EM Vezeték nélküli 150Mbps USBadapter

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EM4554 - Vezeték nélküli 150Mbps USBadapter"

Átírás

1 2 M A G Y A R EM Vezeték nélküli 150Mbps USBadapter WPS-sel Figyelmeztetések és felhívások Az Európai Parlament törvényei, irányelvei és jogszabályai értelmében egyes (vezeték nélküli) eszközök használatát az Európai Unió egyes tagállamaiban korlátozások érinthetik. Az Európai Unió egyes tagállamaiban a termék használata tilalom alá eshet. Az ebben a Megfelelőségi nyilatkozatban foglalt figyelmeztetéssel kapcsolatos további információk megtalálhatók a dokumentum utolsó oldalán! Tartalomjegyzék 1.0 Jótállási feltételek Bevezetés Funkciók és jellemzők A csomag tartalma Telepítés Szoftvertelepítés (Windows 2000, XP és Vista) A vezeték nélküli hálózat biztonságossá tétele Csatlakozás vezeték nélküli hálózathoz Csatlakozás Windows 2000 használatával Csatlakozás Windows XP használatával Csatlakozás Windows Vista használatával A mellékelt szoftver használata Információk a vezeték nélküli kapcsolatról Profil szerkesztése Profil aktiválása vagy törlése A hálózat biztonságossá tétele WPS segítségével Gyakran ismétlődő kérdések Szerviz és támogatás Megfelelőségi nyilatkozat Jótállási feltételek Az Eminent öt éves garanciája valamennyi Eminent termékre érvényes, a vásárlás előtt vagy alatt említett kivételekkel. Amennyiben használt Eminent terméket vásárolt, a garancia maradék időtartama a termék első vásárlója általi vásárlás időpontjától számítandó. Az Eminent garanciája valamennyi Eminent termékre, illetve a főtermékre nem bontható módon csatlakoztatott és/vagy szerelt alkatrészekre érvényes. Az Eminent garanciája nem érvényes a hálózati tápegységekre, akkumulátorokra, antennákra és egyéb termékekre, amelyek nincsenek egybeépítve a főtermékkel, vagy ahhoz közvetlenül csatlakoztatva, illetve azon termékekre, amelyekről minden

2 3 M A G Y A R kétséget kizáróan feltételezhető, hogy a főtermék normál elhasználódásától eltérő mértékű elhasználódást mutatnak. Az Eminent garanciája nem vonatkozik azon termékekre, amelyeket rendeltetés ellenesen használnak vagy külső befolyásnak tettek ki és/vagy az Eminent cégtől eltérő más személy nyitott ki. 2.0 Bevezetés Gratulálunk a minőségi Eminent termék megvásárlásához! A terméket az Eminent szakemberei alapos tesztelésnek vetették alá. Probléma esetén az Eminent öt év jótállást biztosít a termékre. Kérjük, hogy a kézikönyvet és a nyugtát őrizze meg, és tartsa biztonságos helyen. Regisztrálja termékét a oldalon! Ez lehetővé teszi a termékkel kapcsolatos frissítések fogadását. 2.1 Funkciók és jellemzők Az Eminent EM4554 különösen alkalmas arra, hogy asztali vagy notebook számítógépe számára biztosítsa a vezeték nélküli hálózatok elérését. Az EM4554 egy vezeték nélküli USB 2.0 hálózati adapter, amely asztali vagy notebook számítógéphez csatlakoztatható. Amint ez megtörténik, asztali vagy notebook számítógépe gyorsan és egyszerűen csatlakozhat vezeték nélküli hálózathoz. Az EM4554 maximális adatátviteli sebessége 150 Mbps, ha EM4551 vagy EM4552 eszközhöz csatlakoztatják! Az EM4554 különösen alkalmas audió és videó adatfolyamok rendkívül gyors fogadására. Az EM4554 a legmodernebb biztonsági technológiákkal van felszerelve, pl. WPA és WPA2. Ha az EM4551 vezeték nélküli N routerrel együtt használják, egyetlen gombnyomásra biztonságossá teheti a hálózatát. Ennél egyszerűbben nem teheti biztonságossá vezeték nélküli hálózatát! 2.2 A csomag tartalma A csomagnak a következőket kell tartalmaznia: EM4554 vezeték nélküli USB-adapter. CD-ROM kézikönyvvel, szoftverrel és illesztőprogrammal. Használati utasítás. 3.0 Telepítés Ez az EM4554 telepítését magyarázó fejezet. Az USB-adapter helyes telepítéséhez kövesse az alábbi lépéseket.

