Pontosan tudja mekkora méretű zárbetétre van szüksége?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Pontosan tudja mekkora méretű zárbetétre van szüksége?"

Átírás

1 Zárak, zárbetétek Normál zárbetét A hazánkban használt zárbetétek legnagyobb része, normál zárbetét, kiegészítő funkciók nélkül. Az ilyen zárbetéteket mind a két oldalukról kulccsal működnek. Abban az eseten, ha az egyik oldalról a zárban marad a kulcs, a másik oldalról nem működtethető. Emiatt fokozott figyelmet és óvatosságot igényel, amennyiben a bejárati ajtón kívülről nincs kilincs, csak fix gomb. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy az ajtóban belülről ott felejtett kulcs miatt kívülről még a kulcs birtokában sem lehet bejutni a lakásba. Ezt kiküszöbölendő javasoljuk a vészfunkciós zárbetét, vagy a gombos zárbetét használatát. Pontosan tudja mekkora méretű zárbetétre van szüksége? A zárbetétek méretének meghatározásánál a rögzítő csavar furat közepétől jobb és bal oldalra kell megmérni a zárbetétet. A két méretet az alábbi ábrán A és B betűvel jelöltük a kettő összege adja a C betűvel jelzett teljes hosszméretet. A legelterjedtebb zárbetét méret Magyarországon a 30/30-as, azaz A=30mm, B=30mm. Természetesen ettől eltérő méretekben is kaphatók zárbetétek pl.: 30/40, azaz A=30mm, B=40mm.

2 Önnek nincs más dolga, mint lemérje a zárbetét A és B méretét és befáradjon üzleteink egyikébe, ahol szakképzett értékesítőink ennek a két adatnak az ismeretében segítenek az Önnek legmegfelelőbb zárbetét kiválasztásában. Ha nem biztos magában vagy nem kíván ezzel bajlódni, hozza be üzleteinkbe és megmérjük a zárbetétjét. A zárbetét A és B méreteit az ajtólap és a veretvastagsághoz képest, úgy kell meghatározni, hogy a zárbetét külső teste 3 mm-nél hosszabban, semmiképp ne lógjon túl a vereten. Magyarországon zárbetétekből a legtöbb fajta és a legszélesebb méretválaszték nálunk kapható. Gombos zárbetét A gombos zárbetétek már kiküszöbölik a normál zárbetétnél ismertetett kizárás problémáját. A zárbetét belső oldala felöl, kulcs helyett egy forgató gomb elforgatásával lehet az ajtót nyitni és zárni. Kedvelt megoldás a könnyű kezelhetősége miatt, továbbá a segítségével a lakásból veszély esetén, kulcs nélkül is lehetséges a kijutás. Amennyiben az ajtó ablakos, vagy üveg felülettel rendelkezik a gombos zárbetétet nem szabad alkalmazni, mert a betörők az üveg betörése után a zárbetétet könnyen kinyithatják.

3 Vészfunkciós zárbetét A vészfunkciós zárbetéteket kuplungos zárbetétnek is nevezik. Ezt a kiegészítő funkciót vésznyitó, vagy pánik funkcióként is ismerik. Bárhogy is kéri üzleteinkben szakképzett értékesítőink meg fogják érteni igényeit. Speciálisan kialakított belső szerkezetüknek köszönhetően akkor is működtethetők, ha a kulcs a másik oldalról is a zárbetétbe van helyezve. A vészfunkciós zárbetétek is a normál zárbetétnél ismertetett problémát küszöbölik ki. Hasznos lehet idős, beteg emberek számára is, mivel a kulccsal rendelkező rokonok a belülről benne felejtett kulcs esetén is be tudnak jutni az ajtón, és baj esetén segítséget nyújthatnak a bennlevőnek. Fogaskerekes zárbetét, hevederzár betét A fogaskerekes zárbetét egy speciális cilinderbetét típus, aminek közepén a normál zárbetétnél megszokott tolóka helyett, egy fogaskerék található. A fogaskerekes zárbetétek leggyakrabban hevederzárakban találhatók, de több pontos biztonsági ajtók zárjaiban is elterjedt megoldás. A fogaskerekek számos típusa megtalálható hazánkban, a pontos beazonosításhoz, a fogaskerekek fogainak a száma és a fogaskerék átmérője szükséges. Legjobban teszi, ha behozza üzletünkben a meghibásodott, vagy cserélni kívánt zárbetétet. Szakembereink megállapítják az ön számára szükséges fogaskerék típust. Ha hevederzárban hibásodott meg a zárbetét, vagy abban kívánja kicserélni, javasoljuk, hogy a hevederzárral együtt hozza be üzletünkbe. Igen bonyolult tud lenni a hevederzárból való kiszerelés, míg a hevederzárat leggyakrabban csak négy darab csavar rögzíti az ajtóra.

4 Félbetét A félbetétek leggyakrabban 10mm/30mm méretűek, de bármilyen másik méretben is kaphatók. Gyakran ilyen betétekkel szerelik a garázsajtókat, lemezszekrényeket, páncélszekrényeket, valamint üzlethelyiségek üvegajtóiban és rácsaiban is megtalálhatók. Kinézetük valóban egy félbevágott normál zárbetétre hasonlít. Fogaskerekes kivitelben is megvásárolható. Felsőzár betét A felsőzárbetét ahogy a neve is mutatja általában az ajtó kilincses zárja feletti részen kerül alkalmazásra. Ezek a zárak kiegészítő védelmet nyújtanak. Létezik mind a két oldalról kulccsal működtethető és belülről gombos verzió is. Rászegzős, rácsavarós, ráfordítós, LOB, RIM és lengyel felsőzárként is ismert. Az ajtó külső oldala felöl található - bal oldali képen látható - a külön cserélhető elem, amiből egy lapos fém alkatrész áll ki, ezt a beszereléskor kell az ajtó vastagságának megfelelő hosszúságban levágni. A jobb oldali képen a gombos változat belső oldala látható.

5 A hengerzár tulajdonképpen nem zárszerkezet, hanem csak zárbetét. Lényegében a zárral kapcsolatba kerülő kulcsrész, mely a retesz mozgatására hivatott. A kulcs és a henger a tolókavivőn keresztül lép közvetlen kapcsolatba a retesszel. A hengerben a kulcscsatorna keresztmetszetének alakját a gyártómű választja ki. A henger a házban forog, elfordulását a ház és a henger tengelyére merőlegesen lemezecskék, csapok, vagy a tengellyel párhuzamosan elhelyezett reteszrudak szabályozzák. A lemezecskék, a csapok a retesztrudak rugó hatására kiemelkednek a hengerpalást síkjából, és a házban a számukra kialakított horonyba ill. furatba csúsznak, ezáltal reteszelnek. A kulcs lépcsőzeteinek mélysége megegyezik a hengerben levő hengercsapok hosszával, ill. lemezes változatban a lemezecskék ütközési távolságával. A reteszrudak a mágneses rendszerű zárbetétnek is alkatrészei, de ennél nem állnak mechanikai kapcsolatban a kulccsal. A csapos zárbetétben a nyomórugó ellenében a kulcs csak a hengerpalást szintjéig nyomja ki az elzárócsapokat, és a henger elfordítható. Ha a kulcs lépcsőzetei közül egy esetében is valamilyen irányban - mélyebb vagy magasabb - eltérés van, a henger zárva marad, nem fordítható el. A mágneses hengerzár hengere akkor fordítható el, ha a retesz számára a rotor helyet adott, és kényszermozgás útján a hengerbe került a reteszelő léc. A hengerzárbetétek kulcsa kis méretű. A sok variáció (zárlatszám) következtében nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy egymás mellé kerülő két zárbetét kulcsai kölcsönösen működtessék egymást. A kihasználható variációk száma függ a gyártástechnológiai tűrésektől, a kulcslépcsőzetek elhelyezhetőségétől, és a megkövetelhető nyílási biztonságtól is. A lemezes hengerzárbetét zárbetétházának két oldalán egy-egy rögzített henger van a kulccsal. A hengert hét acéllamella rögzíti elfordulás ellen, melyeket nyomórugók tolnak reteszelő helyzetbe. A kulcscsatorna alakja különféle szelvény, mely a variációk növelésének egyik lehetősége. A lemezes zárbetétbe a kulcsot lépcsősre mart élével felfelé kell a kulcscsatornába helyezni. A belső szerkezetet nem szabad kenni, mert hő-, és fagyálló zsírral az alkatrészeket szereléskor bekenték. Megbízható zár, de esővíz és

