Integrált irányítási eljárás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Integrált irányítási eljárás"

Átírás

1 ME 08 Kutatás, kutatástámogatás, tudományszervezés V2 sz. verzió A kiadás dátuma: március 1. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: általános és kutatási dékán-helyettes JÓVÁHAGYTA : Dr. Bíró Tibor dékán A dokumentum a TÁMOP-411/A-10/1/KONV projekt támogatásával készült.

2 Oldalszám: 1/6 I. A SZABÁLYOZÁS CÉLJA Jelen eljárás szabályozza a Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Karnak (továbbiakban Kar) a SZIE keretében ellátott kutatási és fejlesztési, valamint tudományszervezési tevékenységei, az oktatási és kutatási szervezeti egységeiben folyó alap- és alkalmazott kutatási, valamint vállalkozási tevékenységek lefolytatásának rendjét. A szabályozás kitér az egyes kampuszok saját és külső finanszírozású kutatási-fejlesztési tevékenységével szembeni elvárások megfogalmazására, e tevékenységek összehangolására, a kutatási stratégia kialakítására és a K+F+I (kutatási, fejlesztési, innovációs) tevékenységek megvalósítására, értékelésére. A pályázati keretek között megvalósított K+F+I tevékenységeket az ME-11 Pályázati tevékenységek és projektfolyamatok szabályozása című eljárás szabályozza. II. SZABÁLYOZÁS ELŐÍRÁSA 1. KUTATÁS-FEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉGEK TERVEZÉSE, ÉRTÉKELÉSE A kutatási, fejlesztési tevékenység tervezése, megvalósítása és értékelése során több, eltérő célrendszerű és működésmódú tevékenységet kell összehangolni: a belső egyetemi és Kari forrásokból, a külső vállalkozási, innovációs forrásokból, valamint a pályázatok által finanszírozott kutatás-fejlesztési folyamatok egységes követelményeknek való megfelelését. A Kar -kutatási tevékenységével kapcsolatos stratégiai céljait az Intézményfejlesztési terv tartalmazza A kutatásfejlesztési stratégia kari előkészítése dékán, kutatási dékánhelyettes, kari Tudományos Kutatási Bizottság kari kutatásfejlesztési célok, piaci helyzet, konkrét igények, lehetőségek, jogszabályok kari stratégiai célkitűzések A főbb irányelvek és célkitűzések meghatározásánál, a kari kutatási dékánhelyettes, kari Tudományos Kutatási Bizottság a rendelkezésre álló erőforrásokat és lehetőségeket, igényeket figyelembe veszik. A kari célkitűzések kialakításánál ajánlott még figyelembe kell venni: a kar/kampuszok közti integrált témák lehetőségét, motivációs elvek megvalósítását, a szükséges erőforrások rendelkezésre állását, a nemzetközi, országos és regionális trendekhez illeszkedést. A kutatás-fejlesztési stratégia az egyetem szintjén 4 évre határozza meg az elérendő célokat, a fontosabb erőforrások megjelölésével. Éves lebontással és éves felülvizsgálattal készül A SZIE kutatás-fejlesztési stratégiájával való összhang kialakítása rektorhelyettes, Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács felmérések, kari kezdeményezések, egyetemi kutatási célok, kari stratégiai célkitűzések stratégia tervezet 1.3. A kutatás-fejlesztési stratégia meghatározása jóváhagyása Szenátus stratégia tervezet stratégia (Intézményfejlesztési terv) A jóváhagyott stratégiát közzé kell tenni a munkatársak és külső partnerek számára Teljesítmény elvárások meghatározása a kutatásfejlesztés területén rektorhelyettes, Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács Az elvárások vonatkozhatnak pl. a minimum publikációs teljesítményre, rendezvények szervezésére.

3 Oldalszám: 2/ A kari Tudományos kutatásfejlesztési tevékenység regisztrálása Kutatási dékánhelyettes, Tudományos Kutatási Bizottság pályázatok, külső megbízások, hazai és nemzetközi pályázatok nyilvántartása kutatásifejlesztési terv, K+F+I éves bevételi terve A Kar kutatásifejlesztési, innovációs tevékenységek regisztrálása a kutatócsoportok vezetőinek bejelentése alapján. Figyelembe kell venni a külső megbízók, pályázati lehetőségek által támogatott, a saját kezdeményezésű projekteket, beleértve a doktorandusz programokat, TDK kutatásokat, a publikációs lehetőségeket A kari Tudományos kutatásfejlesztési tevékenység jóváhagyása Kari Tanács kari Tudományos kutatási-fejlesztési regiszter jóváhagyott Tudományos kutatásifejlesztési regiszter A jóváhagyott regisztert közzé kell tenni a munkatársak és külső partnerek számára. 2. BELSŐ INDÍTTATÁSÚ K+F+I FOLYAMATOK A kutatási tevékenység lebontva, a kari, kampusz, intézeti (kutatóhelyek) szinteken valósul meg. A kutatóhelyeken a belső kutatásfejlesztési tevékenység jelentősen különböző megvalósítása esetén a kutatóhelyek gondoskodnak a tevékenység Kar szintű tevékenységekkel, illetve a gazdasági folyamatokkal való összehangolásról. A K+F+I folyamatok esetében figyelembe kell venni Az Egyetem Gazdálkodási szabályzatát (ESZMSZ 7. sz. melléklet) és A kutatásról és az ezt szolgáló műszerek és eszközök használatáról szóló szabályzatot (ESZMSZ 14. sz. melléklet) A kutatás-fejlesztési munka koncepciójának, tervének kialakítása 2.2. Az indítandó kutatási téma vezetői engedélyeztetése 2.3. A kutatási projektek irányítása 2.4. A kutatási projektek gazdasági kezelése 2.5. A kari tevékenységek nyilvántartása leendő Intézetigazgató/tanszékvezető/ szakmaterület felelőse k gazdasági osztály kutatási dékán helyettes Kutatói ötletek, szakmai igények, konkrét kutatási igény Kutatási téma terv A leendő, saját vagy más kutató/oktató munkatárs ötlete alapján megfogalmazza az indítandó kutatási tevékenység célját, felméri a szükséges és rendelkezésre álló erőforrásokat, összeállít egy kutatási téma és tevékenység tervet (publikációk tervezését is). Kutatási téma terv Kutatási téma A kutatási téma ötletgazdája a kimenet és a szükséges erőforrások szempontjából körvonalazott tématervet a szakterület vezetőjével elfogadtatja. Amennyiben a kutatás megvalósítása pénzügyi erőforrást is igényel a kar részéről, az engedélynek arra is ki kell térnie. konkrét kutatási igény kutatás pénzügyi terve Elindított kutatási témák Kutatási terv (tartalom-, időterv, ráfordítás terv) kifizetések dokumentumai, költségmonitorig Kutatási témák nyilvántartása A gazdasági kifizetéseknél a SZIE Gazdálkodási szerint kell eljárni. A kutatási dékán helyettes a kari kutatási-fejlesztési tevékenységeket nyilvántartja a kari Gazdasági Igazgatóság által kiadott témaszámok és a hozzájuk kapcsolódó projektleírások felhasználásával.

