Összegző módosító javaslat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Összegző módosító javaslat"

Átírás

1 Iromány száma : T/14/ 3 Benyújtás dátuma : május 10. Az Országgyű lé s Törvényalkotási bizottsága ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA Érkezett: 2018 MÁJ 1 0. Címzett : Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó : Hende Csaba, elnök Törvényjavaslat címe : Magyarország minisztériumainak felsorolásáról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáró l Önálló iromány száma: T/14. Összegző módosító javaslat A Törvényalkotási bizottság az egyes házszabályi rendelkezésekr ől szóló 10/2014. (II. 24.) OGY határozat 65. -a szerinti, az Országgyűlés által elfogadott T/14/1. számú határozati házszabályi rendelkezésekt ől való eltérésre irányuló javaslat alapján a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló T/14. számú törvényjavaslathoz az alábbi összegző módosító javaslatot terjeszti elő. I. Rész Módosítópont sorszáma : 1. Törvényjavaslat érintett rendelkezése : 21. k) pont Módosítás jellege : módosítá s k) 23. (5) bekezdésében az az agrárpolitikáért felelő s szövegrész helyébe az a szöveg, Módosítópont sorszáma : 2. Törvényjavaslat érintett rendelkezése : [Hatályát veszti az]az állami vagyonról szóló évi CVI. törvény 3. (2) bekezdés a) pontjában az az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkör űen Működ ő Részvénytársaság, a Magyar szövegrész helyébe az a Magvar szöveg lép.

2 Módosítópont sorszáma : 3. Törvényjavaslat érintett rendelkezése : 24. (3) bekezdés (3) A Ksztv. 10. (2) bekezdése a következőfi ponttal egészül ki : [Az (1) bekezdésben meghatározott rendelkezés nem akadálya annak, hogy a politikai vezet ő] 2,]) [ha]hivatásos szolgálati jogviszonya az állami vezet ői kinevezés időtartamára a honvédek jogállásáról szóló törvény vagy a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény szerint szüneteljen. [fa) a honvédelemért felel ős miniszter által vezetett minisztériumban állami vezetőnek kinevezik, annak id őtartamára katonai szolgálati jogviszonya a honvédek jogállásáról szól ó törvény, fb) a rendészetért felel ős miniszter által vezetett minisztériumban állami vezet őnek kinevezik, annak id őtartamára hivatásos szolgálati jogviszonya a rendvédelmi feladatoka t ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvén y szerint szüneteljen.]" Módosítópont sorszáma : 4. Törvényjavaslat érintett rendelkezése : 24. (4) bekezdés Módosítás jellege : módosítá s (4) A Ksztv. 18. és 19. -a helyébe a következ ő rendelkezés lép : 18. (1) A miniszterelnök az Alaptörvényben meghatározott feladatkörében eljárva a Kormány irányítása alatt álló, illetve a miniszter irányítása vagy felügyelete alá tartozó szervek vezet ői számára feladatokat határozhat meg, továbbá t őlük tájékoztatást kérhet. A feladatmeghatározásról, illetve a táj ékoztatáskérésr ől a szerv vezetője az irányító vagy felügyel ő minisztert tájékoztatja. (2) A miniszterelnök az Alaptörvényben meghatározott feladatkörében eljárva az állami vezető számára feladatot határozhat meg, valamint az állami vezet őt a feladat- és hatáskörébe tartoz ó kérdésekr ől jelentéstételre vagy beszámolóra kötelezheti. Az állami vezető ezekről az őt e törvén y szerint irányító személyt tájékoztatja. 19. (1) A Kormány eredeti jogalkotói hatáskörben kiadott rendeletében az államigazgatás egye s ágazatai, illetve egyes központi államigazgatási szervek vagy vezetői irányítására a miniszterelnököt is kijelölheti. (2)A miniszterelnök részletes feladat- és hatáskörét a Kormány eredeti jogalkotói hatáskörben kiadot t rendeletben állapítja meg. (3) A (2) bekezdésben meghatározott kormányrendelet alapján a miniszterelnökhöz átkerül ő feladatés hatáskörök tekintetében az ellátásukhoz kapcsolódó egyéb feladatokra, jogosultságokra é s kötelezettségekre kiterjed ően a feladat- és hatáskört korábban ellátó miniszter által vezetet t minisztérium jogutódja[,]= ha a[z] (2) bekezdésben meghatározott kormányrendelet eltér ően nem rendelkezik[,]= a Miniszterelnöki Kormányiroda.

3 Módosítópont sorszáma : 5. Törvényjavaslat érintett rendelkezése : 24. (9) bekezdé s (9) A Ksztv a a következő (6) és (7) bekezdéssel egészül ki : 3 (6) A (2) bekezdésben meghatározott kormányrendelet alapján a tárca nélküli miniszte r tevékenységét ha a tárca nélküli miniszter a miniszterelnök általános helyettese több (2) bekezdé s szerinti szerv is segítheti. (7) A (6) bekezdés szerinti esetben a tárca nélküli miniszter[t] tevékenységének ellátását egy, a (2 ) bekezdésben meghatározott kormányrendeletben meghatározott kabinet segítheti. Módosítópont sorszáma : 6. Törvényjavaslat érintett rendelkezése : (1) A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény (a továbbiakban: Sztv.) 4/A. -a a következő (2a) és (2b) bekezdéssel egészül ki : (2a) Az OKJ-ban az El őadóművészet, a Képz ő- és iparművészet, valamint a Hang-, film é s színháztechnika ágazatba sorolt szakképesítésben és az ezeket megalapozó ágazati képzésbe n államilag támogatott iskolai rendszerű szakképzés az oktatásért felel ős miniszter hozzájárulás a nélkül kizárólag az általa alapított és fenntartott szakképz ő iskolában folyhat. (2b) Az OKJ-ban az Egészségügy és az Egészségügyi technika ágazatba sorolt szakképesítésben é s az ezeket megalapozó ágazati képzésben államilag támogatott, és egyéb iskolai rendszer ű szakképzés, és vizsgáztatás kizárólag az egészségügyért felel ős miniszter szakmai irányításával, egyetértésével, és hozzájárulásával folyhat. Az Egészségügy és az Egészségügyi technika ágazatban a szakképzése k szakmai és módszertani fejlesztéséért az egészségügyért felel ős miniszter felel. (2) Az Sztv a a következő (37) bekezdéssel egészül ki : (37) E törvénynek a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról, valamint egyes kapcsolód ó törvények módosításáról szóló évi... törvénnyel megállapított 4/A. (1), (2a) és (2b ) bekezdését, 34/A. -át, 84. (6) bekezdését a 2018/2019. tanévt ől kell alkalmazni. [(2)](3) Az Sztv. a) 4/A. S (1) bekezdés a) pontjában aa) az a (2) bekezdés szerinti szövegrész helyébe az a (2) és (2b) bekezdés szerinti szöveg, ab) a szakképz ő iskola, valamint szövegrész helyébe a szakképz ő iskola, az állami fels őoktatás i intézmény, valamint szöveg, b) 34/A. [-ában] (1) bekezdésében ba) a 4/A. S (2) bekezdése szövegrész helyébe a 4/A. (2) és (2b) bekezdése szöveg, bb) az a honvédelemért felel ős miniszter és a rendészetért felel ős miniszter szövegrész helyébe az a honvédelemért felelő s miniszter, a rendészetért felel ős miniszter, valamint az Egészségügy és az Egészségügyi technika ágazat tekintetében az állami fels őoktatási intézmény szöveg, c) 84. (6) bekezdésében

