Az egyes bizottságok által ellátandó feladatok, tevékenységi körök részletes jegyzéke

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az egyes bizottságok által ellátandó feladatok, tevékenységi körök részletes jegyzéke"

Átírás

1 4. számú melléklet Az egyes bizottságok által ellátandó feladatok, tevékenységi körök részletes jegyzéke Humán, Összeférhetetlenséget és Vagyonnyilatkozatot Vizsgáló Bizottság feladatkörében ellátja: 1. Javaslatot tesz a polgármester által a képviselőtestülettől átruházott hatáskörben meghozott döntések elleni fellebbezések elbírálására. 2. Javaslatot tehet a más által fenntartott szociális célú intézmények, közérdekű feladatvállalások, szolgáltatások támogatására. Figyelemmel kíséri a községben jelentkező szociális problémákat, ennek érdekében: 3. Kiemelt figyelemmel kíséri a községben élő idősek, nyugdíjasok helyzetét, javaslatot dolgoz ki életkörülményeik javítására. 4. Kapcsolatot tart, együttműködik a községben működő szociális célú civil szervezetekkel. 5. Elemzi a község szociális szükségleteit és közszolgáltatásainak ellátását, melynek alapján elkészíti az önkormányzat kötelező feladatát képező szociális alapellátás koncepciójára vonatkozó javaslatot. 6. Állást foglal az önkormányzatot érintő szociális és családvédelmi kérdésekben. 7. A tevékenységi körébe tartozó intézmények vezetői álláshelyére kiírt pályázatokat véleményezi, a pályázókat meghallgatja. 8. Javaslatot tesz az önkormányzat költségvetésében szociális célokra meghatározott előirányzatok nagyságára és felhasználására, figyelemmel kíséri a végrehajtást. 9. Részt vesz a község szociális ellátását érintő helyi rendeletek kidolgozásában és elemzi ezek érvényesülését. Figyelemmel kíséri az önkormányzati szociális tevékenységet, ezért: 10. Javaslatot tesz, véleményezi önkormányzati szociális intézmény alapítását, működtetését, megszüntetését, profilváltoztatását. 11. Véleményezi a szociális ellátást érintő önkormányzati beruházásokat, fejlesztéseket. 12. Véleményezi a szociális költségvetést, pénzügyi támogatásokat, a pénzeszközök átcsoportosítását.

2 13. Közreműködik a szociális ellátás működésének vizsgálatában, ellenőrzésében, vezetőinek beszámoltatásában. 14. Figyelemmel kíséri a gyámügyi tevékenységet, a veszélyeztetett kiskorúak krízishelyzetben lévő fiatalok helyzetét, együttműködik a pártfogókkal, családgondozóval, pedagógusokkal, ifjúságvédelemmel foglalkozó személyekkel. 15. Együttműködik az önkormányzat más bizottságaival, a szociális szférát érintő ügyekben. 16. Feladat-és hatáskörei gyakorlása körében figyelemmel kíséri a Gyermekjóléti Szolgálat családgondozójának, a főfoglalkozású szociális gondozóknak a tevékenységét. 17. Elemzi a községi egészségügyi szolgáltatásokat, javaslatot tesz azok fejlesztésére. 18. Javaslatot tesz egészségügyi intézmények létrehozására, működtetésére, megszüntetésére, átszervezésére. 19. Véleményezi az egészségügyi intézményeket érintő beruházásokat, fejlesztéseket. 20. Véleményezi az egészségügyi intézmények költségvetését, pénzügyi támogatását, átcsoportosításokat. 21. Meghallgatja és véleményezi az egészségügyi intézményvezetői és az alapellátás szolgálatainak vezetői álláshelyére pályázókat. 22. Véleményezi az egészségügyi célokat szolgáló önkormányzati intézmények épületeinek, helyiségeinek más célokra vagy más szervek számára történő használatba adását. 23. Véleményezi a nem önkormányzati szervekkel történő egészségügyi megállapodások szerződés-tervezetét (MEP, stb.) 24. Vizsgálja a község általános egészségügyi ellátottságát, ezen belül a felnőttek és a 14 éven aluli gyermekek gyógyító-megelőző egészségügyi ellátását végző háziorvosi szolgálat, valamint a fogorvosi szolgálat működését. 25. Vizsgálja a működtetés tárgyi feltételeinek helyzetét, az egészségügyi intézmények épületállagát, a műszerezettség színvonalát, az egészségügyi dolgozók továbbképzési formáit, a személyi ellátottságot, s az etikai helyzetet. 26. Vizsgálja és ellenőrzi az egészségügyi intézmények működését, javaslatot tesz a vezetők képviselőtestületi beszámoltatására. 27. Figyelemmel kíséri a közegészségügyi és járványügyi ellátás helyzetét, a község köztisztasági állapotát. 28. Figyelemmel kíséri az önkormányzat által fenntartott egészségügyi intézmények tevékenységét.

3 29. Kidolgozza és figyelemmel kíséri a községi egészségügyi gyógyító, valamint megelőzést szolgáló célprogramokat, intézkedéseket. 30. Figyelemmel kíséri a háziorvosi rendszer működését. 31. Meghatározza működési szabályait, ügyrendjét. 32. Vizsgálja az összeférhetetlenséggel kapcsolatos ügyeket. 33. Kezeli, nyilvántartja a képviselők, a polgármester és hozzátartozóinak vagyonnyilatkozatát. 34. Vagyonnyilatkozattal kapcsolatos ügyekben eljár. Pénzügyi és Gazdasági Bizottság feladatkörében ellátja: 1. Véleményezi a költségvetési tervről és a végrehajtásról készült rendeletek tervezetét. 2. Véleményezi a költségvetési koncepciót a könyvvizsgálói vélemények kikérése mellett. 3. Véleményezi a költségvetést érintő előterjesztéseket, a költségvetés végrehajtásáról szóló féléves és három negyedéves beszámolót. 4. Véleményezi az önkormányzati intézmények létrehozásáról, megszüntetéséről, gazdálkodási formájának megváltozásáról szóló előterjesztéseket. 5. Kötelezően állást foglal és javaslatot tesz a képviselők, a bizottsági tagok díjazására, a polgármester, alpolgármester költségtérítésére, és jutalmazására vonatkozó javaslatot. 6. Véleményezi az intézmények működési előirányzatait, azok évközi módosítását. 7. Véleményezi a bizottságok fejlesztési elképzeléseihez vonatkozó javaslatait. 8. Véleményezi az önkormányzati beruházások pénzügyi lebonyolítását. 9. Véleményezi a képviselőtestülethez benyújtott új pénzügyi támogatási igényeket. 10. Évente áttekinti a képviselőtestület által alapított és fenntartott költségvetési szervek ellenőrzésének tapasztalatait. 11. Gondoskodik az ellenőrzési tapasztalatok hasznosításáról (összefoglaló, beszámoló, a bizottságok elé kerülő jelentések ismertetése a képviselőtestülettel). 12. Vizsgálja a hitelfelvétel indokait és gazdasági megalapozottságát. 13. Figyelemmel kíséri a helyi adózás és adógazdálkodás megvalósítását.

