Karácsonyi Ajándék. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet kívánok minden kedves Olvasómnak és Tanulómnak!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Karácsonyi Ajándék. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet kívánok minden kedves Olvasómnak és Tanulómnak!"

Átírás

1 Karácsonyi Ajándék Fogadd tőlem szeretettel az Időbeli elhatárolássokkal kapcsolatos összefoglalómat! Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet kívánok minden kedves Olvasómnak és Tanulómnak! Mónika

2 Page 2 of 3 Időbeli elhatárolások elmélet Mit is jelentenek az időbeli elhatárolások? Vannak olyan gazdasági események, melyek a tárgyévet meghaladóan több évet is érintenek (pl. előfizetések, bérleti díjak stb. ). Caption describing picture or graphic. A Számviteli tv. alapján pedig az olyan gazdasági események hatásait, amelyek két vagy több üzleti évet is érintenek, azokat az ( összemérés és az időbeli elhatárolás elvének megfelelően), a megbízható és valós összkép érdekében adott időszak bevételei és költségei között olyan arányban kell elszámolnod, ahogyan az alapul szolgáló időszak és az elszámolási időszak között megoszlanak. Az időbeli elhatárolások mérlegtételei: C. Aktív időbeli elhatárolás 1. Bevételek aktív időbeli elhatárolása 2.Költségek, ráfordítások aktív időbeli elhatárolása 3. Halasztott ráfordítások G Passzív időbeli elhatárolás 1. Bevételek passzív időbeli elhatárolása 2.Költségek, ráfordítások passzív időbeli elhatárolása 3. Halasztott bevételek Lássuk az időbeli elhatárolások egyes fajtáit! Időbeli elhatárolások Aktív Eredményt növelő Passzív Eredményt csökkentő

3 Mit jelent az aktív időbeli elhatárolás? Az aktív időbeli elhatárolások az adott időszak eredményét növelik, majd a következő évben a tárgyévi eredményt csökkentik. Az eredményt kétféle módon növelheti: Aktív időbeli elhatárolások - bevétel-hozam nő- ezek a bevételt növelő aktív időbeli elhatárolások - költség- ráfordítás csökken- ezek a ráfordítást csökkentő aktív időbeli elhatárolások Láthatod, hogy mindkét fajtánál végeredményben az eredmény nő. Nézzük mit is tartalmazhatnak az egyes mérlegsorok: 1. Bevételek aktív időbeli elhatárolása Itt kell kimutatnod azokat a bevételeket, amelyek csak a mérleg fordulónapja után esedékesek, de a mérleggel lezárt időszakra vonatkoznak. T: 391 K: 9 Következő évben a feloldása: T: 9 K: 391 Tényleges bevétel elszámolása: T: 3 K: 9 Itt kell elhatárolnod: I. Az olyan járó árbevételt, kamat- és egyéb bevételeket, amelyek a mérleg fordulónapja után esedékesek, de a mérleggel lezárt időszakra kell elszámolni őket. ( Pl.: bérleti díjak, folyamatos szolgáltatások stb.)

4 Akítv időbeli elhatárolások Ezek feloldása történhet nyitás után vagy év közben a bevétel elszámolásakor. Például a bérbeadónál a bérleti díjnak az az összege, amelyet csak a mérleg fordulónapja után számláztak le, de a fordulónap előtti időszakra vonatkozik. Ide tartozik az adott kölcsönök, bankbetétek fordulónap után esedékes, a tárgyévre jutó időarányos kamata, a bírság, kötbér és a késedelmi kamat is. II. A névérték alatt kibocsátott, a névérték alatt vásárolt diszkont értékpapírok névértéke és kibocsátási értéke (vételára) közötti különbözet adott üzleti évre, időarányosan járó összegét ( kamatot ). Feloldása az értékpapír értékesítésekor, beváltásakor és a könyvekből történő kivezetéskor esedékes. III. A mérleg fordulónapjáig le nem zárt elszámolási határidős ügylet, swap ügylet határidős ügyletrésze esetében az ügylet nyereségének tárgyévre időarányosan jutó részét, maximum a fedezett alapügylet időarányos vesztesége összegéig. Feloldása a speciális ügylet lezárásakor. Itt lehet elhatárolnod: - Névérték alatt vásárolt tartós, hitelviszonyt megtestesítő, kamatozó értékpapírok névértéke és beszerzési értéke közötti, nyereségjellegű különbözetéből a beszerzéstől az üzleti év mérlegfordulónapjáig terjedő időszakra időarányosan jutó összeget. Feloldása az értékpapír értékesítésekor, beváltásakor és a könyvekből történő kivezetéskor esedékes, valamint akkor és olyan összegben, amikor és amilyen összegben az elhatárolt különbözet realizálása bizonytalan. 2.Költségek, ráfordítások aktív időbeli elhatárolása Itt kell kimutatnod az üzleti év mérlegének forduló napja előtt felmerült elszámolt, olyan költségeket, ráfordításokat, amelyek csak a mérleg fordulónapját követő időszakban esedékesek, számolhatók el. T: 392 K: 5, 8 Következő évben a feloldása: T: 5,8 K: 391

5 Itt kell elhatárolnod: Aktív időbeli elhatárolások I. A mérlegfordulónap előtt, a tárgyévben felmerült, elszámolt olyan összegeket, melyek a következő években számolhatók el költségként, ráfordításként ( Pl.: bérleti, előfizetési, közüzemi stb. díjak) Ide tartozik a hitelek, kölcsönök után előre megfizetett kamatok időarányos részét Feloldani nyitás után vagy év közben lehet idő-, vagy teljesítményarányosan. II. Ha egy kötelezettségnél a visszafizetendő összeg nagyobb a kapott összegnél, akkor a fizetendő kamatként elszámolt különbözetből a tárgyévet követő üzleti éveket terhelő összeget. (váltó tartozások, kötvénytartozások stb.) Feloldani nyitás után vagy év közben. Itt lehet elhatárolnod: - A forgatási célú (forgóeszközök között kimutatott) értékpapírok, részesedések beszerzési árában nem aktivált bizományi díjat és a vásárolt vételi opció díját, ha ezek összegükben jelentősek, s később várhatóan megtérülnek. Feloldani az értékpapír beváltásakor, az értékapapír beváltásakor, befektetés értékesítésekor lehet. 3. Halasztott ráfordítás Itt kell elhatárolni azokat az üzleti évben felmerült ráfordításokat, amelyeket a törvény tételesen ismertet. T: 393 K: 88 Itt kell elhatárolnod: I. Ellentételezés nélkül átvállalt pénzügyileg nem rendezett tartozásokat, kötelezettségeket rendkívüli ráfordításként kell elszámolni, majd ezzel egy időben azt időben el is kell határolni. Feloldása az átvállalt kötelezettségnek a szerződés szerinti pénzügyi rendezésekor lehetséges.