3 4 M A G Y A R 3.1 Szoftvertelepítés (Windows 2000, XP és Vista) 1. Indítsa el a számítógépet. 2. Helyezze a mellékelt telepítő CD-ROM-ot a számítógép CD-ROM vagy DVDmeghajtójába. 3. A telepítés automatikusan elindul. 4. Ha a telepítő nem indul el automatikusan, akkor azt a CD-ROM-on található Setup.exe fájlra történő kattintással indíthatja el manuálisan. 5. Válassza az Angol opciót. 6. Kattintson a Tovább gombra. 7. Válassza az Illesztőprogram és Ralink WLAN segédprogram telepítése elemet. 8. Ha Windows Vista rendszert használ, a folytatáshoz engedély megadására lehet szükség. 9. Windows XP vagy Vista használata esetén, válassza a Microsoft zéró konfiguráció eszközt, majd kattintson a Tovább gombra. (Windows 2000 használata esetén a Ralink WLAN segédprogram konfigurációs eszköz telepítése automatikusan megtörténik.) 10. Kattintson az Telepítés elemre. 11. Erre az illesztőprogram telepítve lesz. A folyamat több percig is eltarthat. 12. Kattintson a Befejezés gombra a telepítés befejezéséhez. 13. Indítsa újra a számítógépet a Windows Start menün keresztül 14. Csatlakoztassa az EM4554-et a számítógép egyik szabad USB-csatlakozójához, miután a Windows újraindult. 15. A Windows automatikusan meg fogja keresni az új hardvert, és automatikusan telepíti a szoftvert. A Windows Vista engedélyt kérhet a szoftver telepítésére. 4.0 A vezeték nélküli hálózat biztonságossá tétele Annak érdekében, hogy megelőzze vezeték nélküli hálózata váratlan vendégek általi használatát, nyomatékosan javasoljuk a vezeték nélküli hálózat biztonságossá tételét. Ezt a biztonsági funkciót (kulcs) be kell tölteni a vezeték nélküli modembe vagy vezeték nélküli routerbe. A modem vagy router ezután titkosított jelet küld ki, amelyet harmadik felek nem tudnak elérni. Vezeték nélküli hálózata különféle szinten történő biztonságossá tételéhez számos módszer létezik. Győződjön meg arról, hogy valamennyi vezeték nélküli eszköz képes alkalmazni a kívánt módszert. A legkorszerűbb és egyben leghatékonyabb mód vezeték nélküli hálózatának biztonságossá tételéhez a WPA(2) (WiFi Protected Access). Az alábbiakban vezeték nélküli hálózatának biztonságossá tételéhez említünk néhány hasznos tippet. A vezeték nélküli biztonság telepítését és aktiválását illetően tekintse meg vezeték nélküli routere és/vagy modeme kézikönyvét.

