Kitöltési útmutató a Bejelentés adójegy és zárjegy felhasználásról című NAV_J08 elektronikus nyomtatványhoz

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kitöltési útmutató a Bejelentés adójegy és zárjegy felhasználásról című NAV_J08 elektronikus nyomtatványhoz"

Átírás

1 Kitöltési útmutató a Bejelentés adójegy és zárjegy felhasználásról című NAV_J08 elektronikus nyomtatványhoz Tartalomjegyzék Bevezetés és jogszabályi háttér Az elektronikus nyomtatvány kitöltése Főlap P01 Pótlap (Felhasználási adatok) P02 Pótlap (Növekedés) P03 Pótlap (Egyéb csökkenés) P04 Pótlap (Adójegy felhasználási adatok)

2 Bevezetés és jogszabályi háttér: A NAV_J08 nyomtatvány az adójegyek és a zárjegyek felhasználásának bejelentésére (napi adatszolgáltatás), illetve a hibás adatszolgáltatás helyesbítésére szolgál. Jogszabályi háttér: évi CXXVII törvény a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól (Jöt.) - 43/2009.(XII.29.) PM rendelet a zárjegy alkalmazásának, a zárjeggyel való elszámolásnak a részletes szabályairól (Zárjegy rendelet) - 14/1998. (IV. 30.) PM rendelet az adójegy igénylésére, visszavételére, alkalmazására vonatkozó részletes szabályokról (Adójegy rendelet) - 12/2009. (VI. 12.) PM rendelet a jövedékiadó- és energiaadó-bevallási, valamint a jövedéki adatszolgáltatási kötelezettségek elektronikus úton történő teljesítésének szabályairól (ER.) A zárjegyet és az adójegyet a Magyar Állam állíttatja elő, és a vámhatóság bocsátja elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül benyújtott megrendelés alapján és elszámolási kötelezettség mellett - zárjegy esetén a zárjegyfelhasználó, - adójegy esetén az adójegy igénylésére jogosult rendelkezésére. A Jöt. napi adatszolgáltatási kötelezettséget határoz meg a zárjegyfelhasználó, illetve az adójegy-felhasználó részére; az adatszolgáltatást elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül kell megküldeni a vámhatóság részére. A zárjegyfelhasználó és az adójegy-felhasználó a napi adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését megelőzően köteles az alkoholtermékeire/dohánygyártmányaira általa alkalmazott GTIN számot bejelenteni, illetve amennyiben nem alkalmaz GTIN számot, akkor VP termékazonosító-számot igényelni az e célra rendszeresített, a vámhatóság internetes honlapján közzétett, nyomtatványkitöltő program segítségével kitöltött nyomtatványon (NAV_J07). A zárjegyek készletváltozásával kapcsolatos napi adatszolgáltatással és a zárjegyfelhasználás elszámolásával kapcsolatos részletszabályokat a Zárjegy rendelet, az adójegyek készletváltozásával kapcsolatos napi adatszolgáltatás és az adójegyekkel történő elszámolás részletszabályait az Adójegy rendelet tartalmazza.

3 Bejelentésre kötelezettek köre: Zárjegyfelhasználó (Jöt. 73. (4) bekezdés): - alkoholtermék adóraktár - közösségi kereskedelmi tevékenységet folytató jövedéki engedélyes kereskedő - importáló - bejegyzett kereskedő Adójegy igénylésére jogosult (Jöt. 98. (3) bekezdés): - dohánygyártmány adóraktár - importáló - bejegyzett kereskedő A bejelentés megküldésének határideje és módja: A zárjegyfelhasználó a napi adatszolgáltatási kötelezettségének jogszabályban meghatározott adattartalommal, elektronikusan, telephelyenként köteles eleget tenni. A vámhatóság részére a) az adóraktár engedélyese a tárgynapon - többműszakos üzemelés esetén a tárgynapon befejezett utolsó műszak végéig - felhelyezett zárjegyekről legkésőbb a felhasználást, b) a bejegyzett kereskedő, a közösségi kereskedelmi tevékenységet folytató jövedéki engedélyes kereskedő a belföldön felhelyezett zárjegyekről legkésőbb a zárjegyfelhelyezési kötelezettsége teljesítésének napját, c) a más tagállamban felhelyezett zárjegyekről a bejegyzett kereskedő legkésőbb az alkoholtermék fogadásának napját, a közösségi kereskedelmi tevékenységet folytató jövedéki engedélyes kereskedő legkésőbb az alkoholtermék belföldre történő beszállításának napját, d) az importáló az importálást megelőzően felhelyezett zárjegyekről legkésőbb az alkoholtermék vámjogi szabad forgalomba bocsátásának napját követő napon köteles a felhelyezés, a fogadás, a beszállítás, illetve a vámjogi szabadforgalomba bocsátás napjára vonatkozó adatokat elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül megküldeni. Több műszakos üzemelés esetén az adóraktár engedélyesének a tárgynapon megkezdett, de a következő napra átnyúló műszak alatt történt zárjegyfelhasználásra vonatkozó adatokat a műszak befejezésének napján kell megküldenie. A zárjegyfelhasználó a zárjegykészletében bekövetkezett, egyéb változásokat is köteles a változás bekövetkezésének napját, illetve a Jöt. 73. (7) bekezdés szerinti készletváltozások esetében a zárjegy visszavételének, megsemmisítésének vagy a külön jogszabályban előírt, a vámhatóság által a (7) bekezdés c) pont esetében felvett jegyzőkönyv felvételének napját követő napon, elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül a vámhatóság részére megküldeni. A hibásan teljesített napi adatszolgáltatási kötelezettség a vámhatóság ellenőrzését megelőzően helyesbíthető, az adott napra vonatkozó napi adatszolgáltatási kötelezettség megismételt teljesítésével.

4 Az adójegy-felhasználó a napi adatszolgáltatási kötelezettségének jogszabályban meghatározott adattartalommal, elektronikusan, telephelyenként köteles eleget tenni. A vámhatóság részére a) az adóraktár engedélyese a tárgynapon - többműszakos üzemelés esetén a tárgynapon befejezett utolsó műszak végéig - felhelyezett adójegyekről legkésőbb a felhasználást, b) a bejegyzett kereskedő a belföldön felhelyezett adójegyekről legkésőbb a felhelyezést, c) a más tagállamban felhelyezett adójegyekről ca) az adóraktár engedélyese legkésőbb a dohánytermék betárolásának napját, cb) a bejegyzett kereskedő legkésőbb a dohánytermék fogadásának napját, d) az importáló az importálást megelőzően felhelyezett adójegyekről legkésőbb a dohánytermék vámjogi szabad forgalomba bocsátásának napját követő napon köteles a felhelyezés, a beszállítás, a fogadás, illetve a vámjogi szabadforgalomba bocsátás napjára vonatkozó adatokat elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül megküldeni. Többműszakos üzemelés esetén az adóraktár engedélyesének a tárgynapon megkezdett, de a következő napra átnyúló műszak alatt történt adójegyfelhasználásra vonatkozó adatokat a műszak befejezésének napján kell megküldenie. Az adójegy-felhasználó az adójegykészletében bekövetkezett egyéb változásokat is köteles a változás bekövetkezésének napját követő napon, elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül a vámhatóság részére megküldeni. A hibásan teljesített napi adatszolgáltatási kötelezettség a vámhatóság ellenőrzését megelőzően helyesbíthető, az adott napra vonatkozó napi adatszolgáltatási kötelezettség megismételt teljesítésével. A nyomtatvány elektronikus úton történő benyújtását megelőző regisztrációk: A nyomtatvány elektronikus úton történő megküldésének feltétele, hogy az ügyfél, illetve a képviselő, meghatalmazott az Ügyfélkapu nyitásához szükséges regisztrációs eljárás során képzett felhasználói névvel és az általa meghatározott jelszóval rendelkezzen. 1. Kormányzati portál regisztráció Amennyiben Ön (személyesen, illetőleg állandó meghatalmazottja, megbízottja által) ügyeit a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál elektronikus úton kívánja intézni, akkor a kormányzati elektronikus ügyintézéshez ún. Ügyfélkapu regisztrációt kell elvégeznie, és a regisztrációt aktiválnia kell. Személyes ügyfélkapu létrehozásához szükséges regisztrációt magánszemély végezhet. Az Ügyfélkapu regisztrációval kapcsolatos bővebb információk a oldalon találhatók, vagy az okmányirodákban, illetve a Kormányablakokban kérhetők.