4 4 ca) az agrárágazathoz tartozó szövegrész helyébe az Agrár-, az Egészségügy és az Egészségügy i technika ágazathoz tartozó szöveg, cb) az a 4/A. (2) bekezdése szövegrész helyébe az a 4/A. (2) és (2b) bekezdése szöve g lép. [(3) Az Sztv a a következ ő (37) bekezdéssel egészül ki : (37) E törvénynek a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról, valamint egye s kapcsolódó törvények módosításáról szóló évi... törvénnyel megállapított 4/A. (1), (2a) és (2b) bekezdését, 34/A. -át, 84. (6) bekezdését a 2018/2019. tanévt ől kell alkalmazni. ] Módosítópont sorszáma : 7. Törvényjavaslat érintett rendelkezése : 31. (4) bekezdés (4) A Kttv a a következő (2a) és (2b) bekezdéssel egészül ki : (2a) Amennyiben a kormánytisztvisel ő a kormányzati szolgálati jogviszony megszűnését ől számított 30 napon belül új kormányzati szolgálati jogviszony t a) létesít, erről haladéktalanul, b) nem létesít, akkor erről a kormányzati szolgálati jogviszony megsz űnését ől számított 31. naptól számított 3 munkanapon belü l értesíti a munkáltatót. (2b) A gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadság megsz űnését követően, ha a kormánytisztvisel ő a gyermek ápolása, gondozása miatt kapott fizetés nélkül i szabadság els ő hat hónapjára járó szabadságot nem kapta meg, azt a felek megállapodása alapján pénzben is meg lehet váltani. Módosítópont sorszáma : 8. Törvényjavaslat érintett rendelkezése : 31. (6)-(14) bekezdé s Módosítás jellege :módosítá s (6) A Kttv (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép : (2) A közigazgatási államtitkárt a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök határozatlan id őre nevezi ki. A miniszterelnök a kinevezésre vonatkozó javaslatát a miniszter kezdeményezése alapján teszi meg. [(3)]Q) A Kttv (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép : (1) A közigazgatási államtitkár e tisztségér ől a miniszterelnök útján a köztársasági elnökhöz intézet t írásbeli nyilatkozatával bármikor lemondhat. A nyilatkozatot a minisztérium közigazgatási államtitkára a miniszterhez juttatja el, aki azt haladéktalanul továbbítja a miniszterelnöknek. A Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára e nyilatkozatát közvetlenül juttatja el a miniszterelnök számára. [(7)](8) A Kttv (1) bekezdése helyébe a következ ő rendelkezés lép :

5 5 (1) A minisztérium közigazgatási államtitkárát e tisztségéb ől a köztársasági elnök menti fel a miniszterelnöknek a miniszter véleménye kikérését követ ően tett javaslatára. A Miniszterelnök i Kormányiroda közigazgatási államtitkárát e tisztségéb ől a köztársasági elnök menti fel a miniszterelnök javaslatára. A felmentést nem kell megindokolni. [(8)](_9j A Kttv a a következő (2a) bekezdéssel egészül ki : (2a) A (2) bekezdéstől eltér ően a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára számár a e tisztségéb ől történő felmentését megel őzően kivéve, ha arra nyugdíjjogosultság miatti kérele m alapján kerül sor vagy a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára a felmenté s közlésének időpontjában nyugdíjasnak min ősül végzettségének és szakképzettségének, szakképesítésének megfelel ő vezet ői munkakört kell felajánlani a miniszterelnök felügyelete vag y irányítása alatt álló valamely központi államigazgatási szervnél. A Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára a felajánlott munkakör elfogadásáról öt munkanapon belül írásba n nyilatkozik a miniszterelnöknek. [(9)] (10) A Kttv (2)-(4) bekezdése helyébe a következ ő rendelkezés lép : (2) A minisztérium helyettes államtitkárát a miniszter, a Miniszterelnöki Kormányiroda helyette s államtitkárát a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkárának javaslatára a miniszterelnök határozatlan id őre nevezi ki. (3) A miniszter a közigazgatási min őségpolitikáért és személyzetpolitikáért felel ős miniszter álta l vezetett minisztérium közigazgatási államtitkára véleményének kikérését követ ően a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára útján terjeszti javaslatát a miniszterelnök elé. A Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára a közigazgatási min őségpolitikáért és személyzetpolitikáért felel ős miniszter által vezetett minisztérium közigazgatási államtitkár a véleményének kikérését követ ően közvetlenül terjeszti javaslatát a miniszterelnök elé. (4) A közigazgatási minőségpolitikáért és személyzetpolitikáért felel ős miniszter által vezetett minisztérium közigazgatási államtitkára a miniszter és a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára javaslatának megküldését ől számított tizenöt napon belül kifogássa l élhet. A kifogás tényéről és a kifogásolt személyr ől a közigazgatási min őségpolitikáért és személyzetpolitikáért felel ős miniszter által vezetett minisztérium közigazgatási államtitkára a miniszterelnököt a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára útján tájékoztatja. [(10)](11) A Kttv (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép : (1) A minisztérium helyettes államtitkára e tisztségér ől a miniszter, a Miniszterelnöki Kormányiroda helyettes államtitkára a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára útján a miniszterelnökhöz intézett írásbeli nyilatkozatával bármikor lemondhat. (2) A minisztérium helyettes államtitkára lemondása esetén a megbízatás megszűnésének id őpontját a miniszter, a Miniszterelnöki Kormányiroda helyettes államtitkára esetén a Miniszterelnök i Kormányiroda közigazgatási államtitkárának javaslatára a miniszterelnök határozza meg azzal, hog y az nem lehet kés őbbi a lemondásnak a miniszterelnökkel való közlését követ ő harmincadik napnál. A lemondási idő a megbízatás megsz űnését követő napon kezd ődik. [(11)](12) A Kttv (1)-(3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép : (1) Minisztérium helyettes államtitkára esetében a miniszter, a Miniszterelnöki Kormányiroda

6 6 helyettes államtitkára esetében a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára bármiko r javaslatot tehet a miniszterelnöknek a helyettes államtitkár e tisztségéb ől történő felmentésére. A felmentést nem kell megindokolni. A helyettes államtitkár felmentésére egyebekben a 218. (2)-(5 ) bekezdését kell alkalmazni. (2) Ha a helyettes államtitkár az összeférhetetlenségét a kinevezését ől számított harminc napon belül nem szünteti meg, vagy a tisztsége gyakorlása során vele szemben összeférhetetlenségi ok merül fel, a miniszterelnök a minisztérium helyettes államtitkára esetében a miniszter, a Miniszterelnök i Kormányiroda helyettes államtitkára esetében a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatás i államtitkárának javaslatára az indítvány kézhezvételét ől számított harminc napon belül dönt az összeférhetetlenség kérdésében. (3) Ha a helyettes államtitkár kormányzati szolgálati jogviszonya a 221. (1) bekezdés a)-b) vagy d) pontja, illetve (2) bekezdés a)-b) pontja alapján sz űnik meg, a megbízatás megszűnésének tényét a minisztérium helyettes államtitkára esetében a miniszter, a Miniszterelnöki Kormányiroda helyette s államtitkára esetében a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkárának el őterjesztésére a miniszterelnök állapítja meg." [(12)](13) A Kttv (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép : (5) Minisztériumban a miniszter, a Miniszterelnöki Kormányirodán a Miniszterelnök i Kormányiroda közigazgatási államtitkára köteles kezdeményezni a miniszterelnöknél a helyette s államtitkár felmentését, ha a helyettes államtitkár az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötte, é s rendelkezik az öregségi teljes nyugdíjhoz szükséges szolgálati id ővel. [(13)](14) A Kttv. Átmeneti rendelkezések alcíme a következ ő 260/C. -sal egészül ki : 260/C. E törvénynek a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról, valamint egye s kapcsolódó törvények módosításáról szóló évi... törvénnyel megállapított 69. (8) bekezdését, 74. (2) bekezdését, 107. (2) és (2a) bekezdését a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló évi... törvény hatálybalépésé t követ ő jogviszony megszüntetésekre, illetve megsz űnésekre kell alkalmazni. [(14)](15) A Kttv. a) 8. (4) bekezdésében a minisztériumban szövegrész helyébe a minisztériumban, valamint a Miniszterelnöki Kormányirodán szöveg, b) 55. (1) bekezdésében a közigazgatási min őségpolitikáért és személyzetpolitikáért felel ős miniszter szövegrész helyébe a miniszterelnök, az általa kijelölt miniszter vagy miniszterek, vagy a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára szöveg, c) 203. (1) és (2) bekezdésében, (9) bekezdés a) és c) pontjában a kormányzati tevékenysé g összehangolásáért felel ős miniszter szövegrész helyébe a közigazgatási min őségpolitikáért é s személyzetpolitikáért felel ős miniszter szöveg, d) 214. (2) bekezdésében a közigazgatási min őségpolitikáért és személyzetpolitikáért felel ős miniszter által vezetett minisztérium közigazgatási államtitkárának szövegrész helyébe a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkárának szöveg, e) 219. (5) és (6) bekezdésében az alapján szövegrész helyébe az alapján, a Miniszterelnök i Kormányiroda közigazgatási államtitkára esetében a közigazgatási min őségpolitikáért és személyzetpolitikáért felel ős miniszter véleményének kikérésével és egyetértésével szöve g lép.

