XC90. Rövid kezelési útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "XC90. Rövid kezelési útmutató"

Átírás

1 XC90 Rövid kezelési útmutató KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Egy új autó megismerése mindig izgalmas élmény különösen, ha annyi modern kényelmi és biztonsági szolgáltatás áll rendelkezésére, mint egy Volvóban. A Rövid kezelési útmutatóval alig néhány perc alatt áttekintheti új autója legfontosabb jellemzőit és szolgáltatásait. Az autó használatával és karbantartásával kapcsolatos részletes tájékoztatást, valamint a jármű műszaki adatait a Kezelési útmutató tartalmazza. Ott találja meg azokat a fontos figyelmeztetéseket és biztonsági előírásokat is, amelyek betartása nélkülözhetetlen a biztonságos autózáshoz. Útmutatónk olyan opcionális felszerelésekről szóló ismertetőket is tartalmazhat, amelyek az Ön autójában nem elérhetők. Autójáról további információkat talál internetes honlapunkon.

2 IndítÓkULCS és távvezérlő Zárja az oldalajtók és a csomag tér ajtó zárját, valamint aktiválja a riasztót Nyitja az oldalajtók és a csomagtérajtó zárját, valamint kikapcsolja a riasztót* Csak a csomagtérajtó zárját nyitja (de magát a csomagtérajtót kézzel kell felnyitni) Keresőfény. Bekapcsolja a helyzetjelzőket, a rendszámtábla-világítást és a külső tükrök talajmegvilágító lámpáit, valamint az utastérvilágítást. Pánikgomb. Vészhelyzetben kb. 5 másodpercig lenyomva tartva beindítja a riasztó szirénáját. A nyitás vagy a zárás gomb kétszeri lenyomására a pánikriasztás kikapcsol. * Ha a zárak nyitása után két percen belül nem nyitják ki sem az egyik oldalajtót, sem a csomagtérajtót, a zárakat automatikusan visszazárja a rendszer. A kesztyűtartó zárja az indítókulccsal nyitható. HIdegIndítÁS MEGJEGYZÉS Hidegindítás után az alapjárati fordulatszám a külső hőmérséklettől függetlenül egy ideig magasabb a szokásosnál. Ennek az a célja, hogy a katalizátor-rendszer hamarabb érje el a hatékony működéshez szükséges üzemi hőmérsékletet. A dízelmotor IndítÁSA Fordítsa el a gyújtáskapcsolót a II állásba, és várja meg, amíg a műszerfalon kialszik az előizzítás jelzőlámpája. Ezt követően nyomja le a kuplungot, ill. a fékpedált, és fordítsa el a gyújtáskapcsolót a III állásba (a végállásba). Amikor a motor beindult, engedje vissza a gyújtáskapcsolót. ABLAktörLők és esőérzékelő A Egyszeri törlés 0 Ki 1 Esőérzékelő kapcsoló. Csak a kapcsolókar 0 állásában működik. 2 Az esőérzékelő érzékenységét, ill. a szakaszos törlés gyakoriságát szabályzó forgókapcsoló. 3 Hátsó ablaktörlő szakaszos/normál sebességű törlés kapcsoló. B C D E F Szakaszos törlés. Üteme a 2 szabályzóval állítható. Normál törlés Gyors törlés Szélvédő- és fényszórómosó Hátsó ablakmosó Az esőérzékelő bekapcsolt állapotát a gomb ellenőrző lámpájának kigyulladása jelzi.

3 VILÁGÍTÁSKAPCSOLÓK A B Fénykürt Távfény/tompított fény közötti váltás és kísérőfény Kikapcsolt tompított fény. A nappali menetjelző lámpák és a fénykürt kapcsolható, a távfény nem. Helyzetjelző fény. A gyújtáskapcsoló 0 állásában is bekapcsolható.* Tompított fény. A távfény és a fénykürt egyaránt kapcsolható. Fényszóró szintbeállítás (a Dual-Xenon fényszórók esetében automatikus) Műszerfal-világítás Nappali menetjelző lámpa kapcsoló. A gomb lenyomására: a fényszóró kapcsoló 0 állásában kigyulladnak a LED-es menetjelző lámpák; a fényszóró kapcsoló állásában nappali fényben a tompított fény helyett a menetjelző lámpák gyulladnak ki. Hátsó ködlámpa (csak a vezető oldalán) * A helyzetjelző fény bekapcsolásakor a tompított fény, illetve a nappali menetjelző lámpák kialszanak. rögzítőfék regeneráció (dízel) Bizonyos körülmények között a műszerfal kijelzőjén megjelenhet a Részecskeszűrő megtelt üzenet. Ez azt jelenti, hogy a kipufogórendszer részecskeszűrője tisztítást igényel. Ilyenkor vezessen kb. 20 percen át egyenletes, a főutakon szokásos sebességgel, és az ún. regeneráció automatikusan végbemegy. Amikor az üzenet eltűnik a kijelzőről, a részecskeszűrő az alapállapotba tért vissza. A rögzítőfék aktiválása 1. Lépjen határozottan a fékpedálra, majd nyomja le a rögzítőfék pedálját ( 1 ). 2. Engedje fel a normál fékpedált. Ha az autó gurulni kezd, a rögzítőfék pedálját erősebben kell benyomni. 3. Parkolás válassza a manuális sebességváltó 1-es, az automata váltó P állását. A rögzítőfék kioldása 1. Nyomja le határozottan a normál fékpedált, majd húzza meg a rögzítőfék kioldó karját ( 2 ). 2. Engedje fel a fékpedált. üzemanyagtöltés Tankolás közben akassza a tanksapkát a fedélen kiképzett horogra.

