYERTES, KANADAI KISÁLLATELEDEL-

Részletesebben

DÍJNYERTES BIOLOGICALLY APPROPRIATE KUTYAELEDELEK HELYI ALAPANYAGOKBÓL SINGLES

DÍJNYERTES BIOLOGICALLY APPROPRIATE KUTYAELEDELEK HELYI ALAPANYAGOKBÓL SINGLES DÍJNYERTES BIOLOGICALLY APPROPRIATE KUTYAELEDELEK HELYI ALAPANYAGOKBÓL CLASSICS HERITAGE REGIONALS SINGLES A KUTYAIMÁDÓ MEGBÍZNAK B MINDENHOL A CHAMPION PETFOODS EGY DÍJNYERTES, KANADAI KISÁLLATELEDEL-GYÁRTÓ,

Részletesebben

EREDETI TERMÉKEK. KIVÉTELES MINŐSÉG.

EREDETI TERMÉKEK. KIVÉTELES MINŐSÉG. EREDETI TERMÉKEK. KIVÉTELES MINŐSÉG. A három különleges ACANA termék 50 % húsból készült: a szabadon tartott csirke, pulyka és a mélyalmos tojás a környék prérifarmjairól származik, a vadon fogott halakat

Részletesebben

ÖSSZETEVŐK. homoktövis, cikóriagyökér, csalán, vörös málna levele, máriatövis, borsmentalevél, körömvirágszirom,

ÖSSZETEVŐK. homoktövis, cikóriagyökér, csalán, vörös málna levele, máriatövis, borsmentalevél, körömvirágszirom, A FANTASZTIKUS SZIKLÁS-HEGYSÉG NYUGAT-KANADÁBAN a c a n a. h u TELJES ÉRTÉKŰ SZÁRAZELEDEL KISTESTŰ KÖLYÖKKUTYÁK SZÁMÁRA (9 kg felnőtt súly alatt) A KISTESTŰ KÖLYKÖK NAGYON GYORSAN ELÉRIK A FELNŐTT KORT,

Részletesebben

Prémium Minőségű Szárazeledel Kutyáknak

Prémium Minőségű Szárazeledel Kutyáknak ECOPET Prémium Minőségű Szárazeledel Kutyáknak ECOPET A Farmina bemutatja új irányvonalát, az Ecopetet. Hat speciális terméket kínálunk az ember legjobb barátjának, hiszen etetésükkel kapcsolatosan számos

Részletesebben

LÁTOGASSA MEG HONLAPUNKAT, ORIJEN.HU, ÉS NÉZZE MEG A FELHASZNÁLT FRISS HÚSOKRÓL ÉS A GYÁRTÁS- RÓL KÉSZÜLT FILMET!

LÁTOGASSA MEG HONLAPUNKAT, ORIJEN.HU, ÉS NÉZZE MEG A FELHASZNÁLT FRISS HÚSOKRÓL ÉS A GYÁRTÁS- RÓL KÉSZÜLT FILMET! WWW.ORIJEN.HU A biológiai szükségleteknek megfelelő kutya-és macskaeledel gyártása friss helyi alapanyagokból egyedi és komplex gyártási technológiát igényel, amely teljesen eltérő más hagyományos száraztápokétól.

Részletesebben

CHAMPION PETFOODS LP

CHAMPION PETFOODS LP CHAMPION PETFOODS LP TÖRTÉNETÜNK ÉS KÜLDETÉSÜNK acana. hu A MINŐSÉG NEGYED ÉVSZÁZADA A CHAMPION PETFOODS KÜLDETÉSE TISZTA ÉS VILÁGOS; BIOLÓGIAI SZÜKSÉGLETEKNEK MEGFELELŐ TERMÉKET GYÁRTUNK FRISS KANADAI

Részletesebben

A FAJ SZERINTI HELYES ETETÉS EGYSZERŰEN!

A FAJ SZERINTI HELYES ETETÉS EGYSZERŰEN! A FAJ SZERINTI HELYES ETETÉS EGYSZERŰEN! *Bedarfs- und artgerecht richtig füttern / A szükségletnek megfelelő és fajspecifikus etetés. A termékválaszték nem minden eleme nyers, ez függ az országban rendelkezésre

Részletesebben

Dry Pet Food Grain-Free Formulated

Dry Pet Food Grain-Free Formulated Dry Pet Food Grain-Free Formulated Happy pet. Happy You. Happy pet. Happy You. a Farmina filozófia úgy tartják: a kutya az ember legjobb barátja, mi úgy gondoljuk: az ember a kutya legjobb barátja Ezen

Részletesebben

Porcijó KOMPLEX kutyaeledel Teljes értékű állateledel. Porcijó STANDARD kutyaeledel Teljes értékű állateledel. Kiszerelések 3 kg 15 kg 30 kg

Porcijó KOMPLEX kutyaeledel Teljes értékű állateledel. Porcijó STANDARD kutyaeledel Teljes értékű állateledel. Kiszerelések 3 kg 15 kg 30 kg Porcijó KOMPLEX kutyaeledel Az átlagos aktivitású házőrző- és hobbikutyák rendszeres táplálására fejlesztettük ki. Élettanilag optimálisan beállított arányban tartalmazza az összes olyan tápanyagot, ásványi

Részletesebben

Állandó minőség. Das A MERA DOG cég Backwaren-Sortiment. keksz választéka ÖT CSILLAG A NÉGY TAPPANCSNAK.