4 14. Közreműködik a helyi adókról szóló rendelet-tervezetek előkészítésében. 15. Közreműködik a községfejlesztési koncepciók, programok, rendezési tervek pénzügyi előkészítésében. 16. Javaslatot tesz a vagyonértékesítéssel, illetve befektetéssel kapcsolatos (részvény, üzletrész, stb.) döntéshozatalra, a község hosszútávú érdekeinek megfelelően. 17. Javaslatot tesz a községben befektető cégek számára községi vagyontárgyak, adófeltételek, egyéb a község érdekeit szolgáló kedvezmények biztosítására (pl. ipar, kereskedelem telepítés, munkahelyteremtés, stb.). 18. Javaslatot tesz a vagyongazdálkodás, -hasznosítás szabályozására. 19. Javaslatot tesz a képviselőtestületnek forgalomképtelen vagyontárgy forgalomképessé nyilvánítására. 20. Véleményezi és javaslatot tesz az önkormányzati vagyon hasznosítási formáit illetően. 21. Véleményt nyilvánít az önkormányzatot érintő gazdasági és vagyoni kérdésekben. 22. Folyamatosan figyelemmel kíséri és ellenőrzi az önkormányzat vagyonával kapcsolatos feladatok (vagyongazdálkodás, értékesítés, befektetés, vagyonpolitikai irányelvek érvényesítése) végrehajtását, véleményezi a vagyont érintő vállalkozásokat. 23. Értékeli az önkormányzati vagyon hasznosítására benyújtott pályázatokat (pályázatot minősítő bizottság). 24. Kezdeményezi önkormányzati vállalkozások indítását, szükség esetén vállalkozási koncepciót készít. 25. Közreműködik az önkormányzat gazdasági programjának előkészítésében és javaslatokat tesz a képviselőtestületnek a saját bevételek növelésére. 26. Javaslatot tesz önkormányzati részvételű idegenforgalmi vállalkozások indítására, részt vesz pályázatok kiírásában, elbírálásában, folyamatosan figyelemmel kíséri megvalósulásukat. 27. Véleményezi gazdasági jellegű, illetve kihatású társulások, együttműködések, alapok létesítését, megszüntetését, felügyeli a tervek megvalósulását, folyamatosan figyelemmel kíséri működését. 28. Véleményezi a helyi adókról szóló önkormányzati rendeletek tervezetét. 29. Véleményezi a kereskedelmi létesítmények, piacok telepítésének helyét, feltételeit. 30. Javaslatot tesz az önkormányzati tulajdonú bérlakások és házingatlanok elidegenítésére.

5 31. Javaslatot tehet a bérlő kérelmére különös méltánylást érdemlő körülményekre tekintettel a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díjának csökkentésére. 32. Véleményezi az önkormányzati lakásgazdálkodás és helyiséggazdálkodás helyi rendeleti szabályozását, a lakásalap felhasználásával kapcsolatos helyi rendelet tervezetét. 33. Véleményezi a lakásfelújítási címjegyzékre vonatkozó előterjesztést. 34. Közreműködik a lakásgazdálkodási stratégia kialakításában, megvalósításában. 35. Vizsgálja az ingatlanfenntartás, vagyonkezelés gazdaságosságát, a lakásprivatizáció megvalósítását. Kezdeményezi lakások építését és fenntartását. 36. Figyelemmel kíséri a község lakosságának kommunális szolgáltatási ellátása helyzetét, javaslatot tesz a közműfejlesztésekre. 37. Javaslatot tesz a közszolgáltatások díjainak megállapítására. 38. Véleményezi a helyi közutakra, a helyi közvilágításra, a helyi energiaszolgáltatásra vonatkozó javaslatokat. 39. Véleményt nyilvánít és javaslatot tesz az önkormányzat tulajdonát képező földterületek mezőgazdasági művelésre történő haszonbérbe adásával kapcsolatosan. (díjak, időtartam, stb.) 40. Meghatározza működési szabályait, ügyrendjét. Oktatási, Kulturális és Sportbizottság feladatkörében ellátja: 1. Elemzi a község közművelődési szükségleteit és igényeit, javaslatot tesz azok stratégiájára. 2. Kidolgozza az önkormányzat kulturális tevékenységének koncepcióját. 3. Szakértők bevonásával javaslatot tesz emlékművek létrehozására és közterületen való felállítására. 4. Javaslatot tehet a közterületek elnevezésére és megváltoztatására. 5. Kezdeményezi a közművelődési intézmények létesítését, megszüntetését, átalakítását, illetve véleményezi az erre vonatkozó javaslatot. 6. Javaslatot tesz a költségvetésnek a tevékenységi körét érintő részére, annak felhasználására és a tevékenységi köre szerinti intézmények pénzügyi, gazdasági ellenőrzésére. 7. Kulturális és közművelődési célprogramokat készít.

6 8. Összeállítja és javaslatot tesz az állami, nemzeti ünnepek önkormányzati, községi programjaira. 9. Állást foglal az önkormányzatot érintő minden kulturális és közművelődési kérdésben. 10. Javaslatot készít a közművelődési céltámogatások elosztásáról. 11. Támogatja a lakossági, kulturális, önszerveződő közösségek tevékenységét. 12. Segíti a művészi értékek létrehozását, megőrzését. 13. Támogatja a közösségi kulturális hagyományok és értékek ápolását. 14. Dönt az anyagi kötelezettséggel járó központi pályázatok benyújtásáról, a költségvetési rendeletben meghatározott értékhatárig. 15. Közreműködik az intézményvezetői pályázók meghallgatásában és szakértő bevonásával véleményezi azokat. 16. Véleményezi a közművelődési, közoktatási intézményeket érintő beruházásokat, felújításokat, fejlesztéseket. 17. Véleményezi a közművelődési intézményekben a térítési díjak felső határára, illetve a kedvezményekre vonatkozó javaslatot. 18. Véleményezi a kulturális és közművelődési célú önkormányzati vagyonnal kapcsolatos intézkedéseket. 19. Véleményezi a közművelődési, közoktatási intézmények ingatlanainak esetleg más célba vagy más szervnek való használatba átadását. 20. Véleményezi a kulturális, közművelődési intézmények névhasználatát, valamint a nevelési, oktatási intézményekét is. 21. Közreműködik a közművelődési és közoktatási intézmények működése és gazdálkodása törvényességének ellenőrzésében. 22. Együttműködik a lakosság önszerveződő közösségeivel. 23. Együttműködik az egyház(ak)al községi rendezvények és közművelődési programok megvalósításában. 24. Kapcsolatot tart kulturális, közművelődési szakmai érdekképviseleti szervekkel, javaslatot tesz önkormányzati együttműködési megállapodások tartalmára, illetve megkötésére. 25. Figyelemmel kíséri a Kossuth Lajos Művelődési Ház, valamint a Nagyközségi Könyvtár működését.

