Rövid kezelési útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Rövid kezelési útmutató"

Átírás

1 XC60 Rövid kezelési útmutató KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Egy új autó megismerése mindig izgalmas élmény különösen, ha annyi modern kényelmi és biztonsági szolgáltatás áll rendelkezésére, mint egy Volvóban. A Rövid kezelési útmutatóval alig néhány perc alatt áttekintheti új autója legfontosabb jellemzőit és szolgáltatásait. Az autó használatával és karbantartásával kapcsolatos részletes tájékoztatást, valamint a jármű műszaki adatait a Kezelési útmutató tartalmazza. Ott találja meg azokat a fontos figyelmeztetéseket és biztonsági előírásokat is, amelyek betartása nélkülözhetetlen a biztonságos autózáshoz. Útmutatónk olyan opcionális felszerelésekről szóló ismertetőket is tartalmazhat, amelyek az Ön autójában nem elérhetők. Autójáról további információkat talál internetes honlapunkon.

2 pcc személyes AUtó kommunikátor és távvezérlő pcc 1 Zöld fény: a központi zár zárva 2 Sárga fény: a központi zár nyitva 3 Vörös fény: a riasztó korábban bekapcsolt 4 Felváltva villogó vörös fények: a riasztó kevesebb mint 5 perccel ezelőtt kapcsolt be Zárja az oldalajtókat és a csomag térajtót, valamint aktiválja a riasztót.* A zárreteszelés másodpercen belül hatástalanítja a belső ajtókilincseket. Ezt követően az ajtók belülről nem nyithatók. Nyitja az oldalajtók és a csomagtérajtó zárját, valamint kikapcsolja a riasztót A csomagtérajtó zárját nyitja de magát a csomagtérajtót nem.** Keresőfény. Bekapcsolja a helyzetjelzőket, a rendszámtábla-világítást és a külső tükrök talajmegvilágító lámpáit, valamint az utastérvilágítást. Pánikgomb. Vészhelyzetben kb. 3 másodpercig lenyomva tartva beindítja a riasztó szirénáját. Az autó állapotával kapcsolatos aktuális információk. Nyomja meg a gombot, és várjon 7 másodpercet. Az aktuális adatok 100 méteres sugarú körön belül érhetők el. Ha a gombot a hatótávolságon kívül nyomják meg, a PCC a memóriában tárolt legutóbbi állapotot mutatja. * Ha a zárak nyitása után két percen belül nem nyitják ki sem az egyik oldalajtót, sem a csomagtérajtót, a zárakat automatikusan visszazárja a rendszer. ** Az elektromos csomagtérajtó ilyenkor önműködően felnyílik. A motor indítása Illessze a távvezérlőt a gyújtáskapcsolóba, és ütközésig tolja be. Nyomja le a kuplungot vagy a fékpedált megjegyzés A motor indításához röviden nyomja le a START/STOP ENGINE gombot. Hidegindítás után az alapjárati fordulatszám a külső hőmérséklettől függetlenül egy ideig magasabb a szokásosnál. Ennek az a célja, hogy a katalizátor-rendszer hamarabb érje el a hatékony működéshez szükséges üzemi hőmérsékletet. Hidegindításkor a dízelmotorok csak rövid várakozás után indulnak be, mert előzőleg elő kell melegíteni az égésteret.

3 A motor leállítása 1. A START/STOP ENGINE gomb lenyomásával állítsa le a motort. 2. Húzza ki a távvezérlőt a gyújtáskapcsolóból. Holttérfigyelő rendszer (BLIS) Ha a BLIS rendszer digitális kamerái a külső tükrök holtterében az autóval azonos irányban haladó járművet észlelnek, az ajtókeretbe épített jelzőlámpákkal figyelmeztetik a vezetőt. A nedves útfelületről visszatükröződő fény, a jármű saját, a világos színű úton látható árnyéka, vagy a kamerába tűző, alacsonyan álló nap következtében a BLIS jelzőfény akkor is kigyulladhat, ha nincs jármű a holttérben. A BLIS meghibásodása esetén a kijelzőn Holttérfigyelő szerviz szüks. üzenet olvasható A gyújtáskapcsoló állásai ð0: Nyissa ki a központi zárat (a 0 állás kapcsolásához). A műszerfal, az elektromos ülések és az audiorendszer áramellátása bekapcsol. ði: Illessze a távvezérlőt a gyújtáskapcsolóba, és ütközésig tolja be. Röviden nyomja le a START/STOP ENGINE gombot.* A kormányzár kiold. Az RTI, az elektromos ablakok és a ventilátor áramellátása bekapcsol. ðii: Illessze a távvezérlőt a gyújtáskapcsolóba, és ütközésig tolja be. Kb. két másodpercig tartsa lenyomva a START/STOP ENGINE gombot.* A tompított fény és a legtöbb elektromos berendezés áramellátása bekapcsol. A jármű áramfogyasztása ilyenkor megnövekszik, ezért álló motornál ne hagyja a gyújtáskapcsolót hosszú ideig ebben az állásban. ð0: A gyújtáskapcsoló I vagy II állásában röviden nyomja le a START/STOP ENGINE gombot. A vezető ajtajának nyitásakor a kormányzár aktiválódik. * A gomb lenyomása közben ne nyomja le a kuplungpedált, illetve a fékpedált, mert akkor a motor is beindul. További információk a Kezelési útmutatóban. KULCS NÉLKÜLI RENDSZER Az ajtók nyitásához és a motor indításához elő sem kell venni a távvezérlőt elég, ha az a zsebében vagy a táskájában van. A zárak zárása és a riasztó aktiválása Érintse meg az egyik külső ajtókilincs hátsó részét (lásd az illusztrációt). A zárak nyitása és a riasztó kikapcsolása Húzza meg az egyik külső kilincset, és nyissa ki az ajtót (ha kesztyűt visel, a kilincs esetenként nem érzékeli az érintést) A motor indítása Nyomja le a kuplungot vagy a fékpedált, majd röviden nyomja le a START/STOP ENGINE gombot. A motor leállítása Röviden nyomja le a start START/STOP ENGINE gombot. A további részleteket a Kezelési útmutató Központi zár és riasztó c. fejezete tartalmazza.

