A TA L E N TU M R eform átus Á ltalános Iskola bem utatkozása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A TA L E N TU M R eform átus Á ltalános Iskola bem utatkozása"

Átírás

1 Pillanatképek TALENTUM Református Általános Iskola kiadványa január 7. szám Kedves Szülők! Szülőként láthatjuk, micsoda értékük van Isten előtt gyermekeinknek és mindig tartsuk szem előtt, hogy Őneki neveljük őket. De ez csak együttes munkával a Biblia értékrendjét követve, iskola és szülő együttműködésével lehet sikeres. Szabad nekünk úgy nevelni gyermekeinket, hogy távol tartunk tőlük mindent amennyire rajtunk múlik -, ami árthatna nekik. Gyermekeinknek nem kell mindent kipróbálniuk, ami egyesek szerint a mai világban elengedhetetlen a boldoguláshoz! A Talentum Református Általános Iskola időszakos kiadványa Felelős szerkesztő: Szanyó Gáborné Szerkesztő: Farkas Istvánné Nyomtatás: Léda Grafika Kft. Székesfehérvár Az újság megjelenik évente 1 alkalommal Elérhetőségünk: igazgató: Szanyó Gáborné TALENTUM Református Általános Iskola 8000 Székesfehérvár, Széchenyi u. 20. Tel/Fax: 22/ Mobil: 30/ Honlap: iskolatitkar@albaref.hu Ami a lényeg! Nem tudjuk megvédeni gyermekeinket mindentől. Valamikor nekik is egyéni döntéseket kell majd hozniuk, és meglátniuk, hogy mi a jó és mi a rossz. Néhány dolgot azonban feltétlenül világossá kell tennünk saját magunknak is nevelésük folyamatában: 1. Következetesnek kell lennünk mindabban, amit megengedünk, vagy éppen tiltunk nekik! 2. Gyermekeinknek a Biblia alapján meg kell magyaráznunk, hogy ezt miért tesszük, azt pedig miért tartjuk helytelennek, esetleg veszélyesnek, vagy éppen gonosznak. 3. Meg kell mutatnunk nekik az istenfélő család biztonságát, hogy értékelni tudják saját helyzetüket, és Isten szerinti nevelésük jótékony hatását későbbi életükben is élvezhessék. Fontos nekünk, szülőknek azt a rövid időt, amely gyermekeink életében rendelkezésünkre áll, együtt kihasználni az örökkévalóság számára! Klaus Brinkmann Ehhez kell egy irányba húznunk!

2 Pillanatképek Kedves Szülők! Ahhoz, hogy intézményünket személyesen is megismerhessék, a következő programokra várjuk Önöket: Játékos foglalkozások időpontjai: február 4. (hétfő) 1700 óra (igazgatói tájékoztatás - szülői fórum) február 11. hétfő 1700 óra február 18. hétfő 1700 óra február 25. hétfő 1700 óra (a végén igazgatói zárással) A foglalkozásokat a leendő első osztályos tanítók tartják. Nyílt tanítási órák: március (osztályok szerinti kiírás később a honlapon) Beiratkozás: tavaszán a városi beiratkozással egyidőben (pontos időpont később a honlapon) A beiratkozásra hozzák magukkal a gyermek születési anyakönyvi kivonatát óvodai szakvéleményét lakcímkártyáját Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket és a gyerekeket a REFIBEN!

3 Fejezd be a rajzokat és színezd ki kedved szerint! A TA L E N TU M R eform átus Á ltalános Iskola bem utatkozása Kedves Szülők! Keress 5 eltérést a két rajz között! Közeleg az idő, mikor el kell dönteniük, hogy melyik iskolát válasszák gyermeküknek. Bizonyára Önökben is felmerült a kérdés, melyik a legmegfelelőbb iskola gyermekük számára. A választás megkönnyítésére szeretettel ajánlom figyelmükbe a Talentum Református Általános Iskolát. Minden olyan családot szeretettel várunk, akik a gyermekeiket keresztyén értékrend szerint szeretnék nevelni, neveltetni. Azokat az érdeklődőket is szívesen fogadjuk, akik még nem tartoznak gyülekezethez, de nyitottak a Biblia tanításai iránt. Az iskola legfontosabb feladata az oktatás - mondják sokan. Tantestületünk egyöntetűen hangsúlyozza a nevelés fontosságát is. Célunk, hogy tanítványaink megismerjék a mindennapi élethez szükséges alapvető emberi normákat: egymást segítsék, szüleiket, nevelőiket tiszteljék, az udvariassági szabályokat ismerjék, a csúnya beszédet kerüljék. Természetesen a nevelő munka közben nagy hangsúlyt fektetünk az oktatás színvonalának folyamatos emelésére is. Tudjuk, hogy tanítványaink különböző talentumokat kaptak Teremtőjüktől. A mi feladatunk, hogy megtanítsuk őket helyesen használni adottságaikat. Alsó tagozaton a tanulókkal való foglalkozás iskolaotthonos rendben történik

4 A gyerekek életkori sajátosságaihoz igazodva a tanórákat és a szabadidős foglalkozásokat a nap során egyenletesen osztjuk el. Az olvasás és az írás tanítása hangoztató-elemző-összetevő módszerrel (szótagolva) történik. Tankönyveink a Mozaik Kiadó esztétikus, tartalmas kiadványai, melyekhez interaktív tananyagok is használhatók. A tanulás mellett változatos szabadidős tevékenységeket is kínálunk a gyerekeknek: rajz, matematika, informatika, angol, kézműves szakkör, sportolási lehetőségek: úszás, korcsolya, kosárlabda, foci... Ezek közül a gyerekek életkoruknak és érdeklődésüknek megfelelően választhatnak. A tehetséges gyerekekkel rendszeresen részt veszünk az egyházi iskoláknak hirdetett országos versenyeken, de a városi versenyeken is ismerik már iskolánk nevét. Az iskola épülete Székesfehérvár központjához közel található, autóbusszal is jól megközelíthető, ezért szeretettel várjuk a városkörnyéki településekről érkező gyerekeket is. Kedves Gyerekek! Ha szeretnétek megismerkedni az elsős tanító nénikkel és leendő osztálytársaitokkal, ha szeretnétek kipróbálni az iskolapadot, ha kíváncsiak vagytok, hogy milyen érzés iskolásnak lenni, akkor szeretettel várunk benneteket szüleitekkel együtt Suliváró foglalkozásainkra február 4-én, 11-én, 18-án, és 25-én a Talentum Iskolába. A találkozás reményében szeretettel és tisztelettel: Szanyó Gáborné igazgató Folytasd a halacskán a mintákat!