7 26. Javaslatot tesz az intézményhálózat működtetési és fejlesztési terv elfogadására, módosítására. 27. Javaslatot tehet a kulturális kitüntetésre és elismerésre. 28. Javaslatot tesz más önkormányzattal az egyház(ak)al nevelési-oktatási célból létrejövő együttműködési megállapodások megkötésére. 29. Véleményezi a kulturális célú beruházásokra, felújításokra, fejlesztésekre felmerült igényeket (amennyiben a testület úgy dönt: a Pénzügyi és Gazdasági Bizottsággal közösen). 30. Ellenőrzi a kulturális célra használt önkormányzati tulajdonnal kapcsolatos intézkedéseket. 31. Állást foglal az önkormányzatot érintő községi kulturális kérdésekben. 32. Javaslatot készít a testület számára a község sportkoncepciójára. 33. Javaslatot készít az anyagi kötelezettséggel járó központi pályázatok benyújtásáról a költségvetési rendeletben meghatározott értékhatáráig. 34. Elemzi a testnevelés, a diák-és szabadidősport, a versenysport, az utánpótlás nevelés, a természetjárás, stb. községi szükségleteit és igényeit, javaslatot tesz azok fejlesztésére, működési feltételeinek megteremtésére. 35. Kialakítja a testnevelés, diáksport, versenysport, az utánpótlás nevelés stb. fejlesztésének támogatási feltételrendszerét. 36. Javaslatot tesz a sport-költségvetési előirányzatokra. 37. Javaslatot tesz a sportcélú kitüntetések alapítására, a sport területén dolgozók kitüntetésére. 38. Javaslatot tesz a testnevelés és sport céljait szolgáló költségvetési támogatás felosztására, a községi sportegyesületek önkormányzati támogatására, valamint ellenőrzi annak felhasználását. 39. Javaslatot tesz aa településen működő civil szervezetek költségvetési támogatás felosztására, valamint ellenőrzi annak felhasználását. 40. Véleményezi a képviselőtestület ülésének napirendjére kerülő, a sport területét érintő előterjesztéseket. 41. Véleményezi a sporttal kapcsolatos önkormányzati döntések végrehajtásáról szóló beszámolókat, jelentéseket. 42. Véleményezi a sportcélokra használt önkormányzati tulajdonnal kapcsolatos intézkedéseket.

8 43. Elősegíti az egészségmegőrző programok megvalósítását. 44. A képviselőtestület számára döntésre előkészíti a helyi sportfeladatok és azok fejlesztési célkitűzéseit. 45. Dönt az anyagi kötelezettséggel járó központi pályázatok benyújtásáról, a költségvetési rendeletben meghatározott értékhatárig. 46. Dönthet sportrendezvények szervezéséről, helyszínéről. 47. Javaslatot készít az önkormányzat által fenntartott sportlétesítmények igénybevételének lehetőségeire és módjára. 48. Elemzi a község közoktatási-nevelési szükségleteit és igényeit, javaslatot tesz azok stratégiájára. 49. Kidolgozza az önkormányzat oktatási-nevelési tevékenységének koncepcióját. 50. Kezdeményezi a közoktatási, nevelési intézmények létesítését, megszüntetését, átalakítását, illetve véleményezi az erre vonatkozó javaslatot. 51. Javaslatot tesz a költségvetésnek a tevékenységi körét érintő részére, annak felhasználására és a tevékenységi köre szerinti intézmények pénzügyi-gazdasági ellenőrzésére. 52. Állást foglal az önkormányzatot érintő minden közoktatási, nevelési kérdésben. 53. Előkészíti az oktatási területet érintő képviselőtestületi napirendeket. 54. Elemzi a község oktatási szükségleteit és igényeit, javaslatot dolgoz ki azok fejlesztésére. 55. Javaslatot tesz a nevelési-oktatási intézmények pedagógiai programjai elfogadására, módosítására. 56. Javaslatot tesz az intézményhálózat működtetési és fejlesztési terv elfogadására, módosítására. 57. Javaslatot tesz az Iskolaszék, Óvodaszék önkormányzat által delegált tagjainak személyére. 58. Javaslatot tesz az óvodák, alapfokú oktatási intézmények alapítására, összevonására, megszüntetésére, átszervezésének engedélyezésére. 59. Javaslatot tehet az oktatási intézményvezetők és a nevelés-oktatás területén dolgozók kitüntetésére és elismerésére. 60. Javaslatot tesz más önkormányzattal az egyház(ak)al nevelési-oktatási célból létrejövő együttműködési megállapodások megkötésére.

9 61. Közreműködik az oktatási, nevelési célprogramok összeállításában. 62. Javaslatot tehet a megüresedő pedagógus lakások bérlőinek kijelölésére. 63. Véleményezi az óvodai, iskolai ellátás fenntartásával kapcsolatos feladatokat. 64. Véleményezi a nevelő-oktató tevékenységgel kapcsolatos önkormányzati döntések végrehajtásáról szóló beszámolókat, jelentéseket. 65. Véleményezi a tanulócsoportok elhelyezésével, nevelési-oktatási intézmények helyiségeinek bérbevételével kapcsolatos kérdéseket. 66. Véleményezi az azonos iskolai struktúrán belüli speciális osztályok létesítését. 67. Véleményezi az oktatási célú beruházásokra, felújításokra, fejlesztésekre felmerült igényeket (amennyiben a testület úgy dönt: a Pénzügyi és Gazdasági Bizottsággal közösen). 68. Ellenőrzi az oktatási, nevelési célra használt önkormányzati tulajdonnal kapcsolatos intézkedéseket. 69. Figyelemmel kíséri és ellenőrzi az önkormányzat nevelési és oktatási intézményeinek jogszabályszerű működését, az önkormányzat döntéseinek végrehajtását. 70. Együttműködik a nevelési-oktatási intézményeket érintő kérdésekben, az intézmények alkalmazotti közösségével, iskolaszékeivel, érdekképviseleti szerveivel, diákönkormányzataival. 71. Együttműködik az intézményekben folyó szakmai munka elemzése, értékelése során a szakértői hátteret biztosító pedagógiai szakszolgáltatást nyújtó intézményekkel. 72. Állást foglal az önkormányzatot érintő községi oktatási-nevelési kérdésekben. 73. Javaslatot készít az anyagi kötelezettséggel járó központi pályázatok benyújtásáról, a költségvetési rendeletben meghatározott értékhatárig. 74. Meghatározza működési szabályait, ügyrendjét.

