SIMPLY CLEVER. ŠkodaOctavia AUTÓRÁDIÓ BOLERO

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SIMPLY CLEVER. ŠkodaOctavia AUTÓRÁDIÓ BOLERO"

Átírás

1 SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia AUTÓRÁDIÓ BOLERO

2

3 Tartalomjegyzék 1 Tartalomjegyzék Általános tudnivalók A készülék áttekintése Fontos tudnivalók Lopás elleni biztosítás Általános kezelési tudnivalók Alapbeállítás A készülék be- és kikapcsolása Audio beállítások RADIO területválasztó gomb MEDIA területválasztó gomb SETUP területválasztó gomb PHONE területválasztó gomb

4 2 Általános tudnivalók Általános tudnivalók A készülék áttekintése A1 A2 A3 A4 A5 A6 Be-/kikapcsolás: forgató-/nyomógomb a be-/kikapcsoláshoz (hosszú nyomás), a hangerő csökkentéséhez (rövid nyomás) és hangerőszabályozás (forgatás) Beállítógomb RADIO üzemmód forgassa el a manuális adóbeállításhoz; nyomja meg röviden a belehallgató automatika (Scan) indításához és megállításához MEDIA üzemmód forgassa el a zeneszám kiválasztáshoz; nyomja meg röviden a lejátszó automatika (Scan) indításához és megállításához Területválasztó gomb a megfelelő menü kiválasztásához: RADIO a rádió üzemmódba kapcsol és a rádió üzemmódban átvált a frekvenciatartományba MEDIA az utoljára lejátszott média műsorforrásra vált vagy kiválaszt egy másik média műsorforrást PHONE telefon funkció a pillanatnyilag kiválasztott audio műsorforrás némító kapcsolása TIM a TIM-funkció (Traffic Information Memory) le tudja játszani az eltárolt közlekedési közleményeket. Két különböző TIM felvételi idő megadása után a SETUP-menüben lehetséges a közlekedési közlemények tárolása kikapcsolt készüléknél is. TP a közlekedési rádió funkció (Traffic Program) be- vagy kikapcsolása vagy az aktuális eltárolt közlekedési közlemény lejátszásának a megszakítása. SETUP - lehetővé teszi az egyes területek beállításait megnyitja a hangzás- és a hangerősség-beállítások menüt Touchscreen (Érintőkijelző): a kijelzőn színessel bekeretezett területek pillanatnyilag aktívak és a kijelző megérintésével működtethetők CD-rekesz A7 Kitoló gomb / a rövid megnyomásakor a készülék a kivételi helyzetbe kitolja a behelyezett CD-t A8 Memóriakártya rekesz: A készülék a 32 mm x 24 mm x 2,1 mm méretű és 2 GB kapacitású SD-memóriakártyák ( Secure Digital Memory Cards ) és MMC-memóriakártyák ( Multimedia Cards ) használatát támogatja. A memóriakártya rekesze a kijelző alatt található. Jelek a szövegben * Az így jelölt felszereltségek szériaszerűen csak meghatározott modellekhez tartoznak vagy csak többletfelszereltségként kaphatók. Egy szakasz vége. A szakasz a következő oldalon folytatódik. Fontos tudnivalók Garancia A készülékre ugyanazok a garanciális feltételek vonatkoznak, mint az új gépkocsikra. A garanciális idő letelte után a javításra szoruló készülék kedvező áron becserélhető egy teljesen felújított, az új rádiókészülékkel egyenértékű készülékre, amely az alkatrészekre érvényes garanciális rendelkezik. Ennek az az előfeltétele, hogy a készüléken ne legyen külső sérülés és nem történt illetéktelen javítási kísérlet. Megjegyzés A garanciális igény nem érvényesíthető abban az esetben, ha a meghibásodást a rendszer nem rendeltetésszerű használata vagy szakszerűtlen javítási kísérlet okozta. Ezenkívül a készüléken külső sérülésnek sem szabad lenni.

5 Általános tudnivalók 3 A készülék kezelése A rádiót csak akkor szabad kezelni, ha azt a közlekedési helyzet valóban megengedi. A hangerősség-beállításokat úgy kell megválasztani, hogy a megkülönböztető hangjelzéseket (rendőrség, mentők és tűzoltóság) mindenkor jól lehessen hallani. FIGYELEM! Kérjük, hogy a figyelmét elsősorban az autó vezetésére fordítsa! Vezetőként teljes felelősséggel tartozik a közlekedés biztonságáért. A rádió funkcióit csak úgy használja, hogy minden közlekedési helyzetben mindig meg tudja tartani a jármű feletti ellenőrzését! Figyelem! Egy második CD betolása, egy behelyezett CD kiadása közben, a CDmeghajtóban meghibásodást okozhat. Vegye figyelembe, hogy a CD kiadása a kitoló gomb / megnyomása után néhány másodpercig tart. Ezalatt a CDrekesz előtti zár nyitva van. Feltétlenül várja meg a CD kiadásának az idejét, mielőtt megkísérli egy új CD betolását. A készülék gombjait és kapcsolóit ne nyomja meg erősen, hogy elkerülje azok sérüléseit. A készülék kezeléséhez elegendő a gombokat enyhén megnyomni. Vegye figyelembe, hogy a forgató- és nyomógomboknak a sérülési kockázat csökkentése érdekében meghatározott törési helyei vannak. Az érintőképernyő kezeléséhez ne használjon hegyes vagy éles tárgyakat. A kezeléshez elegendő egy lágy ujjnyomás. A kijelzőnek az a kijelzése, amelyik a megérintéssel nem hívható be, pillanatnyilag nem aktív (nem hívható be). A kijelző használata Kíméletesen kezelje a kijelzőt, mert az ujjnyomások és a hegyes tárgyakkal való érintések bemélyedéseket és karcolásokat okozhatnak. A kijelzőt egy puha törlőronggyal és adott esetben alkohollal tisztíthatja meg az ujjlenyomatoktól. Megjegyzés Ne használjon oldószereket, mint benzin vagy terpentin, mivel ezek megtámadják a kijelző felületét. Lopás elleni biztosítás Lopás elleni kódolás Az Ön rádiókészüléke egy komfort lopás elleni kóddal van felszerelve. Az első üzembe helyezéskor a biztonsági kód nem csak a rádióban, hanem a járműben is tárolva lesz. Az akkumulátor lekötése és visszakötése után először a gyújtást kapcsolja be és csak azután a rádiót. Ha a rádiót egy másik járműbe szeretné beszerelni, akkor meg kell adnia a biztonsági kódot. Ebben az esetben vegye fel a kapcsolatot a Škoda-szervizpartnerével vagy a Škoda-importőrrel. Mivel a készülék csak a biztonsági kód megadása után működik, a lopás elleni használat gyakorlatilag ki van zárva - ez egy adalék a megnövelt lopás elleni biztonsághoz. Megjegyzés A kód tárolva van a műszerfalbetétben. Ezáltal automatikusan ki van kódolva (komfort kódolás). A manuális kódmegadás ezért normál esetben nem szükséges. A kód megadása A bekapcsolás után egy billentyűmező jelenik meg azzal a kéréssel, hogy adja meg a kódot, a készülék zárlatát meg kell szüntetni a helyes négyjegyű kódszám beadásával. A lehetséges kísérletek száma a kijelző második kijelzősorában látható.

6 4 Általános tudnivalók Érintse meg közvetlenül a kijelzőn a 0-9 számblokkban az egyik számot. A szám átvételre kerül a beviteli sorba. A négyjegyű számsor megadása után a számblokk szürke (inaktív) lesz és nem tud további számokat átvenni a beviteli sorba. Érintse meg a funkciógombot a kijelzőn a számok törléséhez a beviteli sorban jobbról balra és így tudja korrigálni adott esetben a bevitelét. Ha megjelenik a helyes kódszám a beviteli sorban, akkor érintse meg az OK funkciógombot. Kódszám A kódszámot csak online módon a Škoda rendszeren keresztül lehet lekérdezni, hogy biztosítani lehessen a még hatékonyabb lopás elleni védelmet. Szükség esetén forduljon a Škoda-szervizpartneréhez. Rossz kódszám Ha a kód megadásakor egy rossz kódot igazolt, akkor a folyamat még egyszer megismételhető. A kísérletek száma a második kijelzősorban látható. Ha a kódszámot másodszor is rosszul adta meg, akkor a készülék kb. egy órára lezár. Csak az egy óra letelte után, közben a készüléknek és a gyújtásnak bekapcsolva kell maradnia, lehetséges a biztonsági kód megadásának a megismétlése. Ha ismét két rossz kísérletet tett, akkor a navigációs rendszer ismét lezár egy órára. Ez a ciklus - két eredménytelen kísérlet után egy órára lezárva a készülék - érvényes a továbbiakban. Megjegyzés A kód normál esetben tárolva van a műszerfalbetétben. Ezáltal automatikusan ki van kódolva (komfort kódolás). A manuális kódmegadás ezért normál esetben nem szükséges. Általános kezelési tudnivalók A készülék képernyője egy úgynevezett Touchscreen (érintőképernyő). A képernyőn színessel bekeretezett területek pillanatnyilag aktívak és a képernyő megérintésével az aktív területen működtethetők. Funkciógombok a képernyőn A képernyő aktív területeit, amelyek egy funkciót vagy egy menüt hívnak be, funkciógomboknak nevezik. A funkciógombbal vált vissza minden menüből az előző menübe. Az elemek és a szabályzók eltolása Helyezze az ujját a képernyőn egy mozgó elem kijelzésére, például a csúszka egy gördítősávban. Mozgassa az ujjár a képernyőn úgy, hogy nem veszi el onnan. Az elem követi a mozgását, azonban csak az előre meghatározott területen belül mozgatható. A kívánt helyen vegye el az ujját a képernyőről. A kijelzett menürészlet nézetéhez mozgassa a gördítősávban a jobb oldali csúszkát teljesen le. Lehetőség van a csúszkát a és funkciógombok megérintésével mozgatni a képernyőn lefelé és felfelé. Lehetőség van egy beállítósáv csúszkáját a - vagy + gomb megnyomásával mozgatni. Gördítősáv A kijelző jobb szélén lévő függőleges sávot a csúszkával a és nyílgombok között gördítősávnak nevezzük. Azt jelzi, hogy további menübejegyzések láthatók, ha a csúszkát lefelé mozgatja.

7 Általános tudnivalók 5 A beállítások kijelzése Egy beállítómenüben egy beállítás vagy egy érték fokozat nélkül változtatható. Tolja el a csúszkát vagy nyomja meg a + vagy - funkciógombot egy beállítás megváltoztatásához. Érintse meg a funkciógombot egy megváltoztatott beállítás átvételéhez és a nyitómenüre visszakapcsoláshoz. Felnyíló ablak Egy funkciógomb egy nyíllal egy másik funkciógomb mögött a pillanatnyilag kiválasztott beállítást jelzi, pl. a Confirmation tone Off gombnál. Érintse meg az Off funkciógombot a kijelzőn, és megnyílik egy úgynevezett felnyíló ablak, ahol megjelenik az összes beállítási lehetőség. Érintse meg röviden a kívánt beállítási lehetőséget. A felnyíló ablak bezáródik és az új kiválasztott beállítás jelenik meg. Ha szeretné bezárni a felnyíló ablakot úgy, hogy nem változtatja meg a beállítást, akkor érintse meg a felnyíló ablakban a funkciógombot. Ellenőrző négyzet Egy funkció előtt, ami csak be- vagy kikapcsolható, egy úgynevezett ellenőrző négyzet található. Egy pipa az ellenőrző négyzetben azt jelzi, hogy a funkció be van kapcsolva, az üres ellenőrző négyzet azt, hogy ki van kapcsolva. A be- vagy kikapcsoláshoz érintse meg egyszer röviden a megfelelő funkciógombot.

