Business Services ÁLTALÁNOS BEMUTATÁS PARTNER A SZERVEZETFELJESZTÉSBEN

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Business Services ÁLTALÁNOS BEMUTATÁS PARTNER A SZERVEZETFELJESZTÉSBEN"

Átírás

1 ÁLTALÁNOS BEMUTATÁS PARTNER A SZERVEZETFELJESZTÉSBEN

2 RÓLUNK Az Archamonde alapítói tíz éves, különböző nemzetközi szervezetfejlesztési és hatékonysági tanácsadó cégekben szerzett tapasztalataik és világban zajló, az életünk minden területét átfogó válság által kikényszerített paradigma váltás alapján jutottak arra a felismerésre, hogy teljes paradigmaváltás szükséges a komplex szervezetfejlesztés területén. Egyértelműen bebizonyosodott, hogy az életünket teljes egészében átható gazdasági, környezeti, pénzügyi, családi és egyéni válság nem más, mint a kapcsolataink válsága. Egymással való viszonyainkban jutottunk válságba. Ennek a hatása nem kerülhet el senkit. Időlegesen fel lehet lélegezni, tartósan azonban csak azok fognak megmenekülni, akik elfogadva a válság új értelmezését, átszervezik, újjáépítik egymással való kapcsolataikat. Az Archamonde tehát, egy olyan komplex szervezet fejlesztési programot kínál végrehajtásra, aminek az eredményeképpen kialakuló új szervezeti közeg, amely átveszi a régi, válság újratermelő vállalati kultúra helyét. Az újra fogalmazott emberi kapcsolat rendszer működtetése maga lesz az új szervezeti és vezetési rendszer. A kölcsönös felelőségi alapon működtetett vezetési rendszer eredményeit, a teljes szervezet teljesítményével lehet azonosítani, és mérni. Ilyen módon kialakul a közös valóság érzékelésnek egy új megközelítése. A vállalkozások "belső világa," így kerül harmóniába, a vállalkozásokat alkotó emberek "belső világával.

3 AZ ÖN ELKÉPZELÉSEI Minden vállalatot a tulajdonosa álmodja meg majd a vezetője valósítja meg az álmot, amit vezetőként a mindennapok realitásává tesz. Bemutatkozó anyagunk akkor volna igazán stílusos, ha ebben a bekezdésben üresen hagynánk egy oldalt. Mert ide kerülhetnének az Ön álmai, mégpedig azok az álmai, melyek során elképzeli, hogy miként valósítja meg, és miként teszi a hétköznapok realitásává azt a kívánt ideális állapotot, amiért Ön nap, mint nap dolgozik. Mik az Ön elképzelései? Hogyan szeretne dolgozni és élni?

4 MIT KÉRÜNK ÖNTŐL Nem elég álmodni, a körülményeket is alakítani kell. Egy víziót, egy álmot. Vagy akár többet. Konkrét elképzeléseket arra vonatkozóan, hogy milyen területeken szeretne eredményeket elérni. Konkrét elképzelést arra, hogy mit szeretne megváltoztatni. Elkötelezett hozzáállást, és változtatási szándékot. Őszinte és nyílt kommunikációt. Erőforrást. Bizalmat. MIT ADUNK CSERÉBE Annyit várj viszonzásul, amennyit Te magad adsz. Ne kevesebbet, és ne többet Professzionális szakértelmet. Átfogó helyzetanalízist. Implementációs tervet, javaslatot. Specializált szolgáltatási csomagot. Komplex és célirányos fejlesztést. A legújabb üzleti modellek implementációját. Naprakész termelési rendszer és folyamat optimalizálási megoldást Célirányos, a rendszerhez kapcsolódó humán képzést. Elkötelezettséget. Mérhetőséget, mérhető eredményeket. Viselkedésváltozást, delegált felelősségi hálót. Új vállalati kölcsönkapcsolati rendszert. Magasabb kollektív tudatosságot. Kontrollt, után követést.

5 A JÖVŐ VÁLLALATA A múltból tanuljunk, a jövőt pedig alakítsuk, mert csak rajtunk múlik Olyan vállalatok jövőbeni működését látjuk sikeresnek, amelyek átfogóan képesek átalakítani a szervezetet alkotó emberek kapcsolatait, és ezen új kölcsönkapcsolati rendszer segítségével eredményesen működtetik a kidolgozott, megfelelően alkalmazott menedzsment rendszer megoldásokat (LEAN, 6SIGMA, TPM, stb) biztosítva ezzel a valódi folyamatos fejlődést. Minden teljesítmény alapja, az emberi együttműködés minőségében rejlik. Amikor képesek vagyunk a maximális együttműködésre, és ezért merünk felelősséget is vállalni, a teljesítményünk elemi erővel megnő.

6 KOMPETENCIA TERÜLETÜNK Cégünk a vállalati kompetenciaterületek együtt kezelésének egyedülálló szakértője. Az Archamonde az "átfedési terület" szakértője, egyfajta szinergiát biztosít a négy megközelítés között. Módszerünk lényege, hogy a csak humán erőforrás fejlesztő tanácsadókkal szemben, tréningjeink, workshopjaink hasznosulását, eredményességét ügyfeleink operatív mutatószám rendszerén keresztül képesek vagyunk mérhetővé tenni - mivel értjük, az ilyen jellegű mutatószámrendszerek kialakítását és működtetését.

7 KÜLDETÉSÜNK Amennyiben mindent ugyanúgy gondolunk és teszünk, mint ahogyan azt eddig gondoltuk és tettük, akkor kikövezett utunk egy újabb válsághoz vezet minket. Építsünk egy új világot, mélyebb tudatossággal, összhangban a környezetünkkel. Cégünk megbízásai során komplex szervezetfejlesztési és szervezet hatékonysági program megvalósításán dolgozik, aminek az eredményeképpen kialakuló új szervezeti közeg egy valóban új világként működik, amely átveszi a régi, válság újratermelő vállalati kultúra helyét. Az újra fogalmazott emberi kapcsolati rendszer működtetése maga lesz az új szervezeti és vezetési rendszer. A kölcsönös felelőségi alapon működtetett vezetési rendszer eredményeit a teljes szervezet teljesítményével lehet azonosítani, és mérni. Ilyen módon kialakul a közös valóság érzékelésnek egy új megközelítése. A vállalkozások belső világa így kerül harmóniába a vállalkozásokat alkotó emberek belső világával. Mi olyan vállalatokban és szervezetekben hiszünk, amelyek képesek a kölcsönkapcsolati rendszereikkel egyezésben kiépíteni saját, belső világukat.

8 EMBERARCÚ LEAN Soha, egyetlen rendszer, gép, berendezés nem lesz képes pótolni az emberi tényezőt egy szervezet működtetésében. Emberarcú rendszerek bevezetését javasoljuk ilyen a EMBERARCÚ LEAN, vagy a Humanizált Rendszerek Vezetése, illetve az a vállalat kapcsolatrendszereit alapvetően meghatározó Kölcsönös Felelősségvállalás Rendszere amelyek új megoldásokat jelentenek a szervezet különböző vezetői rétegeinek valóság érzékelésében. Számos tanácsadó cég foglalkozik LEAN bevezetés támogatással, azonban az Archamonde egyedülálló módon vállalja a rendszer használatának mélységi implementációját, a használat mérését, és kiértékelését.