6 por ellen nem védett. Leggyakrabban használt zárbetét a csapos hengerzárbetét. Kireteszelése a kulcs behelyezésével történik; úgy, hogy a kulcs kitolja a reteszelő csapokat a hengerből, de csak annyira, hogy a hengerben levő végei egybeessenek a henger palástjával. Amenynyiben nem megfelelő kulcs kerül a hengerbe, akkor a hengercsap vagy túl mélyen, vagy túl magasan emeli ki a csapot. A reteszelés szempontjából elsősorban a hengercsapok a mérvadók, mivel ezek a csapok a variáció hordozói. A kulcs és a csap - mely jelentősen befolyásolja a zárbetét élettartamát - nagyon hasonló anyagból készül. Többnyire a csap anyaga kicsit jobb minőségű (keményebb), hogy az új, vagy alig használt kulcs is mindenkor működtethesse a betétet. A kulcs lépcsőzeti mélységét - mely befolyásolja a zárlatszámot - szilárdsági tényezők korlátozzák.

7 Nagyon fontos, hogy a csapok egyszerre kerüljenek a hengerpalásthoz. A csapok csonka kúp végűek, ezáltal a kulcs beillesztése, ill. kihúzása könnyű, folyamatos, a kulcs és a hengercsap mérettűréseire a kapcsolódás nem érzékeny. A hengercsap és az elzárócsap érintkezése kényes pontja a hengerzárnak. A ház ill. a henger találkozási pontja homorú ill. domború lehet. A gyakorlatban ez a találkozási pont domború, ily módon két gömbfelület fekszik fel egymáson pontszerűen. A zárbetét használata során a csapok vége a kulcs lépcsőzetével súrlódik, az ebből származó kopás miatt a henger egy idő után már nem fordítható el. A zár zárt állapotban van, a nyomórugók az elzárócsapokkal ütközésig tolják fel a hengercsapokat. Jól látható a henger és a ház közötti vonalon az elzárócsapok reteszelése. A henger nem fordítható el. Az elzáró-, és hengercsapok találkozási pontjai egy képzeletbeli vonalon helyezkednek el, mely a hengerpalástra fekszik fel. A különböző hosszúságú hengercsapok végét a kulcs lépcsőzetének mélysége egészíti ki a megfelelő hosszúságúra, hogy a hengerpalástra kerüljenek. A henger elfordítható. Az utóbbi időben kezdték alkalmazni a zárszerkezetekhez a mágneses elvet, valamint az elektronikus kódrendszeren alapuló megoldást, ill. ezek kombinációit a hagyományos zárszerkezetekkel. A mágneses zárszerkezetek alapvető jellemzője a jóval több variáció. Mágneses zárak esetében ugyanaz a zárlatszám lényegesen kevesebb alkatrésszel valósítható meg, mint a mechanikai rendszerben. A különleges biztonsági zárakkal szemben támasztott követelmény, hogy zárlatszámuk legalább legyen. Egyre jobban előtérbe kerül az az igény is, hogy a zár használója minél kevesebb kulcsot vigyen magával, amivel több zárat kinyithat. Az állandó mágnessel működő mágneses zárak a legrégebbiek. Ezekben a mágnestestek állandó mágneses térben vannak, és a kulcsmágnes hatásával elmozdíthatók. A síkon elhelyezett dipólusok új színt hoztak a zárástechnikába. A forgó reteszelő elemek, melyek magukba foglalják a mágnestesteket, olyan zárbetétek előállítását teszik lehetővé, amelyek már tömegben is gyárthatók, és biztonságosabbak a hagyományosnál. A mágneses zárnak a hagyományossal szemben két fő előnye van. Az egyik az, hogy a szokatlanul sok variáció folytán nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy két zárbetét kulcsa egymásba nyit. A másik, hogy kulcsot másolni csak a gyártó képes, nem lehet mindenfelé kulcsmásolatot készíttetni. A mágneses zárbetét felépítése a következő. A 7/1 mágnestest mindkét oldalán három-

8 három egymástól különböző mágneses kód van, melyet az észak-déli pólusok helyzete határoz meg. A semleges vonal a kör 360 -os tartományán belül a 0 -tól a rendszernek megfelelő szögosztással vándorol körbe, és ezáltal hozza létre a tervezett variációs számot. Egy teljes körön 6-13 féle osztás alakítható ki. A 7/2 reteszelőhengerben a kulcscsatorna mindkét oldalán kialakított 7/3 rotortartókban találhatók a 7/4 rotorok a hengeres mágnestestekkel. A rotorba és a kulcsba szerelt mágnestestek állandó mágnesek. A kulcsot a kulcsnyílásba helyezve a kulcs mágneses mezői a reteszelő henger falán keresztül hatnak a rotorban levő mágnestestekre, és forgatják azokat a kulcsmágnestesteknek megfelelő helyzetbe. A mágneses mezők között fellépő kölcsönhatás következtében előálló forgatónyomaték elég ahhoz, hogy a rotorházakat a kellő irányokba elforgassa, és azok kisebb lengések után beálljanak a kulcson elhelyezett mágneses mező által megkívánt helyzetbe. A kulcs behelyezése után a kisebb lengés leállásáig 1-2 másodpercet várni kell, amíg a rotorok nyitó állásba kerülnek. Ha a rotorok beállnak a tervezett helyzetbe, akkor a rajtuk elhelyezett lépcsők fordulnak az 7/5 retesz alá. A reteszelőhenger elfordításával a reteszek kényszermozgás útján elfoglalhatják helyüket a rotortartóban és a reteszelőhenger a 7/6 házban elfordítható, a zárszerkezet nyitható-zárható. Ha a kulcs mágneses mezői a rotorok mágnesmezőivel ill. a vele kapcsolatban álló lépcsőzettel nem a tervezett helyzetet veszik fel, vagyis idegen kulccsal próbálkozunk, akkor a rotorok lépcsői nem a retesz alatt helyezkednek el, hanem alátámasztják azt, és nem fogadják be. A retesz továbbra is a ház hornyában marad a paláston kívül, és a reteszelőhenger nem fordítható el. A kulcs kihúzása után a rotormágnestestek kölcsönhatásban állnak egymással, valamint a rotorok aszimmetrikus kialakítása révén ebből az egymásra hatásból származó rotorállást maga a rotor is befolyásolja. Ezért a rotornak azon helyzetei melyek a zár nyitásához szükségesek, semmilyen módon nem térképezhetők fel. A mágnestestek nem öregszenek, jól tűrik a hőmérséklet ingadozásait. Üzemi hőmérsékletük C. A variációk száma a gyártás pontosságának függvényében nagymértékben növelhető. Az összes zárlatszám a rotormágnestesten elhelyezett szögosztások számától függ. Ha pl. az osztások száma 10, vagyis 36 -os osztást alkalmazunk, a lehetséges variációk száma Ekkora zárlatszám mechanikai zárbetéttel elképzelhetetlen, mivel a zárbetétek méretei nemzetközileg szabványosak. A csúcsminőségű zárrendszerekkel szemben támasztott magasfokú követelmények