7 Módosítópont sorszáma : 9. Törvényjavaslat érintett rendelkezése : 33. (2) bekezdé s (2) Az Nftv. 64. (3) bekezdése [nyitó szövegrésze] helyébe a következ ő rendelkezés lép : 7 (3) A miniszter felsőoktatás-fejlesztéssel kapcsolatos a tudománypolitika koordinációjáért felelő s miniszter közreműködésével ellátott feladatai : a) a felsőoktatás rendszere fejlesztési terveinek elkészíttetése, beleértve a középtávú fejlesztési tervet, b) a fels őoktatásban jelentkez ő képzési, oktatási problémák vizsgálata, megoldások kidolgoztatása, az országos hallgatói kompetenciamérés szakmai feltételeinek megteremtése, c) a fels őoktatásban folyó kutatásokhoz szükséges szervezeti és anyagi feltételek biztosítása, d) új képzési, oktatási módszerek, megoldások, szervezeti formák, az intézményi hálózatfejlesztése k támogatása, e) a felsőoktatási szakképzésben, az alapképzésben és a mesterképzésben a képzési szakok szerkezetének felülvizsgálata, fi a fels őoktatás és a gazdaság kapcsolatának legalább háromévenkénti értékelése. Módosítópont sorszáma : 10. Törvényjavaslat érintett rendelkezése: 33. (7) bekezdés (7) Az Nftv. 63. alcíme a következő 104/F. -sal egészül ki : 104/F. A miniszter a fels őoktatási intézmények működésével kapcsolatos eljárásaiban az agrártudományok és a műszaki tudományok tudományterületen, valamint az agrár, gazdaságtudományok, informatika, műszaki képzési területen folytatott fels őoktatási tevékenység vonatkozásában a tudománypolitika koordinációjáért felelős miniszter közreműködésével dönt. Módosítópont sorszáma : 11. Törvényjavaslat érintett rendelkezése : 35. (1) bekezdés 35. (1) A honvédek jogállásáról szóló évi CCV. törvény (a továbbiakban : Hjt.) 58/A. -a helyébe a következő rendelkezés lép : 58/A. (1) Szünetel az állomány tagjának szolgálati viszonya, ha a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló évi XLIII. törvény szerinti[miniszter által vezetett minisztériumba] szakmai vezetővé vagy államtitkárrá nevezik ki. A szünetelés a szakmai vezet ővé vagy államtitkárrá való kinevezést ől a megbízatás megszűnéséig tart. (2) A 46. (1) bekezdésében meghatározott eseteken túl, a szünetelés időtartamára további külön munkáltatói döntés nélkül rendelkezési állományba tartozik az állomány (1) bekezdés alá tartoz ó tagja.

8 8 (3) Ha törvény eltérően nem rendelkezik, a szünetelés időtartama alatt az állomány tagja a szolgálati viszonyból származó jogait nem gyakorolhatja, részére e törvény alapján illetmény nem folyósítható, a szolgálati viszonyával kapcsolatos kötelezettségek őt nem terhelik. Ha a szünetelésre a próbaidő alatt kerül sor, a szünetelés tartama a próbaid őbe nem számít be. (4) Az állomány (2) bekezdés szerinti rendelkezési állományba tartozó tagja esetén a mérlegelést nem igényl ő munkáltatói döntések meghozatalára a központi személyügyi szerv jogosult." Módosítópont sorszáma : 12. Törvényjavaslat érintett rendelkezése : 35. (3) bekezdés e (3) A Hjt. 68. (1) bekezdés d) pontja helyébe a következ ő rendelkezés lép : (E törvény erejénél fogva sz űnik meg az állomány tagjának szolgálati viszonya) d) [a miniszter által vezetett minisztériumba kinevezett szakmai vezet ő és államtitkár]az 58/A. -ban foglaltak kivételével állami vezetővé történ ő kinevezésével, Módosítópont sorszáma : 13. Törvényjavaslat érintett rendelkezése: 42. (6) bekezdé s Módosítás jellege :módosítá s (6) Hatályát veszti az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 39. (1) bekezdésében a, valamint a kormányzati tevékenység összehangolásáért felel ős minisztert szövegrész. II. Rész Módosítópont sorszáma : 14. Módosítás jellege : nyelvhelyességi és szerkesztési módosítá s Érintett törvényhely Szövegrész a javaslatban Szövegrész helyesen 1. 5., építés-hatósági építéshatóság i 10., 11., 12. (1)-4. (4)a) 12. (2) 5. (1), (l a), (lb), 12. (3) - 5. (3) kétszer,

9 12. (4) (2), 12. (5) (3a), 12. (6) a), b), c), d), e), 14., 16., 17., 19. b) 21. n), 27., (3) - 5. (3) érdek-képviseletek érdekképviselete k (14) - 260/C. jogviszony jogviszony - megszüntetésekre megszüntetésekre (2) - 58/B. albérleti díj albérletidíj - hozzáj árulás hozzáj árulás 9 INDOKOLÁ S 1. Nyelvhelyességi és jogtechnikai jellegű pontosítás. 2. Nyelvhelyességi és jogtechnikai jellegű pontosítás. 3. Az egymással elválaszthatatlanul összefügg ő módosítási javaslatok a központi államigazgatás i szervek általánosításával tesznek javaslatot a hivatásos jogviszony szünetelésére a központ i államigazgatási szervekr ől, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szól ó évi XLIII. törvény szerinti állami vezet ői kinevezés esetén. 4. Nyelvhelyességi és jogtechnikai jellegű pontosítás. 5. Nyelvhelyességi és jogtechnikai jellegű pontosítás. 6. Nyelvhelyességi és jogtechnikai jellegű pontosítás. 7. Nyelvhelyességi és jogtechnikai jelleg ű pontosítás. 8. Nyelvhelyességi és jogtechnikai jelleg ű pontosítás. 9. Nyelvhelyességi és jogtechnikai jelleg ű pontosítás. 10.Nyelvhelyességi és jogtechnikai jelleg ű pontosítás. 11. Az egymással elválaszthatatlanul összefügg ő módosítási javaslatok a központi államigazgatás i szervek általánosításával tesznek javaslatot a hivatásos jogviszony szünetelésére a központ i államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló évi XLIII. törvény szerinti állami vezet ői kinevezés esetén.

10 Az egymással elválaszthatatlanul összefügg ő módosítási javaslatok a központi államigazgatás i szervek általánosításával tesznek javaslatot a hivatásos jogviszony szünetelésére a központ i államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szól ó évi XLIII. törvény szerinti állami vezetői kinevezés esetén. 13. Nyelvhelyességi és jogtechnikai jellegű pontosítás. 14. Nyelvhelyességi és jogtechnikai jellegű pontosítás. Budapest, május 10. Tisztelettel : Hende Csaba elnök

k) 23. (5) bekezdésében az az agrárpolitikáért felelős szövegrész helyébe az a szöveg, 22.

k) 23. (5) bekezdésében az az agrárpolitikáért felelős szövegrész helyébe az a szöveg, 22. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 2. (T/14.) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 67. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 67. szám MAGYAR KÖZLÖNY 67. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2018. május 17., csütörtök Tartalomjegyzék 2018. évi V. törvény Magyarország minisztériumainak felsorolásáról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról

Részletesebben

Országgy űlés Hivatal a. Irományszám : Á4 Érkezett : 2018 MÁJ 09.