4 5 M A G Y A R Írja le a beállításokat, mint pl.: a biztonsági módszer, titkosítás szintje (bitek száma), megadás módja (ASCII, Hex stb.), a biztonsági kulcs és a kulcs index. A hálózata összes vezeték nélküli eszközét egyforma beállításokkal konfigurálja. Tipp: az Eminent EM4050 wlink, EM4450, EM4551/EM4552 vagy EM4216/17 wsurf használata esetén a lehető leghatékonyabb biztonsági módot használhatja: WPA vagy WPA2. E biztonsági módok valamelyikének használatát javasoljuk. 5.0 Csatlakozás vezeték nélküli hálózathoz A Windows 2000 nem rendelkezik beépített vezeték nélküli támogatással. Ezért jár az EM4554-hez különleges konfiguráló szoftver, amely megfelel Windows verziójának. Folytassa az 5.1. bekezdéssel. A Windows XP rendelkezik beépített vezeték nélküli támogatással. Javasoljuk a Windows XP Service Pack 3 telepítését. A szoftvert a következő oldalról töltheti le ingyenesen: Ez a szoftver javítja a vezeték nélküli biztonságot. Folytassa az 5.2. bekezdéssel. A Windows Vista is rendelkezik beépített vezeték nélküli támogatással. Ez a támogatás kissé eltér a Windows XP-től. Folytassa az 5.3. bekezdéssel. 5.1 Csatlakozás Windows 2000 használatával 1. Kattintson duplán a zöld R ikonra (a jobb alsó sarokban, az óra mellett). Ha nincs kapcsolat, itt vörös X látható. 2. Láthatóvá válik a RaUI szoftverprogram. 3. Kattintson a Hálózat gombra. 4. Kattintson az Új keresés gombra, hogy vezeték nélküli hálózatot keressen. 5. Duplán kattintson egy vezeték nélküli hálózatra, hogy hozzá kapcsolódjon. 6. Ha nem biztonságos, létrejön a kapcsolat. Ilyen esetben átugorhatja a következő lépéseket. 7. Az innentől említett lépéseknek meg kell egyezniük a vezeték nélküli router vagy modem beállításaival. Elképzelhető, hogy korábban feljegyezte e beállításokat (lehet, hogy a vezeték nélküli router vagy modem beállítása során leírta a beállításokat). 8. Kattintson a Profil gombra. 9. Kattintson a Hozzáadás gombra. 10. Az SSID pont alatt adjon nevet hálózatnának. 11. Kattintson a Hitel.\Titk. elemre. 12. Válassza ki a használt titkosítás típusát és töltse ki jelszavát a Kulcs mezőben. 13. Kattintson az OK gombra. 14. Kattintson az Aktiválás elemre a profil aktiválásához. Létrejön a kapcsolat. 15. Gratulálunk! Sikeresen telepítette a vezeték nélküli hálózati adaptert.

5 6 M A G Y A R 5.2 Csatlakozás Windows XP használatával 1. Jobb gombbal kattintson a zöld R ikonra. (a jobb alsó sarokban, az óra mellett). Ha nincs kapcsolat, az ikonon vörös X látható. 2. Kattintson a Zéró konfiguráció használata elemre. 3. Jobb gombbal kattintson a vezeték nélküli hálózat ikonra (a jobb alsó sarokban, az óra mellett). 4. Kattintson az Elérhető vezeték nélküli hálózatok megtekintése elemre. 5. A Windows most megjeleníti az elérhető vezeték nélküli hálózatok listáját. 6. Válassza ki azt a vezeték nélküli hálózatot, amelyhez csatlakozni kíván. 7. Kattintson a Csatlakozás elemre. 8. Ha nem biztonságos és Service Pack 1-et használ, meg kell jelölnie a Csatlakozás nem biztonságos hálózathoz is mezőt. 9. Ha biztonságos, a Windows automatikusan a hálózati kulcs megadására fogja kérni. Gépelje be a hálózati kulcsot, majd kattintson a Csatlakozás gombra. 10. Gratulálunk! Sikeresen telepítette a vezeték nélküli hálózati adaptert. 5.3 Csatlakozás Windows Vista használatával 1. Jobb gombbal kattintson a vezeték nélküli hálózat ikonra (a jobb alsó sarokban, az óra mellett). 2. Kattintson a Hálózatoz kapcsolódás elemre. 3. A Windows Vista most megjeleníti az összes elérhető vezeték nélküli hálózatot. 4. Duplán kattintson arra a vezeték nélküli hálózatra, amelyhez csatlakozni kíván. 5. Ha a kívánt hálózat biztonságos, a Windows a hálózati kulcs megadására fogja kérni. Töltse ki a hálózati kulcsot. 6. Kattintson a Csatlakozás elemre. Ez több másodpercet vehet igénybe. 7. Jelölje ki a Hálózat mentése és/vagy A kapcsolat automatikus indítása elemet, ha ezentúl automatikusan kíván a hálózathoz csatlakozni. 8. Gratulálunk! Sikeresen telepítette a vezeték nélküli hálózati adaptert. 6.0 A mellékelt szoftver használata A Vezeték nélküli zéró konfigurációt le kell tiltani a Windows XP alatt, hogy a mellékelt szoftver összes funkcióját kihasználhassa. 1. Jobb gombbal kattintson a zöld R ikonra (a jobb alsó sarokban, az óra mellett). 2. Ha lehetséges, kattintson a Raconfig használata mint konfiguráló segédprogram elemre. Ha nem választhatja ezt a lehetőséget, már megtörtént a szoftver aktiválása. 6.1 Információk a vezeték nélküli kapcsolatról 1. Duplán kattintson a zöld R ikonra (a jobb alsó sarokban, az óra mellett). 2. Megjelenik a RaUI szoftveralkalmazás.