6 Aktív időbeli elhatárolások Átvállalt tartozás: T: 88 K: 4 Időbeli elhatárolása T: 393 K : 88 Átvállalt tartozás törlesztése, visszafizetése T: 4 K: 38 Az időbeli elhatárolás arányos feloldása T: 88 K: 393 II. A kölcsönbe adott értékpapír könyv szerinti értékének, a felhalmozott kamattal csökkentett, kölcsönszerződés szerinti értékét meghaladó összegét. Feloldani akkor kell, mikor a visszaszolgáltatott értékpapír eladásra, beváltásra vagy állományból kivezetésre kerül vagy a kölcsönbevevő megtéríti annak piaci értékét, mert nem kerül visszaszolgáltatásra. Itt lehet elhatárolnod: I. A nem realizált árfolyamveszteséget. Feloldani a hiteltarozások, devizakötvény-kibocsátásból származó tartozások törlesztésekor; s csökkenteni kell az érintett devizakötelezettség után az egyes évekre leszámolt árfolyamnyereségnek megfelelő összegével is. II. A térítés nélkül, jogszabály alapján üzemeltetőnek átadott eszköz nyilvántartási értékét. Feloldani az átadáskor meghatározott módon és időtartamon belül kell megszüntetni. Összefoglalva elmondható, hogy az aktív időbeli elhatárolások a vállalkozás beszámolási időszak eredményét növelik azáltal, hogy a már elszámolt költségek, ráfordítások összegét csökkentik, illetve a későbbi esedékessége miatt még be nem folyt, de a tárgyidőszakot érintő bevételeket számba veszik.

7 Page 7 of 3 Passzív időbeli elhatárolások Mit jelent a passzív időbeli elhatárolás? A passzív időbeli elhatárolások az adott időszak eredményét csökkentik, majd a következő évben a tárgyévi eredményt növelik. Az eredményt kétféle módon csökkentheti: Caption describing picture or graphic. - költség-ráfordítás nő ráfordítást növelő passzív időbeli elhatárolás - bevétel-hozam csökken bevételt csökkentő passzív időbeli elhatárolás Láthatod, hogy mindkét fajtánál végeredményben az eredmény csökken. Nézzük mit is tartalmazhatnak az egyes sorok: 1. Bevételek passzív időbeli elhatárolása Itt kell kimutatnod azokat a szerződés szerint részben vagy egészben a következő éveket érintő, fordulónap után esedékes bevételeket, függetlenül a pénzügyi teljesítéstől. Ide sorold a tárgyévben befolyt azon bevételeket, amelyek a következő időszakot, időszakokat érintik. T: 9 K: 481 Feloldása a következő évben: T: 481 K: 9 Itt kell elhatárolnod: I. A mérlegfordulónap előtt befolyt, elszámolt bevételt, amely a mérlegfordulónap utáni időszak árbevételét, bevételét képezi. Ide tartozik a hitelek, kölcsönök után előre megkapott kamatok arányos része. Feloldása nyitás után vagy év közben idő-, vagy teljesítményarányosan. II. A költségek, ráfordítások ellentételezésére visszafizetési kötelezettség nélkül kapott, pénzügyileg rendezett, egyéb bevételként elszámolt támogatás összegéből az üzleti évben költséggel, ráfordítással nem ellentételezett összeget. Feloldása az költségek, ráfordítások tényleges felmerülésekor, illetve a támogatási szerződésben foglaltak teljesülésekor.

8 Passzív időbeli elhatárolások 2.Költségek, ráfordítások passzív időbeli elhatárolása Itt kell kimutatnod az üzleti év mérlegének forduló napja előtti időszakot terhelő olyan várható költségeket, ráfordításokat, amelyek csak a mérleg fordulónapja után követő időszakban kerülnek kiszámlázásra. Költségek,ráfordítások passzív időbeli elhatárolása: T: 5, 8 K: 482 Tárgyévet követő évben a feloldás: T: 482 K:5, 8 A tényleges költségek, ráfordítások elszámolása: T: 5, 8 K: 3, 4 Itt kell elhatárolnod: I. Azokat a költségeket, ráfordításokat amelyek a fordulónap után kerültek elszámolásra,kifizetésre, de időarányosan tárgyévet terhelik. Fontos, hogy nem szabad elhatárolnod a fordulónap után érkezett, de még a tárgyévet érintő áfát! II. Azokat az egyéb ráfordításokat amelyek a mérlegfordulónap után, de a mérlegkészítésig ismertté váltak és a tárgyévhez kapcsolódnak. Pl.: fizetendő bírságok, kötbérek, fekbérek, késedelmi kamatok, kártérítési igények. III. A mérleggel lezárt évhez kapcsolódó, a jóváhagyott kötelezettségként ki nem mutatott prémiumot, jutalmat, s azok járulékát. Az előzőek feloldása nyitás után vagy év közben a költségek, ráfordítások elszámolásakor lehetséges. IV. A mérlegkészítés időpontjáig le nem zárt nem fedezeti célú elszámolási határidős, opciós ügylet és swap ügylet határidős ügyletrésze esetében az ügylet tárgyának az ügylet zárása időpontjában érvényes piaci árfolyama és a kötési árfolyama közötti veszteségjellegű különbözet pénzügylileg nem realizált várható összegét, valamit a mérleg fordulónapjáig le nem zárt fedezteti célú elszámolási határidős ügylet és swap ügylet határidős ügyletrésze esetében az ügylet veszteségének a tárgyévre időarányosan jutó összegét. Feloldása a speciális ügylet lezárásakor.

9 Passzív időbeli elhatárolások Itt lehet elhatárolni: I. A névérték felett vásárolt befektetett pénzügyi eszközök között kimutatott értékpapírok névértéke és a beszerzési értéke közötti árfolyam - veszteségnek a beszerzéstől az üzleti év mérlegfordulónapjáig terjedő időszakra időarányosan jutó, elszámolt értékvesztéssel csökkentett összegét Feloldása az értékpapír értékesítésekor, beváltásakor, valamint a könyvekből való kivezetéskor valamint ha olyan mértékű értékvesztést kell elszámolni, amelynek hatására az értékpapír könyv szerinti értéke a névérték alá csökken. 3. Halasztott bevétel Itt kell elhatárolnod azokat az üzleti évben felmerült bevételeket, amelyeket a törvény tételesen ismertet. T: 98 K: 483 Itt kell elhatárolnod: I. Fejlesztési célra, visszafizetési kötelezettség nélkül kapott, pénzügyileg rendezett támogatások, véglegesen átvett pénzeszközök összegét II. Az elengedett, valamint harmadik személy által átvállalt kötelezettségek értékét, amennyiben eszközbeszerzéshez kötődik. Figyelj oda, hogy halasztott bevételként csak az eszköz könyv szerinti értékét mutathatod ki! III. Térítés nélkül, ajándékként, hagyatékként kapott, többletként fellelt eszközök értékét. IV. A keletkezett negatív üzleti vagy cégértéket. Feloldás: A kapcsolódó eszköz, illetve a térítés nélkül átvett eszköz bekerülési értékének, illetve bekerülési értéke arányos részének költségkénti, illetve ráfordításkénti elszámolásakor kell feloldani. A fejlesztési támogatás miatt kimutatott halasztott bevételt a támogatás visszafizetésekor is fel kell oldani. Összefoglalva elmondható, hogy az passzív időbeli elhatárolások a vállalkozás beszámolási időszak eredményét csökkentik azáltal, hogy a már elszámolt bevételt csökkentik, illetve a még ki nem számlázott, de a tárgyidőszakot terhelő költségek összegét viszont számba veszik.