9 KOMPLEX INTEGRÁLT SZERVEZETFEJLESZTÉS A technológia, a gyártási rendszer, és mindezeket működtető emberek szinergiája nélkül nem beszélhetünk hatékony termelésről és működésről. A vállalatok döntő többsége, a szervezeten belüli problémákat a szervezet teljesítményének romlásán keresztül érzékeli, amire általában költségcsökkentéssel, esetleg konvencionális, néhány napos tréninggel próbálja meg orvosolni - természetesen eredménytelenül. A hagyományos humán tréningek hasznosulása rendkívül alacsony, és hatásuk a szervezeti teljesítményre a legtöbb esetben nem mérhető. Ami teljesen biztosan kijelenthető, hogy a szervezet eredményessége, és a szervezetet alkotó emberek egyéni, belső egyensúlya, egymástól való függésüknek a felismerése, és az erre alapozott kapcsolatrendszerük működtetése között szoros összefüggés van. A szervezetfejlesztés alapvetően a szervezetek működésének javításra irányuló tevékenység, az ezzel kapcsolatos technikákon elképzeléseken, irányzatokon alapul. Ennek tervszerűnek, és alapvetően felülről irányítottnak kell lennie, és természetesen a szervezet működési hatékonyságát, teljesítményét - és ezzel életképességét - kell növelnie. Komplex szervezetfejlesztési és szervezethatékonysági projektjeink megtérülési mutatói, a projekt befejezéséttől számított 12 hónapon belül 250%-350% között mozognak.

10 INTEGRÁL OKTATÁS Aki nem tudja tanítja, aki tudja csinálja. Nem működik ez a régi mondás. Csak az taníthatja, aki tudja is azt, hogy mit tanít A komplex szervezetfejlesztés és szervezethatékonyság növelés, alapvetően négy területre fókuszál: Az egyének fejlesztése. A vezetők és a vezetés fejlesztése. Szervezeten belüli és kívüli kapcsolatok. A szervezet egészének fejlesztése, és az alkalmazott rendszerekkel együtt. Legfontosabb a 3. pont, amennyiben ugyanis sikerül a szervezeten belüli és kívüli kapcsolatokat megfelelően kialakítani és működtetni egy közös célrendszer alapján, akkor ez önmagában minden más problémát megold. Ezért cégünk az ilyen kapcsolatok kiépítéséhez nélkülözhetetlen Integrál Oktatás bevezetését javasolja, amelynek segítségével a szervezet operatív rendszereinek működtetése, kialakítása, valamint a szükséges szervezetfejlesztési megoldások harmóniába kerülhetnek. A szervezetek működési hatékonysága alapvetően három tényezőtől függ: Alkalmazott technológia. Alkalmazott Vezetési és Irányítási Rendszer. A szervezetet működtető vezetők. A szervezetfejlesztés eredménye tehát meg kell, hogy mutatkozzon a szervezet működési hatékonyságában. Az Archamonde mindig méri a saját teljesítményét!

11 TUDATOSSÁG ÉS EMBERI KAPCSOLATOK Az emberi kapcsolatok működőképessé tételével a vállalati kollektív tudatossági szint is pozitív irányba változik. Az általunk alkalmazott kettős megoldás az emberi kapcsolatok kölcsönös terének kiépítése, és a fizikai környezettel való teljesítményre irányuló működési tér kiépítése biztosítja, hogy a vállalat a kemény realitások talaján maradva mérhesse meg, és vethesse össze saját szervezeti teljesítményét, miközben olyan térben is képes fejlődni, a belső emberi kapcsolatai terén, amely hosszú távú megoldást jelenthetnek a vállalat és környezete problémáira. Ha az emberi kapcsolatok kezelésének módszerét tanítjuk az embereknek, és ehhez igazítjuk az alkalmazott rendszereket, akkor a teljesítményjavulás kézzel foghatóvá válik. Meggyőződésünk, hogy azok a szervezetek maradnak fenn, akik képesek lesznek a kölcsönös függést felismerni és ez alapján megszervezett, új kölcsönkapcsolatok kiépítésével eredményessé tenni a napi működésüket.

12 SZOLGÁLTATÁSAINK Csak azt adjuk, amit már csináltunk is. Komplex integrált szervezetfejlesztés LEAN implementáció Termelési rendszer optimalizálás Változásmanagement Interim management Vezetői tanácsadás Üzleti tanácsadás Coaching Felsővezetői képzések a termelési és management rendszerrel összhangban Középvezetői képzések a termelési és management rendszerrel összhangban Személyiségfejlesztő foglalkozások Képességfejlesztő képzések Csapatépítő tréningek

13 SZAKÉRTELMÜNK Hitelesség, egyenesség, szakértelem, egyértelmű kommunikáció. Ezek a jövő üzenetei. Évtizedes tapasztalatokkal rendelkezünk az üzleti élet számos területén, illetve specializált iparágakban és szakterületeken. Valljuk, hogy csak abban tudunk értéket teremteni, és csak abban tudunk szakértő támogatást nyújtani, amit már mi, magunk is eredményesen csináltunk. Ezen értékrend mentén, élesen elkülönítjük magunkat az elméleti tanácsadók népes táborától. Állandó specialistáink mellett kapcsolati hálónk lehetővé teszi azt, hogy igény szerint mindig a megfelelő szakértőt delegáljuk az adott feladat megoldására. Állandó munkatársaink kompetencia területei: LEAN Mérnök LEAN Specialista Termelési Rendszer Specialista Szervezetfejlesztési Terapeuta Szervezetfejlesztési Mérnök Szervezeti Teljesítmény Specialista Szervezeti Teljesítmény Terapeuta Üzletfejlesztési Specialista Kereskedelmi Szakközgazdász Coach, Tréner Minőségirányítási Szakmérnök HR Specialista

14 MITŐL VAGYUNK MI TÖBBEK Akarjunk és merjünk különbözni. A legújabb szervezetfejlesztési módszereket alkalmazzuk, a szervezet tagjai közötti kapcsolatok újra fogalmazását és reformját célozzuk meg, melynek eredményeit mérhető módon képesek vagyunk kimutatni. Komplex szervezetfejlesztési és szervezeti teljesítménynövelő eljárásainkkal mélységi implementációt kínálunk a szükséges változásmenedzsment területein. Mindezeket óriási, nemzetközi menedzsment rendszer bevezetési és használat növelési tapasztalattal ötvözve, valódi, mérhető eredményeket mutatunk fel. A megfelelő körülmények fennállása esetén a projektekbe befektetett összegek megtérülésére garanciát vállalunk.

15 REFERENCIÁINK A referencia az értékteremtés felvállalását jelenti, és hitet abban, hogy megváltoztattuk a világot. Szakembereink releváns szakmai referenciamunkái, a teljesség igénye nélkül. Projektmunka referenciák Közel 40 cégnél 4 országban és mintegy tucatnyi iparágban. Bosal Hungary Kft. LEAN rendszerépítés Teljes értékáram újratervezés (VSM-VSD) és layout szintű fizikai megvalósítás Vállalati szintű KPI rendszer bevezetése 5S és vizuális gyár rendszerek bevezetése (Daily Walk) Szinkron termelés bevezetése: lézervágás élhajlítás viszonylatában MES rendszer és OEE bevezetés 35 gépre Andon és eszkalációs folyamat implementáció valamint PDCA kultúra alapjainak lerakása Cabtec Kft. LEAN változásmenedzsment Teljes LEAN rendszer implementáció két gyártó üzemben is párhuzamosan: értékáram szerinti layout kialakítása, OEE, teljesen új KPI rendszer bevezetése, 5S bevezetése, termeléstervezés átalakítása stb. Teljesítmény alapú motivációs rendszer bevezetése Mintagyártás folyamatának átvilágítása és pilot implementáció Teljes vevőszolgálati és egyéb támogató folyamatok értékáram alapú újjászervezése (VS Team koncepció bevezetésének támogatása) Continental Contitech Fluid Automotive Kft. Pilot LEAN program: egy darabos áramlás, 5S, REFA normák és csapatmunka bevezetése egy kiválasztott technológiai termékcsoport tekintetében Lean tréning program és coaching a közép és alsóvezetői szinteken Lean kiterjesztési koncepció kidolgozása