6 7 M A G Y A R 3. Kattintson a Profil gombra. Ezen a képernyőn az aktuális kapcsolat profilja látható. 4. A következő információ tekinthető meg: - Állapot : Mutatja a hálózat bevét és címét. - Extra infó : mutatja a kapcsolat információit. - Csatorna : Mutatja a vezeték nélküli hálózat csatornaszámát. - Hitelesítés : mutatja a hálózat hitelesítésének típusát. - Titkosítás : mutatja a hálózat titkosításának típusát. - Hálózat típusa : mutatja, hogy a hálózati adapter az internethez (Infrastruktúra) vagy másik számítógéphez (Peer to Peer) kapcsolódik. - IP-cím / Alhálózati maszk / Alapértelmezett átjáró : mutatja a kapcsolat IPinformációit. - Kapcsolat minősége : mutatja a kapcsolat minőségét. Minél zöldebb a sáv, annál jobb a minősége. - Jel erőssége : a jelerősséget mutatja. Minél zöldebb a sáv, annál erősebb a jel. - Zaj erőssége : mutatja az aktuális csatorna háttérzajának mennyiségét. 5. Kattintson a Bezárás gombra az ablak bezárásához. 6.2 Profil szerkesztése 1. Duplán kattintson a zöld R ikonra (a jobb alsó sarokban, az óra mellett). 2. Láthatóvá válik a RaUI szoftverprogram. 3. Kattintson a Profil fülre. Megjelennek a megfelelő hálózatnevekhez tartozó profilok. Amennyiben még nem hozott létre profilt, ez a képernyő üres lesz. 4. Kattintson a Szerkesztés vagy Hozzáadás elemre profil módosításához, illetve létrehozásához. 5. Töltse ki a profil nevét. Az alapértelmezett név a Prof1. 6. Az SSID pont alatt válassza ki hálózata nevét. 7. Ha nem biztonságos, átugorhatja a következő lépéseket. 8. Kattintson a Hitel.\Titk. elemre. 9. Válassza ki a biztonság megfelelő típusát a Hitelesítés elemben, és töltse ki jelszavát a Kulcs mezőben. 10. Kattintson az OK gombra. 11. Kattintson az Aktiválás elemre az új profil aktiválásához. Létrejön a kapcsolat. 6.3 Profil aktiválása vagy törlése 1. Kattintson duplán a zöld R ikonra, illetve a vörös R ikonra, ha nincs kapcsolat. (a jobb alsó sarokban, az óra mellett). 2. Láthatóvá válik a RaUI szoftverprogram. 3. Kattintson a Profil gombra. Látni fogja a meglévő profilokat a hozzájuk tartozó hálózatnevekkel. 4. Válassza ki a használni kívánt profilt. 5. Kattintson a Törlés elemre a profil törléséhez, vagy az Aktiválás gombra, hogy