1. Gazdasági Bizottság

1. Gazdasági Bizottság 2. melléklet a 10 /2013. ( V. 8. ) önkormányzati rendelethez A képviselő-testület egyes bizottságainak feladat- és hatásköréről és átruházott jogköréről 1. Gazdasági Bizottság 1.1. Ellátja az Mötv. és

Részletesebben

A Csömöri Hírmondó 1 példányát a Sinka Istvány Községi Könyvtárban, 1 példányát a Csömöri Polgármesteri Hivatalban kell megőrizni.

A Csömöri Hírmondó 1 példányát a Sinka Istvány Községi Könyvtárban, 1 példányát a Csömöri Polgármesteri Hivatalban kell megőrizni. Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 20 /2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 18/2014.(X.28.) önkormányzati rendelet módosításáról Csömör

Részletesebben

Felgyő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének kötelező feladat- és hatásköre

Felgyő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének kötelező feladat- és hatásköre [1] [2] [3] [4][5] 1. melléklet 7/2014. (X.27.) önkormányzati rendelethez Felgyő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének kötelező feladat- és hatásköre Kormányzati Funkciók Elnevezés 011130 Önkormányzatok

Részletesebben

1. számú melléklet I. PÉNZÜGYI BIZOTTSÁG. Pénzügyi Bizottság feladatkörei:

1. számú melléklet I. PÉNZÜGYI BIZOTTSÁG. Pénzügyi Bizottság feladatkörei: 1. számú melléklet BIZOTTSÁGI, TELEPÜLÉSRÉSZI ÖNKORMÁNYZATI TESTÜLETI FELADATOK, BIZOTTSÁGOKRA, TELEPÜLÉSRÉSZI ÖNKORMÁNYZATI TESTÜLETRE ÉS POLGÁRMESTERRE ÁTRUHÁZOTT HATÁSKÖRÖK Pénzügyi Bizottság feladatkörei:

Részletesebben

A képviselő-testület által átruházott hatáskörök. j e g y z é k e.

A képviselő-testület által átruházott hatáskörök. j e g y z é k e. 1 A -testület által átruházott hatáskörök j e g y z é k e. 1. számú melléklet 7/2015.(V. 04.) rendelethez A -testület: - a települési támogatás (temetkezés költségeihez) - köztemetés megállapítását a p

Részletesebben

PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA ÉVI

PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA ÉVI 1 EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 2016. ÉVI MUNKATERVE Edelény Város Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2016. évi Munkatervét

Részletesebben

A bizottságokra átruházott hatáskörök I. PÉNZÜGYI, TULAJDONOSI ÉS VAGYONKEZELŐI BIZOTTSÁG

A bizottságokra átruházott hatáskörök I. PÉNZÜGYI, TULAJDONOSI ÉS VAGYONKEZELŐI BIZOTTSÁG 5. számú melléklet A bizottságokra átruházott hatáskörök I. PÉNZÜGYI, TULAJDONOSI ÉS VAGYONKEZELŐI BIZOTTSÁG 1. Véleményezi: a) az önkormányzati saját bevételi források körét, a részesedés mértékét meghatározó,

Részletesebben

(1) A képviselő-testület önálló rendeletben szabályozza a helyi népszavazás kezdeményezéséhez szükséges választópolgárok számát.

(1) A képviselő-testület önálló rendeletben szabályozza a helyi népszavazás kezdeményezéséhez szükséges választópolgárok számát. Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2017. (XI. 20.) számú rendelete Jánossomorja Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2014. (XI. 12.) rendelet módosításáról

Részletesebben

(2) A Rendelet 1. számú melléklete helyébe jelen rendelet 1. számú melléklete lép.

(2) A Rendelet 1. számú melléklete helyébe jelen rendelet 1. számú melléklete lép. Kistelek Városi Önkormányzat képviselő-testületének 6/2015. (III.25.) önkormányzati rendelete A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 16/2014. (X.21.) önkormányzati

Részletesebben

Átruházott hatáskörök jegyzéke. A képviselő-testületnek a polgármesterre ruházott hatásköreit:

Átruházott hatáskörök jegyzéke. A képviselő-testületnek a polgármesterre ruházott hatásköreit: Átruházott hatáskörök jegyzéke 2/2018.(III.30.) önkormányzati rendelet 1. melléklete A képviselő-testületnek a polgármesterre ruházott hatásköreit: 1. Munkáltatói jogkör gyakorlása a közalkalmazotti jogviszonyban,

Részletesebben

AZ ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGOKRA ÁTRUHÁZOTT FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK

AZ ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGOKRA ÁTRUHÁZOTT FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK 3. melléklet a 10/2013.(III.27.) önkormányzati rendelethez AZ ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGOKRA ÁTRUHÁZOTT FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK 1. Köznevelési, Kulturális és Ügyrendi Bizottság 1.1. Az Ügyrendi bizottság dönt: 1.1.1.

Részletesebben

A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE

A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 4. melléklet az 1/2013. (II.20.) önkormányzati rendelethez 1 2 3 4 5 6 A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 1 Módosította: a 11/2013 (VII. 3.) önkormányzati rendelet 4. -a. Hatályos 2013. július

Részletesebben

I. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Ellenőrzési és Közbeszerzési Bizottságának saját hatáskörei

I. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Ellenőrzési és Közbeszerzési Bizottságának saját hatáskörei I. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Ellenőrzési és Közbeszerzési Bizottságának saját hatáskörei I.1. Általános saját hatáskörök Kezdeményezheti a polgármester intézkedését,

Részletesebben

2. számú függelék. A. Pénzügyi, Településfejlesztési és Ügyrendi Bizottság

2. számú függelék. A. Pénzügyi, Településfejlesztési és Ügyrendi Bizottság 2. számú függelék A. Pénzügyi, Településfejlesztési és Ügyrendi Bizottság 1. A bizottság közreműködik az önkormányzat költségvetési, pénzügyi-ellenőrzési, vagyongazdálkodási, településüzemeltetési, településrendezési

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 6/2015.(III.27.) Rendelet típusa: módosító Rendelet címe: A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelete

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelete Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelete a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 11/2014. (VIII. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

A KÖZGYŰLÉS ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGAINAK FELADATAI

A KÖZGYŰLÉS ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGAINAK FELADATAI 1. melléklet a 37/2014 (XII.19.) önkormányzati rendelethez A KÖZGYŰLÉS ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGAINAK FELADATAI 1. JOGI, ÜGYRENDI ÉS KÖZBIZTONSÁGI BIZOTTSÁG 1.1. Véleményezi 1.1.1. az Önkormányzati rendeletek

Részletesebben

A jegyzőre átruházott hatásköröket a rendelet 8. melléklete tartalmazza. Az R. e rendelet 1. melléklete szerinti 8. melléklettel egészül ki.