8 6 Alapbeállítás Alapbeállítás A készülék be- és kikapcsolása A forgató-/nyomógomb A1 hosszú megnyomásával a rendszer be-, illetve kikapcsolható. Az utolsó, a kikapcsolás előtti aktív audio műsorforrást kezdi el lejátszani. Bekapcsolt készüléknél az indítókulcs gyújtáskapcsolóból történő kihúzásakor a készülék automatikusan kikapcsol. Azután a készüléket ismét be tudja kapcsolni. Kikapcsolt gyújtásnál kb. egy óra után automatikusan kikapcsol a készülék (a jármű akkumulátorának a lemerülése elleni védelem érdekében). Ez a folyamat tetszőleges gyakorisággal ismételhető. Audio beállítások A gomb megnyomásával a következő paraméterek választhatók ki: Treble-Mid-Bass - a magas, a közepes és a mély hangok beállítása; Balance-Fader - hangerőviszony (bal és jobb oldal = Balance), (elöl és hátul = Fader); Volume - Startup volume, Traffic announcements és PDC * - bekapcsolási hangerősség, a közlekedési közlemények és a parkolási távolság ellenőrzés jelzésének a hangerőssége; GALA - sebességfüggő hangerősség-illesztés; Confirmation tone - a hangjelzés be- vagy kikapcsolása a rádióadók tárolásakor. Hangerő-csökkentés a parkolási segítség (PDC) aktiválásakor* Ha a járműve fel van szerelve parkolást segítő berendezéssel, akkor a hangerősség automatikusan egy előre meghatározott értékre csökken, ha a parkolást segítő berendezés aktiválva van. GALA funkció Növekvő menetsebességnél a rádiókészüléke automatikusan növeli a hangerősséget. A nagyobb beállítási érték a hangerő erősebb növelését jelenti. RADIO területválasztó gomb Egy rádióadó kiválasztása A RADIO főmenü behívása és a frekvenciatartomány kiválasztása Nyomja meg a RADIO területválasztó gombot a RADIO főmenü behívásához. Az éppen hallgatott rádióadót kijelzi a kijelzőn felül. A frekvenciatartomány megváltoztatásához nyomja meg a RADIO vagy a Band funkciógombot és a felnyíló ablakban az FM vagy az AM gombot. Az aktuális frekvenciatartományt a kijelző bal felső részében jelzi. Átkapcsolás egy másik rádióadóra A RADIO főmenü kijelzőjében a nyílgombok megnyomásával tud átváltani az előző vagy a következő rádióadóra. Egy rádióadó kiválasztása az adólistából Érintse meg a Station list funkciógombot a pillanatnyilag fogható összes rádióadó megjelenítéséhez egy listában. A lista közvetlenül az éppen hallgatott rádióadó kijelzésére ugrik. Válassza ki a kívánt rádióadót a megérintésével. Körülbelül 20 másodperc után automatikusan bezáródik a rádióadók listájának a nézete, ha nem történt működtetés.

9 Alapbeállítás 7 Funkciógombok a rádió főmenüben állomásgombok egy eltárolt rádióadó tárolásához vagy behívásához. Band gomb a kívánt frekvenciatartomány kiválasztásához. Station list megnyitja a pillanatnyilag fogható rádióadók listáját. Memory megnyitja az eltárolt rádióadók listáját. Extras gomb a belehallgató automatika Scan behívásához vagy a rádiószöveg megjelenítéséhez Radio Text. Man. megnyitja a beállított frekvenciatartomány frekvenciasávját. A rádióadók keresése és tárolása Kézi keresés Forgassa el a RADIO főmenüben a beállítógombot A8 vagy érintse meg a Man. funkciógombot. A kijelző alsó tartományában megjelenik a kiválasztott frekvenciatartomány skálája, a frekvenciasáv. Nyomja meg röviden a beállítógombot a manuális frekvenciakiválasztás befejezéséhez és az alsó funkciógombok ismételt megjelenítéséhez. Egy rádióadó eltárolása egy kijelzett állomásgombra Tartsa nyomva a RADIO főmenüben a kijelzett hat állomásgomb egyikét addig, amíg elhangzik egy jelzőhang. Az éppen hallgatott rádióadó ekkor el van tárolva erre az állomásgombra. Egy rádióadó törlése a tárolólistából Érintse meg a RADIO főmenüben a Memory funkciógombot a tárolólista megnyitásához. Érintse meg a Delete (Törlés) funkciógombot amögött az adó mögött, amelyiket törölni szeretné. Igazolja a következő biztonsági kérdést a Delete funkciógomb megérintésével az adó végérvényes eltávolításához a tárolólistából. Ha az éppen hallgatott rádióadó már tárolva van a tárolólistában, akkor a frekvenciatartomány (FM vagy AM) megnevezése mögött a tárolóhely száma jelenik meg. Hogy melyik hat állomásgomb jelenjen meg a RADIO főmenüben, határozza meg az Setup Radio menüben. SCAN-funkció Egy hullámsávtartomány rádióadóiba bele tud hallgatni egymás után rövid ideig (tíz másodpercig). Nyomja meg a A8 -as jelű beállítógombot, és a rádiókészülék automatikusan megkeresi az aktuális hullámsávtartomány összes fogható rádióadóját. Lehetőségként érintse meg az Extras funkciógombot és a felnyíló ablakban a Scan funkciógombot. A lejátszó automatika működése közben az Extras funkciógomb átvált a Scan feliratra. Érintse meg ismét a beállítógombot A8 vagy a Scan funkciógombot a belehallgató automatika befejezéséhez az éppen hallgatott rádióadónál. RDS-funkciók A rádiószöveg be- és kikapcsolása Érintse meg a RADIO főmenüben az Extras funkciógombot és a felnyíló ablakban a Radio Text funkciógombot. Ekkor a hat állomásgomb helyett a kijelző alsó felében a rádiószöveg kijelző ablak nyílik meg.

10 8 Alapbeállítás Hogy az állomásgombokat ismét meg tudja jeleníteni, a rádiószöveg kijelzésére szolgáló ablakot el kell tüntetni. Érintse meg röviden a rádiószöveg kijelzőablakát. Lehetőségként érintse meg az Extras funkciógombot és a felnyíló ablakban a kiemelten ábrázolt Radio Text funkciógombot. Az RDS ( Radio Data System - Rádióadat rendszer) a programok felismerésének és a kiegészítő szolgáltatások közvetítésére szolgál és többek között lehetővé teszi az automatikus adókövetést. Az RDS-képes rádióadóknál megfelelően jó vétel esetén az adó frekvenciája helyett a rádióadó neve jelenik meg. Ha egy rádióadó kiegészítő információkat küld az RDS-funkción keresztül, miközben egy rádióadót tárol el, akkor megtörténhet, hogy ezután a rádióadó neve nem helyesen jelenik meg. Közlekedési rádió funkció Nyomja meg a TP -gombot a közlekedési rádió funkció be- vagy kikapcsolásához. A TP kijelzés egy rádióadó névvel együtt (pl. a rádióadó vagy tárolólistában) egy közlekedési rádióadót jelez. Függetlenül attól, hogy melyik rádióadót hallgatja, a készülékben egy kiegészítő vevőrész gondoskodik arról, hogy mindig fogjon egy közlekedési rádióadót mindaddig, amíg a közlekedési rádió funkció be van kapcsolva. A közlekedési rádió funkció működéskészségét a TP jellel jelzi a kijelzőben felül a jobb oldalon. Ha a készülék nem fog közlekedési rádióadót, mert például a rádióvétel általánosságban zavart, akkor a TP helyén a No TP felirat látható. Vegye figyelembe, hogy a parkolóházak, alagutak, magas épületek vagy hegyek zavarhatják a rádiójelet a vétel teljes megszakadásáig. Beérkező közlekedési közlemény Egy közlekedési közlemény elhangzása közben felnyílik egy ablak. Ha meg akarja szakítani a közlekedési közlemény bejátszását, akkor érintse meg a felnyíló ablakban Traffic announcement. az Cancel funkciógombot. A közlekedési rádió funkció ennek ellenére üzemkész marad és a következő közlekedési közleményt ismét bejátsza az audio üzemmód közben. Érintse meg a TP deactivated funkciógombot a közlekedési rádió funkció tartós kikapcsolásához. Közlekedési rádió memória A közlekedési közlemények automatikus tárolása Ha a közlekedési rádió funkció be van kapcsolva és a készülék kész egy közlekedési rádióadó vételére, akkor mindaddig tárolja a beérkező közlekedési közleményeket, amíg a gyújtás be van kapcsolva. Így mindenkor tájékozódhat az aktuális közlekedési helyzetről még akkor is, ha a rádió menet közben hosszabb ideig ki volt kapcsolva. Ha leállította a járművet (a gyújtás kikapcsolva), miközben a készülék kész egy közlekedési rádióadó vételére és a közlekedési rádió funkció be van kapcsolva, akkor a készülék két órán keresztül tárolja e rádióadó közlekedési közleményeit. A gyújtás kikapcsolásakor kb. öt másodpercig kijelzi azt a közlekedési rádióadót, amelyikről a következő két órában tárolni fogja a közlekedési közleményeket. Ezalatt az öt másodperces kijelzés alatt a készüléken lévő nyílgombokkal ki tud választani egy másik közlekedési rádióadót, amelyiknek a híreit tárolni akarja. Ha leállított járműnél külső behatások miatt rossz a beállított közlekedési rádióadó vétele, akkor a készülék automatikusan egy másik közlekedési rádióadót keres. Maximum kilenc közlekedési közlemény tárolható összesen négy perc terjedelemben. Ha a memória tele van, akkor felülírja a legrégebbi közlekedési közleményt. TIM felvételi idők Ezenkívül lehetősége van két TIM felvételi időt beállítani, amikor a készülék leállított járműnél is tárolja a közlekedési közleményeket. A rádiókészülék a beállított TIM felvételi időnek megfelelően megkezdi a beállított közlekedési rádióadó által sugárzott közlekedési közlemények tárolását. Ha például minden nap meghatározott időben indul a járművével munkába, akkor adja be a körülbelüli indulási időt. A rádiókészülék a közlekedési közlemények

11 Alapbeállítás 9 tárolását a beállított indulási idő előtt 90 perccel kezdi el tárolni és 30 perccel az indulás után fejezi be. Így, mielőtt megkezdi az utazását, le tudja hallgatni az utolsó közlekedési közleményeket és az útját az aktuális közlekedési helyzetnek megfelelően tudja meghatározni. Megjegyzés A négy percnél hosszabb ideig tartó közleménynél a közlemény elejét felülírja. Ha a járművet három napnál hosszabb ideig nem használja, akkor a készülék nem tárol további közlekedési közleményt az akkumulátor kímélése érdekében. A közlekedési közlemények lejátszása Nyomja meg a TIM gombot az eltárolt közlekedési közlemények meghallgatásához. A lejátszás az utolsó tárolt közlekedési közleménnyel kezdődik és tart a legelőször tárolt közlekedési közleményig. Érintse meg a gombot az éppen hallgatott közlekedési közlemény elejére kapcsoláshoz. Egy közlekedési közlemény átugrásához érintse meg a gombot. A lejátszás megszakításához érintse meg a gombot. A gomb átvált a kijelzésre. A gomb megérintésekor a lejátszás az utoljára megállított helyen folytatódik. MEDIA területválasztó gomb MEDIA főmenü A MEDIA főmenü behívása és váltás a média műsorforrások között A MEDIA gomb megnyomásával folytatódik az utoljára hallgatott média műsorforrás lejátszása. Ha a készüléken pillanatnyilag audio műsorforrások vannak kiválasztva, akkor a MEDIA területválasztó gombbal tud az utoljára kiválasztott audio műsorforrások között átváltani. Ha ismét kiválaszt egy előzőleg lejátszott média műsorforrást, akkor a lejátszás a megállított helyen folytatódik. Ha egy audio műsorforrás pillanatnyilag nem választható ki, mert például nincs behelyezve adathordozó (pl. memóriakártya), a funkciógomb szürke háttérrel jelenik meg. A kiválasztott audio műsorforrások vezérlésére szolgáló funkciógombok a rövid megnyomásával az aktuális zeneszám vagy fejezet elejére vált, az ismételt megnyomásakor az előző zeneszám vagy fejezet elejére vált. a rövid megnyomásával a következő zeneszám vagy fejezet elejére vált. szünet: a lejátszás megáll a pillanatnyi helyen - a jelkép átvált jelre, a megérintésekor ezen a helyen folytatódik a lejátszás. Kiválasztható audio műsorforrások a MEDIA menüben CD átvált a belső CD-váltóban utoljára lejátszott CD lejátszására. SD card átvált a betolt memóriakártyára. AUX átvált egy csatlakoztatott külső audio műsorforrásra*. Egy külsőleg csatlakoztatott audio műsorforrás kezelése csak korlátozottan lehetséges és erősen függ a csatlakoztatás módjától. Kiegészítő funkciógombok a MEDIA főmenüben Scan indul a belehallgató automatika Scan. Ha már látható a Scan funkciógomb, akkor elindult a belehallgató automatika a befejezéshez érintse meg a funkciógombot. Mix indul a véletlen sorrendű lejátszás Mix. Ha már látható a Mix funkciógomb, akkor elindult a véletlen sorrendben történő lejátszás a befejezéshez érintse meg a funkciógombot. Repeat megnyílik az ismétlési funkció bekapcsolására való felnyíló ablak. Ezenkívül meghatározhatja, hogy csak az aktuális zeneszámot Titel vagy az aktuális CD-t CD, illetve MP3-üzemmódban az aktuális rendezőt Folder akarja-e megismételni.

