GYERMEKEK NŐK MUNKAVÁLLALÓK KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÓK NYUGDÍJASOK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "GYERMEKEK NŐK MUNKAVÁLLALÓK KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÓK NYUGDÍJASOK"

Átírás

1 GYERMEKEK NŐK MUNKAVÁLLALÓK KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÓK NYUGDÍJASOK Magyarország csak akkor lesz sikeresebb ország, ha az ő életük jobb lesz. Mesterházy Attila Elnök, MSZP

2 A célom az, hogy igazságos, szabad, biztonságos ország legyen a hazánk, ahol napról napra jobban élnek az emberek.

3 Mi a mai megosztott, megfélemlített és meglopott országgal szemben egy szabad és igazságos Magyarországot akarunk. Olyat, amelyben mindenki nagyobb biztonságban és napról napra nagyobb jólétben élhet. Ezért az MSZP igazságot szolgáltat és esélyt ad minden embernek. Azoknak, akik nap mint nap a hátukon viszik ezt az országot, de akiktől a mai hatalom elveszi a normális élet lehetőségét. Ők mind a Fidesz kormányzásának kárvallottjai. Ők Magyarország többsége. Az MSZP kormányzásának a gyermekek, a nők, a munkavállalók, a kis- és középvállalkozók, a nyugdíjasok biztosan a nyertesei lesznek. Mert akkor lesz sikeresebb ország a hazánk, ha az ő életük jobb lesz. Erről szól az ajánlatunk.

4 GYERMEKEK Magyarország ma még félmillió éhező gyermek országa, ahol egy gyerek sorsa már születése pillanatában megpecsételődik. Ha szegénynek születik, egész életében az is marad. Ezzel szemben mi olyan Magyarországot akarunk, ahol minden egyes gyermek elérheti az álmait. Ezért az MSZP minden támogatást megad ahhoz, hogy mindenki többre vihesse, mint a szülei, függetlenül attól, hogy milyen családba született. Felszámoljuk a gyermekéhezést, hogy ne kelljen senkinek üres gyomorral lefeküdnie. 4 Befektetünk az oktatásba: a bölcsődétől az egyetemig biztosítjuk minden gyermek számára a minőségi oktatást.

5 Bölcsőde- és óvodafejlesztési programot indítunk, bővítjük a férőhelyeket. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a korai nevelésre, többet költünk a felzárkóztatásra és a tehetséggondozásra. Fejlesztjük az iskolák technikai eszközeit és bővítjük a kollégiumi férőhelyeket, hogy jobb körülmények között, korszerű módszerekkel tanulhassanak a diákok. Tornaterem-építési programba kezdünk, hogy minden iskolában valóban legyen lehetőség a mindennnapi sportolásra. Növeljük a nyelvoktatás színvonalát, támogatást adunk a külföldi nyelvtanuláshoz, hogy minden diák beszéljen legalább egy idegen nyelvet. Tandíjmentessé tesszük a felsőoktatást szeptemberétől minden felsőoktatásba felvett hallgató térítésmentesen kezdheti meg a tanulmányait. Negyedével csökkentjük a költségtérítések összegét a jelenlegi hallgatóknál. Tanulmányi ösztöndíjat adunk a jól tanulóknak, és szociális ösztöndíjat a rászorulóknak, valóban kedvezményes diákhitelt mindenkinek. A hallgatói igényekhez igazítjuk a keretszámokat. Igazságosan emeljük a tanárok bérét, hogy a pedagógusok a megélhetési gondok helyett a hivatásukra koncentrálhassanak. Garantáljuk a lehető legjobb egészségügyi ellátást minden gyermeknek, függetlenül attól, hogy az országban hol él.