5 2. VPID szám igénylése A nyomtatvány elektronikus úton történő benyújtásának előfeltétele továbbá, hogy a kötelezett rendelkezzen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott vámazonosító számmal (VPID). A VPID szám igényléséhez szükséges adatlapok, kitöltési útmutatók és általános tájékoztatók a következő elérési úton találhatók meg: 3. Képviselet, állandó meghatalmazás bejelentése a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál Egységes Képviseleti Nyilvántartás regisztráció: az elektronikus adatszolgáltatás hozzáférési jogosultságának kiadását megelőző regisztráció. Az ügyfélnek lehetősége van arra, hogy az állami adó- és vámhatóság előtti eljárásban helyette képviselője, meghatalmazottja járjon el. Ha az ügyfél állandó meghatalmazással, vagy megbízással rendelkező képviselője útján elektronikus úton kívánja ügyeit intézni, a képviselő, az állandó meghatalmazott, megbízott legkésőbb az adóügy első elektronikus intézésének időpontját megelőzően köteles a hatósághoz bejelenteni a képviselt ügyfél nevét, elnevezését és adóazonosító számát. A képviselet/meghatalmazás bejelentésére, az Egységes Képviseleti Nyilvántartásba történő regisztrációra az EGYKE adatlap (Egységes Képviseleti Adatlap) szolgál. A kérelmet a lakóhely szerint illetékes adó- és vámigazgatósághoz kell benyújtani. A regisztrációval kapcsolatos tudnivalók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatalos honlapján az Adó/Adózás rendje menüpontban találhatók. Az EGYKE adatlap a honlap Nyomtatványkitöltő programok menüpontjából érhető el: ok_nav/adatbejelentok_adatmodositok/nav_egyke.html A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerveinek elérhetősége a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Internetes honlapján a Kapcsolat menüpont alatt található.

6 Az elektronikus nyomtatvány kitöltése: Felhívjuk figyelmét, hogy a kitöltés előtt mindig a legfrissebb keret- és nyomtatványkitöltő programot telepítse! Kérjük, hogy a kitöltés megkezdése előtt figyelmesen tanulmányozza át a kitöltő program súgóját, amely a internetes honlapról letölthető. A nyomtatványcsomagokhoz telepíthető súgók dinamikusak, ami azt jelenti, hogy kitöltés közben az F1 gombot leütve a súgó automatikusan az adott mezőhöz tartozó információs oldalt jeleníti meg. Az általános nyomtatvány kitöltő (ÁNYK) program lehetőséget biztosít a kitöltött adatok ellenőrzésére, a nyomtatvány mentésére. A helyes kitöltés eredményeként az Ellenőrzött szó kerül a kinyomtatott oldal aljára. Az ügyfélkapura történő feltöltés a Kapcsolat az ügyfélkapuval menüpont használatával végezhető el. Keretprogram telepítésével kapcsolatos információk elérhetősége: A nyomtatvány használatával kapcsolatosan felmerülő egyéb kérdéseket, illetve a nyomtatvány alkalmazása vagy az elektronikus benyújtás során észlelt hibákat az it.helpdesk@nav.gov.hu címre kérjük jelezni.

7 NAV_J08 nyomtatvány A nyomtatvány 1 főlapból és 4 pótlapból áll. A nyomtatványt kizárólag VPID számmal rendelkező személyek alkalmazhatják. A pótlapok fejrészét a Főlap B) részében megadott azonosítók alapján a program automatikusan feltölti. Általánosan elmondható a nyomtatvány egészére, hogy a rózsaszínnel jelölt mezőket a program automatikusan tölti vagy számolja. A nyomtatvány több helyen tartalmaz értéklistákat, melyek a cella jobb felső sarkában található piros háromszögre történő kattintással érhetők el. Főlap A) része: Az A) részhez tartozó rovatokat a vámhatóság tölti ki! Főlap B) része: Adószáma rovat: A bejelentésre kötelezett részére az állami adóhatóság által kiadott adóigazgatási azonosító, 11 karakter hosszan megadva. Hibásnak minősített nyomtatvány vonalkódja rovat: a rovat inaktív, nem kell kitölteni. VPID száma rovat: A bejelentésre kötelezett részére a vámhatóság által kiadott ügyfél nyilvántartásba vételi vámazonosító szám (fixen megjelenített HU karakterekkel együtt 12 karakter hosszúságban). Hivatkozott beküldési azonosító rovat: Hiánypótlás opció bejelölése esetén ebben a rovatban a vámhatóság által az elektronikusan visszaküldött hiánypótlásra felszólító levélben megadott XML azonosítót kell teljes hosszában feltüntetni (27 karakter, pl.: ). Engedélyszáma rovat: A bejelentésre kötelezett részére a vámhatóság által kiadott engedély betétlapján található szám 13 karakter hosszan megadva (pl.: HU ). Neve rovat: A bejelentésre kötelezett gazdálkodó cégbírósági bejegyzésben szereplő teljes neve vagy az egyéni vállalkozó neve.

8 Telephely címe rovat: A zárjegy-/adójegy-felhasználás helyének címe (irányítószám, település, postafiók/közterület megnevezése, házszám/helyrajzi szám, emelet, ajtó bontásban) Főlap C) része: Hiánypótlás rovat: X-szel kell jelölni, ha a bejelentésre kötelezett a vámhatóság felszólítására hiánypótlási kötelezettségének tesz eleget ezen a nyomtatványon. Javítás rovat: X-szel kell jelölni, ha a felhasználás napjára már korábban benyújtott bejelentés feldolgozása hibátlanul megtörtént, azonban a zárjegy-/adójegy-felhasználó utólagos ellenőrzést követően de a vámhatósági ellenőrzést megelőzően megállapítja, hogy ezen időszakra hibásan teljesítette az adatszolgáltatását. Kitöltött lapok / Lapok darabszáma: Amennyiben a pótlapok közül valamelyik kitöltésre kerül, a kitöltött lapok rovatban automatikusan megjelenik egy X jel, a lapok darabszáma mezőkben pedig az aktuális lapból kitöltött dinamikus lapok száma. Főlap D) része: Zárjegy felhasználás rovat: X-szel kell jelölni zárjegyfelhasználás esetén. Adójegy felhasználás rovat: X-szel kell jelölni adójegy-felhasználás esetén. Felhasználás napja rovat: Azt a dátumot kell feltüntetni, amelyik napon a zárjegyfelhasználás/adójegy-felhasználás ténylegesen megtörtént. Beírható vagy a legördülő naptárból kiválasztható. Főlap E) része: Hitelesítés: A nyomtatványon feltüntetett adatok hitelességét mind a papír alapú, mind az elektronikus nyomtatványoknál az adott benyújtási módnak megfelelő, a hitelesítésre vonatkozó szabályok szerint kell biztosítani. Kelt: A nyomtatvány kitöltésének helye és dátuma. A dátum beírható vagy a legördülő naptárból kiválasztható. Bejelentő azonosító rovat: Ebben a rovatban az ügyfél, illetőleg a képviselettel kapcsolatosan (jelenleg: EGYKE, korábban: R01, R03 nyomtatványon) megadott az Ügyfélkapun regisztrált személy adóazonosító jelét kell megadni.

9 A mező kitöltése kötelező az elektronikus nyomtatvány portálon történő feltöltése esetén! Felhívjuk figyelmét arra, hogy a weblapon történő elektronikus adatfeltöltést is ugyanennek a személynek kell kezdeményeznie! A nyomtatványkitöltő program kizárólag CDV-helyes adóazonosítót fogad el. Hibás adóazonosító megadása esetén a program hibaüzenettel jelez. A nyomtatvány elektronikus úton történő megküldése esetén a hiányzó (nem a regisztráció során megadott), illetve hibás azonosító esetén az előfeldolgozó rendszer a bejelentőt nem tudja azonosítani, és a nyomtatványt visszautasítja. Képviselet, meghatalmazások A nyomtatványt főszabály szerint az ügyfélnek kell aláírnia. Lehetőség van arra is, hogy a nyomtatványt az ügyfél helyett a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvényben (a továbbiakban: Ket.) meghatározott képviselője, meghatalmazottja írja alá, amennyiben törvény nem írja elő az ügyfél személyes eljárását. A képviselettel kapcsolatos részletes szabályokat a Ket /A. -ai tartalmazzák. Az ügyfél helyett eljárhat [Ket. 40. (1) bek.]: - törvényes képviselője vagy - az ügyfél vagy törvényes képviselője által meghatalmazott személy, vagy - az ügyfél és képviselője együtt. Jogi személyt vagy egyéb szervezetet a rá vonatkozó szabályok szerint képviseleti joggal rendelkező személy (jogi személy esetén a Ptk. szerinti törvényes képviselő, szervezeti képviselő, egyéb szervezet esetén a szervezetre vonatkozó jogszabály alapján eljáró képviselő) képviselheti. A meghatalmazásról: - A képviseleti jogosultság igazolására eseti vagy állandó meghatalmazás szolgál. - A meghatalmazás a teljes hatósági eljárásra vagy egyes eljárási cselekményekre szólhat. - A meghatalmazást írásba kell foglalni vagy jegyzőkönyvbe kell mondani. Az írásbeli meghatalmazást közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni, vagy a meghatalmazást ügyintézési rendelkezésben kell megtenni. - Írásbeli meghatalmazás esetén az eredeti meghatalmazást vagy annak hitelesített másolatát az első kapcsolatfelvétel alkalmával kell az iratokhoz csatolni. - Állandó meghatalmazásnak tekintendő a meghatalmazás, ha a meghatalmazó képviseletének ellátására határozatlan ideig, illetőleg visszavonásig, vagy a meghatalmazáson feltüntetett időpontig, illetőleg időtartamon belül az ügyek, kötelezettségek, jogosultságok meghatározott csoportjára vonatkozóan, illetőleg teljes körű eljárási jogosultsággal hatalmazza fel a meghatalmazottat. Felhívjuk a figyelmét, hogy az állami adó- és vámhatóság visszautasítja a meghatalmazott eljárását, ha az nem alkalmas az ügyben a képviselet ellátására, vagy ha képviseleti

