Business Services ÁLTALÁNOS BEMUTATÁS PARTNER A SZERVEZETFELJESZTÉSBEN

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Business Services ÁLTALÁNOS BEMUTATÁS PARTNER A SZERVEZETFELJESZTÉSBEN"

Átírás

1 ÁLTALÁNOS BEMUTATÁS PARTNER A SZERVEZETFELJESZTÉSBEN

2 RÓLUNK Az Archamonde alapítói tíz éves, különböző nemzetközi szervezetfejlesztési és hatékonysági tanácsadó cégekben szerzett tapasztalataik és világban zajló, az életünk minden területét átfogó válság által kikényszerített paradigma váltás alapján jutottak arra a felismerésre, hogy teljes paradigmaváltás szükséges a komplex szervezetfejlesztés területén. Egyértelműen bebizonyosodott, hogy az életünket teljes egészében átható gazdasági, környezeti, pénzügyi, családi és egyéni válság nem más, mint a kapcsolataink válsága. Egymással való viszonyainkban jutottunk válságba. Ennek a hatása nem kerülhet el senkit. Időlegesen fel lehet lélegezni, tartósan azonban csak azok fognak megmenekülni, akik elfogadva a válság új értelmezését, átszervezik, újjáépítik egymással való kapcsolataikat. Az Archamonde tehát, egy olyan komplex szervezet fejlesztési programot kínál végrehajtásra, aminek az eredményeképpen kialakuló új szervezeti közeg, amely átveszi a régi, válság újratermelő vállalati kultúra helyét. Az újra fogalmazott emberi kapcsolat rendszer működtetése maga lesz az új szervezeti és vezetési rendszer. A kölcsönös felelőségi alapon működtetett vezetési rendszer eredményeit, a teljes szervezet teljesítményével lehet azonosítani, és mérni. Ilyen módon kialakul a közös valóság érzékelésnek egy új megközelítése. A vállalkozások "belső világa," így kerül harmóniába, a vállalkozásokat alkotó emberek "belső világával.

3 AZ ÖN ELKÉPZELÉSEI Minden vállalatot a tulajdonosa álmodja meg majd a vezetője valósítja meg az álmot, amit vezetőként a mindennapok realitásává tesz. Bemutatkozó anyagunk akkor volna igazán stílusos, ha ebben a bekezdésben üresen hagynánk egy oldalt. Mert ide kerülhetnének az Ön álmai, mégpedig azok az álmai, melyek során elképzeli, hogy miként valósítja meg, és miként teszi a hétköznapok realitásává azt a kívánt ideális állapotot, amiért Ön nap, mint nap dolgozik. Mik az Ön elképzelései? Hogyan szeretne dolgozni és élni?

4 MIT KÉRÜNK ÖNTŐL Nem elég álmodni, a körülményeket is alakítani kell. Egy víziót, egy álmot. Vagy akár többet. Konkrét elképzeléseket arra vonatkozóan, hogy milyen területeken szeretne eredményeket elérni. Konkrét elképzelést arra, hogy mit szeretne megváltoztatni. Elkötelezett hozzáállást, és változtatási szándékot. Őszinte és nyílt kommunikációt. Erőforrást. Bizalmat. MIT ADUNK CSERÉBE Annyit várj viszonzásul, amennyit Te magad adsz. Ne kevesebbet, és ne többet Professzionális szakértelmet. Átfogó helyzetanalízist. Implementációs tervet, javaslatot. Specializált szolgáltatási csomagot. Komplex és célirányos fejlesztést. A legújabb üzleti modellek implementációját. Naprakész termelési rendszer és folyamat optimalizálási megoldást Célirányos, a rendszerhez kapcsolódó humán képzést. Elkötelezettséget. Mérhetőséget, mérhető eredményeket. Viselkedésváltozást, delegált felelősségi hálót. Új vállalati kölcsönkapcsolati rendszert. Magasabb kollektív tudatosságot. Kontrollt, után követést.