6 NŐK A mai Magyarországon a hatalom szemében a nő másodrangú ember: jogai csorbulnak, lehetőségei szűkülnek, esélyei csökkennek, a helyét pedig a fakanál mellett jelölték ki. Ezzel szemben mi olyan Magyarországot akarunk, ahol valamennyi nő szabadon dönthet arról, hogyan akarja kiteljesíteni az életét. Ezért az MSZP minden nő számára biztosítja a valódi megbecsülést, hogy több szabadságot, nagyobb biztonságot élvezzenek minden tekintetben, az élet minden területén. 6

7 Eltöröljük a bölcsődei gondozási díjat, javítjuk a bölcsődei és óvodai ellátást. Valódi védelmet adunk az anyáknak, hogy visszatérhessenek a munkahelyükre. Megadjuk a lehetőséget, hogy ha rákényszerülnek vagy úgy döntenek, akkor a gyereknevelés mellett is dolgozhassanak. Kikényszerítjük, hogy a nők egyenlő munkáért a férfiakéval egyenlő bért kapjanak. Jobban ösztönözzük a családbarát munkahelyek létrehozását, a rugalmas foglalkoztatási formákat. Kibővítjük a 40 éves munkaviszonyukat betöltött nők nyugdíjba vonulási lehetőségeit, amelyeket igazságtalanul szűkítettek. Kormányzati és uniós programokkal megakadályozzuk a többszörösen hátrányos helyzetű nők elszegényedését. Több segítséget adunk azoknak az anyáknak, akik a gyermeküket egyedül nevelik. Kiemelten kezeljük a nők egészségmegőrzését, az egészséges életmód támogatását és a leggyakoribb megbetegedések kezelését. Zéró toleranciát vezetünk be a családon belüli erőszakkal szemben.

8 Új Winkfein Csaba A változás elkezdődött. Teleki László Veres Gábor Horváth Csaba dr. Molnár Zsolt Tóbiás József dr. Harangozó Tamás Gúr Nándor Harangozó Gábor dr. Varga László dr. Szanyi Tibor Szűcs Gábor dr. Szakács László elnökhelyettes, alelnök budapesti elnök általános frakcióvezető alelnök elnökhelyettes, elnökhelyettes, kabinetfőnök Választmány helyettes Választmány Választmány Bangóné Borbély Ildikó dr. Gurmai Zita Simon Gábor Józsa István Lukács Zoltán dr. Botka László Mesterházy Attila Kunhalmi Ágnes Demeter Márta Korózs Lajos dr. Tóth Bertalan dr. Márton Roland elnök, Nőtagozat elnökhelyettes frakcióvezetőfrakcióvezetőelnök, elnök elnökhelyettes, helyettes helyettes Választmány Választmány

9 MUNKAVÁLLALÓK Magyarország ma még félmillió kivándorolt, félmillió munkanélküli és többmillió kiszolgáltatott munkavállaló hazája. Ezzel szemben mi olyan országot akarunk, ahol mindenki dolgozhat, és aki dolgozik, az meg is tud élni belőle. Ezért az MSZP visszaadja a munka lehetőségét, becsületét, valamint a munkavállalók biztonságát. Új munkahelyeket teremtünk, hogy minden családban legyen legalább egy kereső. 10 Többkulcsos, igazságos adórendszert vezetünk be, hogy a gazdagok több, a kisebb keresetűek pedig kevesebb adót fizessenek.

10 Visszaszorítjuk a dolgozói szegénységet, hogy aki tisztességesen dolgozik, az meg is tudjon élni. Megvédjük a legkisebb keresetűeket. Adójóváírással is garantáljuk a legalacsonyabb fizetések vásárlóértékének növekedését. Könnyíteni fogjuk a munkabérre rakódó terheket, hogy fehérítsük a foglalkoztatást és segítsük a vállalkozásokat, hogy többeknek adjanak munkát. Célzott forrásokkal támogatjuk a fiatal pályakezdők munkába állását az európai kezdeményezésekkel összhangban. Emeljük a szakképzés színvonalát, hogy mindenki versenyképes szakmát kapjon a kezébe, így könnyebben találjon munkát. Valódi esélyt adó át- és továbbképzési programokat indítunk, hogy új munkalehetőségeket biztosítsunk az 50 év felettiek, az alulképzettek, a megváltozott munkaképességűek számára. Háromról kilenc hónapra emeljük a munkakeresési támogatás folyósítási idejét. A fejlesztő állam közvetlenül ad majd munkát ott is, ahol a piac nem tud vagy nem akar. Újraírjuk a Munka Törvénykönyvét, hogy valódi védelmet nyújtson a munkavállalóknak. Visszaadjuk a szakszervezetek jogosítványait. Támogatjuk a munkaerő mobilitását az utazás és lakhatás terén, hogy az országon belül a lakhelyüktől távol is munkát vállalhassanak az emberek.

