J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 25-i üléséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2012. június 25-i üléséről"

Átírás

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 25-i üléséről 63-75/2012. ( ) ÖK. sz. határozat Zárt ülés: 76/2012. ( ) ÖK. sz. határozat 8/2012. (VI. 26.) ÖK. sz. rendelet

2 Készült: Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 25-i üléséről Jelen vannak: A mellékelt jelenléti ív szerint Török József polgármester köszöntötte a képviselőket, a meghívott vendégeket. Megállapította, hogy a képviselők 6 fővel vesznek részt az ülésen, a testület határozatképes. A kiküldött meghívóban a jelenlévők tájékoztatva lettek a napirendi pontokról, melyek tárgyalásában változtatást nem javasolt. Kérte a testületi tagokat, ha egyetértenek a napirendi pontok tárgyalásával, kézfelemeléssel jelezzék. A Képviselő-testület 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal, 0 tartózkodással a napirendi pontok tárgyalását elfogadta. Napirend előtti témák: Tájékoztató az elmúlt ülést követő legfontosabb eseményekről Török József: június 11. Képviselő-testületi ülést tartottunk június 15. Az általános iskolában elballagtak a 8. osztályos tanulóink. Kíváló Tanulói Díjat, Siklódi verseny Édesanyanyelvünkért díjat, példás magatartás és szorgalom díjat vehettek át a távozó 8. osztályos tanulók. A ballagáson résztvevők megtekinthették a 7. osztályos diákok műsorát június 19. Az általános iskolában tanévzáró ünnepséget tartottunk június 20. Az általános iskolában a Nevelőtestület záró értekezletet tartott. Török József polgármester kérte a testületi tagokat, ha egyetértenek a tájékoztatóval, kézfelemeléssel jelezzék. A Képviselő-testület 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal, 0 tartózkodással az elmúlt ülést követő legfontosabb eseményekről szóló tájékoztatót elfogadta. - Beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről Török József: Az írásos előterjesztést a Képviselő-testület tagjai megkapták. Kérte a képviselőket egyetértésük esetén szavazzanak. A Képviselő-testület 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal, 0 tartózkodással az átruházott hatáskörben hozott döntésekről szóló beszámolót elfogadta.

3 - Beszámoló a testület lejárt határidejű döntéseinek végrehajtásáról Török József: Az írásos előterjesztést a jelenlévők megkapták. Kérem a képviselőket, tegyék meg hozzászólásaikat. Hozzászólás nem lévén Török József polgármester kérte a testületi tagokat egyetértésük esetén szavazzanak. A Képviselő-testület 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal, 0 tartózkodással következő Ceglédbercel Község Önkormányzatának 63/2012. ( ) ÖK. sz. határozata (Lejárt határidejű határozatok végrehajtása) Ceglédbercel Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 8. (1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva az 50-56/2012. ( ) és az 58-62/2012. ( ) ÖK. sz. határozatok végrehajtásáról szóló beszámolót elfogadta. 1. napirendi pont Szent Ilona Idősek Gondozóházának működéséről szóló beszámoló Szakmai előterjesztő: Jana Zoltán intézményvezető Török József: A napirendi ponttal kapcsolatos írásos beszámolót a testületi tagok megkapták. Köszöntöm Jana Zoltán intézményvezetőt, aki részt vesz a testületi ülésen. Megkérem a Képviselő-testület tagjait, tegyék fel kérdéseiket. Dr. Nagy Gáborné: Az írásos előterjesztés 7. oldalán szerepel, hogy a dolgozók és a gondozottak életét megváltoztattam, melyben biztos voltak népszerűtlen intézkedések is. Milyen területeken voltak változtatások? Jana Zoltán: Elsősorban az étkezésen, valamint a tisztálkodás menetén változtattunk. Ez idáig hetente 2-3 alkalommal volt fürdetés, most áttértünk a másnaponkénti fürdetésre. Sajnos a fürdőszobák nem megfelelőek, ezért nem lehet csak lassan fürdetni. Kisebb-nagyobb épületen belüli átszervezések voltak, bútorokat átrendeztük, a bent élők komfortérzetét növeltük. Az idősek eleinte nagyon rosszul fogadták, de később már örültek a változtatásoknak. Jelenleg 5 dolgozó látja el a feladatokat, váltóműszakban és 12 órában, 1 műszakban csak 1 gondozónő dolgozik. Ez sajnos kevés, de a törvény ilyen létszámot engedélyez január 1-től az intézményvezető helyettes személye változott. A kolléganő hetente kétszer egy műszakban dolgozik 8-16 óráig, az orvossal és a gyógyszertárral is együttműködik. Török József: Jól előkészített beszámolót kapott a testület. A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság a Képviselő-testületi ülést megelőzően tárgyalta a beszámolót és megállapította, hogy nagyon sok változás történt az otthon életében. Elvárásainkat is tükrözi a beszámoló.

4 Látjuk az együttműködést, az intézmény feladatait, gazdálkodását, megismertük az ott élő idős emberek mindennapjait. A beszámoló a szakmai elhivatottságot és az otthonban élő idős emberek ellátását szolgálja. Bízom abban, hogy az ellátás a színvonalában is növekedni fog. Több hozzászólás nem lévén Török József polgármester kérte a testületi tagokat, ha egyetértenek a határozati javaslattal, kézfelemeléssel jelezzék. A Képviselő-testület 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal, 0 tartózkodással következő Ceglédbercel Község Önkormányzatának 64/2012. ( ) ÖK. sz. határozata (Szent Ilona Idősek Gondozóházának működéséről szóló beszámoló) Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 8. (1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva a Szent Ilona Idősek Gondozóházának működéséről szóló beszámolót tudomásul vette. 2. napirendi pont A SANAMED Nonprofit Kft. kérelme Török József:: A SANAMED Nonprofit Kft beadvánnyal fordult a Képviselő-testülethez, melyben az Önkormányzat tulajdonát képező Pesti út 50. szám alatti intézményi épület bérleti díjának elengedését kérelmezi. Látni lehet a változásokat, az üzemeltető az eltelt időszakban a feladatellátás megoldására és jobbá tételére törekedett Az előző napirendi pontban megtárgyalt intézményi beszámoló tartalmazza, hogy bérleti díj mentesség esetén az erre szánt összeget az épület tisztasági festésére és a zuhanyzók állapotának javítására fordítaná a Kft. A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság a testületi ülést megelőzően tárgyalta a napirendi pontot és javasolja a Képviselő-testületnek a bérleti díj mentesség biztosítását és az épület belső felújítására vonatkozó megállapodás aláírását. Megkérem Bácskai Józsefnét, hogy szóbeli kiegészítését tegye meg. Bácskai Józsefné: Szeretném tájékoztatni a jelenlévőket, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatal Szociális Hatósági és Ellenőrzési Osztálya átfogó ellenőrzést tartott az intézményben. Az intézménnyel és dokumentációval kapcsolatos hibákat feltárták. Nem mentek el szó nélkül az épület belső kialakítása és jelenlegi állapota mellett sem. A jegyzőkönyvben szerepel, hogy az intézmény nem felel meg a szakmai rendelet előírásainak, a személyes gondoskodást nyújtó intézményt úgy kell kialakítani, hogy épületeinek építészeti megoldásai tegyék lehetővé az akadálymentes közlekedést. Felkérem a fenntartót, hogy tájékoztassa a hivatalt, hogy milyen tervei vannak arra vonatkozóan, hogy az intézményben a tárgyi feltételek megfeleljenek a jogszabályi követelményeinek. 8 napon belül tervet kell benyújtani a Kormányhivatalhoz. A SANAMED Nonprofti Kft. javaslatot kért a megoldásra, és az épület bővítésére vonatkozóan. Korábbiakban is beszéltünk már arról, hogy a jelenlegi 11 állandó és a 10 fő nappali ellátott kevés a gazdaságos működtetéshez. Az intézmény akkor tudna gazdaságosan működni, ha legalább fő elhelyezése megoldható lenne. A megnövekedett létszám optimális gazdálkodást tudna eredményezni.