Országgy űlés Hivatal a. Irományszám : Á4 Érkezett : 2018 MÁJ 09. ORSZÁGGY ŰLÉSI KÉPVISEL Ő Országgy űlés Hivatal a Irományszám : Á4 t Érkezett : 2018 MÁJ 09. Törvény kezdeményezés e Kövér László, az Országgyűlés elnöke részére Helyben Tisztelt Elnök úr! Az Alaptörvény

Részletesebben

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXLV. ÉVFOLYAM 6. SZÁM június 29.

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXLV. ÉVFOLYAM 6. SZÁM június 29. CXLV. ÉVFOLYAM 6. SZÁM 2018. június 29. A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal Jogszabályok 2018. évi V. törvény Magyarország minisztériumainak felsorolásáról, valamint egyes

Részletesebben

A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény

A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény Státusz Jogszabály címe Megjelent Hatály Tárgy új 2018. évi V. MK 67. szám törvény Magyarország minisztériumainak felsorolásáról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról 2018.05.17. 2018.05.18.

Részletesebben

valamint az elektronikus hírközlésrá7 szóló évi C. törvény módosításáról szóló T/12714.

valamint az elektronikus hírközlésrá7 szóló évi C. törvény módosításáról szóló T/12714. Iromány száma : T/12714/ /{ Benyújtás dátuma : 2016. november 17. Az Országgy űlés Törvényalkotási bizottsága Címzett : Kövér László, az Országgy űlés elnöke Érkezett : 2016 tiov 1 7. Benyújtó : Dr. Gulyás

Részletesebben

Iromány száma : T/12923/ 6 Benyújtás dátuma : december 1. n. 'ti: 1 CL, :I,. ', 'í

Iromány száma : T/12923/ 6 Benyújtás dátuma : december 1. n. 'ti: 1 CL, :I,. ', 'í Iromány száma : T/12923/ 6 Benyújtás dátuma : 2016. december 1. Az Országgy űlé s Törvényalkotási bizottsága n. 'ti: 1 CL, :I,. ', 'í Címzett : Kövér László, az Országgy űlés elnöke Benyújtó : Dr. Gulyás

Részletesebben

Iromány száma : T/12339/.. Benyújtás dátuma : október 20. Országgy űlés Hivatala

Iromány száma : T/12339/.. Benyújtás dátuma : október 20. Országgy űlés Hivatala Iromány száma : T/12339/.. Benyújtás dátuma : 2016. október 20. Az Országgy űlés Törvényalkotási bizottsága Irományszám : 1 / VS59 g Érkezett : 2016 OKT 20. Címzett : Kövér László, az Országgy űlés elnöke

Részletesebben

A Honvédelmi és rendészeti bizottság jelentés e

A Honvédelmi és rendészeti bizottság jelentés e Az Országgy űlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága Országgyűlés Hivatal a lrományszáfh : 5 \)U Q Érkezett: 2015 JÓN Kijelölt bizottsál A Honvédelmi és rendészeti bizottság jelentés e a Nemzeti Közszolgálati

Részletesebben

Iromány száma: T/710/15. Benyújtás dátuma: :34. Parlex azonosító: 1FDUGUU10004

Iromány száma: T/710/15. Benyújtás dátuma: :34. Parlex azonosító: 1FDUGUU10004 Iromány száma: T/710/15. Benyújtás dátuma: 2018-07-16 09:34 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: 1FDUGUU10004 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Egységes javaslat

Részletesebben

(3) A mentelmi jog felfüggesztésére irányuló ügyben a Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottság el őadója,

(3) A mentelmi jog felfüggesztésére irányuló ügyben a Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottság el őadója, Q yy űlcs Hivatala t 2a13 MÁJ L ÚJ VÁLTOZAT a T/11267. számú törvényjavaslat helyett ORSZÁGGY Ű LÉSI KÉPVISELŐ Képviselői önálló indítvány 2013. évi.... törvény az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI.

Részletesebben

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/6353.) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata.

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/6353.) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/6353.) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

Itortts,~rrtn : 30/9 1. Érkezett: 2 X35 a' Tisztelt Elnök Úr!

Itortts,~rrtn : 30/9 1. Érkezett: 2 X35 a' Tisztelt Elnök Úr! kl LE't 'v'tt ; ;: f livatala Itortts,~rrtn : 30/9 1 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Érkezett: 2 X35 a' 2.7 Összegző módosító javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt

Részletesebben

Iromány száma: T/3294/7. Benyújtás dátuma: :32. Parlex azonosító: WMEHJTNY0003

Iromány száma: T/3294/7. Benyújtás dátuma: :32. Parlex azonosító: WMEHJTNY0003 Iromány száma: T/3294/7. Benyújtás dátuma: 2018-11-22 14:32 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: WMEHJTNY0003 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Dr. Bajkai

Részletesebben

Iromány száma: T/3354/13. Benyújtás dátuma: :46. Parlex azonosító: 1J96BYUB0005

Iromány száma: T/3354/13. Benyújtás dátuma: :46. Parlex azonosító: 1J96BYUB0005 Iromány száma: T/3354/13. Benyújtás dátuma: 2018-12-06 18:46 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: 1J96BYUB0005 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Dr. Bajkai

Részletesebben

Budapest, március

Budapest, március A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA @R.SZ.'Y. :,`.~ Érkezett : 2011 HARC 1. 0. T/2241/19. számú EGYSÉGES JAVASLAT a köztisztvisel ők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény módosításáról szóló T/2241. számú

Részletesebben

0 gyűlés Hivatala. Iromány- zám : " TI X00%,.L -4 É UQtt: 2016 ÁPR 2 1. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Összegző módosító javasla t

0 gyűlés Hivatala. Iromány- zám :  TI X00%,.L -4 É UQtt: 2016 ÁPR 2 1. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Összegző módosító javasla t 0 gyűlés Hivatala Iromány- zám : " TI X00%,.L -4 É UQtt: 2016 ÁPR 2 1 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Összegző módosító javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök

Részletesebben

Jro *Za. %l s sz s G. Érkezett : 2011 MÁJ 2 O évi... törvény. egyes jogállási törvényeknek az Alaptörvénnyel összefügg ő

Jro *Za. %l s sz s G. Érkezett : 2011 MÁJ 2 O évi... törvény. egyes jogállási törvényeknek az Alaptörvénnyel összefügg ő t.jf á55 it: YtlVdt a Jro *Za. %l s sz s G Érkezett : 2011 MÁJ 2 O. ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Képvisel ői önálló indítvány 2011. évi... törvény egyes jogállási törvényeknek az Alaptörvénnyel összefügg ő

Részletesebben

Frkezett : 2010 WC'.? 2 4. Iromány száma : T/12728/ A L\ Benyújtás dátuma : november 24.

Frkezett : 2010 WC'.? 2 4. Iromány száma : T/12728/ A L\ Benyújtás dátuma : november 24. CRvZ -ívgy i L ti 1.. L Frkezett : 2010 WC'.? 2 4. Iromány száma : T/12728/ A L\ Benyújtás dátuma : 2016. november 24. Az Országgy űlé s Törvényalkotási bizottsága Címzett : Kövér László, az Országgyűlés

Részletesebben

módosító javaslato t

módosító javaslato t ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ (hszaggyiilés Htvarat a románysz^ gin : ( S-a() Érkezett : 2015 JuN 1 1. Módosító javaslat Kövér László úrna k az Országgyűlés elnökének Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az egyes házszabályi

Részletesebben

2014. évi... törvény Érkenut: 7014 MI-.J 0 B.