11 KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÓK Magyarország ma még a tönkrement vagy a túlélésért küzdő cégek országa, ahol a mikro-, kis- és középvállalkozóknak nincs semmi kilátásuk, mert nem jutnak se hitelhez, se piachoz, se uniós forráshoz. Ezzel szemben mi olyan Magyarországot akarunk, ahol a mikro-, kis- és középvállalkozások a termelőszektortól a szolgáltató- és kereskedőcégeken át egészen a családi gazdálkodásokig nemcsak szóban, hanem valóban kiemelt állami segítséget kapnak. Ezért az MSZP minden eszközzel támogatja a kkv-kat, hogy megerősödjenek, folyamatosan fejlődjenek és biztos megélhetést adjanak az embereknek. 12

12 Kedvező és kiszámítható gazdasági feltételeket teremtünk a magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások számára. Csökkentjük a kkv-kat terhelő adók számát. Bővítjük és kedvezőbbé tesszük a kkv-kra szabott adózási formákat. Egyszerűsítjük a rájuk vonatkozó bürokratikus előírásokat. Jobb és gyorsabb hozzáférést adunk nekik az uniós forrásokhoz, azok elosztásába bevonjuk érdekképviseleteiket. Ösztönözzük a kkv-k számára kedvező feltételű hitelezést. Az állami hivatalok partneri hozzáállása fogja felváltani a büntető szemléletű hatósági működést: nem a pénzbehajtás, hanem szabálybetartás lesz a cél. Állami programokkal, támogatásokkal piachoz juttatjuk a hazai kkv-kat. Növeljük a versenyképességüket és a munkaerő-megtartó képességüket. Beszállítói programmal, állami eszközökkel segítjük őket, hogy a nagy cégek partnereivé válhassanak. Felszámoljuk a lánctartozásokat és megakadályozzuk a jövőbeni kialakulásukat. Kiemelten támogatjuk a kkv-k innovációit. Növeljük a támogatások mértékét, ösztönözzük a technológiai beruházásokat. Célzott pályázatokkal segítjük a kis technológiai cégek, start-up vállalkozások sikeres beindulását.

13 NYUGDÍJASOK Magyarország ma még a nyomorgó, bizonytalanságban élő nyugdíjasok országa, ahol az idősek százezreinek hónapról hónapra arról kell dönteniük, hogy esznek, rezsit fizetnek vagy a gyógyszereiket váltják ki. Sőt lassan a saját sírjukat is maguknak kell megásniuk. Ezzel szemben mi olyan Magyarországot akarunk, amelyben egy átdolgozott élet után az összes idős embernek valóban biztonságban és méltóságban telnek a napjai. Ezért az MSZP garantálja az idős emberek biztonságát. Ez számunkra nem pusztán politikai kötelesség, hanem emberi tisztesség dolga. Mindenkor garantáljuk a nyugdíjak értékállóságát. 14 Újra bevezetjük a nyugdíjprémiumot: ha nő a gazdaság, többet kapnak a nyugdíjasok.