5 A JÖVŐ VÁLLALATA A múltból tanuljunk, a jövőt pedig alakítsuk, mert csak rajtunk múlik Olyan vállalatok jövőbeni működését látjuk sikeresnek, amelyek átfogóan képesek átalakítani a szervezetet alkotó emberek kapcsolatait, és ezen új kölcsönkapcsolati rendszer segítségével eredményesen működtetik a kidolgozott, megfelelően alkalmazott menedzsment rendszer megoldásokat (LEAN, 6SIGMA, TPM, stb) biztosítva ezzel a valódi folyamatos fejlődést. Minden teljesítmény alapja, az emberi együttműködés minőségében rejlik. Amikor képesek vagyunk a maximális együttműködésre, és ezért merünk felelősséget is vállalni, a teljesítményünk elemi erővel megnő.

6 KOMPETENCIA TERÜLETÜNK Cégünk a vállalati kompetenciaterületek együtt kezelésének egyedülálló szakértője. Az Archamonde az "átfedési terület" szakértője, egyfajta szinergiát biztosít a négy megközelítés között. Módszerünk lényege, hogy a csak humán erőforrás fejlesztő tanácsadókkal szemben, tréningjeink, workshopjaink hasznosulását, eredményességét ügyfeleink operatív mutatószám rendszerén keresztül képesek vagyunk mérhetővé tenni - mivel értjük, az ilyen jellegű mutatószámrendszerek kialakítását és működtetését.

7 KÜLDETÉSÜNK Amennyiben mindent ugyanúgy gondolunk és teszünk, mint ahogyan azt eddig gondoltuk és tettük, akkor kikövezett utunk egy újabb válsághoz vezet minket. Építsünk egy új világot, mélyebb tudatossággal, összhangban a környezetünkkel. Cégünk megbízásai során komplex szervezetfejlesztési és szervezet hatékonysági program megvalósításán dolgozik, aminek az eredményeképpen kialakuló új szervezeti közeg egy valóban új világként működik, amely átveszi a régi, válság újratermelő vállalati kultúra helyét. Az újra fogalmazott emberi kapcsolati rendszer működtetése maga lesz az új szervezeti és vezetési rendszer. A kölcsönös felelőségi alapon működtetett vezetési rendszer eredményeit a teljes szervezet teljesítményével lehet azonosítani, és mérni. Ilyen módon kialakul a közös valóság érzékelésnek egy új megközelítése. A vállalkozások belső világa így kerül harmóniába a vállalkozásokat alkotó emberek belső világával. Mi olyan vállalatokban és szervezetekben hiszünk, amelyek képesek a kölcsönkapcsolati rendszereikkel egyezésben kiépíteni saját, belső világukat.

8 EMBERARCÚ LEAN Soha, egyetlen rendszer, gép, berendezés nem lesz képes pótolni az emberi tényezőt egy szervezet működtetésében. Emberarcú rendszerek bevezetését javasoljuk ilyen a EMBERARCÚ LEAN, vagy a Humanizált Rendszerek Vezetése, illetve az a vállalat kapcsolatrendszereit alapvetően meghatározó Kölcsönös Felelősségvállalás Rendszere amelyek új megoldásokat jelentenek a szervezet különböző vezetői rétegeinek valóság érzékelésében. Számos tanácsadó cég foglalkozik LEAN bevezetés támogatással, azonban az Archamonde egyedülálló módon vállalja a rendszer használatának mélységi implementációját, a használat mérését, és kiértékelését.

9 KOMPLEX INTEGRÁLT SZERVEZETFEJLESZTÉS A technológia, a gyártási rendszer, és mindezeket működtető emberek szinergiája nélkül nem beszélhetünk hatékony termelésről és működésről. A vállalatok döntő többsége, a szervezeten belüli problémákat a szervezet teljesítményének romlásán keresztül érzékeli, amire általában költségcsökkentéssel, esetleg konvencionális, néhány napos tréninggel próbálja meg orvosolni - természetesen eredménytelenül. A hagyományos humán tréningek hasznosulása rendkívül alacsony, és hatásuk a szervezeti teljesítményre a legtöbb esetben nem mérhető. Ami teljesen biztosan kijelenthető, hogy a szervezet eredményessége, és a szervezetet alkotó emberek egyéni, belső egyensúlya, egymástól való függésüknek a felismerése, és az erre alapozott kapcsolatrendszerük működtetése között szoros összefüggés van. A szervezetfejlesztés alapvetően a szervezetek működésének javításra irányuló tevékenység, az ezzel kapcsolatos technikákon elképzeléseken, irányzatokon alapul. Ennek tervszerűnek, és alapvetően felülről irányítottnak kell lennie, és természetesen a szervezet működési hatékonyságát, teljesítményét - és ezzel életképességét - kell növelnie. Komplex szervezetfejlesztési és szervezethatékonysági projektjeink megtérülési mutatói, a projekt befejezéséttől számított 12 hónapon belül 250%-350% között mozognak.