4 Ablaktörlők és esőérzékelő A Egyszeri törlés 0 Ki 1 Esőérzékelő kapcsoló. Csak a kapcsolókar 0 állásában működik. 2 Az esőérzékelő érzékenységét, ill. a szakaszos törlést szabályozó forgókapcsoló. 3 Hátsó ablaktörlő (szakaszos/normál törlés) B C D E F Szakaszos törlés. Üteme a forgókapcsolóval szabályozható. Normál törlés Gyors törlés Szélvédő- és fényszórómosó Hátsó ablakmosó Esőérzékelő ellenőrző lámpa a műszerfalon az első ülés állítása 1 Deréktámasz 2 A háttámla döntése 3 Az üléspárna fel-/le mozgatása 4 Az üléspárna első peremének magasságállítása 5 Az ülés előre-hátra mozgatása 6 Az utasülés támlájának ledöntése Ülésmemória* a távvezérlőben Az ajtók távvezérlővel való nyitásakor az elektromos vezetőülés és a külső visszapillantó tükrök önműködően abba a helyzetbe állnak vissza, amelybe az adott távvezérlőt használó vezető utoljára állította őket. Ez különösen akkor hasznos, ha többen is használják az autót. A funkció a MY CARðBeállításokðJárműbeállításokðGyújtáskulcs memória menüben kapcsolható be. Az üléshelyzet tárolása: Állítsa be az elektromos ülést a kívánt helyzetbe. Saját távvezérlőjével zárja be a központi zárat. Ezzel a beállított üléshelyzet az adott távvezérlőhöz kötődik. Ha legközelebb ugyanezzel a távvezérlővel nyitja ki a központi zárat, a vezető ajtajának nyitásakor az elektromos vezetőülés és a külső visszapillantó tükrök abba a helyzetbe állnak vissza, amelybe utoljára állította őket akkor is, ha időközben valaki más módosította a beállítást. * A távvezérlőhöz kapcsolt ülésmemória független az üléshelyzet manuális tárolására szolgáló három memóriahelytől. További információk a Kezelési útmutatóban.

5 Elektronikusan vezérelt légkondicionáló (ECC) 1 A két hőmérséklet-szabályzó gomb elforgatásával a vezető és az utas oldalán egymástól függetlenül állítható a hőmérséklet. A beállított értékek a kijelzőn is megjelennek. 2 Ülésfűtés (a vezető, ill. az első utas oldalán) 3 Maximális párátlanítás. A rendszer a legerősebb ventilátor-fokozattal a szélvédőre és az oldalsó ablakokra fújja a levegőt. 4 Ventilátor fúváserősség 5 A levegő elosztása 6 A hátsó ablak és a külső visszapillantó tükrök párátlanítása 7 Belsőlevegő-keringtetés 8 Automatikus vezérlés kapcsoló. A gombot lenyomva az ECC automatikus üzemmódba kapcsol, és önműködően szabályozza a klímaberendezés összes funkcióját (ventilátor, bejövő levegő hőmérséklete és elosztása), optimális környezetet biztosítva a vezetéshez. Az automatikus üzemmódot a gomb ellenőrző lámpájának kigyulladása jelzi. 9 Légkondicionálás be-/kikapcsolása. Hűti az utasteret és párátlanítja az ablakokat. tárolóhelyek, 12 V-OS ALJZAT ÉS AUX/USB BEMENET Az utastérben elhelyezett 12 V-os aljzatok a gyújtáskapcsoló I vagy II állásában működnek. A csomagtartóban levő aljzat a gyújtáskapcsoló állásától függetlenül mindig feszültség alatt van. Az AUX/USB csatlakozóval a külső MP3-lejátszón vagy ipod -on tárolt zenei fájlokat is a beépített audiorendszeren szólaltathatja meg. figyelem! Ha a csomagtérben található 12 V-os csatlakozóaljzatot álló motor mellett használja, lemerülhet az akkumulátor. Elektromos panorámatető A gomb első hátrahúzására a napfényvédő roló, a második meghúzásra a tető nyílik ki teljesen nyitott helyzetbe. A tető nyitásához a rolónak teljesen nyitott állapotban kell lennie. Szellőztető állásnál a roló önműködően nyílik, ill. záródik. A Teljes nyitás. B Részleges nyitás. C Részleges zárás D Teljes zárás. E Nyitás szellőztető helyzetbe. F Zárás szellőztető helyzetből.

6 fedélzeti számítógép ÉS NAPI kilométer-számlálók a tank kiürüléséig 1 Alacsony üzemanyagszint. A lámpa kigyulladása esetén mielőbb tankoljon! 2 T1 és T2 egymástól független napi kilométerszámlálók. 3 Üzemanyagszint-jelző. A nyíl azt jelzi, hogy melyik oldalon található a töltőnyílás. 4 A fedélzeti számítógép kijelzője. Az éppen megjeleníteni kívánt érték (pl. átlagfogyasztás) a 8 forgószabályzóval választható ki. 5 Óra. Az óra a MY CAR menüben vagy közvetlenül a 6 gombbal állítható. 6 A gomb rövid lenyomásával válthat a T1 és T2 napi kilométer-számláló között. A gomb hosszabb lenyomására az aktuális számláló nullára áll vissza. A gomb ütközésig, majd azon túl való elforgatásával az órát állíthatja be. 7 Megnyomásával újra megjelenítheti, ill. törölheti a kijelzőn megjelenő üzenetet. 8 A gyűrű elforgatásával válthat a fedélzeti számítógép funkciói között. 9 Rövid lenyomására az aktuális funkció számlálója nullázódik. Hosszabb lenyomására az összes funkció számlálója nullázódik. MEGJEGYZÉS A fedélzeti számítógép által kijelzett _ km a tank kiürüléséig távolság a korábbi vezetési körülmények alapján becsült érték. A kormány állítása VIGYÁZAT! A kormánykerék helyzetét mindig indulás előtt állítsa be, soha ne vezetés közben. 1. Oldja ki a rögzítőkart. 2. Állítsa be a kormányt (a kormány magassága és távolsága egyaránt állítható). Bluetooth 1. A vezeték nélkül csatlakoztatott mobiltelefon a kormányról vezérelhető és a beépített kihangosítón keresztül használható. 2. Rövid ideig tartsa lenyomva az audiorendszer TEL gombját. 3. A menüben válassza a Telefon hozzáadása opciót. 4. A listából válassza ki a csatlakoztatni kívánt telefont. 5. A mobiltelefon saját billentyűivel írja be az audiorendszer kijelzőjén megjelenő kódszámot.