10 jogosultságát az erre irányuló hiánypótlási felhívás ellenére sem igazolja. A meghatalmazott visszautasítása esetén a hatóság felhívja az ügyfelet, hogy járjon el személyesen, vagy gondoskodjék a képviselet ellátására alkalmas képviselőről. A jogi személy ügyeiben a jogi személy (és nem annak valamely szervezeti egysége) képviseletére jogosult vezető tisztségviselő (mint szervezeti képviselő) is eljárhat. A vezető tisztségviselő képviseleti jogosultságát a jogi személy létesítő okiratával vagy szervezeti és működési szabályzatával, valamint a legfőbb szerv határozatával tudja igazolni, melyekből kitűnik, hogy a jogi személyt jogosult képviselni. Az általános képviseleti joggal nem rendelkező vezető tisztségviselő képviseleti jogosultságát meghatalmazással igazolhatja. A meghatalmazásnak tartalmaznia kell a kiállítás időpontját, valamint a meghatalmazott és a meghatalmazó mindazon adatait, amelyből a meghatalmazó és a meghatalmazott személye egyértelműen megállapítható, valamint azt, hogy a meghatalmazott milyen ügyben járhat el, és milyen eljárási cselekményt végezhet. A meghatalmazásra egyebekben az okiratra vonatkozó előírásokat kell alkalmazni. Amennyiben az állandó meghatalmazott regisztrációs űrlapon bejelenti az állami adó- és vámhatóságnak a meghatalmazásának tényét, akkor erről a bejelentésben szereplő meghatalmazó személyt írásban értesíti az állami adó- és vámhatóság.

11 P01 lap A pótlap csak akkor lesz aktív, ha a Főlap D) részében a Zárjegy felhasználás rovatnál X jelölést alkalmazott. A lap dinamikus felépítésű, amely azt jelenti, hogy több adat megadása esetén új lap kérhető a képernyő jobb felső részén található kezelőfelület segítségével. A maximálisan lekérhető lapok száma: 99. A kezelőfelületen elvégezhető a törlés, és több lap esetén a nyilakkal lehet navigálni a lapok között. A fejléc adatait (Felhasználó neve, VPID száma, Adószáma) a Főlap B) rovata alapján a program tölti fel. 1) Pótlap (Felhasználási adatok): Mozgásnem (a oszlop): A zárjegyfelhelyezés típusának kódja, értéklistából választható. Választható mozgásnem típusok: Belföldön felhelyezett zárjegyek Tagállamban felhelyezett zárjegyek Harmadik országban felhelyezett zárjegyek Megnevezés (b oszlop): A mezőt a mozgásnem kód kiválasztását követően a program automatikusan feltölti. EAN kód/vp termékazonosító (c oszlop): EAN kód: A termék Európai Termékszármazási Rendszer azonosítószáma (European Article Number). VP termékazonosító: Amennyiben a bejelentett termék nem rendelkezik EAN kóddal, a vámhatóság által a NAV_J07 nyomtatványon történt bejelentés alapján generált 13 karakter hosszú termékazonosító szám (pl.: VP ). Kezdő sorszám (d oszlop): A Főlap D) részében megadott napon felhasznált zárjegy kezdő sorszáma. Záró sorszám (e oszlop): A Főlap D) részében megadott napon felhasznált zárjegy záró sorszáma. FIGYELEM! Amennyiben egy adott EAN kódhoz vagy VP termékazonosítóhoz rendelt zárjegy sorszámtartományában betűváltás következik be, úgy a hibák elkerülése érdekében a váltott sorszámtartományt külön sorban kell szerepeltetni.

12 pl.: VP SR E2 - SR E9 VP SS E0 - SS E4 Palackozott (kiszerelt) alkoholtermék mennyisége (f-h oszlop): adó alapjául szolgáló mennyiségben: Az EAN kóddal / VP termékazonosítóval beazonosított, kiszerelt termék mennyisége HPA-ban kifejezve. db: Az EAN kóddal / VP termékazonosítóval beazonosított, kiszerelt termék darabszáma. liter: Az EAN kóddal / VP termékazonosítóval beazonosított, palackozott (zárjegyezett) alkoholtermék mennyisége literben kifejezve. Tételazonosító (i-j oszlop): - tól: Az élelmiszerek jelöléséről szóló 19/2004. (II.26.) FVM-ESzCsM-GKM együttes rendelet szerinti tételazonosító jelölés, illetve amennyiben ilyen jelölés feltüntetése nem kötelező, akkor az élelmiszerjog általános elveiről és követelményeiről, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság létrehozásáról és az élelmiszerbiztonságra vonatkozó eljárások megállapításáról szóló január 28-i 178/2002/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet 18. cikkének (4) bekezdésében meghatározott követelményeknek megfelelő jelölés (LOT kód) kezdő sorszáma - ig: Az élelmiszerek jelöléséről szóló 19/2004. (II.26.) FVM-ESzCsM-GKM együttes rendelet szerinti tételazonosító jelölés, illetve amennyiben ilyen jelölés feltüntetése nem kötelező, akkor az élelmiszerjog általános elveiről és követelményeiről, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság létrehozásáról és az élelmiszerbiztonságra vonatkozó eljárások megállapításáról szóló január 28-i 178/2002/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet 18. cikkének (4) bekezdésében meghatározott követelményeknek megfelelő jelölés (LOT kód) záró sorszáma. Amennyiben a tételazonosító nem változott a főlapon megjelölt napon, mindkét mezőbe ugyanazt a kódot kell rögzíteni.

13 P02 lap A pótlap csak akkor lesz aktív, ha a Főlap D) részében a Zárjegy felhasználás rovatnál X jelölést alkalmazott. A lap dinamikus felépítésű, amely azt jelenti, hogy több adat megadása esetén új lap kérhető a képernyő jobb felső részén található kezelőfelület segítségével. A maximálisan lekérhető lapok száma: 99. A kezelőfelületen elvégezhető a törlés, és több lap esetén a nyilakkal lehet navigálni a lapok között. 2) Pótlap (Növekedés): Mozgásnem (a oszlop): A zárjegyfelhelyezés típusának kódja, értéklistából választható. Választható mozgásnem típusok: Másik saját telephelyről átvétel Másik adóraktár engedélyestől bérmunkára átvétel Másik adóraktár engedélyestől a bérmunkára kiadott zárjegy visszavétele Fel nem helyezett zárjegy visszaszállítása tagállamból Fel nem helyezett zárjegy visszaszállítása harmadik országból Megnevezés (b oszlop): A mezőt a mozgásnem kód kiválasztását követően a program automatikusan feltölti. Kezdő sorszám (c oszlop): A Főlap D) részében megadott napon készletre vett (betárolt) zárjegy kezdő sorszáma. Záró sorszám (d oszlop): A Főlap D) részében megadott napon készletre vett (betárolt) zárjegy záró sorszáma. db (e oszlop): A Főlap D) részében megadott napon készletre vett (betárolt) zárjegy darabszáma. Okmányszám (f oszlop): A Főlap D) részében megadott napon történt készletre vételt (betárolást) igazoló okmány száma (szállítólevél, vámokmány). Küldő telephely jövedéki száma (g oszlop): Annak a telephelynek az engedélyszáma, ahonnan a zárjegyet át-/visszatárolták. Kitöltése kötelező másik saját telephelyről, illetve más belföldi adóraktárból történő át-/visszatárolás esetén. Növekedés mindösszesen: Az e oszlopban feltüntetett adatok alapján a program automatikusan számítja ki és tölti fel.

14 P03 lap A pótlap csak akkor lesz aktív, ha a Főlap D) részében a Zárjegy felhasználás rovatnál X jelölést alkalmazott. A lap dinamikus felépítésű, amely azt jelenti, hogy több adat megadása esetén új lap kérhető a képernyő jobb felső részén található kezelőfelület segítségével. A maximálisan lekérhető lapok száma: 99. A kezelőfelületen elvégezhető a törlés, és több lap esetén a nyilakkal lehet navigálni a lapok között. 3) Pótlap (Egyéb csökkenés): Mozgásnem (a oszlop): A zárjegyfelhelyezés típusának kódja, értéklistából választható. Választható mozgásnem típusok: Másik saját telephelyre átadás Másik adóraktár engedélyesnek bérmunkára átadás Másik adóraktár engedélyestől bérmunkára átvett zárjegy visszaadása Külföldön történő zárjegyfelhelyezés céljából harmadik országba kiszállítás Másik tagállamban történő zárjegyfelhelyezés céljából másik tagállamba kiszállítás Telephelyen megsemmisítés (a Zárjegy rendelet 14. (2) bekezdés szerinti, gyártás közben megsérült zárjegy esetében kezdő-, záró sorszámként azt a tartományt kell megadni, amelybe a megsérült zárjegy(ek) sorszáma(i) esnek) Hivatal által visszavétel Gyártás közben történt, a Zárjegy rendelet 14. (2) bekezdés szerinti elszámolásra nem kerülő megsérülés (a zárjegy kezdő és záró sorszám mezőket nem kell kitölteni) A zárjegy igénylőjének a tevékenységi körén kívül eső elháríthatatlan okból történt ide nem értve a lopás esetét használhatatlanná válás, megsemmisülés (a zárjegy kezdő és záró sorszám mezőket nem kell kitölteni) Megnevezés (b oszlop): A mezőt a mozgásnem kód kiválasztását követően a program automatikusan feltölti. Kezdő sorszám (c oszlop): A készletet csökkentő (a Főlap D) részében megadott napon kitárolt, megsemmisített, megsemmisült, használhatatlanná vált, hivatalba visszaszállított) zárjegy kezdő sorszáma.

