Integrált irányítási eljárás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Integrált irányítási eljárás"

Átírás

1 ME 13 A humánerőforrás biztosítása és fejlesztése, belső kommunikáció V1. sz. verzió A kiadás dátuma: június 15. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: JÓVÁHAGYTA: Dr. Puskás János dékán A dokumentum a TÁMOP-411/A-10/1/KONV projekt támogatásával készült.

2 Oldalszám: 1/7 I. A SZABÁLYOZÁS CÉLJA Az eljárás szabályozni kívánja a képzési és kutatási tevékenységének minőségi végzéséhez szükséges humánerőforrás-igények meghatározását, az adott feladathoz rendelt képzett belső vagy külső munkaerő rendelkezésre állásának biztosítását, a munkatársak felkészültségét támogató tevékenységeket, a munkatársak teljesítményének értékelését, a meghatározott és végigkövetett teljesítésekből megállapítható humánerőforrás fejlesztés tevékenységét. A szabályozással a évi CCIV. nemzeti felsőoktatásról szóló törvény, az MSZ EN ISO 9001:2009, az MSZ EN ISO 14001:2005 és az MSZ ISO/IEC 27001:2006 szabványok követelményeinek és az ENKA ESG kritériumrendszerének teljesíthetősége a cél. II. SZABÁLYOZÁS ELŐÍRÁSA 1. HUMÁNPOLITIKAI STRATÉGIAI TERVEZÉSE ÉS FELÜLVIZSGÁLATA 1.1. Humánerőforrással kapcsolatos hosszabb távú fejlesztési tertés egyetemi felső vezevek, igények meghatározása egyetemi szinten felsőoktatási törvény, MAB határozatok, oktatásfejlesztési terv, korfa, humánadatbázis, oktatói-kutatói követelmények, oktatói teljesítmények humánpolitikai stratégia irányelvei, vezetői átvizsgálási jegyzőkönyv Valamennyi Intézményfejlesztési terv módosítás és vezetőségi átvizsgálás során (ME-01 A vezetés felelőssége) felülvizsgálandó a HR-stratégia alkotás/ módosítás szükségessége. Szükség esetén írott tanulmány, felmérés készül Kari humánpolitikai stratégia elemeinek megfogalmazása dékán, intézetigazgatók oktatási, kutatási, szolgáltatási feladatok, korfa, humánadatbázis, oktatói-kutatói követelmények, oktatói teljesítmények stratégia tervezete A kari célok, a nemzetközi akkreditációs követelmények és a rendelkezésre álló humán- és pénzügyi erőforrások figyelembevétele szükséges Kari humánpolitikai stratégia elemeinek elfogadása kari tanács stratégia tervezete, stratégia 1.4. Az egyetemi humánpolitikai stratégia elkészítése rektor, általános rektorhelyettes Ftv., Fenntartói megállapodás, egyetemi célok, stratégia Intézményfejlesztési terv tervezete, humánpolitikai stratégiai tervezet Kari sajátosságok figyelembevételével a HR igények egyetemi szintű konkretizálása, a megoldások útjának kijelölése. A stratégia lebontása az oktatóikutatási minősítési rendszerbe be van építve Egyetemi szintű humánpolitikai stratégia elfogadása Szenátus Intézményfejlesztési terv tervezete, humánpolitikai stratégiai tervezet Intézményfejlesztési terv, humánpolitikai stratégiai terv 1.6. A stratégia megvalósulásának, felülvizsgálata, szükség szerint módosítás dékán stratégia, éves tervek tapasztalatai felülvizsgált, szükség szerint módosított kari humánpolitikai stratégia A stratégiát évente (. pont), illetve külső körülmények változása esetén kell felülvizsgálni. Módosítás esetén az 1.3. szerint jóváhagyás szükséges.

3 Oldalszám: 2/ A humánpolitikai stratégia megvalósulásának, felülvizsgálata, szükség szerint módosítás rektor humánpolitikai stratégia, Ftv, Fenntartói megállapodás felülvizsgált, szükség A stratégia megvalósulásának szerint módosított évenkénti az intézményi önértékelés része, mely beme- egyetemi humánpolitikai stratégia nő t képez a vezetőségi átvizsgálás során (ME-01 A vezetés felelőssége). Az egyetemi humánpolitikai stratégiát évente, illetve külső körülmények (hallgatói létszám alakulása, finanszírozási, minisztériumi rendelkezések stb.) változása esetén át kell vizsgálni. Módosítás esetén az 1.5. szerint jóváhagyás szükséges. 2. HUMÁNPOLITIKAI OPERATÍV TERVEZÉS ÉS MEGVALÓSÍTÁS ELEMEI KARI SZINTEN 2.1. Intézeti/ tanszéki humánpolitikai tervezés 2.2. Éves terv összeállítása intézetvezető, dékán, kari HR felelős 2.3. Munkakörök betöltése dékán, rektor, intézet/ 2.4. Humánpolitikai terv megvalósulásának kari tanács stratégia, korfa, minősítettek adatai, intézeti humánpolitikai tervek, kari oktatási kapacitás kari, egyetemi humánpolitikai stratégia, intézeti/ tanszéki humánpolitikai tervek, korábbi év Beszámolóját terv terv, a megvalósulás tapasztalatai intézeti/ tanszéki humánpolitikai tervek terv átvezetés a létszámadatbázisban Beszámoló Az óraterhelések és a munkakörök összevetése alapján létszámigények megfogalmazása az intézetek, tanszékek által. A terv tartalmazza létszám és bérgazdálkodás tervét, a célértékeket, az oktatói minősítések tervét, dolgozói elégedettségmérés tervezését, a munkatársak továbbképzésének tervezését. Kari tanács elé beterjeszti a kari HR felelős a tervet és az elfogadott terv alapján elkészített éves beszámolót. A státusz betöltését az intézet/ kezdeményezi, vezetői engedélyezik. A munkakörök betöltésénél figyelembe kell venni az SZMSZ IV. melléklete: Az egyetem foglalkoztatási követelményrendszerében előírtakat. Módszeres a tervek végrehajtásának folyamatos ellenőrzése, a megvalósult eredmények, a még végrehajtás előtt álló feladatok áttekintése. A beszámoló az intézetekkel, együttműködve készül. A Beszámolók bemenő t képeznek a vezetőségi átvizsgáláshoz (ME-01 A vezetés felelőssége).