4 Oldalszám: 3/6 3. KUTATÁS CÉLÚ VÁLLALKOZÁSI, PÁLYÁZATI TEVÉKENYSÉG A külső fél által finanszírozott K+F+I tevékenységek történhet külső partnerek megbízásával vállalkozási formában, pályázati tevékenység keretében. Az Egyetem kutatásszervező szervezeti egysége a Főtitkári Hivatal szervezeti keretei között, a Pályázati és Innovációs Központon (PIK) belül működő SZIE Regionális Egyetemi Tudásközpont (SZIE RET), amely szervezi, koordinálja és integrálja a RET-ben folyó kutató-fejlesztő munkát. A SZIE RET feladatkörét és hatáskörét a PIK ügyrendje tartalmazza K+F+I célú vállalkozási, pályázati tevékenység kezdeményezése, szervezeti egységvezető külső megbízó igényei, pályázati kiírás, az egyetem gazdálkodási előzetes tevékenység terv, gazdasági terv, PAJA nyilvántartás (pályázat esetén) Az egyetem oktatási és kutatási szervezeti egységei adott célú K+F+I tevékenység ellátásában együttműködhetnek. A dokumentálás módja a pályázat, vagy külső megbízó által meghatározott formában történik A K+F+I terv jóváhagyása, engedélyezése az Egyetem Gazdálkodási szerinti felelős tevékenység terv, gazdasági terv, az egyetem gazdálkodási jóváhagyott tevékenység terv, gazdasági terv (projektterv) 3.3. Szerződéskötés, részletes ütemterv készítése az Egyetem Gazdálkodási szerinti felelős, PIK megbízó igényei, saját technikai, szellemi, időbeli lehetőségek Szerződés, ütemterv, PAJA nyilvántartás (pályázat esetén) A partneri igények alapján előkészített, és a SZIE gazdálkodási értelmében jóváhagyott szerződés szerint történik a megrendelt feladat ütemezése és megvalósítása. A PIK igény szerint közreműködik a szerződéskötés adminisztratív támogatásában Részletes kutatási projektterv készítése kutatásvezető, projektvezető, Jóváhagyott kutatási téma Projektterv A projektterv a publikációk tervezését is magába foglalja Kutatási tevékenység megvalósítása, monitoring, kutatási eredmények ellenőrzése kutatásvezető, projektvezető, Projektterv Előrehaladás, tervhez képest észlelt eltérések, kutatási eredmények, adatszolgáltatás a PIK részére A kutatás eredményeinek szakmai ellenőrzése, a tevékenységek időbeli előrehaladásának és a költségek felhasználásának időszakos ellenőrzése a tervhez képest. Eltérések esetén a projektterv módosítása válhat szükségessé, amennyiben a módosítás határidőt, vagy pénzügyi teljesítést is érint, ismételt külső-belső jóváhagyás szükséges Beszámoló/ jelentés összeállítása kutatási eredmények kutatási A nek összefoglaló jelentést kell készítenie, melyben a pénzügyi eredményeken túl a megbízással kapcsolatos tapasztalatait kell összegeznie, segítve ezzel a tervezési folyamatot, a kalkulációt. Az összefoglaló szükségességét a tevékenységet jóváhagyó vezető dönti el a jóváhagyással egyidejűleg.

5 Oldalszám: 4/ Kutatási tevékenység belső kiértékelése 3.8. Kutatási tevékenység megbízó általi értékelése 3.9. Kutatási tevékenység gazdasági lezárása K+F+I tevékenység kari nyilvántartása tapasztalatok javaslatok A projekt team a kutatás módszertanát, irányítását, szervezését, eredményességét értékeli. megbízó, pályázat kiírója Kutatási dokumentáció, kutatási eredmények Teljesítésigazolás Teljesítésigazolás Számlázáshoz adatok Kutatásszervezési Központ Lezárt kutatási téma adatai Nyilvántartásba vett kutatási téma, PAJA nyilvántartás (pályázat esetén) A SZIE Gazdálkodási szerint. 4. KUTATÁSI EREDMÉNYEK HASZNOSÍTÁSA, PUBLIKÁCIÓS TEVÉKENYSÉG 4.1. Kutató munka eredményeként létrehozott szellemi alkotások hasznosítása 4.2. Oktatói, kutatói publikálási tervek alapján intézeti, tanszéki publikálás tervezése 4.3. Publikációk adatainak felvitele központi adatbázisba 4.4. Publikációs tevékenység adatgyűjtési rendjének ellenőrzése 4.5. A publikációs tevékenység statisztikai jellemzése Intézetigazgató, tanszékvezető Szellemi alkotás (know-how, szabadalom) Oktatói, kutatói publikálási szándék (éves) Bejelentett szellemi alkotás, tantárgyi tematika módosítás, publikáció, PAJA nyilvántartás (pályázat esetén) Intézeti publikálási szándék (éves) Szellemitulajdon-kezelési szabályzat szerint. Az oktatók, kutatók a személyre szóló publikációs tevékenységüket és a kapcsolódó feladatokat megtervezik. (Folyóiratokban megjelentetésre tervezett témák, konferenciákon előadások stb.). Oktatók, kutatók Publikáció adatai MTMT adatbázis Az adatokat a MTMT adatbázisba folyamatosan, illetve az évet lezárva, minden év január 20-ig fel kell vinni minden oktatónak. kutatási dékánhelyettes könyvtár MTMT adatbázis, kutatási tervek MTMT adatbázis, értékelési szempontok MTMT adatbázis kari publikáció statisztikai jellemzése Az összesített eredmények szempontjait a rektor helyettes, illetve a kutatási dékán helyettes határozza meg. 5. TUDOMÁNY-SZERVEZÉS 5.1. Tudományos rendezvények, konferenciák tervezése egyetemi szinten rektorhelyettes Félévbeosztás, országos és regionális rendezvények tervei, célok előzetes egyetemi rendezvénynaptár 5.2. Tudományos rendezvények, konferenciák tervezése kari szinten Dékáni Hivatal, Kari titkár előzetes egyetemi rendezvénynaptár, félévbeosztás, országos és regionális rendezvények tervei, célok előzetes kari rendezvénynaptár A kari rendezvénynaptárt a rektor helyettesnek és a főtitkárnak meg kell küldeni.