9 kielégítése érdekében kifejlesztettek egy teljesen új cilinderzárrendszert, mely egyszerű szerkezete ellenére mindezidáig elérhetetlen számú variációs lehetőséget kínál. Ez egy rugók és stiftek nélkül gyártott mechanikus konstrukció, ahol a kulcs fordított állásban is bedugható. A közben felmerülő eltérő igények kielégítése ill. a fejlesztés során a hengerzárbetéteknek különböző típusait alakították ki, melyek természetesen fúrás, letapogatás és magkihúzás elleni védelemmel bírnak, de nem ritka a tűzálló sem. Ilyenek a homlokcsapos biztonsági hengerzárbetétek, az egyoldalas hengerzárbetétek, a gombos hengerzárbetétek, melyek kívülről kulccsal, belülről a gomb elforgatásával működtethetők. Ide sorolhatjuk a mechatronikus hengerzárbetétet is, mely a hengerzárbetét elektronikával továbbfejlesztett változata, ahol az elektronika és az elem a belső oldalon levő gombban helyezkedik el. Ugyancsak ide sorolható az elektronikus motoros cilinder Szólnunk kell még a zárrendszerekről is. Egy fő-, vagy egy vezérkulcsrendszer magas fokú biztonságot és mindemellett kényelmet biztosít a felhasználónak. A főkulcsrendszer korlátlan mennyiségű, saját kulcsukkal nyitható zárbetétből áll, melyeket egy föléjük rendelt kulcs nyit. Ajánlott alkalmazási területei: családi házak, társasházak, kisebb létesítmények, éttermek. Központi kulcsrendszer esetén a zárbetéthez tartozó egyéni kulcsok nyitnak közös használatú helyiségeket. Alkalmazási területei a társasházak, kisebb irodák, irodarészek. A vezérkulcsrendszer tetszés szerinti számú és mélységű főcsoportokra és alcsoportokra oszlik. Az egyéni kulcsok nyithatják saját magukon kívül a hozzájuk rendelt központi cilindereket, a csoportkulcsok nyitják a hierarchiában hozzájuk tartozó zárbetéteket, ezzel szemben a vezérkulcs a zárrendszerbe tartozó összes

10 zárbetétet nyitja. Leginkább ajánlott szállodákba, irodaházakba, üzemcsarnokokba, de ajánlható társasházakba, bankokba, kórházakba, kollégiumokba is. Az azonos rendszereken belül rendkívül nagy jelentősége van a minőségnek, melyet legtöbbször tükröz a zárbetét ára, de nem mindig. A minőség alatt két szempontot értünk; az egyik, hogy meddig fog szolgálni a betét, a másik (még lényegesebb), hogy a különböző, drasztikus nyitási és rongálási kísérleteknek mennyire fog ellenállni. A legolcsóbb sárgaréz anyagú zárbetétek mechanikai szilárdsága rendkívül csekély, egy jól irányzott kalapácsütéssel, vagy fogóval megroppantható, és szabaddá válik a zár retesze. Különösen megkönnyítjük a betörő dolgát, ha a zárbetét kiáll a zárpajzsból (fogóval rá lehet fogni), vagy gyenge, jóformán csak dísz a zárpajzs. A belülről felcsavarozott acélpajzs már kellően védi a betétet, de a betét gyenge alapanyaga a kalapácsnak vagy a fúrónak nem áll ellen. A jobb minőségű zárbetétek szívós fémötvözetekből készülnek; vagy meglehetősen kemények, vagy lágyabbak, és belsejükbe kemény acélbetéteket építenek, melyek félreviszik a fúró hegyét, lehetetlenné teszik a megfúrást. A betörők (sajnos) ismerik a savazás módszerét is, a jobb zárbetéteket ezért a savakkal szemben is ellenállóvá teszik. Vásárláskor tehát (természetesen a különböző rendszerek rendkívül eltérő variációs számán, és az álkulccsal történő nyithatóság szempontjain kívül) ezeket a kulcsszavakat keressük; ütésálló, fúrásálló, savazás álló. Az árakat persze befolyásolják a márkák és a beszerzési források is, ezek a különbségek már nem mindig eltérő minőséget tükröznek.

ABUS Zárrendszerek Testreszabott biztonság

ABUS Zárrendszerek Testreszabott biztonság ABUS Zárrendszerek Testreszabott biztonság www.abus.hu Azonos zárlatú rendszer Központi zárrendszer Azonos zárlatú rendszer Családi házakhoz Minden zárbetét ugyanazzal a zárlattal rendelkezik. A különböző

Részletesebben

HENGERZÁRBETÉTEK 2013

HENGERZÁRBETÉTEK 2013 HENGERZÁRBETÉTEK 01 Az ajtónyitási megoldások vezető szállítója A LEGJOBB BARÁT, AKIBEN MEGBÍZHAT A kutyás logóval ellátott termékek tényleg megbízhatóak. A cseh FAB cég, százéves tapasztalatának hála

Részletesebben

Zárak, lakatok, vasalások

Zárak, lakatok, vasalások Zárak, lakatok, vasalások I. Zárak Több alkatrészből összeszerelt lakatosipari termékek. Épületajtók, bútorok biztonsági berendezései Anyaguk általában acéllemez, szalagacél, acélhuzal, alumínium, zárbetéteknél

Részletesebben

ABUS Zárrendszerek A biztonságos választás

ABUS Zárrendszerek A biztonságos választás ABUS Zárrendszerek A biztonságos választás www.abus.com Hengerzárak zárrendszerekhez Abus Zolit 1000 Egyedi HBZ profillal Kulcskép csere Biztonsági jellemzők Hatékony letapogatásos nyitás elleni védelem

Részletesebben

Standard Rendszer. Zárrendszer speciális profillal MADE IN GERMANY

Standard Rendszer. Zárrendszer speciális profillal MADE IN GERMANY Standard Rendszer Zárrendszer speciális profillal MADE IN GERMANY Standard rendszer Zárrendszer speciális profillal kulcsmarások standard fúrásvédelem a csapok edzett speciális acélból készülnek extra

Részletesebben

Intelligens beléptetõ rendszerek - RFID hengerzárárbetétek

Intelligens beléptetõ rendszerek - RFID hengerzárárbetétek Intelligens beléptetõ rendszerek - RFID hengerzárárbetétek Intelligent Key Entry Önálló mûködésû (stand alone) RFID zárbetétek Általános tudnivalók Az IK-EC8/EC8K/EC8U nagy precíziós, jó minõségû rozsdamentes

Részletesebben

IK-EC8 RFID zárbetét használati, és szerelési útmutató

IK-EC8 RFID zárbetét használati, és szerelési útmutató IK-EC8 RFID zárbetét használati, és szerelési útmutató 1.1. A csomag tartalma Eszköz Darab Zárbetét 1 Mesterkártya 1 Felhasználói kártya 2 Mechanikus kulcs 2 Szerelési kulcs 1 1.2. Főbb jellemzők Megnevezés

Részletesebben

ABUS HomeTec Pro Ajtónyitás egyetlen gombnyomásra

ABUS HomeTec Pro Ajtónyitás egyetlen gombnyomásra ABUS Ajtónyitás egyetlen gombnyomásra A kizárás és a kizáródás már a múlté! www.abus.hu ABUS - A kizárás és a kizáródás már a múlté! Egyszerűen nyitható és zárható az ajtó: A Vadnyugat ideje már rég elmúlt

Részletesebben

KIVÁLÓ (Z)ÁR - ÉRTÉK ARÁNY

KIVÁLÓ (Z)ÁR - ÉRTÉK ARÁNY KIVÁLÓ (Z)ÁR - ÉRTÉK ARÁNY A Forest választékába bevezetett zárak szinte minden a bútorgyártásban felmerülő igényre megoldást nyújtanak. Cilinderek és kulcsok CL2 -es zárak Külön kiemelnénk a cserélhető

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÁS CÉLJÁRA

TÁJÉKOZTATÁS CÉLJÁRA N y t s z : 5 5 6 3-1 0-2 / 2 0 1 6 0 8 2 5 M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S Bizottsági ülés ideje Ajánlás lejárta 2016. augusztus 25. 2021. augusztus 31. vizsgálat helye:

Részletesebben

A forgójeladók mechanikai kialakítása

A forgójeladók mechanikai kialakítása A forgójeladók mechanikai kialakítása A különböző gyártók néhány szabványos kiviteltől eltekintve nagy forma- és méretválasztékban kínálják termékeiket. Az elektromos illesztéshez hasonlóan a mechanikai

Részletesebben

e-primo Rugalmas rendszer a nagyfokú biztonságért

e-primo Rugalmas rendszer a nagyfokú biztonságért e-primo Rugalmas rendszer a nagyfokú biztonságért Nagyobb rugalmasság a irodai e-primo családok, a szinglik és az üzleti, alkalmazások számára e-primo biztonságos és egyben rugalmas Biztonságot szeretne

Részletesebben

A falazat, a födém és a padozat a legalább 6 cm vastagságú tömör téglafal szilárdsági mutatóival

A falazat, a födém és a padozat a legalább 6 cm vastagságú tömör téglafal szilárdsági mutatóival I. Mechanikai védelem 1. mechanikai védelmi szint alkalmazása A falazat, a födém és a padozat a legalább 6 cm vastagságú tömör téglafal szilárdsági mutatóival egyenértékű áthatolás elleni védelmet nyújt.