7 Vezetőt támogató rendszerek VIGYÁZAT! A biztonságos vezetés, és ezen belül a megfelelő sebesség és követési távolság megválasztása és betartása mindenkor a vezető személyes felelőssége. A City Safety rendszer csupán a vezetőt segítő eszköz, és nem helyettesíti a körültekintő és a forgalomhoz alkalmazkodó, felelősségteljes vezetői magatartást. City Safety koccanásgátló rendszer, Ráfutásra figyelmeztető rendszer automatikus fékezéssel és gyalogosfelismeréssel Ha a forgalomban bekövetkező hirtelen változásra a vezető pillanatnyi figyelmetlensége vagy lassú reakcióideje miatt nem reagál időben, ezek a korszerű rendszerek a jármű aktív fékezésével segítenek elkerülni az ütközést, vagy legalább enyhíteni annak következményeit. A 50 km/h sebességig működő City Safety rendszer például a szélvédő mögött elhelyezett lézeres érzékelővel figyeli az autó előtti útszakaszt, és ha ráfutásos ütközés veszélyét érzékeli, önműködően fékezni kezdi az autót. Ha a rendszer aktiválódásakor az autónak az előtte haladó vagy álló járműhöz viszonyított relatív sebessége nem haladja meg a 15 km/h-t, a rendszer a vezető beavatkozása nélkül is képes megelőzni az ütközést, ennél nagyobb sebességkülönbség esetén pedig csökkenti az ütközés erejét. Az automatika felesleges beavatkozásait elkerülendő a City Safety rendszert úgy tervezték, hogy aktiválódására csak végső esetben kerüljön sor. A gyalogosfelismerő rendszer 80 km/h sebesség felett nem figyelmeztet és nem is fékezi le a járművet, továbbá sötétben és alagutakban sem működik. A gyalogosfelismerés akkor sem működik, ha: a gyalogos teste csak részben látható; a gyalogos testmagassága nem éri el a 80 cm-t; a gyalogos olyan ruhát visel, amely megnehezíti az emberi alak felismerését. További vezetőt támogató rendszerek A jármű további biztonsági rendszerekkel is fel lehet szerelve, amelyek segítenek tartani a biztonságos követési távolságot, figyelmeztetnek, ha a jármű indokolatlanul elhagyja a forgalmi sávot, illetve ha a visszapillantó tükrök holtterében azonos irányban haladó másik jármű tartózkodik. Adaptív tempomat (ACC) manuális váltónál Adaptív tempomat (ACC) sorkövető funkcióval automata váltónál Követési távolság ellenőrző rendszer Holttérfigyelő rendszer (BLIS) Elalvásra figyelmeztető rendszer (DAC) Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDW) A rendszerek használatáról és korlátairól olvassa el a Kezelési útmutató 4. fejezetét. Elektronikus fékasszisztens Az elektronikus fékasszisztens (EBA) a fékerő növelésével segíti a vezetőt a rövidebb féktávolság elérésében. Az EBA hirtelen fékezéskor lép működésbe. A fékasszisztens bekapcsolódásakor a fékpedál kissé beesik,de ennek ellenére ameddig csak szükséges, nyomja tovább (és tartsa lenyomva) a fékpedált, mert a pedál felengedésekor a fékasszisztens is kikapcsol. Autóápolás A kézi mosás jobban kíméli a fényezést, mint a gépi autómosó. A fényezés új korában érzékenyebb, ezért az autó első üzembe helyezését követő néhány hónapban ajánlott a kézi mosás. A mosáshoz használjon tiszta vizet és szivacsot. Mindig óvatosan mossa az autót, mert a felgyülemlett por vagy apró kövek felkarcolhatják a fényezést.

8 Világításkapcsolók STArt/stop A Start/Stop funkció rövid várakozásnál önműködően leállítja, majd induláskor újraindítja a motort. A Start/Stop bekapcsolásával csökkentheti autója fogyasztását és károsanyag-kibocsátását. vagy* A Start/Stop bekapcsolt állapotát a kapcsológomb ellenőrző lámpájának kigyulladása jelzi. A Start/Stop funkció a kapcsoló lenyomásával bármikor ki-, illetve bekapcsolható. A B Fénykürt Váltás a távfény és a tompított fény között; kísérőfény Műszerfal-világítás fényereje * A kapcsológombon látható jelzés a modellváltozattól függően eltérő. Hátsó ködlámpa (csak a vezető oldalán) Kikapcsolt tompított fény. A fénykürt kapcsolható, a távfény azonban nem. Helyzetjelző (a motor leállításakor sem kapcsolódik ki) Automatikus fényszóró. A tompított fény és a helyzetjelzők a látási viszonyoknak megfelelően gyulladnak ki. Tompított fény. A motor leállításakor kikapcsol. A távfény bekapcsolható. A töltőnyílás távnyitása Fényszóró szintbeállítás (a Dual-Xenon fényszórók esetében automatikus). Csomagtérajtó nyitása Elektromos rögzítőfék A rögzítőfék aktiválása Nyomja meg a gombot. A műszerfalon levő ellenőrző lámpa a rögzítőfék teljes aktiválódásáig villog, ezt követően folyamatosan világít. A rögzítőfék kioldása 1. A gyújtáskapcsolót állítsa 0 vagy I állásba. 2. Nyomja le a fékpedált, és óvatosan húzza meg a gombot. Automatikus kioldás Tegye sebességbe az autót, és a szokásos módon induljon el. (Automata sebességváltós modelleknél a vezetőnek előzőleg be kell csatolnia a biztonsági övét.) TP (Hungarian). AT Printed in Hungary Copyright Volvo Car Corporation.

VOLVO XC60 Rövid kezelési útmutató

VOLVO XC60 Rövid kezelési útmutató VOLVO XC60 Rövid kezelési útmutató KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Egy új autó megismerése mindig izgalmas élmény. Ebben igyekszik segítséget nyújtani a Rövid kezelési útmutató, amellyel alig néhány perc alatt

Részletesebben

VOLVO XC90 RÖVID kezelési ÚTMUTATÓ

VOLVO XC90 RÖVID kezelési ÚTMUTATÓ VOLVO XC90 RÖVID kezelési ÚTMUTATÓ KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Egy új autó megismerése mindig izgalmas élmény. Ebben igyekszik segítséget nyújtani a Rövid kezelési útmutató, amellyel alig néhány perc alatt

Részletesebben

XC90. Rövid kezelési útmutató

XC90. Rövid kezelési útmutató XC90 Rövid kezelési útmutató KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Egy új autó megismerése mindig izgalmas élmény különösen, ha annyi modern kényelmi és biztonsági szolgáltatás áll rendelkezésére, mint egy Volvóban.

Részletesebben

VOLVO V50 Rövid kezelési útmutató

VOLVO V50 Rövid kezelési útmutató VOLVO V50 Rövid kezelési útmutató KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Egy új autó megismerése mindig izgalmas élmény. Ebben igyekszik segítséget nyújtani a Rövid kezelési útmutató, amellyel alig néhány perc alatt

Részletesebben

VOLVO C30 RÖVID KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

VOLVO C30 RÖVID KEZELÉSI ÚTMUTATÓ VOLVO C30 RÖVID KEZELÉSI ÚTMUTATÓ KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Egy új autó megismerése mindig izgalmas élmény. Ebben igyekszik segítséget nyújtani a Rövid kezelési útmutató, amellyel alig néhány perc alatt

Részletesebben

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide Köszöntjük új Volvójában! Egy új autó megismerése mindig izgalmas élmény. Ebben nyújt segítséget ez a Quick Guide, amellyel gyorsan és könnyen megismerheti a legfontosabb funkciókat.