A jegyzőre átruházott hatásköröket a rendelet 8. melléklete tartalmazza. Az R. e rendelet 1. melléklete szerinti 8. melléklettel egészül ki. Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. ( ) önkormányzati rendelete a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 6/2014. (IV. 11.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Javaslat a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítására

Javaslat a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítására Öttevény Község Polgármesterétől Öttevény, Fő u. 100. 5. napirend Javaslat a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítására Tisztelt Képviselő-testület! A képviselő-testület előtt ismert okok miatt a képviselő-testület

Részletesebben

1.) A képviselő-testület által a Polgármesterre átruházott hatáskörök, döntési jogkörök:

1.) A képviselő-testület által a Polgármesterre átruházott hatáskörök, döntési jogkörök: 2. melléklet a 6/2011.(III.31.) önkormányzati rendelethez A POLGÁRMESTERRE ÉS EGYES BIZOTTSÁGOKRA, ILLETVE AZ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁSOKRA ÁTRUHÁZOTT FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK 1.) A képviselő-testület által

Részletesebben

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 13/2014.(VI.30.) sz. önkormányzati rendelete

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 13/2014.(VI.30.) sz. önkormányzati rendelete TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2014.(VI.30.) sz. önkormányzati rendelete az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 14/2013.(V.15.) sz. önkormányzati rendelet

Részletesebben

Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2015. (II.23.) önkormányzati rendelete

Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2015. (II.23.) önkormányzati rendelete Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.23.) önkormányzati rendelete az önkormányzat által a közművelődési, sport és civil szervezetek részére pályázati úton nyújtott támogatásokat

Részletesebben

A Képviselő-testület által átruházott feladat- és hatáskörökről, illetőleg az állandó bizottságok egyéb feladatköreiről

A Képviselő-testület által átruházott feladat- és hatáskörökről, illetőleg az állandó bizottságok egyéb feladatköreiről 1 1. melléklet a 10/2016. (VII. 7.) önkormányzati rendelethez A Képviselő-testület által átruházott feladat- és hatáskörökről, illetőleg az állandó bizottságok egyéb feladatköreiről I. A Képviselő-testület

Részletesebben

A jegyzőre átruházott hatásköröket a rendelet 8. melléklete tartalmazza. Az R. e rendelet 1. melléklete szerinti 8. melléklettel egészül ki.

A jegyzőre átruházott hatásköröket a rendelet 8. melléklete tartalmazza. Az R. e rendelet 1. melléklete szerinti 8. melléklettel egészül ki. Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. ( ) önkormányzati rendelete a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 7/2014. (IV. 10.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról Kőröshegy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmánya 44/A. (2) bekezdésének

Részletesebben

Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (IV. 11.) önkormányzati rendelete a sportról. 1. A rendelet célja

Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (IV. 11.) önkormányzati rendelete a sportról. 1. A rendelet célja Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (IV. 11.) önkormányzati rendelete a sportról Segesd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában,

Részletesebben

Bag Nagyközség Önkormányzat képviselő testületének. 9/2011./IV. 07./ ÖK.számú rendelete

Bag Nagyközség Önkormányzat képviselő testületének. 9/2011./IV. 07./ ÖK.számú rendelete Bag Nagyközség Önkormányzat képviselő testületének 9/2011./IV. 07./ ÖK.számú rendelete a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2007.(X.01.) számú rendeletének módosítása Bag

Részletesebben

A jegyzőre átruházott hatásköröket a rendelet 8. melléklete tartalmazza. Az R. e rendelet 1. melléklete szerinti 8. melléklettel egészül ki.

A jegyzőre átruházott hatásköröket a rendelet 8. melléklete tartalmazza. Az R. e rendelet 1. melléklete szerinti 8. melléklettel egészül ki. Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. ( ) önkormányzati rendelete a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 7/2014. (IV. 10.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete. a sportról

MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete. a sportról MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete a sportról Mihályháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a kötelező és az önként vállalt önkormányzati

Részletesebben

JÁNOSHALMA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 17/2014.(X. 22.) önkormányzati rendelete

JÁNOSHALMA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 17/2014.(X. 22.) önkormányzati rendelete JÁNOSHALMA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 17/2014.(X. 22.) önkormányzati rendelete Jánoshalma Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 2/2013.(III. 01.) számú rendelet módosításáról 1. Jánoshalma

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. 12/2003.(IV.29.) Kt. számú RENDELETE

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. 12/2003.(IV.29.) Kt. számú RENDELETE Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2003.(IV.29.) Kt. számú RENDELETE Ercsi Város Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló többször módosított 10/1999. (IV.28) Kt. számú rendelet

Részletesebben

Mátramindszent Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 10/1994. (X. 20.) Ör. számú R E N D E L E T E

Mátramindszent Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 10/1994. (X. 20.) Ör. számú R E N D E L E T E Mátramindszent Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/1994. (X. 20.) Ör. számú R E N D E L E T E az önkormányzat tulajdonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület az 1990.évi

Részletesebben

50/2004. (XI.18.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete. A sportról

50/2004. (XI.18.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete. A sportról 50/2004. (XI.18.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete A sportról Dabas Város önkormányzatának Képviselő-testülete a sportról szóló 2004. évi I. törvény 55 (6) bekezdése felhatalmazása alapján a kötelező

Részletesebben

(1) A rendelet 11. (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul: (1) A Rendelet 19. (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

(1) A rendelet 11. (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul: (1) A Rendelet 19. (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendelet-tervezete Eger Megyei Jogú Város Alapokmányáról szóló 28/2011 (VI. 30.) önkormányzati rendelet módosítására Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

2011. évi MUNKATERVE

2011. évi MUNKATERVE T E R V E Z E T Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. évi MUNKATERVE A Képviselő-testületi ülések időpontja és a javasolt napirendek: 1.) Január 21. péntek 1) Előterjesztés Rétság város gazdasági

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Az Önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatai

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Az Önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatai Biharnagybajom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2011. (II. 21.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat testnevelési és sport feladatainak végrehajtásáról Biharnagybajom Községi Önkormányzat

Részletesebben

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2010. (VI.29.) számú rendelete

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2010. (VI.29.) számú rendelete Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2010. (VI.29.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ Az Önkormányzat helyi sporttevékenységgel kapcsolatos feladatairól és kötelezettségeiről,

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2017. (IX.14.) önkormányzati rendelete a Képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 20/2014. (XI.13.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a sportról szóló 2000. évi CXLV. törvény 61. (1) és

Részletesebben

Az R. 1. melléklete helyébe a rendelet 1. melléklete lép. Záró rendelkezések

Az R. 1. melléklete helyébe a rendelet 1. melléklete lép. Záró rendelkezések Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2013. (XII.02.) önkormányzati rendelete Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testületének szervezeti és működési szabályzatáról szóló 13/2013.