Részletesebben

Kapcsoló állás B funkció

Kapcsoló állás B funkció Kapcsoló állás B funkció átjárás kifele Müködtetés röl és röl = Átjárás, a kilincs müködteti a csapdát miután a dió össze van kapcsolva átjárás Übefelé befelé nincs átjárás Kapcsoló állás: Átjárás kifele,

Részletesebben

Bútorzárak Ipari program

Bútorzárak Ipari program Bútorzárak Ipari program Zárak, bútorzárak különféle ipari alkalmazásokra Választható bútorzár rendszerek: Lamellás Csapos Tárcsás Felhasználási területek A választékunk magában foglalja az alábbi felhasználási

Részletesebben

belül fut a biztonság érdekében. felsô panelen vagy áthidalón rögzített gumitömítés a tömítéssel ellátott szekciók csatlakozása

belül fut a biztonság érdekében. felsô panelen vagy áthidalón rögzített gumitömítés a tömítéssel ellátott szekciók csatlakozása Hôszigetelés mindenek felett Az Eurokapu kiváló minôségû, hôszigetelt acél panelekbôl készül az Ön igénye szerint, mely négyoldali gumitömítéssel biztosítja a légmentes zárást. A panelek ujjbecsípôdés

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ÚTMUTATÓ A BETÖRÉSES LOPÁS-RABLÁSBIZTOSÍTÁSI KOCKÁZATOK KEZELÉSÉRE. C.3. fejezet

BIZTONSÁGTECHNIKAI ÚTMUTATÓ A BETÖRÉSES LOPÁS-RABLÁSBIZTOSÍTÁSI KOCKÁZATOK KEZELÉSÉRE. C.3. fejezet C. 3. fejezet: Mechanikai védelem: üvegezés BIZTONSÁGTECHNIKAI ÚTMUTATÓ A BETÖRÉSES LOPÁS-RABLÁSBIZTOSÍTÁSI KOCKÁZATOK KEZELÉSÉRE (AJÁNLÁS) C.3. fejezet Mechanikai védelem - értéktárolók, értékőrző termek

Részletesebben

Király Trading KFT H-1151 Budapest Mogyoród útja Leírás

Király Trading KFT H-1151 Budapest Mogyoród útja Leírás K0377 Anyák T-hornyokhoz, DIN 508, bővített Nemesíthető acél, 10-es minőségi osztály, EN AW-7075 vagy 1.4305 nemesacél. Acél, fekete. Alumínium és nemesacél, csupasz. Az alumínium T-horonyanyák acél menetes

Részletesebben

TERET NYITUNK. Roto Door. Garantált biztonság! Biztonság, kényelem, változatosság a Roto Door többpontos ajtózár rendszerrel

TERET NYITUNK. Roto Door. Garantált biztonság! Biztonság, kényelem, változatosság a Roto Door többpontos ajtózár rendszerrel TERET NYITUNK Roto Door Garantált biztonság! Biztonság, kényelem, változatosság a Roto Door többpontos ajtózár rendszerrel Kényelmes működtetés, biztonság, jó légzárás, hanggátlás, vízzárás és hőszigetelés

Részletesebben

Mit jelent az igazán biztonságos ajtó?

Mit jelent az igazán biztonságos ajtó? Mit jelent az igazán biztonságos ajtó? Sajnos egyre gyakrabban botlunk akciósabbnál akciósabb bejárati ajtókba szórólapokon vagy az interneten. Sokszor a külső alapján meg is hozzuk a döntést, esztétikus

Részletesebben

M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S

M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S N y t s z : 5 1 1 4-1 0-2 / 2 0 1 2 1 0 1 8 M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S Bizottsági ülés ideje Ajánlás lejárta 2012. október 18. 2017. október 31. vizsgálat helye:

Részletesebben

Műszaki leírás. Műszaki leírás

Műszaki leírás. Műszaki leírás ACÉL BEJÁRATI AJTÓ RA08 Lépcsőházi bejárati ajtó Méretek:85 205 ; 95 205 Lemez vastagság (tok/szárny):1,2 mm/0,5 mm Szín: mahagóni, aranytölgy Szigetelés:méhsejt szerkezetű papír ACÉL BEJÁRATI AJTÓ RA040

Részletesebben

Duna Industry Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Duna Industry Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Duna Industry Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Rozsdamentes ajtók Ajtók: Nyíló: - egyszárnyú, - kétszárnyú Lengő: - lágy PVC, - poliészter Fagyasztó: - egyszárnyú Toló: - kézi mozgatású, - gépi

Részletesebben

TOKOZ PROfessional RENDSZER

TOKOZ PROfessional RENDSZER TOKOZ PROfessional RENDSZER BIZTONSÁGOS, AKÁR EGY SZÉF - SZÉF TÍPUSÚ HENGERZÁRBETÉT ÉS KULCSZÉF SZÉF TÍPUSÚ BIZTOSÍT BEZÁR A TOKOZ PRO RENDSZER HÁROM SZABADALOMMAL LEVÉDETT ZÁRBETÉT SZERKEZET. Patent CZ

Részletesebben

(11) Lajstromszám: E 004 661 (13) T2 EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA

(11) Lajstromszám: E 004 661 (13) T2 EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA !HU000004661T2! (19) HU (11) Lajstromszám: E 004 661 (13) T2 MAGYAR KÖZTÁRSASÁG Magyar Szabadalmi Hivatal EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA (21) Magyar ügyszám: E 05 778425 (22) A bejelentés napja:

Részletesebben

2.9.1. TABLETTÁK ÉS KAPSZULÁK SZÉTESÉSE

2.9.1. TABLETTÁK ÉS KAPSZULÁK SZÉTESÉSE 2.9.1 Tabletták és kapszulák szétesése Ph.Hg.VIII. Ph.Eur.6.3-1 01/2009:20901 2.9.1. TABLETTÁK ÉS KAPSZULÁK SZÉTESÉSE A szétesésvizsgálattal azt határozzuk meg, hogy az alábbiakban leírt kísérleti körülmények

Részletesebben

PRIVILEGE. doors. Privilege Doors bejárati ajtók

PRIVILEGE. doors. Privilege Doors bejárati ajtók Privilege Doors bejárati ajtók Privilege Thermo Privilege Thermo bejárati ajtók Felújítás vagy új építés során fontos figyelmet fordítani a hőszigetelt szerkezeti elemekre. A hőszigetelési érték, amelyet

Részletesebben

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG Az ABLOY magas biztonsági termékeit az egész világon ismerik és elismerik. Széles termékskálánk minden tagja csúcsminôséget képvisel és kiváló teljesítményt

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÁS CÉLJÁRA

TÁJÉKOZTATÁS CÉLJÁRA N y t s z : 5 6 7 7-1 0-2 / 2 0 1 7 0 9 2 1 M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S Bizottsági ülés ideje Ajánlás lejárta 2017. szeptember 21. 2022. szeptember 30. vizsgálat helye:

Részletesebben

Okostelefon. Ujjlenyomat. Bluetooth 4.0 LE RFID. PIN kód. Elektronikus ajtózár. Telefon applikáció. NFC kapcsolat

Okostelefon. Ujjlenyomat. Bluetooth 4.0 LE RFID. PIN kód. Elektronikus ajtózár. Telefon applikáció. NFC kapcsolat Bluetooth 4.0 LE RFID Elektronikus ajtózár Ujjlenyomat NFC kapcsolat PIN kód Ajtózár: biztonságosan és egyszerűen lehet okostelefonnal irányítani. Okostelefon Telefon applikáció www.burg.biz Minőség és

Részletesebben

Fa-Alu HET Bejárati ajtók

Fa-Alu HET Bejárati ajtók Metszeti ábrák TR/IF Alsó metszet Oldalsó/felső metszet Oldalrész alsó metszet Oldalrész oldalsó/felső metszet FOK ibelül FOK belül 1 Metszeti ábrák TR/IF Tokosztó szárny/fix Sorolás Tokosztó - Fix/Fix

Részletesebben

Hõmérséklet-kapcsolók Áttekintés

Hõmérséklet-kapcsolók Áttekintés Áttekintés Termék Jellemzõ Beállítási Max. Szenzor Védettség Oldal neve alkalmazás tartomány hõmérséklet típusa RT Általános célra -25-300 350ºC Táv, terem, IP66 64-65 differencál KP Könnyû ipari alkalm.