4 AUDIORENDSZER 1 Főkapcsoló és hangerőszabályzó. Megnyomásával be- vagy kikapcsolhatja a készüléket. Elforgatásával állítható a hangerő. 2 Hangszín és hanghatás. Megnyomásával kiválasztható a beállítandó hangszín pl. MÉLY, vagy hanghatás, pl. Dolby Pro Logic II. Elforgatásával végezhető el a beállítás. Audio műsorforrás. A gomb elforgatásával választhat a pl. CD lejátszó, a Bluetooth hangátvitel vagy az AUX/USB* aljzatra csatlakoztatott külső lejátszó között. CD-lejátszó** 3 CD-lemez kiválasztása. Használhatók a billentyűzet 1 6 gombjai is. 4 CD-lemez kiadása. A gomb rövid lenyomására a lejátszó kiadja az aktuális lemezt. CD-váltós modelleknél a gomb hosszú lenyomására a lejátszó az összes lemezt kiadja*. 6 Zeneszámok közötti váltás. Rádió 5 A 10 legjobban vehető állomás automatikus tárolása. A művelet a gomb kb. 2 másodpercig tartó lenyomásával indítható. A kijelzőn AUTOM. TÁROLÁS felirat látható. A tárolt adók közül a 0 9 gombok megnyomásával választhat. 6 A nyílbillentyűk rövid lenyomására a rádió a következő/előző legerősebb állomásra vált. A 0 9 gombok kb. 2 másodpercig tartó lenyomásával az éppen behangolt állomás erre a gombra programozódik. Az FM1 és FM2 hullámsávban állomás programozható, amelyek a 0 9 gombok rövid lenyomásával is behívhatók. * Az AUX bemenet használata esetén a lejátszó hangerejét állítsa közepes fokozatra, mert így kisebb a torzítás. Az USB aljzatba csatlakoztatott ipod akkumulátora menet közben töltődik is. ** A készülék MP3 és WMA audiofájlokat tartalmazó CD-lemezek lejátszására is alkalmas. Beépített emelőpárna Az emelőpárna kihajtása 1. Húzza meg az emelőpárna előlapján levő fogantyút. 2. Két kézzel fogja meg a párnát, tolja hátrafelé, majd nyomja le addig, hogy az a kihajtott helyzetben rögzüljön. Szükség esetén a biztonsági öv csatját hajtsa el a párna útjából. Az emelőpárna lehajtása 1. Húzza meg az emelőpárna előlapján levő fogantyút. 2. A párnát előrefelé húzva nyomja le addig, amíg az üléspárnával egy síkba kerülve az alsó helyzetben nem rögzül. A hátsó üléstámlák ledöntése előtt az emelőpárnát le kell hajtani.

5 Elektronikusan vezérelt légkondicionáló (ECC) 1 Ventilátor fúváserősség. 2 MAN belsőlevegő-keringtetés manuális be- és kikapcsolása. AUT aktív utastérszűrő rendszer be- és kikapcsolása. 3 Légkondicionálás be-/kikapcsolása. Hűti az utasteret és párátlanítja az ablakokat. 4 A két hőmérséklet-szabályzó gomb elforgatásával a vezető és az utas oldalán egymástól függetlenül állítható a hőmérséklet. 5 A levegő elosztása. A gombokkal a lábtérbe, a műszerfalon levő befúvó nyílásokra vagy a szélvédőre irányítható a fő levegőáram. 6 Automatikus vezérlés kapcsoló. A gombot lenyomva az ECC automatikus üzemmódba kapcsol, és önműködően szabályozza a klímaberendezés összes funkcióját (ventilátor, bejövő levegő hőmérséklete és elosztása), optimális környezetet biztosítva a vezetéshez. Az automatikus üzemmódot a gomb ellenőrző lámpájának kigyulladása jelzi. 7 Ülésfűtés kapcsolók (első ülések). 8 Maximális párátlanítás. A rendszer a legerősebb ventilátor-fokozattal a szélvédőre és az oldalsó ablakokra fújja a levegőt. 9 A hátsó szélvédő és a külső visszapillantó tükrök párátlanítása. KIKAPCSOLHATÓ UTASOLDALI FRONTLÉGZSÁK VIGYÁZAT! A légzsákkapcsoló helytelen használata életveszélyes következményekkel járhat. Ha a kapcsoló használatával kapcsolatban a legkisebb kétsége van, olvassa el a Kezelési útmutatót. A légzsák kikapcsolása A kikapcsolható utasoldali frontlégzsák kapcsolója a műszerfal jobb oldalfalán található. Be- vagy kikapcsolásához használja az indítókulcsot. OFF a légzsák ki van kapcsolva. A légzsák kikapcsolt állapotára a belső visszapillantó tükör felett kigyulladó PASS AIRBAG OFF (Utasoldali légzsák kikapcsolva) felirat is figyelmeztet. Ilyenkor az első ülésen is utazhat emelőpárnán vagy gyermekülésben ülő gyermek, de az első ülésen 140 cm-nél magasabb személy nem utazhat. ON a légzsák be van kapcsolva. Az első ülésen csak 140 cm-nél magasabb személy utazhat. Ilyenkor emelőpárnát vagy gyermekülést ide helyezni tilos és életveszélyes.

6 fedélzeti számítógép ÉS NAPI KILOMÉTER-SZÁMLÁLÓK 1 A fedélzeti számítógép kijelzője. Az éppen megjeleníteni kívánt érték (pl. átlagfogyasztás) a forgószabályzóval ( 9 ) választható ki. 2 A gomb rövid lenyomásával válthat a T1 és T2 napi kilométer-számláló között. A gomb hosszabb lenyomására az aktuális számláló nullára áll vissza. 3 Kijelző 1. sor: kilométerszámláló Kijelző 2. sor: T1 és T2 egymástól független napi kilométerszámlálók. 4 Kijelző 1. sor: óra Kijelző 2. sor: külső hőmérsékletjelző 5 Az óra beállítása: Fordítsa el a gombot ütközésig jobbra vagy balra, és tartsa ebben a helyzetben addig, amíg az órán a kívánt idő nem jelenik meg. 6 Üzemanyagszint-jelző 7 Alacsony üzemanyagszint. A lámpa kigyulladása esetén mielőbb tankoljon! Megnyomásával újra megjelenítheti, ill. törölheti a kijelzőn megjelenő üzenetet. 9 A gyűrű elforgatásával válthat a fedélzeti számítógép funkciói között. 10 Rövid lenyomására az aktuális funkció számlálója nullázódik. Hosszabb lenyomására az összes funkció számlálója nullázódik. MEGJEGYZÉS A fedélzeti számítógép által kijelzett _ km a tank kiürüléséig távolság a korábbi vezetési körülmények alapján becsült érték. JELZŐ- ÉS FIGYELmeztető FÉNYEK Tájékoztató jelzés kövesse a kijelzőn megjelenő üzenetet. Figyelmeztető jelzés amint biztonságos, álljon meg, és kövesse a kijelzőn megjelenő üzenetet. Alacsony olajnyomás. Amint biztonságos, álljon meg. Ellenőrizze az olajszintet, és szükség esetén pótolja az olajat.* Hiba a fékrendszerben. Amint biztonságos, álljon meg. Ellenőrizze a fékfolyadék szintjét.* DSTC menetstabilizáló rendszer. Ha a DSTC menetstabilizáló beavatkozik, a lámpa villog. Ha a DSTC meghibásodott, a lámpa folyamatosan ég. Előizzítás (dízelmotornál). A motor csak azután indítható, hogy a lámpa kialudt. * Ha a jelzés nem szűnik meg, ne vezesse tovább az autót, hanem autómentővel szállíttassa szervizbe.