2014. évi... törvény Érkenut: 7014 MI-.J 0 B. lrr in}}t Oí'ezággyiilés Hivatnia 11 / m 2014. évi.... törvény Érkenut: 7014 MI-.J 0 B. Országgy űlési képviselők, a Kormány tagjai és az államtitkárok kötelez ő vagyongyarapodási vizsgálatáró l 1. Az

Részletesebben

Iromány száma : T/332/4 4 Benyújtás dátuma : június 14.

Iromány száma : T/332/4 4 Benyújtás dátuma : június 14. Iromány száma : T/332/4 4 Benyújtás dátuma : 2018. június 14. Az Országgy ű lé s Törvényalkotási bizottsága ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA Címzett : Kövér László, az Országgyű lés elnöke Érkezett : 2018 JúN 14,

Részletesebben

Iromány száma : T/12899/ A 3 Benyújtás dátuma: december., Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Érkezctr 201E DEC v 2.

Iromány száma : T/12899/ A 3 Benyújtás dátuma: december., Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Érkezctr 201E DEC v 2. Iromány száma : T/12899/ A 3 Benyújtás dátuma: 2016. december., Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága r\- SI, GG Y 1JL k ;:, Érkezctr 201E DEC v 2. Címzett: Kövér László, az Országgy űlés elnöke Tárgy

Részletesebben

irományszám- T I Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Érkezett: 2015 JÚN 2 2. Ezysézes javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére

irományszám- T I Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Érkezett: 2015 JÚN 2 2. Ezysézes javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére y, db, 1 n ala a Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága irományszám- T I L, gs'5 I Érkezett: 2015 JÚN 2 2. Ezysézes javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr! Az egyes

Részletesebben

Kormányforma Magyarországon. A Kormány funkciói, felelőssége

Kormányforma Magyarországon. A Kormány funkciói, felelőssége Kormányforma Magyarországon. A Kormány funkciói, felelőssége Kötelező irodalom: Előadásvázlat(http://alkjog.elte.hu/?page_id=7016) Kijelölt joganyag(ld. az előadásvázlat végén) 2017. október 27. ELTE ÁJK

Részletesebben

Tisztelt Elnök Úr! egyes adminisztratív kötelezettségek megszüntetésével összefüggő törvénymódosításokról

Tisztelt Elnök Úr! egyes adminisztratív kötelezettségek megszüntetésével összefüggő törvénymódosításokról Országgyűlés Hivatal a Irományszám : Érkezett: 2016 ÁPR 21. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Összegző módosító javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr! A Törvényalkotási

Részletesebben

Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslat

Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslat Iromány száma: T/3353/24. Benyújtás dátuma: 2018-11-21 10:13 Az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága Parlex azonosító: 7WGTUASH0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Dr. Vejkey Imre,

Részletesebben

Országgy űlés Hivatal a. Irományszám : l. Érkezett : 2015 JúN 2 2. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Egységes javaslat

Országgy űlés Hivatal a. Irományszám : l. Érkezett : 2015 JúN 2 2. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Egységes javaslat Országgy űlés Hivatal a Irományszám : l L1 $ 2. 111-1- Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Érkezett : 2015 JúN 2 2. Egységes javaslat Kövér László ár, az Országgy űlés elnöke részére Tisztelt Elnök

Részletesebben

Iromány száma: T/710. Benyújtás dátuma: :27. Parlex azonosító: NHE3459J0001

Iromány száma: T/710. Benyújtás dátuma: :27. Parlex azonosító: NHE3459J0001 Iromány száma: T/710. Benyújtás dátuma: 2018-06-26 21:27 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: NHE3459J0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó:

Részletesebben

Módosító javaslat A szociális igazgatásról és szociális [ellátásról]ellátásokról szóló évi III. törvény módosítása

Módosító javaslat A szociális igazgatásról és szociális [ellátásról]ellátásokról szóló évi III. törvény módosítása Iromány száma: T/15558/4. Benyújtás dátuma: 2017-05-18 15:18 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: 5GWVLWZC0003 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Varga Gábor (Fidesz) Jogszabályi

Részletesebben

[4. A központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló XLIII. törvény módosítása

[4. A központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló XLIII. törvény módosítása Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/3291.) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

Összegző módosító javaslat

Összegző módosító javaslat Iromány száma: T/3628/6. Benyújtás dátuma: 2018-12-06 20:09 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: UVJXJB4W0007 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Dr. Bajkai

Részletesebben

A Fenntartható fejl ődés bizottsága jelentése

A Fenntartható fejl ődés bizottsága jelentése Az Országgy űlés Fenntartható fejlődés bizottsága Kapcsolódó bizottság A Fenntartható fejl ődés bizottsága jelentése az épített környezet alakításáról és védelmér ől szóló 1997. évi LxXVIII. törvénynek

Részletesebben

épjtílétib'lz ototiság jelenitése,. törvényjavasla t (T/5052. szám) részletes vitájáró l Tisztelt Elnök Úr!

épjtílétib'lz ototiság jelenitése,. törvényjavasla t (T/5052. szám) részletes vitájáró l Tisztelt Elnök Úr! Országgy űlés Hivatal a Irományszám : -v I sc '- 1 5 Az Országgyűlés Népjóléti bizottsága Érkezett 2015 JÚN 1 7. Kijelölt bizottság épjtílétib'lz ototiság jelenitése,. törvényjavasla t (T/5052. szám) részletes

Részletesebben

Összegző módosító javaslat

Összegző módosító javaslat Iromány száma: T/12720/11. Benyújtás dátuma: 2016-11-24 15:01 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: 7I2H7HC40003 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Dr. Gulyás

Részletesebben

Összegző módosító javaslat

Összegző módosító javaslat Iromány száma: T/3633/5. Benyújtás dátuma: 2018-12-06 17:59 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: TBTIZFUQ0003 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Dr. Bajkai

Részletesebben

Érkezet i')v évi... törvény

Érkezet i')v évi... törvény .al Xti-. ECCmXánysZá"m: j oz- 1( 3 Érkezet. 2012 i')v 2 3. ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Képviselői önálló indítvány 2012. évi... törvény egyes törvényeknek az Országgy űléssel, valamint az önkormányzatokkal

Részletesebben

Iromány száma: T/12720/12. Benyújtás dátuma: :01. Parlex azonosító: 1KF52J470003

Iromány száma: T/12720/12. Benyújtás dátuma: :01. Parlex azonosító: 1KF52J470003 Iromány száma: T/12720/12. Benyújtás dátuma: 2016-11-24 15:01 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: 1KF52J470003 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Dr. Gulyás

Részletesebben

Érkezett : 7014.JUN 2 0. Tisztelt Elnök Úr!

Érkezett : 7014.JUN 2 0. Tisztelt Elnök Úr! ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Kövér László úrnak, az Országgyűlés elnökének Helyben xszkgayűlés Hiиatzta i г iэmcnytizг*m, з ~ л Érkezett : 7014.JUN 2 0. Tisztelt Elnök Úr! Módosító iavaslat Az egyes házszabályi

Részletesebben

ÉrketQ t: 2013SNT D3. 2013. évi... törvény

ÉrketQ t: 2013SNT D3. 2013. évi... törvény Országgyűlési képvisel ő ÉrketQ t: 2013SNT D3. Képviselői önálló indítvány 2013. évi... törvény a közszolgálati tisztvisel őkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény é s a munka törvénykönyvér ől szóló 2012.

Részletesebben

T/6960/69. szám. Az Országgyűlés. az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló T/6960. számú törvényjavaslat.