7 8 M A G Y A R a profilt a kapcsolatot ezentúl létesítő alapértelmezett profillá állítsa be. 7.0 A hálózat biztonságossá tétele WPS segítségével Az EM4554 úgynevezett WPS gombbal rendelkezik. Ha olyan vezeték nélküli routerrel rendelkezik, amely WPS funkcióval van felszerelve, mint pl. az EM4551, a vezeték nélküli hálózatát pillanatok alatt biztonságossá teheti, ha a WPS gombot a vezeték nélküli routeren és a vezeték nélküli vevőn megnyomja. A WPS funkció használatához kövesse az alábbi lépéseket. A következő példában elmagyarázzuk a WPS használatát EM4551 vezeték nélküli N routerrel és EM4554 vezeték nélküli USB vevővel összefüggésben. 1. Jobb gombbal kattintson a zöld R ikonra, illetve a vörös R ikonra, ha nincs kapcsolat. 2. Válassza a Raconfig használata mint konfiguráló segédprogram elemet. 3. Jobb gombbal kattintson újból a zöld vagy vörös R ikonra, és válassza a Konfig. segédprogram indítása elemet. 4. Láthatóvá válik a RaUI szoftverprogram. 5. Kattintson a WPS elemre. 6. Nyomja meg és tartsa lenyomva a reset/wps gombot a EM4551 hátulján kb. 1 másodpercig. 7. A WLAN LED kialszik. Ez nem hibajelenség. 8. Most nyomja meg és tartsa lenyomva a WPS gombot a EM4554-en kb. 3 másodpercig. 9. Az EM4554 megkeresi az EM4551 jelét. 10. Az EM4551 és EM4554 megállapodnak a titkosított kulcs használatában. Amint ez a folyamat lezárul, megjelenik a WPS profil sikeres lekérése üzenet. 11. A WLAN LED ismét kigyullad. 12. Gratulálunk! Sikeresen biztonságossá tette hálózatát és vezeték nélkül kapcsolódhat az internethez. Megjegyzés: A fenti lépések követésével egyszerűen kibővítheti vezeték nélküli hálózatát további vezeték nélküli vevőkkel, amelyek támogatják a WPS-t. 8.0 Gyakran ismétlődő kérdések K : Tudom-e növelni vezeték nélküli adapterem hatósugarát? V: Vezeték nélküli eszközök esetében a szabály az, hogy kisebb sebességen nagyobb távolság hidalható át. Alapértelmezésképpen az Ön vezeték nélküli adaptere nagyobb sebességre van állítva. Ha a távolság a vezetékmentes adapter és a router között nagy, akkor érdemes lehet a vezetékmentes adaptert alacsonyabb sebességre állítani - 54 Mbps (802.11G) vagy 11 Mbps (802.11B). A kisebb sebesség lehetővé teszi, hogy a jel nagyobb

8 9 M A G Y A R távolságot tegyen meg, de egyúttal behatárolja a kapcsolat maximális sebességét. Kövesse ezeket a lépéseket: Nyissa meg a Ralink segédprogramot. Kattintson a Speciális gombra. Válassza a B/G vagy B lehetőséget. Kattintson az Alkalmaz gombra a beállítások mentéséhez. K: Az EM4554 vezeték nélküli N vevő. Használhatom-e ezt az adaptert vezeték nélküli routeren, amely csak a vezeték nélküli B vagy G szabványt támogatja? V: Az EN4554-et kifejezetten 300 N routerrel való használatra tervezték. EM4554 minden további nélkül működőképes a régebbi B vagy G szabvánnyal. 9.0 Szerviz és támogatás Ezt a használati utasítást az Eminent szakemberei írták. Ha problémát tapasztal a termék telepítése vagy használata során, akkor töltse ki a támogatási űrlapot a weboldalon: Megfelelőségi nyilatkozat Az Ön biztonsága, illetve a terméknek az Európai Bizottság által megalkotott irányelveknek és jogszabályoknak való megfelelése érdekében beszerezheti a termékére vonatkozó Megfelelőségi Nyilatkozatot, ha üzenetet küld az címre. Ezt levélben is megteheti: Eminent Computer Supplies P.O. Box AG Geleen The Netherlands Tel Világosan tüntesse fel a Declaration of Conformity szöveget, és azon termék rendelési számát, amelyhez Megfelelőségi Nyilatkozatot szeretne kérni.