6 Oldalszám: 5/ Egyetemi rendezvénynaptár jóváhagyása szenátus előzetes egyetemi rendezvénynaptár jóváhagyott egyetemi rendezvénynaptár A rendezvénynaptárt a honlapon be kell mutatni 5.4. Tudományos rendezvények, konferenciák szervezése, megvalósítása szervezőbizottság elnöke egyetemi rendezvénynaptár, hazai és nemzetközi tudományterület igényei szervezés és megvalósítás dokumentumai A rendezvények projektszerű megtervezésénél az ME-11 Pályázati tevékenységek és projektfolyamatok szabályozása című eljárás szabályozása veendők figyelembe Kutatócsoportok együttműködésének szervezése kutatócsoport vezetők kutatási katalógus közös kutatási projektek 6. K+F+I, TUDOMÁNYSZERVEZÉSI TEVÉKENYSÉGEK ÉRTÉKELÉSE 6.1. A kari tevékenységek értékelése kutatási dékánhelyettes, Kari Tudományos Kutatási Bizottságok kari Tudományos kutatási-fejlesztési terv K+F+I munka éves A Kari Tanács részére éves t készít a kutatásvezetők eredmény jelentése alapján (kutatási projektek, publikációk, testületek tagsága, díjak és egyéb eredmények). A kari szintű kutatás-fejlesztési tervek megvalósulásának évenkénti értékelése az intézményi önértékelés része A kari tevékenységek értékelésének jóváhagyása Kari Tanács K+F+I munka éves jóváhagyott éves kari K+F+I 6.3. Tudományos kutatási tevékenység egyetemi szintű értékelése rektor helyettes, Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács Kari éves K+F+I jelentés Egyetemi éves K+F+I jelentés A rektor helyettes elkészíti az éves Tudományos kutatás-fejlesztési terv, teljesítésére vonatkozó értékelő jelentést. Az intézményi szintű kutatás-fejlesztési tervek megvalósulásának évenkénti értékelése az intézményi önértékelés része, mely bemenő t képez a vezetőségi átvizsgálás során (ME-01 A vezetés felelőssége) Tudományos kutatási tevékenység egyetemi szintű éves jóváhagyása Szenátus Egyetemi éves K+F+I szenátusi határozat, jóváhagyott III. MELLÉKLET -

7 Oldalszám: 6/6 IV. MÓDOSÍTÁSOK NYILVÁNTARTÁSA Kiadás dátuma Verzió szám Készítette / módosította V0 Quali-Társ Bt. Első kiadás V1 Quali-Társ Bt. Változás rövid leírása A belső auditok alapján pontosított változat (dokumentum elnevezések), pályázati logók elhelyezése V2 SZIE GAEK Folyamatgazda és megbízó módosulása

Minőségirányítási eljárás

Minőségirányítási eljárás Minőségirányítási eljárás ME 02 Kutatás, kutatástámogatás, tudományszervezés V2. verzió A kiadás dátuma: 2018. április 17. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATFELELŐS: Dr. Gálfi Péter JÓVÁHAGYTA A SZENÁTUS

Részletesebben

(Minőségirányítási eljárás) 3. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 27.

(Minőségirányítási eljárás) 3. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 27. BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA ME 07 KUTATÁSI ÉS FEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉG, KÉPZÉSEN KÍVÜLI ALAPTEVÉKENYSÉG, KIEGÉSZÍ- TŐ ÉS VÁLLALKOZÁS (Minőségirányítási eljárás) 3. sz. verzió A kiadás dátuma: 2007. február

Részletesebben

Integrált irányítási eljárás

Integrált irányítási eljárás ME 03 Partnerközpontúság a tanulmányi, kutatási és egyéb V2. sz. verzió A kiadás dátuma: 2013. május 01. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: ügyvivő szakértő JÓVÁHAGYTA: Dr. Puskás János dékán A dokumentum

Részletesebben

Minőségirányítási eljárás

Minőségirányítási eljárás Minőségirányítási eljárás ME-05 Pályázati tevékenységek projektfolyamatok V2. verzió A kiadás dátuma: 2018. április 17. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATFELELŐS: Király Zoltánné Pályázati vezető JÓVÁHAGYTA

Részletesebben

Integrált irányítási eljárás

Integrált irányítási eljárás ME 11 Pályázati tevékenységek és projektfolyamatok szabályozása V2 sz. verzió A kiadás dátuma: 2014. július 16. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: gazdasági igazgató JÓVÁHAGYTA: Dr. Bíró Tibor mb.

Részletesebben

Tudományszervezési Kabinet ÜGYREND

Tudományszervezési Kabinet ÜGYREND Ügyiratszám: KT-1232/2013. Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Tudományszervezési Kabinet ÜGYREND Gödöllő 2013. szeptember 1 BEVEZETÉS A SZIE Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar

Részletesebben

Integrált irányítási eljárás

Integrált irányítási eljárás ME 13 A humánerőforrás biztosítása és fejlesztése, belső kommunikáció V1. sz. verzió A kiadás dátuma: 2012. június 15. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: JÓVÁHAGYTA: Dr. Puskás János dékán A dokumentum

Részletesebben

Szolnoki Főiskola Kistérségi Komplex Szolgáltató Szervezet Szervezeti és Működési Szabályzata TERVEZET 2011.

Szolnoki Főiskola Kistérségi Komplex Szolgáltató Szervezet Szervezeti és Működési Szabályzata TERVEZET 2011. Szolnoki Főiskola Kistérségi Komplex Szolgáltató Szervezet Szervezeti és Működési Szabályzata TERVEZET 2011. 1 Preambulum A Szolnoki Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) Szervezeti és Működési Szabályzata

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2006 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen mköd önálló átfogó szervezeti egység, mely ellátja az egyetem igazgatási

Részletesebben

Pályázati és Innovációs Központ (PIK) Szent István Egyetem

Pályázati és Innovációs Központ (PIK) Szent István Egyetem Pályázati és Innovációs Központ (PIK) Szent István Egyetem PIK felépítése Pályázati és Projekt Csoport Egyetemi pályázatok és kutatási megbízások Technológia és Tudástranszfer Csoport Egyetemi eredmények

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.y. sz. melléklete AZ ELTE REKTORI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 BUDAPEST, 2008.

Részletesebben

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2016 HATÁLYOS: 2016. 03. 02-TŐL 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen működő szervezeti egység, amely közreműködik

Részletesebben

STRATÉGIA ALKOTÁS A TÁMOP B-10/2/KONV PROJEKT KERETÉN BELÜL. Projekt koordinációs értekezlet október 4.

