BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI KÖZPONT

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI KÖZPONT"

Átírás

1 BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI KÖZPONT 3. sz. melléklet NEGYEDÉV negyedévben a Fővárosi Közgyűlés által hozott döntések bemutatása: A Fővárosi Közgyűlés a beszámolási időszakban 2016.január 27-én, február 17-én és március 30-án ülésezett. Az üléseken az alábbi lényeges - BKK által előkészített, illetve a BKK tevékenységét érintő - főbb előterjesztéseket tárgyalták: január 27. Javaslat a FUTÁR projekt aktiválása kapcsán meghozandó döntésekre; Javaslat a Budapest Szíve Városfejlesztő Nonprofit Kft. végelszámolásának elhatározásával kapcsolatos döntések meghozatalára; Javaslat a Parking Kft évi éves beszámolójának, valamint a Parking Kft. BKK-ba történő beolvadásával kapcsolatos végleges vagyonmérleg és vagyonleltár elfogadására; Javaslat az agglomerációs személyszállítási közszolgáltatásokkal kapcsolatos egyes kérdések kezelésére; Javaslat a BKK, a Budapest Közút és a FÖRI közötti egyes feladatok átcsoportosításával kapcsolatos döntések meghozatalára, valamint az átszervezéshez szükséges fővárosi rendeletek és szerződések megalkotására február 17. Javaslat a BKK, valamint a Budapest Közút Alapszabályának módosítására; Javaslat a 3-as metróvonal infrastruktúra rekonstrukciójával kapcsolatos kiviteli tervek elkészítése, valamint a műszaki előkészítési feladatok" megnevezésű feladathoz szükséges forrás felhasználásának feltételrendszeréről szóló fejlesztési megállapodás megkötésére; Javaslat a évi FINA Világbajnokság megrendezésével összefüggésben megvalósítandó fővárosi fejlesztésekhez szükséges döntések meghozatalára március 30. Javaslat a közútkezelői és közlekedéshez kapcsolódó közszolgáltatási közfeladatok a BKK, a Budapest Közút és a FÖRI közötti megosztásának új szervezeti és funkcionális modellje kapcsán a jóváhagyásért felelős külső szervezetek által eszközölt módosítások, valamint a kapcsolódó szerződések elfogadására, és a szükséges döntések meghozatalára; BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működó Részvénytársaság cégjegyzékszám: cím: 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca telefonszám: fax: web: e-maíl: bkk@bkk.hu iktató szám:

2 2/13 A Fővárosi Közgyűlés első negyedévében a BKK-t érintően hozott fontosabb döntéseinek részletezése április 1-jével megvalósult feladatellátás új modellje A F ővárosi Közgyűlés január 27-i döntéseivel megtörtént a közútkezeléshez és közlekedéshez kapcsolódó közszolgáltatások racionalizálása és a feladatok átcsoportosítása a BKK, a Budapest Közút Zrt. (a továbbiakban: Budapest Közút) és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (a továbbiakban: FÖRI) között negyedévében a BKK felkészült a feladatátszervezési koncepciót lekövető feladatellátásra és szervezeti változásokra, és végrehajtotta azon szükséges intézkedéseket, illetőleg elvégezte azon szükséges feladatokat, amelyek a feladatellátás április 1-jétől megvalósult új modelljének megvalósításához elengedhetetlenek voltak. A Fővárosi Közgyű lé s?016. január 27-én úgy döntött, hogy április 1-jével a közútkeze l ő i és közlekedéshez kapcsolódó közszolgáltatási közfeladatokat a BKK, a Budapest Közút és a FÖRI bevonásával, a feladatok racionalizálá sával a következőként csoportosítja át: - a stratégiai jellegű közútkezelői feladatokat, a közlekedéshez kapcsolódó közszolgáltatási feladatokból a taxiállomás, taxi szolgáltatás és közvetítő szolgálat ellenőrzési feladatokat a BKK, - az operatív jellegű közútkezelői feladatokat, és a közlekedéshez kapcsolódó közszolgáltatási feladatok jelentős részét a Budapest Közút, - az eiienorzes1 reiadatok egy reszet a FÖRI la~a e1; a feladatok megosztása tekintetében feladatbeli jogutódokként, az új szervezeti és funkcionális megosztás alapján évi felújítási és beruházási engedélyezési okmányok (részeként a Széll Kálmán tér felújítása); Javaslat a városigazgatósági feladatok változásához kapcsolódó egyes döntések meghozatalára (részeként a BKK Alapszabály és a BKV feletti tulajdonosi megbízási szerződés módosítása); Javaslat gazdasági társaságokat érintő személyi döntések meghozatalára (BKK Felügyelőbizottság Elnök választás: dr. Papcsák Ferenc); Javaslat a BKV évi bérmegállapodása végrehajtására.

3 Termékmenedzsment A Főváros és a BKK közötti keretmegállapodás Dijmellékletének módosítására tett javaslat elfogadásra került a Fővárosi Közgyűlés március 30-ai ülésén. Likviditás és fizetőképesség A társaság finanszírozása az Önkormányzat, va lamint a BKK között létrejött feladat-ellátásról és közszolgáltatásról szóló Keretmegállapodás (a továbbiakban: Keretmegállapodás) alapján a közlekedésszervezői feladatellátás tekintetében havi likviditási előrejelzéseken alapuló finanszírozást, míg a közútkezelői feladatellátás és a behajtási, parkolási rendszerek üzemeltetésére vonatkozóan az éves dij 1 /12-ed részének havi egyenlő részletekben történő kifizetését jelenti. A Fővárosi Közgyűlés a BKK működési finanszírozását biztosító szerződéseket elfogadta: 265/2016 (Ill. 30) határozatával elfogadta a BKK hónapra vonatkozó Éves szerződését, mely meghatározza a közútkezelési feladatellátás, teherforgalmi és parkolási rendszerek üzemeltetése közszolgáltatás, a taxiellenőrzés, valamint a projektmenedzsment közszolgáltatás fedezetét; továbbá 822/2015. (Vl.23) Főv. Éves Mellékletet. Kgy. határozatával a évi Közlekedésszervezői Tulajdonosi joggyakorlás A Fővárosi Közgyűlés január 27-i ülésén döntött a Budapest Szíve Városfejlesztő Nonprofit Kft. végelszámolása február 15-ével való megindításáról. Parking Kft. beolvadása A PARKING Kft. BKK-ba történő beolvadása kapcsán az elkészített és független könywizsgáló által auditált végleges vagyonmérlegeket és vagyonleltárakat a BKK Igazgatósága és Felügyelőbizottsága decemberi határozatai alapján a Fővárosi Közgyűlés januári döntésével fogadta el, melynek alapján a vonatkozó jogszabályi e l őírásoknak eleget téve, a végleges vagyonleltárak és vagyonmérlegek cégiratok közé törtér:iő letétbe helyezésére február 16. napján került sor. Alapszabály módosítás,. A BKK Alapszabályának módosítását az alábbi körülmények indokolták: - a Fővárosi Közgyűlés 2015 decemberében úgy döntött, hogy 9z Önkormányzat kizárólagos és közvetett tulajdonában l évő gazdasági társaságok létesítő okiratait oly módon kívánja módosítani, hogy meghatározott - adósságot keletkeztető - ügyletek jóváhagyását a 3/13

4 4/13 Fővárosi Közgyűlés kizárólagos hatáskörébe von és előzetes tájékoztató készítésének kötelezettségét ír elő a vezető tisztségviselő számára; - a jegykiadó automaták kihelyezésével az agglomerációs pénztárak (fióktelepek) évben bezárásra kerültek, így a fióktelepek létesítő okiratból történő törlése cégjogi és adójogi szempontból is indokolt volt; - a Társasáq tevékenyséqi körének kiterjesztése volt szükséaes a BKK aiándéktárav J..., értékesítési projektje jogszerű megkezdése és folytatásának biztosítása érdekében. A Főváros i Közgyűlés februári döntésével elfogadta az Alapszabály módosítását, melynek alapján az illetékes Cégbíróság bejegyezte a megjelölt változásokat. - Budapesti Városigazgatóság Zrt.-re vonatkozó rendelkezések törlése: a Fővárosi Közgyűlés januárjában döntött a Főváros Városüzemeltetési rendszerének felülvizsgálatáról, és egyúttal április 1-i hatállyal módosította a Budapesti Városigazgatóság Zrt. (a továbbiakban: Városigazgatóság) Alapszabályát. A BKK és a Fővárosi Közgyűlés pedig márciusában elfogadta a BKK Alapszabályának fenti tartalmú módosítását. BKV feletti - társasági részesedéshez kapcsolódó tulajdonosi jogok gyakorlására irányuló - Megbízási Szerződés módosítása A fent vázolt körülmények okán (lásd Alapszabály módosításának okai) szükségessé vált a BKK és az Önkormányzat között december 21 -én megkötött és azóta többször módosított megbízási szerződés módosítása, amelyről a Fővárosi Közgyűlés március 30. napján döntött. Emellett a Megbízási Szerződésben módosításra kerültek a BKV által előkészített Közgyűlési el őterjesztések rendje azzal, hogy a BKK a BKV által kezdeményezett tulajdonosi döntéseket, az ezekre vonatkozó előterje sztés-tervezeteket - a jogszabályokban foglalt határidők betartása mellett, elsősorban közlekedésszakmai szempontok szerint - vizsgálja meg, és észrevételeit, javaslatait megküldi az Önkormányzat részére.