Részletesebben

7. ábra Shredder 8.ábra Granulátor

7. ábra Shredder 8.ábra Granulátor Aprító gépek E-hulladék aprítására leggyakrabban forgó, vagy álló és forgó kések között, illetőleg különböző zúzó szerkezetek révén kerül sor. A gépek betétei (élek, kések) cserélhetők. Shredder (7. ábra)

Részletesebben

Fali szekrények. w Műanyag fali szekrény MINIPOL. w SCHRACK-INFO

Fali szekrények. w Műanyag fali szekrény MINIPOL. w SCHRACK-INFO w Műanyag fali szekrény MINIPOL IM008844 IM088854 POLGRUPPE IM008954 IM088943 120 Melegen sajtolt üvegszálerősítésű poliészter szekrény belső ZAMAK zsanérokkal Kettős szigetelésű üres szekrény kisfeszültségű

Részletesebben

Árnyékolás gördülékenyen. biztonsági. redőnyrács Katalógus. www.umbroll.hu

Árnyékolás gördülékenyen. biztonsági. redőnyrács Katalógus. www.umbroll.hu Árnyékolás gördülékenyen biztonsági redőnyrács Katalógus www.umbroll.hu Umbroll - Árnyékolás gördülékenyen Az Umbroll mára Magyarország egyik legismertebb árnyékolástechnikai márkaneve. A fejlesztési kihívások

Részletesebben

M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S

M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S N y t s z : 4 5 4 4-4 1-2 / 2 0 0 9 0 8 2 7 M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S Bizottsági ülés ideje Adatmódosítás ideje Ajánlás lejárta 2008. március 20. 2009. augusztus

Részletesebben

Műszaki rendszerkézikönyv GA alumíniumöntvény házak

Műszaki rendszerkézikönyv GA alumíniumöntvény házak Műszaki rendszerkézikönyv GA alumíniumöntvény házak GA alumíniumöntvény házak 8 4 7 1 5 6 3 2 Mindent elvisel A különlegesen robusztus alumíniumöntvény ház alkalmazási lehetőségei nem ismernek határokat.

Részletesebben

Termékismertető. ABUS A biztonság megnyugtató érzése.

Termékismertető. ABUS A biztonság megnyugtató érzése. Termékismertető Technikai és színbeli eltérések és változtatások joga fenntartva. Az esetleges nyomdai hibákért és félreértésekért felelősséget nem vállalunk. ABUS 11/2009 www.abus.hu ABUS A biztonság

Részletesebben

belül fut a biztonság érdekében. felsô panelen vagy áthidalón rögzített gumitömítés az oldalsó zárást biztosító gumitömítés

belül fut a biztonság érdekében. felsô panelen vagy áthidalón rögzített gumitömítés az oldalsó zárást biztosító gumitömítés Hôszigetelés mindenek felett Az Eurokapu kiváló minôségû, hôszigetelt acél panelekbôl készül az Ön igénye szerint, mely négyoldali gumitömítéssel biztosítja a légmentes zárást. A panelek ujjbecsípôdés

Részletesebben

Önreteszelő ajtózárak

Önreteszelő ajtózárak Önreteszelő ajtózárak Egyedi megoldások a Automatic-kal Bezárás nélkül is zárva a biztosítók elvárása szerint is Kösse össze a biztonságot a kényelemmel! A Gretsch-Unitas mechanikusan önreteszelő zárrendszerei

Részletesebben

Bevésõ épületzárak faajtóba

Bevésõ épületzárak faajtóba Zár program Faajtó zárak Bevésõ épületzárak faajtóba ZIUR Képes tartalomjegyzék Egypontos bevésõ zár - 1. old. Többpontos bevésõ zár - 2. old. Pánik funkciójú zár - 3. old. Kiegészítõk - 3. old. Tûzálló

Részletesebben

REDŐNYÖK, RELUXÁK, SZÚNYOGHÁLÓK, ABLAKPÁRKÁNYOK

REDŐNYÖK, RELUXÁK, SZÚNYOGHÁLÓK, ABLAKPÁRKÁNYOK REDŐNYÖK, RELUXÁK, SZÚNYOGHÁLÓK, ABLAKPÁRKÁNYOK katalógusa 2017 REDŐNY Műanyag redőny A külső tokos műanyag redőny az egyik legkeresettebb redőny, mivel ára igen kedvező. Szinte mindegyik nyílászáróra

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AJTÓKHOZ SZERELÉSI ÉS BEÉPÍTÉSI. FIGYELEM: Ügyeljen testi épségére a beépítés során!

ÚTMUTATÓ AJTÓKHOZ SZERELÉSI ÉS BEÉPÍTÉSI. FIGYELEM: Ügyeljen testi épségére a beépítés során! FIGYELEM: Ügyeljen testi épségére a beépítés során! ELLENŐRIZZE: Az ajtó tokja és a falnyílás közötti hézag 10-15 mm között kell 1. ÖSSZESZERELÉSHEZ SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK 1.... vízmérték 2.... állítható kitámasztó

Részletesebben

Zárbetétek, zárbetét rendszerek

Zárbetétek, zárbetét rendszerek Zárási rendszerek Zárbetétek, zárbetét rendszerek Hengerzárbetétek Tartalomjegyzék Minõsítések Minõsítések...1. old. Zárbetét típusok TE-5 First sorozat...2. old. T-60 Start sorozat...2. old. TX-80 Premium

Részletesebben

Ablak- és ajtótechnológia. Roto Patio Alversa. Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan toló és bukó-toló rendszerekhez.

Ablak- és ajtótechnológia. Roto Patio Alversa. Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan toló és bukó-toló rendszerekhez. Ablak- és ajtótechnológia Roto Patio Alversa Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan toló és bukó-toló rendszerekhez Prospektus Roto Patio Alversa Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan

Részletesebben

Alámetszés. Mőanyag fröccsöntı szerszámok tervezése és gyártása. Alámetszett alkatrészek gyártása

Alámetszés. Mőanyag fröccsöntı szerszámok tervezése és gyártása. Alámetszett alkatrészek gyártása Dr. Mikó Balázs miko.balazs@bgk.bmf.hu Mőanyag fröccsöntı szerszámok tervezése és gyártása Alámetszett alkatrészek gyártása Alámetszés 2 A nyitás / kilökés irányából takart felületek Méret / Jelleg / Zárás

Részletesebben

1048.10 Elektromos fiókzár (1049.10) 1048.10 1049.10. Zárfogadó változatok: Munkaáramú: 1048.10, 1048.10RR, 1049.10, 1049.10RR

1048.10 Elektromos fiókzár (1049.10) 1048.10 1049.10. Zárfogadó változatok: Munkaáramú: 1048.10, 1048.10RR, 1049.10, 1049.10RR 1048.10 Elektromos fiókzár (1049.10) 1048.10 1049.10 Fiókok, szekrények, irattárolók zárására alkalmazható Zárnyelvérzékelővel rendelhető Magas feltörési ellenállás Kompakt méret Két irányból zárható Zárfogadó

Részletesebben

Ablak- és ajtótechnológia. Roto Patio Alversa. Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan toló és bukó-toló rendszerekhez.

