Green. AgroN. Lábápoló termékek a tiszta és egészséges lábakért

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Green. AgroN. Lábápoló termékek a tiszta és egészséges lábakért"

Átírás

1 Green AgroN H3 Lábápoló termékek a tiszta és egészséges lábakért

2 Mortellaro-féle betegség az istállóban A A lábproblémák sokba kerülnek

3 gr A tenyésztő csak minden negyedik lábproblémás tehenet tud kiszűrni. Amikor mind a tejtermelés, a reproduktivitás, és az ellenállóképessége csökken egy tehénnek, a láb problémáit is számításba kell vennünk. Ezen felismerés hiányában azonban gyakran inkább a takarmányt és a tartáskörülményeket kezdjük vizsgálni. Bodil Mellerup (Landbo Limfjord), Dr Astrid Mikél Jensen (LRØ), Christine Schleisner (Syddansk Kvæg), Dr Pia Nielsen (Dansk Kvæg) szarvasmarha-szakértők és Ulrik Toftegaard (Dansk Kvæg) projekt-koordinátor. Számos kísérlet feltárta, hogy a sántaság negatívan befolyásolja az állat közérzetét, tejhozamát, termékenységét és megnövekedett gyógyszerköltséghez vezet. Anne Mette Danscher, Koppenhágai Egyetem A Mortellaro-féle lábbetegség (Digital Dermatitis) kóroka nem teljesen ismert, de a Treponema baktériumot tartják a fő okozónak. A Treponema nem egy erős baktérium, és a tehén a normál élőhelyén, a legelőnnem kapja el a DD-t, mert a pata körüli bőr száraz és elég erős ahhoz, hogy ellenálljon egy estleges Treponema fertőzésnek. Normál körülmények közt a tehén bőre előállít egy olajos-savas anyagot, mely ph-értéke 4,6 körül van. Az ép bőr és ez az anyag képezi az elsődleges védelmet a bakteriális fertőzések ellen. Mivel a Treponema nagyon érzékeny a savakra, a fertőzés és a HHW kifejlődésének kockázata nagyon kicsi. Ráadásul a füvön a paták tisztábbak, jobban körüljárja őket a levegő, melyben az oxigén erősen mérgező a Treponema számára. Mortellaro-féle betegség az istállóban A Mortellaro-féle betegség gyorsan kialakulhat az istállóban a biokémiai egensúly hiánya és a nedves körülmények miatt, melyek optimális feltételeket teremtenek a Treponema szaporodásához. A biokémiai egyesúly hiánya többek közt az ammóniát és hidrogén-szulfidot előállító baktériumoknak köszönhető. Az ammónia kikezdi az olajos bevonatot és a bőrszövetet, míg a hidrogén-szulfit elvonja az oxigént a paták környékéről. Ez növeli a Treponema-számát és így a Mortellaro-féle betegség kialakulásának gyakoriságát.

4 Red AgroN H3 Folyékony bőr- és lábápoló termékek A Red Agnron mind tehenek, mind üszők esetében alkalmazzuk lábproblémák, tőgysérülések és más bőrfertőzések esetén. Egyedülálló bőr- és lábápoló termékek, melyek kijuttathatók kézi és gépi permetezőkkel. Erősíti a bőrt és javítja a sebgyógyulást. Erősebbé és ellenállóbbá teszi a lábat. Jó tapadási képessége elhúzódó hatást biztosít. Semlegesíti az ammóniát és a hidrogénszulfidokat és azok káros hatását. Csökkenti a bőr ph-értékét. Tiszta és száraz lábakat biztosít.