15 Záró sorszám (d oszlop): A készletet csökkentő (a Főlap D) részében megadott napon kitárolt, megsemmisített, megsemmisült, használhatatlanná vált, hivatalba visszaszállított) zárjegy záró sorszáma. db (e oszlop): A készletet csökkentő (a Főlap D) részében megadott napon kitárolt, megsemmisített, megsemmisült, használhatatlanná vált, hivatalba visszaszállított) zárjegy darabszáma. Okmányszám (f oszlop): A Főlap D) részében megadott napon történt készletcsökkenést igazoló okmány száma (szállítólevél, vámhatósági jkv., hivatal visszavételét igazoló bizonylat) Fogadó telephely jövedéki száma (g oszlop): Annak a telephelynek az engedélyszáma, ahová a zárjegyet át-/visszatárolták. Kitöltése kötelező másik saját telephelyre, illetve más belföldi adóraktárba történő át-/visszatárolás esetén. Egyéb csökkenés mindösszesen: Az e oszlopban feltüntetett adatok alapján a program automatikusan számítja ki és tölti fel.

16 P04 lap A pótlap csak akkor lesz aktív, ha a Főlap D) részében az Adójegy felhasználás rovatnál X jelölést alkalmazott. A lap dinamikus felépítésű, amely azt jelenti, hogy több adat megadása esetén új lap kérhető a képernyő jobb felső részén található kezelőfelület segítségével. A maximálisan lekérhető lapok száma: 99. A kezelőfelületen elvégezhető a törlés, és több lap esetén a nyilakkal lehet navigálni a lapok között. 4) Pótlap (Adójegy felhasználási adatok): Mozgásnem (a oszlop): Az adójegy-felhelyezés típusának kódja, értéklistából választható. Választható mozgásnem típusok: Belföldön felhelyezett adójegyek Tagállamban felhelyezett adójegyek Harmadik országban felhelyezett adójegyek Megnevezés (b oszlop): A mezőt a mozgásnem kód kiválasztását követően a program automatikusan feltölti. EAN kód/vp termékazonosító (c oszlop): EAN kód: A termék Európai Termékszármazási Rendszer azonosítószáma (European Article Number). VP termékazonosító: Amennyiben a bejelentett termék nem rendelkezik EAN kóddal, a vámhatóság által a NAV_J07 nyomtatványon történt bejelentés alapján generált 13 karakter hosszú termékazonosító szám (pl.: VP ). Kezdő sorszám (d oszlop): A Főlap D) részében megadott napon felhasznált adójegy kezdő sorszáma. Záró sorszám (e oszlop): A Főlap D) részében megadott napon felhasznált adójegy záró sorszáma. Dohánygyártmány mennyisége (f-g oszlop): adó alapjául szolgáló mennyiségben: Az EAN kóddal / VP termékazonosítóval beazonosított, kiszerelt termék mennyisége cigaretta, szivar, szivarka esetén 1000 szálban, fogyasztási dohány esetén kilogrammban kifejezve. fogyasztói csomagolás szerinti mennyiségben: Az EAN kóddal / VP termékazonosítóval beazonosított, kiszerelt termék darabszáma. Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Főlap adatok (nyomtatvány I-II. része) Tárgyidőszakban figyelembe vett szőlő- és termékkészlet alakulása

Főlap adatok (nyomtatvány I-II. része) Tárgyidőszakban figyelembe vett szőlő- és termékkészlet alakulása Kitöltési útmutató az Elszámolás a szőlőés borászati termékek, a pezsgő, valamint a Jöt. 80. (2a) bekezdésében meghatározott termék készletének alakulásáról című NAV_J05 elektronikus nyomtatványhoz Tartalomjegyzék

Részletesebben

Kitöltési útmutató a Magánfőző párlat adójegy megrendelése című NAV_J27 elektronikus nyomtatványhoz

Kitöltési útmutató a Magánfőző párlat adójegy megrendelése című NAV_J27 elektronikus nyomtatványhoz Kitöltési útmutató a Magánfőző párlat adójegy megrendelése című NAV_J27 elektronikus nyomtatványhoz Tartalomjegyzék Bevezetés és jogszabályi háttér Főlap (nyomtatvány A-F része) Pótlap (nyilatkozatok)

Részletesebben

Kitöltési útmutató 1.0 Verzió

Kitöltési útmutató 1.0 Verzió Kitöltési útmutató 1.0 Verzió Az ABEV J16 számú 1.0 verzió számú KITÖLTŐ PROGRAM használatához 2009.03.01-től alkalmazandó Sorszámtartományok elszámolása című J16 számú nyomtatvány számítógéppel történő

Részletesebben

TUDNIVALÓK. Az egyéni vállalkozói tevékenységet érintő adatváltozás, a szünetelés és a tevékenység megszüntetésének bejelentése díj- és illetékmentes!

TUDNIVALÓK. Az egyéni vállalkozói tevékenységet érintő adatváltozás, a szünetelés és a tevékenység megszüntetésének bejelentése díj- és illetékmentes! TUDNIVALÓK az Adatváltozás bejelentési adatlap egyéni vállalkozók részére nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez A nyomtatvány-garnitúra törzslapokból (Törzslap 1-2.) és betétlapokból (A-I betétlapok) áll.

Részletesebben

A nyomtatvány Nyilatkozat részét nullás adattartalommal is be kell nyújtania, ha 2014- ben nem keletkezett bevétele!

A nyomtatvány Nyilatkozat részét nullás adattartalommal is be kell nyújtania, ha 2014- ben nem keletkezett bevétele! Kitöltési útmutató a kisadózó vállalkozás által megszerzett bevételről, a bevételi értékhatárt meghaladó összeg után fizetendő százalékos mértékű adóról 2014. évre, valamint adatszolgáltatásról [14KATA]

Részletesebben

Papíralapú benyújtás esetén két példányban, vagy elektronikus úton egy példányban kell benyújtani.

Papíralapú benyújtás esetén két példányban, vagy elektronikus úton egy példányban kell benyújtani. 16T201 BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP a cégbejegyzésre nem kötelezett jogi személyek, nonprofit szervezetek a törzskönyvi jogi személyek és a civil szervezetek kivételével, külföldi vállalkozások,

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. a népegészségügyi termékadóról szóló 14NETA jelű adóbevalláshoz. Általános tudnivalók

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. a népegészségügyi termékadóról szóló 14NETA jelű adóbevalláshoz. Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a népegészségügyi termékadóról szóló 14NETA jelű adóbevalláshoz Jogszabályi háttér - a népegészségügyi termékadóról szóló 2011. évi CIII. törvény (a továbbiakban: Neta tv.) - az adózás

Részletesebben

Egységes elszámolási útmutató. az Útravaló Ösztöndíjprogram Út a tudományhoz alprogram 2015/2016. tanév pályázathoz

Egységes elszámolási útmutató. az Útravaló Ösztöndíjprogram Út a tudományhoz alprogram 2015/2016. tanév pályázathoz Egységes elszámolási útmutató az Útravaló Ösztöndíjprogram Út a tudományhoz alprogram 2015/2016. tanév pályázathoz Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 2. SZAKMAI BESZÁMOLÓ... 3 3. PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS...

Részletesebben

Elektronikus úton történő benyújtás KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Az első, számozatlan rovatot a hivatal tölti ki. 1. rovat: 2. rovat 3.

Elektronikus úton történő benyújtás KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Az első, számozatlan rovatot a hivatal tölti ki. 1. rovat: 2. rovat 3. 12T34 ADATLAP magánszemély adóazonosító jelének, vámazonosító számának egyedi kiadásához, az adateltérések rendezéséhez és levelezési cím bejelentéséhez TÁJÉKOZTATÓ az adatlap benyújtásának módjáról Az

Részletesebben

kitöltési útmutató TRAKT kérelem a termékdíj raktár üzemeltetésének engedélyezése iránt

kitöltési útmutató TRAKT kérelem a termékdíj raktár üzemeltetésének engedélyezése iránt kitöltési útmutató TRAKT kérelem a termékdíj raktár üzemeltetésének engedélyezése iránt Jogszabályi háttér - A környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény (a továbbiakban: Ktdt.) - A környezetvédelmi

Részletesebben

K82 nyomtatvány. Az adatszolgáltatás kitöltésével és benyújtásával kapcsolatos általános tudnivalók

K82 nyomtatvány. Az adatszolgáltatás kitöltésével és benyújtásával kapcsolatos általános tudnivalók K82 nyomtatvány Az építésfelügyeleti hatóság adatszolgáltatása az építőipari bontási/kivitelezési tevékenység megkezdésével kapcsolatban bejelentett adatokra vonatkozóan Az adózás rendjéről szóló 2003.