7 IRÁNYJELZŐK A kormány állítása A Rövid irányjelzés, három villanás B Folyamatos irányjelzés VIGYÁZAT! A kormánykerék helyzetét mindig indulás előtt állítsa be, soha ne vezetés közben. Holttérfigyelő rendszer (BLIS) A BLIS rendszer célja a külső visszapillantó tükrök holtterének kiküszöbölése. Ha a rendszer digitális kamerái a külső tükrök holtterében az autóval azonos irányban haladó másik járművet észlelnek, az ajtókeretbe épített jelzőlámpákkal figyelmeztetik a vezetőt. A lámpa azon az oldalon gyullad ki, ahol a rendszer másik járművet észlel. A nedves útfelületről visszatükröződő fény, a jármű saját, a világos színű úton látható árnyéka, vagy a kamerában megjelenő, alacsonyan álló nap következtében a BLIS jelzőfény akkor is kigyulladhat, ha nincs jármű a holttérben. A rendszer közvetlen meghibásodása esetén Holttérfigyelő szerviz szüks. üzenet jelenik meg a kijelzőn. Beszállás a harmadik üléssorba autóápolás A kézi mosás jobban kíméli a fényezést, mint a gépi autómosó. A fényezés új korában érzékenyebb, ezért az autó első üzembe helyezését követő néhány hónapban ajánlott a kézi mosás. A mosáshoz használjon tiszta vizet és szivacsot. Mindig óvatosan mossa az autót, mert a felgyülemlett por vagy apró kövek felkarcolhatják a fényezést. bevásárlótáska tartó A hátsó szélső üléstámlák előre döntése (második üléssor) 1. Húzza fel a fogantyút ( 1 ), és ütközésig döntse előre a támlát. Ezzel egy időben tolja előre az egész ülést. 2. Húzza fel a fogantyút, és döntse vissza a támlát. Ezzel egy időben tolja hátra az ülést. A csomagtér padlójából felhajtható térelválasztón horgok és gumiheveder segíti a csomagok rögzítését.

8 Elektromosan állítható első ülés * A távvezérlő ülésmemóriája független az üléshelyzet manuális tárolására szolgáló három memóriahelytől. További információk a Kezelési útmutatóban. TÁROLÓhelyek az utastérben 1 Pohártartó 2 A középkonzol kivehető hátsó részének kioldó zárja. (A hátsó szórakoztató rendszerrel szerelt modelleken az egész középkonzol fixen rögzített.) 1 Deréktámasz 2 Üléspárna magasságállítás (első rész) 3 Az ülés előre-hátra mozgatása 4 Üléspárna magasságállítás (hátsó rész) 5 A háttámla döntése Ülésmemória* a távvezérlőben Az ajtók távvezérlővel való nyitásakor az elektromos vezetőülés és a külső visszapillantó tükrök önműködően abba a helyzetbe állnak vissza, amelybe az adott távvezérlőt használó vezető utoljára állította őket. Ez különösen akkor hasznos, ha többen is használják az autót. Az üléshelyzet tárolása Állítsa be az elektromos ülést a kívánt helyzetbe. Saját távvezérlőjével zárja be a központi zárat. Ezzel a beállított üléshelyzet az adott távvezérlőhöz kötődik. Ha legközelebb ugyanezzel a távvezérlővel nyitja ki a központi zárat, a vezető ajtajának nyitásakor az elektromos vezetőülés és a külső visszapillantó tükrök abba a helyzetbe állnak vissza, amelybe utoljára állította őket akkor is, ha időközben valaki más módosította a beállítást. TP (Hungarian). AT Printed in Hungary Copyright Volvo Car Corporation.

VOLVO XC90 RÖVID kezelési ÚTMUTATÓ

VOLVO XC90 RÖVID kezelési ÚTMUTATÓ VOLVO XC90 RÖVID kezelési ÚTMUTATÓ KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Egy új autó megismerése mindig izgalmas élmény. Ebben igyekszik segítséget nyújtani a Rövid kezelési útmutató, amellyel alig néhány perc alatt

Részletesebben

VOLVO C30 RÖVID KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

VOLVO C30 RÖVID KEZELÉSI ÚTMUTATÓ VOLVO C30 RÖVID KEZELÉSI ÚTMUTATÓ KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Egy új autó megismerése mindig izgalmas élmény. Ebben igyekszik segítséget nyújtani a Rövid kezelési útmutató, amellyel alig néhány perc alatt

Részletesebben

VOLVO V50 Rövid kezelési útmutató

VOLVO V50 Rövid kezelési útmutató VOLVO V50 Rövid kezelési útmutató KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Egy új autó megismerése mindig izgalmas élmény. Ebben igyekszik segítséget nyújtani a Rövid kezelési útmutató, amellyel alig néhány perc alatt

Részletesebben

Rövid kezelési útmutató

Rövid kezelési útmutató XC60 Rövid kezelési útmutató KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Egy új autó megismerése mindig izgalmas élmény különösen, ha annyi modern kényelmi és biztonsági szolgáltatás áll rendelkezésére, mint egy Volvóban.