12 10 Alapbeállítás Selection megnyílik az aktuális média műsorforrás zeneszám listája egy másik zeneszám vagy egy másik média műsorforrás kiválasztásához. A CD behelyezése és kiadása A CD-lemez behelyezése Nyomja meg a / gombot. Válassza ki az pozíciót a CD belső CD-váltóba behelyezéséhez. Várjon a Please insert CD felirat kijelzéséig. Toljon be egy CD-t a feliratozott oldalával felfelé annyira a CDrekeszbe, hogy a készülék automatikusan behúzza azt. A lejátszás automatikusan indul. A CD kivétele Érintse meg a / gombot, és a CD a kivételi helyzetbe kerül. Ha a kitolt CD-lemezt nem veszi el, akkor biztonsági okokból kb. 10 másodperc elteltével a készülék ismét behúzza azt. WMA-fájlok (Windows Media Audio) Azok az audio fájlok, amelyek a Windows Media Audio rendszerrel lettek tömörítve, kiegészítőleg védve vannak a DRM-eljárással (Digital Rights Management) a szerzői jogok érdekében. Az ilyen WMA-fájlokat a készülék nem támogatja. A memóriakártya betolása és kivétele A memóriakártya betolása Tolja be a memóriakártyát a memóriakártya rekeszbe a levágott sarkával a jobb oldalon előrefelé addig, amíg az ott reteszelődik. A lejátszás automatikusan indul. A memóriakártya kivétele Nyomja meg a betolt memóriakártyát, és a memóriakártya a kivételi helyzetbe ugrik. Csak MP3-fájlok és le nem védett WMA-fájlok olvashatók ki az SD-kártyáról. Más adatokat kihagy. A memóriakártya üres vagy az adatok nem olvashatók Ha egy olyan memóriakártyát tolt be, amelyen nincsenek audio fájlok tárolva, akkor a betöltési folyamat után nem kapcsol át a memóriakártya üzemmódjába. A MEDIA setup az SD card funkciógomb a kijelző felső sorában inaktív marad és a funkció nem választható ki. A memóriakártyával szembeni követelmények A memóriakártya rekeszbe 32 mm x 24 mm x 2,1 mm vagy 1,4 mm méretű memóriakártyák tolhatók be. Más, méretileg megfelelő memóriakártyákat, mint az SDHC-memóriakártyák, a készülék nem nem tudja olvasni. Egy CD kiválasztása a CD-váltóból Nyomja meg a MEDIA gombot a MEDIA főmenü megnyitásához. Ha a készülék már nem a CD-üzemmódban található, akkor érintse meg a CD funkciógombot a kijelző felső sorában. Érintse meg az Selection kiválasztógombot a pillanatnyilag lejátszott CD zeneszám listájának a megjelenítéséhez. Érintse meg addig a funkciógombot, amíg megjelenik Önnek a CD-kiválasztó menü. Érintse meg a gombok egyikét CD 1: - CD 6: a CD lejátszásának az elindításához a megfelelő CD-rekeszből. Ha a CD-kiválasztó menüben megérintéssel kiválasztja az éppen lejátszott CD-t, akkor megnyílik a zeneszám lista.

13 Alapbeállítás 11 A CD-rekesz, amibe nincs CD behelyezve, az Empty felirattal van jelölve és a funkciógomb inaktív. Hogy a készülék éppen melyik CD-t játsza le, a MEDIA főmenüben a kijelző bal felső részén jelzi ki. Mix lejátszás véletlen sorrendben; a zeneszámokat véletlen sorrendben játsza le. Scan keresés a CD-n. A készülék minden zeneszámból lejátsza az első 10 másodpercet. Megjegyzés Azok a CD-k, amelyek a CD-váltóval nem olvashatók, nem választhatók ki a rádió CD-kiválasztó menüjében sem (kijelzés: Empty ). Egy zeneszám kiválasztása Nyomja meg a MEDIA területválasztó gombot a MEDIA főmenübe kapcsoláshoz. Audio CD: egy zeneszám kiválasztása Érintse meg az Selection funkciógombot a pillanatnyilag lejátszott audio CD zeneszám listájának a megjelenítéséhez. Az éppen lejátszott zeneszámot kiemelve ábrázolja. Válasszon ki a zeneszám listában egy zeneszámot a Track... funkciógomb megérintésével. MP3-fájlok: egy zeneszám kiválasztása Érintse meg az Selection funkciógombot, hogy megjelenítse a zeneszám listát az éppen lejátszott zeneszámmal és adott esetben az ebben a könyvtárban található alkönyvtárak kijelzésével. Az éppen lejátszott zeneszámot kiemelve ábrázolja. Válasszon ki egy másik zeneszámot a megérintésével. Ha a keresett zeneszám egy másik könyvtárban található, akkor először át kell nézni a könyvtárszerkezetet. Érintsen meg egy könyvtár kijelzését annak megnyitásához (a képen: F1.1.1 ). Érintse meg a funkciógombot a mindenkori fölérendelt könyvtár megnyitásához. A zeneszámok megismétlése Érintse meg a Repeat funkciógombot. Érintse meg a megnyíló felnyíló ablakban a Titel funkciógombot az aktuális zeneszám automatikus megismétléséhez a végén. Érintse meg a megnyíló felnyíló ablakban a CD (audio CD üzemmód) vagy az Folder (MP3-üzemmód) funkciógombot, és megismétli az aktuális CD vagy az aktuális könyvtár zeneszámait automatikusan. Megjegyzés A MEDIA menu menüben a beállítógomb A8 forgatásával tud váltani a zeneszámok között. Ha a belső CD-meghajtóban lévő adathordozót játszik le a készülék, akkor a CD int. felirat jelenik meg a kijelzőben felül a bal oldalon. Az MP3-fájlok lejátszásakor meg tudja jeleníteni az előadó nevét, az album és a zeneszám címét, ha ezek az információk ID3-Tag-ként rendelkezésre állnak. Ha nem áll rendelkezésre ID3-Tag, akkor a könyvtár- vagy a fájlnév jelenik meg. Néhány audio CD támogatja a CD-szöveget. Ezeknél a CD-knél a Track helyén a cím jelenik meg.

14 12 Alapbeállítás Az MP3-üzemmódra vonatkozó általános tudnivalók Az MP3-fájlok és a könyvtárak lejátszási sorrendje Az MP3-fájlokkal és -adathordozókkal szembeni követelmények 650 és 700 MB kapacitású CD-ROM, CD-R, CD-RW. A CD-knek meg kell felelniük az ISO 9660-Level 2 szabványnak, valamint a Joliet adatrendszernek (single session és multisession). A fájlneveknek nem szabad 64 karakternél hosszabbaknak lenniük. A könyvtárszerkezet 8 könyvtársíkra (alkönyvtár) van korlátozva. Az előadó és az album nevét, és a lejátszott MP3-fájl címét meg tudja jeleníteni, ha ezek az információk ID3-Tag-ként rendelkezésre állnak. Ha nem áll rendelkezésre ID3-Tag, akkor a könyvtár- vagy a fájlnév jelenik meg. Nem támogatja a lejátszási listákat. Azok a WMA-fájlok (Windows Media Audio) szintén lejátszhatók, amelyek kiegészítőleg nem a DRM-eljárással (Digital Rights Management) vannak védve a szerzői jogok érdekében. Az ilyen WMA-fájlokat a készülék nem támogatja. Bitráta (időegységenkénti adatáramlás) A készülék támogatja a kit/s bitrátájú MP3-fájlokat, valamint a változó bitrátájú MP3-fájlokat. A változó bitrátájú adatoknál a játékidő kijelzése pontatlan lehet. Ábra 1 Az MP3-fájlok és a könyvtárak lejátszási sorrendje A készülék az adathordozón eltárolt MP3-fájlokat egy meghatározott sorrendben játsza le ábra 1. Az ábra példaként egy tipikus MP3-CD-t mutat, ami a zeneszámokat (Tracks ), könyvtárakat (Folder ) és alkönyvtárakat tartalmaz.

15 Alapbeállítás 13 Megjegyzések a CD-k használatához Ugrások a lejátszás közben Rossz utakon és erős rázkódás esetén a lejátszás közben ugrások keletkezhetnek. Kondenzvíz képződés Hidegben és esők után a CD-meghajtóban pára csapódhat le (kondenzáció). Ennek ugrások lehetnek a következményei vagy a lejátszás nem lehetséges. Ilyen esetekben várjon addig, amíg a nedvesség elpárolog. Megjegyzések a CD-lemezek ápolásához Ha egy CD elszennyeződött, akkor soha nem szabad a CD-t körirányban tisztítani, hanem egy puha és foszlásmentes törlőkendővel belülről kifelé. Erős szennyeződéseknél azt javasoljuk, hogy a CD-t egy a kereskedelemben kapható CD-tisztítóval tisztítsa meg. Azonban ebben az esetben se tisztítsa a CD-t körkörös irányban, hanem belülről kifelé és azután hagyja megszáradni. Megjegyzés Egy CD minden szennyeződése vagy sérülése nehézségekhez vezethet az információk olvasásakor. Az olvasási hiba súlyossága függ a szennyeződéstől, illetve a mechanikus sérülés mértékétől. Az erős karcolások olvasási hibákat okoznak, miáltal a CD ugrik vagy megakad. Az összes CD-t gondosan kezelje és mindig védőtokban tartsa. Külső műsorforrások* FIGYELEM! A CD-lejátszó az 1. osztályba tartozó lézerrel működő készülék. Ha kinyitja a CD-lejátszót, akkor fennáll a sérülésveszély a nem látható lézersugárzás miatt. A CD-lejátszó nem tartalmaz olyan alkatrészeket, amelyeket Önnek kellene karbantartani vagy javítani tudna. Ezért kizárólag egy szakszervizhez forduljon, ha egy mechanikus hiba áll fenn vagy javítani kell a CDlejátszót. Figyelem! Soha ne használjon benzint, festékhígítót vagy hagyományos hanglemezhez készült tisztítófolyadékot, mert ezek megsérthetik a CD-lemez felületét! Soha ne tegye ki a CD-lemezt közvetlen napsugárzásnak! Kérjük, soha ne írjon vagy ragasszon matricát a CD-kre! Ábra 2 AUX-IN és MEDIA-IN csatlakozó. AUX-IN bemenet Aktiválja az AUX-IN csatlakozót az Setup Media menüben az AUX funkciógomb megérintésével. A külső audio műsorforrások AUX-IN bemenete az első ülések kartámasza alatt található. Azok a külső audio műsorforrások, amelyek az AUX-IN csatlakozónál lettek csatlakoztatva, nem működtethetők a rádión keresztül.

