RK/100-1/2019. EMLÉKEZTETŐ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "RK/100-1/2019. EMLÉKEZTETŐ"

Átírás

1 RK/100-1/2019. EMLÉKEZTETŐ Ülés megnevezése Egyetemi Tanács Ülés dátuma 2019/01/24 Ülés helyszíne 3300 Eger, Eszterházy tér 1. A/206 Szavazati jogú dr. Liptai Kálmán, rektor tagok dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, rektorhelyettes dr. Juhász Tibor, rektorhelyettes dr. Bujdosó Zoltán, rektorhelyettes Lengyel Péter, kancellár dr. Pintér Márta Zsuzsanna helyett dr. Dolmányos Péter, BMK dékánhelyettes dr. Csáfor Hajnalka, GTK dékán Pénzesné Dr. Kónya Erika, TTK dékán dr. Fodor László, AVK dékán Kovácsné Dr. Nagy Emese, PK dékán dr. Varró Bernadett, JC felelős oktatási és kutatási főigazgató dr. Kelemen Judit, SCC felelős oktatási és kutatási főigazgató Állandó meghívott Napirendi pontok Koczka Ferenc, igazgató Tóth Péter, igazgató Kalóné Szűcs Erzsébet, igazgató helyett Varga Csilla, TO osztályvezető Ferenczné Oszlánczi Krisztina, könyvtár főigazgató dr. Murányi Zoltán, Pedagógiai Központ Főigazgató dr. Váczy Kálmán Zoltán, Kutatási és Fejlesztési Központ főigazgató dr. Tresó Andrásné, belső ellenőrzési osztályvezető dr. Kőfalusi Eszter, Rektori-Kancellári Hivatal hivatalvezető; Jogi Osztály osztályvezető Harsányi Judit, PR csoport Prokajné Dr. Szilágyi Ibolya, Projekt Igazgatóság igazgató Németh Judit, HR igazgatóság Taylerné Tóth Katalin, NKK osztályvezető Légrádiné Kőházi Tímea, Gyakorlóiskola igazgató 1. Bejelentések (Dr. Liptai Kálmán) JEGYZŐKÖNYV

2 1. Bejelentések Dr. Liptai Kálmán: Köszönti az Egyetemi Tanács tagjait. - Tájékoztatja az ülés résztvevőit arról, hogy ez Egyetemi Tanács a tavalyi évhez hasonlóan havi rendszerességgel ülésezik. - Megköszöni az Educatio illetve a Nyílt napok előkészületeit és elmondja, hogy sikeresen lezajlottak az említett rendezvények. A Nyílt napokon 2000 fő feletti volt a részvétel. - Beszámol a január 4-én a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. - vel folytatott megbeszélés eredményeiről. Lengyel Péter: Beszámol a kancellári terület jelenlegi három kiemelt feladatáról: - Az SAP rendszer bevezetése - Beszámoló elkészítése - Költségvetés tervezése Dr. Tresó Andrásné: - Tájékoztatja a dékánokat arról, hogy a külső óraadók I. féléves megbízási díjának kifizetése a héten megtörténik. Erről az érintetteket tájékoztatják. - Az egyetem dolgozóinak megbízásaiból illetve projektből származó juttatásait februárban eseti kifizetéssel rendezik. Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona: - Jelenleg az intézményi akkreditáció előkészítése folyik. - Fontos feladat még a pedagógusképzés Eszterházy modelljének megvalósítása. Ezzel kapcsolatban a tavaszi félévben PILOT-ot valósítanak meg a hallgatók a Gyakorlóiskolán kívül hátrányos helyzetű iskolában is töltenek gyakorlatot a gyakorlóévük alatt. szakmentor segíti a gyakorló pedagógusjelöltet. - Beszámol az Intézményi Támogató rendszer kidolgozásának jelenlegi állásáról január 23-án ben kiküldték ezzel kapcsolatban az anyagot. Kérése, hogy a karok vezetősége ismertesse a kollégákkal. Dr. Juhász Tibor: - A 2018/19 II. féléve hamarosan kezdődik január 28-tól lehet feltölteni a kurzusokhoz a tematikát. Erről tájékoztató levél is kiküldésre kerül. - A demonstrátori pályázatok beadási határideje január 23. éjfélkor lejárt. Értékelés céljából megküldésre kerül a dékánoknak, a támogatott helyek számával együtt. Abban az esetben, ha több jelentkező van, mint támogatott hely, kérése a dékánok felé, hogy egyeztessenek az igénylő szervezeti egységek vezetőivel. A demonstrátori ösztöndíjakat a február 8-án tartandó diplomaosztón tervezik átadni. - Az ERASMUS oktatói és személyzeti mobilitás elosztását szigorúan át kell gondolni. - Érettségi előkészítő tanfolyamok indulnak (matematika, fizika, biológia, kémia, informatika) Két projekt gondozásában jelenleg szervezés alatt állnak. Fontos, ezért oda kell figyelni rá. Piaci lehetőség lehet, pl a biológia emelt szintű érettségi előkészítő tanfolyam. Király Sándor az illetékes. Varga Csilla: Listát kér az induló képzésekről (milyen létszámmal, milyen területeken indul) Dr. Fodor László: Kérdése, hogy a FOSZ képzésben résztvevők miatt nem kezdődhetnek-e hamarabb a tanfolyamok.

3 Dr. Juhász Tibor: Javaslata, hogy a Dékáni Kollégium tartson ezzel kapcsolatban egyeztetést, melyen Király Sándor is részt vesz és keressenek megoldási javaslatot a problémára. Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona: A Beiskolázási Stratégiában vállalt feladat. Dr. Csáfor Hajnalka: Olyan változás várható, hogy azon Felsőoktatási Szakképzésben résztvevő hallgatók, akik 4-es vagy jobb osztályzattal végeznek, intézményi hatáskörben felvehetők a szakjainkra. Az ő esetükben inkább a tantárgyi felzárkóztató programok lennének fontosak. Dr. Váczy Kálmán: február között kerül megrendezésre a 20. Szőlészeti és Borászati Konferenciát. Tóth Péter: - A beszerzési terv lassan elkészül. Ennek részei az építési beruházások. Kéri a dékánokat, hogy amennyiben az egységvezetőknek még észrevételük van, jelezzék. Pénzesné Dr. Kónya Erika: Az épületekben a táblák, iránytótáblák aktualizálására lenne szükség. Dr. Kőfalusi Eszter: Tudnak a problémáról, az anyagi forrás hiánya miatt nincs még aktualizálva. Tóth Péter: A Google Maps-en ajánlatos lenne bejelölni az épületeinket illetve erre szükséges lenne kijelölni egy főt, aki naprakészen is tartja ezt. Dr. Kőfalusi Eszter: Amennyiben segítséget kap hozzá azzal kapcsolatban, hogy melyik épületben melyik egység pontosan hol található meg, Simkó Gergely ezt elkészíti. Pénzesné Dr. Kónya Erika: - Jelenleg az egri Campus nem rendelkezik Közlekedési Szabályzattal, az alábbi kérdések nincsenek leszabályozva: Kik jogosultak parkolni? Az utak karbantartása kinek a felelőssége? Ki jogosult jelezni a rossz helyen parkoló jármű vezetőjének? Dr. Kőfalusi Eszter: Létezik erre szabályozás. Tóth Péter: Megoldást jelenthetne, ha a G-épület sarkára sorompót helyeznénk. Ebben az esetben lehetne bérleteket is értékesíteni. De ezt is át kell gondolni, mert a G-épület feletti területen vannak olyan létesítmények, épületek, amelyek nem az Egyetem tulajdonában vannak. A G-épület előtti terület azonban a várossal közös, így ott nem szabhatunk meg a parkolási rendet. Légrádiné Kőházi Tímea: - Elindult a beiskolázás sikeresen lezajlottak ez nyílt napok - Rekordszámú felvételi vizsgát írtak idén a Gyakorlóiskolában. - Színházi előadáshoz kérték fel a Gyakorlógimnázium magán ének szakos és ének szakos diákjait az alábbi darabokban: Csínom Palkó Rómeó és Júlia - Intézményvezetői tanfelügyeletet kapnak. Ezt az Oktatási Hivatal kötelezően elrendeli. Mindkét épület vezetőjét illetve őt is minősítik. - Kérdése, hogy a Klebelsberg ösztöndíj ügyében történt e előrelépés. Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona: Továbbították a KLIK elnökének. Dr. Liptai Kálmán: január 31. csütörtök 11:00-kor a Gyakorlóiskolában tart megbeszéléseket. - a Gyakorlóiskola helyzetéről - a Gyakorlóiskola illetve az Egyetem kapcsolatáról - a Komplex Alapprogramról Az egyeztetés időtartama kb. 3 óra lesz.