Állandó minőség. Das A MERA DOG cég Backwaren-Sortiment. keksz választéka ÖT CSILLAG A NÉGY TAPPANCSNAK. MeraDog_kekszek_RZ_MD-Salesfolder_Backwar#118F9 2010.12.05. 18:21 Page 2 Állandó minőség Das A MERA DOG cég Backwaren-Sortiment keksz választéka ÖT CSILLAG A NÉGY TAPPANCSNAK. MeraDog_kekszek_RZ_MD-Salesfolder_Backwar#118F9

Részletesebben

KITTEN 1-12 HÓNAP. Teljes értékű, kiegyensúlyozott táplálék kiscicák, vemhes vagy szoptató macskák számára.

KITTEN 1-12 HÓNAP. Teljes értékű, kiegyensúlyozott táplálék kiscicák, vemhes vagy szoptató macskák számára. www.farmina.hu A MATISSE termékcsalád a kiváló minőségű macskatápok teljes választékát kínálja mindenfajta macska számára, melyek: Étvágygerjesztőek, így a legigényesebb és legkényesebb ízlés kielégítésére

Részletesebben

Life. High Premium A csúcsminőségű termékcsoport

Life. High Premium A csúcsminőségű termékcsoport Life High Premium A csúcsminőségű termékcsoport Tengerimalacok Mi az állatok tápláléka a természetben? Nyulak Gyógynövények Patkányok Bogarak Törpe Hörcsögök Bogarak Csincsillák Hörcsögök Bogarak Egerek

Részletesebben

DOG VITAL. Adult ADULT ALL BREED CSIRKEHÚSSAL. ...hogy kedvence egészséges és hosszú életű legyen PRÉMIUM MINŐSÉGŰ SZÁRAZELEDELEK

DOG VITAL. Adult ADULT ALL BREED CSIRKEHÚSSAL. ...hogy kedvence egészséges és hosszú életű legyen PRÉMIUM MINŐSÉGŰ SZÁRAZELEDELEK ADULT CSIRKEHÚSSAL Az ADULT WITH CHICKEN FORMULA egy teljes értékű kiegyensúlyozott eledel felnőtt kutyák részére, normál fizikai aktivitás esetén. Az ADULT WITH CHICKEN ALL BREED FORMULA csirkezsírt tartalmaz,

Részletesebben

egészség tetôtôl talpig kedvence számára!

egészség tetôtôl talpig kedvence számára! egészség tetôtôl talpig kedvence számára! Chicopee minőségi prémium eledel Egészséges életet biztosító módszer A Chicopee egy minőségi prémium eledel, melyet arra fejlesztettek ki, hogy a család minden

Részletesebben

A BIOETANOL GYÁRTÁS MELLÉKTERMÉKEI MINT ALTERNATÍV FEHÉRJEFORRÁSOK. Mézes Miklós Szent István Egyetem Takarmányozástani Tanszék

A BIOETANOL GYÁRTÁS MELLÉKTERMÉKEI MINT ALTERNATÍV FEHÉRJEFORRÁSOK. Mézes Miklós Szent István Egyetem Takarmányozástani Tanszék A BIOETANOL GYÁRTÁS MELLÉKTERMÉKEI MINT ALTERNATÍV FEHÉRJEFORRÁSOK Mézes Miklós Szent István Egyetem Takarmányozástani Tanszék MELLÉKTERMÉKEK FELHASZNÁLÁSÁNAK CÉLJA - Nagy mennyiségben és folyamatosan

Részletesebben

A világ 10 legtáplálóbb étele

A világ 10 legtáplálóbb étele Koreai kutatók több, mint 1000 nyers élelmiszer tápanyag információit felhasználva becsülték meg minden étel tápanyag összetevőjét, a napi tápanyag szükséglet kielégítésének tekintetében. Egyes ételek

Részletesebben

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér?

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? Árpa A rizs egyik legegészségesebb alternatívája. Oldható rostokat tartalmaz, fogyasztása után pedig hosszabb ideig érezzük

Részletesebben

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus Hogyan táplt plálkozzunk lkozzunk egészs szségesen? Parnicsán Kinga dietetikus A táplálkozás jelentősége Táplálkozás: Az anyagcseréhez szükséges anyagok bevitele a szervezetbe. A táplálkozás célja: - energia

Részletesebben

Tökéletes választás. táplálkozás szempontjából érzékeny kutyák számára.

Tökéletes választás. táplálkozás szempontjából érzékeny kutyák számára. Tökéletes választás táplálkozás szempontjából érzékeny kutyák számára. prémium szárazeledel mindenféle termetű és korú kutyának. A SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. egyedülálló a táplálkozás szempontjából

Részletesebben

SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD.

SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. Tökéletes a szükségleteknek megfelelő táplálkozáshoz. SELECT GOLD Complete prémium szárazeledel mindenféle termetű és életkorú kutya számára. A SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. kiváló minőségű, funkcionális,

Részletesebben

AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK

AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK A mai rohanó világban egyre gyakrabban érkezik el az a pillanat, amikor összefut a nyál a szánkban és a nagymamáink által elkészített,

Részletesebben

ITALIAN FORMULA. Bajnokokat táplálunk. Termék katalógus professzionális tenyésztőknek

ITALIAN FORMULA. Bajnokokat táplálunk. Termék katalógus professzionális tenyésztőknek ITALIAN FORMULA Bajnokokat táplálunk Termék katalógus professzionális tenyésztőknek A legújabb Farmina termékeket a legfejlettebb technológia segítségével gyártjuk. Ez a technológia kiterjed a tápok előállítására

Részletesebben

Úszó sportolók táplálkozása

Úszó sportolók táplálkozása Úszó sportolók táplálkozása 11-16 éves úszók részére Győr, 2017. október 30. Börzsei Cecília / Dietetikus A sporttáplálkozás célja A terhelhetőség optimalizálása Gyors kifáradás elkerülése Gyors regeneráció

Részletesebben

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Étel/ital Táplálék Táplálék Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Szénhidrát Vagyis: keményítő, élelmi rostok megemésztve: szőlőcukor, rostok Melyik élelmiszerben? Gabona, és feldolgozási

Részletesebben

ZÖLDSÉGEK, GYÜMÖLCSÖK. -jelentős források: vitamin, ásványi elem, élelmi rost, szerves sav, pigment

ZÖLDSÉGEK, GYÜMÖLCSÖK. -jelentős források: vitamin, ásványi elem, élelmi rost, szerves sav, pigment ZÖLDSÉGEK, GYÜMÖLCSÖK -olcsók, könnyen beszerezhetők gyakoriak -100 kg évente -napi élelem egyötöde -arányuk általában nem kielégítő -nyersen, feldolgozva, tartósítva -gyökér, gumó, hagyma, szár, levél,

Részletesebben

AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK

AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK A mai rohanó világban egyre gyakrabban érkezik el az a pillanat, amikor összefut a nyál a szánkban és a nagymamáink által elkészített,

Részletesebben

Katz Menu minden típusú macskának

Katz Menu minden típusú macskának Katz Menu minden típusú macskának Katz Menu minden típusú macskának Válogatós vagy jó étvágyú? Aktív vagy inkább lusta? Játékos vagy tapasztalt? Itt a KATZ MENU eleség minden típusú macskának. Az Ön kedvencének

Részletesebben

ENERGYS L Ó T A K A R M Á N Y O K

ENERGYS L Ó T A K A R M Á N Y O K ENERGYS L Ó T A K A R M Á N Y O K RELAX Granulált takarmány alacsony terhelésnek kitett lovak számára Termékkód: 2210 A takarmány elsősorban alacsony igénybevételnek kitett lovak, hobbi lovak és gyakorló

Részletesebben

Baby Gold malactápszer 99-3010

Baby Gold malactápszer 99-3010 Baby Gold malactápszer 99-3010 Szopós malacok részére, a megszületést követı naptól 8-9 kg-os élıtömeg eléréséig Hıkezelt tejtermék, növényi fehérje, szerves savak, növényizsír, vitaminok, ásványi anyagok,

Részletesebben

volt szó. Szénhidrát A szénhidrátok az

volt szó. Szénhidrát A szénhidrátok az Táplálkozási ismeretek haladóknak II. Az előző fejezetben a fehérjéket alkotó aminosavakról volt szó. Most folytassuk a szénhidrátokkal. Azt az alapismeretek III. részében már megtanultuk, hogyan kell

Részletesebben

Forrás: Az állateledelek helyes címkézési gyakorlatának kódexe, FEDIAF 2011. október 20 http://www.fediaf.org/self-regulation/

Forrás: Az állateledelek helyes címkézési gyakorlatának kódexe, FEDIAF 2011. október 20 http://www.fediaf.org/self-regulation/ AZ ÁLLATELEDEL CÍMKE A VÁSÁRLÓK SZÁMÁRA KÉSZÍTETT TÁJÉKOZTATÁS Forrás: Az állateledelek helyes címkézési gyakorlatának kódexe, FEDIAF 2011. október 20 http://www.fediaf.org/self-regulation/ 1. Bevezetés

Részletesebben

Sütőipari termékkoncepciók

Sütőipari termékkoncepciók Sütőipari termékkoncepciók Ismerkedjen meg legsikeresebb és legkedveltebb koncepcióinkkal! A Zeelandia termékfejlesztése a nemzetközi fogyasztói piac felmérésein alapszik. Termékkoncepcióit ez alapján

Részletesebben

TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN. Magas koleszterinszint

TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN. Magas koleszterinszint TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB201220022 EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN Magas koleszterinszint Tudja e Ön, hogy mennyi az átlagos koleszterinbevitel a magyar lakosság körében? 500-600

Részletesebben

Rendelés: http://www.acanashop.hu acanashop@primcom.hu 06-20/250-8870

Rendelés: http://www.acanashop.hu acanashop@primcom.hu 06-20/250-8870 Az Earthborn Holistic eledelek természetes és teljes értékű táplálást kínálnak kutyájának, magas minőségű összetevőkkel. A kutyák iránti szeretetünk miatt fejlesztettünk ki ezeket a hatékony eledeleket,

Részletesebben

Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek

Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek Kovács Ildikó dietetikus Egészséges Magyarországért Egyesület Szívbarát program Diabétesz 2007. Életmód és kezelés Budapest, 2006. június 2. Cukorbetegek étrendje

Részletesebben

Minden energiaszükséglethez megfelelő.