STRATÉGIA ALKOTÁS A TÁMOP B-10/2/KONV PROJEKT KERETÉN BELÜL. Projekt koordinációs értekezlet október 4. STRATÉGIA ALKOTÁS A TÁMOP- 4.2.1.B-10/2/KONV-2010-0001 PROJEKT KERETÉN BELÜL Projekt koordinációs értekezlet 2011. október 4. A stratégia készítés - szerződéses kötelezettség A Pályázónak a kiemelt kutatási

Részletesebben

Integrált irányítási eljárás

Integrált irányítási eljárás ME 07 Értéknövelt hallgatói szolgáltatások V3 sz. verzió A kiadás dátuma: 2014. július 16. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: JÓVÁHAGYTA: Dr. Bíró Tibor mb. dékán A dokumentum a TÁMOP-411/A-10/1/KONV-2010-0009

Részletesebben

Határozatok a SZIE Gazdasági Tanács 2012. március 19-én tartott üléséről

Határozatok a SZIE Gazdasági Tanács 2012. március 19-én tartott üléséről Határozatok a SZIE Gazdasági Tanács 2012. március 19-én tartott üléséről 1. Tájékoztatás a Látogató Bizottság érkezéséről és a 2012. évi intézmény akkreditációs eljárásról Előterjesztő: Dr. Mikáczó Andrea

Részletesebben

ME 07 KUTATÁSI ÉS FEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉG

ME 07 KUTATÁSI ÉS FEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉG ÓBUDAI EGYETEM ME 07 KUTATÁSI ÉS FEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉG (Minőségirányítási eljárás) 12. sz. verzió A kiadás dátuma: 2017. február 1 (Érvényes visszavonásig) INTÉZMÉNYI FOLYAMATGAZDA: Dr. habil Nádai László

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÉSE REKTORI HIVATAL

KIEGÉSZÍTÉSE REKTORI HIVATAL 7. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 8. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REKTORI HIVATAL BUDAPEST,

Részletesebben

A Pályázati és Innovációs Központ tevékenységei 2014. évtől. Soltész-Lipcsik Melinda Pályázati és Innovációs Központ

A Pályázati és Innovációs Központ tevékenységei 2014. évtől. Soltész-Lipcsik Melinda Pályázati és Innovációs Központ A Pályázati és Innovációs Központ tevékenységei 2014. évtől Soltész-Lipcsik Melinda Pályázati és Innovációs Központ Helyzetfelmérés Az elmúlt két hónap tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy erőforrás

Részletesebben

ME 07 KUTATÁSI ÉS FEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉG

ME 07 KUTATÁSI ÉS FEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉG ÓBUDAI EGYETEM ME 07 KUTATÁSI ÉS FEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉG (Minőségirányítási eljárás) 10. sz. verzió A kiadás dátuma: 2015. március 2. (Érvényes visszavonásig) INTÉZMÉNYI FOLYAMATGAZDA: Prof. Dr. Réger

Részletesebben

EGYÉB, NEM ENGEDÉLYEZETT KÉPZÉSEK ESETÉBEN ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁSREND

EGYÉB, NEM ENGEDÉLYEZETT KÉPZÉSEK ESETÉBEN ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁSREND 2. számú függelék EGYÉB, NEM ENGEDÉLYEZETT KÉPZÉSEK ESETÉBEN ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁSREND (A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI SZABÁLYZATÁNAK FÜGGELÉKE) BUDAPEST 2016. (Hatályos: 2016. június 25.

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK A Tudományos Diákkör A Tudományos Diákköri munka Az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács A kari Tudományos Diák

TARTALOMJEGYZÉK A Tudományos Diákkör A Tudományos Diákköri munka Az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács A kari Tudományos Diák 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 3. melléklet Hallgatói követelményrendszer 12. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI SZABÁLYZATA BUDAPEST, 2010. január TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

BUDAPESTI M SZAKI F ME 07 KUTATÁSI ÉS FEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉG, KÉPZÉSEN KÍVÜLI ALAPTEVÉKENYSÉG, KIEGÉSZÍT ÉS VÁLLALKOZÁS JELLEG TEVÉKENYSÉG

BUDAPESTI M SZAKI F ME 07 KUTATÁSI ÉS FEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉG, KÉPZÉSEN KÍVÜLI ALAPTEVÉKENYSÉG, KIEGÉSZÍT ÉS VÁLLALKOZÁS JELLEG TEVÉKENYSÉG BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA ME 07 KUTATÁSI ÉS FEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉG, KÉPZÉSEN KÍVÜLI ALAPTEVÉKENYSÉG, KIEGÉSZÍT ÉS VÁLLALKOZÁS JELLEG TEVÉKENYSÉG (Min ségirányítási eljárás) 5. sz. verzió A kiadás dátuma:

Részletesebben

MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK

MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK Eötvös Loránd Tudományegyetem MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK ME 1.7.4. Gólyafelmérés és eredményeinek felhasználása Készítette: Rektori Kabinet Minőségügyi Iroda Verzió/kiadás dátuma: 1/2017.11.10. Jóváhagyta:

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK.. számú melléklete A NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK KÖZPONTJÁNAK ÜGYRENDJE

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK.. számú melléklete A NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK KÖZPONTJÁNAK ÜGYRENDJE A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK. számú melléklete A NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK KÖZPONTJÁNAK ÜGYRENDJE BUDAPEST 2017 (2018. december 8. napjától hatályos változat) TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

AZ INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI TERVEK ÉRTÉKELÉSI SZEMPONTRENDSZERE

AZ INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI TERVEK ÉRTÉKELÉSI SZEMPONTRENDSZERE AZ INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI TERVEK ÉRTÉKELÉSI SZEMPONTRENDSZERE A megfelelőségi vizsgálat időtartama maximum 90 nap. Ez a határidő egy alkalommal, legfeljebb 30 nappal meghosszabbítható. Ha fenntartó az intézményfejlesztési

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM DEMONSTRÁTORI SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM DEMONSTRÁTORI SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM DEMONSTRÁTORI SZABÁLYZATA Miskolc, 2017. 3.8. számú Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM DEMONSTRÁTORI SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK 219/2017. SZÁMÚ HATÁROZATA. Készült

Részletesebben

Szent István Egyetem Gödöllő. A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 6/B. számú melléklete

Szent István Egyetem Gödöllő. A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 6/B. számú melléklete Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 6/B. számú melléklete AZ EGYETEM MINŐSÉG-HITELESÍTÉSI SZABÁLYZATA KÉPZÉSI ÉS KIMENETI ALAPDOKUMENTUMAINAK INTÉZMÉNYI

Részletesebben

Kutatás-fejlesztés MF 13

Kutatás-fejlesztés MF 13 Változtatás átvezetésére kötelezett példány: nem kötelezett példány: Példány sorszám: Kutatás-fejlesztés MF 13 Készítette: Prof. Dr. Csernoch László folyamatgazda Jóváhagyta: Dr. Balatoni Ildikó stratégiai

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA MUNKÁLTATÓI JOGKÖRÖK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA MUNKÁLTATÓI JOGKÖRÖK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA MUNKÁLTATÓI JOGKÖRÖK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN (a Szervezeti és működési szabályzat 8. sz. melléklete) Elfogadva: 2009. május 5., hatályba lép: 2009.

