Győztes stratégiák: A csodáért imádkozunk, az eredményért megdolgozunk. mondta Szent Ágoston. Közvetlen értékesítésről őszinte érdeklődéssel

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Győztes stratégiák: A csodáért imádkozunk, az eredményért megdolgozunk. mondta Szent Ágoston. Közvetlen értékesítésről őszinte érdeklődéssel"

Átírás

1 Győztes stratégiák: A csodáért imádkozunk, az eredményért megdolgozunk. mondta Szent Ágoston Az értékesítés, mint értékeket átadó cselekvési folyamat többféle színtéren és többféle módon zajlik napjainkban is. Közvetlen értékesítésről őszinte érdeklődéssel Gyűjteményem, ezen a fejezetében először a közvetlen értékesítés fogalmát és ennek a cselekvési folyamatnak az értékeit szeretném közelebb hozni az olvasóhoz. Szeretném meghatározni a szakirodalomban talált definíciók alapján a közvetlen értékesítés pontos fogalmát, jellemzőit és előnyeit. Fontosnak találom, hogy a történelmét is megismerjük ennek a szakmának, hiszen értékét, erejét ez az ismeretanyag is alátámasztja. Mi az a közvetlen értékesítés? A Közvetlen Értékesítők Szövetsége honlapján található információk alapján a közvetlen vagy direkt értékesítés üzlethelyiségen kívüli személyes eladást jelent. A szakirodalomban többször találhatunk különböző elnevezéseket a közvetlen értékesítésről: - személyes eladás - direkt marketing - hálózatos értékesítés Különböző elnevezések abból adódnak, hogy különböző formái vannak a közvetlen értékesítésnek és információ vagy tudás hiány miatt nem tudják egymástól elkülöníteni, mint a nagykereskedelmet a kiskereskedelemtől. Gyűjteményemben az összegyűjtött anyagok, információk alapján szeretném az éleslátást és a megfelelő értelmezést megadni mindenki számára. A közvetlen értékesítés az személyes eladás, mivel a termékforgalmazó és a leendő vásárló személyesen találkozik és egy értékesítési folyamatot visz végig a termékforgalmazó figyelembe véve a leendő vásárló igényeit és szükségleteit. Üzlethelyiségen kívüli eladás, mivel a fogyasztási cikkek és szolgáltatások, az értékek megismertetése a vevővel annak otthonában vagy munkahelyén, esetleg más személy otthonában, egy szervezett bemutatón vagy személyes beszélgetésen történik. Nagyon fontos a személyes kapcsolat, a személyre szabott szolgáltatás felépítése és átnyújtása.

2 Fontos kiemelni, hogy a közvetlen értékesítés NEM tele marketing, telefonon történő eladás, illetve TV-shop, és NEM csomagküldés és NEM internetes értékesítés, ahol az ELADÓ és a VEVŐ személyesen nem kerülnek kapcsolatba. A közvetlen értékesítésre, mint a többi, hagyományostól eltérő értékesítési módszerre is, leginkább az jellemző, hogy az áru eladása, a tanácsadásnyújtás nem üzlethelyiségben történik. Üzlethelyiségen kívüli értékesítés formái 1. számú táblázat ÜZLETHELYISÉGEN KÍVÜLI ÉRTÉKESÍTÉS 1. Közvetlen értékesítés 2. Távollévők közti kereskedelem 3. Automaták Egyszintű MLM (hálózatos) -Direkt mail -Csomagküldés -Tv-shop -Telemarketing -Internetes vásárlás Forrás: Bizonyíték: Európában a közvetlen értékesítés forgalma 2007-ben meghaladta a 20 milliárd eurót, és ez az európai kiskereskedelemi forgalom 3%-át jelenti. Forrás: Az adatokból nyilvánvaló, hogy az üzlethelyiségen kívüli értékesítés a teljes kereskedelmi forgalomból egyre nagyobb hányadot bonyolít le. Közvetlen értékesítés A közvetlen értékesítésben mind fogyasztási cikkeket, mind szolgáltatásokat kínálnak. Pl.: táplálék-kiegészítőket, személy higiéniai terméket, háztartási gépeket, utazásokat stb. A termékeket rendszerint részletes magyarázatokkal egybekötött bemutatón ismertetik meg az érdeklődőkkel. Ezeken a beszélgetéseken a tanácsadók jó kérdésekkel irányítják a kommunikációt és a fő szempont, hogy a vásárlók problémáira megoldásokat nyújtsanak az adott témában és igényeket és szükségleteket elégítsenek ki. A bemutatót tarthatják egy embernek vagy akár nagyobb csoportnak. Ez utóbbit partinak is nevezik. Az értékesítő szakembernek alapvetően arról kell gondoskodnia, hogy megtalálja vevőjét és eljutassa számára a legjobb megoldást, azaz a kívánt terméket.

3 Sokszor hallottam ebben a szakmában azt a kifejezést, hogy Go to business! = Menj az üzletedért! Ehhez sajátos értékesítési módszereket kell alkalmazni, ezeket el kell sajátítani, meg kell tanulni minden üzletkötőnek. A sikeres értékesítés két alappilléren nyugszik: 1. eladási technikák magas szintű ismerete, áruismeret, technikai ismeret, értékesítési módszerek ismerete 2. érzelmi intelligencia birtoklása és fejlesztése A hosszú távú, sikeres termékforgalmazó profi technikai tudásával és magas szintű érzelmi intelligenciájával tud a XXI. század elégedett közvetlen értékesítésben dolgozó munkatársa lenni. Az Angliában, 1965-ben létrehozott szakmai szervezet, a Direct Selling Association ( Közvetlen Értékesítők Szövetsége) meghatározása szerint a közvetlen értékesítés: Fogyasztásra szánt javak értékesítési módszere, amely szerint független termékforgalmazók hálózata az árut közvetlenül magánszemélyeknek, otthonukban vagy a munkahelyükön adják el, személyes figyelmességgel. ( P. Clothier: MLM. London, 1994) A közvetlen értékesítésben a közvetlen értékesítést végző személyek elnevezései: - disztribútor - tanácsadó - direkt értékesítő/közvetlen értékesítő - munkatárs - hálózatépítő - független vállalkozó - termékforgalmazó - networker Leggyakrabban termékforgalmazó elnevezéssel találkoztam. A közvetlen értékesítés tehát a termékeknek a fogyasztóhoz közvetlenül történő eljuttatásának módszere. Az üzletekben történő árusítás helyett a közvetlen értékesítés független értékesítők hálózatát használja arra, hogy fellelje a lehetséges vásárlókat és eljuttassa a legfontosabb termékeket hozzájuk. A termékeket elsősorban otthonokban történő bemutatók során árusítják. A bemutatók lehetnek egyszemélyes és nagy létszámú bemutatók is.

4 A közvetlen értékesítés fajtái Multi Level Marketing/Network Marketing Hálózatos Értékesítés Single Level Marketing Egyszintű Marketing Multi Level Marketing/Network Marketing Hálózatos Értékesítés Az MLM esetében lehetőség van arra, hogy egy marketing hálózatot, egy termékforgalmazói csapatot építsünk ki, amelyből további jutalékra tehetünk szert. Ebben az esetben a disztribútor nem csak terméket ad el, hanem munkatársi csoportot is szervez, azaz hálózatot is épít, és ezért az ő forgalmuk után is részesedik. A termékforgalmazó saját forgalmából részesedik és a csapat forgalmából is részesedik. Többszintű részesedés és százalékos különbségek vannak. Az egyéni és csapat teljesítmény növelése is cél az ösztönzőknél. A Multi Level Marketing, mint közvetlen értékesítésnél tud a disztribútor kétféle jövedelemforrással rendelkezni. 1. jövedelemforrás = AKTÍV jövedelem: az eladásból, értékesítésből származó jövedelmek 2. jövedelemforrás = PASSZÍV jövedelem: csapatépítésből, vezető képzésből származó jövedelmek. Ez az egyik óriási előnye és értéke a Multi Level Marketingnek! Jobb 1%-ban részesedni 100 ember munkájából, mint a saját munkám 100%-ból! /John Paul Getty/ Single Level Marketing Egyszintű Marketing A termékforgalmazó saját forgalmából részesedik. Abban érdekelt, hogy minél többet adjon el. Lineáris részesedés van. Ösztönző programok célja az egyéni teljesítmény növelése. 2. számú táblázat KÖZVETLEN ÉRTÉKESÍTÉSI MÓDSZER SINGLE LEVEL MARKETING /SLM/ (Egyszintű marketing) Pl.: Tupperware stb. MULTI LEVEL MARKETING /MLM/ (Többszintű marketing) Pl.: Amway, Forever Living Products, stb. Forrás: saját szerkesztés