16 14 Alapbeállítás MDI bemenet - multimédiás csatlakozó (MEDIA-IN) Aktiválja a MEDIA-IN csatlakozót az Setup Media menüben a PD funkciógomb megérintésével. Az MDI bemenet a kesztyűtartóban található. A multimédiás csatlakozón keresztül csatlakoztatott külső adathordozón található MP3-, WMA-, OGG-Vorbis és AAC-formátumú audio fájlok lejátszhatók a rádión keresztül. Azok a külső audio műsorforrások, amelyek a MEDIA-IN csatlakozónál lettek csatlakoztatva, nem működtethetők a rádión keresztül 9. oldal, MEDIA főmenü. Lehetséges a külső audio műsorforrásokat a járműben a rádió hangszóróin keresztül lejátszani. Bármikor ki tud választani egy másik audio műsorforrást a rádión. Ameddig a külső audio műsorforrás nincs kikapcsolva, addig a háttérben mindig aktív marad. A külső audio műsorforrások kezelését a mindenkori gyártó kezelési útmutatójában találja. Ha kiegészítőleg be van szerelve egy MEDIA-IN csatlakozó, akkor az Audio menu az AUX funkciógomb helyett a PD gombot jelzi ki. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az AUX-IN csatlakozóhoz csatlakoztatott audio műsorforrás csak akkor játszható le, ha nincs csatlakoztatva adathordozó a MEDIA-IN csatlakozóhoz. Az AUX-IN csatlakozóhoz a szabványos 3,5 mm-es dugós csatlakozó használható. Ha nincs a külső audio műsorforrásnak ilyen dugós csatlakozója, akkor egy adaptert kell használni. A külső audio műsorforrás lejátszási hangerősségének az illesztése A külső audio műsorforrás lejátszási hangerőssége a rádió hangerőszabályzójával változtatható. A csatlakoztatott audio műsorforrástól függően a kimeneti hangerősség változtatható a külső audio műsorforráson. Ezenkívül változtatni tudja a külső audio műsorforrás bemeneti érzékenységét, és így illeszteni tudja a külső audio műsorforrás lejátszási hangerősségét a másik audio műsorforráson vagy el tudja kerülni a torzításokat. Adapter Az audio műsorforrások MDI bemeneten keresztüli csatlakoztatásához egy speciális adapter szükséges. Azt javasoljuk, hogy az USB-készülékek, a mini USB kimenettel rendelkező készülékek vagy egy ipod csatlakoztatásához szükséges adaptereket egy Škoda-szervizpartnernél vásárolja meg. A helyes csatlakozás feltételei Csak a 2.0 specifikációnak megfelelő USB-készülékek csatlakoztathatók. A csatlakoztatott készülék fájlhozzárendelő táblájának FAT (File Allocation Table) a verziójának FAT16 (< 2 GB) vagy FAT32 (> 2 GB) kell lennie. Egy olyan merevlemezes (HDD) készülék lejátszásakor, amelyen nagyon nagy mennyiségű adat található, időkésedelem jöhet létre a zenei fájlok áttekintésének a beolvasásakor. Egy olyan készülék lejátszásakor, amelyen bonyolult könyvtárszerkezet található, időkésedelem jöhet létre a zenei fájlok áttekintésének a beolvasásakor. A csatlakoztatott készüléken a könyvtárszerkezetnek nem szabad a nyolc sík mélységet meghaladnia. Egy rendező nem tartalmazhat 1000-nél több fájlt. A készülék csatlakoztatásához nem szabad USB hosszabbítót vagy USB elosztót (HUB) használni. FIGYELEM! A külső audio műsorforrást semmi esetre sem szabad a műszerfalon elhelyezni. Egy hirtelen irányváltásnál az utastérbe repülhet és sérülést okozhat az utasoknak. A külső audio műsorforrásokat semmi esetre sem szabad a légzsákok közelében elhelyezni. A légzsák a kioldásakor az utastérbe repíthetné azt és sérülést okozhatna az utasoknak.

17 Alapbeállítás 15 FIGYELEM! Folytatás Menet közben nem szabad a külső audio műsorforrást a kezében vagy az ölében tartani. Egy hirtelen irányváltásnál az utastérbe repülhet és sérülést okozhat az utasoknak. A külső audio műsorforrás csatlakozóvezetékét mindig úgy vezesse el, hogy az ne korlátozza a vezetőt menet közben. Figyelem! Az AUX-IN csatlakozót csak audio műsorforrásokhoz szabad használni! Megjegyzés Azokat a külső audio műsorforrásokat, amelyek az AUX-IN csatlakozón keresztül vannak csatlakoztatva, csak akkor szabad használni, ha egyidejűleg nincs az MDI-n keresztül készülék csatlakoztatva. Ha az AUX-IN csatlakozón keresztül egy olyan külső audio műsorforrás van csatlakoztatva, amelyik külső áramellátáshoz való adapterrel van felszerelve, előfordulhat, hogy zavarja az audio jelet. Ez függ a használt adapter minőségétől. A jármű hangszórói a rádió 30 wattos kimenőteljesítményére vannak méretezve. SETUP területválasztó gomb Einstellungen (Setup) főmenü Nyomja meg a SETUP területválasztó gombot a Setup főmenü megnyitásához. Válassza ki megérintéssel azt a területet, amelyiknek a beállításait meg szeretné változtatni vagy beállításokat szeretne elvégezni. Érintse meg a funkciógombot, hogy visszakapcsoljon az utoljára kiválasztott menühöz. A beállító menük áttekintése Radio a beállítások elvégzése a rádió üzemmódban a nyílgombok funkciójához, a kijelzett memóriagombokhoz, a tárolólistához és a közlekedési közleményekhez. Media az MP3-fájlok lejátszásához és kijelzéséhez a beállítások meghatározása és a külső audio műsorforrások aktiválása és kikapcsolása. System a rendszerbeállítások, mint a nyelv és az idő, megváltoztatása és az egyes területeken elvégzett és eltárolt beállítások visszavonása, illetve törlése. Traffic program a kedvenc TMC-rádióadó kiválasztása és a TMC-közlemények területének a meghatározása. Display a kijelző fényerősségének a beállítása, nappali/éjszakai térkép-megjelenítés és az igazoló hang kiválasztása a gombnyomáshoz. Telefon a telefonkönyv aktualizálása a készülékben, az összes hívólista törlése és a gyorsválasztó gombok tárolásának a feldolgozása. Rádió beállítások Hívja be az Setup Radio menüt a SETUP területválasztó gomb és a Radio funkciógomb megnyomásával. Érintse meg a Station list vagy a Memory list funkciógombot annak meghatározásához, hogy a rádió üzemmódban melyik listából akar a nyílgombokkal egy rádióadót kiválasztani. Ha a Memory list funkciót választja, akkor a nyílgombokkal történő adóátkapcsoláskor csak a tárolólistában eltárolt adók hívhatók be. A RADIO főmenüben a bal oldalon felül a Speicher felirat jelenik meg. Az állomásgombok kiválasztása a kijelzéshez Az Setup Radio menüben érintse meg a Station keys funkciógomb mögötti funkciógombot. Válassza ki megérintéssel a felnyíló ablakban, hogy melyik állomásgombokat akarja megjeleníteni a RADIO főmenüben.

18 16 Alapbeállítás Az RDS-funkció be- vagy kikapcsolása (RDS-Regional) Érintse meg az RDS Regional funkciógombot és válasszon ki a felnyíló ablakban egy beállítást. Érintse meg az Automatic funkciógombot, és a hallgatott rádióadóhoz mindig azt a frekvenciát választja ki, amelyik pillanatnyilag a legjobb vételt ígéri. Érintse meg a Fix funkciógombot, és a készülék a helyileg sugárzott rádióadót megkísérli addig megtartani, amíg a vételi minőség olyan rossz lesz, hogy a program elvesztése fenyeget. A tárolólista törlése Az Setup Radio menüben mozgassa a csúszkát le a Delete memory list funkciógomb megjelenítéséhez. Érintse meg a Delete memory list funkciógombot és igazolja az azt követő biztonsági kérdést a tárolólistában eltárolt összes rádióadó törléséhez. Kedvenc TMC-rádióadó Ha a kedvenc TMC-adó már nem fogható, akkor a rendszer automatikusan egy olyan TMC-adót keres, ami pillanatnyilag a legjobb vételt kínálja az éppen bejárt területen. Hogy pillanatnyilag melyik TMC-adó sugároz közleményeket, kijelzi az Setup Radio menüben. Közlekedési rádió beállítások Hívja be a TIM Setup recording time menüt a SETUP területválasztó gomb és a Traffic information funkciógomb megnyomásával. Érintse meg az egyik TIM felvételi idő kijelzésének a bal oldalát a Time setting (Időbeállítás) menü megnyitásához. Érintse meg a Time setting menüben röviden a vagy nyílgombot a kijelzőn az órák vagy a percek kijelzése alatt, hogy a megfelelő időegységet lépésenként változtassa lefelé vagy felfelé. Tartsa nyomva a megfelelő nyílgombot az időegység folyamatos változtatásához. Engedje el a gombot, ha elérte a kívánt értéket. Érintse meg a funkciógombot a kijelzett TIM felvételi idő átvételéhez és a Time setting menü elhagyásához. Így be tudja állítani mindkét kívánt TIM felvételi időt. Aktiválja vagy kapcsolja ki a kívánt TIM felvételi időt az Aktiv funkciógomb megérintésével. Aktivált ellenőrző doboznál a mellette álló TIM felvételi idő aktiválva van. A készülék a közlekedési közlemények tárolását a beállított indulási idő előtt 90 perccel kezdi el tárolni és 30 perccel az indulás után fejezi be. A média beállításai Hívja be az Setup Media menüt a SETUP területválasztó gomb és a Media funkciógomb megnyomásával. Funkciógombok a menüben Media setup Activate AUX entry egy külső audio műsorforrás lejátszásához. Activate Bluetooth audio - lehetővé teszi az MP3-fájlok vezeték nélküli átvitelét a telefon-előkészítésbe. Deactivate performers/title names az ide vonatkozó beállításoknak megfelelően jelzi ki CD-szöveggel ellátott audio CD-knél és MP3-üzemmódban a zeneszám és az előadó nevét vagy a fájl és a rendező nevét. Scan/Mix/Repeat including sub-folder lejátsza a tárolóeszközön lévő összes MP3- fájlt, amelyek a könyvtárakban és az alkönyvtárakban el vannak tárolva, a sorrendnek megfelelően egymás után.

19 Alapbeállítás 17 AUX Input level az AUX-IN csatlakozó bemeneti jel érzékenysége egy csatlakoztatott külső audio műsorforrás lejátszási hangerősségének az illesztéséhez három fokozatban illeszthető a másik audio műsorforrásokon. Érintse meg az AUX Input level funkciógombot és válassza ki a felnyíló ablakban a kívánt bemeneti érzékenységet. Ha kiegészítőleg be van szerelve egy MEDIA-IN multimédiás csatlakozó, akkor ez a beállítás a multimédiás csatlakozóba bedugott audio műsorforrásokra is vonatkozik. Rendszerbeállítás Hívja be az Setup System menüt a SETUP területválasztó gomb és a System funkciógomb megnyomásával. A rendszer nyelvének a manuális megváltoztatása Érintse meg a System language funkciógombot és válassza ki a felnyíló ablakban a kívánt nyelvet. A rendszernyelv normál esetben a műszerfalbetétben beállított nyelven keresztül van megadva Automatic. Amennyiben kívánja, a rádióhoz, a leírtak szerint, beállítható egy másik nyelv. A készülék visszaállítása a gyári beállításokra Érintse meg a Factory settings funkciógombot. Igazolja a következő biztonsági kérdést, és a készülék visszaáll a kiszállításakori állapotba és törlődik az összes eltárolt adat. A kezelőgombok megvilágítása Érintse meg az ILLUMINATION funkciógombot. A készüléken lévő kezelőgombok A1 és A2 megvilágítását be tudja kapcsolni 2, illetve ki tudja kapcsolni 1, ha a gyújtás be van kapcsolva. A Climatronic beállításainak a kijelzése* Érintse meg a CLIMATE POP-UPS funkciógombot. Be-, illetve ki tudja kapcsolni a Climatronic értékeinek a kijelzését. Telefon beállítások Hívja be az Setup Phone menüt a SETUP területválasztó gomb és a Phone funkciógomb megnyomásával. A telefonkönyv aktualizálása a készülékben Érintse meg a Update phone book funkciógombot, hogy aktualizálja a mobiltelefon vagy a SIM-kártya telefonkönyvében az utolsó összekapcsolás óta megváltoztatott bejegyzéseket a készülékben. A folyamat néhány percig tarthat. Igazolja az azt követő biztonsági kérdést. Az adatok aktualizálása közben a telefonkönyv régi adatai a készüléken továbbra is kiválaszthatók. Ebben az összefüggésben vegye figyelembe a járművéhez érvényes kezelési útmutatót. A hívólisták törlése Érintse meg az Delete call lists funkciógombot. Igazolja az azt követő biztonsági kérdést a Delete ponttal és a készülékben lévő összes kimenő és nem fogadott hívás eltárolt hívószáma törlődik. A foglalt gyorsválasztó gombok feldolgozása Érintse meg a Speed dial funkciógombot a foglalt gyorsválasztó gombok feldolgozásához.

