Tisztelt Képviselő-testület!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tisztelt Képviselő-testület!"

Átírás

1 BÉKÉS MEGYEI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL PÉNZÜGYI OSZTÁLY 5601 Békéscsaba, Derkovits sor 2., Pf.: 118 Telefon: 66/ Telefax: 66/ Tisztelt Képviselő-testület! Jelen előterjesztésünk tartalmazza a Békés Megyei Önkormányzat évre vonatkozó költségvetési rendeletének módosítását. A) Költségvetési rendelet módosítása A Békés Megyei Önkormányzat évre vonatkozó költségvetését az 1/2011. (II. 11.) önkormányzati rendelettel fogadta el a közgyűlés. A évi költségvetési rendelet főösszegét a Képviselő-testület E Ft-ban határozta meg, amely a június 24-i módosítás során E Ft-ra nőtt. A jelenlegi módosítási javaslatunk E Ft-os növelésre irányul, amely felügyeleti szervi és intézményi saját hatáskörű módosítási javaslat. Ezáltal a évi költségvetési rendelet bevételi és kiadási előirányzatainak főösszege E Ft-ra változik. A költségvetési rendeletet érintő előirányzat módosítási javaslatok a központosított támogatások változásainak, a Képviselő-testület korábbi határozatainak, valamint a most előterjesztett javaslatoknak a költségvetési rendeletbe történő beépítésére irányulnak. A javasolt változások számszerűsített összegeit előterjesztésünk mellékletei tartalmazzák. Az előterjesztés 1/a. és 2/a. számú melléklete a felügyeleti szervi kezdeményezésű, 1/b. és 2/b. számú az intézményi saját hatáskörű, 1. számú és 2. számú melléklete a két jogcímen kezdeményezett előirányzat módosítási javaslatot tartalmazza. Az intézmények felügyeleti szervi támogatására vonatkozó javaslatokat az előterjesztés 3. számú mellékletében mutatjuk be. A beterjesztett rendelet-tervezet a módosítás utáni előirányzatokat tartalmazza. Ebből következően a szöveges indokolási részben bemutatjuk a hatályos előirányzatokat, a változási javaslatokat és a módosítási javaslat utáni előirányzatokat.

2 2 I. A költségvetési rendelet kiemelt előirányzatainak módosítására vonatkozó javaslatok 1. Az intézményi működési bevételek előirányzata E Ft-ról E Ft-tal E Ft-ra csökken. Felügyeleti szervi hatáskörben E Ft a csökkenés, amely a kamatbevételek helyesbítése, a felhalmozási célú kamatbevételek előirányzatának növelése a működési célú kamatbevételek terhére. Az Intézmények saját hatáskörben E Ft összegű előirányzat-növelést kezdeményeztek. Ez az összeg valamennyi intézmény módosításának egyenlege, mely módosítási javaslatok a következők: Intézményi működési bevétel - saját hatáskörű módosítási javaslatok E Ft Békés Megyei Múzeumok Igazgatósága Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ (nonprofit szervezettől) Békés Megyei Napsugár Bábszínház (TÁMOP pályázat) Békés Megyei Tudásház és Könyvtár Összesen Az önkormányzatok sajátos működési bevételének előirányzata SZJA és Illetékbevétel - az E Ft-ról E Ft-tal E Ft-ra nő. A változás az intézményátvételekkel kapcsolatos SZJA rendezés kapcsán felmerülő felügyeleti szervi módosítási javaslat. 3. A felhalmozási és tőke jellegű bevételek előirányzatának összege felügyeleti szervi hatáskörben E Ft-ról E Ft-tal E Ft-ra nő. Az előirányzat emelési javaslatból E Ft a első félévben fogadott szakképzési hozzájárulás összege, és E Ft az Önkormányzat ingatlanértékesítésből származó bevétele. További E Ft-os növekedés adódik az intézményi működési bevételeknél leírt kamatbevételek előirányzatának helyesbítése kapcsán. 4. Önkormányzatunk költségvetési támogatási előirányzata a E Ft-ról E Ft-tal E Ft-ra nő. A felügyeleti szervi hatáskörben kezdeményezett előirányzat növekedés részletezése: Önkormányzati költségvetési támogatás E Ft Érdekeltségnövelő támogatások (közművelődési, könyvtári) Intézményátvétellel kapcsolatos normatíva módosítás Felzárkóztató oktatás támogatása 24/2011.(V.18.) NEFMI rendelet alapján Keresetkompenzáció hó Összesen

3 3 5. A Támogatás értékű működési bevételek előirányzatát E Ft-ról E Ft-tal E Ft-ra javasoljuk növelni. Ez a növekedés intézményi saját hatáskörű változási javaslat, melynek összetevői az alábbiak: Támogatásértékű működési bevételek saját hatáskörű módosítása E Ft Hunyadi János Közoktatási Intézmény (munkaügyi központ) 705 Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ (közcélú foglalkoztatás) Békés Megyei Jókai Színház (Bárka folyóirat, közcélú foglalkoztatás) Békés Megyei Napsugár Bábszínház (Támop projekt, közfoglalkoztatás) Békés Megyei Tudásház és Könyvtár (közfoglalkoztatás, mozgókönyvtár) Békés Megyei Múzeumok Igazgatósága (közfoglalkoztatás, gyermekrajz kiállítás, pályázatok) Ellátó és Szolgáltató Szervezet (Gyopáros üdülő fenntartáshoz hozzájárulás) 484 Összesen A Támogatás értékű felhalmozási bevételek előirányzata a E Ft-ról nem változik. 7. A Pénzforgalom nélküli működési célú bevételek előirányzata E Ft-ról E Ft-tal E Ft-ra csökken, amely intézményi saját hatáskörű módosítási javaslat. 8. A Pénzforgalom nélküli fejlesztési célú bevételek előirányzata a E Ft-ról nem változik. 9. A Finanszírozási műveletek bevételeinek előirányzata az E Ft-ról szintén változatlan marad. 10. A személyi juttatások előirányzata E Ft-ról E Ft-tal E Ft-ra nő. A felügyeleti szervi változás E Ft, melynek okai főként a és 7. havi keresetkompenzáció költségvetésbe történő beállítása, lemondás tiszteletdíjról, valamint a második negyedévi támogató feladatok elszámolása. Az intézményi saját hatáskörben kezdeményezett módosítás E Ft-os csökkentési javaslat. Ebből E Ft növekedés, melynek fedezetét a támogatásértékű működési bevételeknél részletezett támogatások adják. További módosítási javaslat a Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum E Ft-os csökkentése a dologi kiadások javára. A változás intézményenkénti részletezése:

4 4 Személyi juttatások E Ft Hunyadi János Közoktatási Intézmény 555 Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum Békés Megyei Jókai Színház Békés Megyei Napsugár Bábszínház 329 Békés Megyei Tudásház és Könyvtár Békés Megyei Múzeumok Igazgatósága Békés Megyei Levéltár Összesen A munkaadókat terhelő járulékok előirányzata E Ft-ról E Ft-tal E Ft-ra nő a személyi juttatásoknál részletezettek miatt. A felügyeleti szervi hatáskörű változás E Ft, míg az intézmények által kezdeményezett saját hatáskörű módosítás E Ft. 12. A dologi kiadások előirányzatát E Ft-tal javasoljuk növelni. A módosítási javaslattal a E Ft-os előirányzat E Ft-ra nő. A változásból E Ft a felügyeleti szervi módosítás, amely főként a támogató feladatok II. negyedévi elszámolásából, az intézményátvételekkel kapcsolatos normatíva rendezésből, és a központosított támogatások elszámolásából adódik. Az intézmények által kezdeményezett változási javaslat E Ft az alábbiak szerint: Dologi kiadások saját hatáskörű módosítása E Ft Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum Békés Megyei Körös-menti Szociális Szolgáltató Centrum Békés Megyei Jókai Színház Békés Megyei Tudásház és Könyvtár Békés Megyei Múzeumok Igazgatósága Békés Megyei Levéltár Ellátó és Szolgáltató Szervezet Összesen Ennek fedezetét az átvett pénzeszközök, a pályázati támogatások és a saját bevételek előirányzatai biztosítják. 13. A Támogatás értékű működési kiadások előirányzata a E Ft-ról E Ft-tal E Ft-ra csökken, amely az intézményi saját hatáskörű módosítás, melynek oka elsősorban a gazdasági integráció kapcsán szükséges előirányzat rendezés.

5 5 14. A Támogatás értékű felhalmozási kiadások előirányzata a 0 Ft-ról nem változik. 15. A Működési célú pénzeszköz-átadások előirányzata E Ft-ról E Ft-tal E Ft-ra nő. A változásból E Ft a felügyeleti szervi módosítás, amely az Ibsen Ház részére átadásra kerülő, a Kincstár által a Hivatalhoz utalt közművelődési érdekeltségnövelő támogatás. Az intézményi saját hatáskörű módosítás E Ft, amely a Békés Megyei Jókai Színház költségvetésében jelentkező sport célú pénzeszköz átadás. 16. A Felhalmozási célú pénzeszköz-átadások előirányzata a 0 Ft-ról nem változik. 17. Az ellátottak pénzbeli juttatásának előirányzata E Ft összegben szintén változatlan marad. 18. A Felújítási kiadások előirányzata a E Ft-ról E Ft-tal E Ft-ra nő. Felügyeleti szervi hatáskörben E Ft-os előirányzat növelésre teszünk javaslatot. A növekedés fő eleme az intézmények által használt gépek, berendezések, felszerelések állagmegóvására, megújítására előirányzott E Ft összegű amortizációs forrás. Ezen előirányzatot az egységes tervezés érdekében az intézmények csak előzetes igénylés és elnöki jóváhagyás után használhatják fel. Az amortizációs forrás a továbbiakban felülvizsgálatra kerül a folyamatban lévő és a közelmúltban lezárt (konyha korszerűsítés, kórház eszközbeszerzés) beruházások üzembe helyezésére és az immateriális javak nyilvántartási értékére (mely önkormányzati szinten E Ft) jutó E Ft értékcsökkenés alapján. Az amortizáció megképzése pontosabb önköltségszámítást eredményez. A Békés Megyei Önkormányzat a felelős gazdálkodás és a rendszerben való gondolkodás érdekében folyamatosan nyomon követi az ingó vagyon pótlásának szükségességét a hatékony és hosszú távú feladatellátás érdekében. További felügyeleti szervi növelési javaslat E Ft összegben a mezőhegyesi tetőfelújítás, és E Ft összegben pedig az Ellátó és Szolgáltató Szervezet által elvégzett festési munkálatok költsége. Az intézményi saját hatáskörben kezdeményezett módosítás E Ft, amely főként a Körös-menti Szociális Centrum költségvetését érintő fürdőszoba felújításból és ajtókárpitozásból adódik. 19. A Felhalmozási kiadások előirányzata E Ft-ról E Ft-tal E Ft-ra nő. A felügyeleti szervi hatáskörben kezdeményezett változás E Ft. Amelyből E Ft gépjármű vásárlás, E Ft pedig a félévben fogadott szakképzési támogatás, további 898 E Ft a Harruckern János Közoktatási Intézménynél jelentkező licence díjak és szervergép beszerzésének előirányzata, valamint a konyha beruházások kapcsán átadásra került E Ft a Hivatal költségvetéséből a Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum, és a Körös-menti Szociális Szolgáltató Centrum költségvetésébe. Az intézményi saját hatáskörű növelés E Ft, amelyből legjelentősebb a Békés Megyei Múzeumok Igazgatóságának átcsoportosítása a támogatásértékű működési kiadások terhére. 20. A kölcsönök kiadásai E Ft-ról nem változnak.

6 6 21. A pénzforgalom nélküli kiadások előirányzatát - benne az Önkormányzati Hivatal meglévő tartalékát E Ft-tal javasoljuk csökkenteni. A E Ft-os előirányzat E Ft-ra változik. Fejlesztési célú pénzforgalom nélküli kiadás változása: E Ft - Ügyészségi irodák festési, felújítási munkálataira E Ft - Ingatlanértékesítésből származó bevétel E Ft - Mezőhegyesi tetőfelújítás E Ft - Gépkocsi beszerzés E Ft - Harruckern János KI költségvetést módosító tényezők -898 E Ft - Gépek, berendezések, felszerelések amortizációja E Ft Működési célú pénzforgalom nélküli kiadás változása: E Ft - Képviselői tiszteletdíj lemondás 727 E Ft - Pályázati önerő - gyermekvédelmi szakellátás fejlesztése -240 E Ft - Iskolai gyermekétkeztetés támogatása E Ft - Burkolatcsere költségeire -362 E Ft - Intézményekre háruló közös földgázbeszerzés költségei E Ft - Irattározási feladatok átvétele kapcsán keletkezett költségek -976 E Ft - Ellátó és Szolgáltató Szervezet egyes személyi kiadásainak költségei E Ft - Harruckern János KI költségvetést módosító tényezők E Ft - MConet éves díja -200 E Ft - Programiroda zárolás E Ft 22. A finanszírozási kiadások előirányzata az E Ft-ról nem változik. II. Az intézmények felügyeleti szervi támogatásának alakulása Az intézmények felügyeleti szervi támogatási előirányzatát összességében E Ft-tal javasoljuk növelni. A támogatások intézményenkénti és jogcímenkénti alakulását előterjesztésünk 3. számú melléklete tartalmazza. A támogatások előirányzat változására tett javaslat jogcímenkénti részletezése: Működési célú intézményi támogatás: E Ft - Központosított támogatások (felzárkóztató oktatás támogatása) E Ft - Keresetkompenzáció E Ft - Könyvtári érdekeltségnövelő támogatás E Ft - Normatíva és szja módosítás E Ft - Támogató feladatok negyedév elszámolása átcsoportosítás - Pályázati önerő - gyermekvédelmi szakellátás fejlesztése 240 E Ft - Iskolai gyermekétkeztetés támogatása E Ft - Burkolatcsere költségeire 362 E Ft - Ellátó és Szolgáltató Szervezet egyes személyi kiadásainak költségei E Ft - Irattározási feladatok átvétele kapcsán keletkezett költségek 976 E Ft - Harruckern János KI költségvetést módosító tényezők E Ft - Harruckern János KI Tisza Kálmán KI előre nem tervezett bevételek +/ E Ft - MConet éves díja 200 E Ft - Programiroda zárolás E Ft