5 Török József: A Kormányhivatal ellenőrzéséről készült jegyzőkönyvet önkormányzatunk nem kapta meg. Tudjuk azt, hogy ilyen gondozotti létszámmal a feladatellátás nem látható el csak úgy, hogy az önkormányzat segítséget nyújt. Ezért döntött a Képviselő-testület, hogy évre vonatkozóan bérleti díj mentességet biztosít a SANAMED Nonprofit Kft.-nek. Az akadálymentesítéssel, és a bővítéssel kapcsolatos feladatokra később tér vissza a Képviselőtestület. Jana Zoltán: Kérésemre 180 napos haladékot kaptunk az intézmény és a tervek rendbetételére. Arra fogják kényszeríteni az önkormányzatokat, hogy bővítsék az intézményeket, mert ha nem akkor vissza fogják minősíteni nappali ellátást biztosító intézménnyé. Vázlatos tervet kellene megküldenünk a Kormányhivatalnak. Tartós ellátást biztosító intézményt kellene létrehozni, de új működési engedélyt 20 fő alatt nem ad ki a hatóság. Megyeri József alpolgármester a testületi ülésre megérkezett, a Képviselő-testület 7 fővel ülésezik tovább. Török József: A tájékoztatást a Képviselő-testület tudomásul veszi. A mai ülés napirendi pontjának nem ez a témája. A további működtetésre vonatkozóan a mai ülésen felelősséggel nem tudunk választ adni. A későbbiekben tárgyalja a testület az akadálymentesítéssel, és a bővítéssel kapcsolatos feladatokat. Több hozzászólás nem lévén Török József polgármester kérte a testületi tagokat, ha egyetértenek a határozati javaslattal, kézfelemeléssel jelezzék. A Képviselő-testület 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal, 1 tartózkodással következő Ceglédbercel Község Önkormányzatának 65/2012. ( ) ÖK. sz. határozata ( A SANAMED Nonprofit Kft. kérelme) Ceglédbercel Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 8.. (1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva 1. Az önkormányzat tulajdonát képező Ceglédbercel, Pesti út 50. szám alatti SANAMED Nonprofit Kft. által bérelt épületre évre vonatkozóan bérleti díj mentességet állapít meg. 2. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szükséges intézkedések megtételére, és a megállapodás aláírására. Határidő: június 30.

6 3. napirendi pont A Községi Sport Egyesület és a Szabó Pál Ceglédberceli Diáksport Egyesület beszámolója Szakmai előterjesztő: Révész Imre KSE elnöke Héregi Mihály SZPCDE elnöke Török József: Az írásos beszámolókat a jelenlévők megkapták. Révész Imre a Községi Sport Egyesület Elnöke jelezte, hogy nem tud részt venni a testületi ülésen. Megkérem Héregi Mihályt a Szabó Pál Ceglédberceli Diáksport Egyesület Elnökét, hogy beszámolójával kapcsolatos szóbeli kiegészítését tegye meg. Héregi Mihály: Egyesületünk a következő szakosztályokkal működik: női kosárlabda, edzője Fenyődi Miklós, férfi kosárlabda, edző: Kogler Bence, asztalitenisz: Kaiser János, Kaiser Kitti vezetésével működik, a labdarúgás és a turisztikai szakosztályt Én vezetem. Köszönjük, hogy a kosárlabda csapatnak lehetősége van arra, hogy az iskolai tornatermet használja az edzések alkalmával, az asztalitenisz szakosztály is itt működik. A gyerekek mellett a felnőttek is járnak az asztalitenisz szakosztályba. Egyesületünk több településen is részt vett, és meghívásos tornák alapján rendezzük meg a vetélkedőket. Női kosárlabda csapatunk 2011/12 őszétől Pest megyéhez igazolt át, és rangos mezőnyben a 4. helyezést érték el. Minden évben az elhunyt névadó tanárunk tiszteletére emléktornát rendezünk az általános iskolás tanulókkal és a körzetünkben működő általános iskolák bevonásával. Ez évben megrendeztük a XII. Szabó Pál Emléktornát. A tornán körülbelül 300 gyerek versenyzett Az I.-II.-III. helyezést elért versenyzők csokoládé, érem és oklevéldíjazásban részesültek. Meg kívánjuk jegyezni, hogy valamennyi szakosztály vezetője és az Egyesület vezetősége anyagi ellenszolgáltatás nélkül, szabadi idejében végzi az önként vállalt feladatot. Külön köszönöm az iskola vezetésének és a pedagógusoknak az emléktornán nyújtott segítségét. Az önkormányzatnak köszönjük az anyagi támogatást. Megteszünk mindent annak érdekében, hogy a gyerekek és a felnőttek jól érezzék magukat, és sikereket szerezzenek. Török József: Köszönjük az összefoglalást és a tartalmas beszámolót. Mind a két egyesületnek köszönjük a munkáját. Megkérem a testületi tagokat, tegyék meg hozzászólásaikat. Dr. Nagy Gáborné: Mindkét egyesületnek szeretném megköszönni a diákjainknak felkínált lehetőségeket. A Községi Sport Egyesület a Bozsik programban az iskola segítségével vesz részt, illetve minden évben őszi-tavaszi fordulóval megrendezik az iskolai bajnokságot. Az együttműködéseknek a jövőben nagyobb jelentősége lesz, hiszen felmenő rendszerben már szeptembertől az 1. és az 5. osztályban be kell vezetni a heti 5 testnevelés órát, aztán évről-évre minden évfolyamon. Heti 5 órából 2 kiváltható más helyen történő sportolással is. Több hozzászólás nem lévén Török József polgármester kérte a testületi tagokat, ha egyetértenek a Szabó Pál Ceglédberceli Diáksport Egyesület beszámolójával, kézfelemeléssel jelezzék.