5 Használata Használja koncentrált formában háti vagy kézi permetezőből hetente legalább kétszer. Permetezzen egy vékony réteget közvetlenül a problémás részre, illetve az azt körülvevő szőrös területre úgy, hogy a Agron lefolyjon a problémás területre és ott megálljon. A bőrt és a szőrt át kell itatni Red Agronnal a problémás területen. Semmilyen lábfürösztő nem kombinálható a Red Agronnal, mert az jelentősen csökkenteni fogja a termék hatékonyságát. A Red Agron nem használható egyszerre alkáli termékekkel, pl. oltott mésszel az istállóban, mert azok csökkentik a termék hatékonyságát. Ez érvényes a lábfürösztőkre, állás- és pihenőterületek azon részeire, melyek a lábbal és a bőrrel érintkeznek. Érdemes a Red Agront Green Agronnal kombinálni. A Red Agron hatásának megjelenéséhez több hét is kellhet. Ha a var a seben kezd elfeketedni, az a megfelelő használatot jelzi, hogy megkezdődött a gyógyulás. Ezért nem szabad eltávolítani.

6 Green AgroN H3 Lábápoló termék a tejelő tehenek és üszők lábának tisztán és egészségesen tartásához Hatásmechanizmusa nem a hagyományos fertőtlenítésen és a baktériumok kiküszöbölésén alapszik, hanem az Agron semlegesíti a károsító vegyi anyagokat a lábon, ami lehetővé teszi a bőr gyógyulását, a körmök megerősödését és megkeményedését. Záróréteget von a sebre, mely védi azt, s lehetővé teszi a gyógyulást. Kiküszöböli az ammóniát, leviszi a ph-t, ezzel támogatva a savas anyag képződését a bőrön, illetve megakadályozza a bőr kirepedezését. Leszárítja és megakadályozza, hogy a trágya ráépüljön a lábra. Semlegesíti a hidrogén-szulfidot, így megnövekszik a láb környéki oxigénmennyiség. Az oxigén mérgező a Treponema számára.

7 ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ Lábfürdő Alkalmazás: 2-3 lábfürdő hetente. Mennyiség: 10-15%-os Green Agron oldat (10-15 kg Green Agron 100 l csapvízbe. Mindig precízen mérje ki a lábfürdő mennyiségét (M cm x H cm X Sz cm/1000), hogy a megfelelő mennyiségű Green Agront adja hozzá.) A javasolt oldatmennyiség egy liter tehenenként, így egy 100 tehénből álló csoporthoz 100 liter szükséges. Így például egy 150 tehénből álló csoportnak 150 liter lábfürdőre van szüksége 15-22,5 Green Agronnal heti 2-3 alkalommal. Nem javasolt a 100 liter alatti lábfürdők használata. A Green Agron lábfürdő csak egyszer használható, különben csökken az általános hatása. Hogyan oldjuk fel a Green Agront lábfürösztőnek: a Green Agron-port kevergetéssel kell feloldani, lehetőleg 4-8 órával a használat előtt. Bizonyosodjon meg róla, hogy a Green Agron zöme (95%) feloldódik a használat előtt. Ez a termék hatékonysága miatt alapvető fontosságú. Javasolt nagyon elkeverni a port az oldatban, és meleg vizet használni, mert az is elősegíti az oldódást. A Green Agron egy kis része nem fog feloldódni az összetapadást gátló anyag tartalma miatt. Ez nem befolyásolja a termék hatékonyságát. Ha nem tudja órákkal a használat előtt feloldani a Green Agront, elkészíthet egy 10-15%-os törzs oldatot ( kg Green Agron liter forró vízbe egy IPC tartályban.) Lábfürösztő: Semmilyen lábfürösztő nem kombinálható a Green Agronnal, mert az jelentősen csökkenteni fogja a termék hatékonyságát. Tehát ne legyen más jellegű lábfürösztés sem a kezelés előtt asem után! Etetőterek és Felhajtóutak: A Green Agron alkalmazása kombinálható az etető és közlekedőterületeken való alkalmazásal is. A kombinált alkalmazás különösen javasolt a szilárd talajú, beépített hígtrágyás istállókban. Különösen oda kell figyelni azokra a területekre, ahol a tehenek zöme közlekedik, illetve ahol a beépített hígtrágyarendszer van. A módszer alkalmazható a Green Agron lábfürdővel való alkalmazás nélkül is, ha kombinálják a tehenek Red Agronnal való egyéni kezelésével. A Green Agron használható a közlekedőterületeken keletkező, csúszós biofilm eltávolítására is. Az alkalmazandó mennyiség legalább 100 g/m2. A Green Agron nem használható egyszerre alkáli termékekkel, mert azok csökkentik a termék hatékonyságát. Ez érvényes a lábfürdőkre, állás- és pihenőterületek tisztítására.

