Gyilkos sorok 1.évad 1.lemez (Murder, She Wrote Season 1/1.)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Gyilkos sorok 1.évad 1.lemez (Murder, She Wrote Season 1/1.)"

Átírás

1 Sorozatok lemezenként! UNIVERSAL PICTURES Gyilkos sorok 1.évad 1.lemez (Murder, She Wrote Season 1/1.) 12 egymást követő Emmy -jelölést hozott Angela Lensbury-nek ez a szerep, melyben Jessica Fletcher-t, a híres krimi írónőt játssza, aki detektívként hihetetlen érzékkel oldja meg a legkülönbözőbb gyilkossági ügyeket is. A különc viselkedésű Cabot Cove-i lakosok mellett Jessica finoman gyanakvó és egyben rejtélyes történeteiben az utolsó pillanatig azon töprengünk: vajon ki lehetett a gyilkos? SHERLOCK HOLMES MEGGYILKOLÁSA Bevezető epizód Miután megjelenik első, nagysikerű detektív regénye, kiadója meghívja Jessica-t egy jelmezbálra. Amikor az egyik vendég az elhunyt Sherlock Holmes-nak öltözve jelenik meg, minden szempár rászegeződik, hogy nyomozza ki a meggyilkolt detektív merénylőjét. A GYILKOS HÖLGY Egy multimilliomos jachtját elsodorja egy hurrikán, őt pedig holtan találják. Amikor Jessica megpróbál vizsgálódni az ügyben, egy csalárd és kapzsi családban találja magát. Hossz: 137 perc Vonalkód:

2 Gyilkos sorok 1.évad 2.lemez (Murder, She Wrote Season 1/2.) 12 egymást követő Emmy -jelölést hozott Angela Lensbury-nek ez a szerep, melyben Jessica Fletcher-t, a híres krimi írónőt játssza, aki detektívként hihetetlen érzékkel oldja meg a legkülönbözőbb gyilkossági ügyeket is. A különc viselkedésű Cabot Cove-i lakosok mellett Jessica finoman gyanakvó és egyben rejtélyes történeteiben az utolsó pillanatig azon töprengünk: vajon ki lehetett a gyilkos? MADARAT TOLLÁRÓL Az esküvő előtti készülődés izgalma Jessica unokahúgának vőlegénye számára új értelmet kap, amikor megvádolják egy mulató tulajdonosának meggyilkolásával. Vendégszerepben Martin Landau. A HULLA ÉJFÉLKOR TÁNCOL Minden csupa fény, kamera és gyilkosság, amikor Jessica Los Angelesbe érkezik, hogy tiltakozzon egyik regényének megfilmesítése ellen. De amikor a producert holtan találják, akaratlanul is szerepet kap a történetben, mint a gyilkosság főgyanúsítottja. KUTYAVILÁG Amikor egy rókavadász lovas balesetben meghal, a hatóság megpróbálja felelősségre vonni vagyonának örökösét szeretett kutyáját. Vendégszerepben Lynn Redgrave. GYILKOS SZERETŐK Jessica bűnjelek után kutat az esős Seattle-ben, amikor személyi asszisztensét megvádolják azzal, hogy megölte vagyonos barátnőjét. Vendégszerepben Peter Graves. Hossz: 188 perc Vonalkód:

3 Gyilkos sorok 1.évad 3.lemez (Murder, She Wrote Season 1/3.) 12 egymást követő Emmy -jelölést hozott Angela Lensbury-nek ez a szerep, melyben Jessica Fletcher-t, a híres krimi írónőt játssza, aki detektívként hihetetlen érzékkel oldja meg a legkülönbözőbb gyilkossági ügyeket is. A különc viselkedésű Cabot Cove-i lakosok mellett Jessica finoman gyanakvó és egyben rejtélyes történeteiben az utolsó pillanatig azon töprengünk: vajon ki lehetett a gyilkos? TÁVVEZÉRELT VÉGZET Amikor egy sofőr nélküli autó elgázol egy vagyonos üzletembert, Jessica hóbortos szomszédját meggyanúsítják azzal, hogy megpróbálja eltüntetni a nyomokat. RÉMSÉGEK KICSINY PARTJA Az ellenszenves vidámpark-tulajdonost holtan találják, miután Jessica-t szerződtette, hogy tervezze meg a Horror Házát. Vendégszerepben Joaquin Phonix. HALÁL A SZÍNFALAK MÖGÖTT Egy férfi számára az utolsó felvonás jön el, amikor holtan találják a színfalak mögött, mialatt egy ismert orosz balett-társulat előadása zajlik. SZEMFÉNYVESZTÉS Nagy szükség van Jessica elemzői képességére, amikor egy gyilkos jelenik meg a nagy szaktekintélynek tartott hipnotizőr által megbabonázott újságírók ajtaja előtt. Hossz: 188 perc Vonalkód: Rendező: több rendező Szereplők: Angela Lansbury, Tom Bosley, Michael Horton, Eddie Barth Nyelvek: magyar 2.0 Feliratok: magyar Kiadás éve: 1984 Korhatár: 12 év 3

4 Hősök 1.évad 5.lemez (Heroes Season 1/5.) Az egyedi hangulatú, meglepő fordulatokkal teli fantasztikus sorozatban a világ különböző pontjain élő embereket ismerhetünk meg, akiket egyvalami mégis összeköt: fokozatosan rájönnek, hogy különleges képességeik vannak. Miközben megpróbálják megérteni, mi történik velük, kockázatos döntések sorozatára kényszerülnek, amelyek nemcsak a körülöttük élők, de a világ jövőjének sorsát is meghatározzák. ISTEN ADOMÁNYA Claire igyekszik feldolgozni, amit a haiti férfitől hallott, Hiro és Ando a szamurájkardot keresik, Niki, aki úgy határozott, feladja magát a rendőrségen, szembesül döntésének következményeivel, és egy új Hős tűnik fel a színen. KELEPCÉBEN Hiro továbbra is a kardot keresi, miközben titokzatos alakok járnak a sarkában, ráadásul apja is üzleti megbeszélésre szólítja. Claire vér szerinti szülei után kutat, a láthatatlan ember pedig megpróbálja megtanítani Petert arra, hogyan tarthatja kordában képességeit. ZAVARÓ TÉNYEZŐK Hiro alaposan próbára teszi a családi kötelékek teherbírását, amikor arról igyekszik meggyőzni kőkemény apját és szigorú nővérét, hogy neki nem a vállalatuk irányítását szánta a sors. Nikit valamilyen rejtélyes okból kiengedik a börtönből, így végre találkozhat fiával és férjével. Claire találkozik anyjával, Sylar pedig álruhában Benneték házához megy. MENEKÜLJ! Mohinder új, igen veszélyes Hőssel, Matt pedig Linderman legújabb bérgyilkosával találja szemben magát. Claire kideríti, ki a vér szerinti apja. Extrák: Kimaradt jelenetek Audiókommentárok Hossz: 168 perc Vonalkód:

5 Hősök 1.évad 6.lemez (Heroes Season 1/6.) Az egyedi hangulatú, meglepő fordulatokkal teli fantasztikus sorozatban a világ különböző pontjain élő embereket ismerhetünk meg, akiket egyvalami mégis összeköt: fokozatosan rájönnek, hogy különleges képességeik vannak. Miközben megpróbálják megérteni, mi történik velük, kockázatos döntések sorozatára kényszerülnek, amelyek nemcsak a körülöttük élők, de a világ jövőjének sorsát is meghatározzák. VÁRATLAN Matt összefog egy radioaktív férfival és egy vezeték nélküli Hőssel, Claire nem rejti többé véka alá dühét apjával, Mr. Bennettel szemben, Claude pedig magára hagyja Petert, aki úgy érzi, mindenki elárulta őt. A TÁRSASÁG EMBERE Fellebben a fátyol Mr. Bennet múltjáról, a Bennettéket túszként fogva tartó nukleáris Ted pedig alaposan kidekorálja Claire otthonát, amikor rájön, hogy át akarják verni. PARAZITA Elborzasztó jövőkép tárul a Hősök elé, amikor Linderman felfedi tervét Nathan előtt, Isaac eddigi legdrámaibb képét festi meg, Hiro újabb kísérletet tesz a kard ellopására, Sylar pedig lelepleződik Mohinder előtt. 0,07% Sylar élet-halál harcba kezd Peterrel Mohinder lakásán, Hiro ismét elszánja magát a világ megmentésére, Claire pedig életében először találkozik valódi apjával. Extrák: Kimaradt jelenetek Audiókommentárok Tim Sale festő bemutatása Hossz: 168 perc Vonalkód:

6 Hősök 1.évad 7.lemez (Heroes Season 1/7.) Az egyedi hangulatú, meglepő fordulatokkal teli fantasztikus sorozatban a világ különböző pontjain élő embereket ismerhetünk meg, akiket egyvalami mégis összeköt: fokozatosan rájönnek, hogy különleges képességeik vannak. Miközben megpróbálják megérteni, mi történik velük, kockázatos döntések sorozatára kényszerülnek, amelyek nemcsak a körülöttük élők, de a világ jövőjének sorsát is meghatározzák. ÖT ÉV MÚLVA Hiro és Ando az öt évvel a robbanás utáni New Yorkba teleportálják magukat. Ebben a jövőben a Hősöket terroristának tartják, üldözik és, ha elfogják, kivégzik őket. A NEHEZE Nathant rábeszéli anyja, hogy a választás megnyerése érdekében a Linderman által kijelölt utat járja. Eközben az elbizonytalanodott Sylar is meglátogatja az anyját, ám Hiro és Ando a nyomában járnak. Hiro azonban még nem áll készen a világ megmentésére FÖLÉNYES GYŐZELEM Nathan azon töpreng, vajon megérte-e a rengeteg áldozat, csak hogy ő kongresszusi képviselő lehessen; Peter és Claire még az elkerülhetetlennek látszó robbanás előtt igyekeznek kijutni New Yorkból. Hiro újra találkozik az apjával, aki felfedi előtte titkát és felkészíti fiát a rá váró hatalmas feladatra. HOGYAN HATÁSTALANÍTSUNK EGY ROBBANÓ EMBERT? Isaac riasztó jóslatai minden jel szerint a beteljesedés előtt állnak: amikor Peter és a többiek a Kirby Plazahoz érkeznek, Sylar már vár rájuk Hossz: 169 perc Vonalkód: Rendező: több rendező Szereplők: Cary-Hiroyuki, Tagawa,Greg Grunberg, Ali Larter, George Takei Nyelvek: magyar 2.0, angol 5.1 Feliratok: magyar Képarány: 1.78:1 anamorfikus 6