A csomag tartalma. Műszaki segítség. N900 vezeték nélküli, kétsávos Gigabit WNDR4500 útválasztó telepítési útmutató

A csomag tartalma. Műszaki segítség. N900 vezeték nélküli, kétsávos Gigabit WNDR4500 útválasztó telepítési útmutató Műszaki segítség Köszönjük, hogy NETGEAR terméket választott. A készülék telepítését követően keresse meg a gyári számot a készülék címkéjén, és a számmal regisztrálja a terméket a https://my.netgear.com

Részletesebben

LASERJET PRO 100 COLOR MFP M175. Felhasználói kézikönyv

LASERJET PRO 100 COLOR MFP M175. Felhasználói kézikönyv LASERJET PRO 100 COLOR MFP M175 Felhasználói kézikönyv LaserJet Pro 100 color MFP M175 Felhasználói kézikönyv Copyright és licenc 2012 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Előzetes írásbeli

Részletesebben

Hálózati használati útmutató

Hálózati használati útmutató Multiprotokoll on-board Ethernet nyomtatószerver Hálózati használati útmutató HL-5250DN HL-5270DN Kérjük, a nyomtató használata előtt gondosan olvassa el a kézikönyvet. A kézikönyvet bármikor megtekintheti

Részletesebben

U.S. Robotics 802.11g 54Mbps Router

U.S. Robotics 802.11g 54Mbps Router U.S. Robotics 802.11g 54Mbps Router FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ rev 1.0 9-04 R24.0778.00 Védjegyek: A többi termék és cégnév az adott nevek tulajdonosainak bejegyzett védjegyei. TARTALOMJEGYZÉK A 802,11g 54Mbps

Részletesebben

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusoknál) Felhasználói útmutató

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusoknál) Felhasználói útmutató Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusoknál) Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Hálózati beállítások...24

Tartalomjegyzék. Hálózati beállítások...24 Tartalomjegyzék A készülék tulajdonságai... 4 A csomag tartalma... 4 Rendszer követelmények... 4 Bevezetés... 5 Tulajdonságok... 5 Hardware tulajdonságok... 7 Elülső oldal... 7 Hátulsó oldal... 8 Technológiák

Részletesebben

T-Mobile Communication Center Termékismertetô

T-Mobile Communication Center Termékismertetô T-Mobile Communication Center Termékismertetô Márkajelek! A T-Mobile és a T-Mobile Communication Center a Deutsche Telekom Csoport bejegyzett márkajelei.! A Windows 98SE, a Windows 2000 és a Windows XP

Részletesebben

Használati utasítás. Magyar

Használati utasítás. Magyar Használati utasítás Magyar Ez a tájékoztató a következő Y-cam termékekre vonatkozik: Y-cam Black S/SD Y-cam Knight S/SD Y-cam White S/SD Y-cam Bullet A tájékoztatóban felsorolt szolgáltatások és műveletek

Részletesebben

Wireless-N otthoni vezetéknélküli router

Wireless-N otthoni vezetéknélküli router FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Wireless-N otthoni vezetéknélküli router Model: WRT120N A kézikönyv használata A kézikönyv használata A kézikönyv olvasása közben különböző ikonokkal találkozhat, melyek egy adott

Részletesebben

Ubee EVW3226 Advanced Wireless Voice Gateway

Ubee EVW3226 Advanced Wireless Voice Gateway Ubee EVW3226 Advanced Wireless Voice Gateway Előfizetői használati útmutató 2013. január www.ubeeinteractive.com Ubee Interactive Europe Beech Avenue 54-80 1119 PW Schiphol Rijk Hollandia Értékesítés (e-mail):

Részletesebben

Dell XPS 630i Felhasználói kézikönyv

Dell XPS 630i Felhasználói kézikönyv Dell XPS 630i Felhasználói kézikönyv Model DCDR01 www.dell.com support.dell.com Megjegyzések, figyelmeztetések és óvintézkedések MEGJEGYZÉS: A MEGJEGYZÉSEK a számítógép biztonságosabb és hatékonyabb használatát