8 Green AgroN 0. nap 30. nap 60. nap Nem DD fertőzött Gyógyuló DD Korai, enyhe DD H3 Az Akut, Agron aktív DD hatása a Mortellaro-féle betegségre Elhúzódó, krónikus DD Független egyetemi kísérlet 389 SDM tejelő tehénnel négy dán telepen 2011-ben. Értékelte: Jan van Wyhe-Storgaard, biokémikus Vizsgált körmök száma nap 30. nap 60. nap 0 Nem DD fertőzött Gyógyuló DD Korai, enyhe DD Akut, aktív DD Elhúzódó, krónikus DD A kísérletben négy dán telep 389 tejelő tehene vett részt. A Mortellaro-féle betegséget (DD) vizsgálták minden hátsó lábon, mely összesen 778 vizsgálatot jelentett minden vizsgálat alkalmával. A kísérlet időtartama 60 nap volt, a vizsgálatok 0. (az Agron használata előtt), 30. és a 60. napon történtek. Ez összesen 2334 lábat jelentett. Az eredmények szerint a nem DD fertőzött és a gyógyuló DD-s csoportban tartozó tehenek száma nőtt az Agron kísérleti periódus alatt jelezve, hogy a betegség múlik. Ugyanakkor a korai, enyhe DD-s, akut, aktív DD-s és az elhúzódó, krónikus DD-s csoportba tartozók száma egyre csökkent az Agron alkalmazása során.

9 Az Agron-kezelés előtt. A sebet lemosták, hogy megnézzék a betegség állapotát. Az Agron-kezelés kezdete után két héttel. Fekete var zárja le a sebet és megkezdődött a gyógyulási folyamat. A napos Agron-kezelés után a Mortellaro-féle betegség (DD) visszahúzódik. A DD csökkenése 30. nap A DD csökkenése 60. nap Korai, enyhe DD 88 % 97 % Akut, aktív DD 54 % 86 % Elhúzódó, krónikus DD 69 % 89 % Relatív százalék fejezi ki a DD csökkenését a kezdeti állapothoz képest az Agron-kezelés előtt (0. nap).

10 ph-érték Savas oldat Semleges Alkáli oldat Oltott mész A kórokozó baktériumok túlélési sávja. Vastag vonal: Optimális ph-sáv. Mészkő Agyag Gipsz Nátrium- hidroxid Klorid Istálló padozat Green AgroN Tiszta víz Tehén bőre Kóla Ammónia Kézmosó szappan Gyümölcs Ammónia Ammónium H3 A 1 0 Kénsav Fent bemutattuk számos termék és tárgy ph-értékét. A tenéhistállóban a ph általában túl magas és lúgos az ammóniafelhalmozódás miatt. Ez növeli az állati A Green és Red Agron ph-értéke 3 alatt van, tehát gyenge sav. Ez és más hatások regenerálják a bőrt és a lábaka, lehetővé téve gyógyulásukat. fertőzések és betegségek kockázatát, köztük a lábbetegségekét is.