10 INTEGRÁL OKTATÁS Aki nem tudja tanítja, aki tudja csinálja. Nem működik ez a régi mondás. Csak az taníthatja, aki tudja is azt, hogy mit tanít A komplex szervezetfejlesztés és szervezethatékonyság növelés, alapvetően négy területre fókuszál: Az egyének fejlesztése. A vezetők és a vezetés fejlesztése. Szervezeten belüli és kívüli kapcsolatok. A szervezet egészének fejlesztése, és az alkalmazott rendszerekkel együtt. Legfontosabb a 3. pont, amennyiben ugyanis sikerül a szervezeten belüli és kívüli kapcsolatokat megfelelően kialakítani és működtetni egy közös célrendszer alapján, akkor ez önmagában minden más problémát megold. Ezért cégünk az ilyen kapcsolatok kiépítéséhez nélkülözhetetlen Integrál Oktatás bevezetését javasolja, amelynek segítségével a szervezet operatív rendszereinek működtetése, kialakítása, valamint a szükséges szervezetfejlesztési megoldások harmóniába kerülhetnek. A szervezetek működési hatékonysága alapvetően három tényezőtől függ: Alkalmazott technológia. Alkalmazott Vezetési és Irányítási Rendszer. A szervezetet működtető vezetők. A szervezetfejlesztés eredménye tehát meg kell, hogy mutatkozzon a szervezet működési hatékonyságában. Az Archamonde mindig méri a saját teljesítményét!

11 TUDATOSSÁG ÉS EMBERI KAPCSOLATOK Az emberi kapcsolatok működőképessé tételével a vállalati kollektív tudatossági szint is pozitív irányba változik. Az általunk alkalmazott kettős megoldás az emberi kapcsolatok kölcsönös terének kiépítése, és a fizikai környezettel való teljesítményre irányuló működési tér kiépítése biztosítja, hogy a vállalat a kemény realitások talaján maradva mérhesse meg, és vethesse össze saját szervezeti teljesítményét, miközben olyan térben is képes fejlődni, a belső emberi kapcsolatai terén, amely hosszú távú megoldást jelenthetnek a vállalat és környezete problémáira. Ha az emberi kapcsolatok kezelésének módszerét tanítjuk az embereknek, és ehhez igazítjuk az alkalmazott rendszereket, akkor a teljesítményjavulás kézzel foghatóvá válik. Meggyőződésünk, hogy azok a szervezetek maradnak fenn, akik képesek lesznek a kölcsönös függést felismerni és ez alapján megszervezett, új kölcsönkapcsolatok kiépítésével eredményessé tenni a napi működésüket.

12 SZOLGÁLTATÁSAINK Csak azt adjuk, amit már csináltunk is. Komplex integrált szervezetfejlesztés LEAN implementáció Termelési rendszer optimalizálás Változásmanagement Interim management Vezetői tanácsadás Üzleti tanácsadás Coaching Felsővezetői képzések a termelési és management rendszerrel összhangban Középvezetői képzések a termelési és management rendszerrel összhangban Személyiségfejlesztő foglalkozások Képességfejlesztő képzések Csapatépítő tréningek