4 Pénzesné Dr. Kónya Erika: A hallgatókat szükséges lenne tájékoztatni a Klebelsberg ösztöndíj szerződés kockázatairól. Nagyon sokan aláírják, de a vállalás nehéz. Dr. Kőfalusi Eszter: Tanulmányozta a szerződést, valóban szigorú előírásokat tartalmaz, melyekről a hallgatókat fontos lenne részletesen tájékoztatni. Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona: - A Pedagógusképző Központ tájékoztatja a hallgatókat. - A szigorú szabályozás ellenére sokan vállalják. Dr. Kőfalusi Eszter: - Elektronikusan megküldésre került az Egyetemi Tanács ügyrendje. Kéri a szavazati joggal rendelkező tagokat, hogy január 25-ig véleményezzék. - Új szabályozó készül a weblapok frissítése, alaki és tartalmi követelményeivel kapcsolatban. Fontos az akkreditáció miatt is. A weblapokkal kapcsolatban Simkó Gergely segít. Kérése, hogy amely egységeknél nincs kijelölt felelőse a weblap gondozásának, ott ezt tegyék meg. A kijelölt személyeket fogják megkeresni egyeztetések miatt. - Megérkeztek a reprezentációs termékek. Egy részük értékesítésre kerül. A reprezentációra szánt termékekből minimális a készlet. Dr. Liptai Kálmán: Kérése, hogy a dékánok, egységvezetők előre tervezzenek ezzel kapcsolatban. Oszlánczi Krisztina: - Az adatbázisokkal kapcsolatban tájékoztatja az Egyetemi Tanács tagjait arról, hogy az ELSEVIER adatbázisok elérhetetlenné váltak január 11. óta. Az országos konzorcium, aki előfizeti az országos felsőoktatási intézmények adatbázisait Egyetemekre lebontva kérte az EMMI-től a támogatást és ezt a támogatást ebben az évben is megkapta az intézmény. Két újabb adatbázis előfizetését tudták így beépíteni. Ezek az Emerald (elsősorban közgazdasági) a másik pedig a Taylor & Francis (természettudományos területek). Rengeteg kérést kapnak szakindításhoz illetve szakfenntartáshoz a könyvtári háttér kimutatására. Az Eric adatbázist továbbra is előfizetik (elsősorban pedagógiai tartalom) A nyomtatott szakirodalomban is törekednek arra, hogy naprakészek legyenek. - Az MTMT 2 elindult. Türelmet kér hozzá. A felmerülő kérdésekben segítséget nyújtanak. Csoportos konzultációkat tartanak ezzel kapcsolatban. - MTMT régiós központ szerepét kívánják betölteni. Naprakészek és 2010-től gyakorló adminjai a rendszernek. A Megyei Levéltár részéről már kaptak megkeresést. - Az Intézmény anyagi helyzetét figyelembe véve javasolja, hogy a személyszállítással kapcsolatban egyeztessenek. A rendszer jelenleg nem ad lehetőséget az utazások összehangolására. Véleménye szerint az lenne a jó, ha legalább egységvezetői szinten követni tudnák a gépjárművek mozgását és lehetőség szerint telekocsi elven történnének az utazások. Ez racionalizálható lenne. Dr. Liptai Kálmán: - Véleménye szerint a felvetés jogos. - A decemberben tartott lélekmelegítő programot kiterjesztik egész évre. Minden negyedévben szeretnének hasonló programokat. Kérése, hogy Oszlánczi Krisztina ebben az ügyben egyeztessen Valkóné Révai Renátával.

5 Varga Csilla: január 24-én zárul a keresztféléves felvételi eljárás, melynek során 86 hallgatót vesz fel az Intézmény. Az egri és a gyöngyösi campust érinti. Beiratkozásuk várhatóan február 8-án történik. Kérése, hogy a most beiratkozó hallgatók az I. éves hallgatókhoz csatlakozzanak be. Beiratkozás napja (2019. február 8.) előtt ne legyen órájuk. - Lezárult a záróvizsgaidőszak. A diplomaosztó február 8-an 2 rendezvénnyel történik. - A Neptun-SAP átállás nehézségeket okozott. 2 napig állt a Neptun rendszer. A hallgatókat folyamatosan tájékoztatják január 28-án nyitják meg a Neptunt tanegység felvételre. A most felvett hallgatók csak február 8-án tudnak tárgyat felvenni, ezért figyelni kell arra, hogy a most felvett hallgatóknak legyen lehetőségük felvenni az első féléveséves tárgyaikat. Pénzesné Dr. Kónya Erika: Név szerinti listát kér a most beiratkozott keresztféléves hallgatókról. Németh Judit: - Még az ülés napján kiküldésre kerül egy levél a külső óraadóknak járandóságuk kifizetésével kapcsolatban. - Kérése, hogy a dékánok jelezzék a kollégák felé, hogy a megbízási díjak illetve a többletfeladatok elszámolása február hónapban eseti kifizetéssel lesznek rendezve - Az intézeti/tanszéki adminisztrátorok Dékáni Hivatalokhoz rendelésével kapcsolatban egyeztetés szükséges. Ez a módosítás a pénzügyi központok kijelölésekor vetődött fel. Intézeti és tanszéki adminisztrátorok munkaszervezésének változása Dr. Liptai Kálmán: Kéri a dékánok véleményét. Pénzesné Dr. Kónya Erika: A vezetői értekezleten egyeztettek róla, az intézetek nem támogatják a kezdeményezést. Dr. Csáfor Hajnalka: A feladatok különbözősége miatt, illetve mert a Dékáni Hivatal Egerben van de a tanszék más Campuson nem érzik ezt megfelelőnek. Ugyanez vonatkozik a Pedagógiai Karra is. Németh Judit: A humán erőforrás jobb kihasználása illetve a helyettesítések könnyebb megoldása miatt lenne erre szükség. A feladatok nem változnának. Dr. Csáfor Hajnalka: Ahol egy kar több campuson van jelen ott ez nem életszerű. Pénzesné Dr. Kónya Erika: Annyiban megegyeztek az intézetvezetőkkel, hogy közös munkakörmeghatározás legyen illetve, hogy a dékáni hivatal rendelkezhessen a tanszéki illetve az intézeti adminisztrátorok munkaidejének bizonyos százalékával. Dr. Kőfalusi Eszter: Ez kezelhető. A Foglalkoztatási Követelményrendszert illetve a munkaköri leírásokat szükséges módosítani. Abban az esetben is megoldható, ha egy beosztottnak több irányítója van. Ekkor a munkaköri leírásban fel kell tüntetni, hogy melyik vezető melyik munkafolyamatban irányítja az adott kollégát. Akkor is megoldható, ha az egységvezető illetve a beosztottja különböző Campuson dolgozik. (pl.: a szabadságengedélyt a Campuson őt irányító vezető írja alá, de emellett az egységvezetőnek ben jelzi szabadságigényét) Január 1-től úgy változott a Felsőoktatási Törvény, hogy akik az oktatói oldalhoz tartozó munkát közvetlenül segítő egységekben dolgoznak, ott a munkáltatói jogkör gyakorlója nem a kancellár, hanem a rektor. Lengyel Péter: A kezdeményezést nem tartja rossznak. A pénzügyi központok miatt vetették ezt fel. Véleménye szerint a karokon belül szakmailag is jobb lenne, ha egységesebb lenne az irányítás. Dr. Juhász Tibor: Bizonytalanságot eredményezhet ez a fajta átszervezés. Ezeken a területeken eleve bérfeszültség van. Dr. Kelemen Judit: Ahol egy kar több campuson van jelen ott ez nem életszerű, hiszen a Dékáni Hivatal nem látja 100 % - ban az alatta lévők terhelését.