10 Instrukciók Szeretnél feladatokat is az időbeli elhatárolásokkal kapcsolatban? Számvitellel kapcsolatos feladatokat keresel? Akkor látogass el a Mérlegképes Tanoncok oldalára ( és csatlakozz hozzánk a Facebook-on is ( A 2012-es évben is várlak sok-sok hasznos elméleti és gyakorlati tudnivalókkal a számvitel rejtelmeiből! Tarts velünk jövőre is! Sok sikert kívánok az előttünk álló évre! Mónika S

Cash flow-kimutatás. A Cash flow-kimutatás tartalma

Cash flow-kimutatás. A Cash flow-kimutatás tartalma Cash flow-kimutatás Az éves beszámoló kiegészítő mellékletének tartalmaznia kell legalább a számviteli törvény által előírt, a 7. számú melléklet szerinti tartalmú cash flow-kimutatást is. Az egyszerűsített

Részletesebben

A cash flow kimutatás fogalmát a következők szerint definiálhatjuk (IAS 7 Cash-flow kimutatások alapján):

A cash flow kimutatás fogalmát a következők szerint definiálhatjuk (IAS 7 Cash-flow kimutatások alapján): A cash flow kimutatás fogalmát a következők szerint definiálhatjuk (IAS 7 Cash-flow kimutatások alapján): A cash flow pénzeszközök be- és kiáramlását jelenti, ahol pénzeszközök alatt a pénztári készpénzállományt

Részletesebben

Pénzügyi számvitel. IV. Előadás Váltóval kapcsolatos elszámolások, időbeli elhatárolás

Pénzügyi számvitel. IV. Előadás Váltóval kapcsolatos elszámolások, időbeli elhatárolás MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Intézeti Tanszék Pénzügyi számvitel IV. Előadás Váltóval kapcsolatos elszámolások, időbeli elhatárolás

Részletesebben

A váltó. A váltó sajátossága számviteli szempontból. A váltókövetelés éven belüli elszámolása. A váltótartozás éven belüli elszámolása

A váltó. A váltó sajátossága számviteli szempontból. A váltókövetelés éven belüli elszámolása. A váltótartozás éven belüli elszámolása MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Intézeti Tanszék PÉNZÜGYI SZÁMVITEL A váltó FOGALMA: Hitelnyújtásból származó követelés, értékpapírba

Részletesebben

V. Fejezet. A könyvvezetési kötelezettség és a főkönyvi számlaosztályok fő tartalmi elemei

V. Fejezet. A könyvvezetési kötelezettség és a főkönyvi számlaosztályok fő tartalmi elemei V. Fejezet A könyvvezetési kötelezettség és a főkönyvi számlaosztályok fő tartalmi elemei 1. Az V. Fejezet 8. számlaosztály cím alatti része a következőre változik: "8. számlaosztály A 8. számlaosztályban

Részletesebben

A 484/2015. (XII. 29.) Korm. rendelet

A 484/2015. (XII. 29.) Korm. rendelet A 484/2015. (XII. 29.) Korm. rendelet A számviteli törvényhez kapcsolódó, sajátos számviteli szabályokat tartalmazó kormányrendeletek módosításáról szóló 484/2015. (XII. 29.) Korm. rendelet szabályait

Részletesebben

PÉNZFOLYAM Kft. tárgyévi cash-flow kimutatásának összeállításához a következő információkat ismerjük.

PÉNZFOLYAM Kft. tárgyévi cash-flow kimutatásának összeállításához a következő információkat ismerjük. PÉNZFOLYAM Kft. tárgyévi cash-flow kimutatásának összeállításához a következő információkat ismerjük. ESZKÖZÖK (aktívák) Előző év Tárgyév A. BEFEKTETETT ESZKÖZÖK 79 260 72 655 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 10

Részletesebben

1. feladat Aktív időbeli elhatárolások

1. feladat Aktív időbeli elhatárolások 1. feladat Aktív időbeli elhatárolások l. A vállalkozás október 1-jén 9 hónapos futamidejű diszkont kincstárjegyet vásárolt. Az értékpapír névértéke 200.000 Ft, kibocsátási árfolyama 92 %. 2. Egyik külföldi

Részletesebben

www.szamviteltanar.hu

www.szamviteltanar.hu ÉVES BESZÁMOLÓ - MÉRLEG A változat Eszközök (aktívák) 200X. december 31. adatok E Ft-ban Sorszám A tétel megnevezése Előző év Előző év(ek) módosításai Tárgyév a b c d e 1 A. Befektetett eszközök 2 I. IMMATERIÁLIS

Részletesebben

Civil (közhasznú) szervezetek számlatükre. 2012. (készítette: Baracskainé dr. Boór Judit)

Civil (közhasznú) szervezetek számlatükre. 2012. (készítette: Baracskainé dr. Boór Judit) 1 Civil (közhasznú) szervezetek számlatükre 2012. (készítette: Baracskainé dr. Boór Judit) I. Befektetett eszközök 11. Immateriális javak 113 Vagyoni értékű jogok 114 Szellemi termékek 118 Immateriális

Részletesebben

Richter Gedeon Rt. mellett működő Nyugdíjpénztár évi Éves beszámolója

Richter Gedeon Rt. mellett működő Nyugdíjpénztár évi Éves beszámolója Mérleg - Eszközök Eszközök (akítvák) összesen 9 112 702 9 321 848 Befektetett eszközök 5 633 784 3 169 541 I. Immateriális javak 32 128 1. Vagyoni értékű jogok 0 0 2. Szellemi termékek 32 128 3. Immateriális

Részletesebben

Pénzügyi számvitel VI. előadás. Értékpapírok

Pénzügyi számvitel VI. előadás. Értékpapírok Pénzügyi számvitel VI. előadás Értékpapírok Az értékpapír fogalma Forgalomképes Okirat, amely megtestesíti a benne foglalt jogot Átruházása a jog átruházását is jelenti Nyomdai úton előállítható, vagy

Részletesebben

Az értékpapír fogalma. Üzleti számvitel. Értékpapírok. Értékpapírok csoportosítása. Értékpapírok csoportosítása. Értékpapírok csoportosítása

Az értékpapír fogalma. Üzleti számvitel. Értékpapírok. Értékpapírok csoportosítása. Értékpapírok csoportosítása. Értékpapírok csoportosítása MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Tanszék Üzleti számvitel Az értékpapír fogalma Forgalomképes Okirat, amely megtestesíti a benne foglalt

Részletesebben

2006. január 1-jétől a szolgáltatások költségeinek elszámolása elsődlegesen költségviselőkre, költséghelyekre történő könyvelés esetén

2006. január 1-jétől a szolgáltatások költségeinek elszámolása elsődlegesen költségviselőkre, költséghelyekre történő könyvelés esetén 2006. január 1-jétől a szolgáltatások költségeinek elszámolása elsődlegesen költségviselőkre, költséghelyekre történő könyvelés esetén 71. Szolgáltatás költségei 1/231. 4. 81 82. Belföldi értékesítés közvetlen

Részletesebben

Éves beszámoló. Csepeli Hőszolgáltató Kft Budapest, Kalotaszeg utca Statisztikai számjel Cégjegyzék száma

Éves beszámoló. Csepeli Hőszolgáltató Kft Budapest, Kalotaszeg utca Statisztikai számjel Cégjegyzék száma Csepeli Hőszolgáltató Kft Éves beszámoló 2011 "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) módosí- tásai 1 A. Befektetett eszközök 288 472 6 289 281 544 2 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 3 787 0 2 526 3 Alapítás-átszervezés aktivált

Részletesebben

Éves Beszámoló. A vállalkozás címe: 3532 Miskolc, Nemzetőr u 20. "A" változat

Éves Beszámoló. A vállalkozás címe: 3532 Miskolc, Nemzetőr u 20. A változat A vállalkozás neve: A vállalkozás címe: 3532 Miskolc, Nemzetőr u 20. Éves Beszámoló Beszámolási időszak: 2005. január 1. - Előző időszak: 2004. január 1. - 2004. december 31. Beszámoló készítés oka: Normál,

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013. december 31.