13 SZAKÉRTELMÜNK Hitelesség, egyenesség, szakértelem, egyértelmű kommunikáció. Ezek a jövő üzenetei. Évtizedes tapasztalatokkal rendelkezünk az üzleti élet számos területén, illetve specializált iparágakban és szakterületeken. Valljuk, hogy csak abban tudunk értéket teremteni, és csak abban tudunk szakértő támogatást nyújtani, amit már mi, magunk is eredményesen csináltunk. Ezen értékrend mentén, élesen elkülönítjük magunkat az elméleti tanácsadók népes táborától. Állandó specialistáink mellett kapcsolati hálónk lehetővé teszi azt, hogy igény szerint mindig a megfelelő szakértőt delegáljuk az adott feladat megoldására. Állandó munkatársaink kompetencia területei: LEAN Mérnök LEAN Specialista Termelési Rendszer Specialista Szervezetfejlesztési Terapeuta Szervezetfejlesztési Mérnök Szervezeti Teljesítmény Specialista Szervezeti Teljesítmény Terapeuta Üzletfejlesztési Specialista Kereskedelmi Szakközgazdász Coach, Tréner Minőségirányítási Szakmérnök HR Specialista

14 MITŐL VAGYUNK MI TÖBBEK Akarjunk és merjünk különbözni. A legújabb szervezetfejlesztési módszereket alkalmazzuk, a szervezet tagjai közötti kapcsolatok újra fogalmazását és reformját célozzuk meg, melynek eredményeit mérhető módon képesek vagyunk kimutatni. Komplex szervezetfejlesztési és szervezeti teljesítménynövelő eljárásainkkal mélységi implementációt kínálunk a szükséges változásmenedzsment területein. Mindezeket óriási, nemzetközi menedzsment rendszer bevezetési és használat növelési tapasztalattal ötvözve, valódi, mérhető eredményeket mutatunk fel. A megfelelő körülmények fennállása esetén a projektekbe befektetett összegek megtérülésére garanciát vállalunk.

15 REFERENCIÁINK A referencia az értékteremtés felvállalását jelenti, és hitet abban, hogy megváltoztattuk a világot. Szakembereink releváns szakmai referenciamunkái, a teljesség igénye nélkül. Projektmunka referenciák Közel 40 cégnél 4 országban és mintegy tucatnyi iparágban. Bosal Hungary Kft. LEAN rendszerépítés Teljes értékáram újratervezés (VSM-VSD) és layout szintű fizikai megvalósítás Vállalati szintű KPI rendszer bevezetése 5S és vizuális gyár rendszerek bevezetése (Daily Walk) Szinkron termelés bevezetése: lézervágás élhajlítás viszonylatában MES rendszer és OEE bevezetés 35 gépre Andon és eszkalációs folyamat implementáció valamint PDCA kultúra alapjainak lerakása Cabtec Kft. LEAN változásmenedzsment Teljes LEAN rendszer implementáció két gyártó üzemben is párhuzamosan: értékáram szerinti layout kialakítása, OEE, teljesen új KPI rendszer bevezetése, 5S bevezetése, termeléstervezés átalakítása stb. Teljesítmény alapú motivációs rendszer bevezetése Mintagyártás folyamatának átvilágítása és pilot implementáció Teljes vevőszolgálati és egyéb támogató folyamatok értékáram alapú újjászervezése (VS Team koncepció bevezetésének támogatása) Continental Contitech Fluid Automotive Kft. Pilot LEAN program: egy darabos áramlás, 5S, REFA normák és csapatmunka bevezetése egy kiválasztott technológiai termékcsoport tekintetében Lean tréning program és coaching a közép és alsóvezetői szinteken Lean kiterjesztési koncepció kidolgozása

16 Kaposvári Városüzemeltetési Holding. Holding által tulajdonolt városüzemeltetési cégek működésének átvilágítása Teljes holding struktúra reorganizációja (új szervezeti felépítés és működési rend bevezetése) BPR projekt keretében folyamatoptimalizálás és fixköltség csökkentési program végrehajtása Átszervezéseket kísérő változás kezelő tréningek a szervezet különböző szintjein Jelentős ROI elérése A Gyermely Zrt. Teljes menedzsment rendszer implementáció Teljesen új KPI rendszer bevezetése 5S implementáció Ötletprogram bevezetés Menedzsment készségfejlesztő tréningek ~50 fős tréningpopulációnak Jelentős ROI elérése A Solemizo Zrt. Teljes menedzsment rendszer implementáció Teljesen új KPI rendszer bevezetése (logisztika, termelés) Teljes 5S implementáció Shop floor tréning és coaching Hatékonyságnövelés program négy feldolgozó telephelyen (Csorna, Szeged, Bácsbokod, Makó) A Harman/Becker Automotive Systems Kft. 5S implementáció két pilot területen Ötletprogram revitalizálás Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. LEAN rendszerhasználat növelő program. Teljesítmény menedzsment program és tréning a BPS jobb alkalmazásán keresztül Pilot Lean cella KPI fejlesztés: OEE és produktivitás növelése 3 hónap alatt Rendszerhasználati és folyamat megerősítési rendszer fejlesztése