4 Oldalszám: 3/ Szükség szerint a célok és a helyzet szerinti beavatkozás dékán Beszámoló, létszámadatbázis, terv, célok dékáni hatáskörű intézkedések dokumentumai A dékán a kar működésének biztosítása érdekében kezdeményezi a munkakörök aktualizálását. Felügyeli az oktatók és a kutatók elvárható tényleges terhelését. 3. A MUNKAKÖRÖKHÖZ ELŐÍRT KÖVETELMÉNYEK MEGHATÁROZÁSA, MUNKAKÖRÖK BETÖLTÉSE, A MUNKAKÖRI FELADATOK FOLYAMATOS KARBANTARTÁSA 3.1. Munkaköri követelmények meghatározása 3.2. Kiemelt vezetői, oktatói munkakörök pályáztatása 3.3. Pályázati kiírás konkrét munkakörökhöz 3.4. Beérkező pályázatok elbírálása 3.5. Oktatói kinevezések véleményezése rektor felsőoktatási törvény dékán, rektor dékán, személyzeti munkatárs kari tanács intézeti/ tanács, kari tanács és szenátus, vezető oktatói tanácsadó testület kinevezési rend és munkáltatói jogkör gyakorlása, Foglalkoztatási követelményrendszer Pályázati dokumentumok, előzetes bizottsági értékelés jegyzőkönyve oktatói kinevezési javaslat 3.6. Jogviszony létesítés rektor/ dékán pályázati kiírás pályázati kiírás Kari tanácsi jegyzőkönyv a döntésről jóváhagyott oktatói kinevezési javaslat kinevezés/ kinevezés módosítás Az egyetemen létesíthető munkaköröket, és a munkáltatói jogkörök meghatározását Az egyetem foglalkoztatási követelményrendszere tartalmazza. Az egyetemi (kari, intézeti, stb.) vezető testületek jogkörüket személyi kérdésekben az ESZMSZ, illetve a kari, (intézeti, tanszéki), valamint a területi szabályzatok rendelkezései szerint gyakorolják. A módosítását a szenátus hagyja jóvá. SZMSZ IV. melléklete: Az egyetem foglalkoztatási követelményrendszere szerint. A törvényben és SZMSZben meghatározott esetekben és rend szerint. SZMSZ IV. melléklete: Az egyetem foglalkoztatási követelményrendszere szerint az előírt nyilvános felületeken a pályázati kiírás megjelentetése szükséges. A beérkező pályázatokat a személyügyi referens tartalmi és formai szempontok alapján előzetesen értékeli. Az SZMSZ IV. melléklet szerinti bíráló bizottság véleményezi az oktatói, kutatói, vezetői pályázatokat. Szenátusi döntés a vezetői kinevezésekhez szükséges. Az oktatói és kutatói munkakörök esetében a pályázatot kiíró tanszék/intézet dönt. A véleményező testület szintjét a rögzíti. munkakörökhöz kapcsolódó alkalmazási követelmények

5 Oldalszám: 4/ Felvétel adminisztratív ügyintézése 3.8. Munkaköri követelmények személyre szabott rögzítése 3.9. Többletmunka feladatok meghatározása, engedélyezése Munkaviszony megszűntetése, felmentés Szervezeti egység működésének meghatározása, tanszéki feladatok kiosztása Tanszéki SZMSZ jóváhagyása Munkatársak tájékoztatása a tanszéki feladatokról összdolgozói értekezlet keretében GH gazdasági és munkaügyi előadók, intézeti adminisztrátor dékán, GH vezető egységvezető/ dékán a munkáltatói jogokat gyakorló Kari tanács kinevezés/ kinevezés módosítás Munkaköri leírás formanyomtatvány többletmunkaigény felmondás, fegyelmi határozat a tanszék által ellátandó feladatok, egyetemi és kari szabályzatok tanszéki SZMSZ tervezet jóváhagyott tanszéki SZMSZ 4. RÉSZFOGLALKOZTATÁSÚ ÉS ÓRAADÓ MUNKATÁRSAK Felvételi adatlap, Belépő lap, Nyilatkozat személyes adatkezeléshez, Közalkalmazotti jogviszony beszámítása, Titoktartás nyilatkozat Pályázati anyag, munkakör betöltéséhez szükséges iratok másolata (minősítés, diploma, nyelvvizsgák,) Oktatói adatlap (személyi/tudományos), Neptunba történő felvitel Munkaköri leírás Többletmunka elrendelés, A munkaviszonyt lezáró dokumentumok a jogszabályi előírások szerint Intézeti SZMSZ tervezet jóváhagyott tanszéki SZMSZ jegyzőkönyv. A Munkaköri leírás rögzíti a kötelező óraterheléseket, munkaidőkedvezményeket. A munkaköri leírásokat évente felülvizsgálja a munkahelyi vezető (5.5. pont). Eseti megbízások konkrét feladatokra, rendszeres elismerés egyes teljesítményekre (jegyzetírás stb.) 43. Közös megegyezéssel, felmondással, vagy fegyelmi úton szabályozza Az Intézeti SZMSZ-ek rögzítik az intézeti munka kereteit, a tanszéken belüli feladatkiosztásokat, elszámolások, beszámolók rendjét, belső együttműködést és a karral, egyetemmel való együttdolgozást. Távozó, illetve új munkatárs esetén a Tanszéki SZMSZ-t felül kell vizsgálni és szükség szerint módosítani kell Külső óraadó igények meghatározása aktuális óraterhelés, kiadandó órakeret oktatási kapacitás nyilvántartás Csak indokolt esetben alkalmazható.

6 Oldalszám: 5/ Külső óraadók kiválasztása programfelelős/, óraadó jelölt szakmai életrajza jelöltlista A külső óraadóknak az oktatói elvárásokat kell teljesíteni Külső óraadók jóváhagyása oktatási dékánhelyettes külső óraadói jelöltlista jóváhagyott külső óraadói lista Az oktatási dékánhelyettes döntésénél gazdasági szempontokat is mérlegel Külső óraadók megbízása dékán,., kari gazdasági felelős rektori utasítás az óradíjakról megbízási szerződés 4.5. Külső óraadók teljesítményének rendszeres 4.6. Döntés a külső óraadó további alkalmazhatóságáról, tárgyfelelős oktatók hallgatói visszajelzések, oktatói tapasztalatok jegyzőkönyv (külső óraadók értékelésével) jegyzőkönyv (külső óraadók értékelésével) jegyzőkönyv (döntés külső óraadók alkalmazásáról) Az értékelés főbb szempontjai: az órák teljesítése, rendelkezésre állás, problémára való reagálás, rugalmasság, hallgatói visszajelzések, k (oktatók hallgatói véleményezése), a külső óraadók bevonása az adott tantárgyfejlesztési tevékenységbe, az együttműködési hajlandóság. Negatív megítélés esetén a külső óraadó a továbbiakban nem alkalmazható külön engedély nélkül. 5. MUNKATÁRSAK FOLYAMATOS FEJLESZTÉSE 5.1. Oktatói tevékenység hallgatói véleményezése oktatási dékánhelyettes oktatói értékelési adatok vélemények ki, fejlesztési javaslatok Féléves gyakorisággal történik. A felmérés jellemzőit az ME-14 Mérés, elemzés és fejlesztés eljárás szabályozza Teljesítményértékelés tanszék/ intézetvezető, tárgyfelelős oktatók objektív teljesítményadatok a teljesítményértékelő lapon, hallgatói k adatai teljesítményértékelő lap Meghatározott oktatói teljesítmények és vezetői értékelés. Oktatók hallgatói véleményezése (bemenet a teljesítményértékeléshez): mindenki látja a saját minősítését Oktatók, kutatók (közalkalmazottak) minősítése / dékán (munkáltatói jogkör gyakorlója) folyamatos alkalmazás követelményei, minősítési szempontrendszer minősítési lap Írásos dokumentum a törvényben meghatározott munkatársak értékeléséről & szerint kell eljárni Munkatársak elégedettségének Egyetemi minőségirányítási központ vezetője Elégedettségi kérdőív (formanyomtatvány) Kitöltött elégedettségmérő lapok (informatikai felületen) A felmérés jellemzőit az ME-14 Mérés, elemzés és fejlesztés eljárás szabályozza.