Részletesebben

AJTÓK/ RENAULT KÁRTYÁK (1. fejezet) Különlegességek a használattal kapcsolatban. Távirányító üzemmód. (5) az ajtón vagy a csomagtartóajtón.

AJTÓK/ RENAULT KÁRTYÁK (1. fejezet) Különlegességek a használattal kapcsolatban. Távirányító üzemmód. (5) az ajtón vagy a csomagtartóajtón. AJTÓK/ RENAULT KÁRTYÁK (1. fejezet) 1 24088 3 2 4 5 Távirányító üzemmód Kinyitás: gomb (1). Bezárás: gomb (3). Csak a csomagtartó kinyitása és bezárása: gomb (2). Különlegességek a használattal kapcsolatban

Részletesebben

Felszereltség Suzuki Swift

Felszereltség Suzuki Swift 1.2L 1.2L 1.L 5 5 Sebességváltó / / FUTÓMŰ Abroncsok és keréktárcsák 175/65R15 + acél keréktárcsa (teljes méretű dísztárcsával) 185/55R16 + könnyűfém keréktárcsa S S - S - S - Defektjavító készlet KÜLSŐ

Részletesebben

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez az útmutató az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit írja le. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek fontos információkat tartalmaznak, beleértve

Részletesebben

AJTÓK (1. fejezet) ABLAKEMELÕK (3. fejezet) Az ajtók nyitása/zárása az elektromos belsõ központi. ABLAKOK (3. fejezet) ablakemelõk

AJTÓK (1. fejezet) ABLAKEMELÕK (3. fejezet) Az ajtók nyitása/zárása az elektromos belsõ központi. ABLAKOK (3. fejezet) ablakemelõk JTÓK (1. fejezet) Indításgátló berendezés z indításgátló berendezés a kódolt gyújtáskulcs nélkül lehetetlenné teszi a jármû elindítását. LKEMELÕK (3. fejezet) C D z ajtók nyitása/zárása az elektromos belsõ

Részletesebben

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez az útmutató az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit írja le. A használati útmutató és egyéb kézikönyvek fontos információkat tartalmaznak, beleértve

Részletesebben

Felszereltség Suzuki Swift Sport

Felszereltség Suzuki Swift Sport uzuki wift port ebességváltó PORT FUTÓMŰ Abroncsok és keréktárcsák Defektjavító készlet 175/65R15 + acél keréktárcsa (teljes méretű dísztárcsával) 185/55R16 + könnyűfém keréktárcsa 195/45R17 + könnyűfém

Részletesebben

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez a mappa az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit tartalmazza. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek tartalmazzák a biztonsági utasításokat és az

Részletesebben

Suzuki Grand Vitara Felszereltség 5 ajtó

Suzuki Grand Vitara Felszereltség 5 ajtó Suzuki Grand Vitara Felszereltség 5 ajtó A gyártó bármikor megváltoztathatja a műszaki adatokat, a felszereltséget, az opciókat, az árakat és a színeket, ezért pontosabb felvilágosítás érdekében kérjük,

Részletesebben

Sebességváltás 5MT 5MT 4AT 5MT Modell JLX JLX JLX MODE3

Sebességváltás 5MT 5MT 4AT 5MT Modell JLX JLX JLX MODE3 BENZIN Sebességváltás 5 5 4 5 FUTÓMŰ Abroncsok és keréktárcsák Pótkerék és keréktárcsa Pótkerék fedő (lemez tipusú) 205/70R15 + acél keréktárcsa 205/70R15 + acél keréktárcsa (*1) (*1) (*1) (*1) 205/70R15

Részletesebben

MINDEN ÚJ ÖTLET HÁTTERÉBEN EGY KIHÍVÁS ÁLL

MINDEN ÚJ ÖTLET HÁTTERÉBEN EGY KIHÍVÁS ÁLL IFC DO NOT PRINT 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 1 1 2 2 3 5 2 4 3 16 17 SKYACTIV TECHNOLOGY 18 19 6 1 7 5 2 4 3 8 20 21 A LEGBIZTONSÁGOSABB TARTÓZKODÁSI HELY AZ ÚTON Minden általunk gyártott Mazda számos

Részletesebben

AUTÓRIASZTÓ SPY, PKE SYSTEM LA3

AUTÓRIASZTÓ SPY, PKE SYSTEM LA3 N09091 AUTÓRIASZTÓ SPY, PKE SYSTEM LA3 Használati útmutató A távirányító gombjainak funkciói Élesítés Hatástalanítás Néma riasztás Autókeresés Élesítés Nyomja meg az élesítés gombot egyszer. A sziréna

Részletesebben

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez az útmutató az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit írja le. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek tartalmazzák a biztonsági utasításokat és az

Részletesebben

Mobileye okostelefon alkalmazás

Mobileye okostelefon alkalmazás Mobileye okostelefon alkalmazás Használati útmutató 1. Bevezetés A Mobileye okostelefon alkalmazás olyan járművel csatlakoztatva működik, melybe telepítették a Mobileye 5 rendszert, hogy figyelmeztessen

Részletesebben

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE VÄLKOMMEN! Ez a Quick Guide az új XC90 Twin Engine bizonyos funkcióit írja le. A középkonzolon elérhető kezelési útmutató tartalmaz átfogó információkat a Volvójáról. A kesztyűtartóban

Részletesebben

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez az útmutató az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit írja le. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek tartalmazzák a biztonsági utasításokat és az

Részletesebben

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ KJR-90 típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless Felhasználói kézikönyv Audio Baby monitor PNI B6000 wireless A készülék első bekapcsolása vagy használata előtt, kérjük olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és tartsa meg ezt a kézikönyvet a későbbi

Részletesebben

vezérlő és multimédia rendszer

vezérlő és multimédia rendszer SENSUS vezérlő és multimédia rendszer VEGYE át AZ IRÁNyítáST! Új Volvójának fontos eleme a korszerű multimédia rendszer, amely korántsem csak a szórakoztatást szolgálja számos tájékoztató és a vezetést

Részletesebben

Használati útmutató 1/5. 1) Termékleírás. A termék részei:

Használati útmutató 1/5. 1) Termékleírás. A termék részei: 1/5 1) Termékleírás A beep&park /keeper egy olyan első és hátsó tolatóradar, amely egyben védi is parkoló járművét más autósok figyelmetlen parkolási manőverei ellen. A termék részei: Ellenőrző kijelző

Részletesebben

e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD)

e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD) e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD) BESZERELÉSI ÚTMUTATÓ Az e120 egy központi zár vezérlő készülék, amely két db elektronikus kártyával kerül forgalomba. A készülék az elektronikus kártya

Részletesebben

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás Permanent Kft ver.20130502 Műszaki adatok Hálózati feszültség 220-240V AC / 50Hz Működési hőmérséklettartomány -30 ~ +65 C Maximális relatív

Részletesebben

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez a mappa az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit tartalmazza. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek tartalmazzák a biztonsági utasításokat és az

Részletesebben

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez az útmutató az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit írja le. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek tartalmazzák a biztonsági utasításokat és az

Részletesebben

CITY 1.1, 1.2, 5.1, 5.2, Lagro, Savela kezelő panel.