Részletesebben

R É T S Á G VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE

R É T S Á G VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE R É T S Á G VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. ÉVI MUNKATERVE Rétság, 2011. december 16. 1 oldal a 14 oldalból I. 2012. év fő feladatai: Gazdálkodás Likviditás biztosítása, bevételek emelése,

Részletesebben

2014. február 11-én tartandó ülésére. Bejelentések

2014. február 11-én tartandó ülésére. Bejelentések Medgyesbodzás Község Önkormányzat Polgármestere Medgyesbodzás, Széchenyi u 38. Előterjesztés Medgyesbodzás Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 2014. február 11-én tartandó ülésére Bejelentések

Részletesebben

Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselőtestülete 22/2000. (XII.08.) sz. rendelete a közművelődésről I. RÉSZ. Általános rendelkezések.

Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselőtestülete 22/2000. (XII.08.) sz. rendelete a közművelődésről I. RÉSZ. Általános rendelkezések. Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselőtestülete 22/2000. (XII.08.) sz. rendelete a közművelődésről Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselőtestülete (a továbbiakban: Önkormányzat) a kulturális javak

Részletesebben

HAJDÚBAGOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 3/ /VII.2/ Kt. számú rendelete

HAJDÚBAGOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 3/ /VII.2/ Kt. számú rendelete HAJDÚBAGOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 3/ 1993. /VII.2/ Kt. számú rendelete Hajdúbagos Község Önkormányzata vagyonának meghatározásáról, a vagyon feletti tulajdonjog gyakorlásának és a vagyon

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 26/2012. (V. 31.) 1 önkormányzati rendelete az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/1995. (VI. 1.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

(1) A Rendelet 8. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) A Rendelet 18. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(1) A Rendelet 8. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) A Rendelet 18. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 11/2011. (IV.14.) önkormányzati rendelet módosításáról Lajosmizse

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete. a sportról

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete. a sportról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete a sportról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1)

Részletesebben

K i v o n a t Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 6-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 6-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K i v o n a t Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 6-án megtartott ének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 213/2012. (12.06.) Öh. sz. határozata

Részletesebben

Január 23. péntek 16,00 óra

Január 23. péntek 16,00 óra III. Képviselő-testületi ülések időpontja és a javasolt napirendek Január 23. péntek 16,00 óra (SZB. ülés időpontja: január 19 hétfő 16.00 óra (PVB. ülés időpontja: január 20 kedd 16.00 óra Előterjesztések

Részletesebben

polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Sárbogárd, Hősök tere 2.

polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Sárbogárd, Hősök tere 2. 1. A POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ SZERVEZETI TAGOZÓDÁSA, FELADATKÖRE Polgármester: Jegyző: Aljegyző: Dr. Sükösd Tamás polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Demeterné Dr. Venicz Anita

Részletesebben

5. melléklet a./2011. (..) önkormányzati rendelethez A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE

5. melléklet a./2011. (..) önkormányzati rendelethez A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 5. melléklet a./2011. (..) önkormányzati rendelethez A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE Ügyrendi Bizottság Általános feladatköre: Előkészíti és véleményezi a megyei önkormányzat közgyűlése

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 26-i nyílt üléséről

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 26-i nyílt üléséről Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. JT/3-18/2015 Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 26-i nyílt üléséről Napirend:

Részletesebben

Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(IV.03.) számú képviselő-testület rendelete a sportról

Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(IV.03.) számú képviselő-testület rendelete a sportról Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(IV.03.) számú képviselő-testület rendelete a sportról Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az egyetemes emberi kultúra és a nemzeti kultúra

Részletesebben

Előterjesztés Biatorbágy Város Önkormányzata 2013 évi munkatervéről

Előterjesztés Biatorbágy Város Önkormányzata 2013 évi munkatervéről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés

Részletesebben

Prügy Községi Önkormányzat KÖZÉP - ES HOSSZÚ TÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE 2013-2023.

Prügy Községi Önkormányzat KÖZÉP - ES HOSSZÚ TÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE 2013-2023. Prügy Községi Önkormányzat KÖZÉP - ES HOSSZÚ TÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE 2013-2023. Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (Nvtv.) 9. (1) bekezdése

Részletesebben

A bizottságok részletes feladatkörét az SZMSZ 2. melléklete tartalmazza. 3. A Rendelet 2. melléklete helyébe jelen rendelet 1. melléklete lép.

A bizottságok részletes feladatkörét az SZMSZ 2. melléklete tartalmazza. 3. A Rendelet 2. melléklete helyébe jelen rendelet 1. melléklete lép. Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2015. (IV.10.) önkormányzati rendelet az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 26/2014.(XI.24.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Előterjesztés egyes önkormányzati fenntartású tagóvodák felvételi-működési körzetének módosításáról

Előterjesztés egyes önkormányzati fenntartású tagóvodák felvételi-működési körzetének módosításáról EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2015. II. negyedévi feladatterve 2015. április 30. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendelet-tervezete az önkormányzat 2014. évi zárszámadásáról,

Részletesebben

Tisztelt Képviselő- Testület!

Tisztelt Képviselő- Testület! Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság Tárgy: Beszámoló a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság 2011. évi munkájáról Tisztelt Képviselő-

Részletesebben

4400 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez -

4400 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS CíMZETES FŐJEGYZŐJE 4400 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. Ügyirat száma : JKAB 68-1/2015. Ügyintéző: Faragóné ELŐTERJESZTÉS - a Közgyűléshez

Részletesebben

A Megyei Közgyűlés szervezeti felépítése. a közgyűlés elnöke. Hivatal

A Megyei Közgyűlés szervezeti felépítése. a közgyűlés elnöke. Hivatal 1. melléklet a 15/2010. (XI.18.) önkormányzati rendelethez A Megyei Közgyűlés szervezeti felépítése a közgyűlés elnöke főfoglalkozású alelnök társadalmi megbízatású alelnök Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság

Részletesebben

1. melléklet a 2/2018.(II.13.) önkormányzati rendelethez ÜGYRENDI BIZOTTSÁG FELADATAI 1.1. A szervezeti és működési szabályzat tervezetét ciklusonként legalább egyszer felülvizsgálja, javaslatot tesz módosítására,