5 A közvetlen értékesítés Single Level Marketing és Multi Level Marketing lehetősége az ösztönzőkön keresztül korlátlan kereseti lehetőségre ad alkalmat hazánkban is. Stabil lehetőséget nyújt azok számára, akik teljesítményarányos jövedelemre szeretnének szert tenni. A rendszerváltás után a gazdaság szerkezete átalakult. Ez a folyamat ma is tart. - Bizonyos szakmákban foglalkoztatottak száma a töredékére csökkent: (pl. bányászok). Új szakmák keletkeztek pl.: informatika, biztonsági őr. A kettő közötti vákuum megnövelte az álláskeresők számát. A nyilvántartott álláskeresők száma /fő/ 1. számú ábra Férfi Nő Összesen Ebből pályakezdő Forrás: A közvetlen értékesítés munkalehetőségeket teremt Magyarországon is.

6 A közvetlen értékesítés története Ahhoz, hogy a közvetlen értékesítés jelenét nagyra becsüljük, meg kell ismernünk, hogy milyen régi gyökerekkel rendelkezik a közvetlen értékesítés. A Direct Sales Organisation honlapján és különböző irodalmakban található információk alapján a közvetlen értékesítés már az ókorban is ismert cselekvés volt, és gyakorlatilag minden kultúrában megtalálhatjuk a gyökereit. A közvetlen értékesítés egyidős az emberi civilizációval. Már i.e ben Hammurabi törvénykönyve megemlíti az akkor még vándorkereskedőknek nevezett személyeket, akik Babilonban a fogyasztókat felkeresve közvetlenül adták el nekik termékeiket. A törvénykönyv védte a babilóniai közvetlen értékesítők általános jogait és integritását. Az első közvetlen értékesítőket az ókori időkben találhatjuk. A karavánokkal együtt utazó kereskedők, utcai árusok az első közvetlen értékesítők, akik ösztöneikre és megérzéseikre hagyatkozva megélhetést biztosítottak maguknak áruik személyes eladásával. Az utak és vízvezetékek fejlődése fontos mérföldkövet jelentett a közvetlen értékesítés történetében is. Az ókori civilizációk közül Egyiptom, Szíria, Babilónia és India aktívan résztvett a kereskedelemben. Elefántcsontot és ébenfát cseréltek kerámiákra és kőedényekre. A régészek több indiai vázát találtak Babilónia területén. A korai értékesítő minden lehetőséget kihasznált a hosszú utazásai során. A vallási ünnepek alkalmával rendezett vásárok, a mezőkön állomásozó katonák tábora mind óriási bevételt jelentett az ősi kereskedőknek. Az időszámításunk utáni 5. században - Görögországban, Athénban is virágzott ez a kereskedelmi módszer. A kereskedők az utcán, vásárokon, faluról falura járva árusítottak. A középkorban az értékesítés általánosan elfogadott formájává vált, hiszen a városoktól távoli települések lakossága így tudta legkényelmesebben beszerezni a különböző fogyasztási cikkeket. Az amerikai bevándorlók az új földrészre is magukkal vitték a személyes eladás hagyományát, amely a 19. és 20. század során egyre népszerűbbé vált.

7 Nevezetesebb évszámok a közvetlen értékesítés történelméből: Nashville-ben megalakult az első amerikai közvetlen értékesítő cég, a Southwestern Publishing House, amely bibliát árult, házról házra járva AVON ( akkor még California Parfume Company néven) parfümöt kezdett árusítani New York-ban Az alapítási éve a hazánkban is jelen lévő LUX cégnek William Casselberry és Lee Mytinger utazó kereskedelmi ügynökök, akik a Californiai Vitamin Company, majd a Nutrilite XX Vitamins vitaminkészítményeit forgalmazzák. Róluk ismerjük bizonyítottan, hogy 1934-ben bevezetik azt, hogy azon vásárlóiknak, akik új vásárlókat hoznak, 3% árengedményt adnak. Az első tulajdonképpeni MLM marketingterv 1941-ben kerül a közhasznára szintén általuk. Ezt az időszakot, vagyis az MLM marketing terv megszületését nevezik ma az MLM első hullámának Elindul hódító útjára az amerikai Tupperware cég, amely 1951 óta kizárólag parti rendszerben értékesít. Az otthonokban történő értékesítés adventje az 1950-es években köszöntött be. Brownie Wise nevéhez fűződik, aki kiváló minőségű műanyag edényeket értékesített otthonokban személyes tanácsadással es években válik divatossá és elfogadottá az a kellemes program, hogy házigazdák vendégeket hívtak otthonukba, ahol a vendégek bemutatókat tekintettek meg. A közvetlen értékesítés lehetőséget biztosított a saját tapasztalatok megosztására, személyre szabott információk átadására, előnyök, értékek megfogalmazására. Hatékonyabban teljesíthetővé vált az új termékek megismertetése a vásárlókkal és pluszban egy azonnali visszajelzést nyújtott a termék fogadtatásáról és értékesítési eredményeiről. A Multi Level Marketing szakma tanítói is Brownie Wise nevét emelik ki, ha a bemutatók, a parti rendszer kialakulását ismertetik. Láthatjuk tehát, hogy a közvetlen értékesítés évszázadok óta jelen volt az emberi társadalomban. Tömeges elterjedése mégis az Egyesült Államokban indult útjára. Az első ilyen vállalat az AVON volt, ami napjainkban is az egyik legnagyobb közvetlen értékesítő cég Megalakult a szintén amerikai Golden Products, mely az 1990-es évek végéig felvásárolt több kis vállalatot, és így az új évezredben már GNLD International (Golden Neo-Life Diamite) néven tevékenykedik ben az addig sikeresen működő Nutrilite XX Vitamins-ban felüti a fejét egy precedens értékű konfliktus. A konfliktus következtében két munkatárs Richard De Vos és Jay Van Andel kiválnak a vállalkozásból és létrehoznak egy új vállalkozást, amit úgy neveznek, AMWAY Corporation. Pár év elteltével az AMWAY Corporation felvásárolja a Nutrilite-ot.

8 1959. A Michigan állambeli Ada városában létrejött az Amway cég. A közvetlen értékesítő cégek közül a második legnagyobb forgalmat bonyolító vállalat Németországban megalakult az AMC vállalat Svéd cég sikertörténete kezdődik, ekkor alapították a kozmetikumok értékesítésével foglalkozó Oriflame-t. A közvetlen értékesítés tovább fejlődött a 70-es években. Azonban a 70-es évek közepén néhány gátlástalan kereskedő miatt bíróság elé kerül a közvetlen értékesítés kérdése. Hivatalosan, törvényesen működő értékesítési forma, avagy pilótajáték?! Az ellentábor gyanakvásai, a sok-sok bizonytalan információ annyira összemossa a fogalmakat és a tényeket, hogy amikor az AMWAY elsők között ér el jelentős sikereket, 1975-ben az USA Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága perbe fogja tiltott pilótajáték szervezésének vádjával. Az Amway harcolt és nyert, így 1979-ben bizonyítást nyert, hogy a közvetlen értékesítés, illetve a MLM törvényesen elismert értékesítési forma lehet. Egyben megszületik az MLM alapvető követelményrendszere is ban, még a fent említett per befejezte előtt, Rex Maughan létrehozza a Forever Living Products nevezetű céget Működni kezdett a Sunrider cég az Utah állambeli Orem városban ban áttette központját és gyártóüzemét Torrance-ba (Los Angeles). Magyarország az es években: Az 1990-es években sorra nyitották meg magyarországi leányvállalataikat a nagy multinacionális közvetlen értékesítő cégek: AVON Cosmetics Hungary Kft AMWAY Hungaria Marketing Kft ORIFLAME Hungary Cosmetics Kft ZEPTER International Ungarn Kft LUX Hungária Kft TUPPERWARE Kereskedelmi Kft SUNRIDER Hungary Kft AMC Magyarország Kft GNLD International FOREVER LIVING PRODUCTS Hungary Kft TIENS Hungary Kft NU SKIN Enterprises Magyarország Kft FLAVON Group Kereskedelmi és Szolgáltató Kft HERBALIFE Magyarország Kft NEWAYS Hungary Kft ORGANIC MISSION Magyarország Zrt.