7 Oldalszám: 6/ Munkatársak vezetői, karriertervezés Az elmúlt időszak értékelését és a következő időszak tervezését legalább éves gyakorisággal el kell végezni Tájékoztatás továbbképzési lehetőségekről 5.7. Munkatársak önfejlesztése, továbbképzések, közvetlen munkahelyi vezető oktatási dékánhelyettes, intézetigazgató, v. minősítés, kitöltött elégedettségmérő lapok, munkaköri leírás terv, továbbképzési lehetőségek személyi munkaterv körlevél munkatárs munkaköri leírás Tanulmányi szerződés, oklevél, részvétel igazolás A tervezett feladatok megvalósulásának, tennivalók meghatározása. A személyi munkaterv kerülnek be a következő évre vonatkozó elvárások, tervezett továbbképzések, publikálási teljesítmény, stb. Amennyiben betöltött státuszok esetén a követelményekhez képest eltérés tapasztalható, annak pótlására vonatkozó követelményt, intézkedést a személyi munkatervben rögzíteni kell. A minősítés alapján a munkatárs és a munkahelyi vezető által meghatározott önfejlesztések ütemezett végrehajtása. Egyes elemeket a szabályozottan, vagy méltányossági alapon támogat. Az elvégzett képzéseket a Bér és munkaügyre Gazdasági Hivatalnál be kell jelenteni. 6. TELJESÍTMÉNYEK ELISMERÉSE, MOTIVÁCIÓ 6.1. Felterjesztések kari elismerésekre 6.2. Felterjesztések egyetemi, és egyéb elismerésekre dékán/ Intézetigazgató, v. k dékán, szervezeti egységek vezetői adományozható munkaköri és egyéb címek, teljesítmények vezetői javaslattételek 68.& tartalmazza az eljárásrendet és az adományozható díjakat a foglalkoztatottak és a közalkalmazotti jogviszonyban nem állók részére. javaslattételek Felterjesztési terv ben meghatározott illetékes testület döntése, valamint Az egyetemi címek, az állami kitüntetések adományozásának, illetve az ezekre való javaslattételnek egyetemi ügyrendje (SZMSZ 8. sz. melléklete) szerint Felterjesztések jóváhagyása kari tanács Felterjesztési terv Jóváhagyott felterjesztési terv Az éves kitüntetési javaslatot minden év október 31-ig kell elkészíteni a szervezeti egységvezetőknek Kari javaslatok összesítése Főtitkári Hivatal, Emberi Erőforrás Központ Kari Felterjesztési tervek Éves kitüntetési terv

8 Oldalszám: 7/ Éves kitüntetési terv jóváhagyása Egyetemi Vezetői Kollégium, szenátus Éves kitüntetési terv jóváhagyott Éves kitüntetési terv 6.6. Jutalmazás, elismerés rektor, dékán munkahelyi vezető, javaslata Elismerő dokumentum, Hírlevél 6.7. Az ösztönzés hatásának hoszszú távú rektor, dékán Jutalmazások, motivációk kimutatása Értékelés 7. BELSŐ KOMMUNIKÁCIÓ A felső vezetésnek egyetemi és kari szinten gondoskodnia kell megfelelő kommunikációs folyamatok létrehozásáról a szervezeten belül, és arról, hogy a kommunikáció megvalósuljon a minőségirányítási rendszer eredményessége tekintetében. A SZIE ESzMSZ részletes előírásokat tartalmaz a testületek, fórumok működésére vonatkozóan. Az egyetemi, kari előírások, Intézeti ügyrendek meghatározzák a működési rendet, az ülések gyakoriságát, a határozathozatalok rendjét és azok eljuttatását az érintettek részére. III. MELLÉKLET - IV. MÓDOSÍTÁSOK NYILVÁNTARTÁSA Kiadás dátuma Verzió szám Készítette / módosította V0 Quali-Társ Bt. Első kiadás Változás rövid leírása V1 Quali-Társ Bt. A belső auditok alapján pontosított változat (dokumentum elnevezések), pályázati logók elhelyezése

(Minőségirányítási eljárás) 12. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. Roboz Erzsébet osztályvezető Humánerőforrás Osztály

(Minőségirányítási eljárás) 12. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. Roboz Erzsébet osztályvezető Humánerőforrás Osztály ÓBUDAI EGYETEM ME 09 A HUMÁNERŐFORRÁS BIZTOSÍTÁSA ÉS FEJLESZTÉSE (Minőségirányítási eljárás) 12. sz. verzió A kiadás dátuma: 2017. február 1. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: Roboz Erzsébet osztályvezető

Részletesebben

Integrált irányítási eljárás

Integrált irányítási eljárás ME 03 Partnerközpontúság a tanulmányi, kutatási és egyéb V2. sz. verzió A kiadás dátuma: 2013. május 01. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: ügyvivő szakértő JÓVÁHAGYTA: Dr. Puskás János dékán A dokumentum

Részletesebben

(Minőségirányítási eljárás) 2. sz. verzió. A kiadás dátuma: június 1. Dr. Rudas Imre rektor

(Minőségirányítási eljárás) 2. sz. verzió. A kiadás dátuma: június 1. Dr. Rudas Imre rektor BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA ME 09 A HUMÁNERŐFORRÁS BIZTOSÍTÁSA ÉS FEJLESZTÉSE (Minőségirányítási eljárás) 2. sz. verzió A kiadás dátuma: 2006. június 1. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: Dr. Gáti

Részletesebben

Integrált irányítási eljárás

Integrált irányítási eljárás ME 08 Kutatás, kutatástámogatás, tudományszervezés V2 sz. verzió A kiadás dátuma: 2015. március 1. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: általános és kutatási dékán-helyettes JÓVÁHAGYTA : Dr. Bíró Tibor

Részletesebben

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE (Egységes szerkezetben a ZMNE ának módosító határozataival)1-2007 -

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. október 15., hatályba lép: 2013. október 17-én Utolsó módosítás: 2016. február 16., hatályba lép: 2016. február 18-án A Zenei Intézet ügyrendjét

Részletesebben

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM. 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE - 2007 -

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM. 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE - 2007 - ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE - 2007 - 2 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET... 3 Általános rendelkezések...