T/6960/69. szám. Az Országgyűlés. az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló T/6960. számú törvényjavaslat. T/6960/69. szám ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA Érkezett : 2012 JÚN 06. Az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának Foglalkoztatási és munkaügy i bizottságának második kiegészít ő ajánlás a az egyes egészségügyi

Részletesebben

NEM NYILVÁNOS A KORMÁNY VÉGLEGES ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI évi törvény. a kormányzati igazgatásról

NEM NYILVÁNOS A KORMÁNY VÉGLEGES ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI évi törvény. a kormányzati igazgatásról 2018. évi törvény a kormányzati igazgatásról Az Országgyűlés a korszerű és hatékony kormányzati igazgatási szervezetrendszer kialakítása, a nemzetet magas színvonalon szolgáló kormányzati tisztségviselők

Részletesebben

Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslat

Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslat Iromány száma: T/2935/2. Benyújtás dátuma: 2018-11-06 10:21 Az Országgyűlés Külügyi bizottsága Parlex azonosító: DXBAWU5Z0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Németh Zsolt, Elnök

Részletesebben

I. Rész 25. (3) A különadó alapjának 9. szerint meghatározott összegé t

I. Rész 25. (3) A különadó alapjának 9. szerint meghatározott összegé t Iromány száma : T/13159J Benyújtás dátuma : 2016. december 7. Az Országgy űlés Törvényalkotási bizottsága Címzett : Kövér László, az Országgyűlés elnöke Lrkezett : 2016 ö. 0 ' Benyújtó : Dr. Gulyás Gergely,

Részletesebben

T/13049/... Tisztelt Elnök Úr!

T/13049/... Tisztelt Elnök Úr! ;`fá'41`& léd"~ 1n3ṙ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISEL Ő NCV 2.O. T/13049/... Módosító javaslat Dr. Kövér László az Országgy űlés Elnöke részér e Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló

Részletesebben

T/5145. számú törvényjavaslat. az állami vezetői juttatások csökkentésével összefüggésben egyes törvények módosításáról

T/5145. számú törvényjavaslat. az állami vezetői juttatások csökkentésével összefüggésben egyes törvények módosításáról MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/5145. számú törvényjavaslat az állami vezetői juttatások csökkentésével összefüggésben egyes törvények módosításáról Előadó: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapest,

Részletesebben

: 2010 OKT 2 9. országgyűlési képvisel ő Képvisel ői önálló indítvány

: 2010 OKT 2 9. országgyűlési képvisel ő Képvisel ői önálló indítvány :Érk@tett : 2010 OKT 2 9. Képvisel ői önálló indítvány 2010. évi... törvény a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény módosításáról 1. A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992.

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA augusztus 16., hétfõ. Tartalomjegyzék. 229/2010. (VIII. 16.) Korm.

MAGYAR KÖZLÖNY szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA augusztus 16., hétfõ. Tartalomjegyzék. 229/2010. (VIII. 16.) Korm. MAGYAR KÖZLÖNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2010. augusztus 16., hétfõ 133. szám Tartalomjegyzék 229/2010. (VIII. 16.) Korm. rendelet 69/2010. (VIII. 16.) ME határozat 70/2010. (VIII. 16.) ME határozat

Részletesebben

2006, évi.... törvény a közszférában foglalkoztatottak jogviszonyáról szóló törvények módosításáról 1. (1) A köztisztviselők jogállásáról szóló

2006, évi.... törvény a közszférában foglalkoztatottak jogviszonyáról szóló törvények módosításáról 1. (1) A köztisztviselők jogállásáról szóló országgyű S Hfvafiala A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA Irományszám : 1 lsec É : 1006 JúN 2 3 T/366. számú törvényjavaslat a közszférában foglalkoztatottak jogviszonyáról szóló törvények módosításáról Előadó

Részletesebben

Bizottsági módosító javaslat. Kövér László ú r az Országgyűlés Elnök e részére. Helyben. Tisztelt Elnök Úr!

Bizottsági módosító javaslat. Kövér László ú r az Országgyűlés Elnök e részére. Helyben. Tisztelt Elnök Úr! OKTATÁSI, TUDOMÁNYOS ÉS KUTATÁSI BIZOTTSÁG Bizottsági módosító javaslat Kövér László ú r az Országgyűlés Elnök e részére Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottsága

Részletesebben

" --rt(o évi törvén y

 --rt(o évi törvén y " --rt(o.5415 LrkGze. :z : 2013 Jura 0 c. L 2013. évi törvén y a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaságról szóló 2001. évi XX. törvény és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény módosításáról

Részletesebben

A Kormány. /2006. ( ) Korm. rendelete. a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézetről

A Kormány. /2006. ( ) Korm. rendelete. a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézetről Melléklet a 13469-1/2006.-SZMM számú kormány-előterjesztéshez A Kormány /2006. ( ) Korm. rendelete a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézetről A Kormány az Alkotmány 35. -a (2) bekezdésében megállapított

Részletesebben

Módosítópont sorszáma: 2. Törvényjavaslat érintett rendelkezése: 2. (2) bekezdés - Szftv. 5/A. (6) bekezdés Módosítás jellege: módosítás

Módosítópont sorszáma: 2. Törvényjavaslat érintett rendelkezése: 2. (2) bekezdés - Szftv. 5/A. (6) bekezdés Módosítás jellege: módosítás Iromány száma: T/17957/5. Benyújtás dátuma: 2017-11-07 13:58 Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága Parlex azonosító: 6AEK2USL0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Bánki Erik, Elnök

Részletesebben

Pikkelt : 2010 DEC ' IO0 1. T/1665/

Pikkelt : 2010 DEC ' IO0 1. T/1665/ OF gy iiés Hivatala 9 ORSZÁGGYŰLÉS SZÁMVEVŐSZÉKI ÉS Pikkelt : 2010 DEC ' IO0 1. KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGA T/1665/ bizottsági módosító javaslat Dr. Kövér László ú r az Országgyűlés elnöke részére Helyben

Részletesebben

törvényjavaslat a Magyar Köztársaság minisztériumainak felsorolásáról

törvényjavaslat a Magyar Köztársaság minisztériumainak felsorolásáról Új változat a T/57 helyett 4n1v.3? 3Y T ~ G4 2006 MAJ 3 0. T/.... számú törvényjavaslat a Magyar Köztársaság minisztériumainak felsorolásáról Budapest, 2006. május 2006. évi... törvény a Magyar Köztársaság

Részletesebben

Orszk: Yi c~ i7 z111 V,i' 3 i73 : 1\T-d' /f/ '::L 0 6. I3akqct : Tisztelt Elnök Úr!

Orszk: Yi c~ i7 z111 V,i' 3 i73 : 1\T-d' /f/ '::L 0 6. I3akqct : Tisztelt Elnök Úr! Orszk: is Hivatal a Yi c~ i7 z111 V,i' 3 i73 : 1\T-d' /f/4 4 0 I3akqct : 2010 '::L 0 6. Országgy űlés képviselő Módosító javaslat! Dr. Schmitt Pál úrna k az Országgyűlés elnöke részére Helyben Tisztelt

Részletesebben

Magyar joganyagok évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 2. oldal k) az éves központi költségvetés tervezésekor benyújtja

Magyar joganyagok évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 2. oldal k) az éves központi költségvetés tervezésekor benyújtja Magyar joganyagok - 2018. évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 1. oldal 2018. évi XLVIII. törvény a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenntartói jogait érintő egyes törvények módosításáról

Részletesebben

Iromány száma: T/3637/7. Benyújtás dátuma: :32. Parlex azonosító: 1NUH2DSF0005

Iromány száma: T/3637/7. Benyújtás dátuma: :32. Parlex azonosító: 1NUH2DSF0005 Iromány száma: T/3637/7. Benyújtás dátuma: 2018-12-06 19:32 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: 1NUH2DSF0005 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Dr. Bajkai

Részletesebben

2014. évi... törvény. Országgyűlési képviselők, a Kormány tagjai és az államtitkárok kötelező vagyongyarapodási vizsgálatáró l

2014. évi... törvény. Országgyűlési képviselők, a Kormány tagjai és az államtitkárok kötelező vagyongyarapodási vizsgálatáró l _., Tj418a n 2014. évi.... törvény É keze+t : 2014 ÜK -i 31. Országgyűlési képviselők, a Kormány tagjai és az államtitkárok kötelező vagyongyarapodási vizsgálatáró l 1. Az Országgyűlés e törvény hatálybalépését

Részletesebben

Irományszám : Érkezte 2015 JúN 2 6. Tisztelt Elnök Úr!