7 Ceglédbercel Község Önkormányzatának 66/2012. ( ) ÖK. sz. határozata (Szabó Pál Ceglédberceli Diáksport Egyesület beszámolója) Ceglédbercel Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 8. (1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva a Szabó Pál Ceglédberceli Diáksport Egyesület beszámolóját elfogadta. Török József: Kérem a testületi tagokat, ha egyetértenek a Községi Sport Egyesület beszámolójával, kézfelemeléssel jelezzék. Ceglédbercel Község Önkormányzatának 67/2012. ( ) ÖK. sz. határozata (Községi Sport Egyesület beszámolója) Ceglédbercel Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 8. (1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva a Községi Sport Egyesület beszámolóját elfogadta. 4. napirendi pont Víziközmű szolgáltatás Török József: Az írásos előterjesztést, valamint a határozati javaslatot a jelenlévők megkapták. A Képviselő-testület a víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX. törvényben foglaltakra figyelemmel június 11-én döntött az önkormányzat tulajdonában lévő közművek jövőbeni működtetéséről. Az üzemeltetésre vonatkozó bérleti szerződés, valamint a szindikátusi szerződés tervezet kidolgozására június 25-ig, vagyis a soron következő üléséig szabott határidőt a képviselő-testület, mivel a törvény vonatkozó rendelkezései július 1-én lépnek hatályba. Időközben a Kormány törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek és a törvény végrehajtási határidejét október 1-re módosították. Tájékoztatom a jelenlévőket, hogy az ÖKOVÍZ Kft május 26-án Taggyűlést tart, melynek alkalmával a ,-Ft-os tulajdonrész vásárlást bonyolítjuk le. Kérem a testületi tagokat, hogy az 52/2012.( ) ÖK. sz. határozat végrehajtására vonatkozó határidőt szeptember 30-ra módosítsa. Kérem a képviselőket, tegyék meg hozzászólásaikat. Hozzászólás nem lévén Török József polgármester kérte a testületi tagokat, ha egyetértenek a határozati javaslattal, kézfelemeléssel jelezzék.

8 Ceglédbercel Község Önkormányzatának 68/2012. ( ) ÖK. sz. határozata (Víziközmű szolgáltatáshoz kapcsolódó határozatok végrehajtási idejének módosítása) Ceglédbercel Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvényben biztosított jogkörében eljárva, figyelemmel a víziközműszolgáltatásról szóló évi CCIX. a törvényben foglaltakra az 52/2012.(06.11.) ÖK. sz. határozat végrehajtásának határidejét szeptember 30-ra módosítja. Pető Zsolt jegyző Határidő: szeptember napirendi pont évi költségvetési előirányzatok módosítása Szakmai előterjesztő: Szeidl Józsefné adó- és pénzügyi csoportvezető Török József: Az írásos előterjesztés tartalmazza a határozati javaslatot és a rendelettervezetet. A napirendi pontot a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság a testületi ülést megelőzően tárgyalta és elfogadta a évi költségvetési előirányzatok módosítását. A Képviselő-testület elfogadta a költségvetési évről szóló Zárszámadási rendeletet. Ennek alapján a helyesbített pénzmaradvány e Ft, a támogatások elszámolása után a központi költségvetésből kiutalási igényünk e Ft, a költségvetési pénzmaradvány e Ft. A évben keletkezett pénzmaradvány felosztásakor a következő kiadások előirányzatát képeztük meg: VEGYÉPSZER garancia visszafizetés e Ft Elismerések a 34/2012.( ) ÖK. sz. határozat alapján e Ft Elismerés a 35/2012. ( ) ÖK. sz. határozat alapján 400 e Ft Művelődési ház karbantartásra esőcsatorna lopás miatt e Ft Utak karbantartása, rácsok pótlása e Ft JCB, MTZ karbantartás, vizsgáztatás e Ft Kétszintes ülepítő fedésének karbantartására 700 e Ft Pesti út 50. (ÖNO) tetőszerkezet megerősítés 500 e Ft Pesti út udvar felöli rész Pesti út 61. (hivatal melletti kis épület és kerítés) karbantartása 660 e Ft Település bemutatkozó kiadvány költségeire 600 e Ft (szerkesztés, nyomdai költség) Általános tartalékra helyezés e Ft A évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatait e Ft-tal szükséges emelni. Az írásos előterjesztés mellékletében intézményenként, szakfeladati bontásban mutatjuk be a bevételi és kiadási előirányzatok módosítását. Megköszönöm a Pénzügyi csoport munkáját. Kérem a testületi tagokat, tegyék meg hozzászólásaikat. Hozzászólás nem lévén Török József polgármester kérte a testületi tagokat, ha egyetértenek a határozati javaslattal, kézfelemeléssel jelezzék

9 Ceglédbercel Község Önkormányzatának 69/2012. ( ) ÖK. sz. határozata (2012. évi költségvetési előirányzatok módosítása) Ceglédbercel Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló CXCV. törvény 86. -ában foglaltak alapján Ceglédbercel Község Önkormányzatának évi gazdálkodásáról szóló költségvetési beszámolójában bemutatott pénzmaradványa felosztását az előterjesztésben foglaltak szerint elfogadja. A Képviselő-testület a évi költségvetés Bevételi és Kiadási előirányzatait Ft-tal emelni rendeli el. A bevételi és kiadási előirányzatok változásának összesítése intézményenként: Bevétel összesen: Ft Intézményhez nem köthető önkormányzati feladatok Ft Pénzmaradvány igénybevétele Ft Kiadás összesen: Ft Intézményhez nem köthető önkormányzati feladatok Ft Személyi juttatás Ft Munkáltatói járulékok Ft Dologi kiadások Ft Általános tartalék Ft Polgármesteri Hivatal Ft Személyi juttatások Ft Munkáltatói járulékok Ft Átadott pénzeszköz Ft Települési Szolgáltató Intézmény Ft Személyi juttatás Ft Munkáltatói járulékok Ft Dologi kiadások Ft Általános Művelődési Központ Ft Személyi juttatások Ft Munkáltatói járulékok Ft Dologi kiadások Ft A bevételi és kiadási előirányzatok változása önkormányzati szinten összesítve: Bevételi előirányzat emelkedik összesen: Ft-tal Pénzmaradvány igénybevétele Ft Kiadási előirányzat emelkedik összesen: Személyi juttatás Munkáltatói járulékok Dologi kiadások Átadott pénzeszközök Általános tartalék Ft-tal Ft Ft Ft Ft Ft Határidő: július 31.