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. október 15., hatályba lép: 2013. október 17-én Utolsó módosítás: 2018. május 22., hatályba lép: 2018. május 24-én A Zenei Intézet ügyrendjét

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR 15/2015. (IV.15.) számú kancellári utasítás a kari működést támogató szervezeti egységek és a kari szolgáltató egységek közalkalmazottai feletti munkáltatói jogkör gyakorlásának rendjéről (Egységes szerkezetben

Részletesebben

(Minőségirányítási eljárás) 3. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 27.

(Minőségirányítási eljárás) 3. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 27. BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA ME 07 KUTATÁSI ÉS FEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉG, KÉPZÉSEN KÍVÜLI ALAPTEVÉKENYSÉG, KIEGÉSZÍ- TŐ ÉS VÁLLALKOZÁS (Minőségirányítási eljárás) 3. sz. verzió A kiadás dátuma: 2007. február

Részletesebben

A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A DEBRECENI EGYETEMEN

A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A DEBRECENI EGYETEMEN A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A DEBRECENI EGYETEMEN 2014. május 15. 2 A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A DEBRECENI EGYETEMEN A Debreceni Egyetem Szenátusa a nemzeti felsőoktatásról

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR 15/2015. (IV.15.) számú kancellári utasítás a kari működést támogató szervezeti egységek és a kari szolgáltató egységek közalkalmazottai feletti munkáltatói jogkör gyakorlásának rendjéről A nemzeti felsőoktatásról

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA MUNKÁLTATÓI JOGKÖRÖK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA MUNKÁLTATÓI JOGKÖRÖK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA MUNKÁLTATÓI JOGKÖRÖK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN (a Szervezeti és működési szabályzat 8. sz. melléklete) Elfogadva: 2009. május 5., hatályba lép: 2009.

Részletesebben

10/2009. (XI. 09.) rektori utasítás

10/2009. (XI. 09.) rektori utasítás 10/2009. (XI. 09.) rektori utasítás az 1/2012. (III. 1.) rektori utasítással egységes szerkezetbe foglalt, a Budapesti Gazdasági Főiskolán használatos munkaügyi iratmintákról és nyomtatványokról BUDAPEST

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE

MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE Miskolc, 2016 8.9. számú Egyetemi Szabályzat MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE Készült 8 példányban 1. sorszámú, változás átvezetésére

Részletesebben

Szent István Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat. Kötet: Foglalkoztatási Követelményrendszer

Szent István Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat. Kötet: Foglalkoztatási Követelményrendszer FI 69207 Gödöllő Szervezeti és Működési Szabályzat II. Kötet: Foglalkoztatási Követelményrendszer II/2. rész: Szabályzat az egyetemi címek és az állami kitüntetések adományozásának, illetve az ezekre való

Részletesebben

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM 2016. február 29. 1. Bevezető Az Óbudai Egyetem az intézmény működésének folyamatait, beleértve a vezetési, tervezési, ellenőrzési, mérési, értékelési és fogyasztóvédelmi feladatok

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR. A Gépészmérnöki Kar Tanácsának II./6./ (2014. XII. 4.

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR. A Gépészmérnöki Kar Tanácsának II./6./ (2014. XII. 4. BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR A Gépészmérnöki Kar Tanácsának II./6./2014-2015. (2014. XII. 4.) számú határozata A GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR HUMÁNERŐFORRÁS-GAZDÁLKODÁSI TERVÉRŐL

Részletesebben

Minőségirányítási eljárás

Minőségirányítási eljárás Minőségirányítási eljárás ME-05 Pályázati tevékenységek projektfolyamatok V2. verzió A kiadás dátuma: 2018. április 17. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATFELELŐS: Király Zoltánné Pályázati vezető JÓVÁHAGYTA

Részletesebben

INTÉZKEDÉSI TERV A nemzeti felsőoktatásról szóló évi CCIV. törvény végrehajtásából adódó intézményi feladatokról

INTÉZKEDÉSI TERV A nemzeti felsőoktatásról szóló évi CCIV. törvény végrehajtásából adódó intézményi feladatokról INTÉZKEDÉSI TERV A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény végrehajtásából adódó intézményi feladatokról ÓE-RH-290/2012. Az Országgyűlés 2011. december 23-án elfogadta a nemzeti felsőoktatásról

Részletesebben

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM 2017. március 6. 1. Bevezető Az Óbudai Egyetem az intézmény működésének folyamatait, beleértve a vezetési, tervezési, ellenőrzési, mérési, értékelési és fogyasztóvédelmi feladatok

Részletesebben

Integrált irányítási eljárás

Integrált irányítási eljárás ME 11 Pályázati tevékenységek és projektfolyamatok szabályozása V2 sz. verzió A kiadás dátuma: 2014. július 16. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: gazdasági igazgató JÓVÁHAGYTA: Dr. Bíró Tibor mb.

Részletesebben

Debreceni Egyetem Debrecen Az oktatói munka hallgatói véleményezésének szabályzata

Debreceni Egyetem Debrecen Az oktatói munka hallgatói véleményezésének szabályzata Debreceni Egyetem Debrecen Az oktatói munka hallgatói véleményezésének szabályzata Debrecen, 2000. június 29. Az oktatói munka hallgatói véleményezésének szabályzata I. Általános rendelkezések 1. (1) A

Részletesebben

A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A DEBRECENI EGYETEMEN. Egységes szerkezetben az 1-19. sz. módosítással (A módosítások lábjegyzetben jelölve)

A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A DEBRECENI EGYETEMEN. Egységes szerkezetben az 1-19. sz. módosítással (A módosítások lábjegyzetben jelölve) A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A DEBRECENI EGYETEMEN Egységes szerkezetben az 1-19. sz. módosítással (A módosítások lábjegyzetben jelölve) 2011. március 31. 2 A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÁSÁNAK

Részletesebben

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM 2015. március 2. 1. Bevezető Az Óbudai Egyetem az intézmény működésének folyamatait, beleértve a vezetési, tervezési, ellenőrzési, mérési, értékelési és fogyasztóvédelmi feladatok

Részletesebben

1/2016. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS

1/2016. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR 1/2016. (05. 30.) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS A DÉKÁNHELYETTESEK ÉS A HIVATALVEZETŐ FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÉRŐL 1. Az oktatási dékánhelyettes feladat-

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR. A Gépészmérnöki Kar Tanácsának II./6./ (2014. XII. 4.