17 Egyéb fontosabb projekt munkák: Vincotech Kft. Power module gyártás optimalizálás Albatross Zrt. vas és acél feldolgozó üzem szervezetfejlesztés Pickopack Zrt. aeroszol palackgyártás szervezetfejlesztés Medikémia Zrt szervezeti átszervezési projekt támogatása Polifarbe Kft. szervezeti átszervezési projekt támogatása Prímagáz Zrt. szervezeti átszervezési projekt támogatása Graboplast Zrt. szervezeti átszervezési projekt támogatása SOLE-MIZO Gyermei Cabtec Alexandra AVON Graboplast Contitech EPCOS GeneralElectric LISS Polifarbe ABO Medikémia Primagáz Vincotech SwedWood Farmec DOMO NIKMOB Kaposvári Önkormányzat Humán erőforrás képzési referenciák

18 A humán erőforrás képzés során nyújtott szolgáltatásaink: Felsővezetői tréningek Felsővezetői coaching Középvezetői tréningek Alsóvezetői tréningek Vezetők kiválasztása Team coaching Vezetői készségfejlesztés Csoport együttműködés fejlesztés Értékesítői és vezetői tréning Érzelmi intelligencia fejlesztés Vezetői készségfelmérés NLP, motiválás, csapatépítés A vezetés kihívásai tréning BÍZUNK ABBAN, HOGY SZOLGÁLTATÁSAINKKAL HAMAROSAN AZ ÖN RENDELKEZÉSÉRE ÁLLHATUNK P A R T N E R A S Z E R V E Z E T F E L J E S Z T É S B E N

Joy of solution! A megoldás élménye2.indd 1

Joy of solution! A megoldás élménye2.indd 1 Joy of solution! A megoldás élménye! A megoldás élménye2.indd 1 A megoldás élménye2.indd 2 Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget, a hangzavarban a harmóniát. A nehézségek közt mindig ott van

Részletesebben

LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM

LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM 2015 Végső soron minden gazdasági tevékenység három szóba sűríthető: ember, termék és profit. Az első az ember. Ha nincs jó csapatunk, a másik kettővel sem jutunk sokra

Részletesebben

Sikeres vezető, sikeres szervezet ma és holnap

Sikeres vezető, sikeres szervezet ma és holnap Sikeres vezető, sikeres szervezet ma és holnap Menedzsment Kutató és Fejlesztő Intézet (MKFI) www.mkfi.hu Hagyjunk nyomot a magyar vezetési kultúrában! Ezzel a gondolattal, céllal hoztuk létre 2010 őszén

Részletesebben

Stratégiaalakítás, szervezet átalakítás és változáskezelés

Stratégiaalakítás, szervezet átalakítás és változáskezelés Stratégiaalakítás, szervezet átalakítás és változáskezelés tanulmány Budapest, 2009. november 1 1 TARTALOMJEGYZÉK 1 Tartalomjegyzék 2 2 Stratégiai menedzsment 6 2.1 A stratégiai vezetés fejlődési fázisai

Részletesebben

Hírlevél / December-Január 2012/ 2013

Hírlevél / December-Január 2012/ 2013 Hírlevél / December-Január 2012/ 2013 Egyedi programok A jövő most kezdődik. / Képzés & Szervezetfejlesztés Ha hallgatsz, hallgass szeretetből. Ha beszélsz, beszélj szeretetből. Ha figyelmeztetsz, figyelmeztess