14 Újra megadjuk az öregségi nyugdíjjogosultságot és a rokkantnyugdíjat mindazoknak, akiktől azt jogtalanul és indokolatlanul elvették. Újraindítjuk a nyugdíjkorrekciós programot. Felszámoljuk a rendszerben lévő igazságtalanságokat. Megnöveljük a méltányossági nyugdíjra jutó forrásokat. Megnöveljük az özvegyeknél a 10 év elévülési időt. Újra biztosítjuk a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségét. Jobban üldözzük és szigorúbban büntetjük az idősek elleni bűncselekményeket. Idősbaráttá tesszük az államigazgatást: segítséget adunk az időseknek a hatósági ügyintézésben. Ingyenes étkezést biztosítunk a rászoruló időseknek állami támogatással, civil szervezetekkel közösen. Kegyeleti támogatást adunk szociális temetés helyett. Kiemelten érvényesítjük az idősek érdekeit az egészségügyben. Bővítjük a közgyógyellátás forrásait és az ellátottak körét. Csökkentjük a várólisták hosszát. Újraszervezzük a betegirányítást és a beutalás rendjét. Az idős embereknek kevesebbet kell majd utazniuk, hogy ellássák őket. Újra teljesen ingyenesen utazhatnak majd a 65 év felettiek.

15 IGAZSÁG SZABADSÁG BIZTONSÁG JÓLÉT Mindazoknak, akiket meglopott, megalázott vagy megfélemlített a Fidesz, az MSZP visszaadja a lehetőséget, az esélyt és a reményt. Ezt jelenti a változás. Kérjük, észrevételeit, javaslatait küldje el a címre! facebook.com/mszpfb Kiadja: Magyar Szocialista Párt, 1066 Budapest, Jókai u. 6. Felelős szerkesztő: Velez Árpád pártigazgató AZ MSZP AJÁNLATA MAGYARORSZÁGNAK

IGAZSÁG, BIZTONSÁG, SZABADSÁG, JÓLÉT AZ MSZP AJÁNLATA MAGYARORSZÁGNAK

IGAZSÁG, BIZTONSÁG, SZABADSÁG, JÓLÉT AZ MSZP AJÁNLATA MAGYARORSZÁGNAK IGAZSÁG, BIZTONSÁG, SZABADSÁG, JÓLÉT AZ MSZP AJÁNLATA MAGYARORSZÁGNAK Budapest, 2013. október TARTALOMJEGYZÉK IGAZSÁG, BIZTONSÁG, SZABADSÁG, JÓLÉT AZ MSZP AJÁNLATA MAGYARORSZÁGNAK... 3 I. ESÉLYTEREMTŐ

Részletesebben

M a Magyarország a lehetõségek országa. Ateljes

M a Magyarország a lehetõségek országa. Ateljes MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KÜLÜGYMINISZTÉRIUMA Tények Magyarországról www.kum.hu LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG! A Gyurcsány Ferenc vezette kormány programja a szabad és igazságos Magyarországért (2004 2006) CSELEKVÕ KORMÁNYZÁS

Részletesebben

A Cselekvő Nemzet Programja

A Cselekvő Nemzet Programja A Cselekvő Nemzet Programja Kedves Olvasó! Soha ennyien nem dolgoztunk még együtt Magyarország jövőjén, idősek, fiatalok, férfiak, nők, munkavállalók, vállalkozók, vidékiek, gazdák, mérnökök, munkások,

Részletesebben

a te JÖVŐD a te HAZA ÉS HALADÁS, SZOLIDARITÁS ÉS EURÓPA JÖVŐD

a te JÖVŐD a te HAZA ÉS HALADÁS, SZOLIDARITÁS ÉS EURÓPA JÖVŐD a te JÖVŐD a te HAZA ÉS HALADÁS, SZOLIDARITÁS ÉS EURÓPA JÖVŐD AZ EGYÜTT A KORSZAKVÁLTÓK PÁRTJA ÉS A PÁRBESZÉD MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT VÁLASZTÁSI PROGRAMJA HAZA ÉS HALADÁS, SZOLIDARITÁS ÉS EURÓPA ELŐSZÓ a

Részletesebben

JÖVŐD HAZA ÉS HALADÁS, SZOLIDARITÁS ÉS EURÓPA

JÖVŐD HAZA ÉS HALADÁS, SZOLIDARITÁS ÉS EURÓPA a te JÖVŐD HAZA ÉS HALADÁS, SZOLIDARITÁS ÉS EURÓPA a te JÖVŐD HAZA ÉS HALADÁS, SZOLIDARITÁS ÉS EURÓPA AZ EGYÜTT A KORSZAKVÁLTÓK PÁRTJA ÉS A PÁRBESZÉD MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT VÁLASZTÁSI PROGRAMJA ELŐSZÓ a