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR. A Gépészmérnöki Kar Tanácsának II./6./ (2014. XII. 4. BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR A Gépészmérnöki Kar Tanácsának II./6./2014-2015. (2014. XII. 4.) számú határozata A GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR HUMÁNERŐFORRÁS-GAZDÁLKODÁSI TERVÉRŐL

Részletesebben

MUNKÁJÁT SEGÍTŐ MUNKAKÖRBEN FOGLALKOZTATOTT MUNKAVÁLLALÓK KÖVETELMÉNYRENDSZERE, valamint EZEN MUNKAKÖRÖK BETÖLTÉSÉVEL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSOK RENDJE

MUNKÁJÁT SEGÍTŐ MUNKAKÖRBEN FOGLALKOZTATOTT MUNKAVÁLLALÓK KÖVETELMÉNYRENDSZERE, valamint EZEN MUNKAKÖRÖK BETÖLTÉSÉVEL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSOK RENDJE 3. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 2. melléklet Foglalkoztatási Követelményrendszer 2. függelék Az ÓBUDAI EGYETEMEN OKTATÓK, TUDOMÁNYOS KUTATÓK és TANÁROK MUNKÁJÁT SEGÍTŐ MUNKAKÖRBEN

Részletesebben

1/2019. (II. 28.) sz. rektori utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Rektorát illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről

1/2019. (II. 28.) sz. rektori utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Rektorát illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről Munkáltatói jogkörök gyakorlásának rendje delegált jogkörök 1 IKT/5-546/019. 1/019. (II. 8.) sz. rektori utasítás a Szegedi Tudományegyetem Rektorát illető munkáltatói jogkörök delegálásának rendjéről

Részletesebben

. Minoségpolitika, stratégia és minoségügyi eljárások. Programok indítása, követése és rendszeres belso értékelése. A hallgatók értékelése.

. Minoségpolitika, stratégia és minoségügyi eljárások. Programok indítása, követése és rendszeres belso értékelése. A hallgatók értékelése. . A SZOLNOKI FOISKOLA 2008. ÉVI MINOSÉG FEJLESZTÉSI PROGRAMJA 1. A SZOLNOKIFOISKOLAMINOSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK2008. ÉVIFEJLESZTÉSI IRÁNYAI A Szolnoki Foiskola minoségfejlesztési tervének feladata, hogy

Részletesebben

A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 2. melléklet Foglalkoztatási Követelményrendszer 2. függelék

A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 2. melléklet Foglalkoztatási Követelményrendszer 2. függelék 2. verzió A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 2. melléklet Foglalkoztatási Követelményrendszer 2. függelék A BMF OKTATÓK, TUDOMÁNYOS KUTATÓK ÉS TANÁROK MUNKÁJÁT SEGÍTŐ MUNKAKÖRBEN

Részletesebben

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM 2012. március 5. 1. Bevezető Az Óbudai Egyetem az intézmény működésének folyamatait, beleértve a vezetési, tervezési, ellenőrzési, mérési, értékelési és fogyasztóvédelmi feladatok

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Építészmérnöki Kar Ipari és Mezőgazdasági Épülettervezési

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Utolsó módosítás: 2017. július 25., hatályba lép: 2017. július 27-én

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA REJTŐ SÁNDOR KÖNNYŰIPARI MÉRNÖKI FŐISKOLAI KAR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA REJTŐ SÁNDOR KÖNNYŰIPARI MÉRNÖKI FŐISKOLAI KAR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 3. verzió BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA REJTŐ SÁNDOR KÖNNYŰIPARI MÉRNÖKI FŐISKOLAI KAR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A BMF Szervezeti és Működési Szabályzata Kari kiegészítése Budapest, 2004. december

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem. minőségbiztosítási. szabályzata

A Pécsi Tudományegyetem. minőségbiztosítási. szabályzata A Pécsi Tudományegyetem minőségbiztosítási szabályzata Pécs 2011. 2011. november 10. 1 A Pécsi Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem) Szenátusa a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény 21. (2)

Részletesebben

Személyi előterjesztések rendje a Kodolányi János Egyetemen* Elfogadva a október 17-i szenátusi ülésen

Személyi előterjesztések rendje a Kodolányi János Egyetemen* Elfogadva a október 17-i szenátusi ülésen Személyi előterjesztések rendje a Kodolányi János Egyetemen* Elfogadva a 2018. október 17-i szenátusi ülésen Határozat száma: SZE 1708/3.4/2018.(X.17.) * A Kodolányi János Főiskola 2018. augusztus 1-jétől

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem. MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK ME Munkatársi igény, elégedettség és szolgáltatási mérés

Eötvös Loránd Tudományegyetem. MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK ME Munkatársi igény, elégedettség és szolgáltatási mérés Eötvös Loránd Tudományegyetem MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK ME 1.7.5. Munkatársi igény, elégedettség és szolgáltatási mérés Készítette: ELTE Minőségügyi Iroda Verzió/kiadás dátuma: 1/2018.06.08. Jóváhagyta: Minőségfejlesztési

Részletesebben

A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM PÁLYÁZTATÁSI SZABÁLYZATA

A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM PÁLYÁZTATÁSI SZABÁLYZATA ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 6. sz. melléklet a 1164/115 ZMNE számhoz 1. sz. példány A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM PÁLYÁZTATÁSI SZABÁLYZATA 2007 2 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET... 3 Általános

Részletesebben

Magyar joganyagok évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 2. oldal k) az éves központi költségvetés tervezésekor benyújtja

Magyar joganyagok évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 2. oldal k) az éves központi költségvetés tervezésekor benyújtja Magyar joganyagok - 2018. évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 1. oldal 2018. évi XLVIII. törvény a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenntartói jogait érintő egyes törvények módosításáról

Részletesebben

Szent István Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat

Szent István Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat FI 69207 Szent István Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat I. Kötet I/2. rész: Minőségügyi Szabályzat 2016. június I. Általános rendelkezések 1. Az egyetemi minőségbiztosítási rendszer célja 1. (1)

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM. Az oktatói munka hallgatói véleményezési rendszerének szabályzata

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM. Az oktatói munka hallgatói véleményezési rendszerének szabályzata Hatály: 2012. XI. 27-2014. XII. 2. NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM Az oktatói munka hallgatói véleményezési rendszerének szabályzata Budapest 2012. PREAMBULUM A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (a továbbiakban:

Részletesebben

A BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REJT SÁNDOR KÖNNY IPARI ÉS KÖRNYEZETMÉRNÖKI KAR

A BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REJT SÁNDOR KÖNNY IPARI ÉS KÖRNYEZETMÉRNÖKI KAR A Budapesti M szaki F iskola Szervezeti és M ködési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és M ködési Rend 7. függelék 2. verzió A BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REJT

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÁSÁNAK RENDJE szeptember 29.