10 Török József: Kérem a testületi tagokat, ha egyetértenek a rendelet-tervezettel, kézfelemeléssel jelezzék. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal, 0 tartózkodással elfogadta a 8/2012. (VI. 26.) ÖK. sz. rendeletét a évi költségvetésről szóló 1/2012. (II. 10.) ÖK. sz. rendelet módosításáról (A rendelet a jegyzőkönyv mellékletét képezi.) 6. napirendi pont CÁMK Napsugár Óvoda beszámolója a 2011/2012-es nevelési évről Szakmai előterjesztő: Jaczina Zoltánné intézményegység vezető Előterjesztő: Koglerné Hernádi Ágnes elnök Török József: Az intézményvezető elkészítette írásos beszámolóját, melyet a testület tagoknak megküldtünk. A Kulturális és Népjóléti Bizottság június 21-i ülésén tárgyalta a napirendi pontot és elfogadta az intézményi beszámolót. Megkérem Koglerné Hernádi Ágnest a Kulturális és Népjóléti Bizottság Elnökét, hogy szóbeli kiegészítését tegye meg. Koglerné Hernádi Ágnes: A beszámoló tartalmas és színes úgy gondolom, hogy nemcsak a gyerekek, hanem a szülők megelégedésére is egy teljes évet zárt az óvoda. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a pesterzsébeti Kinder Baross Óvodával kötött együttműködési megállapodást. A beszámolóban a fontosabb események között olvashattuk, hogy június ig úszástanfolyamon vettek részt a gyerekek. Nagyon sok támogatója van az óvodának, amit ez úton is szeretnénk megköszönni. A Dánszentmiklósi Aktív Szülők Egyesülete segít az óvodai programok szervezésében, köszönjük közreműködésüket. A 2011/2012-es nevelési évben történt személyi változásokat is zökkenőmentesen oldotta meg az intézményvezető Dr. Nagy Gáborné: A beszámoló jó színvonalú, a mögötte lévő munka pedig dicséretre méltó. Nagyon fontos, és a gyerekek számára előnyös változások történtek az óvodában. Hagyományőrző német néptánccsoport Kőrösiné Szeidl Rita és Magyarné Végvári Judit vezetésével, nagy sikerekkel működik tovább, 60 gyermek táncol a csoportban. Az intézményvezető játékos angol nyelv foglalkozást tart, illetve a magyar tánccsoport is megkezdte működését, Ugri-bugri néptánccsoport névvel. A nagycsoportos óvodások rendszeres felkészítését külön foglalkozáson végzi az intézmény. Október 20-án került megrendezésre a Jó gyakorlat bemutató. A Jó gyakorlat kistérségi hálózati tanulás keretében közel 50 fő vett részt a környékbeli óvodákból ezen az ünnepen. Köszönöm az intézményvezető és a dolgozók munkáját. Az óvoda jó kapcsolatot tart az Általános Művelődési Központ intézményeivel hatékony, aktív együttműködésben szolgálják közösen a gyerekek érdekeit. Jaczina Zoltánné: Köszönöm mindenkinek a segítségét, aki bármilyen módon hozzájárult ahhoz, hogy az óvoda ilyen jól működjön. Török József: Az intézmény gazdálkodása és a pénzügyi teljesítés is fontos. Az óvoda a vállalt feladatait teljesítette, az intézményben a szakmai munka kiváló. Nem szabad elfeledkeznünk az óvoda keretén belül megvalósult bölcsődei feladatellátásról sem. Az elindult úton haladjon az intézmény tovább.

11 Büszkék lehetünk arra, hogy Ceglédbercelen az óvodában van nemzetiségi német nevelés, angol nyelvű foglalkozás és bölcsőde. Több hozzászólás nem lévén Török József polgármester kérte a testületi tagokat, ha egyetértenek a határozati javaslattal, kézfelemeléssel jelezzék Ceglédbercel Község Önkormányzatának 70/2012. ( ) ÖK. sz. határozata (CÁMK Napsugár Óvoda beszámolója a 2011/2012-es nevelési évről) Ceglédbercel Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 8. (1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, figyelemmel a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 104. (4) bekezdésének b) pontjára a Ceglédberceli Általános Művelődési Központ Napsugár Óvodájának 2011/2012-es nevelési évéről szóló beszámolóját elfogadta. 7. napirendi pont CÁMK Napsugár Óvoda TÁMOP /1. Óvodafejlesztés pályázata Török József: A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázati felhívást tett közzé az óvodák tartalmi fejlesztésére. A pályázati felhívás alapján a Ceglédberceli Általános Művelődési Központ Napsugár Óvoda Intézményegység vezetője előkészítette az intézmény projektjét, amely célja az óvodapedagógusok képzése és az intézmény eszközfejlesztése, melynek teljes összege Ft. A projekt 100%-os támogatási intenzitású, utófinanszírozott. Ennek megfelelően önerő vállalása nem szükséges. A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság tárgyalta a napirendi pontot és javasolja a pályázat benyújtását. Kérem a testületi tagokat, tegyék meg hozzászólásaikat. Hozzászólás nem lévén Török József polgármester kérte a testületi tagokat, ha egyetértenek a határozati javaslattal, kézfelemeléssel jelezzék. Ceglédbercel Község Önkormányzatának 71/2012. ( ) ÖK. sz. határozata (CÁMK Napsugár Óvoda TÁMOP /1. Óvodafejlesztés pályázata) Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvényben biztosított jogkörében eljárva, mint a Ceglédberceli Általános Művelődési Központ Napsugár Óvoda Intézményegység fenntartója 1. Óvodafejlesztés címmel pályázatot nyújt be a TÁMOP /1 azonosítási számú pályázati kiírásra.

12 2. A pályázat összes költségét Ft-ban határozza meg, melyet 100% pályázati forrásból kíván finanszírozni. 3. Felhatalmazza Török József polgármestert a pályázat és a hozzá kapcsolódó nyilatkozatok, illetve dokumentumok aláírására. Határidő: augusztus 17. Pető Zsolt jegyző 8. napirendi pont Könyvtári ellenőrzés megtárgyalása Török József: A Nemzeti Erőforrás Minisztérium országos könyvtári szakfelügyeleti vizsgálatot rendelt el a települési könyvtárakban. Az ellenőrzésről jegyzőkönyv készült, melyet a testületi tagok megkaptak. Az intézmény vezetője elkészítette a jelentésben megfogalmazott problémák megoldására irányuló intézkedési tervet, melyet a határozati javaslat tartalmaz. A jelentést a Kulturális és Népjóléti Bizottság június 21-i ülésén megtárgyalta és az intézkedési tervet elfogadta. Megkérem Koglerné Hernádi Ágnest a Kulturális és Népjóléti Bizottság Elnökét, hogy szóbeli kiegészítését tegye meg. Koglerné Hernádi Ágnes: A Ceglédberceli Általános Művelődési Központ Dózsa György Művelődési Ház és Könyvtár szakfelügyeleti átvilágítását március 13-án végezte el a szakfelügyeleti megbízott. Az ellenőrzés a mozgókönyvtári ellátásra vonatkozott. A szakfelügyelő nagy elismeréssel szólt a község és a polgármester úr kultúra támogató tevékenységéről, mert elmondása szerint ilyen épületet és könyvtárat nem sok helyen lehet találni. A szakfelügyelő által tett észrevételeket az intézményvezető asszonnyal megbeszéltük, és a szakfelügyeleti javaslatok érvényesítésére intézkedési tervet készítettünk. Török József: Javaslatokkal élt az ellenőrzés, a fenntartót és a közművelődési feladatellátást nem marasztalta el. Több hozzászólás nem lévén Török József polgármester kérte a testületi tagokat, ha egyetértenek a határozati javaslattal, kézfelemeléssel jelezzék. Ceglédbercel Község Önkormányzatának 72/2012. ( ) ÖK. sz. határozata (Könyvtári ellenőrzés megtárgyalása) Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 8. (1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva: a Ceglédberceli Általános Művelődési Központ Dózsa György Művelődési Ház és Könyvtár szakfelügyeleti vizsgálati jelentését megismerte. A Képviselő-testület a szakfelügyeleti jelentésben megfogalmazott javaslatokra az alábbi intézkedési terv végrehajtását fogadja el.