Részletesebben

VOLVO XC60 Rövid kezelési útmutató

VOLVO XC60 Rövid kezelési útmutató VOLVO XC60 Rövid kezelési útmutató KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Egy új autó megismerése mindig izgalmas élmény. Ebben igyekszik segítséget nyújtani a Rövid kezelési útmutató, amellyel alig néhány perc alatt

Részletesebben

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide Köszöntjük új Volvójában! Egy új autó megismerése mindig izgalmas élmény. Ebben nyújt segítséget ez a Quick Guide, amellyel gyorsan és könnyen megismerheti a legfontosabb funkciókat.

Részletesebben

AJTÓK (1. fejezet) ABLAKEMELÕK (3. fejezet) Az ajtók nyitása/zárása az elektromos belsõ központi. ABLAKOK (3. fejezet) ablakemelõk

AJTÓK (1. fejezet) ABLAKEMELÕK (3. fejezet) Az ajtók nyitása/zárása az elektromos belsõ központi. ABLAKOK (3. fejezet) ablakemelõk JTÓK (1. fejezet) Indításgátló berendezés z indításgátló berendezés a kódolt gyújtáskulcs nélkül lehetetlenné teszi a jármû elindítását. LKEMELÕK (3. fejezet) C D z ajtók nyitása/zárása az elektromos belsõ

Részletesebben

Felszereltség Suzuki Swift

Felszereltség Suzuki Swift 1.2L 1.2L 1.L 5 5 Sebességváltó / / FUTÓMŰ Abroncsok és keréktárcsák 175/65R15 + acél keréktárcsa (teljes méretű dísztárcsával) 185/55R16 + könnyűfém keréktárcsa S S - S - S - Defektjavító készlet KÜLSŐ

Részletesebben

Suzuki Grand Vitara Felszereltség 5 ajtó

Suzuki Grand Vitara Felszereltség 5 ajtó Suzuki Grand Vitara Felszereltség 5 ajtó A gyártó bármikor megváltoztathatja a műszaki adatokat, a felszereltséget, az opciókat, az árakat és a színeket, ezért pontosabb felvilágosítás érdekében kérjük,

Részletesebben

Felszereltség Suzuki Swift Sport

Felszereltség Suzuki Swift Sport uzuki wift port ebességváltó PORT FUTÓMŰ Abroncsok és keréktárcsák Defektjavító készlet 175/65R15 + acél keréktárcsa (teljes méretű dísztárcsával) 185/55R16 + könnyűfém keréktárcsa 195/45R17 + könnyűfém

Részletesebben

Sebességváltás 5MT 5MT 4AT 5MT Modell JLX JLX JLX MODE3

Sebességváltás 5MT 5MT 4AT 5MT Modell JLX JLX JLX MODE3 BENZIN Sebességváltás 5 5 4 5 FUTÓMŰ Abroncsok és keréktárcsák Pótkerék és keréktárcsa Pótkerék fedő (lemez tipusú) 205/70R15 + acél keréktárcsa 205/70R15 + acél keréktárcsa (*1) (*1) (*1) (*1) 205/70R15

Részletesebben

AJTÓK/ RENAULT KÁRTYÁK (1. fejezet) Különlegességek a használattal kapcsolatban. Távirányító üzemmód. (5) az ajtón vagy a csomagtartóajtón.

AJTÓK/ RENAULT KÁRTYÁK (1. fejezet) Különlegességek a használattal kapcsolatban. Távirányító üzemmód. (5) az ajtón vagy a csomagtartóajtón. AJTÓK/ RENAULT KÁRTYÁK (1. fejezet) 1 24088 3 2 4 5 Távirányító üzemmód Kinyitás: gomb (1). Bezárás: gomb (3). Csak a csomagtartó kinyitása és bezárása: gomb (2). Különlegességek a használattal kapcsolatban

Részletesebben

Automata világításvezérlés - - - -

Automata világításvezérlés - - - - Swift Motor Benzin Benzin Diesel 1.2L 1.2L 1.3L Ajtók száma 3 és 5 5 3 és 5 Hajtás 2WD 4WD 2WD Sebességváltó 5MT 5MT/4AT 5MT/4AT 5MT 5MT Felszereltség GC GLX GS GLX GLX Futómű Abroncsok és keréktárcsák

Részletesebben

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez az útmutató az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit írja le. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek fontos információkat tartalmaznak, beleértve

Részletesebben

A távirányító használata

A távirányító használata A távirányító használata A távirányító használata A távirányító használatával kapcsolatos óvintézkedések. Legyen óvatos a távirányítóval, különösen mert kicsi és könnyű. A leejtéstől vagy a kemény ütéstől

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

Használati útmutató 1/5. 1) Termékleírás. A termék részei:

Használati útmutató 1/5. 1) Termékleírás. A termék részei: 1/5 1) Termékleírás A beep&park /keeper egy olyan első és hátsó tolatóradar, amely egyben védi is parkoló járművét más autósok figyelmetlen parkolási manőverei ellen. A termék részei: Ellenőrző kijelző

Részletesebben

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez az útmutató az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit írja le. A használati útmutató és egyéb kézikönyvek fontos információkat tartalmaznak, beleértve

Részletesebben

Műszaki leírás/adatlap. 1. rész

Műszaki leírás/adatlap. 1. rész Műszaki leírás/adatlap Adásvételi szerződés keretében személygépjármű beszerzés az Országos Vízügyi Főigazgatóság részére tárgyú közbeszerzési eljárás 1. rész 1 db szolgálati használatra szánt, önálló

Részletesebben

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató YB1FA infra távirányító Kezelési útmutató Az YB1FA infra távirányító használata A távirányító felépítése 1 2 3 4 ON/OFF (BE/KI) gomb MODE (üzemmód) gomb +/- gomb FAN (ventilátor) gomb 1 3 4 6 2 5 5 6 7