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Papír irodaszerek és egyéb áruk 2015/S 203-369391. Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban.

Magyarország-Budapest: Papír irodaszerek és egyéb áruk 2015/S 203-369391. Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban. 1/15 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:369391-2015:text:hu:html Magyarország-Budapest: Papír irodaszerek és egyéb áruk 2015/S 203-369391 Ajánlati/részvételi felhívás

Részletesebben

4. ELSZÁMOLÁS SORÁN BENYÚJTANDÓ DOKUMENTUMOK KÖRE KÖLTSÉGENKÉNT...16

4. ELSZÁMOLÁS SORÁN BENYÚJTANDÓ DOKUMENTUMOK KÖRE KÖLTSÉGENKÉNT...16 Útmutató a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetésre került Tehetséges magyar fiatalok nemzetközi tanulmányi és művészeti versenyeken, diákolimpiákon való részvételének támogatása című pályázathoz

Részletesebben

Egységes elszámolási útmutató. a Nemzeti Tehetség Program 2015. évi forrásból meghirdetésre került pályázataihoz

Egységes elszámolási útmutató. a Nemzeti Tehetség Program 2015. évi forrásból meghirdetésre került pályázataihoz Egységes elszámolási útmutató a Nemzeti Tehetség Program 2015. évi forrásból meghirdetésre került pályázataihoz Tartalomjegyzék 1.BEVEZETÉS... 4 2. SZAKMAI BESZÁMOLÓ... 4 3. PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS... 6 3.1

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 1112-es számú bevalláshoz

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 1112-es számú bevalláshoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 1112-es számú bevalláshoz Jogszabályi háttér: - a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2003. évi LXXXVI. törvény (a továbbiakban: Szh. tv.) -

Részletesebben

15T103 ADATBEJELENTŐ LAP

15T103 ADATBEJELENTŐ LAP 15T103 ADATBEJELENTŐ LAP AZ EGYSZERŰSÍTETT VÁLLALKOZÓI ADÓ HATÁLYA ALÁ TÖRTÉNŐ BEJELENTKEZÉSHEZ, VALAMINT AZ EVA TV. 10. (3) vagy 10. (4) BEKEZDÉSÉBEN FOGLALTAK ALAPJÁN TÖRTÉNŐ KIJELENTKEZÉSHEZ EGYÉNI

Részletesebben

Az adóhatósághoz történő bejelentkezés alapvető szabályai

Az adóhatósághoz történő bejelentkezés alapvető szabályai Az adóhatósághoz történő bejelentkezés alapvető szabályai Kinek kell bejelentkeznie az adóhatósághoz? Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (továbbiakban: Art.) alapján adóköteles tevékenységet

Részletesebben

2. Szállítási okmányok

2. Szállítási okmányok 4008 MAGYAR KÖZLÖNY 2013. évi 39. szám A vidékfejlesztési miniszter 14/2013. (III. 7.) VM rendelete a borászati termékek egységes bizonylatolási, nyilvántartási és elszámolási rendjérõl szóló 27/2011.

Részletesebben

Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2015.11.04. Iktatószám: 22444/2015 CPV Kód: 90900000-6;90910000-9;90911200-8

Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2015.11.04. Iktatószám: 22444/2015 CPV Kód: 90900000-6;90910000-9;90911200-8 BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ által üzemeltetett ingatlanok takarítási feladatainak ellátása (ajánlati felhívás) Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/125 Beszerzés

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA ÚMVP I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA ÚMVP I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA ÚMVP I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések Verziószám: 03 2010. február 12. Budapest Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók...3 Meghatalmazás

Részletesebben

09T113 KÉRELEM a csoportos adóalanyiság választásra és a képviselő személyében bekövetkezett változás bejelentésre

09T113 KÉRELEM a csoportos adóalanyiság választásra és a képviselő személyében bekövetkezett változás bejelentésre 09T113 KÉRELEM a csoportos adóalanyiság választásra és a képviselő személyében bekövetkezett változás bejelentésre Tisztelt Adózó! Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

Az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár 2012. évi adatszolgáltatása 12K59-es számú nyomtatvány

Az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár 2012. évi adatszolgáltatása 12K59-es számú nyomtatvány Az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár 2012. évi adatszolgáltatása 12K59-es számú nyomtatvány Az adatszolgáltatás benyújtásának módja, időpontja: Az adatszolgáltatás csak elektronikus úton 1 teljesíthető!

Részletesebben

PRÉMIUM ÖNKÉNTES EGÉSZSÉGPÉNZTÁR ALAPSZABÁLY

PRÉMIUM ÖNKÉNTES EGÉSZSÉGPÉNZTÁR ALAPSZABÁLY PRÉMIUM ÖNKÉNTES EGÉSZSÉGPÉNZTÁR ALAPSZABÁLY Hatályos: 2014. március 1május 30-tőól I. Fejezet ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. Az AXA Biztosító Zrt. és az AXA Pénztárszolgáltató Zrt. - mint munkáltatók - kezdeményezésére

Részletesebben

Változások a földhasználati nyilvántartás vezetésének jogi szabályozásában

Változások a földhasználati nyilvántartás vezetésének jogi szabályozásában FÖLDHASZNÁLAT Zachariás Márton Változások a földhasználati nyilvántartás vezetésének jogi szabályozásában Magyarországon a termőföldek tulajdoni és használati viszonyai jelentősen eltérnek egymástól. Az

Részletesebben

Vasutas Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségpénztár. Alapszabálya. 2014. május 27.

Vasutas Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségpénztár. Alapszabálya. 2014. május 27. Vasutas Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségpénztár Alapszabálya 2014. május 27. Tartalomjegyzék I. fejezet... 3 A pénztárra vonatkozó általános rendelkezések... 3 II. fejezet... 4 A pénztár szolgáltatásai...

Részletesebben

ELJÁRÁST MEGINDÍTÓ FELHÍVÁS - EKOP 1.2.26. A járási hivatalok informatikai infrastruktúrájának fejlesztése projekt keretében POS terminálok beszerzése

ELJÁRÁST MEGINDÍTÓ FELHÍVÁS - EKOP 1.2.26. A járási hivatalok informatikai infrastruktúrájának fejlesztése projekt keretében POS terminálok beszerzése ELJÁRÁST MEGINDÍTÓ FELHÍVÁS - EKOP 1.2.26. A járási hivatalok informatikai infrastruktúrájának fejlesztése projekt keretében POS terminálok beszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/46 Beszerzés tárgya:

Részletesebben

ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR

ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Az IGÉNYBEJELENTÉS TÁPPÉNZ, TERHESSÉGI-GYERMEKÁGYI SEGÉLY, GYERMEKGONDOZÁSI DÍJ, BALESETI TÁPPÉNZ IGÉNYLÉSÉHEZ ELNEVEZÉSŰ NYOMTATVÁNYHOZ 2.1 verzió

Részletesebben

Munkaruházati termékek szállítása 2016-2017. évre

Munkaruházati termékek szállítása 2016-2017. évre Munkaruházati termékek szállítása 2016-2017. évre Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/108 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Ajánlati felhívás - Egyes ágazatokban/eu/2011.08.19. EUHL Eljárás

Részletesebben

Az adatszolgáltatást a kifizető az adóévet követő év január 31-éig (2016. február 1-éig) köteles teljesíteni. 3

Az adatszolgáltatást a kifizető az adóévet követő év január 31-éig (2016. február 1-éig) köteles teljesíteni. 3 Kitöltési útmutató a 15K72 jelű, adatszolgáltatás a magánszemélyek részére a 2015. évben értékpapírra vonatkozó jog révén juttatott vagyoni értékről elnevezésű nyomtatványhoz Jogszabályi háttér - A személyi

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ A BKV Zrt. autóbusz és személygépkocsi vezetőinek vezetéstechnikai oktatásához szükséges tanpálya rendelkezésre bocsátása és az oktatáshoz szükséges szolgáltatások nyújtása (Eljárás száma: T-238/15) AJÁNLATI

Részletesebben

Az önellenőrzést tartalmazó bevallást az önellenőrzés nyilvántartásba vételének napján kell benyújtani és megfizetni.

Az önellenőrzést tartalmazó bevallást az önellenőrzés nyilvántartásba vételének napján kell benyújtani és megfizetni. Jogszabályi háttér KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a környezetvédelmi termékdíjról szóló KT10KESZ adóbevalláshoz a környezetvédelmi termékdíjról szóló 1995. évi. LVI. törvény (a továbbiakban: Kt.) a környezetvédelmi

Részletesebben

Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési kedvezményi kérelmének elbírálásához szükséges dokumentumok

Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési kedvezményi kérelmének elbírálásához szükséges dokumentumok Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési kedvezményi kérelmének elbírálásához szükséges dokumentumok 1. Tájékoztató 2. Adatlap (kérelem) 3. Kitöltési segédlet 4. Támogató nyilatkozat (szükség szerint)

Részletesebben

I. Az útmutató alkalmazása, jogi alapok, alapelvek

I. Az útmutató alkalmazása, jogi alapok, alapelvek A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott 3008/2014. útmutató az egyszerűsített eljárások engedélyezéséről és az áruk egyszerűsített eljárásban történő vámeljárás alá vonásáról Az áruk egyszerűsített

Részletesebben

8. Az energiaadóról szóló 2003. évi LXXXVIII. törvény módosítása

8. Az energiaadóról szóló 2003. évi LXXXVIII. törvény módosítása 2014. évi LXXIV. törvény az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvény módosításáról M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2014.