16 Kaposvári Városüzemeltetési Holding. Holding által tulajdonolt városüzemeltetési cégek működésének átvilágítása Teljes holding struktúra reorganizációja (új szervezeti felépítés és működési rend bevezetése) BPR projekt keretében folyamatoptimalizálás és fixköltség csökkentési program végrehajtása Átszervezéseket kísérő változás kezelő tréningek a szervezet különböző szintjein Jelentős ROI elérése A Gyermely Zrt. Teljes menedzsment rendszer implementáció Teljesen új KPI rendszer bevezetése 5S implementáció Ötletprogram bevezetés Menedzsment készségfejlesztő tréningek ~50 fős tréningpopulációnak Jelentős ROI elérése A Solemizo Zrt. Teljes menedzsment rendszer implementáció Teljesen új KPI rendszer bevezetése (logisztika, termelés) Teljes 5S implementáció Shop floor tréning és coaching Hatékonyságnövelés program négy feldolgozó telephelyen (Csorna, Szeged, Bácsbokod, Makó) A Harman/Becker Automotive Systems Kft. 5S implementáció két pilot területen Ötletprogram revitalizálás Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. LEAN rendszerhasználat növelő program. Teljesítmény menedzsment program és tréning a BPS jobb alkalmazásán keresztül Pilot Lean cella KPI fejlesztés: OEE és produktivitás növelése 3 hónap alatt Rendszerhasználati és folyamat megerősítési rendszer fejlesztése

17 Egyéb fontosabb projekt munkák: Vincotech Kft. Power module gyártás optimalizálás Albatross Zrt. vas és acél feldolgozó üzem szervezetfejlesztés Pickopack Zrt. aeroszol palackgyártás szervezetfejlesztés Medikémia Zrt szervezeti átszervezési projekt támogatása Polifarbe Kft. szervezeti átszervezési projekt támogatása Prímagáz Zrt. szervezeti átszervezési projekt támogatása Graboplast Zrt. szervezeti átszervezési projekt támogatása SOLE-MIZO Gyermei Cabtec Alexandra AVON Graboplast Contitech EPCOS GeneralElectric LISS Polifarbe ABO Medikémia Primagáz Vincotech SwedWood Farmec DOMO NIKMOB Kaposvári Önkormányzat Humán erőforrás képzési referenciák

18 A humán erőforrás képzés során nyújtott szolgáltatásaink: Felsővezetői tréningek Felsővezetői coaching Középvezetői tréningek Alsóvezetői tréningek Vezetők kiválasztása Team coaching Vezetői készségfejlesztés Csoport együttműködés fejlesztés Értékesítői és vezetői tréning Érzelmi intelligencia fejlesztés Vezetői készségfelmérés NLP, motiválás, csapatépítés A vezetés kihívásai tréning BÍZUNK ABBAN, HOGY SZOLGÁLTATÁSAINKKAL HAMAROSAN AZ ÖN RENDELKEZÉSÉRE ÁLLHATUNK P A R T N E R A S Z E R V E Z E T F E L J E S Z T É S B E N

Versenyképesség fokozása, avagy az élenjáró élelmiszeripar

Versenyképesség fokozása, avagy az élenjáró élelmiszeripar Versenyképesség fokozása, avagy az élenjáró élelmiszeripar (www.leancenter.hu) Tömpe László Címzetes egyetemi docens Senior lean/tpm tanácsadó Minden jog fenntartva! Versenyképesség Támogató folyamatok

Részletesebben

Audi Termelési Rendszer (APS) Út elszigetelt hatékonyságnövelő intézkedésektől egy átfogó vállalatirányítási rendszerhez

Audi Termelési Rendszer (APS) Út elszigetelt hatékonyságnövelő intézkedésektől egy átfogó vállalatirányítási rendszerhez Audi Termelési Rendszer (APS) Út elszigetelt hatékonyságnövelő intézkedésektől egy átfogó vállalatirányítási rendszerhez Napi Gazdaság Hatékonyságfejlesztési Koferencia 2009.06.18 Budapest Gerbeaud-Ház

Részletesebben

14.15.-15:00 dr. Mészáros Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem rektora: Miből induljon ki a stratégiai gondolkodás?

14.15.-15:00 dr. Mészáros Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem rektora: Miből induljon ki a stratégiai gondolkodás? Program 14.00-14.15 Megnyitó 14.15.-15:00 dr. Mészáros Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem rektora: Miből induljon ki a stratégiai gondolkodás? 15:00-15.30 Komócsin Laura International Coach Federation Magyar

Részletesebben

Főbb szolgáltatásaink

Főbb szolgáltatásaink Cégbemutató 2007. Főbb szolgáltatásaink Stratégiai tanácsadás Folyamatmenedzsment tanácsadás (BPM, BPR) Lean Menedzsment és KAIZEN tanácsadás TQM rendszerek kialakítása, EFQM modell Minőségmenedzsment

Részletesebben

Képzés > Hatékonyság > Versenyelőny!

Képzés > Hatékonyság > Versenyelőny! Képzés > Hatékonyság > Versenyelőny! Avagy mit, hogyan és miből képezzünk, hogy a 21. század kihívásai közepette is megőrizzük versenyképességünket A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak- és Felnőttképzési Igazgatósága

Részletesebben

3 + 1 SZEMPONT. gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal

3 + 1 SZEMPONT. gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal 24 SÁNDOR Jenő 3 + 1 SZEMPONT A COACH-KÉPZÉS KIVÁLASZTÁSÁHOZ Először is lépjünk egyet hátra: mi a coaching? E gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal foglalkozna, világos

Részletesebben

HR Business Partner kutatás 3. szekció: Az Ulrich modell értékajánlata és hazai megvalósítási gyakorlatok

HR Business Partner kutatás 3. szekció: Az Ulrich modell értékajánlata és hazai megvalósítási gyakorlatok HR Business Partner kutatás 3. szekció: Az Ulrich modell értékajánlata és hazai megvalósítási gyakorlatok Széni Zoltán - EY (Ernst & Young), Europe, Middle East, India and Africa (EMEIA) HR Igazgató Farkas

Részletesebben

Érzésektől a mérésekig Evolúció egy magyarországi tradicionális nagyvállalatnál. Péczely Csaba A.A. Stádium Kft.

Érzésektől a mérésekig Evolúció egy magyarországi tradicionális nagyvállalatnál. Péczely Csaba A.A. Stádium Kft. Érzésektől a mérésekig Evolúció egy magyarországi tradicionális nagyvállalatnál Péczely Csaba A.A. Stádium Kft. Bemutatkozás A.A. Stádium Kft. 1984 alapítva műszaki diagnosztika 1996 termelékenység-fejlesztés

Részletesebben

A PÁPAI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETFEJLESZTÉSE (ÁROP-1.A.2/A-2008-0050)

A PÁPAI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETFEJLESZTÉSE (ÁROP-1.A.2/A-2008-0050) A PÁPAI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETFEJLESZTÉSE (ÁROP-1.A.2/A-2008-0050) I. A pályázat keretében megvalósuló képzések Döntéshozatal Célja: a résztvevők megismerik és gyakorolják a hatékony, önérvényesítő

Részletesebben

A SPORTISKOLAI PROGRAM MONITORINGJA ÉS A SZAKÉRTŐI MUNKA LEHMANN LÁSZLÓ

A SPORTISKOLAI PROGRAM MONITORINGJA ÉS A SZAKÉRTŐI MUNKA LEHMANN LÁSZLÓ A SPORTISKOLAI PROGRAM MONITORINGJA ÉS A SZAKÉRTŐI MUNKA LEHMANN LÁSZLÓ Módszerek A sportiskolai rendszer témafeldolgozása és kutatása során két fő módszert alkalmaztunk: az egyik a dokumentumelemzés,

Részletesebben

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások.