11 Gr g Visszajelzések az Agron használóitól Heti kétszer alkalmazom a Green Agront lábfürdőként, illetve a rácsos padozaton és az etetési területeken. Jelentősen csökkent a DD-s betegségek száma az üszőknél és az idősebb teheneknél. A sebek megfeketedtek és begyógyultak. Minimális szinten tudjuk tartani a digitalis dermatitist a kéthetenkénti, 10 %-os Green Agron lábfürdőkkel. Látványos csökkenést tapasztaltam a tehenek sántasága terén a Green Agron rendszeres használatának bevezetése után. A DD több mint 50%-kal csökkent, miután elkezdtem használni a Green Agront lábfürdőként és a rácsos padozaton. Tiszta, fekete felszínt látok a DD-s területeken, melyek utána begyógyulnak. Miután elkezdtük alkalmazni a Green Agront, a DD-s sebek befeketedtek, majd elmúlt a fertőzés. A körömápolóm teljesen meglepődött. A teheneimnek volt digitalis dermatitise és repedezett, felpuhult körmei. Miután elkezdtem a Green Agront használni, a körömápoló azt mondta, sokkal kevesebb kötszer kellett most, hogy a körmök egészségesebbek és sokkal keményebbek, és jelentősen kevesebb rajtuk a repedés. Az előző alkalomhoz képest sokkal nehezebb volt vágni a körmöket. A körömápoló tisztán látta a Green Agron hatását DD gyógyításában és a gyógyult területek kialakulásában.

12 Green AgroN H3 Lábápoló termékek a tiszta és egészséges lábakért part of VITFOSS Hungária Kft. Kadarka u. 64, H-2000 Szentendre Hungary Phone:

Egy ferttlenítszerrel szemben támasztott követelmények

Egy ferttlenítszerrel szemben támasztott követelmények Egy ferttlenítszerrel szemben támasztott követelmények (Bud G. Harmon Wildwood, MO, USA) Az Egyesült Államok sertés- és baromfitartásában a múlt évtizedben végbement fejldés az állatok egészségi állapotára

Részletesebben

Staldren. A termék gyártója. J.N. Jorenku

Staldren. A termék gyártója. J.N. Jorenku A termék gyártója J.N. Jorenku A hatékony száraz fertőtlenítő termék elismert nemzetközi laboratóriumok által alaposan bevizsgált dán higiéniai termék, amelyet világszerte használnak. kíméletes a környezethez,

Részletesebben

Fiatalodj, ne öregedj!

Fiatalodj, ne öregedj! Harald W. Tietze Fiatalodj, ne öregedj! Hogyan fordítsuk vissza az öregedést és a korral járó betegségeket. Copyright Víztérítő Kiadó, 2001 A magyarországi kiadás joga a Víztérítő Kiadó Jakab István tulajdona

Részletesebben

horse products Táplálékkiegészítők és ápolási termékek lovaknak

horse products Táplálékkiegészítők és ápolási termékek lovaknak horse products Táplálékkiegészítők és ápolási termékek lovaknak Légúti termékek 4 Fokhagyma termékek 6 Istálló fertőtlenítők 7 Patairhagyulladás - Laminitis 8 Hámsérülések, elsősegély 9 Csüdsömör 12 Pata

Részletesebben

OTTHONI LÉZER-TERÁPIA

OTTHONI LÉZER-TERÁPIA OTTHONI LÉZER-TERÁPIA Legyen mindenki egészséges a családban! Safe Laser Gyógyító fény a családban Sokoldalú felhasználás Hatékony és természetes! Ajánlások Dr. Gáspár Lajos (az orvostudomány kandidátusa,

Részletesebben

SZÜLŐPÁR. Tartástechnológia kézikönyv. An Aviagen Brand

SZÜLŐPÁR. Tartástechnológia kézikönyv. An Aviagen Brand SZÜLŐPÁR Tartástechnológia kézikönyv An Aviagen Brand ROSS SZÜLŐPÁR TARTÁSTECHNOLÓGIA: Előszó Előszó A kézikönyv célja, hogy segítse az Aviagen Partnereit a szülőpár állományaik teljesítményének optimalizálásában.