Részletesebben

Pesterzsébeti. Tisztelt Pesterzsébetiek! Több pénzt, több lehetőséget Pesterzsébetnek! Dr. Hiller István 2014 jelöltje

Pesterzsébeti. Tisztelt Pesterzsébetiek! Több pénzt, több lehetőséget Pesterzsébetnek! Dr. Hiller István 2014 jelöltje Pesterzsébeti Demokratikus baloldali lap 2014. március Tisztelt Pesterzsébetiek! Köszönöm, hogy ajánlásukkal elsőként válhattam Pesterzsébeten hivatalosan is országgyűlési képviselő-jelöltté. Kérem, segítsenek

Részletesebben

ÚJ TÁRSADALMI SZERZŐDÉS

ÚJ TÁRSADALMI SZERZŐDÉS ÚJ TÁRSADALMI SZERZŐDÉS A Negyedik Köztársaság Párt választási programja 2014 A 4K!-nak nincs más programja, csak a fű legalizálása. Ismeretlen kommentelő TARTALOM GAZDASÁG Tisztességes megélhetést és

Részletesebben

ESÉLYEK ÉS LEHETŐSÉGEK ÖN-KOR-KÉP esélyegyenlőségi melléklet 2008. július augusztus

ESÉLYEK ÉS LEHETŐSÉGEK ÖN-KOR-KÉP esélyegyenlőségi melléklet 2008. július augusztus A nők tudnak látni, anélkül, hogy odanéznének. Jókai Mór ESÉLYEK ÉS LEHETŐSÉGEK ÖN-KOR-KÉP esélyegyenlőségi melléklet 2008. július augusztus A nők tippelése mindig pontosabb, mint a férfiak állítása. Rudyard

Részletesebben

SZÉLL KÁLMÁN TERV ÖSSZEFOGÁS AZ ADÓSSÁG ELLEN

SZÉLL KÁLMÁN TERV ÖSSZEFOGÁS AZ ADÓSSÁG ELLEN SZÉLL KÁLMÁN TERV ÖSSZEFOGÁS AZ ADÓSSÁG ELLEN 1 Tartalomjegyzék A magyarok munkájából ne mások gazdagodjanak!...5 Bevezetés...6 A feladat... 10 Széll Kálmán Terv... 13 1. Adósság és felelősség... 13 2.

Részletesebben

Új tudást mindenkinek ÖN K O R K É P. A XXI. század iskolája

Új tudást mindenkinek ÖN K O R K É P. A XXI. század iskolája Esélyek és lehetőségek ESÉLYEGYENLŐSÉGI MELLÉKLET 2 0 0 8 9. szám ÖN K O R K É P tizennyolcadik évfolyam, 173. szám Ö N K O R M Á N Y Z A T I F O L Y Ó I R A T www.onkorkep.hu www.onkornet.hu Taktika a

Részletesebben

Mûvelõdés Népfõiskola Társadalom

Mûvelõdés Népfõiskola Társadalom Mûvelõdés Népfõiskola Társadalom A MAgyar Népfõiskolai Társaság kiadványa 2012/3 Jobb polgárt, jobb hazafit, s jobb embert nevelni, ez a népfőiskola célja (Móricz Zsigmond) Segítõ tanácsadással a családok

Részletesebben

ESÉLYEK ÉS LEHETŐSÉGEK ÖN-KOR-KÉP esélyegyenlőségi melléklet 2008. november december

ESÉLYEK ÉS LEHETŐSÉGEK ÖN-KOR-KÉP esélyegyenlőségi melléklet 2008. november december A fiatalok álmodják mindig az igazit, de az ágyukat az öregek vetik meg. Garas Dezső ESÉLYEK ÉS LEHETŐSÉGEK ÖN-KOR-KÉP esélyegyenlőségi melléklet 2008. november december A Foglalkoztatás-Esélyegyenlőség-Versenyképesség