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások. CÉGBEMUTATÓ Emberközpontú üzleti megoldások. A Viapan Group tíz üzletágával Magyarország meghatározó humánerőforrás-szolgáltatója. Cégcsoportunk komplex és egyedülállóan innovatív szolgáltatás nyújt, amelynek

Részletesebben

VEZETŐI KOMPETENCIÁK ÉS SZERVEZETFEJLESZTÉS

VEZETŐI KOMPETENCIÁK ÉS SZERVEZETFEJLESZTÉS VEZETŐI KOMPETENCIÁK ÉS SZERVEZETFEJLESZTÉS A KÉPZÉSRŐL A logisztikában dolgozó középvezetők és specialisták számára kínálunk tréninget, melynek segítségével a vállalat vezetői és szervezeti színvonalát

Részletesebben

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó Küldetés Célunk, hogy támogatást nyújtsunk olyan külföldi és magyar vállalatok számára, akik Magyarországon, főként a Dél-dunántúli régióban tervezik letelepedésüket, bővülésüket. Feladatunk, hogy gazdaságossági

Részletesebben

Rendszerszemlélet let az informáci. cióbiztonsági rendszer bevezetésekor. Dr. Horváth Zsolt INFOBIZ Kft. www.infobiz.hu

Rendszerszemlélet let az informáci. cióbiztonsági rendszer bevezetésekor. Dr. Horváth Zsolt INFOBIZ Kft. www.infobiz.hu Rendszerszemlélet let az informáci cióbiztonsági rendszer bevezetésekor Dr. Horváth Zsolt INFOBIZ Kft. www.infobiz.hu Informáci cióbiztonsági irány nyítási rendszer (IBIR) részeir Információs vagyon fenyegetettségeinek

Részletesebben

VEZETÉSI TANÁCSADÓ ÉS RENDSZERFEJLESZTŐ KFT. 285.000Ft+ÁFA Hotel Mediterrán 2015. Szeptember 07. 210.000Ft+ÁFA Hotel Mediterrán 2015.

VEZETÉSI TANÁCSADÓ ÉS RENDSZERFEJLESZTŐ KFT. 285.000Ft+ÁFA Hotel Mediterrán 2015. Szeptember 07. 210.000Ft+ÁFA Hotel Mediterrán 2015. = VEZETÉSI TANÁCSADÓ ÉS Kvalikon tréning kalendárium 2015. II. félévre Tisztelt Partnerünk! Szeretném tájékoztatni a Kvalikon Kft. 2015. II. félévére meghirdetett programjairól. A képzést sikeresen elvégző

Részletesebben

LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK

LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK BEMUTATKOZÁS Iparágtól függetlenül három egymással szorosan összefüggő terület játszik komoly szerepet a vállalatok sikerességében:az

Részletesebben

The Leader for Exceptional Client Service SZERVEZETFEJLESZTÉS. Less Myths more Practice

The Leader for Exceptional Client Service SZERVEZETFEJLESZTÉS. Less Myths more Practice The Leader for Exceptional Client Service SZERVEZETFEJLESZTÉS Less Myths more Practice A BDO VILÁGSZERTE A BDO a világ ötödik legnagyobb könyvelő, könyvvizsgáló, profeszszionális tanácsadó hálózata. A

Részletesebben

TOGAF elemei a gyakorlatban

TOGAF elemei a gyakorlatban TOGAF elemei a gyakorlatban Vinczellér Gábor 2009.06.0406 04 8 éves szakmai tapasztalat Bemutatkozás IT Support, Programozó, jelenleg Projektvezető, Termékfejlesztési Üzletág Vezető Tanácsadási és Szoftverfejlesztési

Részletesebben

Nyílt Vezetőképző, tájékoztató 2012. február szeptember

Nyílt Vezetőképző, tájékoztató 2012. február szeptember , tájékoztató 2012. február szeptember Tartalom A program célja 3 A program felépítése 3 Technikai információk 5 Trénereink 6 2 Mindenkinek szüksége van sikerélményre is, hiszen éppen ez lendít át a bizonytalanságon,

Részletesebben

A személyes siker tényezői az amerkai vállalati kultúrában az NI példája alapján

A személyes siker tényezői az amerkai vállalati kultúrában az NI példája alapján A személyes siker tényezői az amerkai vállalati kultúrában az NI példája alapján Pajor Ferenc National Instruments Hungary Értelmezés. A számítástechnikai vállalatok, egységek, osztályok sikeres működése

Részletesebben

NYÍLT KÉPZÉS. Élményalapú fejlesztés nyomozó és riporter közreműködésével. KEVESEKBŐL A JÓKAT Toborzás-kiválasztás folyamatfejlesztés

NYÍLT KÉPZÉS. Élményalapú fejlesztés nyomozó és riporter közreműködésével. KEVESEKBŐL A JÓKAT Toborzás-kiválasztás folyamatfejlesztés NYÍLT KÉPZÉS Élményalapú fejlesztés nyomozó és riporter közreműködésével. KEVESEKBŐL A JÓKAT Toborzás-kiválasztás folyamatfejlesztés MIÉRT? A program résztvevői számára nyilvánvalóvá válnak a toborzás

Részletesebben

Megőrzi, ami jó. A vállalati kultúra szerepe a munkaerő megtartásában

Megőrzi, ami jó. A vállalati kultúra szerepe a munkaerő megtartásában Megőrzi, ami jó A vállalati kultúra szerepe a munkaerő megtartásában Az összefoglaló célja Komplex vállalati dolgozói program bemutatása Mint a vállalati kultúra szerves eleme Az érdeklődés felkeltése

Részletesebben

Néhány gondolat a projekt menedzsment kommunikációjához

Néhány gondolat a projekt menedzsment kommunikációjához Néhány gondolat a projekt menedzsment kommunikációjához avagy amiről a módszertanok nem írnak dr. Prónay Gábor 6. Távközlési és Informatikai Projekt Menedzsment Fórum 2003. április 10. AZ ELŐADÁS CÉLJA

Részletesebben

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés április 18, 2011 Végezte Innermetrix Hungary Copyright Innermetrix, Inc. 2008 1 IMX Szervezeti Egészség Felmérés Üdvözöljük az Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérésén!

Részletesebben

Fejlesztéspolitika az egészségügyben

Fejlesztéspolitika az egészségügyben Fejlesztéspolitika az egészségügyben EUREGIO III PROJECT MASTER CLASS PROGRAM 2009. szeptember 2. Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) 2007-2013(15) - ~1,8 milliárd euró TÁMOP: 253 millió euró TIOP:

Részletesebben

Szervezeti magatartás I december 03.

Szervezeti magatartás I december 03. Szervezeti magatartás I. 2007. december 03. Szervezeti változások, változásmenedzsment Szervezeti változás Fogalma: A SZERVEZETEK LÉNYEGES JELLEMZŐIBEN BEKÖVETKEZŐ VÁLTOZÁS Kiváltó tényezők: MUNKAERŐ TECHNOLÓGIA

Részletesebben

Az új szabványok támogató szerepe a működési kiválóság gyakorlatára

Az új szabványok támogató szerepe a működési kiválóság gyakorlatára Az új szabványok támogató szerepe a működési kiválóság gyakorlatára Az út amin jár(hat)unk. Nagy István gyártási osztályvezető, MIR megbízott Vasúti Berendezések Kft. A hazai kötöttpályás közlekedés első

Részletesebben

ÁROP-1.A.7-2013 Szervezetfejlesztés a Veszprém Megyei Kormányhivatal számára

ÁROP-1.A.7-2013 Szervezetfejlesztés a Veszprém Megyei Kormányhivatal számára ÁROP-1.A.7-2013 Szervezetfejlesztés a Veszprém Megyei Kormányhivatal számára FLOW és FOLYAMAT vagy FOLYAMAT és FLOW ( kihívások és lehetőségek a közszolgáltatásban dolgozó vezetők előtt ) Orosz Lajos NKE

Részletesebben

Szemléletváltás. új kompetencia követelmények a HR munkában. Dr. Gyökér Irén

Szemléletváltás. új kompetencia követelmények a HR munkában. Dr. Gyökér Irén Szemléletváltás új kompetencia követelmények a HR munkában Dr. Gyökér Irén 2 Milyennek kell lennie, mit kell tudnia, és tennie a HR szakembereknek, hogy személyes hatékonyságukat nagyra értékeljék? Hogyan

Részletesebben

Szervezeti működésfejlesztés komplexitása CMC minősítő előadás

Szervezeti működésfejlesztés komplexitása CMC minősítő előadás Szervezeti működésfejlesztés komplexitása CMC minősítő előadás Sarlósi Tibor 2012. február 28. Érintett területek 1 Diagnózis 2 Stratégiamenedzsment 3 Folyamatmenedzsment 4 Projektmenedzsment 6 rendszerek

Részletesebben

Pályázattal támogatott Egészségesen karcsú Lean menedzsment rendszerek

Pályázattal támogatott Egészségesen karcsú Lean menedzsment rendszerek VII. Országos Tanácsadói Konferencia Innováció növekedés - fenntarthatóság Pályázattal támogatott Egészségesen karcsú Lean menedzsment rendszerek Toldi Sándor ügyvezető igazgató, Pannon-Quality Menedzsment

Részletesebben

Miért válaszd az E-business menedzsment szakirányt?