13 1. DVD letéti állomány kihelyezése a könyvtárba Határidő: szeptember 1. Felelős: a helyi vezető, az ellátó vezetője 2. Mozgókönyvtári csereállomány biztosítása Határidő: június 1-től folyamatos Felelős: a helyi vezető, az ellátó vezetője 3. Dokumentum beszerzési keret biztosítása Határidő: december 31. Felelős: a helyi vezető, a képviselő-testület 4. Olvasói elégedettségi kérdőív elkészítése Határidő: szeptember december 31. Felelős: a helyi vezető 5. A Szervezeti és Működési Szabályzat és az Alapító okirat összehangolása Határidő szeptember december 31-ig Felelős: a helyi vezető, a Képviselő-testület 6. Statisztikai adatszolgáltatás módszerének ismertetése, elsajátítása az ellátó könyvtár munkatársának segítségével Határidő: szeptember december 31. Felelős: a helyi vezető, az ellátó vezetője 9. napirendi pont A balatonszárszói ifjúsági tábor önkormányzati tulajdonrészének és üzemeltetésének jövője Török József: A Balatonszárszói Ifjúsági Tábor a Ceglédi Kistérség 13 településének (Nagykőrös kivételével) közös tulajdonában van. Ceglédbercel község Önkormányzata az ingatlanon 5 %-os tulajdonrészt szerzett. Albertirsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete döntést hozott az üzemeltetés visszaadásáról évben az IRMÁK UTILIS Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság valamennyi érintett önkormányzat polgármesterét megkereste a balatonszárszói ifjúsági tábor üzemeltetésének átvételével. A képviselő-testület április 2-i ülésén tárgyalta a megkeresést és úgy határozott, hogy hozzájárul ahhoz, hogy május 1-jétől szeptember 30-ig az IRMÁK UTILIS Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ifjúsági táborként üzemeltesse. Ezt követően az IRMÁK UTILIS Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság beadvánnyal fordult a tulajdonos önkormányzatokhoz, melyben jelezte, hogy pályázati forrásból vállalja a tábor korszerűsítését, ugyanakkor kéri a tábort a cég számára telephelyként megjelölni, valamint kéri az üzemeltetési szerződés december 31-ig történő meghosszabbítását. Álláspontom szerint az IRMÁK UTILIS Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság szerződésmódosítási javaslata olyan részeket tartalmaz, amelyek nem kellően kidolgozottak és így a tulajdonosoknak kockázatos. A tulajdonos önkormányzatoknak el kell dönteni, hogy melyik önkormányzat akarja a tábort megtartani, és ki akarja a tulajdonrészét értékesíteni. Javaslom, hogy a Képviselő-testület ne fogadja el az IRMÁK UTILIS Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság üzemeltetési szerződés módosítására vonatkozó előterjesztését, és az ingatlanban lévő tulajdonrészét ne értékesítse. Az előterjesztést a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság megtárgyalta és a határozati javaslatot elfogadta. Kérem, a testületi tagokat tegyék meg hozzászólásaikat.

14 Több hozzászólás nem lévén Török József polgármester kérte a testületi tagokat, ha egyetértenek a határozati javaslattal, kézfelemeléssel jelezzék. Ceglédbercel Község Önkormányzatának 73/2012. ( ) ÖK. sz. határozata (A balatonszárszói ifjúsági tábor önkormányzati tulajdonrészének és üzemeltetésének jövője) Ceglédbercel Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvényben biztosított jogkörében eljárva 1. Nem fogadja el az IRMÁK UTILIS Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság üzemeltetési szerződés módosítására vonatkozó javaslatát. 2. A Balatonszárszó, belterület, 955/1 hrsz alatti, kivett úttörőtábor jelölésű, 5225 m 2 területű ingatlanban lévő tulajdonrészét meg kívánja őrizni, nem értékesíti. 3. A tábor kizárólag önkormányzati tulajdonban maradását támogatja. Más önkormányzatok tulajdonrészének értékesítése esetén tárgyalást kezdeményez a tulajdonostársakkal az eladásra kínált hányadok egyeztetett arányú megvásárlására. 4. Kifejezi szándékát a tábor fejlesztési tervének elkészíttetésére és az ahhoz kapcsolódó pályázati források feltérképeztetésére. 5. Elviekben támogatja a tábor üzemeltetésbe adását. Az üzemeltetésbe adás feltételeként határozza meg olyan üzemeltetési szerződés kidolgozását, amely kellően biztosítja a tulajdonosok vagyonának megőrzését, biztonságát, fejlesztését és a tulajdonos önkormányzatok kötelező és önként vállalt feladataihoz kapcsolódó hasznosulását. 6. Felhatalmazza Török József polgármestert a határozat 1-5. pontjába foglalt döntések végrehajtásával kapcsolatos nyilatkozatok megtételére, tárgyalások folytatására és dokumentumok aláírására. Határidő: december 31. Pető Zsolt jegyző 10. napirendi pont Start Mintaprogram támogatása Előterjesztő: Koglerné Hernádi Ágnes elnök Török József: A Belügymisztérium Közfoglalkoztatási és Logisztikai Főosztálya felhívást tett közzé kistérségi Start Mintaprogramok kidolgozására. A program több más elem mellett lehetőséget biztosít mezőgazdasági projektek megvalósítására, ezen belül a helybeni lehetőségek, adottságok kihasználásával megtermelt zöldség és gyümölcs, valamint takarmánynövények gazdasági hasznosítására. A Kulturális és Népjóléti Bizottság május 21-i ülésén, a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság a testületi ülést megelőzően tárgyalta a napirendi pontot és a határozati javaslatot elfogadta. Megkérem Pető Zsolt jegyzőt, hogy szóbeli kiegészítését tegye meg. Pető Zsolt: A Ceglédi Munkaügyi Központ közreműködésével készítettük el az elő pályázatot, ami arról szól, hogy a hagyományos közfoglalkoztatást a Start Mintaprogram keretében egy pályázati rendszerben kívánja a Belügyminisztérium a későbbiekben támogatni. Olyan mintaprogramokat kívánnak finanszírozni, amelyek nem a hagyományos közfoglalkoztatásra épülnek, hanem a településeken értéket teremtenek.

15 Ebben a programban kíván önkormányzatunk hat másik településsel együtt részt venni. Viszonylag rövid idő állt rendelkezésre a pályázat kidolgozására. Elő pályázatunkat az Államtitkár úr támogatásra javasolta, ezért a pályázatot május 26-án be kell nyújtani. Belügyminisztérium a pályázatunkat támogatja akkor lehetőségünk lesz arra, hogy részletekben kidolgozzuk a projektet. Török József: Kérem, a testületi tagokat tegyék meg hozzászólásaikat. Hozzászólás nem lévén Török József polgármester kérte a testületi tagokat, ha egyetértenek a határozati javaslattal, kézfelemeléssel jelezzék. Ceglédbercel Község Önkormányzatának 74/2012. ( ) ÖK. sz. határozata (Start Mintaprogram támogatása) Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvényben biztosított jogkörében eljárva 4. Támogatja a Ceglédi Kistérség Piacra Lépünk című Start Mintaprogramját. 5. Részt vesz a program kidolgozásában és kinyilvánítja szándékát a program megvalósítására. 6. Felhatalmazza Török József polgármestert és Pető Zsolt jegyzőt a program kidolgozásához szükséges munkaanyagok, nyilatkozatok és pályázat aláírására. Határidő: december 31. Pető Zsolt jegyző 11. napirendi pont Dózsa György és az Iskola utca kereszteződésében tábla kihelyezése Török József: Több panasz érkezett a lakosságtól, hogy a Dózsa György út - Iskola utca kereszteződésében kanyarodásnál a kilátást sok esetben akadályozzák a környékbeli üzletek előtt parkoló gépjárművek. A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság június 25-én, a testületi ülést megelőzően tárgyalta a napirendi pontot és javasolta 60 m-es kiegészítő táblával Megállni tilos tábla kihelyezését. Kérem, a testületi tagokat tegyék meg hozzászólásaikat. Hozzászólás nem lévén Török József polgármester kérte a testületi tagokat, ha egyetértenek a határozati javaslattal, kézfelemeléssel jelezzék.