Részletesebben

Munkaköri leírás. Projektmenedzser. TÁMOP-3.3.10.B-12-0004 Továbbtanulás erősítése a Táncsicsban. A projektvezető szerepe és feladata

Munkaköri leírás. Projektmenedzser. TÁMOP-3.3.10.B-12-0004 Továbbtanulás erősítése a Táncsicsban. A projektvezető szerepe és feladata A projektvezető szerepe és feladata Projektmenedzser A fejlesztési munkát a projekt vezetője irányítja, akinek feladata a projektterv elkészítés, a fejlesztés operatív feladatainak megszervezése, koordinálása

Részletesebben

1/2016. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS

1/2016. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR 1/2016. (05. 30.) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS A DÉKÁNHELYETTESEK ÉS A HIVATALVEZETŐ FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÉRŐL 1. Az oktatási dékánhelyettes feladat-

Részletesebben

16/2018. (november 30.) számú dékáni utasítás az

16/2018. (november 30.) számú dékáni utasítás az BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM VILLAMOSMÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI KAR 16/2018. (november 30.) számú dékáni utasítás az EGYESÜLT INNOVÁCIÓS ÉS TUDÁSKÖZPONT Szervezeti és Működési Szabályzatának

Részletesebben

(Minőségirányítási utasítás) 3. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. Dr. Gáti József általános rektrohelyettes

(Minőségirányítási utasítás) 3. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. Dr. Gáti József általános rektrohelyettes ÓBUDAI EGYETEM MU 10.01 DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETŐ (Minőségirányítási utasítás) 3. sz. verzió A kiadás dátuma: 2017. február 1. (Érvényes visszavonásig) JÓVÁHAGYTA: Dr. Gáti József általános rektrohelyettes

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A FENNTARTHATÓSÁG IRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK ÜGYRENDJE

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A FENNTARTHATÓSÁG IRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK ÜGYRENDJE A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A FENNTARTHATÓSÁG IRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK ÜGYRENDJE BUDAPEST, 2017 (2017. június 1. napjától hatályos változat) H-1055 Budapest, Markó utca

Részletesebben

ÓBUDAI EGYETEM. (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. (Érvényes visszavonásig)

ÓBUDAI EGYETEM. (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. (Érvényes visszavonásig) ÓBUDAI EGYETEM ME 06 TOVÁBBKÉPZÉSI FOLYAMATOK (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió A kiadás dátuma: 2017. február 1. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: Prof. Dr. Tóth Péter főigazgató A Minőségirányítási

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM NORMATÍV KUTATÁSTÁMOGATÁS FELHASZNÁLÁSI SZABÁLYZATA

Az ÓBUDAI EGYETEM NORMATÍV KUTATÁSTÁMOGATÁS FELHASZNÁLÁSI SZABÁLYZATA 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Mőködési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Mőködési Rend 18. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM NORMATÍV KUTATÁSTÁMOGATÁS FELHASZNÁLÁSI SZABÁLYZATA BUDAPEST, 2010.

Részletesebben

A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI SZERVEZET MŰKÖDÉSI RENDJE

A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI SZERVEZET MŰKÖDÉSI RENDJE 3. számú melléklet 1,2 AZ EGYETEM MINŐSÉGÜGYI SZERVEZETE A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI SZERVEZET MŰKÖDÉSI RENDJE A Kaposvári Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának I. kötet, 12. (4) bekezdése alapján a Szenátus

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM ÖNKÖLTSÉGES KÉPZÉSEINEK SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM ÖNKÖLTSÉGES KÉPZÉSEINEK SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM ÖNKÖLTSÉGES KÉPZÉSEINEK SZABÁLYZATA Miskolc, 2014 3.6. sz. Egyetemi szabályzat ÖNKÖLTSÉGES KÉPZÉSEK SZABÁLYZATA A Miskolci Egyetem Szenátusának 282/2014. sz. határozata Készült 8 példányban.

Részletesebben

Minőségfejlesztési program 2013/14

Minőségfejlesztési program 2013/14 Minőségpolitika, stratégia és eljárások 1 A kari minőségpolitika aktualizálása Minőségcélok kitűzése és 2 A kari minőségfejlesztési bizottság munkájának 3 Az intézetek, tanszékek minőségbiztosítási tevékenységének

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Műegyetemi Tudományos Műhelyek és Tehetséggondozás Iroda (MTMT) Szervezeti és Működési Szabályzat Elfogadta a BME VIK

Részletesebben

ERDÉSZETI ÉS FAIPARI KUTATÓKÖZPONT ÜGYRENDJE

ERDÉSZETI ÉS FAIPARI KUTATÓKÖZPONT ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM ERDÉSZETI ÉS FAIPARI KUTATÓKÖZPONT ÜGYRENDJE SOPRON 2016 HATÁLYOS: 2016. 06. 15-TŐL TARTALOMJEGYZÉK Általános rendelkezések... 3 Az Erdészeti és Faipari Kutatóközpont vezetése...

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK.

A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK. A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK. számú melléklete AZ OKTATÁS-MÓDSZERTANI KÖZPONT ÜGYRENDJE BUDAPEST 2015

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem. minőségbiztosítási. szabályzata

A Pécsi Tudományegyetem. minőségbiztosítási. szabályzata A Pécsi Tudományegyetem minőségbiztosítási szabályzata Pécs 2011. 2011. november 10. 1 A Pécsi Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem) Szenátusa a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény 21. (2)

Részletesebben

Prof. Dr. Rudas Imre rektor

Prof. Dr. Rudas Imre rektor ÓBUDAI EGYETEM AZ ALKALMAZOTT INFORMATIKAI ÉS ALKALMAZOTT MATEMATIKAI DOKTORI ISKOLA A Szenátus előzetesen elfogadta: 2013. július 1-én. FOLYAMATGAZDA: Prof. Dr. Galántai Aurél a doktori iskola vezetője

Részletesebben

(Minőségirányítási eljárás)

(Minőségirányítási eljárás) ÓBUDAI EGYETEM ME 02 MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió A kiadás dátuma: 2017. február 1. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: Göndör Vera minőségirányítási koordinátor

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI REGIONÁLIS KÖZPONTJÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI REGIONÁLIS KÖZPONTJÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI REGIONÁLIS KÖZPONTJÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Miskolc, 2014. 1.1.18. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM FELNŐTTKÉPZÉSI REGIONÁLIS KÖZPONTJÁNAK SZERVEZETI

Részletesebben

AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE BIO-TECH TUDÁSKÖZPONT

AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE BIO-TECH TUDÁSKÖZPONT 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 57. függelék AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE BIO-TECH TUDÁSKÖZPONT BUDAPEST,