9 A közvetlen értékesítésnek a gazdaságban betöltött növekvő jelentőségét nemcsak a forgalmi adatok bizonyítják, hanem a szakma által teremtett új munkalehetőségek is. Megerősítették, hogy a közvetlen értékesítés egy jól megalapozott, szervezett és szabályozott kereskedelmi módszer, mely nagyfokú kényelmet, valamint minőségi termékeket és szolgáltatásokat kínál a fogyasztóknak. Forrás: Azt is megállapították, hogy a szakma gazdasági hatása az EU-ban igen jelentős, hiszen rugalmas munkalehetőséget kínál több millió embernek, akiknek jövedelme euró milliárdokat tesz ki. Forrás: A közvetlen értékesítés Magyarországon A Közvetlen értékesítés, mint szakma itt van Magyarországon is törvényes keretek között, több mint 20 éve. Bizonyítéka ennek a Közvetlen Értékesítők Szövetségének a létezése is. Forrás: A Közvetlen Értékesítők Szövetségének tagcégei az elmúlt években folyamatosan több, mint 200 ezer embernek biztosítottak pénzkereseti és munkalehetőséget ben a magyar termékforgalmazók 87%-a részmunkaidőben foglalkozott a közvetlen értékesítéssel, de már közel 30 ezer ember így épített magának sikeres üzletet. A Szövetség tagcégeinek az árbevétele az elmúlt 15 évben folyamatosan nőtt és 2007-ben már a 60 milliárd forintot is meghaladta. A pénzügyi mutatók mellett hangsúlyozni érdemes a tagvállalatok társadalmi szerepvállalását is. A Földön jelenleg közel 62 millió ember dolgozik közvetlen értékesítőként és számuk folyamatosan nő. A szakma erejét, tisztaságát és értékét a fenti adatok magas szinten alátámasztják. Véleményem szerint Magyarországon is még magasabb szintre kell emelni ennek a pénzteremtő munkának a létezését. Hiszen a gyűjteményban megemlített statisztikai adatok az álláskeresők számáról a magyar munkaerőpiac helyzetéről igénylik a közvetlen értékesítő szakma nagyfokú jelenlétét.

10 A közvetlen értékesítés Európában A Közvetlen Értékesítők Európai Szövetsége (FEDSA) 2007-ben felmérést készített a közvetlen értékesítésről. A kutatást a brit Ipsos MORI cég végezte az Európai Unió 7 tagországában, ahol 43 cég 2800 termékforgalmazóját kérdezték meg. A felméréssel elgondolkodtató eredmények születtek: A disztribútorok döntő többsége nő (83%) Forrás: A közvetlen értékesítésben dolgozók nemek szerinti aránya Európában 17% 1 Férfi 1 Nő 83% * A disztribútorok főként kiegészítő tevékenységként végzik ezt a pénzkereseti tevékenységet. * A disztribútorokra jellemző, hogy önálló vállalkozóként dolgoznak. *A termékforgalmazók 25%-ának egyáltalán nem volt munkája, mielőtt belekezdett a közvetlen értékesítésbe Az értékesítők jelentős része 35 év feletti (73%) Forrás: A közvetlen értékesítésben dolgozók kor szerinti megoszlása Európában 20% 10% 27% év év év 4 60 év feletti 43% A közvetlen értékesítés a világban A Közvetlen Értékesítők Szövetségének honlapján a Világszövetségről, a World Federation of Direct Selling Associations (WFDSA) szervezetről is sokat mondó adatokat találtam ben a Világszövetség tagságát alkotó 49 ország forgalmi adatai összesítve elérték a 109 milliárd amerikai dollárt.

11 Érdekes megjegyezni, hogy az értékesítési árbevétel 80%-át 8 piac adja, melyeket az alábbi táblázatban mutatják meg számunkra: A közvetlen értékesítés a világban árbevétel megoszlás alapján (milliárd USD) 8,3 6,9 8,8 3,6 3,6 3,1 20,4 32,2 1 USA 2 Japán 3 Dél-Korea 4 Németország 5 Brazília 6 Mexikó 7 Egyesült Királyság 8 Olaszország Forrás: com Az élet nem egyenes, jól belátható folyosó, melyen felszabadultan, akadálytalanul vonulhatunk végig, hanem ösvények labirintusa, melyen át hosszan tartó és bajos kutatással kell meglelni az utat, s eközben időről időre zsákutcába jutunk. Ám, ha van hitünk, mindig megnyílik előttünk egy ajtó - talán nem pont az, amelyikre mi számítottunk, de mindenképpen olyan, mely mögött a helyes út vár ránk. A. J. Cronin Gyűjteményt készítette: Gulyás Melinda

Üzlethelyiségen kívüli értékesítés. Internetes értékesítés

Üzlethelyiségen kívüli értékesítés. Internetes értékesítés A KÖZVETLEN ÉRTÉKESÍTÉS Mi az a közvetlen értékesítés? A közvetlen vagy direkt értékesítés üzlethelyiségen kívüli személyes eladást jelent. Személyes eladás, mivel a termékforgalmazó és a leendő vásárló

Részletesebben

KÖZVETLEN ÉRTÉKESÍTÉS

KÖZVETLEN ÉRTÉKESÍTÉS Egy régi-új szakma bemutatkozik KÖZVETLEN ÉRTÉKESÍTÉS A tekintélyes amerikai gazdasági szaklap, a FORTUNE Magazin 2004. augusztus 9-i számában már másodszor jelentetett meg önálló mellékletet a közvetlen

Részletesebben

15 ÉVESEK LETTÜNK! www.dsa.hu

15 ÉVESEK LETTÜNK! www.dsa.hu kesz 2008.indd 1 2008.03.28. 12:34:14 1 kesz 2008.indd 2 2008.03.28. 12:34:14 15 ÉVESEK LETTÜNK! www.dsa.hu kesz 2008.indd 3 2008.03.28. 12:34:14 kesz 2008.indd 4 2008.03.28. 12:34:15 BEKÖSZÖNTÕ Az 1990-es

Részletesebben

VELÜNK MINDEN ÖNRŐL SZÓL 2015 A TE ÁLMAID VELÜNK VALÓRA VÁLNAK TM

VELÜNK MINDEN ÖNRŐL SZÓL 2015 A TE ÁLMAID VELÜNK VALÓRA VÁLNAK TM VELÜNK MINDEN ÖNRŐL SZÓL 2015 A TE ÁLMAID VELÜNK VALÓRA VÁLNAK TM FEDEZZEN FEL EGY RENDKÍVÜLI LEHETŐSÉGET! Szeretne vonzó lenni és szeretné jól érezni magát? Szeretne több pénzt keresni? Szeretne több

Részletesebben

3.2.2 Közvetlen Értékesítők Szövetsége

3.2.2 Közvetlen Értékesítők Szövetsége 3.2.2 Közvetlen Értékesítők Szövetsége A közvetlen értékesítés egyik történelmi csúcspontja hazánkban, amikor 1993 áprilisában létrehozzák a Közvetlen Értékesítők Szövetsége, a Fogyasztónál, a Fogyasztóért

Részletesebben

www.family-business.hu VÁSÁRLÓI KLUB FAMILY BUSINESS Ahol a család és az üzlet találkozik!

www.family-business.hu VÁSÁRLÓI KLUB FAMILY BUSINESS Ahol a család és az üzlet találkozik! www.family-business.hu VÁSÁRLÓI KLUB FAMILY BUSINESS Ahol a család és az üzlet találkozik! A Family Business egy 100%-os magyar tulajdonban lévő hálózatos értékesítési rendszer, amely 2001 elején alakult.