20 18 Alapbeállítás Válassza ki az azt követő menüben megérintéssel azt a gyorsválasztó gombot, amelyiknek a foglaltságát meg szeretné változtatni. Változtassa meg a bejegyzést a leírtak szerint. PHONE területválasztó gomb PHONE főmenü Kapcsolja össze a mobiltelefonját a járművéhez tartozó kezelési útmutatóban leírtaknak megfelelően a mobiltelefon előkészítéssel. Nyomja meg a PHONE területválasztó gombot a PHONE főmenü megnyitásához. Az összekapcsolási folyamat után néhány percig tart, amíg a csatlakoztatott mobiltelefon telefonkönyv adatai a rádiókészüléken rendelkezésre állnak. Funkciógombok a PHONE főmenüben a hívások fogadása, indítása vagy tartása. A PHONE főmenüben a megnyomása után a kiválasztott hívószámok hívólistája jelenik meg. a beszélgetés befejezése vagy egy hívás elutasítása. SOS egy igazolás után létrehoz egy kapcsolatot egy segélyhívó számmal. Ez a funkció csatlakoztatott mobiltelefon nélkül is lehetséges. Előfeltétel egyébként, hogy egy mobiltelefon szolgáltatón keresztül létesíthető legyen egy kapcsolat. Voice mailbox és Memory 2 - Memory 6 gyorsválasztó gombok, ezekre eltárolható egy telefonszám. [:::] megnyitja a számblokkot egy hívószám megadásához. Anrufe megnyit egy felnyíló ablakot egy hívólista kiválasztásához. Csak a mobiltelefon előkészítéssel nem fogadott, kiválasztott és fogadott hívások hívólistája jeleníthető meg. Extras és Conferece details vagy Microphone off egy beszélgetés közben kikapcsolja a mikrofont. Ha egy beszélgetés közben a mikrofon ki van kapcsolva, akkor a járműben folytatott beszélgetés a vonal túlsó végén nem hallható. megnyitja az összekapcsolt mobiltelefon telefonkönyvét egy hívószám kiválasztásához. Egy hívószám megadása Egy hívószám megadása és kiválasztása Érintse meg a PHONE főmenüben a [:::] funkciógombot a számblokk megnyitásához, hogy meg tudjon adni egy hívószámot. Érintse meg az egyik megjelenő számgombot a megfelelő szám átvételéhez a beviteli sorba. A beviteli sorban tudja törölni a karaktereket jobbról balra a funkciógomb megérintésével. Érintse meg a funkciógombot, ha a kívánt hívószám megjelenik a beviteli sorban. A kapcsolat felépül a megadott hívószámhoz. Egy országhívó szám megadásához az első két szám helyett (például 00 ) ki tudja választani a + jelet. Ehhez tartsa nyomva a 0 funkciógombot a kis háromszöggel addig, amíg megjelenik egy felnyíló ablak a 0 és + funkciógombokkal. Vegye át a kívánt karaktert a beviteli sorba a megérintésével a felnyíló ablak bezáródik. Ha nem végez bevitelt, akkor a felnyíló ablak néhány másodperc múlva automatikusan bezáródik. A csillag * és a kettőskereszt # különleges karakter gombok ugyanazt a funkciót látják el, mint a telefonbillentyűzeten lévők. Ezek a karakterek elsősorban a hangjelek továbbításánál szükségesek egy hívás közben. Telefonkönyv A telefonkönyv megnyitása Érintse meg a PHONE főmenüben a jobb oldalon alul a funkciógombot a telefonkönyv megnyitásához.

21 Alapbeállítás 19 Egy telefonszám kiválasztása a telefonkönyvből Mozgassa a Phone book menüben lefelé a csúszkát a gördítősávban a további bejegyzések megjelenítéséhez. Érintse meg a Search funkciógombot egy telefonkönyv bejegyzés kiválasztásához a keresőmaszkon keresztül. Érintse meg a bal oldali oszlopban egy telefonkönyv bejegyzés kijelzését. Létrejön a kapcsolat a telefonkönyvben az ehhez a bejegyzéshez eltárolt első hívószámmal. Egy telefonkönyv bejegyzéshez tartozó információk kijelzése Érintse meg a funkciógombot annak a telefonkönyv bejegyzésnek a jobb oldalán, amelyiket meg szeretné jeleníteni. Kijelzi az ezalatt a bejegyzés alatt eltárolt hívószámokat. Érintse meg egy hívószámnak a kijelzését, és a kapcsolat létrejön ehhez a hívószámhoz. Egy bejegyzés keresése a telefonkönyvben Érintse meg a Phone book menüben a Search funkciógombot egy telefonkönyv bejegyzés kiválasztásához a keresőmaszkon keresztül. Érintsen meg a keresőmaszkban egy a billentyűzeten kiválasztható karaktert annak a beviteli sorba való átvételéhez. Érintse meg a funkciógombot a számok és a különleges karakterek beviteli maszkjának a megnyitásához. Érintse meg az A-Z funkciógombot, hogy visszaváltson a betűk beviteli maszkjára. A beviteli sorban tudja törölni a karaktereket, a kursor helyzetétől jobbról balra, a funkciógomb megérintésével. Érintse meg a gombot, és létrejön a kapcsolat az első hívószámmal, amelyik a telefonkönyvben a beviteli sorban kijelzett név mögött van. A telefonkönyv bejegyzések szerinti kereséskor a kis- és nagybetűknek nincs jelentősége. Szerkesztőmező: a különleges karakterek megjelenítése Néhány betű kiegészítőleg egy kis háromszöggel van jelölve. Ez azt jelzi, hogy kiválasztható egy ezen a betűn alapuló különleges karakter. Tartsa nyomva az ujjával a megfelelő gombot addig, amíg megjelenik egy felnyíló ablak ezekkel a különleges karakterekkel. Vegye át a kívánt karaktert a beviteli sorba a megérintésével a felnyíló ablak bezáródik. Ha nem végez bevitelt, akkor a felnyíló ablak néhány másodperc múlva automatikusan bezáródik. Egy hívószám illesztése Nyissa meg egy hívószám kijelzését a telefonkönyvből vagy egy hívólistából, amint az a megfelelő fejezetben le van írva. Érintse meg a vagy nyílgombokat a kurzor eltolásához a beviteli sorban. Érintsen meg egy a karakterblokkban megjelenő karaktert annak az átvételéhez a beviteli sorba a kurzor mögé. Érintse meg a funkciógombot a kapcsolat létrehozásához a kijelzett hívószámmal. Hívólisták Kizárólag azok a hívószámok lesznek eltárolva, amelyeket a mobiltelefon előkészítéssel a járműben nem fogadott, kiválasztott vagy fogadott. A mobiltelefonban eltárolt hívólisták nem vihetők át a járműbe. Érintse meg a PHONE főmenüben az Calls funkciógombot.

22 20 Alapbeállítás Válassza ki a felnyíló ablakban a megérintésével azt a hívólistát, amelyikből ki szeretne választani egy hívószámot. Megjelenik a megfelelő lista. Azokat a hívószámokat, amelyekhez nem tartozik egy bejegyzés a telefonkönyvben, a megfelelő névvel jelzi ki. A funkciógombbal tudja megjeleníteni az eltárolt hívószámhoz tartozó további információkat. Missed calls a mobiltelefon előkészítésen nem fogadott hívások listáját jelzi ki. Dialed numbers a hívószámoknak azt a kistáját jelzi ki, amelyeket megkísérelt a mobiltelefon előkészítéssel felhívni. Calls taken a mobiltelefon előkészítésen fogadott hívások listáját jelzi ki. Ha egy hívólista hívószáma el van tárolva a telefonkönyvben, akkor a hívószám helyén a telefonkönyvben eltárolt nevet jelzi ki. Azok a beérkező hívások, amelyek a funkciógombbal lettek elutasítva, a fogadott hívások hívólistájában lesznek eltárolva. A hívólisták mindig hozzá vannak rendelve egy használói profilhoz és csak akkor jelzi ki a készülék, ha a megfelelő SIM-kártya ismét össze van kapcsolva a mobiltelefon előkészítéssel. Gyorsválasztó gombok A mobiltelefonjának a SIM-kártyájával történt első összekapcsolás után, a PHONE főmenü első hívásakor, még az összes gyorsválasztó gomb szabad. Tárolás a szabad gyorsválasztó gombokra Érintse meg röviden az egyik szabad gyorsválasztó gombot, és megnyílik a Shortcut menü a név és telefonszám megadásához. Érintse meg a Name funkciógombot és megnyílik egy a név megadására szolgáló beviteli maszk. Érintse meg a Number funkciógombot és megnyílik a hívószám megadására szolgáló beviteli maszk. Érintse meg az Call lists vagy a Phone book funkciógombot egy hívószám átvételéhez a megfelelő listából ehhez a gyorsválasztó gombhoz. Érintse meg a funkciógombot az összes beviteli sorban lévő megadások egyszerre történő törléséhez az OK gomb igazolásával. Ha lezárta a megadásait a Shortcut menüben, akkor érintse meg az OK funkciógombot. A megadott név megjelenik a PHONE főmenüben a gyorsválasztó gombban. A gyorsválasztó gomb a megadott hívószámmal van felfektetve. Egy kapcsolat létrehozása a gyorsválasztó gombbal Érintsen meg röviden egy foglalt gyorsválasztó gombot, hogy a hozzá eltárolt hívószámhoz létrehozzon egy kapcsolatot. A foglalt gyorsválasztó gombok feldolgozása Ha meg akarja változtatni egy gyorsválasztó gombra eltárolt adatokat, akkor tartsa nyomva a megfelelő gyorsválasztó gombot addig, amíg a feldolgozáshoz megnyílik a Shortcut menü. A gyorsválasztó gombra eltárolt adat tárolva marad a készülékben, azonban csak akkor jelenik meg ismét, ha a megfelelő SIM-kártya ismét csatlakoztatva van a mobiltelefon előkészítéshez. Voice mailbox (Postafiók) gyorsválasztó gomb A Voice mailbox gyorsválasztó gombhoz sincsenek gyárilag hívószámok eltárolva, mivel ezek függnek a mindenkori mobiltelefon szolgáltatótól és az országtól. A név azonban meg van adva ehhez a gyorsválasztó gombhoz és nem változtatható. Itt tudja eltárolni a postafiókjának a számát a szóbeli üzeneteinek a gyors lehallgatásához. Szerkesztőmező: további beviteli lehetőségek átvált a nagybetűről a kisbetűre és fordítva.

23 Alapbeállítás 21 megnyitja a szerkesztőmezőt a számok és a különleges karakterek megadásához. A gomb átvált az A-Z kijelzésre. Érintse meg az A-Z gombot, hogy visszaváltson a betűk beviteli mezejére. üres gomb a szóközök beviteléhez. vagy mozgatja a kurzort a beviteli sorban balra vagy jobbra. törli a karaktereket a beviteli sorban a kurzor helyzetétől jobbról balra. Telefonbeszélgetés Ha elindított egy hívást egy hívószámhoz vagy fogadott egy hívást, akkor a PHONE főmenü átvált a Phone conversation (Telefonbeszélgetés) nézetbe. Beérkező telefonhívás Egy beérkező telefonhívást a kijelzőn az Incoming call felirattal és a hívó telefonszámával jelzi. Ha a hívó telefonszáma tárolva van a telefonkönyvben, akkor a hívószám helyett a hívó neve jelenik meg. Érintse meg a funkciógombot a hívás fogadásához. Érintse meg a funkciógombot a hívás elutasításához. Egy telefonbeszélgetés közben Érintse meg egy telefonbeszélgetés közben a funkciógombot és az aktuális beszélgetés némára kapcsol (kijelzés: Call is held ). Ez azt jelenti, hogy a kapcsolat megmarad, miközben az audio átvitel megszakad. Érintse meg ismét a funkciógombot a beszélgetés folytatásához. Érintse meg egy telefonbeszélgetés közben a funkciógombot, a kapcsolat befejeződik az aktuális hívószámhoz és a készülék átvált a PHONE főmenübe. Kiegészítőleg egy további telefonbeszélgetés létrehozása Érintse meg egy telefonbeszélgetés közben a funkciógombot az aktuális beszélgetés tartásához a fent leírtak szerint. Válasszon ki egy új hívószámot vagy egy eltárolt hívószámot. Ha létrehozott egy másik beszélgetést, akkor át tud váltani ( átkapcsolni ) a két partner között a következőkben leírtak szerint. Kopogtatás és váltás két beszlgetőpartner között (átkapcsolás) Ha egy beszélgetés közben egy újabb hívása érkezik, akkor megjelenik a hívó telefonszáma vagy neve a kijelzőn az aktuális beszélgetés alatt (funkció: kopogtatás ). Érintse meg az Incoming call sorban a funkciógombot a második hívás elutasításához. Érintse meg az Incoming call sorban a funkciógombot a második hívás fogadásához. A kapcsolat az első partnerrel megszakad, azonban nem fejeződik be (kijelzés: Call is held ). Érintse meg a funkciógombot az Call is held sorban, a beszélgetés ezzel a partnerrel folytatódik és a másik partnert tartja. Így a két partner között át tud váltani. Érintse meg a funkciógombot a kapcsolat befejezéséhez az ebben a sorban kijelzett hívószámmal. DTMF gombhangok A telefon minden gombjához hozzá van rendelve egy meghatározott DTMF-hang. A DTMF-hangokat például egy jelszó telefonon keresztüli megadásakor vagy egy Call-Center -ben egy ügyintéző kiválasztásánál használható. Ha egy beszélgetés közben egy DTMF-hang megadását kéri, akkor megnyílik a billentyűzetmező a bal alsó funkciógomb megérintésével és kövesse az utasításokat (például: Für ein persönliches Gespräch mit einem unserer Mitarbeiter, drücken Sie bitte die 3 Az ügyintézővel történő személyes beszélgetéshez nyomja meg a 3-as gombot).