Ablak- és ajtótechnológia. Roto Patio Alversa. Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan toló és bukó-toló rendszerekhez. Ablak- és ajtótechnológia Roto Patio Alversa Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan toló és bukó-toló rendszerekhez Prospektus Roto Patio Alversa Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan

Részletesebben

Fa/alu bejárati ajtók Rendszer áttekintés

Fa/alu bejárati ajtók Rendszer áttekintés Metszeti ábrák VR/IF Metszet alul Metszet oldalt / felül Metszet oldalvilágító alul Metszet Seitenteil oldalt / felül FOK belül Rendelésim. Rendelésim. FOK belül Rendelésim. Rendelésim. 1 Metszeti ábrák

Részletesebben

Belsőépítészet. Praktikus beépített szekrények

Belsőépítészet. Praktikus beépített szekrények Belsőépítészet Praktikus beépített szekrények A beépített, azaz a méretre gyártott bútorok kiemelkedő és töretlen népszerűsége az utóbbi évtizedben a praktikumot, azaz az ötletességet és a helytakarékosságot

Részletesebben

Értékelés Összesen: 100 pont 100% = 100 pont A VIZSGAFELADAT MEGOLDÁSÁRA JAVASOLT %-OS EREDMÉNY: EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA 40%.

Értékelés Összesen: 100 pont 100% = 100 pont A VIZSGAFELADAT MEGOLDÁSÁRA JAVASOLT %-OS EREDMÉNY: EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA 40%. Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2011. (VII. 18.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Y14 rendszer. Egyedi kulcsprofil belső ütközőcsappal MADE IN GERMANY

Y14 rendszer. Egyedi kulcsprofil belső ütközőcsappal MADE IN GERMANY Y14 rendszer Egyedi kulcsprofil belső ütközőcsappal MADE IN GERMANY Y14 rendszer Zárrendszer egyedi kulcsprofillal ütköző csap kulcsmarások standard fúrásvédelem a csapok edzett speciális acélból készülnek

Részletesebben

Műanyag Mellékbejárati ajtó

Műanyag Mellékbejárati ajtó .1 Metszeti ábrák KF410, KF300, KF200, KF200 Kanto befelé nyíló és kifelé nyíló Rendelési méret További metszeti rajzokat talál az 1..3.1 IF ajtószárnyak és az 1.3.2 AF ajtószárnyak fejezetekben. KF400

Részletesebben

Akciós úszókapu vasalat szett!

Akciós úszókapu vasalat szett! Bemutatóterem és raktár: 1183 Budapest, Akadály u. 15 Bejárat a Nefelejcs u. felől! Telefon: +36 1 297 33 96 info@polswat.hu Nyitva: H-Cs: 8-17:00 Magyarország Kft. Mobil:+36 30 633 21 60 www.polswatbolt.hu

Részletesebben

Biztonsági ajtó áttekintés

Biztonsági ajtó áttekintés Rólunk A PRS Plusz Vagyonvédelmi Kft. egy 100%-ban hazai tulajdonban lévő vállalkozás, immár több mint 20 éves múlttal a mechanikai vagyonvédelem területén. Biztonsági ajtóink saját fejlesztés eredménye,

Részletesebben

MUNKAANYAG. Gombos József. Marógépek ellenőrzése, beállítása. A követelménymodul megnevezése: A biztonságos munkavégzés feladatai

MUNKAANYAG. Gombos József. Marógépek ellenőrzése, beállítása. A követelménymodul megnevezése: A biztonságos munkavégzés feladatai Gombos József Marógépek ellenőrzése, beállítása A követelménymodul megnevezése: A biztonságos munkavégzés feladatai A követelménymodul száma: 2273-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-012-30

Részletesebben

A leggyakrabban használt hornyolt fejű csavarok szabványos átmérője és horonyszélessége:

A leggyakrabban használt hornyolt fejű csavarok szabványos átmérője és horonyszélessége: Csavarkulcsok A csavarfejek és anyák alakja, valamint nagysága a felhasználás sokfélesége folytán igen változatos. Ennek megfelelően a csavarok és anyák meghúzására, ill. oldására szolgáló kéziszerszámok

Részletesebben

M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S

M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S N y t s z : 4 8 2 5-1 0-2 / 2 0 1 1 0 3 1 7 M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S Bizottsági ülés ideje Ajánlás lejárta 2011. március 17. 2016. március 31. vizsgálat helye:

Részletesebben

a hazaérkezés kényelme

a hazaérkezés kényelme Polargos Kerítésrendszer a hazaérkezés kényelme 208 HU MONACO 2 Új szerelhető tartók (val együtt szállítva) Új szerelhető tartók (val együtt szállítva) NICE Zsanérok a kkal és kiskkal Zsanérok a kkal és

Részletesebben

TREZOR POSTALÁDÁK. Beltéri: lépcsőházba, lakóparkba. Kültéri: utcafrontra, udvarba, oszlopba építhető

TREZOR POSTALÁDÁK. Beltéri: lépcsőházba, lakóparkba. Kültéri: utcafrontra, udvarba, oszlopba építhető TREZOR POSTALÁDÁK 2015 Beltéri: lépcsőházba, lakóparkba Kültéri: utcafrontra, udvarba, oszlopba építhető Hagyományos, kerítéssel rendelkező családi házakhoz ajánlott postaládák Postaláda I.-II Udvari I.-II.

Részletesebben

CSAVAROK. Oldal 685 Univerzális csavar hosszú. Oldal 684 Gyorsrögzítős csavar hosszú. Oldal 684 Gyorsrögzítős csavar rövid

CSAVAROK. Oldal 685 Univerzális csavar hosszú. Oldal 684 Gyorsrögzítős csavar hosszú. Oldal 684 Gyorsrögzítős csavar rövid 680 CSAVAROK Oldal 684 Gyorsrögzítős csavar rövid Oldal 684 Gyorsrögzítős csavar hosszú Oldal 685 Univerzális csavar rövid Oldal 685 Univerzális csavar hosszú Oldal 686 Gyors szorítócsavar rövid rövid

Részletesebben

TREZOR POSTALÁDÁK 2017/2018. Beltéri: lépcsőházba, lakóparkba. Kültéri: utcafrontra, udvarba, oszlopba építhető

TREZOR POSTALÁDÁK 2017/2018. Beltéri: lépcsőházba, lakóparkba. Kültéri: utcafrontra, udvarba, oszlopba építhető TREZOR POSTALÁDÁK 2017/2018 Beltéri: lépcsőházba, lakóparkba Kültéri: utcafrontra, udvarba, oszlopba építhető Hagyományos, kerítéssel rendelkező családi házakhoz ajánlott postaládák 2 Postaláda I.-II.

Részletesebben

Ablakok, erkély- és teraszajtók

Ablakok, erkély- és teraszajtók Ablakok, erkély- és teraszajtók I. Ablakszerkezetek típusai és nyitásmódjai A nyitásmódokat cégünk mindig belülről nézve tünteti fel (ettől eltérő esetben külön megjelölést kérünk: KÜLSŐ NÉZET!). A nyitásirányt

Részletesebben

Védett elosztók orion plus. IP65-ös falon kívüli elosztószekrények

Védett elosztók orion plus. IP65-ös falon kívüli elosztószekrények Védett elosztók orion plus IP65-ös falon kívüli elosztószekrények Védett elosztók orion plus Fémszekrények 12 Méretválaszték 14 C rendszer 16 S rendszer 21 Kiegészítők 22 Poliészter szekrények 24 Még nagyobb

Részletesebben

Bútorpántok C9-es önzáró kivetôpántok 7.3

Bútorpántok C9-es önzáró kivetôpántok 7.3 Bútorpántok C9-es önzáró ok.3 az ajtólap magassága Állítási tartomány L= 0. mm konstans Nyílásszög: 94 105 110 120 165-1.5 +5 mm (lsd. a pántok.) max ±2 mm +2.8 mm K= 3-8 mm a pántok száma Tájékoztató