Részletesebben

MARKETING- KOMMUNIKÁCIÓ

MARKETING- KOMMUNIKÁCIÓ MARKETING- KOMMUNIKÁCIÓ Az előadás témái 1./ A marketingkommunikációs mix tartalma 2./ Reklám 3./ Eladásösztönzés 4./ Személyes eladás 5./ PR Kommunikációs mix Reklám Eladásösztönzés Public Relations Személyes

Részletesebben

BUSINESS CSALÁDI MOBIL A FAMILY BUSINESSTŐL BUSINESS. Ahol a család és az üzlet találkozik!

BUSINESS CSALÁDI MOBIL A FAMILY BUSINESSTŐL BUSINESS. Ahol a család és az üzlet találkozik! w w w.family-business.hu CSALÁDI MOBIL A FAMILY TŐL Ahol a család és az üzlet találkozik! A Family Business egy 100%-os magyar tulajdonban lévő hálózatos értékesítési rendszer, amely 2001 elején alakult.

Részletesebben

Az értékesítési rendszer szereplői, a közvetítők. Az értékesítési rendszer szereplői

Az értékesítési rendszer szereplői, a közvetítők. Az értékesítési rendszer szereplői Az értékesítési rendszer szereplői, a közvetítők Az értékesítési rendszer szereplői Készítette: Tóth Éva Tanársegéd Pannon Egyetem, Georgikon Kar Tóth É. - Kereskedelmi ismeretek 2 Az értékesítési rendszer

Részletesebben

Jogi és menedzsment ismeretek

Jogi és menedzsment ismeretek Jogi és menedzsment ismeretek Értékesítési politika Célja: A marketingcsatorna kiválasztására és alkalmazására vonatkozó elvek és módszerek meghatározása Lépései: a) a lehetséges értékesítési csatornák

Részletesebben

Ez a találkozó Önről fog szólni és bízunk benne, hogy arról, ami Önnek a legfontosabb

Ez a találkozó Önről fog szólni és bízunk benne, hogy arról, ami Önnek a legfontosabb Ez a találkozó Önről fog szólni és bízunk benne, hogy arról, ami Önnek a legfontosabb Küldetésünk Testi, lelki, anyagi jóléthez - tudatos és szabad életstílus eléréséhez vezetni minél több embertársunkat.

Részletesebben

Bejelentés. a bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:...

Bejelentés. a bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:... Bejelentés a bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról I. A kereskedő és a kereskedelmi tevékenység adatai 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:... 2. A kereskedő cégjegyzékszáma,

Részletesebben

Közvetlen értékesítés az Európai Unióban, illetve a magyarországi Zepter Kft. sorsa az Európai Unióba lépés után...5 I. A közvetlen értékesítés...

Közvetlen értékesítés az Európai Unióban, illetve a magyarországi Zepter Kft. sorsa az Európai Unióba lépés után...5 I. A közvetlen értékesítés... Közvetlen értékesítés az Európai Unióban, illetve a magyarországi Zepter Kft. sorsa az Európai Unióba lépés után...5 I. A közvetlen értékesítés...5 1.1. Bevezetés...5 1.2. Mi a közvetlen értékesítés?...7

Részletesebben

A kereskedelem helye, szerepe

A kereskedelem helye, szerepe A kereskedelem helye, szerepe Kereskedelem: Egyrészt tevékenység, melynek során a termékek előállítójuktól eljutnak a felhasználóhoz. Másrészt szervezet, amelyhez azok a vállalatok tartoznak, amelyek fő

Részletesebben

Sajtóközlemény 2018, december 10.

Sajtóközlemény 2018, december 10. Sajtóközlemény 2018, december 10. Újra nőtt a Black Friday-forgalom Európában, itthon is jelentős bővülés történt Sztupár Andrea Head of Market Insight Tel. + 36 30 970 6418 andrea.sztupar@gfk.com Mihók

Részletesebben

Nemzetközi web áruházak raktárválasztási szempontjai. Miért (nem) Magyarországon? 2015.

Nemzetközi web áruházak raktárválasztási szempontjai. Miért (nem) Magyarországon? 2015. Nemzetközi web áruházak raktárválasztási szempontjai Miért (nem) Magyarországon? 53. Közgazdász vándorgyűlés Logisztikai szekció Miskolc, 2015. szeptember 4. 2015. Tartalom Az e-kereskedelem növekedési

Részletesebben

CW7 ÖSSZEFOGLALÓ AZ ÚJ FEJLESZTÉSEKRŐL

CW7 ÖSSZEFOGLALÓ AZ ÚJ FEJLESZTÉSEKRŐL CW7 ÖSSZEFOGLALÓ AZ ÚJ FEJLESZTÉSEKRŐL A CW7 úgy döntött, hogy fejlesztéseket hajt végre a Juttatási Rendszerben, és jutalmazza Értékesítési Partnerei erőfeszítéseit, amennyire csak lehetséges. A kifizetési

Részletesebben

Shopping Center Network

Shopping Center Network Shopping Center Network Egy lehetőség amivel bárki élhet, amivel bárki elérheti a célját, megvalósíthatja az álmait. Mennyire időszerű ez? Ezt döntse el Ön! Mire vágynak az emberek??? nyaralás új autó

Részletesebben

Az infoszféra tudást közvetítő szerepe a mai társadalomban

Az infoszféra tudást közvetítő szerepe a mai társadalomban Az infoszféra tudást közvetítő szerepe a mai társadalomban Charaf Hassan Egyetemi docens, BME Tartalom Általános tényadatok Trendek számokban Magyarország: az infoszféra helyzete Az informatikai kutatások

Részletesebben

GOOD HEALTH, GOOD LIFE, GOOD WILL A GYÓGYSZERIPAR KISZOLGÁLÁSÁTÓL AZ EGÉSZSÉGÜGY ÉS A BETEGEK SZOLGÁLATÁIG

GOOD HEALTH, GOOD LIFE, GOOD WILL A GYÓGYSZERIPAR KISZOLGÁLÁSÁTÓL AZ EGÉSZSÉGÜGY ÉS A BETEGEK SZOLGÁLATÁIG GOOD HEALTH, GOOD LIFE, GOOD WILL A GYÓGYSZERIPAR KISZOLGÁLÁSÁTÓL AZ EGÉSZSÉGÜGY ÉS A BETEGEK SZOLGÁLATÁIG Gyógyszeripari állásközvetítés Csapatok toborzása, teljes koordinációja multinacionális és magyar

Részletesebben

Nagy Webáruház Felmérés 2017

Nagy Webáruház Felmérés 2017 EREDMÉNYEK Nagy Webáruház Felmérés 2017 Folytatva a már 2008 óta meglévő hagyományunkat, idén is megrendeztük a Nagy Webáruház Felmérést. Ennek keretében 887 hazai webáruház tulajdonosa válaszolt, többek

Részletesebben

Eladásmenedzsment Bauer András, Mitev Ariel Zoltán

Eladásmenedzsment Bauer András, Mitev Ariel Zoltán Eladásmenedzsment Bauer András, Mitev Ariel Zoltán 2. Fejezet: A személyes eladás helye a többutas értékesítési rendszerben 2/28/2010 1 A fejezet tartalma 1. Az értékesítési rendszer 2. Többcsatornás értékesítési

Részletesebben

Flavon max - a tudatos döntés

Flavon max - a tudatos döntés Flavon max - a tudatos döntés Küldetésünk, hogy emberek millióinak juttassuk el egy egészségesebb és sikeresebb élet lehetőségét, hogy százezrek érjék el az anyagi és erkölcsi sikert úgy, hogy közben másokat

Részletesebben

Globális pénzügyi válság, avagy egy új világgazdasági korszak határán

Globális pénzügyi válság, avagy egy új világgazdasági korszak határán Globális pénzügyi válság, avagy egy új világgazdasági korszak határán 2009. október 16. Dr. Bernek Ágnes főiskolai tanár Zsigmond Király Főiskola "A jelenlegi globális világgazdaságban mindössze csak két

Részletesebben

Eljuthatnak a magyar vállalkozások az USA-ba?