16 Ceglédbercel Község Önkormányzatának 75/2012. ( ) ÖK. sz. határozata (Dózsa György és az Iskola utca kereszteződésében tábla kihelyezése Ceglédbercel Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 8.. (4) bekezdésében meghatározott jogkörében eljárva, figyelemmel a közúti közlekedésről szóló évi I. törvényben foglaltakra 1. A Dózsa Gy út Iskola utca kereszteződéstől 5 m-re a Dózsa Gy. út 11. sz. előtt 60 m- es kiegészítő táblával Megállni tilos tábla kihelyezését rendeli el. 2. Felhatalmazza a polgármestert a tábla beszerzésére és kihelyezésére. Határidő: 2012.július 31. Pető Zsolt jegyző 12. napirendi pont Egyebek A napirendi pont keretében hozzászólás nem volt. 13. napirendi pont Kérdések, Interpelláció A napirendi pont keretében észrevétel nem érkezett. A következő napirendi pont tárgyalására Török József polgármester zárt ülést rendelt el, és a Képviselő-testület nyílt ülését bezárta. Ceglédbercel, július 3. Török József polgármester Pető Zsolt jegyző

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. június 29-i üléséről 72-76/2009. (06. 29.) ÖK. sz. határozat 1 Készült: Ceglédbercel Község Önkormányzatának 2009. június

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. szeptember 28-i üléséről 113-117/2009. (09. 28.) ÖK. sz. határozat 17/2009. (X. 15.) ÖK. sz. rendelet 1 Készült: Ceglédbercel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. július 12-i rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. július 12-i rendkívüli üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 12-i rendkívüli üléséről 81-84/2013. (07. 12.) ÖK. sz. határozat 1 Készült: Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. április 16-i rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. április 16-i rendkívüli üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. április 16-i rendkívüli üléséről 34-37/2009. (04. 16.) ÖK. sz. határozat 1 Készült: Ceglédbercel Község Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédberceli Német Nemzetiségi Önkormányzat 2014. május 19-i üléséről 19-27/2014. (05. 19.) sz. határozat 1 Készült: A Ceglédberceli Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. CEGLÉDBERCEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének október 7-i üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. CEGLÉDBERCEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének október 7-i üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V CEGLÉDBERCEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének 2013. október 7-i üléséről 98-100/2013. (10. 07.) ÖK. sz. határozat 1 Készült: Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 26-i üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 26-i üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 26-i üléséről 85-89/2013. (08. 26.) ÖK. sz. határozat Zárt ülés: 90-91/2013. (08. 26.) ÖK. sz. határozat 1

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V CEGLÉDBERCELI NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2012. június 11-i üléséről 39-42/2012. (06. 11.) sz. határozat Készült: A Ceglédberceli Német Nemzetiségi Önkormányzat 2012. június 11-i

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének január 28-i üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének január 28-i üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 28-i üléséről 1-9/2013. (01. 28.) ÖK. sz. határozat 1/2013. (I. 29.) önkormányzati rendelet 1 Készült: Ceglédbercel

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 120-27/2011. Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. április 5-én 18,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati

Részletesebben

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Szám: Svh/62-6/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi

Részletesebben

Nemesvid Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Nemesvid Község Önkormányzatának Képviselő-testülete : 8738 Nemesvid, Rákóczi u. 2.; : 85/521-011 e-mail:polgarmester@nemesvid.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nemesvid Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2017. július 24- én megtartott soron következő

Részletesebben

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. SZEPTEMBER 15-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. SZEPTEMBER 15-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. SZEPTEMBER 15-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 10/2014. (IX.16.) önkormányzati rendelet az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Részletesebben

A PERKÁTAI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

A PERKÁTAI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE A PERKÁTAI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2016. február 18-án (csütörtök) 15:30 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Perkáta, 2016. február 18.

Részletesebben

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u Tel/Fax:

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u Tel/Fax: Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Mártírok u. 64.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 14-17. TARTALOMJEGYZÉK OK: 14/2015.(III.25.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2009.december 15-én du.i kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. Jelen vannak: Morvai István polgármester, Meggyes Attiláné alpolgármester,barna Zoltán, Gál Tiborné,

Részletesebben

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. május 26. napján 18 óra 30 perckor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. június 24-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. június 24-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. június 24-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 47/2015.(VI.24.) 48/2015.(VI.24.) 49/2015.(VI.24.) A Szivárvány Óvoda intézményvezető-helyettesi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal:

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal: Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 8-án, 13:15 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 29-i üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 29-i üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. augusztus 29-i üléséről 75-85/2011. (08. 29.) ÖK. sz. határozat 9-10/2011. (VIII. 30.) ÖK. sz. rendelet Zárt ülés 86-88/2011.

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 40-32/2010. 1. Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. április 21-én 18,05 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 18 órakor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselőtestületi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: Nyílt ülésen: 1.) Előterjesztés a szociális ellátásokról szóló rendelet elfogadására. Előterjesztő: polgármester

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: Nyílt ülésen: 1.) Előterjesztés a szociális ellátásokról szóló rendelet elfogadására. Előterjesztő: polgármester Jegyzőkönyv Készült: 2012. november 27- én, 15 óra 30 perctől megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: a jelenléti ív szerint. A polgármester megállapítja a határozatképességet. A képviselőtestület ülése

Részletesebben

Jegyzőkönyv Készült Apaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének április 24-én megtartott üléséről

Jegyzőkönyv Készült Apaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének április 24-én megtartott üléséről Apaj Község Önkormányzata 2345. Apaj, Fő tér 2. Jegyzőkönyv Készült Apaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 24-én megtartott üléséről Megalkotott rendeletek: 5/2014. (V. 8.) önkormányzati

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE május 31-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE május 31-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2018. május 31-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 6/2018. (V. 31.) önkormányzati rendelet Az önkormányzat 2017. évi zárszámadásáról B4 Határozatok:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pannonhalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 28-án 18:00 órakor megtartott nyílt Képviselő-testületi üléséről. Jelen vannak: Jelenléti ív szerint. Bagó

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 3/2013. (együttes, nyilvános) J e g y z ő k ö n y v Készült: Gara Község Önkormányzat Képviselő-testületének és Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30-án tartott együttes, nyilvános üléséről.