Miért válaszd az E-business menedzsment szakirányt? Miért válaszd az E-business menedzsment szakirányt? Az e-business menedzsment több, mint egy újabb oktatás az elektronikus kereskedelemr l. Ha meg akarunk felelni az elektronikus üzletvitel kihívásainak,

Részletesebben

Folyamatmenedzsment módszerek a projekt menedzsment eszköztárában

Folyamatmenedzsment módszerek a projekt menedzsment eszköztárában Folyamatmenedzsment módszerek a projekt menedzsment eszköztárában Kisbej András vezető tanácsadó 2007. április 5. Projektszerű működés és a funkcionális szervezeti működés szabályozása nem egyen szilárdságú

Részletesebben

Coaching a szervezetben

Coaching a szervezetben Coaching a szervezetben 2017.03.08 A Legacyról Jövőbiztos szervezeteket építünk Az ember, a struktúra, a folyamatok és a technológia dinamikus egyensúlya Hatással vagyunk a szakmánkra ICF kompetenciákra

Részletesebben

Navigációs megoldások. www.newscoaching.hu

Navigációs megoldások. www.newscoaching.hu Navigációs megoldások www.newscoaching.hu Kik vagyunk? A modellt 2001 óta fejlesztjük sikeresen világszerte. A Coaching & Training Ltd. 2006-ban alakult, székhelye Lausanne-ban (Svájc) van és kirendeltségei

Részletesebben

Stratégiai alapú, integrált emberi erőforrás gazdálkodás bevezetésének lehetősége a közszolgálatban

Stratégiai alapú, integrált emberi erőforrás gazdálkodás bevezetésének lehetősége a közszolgálatban Stratégiai alapú, integrált emberi erőforrás gazdálkodás bevezetésének lehetősége a közszolgálatban Dr. Szakács Gábor egyetemi docens, kutatócsoport vezető Nemzeti Közszolgálati Egyetem Innováció Növekedés

Részletesebben

Mátészalka Város Polgármesteri Hivatal Szervezetfejlesztése /ÁROP-1.A.2/A-2008-0084. sz./

Mátészalka Város Polgármesteri Hivatal Szervezetfejlesztése /ÁROP-1.A.2/A-2008-0084. sz./ Mátészalka Város Polgármesteri Hivatal Szervezetfejlesztése /ÁROP-1.A.2/A-2008-0084. sz./ Kivonat a Corporate Values Szervezetfejlesztési és Vezetési Tanácsadó Kft. Stratégiai műhelymunkáról szóló visszajelző

Részletesebben

SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA

SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA Rendszerszintű megközelítés (Keretrendszer) Tradíciók Értékek Normák Jó gyakorlatok Közös célok Következetesség Döntések tények és érvek alapján!!idő!! MIR Eszköz

Részletesebben

NYÍLT KÉPZÉS. Élményalapú fejlesztés nyomozó és riporter közreműködésével. KEVESEKBŐL A JÓKAT Toborzás-kiválasztás folyamatfejlesztés

NYÍLT KÉPZÉS. Élményalapú fejlesztés nyomozó és riporter közreműködésével. KEVESEKBŐL A JÓKAT Toborzás-kiválasztás folyamatfejlesztés NYÍLT KÉPZÉS Élményalapú fejlesztés nyomozó és riporter közreműködésével. KEVESEKBŐL A JÓKAT Toborzás-kiválasztás folyamatfejlesztés SZERETNE TÖBBET LÁTNI? MIÉRT? A program résztvevői átértékelhetik a

Részletesebben

Képzési tartalmak fejlesztése felhasználói igények alapján Közszolgálati humán szervező szakirányú továbbképzési szak

Képzési tartalmak fejlesztése felhasználói igények alapján Közszolgálati humán szervező szakirányú továbbképzési szak Emberi erőforrás gazdálkodás és közszolgálati életpálya Új Közszolgálati Életpálya ÁROP-2.2.17-2012-2013-0001 Képzési tartalmak fejlesztése felhasználói igények alapján Közszolgálati humán szervező szakirányú

Részletesebben

Alkalmazkodjunk együtt a digitális változásokhoz! Mizsei Szabolcs XAPT digitális tanszformációs tanácsadó

Alkalmazkodjunk együtt a digitális változásokhoz! Mizsei Szabolcs XAPT digitális tanszformációs tanácsadó Alkalmazkodjunk együtt a digitális változásokhoz! Mizsei Szabolcs XAPT digitális tanszformációs tanácsadó Mi is az a digitális kihívás? Vezetői gyakorlat kihívásai Marketing, termék- és szervezet-fejlesztés

Részletesebben

1991 Egyetemi doktori fokozat Agrártudományi Egyetem Keszthely. 1982 Okleveles agrármérnök Agrártudományi Egyetem Keszthely

1991 Egyetemi doktori fokozat Agrártudományi Egyetem Keszthely. 1982 Okleveles agrármérnök Agrártudományi Egyetem Keszthely BOGNÁR NÁNDOR KIEMELT SZAKTERÜLET Vezetői tréningek (együttműködés, vezetői szerepek, stb.) Coaching/szupervíziós megközelítésű fejlesztési folyamatok munkahelyi teameknek Szupervízió / üzleti szupervízió

Részletesebben

Információbiztonság irányítása

Információbiztonság irányítása Információbiztonság irányítása Felső vezetői felelősség MKT szakosztályi előadás 2013.02.22 BGF Horváth Gergely Krisztián, CISA CISM gerhorvath@gmail.com Találós kérdés! Miért van fék az autókon? Biztonság

Részletesebben

I n n o v a t í v t r é n i n g e k mellékhatások nélkül

I n n o v a t í v t r é n i n g e k mellékhatások nélkül I n n o v a t í v t r é n i n g e k mellékhatások nélkül Miben más a GDP? >> cégre, szakterületre, csapatra, egyénre szabott tréningek a valós fejlődésért Mit nyújt a GDP Önnek? >> komplex fejlesztési

Részletesebben

Vállalati tanácsadás támogatása KKV-k számára

Vállalati tanácsadás támogatása KKV-k számára VÁLLALATI TANÁCSADÁS TÁMOGATÁSA KKV-K SZÁMÁRA 2013 Vállalati tanácsadás támogatása KKV-k számára I. Pályázók köre Gazdasági társaságok Szövetkezetek Egyéni vállalkozók Egyéni cégek Non-profit gazdasági

Részletesebben

MUNKATÁRSI TELJESÍTMÉNY MENEDZSMENT A LOGISZTIKÁBAN

MUNKATÁRSI TELJESÍTMÉNY MENEDZSMENT A LOGISZTIKÁBAN MUNKATÁRSI TELJESÍTMÉNY MENEDZSMENT A LOGISZTIKÁBAN A PROGRAMRÓL Napjainkban a logisztikai területeken vezetői pozíciót betöltőkre egyre több nem kizárólagos szakmai feladat is hárul, melynek részét képezi

Részletesebben

NYÍLT KÉPZÉS. Élményalapú fejlesztés nyomozó és riporter közreműködésével. JÓKBÓL A KIVÁLÓT Interjúztatás fejlesztés