Eljuthatnak a magyar vállalkozások az USA-ba? Eljuthatnak a magyar vállalkozások az USA-ba? Barát Tamás Alapító elnök, AmHunCham NY 1909 2016 A New York-i Amerikai Magyar Kereskedelmi Kamara fő funkciói Közreműködik a tagok tevékenysége hatékonyságának

Részletesebben

Bejelentés. A kereskedő és a kereskedelmi tevékenység adatai. 1./ A kereskedő neve (cégneve) :... A kereskedő székhelye: Ir.szám:... Település:...

Bejelentés. A kereskedő és a kereskedelmi tevékenység adatai. 1./ A kereskedő neve (cégneve) :... A kereskedő székhelye: Ir.szám:... Település:... Kővágóörsi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 3.000,-Ft illetékköteles Bejelentés Bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról ( A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló

Részletesebben

Még keresi a lehetőséget?

Még keresi a lehetőséget? Még keresi a lehetőséget? Üzlet indítása Be tudja osztani a saját idejét? Annyi pénzt keres, amennyit megérdemel? Szeretne otthonról dolgozni? Sikerül megteremtenie a megfelelő egyensúlyt a munka és a

Részletesebben

Eredményes értékesítés.

Eredményes értékesítés. Eredményes értékesítés. Egy belföldi vidéki wellness szálloda kínált kedvezményes, belföldi utazási lehetőséget. A szolgáltatás értékesítésénél a kedvező ár volt a motiváció. Az esettanulmány jól szemlélteti,

Részletesebben

A civil szervezetek Európa Uniós és Magyarországi jellemzői

A civil szervezetek Európa Uniós és Magyarországi jellemzői A civil szervezetek Európa Uniós és Magyarországi jellemzői Johns Hopkins University 12 országra kiterjedő kutatása Nemzetközi kutató team a Johns Hopkins University Institute for Policy Studies szervezésében

Részletesebben

A MAGYARORSZÁGI SZÁLLODAIPAR FEJLŐDÉSE KÖZÖTT

A MAGYARORSZÁGI SZÁLLODAIPAR FEJLŐDÉSE KÖZÖTT A MAGYARORSZÁGI SZÁLLODAIPAR FEJLŐDÉSE 2008 2018 KÖZÖTT I. SZÁLLODAI KERESLET-KÍNÁLAT VÁLTOZÁSA ORSZÁGOSAN 2008 2010 2012 2013 2017 2018 2018/2008 2018/2012 2018/2013 2018/2017 Szobaszám (db) 50 669 54

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS 19. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez 31 KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összefoglaló tájékoztatás I. szakasz: Ajánlatkérő A Kbt. 113. (1) bekezdés szerinti eljárások esetében. Az érdekelt gazdasági

Részletesebben

Magyar Nemzet: Eladták a Gardeniát 2011. augusztus 25.

Magyar Nemzet: Eladták a Gardeniát 2011. augusztus 25. Nyomtatott sajtó: Magyar Nemzet: Eladták a Gardeniát 11. oldal Megvásárolta a győri Gardenia Csipkefüggönygyár Nyrt. felszámolójától a márkanevet és a hozzá kapcsolódó jogokat a Rovitex Homedeco Group,

Részletesebben

A gazdálkodás és részei

A gazdálkodás és részei A gazdálkodás és részei A gazdálkodás a szükségletek kielégítésének a folyamata, amely az erőforrások céltudatos felhasználására irányul. céltudatos tervszerű tudatos szükségletre, igényre összpontosít

Részletesebben

Najat, Shamil Ali Közel-Kelet: térképek, adatok az észak-afrikai helyzet gazdasági hátterének értelmezéséhez

Najat, Shamil Ali Közel-Kelet: térképek, adatok az észak-afrikai helyzet gazdasági hátterének értelmezéséhez Najat, Shamil Ali Közel-Kelet: térképek, adatok az észak-afrikai helyzet gazdasági hátterének értelmezéséhez A mai közel-keleti változások elemzéséhez elengedhetetlen az eseményeket jelentős mértékben

Részletesebben

KÜLPIACI SIKEREK. Dr. Kern József MAGYAR EGÉSZSÉGIPARI GYÁRTÓK SZÖVETSÉGE CE2020 az orvostechnikai ipar jelene és jövője

KÜLPIACI SIKEREK. Dr. Kern József MAGYAR EGÉSZSÉGIPARI GYÁRTÓK SZÖVETSÉGE CE2020 az orvostechnikai ipar jelene és jövője KÜLPIACI SIKEREK Dr. Kern József MAGYAR EGÉSZSÉGIPARI GYÁRTÓK SZÖVETSÉGE CE2020 az orvostechnikai ipar jelene és jövője 2019.09.04. TAGVÁLLALATAINK A Magyar Egészségipari Gyártók Szövetsége (MEGYSZ) a

Részletesebben

ONLINE KISKERESKEDELEMI INDEX SAJTÓREGGELI

ONLINE KISKERESKEDELEMI INDEX SAJTÓREGGELI ONLINE KISKERESKEDELEMI INDEX SAJTÓREGGELI 2016. március 3. 2016 GKI Digital Kutató és Tanácsadó Kft. & Naspers OCS Hungary Kft. Minden jog fenntartva! A KUTATÁS 2016-OS MENETRENDJE I. forduló Január II.

Részletesebben

Nagy Webáruház Felmérés 2018

Nagy Webáruház Felmérés 2018 EREDMÉNYEK Nagy Webáruház Felmérés 2018 Folytatva a már 2008 óta meglévő hagyományunkat, idén is megrendeztük a Nagy Webáruház Felmérést, ezúttal már a ShopRenter támogatásával. A kutatás keretében 894

Részletesebben

Szociális szövetkezetek magyarországi helyzetének bemutatása. Erasmus+ KA2 Stratégiai Partnerségek - "PRESS 2017.márc.08. EMMI

Szociális szövetkezetek magyarországi helyzetének bemutatása. Erasmus+ KA2 Stratégiai Partnerségek - PRESS 2017.márc.08. EMMI Szociális szövetkezetek magyarországi helyzetének bemutatása Erasmus+ KA2 Stratégiai Partnerségek - "PRESS 2017.márc.08. EMMI Történelmi háttér Először az 1875. évi XXXVII. tv. szabályozta szövetkezeteket,

Részletesebben

GKIeNET T-Mobile. Egyre több webkosarat tol a magyar. Jelentés az internetgazdaságról Gyorsjelentés. 2012. május

GKIeNET T-Mobile. Egyre több webkosarat tol a magyar. Jelentés az internetgazdaságról Gyorsjelentés. 2012. május GKIeNET T-Mobile Egyre több webkosarat tol a magyar Jelentés az internetgazdaságról Gyorsjelentés GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. Postacím: 1092 Budapest,

Részletesebben

24 Magyarország 125 660

24 Magyarország 125 660 Helyezés Ország GDP (millió USD) Föld 74 699 258 Európai Unió 17 512 109 1 Amerikai Egyesült Államok 16 768 050 2 Kína 9 469 124 3 Japán 4 898 530 4 Németország 3 635 959 5 Franciaország 2 807 306 6 Egyesült

Részletesebben

Budapest Airport Cargo helyzetkép Logisztikai kerekasztal reggeli február 21.

Budapest Airport Cargo helyzetkép Logisztikai kerekasztal reggeli február 21. Budapest Airport Cargo helyzetkép Logisztikai kerekasztal reggeli 2017. február 21. Tartalom Budapest Airport és a cargo (piaci helyzetkép, kilátások) Air cargo iparági előrejelzés 2035-ig Budapest jövőbeni

Részletesebben

Dr. Veres István - Marketingkommunikáció II.