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA PÁLYÁZATI IRODA ÜGYREND

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA PÁLYÁZATI IRODA ÜGYREND DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA PÁLYÁZATI IRODA ÜGYREND 2015 Dunaújváros 1. kiadás 0. módosítás 2 (13). oldal Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa által 82-2014/2015. (2015.04.21.) sz. határozatával egységes szerkezetben

Részletesebben

Ü Z L E T I T U D O M Á N Y O K I N T É Z E T E

Ü Z L E T I T U D O M Á N Y O K I N T É Z E T E Szervezeti és Működési Rend 11. melléklete: Üzleti Tudományok Intézete működési rendje 2012. Beosztás Ü Z L E T I T U D O M Á N Y O K S z a b á l y z a t Oldal: 2/8. Készítette Ellenőrizte Jóváhagyta oktatási

Részletesebben

AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGIAI KAR. Tudományos Bizottságának Ügyrendje

AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGIAI KAR. Tudományos Bizottságának Ügyrendje AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGIAI KAR Tudományos Bizottságának Ügyrendje (Jelen ügyrendet a Kari Tanács 1/2019. (I.15.) sz. határozatával elfogadta.) Készítette Ellenőrizte Jóváhagyta Dr. Ugrai János

Részletesebben

1./2019 (II. 14.) dékáni utasítás a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán az oktatói teljesítményértékelés menetéről

1./2019 (II. 14.) dékáni utasítás a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán az oktatói teljesítményértékelés menetéről 1./2019 (II. 14.) dékáni utasítás a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán az oktatói teljesítményértékelés menetéről 1. Bevezetés Az oktatói teljesítményértékelés célja a

Részletesebben

Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 6. számú melléklete AZ EGYETEM MINŐSÉGÜGYI SZABÁLYZATA

Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 6. számú melléklete AZ EGYETEM MINŐSÉGÜGYI SZABÁLYZATA FI69207 Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 6. számú melléklete AZ EGYETEM MINŐSÉGÜGYI SZABÁLYZATA Gödöllő, 2012. 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...2

Részletesebben

HUMÁNERŐFORRÁS- FEJLESZTÉSI STRATÉGIA

HUMÁNERŐFORRÁS- FEJLESZTÉSI STRATÉGIA HUMÁNERŐFORRÁS- FEJLESZTÉSI STRATÉGIA A FELSŐOKTATÁS MINŐSÉGÉNEK JAVÍTÁSA KIVÁLÓSÁGI KÖZPONTOK FEJLESZTÉSÉRE ALAPOZVA A MISKOLCI EGYETEM STRATÉGIAI KUTATÁSI TERÜLETEIN TÁMOP-4.2.1.B-10/2/KONV-2010-0001

Részletesebben

MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK

MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK Eötvös Loránd Tudományegyetem MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK ME 1.1.1 Minőségfejlesztési program megalkotása és értékelése Készítette : Rektori Kabinet Minőségügyi Iroda Verzió/kiadás dátuma: 1/2017.11.10. Jóváhagyta:

Részletesebben

Hatályba lépett: május 4-én

Hatályba lépett: május 4-én A BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM FIZIKAI INTÉZETÉNEK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Jóváhagyta a BME Természettudományi Kar Tanácsa 2011. május 4-én Hatályba lépett: 2011. május 4-én

Részletesebben

Oktatásfejlesztési Kabinet ÜGYREND

Oktatásfejlesztési Kabinet ÜGYREND Ügyiratszám: GTK/268/2014 Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Oktatásfejlesztési Kabinet ÜGYREND Gödöllő, 2014. Április 10. A SZIE Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Oktatásfejlesztési

Részletesebben

ZRÍNYI MIKLÓS 28. sz. melléklet a 1164/115. ZMNE számhoz NEMZETVÉDELMI EGYETEM. . sz. példány

ZRÍNYI MIKLÓS 28. sz. melléklet a 1164/115. ZMNE számhoz NEMZETVÉDELMI EGYETEM. . sz. példány ZRÍNYI MIKLÓS 28. sz. melléklet a 1164/115. ZMNE számhoz NEMZETVÉDELMI EGYETEM. sz. példány A SZAK- ÉS SZAKIRÁNYFELELŐS FELADAT- ÉS HATÁSKÖREINEK SZABÁLYZATA - 2007 - 2 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET Általános

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM ÖNKÖLTSÉGES KÉPZÉSEINEK SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM ÖNKÖLTSÉGES KÉPZÉSEINEK SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM ÖNKÖLTSÉGES KÉPZÉSEINEK SZABÁLYZATA Miskolc, 2017. 3.6. sz. Egyetemi szabályzat ÖNKÖLTSÉGES KÉPZÉSEK SZABÁLYZATA A Miskolci Egyetem Szenátusának 215/2017. sz. határozata Készült 8 példányban.

Részletesebben

A BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REJT SÁNDOR KÖNNY IPARI ÉS KÖRNYEZETMÉRNÖKI KAR

A BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REJT SÁNDOR KÖNNY IPARI ÉS KÖRNYEZETMÉRNÖKI KAR A Budapesti M szaki F iskola Szervezeti és M ködési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és M ködési Rend 7. függelék 2. verzió A BUDAPESTI M SZAKI F ISKOLA SZERVEZETI ÉS M KÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REJT

Részletesebben

Szent István Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat

Szent István Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat FI 69207 Szent István Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat I. Kötet I/2. rész: Minőségügyi Szabályzat 2016. június I. Általános rendelkezések 1. Az egyetemi minőségbiztosítási rendszer célja 1. (1)

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. október 15., hatályba lép: 2013. október 17-én Utolsó módosítás: 2018. május 22., hatályba lép: 2018. május 24-én A Zenei Intézet ügyrendjét

Részletesebben

PTE ÁJK Pályázati Szabályzata

PTE ÁJK Pályázati Szabályzata PTE ÁJK Pályázati Szabályzata 1. A PTE ÁJK Pályázati Szabályzatának (továbbiakban: Szabályzat) célja összhangban a PTE pályázati rendjéről szóló 4/2007.sz. Rektori Utasítással a PTE ÁJK pályázati aktivitásának

Részletesebben

A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Kari Tanács 1/2013-as számú határozatával elfogadta a Kari Tanács munkarendjének aktualizálását.