Minden energiaszükséglethez megfelelő. Minden energiaszükséglethez megfelelő. SELECT GOLD prémium szárazeledel - mindenféle termetű, különleges táplálást igénylő kutyák számára. A SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. Active SELECT GOLD Active

Részletesebben

AQUA GARANT TÁP HALAK SZÁMÁRA. Fotolia.com - Rostislav Ageev, Fische: W. Hauer 08/

AQUA GARANT TÁP HALAK SZÁMÁRA. Fotolia.com - Rostislav Ageev, Fische: W. Hauer 08/ AQUA GARANT TÁP HALAK SZÁMÁRA Fotolia.com - Rostislav Ageev, Fische: W. Hauer 08/2018 Indítótáp Aqua Start 0,4...3 Aqua Start 0,6...4 Aqua Start 1,0...4 Aqua Start 1,2...5 Aqua Start 1,5...5 Pisztráng

Részletesebben

Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, zab rost, só)

Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, zab rost, só) Összetevők Összetevők Glükóz szirup Szárított édesített vörös áfonya 15% (vörös áfonya, cukor, napraforgó olaj) Zabpehely 14% Puffasztott búza 13% Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor,

Részletesebben

SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD.

SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. Rendkívül jó fajtatiszta macskák számára SELECT GOLD Maine Coon és perzsamcskák számára. A SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. SELECT GOLD fajtatiszta macskák számára egyedi prémium-minoség A fajtatiszta

Részletesebben

Macskatápok. Adult Cat

Macskatápok. Adult Cat A szokásos előfordulás mellett minden termékben fehérjéhez kapcsolt formában is megtalálhatók a főbb ásványi anyagok ezzel biztosítva a teljes beépülést. Több termék tartalmazza a nélkülözhetetlen kondroitin-szulfátot

Részletesebben

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Halat? Amit tartalmaz a halhús 1. Vitaminok:a halhús A, D, B 12, B 1, B 2 vitaminokat

Részletesebben

PORTFÓLIÓNK. DARLING eledelek

PORTFÓLIÓNK. DARLING eledelek PORTFÓLIÓNK DARLING eledelek DARLING minőségi állateledel a család négylábú tagjai számára. Kedvencének teljes értékű étrendet biztosít ezzel a termékkel, mely a tápanyagokat és vitaminokat megfelelő arányban

Részletesebben

TestLine - Környezetismeret bemeneti mérés Minta feladatsor

TestLine - Környezetismeret bemeneti mérés Minta feladatsor soportosítsd az állatokat élőhelyük szerint! 1. 3:10 Normál tyúk vaddisznó szarvas szarvasmarha róka kecske Vadon élő állatok Ház körül élő állatok 2. kérdés nagyobb mint egy önálló oldal, ezért nem tud

Részletesebben

TestLine - Környezetismeret bemeneti mérés Minta feladatsor

TestLine - Környezetismeret bemeneti mérés Minta feladatsor soportosítsd a világtájakat! 1. 4:04 Normál Jelöld! G H északkelet észak kelet délkelet délnyugat nyugat dél északnyugat minden sorban pontosan egy helyes válasz van ŐVILÁGTÁJK MLLÉKVILÁGTÁJK Jelöld! Melyik

Részletesebben

Adult. Dinner. Normál igénybevételnek kitett kutyák számára. Normál igénybevételnek kitett, kifejlett kutyák. Szárazeledel

Adult. Dinner. Normál igénybevételnek kitett kutyák számára. Normál igénybevételnek kitett, kifejlett kutyák. Szárazeledel Normál igénybevételnek kitett kutyák számára A nyersanyagok gondos kiválasztása, zsenge baromfihús, egészséges burgonya és hidegen préselt szőlőmagliszt biztosítja, hogy a BELCANDO Adult Dinner az ideális

Részletesebben

Termékadat. Összetevők. 100 g por 1 adag (200 g) (50 g por ml víz) Tápanyagok. Összetevők. Sovány tej

Termékadat. Összetevők. 100 g por 1 adag (200 g) (50 g por ml víz) Tápanyagok. Összetevők. Sovány tej Termékadat Összetevők Összetevők Sovány tej 17,4% kekszliszt (búzaliszt, szacharóz, vaj, édes savópor, térfogatnövelő szer: kálium-karbonát, só, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, vanília) Növényi

Részletesebben

MULTIVITAMINOS csokoládészelet

MULTIVITAMINOS csokoládészelet www.upperbars.hu MULTIVITAMINOS Az UpperBars-nál megalkottunk egy vitaminokban, ásványi anyagokban és növényi kivonatokban gazdag szeletes csokoládé termékcsaládot, amely egyedülálló kezdeményezés Európában!