5 2016. II. NEGYEDÉV II. negyedévben a Fővárosi Közgyűlés által hozott döntések bemutatása: A Fővárosi Közgyűlés a beszámolási időszakban április 27-én, május 12-én és június 8- án ülésezett. Az üléseken az alábbi lényeges - a BKK szakmai közreműködésével előkészített, illetve a BKK tevékenységét érintő - főbb előterjesztéseket tárgyalták: április 27. Javaslat az M3 metróvonal infrastruktúra korszerűsítése című projekttel kapcsolatos döntések meghozatalára; Javaslat a fővárosi elővárosi közlekedés feltételrendszereinek átalakításához kapcsolódó egyes tulajdonosi döntések meghozatalára (HÉV kiválás); Javaslat a Bp. II. ker., Széll Kálmán téri szolgáltató épületben kialakított helyiségeknek a BKK, továbbá a BKV részére - közfeladat ellátás céljából - történő ingyenes használatba adására; Javaslat a Budapest Közút alapszabályának módosítására; évi felújítási és beruházási engedélyezési okmányok, II. ütem; Javaslat a Kelenföldi pályaudvar térsége, nyugati kijárat, M1-M7 autópálya bevezetés módosított csomópontjának előkészítése és megvalósítása, illetve a Kelenföldi pályaudvar térségében P+R parkolók építése" című szakaszolt projektek támogatási sze.rződéseinek jóváhagyására; Javaslat a BKK és a Budapest Közút közötti fővárosi fejlesztési feladatok megosztásához szükséges döntések meghozatalára május 12. Javaslat az Önkormányzat kizárólagos és résztulajdonában lévő egyes gazdasági társaságok évi beszámolójára vonatkozó tulajdonosi döntések meghozatalára (részeként a BKK beszámolója) június 8. Javaslat a BKK és a BKV könywizsgálójának.megválasztására és dijazásuk megállapítására vonatkozóan; Javaslat a BKK-val kötött feladat-ellátásról és közszolgáltatásról szó ló feladatokhoz Í<-.. lj..jl.>ulv...: ~ U1: i.1é <:ó.:ic:... di<;; ~i t vl. Olc.l;~i...i, Javaslat a BKK évi éves, illetve Ill. havi időszakára vonatkozó elszámolásainak elfogadására; évi felújítási és beruházási engedélyezési okmányok Ill. üteme; 5/13

6 [i:lij:mj ~g~~~~~dési 6/13 ~ BU DAPEST I A Fővárosi Közgyűlés második negyedévében a BKK-t érintően hozott fontosabb Uzit~ti terv döntéseinek részletezése A Fő városi Közgyűlés június 8-i ülésén elfogadta a BKK évi Üzleti Tervét, amelyben szereplő forrásigényre Budapest Főváro s évi költségvetése teljes összegében fedezetet nyújt. Javaslat a fővárosi különcélú menetrend szerinti személyszállítás piac és szabályozás felülvizsgálatára és a szükséges döntések meghozatalára (zá rt ülés); Javaslat a BKK évi üzleti tervének és a BKV évi üzleti tervének elfogadására; Javaslat egyes gazdasági társaságok konszolidált beszámolójával kapcsolatos döntések meghozatalára: ~ Javaslat a BKV évi konszolidált beszámolójával kapcsolatos tulajdonosi döntésekre, ~ Javaslat a BKK évi konszolidált beszámolójával kapcsolatos tulajdonosi döntések meghozatalára; Javaslat az Európai Mobilitási Héthez és az Autómentes Naphoz való csatlakozás alapjául szolgáló évi Karta elfogadására; Javaslat az M3 metró infrastruktúra rekonstrukció miatt szükséges jármű pótlást biztosító döntések meghozatalára; Javaslat a Magyar Állam és Budapest Főváro s Önkormányzata között a évi fővárosi közösségi közlekedés üzemeltetése érdekében nyújtandó támogatás felhasználásának és elszámolásának részletes szabályairól szóló szerződés megkötésére; Javaslat Az Alstom metrókocsi beszerzéseket vizsgá ló Ideiglenes Bizottság" létrehozására; Javaslat a Budapesti Forgalomirányító-és menedzsment központ forgalmi adatgyűjtő és monitoring rendszerének fejlesztésére; Javaslat a ev1 FINA Világbajnokság megrendezésével összefüggésben megvalósítandó fővárosi fejlesztésekhez szükséges döntések meghozatalára; Javaslat a Hűvösvölgyi támfal rekonstrukciója" feladat megvalósításával összefüggő dokumentumok előkészítésére; Javaslat az Egy és két számjegyű országos főközlekedési utak fővárosi sza kaszai karbantartásának évi támogatása" címen előirányzott felújítási támogatások kapcsán szükséges döntésekre.

7 A Fővárosi Közgyűlés a BKK működési finanszírozását biztosító szerződéseket elfogadta: a BKK hónapra vonatkozó Éves szerződését, mely meghatározza a közútkezelési feladatellátás, teherforgalmi és parkolási rendszerek üzemeltetése közszolgáltatás, a ta xiellenőrzés, valamint a projektmenedzsment közszolgáltatás fedezetét; a BKK évi IV-Xll. havi időszakra vonatkozó Éves szerződését, amely meghatározza a stratégia közútkezelési és taxiállomás használatának ellenőrzésével kapcsolatos, illetve a taxi szolgáltatás és szolgáltatást közvetítő szolgálat ellenőrzési feladatok, valamint az Önkormányzat részére ellátott projektmenedzsment közszolgáltatás évi fedezetét, a évi Közlekedésszervezői módosítását. Éves Mellékletet, továbbá jóváhagyta annak 1. sz. A BKK Igazgatósága a Fővárosi Közgyűlés számára elfogadni javasolta a BKV (kért módosításokkal kiegészített) évi Éves Beszámolóját és Üzleti jelentését, a BKV Konszolidált évi Éves Beszámolóját és Üzleti jelentését, valamint a BKV (ugyancsak módosított) évi Üzleti tervét. A Fővárosi Közgyűlés az említett dokumentumokat később jóváhagyta Ill. NEGYEDÉV Ill. negyedévben a F őváro s i Közgyűl és által hozott döntések bemutatása: A Főváros i Közgyűlé s a beszámolási időszakban augusztus 31-én és szeptember 28-án ülésezett. Az üléseken az alábbi lényeges - a BKK szakmai közreműködésével illetve a BKK tevékenységét érintő - főbb előterjeszt é seket tárgyalták: augusztus 31. előkészíte tt, Javaslat a BKK hosszú távon is hatékony pótdijkezelési tevékenységével ö s szefüggő szervezeti változásokról; Javaslat a fővárosi e lő váro si közlekedés feltételrendszereinek átalakításához kapcsolódó egyes tulajdonosi döntések meghozatalára; Javaslat a BKK és Budapest Közút, valamint a Fő váro s i Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság között feladatracionalizálás kapcsán a fejlesztési feladatok további megosztásához szükséges döntések meghozatalára;... "'\,-. ~. t'. " 1 '. :_1.,_. 1 '- - '...,. l~i '" '_.' J 1 1 :...,.:... v j..j..: 1, 1Cf--4J I ~. ~. c:;, Ut:1.._, ; 1Li -.:1:::>1 i;:-1 1 ~ C:l...4C1 j \:..-C.:J 1...J 1'..l 11d 1, 1 vr:..,,. Li 1.c..., 1c, Javasl at a VEKOP Fenntartható közlekedésfejlesztés Budapesten" tárgyú pályázati felhívásra, valamint a VEKOP Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése" tárgyú pályázati felhívá sra benyújtandó projekt kiválasztása; 7/13