7 Knight Rider 1.évad 5.lemez (Knight Rider Season 1/5.) Michael Knight detektívet mindenki halottnak hiszi, ő azonban nagyon is él új arccal és új személyazonossággal. Feladata: a bűn elleni harc. Ebben egy mesterséges intelligenciával felszerelt, beszélő kocsi, K.I.T.T. van a segítségére, amely futurisztikus szuperfegyverekkel, jó néhány high-tech szerkentyűvel és egyedülálló személyiséggel rendelkezik. TÚLBUZGÓ ÚJSÁGÍRÓ Michael-nek egy túlbuzgó újságíró van a segítségére, amikor egy motorverseny résztvevőinek életét szabotőrök fenyegetik. A TOPÁZKÓD Egy szupertitkos leleplezési ügyön dolgozó magazin újságíróját meggyilkolják, és Michael-re, valamint a férfi lányára vár a rejtély megoldása. SZÉP, NYUGODT KISVÁROS Michael ravasz pénzhamisítókat üldöz egy úgymond bűnmentes közösségben, a helyi vezetőség azonban akadályoztatja az erőfeszítéseit. Hossz: 140 perc Vonalkód:

8 Knight Rider 1.évad 6.lemez (Knight Rider Season 1/6.) Michael Knight detektívet mindenki halottnak hiszi, ő azonban nagyon is él új arccal és új személyazonossággal. Feladata: a bűn elleni harc. Ebben egy mesterséges intelligenciával felszerelt, beszélő kocsi, K.I.T.T. van a segítségére, amely futurisztikus szuperfegyverekkel, jó néhány high-tech szerkentyűvel és egyedülálló személyiséggel rendelkezik. AZ ARANY BŰVÖLETE Valaki gyilkolja a Helios Szövetség tagjait, és vezetőjük mindenáron ki akarja nyomoztatni az elkövetőket. A FEHÉR MADÁR Michael hajdani érzelmeivel viaskodik, amikor segítenie kell annak a nőnek, akibe még új személyazonossága előtt halálosan szerelmes volt. KAMIONOS KALAND Devon üzletembernek adja ki magát, mialatt Michael egy helyi kamionos társaság ellen irányuló támadások ügyében vizsgálódik. Hossz: 140 perc Vonalkód:

9 Knight Rider 1.évad 7.lemez (Knight Rider Season 1/7.) Michael Knight detektívet mindenki halottnak hiszi, ő azonban nagyon is él új arccal és új személyazonossággal. Feladata: a bűn elleni harc. Ebben egy mesterséges intelligenciával felszerelt, beszélő kocsi, K.I.T.T. van a segítségére, amely futurisztikus szuperfegyverekkel, jó néhány high-tech szerkentyűvel és egyedülálló személyiséggel rendelkezik. A TOLVAJ Michael szövetkezik egy magánnyomozóval, amikor egy videojátékokat tervező cég dolgozójáról felmerül a gyanú, hogy vállalati titkokat ad el. NEHÉZ ÖRÖKSÉG (dupla hosszúságú epizód) Michael Knight célja, hogy érvényt szerezzen az igazságnak és revansot vegyen azokon az ipari szabotőrökön, akik meggyilkolták a társát. Hossz: 140 perc Vonalkód:

10 Knight Rider 1.évad 8.lemez (Knight Rider Season 1/8.) Michael Knight detektívet mindenki halottnak hiszi, ő azonban nagyon is él új arccal és új személyazonossággal. Feladata: a bűn elleni harc. Ebben egy mesterséges intelligenciával felszerelt, beszélő kocsi, K.I.T.T. van a segítségére, amely futurisztikus szuperfegyverekkel, jó néhány high-tech szerkentyűvel és egyedülálló személyiséggel rendelkezik. RÖVID HATÁRIDŐ (dupla hosszúságú epizód) Michael Knight célja, hogy érvényt szerezzen az igazságnak és revansot vegyen azokon az ipari szabotőrökön, akik meggyilkolták a társát. KNIGHT RIDER 2000 (a sorozat alapján készült film) A XXI. században furcsa, új világ köszönt ránk: a fegyvereket betiltják és a rabokat lefagyasztják. Michael Knight nyugalomba vonult, azonban Devon Miles segítségét kéri az illegálisan használt fegyverek elterjedésének megakadályozásában. Hamarosan kiderül, hogy a törvényellenes fegyverkereskedelem fő mozgatórugója éppen maga a rendőrség. Hossz: 140 perc Vonalkód: Rendező: több rendező Szereplő: David Hasselhoff, Edward Mulhare, Patricia McPherson Nyelvek: magyar 1.0, angol 1.0 Feliratok: magyar Képarány: 1.33:1 Korhatár: 12 év Gyártás éve:

11 Különleges ügyosztály 1.évad 1.lemez (Law & Order: Special Victims Season 1/1.) A népszerű és díjnyertes Esküdt ellenségek krónikáinak egyik nagy sikert aratott tagja az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály. Ez a kemény és érzelmekre ható sorozat a New York-i rendőrség Különleges Ügyosztályának életét és borzalmas bűneseteit mutatja be. A prominens szereplőgárda olyan neveket sorakoztat fel, mint Christopher Meloni, Mariska Hargitay, Dann Florek, Richard Belzer, Dean Winters és Michelle Hurd TÖRLESZTÉS Egy meggyilkolt new yorki taxisofőr ügyében folyik a nyomozás. A vizsgálat során kiderül, hogy az elhunyt férfit a rendőrség körözte, ráadásul hamis személyazonosságija volt. EGY SZEM ÉLET Egy öngyilkosságnak tűnő esetről a nyomozás során kiderül, hogy valójában gyilkosság történt. A szálak egy pszichiáterhez, egy családtaghoz és egy helyi műsorvezetőhöz vezetnek. A SZÉPSÉG ÁRA Megerőszakolnak és meggyilkolnak két fiatal lányt, akik modellként keresték a kenyerüket. A tettesek felderítése érdekében Benson-nak és Stabler-nek bele kell ásnia magát a modellvilágba. HISZTÉRIA A két nyomozó egy olyan fiatal lány gyilkosát próbálja meg kézre keríteni, akit először prostituáltnak és egy sorozatgyilkosság következő áldozatának hisznek. Az otthonában tartott házkutatás eredményei azonban másról árulkodnak. Hossz: 165 perc Vonalkód:

12 Különleges ügyosztály 1.évad 2.lemez (Law & Order: Special Victims Season 1/2.) A népszerű és díjnyertes Esküdt ellenségek krónikáinak egyik nagy sikert aratott tagja az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály. Ez a kemény és érzelmekre ható sorozat a New York-i rendőrség Különleges Ügyosztályának életét és borzalmas bűneseteit mutatja be. A prominens szereplőgárda olyan neveket sorakoztat fel, mint Christopher Meloni, Mariska Hargitay, Dann Florek, Richard Belzer, Dean Winters és Michelle Hurd KALANDVÁGY Meggyilkolnak egy írót, a bűntény elkövetésével pedig a főbérlő párját a gyanúsítják. Azonban miután kiderül, hogy az elhunyt szexuális viszonyt folytatott a főbérlő lányával, a nyomozás különös fordulatot vesz. EGY ROSSZ LÉPÉS A helyi főiskola egyik diáklányát holtan találják, az iskola azonban nem mutatkozik túl készségesnek abban, hogy a tettes felderítésében segítse Benson és Stabler munkáját. VANDÁLOK Egy megerőszakolt és meggyilkolt fiú ügyében folyik a nyomozás. A gyanúsított egy korábban gyermekmolesztálásért ült férfi, akiről kiderül, hogy nem ô követte el azt a tettet, amiért bebörtönözték. AZ ÜLDÖZÖTT A Central Parkban egy meggyalázott nő holttestére bukkannak. Benson és Stabler úgy véli, a szexuális bűnesetekkel foglalkozó ügyvédet valószínűleg egyik vád alá helyezett haragosa gyilkolhatta meg. Hossz: 165 perc Vonalkód:

13 Különleges ügyosztály 1.évad 3.lemez (Law & Order: Special Victims Season 1/3.) A népszerű és díjnyertes Esküdt ellenségek krónikáinak egyik nagy sikert aratott tagja az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály. Ez a kemény és érzelmekre ható sorozat a New York-i rendőrség Különleges Ügyosztályának életét és borzalmas bűneseteit mutatja be. A prominens szereplőgárda olyan neveket sorakoztat fel, mint Christopher Meloni, Mariska Hargitay, Dann Florek, Richard Belzer, Dean Winters és Michelle Hurd RÉSZVÉNYEK ÉS KÖTVÉNYEK Egy üzletasszony halála kapcsán a nyomozók a szado-mazo világ korbácsai és bilincsei között találják magukat. A SZEMBESÍTÉS Egy megerőszakolt lány nem akar beszélni az elkövetőről, hónapokkal később pedig már az esetről sem. Miután Benson és Cassy együtt töltik az éjszakát, a dolgok még jobban összekuszálódnak ROSSZ VÉR Egy homoszexualitás-ellenességéről ismert konzervatív politikus meleg fiát meggyilkolják. Benson pedig tovább folytatja az édesanyját megerőszakoló férfi elleni nyomozást. EGY OROSZ SZERELMESVERS A multimilliomos Andrew Harlin-t holtan találják. A gyilkosság elkövetőjének neve valószínűleg a férfi szeretőinek listáján keresendő Hossz: 165 perc Vonalkód:

14 Különleges ügyosztály 1.évad 4.lemez (Law & Order: Special Victims Season 1/4.) A népszerű és díjnyertes Esküdt ellenségek krónikáinak egyik nagy sikert aratott tagja az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály. Ez a kemény és érzelmekre ható sorozat a New York-i rendőrség Különleges Ügyosztályának életét és borzalmas bűneseteit mutatja be. A prominens szereplőgárda olyan neveket sorakoztat fel, mint Christopher Meloni, Mariska Hargitay, Dann Florek, Richard Belzer, Dean Winters és Michelle Hurd VÉDTELENÜL Holtan találnak egy bírót az autójában. A nyomozás fényt derít arra, hogy a férfi szexuális ellenszolgáltatás fejében enyhébb ítéletet szabott ki nők esetében, és egy helyi tisztviselő újraválasztásában is érdekelt volt. ELÉVÜLÉS Egy férfi évekkel ezelőtt megerőszakolt három nőt. Már közeledik a vád alá helyezés elévülésének határideje, amikor a nyomozó rájönnek, hogy az egyik áldozat tudja, ki a tettes, mégsem beszél. ELSŐ RÉSZ Egy meggyilkolt üzletember gyilkosa után kutatva a rendőrség eljut egy jó nevű család legifjabb lányához. A nyomozás során a detektívek egy régóta megoldatlan ügybe botlanak. A HARMADIK Egy idős nő holttestére bukkannak, aki ellen támadói szexuális erőszakot követtek el és kirabolták. A gyanú először arra a két fiatalemberre terelődik, akik a nő házában jártak. Ők azonban egy harmadik személyről is tudnak Hossz: 165 perc Vonalkód:

15 Különleges ügyosztály 1.évad 5.lemez (Law & Order: Special Victims Season 1/5.) A népszerű és díjnyertes Esküdt ellenségek krónikáinak egyik nagy sikert aratott tagja az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály. Ez a kemény és érzelmekre ható sorozat a New York-i rendőrség Különleges Ügyosztályának életét és borzalmas bűneseteit mutatja be. A prominens szereplőgárda olyan neveket sorakoztat fel, mint Christopher Meloni, Mariska Hargitay, Dann Florek, Richard Belzer, Dean Winters és Michelle Hurd MEGTÉVESZTETTEK Egy prominens vallási személy állapotos menyének meggyilkolása ügyében nyomoz a rendőrség. Hamarosan kiderül, az indítékok a lány hűtlenségében keresendők. CHAT SZOBA Egy tinédzser lány a nyomozóknak arról számol be, hogy az interneten megismerkedett egy férfival, aki megerőszakolta. A vizsgálódás során a detektívek a gyermek pornó sötét üzelmeihez jutnak. A KAPCSOLAT Hat hónap alatt hét fiatal lányt erőszakol meg a metrón egy férfi, aki villámgyorsan csap le áldozataira. Az elkövetőt nyakon csípik, és meg is találják nála a legutolsó áldozat jogosítványát. SAJNÁLAT Egy riporternőt megerőszakolnak, ô azonban ahelyett, hogy eltitkolná, a nyilvánosság elé tárja a történteket. Hossz: 165 perc Vonalkód:

16 Különleges ügyosztály 1.évad 6.lemez (Law & Order: Special Victims Season 1/6.) A népszerű és díjnyertes Esküdt ellenségek krónikáinak egyik nagy sikert aratott tagja az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály. Ez a kemény és érzelmekre ható sorozat a New York-i rendőrség Különleges Ügyosztályának életét és borzalmas bűneseteit mutatja be. A prominens szereplőgárda olyan neveket sorakoztat fel, mint Christopher Meloni, Mariska Hargitay, Dann Florek, Richard Belzer, Dean Winters és Michelle Hurd NOKTÜRN Egy zongoratanárt gyermekmolesztálásért tartóztatnak le. Az egyik áldozata beszámol arról, hogy több kisfiú képét is látta a tanár házában, ahol a nyomozók furcsa videofelvételekre bukkannak. RABSZOLGÁK A nyomozók egy Ilena nevű román származású lány ügyében nyomoznak Eközben egy törvényszéki pszichológus vizsgálja meg a nyomozói csoportot, aki az egyikük eltávolítását javasolja. Hossz: 85 perc Vonalkód: Rendező: több rendező Szereplő: Christopher Meloni, Mariska Hargitay, Dann Florek, Richard Belzer, Dean Winters Nyelvek: magyar 2.0, angol 2.0 Feliratok: magyar Képarány: 4:3 Korhatár: 18 év Gyártás éve:

17 Las Vegas 1.évad 5.lemez (Las Vegas Season 1/5.) Kövesse nyomon a Montecito Hotel és Kaszinó izgalmakkal teli mindennapjait, melynek mindenre felkészült személyzetét a tapasztalt Big Ed Deline és ellenállhatatlan jobb keze, Danny McCoy vezeti. Szexi csapatuk élén azon vannak, hogy elkapják a kártyaszámláló csalókat, kiszűrjék a nagyot kaszálókat és megakadályozzák a rivális kaszinók cselszövéseit. ELÁTKOZOTT NYEREMÉNY Lloyd Campbell (Vendégszereplô: Sean Austin) egy millió dollárt nyer a kaszinóban, de nem sokkal ezután szívinfarktust kap. Amikor a felesége felbukkan, hogy elvigye a nyereményt, nem találják a holttestet és a pénzt. Ed-hez fontos látogató érkezik: az édesanyja (vendégszereplő: June Lockhart). NEVADA ÁLLAM Egy gyilkos megszökik a börtönből, aki Sam-en akar bosszút állni, mivel a nô ellene tanúskodott. De amikor elmulasztja a tökéletes alkalmat a bosszúra, Ed és Danny gyanakodni kezdenek FIÚK ÉS SZERETŐK Egy vendégtől ellopják a pénztárcáját, dollárral. Egy pénznyerő automata szokatlanul nagy összegeket ad ki. Ed a féltékenységtől nem tud tisztán gondolkodni, a felesége ugyanis titokban találkozik a Sugar Ray együttes énekesével (Vendégszereplő: Mark McGrath) BOB KÜLÖNÖS ÉLETE Nessa szerelmes lesz az új kollégába, Bob-ba (vendégszereplő: Christian Kane), akinek látszólag emlékezetkiesése van. Amikor az interneten képek jelennek meg Nessa-ról és Delinda-ról., Danny az elrejtett kamera keresésébe kezd. Hossz: 166 perc Vonalkód:

18 Las Vegas 1.évad 6.lemez (Las Vegas Season 1/6.) Kövesse nyomon a Montecito Hotel és Kaszinó izgalmakkal teli mindennapjait, melynek mindenre felkészült személyzetét a tapasztalt Big Ed Deline és ellenállhatatlan jobb keze, Danny McCoy vezeti. Szexi csapatuk élén azon vannak, hogy elkapják a kártyaszámláló csalókat, kiszűrjék a nagyot kaszálókat és megakadályozzák a rivális kaszinók cselszövéseit. CSALÁDI ÉKSZEREK Egy vendégtől gyémántokat lopnak el 5 millió dollár értékben. A biztonsági alkalmazottaknak az eset egy igazi rejtvény. Még rosszabbá teszi a helyzetet, hogy egy régi törzsvendég kijelenti, hogy közelgő esküvője után nem akar többet játszani A NAGY DURRANÁS A huszonegyes asztalnál egy játékos kifejezetten Natalie Lapoint-t kéri krupiénak. A testére erősített bombával magát és Natalie-t akarja a levegőbe repíteni. Mary és Sam ezalatt az Everlast rock-banda magánkoncertjének az előkészületeit intézik. ÉLJ BECSÜLETTEL A Montecito-ban nagyobb mennyiségű hamis pénz bukkan fel és a nyomok egy pénzkiadó automatához vezetnek. Danny-t a tengerészet szolgálatba hívja, így a Montecito-i munkájával fel kell hagynia. Hossz: 125 perc Vonalkód: Rendező: több rendező Szereplő: James Caan, Josh Duhamel, Vanessa Marcil, Nikki Cox Nyelvek: magyar 2.0, angol 5.1 Feliratok: magyar Képarány: 1.78:1 anamorfikus Korhatár: 16 év 18

19 Las Vegas 2.évad 1.lemez (Las Vegas Season 2/1.) A tévé legforróbb sorozata, a Las Vegas a Montecito Hotel és Casino tévedhetetlen biztonsági szolgálatának mindennapjait mutatja be. Hamiskártyásokat csípnek nyakon, sötét titkokat lepleznek le, gyilkossági ügyeket oldanak meg és még a topless táncosoknak is betanítják a mozdulatokat miközben a nap 24 órájában ügyelnek a biztonságra. A Bűnök városa most vérpezsdítően új arcát mutatja! LÁTTAD MÁR AZ ESŐT? A katonai szolgálat teljesítését követően Danny visszatér a Montecito-ba és meglepő ajánlatot tesz Mary-nek. Eközben Ed, Mike és Danny három kellemetlenül viselkedő játékost tart szemmel, miután tudomásukra jut, hogy a személyek megtalálhatóak a kormány legkeresettebb bűnözők listáján. CSALÓ MONTECITO-BAN Danny, Mike és Sam is beállnak a játékosok közé, amikor egy csaló lapszámoló bandát akarnak lefülelni. Eközben Marynek újabb kihívással kell megküzdenie, amikor megkérik, hogy tartson eligazítást egy csapat topless lánynak, akik a szálloda alkalmazottai. A VÉR NEM ÁLIK VÍZZÉ Ed egykori ellenségei újra felbukkannak és megvádolják egy gyilkosság elkövetésével. Danny-re és Mike-ra vár a feladat, hogy tisztára mossák főnökük nevét. A NAP ZSÁKMÁNYA Sam-nek egy ellopott homár szállítmányt kell villámgyorsan pótolnia, mielőtt a Montecito egyik VIP vendégének esküvője emiatt tönkremegy. Vendégszereplő a jazz énekes Michael Bublé. Hossz: 168 perc Vonalkód:

20 Las Vegas 2.évad 2.lemez (Las Vegas Season 2/2.) A tévé legforróbb sorozata, a Las Vegas a Montecito Hotel és Casino tévedhetetlen biztonsági szolgálatának mindennapjait mutatja be. Hamiskártyásokat csípnek nyakon, sötét titkokat lepleznek le, gyilkossági ügyeket oldanak meg és még a topless táncosoknak is betanítják a mozdulatokat miközben a nap 24 órájában ügyelnek a biztonságra. A Bűnök városa most vérpezsdítően új arcát mutatja! PECHSZÉRIA Kezdetét veszi a Danny, a bébiszitter egy napja hadművelet, miután szembesül azzal, hogy magára maradt egy volt katonatársa nyolc hónapos gyermekével. A JÁTÉKOSOK KLUBJA Nessa megdöbbentő hírt kap, mely szerint az édesapja életben van, ráadásul találkozni szeretne vele. Rendíthetetlen becsülete csapdába csalhatja A MONTECITO LANCERS Az amerikai futball-láz a Montecito-t is eléri, amikor Danny és Mike felkészítik az általuk szponzorált ifi válogatottat a Kaszinó Liga Bajnokságra és lezárják a nyomozást az egyik játékos eltűnt apja után. Vendégszereplő a Black Eyed Peas. KÉTFÉLESÉG Ebben az izgalmas és fordulatos epizódban a Montecito-ba érkezik a Bostoni halottkémek nyomozó csapata. Feladatuk nem kevésbé kisebb, minthogy megfejtsék, hogy ki ölte meg az egyik nagy tétekkel játszó szerencsejátékost. Hossz: 164 perc Vonalkód: Rendező: több rendező Szereplő: James Caan, Josh Duhamel, Vanessa Marcil, Nikki Cox Nyelvek: magyar 2.0, angol 5.1 Feliratok: magyar Képarány: 1.78:1 anamorfikus Korhatár: 16 év 20

21 Magnum 1.évad 1.lemez (Magnum Season 1/1.) Készülj fel a tökéletes kikapcsolódásra minden idők egyik legnépszerűbb sorozatának kalandos epizódjaival! Ruccanj át Hawaiira egy izgalmas és akcióval teli utazásra Higginsszel, T.C.-vel, Rickkel és természetesen a mindig lenyűgöző Magnummal. AKIK TÚLÉLTÉK A HÁBORÚT 1. RÉSZ Magnum a miérteket keresi egy barátja halálának ügyében. AKIK TÚLÉLTÉK A HÁBORÚT 2. RÉSZ Mialatt Magnum barátja halálának ügyében nyomoz, szembe találja magát egy drogdílerrel, egy arab arany kereskedővel és egy veszélyes bűnözővel. SOSE JÁTSSZ EGY KÍNAI BABÁVAL Magnumot egy felbecsülhetetlen értékű urna őrzésével bízzák meg. Hossz: 136 perc Vonalkód:

22 Magnum 1.évad 2.lemez (Magnum Season 1/2.) Készülj fel a tökéletes kikapcsolódásra minden idők egyik legnépszerűbb sorozatának kalandos epizódjaival! Ruccanj át Hawaiira egy izgalmas és akcióval teli utazásra Higginsszel, T.C.-vel, Rickkel és természetesen a mindig lenyűgöző Magnummal. ÖT KISLÁNY KERES EGY NAGYLÁNYT Öt fiatal felbéreli Magnumot, hogy találja meg eltűnt tanárukat. NEM KELL TUDNI A CIA Magnumhoz fordul, hogy segítsen megvédeni egy brit tábornokot a fenyegetőitől. FEJLÖVÉS Magnum egy ünnepelt mozisztár öngyilkosságának ügyében nyomoz. Hossz: 143 perc Vonalkód:

23 Magnum 1.évad 3.lemez (Magnum Season 1/3.) Készülj fel a tökéletes kikapcsolódásra minden idők egyik legnépszerűbb sorozatának kalandos epizódjaival! Ruccanj át Hawaiira egy izgalmas és akcióval teli utazásra Higginsszel, T.C.-vel, Rickkel és természetesen a mindig lenyűgöző Magnummal. NEM VOLTAK KIS HALAK A bűnbánatot hírből sem ismerő nácik rászednek két holocaust túlélőt. KUTYA SE ÉRTI Hawaii legrondább kutyája emberrablók célpontjává válik AKCIÓ KÖZBEN ELTŰNT Egy nő még mindig hisz abban, hogy a párja életben van. Hossz: 144 perc Vonalkód: Rendező: több rendező Szereplő: (John Hillerman, Roger E. Mosley, Larry Manetti, Tom Selleck Nyelvek: magyar 2.0 Feliratok: nincs Képarány: 4:3 Korhatár: 12 év Gyártás éve:

24 Miami Vice 1.évad 5.lemez (Miami Vice Season 1/5.) A káprázatos város lüktetése és forró ritmusa keveredik a drogtól fülledt alvilági mélységgel ebben a stílusteremtő akciósorozatban. Két zsaru a New York-i Rico Tubbs, az utca embere, a bűn nyelvének szakavatott ismerője, és Sonny Crockett, egy szúrós déli pasas veszi fel a harcot Miami alvilágával. DROGFUTÁROK Crockett és Tubbs belebotlik két naív fiatalemberbe, akik szobrokba rejtett kokaint csempésznek egy veszélyes bűnöző számára. AZ ARANY HÁROMSZÖG ELSŐ RÉSZ Egy szokásos hotel biztonsági feladat során a nyomozók Castillo parancsnok ősi ellenségéhez jutnak el. AZ ARANY HÁROMSZÖG MÁSODIK RÉSZ Castillo úgy próbálja meg elkapni Lao Wi tábornokot, hogy azzal ne ártson egy régi szerelemnek. Hossz: 140 perc Vonalkód:

25 Miami Vice 1.évad 6.lemez (Miami Vice Season 1/6.) A káprázatos város lüktetése és forró ritmusa keveredik a drogtól fülledt alvilági mélységgel ebben a stílusteremtő akciósorozatban. Két zsaru a New York-i Rico Tubbs, az utca embere, a bűn nyelvének szakavatott ismerője, és Sonny Crockett, egy szúrós déli pasas veszi fel a harcot Miami alvilágával.. KOLUMBIAI KIRUCCANÁS Crockett és Tubbs kokaincsempésznek adják ki magukat Kolumbiában, hogy rájöjjenek, ki nyúlja le a drogcsempészeket. Vendégszereplő: Glenn Frey. ÚTVESZTŐ Tubbs egyik korábbi szerelme Miami-ba érkezik, hogy felkutassa elveszett testvérét. TÚSZDRÁMA Tubbs csavargónak adja ki magát, hogy véget vessen egy szörnyű túszdrámának. Hossz: 141 perc Vonalkód:

26 Miami Vice 1.évad 7.lemez (Miami Vice Season 1/7.) A káprázatos város lüktetése és forró ritmusa keveredik a drogtól fülledt alvilági mélységgel ebben a stílusteremtő akciósorozatban. Két zsaru a New York-i Rico Tubbs, az utca embere, a bűn nyelvének szakavatott ismerője, és Sonny Crockett, egy szúrós déli pasas veszi fel a harcot Miami alvilágával. NYERŐ PÁROS Switek és Zito két kedvenc informátorát veti be, amikor kézre kell keríteni egy lopott árukkal seftelő bűnözőt. A BŰNBANDA Crockett és Castillo szadista bűnözők után nyomoz, akik sorozatos betöréseket követnek el. SENKI SEM ÉL ÖRÖKKÉ Új kapcsolata elvonja Crockett figyelmét a nyomozásról, ami három kábszeres suhanc ellen folyik, akik miami belvárosán végeznek irtózatos puszítást. Hossz: 142 perc Vonalkód:

27 Miami Vice 1.évad 8.lemez (Miami Vice Season 1/8.) A káprázatos város lüktetése és forró ritmusa keveredik a drogtól fülledt alvilági mélységgel ebben a stílusteremtő akciósorozatban. Két zsaru a New York-i Rico Tubbs, az utca embere, a bűn nyelvének szakavatott ismerője, és Sonny Crockett, egy szúrós déli pasas veszi fel a harcot Miami alvilágával. FELTÉPETT SEBEK Három manökent felakasztanak egy raktárépületben. A nyomozók tudják, hogy a szálak egy Evan nevű férfihoz vezetnek. A BŰNÖZŐ IS EMBER Crockett és Tubbs egy nagyhatalmú bűnözőt védelmez, akinek tanúskodnia kell egy másik gengszter ellen. Hossz: 94 perc Vonalkód: Rendező: több rendező Szereplő: Don Johnson, Philip Michael Thomas, John Diehl, Michael Talbott Nyelvek: magyar 2.0, angol 5.1 Feliratok: magyar Képarány: 1.33:1 Korhatár: 16 év Gyártás éve:

Gyilkos sorok 1.évad 4.lemez (Murder, She Wrote Season 1/4.)

Gyilkos sorok 1.évad 4.lemez (Murder, She Wrote Season 1/4.) Sorozatok lemezenként! UNIVERSAL PICTURES Gyilkos sorok 1.évad 4.lemez (Murder, She Wrote Season 1/4.) 12 egymást követő Emmy -jelölést hozott Angela Lensbury-nek ez a szerep, melyben Jessica Fletcher-t,

Részletesebben

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1)

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Select 86 Kft. 2009. júliusi új megjelenések UNIVERSAL PICTURES Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Lakossági megjelenés: 2009.07.02 Ajánlott

Részletesebben

Select 86 Kft. 2009. decemberi új megjelenések UNIVERSAL PICTURES

Select 86 Kft. 2009. decemberi új megjelenések UNIVERSAL PICTURES Bunyó (Fighting) Select 86 Kft. 2009. decemberi új megjelenések UNIVERSAL PICTURES Az isten háta mögül jött Shawn MacArthur (Channing Tatum Közellenségek, G.I. Joe: A Kobra árnyéka) lopott áruk csencseléséből

Részletesebben

Csillagközi romboló 1.évad 1.lemez (Battlestar Galactica Season 1/1.)