NYÍLT KÉPZÉS. Élményalapú fejlesztés nyomozó és riporter közreműködésével. JÓKBÓL A KIVÁLÓT Interjúztatás fejlesztés NYÍLT KÉPZÉS Élményalapú fejlesztés nyomozó és riporter közreműködésével. JÓKBÓL A KIVÁLÓT Interjúztatás fejlesztés SZERETNE MIÉRT? A program résztvevői átértékelhetik az interjú lépéseinek jelentőségét,

Részletesebben

HR Business Partner kutatás

HR Business Partner kutatás HR Business Partner kutatás HR az üzletben, üzlet a HR-ben: miként töltheti be a HRBP stratégiai üzleti szerepét Czeller István Geológiai modellfejlesztés vezető, MOL Csoport Varjasi Gábor Kutatásfejlesztés

Részletesebben

KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK Keresztény értékrendű vezetés szakirányú továbbképzési szak

KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK Keresztény értékrendű vezetés szakirányú továbbképzési szak KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK Keresztény értékrendű vezetés szakirányú továbbképzési szak 1. A szakirányú továbbképzési szak megnevezése: Keresztény értékrendű vezetés szakirányú továbbképzési szak

Részletesebben

Menedzsment paradigmák és a virtuális vállalat. Virtuális vállalat 2012/13 1. félév 6. Előadás Dr. Kulcsár Gyula

Menedzsment paradigmák és a virtuális vállalat. Virtuális vállalat 2012/13 1. félév 6. Előadás Dr. Kulcsár Gyula Menedzsment paradigmák és a virtuális vállalat Virtuális vállalat 2012/13 1. félév 6. Előadás Dr. Kulcsár Gyula Rendszer (System) Elem, kölcsönhatás, struktúra, határ, jel, állapot, folyamat, modell. Rendszer

Részletesebben

MENEDZSMENT ALAPJAI Bevezetés

MENEDZSMENT ALAPJAI Bevezetés MENEDZSMENT ALAPJAI Bevezetés Dr. Gyökér Irén egyetemi docens 2012 ősz Jegyzetek, diasorok - ÜTI honlap http://www.uti.bme.hu/cgibin/hallgato/tantargyak.cgi?detail=true&tantargy_id=15035 Folyamatos számonkérés:

Részletesebben

A mentorpedagógus képzés átdolgozása, tanulási eredmény alapú képzésfejlesztés

A mentorpedagógus képzés átdolgozása, tanulási eredmény alapú képzésfejlesztés FÉLÚTON... SZAKMAI KONFERENCIA Szeged, 2014. december 16. A mentorpedagógus képzés átdolgozása, tanulási eredmény alapú képzésfejlesztés Dina Miletta SZTE JGYPK egyetemi tanársegéd KÖVI oktató, tréner

Részletesebben

Auditor képzések. IRCA Minőségirányítási auditor / vezető auditor tréning (A 17217) (Feltétel: ISO 9001 szabványismeret, gyakorlat)

Auditor képzések. IRCA Minőségirányítási auditor / vezető auditor tréning (A 17217) (Feltétel: ISO 9001 szabványismeret, gyakorlat) Auditor képzések Időpont Vizsgaidőpont Tanfolyami díj IRCA Minőségirányítási auditor / vezető auditor tréning (A 17217) (Feltétel: ISO 9001 szabványismeret, gyakorlat) IRCA Információbiztonsági auditor

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A Hotel Boscolóbantartott DEVELOR rendezvényről

ÖSSZEFOGLALÓ A Hotel Boscolóbantartott DEVELOR rendezvényről AZ ÜGYFÉLÉLMÉNY SZEREPE AZ AUTÓKERESKEDELEMBEN ÖSSZEFOGLALÓ A Hotel Boscolóbantartott DEVELOR rendezvényről KIHÍVÁS #1 JELENTŐS VÁLTOZÁS A VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOKBAN! 7,8 1,3 83% NISSAN EUROPE STUDY 2013, WWW.MASHABLE.COM

Részletesebben

IPAR 4.0 MINTAGYÁR PROJEKT GINOP

IPAR 4.0 MINTAGYÁR PROJEKT GINOP IPAR 4.0 MINTAGYÁR PROJEKT GINOP 1.1.3-16 GINOP 1.1.3 MINTAGYÁR PROJEKT GINOP 1.1.3 MINTAGYÁR KIEMELT PROJEKT Cél: Hazai termelő KKV-k felkészítése az Ipar 4.0 kihívásaira Projekt kód és név: GINOP 1.1.3-16-2017-0001

Részletesebben

Az 50001-es szabvánnyal, illetve a törvényi elvárásokkal kapcsolatos felmérési, tervezési tevékenység

Az 50001-es szabvánnyal, illetve a törvényi elvárásokkal kapcsolatos felmérési, tervezési tevékenység Az 50001-es szabvánnyal, illetve a törvényi elvárásokkal kapcsolatos felmérési, tervezési tevékenység Qualidat Kft. Együttműködésben az ÉMI TÜV SÜD-del Tartalomjegyzék Bevezetés A feladatok Projektmenedzsment

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM. 1. A képzési program

KÉPZÉSI PROGRAM. 1. A képzési program A helyzetfiiggő és hatékonyan szervező vezető vezetői készségfejlesztés KÉPZÉSI PROGRAM 1. A képzési program 1,1. Képzés megnevezése A helyzetfuggő és hatékonyan szervező vezető vezetői készségfejlesztés

Részletesebben

Élelmiszer-stratégia 2014-2020. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

Élelmiszer-stratégia 2014-2020. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Élelmiszer-stratégia 2014-2020. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály A hazai élelmiszer-feldolgozás jelentősége Miért stratégiai ágazat a magyar élelmiszer-feldolgozás? A lakosság

Részletesebben

Változásmenedzsment.

Változásmenedzsment. Változásmenedzsment. A változásmenedzsment a változások kezelésére használt folyamatok, eszközök és technikák összessége, annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érhessük el. Felhasznált eredmények,

Részletesebben

A NESsT küldetése és tevékenységei

A NESsT küldetése és tevékenységei A NESsT küldetése és tevékenységei A NESsT a feltörekvő piacgazdaságok legégetőbb társadalmi problémáira nyújt megoldást fenntartható társadalmi vállalkozások támogatása és fejlesztése révén. NESsT Portfolio

Részletesebben

Mikor választunk belső és mikor külső tréninget? Külső tréning választás főbb kritériumai. Kovács Krisztina HR igazgató

Mikor választunk belső és mikor külső tréninget? Külső tréning választás főbb kritériumai. Kovács Krisztina HR igazgató Mikor választunk belső és mikor külső tréninget? Külső tréning választás főbb kritériumai Kovács Krisztina HR igazgató Niccolò Machiavelli a cél szentesíti az eszközt 2 Tartalom 1. Magamról és HP Magyarország

Részletesebben

Agilis vezető, eredményes csapat. 2015. április 16.

Agilis vezető, eredményes csapat. 2015. április 16. MEGHÍVÓ LEAN Office Konferencia Agilis vezető, eredményes csapat 2015. április 16. MEGHÍVÓ Vezetőként az a legfőbb dolgom, hogy a csapatban mindenkit jobbá tegyek. (Kemény Dénes) A vállalat, akár az emberi

Részletesebben

Milyen sikeres controlling módszerek választhatók válság/változás idején?

Milyen sikeres controlling módszerek választhatók válság/változás idején? Management & Controlling-Service Vezetési Tanácsadó Kft. Milyen sikeres controlling módszerek választhatók válság/változás idején? Magyar Controlling Egyesület Prezentáció Budapest, 2009. április 22. MCS

Részletesebben

HTE képzési portfolió kialakítása. Előzetes megvalósíthatósági projekt november

HTE képzési portfolió kialakítása. Előzetes megvalósíthatósági projekt november HTE képzési portfolió kialakítása Előzetes megvalósíthatósági projekt 2017. november HTE képzési portfolió víziója A tudásalapú társadalom támogatása az IKT technológiához kapcsolódóan. A HTE legyen a

Részletesebben

Bemutatkozás. icons-hungary Kft.