7 7 Felhalmozási célú intézményi támogatás: E Ft - Ügyészségi irodák festési, felújítási munkálataira E Ft - Mezőhegyesi tetőfelújítás E Ft - Szakképzési hozzájárulás félév E Ft - Konyha beruházások előirányzat rendezése E Ft - Harruckern János KI költségvetést módosító tényezők 898 E Ft - Gépek, berendezések, felszerelések amortizációja E Ft Együttesen: E Ft III. Létszámváltozások Az engedélyezett dolgozói létszámváltozási javaslatok a Képviselő-testület korábbi döntéseinek végrehajtásából adódnak. L1: Élelmezési koordinátor (Harruckern KI=> Pándy Kálmán Kórház) +/- 6 fő L2: Bethlen Gábor KI átvétele (Tisza Kálmán KI) + 94 fő L3: Orosháza ügyviteli iskola átvétele (Tisza Kálmán KI) + 7 fő L4: Kétegyházi iskola átvétele +70 fő

8 8 B) Egyéb, döntést igénylő kérdések Békés Megye Képviselő-testülete a 102/2011. (V. 31.) KT. sz. határozatával döntött arról, hogy augusztus 31. napjával átveszi a Vidékfejlesztési Minisztérium fenntartásában lévő VM ASzK, Szakképző Iskola - Bethlen Gábor Szakképző Iskola és Kollégium, Gyomaendrőd, valamint a VM ASzK, Szakképző Iskola VM Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, Kétegyháza alapító okiratban meghatározott közoktatási feladatok ellátását. Az átvett közoktatási feladatokat augusztus 31. napjától a VM ASzK, Szakképző Iskola VM Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, Kétegyháza vonatkozásában a Békés Megyei Harruckern János Közoktatási Intézményen, a VM ASzK, Szakképző Iskola - Bethlen Gábor Szakképző Iskola és Kollégium, Gyomaendrőd vonatkozásában a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézményen keresztül látja el. A feladatátvételhez kapcsolódóan szükséges a támogató feladatok ellátásáról szóló döntések módosítása, az átvett feladatok rendszerbe illesztése. I. Takarítás: Békés Megye Képviselő-testülete a 276/2009. (X. 9.) KT. sz. határozat 6. pontjában döntött a takarítási feladatok közös ellátásáról, amely szerint a feladatot négy takarító centrum látja el: a Pándy Kálmán Megyei Kórház, Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum, Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum és a BMKT Ellátó és Szolgáltató Szervezet. A Vidékfejlesztési Minisztériumtól történt feladatátvételt követően az átvett telephelyek vonatkozásában szükséges a feladatellátók kijelölése. A gyomaendrődi telephelyek vonatkozásában javasolt a Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum, a kétegyházi telephelyek vonatkozásában a Pándy Kálmán Megyei Kórház kijelölése. II. Karbantartás: Tekintettel arra, hogy intézmények átszervezésére és új oktatási intézmények átvételére került sor, így a továbbiakban a hatékonyabb működés érdekében célszerű lenne, hogy a Békés Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő intézmények változással érintett orosházi, gyomaendrődi és nagyszénási telephelyeinek karbantartási feladatait a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény lássa el, a kétegyházi telephelyeinek karbantartási feladatait a Békés Megyei Harruckern János Közoktatási Intézmény végezze. III. Élelmezés: Békés Megye Képviselő-testülete a 276/2009. (X..9) KT. sz. határozatának 4. pontjában az élelmezési-konyhai feladatok ellátására vonatkozóan 3 élelmezési centrum létrehozásáról döntött. Ennek megfelelően a Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum két telephelyén, Békésen és Dévaványán, a Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum szintén két telephelyén, Szarvason és Mezőkovácsházán lát el főzési feladatokat, harmadik centrumként pedig a Pándy Kálmán Megyei Kórház gyulai székhelyén működő konyha lett meghatározva. A képviselő-testület 90/2011. (V.13.) KT. sz. határozatának II. 1. pontjában foglaltaknak megfelelően július 1-től a Harruckern János Közoktatási Intézmény átvette a Pándy Kálmán Megyei Kórház által biztosított élelmezési feladatok ellátását. A Vidékfejlesztési Minisztériumtól történt feladatátvételt követően a gyomaendrődi, és a kétegyházi intézményegységben működő főzőkonyhák átvétele megtörtént. A gyomaendrődi konyha esetében a főzési feladatokat az intézményegység számára szeptember 1. október 31. közötti időszakban a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény látja el. Mivel az iskola az élelmezési-konyhai támogató feladatellátásban, mint feladatot ellátó nem vesz részt, ezért célszerű az élelmezési feladatok ellátását október 31-i fordulónappal a békési Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrumnak átadnia. A kétegyházi konyha esetében a főzési feladatokat a Békés Megyei Harruckern János Közoktatási Intézmény vette át szeptember 1-től, mely maga is élelmezési centrumként működik, ezért célszerű, hogy az iskola működtesse továbbra is a kétegyházi főzőkonyhát.