Részletesebben

kedvenceinknek kedvenc snacket

kedvenceinknek kedvenc snacket kedvenceinknek kedvenc snacket Tartalomjegyzék RÓLUNK 03 SGS INSTITUT FRESENIUS 04 A DOKAS TÖRTÉNETE 27 A MINŐSÉG ALAPJA 28 TERMÉKFEJLESZTÉS 29 ÖSSZETÉTEL ÉS ÖSSZETEVŐK 30 KEDVENC HÁZIÁLLATAINK 31 TERMÉKKÍNÁLAT

Részletesebben

Baby Top prestarter E 10

Baby Top prestarter E 10 Baby Top prestarter E 10 Késztakarmány szopós malacoknak, a fialást követö 3. naptól 42-45 napos korig. Növényi zsír, szója, tejpor, búza, kukorica, korpa, foszfor forrás, vitaminok, nyomelemek, takarmány

Részletesebben

- CHICOPEE PRÉMIUM KUTYATÁP-

- CHICOPEE PRÉMIUM KUTYATÁP- - CHICOPEE PRÉMIUM KUTYATÁP- www.yodaboltja.superwebaruhaz.hu Szuperprémium Kutyaeledelek,Hobby-állatfelszerelés AKC121 Kiszerelés: 15kg : 13 990,-ft : Chicopee Adult Fish&Rice Teljes értékű eledel felnőtt

Részletesebben

AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK

AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK Baromfitakarmányok Central intenzív brojler indító 5% komplett premix kokcidiosztatikummal Kiegészítő takarmány Cikkszám: 412-115-01 Nettó súly: 25kg tak.mész, búzatak.liszt,

Részletesebben

Ökrök takarmányozása

Ökrök takarmányozása Ökrök takarmányozása Pisztácia, mogyoró Főbb jellemzőik: Alacsony zsír, ásványi anyag és rosttartalom Fehérjéjük (2-3%) nagyrészt NPN anyagokból áll Kevés keményítőt, vagy cukrot tartalmaznak Száraz, hűvös

Részletesebben

the advanced nutritions from experts

the advanced nutritions from experts i t y p e t f o o d h i g h q u a l the advanced nutritions from experts gmo free CRUELTY free colorants free no soya omega 3&6 100% guarantee NO artificial preservatives teljes értékû kiegyensúlyozott

Részletesebben

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor IceCenter Budapest Dr Géczi Gábor A jégkorongozó céljai Minél jobb játékos legyen Válogatottság NHL? Edzésen való teljesítés Mérkőzésen való teljesítés Mindez nem olyan hatékony, ha nem fordít kellő figyelmet

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 5. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

LÓTA K A R M Á N YO K MEMBER OF ROYAL DE HEUS

LÓTA K A R M Á N YO K MEMBER OF ROYAL DE HEUS LÓT K R M Á N YO K MMBR OF ROYL D HUS RLX Granulált takarmány alacsony terhelésnek kitett lovak számára takarmány elsősorban alacsony igénybevételnek kitett lovak, hobbi lovak és gyakorló lovak számára

Részletesebben

Súlycsoportos Sportágak Táplálkozása

Súlycsoportos Sportágak Táplálkozása Súlycsoportos Sportágak Táplálkozása Súlycsoportos sportágak Gyorserő sportágak közé soroljuk - 50-60 % szénhidrát - 25-20 % fehérje - 15-20 % zsír Ezen arányok személyre szabottan, kor, nem, célok, súlycsoport

Részletesebben

Kiegyensúlyozott táplálkozás. Energiát adó tápanyagok. Energia. Kiegyensúlyozott étrend. Energiát nem szolgáltató tápanyagok.

Kiegyensúlyozott táplálkozás. Energiát adó tápanyagok. Energia. Kiegyensúlyozott étrend. Energiát nem szolgáltató tápanyagok. Nem lehet elég korán kezdeni Kiegyensúlyozott táplálkozás Energia- és tápanyagszükséglet és a fogyasztás közötti egyensúly RENDSZERESSÉG+VÁLTOZATOSSÁG+MÉRTÉKLETESSÉG Életműködésekhez alapanyagcsere Növekedéshez

Részletesebben

II. félév, 2 óra. Készült az Európai unió finanszírozásával megvalósuló iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

II. félév, 2 óra. Készült az Európai unió finanszírozásával megvalósuló iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 1. osztályos tanulók részére II. félév, 2 óra Készült az Európai

Részletesebben

MELLÉKLET. a következőhöz: A BIZOTTSÁG (EU) / RENDELETE

MELLÉKLET. a következőhöz: A BIZOTTSÁG (EU) / RENDELETE EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.12.11. C(2017) 8238 final ANNEX 1 MELLÉKLET a következőhöz: A BIZOTTSÁG (EU) / RENDELETE a takarmányok forgalomba hozataláról és felhasználásáról szóló 767/2009/EK európai