CITY 1.1, 1.2, 5.1, 5.2, Lagro, Savela kezelő panel. LCD kezelő panel APT13LCD450U CITY 1.1, 1.2, 5.1, 5.2, Lagro, Savela kezelő panel. LCD panel méretei Feszültség: Üzemi hőmérséklet: Tárolási hőmérséklet: LCD panel elektromos paraméterei: 24V/36V -20 C~60

Részletesebben

TL21 Infravörös távirányító

TL21 Infravörös távirányító TL21 01 Távirányító Vezérlő panel + érzékelő + távirányító Figyelmeztetés A berendezést csak akkor kapcsolja be, ha a telepítés befejeződött (mind hidraulikusan, mind elektronikusan). Az elektromos csatlakozásokat

Részletesebben

EGYEDI KEDVEZMÉNYEK AJÁNDÉK TÉLI KEREKEK AJÁNDÉK NAVIGÁCIÓ AKÁR 0% THM 5 ÉV VAGY KM GARANCIA

EGYEDI KEDVEZMÉNYEK AJÁNDÉK TÉLI KEREKEK AJÁNDÉK NAVIGÁCIÓ AKÁR 0% THM 5 ÉV VAGY KM GARANCIA EGYEDI KEDVEZMÉNYEK AJÁNDÉK TÉLI KEREKEK AJÁNDÉK NAVIGÁCIÓ AKÁR 0% THM 5 ÉV VAGY 200 000 KM GARANCIA MINDEN LÉPÉS SZÁMÍT A magyar olimpiai csapat büszke partnere Platina fokozatú támogatóként büszkén gratulálunk

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz Megjegyzés 1. A közölt ábrák szemléltető jellegűek. Az Ön által vásárolt modell ettől némileg eltérhet. 2. A légkondicionáló használatba vétele előtt olvassa el

Részletesebben

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna Méretei: 2000x1950x2100 2-4 személyes Candlenut diófa infraszauna Füstszínű üvegajtó Színterápiás világítás

Részletesebben

Automata világításvezérlés - - - -

Automata világításvezérlés - - - - Swift Motor Benzin Benzin Diesel 1.2L 1.2L 1.3L Ajtók száma 3 és 5 5 3 és 5 Hajtás 2WD 4WD 2WD Sebességváltó 5MT 5MT/4AT 5MT/4AT 5MT 5MT Felszereltség GC GLX GS GLX GLX Futómű Abroncsok és keréktárcsák

Részletesebben

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK...

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK... MEGJEGYZÉS 1. A borítón látható ábra csak tájékoztatásul szolgál, amely eltérhet a vásárolt terméktől. 2. A légkondicionáló működtetése előtt feltétlenül olvassa el az ÓVINTÉZKEDÉSEK című részt. 3. Ez

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató MAGYAR SZERELÉSI ÚTMUTATÓ 1. oldal 8 AHI CARRIER S.E. EUROPE AIRCONDITIONING S.A. 18, KIFISOU AVENUE 0442 ATHENS, GREECE TEL.: +30-210-6796300. TARTALOM

Részletesebben

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Thermosunis Indoor Wirefree RTS Thermosunis beltéri vezeték nélküli érzékelő RTS Sunis Indoor Wirefree RTS Sunis beltéri vezeték nélküli érzékelő

Részletesebben

Calisto USB-s kihangosító. Használati útmutató

Calisto USB-s kihangosító. Használati útmutató Calisto 7200 USB-s kihangosító Használati útmutató Tartalomjegyzék Leírás 3 Csatlakoztatás számítógéphez 4 Mindennapi használat 5 Bekapcsolás 5 Hangerő 5 Némítás és a némítás kikapcsolása 5 Hívás fogadása

Részletesebben

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás I. Töltés a. Az első használat előtt a készülék teljes feltöltése szükséges, a teljes töltési ciklus hozzávetőlegesen 3.5 4 órát vesz igénybe. b.

Részletesebben

Megújult Hyundai i20 akár már Forintért!

Megújult Hyundai i20 akár már Forintért! Megújult Hyundai i20 akár már 3 149 000 Forintért! Karosszéria Teljesítmény Listaár Kedvezmény Entry 1.25 LP 5 ajtós / M/T 75 LE 3 749 000 600 000 Euro 6c Kedvezményes ár 3 149 000 Life 1.25 LP 5 ajtós

Részletesebben

Vehicle Security System VSS 1. Rendszer beállítási útmutató - Hungarian

Vehicle Security System VSS 1. Rendszer beállítási útmutató - Hungarian Vehicle Security System VSS 1 Rendszer beállítási útmutató - Hungarian Tisztelt Vásárló, Ebben az útmutatóban a következőkhöz találja meg a szükséges információt és műveleteket : A riasztórendszer üzembeállításának

Részletesebben

SPY LP828. Visszapillantó tükör rendszer. Kijelző. A kijelző első és hátsó része: Tulajdonságok:

SPY LP828. Visszapillantó tükör rendszer. Kijelző. A kijelző első és hátsó része: Tulajdonságok: SPY LP828 Visszapillantó tükör rendszer Kijelző A kijelző első és hátsó része: Tulajdonságok: Parkoló szenzor + Bluetooth + Alkoholszonda, három az egyben, emberközpontú formatervezés és valódi szituáció

Részletesebben

Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez

Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ - FONTOS TEENDŐK VIDEOKONFERENCIA ELŐTT - A VIDEOKONFERENCIA ÜZEMBE HELYEZÉSE - HÍVÁS KEZDEMÉNYEZÉSE ÉS FOGADÁSA - A KAMERA ÉS A MIKROFON HASZNÁLATA