DEBRECENI EGYETEM A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÁSÁNAK RENDJE szeptember 29. DEBRECENI EGYETEM A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÁSÁNAK RENDJE 2016. szeptember 29. Tartalom I. Általános rendelkezések... 3 1. Bevezető rendelkezések, általános szabályok... 3 II. Jogszabály által meghatározott...

Részletesebben

BEOSZTAS: rektor. tudományos rektorhelyettes, fakultásigazgató nemzetközi rektorhelyettes

BEOSZTAS: rektor. tudományos rektorhelyettes, fakultásigazgató nemzetközi rektorhelyettes Készült: Szolnok... GO'+. O-.r 2? " Jelenlévok: NEV: Dr. Törzsök Éva Dr. Vermes Pál Dr. Kacsirek László Dr. Székely Péter es rektor BEOSZTAS: általános rektor-helyettes, fakultásigazgató nemzetközi rektorhelyettes

Részletesebben

Integrált irányítási eljárás

Integrált irányítási eljárás ME 07 Értéknövelt hallgatói szolgáltatások V3 sz. verzió A kiadás dátuma: 2014. július 16. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: JÓVÁHAGYTA: Dr. Bíró Tibor mb. dékán A dokumentum a TÁMOP-411/A-10/1/KONV-2010-0009

Részletesebben

Nem pedagógus munkakörben foglalkoztatottak teljesítményértékelési szabályzata

Nem pedagógus munkakörben foglalkoztatottak teljesítményértékelési szabályzata Nem pedagógus munkakörben foglalkoztatottak teljesítményértékelési szabályzata Az adminisztratív és technikai feladatokat ellátó foglalkoztatottak teljesítmény-értékelése Felelős: az igazgató Hatóköre:

Részletesebben

EGYÉB, NEM ENGEDÉLYEZETT KÉPZÉSEK ESETÉBEN ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁSREND

EGYÉB, NEM ENGEDÉLYEZETT KÉPZÉSEK ESETÉBEN ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁSREND 2. számú függelék EGYÉB, NEM ENGEDÉLYEZETT KÉPZÉSEK ESETÉBEN ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁSREND (A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI SZABÁLYZATÁNAK FÜGGELÉKE) BUDAPEST 2016. (Hatályos: 2016. június 25.

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÁSÁNAK RENDJE február 23.

DEBRECENI EGYETEM A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÁSÁNAK RENDJE február 23. DEBRECENI EGYETEM A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÁSÁNAK RENDJE 2017. február 23. Tartalom I. Általános rendelkezések...3 1. Bevezető rendelkezések, általános szabályok...3 II. Jogszabály által meghatározott...4

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.y. sz. melléklete AZ ELTE REKTORI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 BUDAPEST, 2008.

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A TURIZMUS ÉS FÖLDRAJZTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A TURIZMUS ÉS FÖLDRAJZTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A TURIZMUS ÉS FÖLDRAJZTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. november 19., hatályba lép: 2013. november 21-én Utolsó módosítás: 2017. február 28., hatályba lép: 2017. március

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KELETI KÁROLY GAZDASÁGI KAR

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KELETI KÁROLY GAZDASÁGI KAR 2. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 5. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KELETI KÁROLY GAZDASÁGI KAR

Részletesebben

AZ OKTATÓI MUNKA HALLGATÓI VÉLEMÉNYEZÉSÉNEK RENDJE

AZ OKTATÓI MUNKA HALLGATÓI VÉLEMÉNYEZÉSÉNEK RENDJE AZ OKTATÓI MUNKA HALLGATÓI VÉLEMÉNYEZÉSÉNEK RENDJE 2005 Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Tanácsa, a felsőoktatásról szóló többször módosított 1993. évi LXXX. törvény (a továbbiakban Ftv) és a

Részletesebben

Egyéb előterjesztés. Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 2-i ülésére

Egyéb előterjesztés. Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 2-i ülésére Tárgy: Intézményvezető felmentése, igazgatói pályázat kiírása Előkészítette: Sápi András intézményi referens Véleményező bizottság: Ügyrendi, Lakásügyi, Egészségügyi és Szociális Bizottság Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM 2013. március 4. 1. Bevezető Az Óbudai Egyetem az intézmény működésének folyamatait, beleértve a vezetési, tervezési, ellenőrzési, mérési, értékelési és fogyasztóvédelmi feladatok

Részletesebben

A felsőoktatás és a megfelelősség-értékelés kapcsolata

A felsőoktatás és a megfelelősség-értékelés kapcsolata A felsőoktatás és a megfelelősség-értékelés kapcsolata Dr. Gáti József Intézményfejlesztési főigazgató Akkreditálási Világnap 2016. június 9. A megfelelőség-értékelés elemei Az értékelés tárgya Követelmények

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A TANULMÁNYI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 6/2016 (II. 10) számú határozatával... Felsmann Tamás általános rektorhelyettes 2016. február 10. 1. Általános rendelkezések

Részletesebben

SZENT ISTVÁN EGYETEM Gödöllő SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 8. számú melléklete

SZENT ISTVÁN EGYETEM Gödöllő SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 8. számú melléklete SZENT ISTVÁN EGYETEM Gödöllő SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 8. számú melléklete AZ EGYETEMI CÍMEK, AZ ÁLLAMI KITÜNTETÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁNAK, ILLETVE AZ EZEKRE VALÓ JAVASLATTÉTELNEK

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A NYELV- ÉS IRODALOMTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A NYELV- ÉS IRODALOMTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A NYELV- ÉS IRODALOMTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. november 19., hatályba lép: 2013. november 21-én Utolsó módosítás: 2018. január 23., hatályba lép: 2018. január 25-én

Részletesebben

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM 2014. február 24. 1. Bevezető Az Óbudai Egyetem az intézmény működésének folyamatait, beleértve a vezetési, tervezési, ellenőrzési, mérési, értékelési és fogyasztóvédelmi feladatok

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI REGIONÁLIS KÖZPONTJÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI REGIONÁLIS KÖZPONTJÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI REGIONÁLIS KÖZPONTJÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Miskolc, 2014. 1.1.18. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI REGIONÁLIS KÖZPONTJÁNAK SZERVEZETI