Részletesebben

FRISKIES Kutyaeledelek

FRISKIES Kutyaeledelek FRISKIES Kutyaeledelek Imádja különleges kutyáját és azt a lelkesedést és örömöt, amit a családjába csempész? Nem lenne nagyszerű, ha segíthetne neki abban, hogy energikus és egészséges maradjon? A FRISKIES

Részletesebben

Bábolna. Takarmányozási Program. Malac Takarmánykeverékek

Bábolna. Takarmányozási Program. Malac Takarmánykeverékek Bábolna Takarmányozási Program Malac Takarmánykeverékek Tisztelt Partnerünk! Jelen kiadványunkban szeretnénk átfogó képet nyújtani a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. által gyártott sertéstakarmányokról.

Részletesebben

Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért

Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért 2008L0038 HU 27.01.2014 003.001 1 Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért B A BIZOTTSÁG 2008/38/EK IRÁNYELVE (2008. március 5.)

Részletesebben

Termékkatalógus Veterinary HPM Macska terméksor 2015. MÁRCIUS

Termékkatalógus Veterinary HPM Macska terméksor 2015. MÁRCIUS Termékkatalógus Veterinary HPM Macska terméksor 2015. MÁRCIUS Baby Global Preventive Profile A kölyökmacskáknál a növekedésnek pontosan meghatározott energia-, fehérje- és ásványianyag-igénye van, amit

Részletesebben

Miért egészséges a sertéshús?

Miért egészséges a sertéshús? A sertéshúsból készült étel a családi és a társadalmi ünnepek, vendégváró asztalok egyik fő fogása, jó okkal. A sertéshús fogyasztása gasztronómiai élmény, tápanyag gazdagsága miatt táplálkozásunk szerves

Részletesebben

EGÉSZSÉGES TÁPLÁLÉK, AMELY A MACSKÁKNAK IS ÍZLIK WAHRE LIEBE (IGAZI SZERETET)

EGÉSZSÉGES TÁPLÁLÉK, AMELY A MACSKÁKNAK IS ÍZLIK WAHRE LIEBE (IGAZI SZERETET) EGÉSZSÉGES TÁPLÁLÉK, AMELY A MACSKÁKNAK IS ÍZLIK WAHRE LIEBE (IGAZI SZERETET) Az igazi szeretet, felelősségvállalást jelent. Macskánk megbízik bennünk, mi pedig gondoskodunk arról, hogy kedvencünk élvezhesse

Részletesebben

VITAMINOK- EGÉSZSÉGÜNK JÓ BARÁTAI. Prim. mag. Branislava BeloviÊ, dr. med.

VITAMINOK- EGÉSZSÉGÜNK JÓ BARÁTAI. Prim. mag. Branislava BeloviÊ, dr. med. VITAMINOK- EGÉSZSÉGÜNK JÓ BARÁTAI Prim. mag. Branislava BeloviÊ, dr. med. 2 BIZTŐSÍTSUNK MAGUNKNAK ELEGENDO MENNYISÉGŰ VITAMINT! HOGYAN? VÁLTOZATOS ÉTREND SEGÍTSÉGÉVEL! A TÁPLÁLKOZÁS PIRAMIS MINDEN EGYES

Részletesebben

Húskedvelők vagyunk a húsevők természetes táplálék javaslata CARNI LOVE. facebook.com/carnilove www.carnilove.com

Húskedvelők vagyunk a húsevők természetes táplálék javaslata CARNI LOVE. facebook.com/carnilove www.carnilove.com Húskedvelők vagyunk a húsevők természetes táplálék javaslata CARNI facebook.com/carnilove www.carnilove.com Szuperprémium kutyatáplálék CARNI A farkashoz hasonlóan a kutya is természetes húsevő állat.

Részletesebben

Figuactiv Szeletek. Az LR diéta innovációja: 1 szelet = 1 étkezés

Figuactiv Szeletek. Az LR diéta innovációja: 1 szelet = 1 étkezés Figuactiv Szeletek Az LR diéta innovációja: 1 szelet = 1 étkezés Egyre kevesebb az idınk, és sokat utazunk. Utazások során vagy munka közben gyakran nincs lehetıség arra, hogy az ember készítsen magának

Részletesebben

It s dogalicious! Super Premium Dogfood

It s dogalicious! Super Premium Dogfood It s dogalicious! Super Premium Dogfood 10 ok arra, hogy miért válassza az EURO-PREMIUM termékeit 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 A letisztult, átlátható termékpaletta segítségével könnyen kiválasztható kutyájának

Részletesebben

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv SMART DIET Táplálkozási kézikönyv A Smart Diet diéta segítségével elégetheti a különböző területekről a zsírpárnákat, különösen a hasról, lábakról, és a karokról. Többféle diéta létezik. Vannak szétválasztó

Részletesebben

Mezőgazdasági számla

Mezőgazdasági számla 3. előadás Mezőgazdasági számla Megnevezés Folyó alapáron 2009 2010 2011 +) Gabonafélék (vetőmaggal) 393 047 458 021 679 591 Ipari növények (hüvelyesekkel) 151 957 159 261 248 061 Takarmánynövények 42