Bemutatkozás. icons-hungary Kft. Bemutatkozás icons-hungary Kft. 2017 Tevékenységünk KIVÁLASZTÁS TANÁCSADÁS MÉRÉS icons E-LEARNING TRÉNING COACHING Miért az icons? Probléma- és Ügyfélérzékenység Adott felkérésre adekvát és gyakorlatban

Részletesebben

ÉRTÉKESÍTÉSI FOLYAMATOK FEJLESZTÉSE KONCEPCIONÁLIS MEGKÖZELÍTÉS GALAMB ANDRÁS ÉRTÉKESÍTÉSI TRÉNER, COACH SALES MENTOR

ÉRTÉKESÍTÉSI FOLYAMATOK FEJLESZTÉSE KONCEPCIONÁLIS MEGKÖZELÍTÉS GALAMB ANDRÁS ÉRTÉKESÍTÉSI TRÉNER, COACH SALES MENTOR ÉRTÉKESÍTÉSI FOLYAMATOK FEJLESZTÉSE KONCEPCIONÁLIS MEGKÖZELÍTÉS GALAMB ANDRÁS ÉRTÉKESÍTÉSI TRÉNER, COACH SALES MENTOR Melyik tréningcéget válasszam? Avagy mi a helyes koncepcionális megközelítés egy fejlesztésnél?!

Részletesebben

Gondolatok a PM módszertan korlátairól, lehetőségeiről amit a felsővezetőknek tudniuk kell! dr. Prónay Gábor

Gondolatok a PM módszertan korlátairól, lehetőségeiről amit a felsővezetőknek tudniuk kell! dr. Prónay Gábor Gondolatok a PM módszertan korlátairól, lehetőségeiről amit a felsővezetőknek tudniuk kell! dr. Prónay Gábor 5. Távközlési és Informatikai Projekt Menedzsment Fórum 2002. április 18. AZ ELŐADÁS CÉLJA néhány

Részletesebben

Bartimex Kft. Cégbemutató

Bartimex Kft. Cégbemutató Bartimex Kft. Cégbemutató A Bartimex Kft. magyar magánszemélyek tulajdonában álló, bankkártya és informatikai területen tevékenykedő, tanácsadó vállalkozás. Szakértőként elsősorban az üzleti és technológia

Részletesebben

Rejtett tartalékok vagy kidobott pénz?

Rejtett tartalékok vagy kidobott pénz? Rejtett tartalékok vagy kidobott pénz? Vezetői kompetenciafejlesztés lehetőségei az egészségügyben A KONETT Team komplex vezetőfejlesztési modelljének bemutatása Előadó: Salamon Hugó, KONETT Team vezető

Részletesebben

Társasági képzések az üzleti stratégia szolgálatában

Társasági képzések az üzleti stratégia szolgálatában Társasági képzések az üzleti stratégia szolgálatában Budapest, 2010. március 25. PSZE HR Szakmai nap Előadó: Kalocsai Katalin Oktatási Központ Alapok A humán n tőke t elemei képzettség végzett munkával

Részletesebben

A szervezeti innováció alapjai. EPCOS Kft. A TDK Group Company SZ BA FC Szombathely, Hungary December, 2014

A szervezeti innováció alapjai. EPCOS Kft. A TDK Group Company SZ BA FC Szombathely, Hungary December, 2014 A szervezeti innováció alapjai EPCOS Kft. SZ BA FC Szombathely, Hungary December, 2014 Világpiaci szinten vezető elektronikai vállalat Alapítás éve, székhelye: 1935. Tokió Tokyo Denki Kagaku TDK Létszám:

Részletesebben

ISO 9001 kockázat értékelés és integrált irányítási rendszerek

ISO 9001 kockázat értékelés és integrált irányítási rendszerek BUSINESS ASSURANCE ISO 9001 kockázat értékelés és integrált irányítási rendszerek XXII. Nemzeti Minőségügyi Konferencia jzr SAFER, SMARTER, GREENER DNV GL A jövőre összpontosít A holnap sikeres vállalkozásai

Részletesebben

TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0019

TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0019 Társadalmi Megújulás Operatív Program Hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés a felsőoktatásban pályázat Kódszám: TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0019 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai

Részletesebben

innovációra és nemzetközi együttműködések

innovációra és nemzetközi együttműködések Tények és adatok Alapítás 1993 Tulajdonosok 100%-ban magyar tulajdonosi kör Éves forgalom 300 millió Forint C é g p r o fi l A 1993-ban alapított vállalkozás, fő profilja üzleti informatikai megoldások

Részletesebben

Auditor képzések. Időtartam díj. Vizsga. Képzés megnevezése. szept szept. 28.

Auditor képzések. Időtartam díj. Vizsga. Képzés megnevezése. szept szept. 28. Auditor képzések Képzés megnevezése Időtartam Időpont Vizsgaidőpont Tanfolyami díj Vizsga díj IRCA Minőségirányítási tréning (A 17217) (Feltétel: ISO 9001 nov. 12-16. nov. 16. dec. 10-14. dec. 14. IRCA

Részletesebben

COMINN Innovációs Kompetencia a fémipari szektorban TANULÁSI KIMENET DEFINÍCIÓ

COMINN Innovációs Kompetencia a fémipari szektorban TANULÁSI KIMENET DEFINÍCIÓ COMINN Innovációs Kompetencia a fémipari szektorban TANULÁSI KIMENET DEFINÍCIÓ Ország: Portugália Vállalat: Inovafor Képesítés Az innováció fejlesztői és elősegítői a fémipari KKV-k munkacsoportjaiban

Részletesebben

Szervezetfejlesztés Nagykőrös Város Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0035 számú pályázat alapján

Szervezetfejlesztés Nagykőrös Város Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0035 számú pályázat alapján Szervezetfejlesztés Nagykőrös Város Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0035 számú pályázat alapján ÁROP 2007-3.A.1. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése a Közép-magyarországi régióban című

Részletesebben

TPM egy kicsit másképp Szollár Lajos, TPM Koordinátor

TPM egy kicsit másképp Szollár Lajos, TPM Koordinátor TPM egy kicsit másképp Szollár Lajos, TPM Koordinátor 2013.06.18 A TPM A TPM a Total Productive Maintenance kifejezés rövidítése, azaz a teljes, a gyártásba integrált karbantartást jelenti. A TPM egy állandó

Részletesebben

Smart City Tudásbázis

Smart City Tudásbázis Smart City Tudásbázis Projektpartner: Vezető partner és további projektpartnerek: TINA VIENNA (Vezető partner) Esetleg Bécs város kollégái és üzlettársai a kiválasztott tématerületeken Potenciális projektpartnerek

Részletesebben

S atisztika 1. előadás

S atisztika 1. előadás Statisztika 1. előadás A kutatás hatlépcsős folyamata 1. lépés: Problémameghatározás 2. lépés: A probléma megközelítésének kidolgozása 3. lépés: A kutatási terv meghatározása 4. lépés: Terepmunka vagy

Részletesebben

Hogyan valósítható meg mindez a közszférában?