Részletesebben

SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ

SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ RÖVID ÚTMUTATÓ 1 ÜDVÖZÖLJÜK AUTÓJA FEDÉLZETÉN Előszó Gratulálunk a választásához: új gépkocsija a család számára lett tervezve és kialakítva, kivételes modularitást és otthonosságot,

Részletesebben

e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD)

e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD) e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD) BESZERELÉSI ÚTMUTATÓ Az e120 egy központi zár vezérlő készülék, amely két db elektronikus kártyával kerül forgalomba. A készülék az elektronikus kártya

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Riasztás/bezárás/lopásgátló riasztás(2):

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Riasztás/bezárás/lopásgátló riasztás(2): HASZNÁLATI UTASÍTÁS Riasztás/bezárás/lopásgátló riasztás(2): A: Élesítés: az élesítés gomb megnyomásával a sziréna egyet csipog és fényszórók egy rövidet villannak. A központ zár automatikusan lezárja

Részletesebben

Távirányító használati útmutató

Távirányító használati útmutató Távirányító használati útmutató MODEL RAR-5F1 Távirányító használati útmutató Oldalak: 1~8 A legjobb teljesítmény elérése és a problémamentes használat érdekében kérjük, olvassa végig ezt az útmutatót!

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum:

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: ACR-3280 Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. Set: Idő beállítása

Részletesebben

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK...

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK... MEGJEGYZÉS 1. A borítón látható ábra csak tájékoztatásul szolgál, amely eltérhet a vásárolt terméktől. 2. A légkondicionáló működtetése előtt feltétlenül olvassa el az ÓVINTÉZKEDÉSEK című részt. 3. Ez

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

FORD KA. Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

FORD KA. Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 260-5050/215, Fax: 262-4736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 281-8000/215, Fax: 281-2981 1112 Budapest Budaörsi

Részletesebben

SPY LP828. Visszapillantó tükör rendszer. Kijelző. A kijelző első és hátsó része: Tulajdonságok:

SPY LP828. Visszapillantó tükör rendszer. Kijelző. A kijelző első és hátsó része: Tulajdonságok: SPY LP828 Visszapillantó tükör rendszer Kijelző A kijelző első és hátsó része: Tulajdonságok: Parkoló szenzor + Bluetooth + Alkoholszonda, három az egyben, emberközpontú formatervezés és valódi szituáció

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

Az Ön kézikönyve OPEL MERIVA http://hu.yourpdfguides.com/dref/2825022

Az Ön kézikönyve OPEL MERIVA http://hu.yourpdfguides.com/dref/2825022 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Új Hyundai H350 3 év kilométerkorlátozás nélküli garanciával!

Új Hyundai H350 3 év kilométerkorlátozás nélküli garanciával! Új Hyundai H350 3 év kilométerkorlátozás nélküli garanciával! Karosszéria Teljesítmény / Hajtás Listaár (nettó) Listaár (bruttó) ECO 2.5 CRDi LP 5,7m Alváz (CAB) 150 LE / Hátsókerék 6 299 000 7 999 730

Részletesebben

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez a mappa az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit tartalmazza. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek tartalmazzák a biztonsági utasításokat és az

Részletesebben

CITROËN BERLINGO KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

CITROËN BERLINGO KEZELÉSI ÚTMUTATÓ CITROËN BERLINGO KEZELÉSI ÚTMUTATÓ A CITROËN a -t választotta Innovatív együttmûködés A CITROËN és a TOTAL immár 35 esztendeje azon dolgozik, hogy a legújabb technológiák alkalmazásával a lehetõ legjobb

Részletesebben

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Thermosunis Indoor Wirefree RTS Thermosunis beltéri vezeték nélküli érzékelő RTS Sunis Indoor Wirefree RTS Sunis beltéri vezeték nélküli érzékelő

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless Felhasználói kézikönyv Audio Baby monitor PNI B6000 wireless A készülék első bekapcsolása vagy használata előtt, kérjük olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és tartsa meg ezt a kézikönyvet a későbbi

Részletesebben

Renault ESPACE. Kezelési útmutató

Renault ESPACE. Kezelési útmutató Renault ESPACE Kezelési útmutató szenvedély és teljesítmény Az ELF a World Series by Renault partnere A RENAULT az ELF-et ajánlja Az autóipar csúcstechnológiás partnerei, az Elf és a Renault egyesítik

Részletesebben

Az Ön kézikönyve OPEL CORSA http://hu.yourpdfguides.com/dref/2824891

Az Ön kézikönyve OPEL CORSA http://hu.yourpdfguides.com/dref/2824891 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

vezérlő és multimédia rendszer

vezérlő és multimédia rendszer SENSUS vezérlő és multimédia rendszer VEGYE át AZ IRÁNyítáST! Új Volvójának fontos eleme a korszerű multimédia rendszer, amely korántsem csak a szórakoztatást szolgálja számos tájékoztató és a vezetést

Részletesebben

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ KJR-90 típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

Használati útmutató a HPB1 3.5, HPB1 4.0, HPB2 3.5, HPB2 4.0, HPB4 4.0 HPB5 3.5, HPB5 4.0, HPB6 WFS riasztókhoz

Használati útmutató a HPB1 3.5, HPB1 4.0, HPB2 3.5, HPB2 4.0, HPB4 4.0 HPB5 3.5, HPB5 4.0, HPB6 WFS riasztókhoz Használati útmutató a HPB1 3.5, HPB1 4.0, HPB2 3.5, HPB2 4.0, HPB4 4.0 HPB5 3.5, HPB5 4.0, HPB6 WFS riasztókhoz FORGALMAZÓ SETECH Meta Hungária Kft. 1116 Budapest, Fehérvári út 130. Tel/fax: 06 1 206-1881

Részletesebben

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez az útmutató az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit írja le. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek tartalmazzák a biztonsági utasításokat és az

Részletesebben

AUTÓRIASZTÓ SPY, PKE SYSTEM LA3

AUTÓRIASZTÓ SPY, PKE SYSTEM LA3 N09091 AUTÓRIASZTÓ SPY, PKE SYSTEM LA3 Használati útmutató A távirányító gombjainak funkciói Élesítés Hatástalanítás Néma riasztás Autókeresés Élesítés Nyomja meg az élesítés gombot egyszer. A sziréna

Részletesebben

Opel Zafira Tourer Kezelési útmutató

Opel Zafira Tourer Kezelési útmutató Opel Zafira Tourer Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 21 Ülések, biztonsági rendszerek... 38 Tárolás... 66 Műszerek és kezelőszervek... 98 Világítás...