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. augusztus 06-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. augusztus 06-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. augusztus 06-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 9/2015.(VIII..07.) önkormányzati rendelet 10/2015.(VIII..07.) önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KORONCÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 9113 KORONCÓ, RÁKÓCZI U. 48. 1-1/2016 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Koroncó Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal nagytermében

Részletesebben

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 06-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 06-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 06-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 11/2015. (VIII.07.) önkormányzati rendelete 12/2015. (VIII.07.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KORONCÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 9113 KORONCÓ, RÁKÓCZI U. 48. 1-9/2015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Koroncó Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal nagytermében

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Vargáné Fodor Rita megbízott jegyző A Képviselőtestület

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testülete 5 jelenlévő képviselőből 5 igen szavazattal az alábbi napirendi pontokat fogadta el:

Jegyzőkönyv. Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testülete 5 jelenlévő képviselőből 5 igen szavazattal az alábbi napirendi pontokat fogadta el: Jegyzőkönyv A testületi ülés helye, időpontja: Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal díszterme (3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12.), 2015. május 28. 16.00 órától 17.00 óráig a Képviselőtestület ülésén

Részletesebben

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/ Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/479-179 E-mail: hivatal@erdokurt.hu 14. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2017. november 13.) Napirend:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KORONCÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 9113 KORONCÓ, RÁKÓCZI U. 48. 1-1/2015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Koroncó Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal nagytermében

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 2. Beszámoló Nyíracsád Községi Önkormányzat és intézményei évi gazdálkodásáról zárszámadás.

JEGYZŐKÖNYV. 2. Beszámoló Nyíracsád Községi Önkormányzat és intézményei évi gazdálkodásáról zárszámadás. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült Nyíracsád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsági ülésén a Nyíracsádi Polgármesteri Hivatal tanácstermében (4262 Nyíracsád, Petőfi tér 8.) 2017. április 27.-én

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV DUDAR-BAKONYNÁNA-NAGYESZTERGÁR KÖZSÉGEK KÖRJEGYZŐSÉGE KÉPVISELŐ-TESTÜLETEINEK 2012. ÁPRILIS 26-ÁN TARTOTT EGYÜTTES ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV DUDAR-BAKONYNÁNA-NAGYESZTERGÁR KÖZSÉGEK KÖRJEGYZŐSÉGE KÉPVISELŐ-TESTÜLETEINEK 2012. ÁPRILIS 26-ÁN TARTOTT EGYÜTTES ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV DUDAR-BAKONYNÁNA-NAGYESZTERGÁR KÖZSÉGEK KÖRJEGYZŐSÉGE KÉPVISELŐ-TESTÜLETEINEK 2012. ÁPRILIS 26-ÁN TARTOTT EGYÜTTES ÜLÉSÉRŐL Jegyzőkönyv Dudar-Bakonynána-Nagyesztergár Községek Körjegyzősége

Részletesebben

Felsőtárkányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. E-mail: felsotarkanyicko@freemail.hu

Felsőtárkányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. E-mail: felsotarkanyicko@freemail.hu Felsőtárkányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. E-mail: felsotarkanyicko@freemail.hu Jegyzőkönyv Készült a Felsőtárkányi Polgármesteri Hivatal tárgyalójában a Felsőtárkány Roma

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 16-ai üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Az Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 16-ai üléséről JEGYZŐKÖNYV 1 Az Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 16-ai üléséről 2 JEGYZŐKÖNYV Készült: Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015.március

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. április 29-én 19 órától megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. április 29-én 19 órától megtartott üléséről. Községi Képviselő-testület Csögle Szám: 229-4/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. április 29-én 19 órától megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Csögle

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2012. szeptember 10-i üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2012. szeptember 10-i üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 10-i üléséről 83-92/2012. (09. 10.) ÖK. sz. határozat 9/2012. (IX. 11.) ÖK. sz. rendelet 1 Készült: Ceglédbercel

Részletesebben

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 9-i rendkívüli ülésére. 5. napirendi pont

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 9-i rendkívüli ülésére. 5. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 9-i rendkívüli ülésére 5. napirendi pont Előterjesztés címe és tárgya: A 2014. évi munkaterv jóváhagyása A tárgykört rendező

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédberceli Német Nemzetiségi Önkormányzat 2014. szeptember 8-i üléséről 44-49/2014. (09. 08.) sz. határozat 1 Készült: A Ceglédberceli Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 23-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 23-i nyilvános ülésére 1. napirendi pont Nyirád Község Önkormányzata Polgármester 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/235-001; 88/506-070 e-mail: hivatal@nyirad.hu Ügyszám: 133-16/2017. Előterjesztő: Nagy Gábor Előkészítette:

Részletesebben

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/ Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/479-179 E-mail: hivatal@erdokurt.hu 10. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2017. augusztus 24.) Napirend:

Részletesebben

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Szám: 7/2012. Készült Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. április 25-én 19 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 19-én, 13:30 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u Tel/Fax:

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u Tel/Fax: Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somogyzsitfa Község Önkormányzata

Részletesebben

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 5 igen egybehangzó szavazattal az alábbi határozatot hozza: 223/2015. (IX.30.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2015. szeptember 30-i ülés módosított napirendi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2013. október 7-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2013. október 7-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/2013. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2013. október 7-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 126-127. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 126/2013.(X.07.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Szám:600/4/2015. 4. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 16:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 25-én órakor megtartott nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 25-én órakor megtartott nyilvános üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 25-én 15 00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Nagy András polgármester Patyi Norbert alpolgármester

Részletesebben

3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35.

3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. P Á S Z T Ó V Á R O S P O L G Á R M E S T E R E 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 F a x : ( 0 6-3 2 ) 4 6 0-9 1 8 E - m a i l :forum@paszto.hu Száma: 1-126/2015. A döntés meghozatala

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 10.416-3/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A képviselőtestületi ülés helye: Hencida Polgármesteri Hivatal Tanácskozóterme

JEGYZŐKÖNYV. A képviselőtestületi ülés helye: Hencida Polgármesteri Hivatal Tanácskozóterme JEGYZŐKÖNYV Készült: Hencida Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2012. március 22-én megtartott üléséről. A képviselőtestületi ülés helye: Hencida Polgármesteri Hivatal Tanácskozóterme Jelen vannak:

Részletesebben

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 8/2015. (VIII.13.) önkormányzati rendelete 9/2015. (VIII.13.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Jegyzőkönyv Kecskéd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. február 12.-én 17 óra 45 perctől megtartott üléséről

Jegyzőkönyv Kecskéd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. február 12.-én 17 óra 45 perctől megtartott üléséről 1 Kecskéd Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2852. Kecskéd, Vasút u. 105. Jegyzőkönyv Kecskéd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. február 12.-én 17 óra 45 perctől megtartott üléséről

Részletesebben

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének január 26-án órakor megtartott nyilvános üléséről.

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének január 26-án órakor megtartott nyilvános üléséről. VESZPRÉMI NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Thököly u. 11. Szám: KOZP/927/1/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 29-én megtartott nyílt ülésről.

Jegyzőkönyv. Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 29-én megtartott nyílt ülésről. 215/5/2015 Zala Megye Pördefölde Jegyzőkönyv Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 29-én megtartott nyílt ülésről. Rendelet: 4/2015. (IV.30.) önkormányzati rendelet önkormányzat

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2009. szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 4-8/2015. (II. 16.) számú határozatok. d. rendeletek:-

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE december 11-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE december 11-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. december 11-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 14/2014.(XII.12.) Önk. rendelet 15/2014.(XII.12.) Önk. rendelet 16/2014.(XII.12.) Önk.