5 Ü gyeskedj Jézus megáldja a gyermekeket. Színezzétek ki a képet! Suliváró gondolatok Príma is, talentumos is Minket, református keresztyéneket az elmúlt évszázadok megtanítottak arra, hogy életünk minden apró részlete szerető Istenünk és Atyánk kezében van, akinek segítsége és védelme nélkül semmit sem tudtunk volna elérni azokból az országos hírű eredményekből, amelyek által a magyar református oktatás- és nevelésügy méltán elhíresült. Most is, amikor minden szülő figyelmébe nagy szeretettel és jó lelkiismerettel ajánljuk a fehérvári Talentum Református Általános Iskolát, akkor kifejezésre juttatjuk: minden eddigi sikerünkért, a visszajelzések alapján tudható jó hírünkért egyedül Istent illeti minden dicsőség! Nem természetes dolog, hanem ajándék és kiváltság, felülről való megbízatás és áldás eredménye, hogy pl. a 2010-es Fejér megyei Príma Díj külön díjazottja, az oktatásügy terén elsőnek minősített iskola lehetett a miénk. Nem értékeljük túl ezt a minősítést - elsők vagyunk az egyenlők között -, de a napi politikától és a hivatalos közoktatásügytől független elismerés azért is különösen értékes és fontos számunkra, mert megtudtuk: a háttérben a szülői munkaközösségünk tagjai álltak ki, s formáltak véleményt a megfelelő fórumokon, hogy Príma Díjas lehessen az iskolánk. Meggyőződésünk, hogy ez a gesztus önmagért beszél, ugyanakkor valljuk: Urunk áldása, segítsége nélkül nem viselnék ennyire a szívükön szülők ennek az újkori történetében ugyan rövid múltú, de reményteljes jövőjű intézménynek az ügyét. Szeretettel és jó lelkiismerettel ajánljuk tehát minden kedves jövendő iskolás szüleinek figyelmébe a Talentum Református Általános Iskolát, amelynek neve is sajátos üzenettel bír. Az Úr Jézus Krisztus egyik legismertebb példázatában olvassuk: Az egyiknek adott öt talentumot, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek képessége szerint. (Máté 25,15) Egy olyan szeretetteljes és különleges Gazdáról hallunk itt, aki: Minden emberének (gyermekének) adott feladatot személyválogatás nélkül! Mindenkinek a képességei, adottságai szerint osztotta szét a feladatokat! Nem minősített senkit sem gyöngébbnek, vagy értéktelenebbnek a másiknál!

6 A számonkérésnél a hűséget tartotta a legnagyobb értéknek, a legfontosabb mércének! S aki képességei szerint hűségesen gazdálkodott a rábízott talentumokkal, az mind rendkívüli jutalmat kapott! Az apostolok korától fogva értjük, hogy a Mester ránk gondolt: egész életünket ajándékba kaptuk, kit-kit testreszabott feladatokkal látott és lát el Urunk, az Ő színe előtt nem létezik teljesítmény-kényszer, mert mindnyájunknál a hűséget, s az ezzel rokon bizalmat figyeli a szívünk mélyén: Neki élek-e a Tőle kapott ajándékaimmal, az Ő dicsőségét szolgálom-e a rám bízott feladat-talentumokkal, bűneimmel, elrontott dolgaimmal Hozzá fordulok-e bocsánatért és újrakezdésért. Merthogy így, Vele, csodálatos végigjárni az életutat! Próbák, nehézségek és veszteségek között is átéljük, hogy a talentumok forgatása közben újra és újra megpihenhetünk az Ő lábainál: Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű. (Máté 11,28-30) Könnyű azoknak, akik nem magukat terheli agyon feladatokkal, hanem Istentől kérik el a testreszabott talentumokat, hiszen mindehhez erőt és békességet is kapnak Megváltó Uruktól. Boldogok azok a gyerekek, akik olyan iskolába járnak, ahol életük igazi értelmét találhatják meg szerető Gazdájuk jelenléte által, akitől tanáraik nem csupán bölcsességet és erőt kérnek a tanításhoz, hanem tanítványaik életének áldásaiért is könyörögnek. Ez az ő egyik, felülről kapott talentumuk, ami világi iskolákban szinte teljesen ismeretlen. A magunk nyelvén így mondjuk: Isten kegyelméből azért más ez az iskola, azért lehet príma is és talentumos is, mert szerető Mennyei Atyánk tartja kezében, s igazgatja a küldetését. Az Ő gazdag áldását kívánjuk minden jelenlegi és jövendő diák, - illetve kedves szüleik életére! A Fenntartó egyházközség nevében szeretettel lejegyezte: Somogyi László lelkipásztor Szebik Ágnes Pátkán élünk, öt gyermekünk van. A székesfehérvári evangélikus gyülekezet tagjai vagyunk, férjem kántori szolgálatot végez, mindketten presbiterként is szolgálunk. Református lelkészlányként nőttem fel, apukám Polgárdiban volt lelkész. Szombathelyen végeztem a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola általános iskolai tanító szakán. Tanulmányaim alatt tagja voltam az énekkarnak, valamint látogattam a logopédia és a néptánc speciális kollégiumokat is ban végeztem, majd férjemmel ösztöndíjasként folytattunk tanulmányokat Németországban, a herfordi egyházzenei főiskolán. A gyermekeinkkel otthon töltött időszak alatt elvégeztem a bajai Eötvös József Pedagógiai Főiskolán a fejlesztőpedagógia szakot szeptemberében kezdtem el tanítani a Talentum Református Általános Iskolában. A következő tanévtől a matematika tantárgycsoportot fogom tanítani. Hiszem, hogy Isten minden gyermeket egyedinek, különlegesnek teremtett. Célom, hogy a rám bízott kisgyermekeket képességeiknek megfelelően tanítsam, fejlesszem, neveljem. Szeretném, ha a rám bízott gyermekek családjai is megtapasztalják az Úr Jézus szeretetét, közelségét. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. (Máté 5:16)