Részletesebben

Gyermek háziorvosi ügyeleti ellátás

Gyermek háziorvosi ügyeleti ellátás Gyermek háziorvosi ügyeleti ellátás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/123 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás megrendelés Hirdetmény típusa: Eljárást megindító felhívás - 121. (1) bekezdés b) pontja/ké/2013.07.01

Részletesebben

PRÉMIUM ÖNKÉNTES EGÉSZSÉGPÉNZTÁR ALAPSZABÁLY

PRÉMIUM ÖNKÉNTES EGÉSZSÉGPÉNZTÁR ALAPSZABÁLY PRÉMIUM ÖNKÉNTES EGÉSZSÉGPÉNZTÁR ALAPSZABÁLY Hatályos: 2015. március 1május 26-tőól Tartalom I. Fejezet ÁLTALÁNOS RÉSZ 4 II. Fejezet - A PÉNZTÁRTAGSÁG 5 1. A tagsági kör 5 2. A Pénztártag felvételének

Részletesebben

FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT PÉNZFORGALMI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ

FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT PÉNZFORGALMI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Üzletszabályzat 9 sz melléklete FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT PÉNZFORGALMI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ Szatymaz és Vidéke Takarékszövetkezet [6763 Szatymaz,

Részletesebben

HU-Budapest: Vérgyűjtő tasak 2008/S 138-184642 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Árubeszerzés

HU-Budapest: Vérgyűjtő tasak 2008/S 138-184642 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Árubeszerzés 1/8 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:184642-2008:text:hu:html HU-Budapest: Vérgyűjtő tasak 2008/S 138-184642 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS Árubeszerzés I. SZAKASZ:

Részletesebben

a borászati termékek egységes bizonylatolási, nyilvántartási és elszámolási rendjérıl

a borászati termékek egységes bizonylatolási, nyilvántartási és elszámolási rendjérıl 27/2011. (IV. 12.) VM rendelet a borászati termékek egységes bizonylatolási, nyilvántartási és elszámolási rendjérıl A szılıtermesztésrıl és a borgazdálkodásról szóló 2004. évi XVIII. törvény 57. -ának

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. A nemzetiségi támogatások felhasználására. (A pályázat kódja: NEMZ-16)

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. A nemzetiségi támogatások felhasználására. (A pályázat kódja: NEMZ-16) EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ A nemzetiségi támogatások felhasználására (A pályázat kódja: NEMZ-16) TARTALOMJEGYZÉK 1. Támogatott tevékenységek és kiadástípusok... 3 2. A pályázaton

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Lámpa és világítási szerelvények 2015/S 141-259972. Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban.

Magyarország-Budapest: Lámpa és világítási szerelvények 2015/S 141-259972. Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban. 1/12 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:259972-2015:text:hu:html Magyarország-Budapest: Lámpa és világítási szerelvények 2015/S 141-259972 Ajánlati/részvételi felhívás

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Mezőgazdasági termékek értéknövelése (VP-ÉLIP) felhíváshoz Felhívás kódszáma: VP-3-4.2.1-15 Verziószám: 0.1 2016. január

Részletesebben

II. sz. GMK. 9011 Győr, Váci M. út 1-3. sz. alatti főzőkonyhájának élelmezési nyersanyag beszerzése

II. sz. GMK. 9011 Győr, Váci M. út 1-3. sz. alatti főzőkonyhájának élelmezési nyersanyag beszerzése II. sz. GMK. 9011 Győr, Váci M. út 1-3. sz. alatti főzőkonyhájának élelmezési nyersanyag beszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/64 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Ajánlati felhívás/eu/2011.08.19.

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ Váltótalpfák, fa csapszegek valamint alátétfa beszerzése (Eljárás száma: T-394/14.) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2015. A. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 1. Az eljárás Ajánlati dokumentáció BKV Zrt. T-394/14. 1.1. A Budapesti

Részletesebben

Felsőzsolca és Vidéke Takarékszövetkezet 3561 Felsőzsolca Kassai út 28., Tel:46/584-140, Fax:46/584-141, web:felsozsolcatksz.hu

Felsőzsolca és Vidéke Takarékszövetkezet 3561 Felsőzsolca Kassai út 28., Tel:46/584-140, Fax:46/584-141, web:felsozsolcatksz.hu ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK FORINTBAN VEZETETT PÉNZFORGALMI SZÁMLÁKHOZ ÉS LEKÖTÖTT BETÉTEKHEZ 2010.11.27. A Felsőzsolca és Vidéke Takarékszövetkezet (a továbbiakban: Takarékszövetkezet) (Székhely:

Részletesebben

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat a következő címre kell benyújtani:

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat a következő címre kell benyújtani: 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Lámpa és világítási szerelvények 2013/S 164-286144. Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban.

Magyarország-Budapest: Lámpa és világítási szerelvények 2013/S 164-286144. Ajánlati/részvételi felhívás Egyes ágazatokban. 1/11 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:286144-2013:text:hu:html Magyarország-Budapest: Lámpa és világítási szerelvények 2013/S 164-286144 Ajánlati/részvételi felhívás

Részletesebben

1276-3/2016/SZK. A j á n l a t i f e l h í v á s

1276-3/2016/SZK. A j á n l a t i f e l h í v á s 1276-3/2016/SZK. A j á n l a t i f e l h í v á s MÁV Szolgáltató Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (rövidített cégnév: MÁV SZK Zrt.) Székhelye: 1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 54-60. Levelezési

Részletesebben

BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Korlátolt Felelősségű Társaság Teljesítés helye: Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő: 2013.07.01.

BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Korlátolt Felelősségű Társaság Teljesítés helye: Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő: 2013.07.01. BDK Kft. által üzemeltetett közvilágítási fémoszlopok, korrózióálló védőbevonattal történő ellátása és festése vállalkozási szerződés keretében tárgyú közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívása Közbeszerzési

Részletesebben

2005. évi LXXXVIII. törvény a közérdekű önkéntes tevékenységről

2005. évi LXXXVIII. törvény a közérdekű önkéntes tevékenységről 2005. évi LXXXVIII. törvény a közérdekű önkéntes tevékenységről Az Országgyűlés elismeri a társadalom tagjainak szolidaritásán alapuló, az állampolgárok öntevékenységét kifejező, a személyeknek és közösségeiknek

Részletesebben

Magyarország-Miskolc: Buszok és távolsági buszok 2016/S 057-095236. Ajánlati/részvételi felhívás Közszolgáltatások. Árubeszerzés

Magyarország-Miskolc: Buszok és távolsági buszok 2016/S 057-095236. Ajánlati/részvételi felhívás Közszolgáltatások. Árubeszerzés 1 / 11 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:95236-2016:text:hu:html Magyarország-Miskolc: Buszok és távolsági buszok 2016/S 057-095236 Ajánlati/részvételi felhívás

Részletesebben

PRÉMIUM ÖNKÉNTES EGÉSZSÉGPÉNZTÁR ALAPSZABÁLY

PRÉMIUM ÖNKÉNTES EGÉSZSÉGPÉNZTÁR ALAPSZABÁLY PRÉMIUM ÖNKÉNTES EGÉSZSÉGPÉNZTÁR ALAPSZABÁLY Hatályos: 2015. július szeptember 151-től Tartalom I. Fejezet ÁLTALÁNOS RÉSZ 4 II. Fejezet - A PÉNZTÁRTAGSÁG 5 1. A tagsági kör 5 2. A Pénztártag felvételének

Részletesebben

Az Ügyfélkapu és a magyarorszag.hu

Az Ügyfélkapu és a magyarorszag.hu Az Ügyfélkapu Tartalom Bevezető... 2 A regisztráció folyamata... 3 Regisztráció indítása az interneten keresztül... 3 Személyes regisztráció... 5 Regisztráció elektronikus aláírással... 7 Külföldiek regisztrációja...

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Általános tudnivalók

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a csekély mennyiségű csomagolást kiskereskedelmi értékesítés során a fogyasztó részére forgalomba hozó vagy saját célra felhasználó termékdíjátalány fizetésére kötelezettek részére rendszeresített

Részletesebben

ONLINE ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) a www.funyiroaruhaz.hu weboldal használatához 2016. február

ONLINE ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) a www.funyiroaruhaz.hu weboldal használatához 2016. február ONLINE ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) a www.funyiroaruhaz.hu weboldal használatához 2016. február 1. Preambulum Köszöntjük Önt honlapunkon! Köszönjük, hogy vásárlása során cégünket tiszteli meg

Részletesebben

HungaroControl Zrt. vidéki radar és navigációs állomásainak és a budapesti székhelyen lévő ANS I-II-III épületeinek villamos energia ellátása

HungaroControl Zrt. vidéki radar és navigációs állomásainak és a budapesti székhelyen lévő ANS I-II-III épületeinek villamos energia ellátása HungaroControl Zrt. vidéki radar és navigációs állomásainak és a budapesti székhelyen lévő ANS I-II-III épületeinek villamos energia ellátása Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/124 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés

Részletesebben

A MAGYAR POSTA NEMZETKÖZI POSTAUTALVÁNY ÉS NEMZETKÖZI GYORSUTALVÁNY SZOLGÁLTATÁSÁNAK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI. Hatályos: 2015.