Részletesebben

BEJÁRATI AJTÓ INNOVÁCIÓ 2011

BEJÁRATI AJTÓ INNOVÁCIÓ 2011 BEJÁRATI AJTÓ INNOVÁCIÓ 2011 Az Internorm a THERMO PORTAL bejárati ajtó családdal egy új lehetőséget nyit meg az Ön számára: [ ] Kiváló hőszigetelés [ ] Puritán design [ ] Kimagasló biztonság Részletekről,

Részletesebben

Beépítési és kezelési útmutató. EB 2626 1 HU Kiadás: 2005. június. Nyomáscsökkentők. Típus 44 0 B. Típus 44 1 B. 1. ábra Típus 44 0 B / 44 1 B

Beépítési és kezelési útmutató. EB 2626 1 HU Kiadás: 2005. június. Nyomáscsökkentők. Típus 44 0 B. Típus 44 1 B. 1. ábra Típus 44 0 B / 44 1 B Nyomáscsökkentők Típus 44 0 B Típus 44 1 B Típus 44 0 B Vörösöntvény ház Típus Típus 44 44-1 1 B Rozsdamentes ház 1. ábra Típus 44 0 B / 44 1 B Beépítési és kezelési útmutató Kiadás: 2005. június Tartalomjegyzék

Részletesebben

Fa-Alu HET Bejárati ajtók

Fa-Alu HET Bejárati ajtók Metszeti ábrák VR/IF Alsó metszet Oldalsó/felső metszet 85.5 36 85.5 36 32.4 32.4 20 20 61 65 61 65 131 36 10 131 36 10 FOK belül Oldalrész alsó metszet Oldalrész oldalsó/felső metszet 96.1 96.1 32.4 32.4

Részletesebben

Új generáció. Új emelő-toló vasalatok fa, műanyag és fém ajtókhoz és ablakokhoz

Új generáció. Új emelő-toló vasalatok fa, műanyag és fém ajtókhoz és ablakokhoz Új generáció Új emelő-toló vasalatok fa, műanyag és fém ajtókhoz és ablakokhoz Emelő-toló Emelő-toló-bukó vasalatok HS-Master HS-SPEED Limiter (sebességkorlátozó) G.U-thermostep küszöbök Emelő-toló és

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690 Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 mágneses vízszűrők MC22001 MC22002 FL1-03-01274 - WE FL1-03-01689 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01688 FL1-03-01690 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI

Részletesebben

MUNKAANYAG. Földi László. Méret- és alakellenőrzések idomszerekkel, speciális mérőeszközökkel. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Földi László. Méret- és alakellenőrzések idomszerekkel, speciális mérőeszközökkel. A követelménymodul megnevezése: Földi László Méret- és alakellenőrzések idomszerekkel, speciális mérőeszközökkel A követelménymodul megnevezése: Általános anyagvizsgálatok és geometriai mérések A követelménymodul száma: 0225-06 A tartalomelem

Részletesebben

ZSG-3 központosító satu

ZSG-3 központosító satu New 2013. szeptember Új termékek forgácsoló szakemberek számára ZSG-3 központosító satu Biztos, pontos és rugalmas megmunkálás TOTL TOOLING = INŐSÉG x SZOLGÁLTTÁS 2 WNT agyarország Kft. adarász Viktor

Részletesebben

Alumínium bejárati ajtók Rendszertechnika

Alumínium bejárati ajtók Rendszertechnika .01 Modell áttekintés (Formák) Befelé nyíló lap ajtó Rendszer elnevezése: AT310 Külső oldalon sima ajtólap A tok és az ajtólap síkban eltolva. 2 szárnyú ajtók Kifelé nyíló ajtók Bukó felülvilágító Konstrukciók

Részletesebben

CSAVAROK. Oldal 477 Univerzális csavar hosszú. Oldal 476 Gyorsrögzítős csavar hosszú. Oldal 476 Gyorsrögzítős csavar rövid

CSAVAROK. Oldal 477 Univerzális csavar hosszú. Oldal 476 Gyorsrögzítős csavar hosszú. Oldal 476 Gyorsrögzítős csavar rövid Oldal 476 Gyorsrögzítős csavar rövid Oldal 476 Gyorsrögzítős csavar hosszú Oldal 477 Univerzális csavar rövid Oldal 477 Univerzális csavar hosszú Oldal 478 Gyors szorítócsavar rövid rövid Oldal 478 Gyors

Részletesebben

Fa-Alu bejárati ajtók Rendszer áttekintés

Fa-Alu bejárati ajtók Rendszer áttekintés Metszeti ábrák VR/IF Alsó metszet Oldalsó/felső metszet Oldalrész alsó metszet Oldalrész oldalsó/felső metszet FOK belül Üveg méret Üveg méret FOK belül 1 Metszeti ábrák VR/IF Oldalrész/felülvilágító metszet

Részletesebben

GÉPELEMEK EGYSZERÜSÍTETT ÁBRÁZOLÁSA

GÉPELEMEK EGYSZERÜSÍTETT ÁBRÁZOLÁSA GÉPELEMEK EGYSZERÜSÍTETT ÁBRÁZOLÁSA CSAVAROK ÉS CSAVARKÖTÉSEK ÁBRÁZOLÁSA A csavarok gépészeti jellemzése A csavarok funkciói Alkatrészek rögzítése Alkatrészek mozgatása (forgó mozgás átalakítása haladó

Részletesebben

Segédlet a Hengeres nyomó csavarrugó feladat kidolgozásához

Segédlet a Hengeres nyomó csavarrugó feladat kidolgozásához Segédlet a Hengeres nyomó csavarrugó feladat kidolgozásához A rugók olyan gépelemek, amelyek mechanikai energia felvételére, tárolására alkalmasak. A tárolt energiát, erő vagy nyomaték formájában képesek

Részletesebben

IRATTÁROLÁS. Elsősegély és savszekrények. Iratszekrények MABISZ A. Tűzálló Irattárolók (30-60 perc)

IRATTÁROLÁS. Elsősegély és savszekrények. Iratszekrények MABISZ A. Tűzálló Irattárolók (30-60 perc) IRATTÁROLÁS Iratszekrények MABISZ A Tűzálló Irattárolók (30-60 perc) Elsősegély és savszekrények Iratszekrények Office VI. Office III. 500.000,-Ft 1.000.000,-Ft Office I. VdS minősített elektronikus zár

Részletesebben

M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S

M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S N y t s z : 5 2 2 3-1 0-2 / 2 0 1 3 0 9 1 9 M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S Bizottsági ülés ideje Ajánlás lejárta 2013. szeptember 19. 2018. szeptember 30. Termék vizsgálat

Részletesebben

Felsõ ajtócsukók Normálkaros ajtócsukók

Felsõ ajtócsukók Normálkaros ajtócsukók Felsõ ajtócsukók Normálkaros ajtócsukók Képes tartalomjegyzék Normál karos ajtócsukók Csúszókaros ajtócsukók EN 14 európai szabvány A 000, 00, 500, 000, 4000 és a TEB 900 ajtócsukó sorozatok az EN 14 európai

Részletesebben

Forgácsolási technológia fogalma, forgácsolási eljárások

Forgácsolási technológia fogalma, forgácsolási eljárások Hegesztés Forgácsolási technológia fogalma, forgácsolási eljárások Készítette: Jáger Imre Dátum: 2012. 02. 10 Tartalomjegyzék Forgácsolás... 4 Célja... 4 Tényezői:... 4 Forgácsoló mozgás lehet:... 4 Forgácsolási

Részletesebben

M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S

M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S N y t s z : 4 8 5 4-1 0-2 / 2 0 1 1 0 5 1 9 M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S Bizottsági ülés ideje Ajánlás lejárta 2011. május 19. 2016. május 31. Termék vizsgálat helye:

Részletesebben

BOB21M/ME BOB30M/ME Használati és üzembe helyezési utasítás Telepítőknek

BOB21M/ME BOB30M/ME Használati és üzembe helyezési utasítás Telepítőknek 1 BOB21M/ME BOB30M/ME Használati és üzembe helyezési utasítás Telepítőknek 2 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott, Benincá BOB típusú szettet választotta. A Benincá cég kínálatában található összes