Részletesebben

Szervezetfejlesztési terv

Szervezetfejlesztési terv Szervezetfejlesztési terv A Chemium Kft. külpiaci terjeszkedéssel kapcsolatos szervezeti átalakulásának lehetőségei Készítette: Metodus kft. Budapest, Csenger u. 11. D. ép. fszt. 1 2013. december6. Tartalomjegyzék

Részletesebben

ActionCOACH: JOBB VILÁGOT TEREMTÜNK ÜZLETI KÉPZÉSEINKKEL! ÜZLETÉPÍTÉS INKÁBB, MINT KEMÉNY MUNKA AZ ÜZLETBEN KÖZREMŰKÖDÉSÜNK TELJESEBB ÉLETET BIZTOSÍT!

ActionCOACH: JOBB VILÁGOT TEREMTÜNK ÜZLETI KÉPZÉSEINKKEL! ÜZLETÉPÍTÉS INKÁBB, MINT KEMÉNY MUNKA AZ ÜZLETBEN KÖZREMŰKÖDÉSÜNK TELJESEBB ÉLETET BIZTOSÍT! ActionCOACH: JOBB VILÁGOT TEREMTÜNK ÜZLETI KÉPZÉSEINKKEL! ÜZLETÉPÍTÉS INKÁBB, MINT KEMÉNY MUNKA AZ ÜZLETBEN KÖZREMŰKÖDÉSÜNK TELJESEBB ÉLETET BIZTOSÍT! Az ActionCOACH 7 pontos garanciája 1. Eredményeket

Részletesebben

TARTALOM. ÁROP 1.2.18 Szervezetfejlesztési Program

TARTALOM. ÁROP 1.2.18 Szervezetfejlesztési Program TARTALOM 1. BEVEZETŐ... 4 2. A CAF MODELL JELENTŐSÉGE, FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSE... 5 3. A CAF MODELL GYAKORLATI ALKALMAZÁSÁNAK MENETE... 7 4. AZ ADOTTSÁGOK ÉRTÉKELÉSE... 9 1. KRITÉRIUM: VEZETÉS... 10 1.1.

Részletesebben

DR. SZEGHEGYI ÁGNES EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT TÁVOKTATÁS C TANTERV

DR. SZEGHEGYI ÁGNES EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT TÁVOKTATÁS C TANTERV DR. SZEGHEGYI ÁGNES EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT TÁVOKTATÁS C TANTERV Tartalomjegyzék ELŐSZÓ... 8 1 EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT, MINT STRATÉGIAI TÉNYEZŐ... 10 1.1 MENEDZSMENT DEFINÍCIÓJA, FELADATA, FUNKCIÓI...

Részletesebben

VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ

VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ HR- I N N O V Á C I Ó K U T A T Á S I P R O J E K T A M E N N Y I B E N T O V Á B B I I N F O R M Á C I Ó K AT I G É N Y E L A K U T A T Á S E R E D M É N Y E I V E L K A P C S O L

Részletesebben

VÁLTOZÁS, VÁLTOZTATÁS, ÚJJÁALAKÍTÁS A MAI MAGYAR VÁLLALATI GYAKORLATBAN

VÁLTOZÁS, VÁLTOZTATÁS, ÚJJÁALAKÍTÁS A MAI MAGYAR VÁLLALATI GYAKORLATBAN VÁLTOZÁS, VÁLTOZTATÁS, ÚJJÁALAKÍTÁS A MAI MAGYAR VÁLLALATI GYAKORLATBAN DEÁK CSABA Vezetéstudományi Intézet Miskolci Egyetem A KUTATÁS CÉLJA, ELŐZMÉNYEI A mögöttünk álló évszázad jelentős változásokat

Részletesebben

EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT EEM (Human Recources Management HRM) HUMÁN KONTROLLING

EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT EEM (Human Recources Management HRM) HUMÁN KONTROLLING EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT EEM (Human Recources Management HRM) Emberi erőforrás menedzsment HRM bemutatása, funkciói (munkakörelemzés, -értékelés, szervezeti kultúra, emberi erőforrás stratégia és tervezés,

Részletesebben

HATÉKONYSÁGNÖVELÉS LEHETŐSÉGEIT BEMUTATÓ TANUL- MÁNY I.