A MAGYAR POSTA NEMZETKÖZI POSTAUTALVÁNY ÉS NEMZETKÖZI GYORSUTALVÁNY SZOLGÁLTATÁSÁNAK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI. Hatályos: 2015. A MAGYAR POSTA NEMZETKÖZI POSTAUTALVÁNY ÉS NEMZETKÖZI GYORSUTALVÁNY SZOLGÁLTATÁSÁNAK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Hatályos: 2015. július 8-tól Jelen Általános Szerződési Feltétel (a továbbiakban: ÁSZF)

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A VÁMHATÓSÁGI NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELHEZ TÖRTÉNŐ BEJELENTÉSHEZ/KÉRELEMHEZ

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A VÁMHATÓSÁGI NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELHEZ TÖRTÉNŐ BEJELENTÉSHEZ/KÉRELEMHEZ KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A VÁMHATÓSÁGI NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELHEZ TÖRTÉNŐ BEJELENTÉSHEZ/KÉRELEMHEZ I. Általános tudnivalók A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003.

Részletesebben

Kegyeleti közszolgáltatási szerződés Ercsi Város Önkormányzata köztemetőinek az üzemeltetési, illetve fenntartási feladatainak ellátására

Kegyeleti közszolgáltatási szerződés Ercsi Város Önkormányzata köztemetőinek az üzemeltetési, illetve fenntartási feladatainak ellátására Kegyeleti közszolgáltatási szerződés Ercsi Város Önkormányzata köztemetőinek az üzemeltetési, illetve fenntartási feladatainak ellátására Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/123 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás

Részletesebben

LIBRA KÖNYVELŐ IRODA ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

LIBRA KÖNYVELŐ IRODA ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI LIBRA ACCOUNT-TEAM KFT LIBRA KÖNYVELŐ IRODA ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI NÉV / CÉGNÉV: LIBRA ACCOUNT-TEAM KFT SZÉKHELY: 6900 Makó, Mikes Kelemen u 13 ADÓSZÁM: 23107287-1-06 CÉGJEGYZÉKSZÁM: 06-09-016559

Részletesebben

Kábelek és vezetékek beszerzése

Kábelek és vezetékek beszerzése Kábelek és vezetékek beszerzése AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ (Eljárás száma: 15/T-116/13) 2013. A. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 1. Az eljárás Módosított, egységes szerkezetbe foglalt Ajánlati dokumentáció 1.1. A Budapesti

Részletesebben

Kitöltési Útmutató A KT09 számú Környezetvédelmi termékdíj bejelentés/kérelem formanyomtatvány csomaghoz

Kitöltési Útmutató A KT09 számú Környezetvédelmi termékdíj bejelentés/kérelem formanyomtatvány csomaghoz Kitöltési Útmutató A KT09 számú Környezetvédelmi termékdíj bejelentés/kérelem formanyomtatvány csomaghoz Általános tudnivalók Figyelem! A KT09 Környezetvédelmi termékdíj bejelentés/kérelem nyomtatványcsomag

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése felhíváshoz Felhívás kódszáma: VP2-6.3.1-16 Verziószám: 0.1 2016. március 30. Tartalom

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Kertészet korszerűsítése Üveg- és fóliaházak létesítése, energiahatékonyságának növelése geotermikus energia felhasználásának

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A BUDAPESTI KERÉKPÁROS KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSI RENDSZER (MOL BUBI) IGÉNYBEVÉTELÉRE A hatálybalépés dátuma: 2015. december 14. I. Bevezető rendelkezések A kerékpáros közlekedés

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Szolgáltatások beszerzésére

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Szolgáltatások beszerzésére ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Szolgáltatások beszerzésére Jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) Megrendelő és Vállalkozó közötti ügyletekre vonatkozó szerződéses kapcsolat szabályait tartalmazzák

Részletesebben

Útravaló Ösztöndíjprogram ÚT A DIPLOMÁHOZ. ösztöndíj- és önköltség-támogatási program PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. Pályázati kategória kódja: UTR-UD-14

Útravaló Ösztöndíjprogram ÚT A DIPLOMÁHOZ. ösztöndíj- és önköltség-támogatási program PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. Pályázati kategória kódja: UTR-UD-14 ÚT A DIPLOMÁHOZ ösztöndíj- és önköltség-támogatási program PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ Pályázati kategória kódja: UTR-UD-14 A meghirdetés dátuma: 2014. augusztus 1. UTR-UD-14 ÚT A DIPLOMÁHOZ 1. Pályázat benyújtására

Részletesebben

Elektronikus Ü gyinte ze si Felu gyelet (EÜ F) Nyilvá ntártá sok Regisztere be to rte no ádátbejelente si u rláp (EÜ F u rláp) kito lte si u tmutáto

Elektronikus Ü gyinte ze si Felu gyelet (EÜ F) Nyilvá ntártá sok Regisztere be to rte no ádátbejelente si u rláp (EÜ F u rláp) kito lte si u tmutáto Elektronikus Ü gyinte ze si Felu gyelet (EÜ F) Nyilvá ntártá sok Regisztere be to rte no ádátbejelente si u rláp (EÜ F u rláp) kito lte si u tmutáto Verzió: v2.0 Tartalomjegyzék Dokumentum történet...

Részletesebben

a környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény végrehajtásáról szóló

a környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény végrehajtásáról szóló A Kormány 529/2013. (XII. 30.) Korm. rendelete a környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény végrehajtásáról szóló 343/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet módosításáról A Kormány a környezetvédelmi

Részletesebben

Magyar Földgáztároló Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1051 Budapest, Széchenyi István tér 7-8.) RÉSZVÉTELI KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUM

Magyar Földgáztároló Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1051 Budapest, Széchenyi István tér 7-8.) RÉSZVÉTELI KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUM Magyar Földgáztároló Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1051 Budapest, Széchenyi István tér 7-8.) RÉSZVÉTELI KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUM A Magyar Földgáztároló Zrt. üzemeltetésébe tartozó CH kutaknál kitöréselhárítási

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. Az egyházi támogatások felhasználásához. (A támogatás kódja: EGYH-16)

ÚTMUTATÓ. Az egyházi támogatások felhasználásához. (A támogatás kódja: EGYH-16) EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ EGYHÁZI ÉS NEMZETISÉGI TÁMOGATÁSOK OSZTÁLYA ÚTMUTATÓ Az egyházi támogatások felhasználásához (A támogatás kódja: EGYH-16) TARTALOMJEGYZÉK 1. A támogatás céljai és a támogatható

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Kertészet korszerűsítése Gyógy- és fűszernövény termesztés (Kertészet - gyógynövény (VP)) felhíváshoz Felhívás kódszáma:

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY. 39. szám. MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2013. március 7., csütörtök. Tartalomjegyzék

MAGYAR KÖZLÖNY. 39. szám. MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2013. március 7., csütörtök. Tartalomjegyzék MAGYAR KÖZLÖNY 39. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2013. március 7., csütörtök Tartalomjegyzék 9/2013. (III. 7.) NGM rendelet A Nemzeti Akkreditáló Testület eljárásaiért fizetendõ igazgatási szolgáltatási

Részletesebben

10T101 BEJELENTŐ - ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP

10T101 BEJELENTŐ - ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP 10T101 BEJELENTŐ - ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP vonalkód helye Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal azon magánszemélyek részére, akik adó kiváltására kötelezettek, de nem szerepelnek az egyéni vállalkozók nyilvántartásában

Részletesebben

A FEVITAL Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Kft. NYILVÁNOS VÉTELI AJÁNLATA A SZÉKESFEHÉRVÁRI HŰTŐIPARI Rt. TÖRZSRÉSZVÉNYEI VONATKOZÁSÁBAN

A FEVITAL Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Kft. NYILVÁNOS VÉTELI AJÁNLATA A SZÉKESFEHÉRVÁRI HŰTŐIPARI Rt. TÖRZSRÉSZVÉNYEI VONATKOZÁSÁBAN A FELÜGYELET RÉSZÉRE JÓVÁHAGYÁSRA BENYÚJTOTT PÉLDÁNY. A JELEN AJÁNLATOT A FELÜGYELET MÉG NEM HAGYTA JÓVÁ A FEVITAL Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Kft. NYILVÁNOS VÉTELI AJÁNLATA A SZÉKESFEHÉRVÁRI

Részletesebben

HU-Tatabánya: Benzin 2010/S 77-114859 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Árubeszerzés

HU-Tatabánya: Benzin 2010/S 77-114859 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Árubeszerzés 1/9 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:114859-2010:text:hu:html HU-Tatabánya: Benzin 2010/S 77-114859 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS Árubeszerzés I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ

Részletesebben

elektronikus kitöltés és benyújtás

elektronikus kitöltés és benyújtás Felhasználói kézikönyv Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés (AKG- VP) elektronikus kitöltés és benyújtás 2015. Verzió 02. 1 1. Tartalomjegyzék 1. TARTALOMJEGYZÉK... 2 2. BEVEZETÉS... 4 3. A BEADÓ FELÜLET

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 21-én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 21-én tartandó ülésére Balatonföldvár Város Önkormányzata 8623 Balatonföldvár, Petőfi S. u. 1. Tel.: 84/540-330 Fax: 84/540-332 e-mail: pgmh@balatonfoldvar.hu ELŐTERJESZTÉS Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

MÁV-START Vasúti Személyszállító Zártkörűen Működő Részvénytársaság (rövidített cégnevén: MÁV-START Zrt.)