9 9 Határozati javaslatok I. 1. Békés Megye Képviselő-testülete 276/2009. (X. 9.) KT. sz. határozatának 6.1. pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: A Pándy Kálmán Megyei Kórház ellátja az intézmény gyulai székhelyének és telephelyeinek takarítása mellett a - Békés Megyei Harruckern János Közoktatási Intézmény gyulai székhelyének és telephelyeinek, továbbá szabadkígyósi, eleki és kétegyházi telephelyeinek, - a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ békéscsabai székhelyének, - a Békés Megyei Levéltár gyulai székhelyének takarítási feladatait. 2. Békés Megye Képviselő-testülete 276/2009. (X. 9.) KT. sz. határozatának 6.2. pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: A Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum ellátja az intézmény székhelyén és telephelyein túl a - Békés Megyei Hunyadi János Közoktatási Intézmény mezőkovácsházi székhelyének és telephelyeinek, magyarbánhegyesi telephelyeinek, - a Pándy Kálmán Megyei Kórház mezőhegyesi telephelyének, - a Békés Megyei Harruckern János Közoktatási Intézmény mezőhegyesi telephelyeinek, - a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény orosházi telephelyeinek takarítási feladatait. 3. Békés Megye Képviselő-testülete 276/2009. (X. 9.) KT. sz. határozatának 6.3. pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: A Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum ellátja az intézmény székhelyén és telephelyein túl a - Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény békési székhelyének és telephelyeinek, dévaványai telephelyeinek, valamint a gyomaendrődi telephelyeinek, - a Pándy Kálmán Megyei Kórház szeghalmi telephelyének - a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ dévaványai telephelyének - a BMKT Ellátó és Szolgáltató Szervezet békési telephelyének takarítási feladatait. II. 1. Békés Megye Képviselő-testülete a 276/2009. (X.9.) KT. sz. határozatának 5.2 pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: A Békés Megyei Harruckern János Közoktatási Intézmény az intézmény saját székhelyén és telephelyein túl ellátja - a Békés Megye Képviselő-testülete Ellátó és Szolgáltató Szervezete üzemeltetésében lévő békéscsabai ingatlanok, - a Békés Megyei Jókai Színház, a Békés Megyei Napsugár Bábszínház, a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár intézmények békéscsabai székhelyeinek, illetve telephelyeinek, - a Békés Megyei Hunyadi János Közoktatási Intézmény mezőkovácsházi székhelyének, mezőkovácsházi és magyarbánhegyesi telephelyeinek, - a Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum magyarbánhegyesi, mezőkovácsházi telephelyeinek, - a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ békéscsabai székhelyének, gyulai, eleki és magyarbánhegyesi telephelyeinek, - a Békés Megyei Levéltár gyulai székhelyének, - a Pándy Kálmán Megyei Kórház gyulai székhelyének és telephelyeinek, és mezőhegyesi telephelyének karbantartási feladatait.

10 10 2. Békés Megye Képviselő-testülete a 276/2009. (X.9.) KT. sz. határozatának 5.3 pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény az intézmény saját székhelyén és telephelyein túl ellátja: - a Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum békési székhelyének, valamint dévaványai, füzesgyarmati, okányi, vésztői telephelyeinek, - a Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum szarvasi székhelyének, és nagyszénási telephelyeinek - a Pándy Kálmán Megyei Kórház szeghalmi telephelyének, - a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ dévaványai telephelyének, valamint békési és tarhosi telephelyeinek, - a BMKT Ellátó és Szolgáltató Szervezet békési telephelyének, - a Békés Megyei Múzeumok Igazgatósága vésztő-mágori és biharugrai telephelyének karbantartási feladatait. III. 1. Békés Megye Képviselő-testülete tudomásul veszi, hogy a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény gyomaendrődi telephelyén a főzési feladatokat a szeptember 1. október 31. közötti időszakra vonatkozóan a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény látja el a gyomaendrődi főzőkonyha működtetésével. 2. Békés Megye Képviselő-testülete elrendeli, hogy a gyomaendrődi telephely élelmezési feladatellátását november 1-től kezdődően a Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum végezze a gyomaendrődi főzőkonyha működtetésével. Az átvételre kerülő feladat ellátásához szükséges munkaerő-gazdálkodási intézkedéseket az átvétel időpontjára vonatkozóan végre kell hajtani. 3. Békés Megye Képviselő-testülete 276/2009. (X.9.) KT. sz. határozatának 4.2. pont A), B), C) alpontjai helyébe az alábbi rendelkezések lépnek: A) A Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum három telephelyén, Békésen, Dévaványán és Gyomaendrődön látja el a főzési feladatot. Az élelmezési centrum - az intézmény saját székhelyén és telephelyein túl - a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény békési, dévaványai és gyomaendrődi telephelyeinek, a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ dévaványai, valamint a Pándy Kálmán Megyei Kórház szeghalmi telephelyének élelmezési feladatait látja el. B) A Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum két telephelyén, Szarvason és Mezőkovácsházán látja el a főzési feladatot. Az élelmezési centrum - az intézmény saját székhelyén és telephelyein túl - a Békés Megyei Hunyadi János Közoktatási Intézmény mezőkovácsházi székhelyének és telephelyének, valamint magyarbánhegyesi telephelyének, a Pándy Kálmán Megyei Kórház mezőhegyesi telephelyének, a Békés Megyei Harruckern János Közoktatási Intézmény mezőhegyesi, valamint a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény orosházi telephelyeinek élelmezési feladatait látja el. C) A Békés Megyei Harruckern János Közoktatási Intézmény gyulai és kétegyházi telephelyein látja el a főzési feladatot. Az élelmezési centrum - az intézmény gyulai székhelyén és telephelyein, valamint az eleki, kétegyházi és szabadkígyósi telephelyein túl - a Pándy Kálmán Megyei Kórház gyulai székhelye és telephelyei, a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ békéscsabai székhelye élelmezési feladatait látja el.

11 11 IV. 1. Békés Megye Képviselő-testülete utasítja Hivatalát az érintett intézmények alapdokumentumainak a határozat I.-III. pontjaiba foglalt változásoknak megfelelő módosítására. 2. Békés Megye Képviselő-testülete utasítja Hivatalát, hogy a határozat I.-III. pontjaiba foglalt változással érintett ingatlanok vonatkozásában a vagyonrendeletben történő átvezetésről gondoskodjon. 3. Békés Megye Képviselő-testülete utasítja Hivatalát, hogy a határozat I.-III. pontjaival összefüggő dolgozói létszámváltozások költségvetési rendeletben történő átvezetéséről gondoskodjon. 4. Békés Megye Képviselő-testülete utasítja az érintett intézmények vezetőit a határozat I.- III. pontjaiba foglalt változásoknak megfelelően a szükséges intézkedések megtételére, valamint az intézmények belső dokumentumainak módosítására. Felelős: Farkas Zoltán elnök Czégény Gyula osztályvezető Gyaraki Mária mb. osztályvezető Bornné dr. Stefkovics Valéria mb. osztályvezető Dr. Pacsika György mb. osztályvezető Megyei intézmények vezetői a saját intézményüket érintő intézkedések megtételéért. Határidő: október 31. Kérjük a tisztelt Képviselő-testületet a beterjesztett költségvetési rendeletmódosítási előterjesztés megtárgyalására, a rendelettervezet és a határozati javaslatok elfogadására. Békéscsaba, szeptember 8. Gyaraki Mária mb. osztályvezető

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! BÉKÉS MEGYEI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL PÉNZÜGYI OSZTÁLY 5601 Békéscsaba, Derkovits sor 2., Pf.: 118 Telefon: 66/441-731 Telefax: 66/447-260 Tisztelt Képviselő-testület! Jelen előterjesztésünk tartalmazza a

Részletesebben

Békés Megye Képviselő-testülete 2011. szeptember 16-i ülésére

Békés Megye Képviselő-testülete 2011. szeptember 16-i ülésére BÉKÉS MEGYE KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ELNÖKE BÉKÉS MEGYEI FŐJEGYZŐ 5601 Békéscsaba, Derkovits sor, Pf.: 118 E L Ő T E R J E S Z T É S Békés Megye Képviselő-testülete 2011. szeptember 16-i ülésére Tárgy: A