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013. december 31. ELESETT ÖREGEKÉRT Alapítvány Asz.: 18768570-1-14 8715 Gadány, Fő u. 46. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013. december 31. Gadány, 2014. május 24. az alapítvány vezetője I. Általános rész 1.Az alapítvány bemutatása

Részletesebben

statisztikai számjel cégjegyzék szám. Szegedi Sport és Fürdők Kft Szeged, Temesvári krt. 33.

statisztikai számjel cégjegyzék szám. Szegedi Sport és Fürdők Kft Szeged, Temesvári krt. 33. statisztikai számjel cégjegyzék szám Szegedi Sport és Fürdők Kft. 2011. december 31. BESZÁMOLÓ Keltezés: Szeged, 2012.június 08. vállalkozás vezetője (képviselője) PH. MÉRLEG "A" változat - Eszközök (aktívák)

Részletesebben

ADOTT, KAPOTT TÁMOGATÁSOK SZÁMVITELI ELSZÁMOLÁSA

ADOTT, KAPOTT TÁMOGATÁSOK SZÁMVITELI ELSZÁMOLÁSA ADOTT, KAPOTT TÁMOGATÁSOK SZÁMVITELI ELSZÁMOLÁSA ADÓTANÁCSADÓK EGYESÜLETE 2018. Junkertné Dr. Szűcs Zsuzsanna Támogatások csoportosítása/1 Támogatás megjelenési formája szerint: Pénzben folyósított Eszközben

Részletesebben

2015 évi Éves beszámoló

2015 évi Éves beszámoló 0 1-1 0-0 4 7 7 5 4 a vállalkozás megnevezése a vállalkozás címe, telefonszáma 2015 évi Éves zárómérleg 2015.01.01. - 2015. 12. 31. a vállalkozás vezetője (képviselője) P.H. Sorszám 2 4 3 5 9 5 7 3 7 7

Részletesebben

Ingyenes ügyletek számviteli elszámolása

Ingyenes ügyletek számviteli elszámolása Ingyenes ügyletek számviteli elszámolása Előadó: Vadász Iván Budapest, 2016. november 18. Tartalom: Ingyenesség fogalma Számviteli változások Időbeli elhatárolások Térítés nélkül átadott eszközök Tartozásátvállalás

Részletesebben

TARTALOM. 2.1 Aktiválási és passziválási kritériumok A mérlegértékek alapjául szolgáló értékek Az eszközök bekerülési értéke 15

TARTALOM. 2.1 Aktiválási és passziválási kritériumok A mérlegértékek alapjául szolgáló értékek Az eszközök bekerülési értéke 15 1. FEJEZET / BEVEZETÉS 11 2. FEJEZET / ÁLLOMÁNYBAVÉTELI ÉRTÉKEK 13 2.1 Aktiválási és passziválási kritériumok 13 2.2 A mérlegértékek alapjául szolgáló értékek 15 2.2.1 Az eszközök bekerülési értéke 15

Részletesebben

Egyperces Leckék! 2011. szeptember 6-október 21-ig!

Egyperces Leckék! 2011. szeptember 6-október 21-ig! -1- Egyperces Leckék! 2011. szeptember 6-október 21-ig! -Tudtad, hogy a tárgyi eszköz beszerzéssel kapcsolatban, bármilyen külföldi pénzértékre szóló kötelezettség keletkezik(pl: külföldi szállítói tartozás,

Részletesebben

Éves beszámoló Statisztikai számjel Cégjegyzék száma

Éves beszámoló Statisztikai számjel Cégjegyzék száma 2 0 3 9 0 7 5 0 9 0 0 1 5 7 2 0 1 Statisztikai számjel 0 1 0 9 9 2 0 8 3 6 Cégjegyzék száma A vállalkozás megnevezése Duna Palota Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. A vállalkozás címe, telefonszáma 1051

Részletesebben

SEM IX. Városfejlesztő Zrt. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2011. ÉVI ÉVES BESZÁMOLÓHOZ

SEM IX. Városfejlesztő Zrt. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2011. ÉVI ÉVES BESZÁMOLÓHOZ SEM IX. Városfejlesztő Zrt. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2011. ÉVI ÉVES BESZÁMOLÓHOZ Budapest, 2012. március 28. 1. SZÁMVITELI POLITIKA A SEM IX. Városfejlesztő Zrt. könyveit és nyilvántartásait a Számviteli

Részletesebben

73OME MÉRLEG-Eszközök

73OME MÉRLEG-Eszközök Időszak: 2015.01.01.-2015.12.31. Allianz Hungária Nyugdíjpénztár (18080966) Sorszám Sorkód Megnevezés Előző évi 73OME MÉRLEG-Eszközök Megállapított eltérések (+, -) Előző évi felülvizsgált Tárgyévi Megállapított

Részletesebben

közötti időszakról szóló ÉVES BESZÁMOLÓ

közötti időszakról szóló ÉVES BESZÁMOLÓ 22700368-3523-113-01 A vállalkozás megnevezése: A vállalkozás címe, telefonszáma: 1031 Budapest, Nánási út 5-7. B-325. 2016.01.01-2016.12.31 közötti időszakról szóló ÉVES BESZÁMOLÓ Kelt: Budapest, 2017.04.25

Részletesebben

Eredménykimutatás FORRÁS Zrt. ). A főkönyvi kivonat az adózás előtti eredmény utáni könyvelési tételeken kívül minden információt tartalmaz! .

Eredménykimutatás FORRÁS Zrt. ). A főkönyvi kivonat az adózás előtti eredmény utáni könyvelési tételeken kívül minden információt tartalmaz! . Eredménykimutatás A FORRÁS Zrt. (továbbiakban: Társaság) 2009. december 31-i főkönyvi kivonatának forgalmi adatai (forintban). A főkönyvi kivonat az adózás előtti eredmény utáni könyvelési tételeken kívül

Részletesebben

Eredménykimutatás II.

Eredménykimutatás II. MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Tanszék Éves beszámoló összeállítása és elemzése V. előadás Eredménykimutatás II. Egyéb bevételek ráfordítások

Részletesebben

Éves beszámoló 2013. december 31.

Éves beszámoló 2013. december 31. 2465481-1412-113-3 Statisztikai számjel 3-9- 126499 Cégjegyzék száma Adorján-Tex Kft. 63 Kalocsa Szent István király út 26. Éves beszámoló Keltezés: 214. április 25. 2465481-1412-113-3 1/6. oldal "A" MÉRLEG

Részletesebben

Eredmény és eredménykimutatás

Eredmény és eredménykimutatás Eredmény és eredménykimutatás Eredmény Eredmény Az adott időszak hozamainak és ráfordításainak különbsége. Nyereség Veszteség 0 A hozam - bevétel A létrehozott teljesítmények várható ellenértéke Az értékesített,

Részletesebben

2462 Martonvásár Jókai u. 16. 2015.

2462 Martonvásár Jókai u. 16. 2015. SZAMKÓ SZÁMVITELI BT 2462 Martonvásár Jókai u. 16. 2015. Jogszabályi alap: 4/2013. (I. 11.) Korm. rendelet (Áhsz.) 284/2014. (XI. 20.) Korm. rendelet (Áhsz. módosítása) 38/2013. (IX. 19.) NGM rendelet

Részletesebben

Az időbeli elhatárolások mérlegtételei. Követelés jellegű, pénzbevétel lesz.