Részletesebben

sertés hírlevél 2013/II. Július A sertés szalmonellózisa II. Hatékony telepi higiénia II. A Streptococcus okozta fertôzésekrôl I.

sertés hírlevél 2013/II. Július A sertés szalmonellózisa II. Hatékony telepi higiénia II. A Streptococcus okozta fertôzésekrôl I. sertés hírlevél 2013/II. Július A sertés szalmonellózisa II. Hatékony telepi higiénia II. A Streptococcus okozta fertôzésekrôl I. A választás utáni teljesítmény növelése sertés hírlevél BASF A sertés szalmonellózisa

Részletesebben

az információkat öszegyűjtötte: Keserű István / dualmed.hu Az E S K I M O - 3 halolaj - 1 -

az információkat öszegyűjtötte: Keserű István / dualmed.hu Az E S K I M O - 3 halolaj - 1 - Az E S K I M O - 3 halolaj - 1 - AZ OMEGA 3-2 - Miért van egyáltalán szükségünk omega-3-ra? Az omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavakat esszenciális, azaz alapvető zsírsavaknak nevezzük, ami orvosi

Részletesebben

MUNKAANYAG. Juhász Beáta. A ló egészségügyi ellátása. A követelménymodul megnevezése: Gondozási feladatok

MUNKAANYAG. Juhász Beáta. A ló egészségügyi ellátása. A követelménymodul megnevezése: Gondozási feladatok Juhász Beáta A ló egészségügyi ellátása A követelménymodul megnevezése: Gondozási feladatok A követelménymodul száma: 1688-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-011-30 A LÓ EGÉSZSÉGÜGYI

Részletesebben

összeállította: Keserű István / dualmed.hu Termés zetgyógyászati Stúdió 1045 Budapest, Rózsa u. 7. Bejelentkezés: 06 30 242 6964

összeállította: Keserű István / dualmed.hu Termés zetgyógyászati Stúdió 1045 Budapest, Rózsa u. 7. Bejelentkezés: 06 30 242 6964 Termés zetgyógyászati Stúdió 1045 Budapest, Rózsa u. 7. Bejelentkezés: 06 30 242 6964 http://www.dualmed.hu A bemutatott adatok, cikkek, fordítások, anyagok a tájékozott döntésekhez szolgáltatnak információt

Részletesebben

COOP-NO-RIN. Szarvasmarha termékkatalógus 2015 COOP - NO - RIN KFT.

COOP-NO-RIN. Szarvasmarha termékkatalógus 2015 COOP - NO - RIN KFT. COOP-NO-RIN Szarvasmarha termékkatalógus 2015 COOP - NO - RIN KFT. 4031 Debrecen, Kishegyesi út 118. Telefon: (52) 420-211, 525-600 Fax: (52) 442-460 e-mail: info@coopnorin.hu Tisztelt Partnerünk! Ezúton

Részletesebben

A víz az emberi test 60%-át teszi ki. A fennmaradó rész felét az aminosavak alkotják (beleértve a fehérjéket).

A víz az emberi test 60%-át teszi ki. A fennmaradó rész felét az aminosavak alkotják (beleértve a fehérjéket). Mik is azok az aminosavak? Az aminosavak a földön létező legrégebbi tápanyagok. Ezek az élet alapelemei a legősibb időktől kezdve egészen a jelenkori élet kialakulásáig, melyet az ember kialakulása jellemez.

Részletesebben

AZ AGROFEED KF T. SERTÉS HÍRLE VELE. 10. szám / 2014. / 2. negyedév

AZ AGROFEED KF T. SERTÉS HÍRLE VELE. 10. szám / 2014. / 2. negyedév 10. szám / 2014. / 2. negyedév AZ AGROFEED KF T. SERTÉS HÍRLE VELE Az AGROFEED sertés szakmai műhely a magyar sertéságazat jövőjéért (2-3.) A lezsarolt koca szindróma (Shattered Sow Syndrome) és hatásai

Részletesebben

Mûtét elõtt és mûtét után 5.BETEGTÁJÉKOZTATÓ

Mûtét elõtt és mûtét után 5.BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mûtét elõtt és mûtét után 5.BETEGTÁJÉKOZTATÓ Bevezetés Ezt a tájékoztató füzetet azzal a céllal írtuk, hogy választ kapjon a szívműtétjével kapcsolatosan felmerülő kérdésekre, illetve segítséget nyújtson

Részletesebben

A hasmenésre és a szájon át történő rehidrálásra vonatkozó kérdések

A hasmenésre és a szájon át történő rehidrálásra vonatkozó kérdések A hasmenésre és a szájon át történő rehidrálásra vonatkozó kérdések 1. Miért okoz a hasmenés óriási gazdasági veszteséget? A hasmenéssel összefüggő gazdasági veszteségek a gyógykezelés és a vizsgálat költségeiből,

Részletesebben

Mi lesz a repcével? Új sztár a kalászos gyomirtásban! Műtrágyázzunk folyékony kővel! Starterezzünk szárazságban is!