MÁV-START Vasúti Személyszállító Zártkörűen Működő Részvénytársaság (rövidített cégnevén: MÁV-START Zrt.) MÁV-START Vasúti Személyszállító Zártkörűen Működő Részvénytársaság (rövidített cégnevén: MÁV-START Zrt.) Székhely: 1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 54-60. Számlázási cím: 1426 Budapest, Pf.27. Számlavezető

Részletesebben

HU-Budapest: Marketingszolgáltatás 2009/S 161-234354 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Szolgáltatás

HU-Budapest: Marketingszolgáltatás 2009/S 161-234354 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Szolgáltatás 1/10 HU-Budapest: Marketingszolgáltatás 2009/S 161-234354 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS Szolgáltatás I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK): MÁV-Start Vasúti Személyszállító

Részletesebben

AF-Fővárosi_Vízművek_Zrt-építőmesteri_és_épületépészeti_munkák_Keretmeg

AF-Fővárosi_Vízművek_Zrt-építőmesteri_és_épületépészeti_munkák_Keretmeg AF-Fővárosi_Vízművek_Zrt-építőmesteri_és_épületépészeti_munkák_Keretmeg Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/124 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Ajánlati felhívás - Egyes ágazatokban/eu/2011.08.19.

Részletesebben

PVC burkolóanyagok és kapcsolódó kellékanyagok beszerzése

PVC burkolóanyagok és kapcsolódó kellékanyagok beszerzése PVC burkolóanyagok és kapcsolódó kellékanyagok beszerzése (Eljárás száma: T-9/14.) AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ 2014. A. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 1. Az eljárás 1.1. A Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő

Részletesebben

Nemzeti Sportközpontok bútorbeszerzése

Nemzeti Sportközpontok bútorbeszerzése Nemzeti Sportközpontok bútorbeszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/124 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Adásvétel Hirdetmény típusa: Eljárást megindító felhívás - 121. (1) bekezdés b) pontja/ké/2013.07.01

Részletesebben

Lámpatestek beszerzésére irányuló szállítási szerződés tárgyú eljárás ajánlati felhívása.

Lámpatestek beszerzésére irányuló szállítási szerződés tárgyú eljárás ajánlati felhívása. Lámpatestek beszerzésére irányuló szállítási szerződés tárgyú eljárás ajánlati felhívása. Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/50 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Ajánlati felhívás - Egyes

Részletesebben

Pályázati Útmutató. az Európai Területi Társulások 2015. évi támogatására. (A pályázat kódja: ETT-15)

Pályázati Útmutató. az Európai Területi Társulások 2015. évi támogatására. (A pályázat kódja: ETT-15) Pályázati Útmutató az Európai Területi Társulások 2015. évi támogatására (A pályázat kódja: ETT-15) 2015. március 25. Tartalomjegyzék 1. Támogatott tevékenységek és kiadástípusok... 3 2. A pályázaton igényelhető

Részletesebben

1 Szja. tv. 78/A. (4) bekezdése

1 Szja. tv. 78/A. (4) bekezdése Adatszolgáltatás a 2015. adóévre munkáltatói adómegállapítást választó, nemleges nyilatkozatot tevő mezőgazdasági kistermelő, családi gazdálkodó és a családi gazdaságban nem foglalkoztatottként közreműködő

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ Van Hool gyártmányú autóbuszok időszakos műszaki felülvizsgálatra való felkészítése és műszaki vizsgáztatása, eseti hibajavítása (Eljárás száma: T-197/15) AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ 2015. A. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

Részletesebben

16T101 BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP

16T101 BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP 16T101 BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP Azon magánszemélyek részére, akik adószám kiváltására kötelezettek, de nem szerepelnek az egyéni vállalkozók nyilvántartásában vonalkód helye Nemzeti Adóés Vámhivatal

Részletesebben

Érvényes: 2009. július 01-től.

Érvényes: 2009. július 01-től. Kitöltési útmutató Bejelentés zárjegy felhasználásról című J08/1 elektronikus nyomtatvány KITÖLTŐ PROGRAM használatához 2009 - verzió 1.0 Érvényes: 2009. július 01-től. 1. oldal; összesen: 18 Kitöltési

Részletesebben

Ajánlattételi felhívás. a Kbt. 122. (7) bekezdés a) alapján megindított hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás keretében

Ajánlattételi felhívás. a Kbt. 122. (7) bekezdés a) alapján megindított hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás keretében Ajánlattételi felhívás a Kbt. 122. (7) bekezdés a) alapján megindított hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás keretében a) ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma (e-mail)

Részletesebben

NYILATKOZAT VÉTELI JOG GYAKORLÁSÁRÁRÓL

NYILATKOZAT VÉTELI JOG GYAKORLÁSÁRÁRÓL NYILATKOZAT VÉTELI JOG GYAKORLÁSÁRÁRÓL Az IVYDALE INVESTMENTS LIMITED, a ciprusi jog alapján bejegyzett társaság (székhelye: 1095 Ciprus, 1 Lambousa, Nicosia), (továbbiakban: a "Jogosult") az értékpapírok

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A MŰSORSZÓRÓ ADÓK ENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSÁRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A MŰSORSZÓRÓ ADÓK ENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSÁRÓL Médiafrekvencia-tervezési és koordinációs osztály TÁJÉKOZTATÓ A MŰSORSZÓRÓ ADÓK ENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSÁRÓL 2015. szeptember Tisztelt Ügyfelünk! Jelen tájékoztatónkkal szeretnénk megkönnyíteni Önnek a műsorszóró

Részletesebben

2006. évi V. törvény. a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról. I. Fejezet ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK. 1.

2006. évi V. törvény. a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról. I. Fejezet ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK. 1. 2006. évi V. törvény a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról A törvény célja, hogy korszerű jogi keretek megteremtésével, az Európai Unió szabályozásával összhangban állapítsa

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZAT. a forintban és külföldi, konvertibilis pénznemben nyilvántartott pénzforgalmi számlák vezetéséről

ÜZLETSZABÁLYZAT. a forintban és külföldi, konvertibilis pénznemben nyilvántartott pénzforgalmi számlák vezetéséről ÜZLETSZABÁLYZAT a forintban és külföldi, konvertibilis pénznemben nyilvántartott pénzforgalmi számlák vezetéséről Jelen Üzletszabályzat a 2010. november 10-től nyitott forintban és külföldi, konvertibilis

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ T1-es számú PARTNER BEJELENTŐ LAP

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ T1-es számú PARTNER BEJELENTŐ LAP KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ T1-es számú PARTNER BEJELENTŐ LAP A (volt MgSzH) NÉBIH Közös Törzs T1-es Partner bejelentő lapja új NÉBIH partner bejelentésére, illetve már regisztrált partner adatainak módosítására

Részletesebben

A Széf szolgáltatás Általános Szerződési Feltételei Hatályos: 2014. október 07-től

A Széf szolgáltatás Általános Szerződési Feltételei Hatályos: 2014. október 07-től A Széf szolgáltatás Általános Szerződési Feltételei Hatályos: 2014. október 07-től A Szabadszállás és Vidéke Takarékszövetkezet (székhelye: 6080 Szabadszállás, Kálvin tér 2. cégjegyzékszáma: 03-02-000284,

Részletesebben

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat a következő címre kell benyújtani:

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat a következő címre kell benyújtani: 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

I. A MINTASZABÁLYZAT CÉLJA

I. A MINTASZABÁLYZAT CÉLJA M I N T A S Z A B Á L Y Z A T adószakértői, okleveles adószakértői, adótanácsadói tevékenységet megbízási, illetve vállalkozási jogviszony alapján folytató szolgáltatók számára a pénzmosás és terrorizmus

Részletesebben

Roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése

Roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése Roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése (A pályázat kódja: ROM-ISK-15) Pályázati Útmutató Készült: 2015. október 27. 1. oldal Tartalom 1. A támogatás formája és mértéke... 3 2. A pályázat benyújtására

Részletesebben

29/1999. (X. 6.) KHVM rendelet a távközlési építmények engedélyezéséről és ellenőrzéséről

29/1999. (X. 6.) KHVM rendelet a távközlési építmények engedélyezéséről és ellenőrzéséről Opten Törvénytár Opten Kft. I. 29/1999. (X. 6.) KHVM rendelet 29/1999. (X. 6.) KHVM rendelet a távközlési építmények engedélyezéséről és ellenőrzéséről A 2010.04.22. óta hatályos szöveg Tartalomjegyzék

Részletesebben