Az időbeli elhatárolások mérlegtételei. Követelés jellegű, pénzbevétel lesz. Zárási teendők 2010. Előadó: dr. Adorján Csaba egyetemi adjunktus Témakörök: Számviteli törvény 2011-es (2010-es) változásai. Időbeli elhatárolások Céltartalék képzés Év végi értékelés Értékvesztés, terven

Részletesebben

Hungarian Interim Management Kft. 1122 Budapest, Ráth György utca 54. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ. 2009. évről 2009. január 1-2009. december 31.

Hungarian Interim Management Kft. 1122 Budapest, Ráth György utca 54. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ. 2009. évről 2009. január 1-2009. december 31. 1122 Budapest, Ráth György utca 54. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ 2009. évről 2009. január 1-2009. december 31. "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) Sor- A tétel megnevezése Előző év Előző év(ek) Tárgyév 01.

Részletesebben

Éves beszámoló. EDUCATIO Társadalmi Szolgáltató Közhasznú Társaság üzleti évről

Éves beszámoló. EDUCATIO Társadalmi Szolgáltató Közhasznú Társaság üzleti évről 0 1-1 4-0 0 0 3 0 8 EDUCATIO Társadalmi Szolgáltató Közhasznú Társaság a vállalkozás megnevezése 1134 Budapest,Váci út. 37. Tel.: 06/1-477-3100 a vállalkozás címe, telefonszáma Éves beszámoló 2005.01.01-2005.12.31.

Részletesebben

2012. december 31. adatok E Ft-ban Előző év Tárgyév módosí tásai a b c d e. A tétel megnevezése

2012. december 31. adatok E Ft-ban Előző év Tárgyév módosí tásai a b c d e. A tétel megnevezése Statisztikai jel 1/6. oldal A MÉRLEG Eszközök (aktívák) év l A. Befektetett eszközök 208981 0 216469 2 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 4678 0 3580 3 Alapítás-átszervezés aktivált értéke 4 Kísérleti fejlesztés aktivált

Részletesebben

2017. ÉVI BESZÁMOLÓ. Mérleg : - Eszközök - Források. Eredmény-kimutatás. Cash-flow kimutatás

2017. ÉVI BESZÁMOLÓ. Mérleg : - Eszközök - Források. Eredmény-kimutatás. Cash-flow kimutatás 1 2 0 5 2 5 8 5-6 8 1 0-1 1 4-0 1 Statisztikai szám 0 1-1 0-0 4 2 8 5 0 cégjegyzékszám XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Mérleg : - Eszközök - Források Eredmény-kimutatás

Részletesebben

Előző év(ek) módosításai a b c d e I. IMMATERIÁLIS JAVAK ( sorok)

Előző év(ek) módosításai a b c d e I. IMMATERIÁLIS JAVAK ( sorok) 0 1-1 0-0 4 6 4 7 9 1 1 MÉRLEG Eszközök (aktívák) "A" változat (ek) 01 A. Befektetett eszközök (02.+10.+18. sor) 7 389 0 4 358 02 I. IMMATERIÁLIS JAVAK (03.-09. sorok) 5 728 0 4 291 03 1. Alapítás-átszervezés

Részletesebben

GYULAI KÖZÜZEMI NONPROFIT KFT GYULA, Szent László u Eves beszámoló

GYULAI KÖZÜZEMI NONPROFIT KFT GYULA, Szent László u Eves beszámoló 0 GYULAI KÖZÜZEMI NONPROFIT KFT 5700. GYULA, Szent László u. 16. 06-66-362-377, Eves beszámoló 2016 Keltezés: 2017. március 16. ~~--= 1/6. oldal "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) 2016 december 31 adatok E

Részletesebben

73OME MÉRLEG-Eszközök

73OME MÉRLEG-Eszközök 73OME MÉRLEG-Eszközök eltérések (+, -) beszámoló záró eltérések (+, -) Nagyságrend: ezer forint c d e f g h z 001 73OME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 14 427 94 14 427 940 18 825 028 0 18 825 028 002 73OME11

Részletesebben

73OME MÉRLEG-Eszközök

73OME MÉRLEG-Eszközök 73OME MÉRLEG-Eszközök eltérések (+, -) eltérések (+, -) Nagyságrend: ezer forint c d e f g h z 001 73OME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 18 825 028 0 18 825 028 21 129 682 0 21 129 682 002 73OME11 A) Befektetett

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013. ÉVRE VIGADÓ KULTURÁLIS ÉS CIVIL KÖZPONT NONPROFIT KFT.

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013. ÉVRE VIGADÓ KULTURÁLIS ÉS CIVIL KÖZPONT NONPROFIT KFT. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013. ÉVRE VIGADÓ KULTURÁLIS ÉS CIVIL KÖZPONT NONPROFIT KFT.. ügyvezető Monor, 2014.02.28. 1/6 2013.ÉVI KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A cég neve: VIGADÓ KULTURLÁSI ÉS CIVIL KÖZPONT NONPROFIT

Részletesebben

Vígszínház Nonprofit Kft

Vígszínház Nonprofit Kft 2 3 3 9 5 8 1 9-9 0 0 1-5 7 2-0 1 Statisztikai számjel 0 1-0 9-9 6 3 6 4 5 cégjegyzék szám A vállalkozás megnevezése: címe: 1137 Budapest, Szent István krt 14. 2016.december 31 ÉVES BESZÁMOLÓ. Cg-01-09-963645

Részletesebben

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 1 2 0 5 2 5 8 5-6 8 1 0-1 1 4-0 1 Statisztikai szám 0 1-1 0-0 4 2 8 5 0 cégjegyzékszám XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Mérleg : - Eszközök - Források Eredmény-kimutatás

Részletesebben

Nextent Informatika Zrt.

Nextent Informatika Zrt. 1 3 5 2 2 2 2 5 6 2 2 1 1 4 1 1-1 - 4 5 2 6 a vállalkozás megnevezése 1112 Budapest, Facsemete u. 1/5 a vállalkozás címe 27. évi ÉVES BESZÁMOLÓ Budapest, 28. május 6. 1 3 5 2 2 2 2 5 6 2 2 1 1 4 1 1-1

Részletesebben

Mérleg- és eredménykimutatás adatok - E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt Éves beszámoló Forgalmi költség eljárással készített eredménykimutatás "A" változat

Mérleg- és eredménykimutatás adatok - E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt Éves beszámoló Forgalmi költség eljárással készített eredménykimutatás A változat Mérleg- és eredménykimutatás adatok - E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt Éves beszámoló Forgalmi költség eljárással készített eredménykimutatás "A" változat A beszámolóban szereplő cégnév: E.R.Ö.V. Víziközmû Zrt Beszámolási

Részletesebben

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 1 2 0 5 2 5 8 5-6 8 1 0-1 1 4-0 1 Statisztikai szám 0 1-1 0-0 4 2 8 5 0 cégjegyzékszám XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Mérleg : - Eszközök - Források Eredmény-kimutatás

Részletesebben

Az Eredménykimutatás

Az Eredménykimutatás Az Eredménykimutatás (13. űrlap) Az államháztartás szervezeteinek az Áhsz. az éves beszámoló keretében Eredménykimutatás készítési kötelezettséget ír elő. Áhsz. 6. (2) Az éves költségvetési beszámoló részei:

Részletesebben

DÉKÁ KFT. Statisztikai számjel. Cégjegyzékszám. MÉRLEG Eszközök (aktívák) adatok eft-ban. Előző év(ek) módosításai. Előző év. A tétel megnevezése