24 22 Alapbeállítás Egy hosszabb DTMF-hangot a mobiltelefonján is el tud tárolni. Ha egy beszélgetés közben ezután ennek a DTMF-hangnak a megadását kéri, akkor hívja be a megfelelő bejegyzést a telefonkönyvből a leírtak szerint. Érintse meg a beviteli maszkban a DTMF funkciógombot a beviteli sorban kijelzett karaktersor DTMF-hangként történő lejátszásához. Kérjük, vegye figyelembe, hogy egy DTMF-hangsorban nem szabad a + karakternek benne lenni, mivel ez a karakter megszakítja egy DTMF-hang bejátszását.

25 A Škoda Auto folyamatosan dolgozik minden típus és modell továbbfejlesztésén. Megértését kérjük amiatt, hogy a gyártó fenntartja a jogot a szállított gépkocsik formájának, felszereltségének és mûszaki tulajdonságainak a bármikor történõ megváltoztatására. A kezelési útmutatóban szereplõ adatokból, ábrákból és leírásokból ezért semmiféle igény nem származtatható. Utánnyomása, sokszorosítása vagy fordítása - akár csak kivonatosan is - a Škoda Auto írásos engedélye nélkül tilos. A szerzõi jogi törvény szerinti minden jog kifejezetten a Škoda Auto részére fenntartva. A változtatás joga fenntartva. Kiadta: ŠKODA AUTO a. s. ŠKODA AUTO a.s. 2008

SIMPLY CLEVER. Rádió Bolero Kezelési útmutató

SIMPLY CLEVER. Rádió Bolero Kezelési útmutató SIMPLY CLEVER Rádió Bolero Kezelési útmutató Tartalomjegyzék Általános tudnivalók Kezelési útmutató 2 Jelek a kezelési útmutató szövegében 2 A készülék áttekintése 2 Fontos tudnivalók 2 Lopás elleni biztosítás

Részletesebben

SIMPLY CLEVER. ŠkodaOctavia AUTÓRÁDIÓ BLUES

SIMPLY CLEVER. ŠkodaOctavia AUTÓRÁDIÓ BLUES SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia AUTÓRÁDIÓ BLUES Tartalomjegyzék 1 Tartalomjegyzék Rádió....................................... Rádió - áttekintés............................. Fontos információk...........................

Részletesebben

SIMPLY CLEVER. ŠkodaOctavia AUTÓRÁDIÓ SWING

SIMPLY CLEVER. ŠkodaOctavia AUTÓRÁDIÓ SWING SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia AUTÓRÁDIÓ SWING Tartalomjegyzék 1 Tartalomjegyzék Rádió....................................... Rádió - áttekintés............................. Fontos információk...........................

Részletesebben

SIMPLY CLEVER. Rádió Blues Kezelési útmutató

SIMPLY CLEVER. Rádió Blues Kezelési útmutató SIMPLY CLEVER Rádió Blues Kezelési útmutató Tartalomjegyzék Általános tudnivalók Kezelési útmutató 2 Jelek a kezelési útmutató szövegében 2 Rádió - áttekintés 2 Fontos információk 2 Lopás elleni biztosítás

Részletesebben

SIMPLY CLEVER. Rádió Blues Kezelési útmutató

SIMPLY CLEVER. Rádió Blues Kezelési útmutató SIMPLY CLEVER Rádió Blues Kezelési útmutató Tartalomjegyzék Általános tudnivalók Kezelési útmutató 2 Jelek a kezelési útmutató szövegében 2 A készülék áttekintése 2 Fontos tudnivalók 2 Lopás elleni biztosítás

Részletesebben

ŠkodaOctavia Tour AUTÓRÁDIÓ SYMPHONY SIMPLY CLEVER

ŠkodaOctavia Tour AUTÓRÁDIÓ SYMPHONY SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia Tour AUTÓRÁDIÓ SYMPHONY SIMPLY CLEVER Tartalomjegyzék 1 Tartalomjegyzék Rádió....................................... Rádió - áttekintés............................. Fontos információk...........................

Részletesebben

Rádió Swing Kezelési útmutató

Rádió Swing Kezelési útmutató SIMPLY CLEVER www.skoda-auto.com Rádió Swing Kezelési útmutató Swing: Superb, Octavia, Octavia Tour, Yeti, Fabia, Roomster, Rapid Rádio maďarsky 05.2012 S00.5610.87.16 1Z0 012 101 GS Tartalomjegyzék Általános

Részletesebben

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto RÁDIÓ-NAVIGÁCIÓS RENDSZER AMUNDSEN

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto RÁDIÓ-NAVIGÁCIÓS RENDSZER AMUNDSEN SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto RÁDIÓ-NAVIGÁCIÓS RENDSZER AMUNDSEN Bevezetés Köszönjük a bizalmát, hogy egy olyan Škoda mellett döntött, ami Amundsen rádió-navigációs rendszerrel (a továbbiakban csak navigációs

Részletesebben

ŠkodaAuto RÁDIÓ-NAVIGÁCIÓS RENDSZER COLUMBUS SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto RÁDIÓ-NAVIGÁCIÓS RENDSZER COLUMBUS SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto RÁDIÓ-NAVIGÁCIÓS RENDSZER COLUMBUS SIMPLY CLEVER Bevezetés Köszönjük a bizalmát, hogy egy olyan Škoda mellett döntött, ami Columbus rádió-navigációs rendszerrel (a továbbiakban csak navigációs

Részletesebben

SIMPLY CLEVER. Columbus navigációs rendszer Kezelési útmutató

SIMPLY CLEVER. Columbus navigációs rendszer Kezelési útmutató SIMPLY CLEVER Columbus navigációs rendszer Kezelési útmutató Előszó Köszönjük a bizalmát, hogy egy olyan ŠKODA mellett döntött, ami a Columbus navigációs rendszerrel (a továbbiakban csak rádió-navigációs

Részletesebben

AUTÓS MULTI-MEDIA LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AKAI CAT-7780

AUTÓS MULTI-MEDIA LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AKAI CAT-7780 AUTÓS MULTI-MEDIA LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AKAI CAT-7780 Fontos tájékoztató a készülék beüzemeléséhez! Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! A készülék használatát megelőzően, kérjük olvassa el

Részletesebben

SIMPLY CLEVER. Információs rendszer Rádió Swing Kezelési útmutató

SIMPLY CLEVER. Információs rendszer Rádió Swing Kezelési útmutató SIMPLY CLEVER Információs rendszer Rádió Swing Kezelési útmutató A kezelési útmutató felépítése (magyarázatok) A kezelési útmutató egy meghatározott rendszer szerint épül fel, hogy a szükséges információkat

Részletesebben

SIMPLY CLEVER. Navigációs rendszer Amundsen+ Kezelési útmutató

SIMPLY CLEVER. Navigációs rendszer Amundsen+ Kezelési útmutató SIMPLY CLEVER Navigációs rendszer Amundsen+ Kezelési útmutató Előszó Köszönjük a bizalmát, hogy egy olyan ŠKODA mellett döntött, ami az Amundsen+ navigációs rendszerrel (a továbbiakban csak rádió-navigációs

Részletesebben

A távirányító használata

A távirányító használata A távirányító használata A távirányító használata A távirányító használatával kapcsolatos óvintézkedések. Legyen óvatos a távirányítóval, különösen mert kicsi és könnyű. A leejtéstől vagy a kemény ütéstől

Részletesebben

Rádió/DVD lejátszó. Kezelési útmutató

Rádió/DVD lejátszó. Kezelési útmutató Figyelem Rádió/DVD lejátszó Kezelési útmutató Menet közben ne próbálja konfigurálni a készüléket. Ha gépjárművével napsütésen parkol, a készülék bekapcsolása előtt várja meg, amíg a készülék lehűl. Esős,

Részletesebben

Magyar. BT-03i használati útmutató

Magyar. BT-03i használati útmutató BT-03i használati útmutató 1 Tartalomjegyzék Áttekintés Az első lépések Hogyan fogadja a telefonhívásokat Termékleírás 2 1. Áttekintés A B E D F 1-1 Funkció gombok: C A B C D E F Szilikon fülrögzítő Power

Részletesebben

Navigációs rendszer Amundsen+ Kezelési útmutató

Navigációs rendszer Amundsen+ Kezelési útmutató SIMPLY CLEVER www.skoda-auto.com Navigációs rendszer Amundsen+ Kezelési útmutató Amundsen+: Superb, Octavia, Yeti, Fabia, Roomster, Rapid Navigacní systém maďarsky 05.2012 S00.5610.83.16 3T0 012 149 FF

Részletesebben

Az MP3 lejátszó használata

Az MP3 lejátszó használata Használat Az MP3 lejátszó használata Az MP3-ról Személyes használaton kívüli célokra a szerzői jog tulajdonosának engedélye nélkül tilos MP3 fájlokat létrehozni olyan forrásokból, mint rádióadások, lemezek,

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0 TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0 Készlet tartalma: M Távirányító D,I 2 /16 Ohmos hangszóró E Vezérlő egység R Infra vevő Csatlakozó pontok F Tápellátás 230V N Tápellátás 230V I Bal hangszóró ( piros vezeték

Részletesebben

BeoSound 4. Kiegészítés

BeoSound 4. Kiegészítés BeoSound 4 Kiegészítés Menürendszer Ez a kiegészítés a BeoSound 4 úmutatóra vonatkozó módosításokat tartalmazza. Az új szoftvernek köszönhetően, a zenei rendszer új szolgáltatásokkal bővült. A menürendszer

Részletesebben

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless Használati útmutató jabra.com/movewireless 1. ÜDVÖZÖLJÜK...3 2. A DOBOZ TARTALMA... 4 3. A FEJHALLGATÓ VISELÉSE...5 3.1 A MAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA 4. A FEJHALLGATÓ FELTÖLTÉSE... 6 4.1 AKKUMULÁTOR TÖLTÖTTSÉGJELZŐ

Részletesebben

ESN biztonsági üzemeltetési eljárás

ESN biztonsági üzemeltetési eljárás ESN biztonsági üzemeltetési eljárás Az ESN Ez a termék ESN-nel (Eclipse Security Network Eclipse biztonsági hálózattal) van felszerelve. Egy előre regisztrált zenei CD (kulcslemez), egy négy számjegyű

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

A Memory Stick lejátszó használata

A Memory Stick lejátszó használata Használat A Memory Stick lejátszó használata A Memory Stickekről Ne tárolja a Memory Stickeket olyan helyeken, amelyek statikus elektromosságnak vagy elektromos interferenciának vannak kitéve, különben

Részletesebben

OWNER S MANUAL / FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV D 1440 ENGLISH / MAGYAR

OWNER S MANUAL / FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV D 1440 ENGLISH / MAGYAR OWNER S MANUAL / FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV D 1440 ENGLISH / MAGYAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. A KÉSZÜLÉK BE ÉS KIKAPCSOLÁSA Nyomja meg a bekapcsoló gombot a készülék bekapcsolásához. MEGJEGYZÉS: KÉNYELMI SZEMPONTOKBÓL

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DG120. 2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DG120. 2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DG120 2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com 1 BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK Saját biztonsága érdekében ne használja a készülék gombjait vezetés közben. Használja

Részletesebben

Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez

Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez A készülék használata nagyon egyszerű: távirányító segítségével a grafikus menüképernyőn keresztül, amelyen akár magyar nyelvű kijelzés

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

ANC-S SD-NAVI HIBAELHÁRÍTÁSI ELJÁRÁSA (1.00 verzió) Áttekintés és lábkiosztás A FŐKAPCSOLÓ EGYÁLTALÁN NEM MŰKÖDIK (nincs hang és nincs kijelzés)

ANC-S SD-NAVI HIBAELHÁRÍTÁSI ELJÁRÁSA (1.00 verzió) Áttekintés és lábkiosztás A FŐKAPCSOLÓ EGYÁLTALÁN NEM MŰKÖDIK (nincs hang és nincs kijelzés) 1. TARTALOM Ügyfél panasza Áttekintés és lábkiosztás A FŐKAPCSOLÓ EGYÁLTALÁN NEM MŰKÖDIK (nincs hang és nincs kijelzés) NINCS HANG (kijelző OK) NINCS KIJELZŐ (hang OK) GPS probléma Bluetooth USB lejátszás

Részletesebben

GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv

GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ Felhasználói kézikönyv A dokumentáció a DELTON KFT. szellemi tulajdona, ezért annak változtatása jogi következményeket vonhat maga után. A fordításból, illetve a nyomdai

Részletesebben

ROLLEI-DFS-190-SE. Felhasználói kézikönyv.