Részletesebben

Magyar. BT-03i használati útmutató

Magyar. BT-03i használati útmutató BT-03i használati útmutató 1 Tartalomjegyzék Áttekintés Az első lépések Hogyan fogadja a telefonhívásokat Termékleírás 2 1. Áttekintés A B E D F 1-1 Funkció gombok: C A B C D E F Szilikon fülrögzítő Power

Részletesebben

Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb

Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb Kezelési útmutató akkumulátoros (12V) automata elektronikához A készülék használata Időzítés Ciklus 1. 2 Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb Az akkumulátor csatlakozók megfelelő polaritással

Részletesebben

CS10.5. Vezérlõegység

CS10.5. Vezérlõegység CS10.5 HU Vezérlõegység 0409006 TARTALOMJEGYZÉK 1. CS10.5 VEZÉRLÕEGYSÉG...3 1.1. Általános tudnivalók...3 1.. Mûszaki adatok...3. VEZÉRLÕEGYSÉG: FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV...4.1. Az elõre beállítható idõpontok

Részletesebben

AARTECH EASY LOCK Használati útmutató

AARTECH EASY LOCK Használati útmutató Aartech Easy Lock típusú kódkilincs ismertető A kódkilincs 35 80 mm vastagságú ajtókhoz alkalmazható, ahol az 5. ábrán B-vel jelölt távolság legalább 21 mm. Kisebb távolság esetén (legfeljebb 14 mm-ig),

Részletesebben

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 Kijelezhető hőmérséklet tartomány: 0 C - 40 C (0,1 C lépésekben) Hőmérséklet állítási tartomány:

Részletesebben

Műszaki leírás/adatlap. 1. rész

Műszaki leírás/adatlap. 1. rész Műszaki leírás/adatlap Adásvételi szerződés keretében személygépjármű beszerzés az Országos Vízügyi Főigazgatóság részére tárgyú közbeszerzési eljárás 1. rész 1 db szolgálati használatra szánt, önálló

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV +DJ\RPiQ\RV WĦ]MHO]Ę N ]SRQWRN Tartalomjegyzék 1. Felhasználói útmutató......3 1.1 LED jelzések... 3 1.2 Akusztikus figyelmeztetések... 6 1.3 Vezérlőgombok... 6 1.4 Kezelési módok...

Részletesebben

ES-S6A Beltéri sziréna. www.etiger.com

ES-S6A Beltéri sziréna. www.etiger.com ES-S6A Beltéri sziréna www.etiger.com HU Jellemzők Az ES-S6A használható kiegészítő szirénaként a riasztó rendszerhez csatlakoztatva, vagy önálló szirénaként távirányítóhoz és / vagy vezeték nélküli érzékelőkhöz

Részletesebben

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ R51ME típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

FORD B-MAX. One Call Ügyfélszolgálat: Értékesítés és Flotta ügyfélszolgálat

FORD B-MAX. One Call Ügyfélszolgálat: Értékesítés és Flotta ügyfélszolgálat Felszereltség Technology Limitált széria* Motor 1.4l (90LE) M5 1.0l EcoBoost (100LE) M5 1.5l TDCi DPF (75LE) M5 1.5l TDCi DPF (95LE) M5 1.4l (90LE) M5 1.0l EcoBoost (100LE) M5 1.0l EcoBoost (125LE) M5

Részletesebben

Felhasználói és Telepítői Kézikönyv AT 7070 Elektronikus vezérlő garázskapukhoz

Felhasználói és Telepítői Kézikönyv AT 7070 Elektronikus vezérlő garázskapukhoz ELETTRONIC DIVISION Felhasználói és Telepítői Kézikönyv AT 7070 Elektronikus vezérlő garázskapukhoz ALAPRAJZ RF CODE CLOSE OPEN PROG 1 2 3 4 ON 5 6 7 8 POWER 1 2 3 4 SLOW SPEED + TR1 + TR2 10 5 6 7 8 9

Részletesebben

FORD KA. Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

FORD KA. Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 260-5050/215, Fax: 262-4736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 281-8000/215, Fax: 281-2981 1112 Budapest Budaörsi

Részletesebben

Megújult Hyundai i20 akár már Forintért!

Megújult Hyundai i20 akár már Forintért! Megújult Hyundai i20 akár már 3 149 000 Forintért! Karosszéria Teljesítmény Listaár Kedvezmény Entry 1.25 LP 5 ajtós / M/T 75 LE 3 749 000 600 000 Kedvezményes ár 3 149 000 Life 1.25 LP 5 ajtós / M/T 75

Részletesebben

Munkahely megvilágító lámpára vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek

Munkahely megvilágító lámpára vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek Ködfényszóróra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek Ködfényszóróval minden gépjárművet, mezőgazdasági vontatót és lassú járművet fel szabad szerelni. A járműre felszerelhető ködfényszórók száma: 2

Részletesebben

A távirányító működése

A távirányító működése 2 3 A távirányító működése Megjegyzések: Győződjön meg róla, hogy nincsen semmi akadály, ami akadályozná a jel vételét! A távirányító 10 m-es távolságig működik. Ne dobálja a távirányítót. Óvja a távirányítót

Részletesebben

A távirányító használata

A távirányító használata A távirányító használata A távirányító használata A távirányító használatával kapcsolatos óvintézkedések. Legyen óvatos a távirányítóval, különösen mert kicsi és könnyű. A leejtéstől vagy a kemény ütéstől

Részletesebben

OKOS RFID KULCS Gomb#1 Gomb#2 Gomb#3 Gomb#4. Zárás Nyitás Motorindítás Járműkeresés

OKOS RFID KULCS Gomb#1 Gomb#2 Gomb#3 Gomb#4. Zárás Nyitás Motorindítás Járműkeresés 760 RFID MOTORKERÉKPÁR RIASZTÓ RENDSZER OKOS RFID KULCS... 2 A JELADÓ MŰKÖDÉSE... 3 RENDSZER FUNKCIÓK... 4 KIHANGOSÍTÓ OKOS RFID TECHNOLÓGIA... 4 ALACSONY AKKUMULÁTORFIGYELMEZTETŐ JELZÉSEK... 5 ENERGIATAKARÉKOS

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum:

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: ACR-3280 Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. Set: Idő beállítása

Részletesebben

Gyártó, forgalmazó: Kezelési útmutató

Gyártó, forgalmazó: Kezelési útmutató Gyártó, forgalmazó: Piroda Kft., H- 5900 Orosháza, Szabó D. u. 30. Königin-Trade Kft, H- 5900 Orosháza, Szentesi út 31. Tel.: +36 30 609 6666, Fax: +36 68 410 666, E-Mail: info@konigin-trade.com, Web:

Részletesebben

Megújult Hyundai i20 akár már Forintért!