Irományszám : Érkezte 2015 JúN 2 6. Tisztelt Elnök Úr! ürszdggyiíles Mívatale Irományszám : Tl5Wt ~ 'C" Érkezte 2015 JúN 2 6. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Összegz ő módosító javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök

Részletesebben

Országg y űlés. Érkezett : 1416 ÁPR 1 Q. Tisztelt Elnök Úr!

Országg y űlés. Érkezett : 1416 ÁPR 1 Q. Tisztelt Elnök Úr! Az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága Országg y űlés ' om Hivatala :nysz $m : Érkezett T ^ cc 6 ' : 1416 ÁPR 1 Q Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javasla t Kövér László úr, az Országgy űlés

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 156. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 156. szám MAGYAR KÖZLÖNY 156. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2017. szeptember 25., hétfő Tartalomjegyzék 2017. évi CV. törvény A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény és a településkép védelméről

Részletesebben

EGYSÉGES JA VASLA T. zárószavazásához

EGYSÉGES JA VASLA T. zárószavazásához ORSZÁGGYÜLÉSI KÉPVISELŐ Ellenjegyezte : 19zk'S I A Érkezett:?~ Z DE 14. T/9243/. sz. EGYSÉGES JA VASLA T egyes törvényeknek az Országgyűléssel, valamint az önkormányzatokkal összefüggő módosításáról szóló

Részletesebben

Budapest, február

Budapest, február A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNY A T/2241. számú törvényjavaslat a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény módosításáról Előadó: Dr. Navracsics Tibo r közigazgatási és igazságügyi miniszter

Részletesebben

1. A kormánymegbízott

1. A kormánymegbízott 1. A kormánymegbízott 4. (1) A kormánymegbízott a Kormányhivatal vezetőjeként: a) Vezeti a Kormányhivatalt, gyakorolja annak feladat- és hatásköreit; b) Ellátja a költségvetési szerv vezetőjének hatáskörébe

Részletesebben

Iromány száma: T/406/8. Benyújtás dátuma: :02. Parlex azonosító: JBW6ABOB0006

Iromány száma: T/406/8. Benyújtás dátuma: :02. Parlex azonosító: JBW6ABOB0006 Iromány száma: T/406/8. Benyújtás dátuma: 2018-06-28 12:02 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: JBW6ABOB0006 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Hende Csaba,

Részletesebben

2012. évi... törvény. tiszteletdíjáról szóló 1994. évi LXIV. törvény módosítása

2012. évi... törvény. tiszteletdíjáról szóló 1994. évi LXIV. törvény módosítása É kozett: 202 DE 21. 2012. évi... törvény egyes törvényeknek, az.országgy űléssel, valamint az önkormányzatokkal összefügg ő módosításáról * 1. A polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és

Részletesebben

t)rszág~yíi( Hivatal a ItomínXsz ; 1011 DEC 1 SZÁMVEVŐSZÉKI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁG

t)rszág~yíi( Hivatal a ItomínXsz ; 1011 DEC 1 SZÁMVEVŐSZÉKI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁG ItomínXsz t)rszág~yíi( Hivatal a SZÁMVEVŐSZÉKI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁG ; 1011 DEC 1 Módosító javaslat Dr. Kövér László az Országgyűlés elnöke részére Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az Országgyűlés Számvevőszéki

Részletesebben

k xk tt : 2011 GKT 2 C. Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t

k xk tt : 2011 GKT 2 C. Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t ORSZÁGGY ŰLÉSI KÉPVISELŐ Módosító javaslat Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Helyben k xk tt : 2011 GKT 2 C. Tisztelt Elnök Úr! Az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények

Részletesebben

A Bizottság a törvényjavaslat részletes vitáját december 7-én lezárta.

A Bizottság a törvényjavaslat részletes vitáját december 7-én lezárta. Iromány száma : T/13159/ g Benyújtás dátuma : 2016: december 7. ORSZÁGG úll, Az Országgyű lés Törvényalkotási bizottsága Érkezett. Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó : Dr. Gulyás Gergely,

Részletesebben

Iromány száma: T/12714/ /V Benyújtás dátuma: november. Az Országgy űlés Törvényalkotási bizottsága. ORSLFk(J J r ul,..: : k,

Iromány száma: T/12714/ /V Benyújtás dátuma: november. Az Országgy űlés Törvényalkotási bizottsága. ORSLFk(J J r ul,..: : k, Iromány száma: T/12714/ /V Benyújtás dátuma: 2016. november Az Országgy űlés Törvényalkotási bizottsága ORSLFk(J J r ul,..: : k, Érkezett : 2016 EJOV 18. Címzett : Kövér László, az Országgy űlés elnöke

Részletesebben

lromány szárn : É,ixezött 1015 J űn 1 t Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t

lromány szárn : É,ixezött 1015 J űn 1 t Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t stavv%ii,u ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Fidesz Magyar Polgári Szövetség lromány szárn : É,ixezött 1015 J űn 1 t ` Módosító iavaslat Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére Helyben Tisztelt Elnök Úr!

Részletesebben

2010. évi CXXVI. törvény

2010. évi CXXVI. törvény 2010. évi CXXVI. törvény a fővárosi és megyei kormányhivatalokról, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok kialakításával és a területi integrációval összefüggő törvénymódosításokról Az Országgyűlés

Részletesebben

Országgy űlés Hivatal a Irományszám : 4,2.3! Érkezett: 2016 NOV 15, Tisztelt Elnök Úr!

Országgy űlés Hivatal a Irományszám : 4,2.3! Érkezett: 2016 NOV 15, Tisztelt Elnök Úr! Az Országgyűlé s Kulturális bizottsága Országgy űlés Hivatal a Irományszám : 4,2.3! Érkezett: 2016 NOV 15, Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javasla t benyújtás a Kövér László úr, az Országgy

Részletesebben

Iromány száma: T/3604/7. Benyújtás dátuma: :51. Parlex azonosító: OFWRIAQ90003

Iromány száma: T/3604/7. Benyújtás dátuma: :51. Parlex azonosító: OFWRIAQ90003 Iromány száma: T/3604/7. Benyújtás dátuma: 2018-12-06 17:51 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: OFWRIAQ90003 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Dr. Bajkai

Részletesebben

Iromány száma: T/12723/ 4- Benyújtás dátuma: november ;,o. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. ORSZÁGk-J._.,

Iromány száma: T/12723/ 4- Benyújtás dátuma: november ;,o. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. ORSZÁGk-J._., Iromány száma: T/12723/ 4- Benyújtás dátuma: 2016. november ;,o Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága ORSZÁGk-J._., 1~rkez et' 2016 fíov 3 o. Címzett : Kövér László, az Országgy űlés elnöke Tárgy

Részletesebben

1# +atala 2010OKT évi... törvény. a nyugdíjpénztár-választás szabadságáró l

1# +atala 2010OKT évi... törvény. a nyugdíjpénztár-választás szabadságáró l 1# +atala ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Érkoett : 2010OKT22 Képvisel ői önálló indítvány 2010. évi... törvény a nyugdíjpénztár-választás szabadságáró l 1. A társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 208. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 208. szám MAGYAR KÖZLÖNY 208. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2018. december 21., péntek Tartalomjegyzék 2018. évi CXXV. törvény A kormányzati igazgatásról 35913 2018. évi CXXVI. törvény A pénzügyi közvetítőrendszert

Részletesebben

hatályos

hatályos 163/2019. (VII. 5.) Korm. rendelet az egyes központosított egészségügyi szolgáltatók által nyújtott szolgáltatások igénybevételéről, valamint a külön meghatározott személyek tekintetében fennálló egészségügyi

Részletesebben

BELÜGYMINISZTL--RIUM. DR. PINTÉR SÁNDOR miniszter. Tisztelt Elnök Úr!

BELÜGYMINISZTL--RIUM. DR. PINTÉR SÁNDOR miniszter. Tisztelt Elnök Úr! . OS a~gc' E áe i ieá 9 Ironénysz mjj L g 9 Ő ÉrkQaetI: 2011 DE' 1 5. BELÜGYMINISZTL--RIUM DR. PINTÉR SÁNDOR miniszter Zárószavazás el őtti módosító javaslat Dr. Kövér László Úrna k az Országgy űlés elnöke

Részletesebben

MAGYARORSZÁG KORMÁNYA Érkezett 2013 MÁJ 0 9.