Részletesebben

Vámosmikola Község Polgármestere M E G H Í V Ó. Nyilvános ülés napirendi javaslatai:

Vámosmikola Község Polgármestere M E G H Í V Ó. Nyilvános ülés napirendi javaslatai: Szám: 10/2011. Vámosmikola Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2011. november 30-án (szerda) 14.15 órakor tartja soron következő ülését. 1/ A 13/2011. (XII.1.) önkormányzati rendelet a köztisztaságról

Részletesebben

Bag Nagyközségi Önkormányzat. Képviselő-testületének 5/2011. (III.30.) rendelete. az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól

Bag Nagyközségi Önkormányzat. Képviselő-testületének 5/2011. (III.30.) rendelete. az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól Bag Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2011. (III.30.) rendelete az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól Bag Nagyközség Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-801 E-mail:papj@bekescsaba.hu Ikt. sz.: I. 220-9/2005 NYILVÁNOS

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Pénzügyi és Költségvetési Bizottságának ÜGYRENDJE 1,2. Általános rendelkezések

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Pénzügyi és Költségvetési Bizottságának ÜGYRENDJE 1,2. Általános rendelkezések 1./ A bizottság jogállása: Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Pénzügyi és Költségvetési Bizottságának ÜGYRENDJE 1,2 I. Általános rendelkezések A bizottság feladat- és hatáskörét a

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testület évi Munkaterve

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testület évi Munkaterve 2008. január 31. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testület 2008. évi Munkaterve 1. Köztisztviselőkkel szemben támasztott teljesítménykövetelmények meghatározása Megtárgyalja: 2. Pályázati kiírás a sportegyesületek

Részletesebben

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁLTAL ELLÁTOTT KÖTELEZŐ ÉS ÖNKÉNT VÁLLALT FELADATOK. 1. Idegenforgalom és nemzetközi kapcsolatok

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁLTAL ELLÁTOTT KÖTELEZŐ ÉS ÖNKÉNT VÁLLALT FELADATOK. 1. Idegenforgalom és nemzetközi kapcsolatok 2. melléklet a 10/2013.(III.27.) önkormányzati hez.) SIMONTORNY VÁROS ÖNKORMÁNYZT ÁLTL ELLÁTOTT KÖTELEZŐ ÉS ÖNKÉNT VÁLLLT FELDTOK 1. Idegenforgalom és nemzetközi kapcsolatok 1 testvérvárosi kapcsolatok

Részletesebben

A szervezeti egységek változó feladat- és hatáskörei

A szervezeti egységek változó feladat- és hatáskörei 2.SZ. MELLÉKLET Javaslat a Polgármesteri Hivatal strukturális átalakítására című előterjesztéshez A szervezeti egységek változó feladat- és hatáskörei Építéshatósági és Általános feladatköre a) az építési,

Részletesebben

A képviselő-testület október 22-i alakuló ülésén hozott döntések:

A képviselő-testület október 22-i alakuló ülésén hozott döntések: A képviselő-testület 2014. október 22-i alakuló ülésén hozott döntések: 280/2014. Kth. Kiskunhalas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Fülöp Róbert polgármester illetményét a Magyarország helyi

Részletesebben

Törökbálint Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 4/2000. (III. 10.) számú rendelete a közművelődésről I. RÉSZ. Általános rendelkezések

Törökbálint Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 4/2000. (III. 10.) számú rendelete a közművelődésről I. RÉSZ. Általános rendelkezések Törökbálint Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 4/2000. (III. 10.) számú rendelete a közművelődésről Törökbálint Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: Önkormányzat) a kulturális

Részletesebben

Az SZMSZ III. Fejezet 11. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

Az SZMSZ III. Fejezet 11. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. (III. 12.) rendelete Kisoroszi Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013. (IV.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: 6/2009.(IV.16.) Alap Tiszasas Község Önkormányzata alapelvei, illetve koncepciója

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2014. december 31.) Tapolca Város Önkormányzatának

Részletesebben

Mályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének évi munkaterve

Mályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének évi munkaterve Mályi Község Önkormányzata cím:3434 Mályi, Széchenyi u. 4., email: titkarsag@malyi.hu tel:46/529-050; 30/719-55-07; fax: 46/529-059; honlap: www.malyi.hu Mályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 24-ei ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 24-ei ülésére II/1. E L Ő T E R J E S Z T É S Medgyesegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. április 24-ei ülésére Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról 53 /2012. (II. 28.)

Részletesebben

FELSŐTÁRKÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉP- ÉS HOSSZÚ TÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE

FELSŐTÁRKÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉP- ÉS HOSSZÚ TÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE FELSŐTÁRKÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉP- ÉS HOSSZÚ TÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE Felsőtárkány, 2013. március 27. I. TÁRSADALMI KÖRNYEZET: A közszférában is jelentkező folyamatos változások többek között

Részletesebben

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Vargáné Fodor Rita megbízott jegyző A Képviselőtestület

Részletesebben

Cserkeszőlő község Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló évi CXII. törvény alapján közzéteendő adatai

Cserkeszőlő község Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló évi CXII. törvény alapján közzéteendő adatai I. Szervezeti, személyi adatok Cserkeszőlő Községi Önkormányzat I.2. A közfeladatot ellátó szerv szervezeti felépítése szervezeti egységek megjelölésével, az egyes szervezeti egységek feladatai Az önkormányzati

Részletesebben

Bödeháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról

Bödeháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról Bödeháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról Bödeháza Község Önkormányzati Képviselő-testülete az előterjesztésnek megfelelően az Önkormányzat

Részletesebben

Bak Község Önkormányzat Képvisel -testülete. 4/2009. (IV. 22.) önkormányzati rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT SPORTFELADATAINAK ELLÁTÁSÁRÓL

Bak Község Önkormányzat Képvisel -testülete. 4/2009. (IV. 22.) önkormányzati rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT SPORTFELADATAINAK ELLÁTÁSÁRÓL Bak Község Önkormányzat Képvisel -testülete 4/2009. (IV. 22.) önkormányzati rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT SPORTFELADATAINAK ELLÁTÁSÁRÓL Bak Község Önkormányzatának Képvisel -testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A rendelet hatálya. (1) A rendelet hatálya kiterjed a Képviselő-testületre és szerveire, intézményeire.