Megújult Hyundai i20 akár már Forintért! Megújult Hyundai i20 akár már 3 149 000 Forintért! Karosszéria Teljesítmény Listaár Kedvezmény Entry 1.25 LP 5 ajtós / M/T 75 LE 3 749 000 600 000 Kedvezményes ár 3 149 000 Life 1.25 LP 5 ajtós / M/T 75

Részletesebben

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c ADAX NEO BASIC S5 NORDINOVA ENERGY KFT. 1106 Budapest X. Jászberényi út 47/c Neo Basic S5 termosztát használati utasítás Bevezetés A készüléket csökkent értelmi, vagy fizikai képességekkel rendelkező személyek

Részletesebben

A számítógépes adatgyűjtő program használata

A számítógépes adatgyűjtő program használata A számítógépes adatgyűjtő program használata I. Bekapcsolás 1. Az elosztó szekrényen lévő főkapcsoló felkapcsolásával helyezzük a Sütő berendezést feszültség alá! 2. Vezérlés be feliratú nyomógombot ütközésig

Részletesebben

2 Bevezetés. Bevezetés

2 Bevezetés. Bevezetés Opel Ampera 08/2011 Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 19 Ülések, biztonsági rendszerek... 34 Tárolás... 52 Műszerek és kezelőszervek... 57 Világítás... 95 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA Szünetmentes áramforrások Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA 1. Bemutatás Az UPS más néven szünetmentes áramforrás megvédi az ön elektromos berendezéseit, illetve a hálózat kimaradása

Részletesebben

Távirányító használati útmutató

Távirányító használati útmutató Távirányító használati útmutató MODEL RAR-5F1 Távirányító használati útmutató Oldalak: 1~8 A legjobb teljesítmény elérése és a problémamentes használat érdekében kérjük, olvassa végig ezt az útmutatót!

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0 TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0 Készlet tartalma: M Távirányító D,I 2 /16 Ohmos hangszóró E Vezérlő egység R Infra vevő Csatlakozó pontok F Tápellátás 230V N Tápellátás 230V I Bal hangszóró ( piros vezeték

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Riasztás/bezárás/lopásgátló riasztás(2):

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Riasztás/bezárás/lopásgátló riasztás(2): HASZNÁLATI UTASÍTÁS Riasztás/bezárás/lopásgátló riasztás(2): A: Élesítés: az élesítés gomb megnyomásával a sziréna egyet csipog és fényszórók egy rövidet villannak. A központ zár automatikusan lezárja

Részletesebben

Funkciók: Kétkörös, 3 vezetékes ütésérzékelő. (Gyenge ütés 9 figyelmeztető csipogás, erős behatás 30 másodperc szirénázás) Központizár vezérlő

Funkciók: Kétkörös, 3 vezetékes ütésérzékelő. (Gyenge ütés 9 figyelmeztető csipogás, erős behatás 30 másodperc szirénázás) Központizár vezérlő Funkciók: Kétkörös, 3 vezetékes ütésérzékelő. (Gyenge ütés 9 figyelmeztető csipogás, erős behatás 30 másodperc szirénázás) Központizár vezérlő kimenet (külső CPL relé nélkül) Állandó távirányított Zárás/Nyitás

Részletesebben

Ú T M U T A T Ó A F E L H A S Z N Á L Ó S Z Á M Á R A

Ú T M U T A T Ó A F E L H A S Z N Á L Ó S Z Á M Á R A Ú T M U T A T Ó A F E L H A S Z N Á L Ó S Z Á M Á R A C O B R A 4 6 0 0 p l a t f o r m a u t ó r i a s z t ó berendezésekhez Tisztelt vásárló! Gratulálunk, amiért megvásárolta e terméket, melynek tervezése

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

Használati útmutató 1/9. 1) Termékleírás. 6 szettből álló kínálat

Használati útmutató 1/9. 1) Termékleírás. 6 szettből álló kínálat 1/9 1) Termékleírás A beep&park egy olyan parkolást segítő rendszer, amely jelzi a vezetőnek a jármű előtt és/ vagy mögött észlelt akadályokat. 6 szettből álló kínálat 1 sz. szett 4 hátsó érzékelő 1 hangszóró

Részletesebben

ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK

ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK 36 150 065 A CLT1 kompresszor tesztelő a kuplung nélküli kompresszorok tesztelésére alkalmas. Ez a készülék a modern kompresszorok tesztelését végzi egyszerűen,

Részletesebben

KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN!

KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! QUICK GUIDE KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez a mappa az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit tartalmazza. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek tartalmazzák a biztonsági utasításokat és az összes figyelmeztető,

Részletesebben

HARVIA GRIFFIN INFRA. Vezérlőegység

HARVIA GRIFFIN INFRA. Vezérlőegység HARVIA GRIFFIN INFRA HU Vezérlőegység 20080623 Az alábbi beépítési és használati útmutató infraszauna kabinok, sugárzók és vezérlőegység tulajdonosok, az infraszauna kabinok, sugárzók és vezérlőegységek

Részletesebben

Tartalomjegyzék... 1 Az alakalmazás letöltése... 2 Regisztráció... 3 Kapcsolódás (helyi vezérlés):... 4

Tartalomjegyzék... 1 Az alakalmazás letöltése... 2 Regisztráció... 3 Kapcsolódás (helyi vezérlés):... 4 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Az alakalmazás letöltése... 2 Regisztráció... 3 Kapcsolódás (helyi vezérlés):... 4 Kapcsolódás vezeték nélküli routerrel (távoli vezérlés)... 5 Android:... 5 ios:...

Részletesebben

használati útmutató Apache középmotoros átalakító szettel szerelt elektromos kerékpárokhoz

használati útmutató Apache középmotoros átalakító szettel szerelt elektromos kerékpárokhoz használati útmutató Apache középmotoros átalakító szettel szerelt elektromos kerékpárokhoz www.ambringa.hu Az Apache átalakító szettek többféle akkumulátorral érhetőek el, ezen használati útmutató végigveszi

Részletesebben

(a készlet erejéig!) Az árak az ÁFA és a regisztrációs adó összegét tartalmazzák. A kép illusztráció.

(a készlet erejéig!) Az árak az ÁFA és a regisztrációs adó összegét tartalmazzák. A kép illusztráció. (a készlet erejéig!) 1.0 T-GDi LP 3 ajtós 100 LE 4 824 000 1 025 000 3 799 000 Az árak az ÁFA és a regisztrációs adó összegét tartalmazzák. A kép illusztráció. Biztonság kényelmi funkciók Comfort + 16"

Részletesebben

OPEL MOVANO. Kezelési útmutató

OPEL MOVANO. Kezelési útmutató OPEL MOVANO Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 19 Ülések, biztonsági rendszerek... 36 Tárolás... 59 Műszerek és kezelőszervek... 67 Világítás... 86 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

Poolcontroller. Felhasználói leírás

Poolcontroller. Felhasználói leírás Poolcontroller Felhasználói leírás Ring Elektronika Ipari és Elektronika Kft. Budapest 1031 Pákász u. 7. Tel/Fax:+3612420718, Mobil: 06209390155 e-mail: ring.elektronika@mail.datanet.hu web: www.ringel.hu

Részletesebben

Új Hyundai i30-as kombi akár már Forintért!