Csillagközi romboló 1.évad 1.lemez (Battlestar Galactica Season 1/1.) Sorozatok lemezenként! UNIVERSAL PICTURES Csillagközi romboló 1.évad 1.lemez (Battlestar Galactica Season 1/1.) A cylonok birodalmával vívott százéves háború során az emberiség 12 kolóniája majdnem teljesen

Részletesebben

SELECT VIDEO 2015. június

SELECT VIDEO 2015. június Hazárdjáték (The Gambler) (16) Lakossági megjelenés: 2015.06.03 Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft SELECT VIDEO 2015. június epizódszereplő (Aranyoskám). Az Oscar -díjra jelölt* Mark Wahlberg karrierje legfontosabb

Részletesebben

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18.

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Mozgókép Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Kedves Testvérek! Sokszor érzi az ember, hogy egy prédikációban jó tanácsokat kap, példamutatást, utat, amin járni lehet, iránymutatást,

Részletesebben

A mandzsúriai jelölt (The Manchurian Candidate)

A mandzsúriai jelölt (The Manchurian Candidate) SELECT VIDEO 2011. márciusi megjelenések A mandzsúriai jelölt (The Manchurian Candidate) Bennett Marco kapitány és Raymond Shaw őrmester együtt szolgáltak az Öböl-háborúban. Egy támadás alkalmával Shaw

Részletesebben

SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések. Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6)

SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések. Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6) SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6) Lakossági megjelenés: 2013.09.11. Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft A Barbie Mariposa

Részletesebben

Májusi új könyveinkből

Májusi új könyveinkből Májusi új könyveinkből David Angsten: Sötét arany Budapest, I.P.C. Könyvek Kft. 2010. Jack Duran sosem hitte volna, hogy a főiskola befejezése után kezdetét veszi élete talán legveszélyesebb kalandja.

Részletesebben

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET HATÁROZATA

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET HATÁROZATA ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 826/2006. (IV. 19.) sz. HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület (a továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (a

Részletesebben

Agatha Christie: A krétai bika

Agatha Christie: A krétai bika Agatha Christie: A krétai bika Agatha Christie Herkules munkái című novelláskötetéből fogom bemutatni A krétai bika című novellát Héraklész tizenkét munkájának felhasználásával. Agatha Christie angol írónő,

Részletesebben

Amerikai gengszter (American Gangster)

Amerikai gengszter (American Gangster) Select 86 Kft. 2009. júliusi BUDGET megjelenések UNIVERSAL PICTURES Amerikai gengszter (American Gangster) Ridley Scott (Gladiátor) rendező irányítása alatt két Oscar-díjas színész Denzel Washington és

Részletesebben

Kampány a válságban válság a kampányban

Kampány a válságban válság a kampányban Breitner Igor és Vizi Dávid Kampány a válságban válság a kampányban A 44-ik elnökválasztási kampány finisében többek közt a gazdasági válság hatására jelentősen megváltozott a politikai tér az Egyesült

Részletesebben

2016-04-25 Hétfő S 12 06:00. Téli mese S 12 08:00. Mesterlövészek S 12 09:30. Anonim alkotók klubja S 12 11:00. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd S 12

2016-04-25 Hétfő S 12 06:00. Téli mese S 12 08:00. Mesterlövészek S 12 09:30. Anonim alkotók klubja S 12 11:00. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd S 12 2016-04-25 Hétfő U2 Innocence + Experience Tour 20? A Return to Paris 08:30 Üdv a világomban! 09:55 Kamuzsaruk 11:40 Schmidt története Szerelem a végzetem Versenyben az elnökségért Felvétel indul! XIII/17.

Részletesebben

KÖNYVAJÁNLÓ REJTŐ JENŐ MŰVEIBŐL

KÖNYVAJÁNLÓ REJTŐ JENŐ MŰVEIBŐL KÖNYVAJÁNLÓ REJTŐ JENŐ MŰVEIBŐL AZ ELÁTKOZOTT PART Jóérzésű ember ne menjen lopni az anyja névnapján, mert hamarosan a légióban találja magát szögezi le a tanulságot főhősünk, Csülök, már a történet elején.

Részletesebben

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 1539/2008. (VIII. 27.) sz. HATÁROZATA

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 1539/2008. (VIII. 27.) sz. HATÁROZATA ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 1539/2008. (VIII. 27.) sz. HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület (a továbbiakban: Testület) a rádiózásról és a televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény

Részletesebben

Valentin napi könyv- és filmajánló

Valentin napi könyv- és filmajánló Valentin napi könyv- és filmajánló Az 5 legkeresettebb romantikus olvasmány és film a Békés Megyei Könyvtárban Könyvek 1. Nicholas Sparks: Vissza hozzád Nicholas Sparks (Menedék, Szerencsecsillag) legújabb

Részletesebben

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 526/2006. (III. 8.) sz. HATÁROZATA

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 526/2006. (III. 8.) sz. HATÁROZATA ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 526/2006. (III. 8.) sz. HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület (továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

Országos Rádió és Televízió Testület. 237/2008. (I.30.) sz. Határozata

Országos Rádió és Televízió Testület. 237/2008. (I.30.) sz. Határozata Országos Rádió és Televízió Testület 237/2008. (I.30.) sz. Határozata Az Országos Rádió és Televízió Testület (a továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

A NEMZETI MÉDIA - ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 1724/2012. (IX.26.) számú HATÁROZATA

A NEMZETI MÉDIA - ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 1724/2012. (IX.26.) számú HATÁROZATA Ügyiratszám: MN/24427-5/2012. Tárgy: műsorszám előzetes korhatárkategóriába sorolása Ügyintéző: személyes adat Telefonszám: Személyes adat A NEMZETI MÉDIA - ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK 1724/2012.

Részletesebben

2016-07-04 Hétfő 06:00. Anonim alkotók klubja 07:30. Bosszú rendelésre 09:00. Te nem vagy te 10:45. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd III/5.

2016-07-04 Hétfő 06:00. Anonim alkotók klubja 07:30. Bosszú rendelésre 09:00. Te nem vagy te 10:45. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd III/5. 2016-07-04 Hétfő 08:00 Egy szerelem története: ők Az élet könyve 08:05 09:35 A belga meló 09:40 Liza, a rókatündér VII/1. 09:55 VII/2. 11: Lady W botrányos élete :50 14:25 Felvétel indul! XIII/27. Törésvonal

Részletesebben

OLVASNI JÓ! A 2015 16-OS TANÉV NYÁRI KIÍRÁSÁNAK KATALÓGUSA

OLVASNI JÓ! A 2015 16-OS TANÉV NYÁRI KIÍRÁSÁNAK KATALÓGUSA OLVASNI JÓ! A 2015 16-OS TANÉV NYÁRI KIÍRÁSÁNAK KATALÓGUSA GYULAI PÁL Adj Isten egészségére! ÉS MÁS MESÉK mesék 5 éves kortól ajánljuk! Pancimanci Babszem Jankó János királyfi és Szélike Adj' Isten egészségére!

Részletesebben

válni a helyzet. Kész csoda, hogy ilyen sokáig maradt. Alig ha nem arra az ideje indulni -érzésre várt, amely néhány évenként rendre a hatalmába

válni a helyzet. Kész csoda, hogy ilyen sokáig maradt. Alig ha nem arra az ideje indulni -érzésre várt, amely néhány évenként rendre a hatalmába 2. fejezet Huszonnégy órányi utazás után finoman szólva jólesett feküdnie. A háta hónapok, de talán régebb óta fájt maga sem igazán tudta, mióta. A Kongói Demokratikus Köztársaság Bukavu nevű településén

Részletesebben

Pesti krimi a védői oldalról

Pesti krimi a védői oldalról Fazekas Tamás Pesti krimi a védői oldalról 1999. nyarán egy fiatalember érkezett a Társaság a Szabadságjogokért drogjogsegélyszolgálatára. Akkoriban szigorítottak a büntető törvénykönyv kábítószerrel való

Részletesebben

Híres metodisták 3. Metodisták a misszióban

Híres metodisták 3. Metodisták a misszióban Híres metodisták 3. Metodisták a misszióban James Fraser (1886-1938) Senki nem vette észre, milyen királyi küzdelem folyik a könyvtár sarkában ülő fiatalember szívében. Azon a délutánon már harmadszor

Részletesebben

JÚLIUSI MEGJELENÉS 1.

JÚLIUSI MEGJELENÉS 1. SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Hétfõ. 06:00 Terezin: A város, melyet Hitler a zsidóknak adott (Terezin: The Town That Hitler Gave To The Jews) Olasz dokumentumfilm, 2004

Hétfõ. 06:00 Terezin: A város, melyet Hitler a zsidóknak adott (Terezin: The Town That Hitler Gave To The Jews) Olasz dokumentumfilm, 2004 Hétfõ Szerzõ Administrator 2008.05.26. Frissítve 2008.05.26. 06:00 Terezin: A város, melyet Hitler a zsidóknak adott (Terezin: The Town That Hitler Gave To The Jews) Olasz dokumentumfilm, 2004 Terezint

Részletesebben

Elhunyt Patrick Swayze

Elhunyt Patrick Swayze 2009 szeptember 16. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Patrick Swayze, aki olyan romantikus filmekkel lopta milliók szívébe

Részletesebben

AUSCHWITZ OLVASÓI Kertész Imre: Felszámolás

AUSCHWITZ OLVASÓI Kertész Imre: Felszámolás 102 AUSCHWITZ OLVASÓI Kertész Imre: Felszámolás A Felszámolás a holokauszt és a rendszerváltás könyve. B., az egyik fõszereplõ Auschwitzban, koncentrációs táborban születik, neve a combjába tetovált fogolyszám

Részletesebben

A vágy titokzatos tárgya

A vágy titokzatos tárgya Fehér Dorottya A vágy titokzatos tárgya Tallér Edina: A húsevõ. Kalligram, Pozsony, 2010 Tallér Edina könyve már a fedőlapját tekintve is figyelmet ébreszt: borítóján vérvörös harisnyába bújtatott, a talajon

Részletesebben

Augusztusi új könyveinkből

Augusztusi új könyveinkből Augusztusi új könyveinkből Király Levente (összeáll.): Körkép 2013 Budapest, Magvető Kiadó, 2013 Mesteri kisprózák többek között Bartis Attila, Bánki Éva, Csaplár Vilmos, Cserna-Szabó András, Dragomán

Részletesebben

FÉNYHÁLÓ Spirituális Magazin TEREMTÉSEINK TISZTA ÍGÉRETE

FÉNYHÁLÓ Spirituális Magazin TEREMTÉSEINK TISZTA ÍGÉRETE Szeretettel köszöntelek kedves Olvasó! 2015. XI / 31. szám November hónap - érzésem szerint - a letisztulást, az átláthatóságot, és az elcsendesedést hozza el számunkra, amire szükségünk is van, hiszen

Részletesebben

Nekünk még volt szabadnapunk

Nekünk még volt szabadnapunk Nekünk még volt szabadnapunk 2013. 09. 11. Szerző: Kalmár András Molnár Piroskával egy nagy irodaház felső szintjén találkoztam, vöröses-lilás paróka volt a fején, zebramintás blúz és műszálas sál egészítették

Részletesebben

Játék 1999 03 28. Játék: A Crieni birodalom 312. évében járunk.