HATÉKONYSÁGNÖVELÉS LEHETŐSÉGEIT BEMUTATÓ TANUL- MÁNY I. HATÉKONYSÁGNÖVELÉS LEHETŐSÉGEIT BEMUTATÓ TANUL- MÁNY I. BUDAPEST, 2014. ÁPRILIS 30. Tartalom 1. VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 3 2. ELŐZMÉNYEK... 5 3. A STRATÉGIAI TERVEZÉS JELENTŐSÉGE NAPJAINKBAN... 6 3.1 Stratégiai

Részletesebben

Idősödő munkaerő mint lehetőség a vállalatok számára

Idősödő munkaerő mint lehetőség a vállalatok számára Idősödő munkaerő mint lehetőség a vállalatok számára A tagszövetségei Idősödő munkaerő mint lehetőség a vállalatok számára 1 Készült Magyarországon, 2010 júniusában. A kiadvány az Ageing Workforce 2 Ensuring

Részletesebben

Budapest Bank Törõdés Napja

Budapest Bank Törõdés Napja Budapest Bank Törõdés Napja Vállalat neve: Budapest Bank Zrt. Vállalat bemutatása: A Budapest Bank az egyik legelsõ hazai kereskedelmi bankként 1987-ben jött létre. A magyar bankpiac egyik meghatározó

Részletesebben

ELEKTRONIKUS KIADVÁNY

ELEKTRONIKUS KIADVÁNY A KÖRNYEZETTERHELÉS CSÖKKENT KKENTÉSÉÉRT ELEKTRONIKUS KIADVÁNY A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSÉRT A Lean menedzsment rendszer és gondolkodásmód kiutat jelenthet a válságból Dr. Németh Balázs Karcsú (lean) menedzsment

Részletesebben

ITIL - az informatikaszolgáltatás módszertana. Fejlesztés és felülvizsgálat

ITIL - az informatikaszolgáltatás módszertana. Fejlesztés és felülvizsgálat ITIL - az informatikaszolgáltatás módszertana észült: 2002. novemberében a Széchenyi-terv támogatásával FI Számítástechnikai Rt Verzió: 3.1 Fejlesztés és felülvizsgálat Tartalom 1. FEJLESZTÉS ÉS FELÜLVIZSGÁLAT...

Részletesebben

Változáskezelés, változásmenedzsment

Változáskezelés, változásmenedzsment Változáskezelés, változásmenedzsment tanulmány Budapest, 2009. október 1 1 TARTALOMJEGYZÉK 1 Tartalomjegyzék 2 2 Változás, változtatás, változásmenedzsment 4 2.1 A változások típusai -------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

(AZ INNOVÁCIÓ GYAKORLATI TUDNIVALÓI)

(AZ INNOVÁCIÓ GYAKORLATI TUDNIVALÓI) Ipargazdasági Kutató és Tanácsadó Kft. 1117 Budapest, Dombóvári út 17-19. Tel.: (36 1) 204-2951 (36 1) 204-2970 Fax: (36 1) 204-2952 E-mail: ipargazd@t-online.hu Internet:http://www.ikt.hu I. INNOVÁCIÓ

Részletesebben

Pedagógusszerepek a tehetséggondozásban

Pedagógusszerepek a tehetséggondozásban Pedagógusszerepek a tehetséggondozásban GÉNIUSZ KÖNYVEK A Géniusz Könyvtárat a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége által koordinált Magyar Géniusz Program, valamint a Tehetséghidak Program keretében

Részletesebben

TÜV Rheinland Akadémia. Oktatás, képzés, személytanúsítás

TÜV Rheinland Akadémia. Oktatás, képzés, személytanúsítás TÜV Rheinland Akadémia Oktatás, képzés, személytanúsítás TÜV Rheinland Akadémia A TÜV Rheinland cégcsoporton belül az Akadémia a képzések háza. Célunk naprakész szakmai ismereteket átadni a résztvevők

Részletesebben

Folyamatok és módszerek Mitől függ az egyes modellek gyakorlati alkalmazhatósága?