Részletesebben

X746x, X748x. Használati útmutató. 2014. október www.lexmark.com. Géptípus(ok): 7526 Modell(ek): 576, 776

X746x, X748x. Használati útmutató. 2014. október www.lexmark.com. Géptípus(ok): 7526 Modell(ek): 576, 776 X746x, X748x Használati útmutató 2014. október www.lexmark.com Géptípus(ok): 7526 Modell(ek): 576, 776 Tartalom 2 Tartalom Biztonsági információk...6 Információk a nyomtatóról...8 További információk a

Részletesebben

Wi-Fi beállítási útmutató

Wi-Fi beállítási útmutató Wi-Fi beállítási útmutató uu Bevezetés Két vezeték nélküli LAN mód lehetséges: infrastruktúra mód a hozzáférési ponton keresztül történő és ad-hoc mód a vezeték nélküli LAN eszközhöz (pl. laptop) történő

Részletesebben

INSPIRON ÜZEMBEÁLLÍTÁSI ÚTMUTATÓ

INSPIRON ÜZEMBEÁLLÍTÁSI ÚTMUTATÓ INSPIRON ÜZEMBEÁLLÍTÁSI ÚTMUTATÓ Típus PP19S Megjegyzések, figyelmeztetések és Vigyázat üzenetek MEGJEGYZÉS: A MEGJEGYZÉSEK a számítógép biztonságosabb és hatékonyabb használatát elősegítő fontos tudnivalókat

Részletesebben

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R)

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Easy, Reliable & Secure Telepítési útmutató N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Védjegyek Az egyéb márka- és terméknevek a tulajdonosaik védjegyei vagy bejegyzett védjegyei. Az itt közölt adatok előzetes figyelmeztetés

Részletesebben

Gyors üzembe helyezés

Gyors üzembe helyezés Gyors üzembe helyezés AC1200 WiFi tartománybővítő EX6150 típus Kezdő lépések A NETGEAR WiFi bővítő a meglévő WiFi hálózat jelének erősítésével kibővíti a WiFi hálózat hatókörét, és fokozza a nagyobb távolságú

Részletesebben

Útmutató a vezeték nélküli hálózat beállításához NPD4759-00 HU

Útmutató a vezeték nélküli hálózat beállításához NPD4759-00 HU Útmutató a vezeték nélküli hálózat beállításához NPD4759-00 HU A hálózat ellenőrzése Ellenőrizze számítógépe hálózati beállításait, majd határozza meg a következő teendőket. Kövesse a saját, környezetére

Részletesebben

TC7200.20 Wireless Voice Cable Gateway Felhasználói kézikönyv

TC7200.20 Wireless Voice Cable Gateway Felhasználói kézikönyv TC7200.20 Wireless Voice Cable Gateway Felhasználói kézikönyv Oldal 1 / 82 Az eszköz biztonságos használata Biztonsági előírások Ezt a terméket az európai és a helyi biztonsági előírások alapján gyártották,

Részletesebben

Telepítési leírás Dokumentum verzió: v2.3. HUN. Sec-CAM IP MEGAPIXEL FELBONTÁSÚ IP KAMERÁK

Telepítési leírás Dokumentum verzió: v2.3. HUN. Sec-CAM IP MEGAPIXEL FELBONTÁSÚ IP KAMERÁK Telepítési leírás Dokumentum verzió: v2.3. HUN Sec-CAM IP MEGAPIXEL FELBONTÁSÚ IP KAMERÁK 1. TARTALOM 1. Tartalom... 2 2. Termék bemutatása... 5 2.1 Termék összegzése... 5 2.2 Termék használhatósága...