Részletesebben

Javaslat Lőrinci Város Önkormányzat költségvetéséről szóló 2/2010. (II.15.) önkormányzati rendelet módosítására

Javaslat Lőrinci Város Önkormányzat költségvetéséről szóló 2/2010. (II.15.) önkormányzati rendelet módosítására LŐRINCI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL Cím: 3021 Lőrinci, Szabadság tér 26. E-mail: ph@lorinci.hu Telefon: (37) 388-155 Fax: (37) 388-464 ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2011. MÁRICUS 17. NAPJÁN

Részletesebben

Marcali Város Képviselőtestületének 12/2010.(VII. 30.) számú rendelete

Marcali Város Képviselőtestületének 12/2010.(VII. 30.) számú rendelete Marcali Város Képviselőtestületének 12/2010.(VII. 30.) számú rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetését megállapító 6/2010.(II.19.) számú rendelet módosításáról. Marcali Város Képviselő-testülete

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének módosítására

Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata 2011. évi költségvetési rendeletének módosítására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 30-i ülésére Előterjesztő:

Részletesebben

Decs nagyközség képviselő-testületének 2014. december 18-án, 18-órakor megtartandó ülésére

Decs nagyközség képviselő-testületének 2014. december 18-án, 18-órakor megtartandó ülésére Előterjesztés száma: 196/2014. A rendelet tervezet elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2014. december 18-án, 18-órakor megtartandó ülésére A nagyközségi önkormányzat

Részletesebben

Előterjesztés száma: 159 / 2013. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges!

Előterjesztés száma: 159 / 2013. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! Előterjesztés száma: 159 / 2013. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2013. augusztus 28-án, 18-órakor megtartandó ülésére A nagyközségi

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2013. (II. 22.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2013. (II. 22.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2013. (II. 22.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Képviselő - testülethez - Mátészalka Város Önkormányzata 2008. évi költségvetésének módosításáról

ELŐTERJESZTÉS. - a Képviselő - testülethez - Mátészalka Város Önkormányzata 2008. évi költségvetésének módosításáról MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL 4700. Mátészalka, Hősök tere 9. Tel.: 501-358. Fax.: 501-360. Száma: 169-24/2008. ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő - testülethez - Mátészalka Város Önkormányzata

Részletesebben

Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2009.(IX.28.) r e n d e l e t e

Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2009.(IX.28.) r e n d e l e t e Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2009.(IX.28.) r e n d e l e t e a nagyközségi önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 4/2009. (II.27.) rendelet módosításáról Decs Nagyközség

Részletesebben

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztés

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztés Előterjesztés az önkormányzat 2012. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az önkormányzat a 2012. évi költségvetését

Részletesebben

LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. /IX.30./ önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014. /III.05./számú rendeletének módosításáról Az önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-i ülésére 834-3/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2015. évi költségvetéséről szóló

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 5. napján 14:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen:

MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 5. napján 14:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen: Csárdaszállás Község Önkormányzata 5621 Csárdaszállás, Petőfi utca 17. MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 5. napján 14:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen:

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2007. március 23. 3. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 4/2007. (III. 23.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről

Részletesebben

Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének november 21-i ülésének 3. napirendi pontjához

Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének november 21-i ülésének 3. napirendi pontjához ELŐTERJESZTÉS Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 21-i ülésének 3. napirendi pontjához A költségvetési rendelet módosítására az 1. információs táblában kimutatott javaslatok

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2012. (X. 19.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2012. (X. 19.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2012. (X. 19.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E

Részletesebben

- 1 - KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 10/2010. (IV.21.) önkormányzati rendelete. a 2009. évi költségvetés teljesítéséről

- 1 - KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 10/2010. (IV.21.) önkormányzati rendelete. a 2009. évi költségvetés teljesítéséről - 1 - KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 10/2010. (IV.21.) önkormányzati rendelete a 2009. évi költségvetés teljesítéséről Kunhegyes Város Önkormányzati Képviselőtestülete az 1992. évi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására

E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata 2013. évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 10-i ülésére

Részletesebben

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztés

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztés Előterjesztés az önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az önkormányzat a 2013. évi költségvetését

Részletesebben

Rendelet-tervezet. (2) A R. 3. -a helyébe az alábbi rendelkezés lép:

Rendelet-tervezet. (2) A R. 3. -a helyébe az alábbi rendelkezés lép: Rendelet-tervezet Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2015.(..) önkormányzati rendelete Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2015. évi költségvetéséről szóló 5/2015. (II. 26.) önkormányzati

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. március 27-i ülésére

ELŐ TERJESZTÉS Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. március 27-i ülésére ELŐ TERJESZTÉS Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. március 27-i ülésére Tárgy: Rendelettervezet a 2007. évi költségvetési rendelet módosításáról Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról

Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról Halmaj Község Önkormányzati képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/10/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. szeptember 30-i ülésére Tárgy: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére 873-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014. (II.13.)

Részletesebben

Bekecs Községi Önkormányzat. 13/2009. (VII. 27.) számú rendelete

Bekecs Községi Önkormányzat. 13/2009. (VII. 27.) számú rendelete Bekecs Községi Önkormányzat 13/2009 (VII 27) számú rendelete az önkormányzat 2009 évi költségvetéséről szóló 4/2009 (III2) rendelet módosításáról 1 (1) A pótelőirányzatként biztosított központosított,

Részletesebben

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban)

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban) 3/2010. (II.9.) 1. melléklet [1/2009. (II.19.) Ktr. 2.melléklet] Előirányzat csoport Kiemelt Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban) Előirányzat csoport,

Részletesebben

Előterjesztés Dunakeszi Város Képviselő-testülete 2012. szeptember 27 - i ülésére. .. napirendi pont

Előterjesztés Dunakeszi Város Képviselő-testülete 2012. szeptember 27 - i ülésére. .. napirendi pont Dunakeszi Város Polgármesterétől Sajtó tájékoztatható Előterjesztés Dunakeszi Város Képviselő-testülete 2012. szeptember 27 - i ülésére.. napirendi pont Dunakeszi Város 2012. évi költségvetésének 1. sz.

Részletesebben

5.. Az önkormányzat 2003. évi teljesített működési és felhalmozási bevételei és kiadások mérlegszerű bemutatását a 6. számú melléklet tartalmazza.