Mi lesz a repcével? Új sztár a kalászos gyomirtásban! Műtrágyázzunk folyékony kővel! Starterezzünk szárazságban is! Műtrágyázzunk folyékony kővel! 2 Starterezzünk szárazságban is! Talaj- és növény- 6 orvoslás 10 2012 1. A tavasz egyik nagy kérdése: Mi lesz a repcével? Az már tavaly ősszel egyértelművé vált, hogy a tervezett

Részletesebben

Disznóölés Magyarországon 1990-2011

Disznóölés Magyarországon 1990-2011 AGROFEED A Z AG RO F E E D K F T. S E R T É S H Í R L E V E L E 2011. 4. negyedéves szám Disznóölés Magyarországon 1990-2011 Az elmúlt évszázadban a sertéstenyésztés sikerágazatként járult hozzá a magyar

Részletesebben

SAVTALANÍTÁS - A FIATALSÁG FORRÁSA KURT TEPPERWEIN. Általános jó közérzet a harmonikus sav-bázis egyensúly segítségével HOLISZTIKUS GYÓGYÍTÁS

SAVTALANÍTÁS - A FIATALSÁG FORRÁSA KURT TEPPERWEIN. Általános jó közérzet a harmonikus sav-bázis egyensúly segítségével HOLISZTIKUS GYÓGYÍTÁS A könyv Testünk arra hivatott, hogy körülbelül 130 évet érjen meg. Életmódunknak köszönhetjük, ha idő előtt megöregszünk, megbetegszünk vagy túl gyorsan ér utol minket a halál. A legtöbb betegség alapja

Részletesebben

h a t á r o z a t o t.

h a t á r o z a t o t. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1391, Budapest 62. Pf. 211. Telefon: (061) 4728865, Fax: (061) 4728860 Ügyszám: Vj/036/2013. Iktatószám: Vj/03645/2013. Betekinthető! A Gazdasági Versenyhivatal

Részletesebben

Keverés után 1 ml 2 ml 4 ml 10 ml 1. komponens: ragasztófehérje oldat. 45,5 mg. 91 mg 1500 KIE 3000 KIE 250 NE 500 NE. 20 mikromol

Keverés után 1 ml 2 ml 4 ml 10 ml 1. komponens: ragasztófehérje oldat. 45,5 mg. 91 mg 1500 KIE 3000 KIE 250 NE 500 NE. 20 mikromol 1. A GYÓGYSZER NEVE TISSEEL Lyo por és oldószer szövetragasztóhoz 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL 1. komponens: ragasztófehérje-oldat Liofilizált ragasztófehérje-koncentrátum (Tisseel por), aprotinin-oldattal

Részletesebben

HOGYAN VÉDEKEZHETÜNK A VÍRUSOK TÁMADÁSA ELLEN ÖKONET TERMÉKEKKEL?

HOGYAN VÉDEKEZHETÜNK A VÍRUSOK TÁMADÁSA ELLEN ÖKONET TERMÉKEKKEL? HOGYAN VÉDEKEZHETÜNK A VÍRUSOK TÁMADÁSA ELLEN ÖKONET TERMÉKEKKEL? A vírusok és a nátha ellen az immunrendszerünk erősítésével védekezhetünk hatékonyan. C-1000 A C-vitamin antioxidáns hatású vitamin, mely

Részletesebben

Pezsgő- és kismedencék kezelése Dewan -18 fertőtlenítőszerrel

Pezsgő- és kismedencék kezelése Dewan -18 fertőtlenítőszerrel Pezsgő- és kismedencék kezelése Dewan -18 fertőtlenítőszerrel Átállás Dewan -20-ról Dewan -18-ra Dewan -18 alkalmazása Karbantartási tippek jacuzzikhoz Vegyszeradagolási megoldások Kérdések és válaszok