Részletesebben

IDENTIVISION IIP- MegaPixel felbontású IP kamerák Telepítési leírás

IDENTIVISION IIP- MegaPixel felbontású IP kamerák Telepítési leírás IDENTIVISION IIP- MegaPixel felbontású IP kamerák Telepítési leírás Dokumentum verzió szám: v2.3 HUN TARTALOM 1. 2. 3. Termék bemutatása... 5 1.1 Termék összegzése... 5 1.2 Termék használhatósága... 5

Részletesebben

ESET SMART SECURITY 5

ESET SMART SECURITY 5 ESET SMART SECURITY 5 Felhasználói útmutató (5.0-s és újabb termékverziókhoz) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját ESET SMART SECURITY

Részletesebben

1. Figyelmeztetések. Kérjük, füle védelme érdekében válassza meg a megfelelő hangerőt, amikor fülhallgatót használ.

1. Figyelmeztetések. Kérjük, füle védelme érdekében válassza meg a megfelelő hangerőt, amikor fülhallgatót használ. D2 Magyar 1. Figyelmeztetések Tartsa távol a készüléket nedvességtől és portól. Ne helyezze a készüléket magas hőmérsékletű környezetbe, különösen zárt autóba nagy melegben. Ne ejtse le, ne ütögesse a

Részletesebben

A gyártó a dokumentumban található információkat előzetes figyelmeztetés nélkül módosíthatja.

A gyártó a dokumentumban található információkat előzetes figyelmeztetés nélkül módosíthatja. Első lépések Szerzői jog és licenc Az egyetlen szavatosság a Hewlett-Packard termékekre és szolgáltatásokra az ilyen termékeket és szolgáltatásokat kísérő kifejezett nyilatkozatban van közzétéve. A jelen

Részletesebben

Műszaki segítség. A csomag tartalma. CENTRIA WNDR4700/WNDR4720 Telepítési útmutató

Műszaki segítség. A csomag tartalma. CENTRIA WNDR4700/WNDR4720 Telepítési útmutató Műszaki segítség A készülék telepítését követően keresse meg a gyári számot a készülék címkéjén, és a számmal regisztrálja a terméket a https://my.netgear.com weboldalon. Regisztrálnia kell termékét, mielőtt

Részletesebben

VPOP3 Az Ön elektronikus postaládája. Bevezető útmutató

VPOP3 Az Ön elektronikus postaládája. Bevezető útmutató VPOP3 Az Ön elektronikus postaládája Bevezető útmutató A szerzői jogok védelme Ez a kézikönyv a Paul Smith Computer Services tulajdonát képezi, bárminemű másolása, terjesztése, felhasználása kizárólag

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Copyright 2012, 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Bluetooth jelölés a jogtulajdonos védjegye, amelyet a Hewlett-Packard Company licencmegállapodás keretében használ.

Részletesebben

Gyors kezdési és hibaelhárítási útmutató

Gyors kezdési és hibaelhárítási útmutató Gyors kezdési és hibaelhárítási útmutató TARTALOMJEGYZÉK Fontos információk 2 Számítógépes alapismeretek 4 Biztonság és kényelem... 4 Biztonsági óvintézkedések... 4 Egészségügyi óvintézkedések... 4 Ismerkedés

Részletesebben

E-MANUAL. Köszönjük, hogy Samsung terméket vásárolt. Szélesebb körű szolgáltatásaink igénybevételéhez kérjük, regisztrálja termékét a

E-MANUAL. Köszönjük, hogy Samsung terméket vásárolt. Szélesebb körű szolgáltatásaink igénybevételéhez kérjük, regisztrálja termékét a E-MANUAL Köszönjük, hogy Samsung terméket vásárolt. Szélesebb körű szolgáltatásaink igénybevételéhez kérjük, regisztrálja termékét a www.samsung.com/register Modell Sorozatszám Tartalom e-manual útmutató

Részletesebben

HP Jetdirect nyomtatószerverek

HP Jetdirect nyomtatószerverek HP Jetdirect nyomtatószerverek Útmutató rendszergazdák számára (V.36 verziójú firmver) 2007 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Előzetes írásbeli engedély nélküli másolás, adaptálás vagy

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Smart TV Set Top Box USB SD/MMC O!PLAY MEDIA PRO Felhasználói kézikönyv HUG7276 Elsö kiadás Április 2012 Copyright 2012 ASUSTeK COMPUTER INC. Minden jog fenntartva. Az ASUSTeK COMPUTER INC. ( ASUS ) kifejezett

Részletesebben