Részletesebben

Baloldali Foglalkoztatáspolitikai Program

Baloldali Foglalkoztatáspolitikai Program _ Baloldali Foglalkoztatáspolitikai Program 1.0 Szakmai és társadalmi egyeztetésre 2012. november Tartalom I. Foglalkoztatás és foglalkoztatáspolitika Magyarországon... 3 1. Magyarország nem tudott kikerülni

Részletesebben

Óvatos bizakodás a vezérigazgatóknál. Dr. Vadász Péter társelnök egy felmérés tanulságairól (8-10. oldal)

Óvatos bizakodás a vezérigazgatóknál. Dr. Vadász Péter társelnök egy felmérés tanulságairól (8-10. oldal) MAGYAR GYÁRIPAR A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének lapja Óvatos bizakodás a vezérigazgatóknál Dr. Vadász Péter társelnök egy felmérés tanulságairól (8-10. oldal) Hogyan lehet teljes a foglalkoztatás?

Részletesebben

Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter

Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 2012. szeptember Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter M e g h a l l g a t á s i h á t t é r a n y a g A Z O R S Z Á G G Y Ű L É S I K É P V I S E L Ő K R É S Z É R E K é p v i s e l ő i I n f

Részletesebben

Biztos alap. Javaslat az alapjövedelem magyarországi bevezetésére. Közpolitikai vitairat

Biztos alap. Javaslat az alapjövedelem magyarországi bevezetésére. Közpolitikai vitairat Biztos alap Javaslat az alapjövedelem magyarországi bevezetésére Közpolitikai vitairat MEGÚJULÓ MAGYARORSZÁGÉRT ALAPÍTVÁNY RE VÍZIÓ MŰHELY Budapest, 2015 Tartalomjegyzék Előszó 1 A Megújuló Magyarországért

Részletesebben

Radikális változás. A Jobbik országgyűlési választási programja a nemzeti önrendelkezésért és a társadalmi igazságosságért

Radikális változás. A Jobbik országgyűlési választási programja a nemzeti önrendelkezésért és a társadalmi igazságosságért Radikális változás A Jobbik országgyűlési választási programja a nemzeti önrendelkezésért és a társadalmi igazságosságért 1 Tartalom I. Morvai Krisztina államfőjelölt köszöntője 5 II. Vona Gábor kormányfőjelölt

Részletesebben

Cselekvési irányok 2010-2014

Cselekvési irányok 2010-2014 Cselekvési irányok 2010-2014 Programfuzet_148x210_20100809.indd 5 2010.08.10. 15:00 Programfuzet_148x210_20100809.indd 6 2010.08.10. 15:00 Cselekvési irányok 2010-2014 Tisztelt Tatabányai Választópolgárok!

Részletesebben

MEGVÉDJÜK AZ IDŐSEKET! Egymillió nyugdíjas kap pluszjuttatást. Szakmunkások kerestetnek 2010/1. Mesterházy Attila és a Nyugdíjas Szolidaritás

MEGVÉDJÜK AZ IDŐSEKET! Egymillió nyugdíjas kap pluszjuttatást. Szakmunkások kerestetnek 2010/1. Mesterházy Attila és a Nyugdíjas Szolidaritás XVII. évfolyam 1. szám Magyar Szocialista Párt és Országgyűlési Képviselőcsoportja www.mszp.hu balközép 2010/1 MEGVÉDJÜK AZ IDŐSEKET! Mesterházy Attila és a Nyugdíjas Szolidaritás Egymillió nyugdíjas kap

Részletesebben

A nők politikai részvétele Közép- és Kelet-Európában

A nők politikai részvétele Közép- és Kelet-Európában MESTERHÁZY GURMAI STETTER SZABÓ MARINOVIC KLEVA SEHNALOVA DEMETER SILOVIC LEAKOVIC SCHMÖGNEROVÁ LOKAR REISIG KORÓZS JAVORNIK ALFÖLDI SZEKERES A nők politikai részvétele Közép- és Kelet-Európában Az Európai

Részletesebben

KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA

KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA 2 I. BEVEZETŐ A társadalmi egyenlőtlenségek megszüntetése Magyarország számára is alapvető jelentőségű. A demográfiai változások, a foglalkoztatás növelése, a

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2011.12.14. szerda Költségvetés 2012 - MSZP: recesszió várható, a zárolás nem elég Washingtoni konferencia a magyar médiatörvényről Fővárosi Közgyűlés - MSZP: a fideszes kormányzás árát Budapest fizeti

Részletesebben

HAZAI PÁLYA. JOBBIK: Dupla büntetést és vagyonelkobzást a politikusbűnözőknek!