8 8/13 [1:13:9eJ '<OZLEK~DÉSI ~ BUDAPESTI KOZPONT A Fővárosi Közgyűlés harmadik negyedévében a BKK-t érintően hozott fontosabb döntéseinek részletezése Budai Fonódó villamosvonal Budai fonódó villamosközlekedés kialakítása, valamint 1-3-as villamos projektekre vonatkozó kiegészítő munkák elvégzése is BKK feladatköre, amelyre egy új Fejlesztési Megállapodás megkötése volt szükséges. A megállapodást a Fővárosi Közgyűlés 2016 szeptemberében jóváhagyta. BÖK Kft. A BKK_ Igazgatósága július 27-ei ülése alkalmával megismerte és támogatta a BKK azon koncepcióját, hogy az Önkormányzat BÖK Kft.-ben meglévő 100%-os tulajdoni illető s égét a BKK teljes egészében megvásárolja. A F ő váro s i Közg yűlés augusztus 31 -ei ú1esen JOVaha gyta az uz1etresz j m1 110 Ft vete1ar 11.:g nzetese elleneuen meg torteno átruházását. Javaslat a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal kötendő támogatási szerződés 1. számú módosításának jóváhagyására; Javaslat az M3 metró pótlását szolgáló autóbuszokról szóló 1318/2016. (VII. 1.) Korm. határozat végrehajtása érdekében szükséges döntések meghozatalára szeptember 28. Javaslat a Budapest Közút alapszabályának módosítására; évi felújítási és beruházási engedélyezési okmányok V. üteme; Javaslat Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás dijáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 30/2010. (VI. 4.) Főv. Kgy. rendelet és a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló közterületek használatáról szóló 3/2013. (Ill. 8.) Főv. Kgy. rendelet módosítására; A városi közlekedési eszközváltási pontokhoz kapcsolódó P+R parkolók építése Budapesten IKOP; Alapítói döntés a Bp. VIII., Orczy út 1. sz. alatti hrsz-ú, BKV Zrt. tulajdonában álló ingatlanrészek térítésmentes átadásáról a Fővárosi Önkormányzat részére; Javaslat a BH ÉV Zrt. SZMSZ-ének jóváhagyására.

9 Agglomerációs feladatátadás Magyarország Kormánya az 1061 /2016. (11.25.) Korm. határozatában döntött a Budapest környéki elővárosi közlekedés egységessége érdekében szükséges intézkedésekről, amelyek azt célozzák, hogy a Budapest környéki elővárosi közlekedés egységesen állami megrendelési és lebonyolítási ker~tek között működjön. Az átalakítás előkészítéseként a Fővárosi Közgyűlés a korábbiak során úgy döntött, hogy a kiválást követően a BKV-nak, valamint a létrejövő gazdasági társaságnak egyedüli tagja az Önkormányzat lesz, az átalakulási vagyonmérlegtervezetek fordulónapja május 31. A jelentés tárgyát képező időszakban a szétváláshoz kapcsolódó - törvényi szabályozásban előírt - második, végleges tulajdonosi döntés meghozatalára irányulóan előkészítésre, majd elfogadásra került az Átalakulási Terv, továbbá döntés született a kiválás végrehajtása során felmerülő egyéb kérdésekben. Budapest Közút Alapszabály módosítás A Budapest Közút kezdeményezésére, a BKK-val való egyeztetéseket követően előkészítésre került a Budapest Közút alapszabályának módosítására irányuló javaslat. A telephelyi változást, a BKK tulajdonosi hatásköreinek, a társaság vezérigazgatója hatásköreinek, valamint a társaság F e lügyel ő bizottságá ra vonatkozó szabályok pontosítását tartalmazó alapszabály-módosításról a BKK Igazgatóságának döntése alapján Főváro s i Közgyűlési határozattal született döntés. Városnéző autóbuszos tevékenység új szabályozási modellje A Fővárosi Közgyűlés döntésének m_egfelelően a beszámolással éri ntett id őszakban megkezdődött az autóbusszal végzett különcélú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásra vonatkozó járati engedély feltételeire vonatkozó fővárosi közgyűlési rendelet, a Kijelölő rendelet, valamint a Keretmegállapodás újabb módosításának előkészítése (az egyeztetések még a beszámoló készítésekor is folyamatban vannak, véglegesítésre a IV. negyedévben kerül sor). Megvalósítási Megállapodások Tekintettel arra, hogy a Főváros i Közgyűlés döntése alapján a közútkezelői feladatok részét képező forgalomtechnikai feladatokra irányuló, valamint további fejlesztési feladatokat (Útfelújítás-tervezés, Híd-, műtárgy felújítás, illetve a P+R Parkolók fejlesztése)- a Budapest Közút folytárja, szüksegessé vált a megosztással érintett megállapodások és engedelyokiratok módosítása, illetve az új megállapodásoknak az előkészítése. A vonatkozó megállapodások módosítása megtörtént, továbbá az új megállapodások- mind a BKK, mind a Közút részéről - tárgyi idő szakban aláírásra kerültek. 9/13

10 10/ október Javaslat a budapesti közlekedési intézményrendszer továbbfejlesztésének koncepciójára; - Javaslat az elővárosi közösségi közlekedés feladatellátási feltételeinek elfogadására; - Javaslat az M3 metró infrastruktúra rekonstrukció miatt szükséges j á r műpótlást biztosító döntések meghozatalára; - Tervezési előké.szít és a MILLFAV rekonstrukciójához és járműbeszerzéshez" tárgyú projekttel kapcsolatos döntések meghozatala; - Javaslat kerékpárosbarát fej lesztésekre irányuló Konzorciumi együttműködés i megállapodás támogatási kérelem benyújtására" című dokumentumok megkötésére a VEKOP jelű Fenntartható közlekedésfejlesztés Budapesten" című pályázati kiírásra történő támogatási kérelmek benyújtása kapcsán; - Javaslat a F ővá ro si Önkormányzat tulajdonában álló közterületek használatáról szó ló 3/2013. (Ill. 8.) Főv. Kgy. rendelet, valamint a Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendj ének egységes kialakításáról, a várakozás díjá ról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabá lyozásáról szóló 30/2010. (VI. 4.) önkormányzati rendelet módosítására; - Javaslat a BKV évi üzleti tervének módosítására december 7. - Javaslat a Margitsziget északi fi ze tő parkoló kapacitás bővítéséve l kapcsolatos okmányok módosítására; - Javaslat az elővárosi közlekedés új modellje, valamint egyéb folyamatban l évő intézkedések és feladatok kapcsán a köz lekedésszervezői feladatokat érintő szükséges döntések meghozatalára: - Javaslat az autóbusszal végzett kü löncélú menetrend szerinti személyszállítási tevékenység ellátásával kapcsolatos egyes döntések meghozatalára; - Fővárosi garanciavállalás a Budapesten megrendezésre kerü l ő évi FINA Masters Világbajnoksághoz; IV. NEGYEDÉV IV. negyedévben a Főváros i Közgyűlés által tárgyalt témák bemutatása: A Fővá rosi Közgyű l és a beszámolási időszakban október 26-án és december 7-én ülésezett. Az üléseken az alábbi lérweges - a BKK szakmai közreműködésével előkészített,

11 - Javaslat a VEKOP jelű pályázatokhoz kapcsolódó döntések meghozatalára; - Javaslat a személytaxival végzett személyszállítási szolgáltatás és a személytaxiszolgáltatást közvetítő és szervező szolgálat működtetésének feltételeiről, a taxiállomások létesítésének és igénybevételének rendjéről és a személytaxi-szolgáltatás hatósági áráról szóló 31 /2013. (IV. 18.) Főv. Kgy. rendelet módosítására; - Javaslat a budapesti 4-es metróvonal és kapcsolódó projektek tárgyában támogatási szerződés és engedélyokirat módosítására, valamint aktiválási megállapodás megkötésére; - Javaslat a Budapest Közút egyes szerződéseinek módosítására, továbbá kapcsolódó döntések meghozatalára; - Tájékoztató az Egy és két számjegyű országos főközlekedési utak fővárosi szakaszai karbantartásának évi támogatására" vonatkozó támogatási szerződés megkötéséről. A Fővárosi Közgyűlés negyedik negyedévében a BKK-t érintően hozott fontosabb döntéseinek részletezése Agglomerációs feladatátadás A F ővá ro s i Közgyűlés egyetértett az agglomerációs közösségi közlekedés megrendelői feladatainak a Magyar Állam részére november 1-jével tört énő átadásával azzal, hogy az elővárosi és a helyi közösségi közlekedés integrált j ellegének biztosítása, a szolgáltatási színvonal fenntartása-javítása, az utazóközönség zavartalan és folyamatos ellátása, valamint az EBRD finanszírozásból megvalósuló elektronikus jegyrendszer fenntartható, és a felek érdekeit szolgáló működtetése érdekében az agglomerációs feladatok ellátása során a jövőben is együttműködnek. Az agglomerációs közlekedés új modelljének bevezetése, valamint a menetrendi év kivezetése (2017. január 1-jétől a Közlekedésszervező finanszírozása üzleti év alapján történik azzal, hogy az üzleti és a menetrendi év egybe esik) okán szükségessé vált a Budapest közlekedésszervezési feladatainak ellátásáról szóló Kijelöl ő Rendelet", valamint. a Keretmegállapodás módosítása. Tárgyi negyedévben a Kijelölő rendelet módosítása megtörtént, a rendelet életbe lépett, a Keretmegállapodás 2. sz. modos1tásanak aláírasi folyamata megkezdódött. A kormány és a Főváro si Közgyűlés vonatkozó döntése alapján november 1 -jétől az NFM látja el a HÉV és az agglomerációs autóbusz vonalakon végzett szolgáltatások megrendel ő i feladatait. Ezzel egyidejűleg az NFM és a BKK között október 14-én megkötött 11/13