6 Dr. Liptai Kálmán: Dr. Juhász Tiborral ért egyet. Ennek az lenne az üzenete, hogy létszámcsökkentés várható. A munkaköri leírásokban lehetne pontosabban rögzíteni, hogy a dékánok az adminisztratív munkát átszervezhetik illetve a helyettesítésben dönthetnek. Minimálbér és kötelező bérminimum változása Varga Csilla: Kérdése, hogy a minimálbér illetve a kötelező bérminimum változása miként lesz megoldva. Dr. Liptai Kálmán: Az alacsonyabb bérrel rendelkező kollégáknál egyenként mérlegelnek. Lengyel Péter: Azokban az esetekben ahol a fizetés közel van a garantált bérminimumhoz ott igyekeznek az emelést megadni. Dr. Tresó Andrásné: Többlettámogatást csak azon kollégák a béremelésére kap az Intézmény, akik jelenleg is minimálbért vagy garantált bérminimumot kapnak. Dr. Kelemen Judit: Kérdése, hogy amennyiben egy távozó dolgozó megüresedett helyére új dolgozót nem alkalmazunk azonban az eddig általa végzett munkát elosztják más kollégák között van e arra lehetőség, hogy ezt valamilyen módon honorálják nekik. Németh Judit: A Kollektív Szerződés rendelkezik erről. Ezzel kapcsolatban kérelmet kell megfogalmazni és a munkáltató dönt. Karok aktuális ügyei Dr. Csáfor Hajnalka: - Új szakok és szakirányok akkreditálása. A következő Szenátuson kívánják előterjeszteni a Sportközgazdász szak indítását. - Duális képzések nehézségei Dr. Fodor László: - Hétfőn sikeresen lezajlott a Nyílt nap. - A Beiskolázás kapcsán középiskolai tanulmányi verseny került megrendezésre a campuson. - A duális képzések nehézségeit említi Dr. Liptai Kálmán más irányú hivatalos elfoglaltsága miatt elhagyta az ülést. Pénzesné Dr. Kónya Erika: - Vezetői értekezletet tartottak, melynek témái az alábbiak voltak: A kifizetésekkel kapcsolatos problémát tárgyalták. Az értekezleten ezzel kapcsolatban Kovács Mihály (Humánerőforrás Központ munkatársa) adott válaszokat. Előzetes tantárgyfelvétel - Az EMMI-ben a Természettudományi Karok dékánjaival történt egyeztetés. Részletes anyagot készítettek finanszírozási javaslatokról, képzésekről. Ezzel kapcsolatban kibővített dokumentumot kell készíteniük melynek határideje 2019 február Közelgő nagy rendezvényeik: Szakmai nap FiFöMa

7 Országos Dékáni Kollégium: egyelőre az Intézmény anyagi helyzete miatt nem adott választ arra, hogy az Egyetem ad e otthont idén a rendezvénynek. A rendezvény egy napos vendéglátással járna. Dr. Juhász Tibor: Véleménye szerint meg kell várni az esemény témáját és akkor mérlegelni. (EFOP ?) Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona: A rendezvényt fontos lenne megtartani. Fel lehetne állítani egy létszámkorlátot arra vonatkozóan, hogy egy intézményből hány résztvevőt várunk. (Komplex Alapprogram (?), de abban a pályázatban a természettudományok nem hangsúlyosak) Pénzesné Dr. Kónya Erika: - Pályázatok: a kutatási pályázatban 15%-kal emelni kell a publikációs eredményt. Kérdése Oszlánczi Krisztinához, hogy azokat, akik megbízási szerződéssel publikálnak regisztrálják e őket az MTMT-be Eszterházy Károly Egyetem alatt? Oszlánczi Krisztina: Ezzel kapcsolatban még nincs tapasztalat. Dr. Juhász Tibor: Ez minden évben felmerül. Ezzel kapcsolatban döntésre lenne szükség. Dr. Dolmányos Péter: - A BMK részéről javasolnák, hogy a korábban az Egyetemen végzett hallgatók második diplomájuk megszerzését támogassuk. Ez hallgatókat vonzana. Varga Csilla: Az Intézményben jelenleg az Alumni ösztöndíj ad erre lehetőséget. Át kell gondolni, bevételkiesést jelentene. Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona: A hallgatók már a levelező tagozatos képzések miatt is az Egyetemet választják. Az Almuni ösztöndíjat újra lehetne gondolni, de véleménye szerint ne adjuk automatikusan. Dr. Tresó Andrásné: Legyen lehetőség megpályázni, de ne automatikusan adjuk. Ne legyen általános. Dr. Dolmányos Péter: Kérdése, hogy van e lehetőség felülvizsgálni a főiskolai docensi illetve a főiskolai tanári címek adását. Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona: - Személyes véleménye szerint ez már nem lenne jó. Visszalépés lenne. Már az egyetemi docensi illetve az egyetemi tanári előlépéseket kell szem előtt tartani. A cím elérése teljesíthető, megfelelő idő áll rendelkezésre rá, anyagi támogatás is van hozzá illetve a Könyvtár is fel van készülve. Dr. Kőfalusi Eszter: - A jogszabály nem rendelkezik erről. - Át kell gondolni Intézményi szinten, hogy ez visszalépés lenne e. Dr. Juhász Tibor: Jogi akadálya nincs a felvetésnek, de véleménye szerint komolyan meg kellene indokolni. Probléma, hogy az egyetemi docensi cím megszerzése után sokszor a kollégák (a minimális lehetőség miatt) nem lépnek tovább Dr. Csáfor Hajnalka: A GTK-n is volt erről szó. Véleménye szerint valahol elfogadható, hogy ez a javaslat felmerül rang, fizetés és óraszám miatt. Dr. Dolmányos Péter: Mi lesz az előrelépésekre vonatkozó javaslatok beküldési határideje? Dr. Kőfalusi Eszter: Február elejére jó lenne, ha beérkeznének a javaslatok. Pénzesné Dr. Kónya Erika: Január 25-ig bekérik az Intézetektől az erre vonatkozó javaslatokat.

8 Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona: - Sok panasz érkezik azzal kapcsolatban, hogy a megemelt önköltségi díjak miatt a szolgáltatások színvonalát is a magasabb árhoz kellene igazítani: tanszéki adminisztrátorok Tanulmányi és Oktatásszervezési Osztály oktatók elérhetetlensége Dékáni Hivatalvezetők Ezek ellen a panaszok ellen tenni kell. Dr. Csáfor Hajnalka: Ahol egy intézetben több adminisztrátor van ott megoldható. Náluk minden szombaton bent van egy adminisztrátor, így a levelező tagozatos hallgatók illetve a szombaton előadást tartó oktatók is tudnak segítséget kérni. Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona: Sok esetben olyan panaszt kap, amelyben azt kifogásolják, hogy a hivatalokban nem érik el kollégákat telefonon. Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona: Rektor úr kérésére tájékoztatja a vezetőket arról, hogy külső óraadókat csak indokolt esetben alkalmazhatnak. További hozzászólás hiányában Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona lezárja az ülést. DÖNTÉSEK Döntés sorszáma Melléklet sorszáma Döntés leírása: Melléklet címe AZ EMLÉKEZTETŐT KAPJÁK: MELLÉKLETEK Kapcsolódó napirendi pont - az Egyetemi Tanács tagjai és az állandó meghívottak Kelt: Eger, január 24.