MAGYARORSZÁG KORMÁNYA Érkezett 2013 MÁJ 0 9. ORSZÁUGYÜ LÉS HIVATAL A MAGYARORSZÁG KORMÁNYA Érkezett 2013 MÁJ 0 9. T/10751/7. számú EGYSÉGES JAVASLA T a nemzeti fels őoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvénynek az Alaptörvény negyedi k módosításával

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról

ELŐTERJESZTÉS. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTERE Készült: 2013. április 10-én ELŐTERJESZTÉS a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról 2 Ö S S Z E F O G L A L Ó A

Részletesebben

A Kormány. /2017. ( ) Korm. rendelete. egyes közszolgálati tárgyú kormányrendeletek módosításáról

A Kormány. /2017. ( ) Korm. rendelete. egyes közszolgálati tárgyú kormányrendeletek módosításáról A Kormány /2017. ( ) Korm. rendelete 1. melléklet a. számú előterjesztéshez egyes közszolgálati tárgyú kormányrendeletek módosításáról A Kormány a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény

Részletesebben

2011. évi... törvény. egyes közszolgálati tárgyú törvények módosításáról *

2011. évi... törvény. egyes közszolgálati tárgyú törvények módosításáról * 211 2!. 2011. évi.... törvény egyes közszolgálati tárgyú törvények módosításáról * 1. A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény (a továbbiakban: Ktv.) 17. (2) bekezdése a következő

Részletesebben

61/C. (1) A 2. mellékletben meghatározottak szerinti kiemelt nemzeti emlékhely az állami vagyon részét képezi.

61/C. (1) A 2. mellékletben meghatározottak szerinti kiemelt nemzeti emlékhely az állami vagyon részét képezi. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/15784) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

Iromány száma: T/384/7. Benyújtás dátuma: :23. Parlex azonosító: 1M3V9K140003

Iromány száma: T/384/7. Benyújtás dátuma: :23. Parlex azonosító: 1M3V9K140003 Iromány száma: T/384/7. Benyújtás dátuma: 2018-07-05 12:23 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: 1M3V9K140003 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Dr. Bajkai István,

Részletesebben

I 5 c0/5-3. i oínafiy : zarr. Érkezett : 2Q11 NOV 3 0. Tisztelt Elnök Úr!

I 5 c0/5-3. i oínafiy : zarr. Érkezett : 2Q11 NOV 3 0. Tisztelt Elnök Úr! dl& ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Kövér László az Országgyűlés elnöke részére Helyben i oínafiy : zarr I 5 c0/5-3 Érkezett : 2Q11 NOV 3 0. Módosító javaslat Tisztelt Elnök Úr! A Házszabály 94. -ának (1) bekezdése,

Részletesebben

a központi államigazgatási szervekr ől, valamint a Kormány tagja i és az államtitkárok jogállásáró l

a központi államigazgatási szervekr ől, valamint a Kormány tagja i és az államtitkárok jogállásáró l lronnkí» Urs;',g t~c:s I i vataja $cet.: 2010 1Á 1I' a ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Fidesz Magyar Polgári Szövetség Képvisel őcsoportja Kereszténydemokrata Néppárt Képvisel őcsoportja TI... számú törvényjavasla

Részletesebben

Iromány száma: T/406/9. Benyújtás dátuma: :02. Parlex azonosító: 1JKNU9PO0006

Iromány száma: T/406/9. Benyújtás dátuma: :02. Parlex azonosító: 1JKNU9PO0006 Iromány száma: T/406/9. Benyújtás dátuma: 2018-06-28 12:02 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: 1JKNU9PO0006 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Hende Csaba,

Részletesebben

Országgyűlés Hivatala

Országgyűlés Hivatala Országgyűlés Hivatala Irományszám : 16623 14 d Az Országgyűlé s Törvényalkotási bizottsága Érkezett 2015 NOV o 5. Összegző módosító javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök

Részletesebben

Iromány száma: T/5166/5. Benyújtás dátuma: :08. Parlex azonosító: 67H8YO9X0001

Iromány száma: T/5166/5. Benyújtás dátuma: :08. Parlex azonosító: 67H8YO9X0001 Iromány száma: T/5166/5. Benyújtás dátuma: 2019-03-27 10:08 Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága Parlex azonosító: 67H8YO9X0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Bánki Erik, Elnök

Részletesebben

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/4514.) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata.

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/4514.) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/4514.) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

bizottsági módosító javaslato t

bizottsági módosító javaslato t Országgy űlés Hivatal a Zrornánysa á,n. (ft-9 L Az Országgy űlé s Gazdasági és informatikai bizottsága Érkezett : 2012 OK]. 0. Bizottsági módosító javaslat Kövér Lászl ó az Országgyűlés elnöke részére

Részletesebben

1. A törvényjavaslat 1. -ának a következő módosítását javasoljuk:

1. A törvényjavaslat 1. -ának a következő módosítását javasoljuk: Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/4767) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság számára, egyes, a felsőoktatás szabályozására

Részletesebben

2. (i) A társasági adóról és az osztalékadóról szóló évi LXXXI. törvény (a továbbiakban : Tao. tv.) 4. -a a következő I. ponttal egészül ki:

2. (i) A társasági adóról és az osztalékadóról szóló évi LXXXI. törvény (a továbbiakban : Tao. tv.) 4. -a a következő I. ponttal egészül ki: 'A G 8 I..Ri 1 {, {, Az Országgy űlés Költségvetési bizottsága Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslat Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr! A Költségvetési bizottság

Részletesebben

Országgy űlés Hivatala Irományszám : Érkezett : 2016 JÚN 06.

Országgy űlés Hivatala Irományszám : Érkezett : 2016 JÚN 06. Országgy űlés Hivatala Irományszám : I(,o 39 01 Aj, Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Érkezett : 2016 JÚN 06. Egységes javasla t Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére Tisztelt Elnök

Részletesebben

Országgy űlés Hivatal a. Irományszám : L Érkezett 2016 NOV 2 9. Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslat benyújtás a

Országgy űlés Hivatal a. Irományszám : L Érkezett 2016 NOV 2 9. Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslat benyújtás a Országgy űlés Hivatal a Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága Irományszám : 1 4 2-43 L Érkezett 2016 NOV 2 9. Címzett : Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó : Bánki Erik elnök Részletes vitát lezáró

Részletesebben

'T 1 11 2. ~~ 2015. évi... törvény. egyes törvényeknek a közmunkacsapda felszámolásához szükséges módosításáról

'T 1 11 2. ~~ 2015. évi... törvény. egyes törvényeknek a közmunkacsapda felszámolásához szükséges módosításáról 'T 1 11 2 ~~ 2015. évi... törvény egyes törvényeknek a közmunkacsapda felszámolásához szükséges módosításáról 1. (1) A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV.

Részletesebben

2013,xh,C12. Érkezett : évi... törvény

2013,xh,C12. Érkezett : évi... törvény ORSZÁGGY ŰLÉSI KÉPVISELŐ Érkezett : 2013,xh,C12. Képviselői önálló indítvány 2013. évi... törvény a világörökségről szóló 2011. évi LXXVII. törvény és a budapesti Istvánmez ő rehabilitációs programjáról,

Részletesebben

T/1745/39. Az Országgyűlé s. az egyes nyugdíjbiztosítási tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáró l szóló T/1745. számú törvényjavasla t

T/1745/39. Az Országgyűlé s. az egyes nyugdíjbiztosítási tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáró l szóló T/1745. számú törvényjavasla t T/1745/39. ORSZÁGGYÚLÉS HIVATALA Érkezett : 2010 DEC 0 9. Az Országgyűlé s Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának Gazdasági és informatikai bizottságának kiegészít ő Foglalkoztatási

Részletesebben