ROLLEI-DFS-190-SE. Felhasználói kézikönyv. ROLLEI-DFS-190-SE Felhasználói kézikönyv. Tartalomjegyzék Rollei DF-S 190 SE szkenner Negatív-/diafilm tartó Diafilm gyors adagoló Hálózati csatlakozó Két kábel Tisztítókefe Használati útmutató www.rollei.cz

Részletesebben

DIGITÁLIS MÉDIA VEVŐKÉSZÜLÉK KIV-700. Gyors üzembe helyezési útmutató. Hungarian/00 (KEE)

DIGITÁLIS MÉDIA VEVŐKÉSZÜLÉK KIV-700. Gyors üzembe helyezési útmutató. Hungarian/00 (KEE) DIGITÁLIS MÉDIA VEVŐKÉSZÜLÉK KIV-700 Gyors üzembe helyezési útmutató Hungarian/00 (KEE) Tartalomjegyzék A gyors üzembe helyezési útmutatóról... 2 Használatba vétel előtt... 3 Első lépés... 4 Alapvető működés...

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 40505, 40535, 40545 készletekhez V1.0. 1. oldal

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 40505, 40535, 40545 készletekhez V1.0. 1. oldal KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 40505, 40535, 40545 készletekhez V1.0 1. oldal Biztonsági figyelmeztetés A készülék telepítéséhez figyelmesen olvassa el a mellékelt Telepítési útmutatót, és az abban leírtak szerint

Részletesebben

D.LEJÁTSZÓ INTERFÉSZ CSATLAKOZÓ KS-PD500 Az adapter használata előtt

D.LEJÁTSZÓ INTERFÉSZ CSATLAKOZÓ KS-PD500 Az adapter használata előtt D.LEJÁTSZÓ INTERFÉSZ CSATLAKOZÓ KS-PD500 Az adapter használata előtt Utoljára frissítve: 006. március 1. 1 Támogatott JVC autórádiók Ez az adapter az alábbi JVC autórádiókat támogatja* 1 : 00-ban, vagy

Részletesebben

Element BEAM. Hordozható Bluetooth hangszóró

Element BEAM. Hordozható Bluetooth hangszóró Element BEAM Hordozható Bluetooth hangszóró 2017 WayteQ Europe Kft. Minden jog fenntartva Importőr: WayteQ Europe Kft. 1097 Budapest, Gubacsi út 6. info@wayteq.eu / www.wayteq.eu / +36 1 21 73 632 1 Bevezetés

Részletesebben

CAR RADIO TORONTO 440. Enjoy it. Kezelési és beszerelési utasítás

CAR RADIO TORONTO 440. Enjoy it. Kezelési és beszerelési utasítás CAR RADIO TORONTO 440 Enjoy it. Kezelési és beszerelési utasítás Kezelőegységek 1 2 3 4 5 6 7 8 9 17 16 15 14 13 12 11 10 1 nyomógomb Levehető kezelőpanel kireteszelése 2 MENU nyomógomb Röviden nyomni:

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS PM Bluetooth Sminktetováló Készülék

HASZNÁLATI UTASÍTÁS PM Bluetooth Sminktetováló Készülék HASZNÁLATI UTASÍTÁS PM Bluetooth Sminktetováló Készülék Készülék jellemzők A vezérlőegységben egy 5000mAh akkumulátor van, melynek köszönhetően 8-10 órán keresztül működik egy töltéssel. Amikor kezd lemerülni

Részletesebben

Az Ön kézikönyve OPEL CD30 MP3 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2824803

Az Ön kézikönyve OPEL CD30 MP3 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2824803 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Z80TAPE FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

Z80TAPE FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Z80TAPE FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék 1. A készülék ismertetése 2. Üzembe helyezés 3. Főmenü 4. COMPUTER 5. OPEN FILE 6. PLAY 7. LEVEL 8. SOUND 9. REMOTE 10. SAVE A Z80TAPE készülék 1. A készülék

Részletesebben

Rövid használati útmutató az AVer H és HVC modellekhez

Rövid használati útmutató az AVer H és HVC modellekhez Rövid használati útmutató az AVer H és HVC modellekhez A készülék főbb elemei a központi egység, a HD kamera, az asztali HUB kiemelhető mikrofonnal (H sorozat) vagy 1-2 darab asztali mikrofon (HVC sorozat)

Részletesebben

DT-17 Felhasználói kézikönyv

DT-17 Felhasználói kézikönyv 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység DT-17 Felhasználói kézikönyv DT-17 Leírás v1.0 Tartalomjegyzék 1. Felépítés és funkciók...3 2. Műszaki adatok...4 3. Monitor felszerelése...4 4. Főmenü...4

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

Woodstock DAB54 7 644 708 310

Woodstock DAB54 7 644 708 310 Rádió / DAB / CD / MMC / MP3 Woodstock DAB54 7 644 708 310 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 1 2 3 4 5 6 7 8 17 16 15 14 13 12 11 10 9 18 19 3 KEZELÕSZERVEK 1 A készülék be- és

Részletesebben

BT-23 használati utasítás

BT-23 használati utasítás BT-23 használati utasítás Megjelenés és funkciók Az akkumulátor feltöltése A beépített újratölthető akkumulátor a felszerelt töltővel tölthető. Mielőtt először használná a terméket, kérjük, töltse fel

Részletesebben

Fontos biztonsági figyelmeztetések

Fontos biztonsági figyelmeztetések Fontos biztonsági figyelmeztetések Figyelem: HD-2400 FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére hívja fel a figyelmet a készülék belsejében, mely áramütést

Részletesebben

Sztereó berendezés 10006663 10006664 10009511 10009512 10009513 10009514 10027657 10027658 Kedves Vásárló, Köszönjük, hogy a termékünket választotta. A lehetséges technikai sérülések elkerülése érdekében

Részletesebben

VDT-17 Felhasználói kézikönyv

VDT-17 Felhasználói kézikönyv 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT-17 Felhasználói kézikönyv VDT-17 Leírás v1.1 Tartalomjegyzék 1. Felépítés és funkciók...3 2. Műszaki adatok...4 3. Monitor felszerelése...4 4. Főmenü...4

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

Vizsgálókamera (boroszkóp) Használati útmutató

Vizsgálókamera (boroszkóp) Használati útmutató Vizsgálókamera (boroszkóp) Használati útmutató A készülék bekapcsolása előtt, kérjük, olvassa el a használati útmutatót. Ez a használati útmutató fontos biztonsággal kapcsolatos információkat tartalmaz.

Részletesebben

UR8600 MAGYAR. Gyártó Wörlein GmbH Gewerbestrasse 12 D Cadolzburg NÉMETORSZÁG

UR8600 MAGYAR. Gyártó Wörlein GmbH Gewerbestrasse 12 D Cadolzburg NÉMETORSZÁG MAGYAR Gyártó Wörlein GmbH Gewerbestrasse 12 D 90556 Cadolzburg NÉMETORSZÁG Tel.: +49 9103/71670 Fax.: +49 9103/716712 Email. info@woerlein.com Web: www.woerlein.com UR8600 1 1. Kivetítő BE/KI 180 -os

Részletesebben

AudioCodes 430HD Lync telefonkészülék

AudioCodes 430HD Lync telefonkészülék AudioCodes 40HD Lync telefonkészülék / 0. Előlnézet 5 6 4 8 2 7 4 5 6 2 8 7 0 9 Sorszám Elnevezés Funkció Csengő LED Kék villogással jelzi a bejövő hívásokat 2 LCD kijelző Interaktív kijelző, mely megjeleníti

Részletesebben

OPEL INSIGNIA Infotainment kézikönyv

OPEL INSIGNIA Infotainment kézikönyv OPEL INSIGNIA Infotainment kézikönyv Tartalom Touch R700 / Navi 900... 5 R300 Color / R400 Color... 111 Touch R700 / Navi 900 Bevezetés... 6 Alapvető műveletek... 15 Rádió... 48 CD lejátszó... 54 Külső

Részletesebben

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató 2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron Kezelési útmutató Technikai specifikáció: RAM Memória: 1GB Dual Core Cortex A7 1.3GHz processzor 3,5 kapacitív érintőkijelző 320 x 480 px felbontással

Részletesebben

Nokia N76-1. Kezdő lépések. 9254327, 2. kiadás HU

Nokia N76-1. Kezdő lépések. 9254327, 2. kiadás HU Nokia N76-1 Kezdő lépések 9254327, 2. kiadás HU A készülék gombjai és részei (összecsukott és kinyitott állapot) A továbbiakban: Nokia N76. 1 Jobb oldali fedélgomb 2 Középsõ gomb 3 Bal oldali fedélgomb

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ - FONTOS TEENDŐK VIDEOKONFERENCIA ELŐTT - A VIDEOKONFERENCIA ÜZEMBE HELYEZÉSE - HÍVÁS KEZDEMÉNYEZÉSE ÉS FOGADÁSA - A KAMERA ÉS A MIKROFON HASZNÁLATA

Részletesebben

Telepítési kézikönyv és használati útmutató

Telepítési kézikönyv és használati útmutató Megjegyzés: A készülék tápfeszültsége 12 V / 24 V. A túl magas vagy túl alacsony feszültség a készülék károsodását vagy meghibásodását okozhatja. A készüléket az USB lemezzel vagy SD kártyával csak a jármű

Részletesebben

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre Easton420 Automata Telefon hangrögzítő V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre A mellékelt telepítő CD-t helyezze a számítógép lemez olvasó egységbe, várja meg az automatikus indítási képernyőt. Majd válassza

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Az MP3 a médialejátszók új generációja. Támogatja az MP2, MP3, WMA és WAV fájlok lejátszását. Magas színvonal, megbízhatóság és átdolgozott dizájn jellemzi. Áttekintés Átdolgozott dizájn

Részletesebben

Alicante CD34 7 644 172 310 Freiburg CD34 7 644 194 310

Alicante CD34 7 644 172 310 Freiburg CD34 7 644 194 310 Rádió / CD Alicante CD34 7 644 172 310 Freiburg CD34 7 644 194 310 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 3 5 1 2 4 6 7 10 9 8 11 3 KEZELÕSZERVEK 1 nyomógomb a lehajtható és levehetõ

Részletesebben

DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ

DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ FUNKCIÓK I. Az időkapcsoló beállítása (a kék gombok): TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u. 1. T: (23) 457-110 www.technoconsult.hu info@technoconsult.hu

Részletesebben

Navigáció: GPS Tracking: 3G modem: A gyors CPU-nak köszönhetően a. készülék akadozásmentesen futtatja a. is. A navigáció használata

Navigáció: GPS Tracking: 3G modem: A gyors CPU-nak köszönhetően a. készülék akadozásmentesen futtatja a. is. A navigáció használata Navigáció: A gyors CPU-nak köszönhetően a készülék akadozásmentesen futtatja a legújabb GPS navigációs szoftvereket is. A navigáció használata közben lehetősége van zenét hallgatni vagy filmet nézni, ilyenkor

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum:

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: ACR-3280 Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. Set: Idő beállítása

Részletesebben

BESZERELÉSI ÚTMUTATÓ

BESZERELÉSI ÚTMUTATÓ BESZERELÉSI ÚTMUTATÓ KOMPATIBILIS JÁRMŰVEK Modell Modell verzió Modell év FIAT Ducato III 250/251 2006-2011 FIAT Ducato III 250/251 2011-2014 FIAT Ducato III 250/251 2014-től Citroen Jumper II 250/250D/250L