12 12/13 megállapodások megszűntek, amelynek következtében a BKK és az agglomerációs önkormányzatok közötti Támogatási szerződések is hatályukat vesztették. Így november 1-től a BKK már nem jogosult az érintett Önkormányzatoktól támogatásra; Az agglomerációban történt megrendelői változás miatt az érintett vonalakkal kiszolgált áruházak közösségi közlekedési ellátását a továbbiakban nem a BKK végzi. Ezzel összhangban a szerződések módosításra kerültek. A HÉV vonalakon végzett helyi és elővárosi vasúti közszolgáltatast november 7-től a BHÉV biztosítja az NFM-mel kötött Közszolgáltatási Szerződés rendelkezéseivel összhangban, míg az agglomerációs autóbusz vonalakon végzett helyi és elővárosi személyszállítási közszolgáltatást az NFM-mel kötött Közszolgáltatási Szerződés keretében november 1- jétől december 31 -ig a Volánbusz, azt követően az akkor érvényes jogszabályoknak megfelelően kiválasztott Budapest elővárosi közlekedés ellátásával megbízott közlekedési szolgáltató látja el. A BKK és BHÉV, illetve BKK és Volánbusz között a bevételátadás és költségtérítés részletes feltételeit tartalmazó finanszírozási megállapodások megkötésre kerültek. A finanszírozási megállapodás alapján a BHÉV és a Volánbusz, mint Szolgáltatók részére az Önkormányzat az NFM-mel kötött Közszolgáltatási Szerződés alapján költségtérítési hozzájá rul ást fizet a BKKn, mint Közlekedésszervezőn keresztü l. A szolgáltatók nevében a BKK végzi a közigazgatási határon kívüli bevételbeszedési feladatokat, amely bevételek átadásra kerülnek a Szolgáltatók részére. A szociálpolitikai menetdij támogatást a Szolgáltatók saját nevükben igénylik. A vonatkozó jogszabályi e lőírás alapján az Önkormányzat és az NFM április 7-én támogatási szerződést kötöttek a főváros i elővárosi közlekedés átmeneti likviditásának biztosítása érdekében. A szerződés két alakalommal került módosításra. A támogatási szerződés keretében biztosított 10 Mrd Ft maradéktalanul átutalásra került. Megalapításra került az állami tulajdonú BHÉV, amely a cégbejegyzés november 7-ei nappal megtörtént időpontjától kezdőd ően biztosítja szolgáltatásait. BKV Zrt. üzleti terv módosítás Az M3 metróvonal infrastruktúra felújítás indulásával és az agglomeráció közlekedést érintő dontesekkel osszefuggesben\zuksegesse va I[ a BKV 2.0 l 6. ev1 uz;2[1 [ ív'enek rnoaosi [asa, me1y felülvizsgált üzleti tervet a BKK Igazgatósága figyelemfelhívásokkal javasolta előterjesztésre a F ővárosi Közgyűlés számára.

13 1 ntézményfej lesztés A Fővárosi Közgyűlés október 26-ai ülésén tárgyalta és fogadta el a Budapest közlekedési intézményrendszerének továbbfejlesztésére vonatkozó javaslatot annak érdekében, hogy a közlekedési rendszer működése hatékonyabbá, a közlekedők számára használhatóbbá váljon. A BKK a közgyűlési döntésnek megfelelően elkészítette a megalapítandó leányvállalat - BKK Igazgatósága által elfogadott - alapszabályát. A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján összeállításra és - a Főpolgármesteri Hivatal illetékes szakterületével - egyeztetésre került a BKK által létrehozandó új leányvállalat létesítő okirata a Közgyű l és december 7-ei ülésére történő beterjesztés érdekében. Hivatali döntés értelmében azonban. a kezdeményezés nem került fel a Közgyűlés napirendjére, a tervezett cégalapítás időpontja így 2017-re tolódott. Új Felügyelőbizottsági tag megválasztása A Fővárosi Közgyűlés tudomásul vette Oláh Balázs lemondását december 01. napi hatállyal és új felügyelőbizottsági tagként Burghard Attilát választotta meg december 08. napjától október 31. napjáig. A szükséges cégjogi dokumentumok benyújtását követő en a Cégbíróság végzésével a változások átvezetésre kerültek. 13/13

Budapest Főváros 1 Közgyülése. ikt. szám: Fph 123 I / 2018 MEGHÍVÓ. Tisztelt Hölgyem I Uram!

Budapest Főváros 1 Közgyülése. ikt. szám: Fph 123 I / 2018 MEGHÍVÓ. Tisztelt Hölgyem I Uram! ~ ~BUDAPEST Budapest Főváros 1 Közgyülése Városfejlesztési Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottság ikt. szám: Fph 123 I / 2018 MEGHÍVÓ Tisztelt Hölgyem I Uram! Ezúton tisztelettel meghívom 2018. április

Részletesebben

AKTAPÉLDÁNY. a Közgyűlés részére. l llllrlf 11~ ~ ~11111~1 W ~11111~~1 I~ * Tisztelt Közgyülés! 1.

AKTAPÉLDÁNY. a Közgyűlés részére. l llllrlf 11~ ~ ~11111~1 W ~11111~~1 I~ * Tisztelt Közgyülés! 1. Budapest Főváros Önkormányzata AKTAPÉLDÁNY dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes l llllrlf 11~ 1111111111111~ ~11111~1 W ~11111~~1 I~ 1000079057135* ikt.

Részletesebben

.BUDAPEST. Az ülés helye: Főpolgármesteri Hivatal, 1052 Budapest, Városház u II. em sz. tárgyaló

.BUDAPEST. Az ülés helye: Főpolgármesteri Hivatal, 1052 Budapest, Városház u II. em sz. tárgyaló Nyílt ülésen tárgyalandó Közgyűlési előterjesztések: Városfejlesztési Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottság.BUDAPEST Budapest Főváros 1 Közgyűlése ikt. szám :~\+ \1) /Á (o - ;{ /~ J'"f.-, MEGHÍVÓ Tisztelt

Részletesebben

euoa Pes1 O.Napirendi vita

euoa Pes1 O.Napirendi vita euoa Pes1 Budapest Főváros Közgyűlése Városfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottsága {Vonalkód] {Vonalkód] ikt. szám: FPH 123112-112015 MEGHÍVÓ Tisztelt Hölgyem / Uram! Ezúton tisztelettel

Részletesebben

BU oa PeST Budapest Fövaros Önkormanyzata

BU oa PeST Budapest Fövaros Önkormanyzata BU oa PeST Budapest Fövaros Önkormanyzata AKTAPÉLDÁNY Városfejlesztési Főpolgármes ter-helyette s 11111~m111n111011u1111111111~ u111m u1111~111i u1 *1000077964967* ikt. szám: FPH028 125-26 12016 tárgy:

Részletesebben

Budapest Főváros Önkormányzata. ikt. szám: FPH058 / /2016. elökészftö:

Budapest Főváros Önkormányzata. ikt. szám: FPH058 / /2016. elökészftö: euoa Pest Budapest Főváros Önkormányzata Pénzügyi Főpolgármester-helyettes valamint Városfejlesztési F öpolgármester-helyettes 1 ~~11111111111m11111m1~11~111111111111m1111111 ~~ *1000078535719* ikt. szám:

Részletesebben

A közlekedés, mint az élhető városüzemeltetés pillére Vitézy Dávid

A közlekedés, mint az élhető városüzemeltetés pillére Vitézy Dávid A közlekedés, mint az élhető városüzemeltetés pillére Vitézy Dávid vezérigazgató Budapesti Közlekedési Központ Analógia Kell egy mérnök a városnak! 2 Új szervezeti modell Jól strukturált, világos szerkezet

Részletesebben

BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság évi üzleti tervének kontrolling szempontú elemzése

BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság évi üzleti tervének kontrolling szempontú elemzése BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2017. évi üzleti tervének kontrolling szempontú elemzése Táblázatokban lévő adatok ezer Ft-ban megadva. BKK Budapesti Közlekedési Központ

Részletesebben

Budapest Főváros Önkormányzata. ikt. szám: FPH028 /51-11 /2016. elökészítö:

Budapest Főváros Önkormányzata. ikt. szám: FPH028 /51-11 /2016. elökészítö: euoadrlpest Budapest Főváros Önkormányzata 1 AKTAPÉLDANY] Városfejlesztési Föpolgármester-helyettes 111~ 8111~ IEi llm 1111m1011111:111111111mE11 IU *1000079031968* ikt. szám: FPH028 /51-11 /2016 tárgy:

Részletesebben

Tulajdonosi joggyakorlás és vagyongazdálkodás a fővárosi közösségi közlekedésben

Tulajdonosi joggyakorlás és vagyongazdálkodás a fővárosi közösségi közlekedésben Tulajdonosi joggyakorlás és vagyongazdálkodás a fővárosi közösségi közlekedésben Zana Tibor Vagyongazdálkodási és Portfoliómenedzsment vezető Budapesti Közlekedési Központ KKK Vagyongazdálkodási Konferencia

Részletesebben

NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8. sz. napirendi pont /2016. ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr.

NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8. sz. napirendi pont /2016. ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr. NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8. sz. napirendi pont 2-102/2016. ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József BESZÁMOLÓ Nógrád Megye Integrált Területi Programjához (2014-2020)

Részletesebben

Kéthasábos változat. közvetlenül és önállóan gyakorolja. a társaság vezető tisztségviselői közül az

Kéthasábos változat. közvetlenül és önállóan gyakorolja. a társaság vezető tisztségviselői közül az Kéthasábos változat Budapest Főváros Önkormányzata vagyonáról, a vagyonelemek feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 22/2012. (III. 14.) Főv. Kgy. rendelet, valamint a Fővárosi Önkormányzat Szervezeti

Részletesebben

ikt. szám: FPH061 / /2016 tárgy: közösségi közlekedésnek a klasszikus helyi közlekedési feladatokon túl jóval

ikt. szám: FPH061 / /2016 tárgy: közösségi közlekedésnek a klasszikus helyi közlekedési feladatokon túl jóval euoa~pesr 11m11111111111111 m1111111111111111 ~1111111111 '1000078883098' Budapest Főváros Önkormányzata dr. Bagdy GBbor főpolgármester-helyettes ikt. szám: FPH061 /6346-2 /2016 tárgy: Javaslat az elővárosi

Részletesebben

2. A Megállapodás módosításának indokai FEJLESZTÉSI MEGÁLLAPODÁS

2. A Megállapodás módosításának indokai FEJLESZTÉSI MEGÁLLAPODÁS FEJLESZTÉSI MEGÁLLAPODÁS a 2-es metróvonal és a gödöllői HÉV összekötése és a rákoskeresztúri szárnyvonal kialakítása" projekt előkészítésére 2. sz. Módosítása (a továbbiakban: 2. sz. Módosítás), amely

Részletesebben

VAGYONKEZELÉS A FŐVÁROSI KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSBEN

VAGYONKEZELÉS A FŐVÁROSI KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSBEN VAGYONKEZELÉS A FŐVÁROSI KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSBEN Zana Tibor, Koordináció vezető BKK Zrt. 2017. május 9. Mátraháza Tartalom I. Társasági tulajdon kezelése 1. Fővárosi társasági portfoliók 2. Főváros tulajdonosi

Részletesebben

Magyar joganyagok - Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázati felhívá 2. oldal A pályázónak - konzorcium esetén annak egyik tagjának - a s

Magyar joganyagok - Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázati felhívá 2. oldal A pályázónak - konzorcium esetén annak egyik tagjának - a s Magyar joganyagok - Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázati felhívá 1. oldal Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázati felhívása autóbusszal végzett helyi menetrend szerinti személyszállítás

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról

T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról Ózd, 2018. április 27. Előterjesztő: Készítette: Polgármester Képviselő-testületi Osztály 2/2018. (I.18.) az Ózd

Részletesebben

MIT KÉSZÍTETTÜNK, KÉSZÍTÜNK ELŐ BUDAPESTEN?

MIT KÉSZÍTETTÜNK, KÉSZÍTÜNK ELŐ BUDAPESTEN? MIT KÉSZÍTETTÜNK, KÉSZÍTÜNK ELŐ BUDAPESTEN? Nyul Zoltán Stratégia és Innováció igazgató BKK Zrt. Budapest, 2018. november 14. MEGVALÓSULT UNIÓS TÁMOGATÁSÚ PROJEKTEK 2007-2013 2014-2020 Szél Kálmán tér

Részletesebben

Szám: IV.57-7/ A Közgyűlés felkéri és felhatalmazza a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. ügyvezetőjét a szerződés megszűnésével egyidejűleg a

Szám: IV.57-7/ A Közgyűlés felkéri és felhatalmazza a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. ügyvezetőjét a szerződés megszűnésével egyidejűleg a Szám: IV.57-7/2015. 164/2015.(VIII.18.) határozata Szekszárd városi távfűtő rendszer folyamatos üzemeltetésére, karbantartására és fejlesztésére létrejött vállalkozási szerződés azonnali hatállyal történő

Részletesebben

Javaslat Ózd város közúti közlekedési struktúrájának átalakításához szükséges ingatlancsere kezdeményezésére

Javaslat Ózd város közúti közlekedési struktúrájának átalakításához szükséges ingatlancsere kezdeményezésére Javaslat Ózd város közúti közlekedési struktúrájának átalakításához szükséges ingatlancsere kezdeményezésére Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály Ó z d, 2019. június

Részletesebben

Javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének évi munkatervére

Javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének évi munkatervére 1 Javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. évi munkatervére Ózd, 2015. december 21. Előkészítő: Humánerőforrás és Képviselőtestületi Osztály 2 Tisztelt Képviselő-testület! Ózd Város

Részletesebben

Budapest IV. kerület Nádor u. - Türr u. csomópontban jelzőlámpás forgalomirányítás kialakítása - Tájékoztató a szerződés módosításáról

Budapest IV. kerület Nádor u. - Türr u. csomópontban jelzőlámpás forgalomirányítás kialakítása - Tájékoztató a szerződés módosításáról Budapest IV. kerület Nádor u. - Türr u. csomópontban jelzőlámpás forgalomirányítás kialakítása - Tájékoztató a szerződés módosításáról Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/66 Beszerzés tárgya: Építési beruházás

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról

T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról Ózd, 2015. július 23. Előterjesztő: Polgármester Készítette: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály 2 10/2015.

Részletesebben

Budapest Főváros 1 Önkormányzata. Városfejlesztési Főpolgármester-helyettes, valamint Pénzügyi Főpolgármester-helyettes

Budapest Főváros 1 Önkormányzata. Városfejlesztési Főpolgármester-helyettes, valamint Pénzügyi Főpolgármester-helyettes ~ ~BUDAPEST 1111111111 llli l~i ~11 11~ I~ lji m llll llll llli 11111 ~1 1 ~11 Budapest Főváros 1 Önkormányzata Városfejlesztési Főpolgármester-helyettes, valamint Pénzügyi Főpolgármester-helyettes ikt.

Részletesebben

4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatója

4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatója 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatója ELŐTERJESZTÉSEK ÉS HATÁROZATI JAVASLATOK a 4iG Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2018. november 12. napján 10:00 órai kezdettel megtartandó RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉSÉRE

Részletesebben

~BUDAPEST. lllill lili llli llli lll! llill llill lll l~l l~l llll lll lll llll lll. a Közgyűlés részére

~BUDAPEST. lllill lili llli llli lll! llill llill lll l~l l~l llll lll lll llll lll. a Közgyűlés részére ~BUDAPEST Budapest Főváros 1 Önkormányzata Városfejlesztési Főpolgármester helyettes, valamint Pénzügyi Főpolgármester-helyettes l lllill lili llli llli lll! llill llill lll l~l l~l llll lll lll llll lll

Részletesebben

Budapest Főváros 1 Önkormányzata Városfejlesztési Főpolgármester-helyettes, valamint Pénzügyi Főpolgármester- helyettes

Budapest Főváros 1 Önkormányzata Városfejlesztési Főpolgármester-helyettes, valamint Pénzügyi Főpolgármester- helyettes ~BUDAPEST Budapest Főváros 1 Önkormányzata Városfejlesztési Főpolgármester-helyettes, valamint Pénzügyi Főpolgármester- helyettes 1111 1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-132 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó Előterjesztés A Képviselő-testület 2017. december 13-i ülésére

Részletesebben

ikt. szám: bizottsági tag bizottsági tag bizottsági tag

ikt. szám: bizottsági tag bizottsági tag bizottsági tag euoa Pest Budapest Föváros Közgyűlése Pénzügyi és Ellenörzö Bizottság [Vonalkód] [Vonalkód) ikt. szám: JEGYZŐKÖNYV 2016.10.25. a Pénzügyi és Ellen őrző Bizottság 2016.10. 25-ei üléséről Helyszín: 1. emelet

Részletesebben

Előterjesztés a Bp. Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat Képviselő-testülete részére helyben

Előterjesztés a Bp. Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat Képviselő-testülete részére helyben Várospolitikai és Városüzemeltetési Bizottság Előterjesztés a Bp. Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat Képviselő-testülete részére helyben Tárgy: Beszámoló a Várospolitikai és Városüzemeltetési Bizottság

Részletesebben

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja:

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2016. 12. 15. Javaslat az autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítási közszolgáltatás ellátására megkötött

Részletesebben

ÚTFELÜLETEK FELELŐS TERVEZÉSE,

ÚTFELÜLETEK FELELŐS TERVEZÉSE, ÚTFELÜLETEK FELELŐS TERVEZÉSE, A KÖZÚTHÁLÓZAT FENNTARTÁSÁNAK HATÁSA A KÖZFORGALMÚ KÖZLEKEDÉS Nyul Zoltán, igazgató Stratégia és Innováció BKK Zrt. X. Budapesti Nemzetközi Útügyi Kongresszus 2017. június

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. május 15-i ülésére. Tárgy: Önkormányzati gazdasági társaságok 2013. évi beszámolója, 2014.

ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. május 15-i ülésére. Tárgy: Önkormányzati gazdasági társaságok 2013. évi beszámolója, 2014. Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 107/2014. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. május 15-i ülésére Tárgy: Önkormányzati gazdasági társaságok 2013. évi beszámolója,

Részletesebben

A fenntartható városi mobilitás és városfejlesztés Budapesten. Kangyerka Ádám

A fenntartható városi mobilitás és városfejlesztés Budapesten. Kangyerka Ádám Mozdulj a jó irányba! Fenntartható Városi Közlekedési Tervek XI. Európai Mobilitási Hét előkészítő Kecskemét, 2012. május 24-25. A fenntartható városi mobilitás és városfejlesztés Budapesten Kangyerka

Részletesebben

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 23-án tartandó ülésére

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 23-án tartandó ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. február 23-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a helyi menetrend szerinti autóbusz közlekedés ellátására szóló / egy éves közszolgáltatási

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlését június 21-én (csütörtökön) órára

M E G H Í V Ó. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlését június 21-én (csütörtökön) órára NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4400 NYÍREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-500 FAX: +36 42 524-501 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: JKAB/65-6/2018. Ügyintéző:

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 14684-6 / 2018. Javaslat Salgótarján megyei jogú város helyi közösségi autóbusz-közlekedés közszolgáltatás ellátására kiírt pályázat eredményével kapcsolatos

Részletesebben

A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŰLÉS JÚNIUS 25-I ÜLÉSÉRE

A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŰLÉS JÚNIUS 25-I ÜLÉSÉRE E LŐTERJESZTÉS A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2015. JÚNIUS 25-I ÜLÉSÉRE 7. IKTATÓSZÁM: 33-6/2015. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat Fejér megye Integrált Területi Programja tervezésével és végrehajtásával kapcsolatos

Részletesebben

Összefoglaló a FŐKERT Nonprofit Zrt. Felügyelő Bizottságának évi határozatairól

Összefoglaló a FŐKERT Nonprofit Zrt. Felügyelő Bizottságának évi határozatairól Összefoglaló a FŐKERT Nonprofit Zrt. Felügyelő Bizottságának 2008. évi határozatairól 2008. január 17. 1/2008. (01.17.) sz. FEB Határozat: A FŐKERT Nonprofit Zrt. Felügyelő Bizottsága úgy dönt, hogy a

Részletesebben

Budapest Főváros 1 Önkormányzata. Városfejlesztési Föpolgármester~helyettes, valamint Pénzügyi Föpolgánnester-helyettes

Budapest Főváros 1 Önkormányzata. Városfejlesztési Föpolgármester~helyettes, valamint Pénzügyi Föpolgánnester-helyettes cím: 1052 Budapest, Városház utca 9-11. l levélcim: 1840 Budapest 117 oldal ~-~ BUDAPEST Budapest Főváros 1 Önkormányzata Városfejlesztési Föpolgármester~helyettes, valamint Pénzügyi Föpolgánnester-helyettes

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSI PROJEKTEK A EU KÖLTSÉGVETÉSI IDŐSZAKBAN. XII. Regionális Közlekedési Konferencia Debrecen március

KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSI PROJEKTEK A EU KÖLTSÉGVETÉSI IDŐSZAKBAN. XII. Regionális Közlekedési Konferencia Debrecen március KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSI PROJEKTEK A 2014-2020 EU KÖLTSÉGVETÉSI IDŐSZAKBAN XII. Regionális Közlekedési Konferencia Debrecen 2017. március 22-23. 2014-20 IDŐSZAKRA VONATKOZÓ LEGFONTOSABB EURÓPAI UNIÓS ÉS HAZAI

Részletesebben

FEJLESZTÉSI ELKÉPZELÉSEK BUDAPESTEN

FEJLESZTÉSI ELKÉPZELÉSEK BUDAPESTEN FEJLESZTÉSI ELKÉPZELÉSEK BUDAPESTEN Nyul Zoltán Stratégia és innováció igazgató BKK Zrt. 2017. május 11. Siófok TÉMÁK E-mobilitás Balázs Mór-terv II. EIB tanulmány Főbb induló projektek 2 E-MOBILITÁS JELENE

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET szeptember 28-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET szeptember 28-i rendkívüli ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám:213/2017. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2017. szeptember 28-i rendkívüli ülésére Tárgy: Döntés a Munkásszállások kialakítása központi

Részletesebben

A BKK jövőbeli az integrált közlekedésszervezést támogató térinformatikai tervei

A BKK jövőbeli az integrált közlekedésszervezést támogató térinformatikai tervei A BKK jövőbeli az integrált közlekedésszervezést támogató térinformatikai tervei Strausz György Gábor informatikai igazgató Budapesti Közlekedési Központ HUNAGI Konferencia 2012. március 21. Tartalom Új

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK II. FÉLÉVI M U N K A T E R V E

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK II. FÉLÉVI M U N K A T E R V E 1. melléklet MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2013. II. FÉLÉVI M U N K A T E R V E 1 2013. szeptember 19. Közgyűlési anyagok leadási határideje: 2013. augusztus 22. 1. Javaslat az Önkormányzat

Részletesebben

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül. Az előterjesztés tárgyalásának napja:

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül. Az előterjesztés tárgyalásának napja: Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2016.08.11. Javaslat a Vasmű út 41. Irodaház Kft. projekt társaságként történő kijelölésére és a társaság részére történő

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának 14/2009. (IV. 22.) sz. rendelete a város-rehabilitációhoz kapcsolódó feladatok ellátásáról

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának 14/2009. (IV. 22.) sz. rendelete a város-rehabilitációhoz kapcsolódó feladatok ellátásáról Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának 14/2009. (IV. 22.) sz. rendelete a város-rehabilitációhoz kapcsolódó feladatok ellátásáról Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése (a továbbiakban: Közgyűlés) a

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Tisztelettel meghívom Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. február 12 én 9 órakor

M E G H Í V Ó. Tisztelettel meghívom Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. február 12 én 9 órakor Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Polgármester T-14/2009. M E G H Í V Ó Tisztelettel meghívom Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. február 12 én 9 órakor

Részletesebben

Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 9962 Csörötnek, Vasúti út 5. (94) ; Fax: (94) KIVONAT

Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 9962 Csörötnek, Vasúti út 5. (94) ; Fax: (94) KIVONAT Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 9962 Csörötnek, Vasúti út 5. (94) 541-022; Fax: (94) 541-022 KIVONAT A képviselő-testület november 12-i nyílt üléséről 1. 119/ (XI. 12.) Kt. határozat Csörötnek

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére. Javaslat az ÉPIT Zrt. részvényeinek megvásárlására

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére. Javaslat az ÉPIT Zrt. részvényeinek megvásárlására Budapest Főváros IV. kerület, Újpest Önkormányzat POLGÁRMESTERE :1041 Budapest, István út. 14. :231-3131 Fax:231-3133 e-mail: wintermantel.zsolt@ujpest.hu ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére Tárgy:

Részletesebben

Kivonat! Szám: IV/B/20-11/2016.