Játék 1999 03 28. Játék: A Crieni birodalom 312. évében járunk. Játék 1999 03 28 A füstfelhő völgy leírása: Nagy kiterjedésű mocsaras alföld és magasföld a Crieni birodalom dél-nyugati részén. A Crieni birodalom 162. évéig ártó mágia hatása alatt volt. Utak nem vezetnek

Részletesebben

Széthullik a magyarok amerikai fészke

Széthullik a magyarok amerikai fészke Széthullik a magyarok amerikai fészke Visnovitz Péter 2012. 07. 09. Szétszéledő fiatalok, egymással veszekedő idősek és megszűnő közösségek mutatják a magyarság hanyatlását az Egyesült Államok egyik legmagyarabb

Részletesebben

Medgyessy Ferenc Gimnázium. Mozgókép és médiaismeret. Házi dolgozat. A televízió hatása a középiskolás korosztályra. Készítette: XY 12.

Medgyessy Ferenc Gimnázium. Mozgókép és médiaismeret. Házi dolgozat. A televízió hatása a középiskolás korosztályra. Készítette: XY 12. Medgyessy Ferenc Gimnázium Mozgókép és médiaismeret Házi dolgozat A televízió hatása a középiskolás korosztályra Készítette: XY 12.X Témafelelős: Fekete József 2011 Bevezetés A televízió korunk kedvelt

Részletesebben

Mint a nyomozó, rakosgatom a részleteket a fejemben

Mint a nyomozó, rakosgatom a részleteket a fejemben Kelemen Emese Mint a nyomozó, rakosgatom a részleteket a fejemben Tóth Krisztina: Pixel. Magvetõ Kiadó, Budapest, 2011 Az Idegen szavak és kifejezések szótára szerint a pixel jelentése elemi képpont, amelyek

Részletesebben

Jarabin Kinga. Kedves Olívia!

Jarabin Kinga. Kedves Olívia! Jarabin Kinga Kedves Olívia! Kedves Olívia! Mire levelem megérkezik hozzád, már biztosan újra nyugodt leszek és békés, de most pipa vagyok, haragos és mérges! Már megint hadat üzent nekem az a makacs és

Részletesebben

LEE CHILD 10 RÖGÖS ÚT

LEE CHILD 10 RÖGÖS ÚT 1. fejezet Jack Reacher egy dupla feketét rendelt, csokireszelék és cukor nélkül, nem porceláncsészében, hanem mûanyag pohárban, és még mielõtt kihozták volna a kávét az asztalához, végignézte, ahogy egy

Részletesebben

ŐSZI FILMNAP 2010. Október 14. Október 7. angol film. Ideje: 95 perc Rendezte: Lone Scherfig Szereplők: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard.

ŐSZI FILMNAP 2010. Október 14. Október 7. angol film. Ideje: 95 perc Rendezte: Lone Scherfig Szereplők: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard. ŐSZI FILMNAP 2010 Október 7. A bombák földjén amerikai film Készült: 2008 Ideje: 131 perc Rendezte: Kathryn Bigelow Szereplők: Jeremy Renner, Christopher Sayegh, Ralph Fiennes Kathryn Bigelow A bombák

Részletesebben

Az oregoni Portlandben van olyan év, amikor a tél ónos

Az oregoni Portlandben van olyan év, amikor a tél ónos 1. Viharfelhők gyülekeznek Legszánandóbb az emberek között, ki álmait ezüstre és aranyra váltja. Kahlil Gibran Az oregoni Portlandben van olyan év, amikor a tél ónos esőt köpködő, havat hányó zsarnokot

Részletesebben

8. Fejezet. Stafétaátadás az életért

8. Fejezet. Stafétaátadás az életért 8. Fejezet Stafétaátadás az életért 8. Fejezet Stafétaátadás az életért Az előző fejezetekben kijózanító elemzést közöltünk azokról a módszerekről, ahogyan az Auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor korábbi

Részletesebben

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 2290/2006.(X.11.) sz. HATÁROZATA

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 2290/2006.(X.11.) sz. HATÁROZATA ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 2290/2006.(X.11.) sz. HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület (továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

A macedón nemzeti öntudat történeti alakulása

A macedón nemzeti öntudat történeti alakulása Kapronczay Péter A macedón nemzeti öntudat történeti alakulása Napjainkban, a médiában közzétett hírekben az elsők között szerepelnek a Balkán-félsziget népeinek egymás ellen vívott politikai és katonai

Részletesebben

Tüntetésaktivista öcsém megszólal: Én speciel hallottam róluk, éspedig azt, hogy nem

Tüntetésaktivista öcsém megszólal: Én speciel hallottam róluk, éspedig azt, hogy nem a bevarrt pedofilok, mivel rabtársaik utálják őket, és ezt durván kinyilvánítják. A jergliben nem csupán az elkövetett bűn súlya-neme határozza meg a rangsort. Sokat nyom a mérettyűben az agresszivitás.

Részletesebben

Amerikából jelentem XXX. - Bump, az Abortusz Show

Amerikából jelentem XXX. - Bump, az Abortusz Show 2010 február 25. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 'Miért van az, hogy Európa a jó kezdeményezéseket figyelmen kívül hagyja,

Részletesebben

Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. The World Games 2009. The World Games 2009

Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. The World Games 2009. The World Games 2009 6 7 8 9 10 Csodálatos sziget, ezüstös stranddal Velünk ébredt Kaohsiung. Gépünk hajnalra ért a dél-tajvani városba, ahol a hosszú repülôút után nyitogattuk szemeinket az új világra. A repülôtértôl a szállásunkig

Részletesebben

21. Dragán György: A beavatás szerepe az emberi életben, a pszichológiában és az iskolában

21. Dragán György: A beavatás szerepe az emberi életben, a pszichológiában és az iskolában 21. Dragán György: A beavatás szerepe az emberi életben, a pszichológiában és az iskolában A beavatás szerepe az emberi élet alakulásában nagyon fontos momentum. Péley Bernadett ennek egy hosszú tanulmányt

Részletesebben

NÁCIK A DÍNÓK ELLEN. Komor Zoltán és Tépő Donát. Publio Kiadó. Minden jog fenntartva! Borítóterv, szerkesztés: Komor Zoltán. Köszönet: Nemes Z.

NÁCIK A DÍNÓK ELLEN. Komor Zoltán és Tépő Donát. Publio Kiadó. Minden jog fenntartva! Borítóterv, szerkesztés: Komor Zoltán. Köszönet: Nemes Z. NÁCIK A DÍNÓK ELLEN Komor Zoltán és Tépő Donát Publio Kiadó 2015 Minden jog fenntartva! Borítóterv, szerkesztés: Komor Zoltán Köszönet: Nemes Z. Márió www.facebook.com/mutansfile www.katapult.tk www.tepodonat.hu

Részletesebben

Újdonságok legkisebbeknek

Újdonságok legkisebbeknek Újdonságok legkisebbeknek Geronimo Stilton így mutatkozik be: Be kell vallanom, hogy elég szórakozott pacák, akarom mondani, pocok vagyok, mindig egy kicsit a fellegekben járok... Egy kiadó vezetőjeként

Részletesebben

Én-térkép! Aki beszél, kaput nyit saját belső világára.

Én-térkép! Aki beszél, kaput nyit saját belső világára. Én-térkép! Az Én-ek, olyan állapotok, melyekkel azonosul az ember. Meg kell vizsgálni, hogy milyen viszony fűzi az embert ezekhez az állapotokhoz, illetve mi indította el az adott viszony kialakulását.