5.. Az önkormányzat 2003. évi teljesített működési és felhalmozási bevételei és kiadások mérlegszerű bemutatását a 6. számú melléklet tartalmazza. Nemesszalók község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2004.(IV.30.) rendelete Nemesszalók Község Önkormányzatának 2003. évi költségvetésének végrehajtásáról Az államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének június 28-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének június 28-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2011. június 28-i ülésére Tárgy: Rendelettervezet a 2011. évi költségvetési rendelet módosításáról Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Előterjesztés Kisbér Város Képviselő-testülete 2010. március 29.-i ülésére

Előterjesztés Kisbér Város Képviselő-testülete 2010. március 29.-i ülésére Kisbér Város Polgármestere Kisbér Előterjesztés Kisbér Város Képviselő-testülete 2010. március 29.-i ülésére Tárgy: 2009. évi költségvetési rendelet módosítása Tisztelt Képviselő-testület! Önkormányzatunk

Részletesebben

b) Költségvetési kiadások összegét 632 790 ezer Ft, amelyből c) Finanszírozási kiadások 308 248 ezer Ft, amelyből

b) Költségvetési kiadások összegét 632 790 ezer Ft, amelyből c) Finanszírozási kiadások 308 248 ezer Ft, amelyből Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (VI. 25.) önkormányzati rendelete Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2015. évi költségvetéséről szóló 5/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének november 27-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének november 27-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 27-i ülésére Tárgy: Zirci Közös Önkormányzati Hivatal költségvetésének módosítása Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1./2013. ( I.31.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 3/2012.(II.16.) önkormányzati rendelet módosításáról. Tengelic

Részletesebben

Előterjesztés. Szigliget Község Önkormányzat és intézményei 2011. évi költségvetési gazdálkodásáról

Előterjesztés. Szigliget Község Önkormányzat és intézményei 2011. évi költségvetési gazdálkodásáról Előterjesztés Szigliget Község Önkormányzat és intézményei költségvetési gazdálkodásáról Előadó: Balassa Balázs polgármester Készítette: Lutár Mária körjegyző Páros Gyuláné pénzügyi előadó 2 Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i soros ülésére 3. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2015. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

Szőc Község Önkormányzat Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth Lajos utca 41. Tel., fax: 88/513-525 e-mail: szoc@pr.hu ELŐTERJESZTÉS

Szőc Község Önkormányzat Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth Lajos utca 41. Tel., fax: 88/513-525 e-mail: szoc@pr.hu ELŐTERJESZTÉS 1 Szőc Község Önkormányzat Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth Lajos utca 41. Tel., fax: 88/513-525 e-mail: szoc@pr.hu 1. napirendi pont Ügyszám: 9-57/2014. Előkészítette: Lovasi Erika jegyző Becseiné

Részletesebben

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2012. március 6-i rendkívüli ülésére

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2012. március 6-i rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. március 6-i rendkívüli ülésére Tárgy: Az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 4/2011. (II.25.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2009. december 17-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2009. december 17-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2009. december 17-i ülésére Tárgy: Rendelettervezet a 2009. évi költségvetési rendelet módosításáról Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

1/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet

1/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet 1/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet a Baranya Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetéséről szóló, többször módosított 2/2006. (II. 22.) Kgy. rendelet módosításáról A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 7. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 2014. november 24-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Lajosmizsei Közfeladat-ellátó

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2009.(II.18.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város Önkormányzata 2009. évi költségvetéséről

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2009.(II.18.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város Önkormányzata 2009. évi költségvetéséről MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2009.(II.18.) R E N D E L E T E Mátészalka Város Önkormányzata 2009. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a módosításáról rendelkező 7/2009.(III.30.),

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK MELLÉKLETEK

RENDELET HATÁROZATOK MELLÉKLETEK 2011. június 23. 12. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 11/2011. (VI. 23.) önkormányzati rendelet A Baranya Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 5/2011. (II. 24.) önkormányzati

Részletesebben

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Előterjesztés az önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az önkormányzat a 2013. évi költségvetését

Részletesebben

Előterjesztés az önkormányzat és intézményei előirányzatainak módosítására

Előterjesztés az önkormányzat és intézményei előirányzatainak módosítására Kiegészítés a 19. napirendhez Előterjesztés az önkormányzat és intézményei előirányzatainak módosítására Tisztelt Közgyűlés! A bizottsági üléseket követően, a november havi könyvelés zárása után érkeztek

Részletesebben

adatok eft-ban Tárgy évi Tárgy évi Tárgy évi Tárgy évi BEVÉTELEK módositott

adatok eft-ban Tárgy évi Tárgy évi Tárgy évi Tárgy évi BEVÉTELEK módositott . melléklet a 3/204. (II. 20.) önkormányzati rendelethez. melléklet a 8/204. (XII. 22.) önkormányzati rendelethez GYÖNGYÖSOROSZI ÖNKORMÁNYZATÁNAK 204. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI MÉRLEGE adatok eft-ban Tárgy évi

Részletesebben

Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. szeptember 28-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. szeptember 28-i ülésére H AL I MB A K Ö Z S É G Ö N K O R M ÁN Y Z AT A P O L G Á R M E S T E R 8452HALIMBA, Petőfi u. 16. (88) 237-003 fax:(88) 237-794 Ügyszám: 11/896/2015. Az előterjesztést összeállította: Stampfné Varga Erika

Részletesebben

Szatymaz Község Képviselőtestületének 5/2009. (IV.23.) KT. r e n d e l e t e

Szatymaz Község Képviselőtestületének 5/2009. (IV.23.) KT. r e n d e l e t e Szatymaz Község Képviselőtestületének 5/009. (IV..) KT. r e n d e l e t e Szatymaz Község Képviselőtestülete a 008. évi költségvetésről és annak végrehajtásáról szóló 4/007. (II.1.) KT. rendeletét / a

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. június 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. június 25-i ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. június 25-i ülésére Tárgy: Javaslat Polgár Város a 2015. évi költségvetéséről szóló 4/2015. (II.27.) rendeletének módosítására Előterjesztő: Tóth József polgármester

Részletesebben

Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth Lajos utca 41. Tel., fax: 88/513-525; www.szoc.hu; e-mail: polgarmester@szoc.

Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth Lajos utca 41. Tel., fax: 88/513-525; www.szoc.hu; e-mail: polgarmester@szoc. Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth Lajos utca 41. Tel., fax: 88/513-525; www.szoc.hu; e-mail: polgarmester@szoc.hu 3. napirendi pont Ügyiratszám: 16-65/2015. Előterjesztő: Németh

Részletesebben

Német Nemzetiségi Önkormányzat 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K

Német Nemzetiségi Önkormányzat 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K 1.1. melléklet a 2/2012. (II.8.) önkormányzati határozathoz Német Nemzetiségi Önkormányzat 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K Sor-szám Bevételi jogcím 1 2 3 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

Előterjesztés Répcelak Város Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről szóló rendeletének módosításához

Előterjesztés Répcelak Város Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről szóló rendeletének módosításához Előterjesztés Répcelak Város Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről szóló rendeletének módosításához Tisztelt Képviselő-testület! Az Önkormányzat költségvetési terve az alábbi pontokon módosul: Központi

Részletesebben

N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. az önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének módosítására

N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. az önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztés az önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az önkormányzat a 2014. évi költségvetését

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat 7/2011. (IV. 28.) önkormányzati RENDELETE a Tolna Megyei Önkormányzat 2010. évi költségvetésének végrehajtásáról 1