Kivonat! Szám: IV/B/20-11/2016. Kivonat! Szám: IV/B/20-11/2016. 219/2016. (VIII.17.) határozata a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. szétválása útján létrejött Szekszárdi Távhőszolgáltató Nonprofit Kft. működésével kapcsolatos alapító-tulajdonosi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S IKTATÓSZÁM: 2626/211/2016. TÁRGY: "A KELETI VÁROSRÉSZI ÓVODA HIRDI TAGÓVODÁJA FELÚJÍTÁSA" TÁRGYÚ PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA ÉS AZ AZZAL KAPCSOLATOS DÖNTÉSEK MEGHOZATALA (TOP 6.2.115) MELLÉKLET: 2 DB E L Ő T E

Részletesebben

Fővárosi Önk. - 14/2018. (V. 14.) Főv. Kgy. rendelet - a személytaxival végzett személyszállítási szolgáltatás és a sze 1. oldal

Fővárosi Önk. - 14/2018. (V. 14.) Főv. Kgy. rendelet - a személytaxival végzett személyszállítási szolgáltatás és a sze 1. oldal Fővárosi Önk. - 14/2018. (V. 14.) Főv. Kgy. rendelet - a személytaxival végzett személyszállítási szolgáltatás és a sze 1. oldal 14/2018. (V. 14.) Főv. Kgy. rendelet a személytaxival végzett személyszállítási

Részletesebben

2015. április 30-án (csütörtökön) órára

2015. április 30-án (csütörtökön) órára Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere M E G H Í V Ó Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlését a 2011. évi CLXXXIX. tv. 45. -ában foglalt jogkörömben eljárva a Városháza I. emeleti Dr. Förster Kálmán

Részletesebben

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja:

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2016. 11. 17. Javaslat Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 449/2016. (VI.16.) határozata végrehajtási idejének

Részletesebben

FEJLESZTÉSIMEGÁLLAPODÁS Jegykiadó automaták beszerzése, telepítése, üzemeletetése érdekében. 1. sz. Módosítása

FEJLESZTÉSIMEGÁLLAPODÁS Jegykiadó automaták beszerzése, telepítése, üzemeletetése érdekében. 1. sz. Módosítása FEJLESZTÉSIMEGÁLLAPODÁS Jegykiadó automaták beszerzése, telepítése, üzemeletetése érdekében 1. sz. Módosítása (a továbbiakban: 1. sz. Módosítás), amely létrejött egyrészről Budapest Főváros Önkormányzata

Részletesebben

A MÁV ZRT. CSOPORT HELYZETE,

A MÁV ZRT. CSOPORT HELYZETE, PÁL LÁSZLÓ PÁLYAMŰKÖDTETÉSI ÉS ÜZLETFEJLESZTÉSI ÁLTALÁNOS VEZÉRIGAZGATÓ-HELYETTES MÁV MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT. A MÁV ZRT. CSOPORT HELYZETE, ÁTALAKULÁS 1 A VASÚTI SZEKTOR MAGYARORSZÁGON ÁLLAMI SZERVEZETEK

Részletesebben

Budapest Főváros f Önkormányzata Városfejlesztési Főpolgármester-helyettes. lllhhllllllulllllmlllullllll~lllllllll~hlllll * *

Budapest Főváros f Önkormányzata Városfejlesztési Főpolgármester-helyettes. lllhhllllllulllllmlllullllll~lllllllll~hlllll * * üti msudapest Budapest Főváros f Önkormányzata Városfejlesztési Főpolgármester-helyettes lllhhllllllulllllmlllullllll~lllllllll~hlllll *1000082430062* ikt.szám: FPH061 /2316-2 /2017 tárgy: elökészitö:

Részletesebben

1/2018.(12.13.) számú KGY. határozat

1/2018.(12.13.) számú KGY. határozat A 4iG Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (rövid cégneve: 4iG Nyrt., székhelye: 1037 Budapest, Montevideo u 8.; cégjegyzékszáma: 01-10-044993, vezetve a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságánál; Részvénytársaság

Részletesebben

Ügyiratszám: JKAB/65-1/2018. Ügyintéző: Faragóné/Auxi K. M E G H Í V Ó. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlését

Ügyiratszám: JKAB/65-1/2018. Ügyintéző: Faragóné/Auxi K. M E G H Í V Ó. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlését NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4400 NYÍREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-500 FAX: +36 42 524-501 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: JKAB/65-1/2018. Ügyintéző:

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról

T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról Ózd, 2018. július 13. Előterjesztő: Készítette: Polgármester Képviselő-testületi Osztály 32/2018. (III.23.) határozat

Részletesebben

l MlllllJ IB a Kö zgy űlés részére ELŐTERJESZTÉS Tisztelt Közgyűlés!

l MlllllJ IB a Kö zgy űlés részére ELŐTERJESZTÉS Tisztelt Közgyűlés! l MlllllJ IB U~ B IOi fiii iiiuiiuoi~ Irn iu *1 000063822888* Főpolgármester, Önkormányzati és Rendészeti Tanácsnok ikt. szám: FPH066 (161-2/2014 tárgy: Javaslat a Közlekedésszervezési Koncepció alapelveinek

Részletesebben

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, március 26.

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, március 26. J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata és a BORSOD VOLÁN Zrt. (jelenleg: Északmagyarországi Közlekedési Központ Zrt.) között 2013. július 1-től 2016. december 31-ig érvényben lévő közszolgáltatási

Részletesebben

1n111m11~m11mm~1M1 * *

1n111m11~m11mm~1M1 * * dr. Bagdy Gábor Főpolgármester-helyettes valamint dr. Szeneczey Balázs Főpolgármester - helyettes 1n111m11~m11mm~1M1 *1000079002524* ikt. szám: FPH061 /6797 3 /2016 tárgy: Javaslat a Budapest Közút Zrt.

Részletesebben

Fenntartható fővárosi közösségi közlekedés

Fenntartható fővárosi közösségi közlekedés Európai Mobilitási Hét Európai Autómentes Nap Záró Értekezlet Fenntartható fővárosi közösségi közlekedés Kerényi László Sándor Főosztályvezető BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt 1 Nemzeti Fejlesztési

Részletesebben

Előterjesztés a Gazdasági Bizottság részére a Gazdasági Bizottság évi munkatervéről

Előterjesztés a Gazdasági Bizottság részére a Gazdasági Bizottság évi munkatervéről Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének tagja ~. számú előterjesztés Előterjesztés a Gazdasági Bizottság részére a Gazdasági Bizottság 2013. évi munkatervéről I. Tartalmi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐ-TESTÜLET szeptember 07-ei ülésére. Javaslat a FEV IX Zrt. megbízási szerződésének módosítására

ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐ-TESTÜLET szeptember 07-ei ülésére. Javaslat a FEV IX Zrt. megbízási szerződésének módosítására Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 210/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2012. szeptember 07-ei ülésére Tárgy: Javaslat a FEV IX Zrt. megbízási szerződésének módosítására

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S IKTATÓSZÁM: 26-26/3-20/2016 TÁRGY: GAZDASÁGFEJLESZTÉST ÉS A MUNKAERŐ MOBILITÁS ÖSZTÖN- ZÉSÉT SZOLGÁLÓ KÖZLEKEDÉS- FEJLESZTÉS PROGRAM KERE- TÉBEN A PÉCSI HEGEDŰS JÁNOS UTCA FEJLESZTÉSÉHEZ KAPCSO- LÓDÓ ÉPÍTÉSI

Részletesebben

Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér Módosító indítvány

Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér Módosító indítvány Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér 10-11. Módosító indítvány Tisztelt Közgyűlés! A 2013. december 20-i ülés napirendjének 13. pontjában szerepel a Tömegközlekedési

Részletesebben

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület augusztus 31-ei rendes ülésére

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület augusztus 31-ei rendes ülésére Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere 199/2010 (VIII. 31.). sz. előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2010. augusztus 31-ei rendes ülésére Tárgy: Javaslat a HÉV korszerűsítési

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere. Javaslat a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosításával kapcsolatos döntések meghozatalára

Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere. Javaslat a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosításával kapcsolatos döntések meghozatalára Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere Szám: 15178/2018. Javaslat a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosításával kapcsolatos döntések meghozatalára Tisztelt Közgyűlés! Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási

Részletesebben

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS 9021 Győr, Városház tér 1. napirendi pont Borkai Zsolt polgármester előterjesztése Javaslat a Győr Megyei Jogú Város Közigazgatási területén helyi, autóbusszal végzett menetrend

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 1572-6/2017. Javaslat a Salgótarján, észak déli irányú kerékpárút III. ütemével érintett 3064/1 hrsz.-ú ingatlanból kialakuló 3064/5-6 hrsz.-ú ingatlanok

Részletesebben

Országos közforgalmú közlekedésfejlesztési koncepció. Tasó László Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár

Országos közforgalmú közlekedésfejlesztési koncepció. Tasó László Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár Országos közforgalmú közlekedésfejlesztési koncepció Tasó László Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkár 2 3 Szolgáltatási struktúra 2015.évi adatok alapján Menetrendi teljesítmény *Km/év+ Helyközi Szolgáltatók

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 1195-3/2017. Javaslat az Új központi temetőnél kialakított járdával érintett ingatlanok önkormányzati tulajdonba vételéhez kapcsolódó döntések meghozatalára

Részletesebben

HATÁROZAT KIVONAT. a Jogi és Ügyrendi Bizottság február 10-ei üléséről

HATÁROZAT KIVONAT. a Jogi és Ügyrendi Bizottság február 10-ei üléséről Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének Jogi és Ügyrendi Bizottsága HATÁROZAT KIVONAT a Jogi és Ügyrendi Bizottság 2010. február 10-ei üléséről 25/2010. (02.10.) JÜB határozat 5 igen szavazattal,

Részletesebben

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2014. március 27-ei ülésén született döntések, valamint a szavazás nyilvános adatai:

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2014. március 27-ei ülésén született döntések, valamint a szavazás nyilvános adatai: 2014. március 27-ei ülésén született döntések, valamint a szavazás nyilvános adatai: Kálmán), távol lévő 3 fő (Kismoni László, Pintér Attila, Selyem József) megalkotta az 5/2014. (IV.1.) önkormányzati

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2009. (XI.2.) R E N D E L E T E. A város-rehabilitációhoz kapcsolódó feladatok ellátásáról

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2009. (XI.2.) R E N D E L E T E. A város-rehabilitációhoz kapcsolódó feladatok ellátásáról MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2009. (XI.2.) R E N D E L E T E A város-rehabilitációhoz kapcsolódó feladatok ellátásáról Mátészalka Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Galovicz Mihály, IH vezető

Galovicz Mihály, IH vezető ÚMFT KÖZLEKEDÉSI OPERATÍV PROGRAMOK NFÜ Közlekedési Operatív Programok Irányító Hatósága Galovicz Mihály, IH vezető KÖZOP A közlekedési fejlesztések átfogó célja Az elérhetőség javítása a versenyképesség

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér l. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-500 Fax: (42) 524-50 l Ügyiratszám: 355-9/2012.x1l1 Ügyintéző: Faragóné/Sné PONTOsITOTI! MEGHívó

Részletesebben

TAPASZTALATOK ÉS TERVEK BUDAPEST ELŐVÁROSÁBAN. 2011. December 15.