RK/101-1/2018. EMLÉKEZTETŐ

RK/101-1/2018. EMLÉKEZTETŐ RK/101-1/2018. EMLÉKEZTETŐ Ülés megnevezése Egyetemi Tanács Ülés dátuma 2018/01/18 Ülés helyszíne 3300 Eger, Eszterházy tér 1. A/206 Szavazati jogú dr. Liptai Kálmán, rektor tagok dr. Pajtókné dr. Tari

Részletesebben

RK/1435-2/2017. EMLÉKEZTETŐ

RK/1435-2/2017. EMLÉKEZTETŐ RK/1435-2/2017. EMLÉKEZTETŐ Ülés megnevezése Egyetemi Tanács Ülés dátuma 2017/10/05 Ülés helyszíne 3300 Eger, Eszterházy tér 1. A/206 Szavazati jogú dr. Liptai Kálmán, rektor tagok dr. Pajtókné dr. Tari

Részletesebben

Állandó meghívott. További meghívott

Állandó meghívott. További meghívott RK/540-1/2017. EMLÉKEZTETŐ Ülés megnevezése Egyetemi Tanács Ülés dátuma 2017/02/09 Ülés helyszíne 3300 Eger, Eszterházy tér 1. A/206 Szavazati jogú dr. Liptai Kálmán, rektor tagok dr. Pajtókné dr. Tari

Részletesebben

RK/1259-1/2018. EMLÉKEZTETŐ

RK/1259-1/2018. EMLÉKEZTETŐ RK/1259-1/2018. EMLÉKEZTETŐ Ülés megnevezése Egyetemi Tanács Ülés dátuma 2018/09/13 Ülés helyszíne 3300 Eger, Eszterházy tér 1. A/206 Szavazati jogú dr. Liptai Kálmán, rektor tagok dr. Pajtókné dr. Tari

Részletesebben

RK/417-1/2018. EMLÉKEZTETŐ

RK/417-1/2018. EMLÉKEZTETŐ RK/417-1/2018. EMLÉKEZTETŐ Ülés megnevezése Egyetemi Tanács Ülés dátuma 2018/03/08 Ülés helyszíne 3300 Eger, Eszterházy tér 1. A/206 Szavazati jogú dr. Liptai Kálmán, rektor tagok dr. Pajtókné dr. Tari

Részletesebben

RK/834-1/2018. EMLÉKEZTETŐ

RK/834-1/2018. EMLÉKEZTETŐ RK/834-1/2018. EMLÉKEZTETŐ Ülés megnevezése Egyetemi Tanács Ülés dátuma 2018/05/31 Ülés helyszíne 3300 Eger, Eszterházy tér 1. A/206 Szavazati jogú dr. Liptai Kálmán, rektor tagok dr. Pajtókné dr. Tari

Részletesebben

RK/810-1/2018. EMLÉKEZTETŐ

RK/810-1/2018. EMLÉKEZTETŐ RK/810-1/2018. EMLÉKEZTETŐ Ülés megnevezése Egyetemi Tanács Ülés dátuma 2018/05/03 Ülés helyszíne 3300 Eger, Eszterházy tér 1. A/206 Szavazati jogú dr. Liptai Kálmán, rektor tagok dr. Pajtókné dr. Tari

Részletesebben

dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, rektorhelyettes dr. Ollé János, rektorhelyettes dr. Zimányi Árpád, BTK dékán dr. Fodor László, AVK dékánhelyettes

dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, rektorhelyettes dr. Ollé János, rektorhelyettes dr. Zimányi Árpád, BTK dékán dr. Fodor László, AVK dékánhelyettes RK/ 185 /2016. EMLÉKEZTETŐ Ülés megnevezése Egyetemi Tanács Ülés dátuma 2016/09/29 Ülés helyszíne 3300 Eger, Eszterházy tér 1. A/206 Szavazati jogú dr. Liptai Kálmán, rektor tagok dr. Pajtókné dr. Tari

Részletesebben

Állandó meghívott. További meghívott

Állandó meghívott. További meghívott RK/543-1/2017. EMLÉKEZTETŐ Ülés megnevezése Egyetemi Tanács Ülés dátuma 2017/04/06 Ülés helyszíne 3300 Eger, Eszterházy tér 1. A/206 Szavazati jogú dr. Liptai Kálmán, rektor tagok dr. Pajtókné dr. Tari

Részletesebben

RK/773-1/2018. EMLÉKEZTETŐ

RK/773-1/2018. EMLÉKEZTETŐ RK/773-1/2018. EMLÉKEZTETŐ Ülés megnevezése Egyetemi Tanács Ülés dátuma 2018/05/17 Ülés helyszíne 3300 Eger, Eszterházy tér 1. A/206 Szavazati jogú dr. Liptai Kálmán, rektor tagok dr. Pajtókné dr. Tari

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: az Eszterházy Károly Egyetem Szenátusának ülésén október 17. napján. Az ülés órakor veszi kezdetét.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: az Eszterházy Károly Egyetem Szenátusának ülésén október 17. napján. Az ülés órakor veszi kezdetét. Ikt. szám: RK/1391-17/2018. JEGYZŐKÖNYV Készült: az Eszterházy Károly Egyetem Szenátusának ülésén 2018. október 17. napján. Az ülés 10.00 órakor veszi kezdetét. Jelen vannak: a 31 fős testületből jelen

Részletesebben

K. m. f. Eszterházy Károly Egyetem Szenátusa. Ikt. szám: RK/951-1/2017.

K. m. f. Eszterházy Károly Egyetem Szenátusa. Ikt. szám: RK/951-1/2017. Ikt. szám: RK/951-1/2017. 189/2017. (VIII. 30.) sz. határozata az Eszterházy Károly Egyetem Szenátusának 2017/2018. tanév I. félévére vonatkozó munkatervének elfogadásáról 1. elfogadja az Eszterházy Károly

Részletesebben

ALUMNI SZABÁLYZATA. (Jelen szabályzatot a Szenátus 37/2018. (XII.12.) sz. határozatával elfogadta)

ALUMNI SZABÁLYZATA. (Jelen szabályzatot a Szenátus 37/2018. (XII.12.) sz. határozatával elfogadta) ALUMNI SZABÁLYZATA (Jelen szabályzatot a Szenátus 37/2018. (XII.12.) sz. határozatával elfogadta) 2018 Készítette Ellenőrizte Jóváhagyta Rektori-Kancellári hivatal: Harsányi Judit Berán-Juhász Henrietta

Részletesebben

AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGUSKÉPZŐ KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJE

AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGUSKÉPZŐ KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJE AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGUSKÉPZŐ KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJE 2017. Preambulum Jelen szabályzat célja, hogy a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 103. előírásának,

Részletesebben

dr. Korózs Tamás, költségvetési felügyelő Kassai Zita, Humánerőforrás Osztály osztályvezető

dr. Korózs Tamás, költségvetési felügyelő Kassai Zita, Humánerőforrás Osztály osztályvezető RK/ 148 /2016. EMLÉKEZTETŐ Ülés megnevezése Egyetemi Tanács Ülés dátuma 2016/09/15 Ülés helyszíne 3300 Eger, Eszterházy tér 1. A/206 Szavazati jogú dr. Liptai Kálmán, rektor tagok dr. Pajtókné dr. Tari

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ. 1. Kari aktualitások, 2. Bejelentések, különfélék JEGYZŐKÖNYV

EMLÉKEZTETŐ. 1. Kari aktualitások, 2. Bejelentések, különfélék JEGYZŐKÖNYV EMLÉKEZTETŐ Ülés megnevezése Intézményi Tanács Ülés dátuma 2016/05/12 Ülés helyszíne 3300 Eger, Eszterházy tér 1. A/206 Szavazati jogú dr. Liptai Kálmán, rektor tagok dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, rektorhelyettes

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: az Eszterházy Károly Egyetem Szenátusának ülésén március 13. napján. Az ülés órakor veszi kezdetét.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: az Eszterházy Károly Egyetem Szenátusának ülésén március 13. napján. Az ülés órakor veszi kezdetét. Ikt. szám: RK/301-3/2019. JEGYZŐKÖNYV Készült: az Eszterházy Károly Egyetem Szenátusának ülésén 2019. március 13. napján. Az ülés 10.00 órakor veszi kezdetét. Jelen vannak: a 31 fős testületből jelen van