Részletesebben

PTE, PMMK Stampfer M.: Gépelemek II / Tengelykapcsolókl/ 5 1/12

PTE, PMMK Stampfer M.: Gépelemek II / Tengelykapcsolókl/ 5 1/12 PTE, PMMK Stampfer M.: Gépelemek II / Tengelykapcsolókl/ 5 1/12 6. TENGELYKAPCSOLÓK A tengelykapcsoló két tengelyvég összekötésére, forgatónyomaték továbbítására szolgáló, összetett gépelem. A tengelykapcsolók

Részletesebben

Alumínium bejárati ajtó Zár program

Alumínium bejárati ajtó Zár program .01 Standard többpontos reteszelés (PZ) 1 a.) AT200 és AT300 kivitelekhez 2 Standard vasalat, mechanikus több ponton záródó reteszelés A standard vasalat a következő elemekből épül fel: 1) Több ponton

Részletesebben

BOB Használati és üzembe helyezési utasítás

BOB Használati és üzembe helyezési utasítás 1 BENINCÁ BOB Használati és üzembe helyezési utasítás 2 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott, Benincá BOB típusú szettet választotta. A Benincá cég kínálatában található összes termék 20 éves gyártási

Részletesebben

MUNKAANYAG. Szabó László. Oldható kötések alkalmazása, szerszámai, technológiája. A követelménymodul megnevezése: Épületgépészeti alapfeladatok

MUNKAANYAG. Szabó László. Oldható kötések alkalmazása, szerszámai, technológiája. A követelménymodul megnevezése: Épületgépészeti alapfeladatok Szabó László Oldható kötések alkalmazása, szerszámai, technológiája A követelménymodul megnevezése: Épületgépészeti alapfeladatok A követelménymodul száma: 0109-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

Szeretettel köszönti Önöket a

Szeretettel köszönti Önöket a Szeretettel köszönti Önöket a A tevékenységi köre - Tűzgátló- és egyéb technikai fém nyílászárók fejlesztése, gyártása - Tűzgátló üvegek gyártása (EI30, EI60, EI90) - Voest Alpine típusú szerkezetek gyártása

Részletesebben

FEMUR Y VELŐŰRSZEG GENOCEPHALICUS VELŐŰRSZEG HUMERUS VELŐŰRSZEG FEMUR VELŐŰRSZEG TIBIA VELŐŰRSZEG CANULALT COMBNYAKCSAVAR

FEMUR Y VELŐŰRSZEG GENOCEPHALICUS VELŐŰRSZEG HUMERUS VELŐŰRSZEG FEMUR VELŐŰRSZEG TIBIA VELŐŰRSZEG CANULALT COMBNYAKCSAVAR TARTALOM VÁLLALAT FEMUR Y VELŐŰRSZEG JELLEMZŐI MÉRETVÁLASZTÉKA KIEGÉSZÍTŐI GENOCEPHALICUS VELŐŰRSZEG JELLEMZŐI MÉRETVÁLASZTÉKA KIEGÉSZÍTŐI A BIONIKA Medline Orvostechnikai Kft. 1989-ben alakult. Több mint

Részletesebben

M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S

M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S N y t s z : 4 6 5 5-4 1-2 / 2 0 1 0 0 4 2 2 M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S Bizottsági ülés ideje Meghosszabbítás Adatmódosítás Ajánlás lejárta 2005. május 19. 2008. május

Részletesebben

K0271. Ütközőzár. Leírás. Termékleírás / Termékillusztrációk

K0271. Ütközőzár. Leírás. Termékleírás / Termékillusztrációk K0271 Ütközőzár Leírás Alapanyag: Ház, cinkprésöntvény, műanyag bevonatú. Tengely, acél 1.0718. Alátét, műanyag. Biztosító gyűrű, rugóacél. Süllyesztettfejű csavar, acél, 8.8 szilárdsági osztály. Kivitel:

Részletesebben

Orion Plus - IP65-ös falon kívüli elosztószekrények. elosztószekrények

Orion Plus - IP65-ös falon kívüli elosztószekrények. elosztószekrények Orion Plus - IP65-ös falon kívüli elosztószekrények elosztószekrények Még nagyobb biztonság: Az új Orion elosztószekrény További információ az internetes oldalunkon Az új, "mindentudó" elosztószekrényünk

Részletesebben

14. fejezet. Függesztőelemek

14. fejezet. Függesztőelemek 14. fejezet Függesztőelemek 14.2 n Tartalomjegyzék 14.3 Szekrény függesztők 14.6 Függesztő sín szekrény függesztőkhöz 14.7 Szekrény függesztő, kiakadást gátló rendszerrel 14.9 Alsószekrény függesztő 14.10

Részletesebben

Pattex CF 850. Műszaki tájékoztató

Pattex CF 850. Műszaki tájékoztató BETON / TÖMÖR KŐ HASZNÁLAT FELHASZNÁLÁSI ÚTMUTATÓ 1. ALKALMAZÁSI TERÜLETEK ALAP ANYAGA: beton, tömör kő Nehéz terhet hordozó elemek rögzítése tömör kőben, betonban, porózus betonban és könnyű betonban.

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. IV. FEJEZET: TOKOK 4/1 - M5 típusú ajtótok 4/2 - M65 típusú ajtótok 4/3 - Tolóajtó-tok fal elõtt futó G1-GZ1 ajtókhoz

TARTALOMJEGYZÉK. IV. FEJEZET: TOKOK 4/1 - M5 típusú ajtótok 4/2 - M65 típusú ajtótok 4/3 - Tolóajtó-tok fal elõtt futó G1-GZ1 ajtókhoz TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET: MÉRETREND 1/1 - Trio Trend ajtóelemek beépítési méretei 1/2 - Trio Trend ajtóelemek beépítési méretei 1/3 - Trio Trend ajtóelemek nyitásirányai, méretei 1/4 - Acéltok gipszkarton

Részletesebben

Golyós hüvely Raktári program

Golyós hüvely Raktári program Golyós hüvely Raktári program A Tech-Con Hungária Kft. lineáris technika kategóriájában megtalálhatóak az NTN-SNR kiváló minőségű termékei. Mint tervező, fejlesztő és gyártó, az NTN-SNR a világ harmadik

Részletesebben

A GRANTOOL BEMUTATJA ÚJ, PRECÍZIÓS SATUCSALÁDJAIT PRECÍZIÓS SATUK

A GRANTOOL BEMUTATJA ÚJ, PRECÍZIÓS SATUCSALÁDJAIT PRECÍZIÓS SATUK PRECÍZIÓS SATUK STANDARD (széria) satuk STANDARDFLEX flexibilis moduláris rendszer XL moduláris rendszerû satuk OK MULTITASKING MULTIFLEX több darab egyidejû megfogása MEGFOGÁSTECHNIKAI RENDSZERÉPÍTÔ ELEMEK

Részletesebben

CANULALT COMBNYAKCSAVAR

CANULALT COMBNYAKCSAVAR TARTALOM FEMUR Y VELŐŰRSZEG JELLEMZŐI MÉRETVÁLASZTÉKA KIEGÉSZÍTŐI GENOCEPHALICUS VELŐŰRSZEG JELLEMZŐI MÉRETVÁLASZTÉKA KIEGÉSZÍTŐI HUMERUS VELŐŰRSZEG JELLEMZŐI MÉRETVÁLASZTÉKA KIEGÉSZÍTŐI FEMUR VELŐŰRSZEG

Részletesebben

ASTER motorok. Felszerelési és használati utasítás

ASTER motorok. Felszerelési és használati utasítás 1. oldal ASTER motorok Felszerelési és használati utasítás A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket. A gyakorlati lépések képpel

Részletesebben

RollMatic redőnyrács. Kompakt felépítés, szűk helyekkel bíró kisebb boltok, kirakatok lezárására

RollMatic redőnyrács. Kompakt felépítés, szűk helyekkel bíró kisebb boltok, kirakatok lezárására ÚJ RollMatic redőnyrács Kompakt felépítés, szűk helyekkel bíró kisebb boltok, kirakatok lezárására Kiváló technika Tökéletesen egymásra hangolt részletek Kompakt felépítés kétféle kapulap-variációval A

Részletesebben