A Tolna Megyei Önkormányzat 7/2011. (IV. 28.) önkormányzati RENDELETE a Tolna Megyei Önkormányzat 2010. évi költségvetésének végrehajtásáról 1 Tolna Megyei Önkormányzat hatályos (egységes szerkezetű) rendeletei 7/2011. (IV. 28.) Tolna m. ör. a Tolna Megyei Önkormányzat 2010. évi költségvetésének végrehajtásáról A Tolna Megyei Önkormányzat 7/2011.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének február 24-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének február 24-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2011. február 24-i ülésére Tárgy: Rendelettervezet a 2010. évi költségvetési rendelet módosításáról Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE. Az Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről

TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE. Az Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE Az Önkormányzat 2008. évi költségvetésének teljesítéséről Taktaszada Község Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

Kormány hatáskörébe tartozó előirányzat-módosítások

Kormány hatáskörébe tartozó előirányzat-módosítások ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. február 16-i ülésére Tárgy: Javaslat Polgár Város a 2016. évi költségvetéséről szóló 8/2016. (II.19.) rendeletének módosítására Előterjesztő: Tóth József polgármester

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK

RENDELET HATÁROZATOK 2011. február 24. 6. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 4/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet 6/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet 7/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet A Baranya Megyei

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 1. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 2014. szeptember 15-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Lajosmizsei Közfeladat-ellátó

Részletesebben

A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei KIMUTATÁS. a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei KIMUTATÁS. a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban

Részletesebben

Rendelet-tervezet. (2) A R. 3. -a helyébe következő rendelkezés lép:

Rendelet-tervezet. (2) A R. 3. -a helyébe következő rendelkezés lép: Rendelet-tervezet Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2016.(..) önkormányzati rendelete Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2016. évi költségvetéséről szóló 1/2016. (II. 25.) önkormányzati

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! TÁPIÓGYÖRGYE KÖZSÉG POLGÁRMESETRÉTŐL E l ő t e r j e s z t é s Tápiógyörgye Községi Önkormányzat Képviselő-Testület 2013. április 29-án tartandó nyílt ülésére 5. Napirendi pont: Tárgy: a 2013. évi pénzügyi

Részletesebben

BÉKÉS MEGYE KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ELNÖKE ELŐTERJESZTÉS. Békés Megye Képviselő-testülete 2011. november 18-i ülésére

BÉKÉS MEGYE KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ELNÖKE ELŐTERJESZTÉS. Békés Megye Képviselő-testülete 2011. november 18-i ülésére 1 BÉKÉS MEGYE KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ELNÖKE 5601 Békéscsaba, Derkovits sor 2. Pf.: 118 Telefon: 66/441-156 Telefax: 66/441-609 ELŐTERJESZTÉS Békés Megye Képviselő-testülete 2011. november 18-i ülésére

Részletesebben

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Borsodnádasdi Önkormányzat 1.1. melléklet a... önkormányzati rendelethez 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím 2013. 1 2 3 5 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

Rendelet-tervezet. 2. Az irányító szerv az átmeneti gazdálkodási időszakban teljesített bevételek és kiadások figyelembe vételével az önkormányzat

Rendelet-tervezet. 2. Az irányító szerv az átmeneti gazdálkodási időszakban teljesített bevételek és kiadások figyelembe vételével az önkormányzat Rendelet-tervezet Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2014.(..) önkormányzati rendelete Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014. (II. 13.) önkormányzati

Részletesebben

J e l e n t é s a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J e l e n t é s a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról J e l e n t é s a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról 19/2011. (II.11.) KT. sz. határozat Békés Megye Képviselő-testülete fenti számú határozatában döntött arról, hogy elrendeli a Békés Megyei

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás

E L Ő T E R J E S Z T É S. Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás 4. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 2014. november 24-i ülésére Tárgy: Lajosmizsei Közfeladat-ellátó

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 23-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 23-i ülésére Tárgy: Békés Város Önkormányzata 2014. évi költségvetési rendeletének IV. negyedévi módosítása Előkészítette: Váczi Julianna osztályvezető Baloghné Komlósi Ilona Véleményező bizottság: Gazdasági Osztály

Részletesebben

I. Bevételekkel összefüggő előirányzat-módosítások

I. Bevételekkel összefüggő előirányzat-módosítások 1 A Képviselő-testület 5/2012.(II. 28.) számú Önkormányzati Rendelet 2. sz. módosításának indoklása: A 2012. évi önkormányzati költségvetés módosítását a központi támogatásokról beérkező értesítések, továbbá

Részletesebben

IZSÁK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2015.(..) önkormányzati rendelete

IZSÁK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2015.(..) önkormányzati rendelete Izsák Város Önkormányzat Képviselő-testülete IZSÁK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2015.(..) önkormányzati rendelete Izsák Város Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 1/2015.(II.25.)

Részletesebben

LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2015. /IV.02./ önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014. /III.05./ rendeletének módosításáról Az önkormányzat

Részletesebben

Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése

Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése 2013. évi TERV Személyi juttatások EI 10 886 - rendszeres sz.j. 4 339 - nem rendszeres sz.j. 2 870 - külső

Részletesebben

MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2009. (II.20.) R E N D E L E T E. a évi pénzügyi terv módosításáról

MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2009. (II.20.) R E N D E L E T E. a évi pénzügyi terv módosításáról MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2009. (II.20.) R E N D E L E T E a 2008. évi pénzügyi terv módosításáról Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzat 2007. évi

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület szeptember 27-i ülésére

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület szeptember 27-i ülésére 1 Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2012. szeptember 27-i ülésére 202/2012. (IX.27.) sz. előterjesztés Tárgy: I. Javaslat Budakalász Város Önkormányzat 2012.

Részletesebben

(1) Az 1. melléklet A oszloptól, F oszlop 7 sorától 124 soráig, meghatározott részletességgel hagyja jóvá. 2.

(1) Az 1. melléklet A oszloptól, F oszlop 7 sorától 124 soráig, meghatározott részletességgel hagyja jóvá. 2. Kétegyháza Nagyközség Képviselő-testületének 9/2014. (IV.30.) számú önkormányzati rendelete Kétegyháza Nagyközség a zárszámadásáról 1 Kétegyháza Nagyközség Képviselő-testülete a Kétegyháza Nagyközség költségvetésének

Részletesebben

Nagykarácsony Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak mérlege 2012. évre

Nagykarácsony Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak mérlege 2012. évre 2011. 2012. % BEVÉTELEK: INTÉZMÉNYI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK 3050 3100 101,6 EGYÉB SAJÁTOS BEVÉTELEK 1650 1910 115,8 ÖNKORMÁNYZATOK SAJÁTOS MŰKÖDÉSI BEVÉTELE 67062 59958 89,4 ebből: - Helyi adók, bírságok, pótlékok,

Részletesebben

2014. I. félévi beszámoló szöveges melléklete

2014. I. félévi beszámoló szöveges melléklete Medina Község Önkormányzata 7057 Medina, Kossuth u. 59. 2014. I. félévi beszámoló szöveges melléklete 1.) Bevezetés Az államháztartásról szóló (továbbiakban: Áht.) 87. (1) szerint a polgármester a helyi

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 31/2013. (XII.20. ) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 31/2013. (XII.20. ) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 7. számú előterjesztés a Képviselő-testület 2013.12.19.-i ülésére MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

Polgármesterétől J e g y z ő j é t ő l

Polgármesterétől J e g y z ő j é t ő l Csanytelek Község Önkormányzata Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesterétől J e g y z ő j é t ő l 121-3/2011. * 6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz.( 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 24-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 24-i ülésére 4875-1/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 24-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2015. évi költségvetéséről szóló 5/2015.