A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Kari Tanács 1/2013-as számú határozatával elfogadta a Kari Tanács munkarendjének aktualizálását. 2013. március 25. A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Kari Tanács 1/2013-as számú határozatával elfogadta a Kari Tanács munkarendjének aktualizálását. A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Kari Tanács 2/2013-as

Részletesebben

MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK

MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK Eötvös Loránd Tudományegyetem MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK ME 1.7.6. Hallgatói igény és elégedettségmérés Készítette: Rektori Kabinet Minőségügyi Iroda Verzió/kiadás dátuma: 1/2017.11.10. Jóváhagyta: Minőségfejlesztési

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET MINŐSÉGÜGYI DOKUMENTUMAINAK GYŰJTEMÉNYE 2016 1101 Budapest, Hungária krt. 9-11. Tel: (1) 432-9000 Email: NKE_KVI@uni-nke.hu

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem. MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK ME Munkatársi igény, elégedettség és szolgáltatási mérés

Eötvös Loránd Tudományegyetem. MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK ME Munkatársi igény, elégedettség és szolgáltatási mérés Eötvös Loránd Tudományegyetem MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK ME 1.7.5. Munkatársi igény, elégedettség és szolgáltatási mérés Készítette: ELTE Minőségügyi Iroda Verzió/kiadás dátuma: 1/2018.06.08. Jóváhagyta: Minőségfejlesztési

Részletesebben

1/2016. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS

1/2016. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR 1/2016. (05. 30.) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS A DÉKÁNHELYETTESEK ÉS A HIVATALVEZETŐ FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÉRŐL MÓDOSÍTÁSA 1 1. Az oktatási dékánhelyettes

Részletesebben

1/2019. (II. 28.) sz. rektori utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Rektorát illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről

1/2019. (II. 28.) sz. rektori utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Rektorát illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről Munkáltatói jogkörök gyakorlásának rendje delegált jogkörök 1 IKT/5-546/019. 1/019. (II. 8.) sz. rektori utasítás a Szegedi Tudományegyetem Rektorát illető munkáltatói jogkörök delegálásának rendjéről

Részletesebben

A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM PÁLYÁZTATÁSI SZABÁLYZATA

A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM PÁLYÁZTATÁSI SZABÁLYZATA ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 6. sz. melléklet a 1164/115 ZMNE számhoz 1. sz. példány A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM PÁLYÁZTATÁSI SZABÁLYZATA 2007 2 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET... 3 Általános

Részletesebben

BMF SZMSZ 22. melléklete TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI SZABÁLYZAT. Budapest, 2001 június

BMF SZMSZ 22. melléklete TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI SZABÁLYZAT. Budapest, 2001 június BMF SZMSZ 22. melléklete TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI SZABÁLYZAT Budapest, 2001 június T A R T A L O M J E G Y Z É K Oldal 1. Tudományos Diákkör.2. 2. A Tudományos Diákköri munka.. 2. 3. A Főiskolai Tudományos

Részletesebben

AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE TÜV RHEINLAND EGYETEMI TUDÁSKÖZPONT

AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE TÜV RHEINLAND EGYETEMI TUDÁSKÖZPONT 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 11. függelék AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE TÜV RHEINLAND EGYETEMI TUDÁSKÖZPONT

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI és GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Természettudományi Kar KOGNITÍV TUDOMÁNYI TANSZÉK. SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

BUDAPESTI MŰSZAKI és GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Természettudományi Kar KOGNITÍV TUDOMÁNYI TANSZÉK. SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPESTI MŰSZAKI és GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Természettudományi Kar KOGNITÍV TUDOMÁNYI TANSZÉK SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPEST 2010 T A R T A L O M 1. A Tanszék neve 3. o. 2. A Tanszék címe

Részletesebben

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI SZABÁLYZAT (2012. január december 31.)

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI SZABÁLYZAT (2012. január december 31.) Hatály: 2013. II. 1. - MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI SZABÁLYZAT ( január 1. - 2014. december 31.) (egységes szerkezetben a 16/2013. szenátusi határozat módosító rendelkezéseivel) Tartalomjegyzék I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK...

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A Partiumi Tudáscentrum ügyrendje

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A Partiumi Tudáscentrum ügyrendje NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A Partiumi Tudáscentrum ügyrendje Elfogadva: 2013. július 23., hatályba lép: 2013. július 25-én Utolsó módosítás: 2014. április 8., hatályba lép: 2014. április 10-én A Partiumi Tudáscentrum

Részletesebben

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE (Egységes szerkezetben a ZMNE ának módosító határozataival)1-2007 -

Részletesebben

AZ ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERVE

AZ ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERVE AZ ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERVE Az Eszterházy Károly Főiskola minőségirányítási rendszerébe épül be a doktori képzés és fokozatszerzés minőségbiztosítási

Részletesebben

AZ ÓBUDAI EGYETEM PÁLYÁZATI SZABÁLYZATA

AZ ÓBUDAI EGYETEM PÁLYÁZATI SZABÁLYZATA AZ ÓBUDAI EGYETEM PÁLYÁZATI SZABÁLYZATA BUDAPEST, 2016. (2016. június 28. napjától hatályos változat) Tartalomjegyzék PREAMBULUM... 2 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 2 2. PÁLYÁZAT ELŐKÉSZÍTÉSI SZAKASZ...

Részletesebben

ÓBUDAI EGYETEM KUTATÁSI ÉS EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOKRA. (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1.

ÓBUDAI EGYETEM KUTATÁSI ÉS EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOKRA. (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. ÓBUDAI EGYETEM ME 03 PARTNERKÖZPONTÚSÁG A TANULMÁNYI, (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió A kiadás dátuma: 2017. február 1. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: Dr. habil. Molnár András egyetemi

Részletesebben

1/2011. sz. Gazdasági Főigazgatói Utasítás

1/2011. sz. Gazdasági Főigazgatói Utasítás 1/2011. sz. Gazdasági Főigazgatói Utasítás a Szent István Egyetem Hallgatói Önkormányzat gazdálkodásának szabályozásáról Gödöllő, 2011. A Szent István Egyetem (továbbiakban: SZIE) Szervezeti és Működési

Részletesebben

T U R I Z M U S, T E R Ü L E T F E J L E S Z T É S I É S I D E G E N N Y E L V I I N T É Z E T

T U R I Z M U S, T E R Ü L E T F E J L E S Z T É S I É S I D E G E N N Y E L V I I N T É Z E T Szervezeti és Működési Rend 10. melléklete: Turizmus, Területfejlesztési és Idegen Nyelvi Intézet működési rendje 2012. Beosztás T U R I Z M U S, S z a b á l y z a t Oldal: 2/7. Készítette Ellenőrizte

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ ELJÁRÁS

Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ ELJÁRÁS Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Készítette: Dr. Traiber-Harth Ibolya minőségirányítási igazgató 2014.04.30. Felülvizsgálta, aktualizálta:... Hegedüs Zsuzsanna mb. operatív vezető 2016.02.21. Jóváhagyta:...