Részletesebben

Állandó meghívott. További meghívott

Állandó meghívott. További meghívott RK/106-3/2017. EMLÉKEZTETŐ Ülés megnevezése Egyetemi Tanács Ülés dátuma 2017/01/19 Ülés helyszíne 3300 Eger, Eszterházy tér 1. A/206 Szavazati jogú dr. Liptai Kálmán, rektor tagok dr. Pajtókné dr. Tari

Részletesebben

A Projekt Igazgatóság Ügyrendje

A Projekt Igazgatóság Ügyrendje A Projekt Igazgatóság Ügyrendje (1) A rektor és a kancellár irányítása alá tartozó Projekt Igazgatóság funkcionális szervezeti egység, melynek alapvető feladatait az SZMR 102. -a tartalmazza. (2) A Projekt

Részletesebben

VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2014/2015. TANÉV 1. FÉLÉVÉBEN

VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2014/2015. TANÉV 1. FÉLÉVÉBEN VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2014/2015. TANÉV 1. FÉLÉVÉBEN Elfogadta: a Miskolci Egyetem Szenátusa a 319/2014. sz. határozatával. TARTALOMJEGYZÉK I. A MISKOLCI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK

Részletesebben

K. m. f. Eszterházy Károly Egyetem Szenátusa. Ikt. szám: RK/1336-4/2017.

K. m. f. Eszterházy Károly Egyetem Szenátusa. Ikt. szám: RK/1336-4/2017. Ikt. szám: RK/1336-4/2017. 208/2017. (IX.27.) sz. határozata az Szervezeti és Működési Rendjének a Sporttudományi Intézet felépítésére vonatkozó módosításának elfogadásáról 1. elfogadja az Szervezeti és

Részletesebben

K. m. f. Eszterházy Károly Egyetem Szenátusa. Ikt. szám: RK/219-3 /2016.

K. m. f. Eszterházy Károly Egyetem Szenátusa. Ikt. szám: RK/219-3 /2016. 85/2016. (XII. 14.) sz. határozata az Eszterházy Károly Egyetem Szervezteti és Működési Rend (önálló Tanszékek Intézetté alakítása) módosításának elfogadásáról 1. elfogadja az Eszterházy Károly Egyetem

Részletesebben

AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGIAI KAR. Tudományos Bizottságának Ügyrendje

AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGIAI KAR. Tudományos Bizottságának Ügyrendje AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGIAI KAR Tudományos Bizottságának Ügyrendje (Jelen ügyrendet a Kari Tanács 1/2019. (I.15.) sz. határozatával elfogadta.) Készítette Ellenőrizte Jóváhagyta Dr. Ugrai János

Részletesebben

RK/ 173 /2016. EMLÉKEZTETŐ

RK/ 173 /2016. EMLÉKEZTETŐ RK/ 173 /2016. EMLÉKEZTETŐ Ülés megnevezése Egyetemi Tanács Ülés dátuma 2016/09/22 Ülés helyszíne Erdőtelek - Arborétum Szavazati jogú dr. Liptai Kálmán, rektor tagok dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, rektorhelyettes

Részletesebben

T U R I Z M U S, T E R Ü L E T F E J L E S Z T É S I É S I D E G E N N Y E L V I I N T É Z E T

T U R I Z M U S, T E R Ü L E T F E J L E S Z T É S I É S I D E G E N N Y E L V I I N T É Z E T Szervezeti és Működési Rend 10. melléklete: Turizmus, Területfejlesztési és Idegen Nyelvi Intézet működési rendje 2012. Beosztás T U R I Z M U S, S z a b á l y z a t Oldal: 2/7. Készítette Ellenőrizte

Részletesebben

A Pedagógusképző Kar 2011/12. tanévre szóló minőségfejlesztési terve

A Pedagógusképző Kar 2011/12. tanévre szóló minőségfejlesztési terve A Pedagógusképző Kar 2011/12. tanévre szóló minőségfejlesztési terve I. KÉPZÉS-OKTATÁS Ssz. Oktatás, oktatásszervezés 1. A tantárgyfelosztás, az elkészült órarendek, az óraterhelés kari szintű koordinálása

Részletesebben

Tudományos Tanács. egyetemmel közalkalmazotti jogviszonnyal nem álló tagok 1 Dr. Pintér Ákos 2 Dr. Kéri Katalin 3 Dr.

Tudományos Tanács. egyetemmel közalkalmazotti jogviszonnyal nem álló tagok 1 Dr. Pintér Ákos 2 Dr. Kéri Katalin 3 Dr. Tudományos Tanács Dr. Juhász Tibor tudományos, kutatási és nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes 1 Dr. Csuzdi Csaba 2 Dr. Mika János 3 Dr. Pap József 4 Dr. Schwedtner Tibor 5 Dr. Erős István 6 Dr.

Részletesebben

R/643-1/2015. JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. KÉSZÜLT: a Miskolci Egyetem Szenátusának március 19-én megtartott ülésén.

R/643-1/2015. JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. KÉSZÜLT: a Miskolci Egyetem Szenátusának március 19-én megtartott ülésén. R/643-1/2015. JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT KÉSZÜLT: a Miskolci Egyetem Szenátusának 2015. március 19-én megtartott ülésén. JELEN VANNAK: a mellékelt jelenléti ív szerint. NAPIRENDEK: 1. Javaslat a vezető testületek

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács február 1-jei ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács február 1-jei ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2011. február 1-jei ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 1/2011. (II.1.) KT. sz. határozat a Kari Tanács 2010/2011. tanév II. félévi ülés- és munkatervéről

Részletesebben

Ü Z L E T I T U D O M Á N Y O K I N T É Z E T E

Ü Z L E T I T U D O M Á N Y O K I N T É Z E T E Szervezeti és Működési Rend 11. melléklete: Üzleti Tudományok Intézete működési rendje 2012. Beosztás Ü Z L E T I T U D O M Á N Y O K S z a b á l y z a t Oldal: 2/8. Készítette Ellenőrizte Jóváhagyta oktatási

Részletesebben

zöld doktori kék tanár fehér általános szeptember 3. - december 15.

zöld doktori kék tanár fehér általános szeptember 3. - december 15. zöld doktori kék tanár fehér általános 2018. 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II. részlet III. részlet Őszi szünet Diplomadolgozat leadás

Részletesebben

zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak:

zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: 2018. szeptember 3. - december 15. Költségtérítés befizetésének

Részletesebben

2018. szeptember 3. - december 15.

2018. szeptember 3. - december 15. zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS 2018. Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II.

Részletesebben

2018. szeptember 3. - december 15.

2018. szeptember 3. - december 15. zöld doktori kék tanár fehér általános 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II.

Részletesebben

VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2014/2015. TANÉV 2. FÉLÉVÉBEN

VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2014/2015. TANÉV 2. FÉLÉVÉBEN VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2014/2015. TANÉV 2. FÉLÉVÉBEN Elfogadta: a Miskolci Egyetem Szenátusa a 30/2015. sz. határozatával. TARTALOMJEGYZÉK I. A MISKOLCI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK

Részletesebben

VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2016/2017. TANÉV 2. FÉLÉVÉBEN

VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2016/2017. TANÉV 2. FÉLÉVÉBEN VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2016/2017. TANÉV 2. FÉLÉVÉBEN Elfogadta: a Miskolci Egyetem Szenátusa 3/2017. sz. határozatával. TARTALOMJEGYZÉK I. A MISKOLCI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK

Részletesebben

2018. augusztus 21., kedd

2018. augusztus 21., kedd zöld doktori kék tanár fehér általános Feladat Nappali Levelező Felelős Kategória Megjegyzés 2018. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II. részlet

Részletesebben

VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2017/2018. TANÉV 2. FÉLÉVÉBEN

VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2017/2018. TANÉV 2. FÉLÉVÉBEN VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2017/2018. TANÉV 2. FÉLÉVÉBEN Elfogadta: a Miskolci Egyetem Szenátusa 17/2018. sz. határozatával. TARTALOMJEGYZÉK I. A MISKOLCI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK

Részletesebben

1/2016. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS

1/2016. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR 1/2016. (05. 30.) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS A DÉKÁNHELYETTESEK ÉS A HIVATALVEZETŐ FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÉRŐL 1. Az oktatási dékánhelyettes feladat-

Részletesebben

3/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS. 1. A szabályzat célja

3/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS. 1. A szabályzat célja 3/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS 1. A szabályzat célja (1) A Magyar Nemzeti Bank, mint Támogató által (továbbiakban: MNB) az Eszterházy Károly Főiskola, mint az Eszterházy

Részletesebben

Minőségfejlesztési program 2013/14

Minőségfejlesztési program 2013/14 Minőségpolitika, stratégia és eljárások 1 A kari minőségpolitika aktualizálása Minőségcélok kitűzése és 2 A kari minőségfejlesztési bizottság munkájának 3 Az intézetek, tanszékek minőségbiztosítási tevékenységének

Részletesebben

Ü-09 SZAKMENTORI ÜGYREND

Ü-09 SZAKMENTORI ÜGYREND 1. kiadás 0. módosítás 1 (8). oldal DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA Szakmentori Ügyrendje Dunaújváros 2015 1. kiadás 0. módosítás 2 (8). oldal Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa által 13-2015/2016. (2015.09.01.) sz.

Részletesebben

VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2015/2016. TANÉV 2. FÉLÉVÉBEN

VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2015/2016. TANÉV 2. FÉLÉVÉBEN VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2015/2016. TANÉV 2. FÉLÉVÉBEN Elfogadta: a Miskolci Egyetem Szenátusa az 5/2016. sz. határozatával. TARTALOMJEGYZÉK I. A MISKOLCI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK

Részletesebben

Tudományos Tanács. egyetemmel közalkalmazotti jogviszonnyal nem álló tagok 1 Pintér Ákos 2 Kéri Katalin 3 Kukolya József

Tudományos Tanács. egyetemmel közalkalmazotti jogviszonnyal nem álló tagok 1 Pintér Ákos 2 Kéri Katalin 3 Kukolya József Tudományos Tanács tudományos, kutatási és nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes 1 dr. Csuzdi Csaba (TTK) 2 dr. Mika jános (TTK) 3 dr. Pap József (BTK) 4 dr. Schwedtner Tibor (BTK) 5 dr. Erős István

Részletesebben

VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2017/2018. TANÉV 1. FÉLÉVÉBEN

VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2017/2018. TANÉV 1. FÉLÉVÉBEN VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2017/2018. TANÉV 1. FÉLÉVÉBEN Elfogadta: a Miskolci Egyetem Szenátusa 189/2017. sz. határozatával. TARTALOMJEGYZÉK I. A MISKOLCI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK

Részletesebben

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet 2015. március 30-án, 19.00-kor tartott rendes üléséről

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet 2015. március 30-án, 19.00-kor tartott rendes üléséről Emlékeztető a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet 2015. március 30-án, 19.00-kor tartott rendes üléséről Jelen van (késett kimentéssel): Balázs Anna, Farkas Péter, Heincz Dániel, Hernády Gergely,

Részletesebben

Feladat Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS szeptember 2. - december 14.

Feladat Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS szeptember 2. - december 14. 2019. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének határideje: I. részlet II. részlet III. részlet Őszi szünet Szakdolgozat leadás határideje (osztatlan tanárszakon is! ): Tanári

Részletesebben

ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGUSKÉPZŐ KÖZPONT SZAKMAI TANÁCSADÓ TESTÜLETÉNEK ÜGYRENDJE

ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGUSKÉPZŐ KÖZPONT SZAKMAI TANÁCSADÓ TESTÜLETÉNEK ÜGYRENDJE ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGUSKÉPZŐ KÖZPONT SZAKMAI TANÁCSADÓ TESTÜLETÉNEK ÜGYRENDJE 2017 Az Eszterházy Károly Egyetem vezetése a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 103. -ban foglaltak

Részletesebben

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2016 HATÁLYOS: 2016. 03. 02-TŐL 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen működő szervezeti egység, amely közreműködik

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR KARI TANÁCSÁNAK június 14. NAPJÁN TARTANDÓ ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR KARI TANÁCSÁNAK június 14. NAPJÁN TARTANDÓ ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTÉS A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR KARI TANÁCSÁNAK 2017. június 14. NAPJÁN TARTANDÓ ÜLÉSÉRE Tárgy: Javaslat a PTE TTK Kari Tanácsának 2017/2018. tanév munkaprogramjának elfogadására

Részletesebben

Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója

Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója 1. Az intézmény neve: EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIM- NÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM 2. Címe, telefonszáma: 3300 EGER, IFJÚSÁG

Részletesebben

A Kari Tanács december hó 20. napján megtartott ülésének határozatai

A Kari Tanács december hó 20. napján megtartott ülésének határozatai Jog- és Államtudományi Kar A Kari Tanács 2011. december hó 20. napján megtartott ülésének határozatai Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar Kari Tanács 2011. december 20. (kedd) 14

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT 3488-R/2007-1. JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT KÉSZÜLT: a Miskolci Egyetem Szenátusának 2007. december 17-én megtartott ülésén. JELEN VANNAK: a mellékelt jelenléti ív szerint. AZ ELŐTERJESZTÉSEK (MELLÉKLETEK) MEGTEKINTHETŐEK:

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A TANULMÁNYI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 6/2016 (II. 10) számú határozatával... Felsmann Tamás általános rektorhelyettes 2016. február 10. 1. Általános rendelkezések

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ Az Egyetemi Hallgatói Képviselet április 18-án tartott üléséről

EMLÉKEZTETŐ Az Egyetemi Hallgatói Képviselet április 18-án tartott üléséről EMLÉKEZTETŐ Az Egyetemi Hallgatói Képviselet 2012. április 18-án tartott üléséről Jelen voltak: Berzlánovich Imre, Czinkóczki Krisztián, Engert Attila, Farkas László, Farkas Patrik, Farkas Tímea, Fekete

Részletesebben

VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2016/2017. TANÉV 1. FÉLÉVÉBEN

VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2016/2017. TANÉV 1. FÉLÉVÉBEN VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2016/2017. TANÉV 1. FÉLÉVÉBEN Elfogadta: a Miskolci Egyetem Szenátusa 214/2016. sz. határozatával. TARTALOMJEGYZÉK I. A MISKOLCI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK

Részletesebben

Feladat Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS szeptember 2. - december 14.

Feladat Felelős Kategória Megjegyzés őszi félév ÁLTALÁNOS szeptember 2. - december 14. 2019. őszi félév ÁLTALÁNOS Szorgalmi időszak: Költségtérítés befizetésének : I. részlet II. részlet III. részlet Őszi szünet Szakdolgozat leadás (osztatlan tanárszakon is! ): Tanári MA tanári szakdolgozat

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A BESSENYEI GYÖRGY PEDAGÓGUSKÉPZŐ KÖZPONT ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A BESSENYEI GYÖRGY PEDAGÓGUSKÉPZŐ KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A BESSENYEI GYÖRGY PEDAGÓGUSKÉPZŐ KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. november 19., hatályba lép: 2013. november 21-én Utolsó módosítás: 2018. október 30., hatályba lép: 2018. augusztus

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ Az Egyetemi Hallgatói Képviselet február 20-án tartott üléséről

EMLÉKEZTETŐ Az Egyetemi Hallgatói Képviselet február 20-án tartott üléséről EMLÉKEZTETŐ Az 2014. február 20-án tartott üléséről Jelen voltak: Daku Dávid, Dávida Eszter, Dudás Ferenc, Engert Attila, Farkas László, Molnár László, Rácz Tamás, Rátóti János, Rynkiewicz Ádám, Somogyi

Részletesebben

1/2019 (01.30.) sz. Dékáni utasítás a karon kívüli oktatási tevékenység végzéséről a PTE Műszaki és Informatikai Karán. Preambulum

1/2019 (01.30.) sz. Dékáni utasítás a karon kívüli oktatási tevékenység végzéséről a PTE Műszaki és Informatikai Karán. Preambulum 1/2019 (01.30.) sz. Dékáni utasítás a karon kívüli oktatási tevékenység végzéséről a PTE Műszaki és Informatikai Karán Preambulum A dékáni utasítás célja, hogy egységes keretben szabályozza a Pécsi Tudományegyetem

Részletesebben

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet :00-kor tartott rendes üléséről

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet :00-kor tartott rendes üléséről Emlékeztető a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet 2016. 09. 19. 19:00-kor tartott rendes üléséről Jelen van (késett kimentéssel): Balázs Anna, Daku Dávid, Gulyás Eszter, Hernády Gergely, Horváth

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 22-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 22-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2015. szeptember 22-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 43/2015. (IX.22.) KT. sz. határozat a Kari Tanács 2015/2016. tanév I. félév ülés- és

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (nem költségvetési szerv esetén)

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (nem költségvetési szerv esetén) amely létrejött, egyrészről a Szent István Egyetem EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (nem költségvetési szerv esetén) Székhely: 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1.