Részletesebben

Iromány száma: T/710/15. Benyújtás dátuma: :34. Parlex azonosító: 1FDUGUU10004

Iromány száma: T/710/15. Benyújtás dátuma: :34. Parlex azonosító: 1FDUGUU10004 Iromány száma: T/710/15. Benyújtás dátuma: 2018-07-16 09:34 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: 1FDUGUU10004 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Egységes javaslat

Részletesebben

Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium z Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium öt évre szóló i programja (2015-2020) (Módosítva 2016. december 5.) Részlet az Önértékelési kézikönyvből: z öt évre szóló i programban

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK.. számú melléklete A NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK KÖZPONTJÁNAK ÜGYRENDJE

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK.. számú melléklete A NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK KÖZPONTJÁNAK ÜGYRENDJE A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK. számú melléklete A NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK KÖZPONTJÁNAK ÜGYRENDJE BUDAPEST 2017 (2018. december 8. napjától hatályos változat) TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KELETI KÁROLY GAZDASÁGI KAR

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KELETI KÁROLY GAZDASÁGI KAR A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 5. függelék 4. verzió A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KELETI

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Az Igazgatási és Humánpolitikai Központ ügyrendjét (a továbbiakban:

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET MINŐSÉGÜGYI DOKUMENTUMAINAK GYŰJTEMÉNYE 2016 1101 Budapest, Hungária krt. 9-11. Tel: (1) 432-9000 Email: NKE_KVI@uni-nke.hu

Részletesebben

AZ ÓBUDAI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZERÉNEK SZABÁLYZATA

AZ ÓBUDAI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZERÉNEK SZABÁLYZATA AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁNAK 16. SZÁMÚ MELLÉKLET AZ ÓBUDAI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZERÉNEK SZABÁLYZATA BUDAPEST, 2016. (2016. február 16. napjától hatályos, 1. verziószámú

Részletesebben

JÓ GYAKORLATOK A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉGÉBEN

JÓ GYAKORLATOK A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉGÉBEN JÓ GYAKORLATOK A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉGÉBEN Sándorné dr. Kriszt Éva rektor 2009. november 27. 1 Intézményünk története A BGF három nagy múltú főiskola egyesítésével

Részletesebben

ÓBUDAI EGYETEM KUTATÁSI ÉS EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOKRA. (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1.

ÓBUDAI EGYETEM KUTATÁSI ÉS EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOKRA. (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. ÓBUDAI EGYETEM ME 03 PARTNERKÖZPONTÚSÁG A TANULMÁNYI, (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió A kiadás dátuma: 2017. február 1. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: Dr. habil. Molnár András egyetemi

Részletesebben

(Minőségirányítási utasítás) 3. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. Dr. Gáti József általános rektrohelyettes

(Minőségirányítási utasítás) 3. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. Dr. Gáti József általános rektrohelyettes ÓBUDAI EGYETEM MU 10.01 DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETŐ (Minőségirányítási utasítás) 3. sz. verzió A kiadás dátuma: 2017. február 1. (Érvényes visszavonásig) JÓVÁHAGYTA: Dr. Gáti József általános rektrohelyettes

Részletesebben

A DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATALBAN A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSA

A DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATALBAN A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSA A DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATALBAN A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSA SZMSZ 8 számú melléklet ök Regionális hivatalvezető Kirendeltség-vezető hivatal vezető-helyettes 1) Kinevezés, kinevezés

Részletesebben

1/2019. (II. 28.) sz. kancellári utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Kancellárját illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről

1/2019. (II. 28.) sz. kancellári utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Kancellárját illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről Munkáltatói jogkörök gyakorlásának rendje delegált jogkörök 1 IKT/5-547/2019. 1/2019. (II. 28.) sz. i utasítás a Szegedi Tudományegyetem Kancellárját illető munkáltatói jogkörök delegálásának rendjéről

Részletesebben

Éves Önértékelési Terv os nevelési év

Éves Önértékelési Terv os nevelési év Hajdúszoboszlói Egyesített Óvoda 4200 Hajdúszoboszló, Rákóczi u. 14 Tel: 52/273-180, e-mail: ovodavezeto@egyovig.hu www.egyovig.hu OM azonosító: 200463 Éves Önértékelési Terv 2015-16-os nevelési év 1 2

Részletesebben

3/2018. (VI.29.) sz. kancellári utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Kancellárját illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről

3/2018. (VI.29.) sz. kancellári utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Kancellárját illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről Munkáltatói jogkörök gyakorlásának rendje delegált jogkörök 1 IKT/5-1550/2018. 3/2018. (VI.29.) sz. i utasítás a Szegedi Tudományegyetem Kancellárját illető munkáltatói jogkörök delegálásának rendjéről

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM Ikt. szám: MKE/362-7/2018 MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A JOGI ÉS HUMÁNPOLITIKAI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 20/2018. (X. 26.) számú határozatával. 2 1. Általános rendelkezések A Magyar Képzőművészeti

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE BÁNKI DONÁT GÉPÉSZ ÉS BIZTONSÁGTECHNIKAI MÉRNÖKI KAR

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE BÁNKI DONÁT GÉPÉSZ ÉS BIZTONSÁGTECHNIKAI MÉRNÖKI KAR 2. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 3. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE BÁNKI DONÁT GÉPÉSZ ÉS BIZTONSÁGTECHNIKAI

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA A Nyíregyházi Főiskola önértékelési folyamatszabályozása (a Minőségirányítási kézikönyv 4. melléklete) Elfogadva: 2010. november 16., hatályos: 2010. december 1. Módosítva:

Részletesebben

Minőségügyi Eljárásleírás Vezetőségi átvizsgálás

Minőségügyi Eljárásleírás Vezetőségi átvizsgálás Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Minőségügyi Eljárásleírás Vezetőségi átvizsgálás Dokumentum adatai Azonosító kód/fájlnév Verziószám Mellékletek száma ME03_ÁOK 1.0 3 Készítették Minőségügyi

Részletesebben

tanszéki adminisztrátor

tanszéki adminisztrátor 1 / 5 2017. 07. 25. 7:55 Eötvös Loránd Tudományegyetem a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi

Részletesebben

6/2016. (XII. 20.) sz. kancellári utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Kancellárját illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről

6/2016. (XII. 20.) sz. kancellári utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Kancellárját illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről Munkáltatói jogkörök gyakorlásának rendje delegált jogkörök 1 IKT/5-2825/2016. 6/2016. (XII. 20.) sz. i utasítás a Szegedi Tudományegyetem Kancellárját illető munkáltatói jogkörök delegálásának rendjéről

Részletesebben

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI SZABÁLYZAT

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI SZABÁLYZAT MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI SZABÁLYZAT 1. SZ. VERZIÓ A hatálybalépés dátuma: 2011. OKTÓBER 28. (Érvényes visszavonásig.) Jóváhagyta: Dr. Danyi József rektor A Kecskeméti Főiskola Szenátusa a felsőoktatásról szóló

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ ELJÁRÁS

Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ ELJÁRÁS Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Készítette: Dr. Traiber-Harth Ibolya minőségirányítási igazgató 2014.04.30. Felülvizsgálta, aktualizálta:... Hegedüs Zsuzsanna mb. operatív vezető 2016.02.21. Jóváhagyta:...