Részletesebben

SpeedForce 50 Teljes áttekintés

SpeedForce 50 Teljes áttekintés SpeedForce 50 Teljes áttekintés 1. Sisaktartó szerszámkészlettel 2. Csomagakasztó 3. Üzemanyag olaj tároló burkolat 4. Akkumulátor és biztosíték 5. Gyújtáskapcsoló, kormányzár 6. Fékfolyadék tartály 7.

Részletesebben

JELZETT HIBA. Kevés az üzemanyag. Alacsony vagy magas hűtőfolyadék szint. A motor túlmelegedett. Ellenőrizd a hűtőfolyadék szintjét.

JELZETT HIBA. Kevés az üzemanyag. Alacsony vagy magas hűtőfolyadék szint. A motor túlmelegedett. Ellenőrizd a hűtőfolyadék szintjét. ÜZEMANYAG Kevés az üzemanyag Keresd meg a legközelebbi töltőállomást és tankold meg autódat. HŰTŐRENDSZER Alacsony vagy magas hűtőfolyadék szint A motor túlmelegedett. Ellenőrizd a hűtőfolyadék szintjét.

Részletesebben

Útmutató EDC kézivezérlőhöz

Útmutató EDC kézivezérlőhöz Útmutató EDC kézivezérlőhöz ALAPFUNKCIÓK A kézivezérlő használata során állítsa az EDC vezérlő előlapján található forgó kapcsolót 0 állásba. Ezáltal a felhasználó a kézivezérlő segítségével férhet hozzá,

Részletesebben

Magyar. BT-03i használati útmutató

Magyar. BT-03i használati útmutató BT-03i használati útmutató 1 Tartalomjegyzék Áttekintés Az első lépések Hogyan fogadja a telefonhívásokat Termékleírás 2 1. Áttekintés A B E D F 1-1 Funkció gombok: C A B C D E F Szilikon fülrögzítő Power

Részletesebben

Használati útmutató 1/9. 1) Termékleírás. 6 szettből álló kínálat

Használati útmutató 1/9. 1) Termékleírás. 6 szettből álló kínálat 1/9 1) Termékleírás A beep&park egy olyan parkolást segítő rendszer, amely jelzi a vezetőnek a jármű előtt és/ vagy mögött észlelt akadályokat. 6 szettből álló kínálat 1 sz. szett 4 hátsó érzékelő 1 hangszóró

Részletesebben

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez a mappa az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit tartalmazza. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek tartalmazzák a biztonsági utasításokat és az

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MODELL:KJR-12B. Vezetékes távirányító. Kérjük, hogy használat előtt olvassa el ezt az útmutatót, majd őrizze meg.

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MODELL:KJR-12B. Vezetékes távirányító. Kérjük, hogy használat előtt olvassa el ezt az útmutatót, majd őrizze meg. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Vezetékes távirányító MODELL:KJR-12B Kérjük, hogy használat előtt olvassa el ezt az útmutatót, majd őrizze meg. TARTALOMJEGYZÉK 1.BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK------------------------------------------------

Részletesebben

Opel Astra Kezelési útmutató

Opel Astra Kezelési útmutató Opel Astra Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 20 Ülések, biztonsági rendszerek... 37 Tárolás... 55 Műszerek és kezelőszervek... 93 Világítás... 130 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

Munkahely megvilágító lámpára vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek

Munkahely megvilágító lámpára vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek Ködfényszóróra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek Ködfényszóróval minden gépjárművet, mezőgazdasági vontatót és lassú járművet fel szabad szerelni. A járműre felszerelhető ködfényszórók száma: 2

Részletesebben

MINDEN ÚJ ÖTLET HÁTTERÉBEN EGY KIHÍVÁS ÁLL

MINDEN ÚJ ÖTLET HÁTTERÉBEN EGY KIHÍVÁS ÁLL IFC DO NOT PRINT 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 1 1 2 2 3 5 2 4 3 16 17 SKYACTIV TECHNOLOGY 18 19 6 1 7 5 2 4 3 8 20 21 A LEGBIZTONSÁGOSABB TARTÓZKODÁSI HELY AZ ÚTON Minden általunk gyártott Mazda számos

Részletesebben

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ R51ME típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK ADATOK. Biztonsági előírások

TARTALOMJEGYZÉK ADATOK. Biztonsági előírások Ventilátor 10029404 Kedves vásárló, Gratulálunk a termék megvásárlásahoz.kérjük, olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és fordítson különös figyelmet a figyelmeztetésekre a hibák elkerülése végett.a

Részletesebben

2 Bevezetés. Bevezetés

2 Bevezetés. Bevezetés Opel Ampera 08/2011 Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 19 Ülések, biztonsági rendszerek... 34 Tárolás... 52 Műszerek és kezelőszervek... 57 Világítás... 95 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

Rádió/DVD lejátszó. Kezelési útmutató

Rádió/DVD lejátszó. Kezelési útmutató Figyelem Rádió/DVD lejátszó Kezelési útmutató Menet közben ne próbálja konfigurálni a készüléket. Ha gépjárművével napsütésen parkol, a készülék bekapcsolása előtt várja meg, amíg a készülék lehűl. Esős,

Részletesebben

A távirányító működése

A távirányító működése 2 3 A távirányító működése Megjegyzések: Győződjön meg róla, hogy nincsen semmi akadály, ami akadályozná a jel vételét! A távirányító 10 m-es távolságig működik. Ne dobálja a távirányítót. Óvja a távirányítót

Részletesebben

Megújult Hyundai i20 akár már Forintért!