Hogyan valósítható meg mindez a közszférában? Lifegarden Alkossunk egy olyan munkahelyi világot, amihez az emberek tartozni akarnak Hogyan valósítható meg mindez a közszférában? A XXI. Század: munkahelyi légkör Stressz, kiégés, teljesítményproblémák,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ PSIDIUM AKKREDITÁCIÓS KÉPZÉS PSIDIUM RENDSZERISMERETI KÉPZÉS DÖNTÉSTÁMOGATÓ MÓDSZEREK A HUMÁNERŐFORRÁS MENEDZSMENTBEN

TÁJÉKOZTATÓ PSIDIUM AKKREDITÁCIÓS KÉPZÉS PSIDIUM RENDSZERISMERETI KÉPZÉS DÖNTÉSTÁMOGATÓ MÓDSZEREK A HUMÁNERŐFORRÁS MENEDZSMENTBEN PSIDIUM AKKREDITÁCIÓS KÉPZÉS TÁJÉKOZTATÓ PSIDIUM RENDSZERISMERETI KÉPZÉS DÖNTÉSTÁMOGATÓ MÓDSZEREK A HUMÁNERŐFORRÁS MENEDZSMENTBEN OBJEKTIVITÁS ÉS MÉRHETŐSÉG BEVEZETÉSE PAK TÁJÉKOZTATÓ Programjaink célja,

Részletesebben

Ügyfelünk a Grundfos. Központi raktár, egy helyre összpontosított erőforrások

Ügyfelünk a Grundfos. Központi raktár, egy helyre összpontosított erőforrások Ügyfelünk a Grundfos Központi raktár, egy helyre összpontosított erőforrások Összefoglalás A Grundfos globális viszonylatban vezető szerepet tölt be a szivattyúágazatban. A dán vállalat jelenléte Magyarországon

Részletesebben

FORRÁS MENEDZSMENT A MAGYAR POSTÁN AKTUALITÁSOK 2008.

FORRÁS MENEDZSMENT A MAGYAR POSTÁN AKTUALITÁSOK 2008. HUMÁN N ERİFORR FORRÁS MENEDZSMENT A MAGYAR POSTÁN AKTUALITÁSOK 2008. Elıadó: Kiss Erika Budapest, 2008. május 22. 1/15 A HR ÉS AZ ÜZLETI ELVÁRÁSOK A tökéletes vállalati együttmőködés megvalósítása = VERSENYKÉPESSÉG

Részletesebben

Szervezetfejlesztés megvalósítása Nagykáta Város Önkormányzati Hivatalában ÁROP-3.A

Szervezetfejlesztés megvalósítása Nagykáta Város Önkormányzati Hivatalában ÁROP-3.A Szervezetfejlesztés megvalósítása Nagykáta Város Önkormányzati Hivatalában ÁROP-3.A.2-2013-2013-0015 A projekt háttere, célja Mi keltette életre a projektet? Nagykáta Polgármesteri hivatalának működésében

Részletesebben

Klinikai audit-rendszer helye a szervezetek irányításában, stratégiájában és a menedzsmenti tevékenységekben

Klinikai audit-rendszer helye a szervezetek irányításában, stratégiájában és a menedzsmenti tevékenységekben TÁMOP-6.2.5.A-12/1-2012-0001 Egységes külső felülvizsgálati rendszer kialakítása a járó- és fekvőbeteg szakellátásban, valamint a gyógyszertári ellátásban Klinikai audit-rendszer helye a szervezetek irányításában,

Részletesebben

Magasan képzett erőforrások megtalálása, rendelkezére bocsátása és menedzsmentje európaszerte

Magasan képzett erőforrások megtalálása, rendelkezére bocsátása és menedzsmentje európaszerte Magasan képzett erőforrások megtalálása, rendelkezére bocsátása és menedzsmentje európaszerte AZ ÖN KIHÍVÁSA A munkaerőpiac mind az állandó mind a interim erőforrások keresletét tekintve ismét nagyon aktív

Részletesebben

A Mediaforce. A többit bízza ránk:

A Mediaforce. A többit bízza ránk: A Mediaforce Cégünk egyedi, testre szabott megoldásokat kínál vállalkozása fejlesztésére és marketingjének racionalizálására. A mindig túlterhelt vállalatvezetők válláról vesszük le a terhet integrált

Részletesebben

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ, PÁL ADRIENN

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ, PÁL ADRIENN SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ, PÁL ADRIENN SZEMÉLYES ADATOK Név: Pál Adrienn Születési idő: 1974.10.20. Állampolgárság: magyar ISKOLAI VÉGZETTSÉG, EGYÉB TANULMÁNYOK Mettől meddig (év) Végzettség / Intézmény megnevezése

Részletesebben

TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program

TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program Valódi partner, valódi megoldások. TUDATOS VEZETÉS VEZETŐFEJLESZTŐ PROGRAM 60 ÓRÁS COACHINGGAL KOMBINÁLT MODULÁRIS TRÉNINGSOROZAT A Tudatos Vezetés Program tréningsorozat

Részletesebben

Lean menedzsment és alkalmazása

Lean menedzsment és alkalmazása Lean menedzsment és alkalmazása Izgalmas és fárasztó időket élünk most. Az elmúlt néhány év változásai (mind technológiai, mind szabályozási téren) olyan mértékben érintették a hazai vállalatokat, hogy

Részletesebben

CÉGDIAGNOSZTIKA tanulmány Cégdiagnosztika tanulmány. innováció-menedzsment felmérés folyamata.

CÉGDIAGNOSZTIKA tanulmány Cégdiagnosztika tanulmány. innováció-menedzsment felmérés folyamata. CÉGDIAGNOSZTIKA tanulmány innovációmenedzsment IMP 3 rove innovációmenedzsment munkafolyamata 1. Felmérés, átvilágítás, kezdeti értékelés az AT Kearney ( és Fraunhofer inst. által kidolgozott EU standard

Részletesebben

SOA Start.... és összeáll, ami összetett

SOA Start.... és összeáll, ami összetett Start... és összeáll, ami összetett Start szolgáltatások A egy olyan IT-stratégia, mely a teljes vállalat mûködésére hatással van. A stratégia támogatására már több eszköz ESB, BPM, Registry is rendelkezésre

Részletesebben

Szolgáltatás tájékoztató 2018

Szolgáltatás tájékoztató 2018 Szolgáltatás tájékoztató 2018 Tanácsadás - Folyamatmenedzsment Folyamatmodellezés, elemzés és szimuláció Oktatás: elméleti tanfolyamok és szimulációs játékok A Defenders s.r.o. tanácsadási és tréning szolgáltatásai

Részletesebben

PROFESSZIONÁLIS OKTATÓI TEVÉKENYSÉG

PROFESSZIONÁLIS OKTATÓI TEVÉKENYSÉG PROFESSZIONÁLIS OKTATÓI TEVÉKENYSÉG KIVÁLÓSÁG PROFIL 2011. június A kiváló szervezetek elérik és fenntartják azt a teljesítményt, mely megfelel a partnereik elvárásainak. Ennek a célnak sikeres elérése

Részletesebben

Hozd ki belőle a legtöbbet fiatalok egyéni támogatása coaching technikával

Hozd ki belőle a legtöbbet fiatalok egyéni támogatása coaching technikával Hozd ki belőle a legtöbbet fiatalok egyéni támogatása coaching technikával Szuhai Nóra ügyvezető, coach, tréner mentor Legjobb vagyok Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. MUTASS UTAT! Európai hálózatok a

Részletesebben

INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR

INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR MIR a projektben 30 MB KÁLMÁN MIKLÓS ÉS RÁCZ JÓZSEF PROJEKTMENEDZSERI ÉS PROJEKTELLENŐRI FELADATOK 2017. 02. 24. MMK-Informatikai projektellenőr képzés 1 MIR Tartalom: 2-12

Részletesebben

PROJEKTMENEDZSERI ÉS PROJEKTELLENŐRI FELADATOK

PROJEKTMENEDZSERI ÉS PROJEKTELLENŐRI FELADATOK Adat és Információvédelmi Mesteriskola MIR a projektben 30 MB KÁLMÁN MIKLÓS ÉS RÁCZ JÓZSEF PROJEKTMENEDZSERI ÉS PROJEKTELLENŐRI FELADATOK 2018.10.19. Adat és Információvédelmi Mesteriskola 1 MIR Tartalom:

Részletesebben

MINTA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. FELMÉRÉS EREDMÉNYE

MINTA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. FELMÉRÉS EREDMÉNYE MINTA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. FELMÉRÉS EREDMÉNYE Jelen dokumentációban található bizalmas és szerzői jog által védett információk védelmében az anyag harmadik személy részére történő akár közvetlen

Részletesebben