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI X. JEGYZŐKÖNYVE 2009. SZEPTEMBER 15 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend

Jegyzőkönyv. Napirend Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 30-án 16 órakor megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt, Csernik József,

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/57/16/2014. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 17-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű

Részletesebben

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete Szám: M.28- /2012. Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8449 Magyarpolány, Dózsa György utca 6. Tel/Fax: 88/503-820 email: hivatal@magyarpolany.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Magyarpolány

Részletesebben

Szám: 588-6/2015. A D Á S Z T E V E L

Szám: 588-6/2015. A D Á S Z T E V E L Szám: 588-6/2015. A D Á S Z T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 18. napján 17 óra 40 perckor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Adásztevel

Részletesebben

Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS

Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS Hajdúsámson Város Önkormányzata 2013. évi költségvetésről szóló 4/2013. (III. 12.) önkormányzati rendelet módosítására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Nemesvid Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Nemesvid Község Önkormányzatának Képviselő-testülete : 8738 Nemesvid, Rákóczi u. 2.; : 85/521-011 e-mail:polgarmester@nemesvid.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: u. 2.) Jelen vannak: Nemesvid Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2017. március

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 27/2012. (III. 28.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2012. március 28-ai ülés napirendi pontjait az alábbiak szerint elfogadja: 1. Tájékoztató a lejárt határidejű

Részletesebben

A PERKÁTAI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

A PERKÁTAI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE A PERKÁTAI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. december 10-én (szerda) 09:00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Perkáta, 2014. december 10. Határozat:

Részletesebben

1. napirend. Előterjesztés

1. napirend. Előterjesztés 1. napirend Tárgy: A beszámolója Kulcs Községi Önkormányzat Képviselőtestületének a szociális ellátásokról szóló, 4/2015. (II. 27.) Önkormányzati rendelete 4. (3) bekezdése alapján a részére átruházott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a bizottság 2015. május 26-án megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV a bizottság 2015. május 26-án megtartott üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 7/2015. JEGYZŐKÖNYV a bizottság 2015. május 26-án megtartott üléséről Határozatok száma: 33-38. 1 TARTALOMJEGYZÉK 33/2015.(V.26.) PBH.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Pénzügyi Bizottsága által 2016. május 19-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről Jelen vannak: Mellékelt jelenléti ív szerint Helye: Önkormányzat hivatalának tanácskozó

Részletesebben

Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth Lajos utca 41. Tel.: 88/513-525 e-mail: szoc@pr.hu

Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth Lajos utca 41. Tel.: 88/513-525 e-mail: szoc@pr.hu 4. napirendi pont Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth Lajos utca 41. Tel.: 88/513-525 e-mail: szoc@pr.hu Ügyiratszám: 16-48/2015. Előterjesztő: Németh Balázs polgármester Előkészítette:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KORONCÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 9113 KORONCÓ, RÁKÓCZI U. 48. 1-8/2014 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Koroncó Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal nagytermében

Részletesebben

Jegyzőkönyv a képviselő testület 2011. február 03-án megtartott nyílt üléséről. 2. Napirend: Az önkormányzat 2011.

Jegyzőkönyv a képviselő testület 2011. február 03-án megtartott nyílt üléséről. 2. Napirend: Az önkormányzat 2011. Jegyzőkönyv a képviselő testület 2011. február 03-án megtartott nyílt üléséről 2. Napirend: Az önkormányzat 2011. évi költségvetése Írásos előterjesztés a meghívó mellékletét képezte II. sz. melléklet.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Baks Községi Önkormányzat Képviselő testületének november 25. napján megtartott soros, nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Baks Községi Önkormányzat Képviselő testületének november 25. napján megtartott soros, nyilvános üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Baks Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2013. november 25. napján megtartott soros, nyilvános üléséről. Jelen voltak: Búza Zsolt polgármester Lépné Soós Anita, alpolgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szám: 6/2017.

JEGYZŐKÖNYV. Szám: 6/2017. JEGYZŐKÖNYV Szám: 6/2017. Készült Pápateszér Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2017. március 23-án 18 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. CEGLÉDBERCEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének. 2013. október 31-i üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. CEGLÉDBERCEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének. 2013. október 31-i üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V CEGLÉDBERCEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének 2013. október 31-i üléséről 103-110/2013. (10. 31.) ÖK. sz. határozat 1 Készült: Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26. napján megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2007. november 27. napján 15.30 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal Alagsori terme

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén

Jegyzőkönyv. Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén Jegyzőkönyv Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén Helyszín: Polgármesteri Hivatal 2135 Csörög, Kisfaludy u. 40. Jelen

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/ /2012. Kt. hat.

NYÍLT ÜLÉSE. 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/ /2012. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/2012. - 19/2012. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6. /2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 24-én (szerdán) 16: 00 órakor tartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mezőnyárád község Önkormányzat Képviselő-testületének a Mezőnyárádi Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében 2014. április 29-én 15,00 órakor megtartott üléséről.

Részletesebben

3. számú JEGYZŐKÖNYV

3. számú JEGYZŐKÖNYV 3. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. február 04. napján 17 óra 35 perces kezdettel, Rétság Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának hivatalos helyiségében megtartott rendkívüli Képviselő-testületi ülésen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 12- én megtartott nyílt ülésről.

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 12- én megtartott nyílt ülésről. 171/16/2014 Zala Megye Kányavár Jegyzőkönyv Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 12- én megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 76/2014.(IX.12.) kt. határozat 77/2014.(IX.12.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 68/2017.(VIII.22.) 69/2017.(VIII.22.) 70/2017.(VIII.22.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2009. október 29-én megtartott nyílt üléséről

Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2009. október 29-én megtartott nyílt üléséről Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2009. október 29-én megtartott nyílt üléséről 2. Napirend: Falugazdász tájékoztatója az agrár gazdaság helyzetéről és a támogatási lehetőségekről Írásos előterjesztés a

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-án megtartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-án megtartott soron kívüli ülésén. 7/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-án megtartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

11. Jegyzőkönyv. 2./ Javaslat Egyházasdengeleg Község Önkormányzata vagyonáról szóló rendelet megalkotására

11. Jegyzőkönyv. 2./ Javaslat Egyházasdengeleg Község Önkormányzata vagyonáról szóló rendelet megalkotására 11. Jegyzőkönyv Készült: Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő- testületének 2013. július 2-án 13.00 órától megtartott üléséről. Jelen vannak:, Berkes Balázs polgármester, Jakus Árpádné, Kovácsné

Részletesebben

a Képviselő-testület december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről

a Képviselő-testület december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2017. december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről Tartalmazza: 116.- 120. (XII.19.) számú határozatokat 12/2017. (XII.19.) számú rendelet 1 JEGYZŐKÖNYV Készült:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 26-i ülésére. Tisztelt Képviselő-testület!

ELŐTERJESZTÉS. Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 26-i ülésére. Tisztelt Képviselő-testület! III-2 Készítette: Sulczné Lipcsei Zsuzsanna pü. csoportvezető ELŐTERJESZTÉS Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. június 26-i ülésére Tárgy: A 2018. évi költségvetési rendelet

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága 2017. április 19-én, a kaposvári Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT Péteri Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5 igen szavazattal, 39/2011. (III.24.) SZÁMÚ HATÁROZAT (A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Monori Rendőrkapitányság Gyömrői Rendőrőrsének 2010. évi szakmai

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 23. napján du. 18.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL Készült Győrújbarát Község Önkormányzata képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatalban

Részletesebben