Részletesebben

KARAOKE HANGFAL SZETT

KARAOKE HANGFAL SZETT KARAOKE HANGFAL SZETT Használati utasítás Figyelmeztetések: - A készülék használata előtt olvassa el a használati utasítást. - Őrizze meg a használati utasítást, hogy bármikor segítségül hívhassa. - Kérjük,

Részletesebben

800 120Km automatikus Fejlett A2DP & EDR Bluetooth profil

800 120Km automatikus Fejlett A2DP & EDR Bluetooth profil Használati utasítás Főbb jellemzők: Maximálisan 800 méter hatótávolság két motoros között, Valódi vezeték nélküli, kétirányú kommunikáció akár három motoros között Bluetooth kapcsolaton keresztül. Érthető

Részletesebben

A rádió használata. FM vételi jellemzők. Az FM és az AM vétel különbségei. Elhalkulás. Használat

A rádió használata. FM vételi jellemzők. Az FM és az AM vétel különbségei. Elhalkulás. Használat A rádió használata FM vételi jellemzők Általában az FM hangminősége jobb, mint az AM-é. Az FM és sztereó FM vétele esetén azonban több olyan sajátos probléma is fellép, amely nem jellemző az AM-re. Mozgó

Részletesebben

Kiegészítő kezelési útmutató

Kiegészítő kezelési útmutató Kiegészítő kezelési útmutató Audio 20 Jelmagyarázat $ Figyelmeztetés % Környezetvédelmi megjegyzés! Lehetséges járműkárosodás + Tipp X Kezelési utasítás Y Y Folytatásjel (Y. oldal) Oldalhivatkozás Anzeige

Részletesebben

HD vadkamera p. A szállító elérhetősége: Használati útmutató

HD vadkamera p. A szállító elérhetősége: Használati útmutató HD vadkamera - 1080p Használati útmutató A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 Tel: +36 70 290 1480, e-mail: info@spystore.hu 1. oldal 1. Termékleírás 1.1 A termék külsejének

Részletesebben

FUR4005 / Magyar használati útmutató

FUR4005 / Magyar használati útmutató FUNKCIÓ ÉS VEZÉRLÉS 1. VOLUMEN - / NAP 2. VOLUMEN + 3. > / FINOMHANGOLÁS + 5. 1. ÉBRESZTÉS BEÁLLÍTÁS BE / KI 6. 2. ÉBRESZTÉS BEÁLLÍTÁS BE / KI 7. BEÁLLÍTÁS/MEM/MEM+

Részletesebben

WP1 Vezérlő Használati Útmutató

WP1 Vezérlő Használati Útmutató WP1 Vezérlő Használati Útmutató Lásd a kötési diagram. 24Volt 9Volt A vezérlő egy 9V-os Rain Bird szolenoidot működtet. Győződjön meg róla, hogy a szelepeket a vezérlővel összekötő vezeték, kisfeszültségű

Részletesebben

SD1541 Felhasználói útmutató

SD1541 Felhasználói útmutató SD1541 Felhasználói útmutató Tápellátás Az SD1541 külső tápegységről működik, egyrészt azért, mert esztétikusabb, másrészt pedig azért mert így ki van zárva az, hogy bármelyik egység tönkretegye a másikat,

Részletesebben

DOUBLEPHONE. Használati útmutató. Two phones in one MT847

DOUBLEPHONE. Használati útmutató. Two phones in one MT847 DOUBLEPHONE Two phones in one MT847 Használati útmutató Elölnézet Alulnézet Mikrofon Hangszóró OK gomb. Zseblámpa be/ kif (3mp.) Navigációs gombok: bal/ jobb/fel/le/ok Töltő aljzat Felülnézet USB aljzat

Részletesebben

A rádió használata. A rádió használata. A kívánt csatorna beállítása. Rádióhallgatás. Kézi hangolás VIGYÁZAT FONTOS

A rádió használata. A rádió használata. A kívánt csatorna beállítása. Rádióhallgatás. Kézi hangolás VIGYÁZAT FONTOS Audioműveletek A rádió használata A rádió használata A kívánt csatorna beállítása VIGYÁZAT Ha a jármű akkumulátorát eltávolítják (javítások vagy karbantartás miatt), a memóriában tárolt összes csatorna

Részletesebben

MP4 lejátszó használati utasítás

MP4 lejátszó használati utasítás MP4 lejátszó használati utasítás Köszönjük, hogy termékünket választotta. A készülék könnyebb kezelése érdekében olvassa át a használati utasítást. Jellemzők 3.0,400 240 felbontású, 262K színű TFT kijelző

Részletesebben

VDT-243 Felhasználói kézikönyv

VDT-243 Felhasználói kézikönyv 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT-243 Felhasználói kézikönyv VDT-243 Leírás v1.0 Tartalomjegyzék 1. Felépítés és funkciók...3 1.1. Kiegészítő csatlakozók...4 2. Falra szerelés...5 3.

Részletesebben

Üzembe helyezési útmutató

Üzembe helyezési útmutató Rúdhangsugárzó Üzembe helyezési útmutató HT-CT370 Tartalomjegyzék Üzembe helyezés 1 A doboz tartalma 4 2 Elhelyezés 5 3 Csatlakoztatás 6 4 A rendszer bekapcsolása 8 5 Hanglejátszás 9 Alapműveletek A hangeffektusok

Részletesebben

CK-100 Nokia autóskészlet 9210124/1

CK-100 Nokia autóskészlet 9210124/1 CK-100 Nokia autóskészlet 9210124/1 2008 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People, a Navi és az Eredeti Nokia tartozékok (Nokia Original Accessories) logó a Nokia Corporation bejegyzett

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Kiegészítő egység VDT SC6V. VDT-SC6V Leírás v1.0.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Kiegészítő egység VDT SC6V. VDT-SC6V Leírás v1.0.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kiegészítő egység VDT SC6V VDT-SC6V Leírás v1.0.pdf Tartalom 1 Ismertető... 3 2 Kaputábla leírása... 3 3 Rögzítés... 4 4 Kábelezési rajz... 4 5 Konfiguráció... 5 5.1 A

Részletesebben

Használati útmutató a HPB1 3.5, HPB1 4.0, HPB2 3.5, HPB2 4.0, HPB4 4.0 HPB5 3.5, HPB5 4.0, HPB6 WFS riasztókhoz

Használati útmutató a HPB1 3.5, HPB1 4.0, HPB2 3.5, HPB2 4.0, HPB4 4.0 HPB5 3.5, HPB5 4.0, HPB6 WFS riasztókhoz Használati útmutató a HPB1 3.5, HPB1 4.0, HPB2 3.5, HPB2 4.0, HPB4 4.0 HPB5 3.5, HPB5 4.0, HPB6 WFS riasztókhoz FORGALMAZÓ SETECH Meta Hungária Kft. 1116 Budapest, Fehérvári út 130. Tel/fax: 06 1 206-1881

Részletesebben

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio 10022754 10022755 10022756 10022757 http://www.auna-multimedia.com Tisztelt vásárló, Gratulálunk Önnek a termékünk megvásárlásához. Kérjük, figyelmesen olvassa

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10 VDT10 Leírás v1.4.pdf Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók

Részletesebben

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Bevezetés Köszönjük, hogy Xiaomi terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a készüléket könnyen és

Részletesebben

Az Ön kézikönyve KENWOOD KDC-5057SD http://hu.yourpdfguides.com/dref/5533140

Az Ön kézikönyve KENWOOD KDC-5057SD http://hu.yourpdfguides.com/dref/5533140 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozi-rendszer BDV-EF1100 HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-EF1100 1 A doboz tartalma/a hangsugárzók üzembe helyezése BDV-EF1100 2 3 Televízió-készülék csatlakoztatása

Részletesebben

CAU-7180B. iphone/usb/sd/mmc Hi-Fi autó fejegység RÖVID HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

CAU-7180B. iphone/usb/sd/mmc Hi-Fi autó fejegység RÖVID HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ CAU-7180B iphone/usb/sd/mmc Hi-Fi autó fejegység RÖVID HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Biztonsági figyelmeztetések Köszönjük,hogy megvásárolta ezt a terméket. Kérjük olvassa el figyelmesen az útmutatót a helyes használat

Részletesebben

Használati Utasítás 0828H

Használati Utasítás 0828H Használati Utasítás 0828H Digitális heti időkapcsoló vízmenetes kivitel IP 44 0828H Rendeltetésszerű használat Lámpák és elektromos készülékek automatikus kapcsolására kül- és bel térben. Technikai adatok

Részletesebben

VDT-17 Felhasználói kézikönyv

VDT-17 Felhasználói kézikönyv 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT-17 Felhasználói kézikönyv VDT-17 Leírás v1.1 Tartalomjegyzék 1. Felépítés és funkciók...3 2. Műszaki adatok...4 3. Monitor felszerelése...4 4. Főmenü...4

Részletesebben

XIAOMI MDZ-15-DA. Bluetooth hangszóró HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

XIAOMI MDZ-15-DA. Bluetooth hangszóró HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ XIAOMI MDZ-15-DA Bluetooth hangszóró HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Bevezetés Köszönjük, hogy Xiaomi terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a

Részletesebben

Atlanta CD34 7 643 191 510 Venice Beach CD34 7 643 192 510

Atlanta CD34 7 643 191 510 Venice Beach CD34 7 643 192 510 Rádió Radio / CD Atlanta CD34 7 643 191 510 Venice Beach CD34 7 643 192 510 Kezelési és beszerelési útmutató http://www.blaupunkt.com 2 1 2 3 4 5 6 10 9 8 7 11 3 KEZELÕSZERVEK 1 nyomógomb az elõlap lenyitására

Részletesebben

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c ADAX NEO BASIC S5 NORDINOVA ENERGY KFT. 1106 Budapest X. Jászberényi út 47/c Neo Basic S5 termosztát használati utasítás Bevezetés A készüléket csökkent értelmi, vagy fizikai képességekkel rendelkező személyek

Részletesebben

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Gyors áttekintő útmutató CD-ROM Garancia Megjegyzés * A több kézibeszélőt

Részletesebben

VIDUE RXP2S220. Üzembe helyezési útmutató

VIDUE RXP2S220. Üzembe helyezési útmutató VIDUE RXP2S220 Üzembe helyezési útmutató TARTALOMJEGYZÉK PROGRAMOZÁS... 3 JELLEMZŐK... 3 A MONOSTABIL FUNKCIÓ PROGRAMOZÁSA... 3 AZ IDŐZÍTÉS FUNKCIÓ PROGRAMOZÁSA AZ ELSŐ CSATORNÁN... 4 AZ IDŐZÍTÉS FUNKCIÓ

Részletesebben

8X22 GPS SOLAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

8X22 GPS SOLAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 8X22 GPS SOLAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalom 1. Jellemzők... 2 2. Az óra részei... 3 3. A töltés állapotának ellenőrzése... 4 A GPS vételek jele aktív... 4 A GPS vételek jele inaktív... 5 4. Időzóna beállítás...

Részletesebben

e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD)

e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD) e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD) BESZERELÉSI ÚTMUTATÓ Az e120 egy központi zár vezérlő készülék, amely két db elektronikus kártyával kerül forgalomba. A készülék az elektronikus kártya

Részletesebben

Wilo-Digital timer Ed.01/

Wilo-Digital timer Ed.01/ Wilo-Digital timer GB Operating Manual FIN Käyttöohje S Bruksanvisning PL Instrukcja obsługi N Bruksanvisning H Kezelési útmutató DK Betjeningsvejledning 4 148 573 Ed.01/ 2010-04 GB S N DK FIN PL H Operating

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozi-rendszer BDV-EF420 BDV-EF220 HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-EF220 BDV-EF420 1 A csomagolás tartalma/a hangsugárzók beállítása BDV-EF420 2 A tv-készülék csatlakoztatása

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. GPS* SOLAR óra. A világ mind a 39 időzónáját felismeri.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. GPS* SOLAR óra. A világ mind a 39 időzónáját felismeri. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Jellemzők: GPS* SOLAR óra. Egyetlen gomb megnyomásával beállíthatjuk a pontos helyi időt bárhol a világon. Az óra a GPS műholdak jeleit fogadva gyorsan beáll a pontos időre. A világ

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 50302, 50332, 50342 készletekhez V1.0. 1. oldal

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 50302, 50332, 50342 készletekhez V1.0. 1. oldal KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 50302, 50332, 50342 készletekhez V1.0 1. oldal Biztonsági figyelmeztetés A készülék telepítéséhez figyelmesen olvassa el a mellékelt Telepítési útmutatót, és az abban leírtak szerint

Részletesebben