HAZAI PÁLYA. JOBBIK: Dupla büntetést és vagyonelkobzást a politikusbűnözőknek! 9. Totális kudarc az elszámoltatás hiánya Négy év, három elszámoltatási biztos, a felelősségre vont nagy halak száma: nulla. Ez a Fidesz elszámoltatási mérlege. Sőt, mára odáig jutottunk, hogy az el nem

Részletesebben

Száz lépés az igazságosabb országért

Száz lépés az igazságosabb országért TÖBB FIGYELEM AZ IDÔSEKNEK Ötéves program indul a nyugdíjak differenciált, az éves emelésen felüli növeléséért. 1 oldal CSALÁDI PÓTLÉKBA OLVADNAK AZ EDDIGI TÁMOGATÁSOK Kétszeresére nô a családi pótlék.

Részletesebben

A hazai foglalkoztatás helyzete,

A hazai foglalkoztatás helyzete, Foglalkoztatás A hazai foglalkoztatás helyzete, A FOGLALKOZTATOTTSÁG NÖVELÉSÉNEK LEHETSÉGES ÚTJAI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁ- GI PROBLÉMÁINKNAK SOK VONATKOZÁSBAN KIVÁLTÓ OKA ÉS EGYBEN KÖVETKEZ- MÉNYE IS A HAZAI

Részletesebben

JAVASLATOK. a vállalkozás-ösztönzés, foglalkoztatás-támogatás, vállalkozó és foglalkoztatott képzés lehetséges jövőjére

JAVASLATOK. a vállalkozás-ösztönzés, foglalkoztatás-támogatás, vállalkozó és foglalkoztatott képzés lehetséges jövőjére Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium JAVASLATOK a vállalkozás-ösztönzés, foglalkoztatás-támogatás, vállalkozó és foglalkoztatott képzés lehetséges jövőjére Készült a Foglalkoztatáspolitikai

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2013. Június 17.-Július 7. Tartalom

HÍRLEVÉL 2013. Június 17.-Július 7. Tartalom HÍRLEVÉL 2013. Június 17.-Július 7. Tartalom Kiemelt hírek MSZP EP-delegáció: nem a szankciókra, igen a magyar állampolgárok jogainak biztosítására! Az EP szakbizottságában elfogadott Tavares-jelentés

Részletesebben

Szakpolitikai javaslatok. Beindító Fővárosi Roma Gyakornoki Ösztöndíj Projekt. Készítette:

Szakpolitikai javaslatok. Beindító Fővárosi Roma Gyakornoki Ösztöndíj Projekt. Készítette: Szakpolitikai javaslatok Beindító Fővárosi Roma Gyakornoki Ösztöndíj Projekt 2009.01.01. 2010.02.28. Készítette: A Budapest Esély Nonprofit Kft. megbízásából a Publicus Research Szakmai lektorok: Kulinyi

Részletesebben

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Csanádpalota Város Önkormányzata

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Csanádpalota Város Önkormányzata ÁROP-1.1.16-2012-2012-0001 Esélyegyenlőség-elvű fejlesztéspolitika kapacitásának biztosítása Helyi Esélyegyenlőségi Program Csanádpalota Város Önkormányzata 2013-2017 Türr István Képző és Kutató Intézet

Részletesebben

Vállalkozó nők a Kárpátmedencében

Vállalkozó nők a Kárpátmedencében Vállalkozó nők a Kárpátmedencében 1 Készült a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával. Megjelent az ERGO Európai Regionális Szervezet gondozásában. Felelős kiadó: Ékes Ilona, az ERGO Európai Regionális

Részletesebben