Részletesebben

Tanulmányi időbeosztás a 2017/2018. tanév I. félévére

Tanulmányi időbeosztás a 2017/2018. tanév I. félévére Tanulmányi időbeosztás a 2017/2018. tanév I. félévére Dátum Esemény 2017. augusztus 27. (vasárnap) augusztus 31. (csütörtök) Gólyatábor Regisztrációs hét szeptember 4. (hétfő): 8 órától ÁJK 12 órától GÉIK

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén)

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén) amely létrejött, egyrészről a Szent István Egyetem EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén) Székhely: 2100 Gödöllő, Páter Károly utca 1.

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések 1. Általános rendelkezések (1) A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetem (a továbbiakban: Egyetem) Szervezeti és Működési Rendjének (a továbbiakban:

Részletesebben

Nemzetközi Kapcsolatok Kabinet ÜGYREND

Nemzetközi Kapcsolatok Kabinet ÜGYREND Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Nemzetközi Kapcsolatok Kabinet ÜGYREND Gödöllő, 2014. április 1. A SZIE Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Nemzetközi Kapcsolatok Kabinet Ügyrendje

Részletesebben

Oktatásfejlesztési Kabinet ÜGYREND

Oktatásfejlesztési Kabinet ÜGYREND Ügyiratszám: GTK/268/2014 Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Oktatásfejlesztési Kabinet ÜGYREND Gödöllő, 2014. Április 10. A SZIE Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Oktatásfejlesztési

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. október 15., hatályba lép: 2013. október 17-én Utolsó módosítás: 2016. február 16., hatályba lép: 2016. február 18-án A Zenei Intézet ügyrendjét

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR KARI TANÁCSÁNAK június 17. NAPJÁN TARTANDÓ ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR KARI TANÁCSÁNAK június 17. NAPJÁN TARTANDÓ ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTÉS A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR KARI TANÁCSÁNAK 2015. június 17. NAPJÁN TARTANDÓ ÜLÉSÉRE Tárgy: Javaslat a PTE TTK Kari Tanácsának 2015/2016-os tanévi munkaprogramjának elfogadására

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A TURIZMUS ÉS FÖLDRAJZTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A TURIZMUS ÉS FÖLDRAJZTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A TURIZMUS ÉS FÖLDRAJZTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. november 19., hatályba lép: 2013. november 21-én Utolsó módosítás: 2017. február 28., hatályba lép: 2017. március

Részletesebben

2/2007. számú Dékáni Utasítás A TANÍTÁSRA FORDÍTOTT IDŐ SZÁMÍTÁSÁNAK SZABÁLYAI A PTE BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KARÁN

2/2007. számú Dékáni Utasítás A TANÍTÁSRA FORDÍTOTT IDŐ SZÁMÍTÁSÁNAK SZABÁLYAI A PTE BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KARÁN 2/2007. számú Dékáni Utasítás A TANÍTÁSRA FORDÍTOTT IDŐ SZÁMÍTÁSÁNAK SZABÁLYAI A PTE BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KARÁN ELŐZMÉNYEK A PTE Foglalkoztatási Követelményrendszerének 162.. (2) bekezdése kimondja: E szabályzat

Részletesebben

36/2016. (XII. 22.) számú rektori-kancellári együttes utasítás a 2016/2017. tanév 2. (tavaszi) félévének kezdésével kapcsolatos teendőkről

36/2016. (XII. 22.) számú rektori-kancellári együttes utasítás a 2016/2017. tanév 2. (tavaszi) félévének kezdésével kapcsolatos teendőkről REKTOR KANCELLÁR 36/2016. (XII. 22.) számú rektori-kancellári együttes utasítás a 2016/2017. tanév 2. (tavaszi) félévének kezdésével kapcsolatos teendőkről A kollégiumi felvételi eljárás, valamint a Corvinus

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.s. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.s. sz. melléklete AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.s. sz. melléklete AZ ELTE TANÁRKÉPZŐ KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPEST, 2014.

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM AZ EGYETEMI TANULMÁNYI KÖZPONT ÜGYRENDJE

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM AZ EGYETEMI TANULMÁNYI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM AZ EGYETEMI TANULMÁNYI KÖZPONT ÜGYRENDJE HATÁLYOS: 2015. JÚLIUS 1. SOPRON 2015 1. Általános rendelkezések (1) Az Egyetemi Tanulmányi Központ a Nyugat-magyarországi Egyetem

Részletesebben

DPR SZABÁLYZATA. (Jelen szabályzatot a Szenátus 38/2018. (XII.12.) számú határozatával elfogadta)

DPR SZABÁLYZATA. (Jelen szabályzatot a Szenátus 38/2018. (XII.12.) számú határozatával elfogadta) DPR SZABÁLYZATA (Jelen szabályzatot a Szenátus 38/2018. (XII.12.) számú határozatával elfogadta) 2018 Készítette Ellenőrizte Jóváhagyta Oktatási Igazgatóság Kalóné Szűcs Erzsébet oktatási Igazgató Jogi

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM ÖNKÖLTSÉGES KÉPZÉSEINEK SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM ÖNKÖLTSÉGES KÉPZÉSEINEK SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM ÖNKÖLTSÉGES KÉPZÉSEINEK SZABÁLYZATA Miskolc, 2017. 3.6. sz. Egyetemi szabályzat ÖNKÖLTSÉGES KÉPZÉSEK SZABÁLYZATA A Miskolci Egyetem Szenátusának 215/2017. sz. határozata Készült 8 példányban.

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK A Tudományos Diákkör A Tudományos Diákköri munka Az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács A kari Tudományos Diák

TARTALOMJEGYZÉK A Tudományos Diákkör A Tudományos Diákköri munka Az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács A kari Tudományos Diák 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 3. melléklet Hallgatói követelményrendszer 12. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI SZABÁLYZATA BUDAPEST, 2010. január TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

5/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS A hallgatók külföldi tanulmányi útjainak támogatásáról. 1. Általános rendelkezések

5/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS A hallgatók külföldi tanulmányi útjainak támogatásáról. 1. Általános rendelkezések Iktatószám: KA/106/2016. 5/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS A hallgatók külföldi tanulmányi útjainak támogatásáról 1. Általános rendelkezések (1) A Külföldi Tanulmányi Út Támogatás

Részletesebben

1/2009. (III. 17.) határozat

1/2009. (III. 17.) határozat 1/2009. (III. 17.) határozat A Szenátus jóváhagyja a Banki szakügyintéző (OKJ 55 343 01 0010 55 01) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, és ezen felsőfokú szakképzés indítását. 2/2009. (III.