7 A leendő első osztály TA N ÍTÓ I Szanyóné Boros Ildikó Székesfehérváron élek családommal, itt vagyunk tagjai a református gyülekezetnek. Mindkét fiam az egyházközség iskolájában nevelkedik ben végeztem Nagykőrösön a Károlyi Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán tanító-hitoktató szakon. Tanításom első évét a nagykőrösi Arany János Református Gyakorló Általános Iskolában tölthettem, ahol első, második és harmadik osztályban taníthattam, továbbá a tanítóképző főiskola hallgatóinak gyakorlati felkészítésében is részt vettem. Székesfehérvárra költözésünket követően 1995-től a Velinszky László Általános Iskolában (ma Német László Általános Iskola) tanítottam. Ebben az időszakban gyülekezetünkben gyermek-istentiszteleteket tartottam és a város több általános iskolájában oktattam hittant. Istentől kapott ajándékként 2004 szeptemberétől az Olajfa Református Óvodában dolgoztam, ahol óvodásainkat készítettem fel iskolai feladatukra, majd velük együtt kezdhettem el a 2005/2006-os iskolai tanévet. Azóta tanítom, nevelem iskolánk diákjait. Pedagógusi pályám során negyedik alkalommal veszem magam mellé az iskolakezdő gyermekeket, hogy tevékenyen végigkísérjem fejlődésüket ötödik osztályig. Fontosnak tartom, hogy a gyermekek megismerjék Isten gondviselő szeretetét, ajándékainak áldásait és megtanuljanak úgy gondolkodni, élni, hogy az Istennek tetsszen. Hiszem, hogy Isten vezet bennünket, kicsiket és nagyokat egyaránt, ha megbotlunk, ő az, aki felemel. Vallom és tapasztalom, hogy Istennel könnyebb a tanítás és a tanulás is. Tanítsd a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól. (Péld. 22,6) R E F I A M I ISK O L Á N K! Amikor legnagyobb gyermekünk iskolás korba lépett, mint manapság mindenki, sokat gondolkodtunk, hogy milyen iskolát válasszunk. Számunkra a legfontosabb a nyugodt légkör biztosítása volt, hogy gyermekünk ne utálja meg a tanulást, és ne legyen túlzott a munkatempó. A Református Általános Iskolában a Suliváró alkalmakon és a nyílt napon a tanítónők kedvező benyomást tettek ránk és az iskola légköre is olyan volt, hogy jó volt belépni. Úgy éreztük, mintha egy barátságos otthonba léptünk volna be. Gyermekünk már negyedik osztályos, és azóta is így tapasztaljuk. Nagyon jó, hogy a tanítónőkhöz bármikor fordulhatunk, készségesen segítenek, őszintén meg tudjuk beszélni a felmerülő nehézségeket is. A szülők között is jó a kapcsolat, barátságok is kialakultak. Velük is sok mindent meg lehet osztani és segítjük egymást. Olyan jó, hogy amikor gyermekünk rosszabb periódusát éli, akkor tudjuk egymást bátorítani! Azt is jó megtapasztalni, hogy más osztályok tanítói is odafigyelnek gyermekünkre, és azt várják el, hogy a gyerekek is figyeljenek oda egymásra. Alapos tárgyi tudásra tesznek szert, de a tanítónőket nem a teljesítménykényszer, hanem a tanultak készségszintű használata motiválja. Gyermekünk általában nagy örömmel megy iskolába és tisztelettel, szeretettel beszél tanítóiról. Keresztyének vagyunk és meggyőződésünk, hogy gyermekünk élete is csak akkor lehet teljes és egészséges, ha megismeri Istent és követi Őt a mindennapokban. Azoknak a szülőknek különösen is jó lehetőség ez az iskola, akik gyermekük kis korában ígéretet tettek, hogy hitben nevelik és neveltetik gyermeküket. A pedagógusok személyes életükkel és tanításukkal is az Istenhez vezető jézusi utat mutatják meg gyermekeink, a szülők és rajtuk keresztül a család többi tagja számára is. Ez a legalapvetőbb ahhoz, hogy a gyermek egészségessé váljon ebben a zűrzavaros világban. A hit és ennek megélése elsődlegesen a család feladata, de az iskola is támogatja, bátorítja gyermekeinket. Örülünk, hogy minden reggel nyugodt szívvel engedhetjük iskolába gyermekünket tudva azt, hogy gondos kezekben lesz egész nap. Sok szeretettel és nyugodt szívvel ajánljuk mindenkinek. Vizy Antal és Vizy Antalné dr. Vizy Gedeon, Antal, Lídia és Debóra szülei - 7 -

8 Ü zenet leendő leend ő első els őseinknek Jó tanévet kívánok mindenkinek! Ne beszéljetek az órán! Szolga Szabolcs Ugye szerettek rajzolni, mert nekem az a kedvenc órám. Remélem szerettek focizni és sportolni. Veszprémi Levente Sokat tanulhattok, így okosodtok. A magyarórák a legjobbak. Szerezzetek sok barátot. Hellinger Áron Érsek Boglárka Remélem sok barátod lesz. Figyelj az órán! Jobb, mint a többi iskola, mert kedvesek a tanárok. Rezsnyák Dániel Ne puskázz! Brakszátor Szilvia Órán ne beszéljetek! Balogh Elizabet Én szeretem ezt az iskolát, mert a tanárok rendesek és sok barátot megismertem. Gaskó Szilárd Langmár János Figyelj az órán, mert könnyű megjegyezni, amit mondanak! Borbély Erika Azért szeretek ide járni, mert jók a tanárok. Cservék Bianka Potyondi Sára Remélem, jók lesztek és szorgalmasak. Döme Dominika Mindenki nagyon vár téged és a többieket. Nagyon kedvesek a tanárok. Remélem neked is tetszeni fog ez az iskola. Csík Fanni Tanuljatok a felmérőkre! Szabó Ferenc Szeretem ezt az iskolát, mert sok élményt és sok barátot lehet szerezni. Szeretem az iskolát, mert nagyon jó angol tanárom van. Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel! Szanyó Barnabás Csókás Flóra Ne legyél rossz! Csetényi Zsolt

9

A TALENTUM Református Általános Iskola kiadványa. Kedves Szülők!

A TALENTUM Református Általános Iskola kiadványa. Kedves Szülők! A TALENTUM Református Általános Iskola kiadványa 2016. január 10. szám Kedves Szülők! Ahhoz, hogy intézményünket személyesen is megismerhessék, a következő programokra várjuk Önöket: Igazgatói tájékoztatás/szülői

Részletesebben

A gyermekekről való gondoskodás tízparancsa

A gyermekekről való gondoskodás tízparancsa A TALENTUM Református Általános Iskola kiadványa 2011. január 5. szám A gyermekekről való gondoskodás tízparancsa 1. Folyamatos, állandó, szeretetteljes gondoskodást kell adnunk! 2. Adjunk nagylelkűen

Részletesebben

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Tájékoztató a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Kedves leendő első osztályosok, Tisztelt Szülők! Hamarosan első osztályba kell íratniuk

Részletesebben

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Tájékoztató a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Kedves leendő első osztályosok, Tisztelt Szülők! Hamarosan első osztályba kell íratniuk

Részletesebben

ISTEN TENYERÉN Református hit- és erkölcstan munkafüzet egyházi iskolák 1. osztályos tanulói részére

ISTEN TENYERÉN Református hit- és erkölcstan munkafüzet egyházi iskolák 1. osztályos tanulói részére Ára: 960 Ft RP-001/2MFEI Hittan 1 Iskolai Munkafuzet Borito.indd All Pages 2014.07.04. 10:26:12 ISTEN TENYERÉN Református hit- és erkölcstan munkafüzet egyházi iskolák 1. osztályos tanulói részére TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Beiskolázási tájékoztató 2019/2020. TANÉV

Beiskolázási tájékoztató 2019/2020. TANÉV Beiskolázási tájékoztató 2019/2020. TANÉV Információk az iskoláról 8 osztályos általános iskola 8 osztály ~190 tanuló 16 pedagógus Az épület akadálymentesítve Célunk hogy, a hozzánk érkező gyerekek megtanulják,

Részletesebben

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA 1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA A mi Urunk Jézus Krisztus így szól: Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28) Tőle kaptuk ezt

Részletesebben

Suliváró programunkra

Suliváró programunkra A Talentum Református Általános Iskola kiadványa 2018. január 12. szám Szeretettel hívjuk az iskolába készülő óvodásokat és szüleiket Suliváró programunkra a Talentum Református Általános Iskolába. Székesfehérvár,

Részletesebben

Hitéleti alkalmaink a as tanévben

Hitéleti alkalmaink a as tanévben Hitéleti alkalmaink a 2017-2018-as tanévben Intézményünk vezérigéje a 2017-2018-as tanévben: "A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme, és a Szentnek megismerése ad értelmet." (Példabeszédek könyve 9,10)

Részletesebben

Suliváró programunkra

Suliváró programunkra A Talentum Református Általános Iskola kiadványa 2018-19. 13. szám Szeretettel hívjuk az iskolába készülő óvodásokat és szüleiket Suliváró programunkra a Talentum Református Általános Iskolába. Székesfehérvár,

Részletesebben

Kedves Szülők! A beiratkozás időpontja: április ig, hétfőtől szerdáig, 8-18 óráig az első emeleti könyvtárban

Kedves Szülők! A beiratkozás időpontja: április ig, hétfőtől szerdáig, 8-18 óráig az első emeleti könyvtárban Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2132 Göd, Ifjúság köz 1-3. / : (27)532-115 E-mail: godinemeth@invitel.hu : www.godinemeth.hu OM: 032351 Kedves Szülők! A beiratkozás időpontja:

Részletesebben

Előzetes információk a beiratkozásról (végleges információk április elején várhatóak) Kedves Szülők!