Részletesebben

További tájékoztatásokért Olvasson le

További tájékoztatásokért Olvasson le További tájékoztatásokért Olvasson le 2 Tartalomjegyzék 1. A Homelight epilátor bemutatása... 6 1.1. A tartós szőrtelenítés a Homelight epilátorral... 7 1.2. A szőrtelenítések megtervezése... 9 1.3. A

Részletesebben

IV. TALAJTERMÉKENYSÉG ÉS TÁPANYAGUTÁNPÓTLÁS

IV. TALAJTERMÉKENYSÉG ÉS TÁPANYAGUTÁNPÓTLÁS IV. TALAJTERMÉKENYSÉG ÉS TÁPANYAGUTÁNPÓTLÁS 1. Talaj termékenység Az ökológiai gazdálkodás fő céljai közül kettő a talajhoz és annak termékenységéhez kapcsolódik: a természetes termékenység hosszútávú

Részletesebben

(11) Lajstromszám: E 006 418 (13) T2 EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA

(11) Lajstromszám: E 006 418 (13) T2 EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA !HU000006418T2! (19) HU (11) Lajstromszám: E 006 418 (13) T2 MAGYAR KÖZTÁRSASÁG Magyar Szabadalmi Hivatal EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA (21) Magyar ügyszám: E 04 76746 (22) A bejelentés napja:

Részletesebben

www.vetcentre.com AZONNALI NYEREMÉ- NYEKKEL 2010/2 Az allergia természetes akadálya Akció Újdonság Játék Újdonság Részletek a 11. oldalon!

www.vetcentre.com AZONNALI NYEREMÉ- NYEKKEL 2010/2 Az allergia természetes akadálya Akció Újdonság Játék Újdonság Részletek a 11. oldalon! 2010/2 Akció Újdonság Az allergia természetes akadálya Újdonság A leggyorsabb borellia kimutatása kullancsból www.vetcentre.com Játék AZONNALI NYEREMÉ- NYEKKEL Részletek a 11. oldalon! Biztos álom! EGY

Részletesebben

Free Scholler SZAKDOLGOZAT

Free Scholler SZAKDOLGOZAT ARS ENSIS Lovagi Kör és Kardvívó Iskola Egyesület Free Scholler SZAKDOLGOZAT A SPORTOLÁS SORÁN SZEREZHETŐ SÉRÜLÉSEK ÉS MÁS KÓROS HATÁSOK ISMERTETÉSE ÉS AZOK ELLÁTÁSA Készítette: Faragó Péter Free Scholler

Részletesebben

Sportolhat-e az asztmás gyerek? Mindig fitten interjú Oszvald Marikával

Sportolhat-e az asztmás gyerek? Mindig fitten interjú Oszvald Marikával II. évfolyam 9. szám 2007. szeptember Sportolhat-e az asztmás gyerek? Mindig fitten interjú Oszvald Marikával árulkodó testszagok Szemünk világa: szûrôvizsgálatokkal az éleslátásért Ezt a Gyógyhír magazint

Részletesebben

Az alapvető cél nem változott

Az alapvető cél nem változott A HOLSTEIN GENETIKA Kft. időszaki kiadványa, 2010. április A Magyar Mezőgazdaság melléklete Az alapvető cél nem változott Idén ünnepli huszadik születésnapját a Holstein Genetika Kft., ami még állandó

Részletesebben

Epinfo Epidemiológiai Információs Hetilap

Epinfo Epidemiológiai Információs Hetilap 10. évfolyam 4. KÜLÖNSZÁM 2003. április 28. JOHAN BÉLA ORSZÁGOS EPIDEMIOLÓGIAI KÖZPONT Epidemiológiai Információs Hetilap A "JOHAN BÉLA" ORSZÁGOS EPIDEMIOLÓGIAI KÖZPONT MÓDSZERTANI LEVELE A HÁZI LEGYEK

Részletesebben