Részletesebben

ÚJ NEMZETI KIVÁLÓSÁG PROGRAM ELJÁRÁSI SZABÁLYZATA

ÚJ NEMZETI KIVÁLÓSÁG PROGRAM ELJÁRÁSI SZABÁLYZATA ÚJ NEMZETI KIVÁLÓSÁG PROGRAM ELJÁRÁSI SZABÁLYZATA Elfogadva: 2017. június 13i szenátusi ülésen Hatályos: 2017. június 14. napjától Tartalomjegyzék I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 A Szabályzat célja és

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM 6/2018. (V.24.) számú rektori-kancellári együttes utasítás a Felsőoktatási Intézményi Kiválósági Program keretében kapott 2018. évi támogatás intézményi felhasználásának egyes

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A BELSŐ ELLENŐRZÉSI IRODA ÜGYRENDJE. Elfogadva: március 22. Módosítva: január 22., hatályba lép: 2013.

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A BELSŐ ELLENŐRZÉSI IRODA ÜGYRENDJE. Elfogadva: március 22. Módosítva: január 22., hatályba lép: 2013. NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A BELSŐ ELLENŐRZÉSI IRODA ÜGYRENDJE Elfogadva: 2011. március 22. Módosítva: 2013. január 22., hatályba lép: 2013. január 24-én A Belső Ellenőrzési Iroda ügyrendjét (a továbbiakban:

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Csonka Pál Építészmérnöki Tudományok Doktori Iskola Működési Szabályzat. Általános rendelkezések

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Csonka Pál Építészmérnöki Tudományok Doktori Iskola Működési Szabályzat. Általános rendelkezések BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Csonka Pál Építészmérnöki Tudományok Doktori Iskola Működési Szabályzat Általános rendelkezések 1.. Jelen szabályzat a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011.

Részletesebben

H 2020 munkacsoport alakuló értekezlet

H 2020 munkacsoport alakuló értekezlet Interdiszciplináris kutatói teamek létrehozása és felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre a Miskolci Egyetem stratégiai kutatási területein TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0017 H 2020 munkacsoport

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM TUDOMÁNYOS KUTATÁSRA ÉS MŰVÉSZETI ALKOTÓTEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM TUDOMÁNYOS KUTATÁSRA ÉS MŰVÉSZETI ALKOTÓTEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM TUDOMÁNYOS KUTATÁSRA ÉS MŰVÉSZETI ALKOTÓTEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ SZABÁLYZATA Miskolc, 2011 4.1. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM TUDOMÁNYOS KUTATÁSRA ÉS MŰVÉSZETI ALKOTÓTEVÉKENYSÉGRE

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 39. számú melléklete. A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltárának

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 39. számú melléklete. A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltárának A Pécsi Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 39. számú melléklete A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltárának Szervezeti és Működési Szabályzata Pécs 2007 Preambulum * A Pécsi Tudományegyetem

Részletesebben

A KÉPZÉSI TERV FELÉPÍTÉSE

A KÉPZÉSI TERV FELÉPÍTÉSE A KÉPZÉSI TERV FELÉPÍTÉSE A képzési terv három lapból áll: címoldal; tantárgyak ütemezése; szigorlati tárgyak és nyelvtudás. 1. A címoldal tartalmazza - az intézmény nevét; - a doktori iskola nevét; -

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács február 1-jei ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács február 1-jei ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2011. február 1-jei ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 1/2011. (II.1.) KT. sz. határozat a Kari Tanács 2010/2011. tanév II. félévi ülés- és munkatervéről

Részletesebben

(Minőségirányítási eljárás) 12. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. Roboz Erzsébet osztályvezető Humánerőforrás Osztály

(Minőségirányítási eljárás) 12. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. Roboz Erzsébet osztályvezető Humánerőforrás Osztály ÓBUDAI EGYETEM ME 09 A HUMÁNERŐFORRÁS BIZTOSÍTÁSA ÉS FEJLESZTÉSE (Minőségirányítási eljárás) 12. sz. verzió A kiadás dátuma: 2017. február 1. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: Roboz Erzsébet osztályvezető

Részletesebben

A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE. Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök

A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE. Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök I. Az ügyrend célja Az ügyrend célja, hogy meghatározza az alapszabályban

Részletesebben

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REKTORI HIVATAL

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REKTORI HIVATAL 5. verzió A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 8. függelék A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REKTORI

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE

A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE Miskolc, 2012. 8.2. számú Egyetemi Szabályzat Hallgatók Előnyben Részesítésével Foglalkozó Bizottság

Részletesebben

1/2019. (II. 28.) sz. kancellári utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Kancellárját illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről

1/2019. (II. 28.) sz. kancellári utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Kancellárját illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről Munkáltatói jogkörök gyakorlásának rendje delegált jogkörök 1 IKT/5-547/2019. 1/2019. (II. 28.) sz. i utasítás a Szegedi Tudományegyetem Kancellárját illető munkáltatói jogkörök delegálásának rendjéről

Részletesebben

3/2018. (VI.29.) sz. kancellári utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Kancellárját illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről

3/2018. (VI.29.) sz. kancellári utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Kancellárját illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről Munkáltatói jogkörök gyakorlásának rendje delegált jogkörök 1 IKT/5-1550/2018. 3/2018. (VI.29.) sz. i utasítás a Szegedi Tudományegyetem Kancellárját illető munkáltatói jogkörök delegálásának rendjéről

Részletesebben

10. SZÁMÚ MELLÉKLET: RENDEZVÉNYEK SZERVEZÉSE FOLYAMATLEÍRÁS

10. SZÁMÚ MELLÉKLET: RENDEZVÉNYEK SZERVEZÉSE FOLYAMATLEÍRÁS 10. SZÁMÚ MELLÉKLET: RENDEZVÉNYEK SZERVEZÉSE FOLYAMATLEÍRÁS A) EGYETEMI RENDEZVÉNYEK SORSZÁM FŐFOLYAMAT FOLYAMAT TEVÉKENYSÉGEK 1. tervezése INPUT INFORMÁCIÓK, Regisztráció előkészítése Igényfelmérés szakmai

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar A VÍZTUDOMÁNYI ÉS KATASZTRÓFAMEGELŐZÉSI TUDÁSKÖZPONT ÜGYRENDJE Hatályba lépés napja: 2019. február 7. napján A hatályba lépéssel egyidejűleg

Részletesebben

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM 2015. március 2. 1. Bevezető Az Óbudai Egyetem az intézmény működésének folyamatait, beleértve a vezetési, tervezési, ellenőrzési, mérési, értékelési és fogyasztóvédelmi feladatok

Részletesebben

Tájékoztatás a 4- éves doktori tanulmányok komplex vizsgájáról: a jelentkezésre és a vizsga lebonyolítására vonatkozó információk

Tájékoztatás a 4- éves doktori tanulmányok komplex vizsgájáról: a jelentkezésre és a vizsga lebonyolítására vonatkozó információk Tájékoztatás a 4- éves doktori tanulmányok komplex vizsgájáról: a jelentkezésre és a vizsga lebonyolítására vonatkozó információk Ezen tájékoztató dokumentum célja a komplex átvilágító vizsgára vonatkozó

Részletesebben