Előzetes információk a beiratkozásról (végleges információk április elején várhatóak) Kedves Szülők! Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2132 Göd, Ifjúság köz 1-3. /: (27)532-115 E-mail: godinemeth@invitel.hu : www.godinemeth.hu OM: 032351 Előzetes információk a beiratkozásról

Részletesebben

Boldogmondások szülőknek

Boldogmondások szülőknek A TALENTUM Református Általános Iskola kiadványa 2015. január 9. szám Boldogmondások szülőknek Boldog az a szülő, aki nem hasonlítgatja gyermekét másokhoz, mert mindegyik értékes a saját növekedési ütemében.

Részletesebben

Leendő első osztályos tanító nénik: Fizl - Bajnóczi Olga és Komárné Urbán Melinda. általános iskolai tagintézmény-vezető

Leendő első osztályos tanító nénik: Fizl - Bajnóczi Olga és Komárné Urbán Melinda. általános iskolai tagintézmény-vezető Iskolába hívogató C o n s t a n t i n u m K a t o l i k u s Ó v o d a, Á l t a l á n o s I s k o l a, G i m n á z i u m, S z a k k ö z é p i s k o l a, K o l l é g i u m M ó r a F e r e n c Á l t a l á

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

ISKOLAI HÍRMONDÓ 2018/2019 es tanév. LÁZÁR ERVIN ÁLTALÁNOS ISKOLA Erzsébet utca 31.

ISKOLAI HÍRMONDÓ 2018/2019 es tanév. LÁZÁR ERVIN ÁLTALÁNOS ISKOLA Erzsébet utca 31. ISKOLAI HÍRMONDÓ 2018/2019 es tanév LÁZÁR ERVIN ÁLTALÁNOS ISKOLA Erzsébet utca 31. Iskolánkról néhány szóban Tisztelt Szülők! A gyermekek iskolába kerülése fontos állomás életükben, a Szülők számára pedig

Részletesebben

Üzenet Karácsonyi kiadás

Üzenet Karácsonyi kiadás Gyülekezetünk minden tagjának, és lapunk minden olvasójának áldott karácsonyi ünnepeket, és Isten által megáldott új évet kíván egyházközségünk presbitériuma. Üzenet Karácsonyi kiadás Az Ige volt az igazi

Részletesebben

Eötvös József Általános Iskola 1131 Budapest, Futár u. 18.

Eötvös József Általános Iskola 1131 Budapest, Futár u. 18. Eötvös József Általános Iskola 1131 Budapest, Futár u. 18. Jó tanárnak nevezhetjük azt az embert, aki tanítványait arra bátorítja, hogy saját fejükkel gondolkozzanak! Confucius 2017/2018 Iskolánkban a

Részletesebben

Ő ADOTT, ÉN IS ADNI AKAROK EFÉZUS

Ő ADOTT, ÉN IS ADNI AKAROK EFÉZUS Ő ADOTT, ÉN IS ADNI AKAROK EFÉZUS 4.7-16 Ha belefáradtál, hogy mindig bizonyítanod kell Nem arról beszélek...hogy a szeretet ne intené a másikat...hogy a tetteink ne árulkodnának szívünk állapotáról...hogy

Részletesebben

Eötvös József Általános Iskola 1131 Budapest, Futár u. 18.

Eötvös József Általános Iskola 1131 Budapest, Futár u. 18. Eötvös József Általános Iskola 1131 Budapest, Futár u. 18. Jó tanárnak nevezhetjük azt az embert, aki tanítványait arra bátorítja, hogy saját fejükkel gondolkozzanak! Confucius 2019/2020 Iskolánkban a

Részletesebben

Célunk: testileg, lelkileg és szellemileg megalapozott tudással rendelkező nemzedékek útjára bocsájtása a középfokú oktatási intézményekbe.

Célunk: testileg, lelkileg és szellemileg megalapozott tudással rendelkező nemzedékek útjára bocsájtása a középfokú oktatási intézményekbe. Az iskolaválasztás a családok számára fontos, felelősségteljes döntés, amely meghatározza a gyermek további fejlődését. E fontos döntésben szeretnénk Önöknek segíteni! Elsődleges feladatunknak tekintjük

Részletesebben

MOTIVÁCIÓ A HILDBEN. avagy egy néha göröngyös út az eredményekhez. Göggené Somfai Zsuzsa igazgató Budapest, november 29.

MOTIVÁCIÓ A HILDBEN. avagy egy néha göröngyös út az eredményekhez. Göggené Somfai Zsuzsa igazgató Budapest, november 29. MOTIVÁCIÓ A BEN avagy egy néha göröngyös út az eredményekhez Göggené Somfai Zsuzsa igazgató Budapest, 2017. november 29. HITVALLÁS Félig sem oly fontos az, amit tanítunk gyermekeinknek, mint az, hogy tanítjuk.

Részletesebben

Kedves Szülők! Tisztelettel köszöntjük Önöket és leendő első osztályos gyermeküket!

Kedves Szülők! Tisztelettel köszöntjük Önöket és leendő első osztályos gyermeküket! A mi iskolánk Kedves Szülők! Tisztelettel köszöntjük Önöket és leendő első osztályos gyermeküket! Minden család életében fontos esemény az iskolaválasztás és a beiratkozás. Döntésük megkönnyítéséhez szeretnénk

Részletesebben

az általános iskolákba történő beíratásra

az általános iskolákba történő beíratásra F E L H Í V Á S az általános iskolákba történő beíratásra Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2014/2015. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor: 2014. április

Részletesebben

Célunk: testileg, lelkileg és szellemileg megalapozott tudással rendelkező nemzedékek útjára bocsájtása a középfokú oktatási intézményekbe.

Célunk: testileg, lelkileg és szellemileg megalapozott tudással rendelkező nemzedékek útjára bocsájtása a középfokú oktatási intézményekbe. Az iskolaválasztás a családok számára fontos, felelősségteljes döntés, amely meghatározza a gyermek további fejlődését. E fontos döntésben szeretnénk Önöknek segíteni! Elsődleges feladatunknak tekintjük

Részletesebben

MUNKATERV A Zichy utcai tagiskola felső tagozata 2010/2011 Készítette:

MUNKATERV A Zichy utcai tagiskola felső tagozata 2010/2011 Készítette: MUNKATERV A Zichy utcai tagiskola felső tagozata 2010/2011 Készítette: Magashegyi Ferencné Munkaközösség vezető I. Bevezetés Az oktatásban kiemelt szerep jut azon kompetenciák fejlesztésének, melyek az

Részletesebben

KUKUCSKÁLÓ PROGRAM. Hevesi József Általános Iskola. Alapfokú Művészeti Iskola tanév

KUKUCSKÁLÓ PROGRAM. Hevesi József Általános Iskola. Alapfokú Művészeti Iskola tanév Mottó: Ez az én sulim, legyen a tied is! Jól érzed majd magad, mert itt jó a hangulat, sok barátom van, érdekes programok várnak bennünket. KUKUCSKÁLÓ PROGRAM Hevesi József Általános Iskola és Alapfokú