Részletesebben

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja Formula 1 Shake Formula 2 Multivitaminkomplex Rost tabletta Herbalife Formula 1 shake - egészséges étkezés Az ízletes Formula 1 shake finom, könnyen elkészíthető egészséges

Részletesebben

Táplálkozási tanácsok cukorbetegeknek

Táplálkozási tanácsok cukorbetegeknek Táplálkozási tanácsok cukorbetegeknek Minden ember, aki egészségesen szeretne élni, megfelelően kell, hogy táplálkozzon. Ez nemcsak az egészséges anyagcseréjű személyre vonatkozik, hanem a cukorbetegre

Részletesebben

TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN. Vesebetegségek

TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN. Vesebetegségek TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB201220022 EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN Vesebetegségek Leggyakoribb vesebetegségek: - vesekövesség - gyulladások - veseelégtelenség Az étrendi kezelés alapja:

Részletesebben

Premixek lovaknak. Agronatúr Kft. 9330 Kapuvár, Ipartelepi út. 9. Tel./fax: +36 96 245 176 Mobil: 06 20 9 50 60 46 www.agronatur.

Premixek lovaknak. Agronatúr Kft. 9330 Kapuvár, Ipartelepi út. 9. Tel./fax: +36 96 245 176 Mobil: 06 20 9 50 60 46 www.agronatur. Premixek lovaknak A termék tartalmazza mindazokat a vitaminokat, makró és mikroelemeket, melyekre a fokozott fizikai és szellemi igénybevételkor nagyobb mennyiségben van szüksége a szervezetnek és amelyeket

Részletesebben

SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD.

SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. Rendkívül jó különleges igények kielégítésére Prémium minőségű nedves eledel a SELECT GOLD-tól. A SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. SELECT GOLD mert minden macska más. Prémium összetevők minden receptúrában.

Részletesebben

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Egy bölcs mondás szerint az leszel, amit eszel, vagyis elmondhatjuk, hogy létünk, így az egészségünk A szervezetünk nem működik megfelelően, ha nem kapja meg

Részletesebben

Javítóvizsga tematika. 9. i, c Termelés elmélet. Nagyné Erős Irén

Javítóvizsga tematika. 9. i, c Termelés elmélet. Nagyné Erős Irén 9. i, c Termelés elmélet 1. Vendéglátás feladatai 2. Vendéglátás jelentősége 3. A vendéglátás tevékenységi körei: főfolyamatok: árubeszerzés, áruszállítás 4. Főfolyamatok: áruátvétel, raktározás 5. Főfolyamatok:

Részletesebben

Termékkatalógus Veterinary HPM KutyA terméksor 2015. MÁRCIUS

Termékkatalógus Veterinary HPM KutyA terméksor 2015. MÁRCIUS Termékkatalógus Veterinary HPM KutyA terméksor 2015. MÁRCIUS Baby SMALL & TOY A kistestű fajtáknál a növekedés rövid ideig tart, az egészséges fejlődésnek intenzív energia-, fehérje- és ásványianyag-igénye

Részletesebben

Életerő, Sport és Fittség

Életerő, Sport és Fittség Életerő, Sport és Fittség Guarana Tabletta Tapasztalja meg a Guarana élénkítő hatását A Guarana egy Dél-Amerikában őshonos cserje, koffein tartalma, élénkítő serkentő hatásai miatt használják Kényelmes

Részletesebben

Ez megközelítőleg minden trofikus szinten érvényes, mivel a fogyasztók általában a felvett energia legfeljebb 5 20 %-át képesek szervezetükbe

Ez megközelítőleg minden trofikus szinten érvényes, mivel a fogyasztók általában a felvett energia legfeljebb 5 20 %-át képesek szervezetükbe ÉLŐ RENDSZEREK ENERGIAFORGALMA Az egyes táplálkozási (trofikus) szinteket elérő energiamennyiség nemcsak a termelők által megkötött energiától függ, hanem a fogyasztók energiaátalakítási hatékonyságától

Részletesebben

Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak

Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak Horányi Tamás Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülte Étrend-kiegészítők, gyógyhatású

Részletesebben

PHYSIOLick előnyei. CARO előnyei. Beltartalom

PHYSIOLick előnyei. CARO előnyei. Beltartalom Miért használjunk PHYSIOLick CARO-t? A PHYSIOLick CARO speciális ásványi nyalótömb szarvasmarhák és kecskék számára. vitaminokat tartalmaz, így alkalmas a tömegtakarmány alapú adagok kiegészítésére. CARO