Dr. Veres István - Marketingkommunikáció II. Dr. Veres István - Marketingkommunikáció II. Előadás vázlat 1) BTL eszközök 2) Vásárlásösztönzés Előadás a ZH-ra készüléshez + 6. fejezet 2 1. BTL eszközök A marketingkommunikáció olyan tervezett cselekvéssorozat,

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2007. I. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2007. I. negyedév 1 Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2007. I. negyedév 1 2007. I. negyedévében az állampapírpiacon kismértékben megnőtt a forgalomban lévő államkötvények piaci értékes állománya. A megfigyelt időszakban

Részletesebben

A marketing tevékenység megszervezése a sepsiszentgyörgyi kis- és közepes vállalatok keretében

A marketing tevékenység megszervezése a sepsiszentgyörgyi kis- és közepes vállalatok keretében 531 JEGYZETLAPOK Domokos Ernő Krájnik Izabella A marketing tevékenység megszervezése a sepsiszentgyörgyi kis- és közepes vállalatok keretében A kolozsvári Babeş Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi

Részletesebben

1. TERMÉKPROMÓCIÓ Új Tanácsadók részére Csak Tiens júliusban:

1. TERMÉKPROMÓCIÓ Új Tanácsadók részére Csak Tiens júliusban: TIENS Ösztönző Programok 2015-2016 A TIENS Európa régiója 2015 júliusától ismét útjára indít ösztönző programokat azzal a céllal, hogy a Tanácsadóknak extra motivációt és díjat kínáljon a kimagasló teljesítményekért.

Részletesebben

árom irányzat Internet Ebay, Facebook, Microsoft, Google, Játékok 15 milliárd euró árbevétel, 30%-os évi növekedés Multi-level marketing

árom irányzat Internet Ebay, Facebook, Microsoft, Google, Játékok 15 milliárd euró árbevétel, 30%-os évi növekedés Multi-level marketing árom irányzat Internet Ebay, Facebook, Microsoft, Google, Játékok 15 milliárd euró árbevétel, 30%-os évi növekedés Multi-level marketing Évente a legtöbb milliomost adja, pl. Amway, Tupperware,... Ragadja

Részletesebben

Pénzügy menedzsment. Hosszú távú pénzügyi tervezés

Pénzügy menedzsment. Hosszú távú pénzügyi tervezés Pénzügy menedzsment Hosszú távú pénzügyi tervezés Egy vállalat egyszerűsített mérlege és eredménykimutatása 2007-ben és 2008-ban a következőképpen alakult: Egyszerűsített eredménykimutatás (2008) Értékesítés

Részletesebben

C 353 Hivatalos Lapja

C 353 Hivatalos Lapja Az Európai Unió C 353 Hivatalos Lapja 61. évfolyam Magyar nyelvű kiadás Tájékoztatások és közlemények 2018. október 2. Tartalom IV Tájékoztatások AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL

Részletesebben

A BUDAPESTI SZÁLLODAPIAC FEJLŐDÉSE KÖZÖTT

A BUDAPESTI SZÁLLODAPIAC FEJLŐDÉSE KÖZÖTT A BUDAPESTI SZÁLLODAPIAC FEJLŐDÉSE 2008 2018 KÖZÖTT I. SZÁLLODAI KERESLET-KÍNÁLAT VÁLTOZÁSA BUDAPESTEN 2008 2012 2013 2017 Szobaszám (db) 16 122 18 005 18 816 19 101 19 594 19 823 123,0% 105,4% 103,8%

Részletesebben

TELEVÍZIÓS REKLÁMTORTA 2017

TELEVÍZIÓS REKLÁMTORTA 2017 A 2017. évi televíziós reklámpiaci felmérés eredményei 2018. február 22. Televíziós Reklámtorta 2017 A Televíziós Reklámtorta 2017 felmérés az elmúlt évek gyakorlatát követve készült. A tavalyi évhez hasonlóan

Részletesebben

Értékesítési csatornák

Értékesítési csatornák 9. A marketingcsatorna definíciója Értékesítési csatornák A marketingcsatornák önálló szervezetek olyan csoportjai, amelyek abban a folyamatban vesznek részt, amelynek eredményeképpen a termék vagy a szolgáltatás

Részletesebben

Társadalomismeret és jelenismeret

Társadalomismeret és jelenismeret Társadalomismeret és jelenismeret I. A társadalmi szabályok ( 2 ): 1. Ismertesse a társadalmi együttélés alapvető szabályait, eredetüket és rendeltetésüket! 2. Mutassa be a hagyomány szerepét a társadalom

Részletesebben

ZA6648. Flash Eurobarometer 426 (Small and Medium Enterprises, Resource Efficiency and Green Markets, wave 3) Country Questionnaire Hungary

ZA6648. Flash Eurobarometer 426 (Small and Medium Enterprises, Resource Efficiency and Green Markets, wave 3) Country Questionnaire Hungary ZA668 Flash Eurobarometer 6 (Small and Medium Enterprises, Resource Efficiency and Green Markets, wave ) Country Questionnaire Hungary FL6 HU KKV k, ERŐFORRÁS HATÉKONYSÁG ÉS ZÖLD PIACOK SCR9 (OLVASSA FEL,

Részletesebben

ÁRAZÁS, ÁRKÉPZÉS MARKETING GYAKORLAT 7.

ÁRAZÁS, ÁRKÉPZÉS MARKETING GYAKORLAT 7. ÁRAZÁS, ÁRKÉPZÉS MARKETING GYAKORLAT 7. ISMÉTLŐ KÉRDÉSEK (30-35 PERC) Milyen árképzési módokat ismer? A gyakorlatban melyiket használják leginkább? Mi a jelentősége a fix és változó költségek elkülönítésének?

Részletesebben

JUTTATÁSI RENDSZER ÁTTEKINTÉS - HUNGARY. WorldVentures Marketing, LLC. Utoljára frissítve: 2013. Március 2.

JUTTATÁSI RENDSZER ÁTTEKINTÉS - HUNGARY. WorldVentures Marketing, LLC. Utoljára frissítve: 2013. Március 2. JUTTATÁSI RENDSZER ÁTTEKINTÉS - HUNGARY WorldVentures Marketing, LLC Utoljára frissítve: 0. Március. A WorldVentures úgy tervezte a mi juttatási rendszerünket, hogy jutalmazza a Képviselőket () a WorldVentures

Részletesebben

Lesz egy saját weboldalunk ahol önmagát kínálja az üzlet. A regisztrációval tagsági jogosultságot szereztünk, Basic csomagnál havi 5$-os

Lesz egy saját weboldalunk ahol önmagát kínálja az üzlet. A regisztrációval tagsági jogosultságot szereztünk, Basic csomagnál havi 5$-os A Freeway To Success hasonlóan gondolkodó vállalkozók csapata, amely azért működik együtt, hogy tagjainak biztosítsa a vagyonteremtéshez szükséges eszközöket és információkat. A Freeway To üzlettulajdonosokból,

Részletesebben

ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCS FOGYASZTÁSI SZOKÁSOK MAGYARORSZÁGON

ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCS FOGYASZTÁSI SZOKÁSOK MAGYARORSZÁGON ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCS FOGYASZTÁSI SZOKÁSOK MAGYARORSZÁGON Kozák Ákos Kecskemét, 2016. március 11. GfK 2016 Kozák Ákos: Én elmentem a vásárba fél pénzzel, almát vettem. Zsendülés II. Kertészeti Konferencia,

Részletesebben

Az évezred pénze. Fiatal Vállalkozók Hete Pénzügyi Intelligencia nap - 2010.11.16. Riczkó István SwissFinance Zrt.

Az évezred pénze. Fiatal Vállalkozók Hete Pénzügyi Intelligencia nap - 2010.11.16. Riczkó István SwissFinance Zrt. Az évezred pénze Fiatal Vállalkozók Hete Pénzügyi Intelligencia nap - 2010.11.16. Riczkó István SwissFinance Zrt. Arany Az arany a természetben elemi állapotban előforduló, a történelem kezdetei óta ismert,

Részletesebben

A vásárlás katedrálisai - Értékesítési csatornák és döntések a kereskedelem. Dr. Piskóti István Marketing Intézet

A vásárlás katedrálisai - Értékesítési csatornák és döntések a kereskedelem. Dr. Piskóti István Marketing Intézet A vásárlás katedrálisai - Értékesítési csatornák és döntések a kereskedelem Dr. Piskóti István Marketing Intézet Disztribúciós mix A marketing (értékesítési, disztribúciós) csatorna kialakítására, működtetésére

Részletesebben

Az ESSENS márkanév több jelentést is magában rejt. Felfedezhető benne például az azonos kiejtésű essence angol szó, amelynek jelentése: valaminek a