Részletesebben

Valódi, iszonyú krimi

Valódi, iszonyú krimi Valódi, iszonyú krimi Hálátlan dögök - Megyesi Zoltán Itt valami nagyon nem stimmel, de nem igazán lehet tudni, hogy mivel. Sőt, olybá tűnik, hogy Dr. Gát Gyula és környezete életében alapállapot a probléma

Részletesebben

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET HATÁROZATA

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET HATÁROZATA ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 422/2006. (II. 22.) sz. HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület (a továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (a

Részletesebben

GyíkPress VÉRFOCI CSAPATOK

GyíkPress VÉRFOCI CSAPATOK VÉRFOCI CSAPATOK A Vérfoci hosszú története során sok különböző helyre eljutott, és szinte mindenhol töretlen népszerűségre tett szert. Éppen ezért nem meglepő, hogy a csapatok meglehetősen sokszínűek

Részletesebben

Frederick Schauer: A demokrácia és a szólásszabadság határai. Válogatott tanulmányok

Frederick Schauer: A demokrácia és a szólásszabadság határai. Válogatott tanulmányok In Medias Res 2015/1 13, 208 212 Frederick Schauer: A demokrácia és a szólásszabadság határai. Válogatott tanulmányok (Budapest, Wolters Kluwer, 2014. 650 oldal, ISBN 978 963 295 447 9) Frederick Schauer

Részletesebben

2 5 játékos részére 8 éves kortól 30-60 perc

2 5 játékos részére 8 éves kortól 30-60 perc Edinburgh sziklás hegyoldalaitól Konstantinápoly napos partjaiig, a szürke Pamplona szövetségtől a szeles Berlini állomásig, Ticket to Ride Europe elvisz a századforduló Európájának nagy városain át egy

Részletesebben

Januári új könyveinkből

Januári új könyveinkből Januári új könyveinkből Eduard Limonov: Ez vagyok én, Edicska Budapest: Európa, 2011. Egy fiatal orosz költő a hetvenes évek közepén egyszer csak New Yorkban találja magát: ment ő is a sok ezer, főleg

Részletesebben

Létezés a végtelenben. Pásztor Magdolna. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

Létezés a végtelenben. Pásztor Magdolna. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! Létezés a végtelenben Pásztor Magdolna 2014 Publio kiadó Minden jog fenntartva! ÉJELI FOHÁSZ Üres, üres vagyok, a messzeségbe rohanok. Látok egy utat, ami arany, látom a fákat, ami ezüst. Látom a holdat,

Részletesebben

BORNEÓ. Esõerdõk õse. Szöveg és fotó: BUZÁS BALÁZS VILÁGJÁRÓ UTAZÁSI MAGAZIN

BORNEÓ. Esõerdõk õse. Szöveg és fotó: BUZÁS BALÁZS VILÁGJÁRÓ UTAZÁSI MAGAZIN VILÁGTÁJ BORNEÓ Szöveg és fotó: BUZÁS BALÁZS Esõerdõk õse BORNEÓ NEVE HALLATÁN LEGTÖB- BÜNKNEK EGY ÁTHATOLHATATLAN DZSUNGELLEL BORÍTOTT TRÓPUSI SZIGET KÉPE RÉMLIK FEL. VALÓ IGAZ, ITT TALÁLHATÓ A VILÁG

Részletesebben

2016-02-01 Hétfő S 12 10:00. Azanyját! 3. S 12 10:20. A visszatérés II/5. S 12 10:55. Vadregény. S All 13:00. Csingiling és a kalóztündér S 12 14:20

2016-02-01 Hétfő S 12 10:00. Azanyját! 3. S 12 10:20. A visszatérés II/5. S 12 10:55. Vadregény. S All 13:00. Csingiling és a kalóztündér S 12 14:20 2016-02-01 Hétfő Hangya boy A csajok bosszúja 11:50 Gabby Douglas egy tornászlány története 08:55 Szerelem a csillagok alatt II/5. Meglepetés 14:50 Azanyját! 3. Közel a karácsony 13:20 10:55 Vadregény

Részletesebben

MAGAZIN 2014 április, I. évfolyam 2. szám

MAGAZIN 2014 április, I. évfolyam 2. szám Napharcos biológiai sejtjavító specialista NAPHARCOS MAGAZIN 2014 április, I. évfolyam 2. szám Visszatérés a természetes testműködéshez - 50 év tévelygés - Túlságos elszakadás a természettől: veszélyek

Részletesebben

1. Hipnotikus Csábítás technika: Benned van az erő. Nicholas Victor www.csabitasakademia.com

1. Hipnotikus Csábítás technika: Benned van az erő. Nicholas Victor www.csabitasakademia.com 1. Hipnotikus Csábítás technika: Benned van az erő Nicholas Victor www.csabitasakademia.com Tartalom: 1. Hipnotikus Csábítás technika:... 2 Benned van az erő... 2 Nicholas Victor www.csabitasakademia.com...

Részletesebben

Bálint Kálmán. A Sárkányok hatása a fantasy világok és a valóság kultúrájára (BAKSAAI.ELTE) mrdrigon@gmail.com. Szerepjáték és világszemlélet beadandó

Bálint Kálmán. A Sárkányok hatása a fantasy világok és a valóság kultúrájára (BAKSAAI.ELTE) mrdrigon@gmail.com. Szerepjáték és világszemlélet beadandó Bálint Kálmán (BAKSAAI.ELTE) mrdrigon@gmail.com Szerepjáték és világszemlélet beadandó A Sárkányok hatása a fantasy világok és a valóság kultúrájára 1 Sárkányok a valóságban Sárkány, ez az egy szó minden

Részletesebben

A boldog felhasználó

A boldog felhasználó A boldog felhasználó Ingyenes e-book, a Felhasználó Update csapattól Írta: Vidi Rita Mi a különbség a begyakorolt, monoton, örökké félelmetesnek tűnő felhasználás, és a tudás alapú, céltudatos, örömfelhasználás

Részletesebben

'86 Kereskedelmi Kft. SV. Januári megjelenés. Tisztelt Partnerünk!

'86 Kereskedelmi Kft. SV. Januári megjelenés. Tisztelt Partnerünk! SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és DVD nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

SDG Bibliaismereti verseny 2014. Példabeszédek könyve

SDG Bibliaismereti verseny 2014. Példabeszédek könyve SDG Bibliaismereti verseny 2014. Példabeszédek könyve Csapat/iskola: Beadás ideje: Tudnivalók A teszt 100 kérdésből áll. Minden kérdésnél felsoroltunk 3 lehetséges választ, amelyek közül a Példabeszédek

Részletesebben

Szeptemberi új könyveinkből

Szeptemberi új könyveinkből Szeptemberi új könyveinkből Raymond Chandler: A hugica Budapest, Európa, 2010. Orfamay Questnek hívják az ifjú hölgyet, a kontinens közepéről, egy isten háta mögötti kisvárosból jött a csillogó-villogó

Részletesebben

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 2265/2007. (X. 2.) sz. HATÁROZATA

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 2265/2007. (X. 2.) sz. HATÁROZATA ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 2265/2007. (X. 2.) sz. HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület (a továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (a

Részletesebben

KÖZÖS OLVASMÁNYOK 12. ÉVFOLYAM

KÖZÖS OLVASMÁNYOK 12. ÉVFOLYAM KÖZÖS OLVASMÁNYOK 12. ÉVFOLYAM KOSZTOLÁNYI DEZSŐ: ÉDES ANNA A véznácska parasztlány, Édes Anna Pestre szegődik, Vizy méltóságosékhoz. Igénytelen, dolgos, készséges teremtés, nem lop, nem eszik sokat, nem

Részletesebben

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12.

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12. 20-09-21 Hétfő Fordított felállás 102 kiskutya 09:35 Mr. Peabody és Sherman kalandjai Rém rom 13:45 X-Men: Az eljövendő múlt napjai :55 17:35 Cirque du Soleil - Egy világ választ el Egy jó munka: New York-i

Részletesebben

MOZGÓKÉPKULTÚRA ÉS MÉDIAISMERET

MOZGÓKÉPKULTÚRA ÉS MÉDIAISMERET Mozgóképkultúra és médiaismeret középszint 0521 É RETTSÉGI VIZSGA 2005. október 28. MOZGÓKÉPKULTÚRA ÉS MÉDIAISMERET KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM

Részletesebben

Državni izpitni center MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM. 2. feladatlap. Művészi szöveg(részlet) elemzése. 2015. június 1., hétfő / 60 perc

Državni izpitni center MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM. 2. feladatlap. Művészi szöveg(részlet) elemzése. 2015. június 1., hétfő / 60 perc A jelö lt kó dszá ma: Državni izpitni center *P151A10312* TAVASZI VIZSGAIDŐSZAK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM 2. feladatlap Művészi szöveg(részlet) elemzése 2015. június 1., hétfő / 60 perc Engedélyezett segédeszközök:

Részletesebben

IZRAELI HÍRLEVÉL. Szerkeszti: Halmos László makojeruzsalem@gmail.com SKYPE: halmos.laszlo

IZRAELI HÍRLEVÉL. Szerkeszti: Halmos László makojeruzsalem@gmail.com SKYPE: halmos.laszlo IZRAELI HÍRLEVÉL א גּ ר ת מ י ש ר א ל Newsletter Israeli Szerkeszti: Halmos László makojeruzsalem@gmail.com SKYPE: halmos.laszlo 2009. január 5, hétfő A friss információk az izraeli televízió- és rádióállomásoktól,

Részletesebben

Ford és a fordizmus Published on www.flagmagazin.hu (http://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve

Ford és a fordizmus Published on www.flagmagazin.hu (http://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve 2014 június 01. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Mindannyian ismerjük Henry Ford nevét. Azonnal beugrik mindenkinek a

Részletesebben

Foglaljuk össze, mit tudunk eddig.

Foglaljuk össze, mit tudunk eddig. vezérelve döntöttek így Évezredes, ősi beidegződéseik, mélytudatuk tartalma súgta nekik, hogy a hegyes tű fegyver és nem létezik, hogy segítő szándékot, baráti érzést képvisel. Azt hiszem, az álláspontjuk

Részletesebben

DIGITÁLIS TANANYAG Erkölcstan 5. osztály, 2. fejezet, 8. óra

DIGITÁLIS TANANYAG Erkölcstan 5. osztály, 2. fejezet, 8. óra 1 Óra címe 8. AZ EMBERI ÉLET LÉPCSŐIN Tematikai egység II. Egészséges élet Kerettantervi kapcsolódás Ajánlott időkeret Fejlődés és szükségletek Hogyan változtak testi, lelki, szellemi tulajdonságaim az

Részletesebben

1. Egy mondatban mit a key takeaway számodra Argentínából?

1. Egy mondatban mit a key takeaway számodra Argentínából? 1. Egy mondatban mit a key takeaway számodra Argentínából? Az argentinok maguk is tudjak, hogy Argentína a hatalmas lehetőségek országa. Bár viccelődnek vele, de maguk is látják, van hova fejlődni: míg

Részletesebben

SELECT VIDEO 2015. januári megjelenések

SELECT VIDEO 2015. januári megjelenések SELECT VIDEO 2015. januári megjelenések Tini Nindzsa Teknőcök (Teenage Mutant Ninja Turtles ) (12) Lakossági megjelenés: 2015.01.14 Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft A Tini Nindzsa Teknőcök jobbak és menőbbek,

Részletesebben

A holdfényben repülő bicikli

A holdfényben repülő bicikli A holdfényben repülő bicikli Páros interjú Mindketten rövid ideig tudhatták magukénak különleges biciklijüket, és vendéglátós művészi karrierjük sem tartott sokáig. Marozsán Erika színésznő épp túl egy

Részletesebben

16. PÁL MISSZIÓI ÚTJAI 1. Gyülekezeti óraszám: 1. Egyházi iskolák óraszáma: 1. (Apcsel 14,8-18)

16. PÁL MISSZIÓI ÚTJAI 1. Gyülekezeti óraszám: 1. Egyházi iskolák óraszáma: 1. (Apcsel 14,8-18) 16. PÁL MISSZIÓI ÚTJAI 1. Gyülekezeti óraszám: 1. Egyházi iskolák óraszáma: 1. (Apcsel 14,8-18) TEOLÓGIAI ALAPVETÉS (Felhasznált irodalom: Szabó Andor: Lábam előtt mécses a te igéd, Budapest, 1995; Magyarázatos

Részletesebben

2. rész: Végzetes rakomány. A túlzott önbizalom a gondatlanság legveszélyesebb formája.