Megújult Hyundai i20 akár már Forintért! Megújult Hyundai i20 akár már 3 149 000 Forintért! Karosszéria Teljesítmény Listaár Kedvezmény Entry 1.25 LP 5 ajtós / M/T 75 LE 3 749 000 600 000 Kedvezményes ár 3 149 000 Life 1.25 LP 5 ajtós / M/T 75

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató MAGYAR SZERELÉSI ÚTMUTATÓ 1. oldal 8 AHI CARRIER S.E. EUROPE AIRCONDITIONING S.A. 18, KIFISOU AVENUE 0442 ATHENS, GREECE TEL.: +30-210-6796300. TARTALOM

Részletesebben

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez az útmutató az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit írja le. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek tartalmazzák a biztonsági utasításokat és az

Részletesebben

Biztosítékok és relék

Biztosítékok és relék UTASTÉRI BIZTOSÍTÉK- ÉS RELÉDOBOZ (1016) Elhelyezkedés Ez a doboz az utastérben található, a mszerfal bal oldalán. A biztosítékok címkéi: 31 30 29 28 4 3 2 1 8 7 6 5 35 34 33 32 12 11 10 9 16 15 14 13

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modell: EXALT. (Hordozható Bluetooth hangszóró)

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modell: EXALT. (Hordozható Bluetooth hangszóró) HASZNÁLATI UTASÍTÁS Modell: EXALT (Hordozható Bluetooth hangszóró) Köszönjük, hogy WELL terméket választott. Kérjük, olvassa el figyelmesen a következő utasításokat, és tartsa meg. Rendelési azonosító:

Részletesebben

OPEL ZAFIRA TOURER. Kezelési útmutató

OPEL ZAFIRA TOURER. Kezelési útmutató OPEL ZAFIRA TOURER Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 21 Ülések, biztonsági rendszerek... 38 Tárolás... 65 Műszerek és kezelőszervek... 97 Világítás...

Részletesebben

OPEL MOVANO. Kezelési útmutató

OPEL MOVANO. Kezelési útmutató OPEL MOVANO Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 19 Ülések, biztonsági rendszerek... 36 Tárolás... 59 Műszerek és kezelőszervek... 67 Világítás... 86 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

CITROËN C4 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

CITROËN C4 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ CITROËN C4 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ CITROËN A CITROËN a -t választotta Innovatív együttműködés A CITROËN és a TOTAL immár 35 esztendeje azon dolgozik, hogy a legújabb technológiák alkalmazásával a lehető legjobb

Részletesebben

OPEL ZAFIRA. Kezelési útmutató

OPEL ZAFIRA. Kezelési útmutató OPEL ZAFIRA Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 28 Ülések, biztonsági rendszerek... 46 Tárolás... 70 Műszerek és kezelőszervek... 81 Világítás... 114 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

OPEL MERIVA. Kezelési útmutató

OPEL MERIVA. Kezelési útmutató OPEL MERIVA Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 20 Ülések, biztonsági rendszerek... 36 Tárolás... 59 Műszerek és kezelőszervek... 81 Világítás... 116 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 Kijelezhető hőmérséklet tartomány: 0 C - 40 C (0,1 C lépésekben) Hőmérséklet állítási tartomány:

Részletesebben

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez az útmutató az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit írja le. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek tartalmazzák a biztonsági utasításokat és az

Részletesebben

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás Permanent Kft ver.20130502 Műszaki adatok Hálózati feszültség 220-240V AC / 50Hz Működési hőmérséklettartomány -30 ~ +65 C Maximális relatív

Részletesebben

[ábra] Dugja be a fényérzékelő csatlakozóját a Chronis L vezérlés homloklapján erre a célra kialakított aljzatába.

[ábra] Dugja be a fényérzékelő csatlakozóját a Chronis L vezérlés homloklapján erre a célra kialakított aljzatába. SOMFY BELSŐ FORDÍTÁS Fényérzékelő HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Ahhoz, hogy Ön optimálisan ki tudja használni a fényérzékelő által kínált előnyöket, kérjük, olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutatót. Kérdések,

Részletesebben

EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BILLENTYŰZET 1) ON/OFF gomb: a mérleg ki- és bekapcsolása 2) TARE gomb: tárázás/nullázás 3) MODE gomb: mértékegység váltás MŰSZAKI PARAMÉTEREK 1) Méréshatár: 60.00kg

Részletesebben

Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez

Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez

Részletesebben

Megújult Hyundai i20 akár már Forintért!

Megújult Hyundai i20 akár már Forintért! Megújult Hyundai i20 akár már 3 149 000 Forintért! Karosszéria Teljesítmény Listaár Kedvezmény Entry 1.25 LP 5 ajtós / M/T 75 LE 3 749 000 600 000 Euro 6c Kedvezményes ár 3 149 000 Life 1.25 LP 5 ajtós

Részletesebben

ESN biztonsági üzemeltetési eljárás

ESN biztonsági üzemeltetési eljárás ESN biztonsági üzemeltetési eljárás Az ESN Ez a termék ESN-nel (Eclipse Security Network Eclipse biztonsági hálózattal) van felszerelve. Egy előre regisztrált zenei CD (kulcslemez), egy négy számjegyű

Részletesebben

CS10.5. Vezérlõegység

CS10.5. Vezérlõegység CS10.5 HU Vezérlõegység 0409006 TARTALOMJEGYZÉK 1. CS10.5 VEZÉRLÕEGYSÉG...3 1.1. Általános tudnivalók...3 1.. Mûszaki adatok...3. VEZÉRLÕEGYSÉG: FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV...4.1. Az elõre beállítható idõpontok

Részletesebben

Árajánlat. Ajánlatkérő neve: Ajánlatkérő címe: Ajánlattevő neve: Ajánlattevő címe: Ajánlattevő adószáma: Mennyiség, mennyiségi egység:

Árajánlat. Ajánlatkérő neve: Ajánlatkérő címe: Ajánlattevő neve: Ajánlattevő címe: Ajánlattevő adószáma: Mennyiség, mennyiségi egység: Árajánlat minta Árajánlat Ajánlatkérő neve: Ajánlatkérő címe: Ajánlattevő neve: Ajánlattevő címe: Ajánlattevő adószáma: Ajánlat tárgya: Mennyiség, mennyiségi egység: Gépjármű pontos megnevezése: M1 mikrobusz

Részletesebben

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetés Hogy elkerülje a tűz vagy elektromos sokk veszélyét, ne vegye le a készülék borítóját (vagy hátát)! Hiba esetén forduljon a szerviz szakképzett

Részletesebben

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset Z1000/1500 Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

Funkciók: Kétkörös, 3 vezetékes ütésérzékelő. (Gyenge ütés 9 figyelmeztető csipogás, erős behatás 30 másodperc szirénázás) Központizár vezérlő

Funkciók: Kétkörös, 3 vezetékes ütésérzékelő. (Gyenge ütés 9 figyelmeztető csipogás, erős behatás 30 másodperc szirénázás) Központizár vezérlő Funkciók: Kétkörös, 3 vezetékes ütésérzékelő. (Gyenge ütés 9 figyelmeztető csipogás, erős behatás 30 másodperc szirénázás) Központizár vezérlő kimenet (külső CPL relé nélkül) Állandó távirányított Zárás/Nyitás

Részletesebben

Fiat Scudo E5+ árlista

Fiat Scudo E5+ árlista Scudo furgon Fiat Scudo E5+ árlista Verzió Kivitel Sincom Tengelytáv Nettó ár Bruttó ár -kód mm cm 3 kw/le Nm kg m 3 Ft Ft Scudo 1.6 Mjet. L1H1 E5+ furgon 272.1L6.0 3 000 1 560 66/90 180 1 000 5 4 231

Részletesebben

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetés Hogy elkerülje a tűz vagy elektromos sokk veszélyét, ne vegye le a készülék borítóját (vagy hátát)! Hiba esetén forduljon a szerviz szakképzett

Részletesebben

AZ AUTÓ KÖZPONTI KIJELZŐJE MOBILALKALMAZÁS A VOLVO TÁMOGATÓ WEBOLDALA NYOMTATOTT INFORMÁCIÓK

AZ AUTÓ KÖZPONTI KIJELZŐJE MOBILALKALMAZÁS A VOLVO TÁMOGATÓ WEBOLDALA NYOMTATOTT INFORMÁCIÓK VÄLKOMMEN! Itt olvashat a Volvo XC90 Excellence hátsó üléseihez tartozó funkciókról. Részletesebb tulajdonosi információk találhatók az autóban, az alkalmazásban és az interneten. AZ AUTÓ KÖZPONTI KIJELZŐJE

Részletesebben

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kezelési útmutató Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

Vehicle Security System VSS 1. Rendszer beállítási útmutató - Hungarian

Vehicle Security System VSS 1. Rendszer beállítási útmutató - Hungarian Vehicle Security System VSS 1 Rendszer beállítási útmutató - Hungarian Tisztelt Vásárló, Ebben az útmutatóban a következőkhöz találja meg a szükséges információt és műveleteket : A riasztórendszer üzembeállításának

Részletesebben

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 1 Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os

Részletesebben

OPEL ASTRA. Kezelési útmutató

OPEL ASTRA. Kezelési útmutató OPEL ASTRA Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 22 Ülések, biztonsági rendszerek... 41 Tárolás... 62 Műszerek és kezelőszervek... 102 Világítás... 142 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat.

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. A csomag tartalma 1. Készülék 2. Rögzítő kulcs 3. Kétoldalú csatlakozógyűrű 4. Gumi tömítőgyűrű

Részletesebben

Calisto USB-s kihangosító. Használati útmutató

Calisto USB-s kihangosító. Használati útmutató Calisto 7200 USB-s kihangosító Használati útmutató Tartalomjegyzék Leírás 3 Csatlakoztatás számítógéphez 4 Mindennapi használat 5 Bekapcsolás 5 Hangerő 5 Némítás és a némítás kikapcsolása 5 Hívás fogadása

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0 TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0 Készlet tartalma: M Távirányító D,I 2 /16 Ohmos hangszóró E Vezérlő egység R Infra vevő Csatlakozó pontok F Tápellátás 230V N Tápellátás 230V I Bal hangszóró ( piros vezeték

Részletesebben

OPEL Vivaro Kezelési útmutató

OPEL Vivaro Kezelési útmutató OPEL Vivaro Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 21 Ülések, biztonsági rendszerek... 45 Tárolás... 70 Műszerek és kezelőszervek... 78 Világítás... 100 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

Fiat Fiorino E5+ árlista A Készlet erejéig!

Fiat Fiorino E5+ árlista A Készlet erejéig! Fiat Fiorino E5+ árlista A Készlet erejéig! Sincom-kód: Kivitel: Hengerûrtartalom (cm 3 ): Teljesítmény (kw/le): Nyomaték (Nm): Üzemanyag: Fogyasztás (l/100 km, városi/városon kívüli/vegyes) CO 2 -kibocsátás

Részletesebben

Opel Insignia Kezelési útmutató

Opel Insignia Kezelési útmutató Opel Insignia Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 20 Ülések, biztonsági rendszerek... 43 Tárolás... 63 Műszerek és kezelőszervek... 77 Világítás... 114 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 5040 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Az elemek cseréje... 2 3. A készülék felépítése... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. A lézeres távolságmérő bekapcsolása...

Részletesebben

Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez

Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez A készülék használata nagyon egyszerű: távirányító segítségével a grafikus menüképernyőn keresztül, amelyen akár magyar nyelvű kijelzés

Részletesebben

OPEL CORSA. Kezelési útmutató

OPEL CORSA. Kezelési útmutató OPEL CORSA Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 20 Ülések, biztonsági rendszerek... 36 Tárolás... 53 Műszerek és kezelőszervek... 70 Világítás... 99 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás I. Töltés a. Az első használat előtt a készülék teljes feltöltése szükséges, a teljes töltési ciklus hozzávetőlegesen 3.5 4 órát vesz igénybe. b.

Részletesebben