Az ESSENS márkanév több jelentést is magában rejt. Felfedezhető benne például az azonos kiejtésű essence angol szó, amelynek jelentése: valaminek a Az ESSENS márkanév több jelentést is magában rejt. Felfedezhető benne például az azonos kiejtésű essence angol szó, amelynek jelentése: valaminek a lényege, alapja, de jelenti a parfümök és kozmetikumok

Részletesebben

Termékbemutató, mint értékesítési módszer

Termékbemutató, mint értékesítési módszer BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI MARKETING ÉS TELJESKÖRŰ MINŐSÉGIRÁNYÍTÁS SZAK NAPPALI TAGOZAT MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI MENEDZSER SZAKIRÁNY Termékbemutató, mint értékesítési

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A rezidensek által kibocsátott értékpapír-állományok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról október

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A rezidensek által kibocsátott értékpapír-állományok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról október SAJTÓKÖZLEMÉNY A rezidensek által kibocsátott értékpapír-ok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról 2017. október Budapest, 2017. december 11. Az értékpapír-statisztika adatai alapján a rezidensek által

Részletesebben

A VÁSÁRLÓI DÖNTÉS. 7. tétel

A VÁSÁRLÓI DÖNTÉS. 7. tétel A VÁSÁRLÓI DÖNTÉS ÉS VEVŐTÍPUSOK 7. tétel A vásárlási döntés folyamata A kereskedelmi vállalkozások létérdeke a forgalom folyamatosságának fenntartása, növelés. Ehhez nem elegendő csupán alkalmazkodniuk

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása II. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása II. negyedév 1 Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2005. II. negyedév 1 Budapest, 2005. augusztus 19. A II. negyedévben az állampapírpiacon folytatódott a biztosítók és nyugdíjpénztárak több éve tartó folyamatos

Részletesebben

enet Telekom: Jelentés az internetgazdaságról Karácsonyi vásárlási láz a neten

enet Telekom: Jelentés az internetgazdaságról Karácsonyi vásárlási láz a neten enet Telekom: Jelentés az internetgazdaságról Karácsonyi vásárlási láz a neten 2012 enet. Minden jog fenntartva enet Internetkutató és Tanácsadó Kft. Postacím: 1092 Budapest, Ráday u. 42-44. www.enet.hu

Részletesebben

EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE

EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE ONLINE MARKETINGRŐL 20 PERCBEN Lehetséges ez? Elérhető célok: Nyitottá, gátlásmentessé válni a téma iránt Feltérképezni a személyes

Részletesebben

20 pontos akcióterv. Élelmiszeripari Főosztály Laszlovszky Gábor főosztályvezető

20 pontos akcióterv. Élelmiszeripari Főosztály Laszlovszky Gábor főosztályvezető 20 pontos akcióterv Élelmiszeripari Főosztály Laszlovszky Gábor főosztályvezető 2017.09.14. Az élelmiszeripar helyzete Az élelmiszeripart a Kormány stratégiai ágazattá nyilvánítja. 2015 20 pontos akcióterv

Részletesebben

ZA4877. Flash Eurobarometer 215 (Innobarometer 2007) Country Specific Questionnaire Hungary

ZA4877. Flash Eurobarometer 215 (Innobarometer 2007) Country Specific Questionnaire Hungary ZA4877 Flash Eurobarometer 215 (Innobarometer 2007) Country Specific Questionnaire Hungary FLASH INNOBAROMETER 2007, FINAL QUESTIONNAIRE CÉGINFORMÁCIÓ D1. Engedje meg, hogy feltegyek néhány egyszerű kérdést

Részletesebben

Rendkívüli innováció Ösztönző programok. Kiváló csapatunka. Európa Régió. Vállalati felelősségvállalás. Érvényes: 2017.

Rendkívüli innováció Ösztönző programok. Kiváló csapatunka. Európa Régió. Vállalati felelősségvállalás. Érvényes: 2017. Rendkívüli innováció Európa Régió Kiváló csapatunka 2017 2018 Ösztönző programok Vállalati felelősségvállalás Érvényes: 2017. július-tól 1 2017-2018 Ösztönző programok 600BV Platina Program Arany és Platina

Részletesebben

Sokáig voltam távol?

Sokáig voltam távol? Sokáig voltam távol? Az olasz lakosság utazási szokásai Kiss Kornélia kutatási igazgató Magyar Turizmus Zrt. Európa hatodik legnépesebb országa Olaszország területe: 301 230 km 2 Lakosainak száma: 58,1

Részletesebben

TestLine - Gazdasági és jogi ismeretek Minta feladatsor

TestLine - Gazdasági és jogi ismeretek Minta feladatsor soport: Felnőtt Név: Ignécziné Sárosi ea Tanár: Kulics György Kidolgozási idő: 68 perc lapfogalmak 1. z alábbi táblázatban fogalmakat és azok meghatározásait találja. definíciók melletti cellák legördülő

Részletesebben

Megbízási szerződés. név: (adószám:. ) cím: (céges kapcsolat tartó:..)

Megbízási szerződés. név: (adószám:. ) cím: (céges kapcsolat tartó:..) Megbízási szerződés A szerződést kötő felek, egyrészről: Név: Metz István ev. Székhely: 7130. Tolna, Deák F. u. 69. Adószám: 74358302-1-37 Nemzetközi adószám: HU74358302 Nyilvántartási szám: 39417096 Bankszámlaszám:

Részletesebben

Ösztönző program 2012 A TIENS bemutatja az Integrált Ösztönző Programot

Ösztönző program 2012 A TIENS bemutatja az Integrált Ösztönző Programot Ösztönző program 2012 A TIENS bemutatja az Integrált Ösztönző Programot Válassza ki, milyen jutalmat akar 2012-ben! Kvalifikációs időszak: 2011. december 26-tól (Magyarországon 2012. januári nyitástól)

Részletesebben

A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA LENGYELORSZÁG

A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA LENGYELORSZÁG A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA LENGYELORSZÁG Kiss Kornélia Magyar Turizmus Zrt. Budapest, 2007. február 27. Felhasznált források UN WORLD TOURISM ORGANIZATION OECD, CIA FACTBOOK INTERNET WORLD STATS EUROPEAN TRAVEL

Részletesebben

CÉGBEMUTATÓ PREZENTÁCIÓ 2018

CÉGBEMUTATÓ PREZENTÁCIÓ 2018 CÉGBEMUTATÓ PREZENTÁCIÓ 2018 CÉGCSOPORT BEMUTATÁSA ANYAVÁLLALATUNK - PPD d.o.o. Import részesedés Horvátországban 100% magántulajdonban lévő horvát vállalkozás A legnagyobb földgáz importőr a 2016/2017-es

Részletesebben

Árpolitika. Jogi és menedzsment ismeretek 6.

Árpolitika. Jogi és menedzsment ismeretek 6. Árpolitika Jogi és menedzsment ismeretek 6. Árpolitika A vállalat által kínálta termékek árainak meghatározás és a piaci áreseményekre való reagálás elvei és módszerei A vállalatoknak el kell dönteni,

Részletesebben

Szerző: Tamás Zsanett EverHolding Zrt

Szerző: Tamás Zsanett EverHolding Zrt 2017 Szerző: Tamás Zsanett EverHolding Zrt. 2017.01.23. Tiszta Jövő: EverSales és Tinmar Energiakereskedő Együttműködése A Tinmar az egyik legnagyobb román áramkereskedő magánvállalat. A csoport már 2000-es

Részletesebben

Az életen át tartó tanulás hatása a szakképzésre és a felnőttképzésre

Az életen át tartó tanulás hatása a szakképzésre és a felnőttképzésre Benedek András Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Az életen át tartó tanulás hatása a szakképzésre és a felnőttképzésre Változás és stabilitás a szak- és felnőttképzésben V. Országos Szak-

Részletesebben

Alapfogalmak, a minőségügyi gondolkodás fejlődése

Alapfogalmak, a minőségügyi gondolkodás fejlődése 1. Alapfogalmak, a minőségügyi gondolkodás fejlődése 1.1 A minőség jelentése A minőség azt jelenti, hogy egy termék vagy szolgáltatás megfelel a rá vonatkozó követelményeknek, rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal,

Részletesebben

Marketing a gyakorlatban I. előadás BME Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék

Marketing a gyakorlatban I. előadás BME Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék MARKETINGKUTATÁS Marketing a gyakorlatban I. előadás Kovács István BME Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék Piac-, marketing- és közvélemény kutatás elhatárolása Kutatás: célja a problémamegoldás

Részletesebben

FELADATLAP. Kőrösy Közgazdászpalánta Verseny 2013/ forduló A gazdaságról számokban

FELADATLAP. Kőrösy Közgazdászpalánta Verseny 2013/ forduló A gazdaságról számokban FELADATLAP Kőrösy Közgazdászpalánta Verseny 2013/2014 2. forduló A gazdaságról számokban 1. Az infláció az árak általános, minden termékre kiterjedő és folyamatos változását jelenti. A középtávú célkitűzés

Részletesebben

ÖSSZEGZŐ JELENTÉS A SZELLEMI TULAJDONT ÉRINTŐ JOGSÉRTÉSEKRŐL 2018

ÖSSZEGZŐ JELENTÉS A SZELLEMI TULAJDONT ÉRINTŐ JOGSÉRTÉSEKRŐL 2018 ÖSSZEGZŐ JELENTÉS A SZELLEMI TULAJDONT ÉRINTŐ JOGSÉRTÉSEKRŐL 2018 Összefoglaló 2018 június ÖSSZEFOGLALÓ ÖSSZEGZŐ JELENTÉS A SZELLEMI TULAJDONT ÉRINTŐ JOGSÉRTÉSEKRŐL 2018 2018 június 2 Összefoglaló Összegző

Részletesebben

AMWAY ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS MARKETING TERV A TERV MEGÉRTÉSE AMWAY ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS MARKETING TERV

AMWAY ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS MARKETING TERV A TERV MEGÉRTÉSE AMWAY ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS MARKETING TERV AMWAY ÉRTÉKESÍTÉSI ÉS MARKETING TERV A TERV MEGÉRTÉSE 1 ÜZLETÜNK ALAPJA Az Amway Értékesítési és marketing terv a mai napig a vállalat alapítói, Rich DeVos és Jay Van Andel által 1959-ben kialakított első

Részletesebben

Tárgyszavak: többcsatornás értékesítés; marketing-mix; vásárlói elégedettség.

Tárgyszavak: többcsatornás értékesítés; marketing-mix; vásárlói elégedettség. A MARKETING TERÜLETEI Többcsatornás értékesítés Németországban A német vállalatok 40%-a négy vagy ennél is több értékesítési csatornát használ. A hagyományos értékesítési csatornák mellett a (helyhez kötött)

Részletesebben

DIGITÁLIS MÉRÉSEK A SZÁLLODAIPARBAN

DIGITÁLIS MÉRÉSEK A SZÁLLODAIPARBAN DIGITÁLIS MÉRÉSEK A SZÁLLODAIPARBAN AVAGY MIÉRT NEM CSAK A SZÁLLODAI ECOMMERCE MANAGERNEK KELL EZZEL FOGLALKOZNI? MSZÉSZ Közgyűlés Danubius Hotel Gellért, Budapest, 2017.04.06. nora.toth@intren.hu INTREN-RŐL

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása II. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása II. negyedév 1 Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 1 Budapest, 2006. augusztus 21. A II. negyedévben az állampapírpiacon a legszembetűnőbb változás a hitelintézeteket magába foglaló egyéb monetáris intézmények

Részletesebben

A tőzsde Kialakulása, szervezete Magyarországon, nemzetközi kitekintéssel Készítette: Farsang Réka Tartalom Tőzsdéről általában Történeti áttekintés Magyar tőzsde történelme BÉT Szervezeti felépítés Tőzsdetagság

Részletesebben

Üdvözöljük Önt! A kérdéseiket a prezentáció végén tegyék fel. Kérem maradjanak Csendben az előadás során. Kapcsolja ki a telefont

Üdvözöljük Önt! A kérdéseiket a prezentáció végén tegyék fel. Kérem maradjanak Csendben az előadás során. Kapcsolja ki a telefont Az új élet ritmusa! Üdvözöljük Önt! Kérem maradjanak Csendben az előadás során Kapcsolja ki a telefont A kérdéseiket a prezentáció végén tegyék fel A Сég Jogi Сíme Nemzetközi Cég Társaság REDE X RED LTD

Részletesebben

Lóránt Károly: Az Európai Unió és Magyarország gazdasági helyzete Magyar Közgazdasági Társaság Fejlődésgazdasági Szakosztály

Lóránt Károly: Az Európai Unió és Magyarország gazdasági helyzete Magyar Közgazdasági Társaság Fejlődésgazdasági Szakosztály Lóránt Károly: Az Európai Unió és Magyarország gazdasági helyzete 213 Magyar Közgazdasági Társaság Fejlődésgazdasági Szakosztály 213.1.7 A GDP/fő hosszú távú alakulása (212. évi US$, 1 alapú log skála)

Részletesebben

A földgáz nagykereskedelem múltja és jövője

A földgáz nagykereskedelem múltja és jövője A földgáz nagykereskedelem múltja és jövője Viktor László Siófok, 2009. október 29. A földgáz nagykereskedelem múltja és jövője Viktor László Siófok, 2009. október 29. Tartalom A 150 éves gázipar 50 éves

Részletesebben

A minimálbér és a garantált bérminimum emelésére adott vállalati válaszok

A minimálbér és a garantált bérminimum emelésére adott vállalati válaszok A minimálbér és a garantált bérminimum emelésére adott vállalati válaszok Egy vállalati felmérés tapasztalatai Budapest, 2018. július Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet olyan nonprofit kutatóműhely,

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása IV. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása IV. negyedév 1 Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2006. IV. negyedév 1 Budapest, 2007. február 21. 2006. IV. negyedévében az állampapírpiacon a legszembetűnőbb változás a hosszú lejáratú kötvények részarányának

Részletesebben

Bohnné Keleti Katalin: Marketing I. VIII.Értékesítés

Bohnné Keleti Katalin: Marketing I. VIII.Értékesítés A kereskedelem szerepe a piacgazdaságban A kereskedelem fogalma, fajtái Bohnné Keleti Katalin: Marketing I. VIII.Értékesítés A kereskedelem részben tevékenység, amely a vevőt és az eladót összeköti, részben

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A rezidensek által kibocsátott értékpapír-állományok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról május

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A rezidensek által kibocsátott értékpapír-állományok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról május SAJTÓKÖZLEMÉNY A rezidensek által kibocsátott értékpapír-ok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról 2016. május Budapest, 2016. július 11. Az értékpapír-statisztika adatai alapján a rezidensek által

Részletesebben

ONLINE KISKERESKEDELEMI INDEX ÖSSZEFOGLALÓ

ONLINE KISKERESKEDELEMI INDEX ÖSSZEFOGLALÓ ONLINE KISKERESKEDELEMI INDEX ÖSSZEFOGLALÓ KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ 2016/II. 2016 GKI Digital Kutató és Tanácsadó Kft. & Naspers OCS Hungary Kft. Minden jog fenntartva! A KUTATÁS 2016-OS MENETRENDJE I. forduló

Részletesebben

Bejelentés. A kereskedő és a kereskedelmi tevékenység adatai. ... utca, út, tér... sz.. lph.em.

Bejelentés. A kereskedő és a kereskedelmi tevékenység adatai. ... utca, út, tér... sz.. lph.em. Bejelentés Bejelentés- és engedélyköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról ( A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet 1. számú melléklete szerint

Részletesebben

A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA UKRAJNA. Kiss Kornélia Magyar Turizmus Zrt. Budapest, június 20.

A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA UKRAJNA. Kiss Kornélia Magyar Turizmus Zrt. Budapest, június 20. A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA UKRAJNA Kiss Kornélia Magyar Turizmus Zrt. Budapest, 2007. június 20. Adatforrásaink UN WORLD TOURISM ORGANIZATION IMF, CIA World FACTBOOK INTERNET WORLD STATS EUROPEAN TRAVEL COMMISSON

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása IV. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása IV. negyedév 1 Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2004. IV. negyedév 1 Budapest, 2004. február 21. A IV. negyedévben az állampapírpiacon folytatódott a biztosítók és nyugdíjpénztárak több éve tartó folyamatos

Részletesebben