Részletesebben

1-es csoport

1-es csoport 1-es csoport 2-es kiscsoport 3-as csoport 4-es csoport Küldetésünk: Feladatunk az evangélikus, keresztény szellemiségű nevelés a gyermekek személyiségének kibontakoztatásával, az érzelmi élet kiteljesítésével,

Részletesebben

Pozitív intézményi légkör

Pozitív intézményi légkör Pozitív intézményi légkör Mitől más a keresztyén iskola? Írjon le három dolgot, amely ön szerint megkülönbözteti a keresztyén iskolákat más iskoláktól! Ossza meg gondolatait az ön mellett ülővel. A keresztyén

Részletesebben

PEDAGÓGUSNAPI ARANYGYŰRŰ ELISMERÉS (Gönczy Barnabásné tanító)

PEDAGÓGUSNAPI ARANYGYŰRŰ ELISMERÉS (Gönczy Barnabásné tanító) (Gönczy Barnabásné tanító) Diplomáját 1977-ben vette át a Nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán. Pályakezdőként Nyírbátorban helyezkedett el. Az elmúlt 40 év során, ha iskolát váltott is, de

Részletesebben

Badacsonytomaj, 2009.február Csizmarik Béláné igazgató

Badacsonytomaj, 2009.február Csizmarik Béláné igazgató Tisztelt Szülők! Gyermekük életében hamarosan bekövetkezik a nagy változás: iskolás lesz. Szülőként én is átéltem ennek az időszaknak minden izgalmát, szorongását, teli ezernyi kérdéssel: Vajon hogy boldogul

Részletesebben

Tehetséggondozás, személyiségfejlesztés. Nyugodt légkör, barátságos környezet. programok Népi hagyományok megismerése

Tehetséggondozás, személyiségfejlesztés. Nyugodt légkör, barátságos környezet. programok Népi hagyományok megismerése Mottó: Minden ország támasza, talpköve a tiszta erkölcs. /Berzsenyi Dániel/ Az iskolaválasztás a családok számára fontos, felelősségteljes döntés, amely meghatározza a gyermek további fejlődését. E fontos

Részletesebben

A PRESBITEREK LEHETŐSÉGEI ÉS FELADATAI A GYÜLEKEZETI LÁTOGATÓ SZOLGÁLATBAN

A PRESBITEREK LEHETŐSÉGEI ÉS FELADATAI A GYÜLEKEZETI LÁTOGATÓ SZOLGÁLATBAN mert nem azt keresem, ami a tietek, hanem titeket magatokat kereslek (2 Kor 12,14) A PRESBITEREK LEHETŐSÉGEI ÉS FELADATAI A GYÜLEKEZETI LÁTOGATÓ SZOLGÁLATBAN DÉL- TISZÁNTÚLI REGIONÁLIS DIAKÓNIAI KONFERENCIA

Részletesebben

A Szikszai György Református Általános Iskola 2015/2016-os tanévben végzett munkájának értékelése

A Szikszai György Református Általános Iskola 2015/2016-os tanévben végzett munkájának értékelése Melléklet a 2016. június 26-i jegyzőkönyvhöz: A Szikszai György Református Általános Iskola 2015/2016-os tanévben végzett munkájának értékelése (Az intézmény fenntartói értékelése, különös tekintettel

Részletesebben

2019 szeptemberétől várja az iskolakezdőket a Hunyadi! Bemutatkozik a Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola

2019 szeptemberétől várja az iskolakezdőket a Hunyadi! Bemutatkozik a Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola 2019 szeptemberétől várja az iskolakezdőket a Hunyadi! Bemutatkozik a Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola MIT KÍNÁLUNK A NÁLUNK TANULÓ DIÁKOKNAK? Német nemzetiségi oktatást-nevelést;

Részletesebben

BEMUTATKOZUNK 2015/2016. tanév

BEMUTATKOZUNK 2015/2016. tanév BEMUTATKOZUNK 2015/2016. tanév BUDAPEST XXIII. KERÜLETI FEKETE ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA GYÖNGYHALÁSZOK - TEHETSÉGPONT Cím: 1237 Budapest, Soroksár-Újtelep Nyír u. 22. Tel.: 283-13-82 E-mail: fiai@feketei-bpny.sulinet.hu

Részletesebben

SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE 44 válasz alapján. 1. Hányadik évfolyamra jár legidősebb iskolánkba járó gyermeke?

SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE 44 válasz alapján. 1. Hányadik évfolyamra jár legidősebb iskolánkba járó gyermeke? SZÜLŐ-KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉSE válasz alapján Az iskola vezetősége novemberében arra kérte a szülőket, hogy e kérdőív kitöltésével segítsék az iskola fejlődését és adjanak visszajelzést arra, hogy látják az

Részletesebben

Tisztelt Szülők! Badacsonytomaj, 2015. március Tisztelettel: Krisztin N. Lászlóné igazgató

Tisztelt Szülők! Badacsonytomaj, 2015. március Tisztelettel: Krisztin N. Lászlóné igazgató Tisztelt Szülők! Gyermekük hamarosan betölti a bűvös életkort, iskolás lesz. Önök is, gyermekük is örömteli várakozással, izgalommal, s talán némi szorongással néznek a jövendő és az első tanévnyitó elébe.

Részletesebben

Az egyes évfolyamokon tanított tárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, ezek óraszámai, az előírt tananyag és követelmények

Az egyes évfolyamokon tanított tárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, ezek óraszámai, az előírt tananyag és követelmények HELYI TANTERV Az egyes évfolyamokon tanított tárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, ezek óraszámai, az előírt tananyag és követelmények A különböző tantervek bevezetési ütemezése Az osítása

Részletesebben

A konfirmációi vizsga felépítése GYÜLEKEZETI ÉNEK BEVEZETÉS VIZSGA ZÁRÓSZÓ BEFEJEZÉS MIATYÁNK ÁLDÁS

A konfirmációi vizsga felépítése GYÜLEKEZETI ÉNEK BEVEZETÉS VIZSGA ZÁRÓSZÓ BEFEJEZÉS MIATYÁNK ÁLDÁS Konfirmáció A konfirmációi vizsga felépítése BEVEZETÉS VIZSGA ZÁRÓSZÓ BEFEJEZÉS MIATYÁNK ÁLDÁS 644 33. Konfirmációi vizsga A konfirmációi vizsga alábbi rendje általános útmutatásul szolgál. A vizsga a

Részletesebben

A 2016/2017. tanévben az 1. osztályosok tanítói: Juha Gyöngyi és Molnárné Kondrát Mariann

A 2016/2017. tanévben az 1. osztályosok tanítói: Juha Gyöngyi és Molnárné Kondrát Mariann különkiadás A 2016/2017. tanévben az 1. osztályosok tanítói: Juha Gyöngyi és Molnárné Kondrát Mariann Szeretettel várjuk a szülőket tájékoztató szülői értekezletre 2016. jan. 27 - én, szerdán 18 órakor,,

Részletesebben

HITÉLETI ESEMÉNYNAPTÁR

HITÉLETI ESEMÉNYNAPTÁR HITÉLETI ESEMÉNYNAPTÁR Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Szeresd felebarátodat, mint magadat. (Máté 22, 37.39) Ebben a tanévben is kérjük Isten segítségét,

Részletesebben

Tóvárosi Általános Iskola

Tóvárosi Általános Iskola Tóvárosi Általános Iskola 2009/2010-es tanév munkaterve A tantestület 2009. augusztus 31-én tartott értekezletén elfogadta. Pokrovenszki László igazgató 2009/2010-es tanév rendje A tanév 2009. szeptember

Részletesebben

HITÉLETI, MISSZIÓI ESEMÉNYNAPTÁR

HITÉLETI, MISSZIÓI ESEMÉNYNAPTÁR HITÉLETI, MISSZIÓI ESEMÉNYNAPTÁR 2014-2015 Vezess hűségesen, és taníts engem, mert Te vagy szabadító Istenem, mindig Benned reménykedem. (Zsoltárok 25,5) Ebben a tanévben is kérjük Isten segítségét, vezetését

Részletesebben

1-/A kérdések a beiratkozó tanulóra vonatkoznak. Kérem, hogy az igen, a nem vagy a nem tudom rovatba tett X-szel válaszoljon.