Új Hyundai i30-as kombi akár már Forintért! Új Hyundai i30-as kombi akár már 4 779 000 Forintért! Karosszéria / váltó Teljesítmény Listaár Kedvezmény Kedvezményes ár Life 1.4 MPi kombi / M/T 100 LE 5 279 000 500 000 4 779 000 1.0 T-GDi kombi / M/T

Részletesebben

ML15. Kezelési útmutató. Importőr: Quantum-R Kft Budapest, Tűzoltó u. 79. Tel: Fax:

ML15. Kezelési útmutató. Importőr: Quantum-R Kft Budapest, Tűzoltó u. 79. Tel: Fax: ML15 Kezelési útmutató Importőr: Quantum-R Kft. 1094. Budapest, Tűzoltó u. 79. Tel: 456-2060 Fax: 456-2069 quantumr@quantumr.hu www.quantumr.hu A csomag tartalma Ügyeljen a biztonságra! Az új fejhallgató

Részletesebben

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless Használati útmutató jabra.com/movewireless 1. ÜDVÖZÖLJÜK...3 2. A DOBOZ TARTALMA... 4 3. A FEJHALLGATÓ VISELÉSE...5 3.1 A MAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA 4. A FEJHALLGATÓ FELTÖLTÉSE... 6 4.1 AKKUMULÁTOR TÖLTÖTTSÉGJELZŐ

Részletesebben

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez az útmutató az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit írja le. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek tartalmazzák a biztonsági utasításokat és az

Részletesebben

Hyundai i20 akár már Forintért! Life Limited felszereltség most akár Forint kedvezménnyel a készlet erejéig!

Hyundai i20 akár már Forintért! Life Limited felszereltség most akár Forint kedvezménnyel a készlet erejéig! Hyundai i20 akár már 2 999 000 Forintért! Life Limited felszereltség most akár 990 000 Forint kedvezménnyel a készlet erejéig! Karosszéria Teljesítmény Listaár Kedvezmény Kedvezményes ár Entry 1.25 LP

Részletesebben

FELSZERELÉS FELSZERELÉS FELSZERELÉS ELEM ATOM SL 3.0 / 5.0 / 6.0. Atom SL A Blackburn Atom SL az els villához rögzített vezetékes érzékel t használ.

FELSZERELÉS FELSZERELÉS FELSZERELÉS ELEM ATOM SL 3.0 / 5.0 / 6.0. Atom SL A Blackburn Atom SL az els villához rögzített vezetékes érzékel t használ. BEVEZETÉS Köszönjük, hogy a Blackburn Atom sorozatból választott komputert. A Blackburn komputerek a legkiválóbb minęségħ anyagok és gyártási szabványok alkalmazásával készülnek. Ez a kezelési útmutató

Részletesebben

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató YB1FA infra távirányító Kezelési útmutató Az YB1FA infra távirányító használata A távirányító felépítése 1 2 3 4 ON/OFF (BE/KI) gomb MODE (üzemmód) gomb +/- gomb FAN (ventilátor) gomb 1 3 4 6 2 5 5 6 7

Részletesebben

Használati Utasítás 0828H

Használati Utasítás 0828H Használati Utasítás 0828H Digitális heti időkapcsoló vízmenetes kivitel IP 44 0828H Rendeltetésszerű használat Lámpák és elektromos készülékek automatikus kapcsolására kül- és bel térben. Technikai adatok

Részletesebben

OPEL INSIGNIA Kezelési útmutató

OPEL INSIGNIA Kezelési útmutató OPEL INSIGNIA Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 22 Ülések, biztonsági rendszerek... 49 Tárolás... 74 Műszerek és kezelőszervek... 90 Világítás... 133

Részletesebben

Hyundai i20 akár már Forintért!

Hyundai i20 akár már Forintért! Hyundai i20 akár már 2 999 000 Forintért! Karosszéria Teljesítmény Listaár Kedvezmény Entry 1.25 LP 5 ajtós 75 LE 3 599 000 600 000 Kedvezményes ár 2 999 000 Life A/C 1.25 LP 5 ajtós 75 LE 3 949 000 500

Részletesebben

I n C a r B l u e l o p á s é s r a b l á s g á t l ó g é p j á r m ű v é d e l m i r e n d s z e r

I n C a r B l u e l o p á s é s r a b l á s g á t l ó g é p j á r m ű v é d e l m i r e n d s z e r Ú T M U T A T Ó A F E L H A S Z N Á L Ó S Z Á M Á R A I n C a r B l u e l o p á s é s r a b l á s g á t l ó g é p j á r m ű v é d e l m i r e n d s z e r Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta

Részletesebben

Kimenetek száma Kimenet Szoftveres beállítás Bank funkció Típus. Nincs Nincs H8PS-8BP 16 H8PS-16BP 32 H8PS-32BP. Felbontás Kábelhossz Típus

Kimenetek száma Kimenet Szoftveres beállítás Bank funkció Típus. Nincs Nincs H8PS-8BP 16 H8PS-16BP 32 H8PS-32BP. Felbontás Kábelhossz Típus H8PS Digitális pozícionáló Kiváltja a mechanikus pozícionálókat Kompatibilis az abszolút kódadókkal Maximális fordulat: 1600 1/min Nagyméretû LCD-kijelzõ 8 / 16 / 32 db tranzisztoros kimenet 96 x 96 mm-es

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor Felhasználói Kézikönyv M300 Video Kaputelefon Monitor TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK 1.1 Monitor kijelző állapotok 2. KIJELZŐ FUNKCIÓK ÉS IKONOK LEÍRÁSA 2.1 Kitekintés funkció 2.2 Portás funkció

Részletesebben

DS500 CAN U CANBUS AUTÓRIASZTÓ TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. www.metroman.hu. Oldal: 1 / 7

DS500 CAN U CANBUS AUTÓRIASZTÓ TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. www.metroman.hu. Oldal: 1 / 7 DS500 CAN U CANBUS AUTÓRIASZTÓ TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ www.metroman.hu Oldal: 1 / 7 DS500 CAN készülék főbb jellemzői a DS500 CAN U verzió ultrahangos érzékelőket tartalmaz 2 különálló jelbemenet

Részletesebben