TAPASZTALATOK ÉS TERVEK BUDAPEST ELŐVÁROSÁBAN. 2011. December 15. TAPASZTALATOK ÉS TERVEK BUDAPEST ELŐVÁROSÁBAN 2011. December 15. 1 VOLÁNBUSZ Zrt. FŐ ADATAI 2010. RÉGIÓS MŰKÖDÉSI TERÜLET Közlekedési teljesítmény: 69,3 M km Közlekedési bevétel: Éves járatszám: Éves utasszám:

Részletesebben

A közösségi közlekedés előtt álló aktuális kormányzati célkitűzések

A közösségi közlekedés előtt álló aktuális kormányzati célkitűzések A közösségi közlekedés előtt álló aktuális kormányzati célkitűzések Borbélyné dr. Szabó Ágnes Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedési Szolgáltatási Főosztály főosztályvezető 2018. 05. 30. 1

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 181. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 181. szám MAGYAR KÖZLÖNY 181. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2013. október 31., csütörtök Tartalomjegyzék 65/2013. (X. 31.) NFM rendelet Az egyes közúti közlekedési tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a Balaton Fejlesztési Tanács munkájáról és a megyei képviseletről

TÁJÉKOZTATÓ a Balaton Fejlesztési Tanács munkájáról és a megyei képviseletről SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: gelencser.attila@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/626/2014. TÁJÉKOZTATÓ a Balaton Fejlesztési Tanács munkájáról

Részletesebben

A nemzeti fejlesztési miniszter 21/2014. (IV. 18.) NFM rendelete a helyi közösségi közlekedés támogatásáról

A nemzeti fejlesztési miniszter 21/2014. (IV. 18.) NFM rendelete a helyi közösségi közlekedés támogatásáról 1. számú melléklet A nemzeti fejlesztési miniszter 21/2014. (IV. 18.) NFM rendelete a helyi közösségi közlekedés támogatásáról A Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXXX.

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 126. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 126. szám MAGYAR KÖZLÖNY 126. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2017. augusztus 8., kedd Tartalomjegyzék 1496/2017. (VIII. 8.) Korm. határozat A 2017. évi határátlépéssel járó csapatmozgások engedélyezéséről szóló

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. a fővárosi és elővárosi vasúti szolgáltatásokról. (a továbbiakban: Megállapodás") amely létrejött egyrészről a

MEGÁLLAPODÁS. a fővárosi és elővárosi vasúti szolgáltatásokról. (a továbbiakban: Megállapodás) amely létrejött egyrészről a MEGÁLLAPODÁS a fővárosi és elővárosi vasúti szolgáltatásokról (a továbbiakban: Megállapodás") amely létrejött egyrészről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Székhely: 1011 Budapest, Fő utca 44-50. Adószám:

Részletesebben

NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 33/2009. (IX.30.) Önk. R E N D E L E T E

NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 33/2009. (IX.30.) Önk. R E N D E L E T E NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 33/2009. (IX.30.) Önk. R E N D E L E T E a város-rehabilitációhoz kapcsolódó feladatok ellátásáról (Egységes szerkezetben az 1/2008. (I.07.) Önk., a 16/2006. (IV.27.) Önk.,

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK FEBRUÁR 16-AI ÜLÉSÉRE

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK FEBRUÁR 16-AI ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:

Részletesebben

Az ülés helye: Dunaújváros, Városháza tér 1. "A" épület, VII. emeleti tárgyaló. Javasolt napirendek:

Az ülés helye: Dunaújváros, Városháza tér 1. A épület, VII. emeleti tárgyaló. Javasolt napirendek: DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE VÁROSÜZEMELTETÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TURISZTIKAI BIZOTTSÁG Dunaújváros, Városháza tér 1. (06-25) 544-392 E-mail: varosuzemeltetési@pmh.dunanet.hu Ikt. Szám:7138/2017.

Részletesebben

A közlekedési beavatkozások forrásháttere, finanszírozási kérdései

A közlekedési beavatkozások forrásháttere, finanszírozási kérdései A közlekedési beavatkozások forrásháttere, finanszírozási kérdései NFÜ Közlekedési Programok Irányító Hatósága Galovicz Mihály, IH vezető KÖZOP A közlekedési fejlesztések átfogó célja Az elérhetőség javítása

Részletesebben

Az ülés helye: Dunaújváros, Városháza tér 1. "A" épület, VII. emeleti tárgyaló. Javasolt napirendek:

Az ülés helye: Dunaújváros, Városháza tér 1. A épület, VII. emeleti tárgyaló. Javasolt napirendek: DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE VÁROSÜZEMELTETÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TURISZTIKAI BIZOTTSÁG Dunaújváros, Városháza tér 1. (06-25) 544-392 E-mail: varosuzemeltetési@pmh.dunanet.hu Ikt. Szám:16454/2017.

Részletesebben

Tájékoztató. Budapest, 2012. június. Vitézy Dávid. vezérigazgató

Tájékoztató. Budapest, 2012. június. Vitézy Dávid. vezérigazgató A BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság működéséről és Budapest közlekedési intézményrendszerének átalakításáról.. Vitézy Dávid vezérigazgató Budapest, 2012. június 1. VEZETŐI

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés

Város Polgármestere. Előterjesztés Város e 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Duna- Vértes Köze Regionális

Részletesebben

SZÉTVÁLÁSI TERV I. PREAMBULUM

SZÉTVÁLÁSI TERV I. PREAMBULUM SZÉTVÁLÁSI TERV I. PREAMBULUM Magyarország Kormánya az 1061/2016. (II.25.) határozatában (a továbbiakban: Kormányhatározat) döntött a Budapest környéki elővárosi közlekedés egységessége érdekében szükséges

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Ózdi Vízmű Kft. ÓZDINVEST Kft. PH. Településfejlesztési Osztály. Ó z d, május 20.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Ózdi Vízmű Kft. ÓZDINVEST Kft. PH. Településfejlesztési Osztály. Ó z d, május 20. Javaslat az Ózdi Víz- és Csatornamű Kft. jogutódlással történő megszüntetésével kapcsolatos végleges döntés meghozatalára Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Ózdi Vízmű Kft. ÓZDINVEST Kft. PH. Településfejlesztési

Részletesebben

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2017. december 21-i ülésére Iktató szám: 281/2017. Tárgy: Előterjesztő: Készítette: IX. kerület VÁGÓHÍD UTCA ÉS

Részletesebben

.BUDAPEST Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottság

.BUDAPEST Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottság .BUDAPEST Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottság *1000085585673* Budapest Főváros 1 Közgyűlése 1 m111 ~ 111 ~ 111 11111 ~ 111 1m1111 11 1 111 11 11 111 1 111~ i1 11111 ikt. szám: FPH121

Részletesebben

Fővárosi Önk. - Főv. Kgy. határozatai - kivonat a április 27-i ülésének jegyzőkön 2. oldal 464/2016. (IV. 27.) Főv. Kgy. h. úgy dönt, hogy sorre

Fővárosi Önk. - Főv. Kgy. határozatai - kivonat a április 27-i ülésének jegyzőkön 2. oldal 464/2016. (IV. 27.) Főv. Kgy. h. úgy dönt, hogy sorre Fővárosi Önk. - Főv. Kgy. határozatai - kivonat a 2016. április 27-i ülésének jegyzőkön 1. oldal Főv. Kgy. határozatai kivonat a 2016. április 27-i ülésének jegyzőkönyvéből 1 459/2016. (IV. 27.) Főv. Kgy.

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága E l n ö k e MEGHÍVÓ. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága E l n ö k e MEGHÍVÓ. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága E l n ö k e 03-3/176-1/2017. MEGHÍVÓ A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2017. február 15-én (szerda) 14.00 órai kezdettel,

Részletesebben