Részletesebben

16. ÁRUCSOPORT 119 IV. ÁRUOSZTÁLY ALKOHOLTARTALMÚ FOLYADÉKOK ÉS ECET; DOHÁNY ÉS ELKÉSZÍTETT DOHÁNYPÓTLÓK

16. ÁRUCSOPORT 119 IV. ÁRUOSZTÁLY ALKOHOLTARTALMÚ FOLYADÉKOK ÉS ECET; DOHÁNY ÉS ELKÉSZÍTETT DOHÁNYPÓTLÓK 16. ÁRUCSOPORT 119 IV. ÁRUOSZTÁLY Megjegyzés ÉLELMISZER-KÉSZÍTMÉNYEK; ITALOK, ALKOHOLTARTALMÚ FOLYADÉKOK ÉS ECET; DOHÁNY ÉS ELKÉSZÍTETT DOHÁNYPÓTLÓK 1. Ebben az áruosztályban a labdacs (pellet) kifejezés

Részletesebben

Egészséges ételek, életmódjához igazodva

Egészséges ételek, életmódjához igazodva 1 w 01/10 5299-Herbalife Formula 1 Shakes & Express Bar Gatefold ID: 5299-F1 Shakes & Exp Bar Gatefold_HU Egészséges ételek, életmódjához igazodva Formula 1 Shake a megfelelő testsúly-kontroll megoldás

Részletesebben

Elixír az izületek védelmére

Elixír az izületek védelmére Elixír az izületek védelmére Glükozamin Segíti az ízületi porcok és kötőszövetek épülését Eredmeny mar 1 7 nap utan Porcképző szulfátok Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatás Collagén peptid Elősegíti

Részletesebben

A DDGS a takarmányozás aranytartaléka

A DDGS a takarmányozás aranytartaléka A DDGS (Distillers Dried Grains with Solubles) magyarra fordítva szárított gabonatörköly, aminek az alapanyaga kukorica. Kevéssé ismert, hogy a kukorica feldolgozásával előállított bioetanol nem a folyamat

Részletesebben

TAKARMÁNYOZÁSTAN. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010

TAKARMÁNYOZÁSTAN. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 TAKARMÁNYOZÁSTAN Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 Kihívások a gazdasági állatok takarmányozásában Előzmények: Állati eredetű termékekkel kapcsolatos botrányok BSE

Részletesebben

Egészséges életért a Mezőcsáti Kistérségben TÁMOP-6.1.2/LHH-09/1-2010-0008

Egészséges életért a Mezőcsáti Kistérségben TÁMOP-6.1.2/LHH-09/1-2010-0008 Mit is jelent az egészséges táplálkozás? Az egészséges táplálkozás a különféle ételek és italok megfelelő arányban és mennyiségben, kellő változatossággal történő, rendszeres fogyasztását jelenti. Nincsenek

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Problémacsillapító szülőknek Hogyan legyen kevesebb gondom a gyermekemmel? Nagy Erika, 2012 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

Összetevők. Összetevők. Sovány tej. Savótermék (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből)) Galakto-oligoszacharidok (tejből) Szukróz

Összetevők. Összetevők. Sovány tej. Savótermék (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből)) Galakto-oligoszacharidok (tejből) Szukróz Összetevők Összetevők Sovány tej Savótermék (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből)) Galakto-oligoszacharidok (tejből) Szukróz Pálma olaj Napraforgó olaj Repce olaj Laktóz (tejből) Kalcium-foszfát

Részletesebben

Prémium kutyatáp szakértőknek

Prémium kutyatáp szakértőknek Prémium kutyatáp szakértőknek JUNIOR Teljes értékű, kiegyensúlyozott eleség növekedésben lévő kölyökkutyáknak. JUNIOR MAXI Teljes értékű, kiegyensúlyozott eleség növekedésben lévő, nagytestű kölyökkutyáknak

Részletesebben

SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD.

SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. Rendkívül jó a sajátos igények kielégítésére. Az új, a szükségleteknek még jobban megfelelő SELECT GOLD szárazeledel macskák számára. A SZERETET ARANYAT ÉR. SELECT GOLD. SELECT GOLD mert minden macska

Részletesebben

NEMZETI ERİFORRÁS MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység

NEMZETI ERİFORRÁS MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység NEMZETI ERİFORRÁS MINISZTÉRIUM Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 3117-09/1 Szóbeli vizsgatevékenység Szóbeli vizsgatevékenység idıtartama: 45 perc A /07. (V. 21.) SZMM rendelet

Részletesebben

INTENZÍV BROILER INDÍTÓ

INTENZÍV BROILER INDÍTÓ INTENZÍV BROILER INDÍTÓ Cikkszám: 4-131-012-01 Felhasználási javaslat: 0-14 napos korig Háromfázisos etetési technológiát teljes körűen kielégítő takarmány fajtától függetlenül, biztonságos, ellenőrzött

Részletesebben

Javítóvizsga 2013/2014. Annus Anita. Az állati test bonctani felépítése. Az elemek, vegyületek, sejtek, szövetek, szervek,szervrendszerek, szervezet.

Javítóvizsga 2013/2014. Annus Anita. Az állati test bonctani felépítése. Az elemek, vegyületek, sejtek, szövetek, szervek,szervrendszerek, szervezet. Javítóvizsga 2013/2014 Annus Anita 9.a Anatómia Az állati test bonctani felépítése. Az elemek, vegyületek, sejtek, szövetek, szervek,szervrendszerek, szervezet. A csontok feladata, felépítése, csont szerkezete,

Részletesebben