DÉKÁ KFT. Statisztikai számjel. Cégjegyzékszám. MÉRLEG Eszközök (aktívák) adatok eft-ban. Előző év(ek) módosításai. Előző év. A tétel megnevezése 0 1-0 9-9 8 0 0 7 5 1 1 MÉRLEG Eszközök (aktívák) (ek) A. BEFEKTETETT ESZKÖZÖK (I.+II.+III. sorok) 3 612 3 439 I. IMMATERIÁLIS JAVAK (1-7. sorok) 2 000 2 000 1 Alapítás-átszervezés aktivált értéke 2 Kísérleti

Részletesebben

Hatálybalépés. 1. Értelmező rendelkezések, fogalmak módosulása

Hatálybalépés. 1. Értelmező rendelkezések, fogalmak módosulása A számviteli törvény előírásainak a módosítása 2016. január 1-jétől az új számviteli irányelvek követelményeinek függvényében (a 2015. évi CI. törvény alapján) Hatálybalépés A 2015. évi CI. törvény a kihirdetést

Részletesebben

Éves beszámoló összeállítása és elemzése

Éves beszámoló összeállítása és elemzése Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Intézeti Tanszék Éves beszámoló összeállítása és elemzése VI. előadás Cash-flow kimutatás Számviteli törvény 88. (6)

Részletesebben

60A A kockázati tőkealap adatai - Források

60A A kockázati tőkealap adatai - Források 60A A kockázati tőkealap adatai - Források 001 60A1 Saját tőke 002 60A11 Jegyzett tőke 003 60A12 Jegyzett, de még be nem fizetett tőke (-) 004 60A13 Tartalék 005 60A131 Lekötött tartalék 006 60A132 Értékelési

Részletesebben

73OME MÉRLEG-Eszközök

73OME MÉRLEG-Eszközök 73OME MÉRLEG-Eszközök eltérések (+, -) eltérések (+, -) Nagyságrend: ezer forint 001 73OME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 21 129 682 0 21 129 682 22 623 759 0 22 623 759 002 73OME11 A) Befektetett eszközök

Részletesebben

Teendők a 2014 évi modulban

Teendők a 2014 évi modulban Időbeli elhatárolások az Eper-ben 2014-től a 4/2013-asKorm. rendelet értelmében az államháztartási számvitel pénzügyi számvitel része eredmény szemléletű. Az év végi beszámolóban a 13-as űrlapon állapítjuk

Részletesebben

A Kormány 238/2003. (XII. 17.) Korm. rendelete

A Kormány 238/2003. (XII. 17.) Korm. rendelete 2003/147. szám M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 11317 ellátásáért, a saját mûködés költségeire a Prt. 23. -a (1) bekezdésének h) pontja alapján a hozzárendelt vagyonból befolyó bevételekbõl kapott összeget. A

Részletesebben

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok. Forgatási célú hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok. Forgatási célú hitelviszonyt megtestesítő értékpapír 11.) Határozza meg az értékpapírok fogalmát, fajtáit, főkönyvi nyilvántartásának és értékelésének szabályait! Ismertesse az értékpapírok analitikus nyilvántartását! Mutassa be az értékpapírokhoz (váltó,

Részletesebben

73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége Nagyságrend: ezer forint

73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége Nagyságrend: ezer forint Táblakód: 73OA 73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége Előző évi beszámoló Előző évi felülvizsgált Tárgyévi beszámoló Tárgyévi felülvizsgált Sors zám 1 2 3 4 5 6 7 001 73OA01 Tagok által

Részletesebben

73OME MÉRLEG-Eszközök

73OME MÉRLEG-Eszközök 73OME MÉRLEG-Eszközök eltérések (+, -) eltérések (+, -) Nagyságrend: ezer forint c d e f g h z 001 73OME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 22 623 759 0 22 623 759 24 490 244 0 24 490 244 002 73OME11 A) Befektetett

Részletesebben

Számviteli törvény módosítása

Számviteli törvény módosítása Dr. Gróf Gabriella Évközi módosítás: 2012. évi CXLVI. törvény 2012. évi CLXXVIII. törvény Szabályok hatályba lépése 2013. 01, 01., de a rendelkezések jelentős része 2012-re is alkalmazható Mikrogazdálkodói

Részletesebben

OME Tagi kölcsön OME1224

OME Tagi kölcsön OME1224 73OME MÉRLEG-Eszközök Előző évi beszámoló záró Megállapított Előző évi felülvizsgált Tárgyévi beszámoló Megállapított Tárgyévi felülvizsgált adatai eltérések (+, -) beszámoló záró adatai záró adatai eltérések

Részletesebben

CENTRÁL SZÍNHÁZ Színházművészeti Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

CENTRÁL SZÍNHÁZ Színházművészeti Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2 0 1 9 8 9 5 0-9 0 0 1-5 7 2-0 1 Statisztikai számjel 0 1-0 9-9 1 7 9 0 0 cégjegyzék szám A vállalkozás megnevezése: CENTRÁL SZÍNHÁZ Színházművészeti Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság címe: 1065

Részletesebben

73OME MÉRLEG-Eszközök

73OME MÉRLEG-Eszközök Sorszám PSZÁF kód 73OME MÉRLEG-Eszközök eltérések (+, - ) záró záró eltérések (+, - ) záró 1 2 3 4 5 6 7 c d e f g h z 001 73OME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 149 644 815 0 149 644 815 163 549 667 0 163

Részletesebben

CENTRÁL SZÍNHÁZ Színházművészeti Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

CENTRÁL SZÍNHÁZ Színházművészeti Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2 0 1 9 8 9 5 0-9 0 0 1-5 7 2-0 1 Statisztikai számjel 0 1-0 9-9 1 7 9 0 0 cégjegyzék szám A vállalkozás megnevezése: CENTRÁL SZÍNHÁZ Színházművészeti Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság címe: 1065

Részletesebben

73OME MÉRLEG-Eszközök Nagyságrend: ezer forint

73OME MÉRLEG-Eszközök Nagyságrend: ezer forint Sorszám PSZÁF kód eltérések (+, - ) eltérések (+, - ) c d e f g h z 001 73OME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 4,698,228 0 4,698,228 5,676,154 0 5,676,154 002 73OME11 A) Befektetett eszközök 3,321 0 3,321

Részletesebben

73OME MÉRLEG-Eszközök

73OME MÉRLEG-Eszközök 73OME MÉRLEG-Eszközök eltérések (+, -) eltérések (+, -) 1 2 3 4 5 6 7 c d e f g h z 001 73OME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 163 549 667 0 163 549 667 182 816 373 0 182 816 373 002 73OME11 A) Befektetett

Részletesebben

"A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) adatok e Ft-ban. Sorszám A tétel megnevezése Előző év Tárgyév

A MÉRLEG Eszközök (aktívák) adatok e Ft-ban. Sorszám A tétel megnevezése Előző év Tárgyév "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) 2011.01.01-2011.12.31 1 A. Befektetett eszközök 46 605 42 994 2 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 281 1 640 3 Alapítás-átszervezés aktivált értéke - - 4 Kísérleti fejlesztés aktivált

Részletesebben

Éves beszámoló mérlege - "A"

Éves beszámoló mérlege - A Cégbíróság: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság Global NRG Kereskedelmi és Tanácsadó Zártkörűen Működő Részvénytársaság 1122 Budapest, Maros u. 12. Éves beszámoló mérlege - "A" A mérleg fordulónapja: 2005.