Folyamatok és módszerek Mitől függ az egyes modellek gyakorlati alkalmazhatósága? Kópházi Andrea Folyamatok és módszerek Mitől függ az egyes modellek gyakorlati alkalmazhatósága? Napjaink vezetői kihívásai közül kiemelendő az a képesség, hogy olyan szervezeteket alakítsunk ki, amelyek

Részletesebben

SGS KÉPZÉSI MEGOLDÁSOK

SGS KÉPZÉSI MEGOLDÁSOK SGS KÉPZÉSI MEGOLDÁSOK HOGYAN TUDJA FEJLESZTENI LEGÉRTÉKESEBB ERŐFORRÁSÁT? KÉPZÉSI MEGOLDÁSOK AZ SGS-TŐL Napjaink egyre fokozódó piaci versenye és az ügyfelek növekvő elvárásai komoly kihívás elé állítanak

Részletesebben

Hírlevél / Április-Május 2013

Hírlevél / Április-Május 2013 Hírlevél / Április-Május 2013 Képzés & Szervezetfejlesztés & Képzési tanácsadás, duális képzés A jövő most kezdődik. Szeretem, ha életemnek széles margója van. / Henry David Thoreau: Walden Nyílt programjaink

Részletesebben

Háttértanulmány az "Oktatásügyi rendszer K+F+I rendszer elemzése és stratégai fejlesztése" c. kutatáshoz 2009.

Háttértanulmány az Oktatásügyi rendszer K+F+I rendszer elemzése és stratégai fejlesztése c. kutatáshoz 2009. AZ ÜZLETI TANÁCSADÁSI ÁGAZAT JELLEMZŐINEK ÉS INNOVÁCIÓS MODELLJÉNEK FELVÁZOLÁSA Háttértanulmány az "Oktatásügyi rendszer K+F+I rendszer elemzése és stratégai fejlesztése" c. kutatáshoz 2009. Szerzők: Dr.

Részletesebben

ibm global business services megoldások

ibm global business services megoldások ibm global business services megoldások A képzelet az alkotás kezdete. Elképzeljük, amire vágyunk, azt akarjuk, amit elképzelünk, s végül megalkotjuk, amit akarunk. George Bernard Shaw Tartalom Költséghatékony

Részletesebben

Kompetencia áttekintés

Kompetencia áttekintés oldal 1 / 22 Kompetencia áttekintés Cél a kifejezés áttekintése, különböző szempontok alapján. Hozzáértés, szakmai, technical knowledge, theoretival knowledge Management magas elégedettség Marketing alacsony

Részletesebben

I. MODUL. Az emberi erőforrás menedzsment fogalma és modellje. Fejlesztő: PATAKI Csilla D.A.R. DEZVOLTARE ANTREPRENORIALĂ ÎN 3 REGIUNI

I. MODUL. Az emberi erőforrás menedzsment fogalma és modellje. Fejlesztő: PATAKI Csilla D.A.R. DEZVOLTARE ANTREPRENORIALĂ ÎN 3 REGIUNI I. MODUL Az emberi erőforrás menedzsment fogalma és modellje Fejlesztő: PATAKI Csilla D.A.R. DEZVOLTARE ANTREPRENORIALĂ ÎN 3 REGIUNI Tartalomjegyzék Az emberi erőforrás menedzsment tartalma... 3 A stratégiai

Részletesebben

BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM

BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM A SZEMANTIKUS FOLYAMATMENEDZSMENT HASZNOSÍTÁSI LEHETŐSÉGE AZ ÜZLETI FOLYAMATOK TUDÁSALAPÚ FEJLESZTÉSÉBEN Ph.D. értekezés Budapest 2014 Varga Krisztián Varga Krisztián Információrendszerek

Részletesebben

G S 1 M a g y a r o r s z á g. ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9

G S 1 M a g y a r o r s z á g. ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9 G S 1 M a g y a r o r s z á g ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9 GS1 Hungary 2009 Tartalom Elnöki köszöntő A vezérigazgató összefoglalója Az operatív igazgató összefoglalója A GS1 MAGyArorSzáGról röviden

Részletesebben