2. rész: Végzetes rakomány. A túlzott önbizalom a gondatlanság legveszélyesebb formája. STAR WARS: A KLÓNOK HÁBORÚJA 2. ÉVAD Gigászi harcok szövevényes történetek és fantasztikus animációk a Star Wars: A Klónok háborúja 2. évadjának bemutatója valóban izgalmasnak ígérkezik. Minél több tiltott

Részletesebben

Egy pokoli házasság. (Rm 7:1-6) Suhai György. Balatonszárszó, 2014.03.19.

Egy pokoli házasság. (Rm 7:1-6) Suhai György. Balatonszárszó, 2014.03.19. 1 Egy pokoli házasság (Rm 7:1-6) Suhai György Balatonszárszó, 2014.03.19. Mindannyian egy tökéletes társra vágyunk! Na de úgy valaha is igazán belegondoltunk már abba, hogy milyen lehet egy tökéletes társsal

Részletesebben

A citrusokkal teli Ciprus Szöveg: Gõgh Csilla

A citrusokkal teli Ciprus Szöveg: Gõgh Csilla A citrusokkal teli Szöveg: Gõgh Csilla Szikrázó napsütés, égszínkék tenger, finom homokos partok, nemhiába emlegetik úgy, mint a szerelmesek szigete Ám Afrodité játszótere ennél sokkal több meglepetést

Részletesebben

Isten hozta őrnagy úr!

Isten hozta őrnagy úr! Isten hozta őrnagy úr! Filmrészlet szöveges átirat Napsütéses idő van, a házak előtt egy négytagú tűzoltózenekar vidám indulót játszik. A zenészek barna egyenruhában vannak, fejükön tűzoltósisak. A zenekart

Részletesebben

Vasember 2 (Iron Man 2)

Vasember 2 (Iron Man 2) Vasember 2 (Iron Man 2) Select 86 Kft. 2010. októberi megjelenések Paramount Home Entertainment Javasolt fogyasztói ár: 2.990 Ft Az Iron Man 2. lendületes és akciódús pörgés az első perctől az utolsóig.

Részletesebben

Meleg Férfiak, Hideg Diktatúrák. 2015. Rend. Takács Mária. Éclipse Film Kft., Civil Művek. Magyar dokumentumfilm, angol felirattal. 100 perc.

Meleg Férfiak, Hideg Diktatúrák. 2015. Rend. Takács Mária. Éclipse Film Kft., Civil Művek. Magyar dokumentumfilm, angol felirattal. 100 perc. 128 SZEMLE Meleg Férfiak, Hideg Diktatúrák. 2015. Rend. Takács Mária. Éclipse Film Kft., Civil Művek. Magyar dokumentumfilm, angol felirattal. 100 perc. Takács Mária új dokumentumfilmje a melegeket kirekesztő,

Részletesebben

Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3)

Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3) Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3) Szentségek vételére felkészítő kiadvány. Kiadja: Szent József Plébánia. Cím: 8800 Nagykanizsa Ady E. 15. Felelős kiadó és szerkesztő: Váron István. E-mail: varonistvan@gmail.com

Részletesebben

Washington, 1865. április 10. hétfő 19 óra 45 perc

Washington, 1865. április 10. hétfő 19 óra 45 perc Az alábbi történet a képzelet szüleménye. A történet szereplői az 1865-ös év eseményeinek szereplőit leszámítva kitaláltak. A könyvben megjelenő helyszínek azonban az esetek többségében valóságosak. Bárminemű

Részletesebben

Vác. A XII. században Magyarország egyik leggazdagabb városa. Imre király itt tart 1193-ban nemzeti zsinatot.

Vác. A XII. században Magyarország egyik leggazdagabb városa. Imre király itt tart 1193-ban nemzeti zsinatot. Vác A Duna völgyében, különböző tájegységek találkozásánál fekszik ez a bájos, mediterrán hangulatú kisváros. Ha kellőképpen kipihentük magunkat, bújjunk kényelmes cipőbe, vegyünk térképet a kezünkbe,

Részletesebben

SIKER CLUB. SIKER CLUB 2009, No. 23. Siker tippek és stratégiák

SIKER CLUB. SIKER CLUB 2009, No. 23. Siker tippek és stratégiák SIKER CLUB SIKER CLUB 2009, No. 23 Siker tippek és stratégiák James Vágyi vagyok a Siker Club huszonharmadik számával, ahol sikeres gondolatokat, ötleteket és információkat ajánlunk arról, hogy hogyan

Részletesebben

Megmenteni a világot

Megmenteni a világot Megmenteni a világot Kisfilm forgatókönyv Tartalomjegyzék Bevezetés...2 Ne lődd le a hírvivőt...2 Nem minden az, aminek elsőre látszik...2 Megmenteni a világot...3 Mi a fene???...4 A világ bajai...4 Ökológiai

Részletesebben

Hölderlin. Életpályája

Hölderlin. Életpályája Hölderlin Életpályája Friedrich Hölderlin (1770 1843) a német költészet és az egyetemes világirodalom egyik legnagyobb lírikusa, a legtisztább eszményekért rajongó költô. Míg élt, kevés elismerésben volt

Részletesebben

Júniusi új könyveinkből

Júniusi új könyveinkből Júniusi új könyveinkből Umberto Eco: A prágai temető Budapest, Európa 2012. Simonini a fantázia szülötte, de nagyon is valószerű gazember. Tőrbotra támaszkodó idegen- és főleg nőgyűlölő haspók, magányos

Részletesebben

Szentesi Üdülőközpont *** Magyarország - Csongrád megye - Szentes http://www.reise.info.hu/udulokozpont-szentes/hu/

Szentesi Üdülőközpont *** Magyarország - Csongrád megye - Szentes http://www.reise.info.hu/udulokozpont-szentes/hu/ http:///udulokozpont-szentes/hu/ Bemutatkozás Szentesi Üdülőközpont Üdülőházak Szeretnél egy árnyas liget közepén folyópart mellett pihenni? És még a strandért sem kell fizetned? Akkor jó helyre jössz!

Részletesebben

Ariadné fonala BALLAI LÁSZLÓ COPYRIGHT 2004, BALLAI LÁSZLÓ, MINDEN JOG FENNTARTVA. EZ A MŰ AZ ÍRÓ HONLAPJÁRÓL, A

Ariadné fonala BALLAI LÁSZLÓ COPYRIGHT 2004, BALLAI LÁSZLÓ, MINDEN JOG FENNTARTVA. EZ A MŰ AZ ÍRÓ HONLAPJÁRÓL, A BALLAI LÁSZLÓ Ariadné fonala COPYRIGHT 2004, BALLAI LÁSZLÓ, MINDEN JOG FENNTARTVA. EZ A MŰ AZ ÍRÓ HONLAPJÁRÓL, A HTTP://WWW.VASAROS.COM/ART/BALLAI/ OLDALRÓL SZÁRMAZIK. A SZÖVEG BÁRMINEMŰ MEGVÁLTOZTATÁSA,

Részletesebben

Májusi új könyveinkből

Májusi új könyveinkből Májusi új könyveinkből Mary Jo Putney: Egy hamis hölgy Budapest, General Press 2012. Lady Kiri Lawford mindent megtesz, hogy tökéletes úrinőként tagja lehessen az előkelő angol társaságnak, indiai gyökereit

Részletesebben

Hedwig Courths-Mahler. Aranyhajú boszorkány

Hedwig Courths-Mahler. Aranyhajú boszorkány Hedwig Courths-Mahler Aranyhajú boszorkány 2. kiadás A fordítás az alábbi kiadás alapján készült: Hedwig Courths-Mahler: Hexengold Bastei-Verlag Verlagsgruppe Lübbe GmbH & Co. KG Bergisch Gladbach Fordította:

Részletesebben

Select 86 Kereskedelmi Kft. DVD kiadás, forgalmazás, nagykereskedelmi értékesítés. Tavaszváró Akció

Select 86 Kereskedelmi Kft. DVD kiadás, forgalmazás, nagykereskedelmi értékesítés. Tavaszváró Akció Tavaszváró Akció Barbie - Hattyúk tava Barbie varázslatos életre kel lenyűgöző számítógépesanimációs formában a harmadik rajzfilmjében. A Csajkovszkij csodálatos zenéje és a közkedvelt mese alapján készült

Részletesebben

23 CSOPORTDINAMIKA. James Vagyi International All Rights Reserved. www.jamesvagyi.hu

23 CSOPORTDINAMIKA. James Vagyi International All Rights Reserved. www.jamesvagyi.hu 23 CSOPORTDINAMIKA A csoportok másképpen viselkednek, mint az egyének. A hasonló gondolkodású emberek találkozása a Network Marketing/MLM üzlet rendezvényein, különleges atmoszférát teremt. Nagyon nehéz

Részletesebben