A rendelet hatálya. (1) A rendelet hatálya kiterjed a Képviselő-testületre és szerveire, intézményeire. Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (VIII. 28.) önkormányzati rendelete Jánossomorja Város Önkormányzatának vagyonáról és a vagyonnal történő gazdálkodás szabályairól Jánossomorja

Részletesebben

Nagybajom Város Polgármesterétől

Nagybajom Város Polgármesterétől Nagybajom Város Polgármesterétől 7561 Nagybajom., Fő utca 40. 7561 Nagybajom, Pf. 1. 82/ 556-951 Fax : 82/ 556-959 ELŐTERJESZTÉS indokolás és előzetes hatástanulmány Nagybajom Város Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

A1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2014. (VIII. 08.) önkormányzati rendelete

A1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2014. (VIII. 08.) önkormányzati rendelete A1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2014. (VIII. 08.) önkormányzati rendelete Ibrány Város Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2011. (II.25.) önkormányzati

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete október 14-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete október 14-i ülésére Tárgy: Békés Város Önkormányzata Képviselőtestületének Sorszám: IV/ ** és szerveinek szervezeti- és működési szabályzatáról szóló 7/1995. (III. 3.) önkormányzati rendelet módosítása Előkészítette: Tárnok

Részletesebben

ÚJHARTYÁN KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének 14/2008.(XII.12.) számú rendelete A KÖZMŰVELŐDÉSRŐL

ÚJHARTYÁN KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének 14/2008.(XII.12.) számú rendelete A KÖZMŰVELŐDÉSRŐL 1 ÚJHARTYÁN KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének 14/2008.(XII.12.) számú rendelete A KÖZMŰVELŐDÉSRŐL Újhartyán Község Önkormányzatának Képviselő-testülete ( a továbbiakban: az önkormányzat) a kulturális

Részletesebben

A bizottságok feladat- és hatáskörének jegyzéke VALAMENNYI BIZOTTSÁG FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE

A bizottságok feladat- és hatáskörének jegyzéke VALAMENNYI BIZOTTSÁG FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 6. sz. melléklet A bizottságok feladat- és hatáskörének jegyzéke VALAMENNYI BIZOTTSÁG FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 1. Feladatkörükben előkészítik a közgyűlés döntéseit, véleményezik a döntés-tervezeteket, szervezik

Részletesebben

E lő t e r j e s z t é s. Pereszteg Község Önkormányzatának vagyongazdálkodási tervéről

E lő t e r j e s z t é s. Pereszteg Község Önkormányzatának vagyongazdálkodási tervéről E lő t e r j e s z t é s Pereszteg Község Önkormányzatának vagyongazdálkodási tervéről Tisztelt Képviselő-testület! A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (a továbbiakban: Nvtv.) 1. (1) bekezdése

Részletesebben

(1) A képviselő-testület választásakor 13 képviselőből és a polgármesterből áll. A települési képviselők névsorát a 2. számú melléklet tartalmazza.

(1) A képviselő-testület választásakor 13 képviselőből és a polgármesterből áll. A települési képviselők névsorát a 2. számú melléklet tartalmazza. 1 Tárnok Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2006. (X. 17.) rendelete az Önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 13/1995. (IX. 20.) rendelet módosításáról Tárnok Nagyközség

Részletesebben

Szijártóháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról

Szijártóháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról Szijártóháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 29/2015.(IV.28.) határozata gazdasági program jóváhagyásáról Szijártóháza Község Önkormányzati Képviselő-testülete az előterjesztésnek megfelelően

Részletesebben

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁLTAL ELLÁTOTT KÖTELEZŐ ÉS ÖNKÉNT VÁLLALT FELADATOK. 1. Idegenforgalom és nemzetközi kapcsolatok

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁLTAL ELLÁTOTT KÖTELEZŐ ÉS ÖNKÉNT VÁLLALT FELADATOK. 1. Idegenforgalom és nemzetközi kapcsolatok 1 2. melléklet a 10/2013.(III.27.) önkormányzati hez.) SIMONTORNY VÁROS ÖNKORMÁNYZT ÁLTL ELLÁTOTT KÖTELEZŐ ÉS ÖNKÉNT VÁLLLT FELDTOK 1. Idegenforgalom és nemzetközi kapcsolatok 1 testvérvárosi kapcsolatok

Részletesebben

Bogyiszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2014. évi ülésterve. A testületi ülések helye: Községháza, Bogyiszló, Kossuth utca 28.

Bogyiszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2014. évi ülésterve. A testületi ülések helye: Községháza, Bogyiszló, Kossuth utca 28. Bogyiszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. évi ülésterve A képviselő-testületi ülés első napirendi pontja: A polgármester tájékoztatója a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. január 29-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Képviselő-testület 2015. évi munkatervére Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: dr. Váliné Antal Mária

Részletesebben

2. A Rendelet 15.. (4) bekezdés második mondata helyébe a következő rendelkezés lép:

2. A Rendelet 15.. (4) bekezdés második mondata helyébe a következő rendelkezés lép: Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2014. (XI.11.) önkormányzati rendelete a 8/2012. (XI. 29.) önkormányzati rendelet Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti-

Részletesebben

A Szarvasi Önkormányzat 11/2004. (III.19.) rendelete A SPORTRÓL. A rendelet célja

A Szarvasi Önkormányzat 11/2004. (III.19.) rendelete A SPORTRÓL. A rendelet célja A Szarvasi Önkormányzat 11/2004. (III.19.) rendelete A SPORTRÓL A Szarvasi Önkormányzat Képviselő-testülete elismerve a sport kiemelkedő jelentőségét az egészség megőrzésében, az ifjúság fizikai és erkölcsi

Részletesebben

Javaslat Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének évi munkatervére

Javaslat Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének évi munkatervére Javaslat Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. évi munkatervére Január A napirendi pont címe: Bóbita Óvoda Intézmény vezetői pályázat elbírálása A napirendi pont

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzat. 59/2006. (XII.29.) Önk. r e n d e l e t e

Nagykálló Város Önkormányzat. 59/2006. (XII.29.) Önk. r e n d e l e t e Nagykálló Város Önkormányzat 59/2006. (XII.29.) Önk. r e n d e l e t e az önkormányzat közművelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról (a 2/2008. (I.22.) Önk., a 32/2009. (IX.30.)

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének évi 7. rendes ülését szeptember 10-én (szerda) órára

M E G H Í V Ó. Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének évi 7. rendes ülését szeptember 10-én (szerda) órára M E G H Í V Ó Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. évi 7. rendes ülését Napirend: 2008. szeptember 10-én (szerda) 14 00 órára hívom össze. A képviselő-testület ülését a Józsefvárosi

Részletesebben

Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2016.(VI.22.) önkormányzati rendelete a sportról. 1. A rendelet hatálya 1.

Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2016.(VI.22.) önkormányzati rendelete a sportról. 1. A rendelet hatálya 1. Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2016.(VI.22.) önkormányzati rendelete a sportról Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testülete a sportról szóló 2004. évi I. törvény

Részletesebben