1-/A kérdések a beiratkozó tanulóra vonatkoznak. Kérem, hogy az igen, a nem vagy a nem tudom rovatba tett X-szel válaszoljon. S z e n t I m r e K a t o l i k u s Á l t a l á n o s I s k o l a 2 3 0 0 R á c k e v e, S z e n t I s t v á n t é r 2 2. t e l / f a x. 0 6 / 2 4-422- 803 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

A mi iskolánk. Iskolánk közel 700 tanuló közössége

A mi iskolánk. Iskolánk közel 700 tanuló közössége A mi iskolánk Iskolánk közel 700 tanuló közössége A mi iskolánk 24 osztályban nemzetiségi nyelvoktató program 6 tanulócsoportban nemzetiségi kétnyelvű oktatás 2 angol nyelvet oktató általános tantervű

Részletesebben

Beiskolázási információk

Beiskolázási információk Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola Teleki-Blanka-Grundschule Beiskolázási információk Ö R Ö K Ö S ÖKOISK LA 2017/2018 A TELEKI Iskolánkban a pedagógiai munka legfőbb célja olyan tartalmas, bensőséges

Részletesebben

Vár a Szilágyi! Tájékoztató a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola Szilágyi Erzsébet Tagintézményéről Készítette: Farkas Márta tagint.vez

Vár a Szilágyi! Tájékoztató a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola Szilágyi Erzsébet Tagintézményéről Készítette: Farkas Márta tagint.vez Vár a Szilágyi! Tájékoztató a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola Szilágyi Erzsébet Tagintézményéről Készítette: Farkas Márta tagint.vez. 2018. Iskolánkról Intézményünk 2011. augusztus 1-jétől,

Részletesebben

GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET

GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET Katolikus EGYHÁZKÖZSÉGEINK F Gyóni Katolikus EGYHÁZKÖZSÉG Miserendünk: hétfő, kedd, péntek szombat 18.00 óra (Gyón) vasárnap 8.30 (Dabasi-szőlők), 11.00 (Gyón) Szeptember 10-én, hétfőn este 18.30-tól Biblia

Részletesebben

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER 2013/2014. TANÉV ŐSZI FÉLÉV

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER 2013/2014. TANÉV ŐSZI FÉLÉV DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER 2013/2014. TANÉV ŐSZI FÉLÉV 1. Neme 2. Születési éve 3. Lakhelye 1 4. Melyik évben végzett? 5. Melyik szakon végzett? 2 6. Milyen tagozaton végzett? 7. Idegen nyelv ismerete

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Budapest XIV. Kerületi Széchenyi István Általános Iskola KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Budapest, 2018. szeptember 1 Különös közzétételi lista A 32/2008. ( XI. 24.) a nevelési- oktatási intézmények működéséről

Részletesebben

PIPACSVIRÁG MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA A LEENDŐ ELSŐSÖK SZÜLEINEK TÁJÉKOZTATÓJA február 17.

PIPACSVIRÁG MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA A LEENDŐ ELSŐSÖK SZÜLEINEK TÁJÉKOZTATÓJA február 17. PIPACSVIRÁG MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA A LEENDŐ ELSŐSÖK SZÜLEINEK TÁJÉKOZTATÓJA 2014. február 17. Az iskola rövid története 2001- Az iskola megnyitja kapuit, négy osztály veszi birtokba

Részletesebben

A pedagógus önértékelő kérdőíve

A pedagógus önértékelő kérdőíve A pedagógus önértékelő kérdőíve Kérjük, gondolja végig és értékelje, hogy a felsorolt állítások közül melyik milyen mértékben igaz. A legördülő menü segítségével válassza a véleményét tükröző értéket 0

Részletesebben

Tartalom. 1. Miről ismerhetjük fel az atyákat? Különböző atyák felismerése és elfogadása életünk szakaszaiban Az atyák tíz típusa...

Tartalom. 1. Miről ismerhetjük fel az atyákat? Különböző atyák felismerése és elfogadása életünk szakaszaiban Az atyák tíz típusa... Tartalom 1. Miről ismerhetjük fel az atyákat?............................5 2. Különböző atyák felismerése és elfogadása életünk szakaszaiban.......................................9 3. Az atyák tíz típusa........................................15

Részletesebben

Különös közzétételi lista a nevelési-oktatási intézmények

Különös közzétételi lista a nevelési-oktatási intézmények Különös közzétételi lista a nevelési-oktatási intézmények részére 10. számú melléklet a 11/1994 (VI.8 ) MKM rendelet alapján 1. A pedagógusok iskolai végzettsége, szakképzettsége hozzárendelve a helyi

Részletesebben

TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK

TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK Templomunk-iskolánk nevelési helyszíne Nagy előnye iskolánknak, hogy földrajzilag is közel áll hozzánk fenntartó gyülekezetünk temploma. Hagyományosan minden tanévet itt kezdünk,

Részletesebben

ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL.

ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL. ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL. ISTEN SZERETETE Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (János

Részletesebben

Közzétételi lista. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége.

Közzétételi lista. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége. Közzétételi lista A 11/1994. (VI. 8.). MKM rendelet 8 (6) bekezdése kötelezi az intézményeket arra, hogy szülőket tájékoztassák az eredményességükről, felkészültségükről, a személyi feltételeihez kapcsolódó

Részletesebben

A Kiss Bálint Református Általános Iskola alsó tagozatos humán munkaközösségének 2017/2018-as tanévének első féléves beszámolója

A Kiss Bálint Református Általános Iskola alsó tagozatos humán munkaközösségének 2017/2018-as tanévének első féléves beszámolója A Kiss Bálint Református Általános Iskola alsó tagozatos humán munkaközösségének 2017/2018-as tanévének első féléves beszámolója Te tanítasz engem az élet ösvényére, teljes öröm van tenálad; a te jobbodon

Részletesebben

Csajági Református Általános Iskola. Hited és tudásod hazád jövője!