Részletesebben

INFORMÁCIÓS NAPOK PROGRAMJA

INFORMÁCIÓS NAPOK PROGRAMJA Szolnoki Főiskola Szolnok Ikt.szám: SZF/4840/2012. Üi.: Takács Katalin NAPPALI TAGOZAT I. ÉVFOLYAM (minden alapképzés és minden FSZ képzés) INFORMÁCIÓS NAPOK PROGRAMJA 2012. szeptember 10. és 11. Az Információs

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ. Az Egyetemi Hallgatói Képviselet április 13-án tartott üléséről

EMLÉKEZTETŐ. Az Egyetemi Hallgatói Képviselet április 13-án tartott üléséről EMLÉKEZTETŐ Az 2017. április 13-án tartott üléséről Jelen voltak: Barabás Zoltán, Beluzsár Ádám, Csősz Gábor, Gácsig Gergő, Gődér Vivien, Kiss Viktor, Kovalovszki Máté, Krisztián Dávid, Lőrincz László,

Részletesebben

Minőségfejlesztési program 2017/18. Minőségpolitika, stratégia és eljárások

Minőségfejlesztési program 2017/18. Minőségpolitika, stratégia és eljárások Minőségpolitika, stratégia és eljárások 1 A kari minőségpolitika aktualizálása Minőségcélok kitűzése és Minőségügyi 2017-08 Vezetőségi átvizsgálás A 2018/19. tanévre vonatkozóan 2018 őszén, a hivatalba

Részletesebben

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar TANÉVNAPTÁR 2011/2012-es TANÉV. 2011/12-es tanév őszi félév szeptember augusztus 29.

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar TANÉVNAPTÁR 2011/2012-es TANÉV. 2011/12-es tanév őszi félév szeptember augusztus 29. Időbeosztás/határidők tavaszi félév 2012/13-as tanév Kari sportnap Tanévnyitó ünnepség 2011.augusztus 30. 2012. április 20. HÖK 2011. szeptember 4. Beiratkozás 1. évf. teljes idejű képzések 1. évf. részidős

Részletesebben

GÓLYA HÉT - NAPPALI TAGOZAT I. ÉVFOLYAMOS HALLGATÓK SZÁMÁRA (minden alapképzés és minden felsőoktatási szakképzés)

GÓLYA HÉT - NAPPALI TAGOZAT I. ÉVFOLYAMOS HALLGATÓK SZÁMÁRA (minden alapképzés és minden felsőoktatási szakképzés) SZOLNOKI FŐISKOLA Oktatási és tudományos rektorhelyettes GÓLYA HÉT - NAPPALI TAGOZAT I. ÉVFOLYAMOS HALLGATÓK SZÁMÁRA (minden alapképzés és minden felsőoktatási szakképzés) Ikt.szám: SZF/ /2015. Ügyintéző:

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. október 15., hatályba lép: 2013. október 17-én Utolsó módosítás: 2018. május 22., hatályba lép: 2018. május 24-én A Zenei Intézet ügyrendjét

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI és GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Természettudományi Kar KOGNITÍV TUDOMÁNYI TANSZÉK. SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

BUDAPESTI MŰSZAKI és GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Természettudományi Kar KOGNITÍV TUDOMÁNYI TANSZÉK. SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPESTI MŰSZAKI és GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Természettudományi Kar KOGNITÍV TUDOMÁNYI TANSZÉK SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPEST 2010 T A R T A L O M 1. A Tanszék neve 3. o. 2. A Tanszék címe

Részletesebben

1/2016. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS

1/2016. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR 1/2016. (05. 30.) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS A DÉKÁNHELYETTESEK ÉS A HIVATALVEZETŐ FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÉRŐL MÓDOSÍTÁSA 1 1. Az oktatási dékánhelyettes

Részletesebben

1/2005. sz. Határozat. A Fogorvostudományi Kar Kari Tanácsának február 25-i ülésén

1/2005. sz. Határozat. A Fogorvostudományi Kar Kari Tanácsának február 25-i ülésén 1/2005. sz. Határozat A Fogorvostudományi Kar Kari Tanácsának 2005. február 25-i ülésén A Kari Tanács a Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinika igazgatói megbízatására vonatkozóan az alábbi határozatot

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 22-i ülésén meghozott határozatai

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 22-i ülésén meghozott határozatai Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2009. szeptember 22-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 30/2009. (IX.22.) KT. sz. határozat a 2009/2010. tanév I. félév ülés- és munkatervének

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ Az Egyetemi Hallgatói Képviselet május 23-án tartott üléséről

EMLÉKEZTETŐ Az Egyetemi Hallgatói Képviselet május 23-án tartott üléséről EMLÉKEZTETŐ Az 2013. május 23-án tartott üléséről Jelen voltak: Daku Dávid, Dávida Eszter, Engert Attila, Farkas László, Fekete Dóra, Jámbori Attila, Kovács András, Molnár László, Nagy Gábor, Rácz Tamás,

Részletesebben

A Szenátus 11/2016. (VII. 27.) sz. határozata az Eszterházy Károly Egyetem Közbeszerzési Szabályzatának elfogadásáról

A Szenátus 11/2016. (VII. 27.) sz. határozata az Eszterházy Károly Egyetem Közbeszerzési Szabályzatának elfogadásáról Eszterházy Károly Egyetem Szenátusa Ikt. szám: RK/31-9/2016. A Szenátus 11/2016. (VII. 27.) sz. határozata az Eszterházy Károly Egyetem Közbeszerzési Szabályzatának elfogadásáról 1. A Közbeszerzési Szabályzat

Részletesebben

100. szám május 26. Tartalom

100. szám május 26. Tartalom Egyetemi Értesítő A Szegedi Tudományegyetem hivatalos és információs lapja 100. szám 2015. május 26. Tartalom NAPIRENDI PONTOK A Szegedi Tudományegyetem Szenátusának 2015. év április hó 27. napján tartott

Részletesebben

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet május 30-án 18:00-kor tartott rendes üléséről

Emlékeztető. a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet május 30-án 18:00-kor tartott rendes üléséről Emlékeztető a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet 2016. május 30-án 18:00-kor tartott rendes üléséről Jelen van (késett kimentéssel): Balázs Anna, Daku Dávid (5p), Gulyás Eszter, Hernády Gergely,

Részletesebben

Tanulmányi időbeosztás a 2018/2019. tanév I. félévére

Tanulmányi időbeosztás a 2018/2019. tanév I. félévére Tanulmányi időbeosztás a 2018/2019. tanév I. félévére Dátum 2018. augusztus 26. (vasárnap) augusztus 30. (csütörtök) 2018. szeptember 3. (hétfő) szeptember 7. [levelező tagozaton szeptember 8. (szombat)

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA MUNKÁLTATÓI JOGKÖRÖK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA MUNKÁLTATÓI JOGKÖRÖK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA MUNKÁLTATÓI JOGKÖRÖK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN (a Szervezeti és működési szabályzat 8. sz. melléklete) Elfogadva: 2009. május 5., hatályba lép: 2009.

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI ÉS TECHNOLÓGIAI KAR MATEMATIKAI INTÉZET

DEBRECENI EGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI ÉS TECHNOLÓGIAI KAR MATEMATIKAI INTÉZET DEBRECENI EGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI ÉS TECHNOLÓGIAI KAR MATEMATIKAI INTÉZET A matematika tanár szakos levelező képzés konzultációinak beosztása a 2017/2018-as tanév I. félévében Az alábbi órarendben elkülönítve

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A MATEMATIKA ÉS INFORMATIKA INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A MATEMATIKA ÉS INFORMATIKA INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A MATEMATIKA ÉS INFORMATIKA INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013.november 19, hatályba lép: 2013.november 21-én Utolsó módosítás: 2016. február 16., hatályba lép: 2016. február 18-án 1

Részletesebben

AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR

AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR TANULMÁNYI ÉS KREDITBIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE Általános rendelkezések 1. (1) A Tanulmányi és Kreditbizottság (továbbiakban TKB) munkáját

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ JEGYZŐKÖNYV

EMLÉKEZTETŐ JEGYZŐKÖNYV EMLÉKEZTETŐ Ülés megnevezése Intézményi Tanács Ülés dátuma 2016/05/05 Ülés helyszíne 3300 Eger, Eszterházy tér 1. A/206 Szavazati jogú dr. Liptai Kálmán, rektor tagok dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, rektorhelyettes

Részletesebben