Részletesebben

Előterjesztés az önkormányzat 2009. évi költségvetési terve megtárgyalására és elfogadására

Előterjesztés az önkormányzat 2009. évi költségvetési terve megtárgyalására és elfogadására Előterjesztés az önkormányzat 2009. évi költségvetési terve megtárgyalására és elfogadására A hatásköri törvény 139. (1) bekezdés a) pontban foglalt kötelezettségemnek eleget téve a mellékelt költségvetési

Részletesebben

CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 10/2015./IX.03./ önkormányzati rendelete

CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 10/2015./IX.03./ önkormányzati rendelete CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 10/2015./IX.03./ önkormányzati rendelete Celldömölk Város Önkormányzata 2015. évi költségvetésről szóló 1/2015./II.12./ önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó a 2012. évi költségvetés I. negyedévi alakulásáról

T á j é k o z t a t ó a 2012. évi költségvetés I. negyedévi alakulásáról Berhida Város Polgármesterétől 8181. Berhida, Veszprémi u. 1-3. Tel.: 88/585-621 Fax: 585-620 Tisztelt Képviselő-testület! T á j é k o z t a t ó a 2012. évi költségvetés I. negyedévi alakulásáról A 2012.

Részletesebben

1.. 35.244 eft bevétellel, 28.558 eft kiadással

1.. 35.244 eft bevétellel, 28.558 eft kiadással Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/211.(IV.29.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 21. évi zárszámadásáról és a pénzmaradvány jóváhagyásáról 1.. (1) Tárnokréti Község Önkormányzata

Részletesebben

16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím száma neve Alcím száma neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben

16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím száma neve Alcím száma neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben 16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím Alcím gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben önállóan gazdálkodó 1. Megyei Önkormányzat Hivatala 1.1. Közgyűlés és bizottságai

Részletesebben

Hidegség Község Önkormányzatának 2012. III. negyedévi beszámolója

Hidegség Község Önkormányzatának 2012. III. negyedévi beszámolója Készítette: Zsirai Alajosné gazd.főelőadó Előterjesztés Hidegség Község Önkormányzatának 2012. III. negyedévi beszámolója Tisztelt Képviselő-testület! BEVÉTELEK ALAKULÁSA Hidegség Község Önkormányzatának

Részletesebben

Bevételek forrásonkénti ill. működési és felhalmozási cél szerinti részletezése a költségvetési rendelet 4. -ához. Előirányzat Bevételi jogcímek

Bevételek forrásonkénti ill. működési és felhalmozási cél szerinti részletezése a költségvetési rendelet 4. -ához. Előirányzat Bevételi jogcímek 2. sz. melléklet Bevételek forrásonkénti ill. működési és felhalmozási cél szerinti részletezése a költségvetési rendelet 4. -ához Előirányzat Bevételi jogcímek Összesből Eredeti Működési Felhalmozási

Részletesebben

zárszámadási rendelete

zárszámadási rendelete Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2014. ( III.27.) számú zárszámadási rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról Az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Képviselő - testülethez - Mátészalka Város Önkormányzata évi költségvetésének módosításáról

ELŐTERJESZTÉS. - a Képviselő - testülethez - Mátészalka Város Önkormányzata évi költségvetésének módosításáról MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL 4700. Mátészalka, Hősök tere 9. Tel.: 501-358. Fax.: 501-360. Száma: 169-29/2008. ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő - testülethez - Mátészalka Város Önkormányzata

Részletesebben

állapítja meg az 1.sz melléklet szerint, melyből a Kisebbségi Önkormányzaté 888.000 Ft. A 4. számú melléklet szerinti részletezettségben.

állapítja meg az 1.sz melléklet szerint, melyből a Kisebbségi Önkormányzaté 888.000 Ft. A 4. számú melléklet szerinti részletezettségben. Jánoshida Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2009.(II.12) számú rendelete az önkormányzat 2008. évi költségvetésének meghatározásáról szóló 3./2008.(II.14.) sz. rendeletének módosítására 1..

Részletesebben

Költségvetési bevételek és kiadások 1..

Költségvetési bevételek és kiadások 1.. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/201(VIII.2) önkormányzati rendelete a 9/201(III.26.) rendelettel. a 12/201(IV.25) rendelettel, a 17/201(V.14.) önkormányzati rendelettel módosított

Részletesebben

Medgyesbodzás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014 (III.05.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Medgyesbodzás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014 (III.05.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Medgyesbodzás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014 (III.05.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Medgyesbodzás Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 28-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 28-i ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2019. március 28-i ülésére Tárgy: Javaslat Polgár Város a 2018. évi költségvetéséről szóló 7/2018. (II.16.) rendeletének módosítására Előterjesztő: Tóth József polgármester

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2007. (IX. 28.) Kgy. rendelet

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2007. (IX. 28.) Kgy. rendelet Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2007. (IX. 28.) a Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről szóló 2/2007. (II. 2) módosításáról A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése (a továbbiakban:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. márciusi ülésére. Tisztelt Képviselő-testület!

ELŐTERJESZTÉS Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. márciusi ülésére. Tisztelt Képviselő-testület! Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesterétől Csanytelek Község Önkormányzata J e g y z ő j é t ő l 6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz. 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu,

Részletesebben

Abádszalók Város Képviselőtestületének 12/ 2010. (VI. 10.) rendelete

Abádszalók Város Képviselőtestületének 12/ 2010. (VI. 10.) rendelete Abádszalók Város Képviselőtestületének 12/ 2010. (VI. 10.) rendelete Abádszalók Város Önkormányzata 2010. évi költségvetéséről szóló 10/2010. (IV.15.) rendeletével módosított 1/2010. (II.11.) rendeletének

Részletesebben

RENDELET HATÁROZAT MELLÉKLET

RENDELET HATÁROZAT MELLÉKLET 2009. február 27. 2. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 2/2009. (II. 27.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről 2 szóló 4/2008. (III. 7.) Kgy. rendelet módosítása 3/2009.

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. február 28-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. február 28-i ülésére Tárgy: Békés Város Önkormányzata 2011. évi költségvetési rendeletének IV. negyedévi módosítása Előkészítette: Váczi Julianna osztályvezető Baloghné Komlósi Ilona Véleményező bizottság: Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Harsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/21.(XII.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 21. évi költségvetéséről szóló 2/21. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról Harsány Község

Részletesebben