Részletesebben

Mérleg "A" betű római arab Megnevezés Megnevezések módosulásai

Mérleg A betű római arab Megnevezés Megnevezések módosulásai Mérleg "A" A Befektetett eszközök A I Immateriális javak A I 1 Alapítás-átszervezés aktivált értéke A I 2 Kísérleti fejlesztés aktivált értéke A I 3 Vagyoni értékű jogok A I 4 Szellemi termékek A I 5 Üzleti

Részletesebben

- ÉVES JELENTÉS (Önkéntes nyugdíjpénztár) A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tölti ki! Mentő Önkéntes Nyugdíjpénztár

- ÉVES JELENTÉS (Önkéntes nyugdíjpénztár) A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tölti ki! Mentő Önkéntes Nyugdíjpénztár 73O - ÉVES JELENTÉS (Önkéntes nyugdíjpénztár Vonatkozási idő : 2 0 0 7 0 1 0 1 -tól (év / hónap / nap 2 0 0 7 1 2 3 1 -ig (év / hónap / nap Kitöltés dátuma: 2 0 0 8 0 5 2 8 (év / hónap / nap Bizonylat

Részletesebben

Éves beszámoló üzleti évről

Éves beszámoló üzleti évről 1 0 5 8 5 5 6 0 6 2 0 9 1 1 4 0 1 Statisztikai számjel 0 1-1 0-0 4 1 6 3 3 Cégjegyzék száma a vállalkozás megnevezése: a vállalkozás címe, telefonszáma: K O P I N T - D A T O R G Zrt. 1081 Budapest, Csokonai

Részletesebben

Éves beszámoló december 31. Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. Tatabánya. Tatabánya, március 14.

Éves beszámoló december 31. Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. Tatabánya. Tatabánya, március 14. I I Cégjegyzék száma Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. Tatabánya 2011. december 31. Éves beszámoló Tatabánya, 2012. március 14. VÉRTES' epdészeti és FAIPARI za HKÖRUfN MUKÖDO RÉSZVÉNYTÁpR~SÁG 11187622-0201-114-11

Részletesebben

MÉRLEG ESZKÖZÖK. ezer forintban Tárgyévi felülvizsgált beszámoló. PSZÁF sorkód

MÉRLEG ESZKÖZÖK. ezer forintban Tárgyévi felülvizsgált beszámoló. PSZÁF sorkód 73K - EGYESÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ (2005. ÉV) PSZÁF sorkód MÉRLEG ESZKÖZÖK Előző évi beszámoló záró adatai Allianz Hungária Nyugdíjpénztár 18080966-2-41 Előző évi felülvizsgált beszámoló záró adatai Tárgyévi

Részletesebben

Magyar joganyagok - 216/2000. (XII. 11.) Korm. rendelet - a kockázati tőketársaságo 2. oldal (2)1 A kockázati tőkealap a csőd- vagy felszámolási eljár

Magyar joganyagok - 216/2000. (XII. 11.) Korm. rendelet - a kockázati tőketársaságo 2. oldal (2)1 A kockázati tőkealap a csőd- vagy felszámolási eljár Magyar joganyagok - 216/2000. (XII. 11.) Korm. rendelet - a kockázati tőketársaságo 1. oldal 216/2000. (XII. 11.) Korm. rendelet a kockázati tőketársaságok és a kockázati tőkealapok éves beszámoló készítési

Részletesebben

Pénzügyi instrumentumok számvitele

Pénzügyi instrumentumok számvitele MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Intézeti Tanszék Pénzügyi instrumentumok számvitele Füredi-Fülöp Judit Irodalom Fülöp Juhászné Kántor

Részletesebben

- ÉVES JELENTÉS (Önkéntes nyugdíjpénztár) A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tölti ki!

- ÉVES JELENTÉS (Önkéntes nyugdíjpénztár) A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tölti ki! 73O PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE - ÉVES JELENTÉS (Önkéntes nyugdíjpénztár) Vonatkozási idő : 2 0 0 6 0 1 0 1 -tól (év / hónap / nap) 2 0 0 6 1 2 3 1 -ig (év / hónap / nap) Kitöltés dátuma: 2

Részletesebben

2015-ös zárás a gyakorlatban

2015-ös zárás a gyakorlatban 2015-ös zárás a gyakorlatban Zárás előtti egyeztetések Számlák év végi kezelése Bizonylatolás módja Elhatárolások Hók Gerda ügyféltámogatási üzletágvezető-helyettes www.griffsoft.hu 1 Egyeztetések Technikai

Részletesebben

73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége Nagyságrend: ezer forint

73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége Nagyságrend: ezer forint 73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége 1 2 3 4 5 6 7 c d e f g h z 001 73OA01 Tagok által fizetett tagdíj 13 198 0 13 198 14 365 0 14 365 002 73OA02 Munkáltatói tagdíj-hozzájárulás 27 181

Részletesebben

73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége Nagyságrend: ezer forint

73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége Nagyságrend: ezer forint 73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége 1 2 3 4 5 6 7 c d e f g h z 001 73OA01 Tagok által fizetett tagdíj 215 0 215 240 0 240 002 73OA02 Munkáltatói tagdíj-hozzájárulás 372 0 372 401 0

Részletesebben

73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége Nagyságrend: ezer forint

73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége Nagyságrend: ezer forint 73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége 1 2 3 4 5 6 7 c d e f g h z 001 73OA01 Tagok által fizetett tagdíj 12 130 0 12 130 13 198 0 13 198 002 73OA02 Munkáltatói tagdíj-hozzájárulás 22 018

Részletesebben

73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége Nagyságrend: ezer forint

73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége Nagyságrend: ezer forint 73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége 1 2 3 4 5 6 7 c d e f g h z 001 73OA01 Tagok által fizetett tagdíj 245 0 245 71 0 71 002 73OA02 Munkáltatói tagdíj-hozzájárulás 409 0 409 76 0 76

Részletesebben

73MME Mérleg - Eszközök

73MME Mérleg - Eszközök 73MME Mérleg - Eszközök záró 1 2 3 4 5 6 7 c d e f g h z 001 73MME1 Eszközök (akítvák) összesen 8 762 752 0 8 762 752 2 743 575 0 2 743 575 002 73MME11 Befektetett eszközök 2 568 322 0 2 568 322 3 231

Részletesebben

Magyar joganyagok - 38/2013. (IX. 19.) NGM rendelet - az államháztartásban felmerü 2. oldal 1. melléklet a 38/2013. (IX. 19.) NGM rendelethez Az állam

Magyar joganyagok - 38/2013. (IX. 19.) NGM rendelet - az államháztartásban felmerü 2. oldal 1. melléklet a 38/2013. (IX. 19.) NGM rendelethez Az állam Magyar joganyagok - 38/2013. (IX. 19.) NGM rendelet - az államháztartásban felmerü 1. oldal 38/2013. (IX. 19.) NGM rendelet az államháztartásban felmerülő egyes gyakoribb gazdasági események kötelező elszámolási

Részletesebben

ig (év / hónap / nap) Bizonylat jellege. E (E,M) Kitöltés dátuma: (év / hónap / nap)

ig (év / hónap / nap) Bizonylat jellege. E (E,M) Kitöltés dátuma: (év / hónap / nap) 73O PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE ÉVES JELENTÉS (Önkéntes nyugdíjpénztár) Vonatkozási idő : 2 0 0 7 0 1 0 1 tól (év / hónap / nap) 2 0 0 7 1 2 3 1 ig (év / hónap / nap) Bizonylat jellege E (E,M)

Részletesebben

1. gyakorló feladat ESZKÖZÖK

1. gyakorló feladat ESZKÖZÖK 1. gyakorló feladat ESZKÖZÖK A. BEFEKTETT ESZKÖZÖK 846.663 952.892 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 31.343 23.945 1. Alapítás-átszervezés aktivált értéke 2. Kísérleti fejlesztés aktivált értéke 3. Vagyoni értékû

Részletesebben

KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET. Felsőtárkányi Sziklaforrás Egyesület. Székhelye: 3324 Felsőtárkány, Fő út 101.

KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET. Felsőtárkányi Sziklaforrás Egyesület. Székhelye: 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. 1 2016.évi egyszerűsített beszámolójához KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET A Felsőtárkányi Sziklaforrás Egyesület A társaság alakulásának éve: 2007 Székhelye: 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. Működési forma : Tevékenységi

Részletesebben

ÜZLETI TERV 2014. ÉVRE

ÜZLETI TERV 2014. ÉVRE ESZKÖZÖK (aktívák) ÜZLETI TERV 2014. ÉVRE Tervadat 2014.év 01. A. Befektetett eszközök (02.+10.+17.) 739 644 712 382 703 558 02. I. Immateriális javak (03.-09.) 15 846 12 883 23 858 03. Alapítás-átszervezés

Részletesebben

Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztár Hirdetménye

Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztár Hirdetménye Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztár Hirdetménye Székhely: Budapest, XIII., Lehel utca 10/a 1540 Budapest Igazgatótanács Elnöke: Kövesdi Ferencné Ellenőrző Bizottság Elnöke: dr. Morvay Miklós Tagjai: Kállay

Részletesebben

E-számvitel. Tartalom. Tisztelt Előfizetőnk! 2015.augusztus VII. évfolyam 8. szám. A hónap témája. Olvasóink kérdezték. elektronikus Szakmai folyóirat

E-számvitel. Tartalom. Tisztelt Előfizetőnk! 2015.augusztus VII. évfolyam 8. szám. A hónap témája. Olvasóink kérdezték. elektronikus Szakmai folyóirat E-számvitel elektronikus Szakmai folyóirat 2015.augusztus VII. évfolyam 8. szám Tartalom A hónap témája A számviteli törvény 2016. évi változásairól II. rész Olvasóink kérdezték Vegyen részt rövid felmérésünkben!

Részletesebben

I. RÉSZ / 5. FEJEZET KÖVETELÉSEK

I. RÉSZ / 5. FEJEZET KÖVETELÉSEK I. RÉSZ / 5. FEJEZET KÖVETELÉSEK GYAKORLÓ FELADATOK 1. feladat megoldása Ssz Szolgáltatás árbevétele 311. Vevők 911. Árbevétel 1 200 1 200 1/2 311. Vevők 2/1.1 Eladási ár 311. Vevők 911. Árbevétel 7 200

Részletesebben

S Z Á M L A T Ü K Ö R

S Z Á M L A T Ü K Ö R S Z Á M L A T Ü K Ö R 1 1. SZÁMLAOSZTÁLY BEFEKTETETT ESZKÖZÖK 11. IMMATERIÁLIS JAVAK 111. Alapítás-átszervezés aktivált értéke 112. Kísérleti fejlesztés aktivált értéke 113. Vagyoni értékű jogok 114. Szellemi

Részletesebben

Könyvvezetési ismeretek

Könyvvezetési ismeretek 1 I. évfolyam BA Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 2. Könyvvezetési ismeretek 2014/2015 II. félév 2 Elméleti kérdések 1. Egy vállalkozás saját tőkéjével kapcsolatosan az alábbi információkkal

Részletesebben

73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége Nagyságrend: ezer forint

73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége Nagyságrend: ezer forint 1 2 3 4 5 6 7 c d e f g h z 001 73OA01 Tagok által fizetett tagdíj 13 024 0 13 024 13 399 0 13 399 002 73OA02 Munkáltatói tagdíj-hozzájárulás 53 438 0 53 438 54 067 0 54 067 003 73OA03 Meg nem fizetett

Részletesebben

Számviteli törvény című előadás

Számviteli törvény című előadás Számviteli törvény 2014. című előadás Előadó: Botka Erika okleveles könyvvizsgáló, MSZSZE főtitkára Főbb témakörök: 2013. évközi törvény változások Kapcsolt vállalkozások Végelszámolás Devizás ügyletek

Részletesebben

Statisztikai számjel: 23024216-6420-114-01 Cégjegyzék szám: 01-10-046833. BVK Holding Zrt. MÉRLEG Eszközök (aktívák)

Statisztikai számjel: 23024216-6420-114-01 Cégjegyzék szám: 01-10-046833. BVK Holding Zrt. MÉRLEG Eszközök (aktívák) MÉRLEG Eszközök (aktívák) 01. A. Befektetett eszközök (02.+10.+18. sorok) 55 999 937-103 742 764 02. I. IMMATERIÁLIS JAVAK (03. - 09. sorok) 2 029-3 942 03. Alapítás- átszervezés aktivált értéke - - 04.

Részletesebben

Magyar joganyagok - 38/2013. (IX. 19.) NGM rendelet - az államháztartásban felmerü 2. oldal 1. melléklet a 38/2013. (IX. 19.) NGM rendelethez Az állam

Magyar joganyagok - 38/2013. (IX. 19.) NGM rendelet - az államháztartásban felmerü 2. oldal 1. melléklet a 38/2013. (IX. 19.) NGM rendelethez Az állam Magyar joganyagok - 38/2013. (IX. 19.) NGM rendelet - az államháztartásban felmerü 1. oldal 38/2013. (IX. 19.) NGM rendelet az államháztartásban felmerülő egyes gyakoribb gazdasági események kötelező elszámolási

Részletesebben

Mikrogazdálkodói számlatükör

Mikrogazdálkodói számlatükör Mikrogazdálkodói számlatükör 1. SZÁMLAOSZTÁLY BEFEKTETETT ESZKÖZÖK 11. IMMATERIÁLIS JAVAK 113. Vagyoni értékű jogok 1131. Vagyoni értékű jogok bruttó értéke 1138. Vagyoni értékű jogok terven felüli értékcsökkenése

Részletesebben

f6n09300 (2550x3300x2 tiff)

f6n09300 (2550x3300x2 tiff) f6n09300 (2550x3300x2 tiff) 73K - EGYESÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ (2004. ÉV) PSZÁF sorkód MÉRLEG ESZKÖZÖK Előző évi beszámoló záró adatai Allianz Hungária Nyugdíjpénztár 18080966-2-41 Előző évi felülvizsgált

Részletesebben

Könyvviteli szolgáltatók továbbképzése államháztartási szakterület

Könyvviteli szolgáltatók továbbképzése államháztartási szakterület Könyvviteli szolgáltatók továbbképzése államháztartási szakterület 4 kreditpont 2016. év Előadó: Szentirmainé Holi Gabriella A felvétel 2016. június 6-án készült. Szentirmainé Holi Gabriella 1 1. Rész

Részletesebben

Cégjegyzék szám

Cégjegyzék szám A vállalkozás megnevezése: A vállalkozás címe, telefonszáma: A beszámoló: Lehet például: Üzleti év Időszak Keltezés helye dátuma 1 1 9 9 0 7 7 8 7 2 2 0 1 1 4 0 6 0 6-1 0-0 0 0 2 7 9 Előtársasági beszámoló

Részletesebben

A tétel megnevezése 2007.12.31 2008.12.31. a b d d

A tétel megnevezése 2007.12.31 2008.12.31. a b d d 1.2.4.6.4.7.8.0./5.1.9.0./1.1.4/0.1. Statisztikai jel 01-10-044336 Cégjegyzék 0.1 BMSK Beruházási, Mőszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. MÉRLEG - 2008.01.01.- 2008.12.31. MÉRLEG

Részletesebben