Csajági Református Általános Iskola. Hited és tudásod hazád jövője! Csajági Református Általános Iskola Hited és tudásod hazád jövője! A falu és az iskola elhelyezkedése, története: - Csajág Veszprém megye délkeleti csücskében, a Séd, a Sió és a Balaton által közrefogott

Részletesebben

S.sz. Név Hol végzett Szakképesítés Osztályfőnök Beosztás Tanított tárgy

S.sz. Név Hol végzett Szakképesítés Osztályfőnök Beosztás Tanított tárgy Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda, 5540, Kossuth u. 17 (alsó tagozat) S.sz. Név Hol végzett Szakképesítés Osztályfőnök Beosztás Tanított tárgy 1 Pedagógus 1 i Brunszvik Teréz Óvóképző Intézet,

Részletesebben

A soproni EÖTVÖS JÓZSEF EVANGÉLIKUS GIMNÁZIUM ÉS EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÖZÉPISKOLA

A soproni EÖTVÖS JÓZSEF EVANGÉLIKUS GIMNÁZIUM ÉS EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÖZÉPISKOLA A soproni EÖTVÖS JÓZSEF EVANGÉLIKUS GIMNÁZIUM ÉS EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÖZÉPISKOLA Pedagógiai Programja 2015 BEVEZETÉS... 4 1. NEVELÉSI PROGRAM... 4 1. 1. Az iskola rövid története... 4 1. 2. Nevelési alapcélok,

Részletesebben

Közzétételi lista. 2014/15-ös tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz

Közzétételi lista. 2014/15-ös tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz Közzétételi lista 2014/15-ös tanév Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatokat nem sértve) kapcsolódó információkról a szülőket tájékoztatni szükséges,

Részletesebben

Elsős beiratkozás tájékoztató 2019/2020 tanévre. Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola Ének-zene Tagozatos Általános Iskolája

Elsős beiratkozás tájékoztató 2019/2020 tanévre. Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola Ének-zene Tagozatos Általános Iskolája Elsős beiratkozás tájékoztató 2019/2020 tanévre Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola Ének-zene Tagozatos Általános Iskolája Iskola bemutatása VÁROSMAJORI GIMNÁZIUM ÉS KÓS KÁROLY ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista i Általános Iskola A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2013/2014. tanév Pedagógus végzettsége Pedagógus szakképzettsége

Részletesebben

Név: Bolyai János Általános Iskola Cím: 1195 Budapest Árpád u. 14. E-mail: bolyai@iskola.kispest.hu

Név: Bolyai János Általános Iskola Cím: 1195 Budapest Árpád u. 14. E-mail: bolyai@iskola.kispest.hu Iskolánk programja az elsõ osztályba készülõ gyerekeknek és szüleiknek Nov. Ismerkedés az iskolával: óvodás csoportok részvétele Dec. 7. Mikulás ünnepség: óvodás csoportok részvételével Dec. 10. Luca napi

Részletesebben

Ballagási ünnepség

Ballagási ünnepség Felelős szerkesztő: Breznay Gáborné Írta és szerkesztette: Molnár Máté Fotókat készítette: Lajos Abigél és Róka Zsófia Ballagási ünnepség 2016.04.29. Igen, elballagtak a SZISZKI végzős diákjai is. Könny,

Részletesebben

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése Eredmény rögzítésének dátuma: 2016.04.20. Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése 1. Pedagógiai módszertani felkészültség 100.00% Változatos munkaformákat alkalmaz. Tanítványait önálló gondolkodásra,

Részletesebben

Takács Katalin - Elvárások két értékelési területen. Az értékelés alapját képező általános elvárások. Az értékelés konkrét intézményi elvárásai

Takács Katalin - Elvárások két értékelési területen. Az értékelés alapját képező általános elvárások. Az értékelés konkrét intézményi elvárásai Terület Szempont Az értékelés alapját képező általános elvárások Az értékelés konkrét intézményi elvárásai Alapos, átfogó és korszerű szaktudományos és szaktárgyi tudással rendelkezik. Kísérje figyelemmel

Részletesebben

A HITOKTATÁSRÓL. Jézus ezt mondta: Engedjétek, és ne akadályozzátok, hogy hozzám jöjjenek a kisgyermekek, mert ilyeneké a mennyek országa.

A HITOKTATÁSRÓL. Jézus ezt mondta: Engedjétek, és ne akadályozzátok, hogy hozzám jöjjenek a kisgyermekek, mert ilyeneké a mennyek országa. A HITOKTATÁSRÓL Jézus ezt mondta: Engedjétek, és ne akadályozzátok, hogy hozzám jöjjenek a kisgyermekek, mert ilyeneké a mennyek országa. (Mt 19,14) HIT ÉS ERKÖLCSTAN VAGY ERKÖLCSTAN? Az általános iskolai

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Jézus, a nagy Mester

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Jézus, a nagy Mester A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus, a nagy Mester Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible

Részletesebben

Arcodat keresem, Uram!

Arcodat keresem, Uram! Arcodat keresem, Uram! Imádságok az Eukarisztia elõtt Pan non hal ma, 2011. AZ EUKARISZTIA ELÕTT SZENTSÉGIMÁDÁSI ÓRA IMÁDÁS Az Úr Jézus köztünk van az Élet Kenyerében. Hálaadó lélekkel imádjuk ôt, a mi

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista Az iskola neve: Baltazár Dezső Református Általános Iskola Az iskola címe: 4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 10. Az iskola OM azonosítószáma: 031064 Tanév megnevezése: 2014/2015.

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Budapest IX. Kerületi Szent Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A L SÓ TAGOZAT P edagógiai programunkban célul tűztük ki, hogy minden tanulónkat képességének megfelelő szinten

Részletesebben

FELSŐS MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2017/2018

FELSŐS MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2017/2018 FELSŐS MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2017/2018 Készítette: Dufla Ildikó munkaközösség vezető Taszár, 2017. szeptember 18. Helyzetelemzés: Felső tagozaton tanító szaktanárok: Osztályfőnök Christ Ildikó 6.a biológia,

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista 2014/2015. tanév 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2. A nevelő és oktató munkát segítők száma, feladatköre,

Részletesebben

AZ ÓVODA ÉS AZ ISKOLA KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV JANUÁR)

AZ ÓVODA ÉS AZ ISKOLA KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV JANUÁR) AZ ÓVODA ÉS AZ ISKOLA KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV 2011. JANUÁR) Összeállította: Ladányiné Sütő Tünde Budapest 2011. január 1 Az óvoda iskola átmenet tapasztalatai 2010/2011. Elégedettségi mérést az

Részletesebben

Szülői elégedettségi kérdőív 2014/15 (11 kitöltés)

Szülői elégedettségi kérdőív 2014/15 (11 kitöltés) Szülői elégedettségi kérdőív 2014/15 (11 kitöltés) 1/12 Kitöltői adatok statisztikái: 1. Kérjük, gondolja végig és értékelje azt, hogy a felsorolt állítások közül melyik mennyire igaz. A legördülő menü

Részletesebben

A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája

A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája Az iskola pedagógusainak végzettsége, szakképzettsége: Sorszám végzettség Tantárgyfelosztás

Részletesebben

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem?

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Amikor úgy döntöttél, hogy behívod Jézust az életedbe, lehet, hogy felmerült benned a kérdés: Vajon Isten hallotta egyáltalán, amit mondtam?

Részletesebben

A minőségirányítási csoport beszámolója. 2009/2010-ben végzett felmérésről a leendő elsős szülők körében

A minőségirányítási csoport beszámolója. 2009/2010-ben végzett felmérésről a leendő elsős szülők körében A minőségirányítási csoport beszámolója 2009/2010-ben végzett felmérésről a leendő elsős szülők körében Minőségirányítási tevékenységünk egyik jelentős szempontja az iskola partnereinek elégedettségmérése.