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem. a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet

Eötvös Loránd Tudományegyetem. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet 1 / 5 2017.01.06. 8:45 Eötvös Loránd Tudományegyetem a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Eötvös Loránd Tudományegyetem ELTE Bölcsészettudományi

Részletesebben

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2016 HATÁLYOS: 2016. 03. 02-TŐL 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen működő szervezeti egység, amely közreműködik

Részletesebben

Szent István Egyetem Gödöllő. A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 6/B. számú melléklete

Szent István Egyetem Gödöllő. A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 6/B. számú melléklete Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 6/B. számú melléklete AZ EGYETEM MINŐSÉG-HITELESÍTÉSI SZABÁLYZATA KÉPZÉSI ÉS KIMENETI ALAPDOKUMENTUMAINAK INTÉZMÉNYI

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A MATEMATIKA ÉS INFORMATIKA INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A MATEMATIKA ÉS INFORMATIKA INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A MATEMATIKA ÉS INFORMATIKA INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013.november 19, hatályba lép: 2013.november 21-én Utolsó módosítás: 2016. február 16., hatályba lép: 2016. február 18-án 1

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. november 19., hatályba lép: 2013. november 21-én Utolsó módosítás: 2016. december 6, hatályba lép: 2016. december 8-án A Gazdálkodástudományi

Részletesebben

1/2016. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS

1/2016. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR 1/2016. (05. 30.) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS A DÉKÁNHELYETTESEK ÉS A HIVATALVEZETŐ FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÉRŐL MÓDOSÍTÁSA 1 1. Az oktatási dékánhelyettes

Részletesebben

Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 6. számú melléklete AZ EGYETEM MINŐSÉGÜGYI SZABÁLYZATA

Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 6. számú melléklete AZ EGYETEM MINŐSÉGÜGYI SZABÁLYZATA FI69207 Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 6. számú melléklete AZ EGYETEM MINŐSÉGÜGYI SZABÁLYZATA Gödöllő, 2012. 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...2

Részletesebben

(Minőségirányítási eljárás)

(Minőségirányítási eljárás) ÓBUDAI EGYETEM ME 05 ALAPOKTATÁSI FOLYAMATOK (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió A kiadás dátuma: 2017. február 1. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: Kártyás Gyula oktatási főigazgató A Minőségirányítási

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM NYÍREGYHÁZA. A Nyíregyházi Egyetem oktatási folyamatszabályozása (a Minőségirányítási kézikönyv 1. melléklete)

NYÍREGYHÁZI EGYETEM NYÍREGYHÁZA. A Nyíregyházi Egyetem oktatási folyamatszabályozása (a Minőségirányítási kézikönyv 1. melléklete) NYÍREGYHÁZI EGYETEM NYÍREGYHÁZA A Nyíregyházi Egyetem oktatási folyamatszabályozása (a Minőségirányítási kézikönyv 1. melléklete) Elfogadva: 2010. november 16. Utolsó módosítás: 2017. december 19., hatályba

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem. a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet

Eötvös Loránd Tudományegyetem. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet 1 / 5 2017.01.06. 8:47 Eötvös Loránd Tudományegyetem a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Eötvös Loránd Tudományegyetem ELTE Bölcsészettudományi

Részletesebben

humán erőforrás vezérigazgató igazgató Munkáltatói jogkörök felettes

humán erőforrás vezérigazgató igazgató Munkáltatói jogkörök felettes Munkáltatói jogok gyakorlásának szabályai Alulírott Lenkei István, a Paks II. Atomerőmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Székhely: 7030, Paks, Gagarin utca 1. 3. em. 302/B.; a továbbiakban: Munkáltató

Részletesebben

MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK

MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK Eötvös Loránd Tudományegyetem MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK ME 1.7.4. Gólyafelmérés és eredményeinek felhasználása Készítette: Rektori Kabinet Minőségügyi Iroda Verzió/kiadás dátuma: 1/2017.11.10. Jóváhagyta:

Részletesebben

253/2015. sz. határozat: A Miskolci Egyetem Szenátusa 2015. szeptember hó 30. napján az előterjesztéssel egyező változatban elfogadta a Gazdálkodási és kötelezettségvállalási szabályzatot, egyidejűleg

Részletesebben

2/2017. (VIII. 01.) sz. rektori utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Rektorát illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről

2/2017. (VIII. 01.) sz. rektori utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Rektorát illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről Munkáltatói jogkörök gyakorlásának rendje delegált jogkörök 1 IKT/5-161/2017. 2/2017. (VIII. 01.) sz. rektori utasítás a Szegedi Tudományegyetem Rektorát illető munkáltatói jogkörök delegálásának rendjéről

Részletesebben

A 2/2007. számú Dékáni Utasítás a tanításra fordított idő számításának szabályai a PTE Bölcsészettudományi Karán.

A 2/2007. számú Dékáni Utasítás a tanításra fordított idő számításának szabályai a PTE Bölcsészettudományi Karán. 3/2009. sz. Dékáni Utasítás Az oktatási többletfeladatok elismeréséről, az oktatási együttműködések eljárása szabályzatában foglaltak kari megvalósításához Előzmények: A Pécsi Tudományegyetem (továbbiakban:

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat HARMADIK RÉSZ HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER I. FEJEZET FELVÉTELI SZABÁLYZAT 4. SZ. VERZIÓ

Szervezeti és Működési Szabályzat HARMADIK RÉSZ HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER I. FEJEZET FELVÉTELI SZABÁLYZAT 4. SZ. VERZIÓ Szervezeti és Működési Szabályzat HARMADIK RÉSZ HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER I. FEJEZET FELVÉTELI SZABÁLYZAT 4. SZ. VERZIÓ HATÁLYBALÉPÉS NAPJA: 2015. január 15. JÓVÁHAGYTA: DR. AILER PIROSKA REKTOR 2

Részletesebben

Kompetencia és teljesítményalapú értékelési rendszerének szabályzata

Kompetencia és teljesítményalapú értékelési rendszerének szabályzata A CEGLÉDI TANKERÜLETI KÖZPONT SZENTLŐRINCKÁTAI IMRE SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK Kompetencia és teljesítményalapú értékelési rendszerének szabályzata jóváhagyta: Horti Sándor igazgató érvényes: 2018-2019.

Részletesebben