Részletesebben

Különös közzétételi lista a nevelési-oktatási intézmények részére 10.sz. melléklet 11/1994.(06.08.)MKM rendelethez

Különös közzétételi lista a nevelési-oktatási intézmények részére 10.sz. melléklet 11/1994.(06.08.)MKM rendelethez D Ó Z S A G Y Ö R G Y Á L T A L Á N O S I S K O L A 2400 DUNAÚJVÁROS, KÖZTÁRSASÁG U. 14. TELEFON: 25/413-035, 411-035, 410-021, FAX:25/410-021 www.dozsa-duj.sulinet.hu dozsaduj@freemail.hu Különös közzétételi

Részletesebben

Különös közzétételi lista 229/2012. (VIII.28.) Kormányrendelet 23 (1) bekezdése alapján

Különös közzétételi lista 229/2012. (VIII.28.) Kormányrendelet 23 (1) bekezdése alapján Különös közzétételi lista 229/2012. (VIII.28.) Kormányrendelet 23 (1) bekezdése alapján ÁLTALÁNOS ISKOLA 1. A felvételi lehetőség A felvételnél a tanulók felvételéről az igazgató dönt. Az elutasító döntés

Részletesebben

Bibliai szemléletű szervezetfejlesztés

Bibliai szemléletű szervezetfejlesztés Református Pedagógiai Intézet Bibliai szemléletű szervezetfejlesztés dr. Szalai Zsolt 2018. április 13. 1 Tartalom Látás és küldetés meghatározásának fontosság A minket körülvevő valóság megértése Képességeink

Részletesebben

MITŐL KERESZTYÉN EGY ISKOLA?

MITŐL KERESZTYÉN EGY ISKOLA? MITŐL KERESZTYÉN EGY ISKOLA? ÉRTÉKORIENTÁLT INTÉZMÉNYVEZETÉS Intézményvezetői továbbképzés Budapest, 2018. február 12-13. Ábrám Tibor igazgató Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon, Miskolc abram.tibor@gmail.com

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola A közoktatási intézmény eredményességéről, személyi és tárgyi feltételeihez kapcsolódó információkról szükséges a szülőket tájékoztatni.

Részletesebben

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ OM azonosító: 201190 7632 Pécs, Melinda u. 23. Tel./fax: 72/410-596 email: postmaster@pjngszi.t-online.hu Kedves Érdeklődő! Ön a Pécsi

Részletesebben

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK:

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről,

Részletesebben

A 2018/2019-es tanév rendje

A 2018/2019-es tanév rendje A 2018/2019-es tanév rendje Szorgalmi idő A 2018/19. tanévben a szorgalmi idő első napja 2018. szeptember 3. (hétfő), utolsó tanítási nap 2018. június 14. (péntek). A tanítási napok száma 181 nap + 6 tanítás

Részletesebben

SZISZKI KRÓNIKA Érdi Szakképzési Centrum Százhalombattai Széchenyi István Szakgimnáziuma és Gimnáziuma NYÍLT NAP

SZISZKI KRÓNIKA Érdi Szakképzési Centrum Százhalombattai Széchenyi István Szakgimnáziuma és Gimnáziuma NYÍLT NAP Felelős szerkesztő: Breznay Gáborné Írta: Málnási-Szász Myrtill, Jenei Viktória Fotó: Ruzsinkó Bence, Jenei Viktória Szerkesztette: Jenei Viktória, Breznay Gáborné NYÍLT NAP A nyolcadikos diákok számára

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA a 11/1994 (VI.8) rendelet alapján

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA a 11/1994 (VI.8) rendelet alapján I. PEDAGÓGUSOK iskolai végzettsége 1. főiskola 2. főiskola 3. főiskola 4. főiskola 5. főiskola 6. főiskola 7. főiskola 8. főiskola 9. főiskola 10. főiskola KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA a 11/1994 (VI.8) rendelet

Részletesebben

Megyeri Úti Általános Iskola 2019/2020

Megyeri Úti Általános Iskola 2019/2020 Megyeri Úti Általános Iskola 2019/2020 Intézményünket 1914-ben alapították. Megyer és Káposztásmegyer határán, megújult épületeiben várja a gyermekeket. Felvételi körzetünkbe Megyer családi házas övezete

Részletesebben

JANIKOVSZKY EVA MAGYAR-ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA

JANIKOVSZKY EVA MAGYAR-ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA Budapest Főváros X. kerület Kőbányai önkormányzat Képviselő-testület ulcsc BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT "OT Budapcsl, JANIKOVSZKY EVA MAGYAR-ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA

Részletesebben

Jó emberként lépj be, jobb emberként távozz!

Jó emberként lépj be, jobb emberként távozz! Jó emberként lépj be, jobb emberként távozz! Tisztelt Szülők, kedves Nyolcadikos és Negyedikes Tanulók! Mindenki számára elismerhető és elfogadható tény az, hogy a jövő sok tekintetben függ gyermekeink,

Részletesebben

Lelkészbeiktatás Piskitelepen

Lelkészbeiktatás Piskitelepen Lelkészbeiktatás Piskitelepen 2016. 11. 22. Munkálkodjon ki-ki a maga helyén Lelkészbeiktatás Piskitelepen Szórványvidéken, a szívós kitartásba kövesedett küzdelemben edzett harangok szebben szólnak. Kiváltképpen

Részletesebben

Iskolánk közel 700 tanuló közössége

Iskolánk közel 700 tanuló közössége Iskolánk közel 700 tanuló közössége 24 osztályban nemzetiségi nyelvoktató program, 6 tanulócsoportban nemzetiségi kétnyelvű oktatás, 3 összevont csoportban sajátos nevelési igényű tanulók tanterve szerinti

Részletesebben

Különös közzétételi lista A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

Különös közzétételi lista A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Különös közzétételi lista 2018. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Kőszeg: Középiskolai tanár: Általános iskolai tanár: Tanító speciális

Részletesebben

Kedves Szülők, Gyerekek!

Kedves Szülők, Gyerekek! Az intézmény neve: Nefelejcs Napköziotthonos Óvoda Az intézmény székhelye: 9062 Kisbajcs Kossuth út 19. Elérhetőség: 96/358-945 vagy 20/5987842 E-mail cím: nefelejcs58@freemail.hu Óvodavezető: Kónyiné

Részletesebben

A NEGYEDIK ÉS AZ ÖTÖDIK KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV JANUÁRJÁBAN)

A NEGYEDIK ÉS AZ ÖTÖDIK KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV JANUÁRJÁBAN) A NEGYEDIK ÉS AZ ÖTÖDIK KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV 2013. JANUÁRJÁBAN) Összeállította: Ladányiné Sütő Tünde igazgatóhelyettes Az adatokat összesítette: Horváth Erika és Szabados Mátyás Budapest, 2013.

Részletesebben

33. GYÜLEKEZETI TISZTSÉGVISELŐ IKTATÁSA

33. GYÜLEKEZETI TISZTSÉGVISELŐ IKTATÁSA 33. GYÜLEKEZETI TISZTSÉGVISELŐ IKTATÁSA Liturgikus szín: az egyházi esztendő szerint vagy piros Gyülekezeti felügyelő, presbiter, gyülekezeti munkatárs, gondnok, pénztáros, jegyző, kántor és egyházfi iktatása

Részletesebben