1. számú melléklet. Polgárőr Magazin. (2000/3. VI. évfolyam 3. szám, 17 oldal)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1. számú melléklet. Polgárőr Magazin. (2000/3. VI. évfolyam 3. szám, 17 oldal)"

Átírás

1 1. számú melléklet Polgárőr Magazin (2000/3. VI. évfolyam 3. szám, 17 oldal)

2 2. számú melléklet BRFK XI. Kerületi Kapitányságának vezénylése Sashegyi Lovas polgárőr csoport a lovas rendőrök közös szolgálatellátásáról,

3 3. számú melléklet Ügyrend ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozat Levelezési cím: 6065 Lakitelek, Felsőalpár 3. Az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozatának Ügyrendje I. fejezet 1. Az Országos Polgárőr Szövetség önálló jogi személyiséggel nem rendelkező Lovas Tagozata (a továbbiakban: Tagozat) az OPSZ április hó 20. napján megtartott Elnökségi ülés határozata alapján végzi tevékenységét. 2. A Tagozat az OPSZ Alapszabálya, az OPSZ Szervezeti és Működési Szabályzata, valamint a jelen Ügyrend szerint működik. 3. A Tagozat az OPSZ tagszervezeteinek lovas járőrszolgálati tevékenységének megszervezésére, működtetésére és összehangolására, valamint szakmai iránymutatás nyújtására, programok, irányelvek elméleti és gyakorlati kidolgozására, megvalósítására létrehozott operatív tervező szerv. 4. A Tagozat székhelye: Polgárőrség Lakitelek, 6065 Lakitelek, Széchenyi krt. 48. szám. Levelezési cím: 6065 Lakitelek, Felsőalpár 3. Népfőiskola Alapítvány A Tagozat elérhetősége: opsz.lovastagozat@gmail.com II. fejezet - A Tagozat szervezeti felépítése 1. A Tagozatot a tagozat elnöksége vezeti. A tagozat elnöksége legalább 5 főből, legfeljebb 11 főből áll. 2. A Tagozat elnökének és a Tagozat elnökségi tagjainak megválasztása és visszahívása az OPSZ Alapszabályának 98/p. pontja alapján az OPSZ Elnökségének hatáskörébe tartozik. 3. A Tagozat elnökségének létszáma: 6 fő. A Tagozat elnöke: dr. Rácz Adrienn (Polgárőrség Lakitelek tagja)

4 Tagjai: Garamvári Gábor (Hosszúhetényi Polgárőr Egyesület tagja) Lázár Vilmos (Magyar Lovassport Szövetség elnöke) Kertész Attila (Mikebudai Polgárőr Egyesület elnöke) Rózsa Szilveszter (Polgárőr, Tűz- és Vagyonvédelmi Közhasznú Egyesület Mártély elnöke) Nádai-Nagy Péter (Dunaharaszti Polgárőr Egyesület tagja) 4. A Tagozat munkájában valamennyi elnökségi tag részt vesz. 5. A Tagozat képviseletét az elnök akadályoztatása estén az elnök által megbízott elnökségi tag látja el. III. fejezet - A Tagozat feladata 1. A külterületi részek (pl.: tanyás részek, üdülőterületek, hétvégi házak, gyümölcsösök, mezőgazdasági területek, állattartó telepek, erdők, természetes vizek, vízügyi létesítmények, stb.) biztonságának hatékonyabb fenntartása, vagyonvédelme érdekében kifejtett bűnmegelőzési tevékenység stratégiai célkitűzéseinek és programjának részletes kimunkálása, ennek érdekében az OPSZ tagszervezetei lovas járőrszolgálatának megszervezése. 2. A Tagozat feladata a lovas polgárőr szolgálat népszerűsítése nemcsak a polgárőrök körében, de további lovasok, lovardák bevonása a polgárőr szolgálat ellátásába, ami hosszú távon is biztosítaná a lovas járőrözés tárgyi- és személyi feltételeit. 3. A Tagozat feladatai végrehajtása során együttműködik a polgárőrség területi és helyi szervezeteivel, a rendőrség és a Nemzeti Adó és Vámhivatal különböző szolgálati ágaival, a bűnmegelőzéssel foglalkozó állami és társadalmi szervezetekkel. Feladata továbbá az együttműködés lehetőségeinek feltárása az erdészettel, mezőőri, vízügyi, természetvédelmi, vadőr- és halőrszolgálatokkal, mivel a lovas polgárőr harmonikusan illeszkedik a természetbe, a legkisebb zavarás mellett képes az ellenőrzési feladatok ellátására. 4. A Tagozat feladata a polgárőrség lovas járőrszolgálatának gyakorlati tapasztalatának elemzése, értékelése, összegzése és a legjobb gyakorlatok hasznosítása. E körben értékeléseket készít, előterjesztéseket, szakanyagokat dolgoz ki, módszertani jellegű szakmai jegyzetek kidolgozását kezdeményezi. 5. A polgárőrség iránti közbizalom, megbecsülés erősítése, a polgárőrség lovasainak bevonása a gyermek- és ifjúságvédelembe, az iskolai bűnmegelőzési nevelőmunkába, a lovaglás tömegsportként történő népszerűsítésébe, e körben csatlakozás a Kincsem - Nemzeti Lovas Programhoz. 6. Közös elméleti és gyakorlati felkészítő képzések, továbbképzések kezdeményezése és végrehajtása, a lovas polgárőrök közötti közvetlen kapcsolattartás segítése.

5 7. A Tagozat szakterületének megfelelő, egyes külön meghatározott döntően eseti tevékenységeket (pl. országos polgárőr akció, közös rendezvények, találkozók szervezése, nemzetközi konferencia vagy kiadványszerkesztés, stb.) önállóan végez. 8. A Tagozat rendszeresen beszámol a Tagozat munkájáról az OPSZ honlapján és a Polgárőr Magazin című lapban, illetve más elektronikus és nyomtatott sajtótermékben. 9. A Tagozat figyelemmel kíséri és segíti mindazon döntések megvalósítását, amelynek előkészítésében közreműködött, vagy amelyek megbízatása, ügyrendje alapján feladatkörébe tartozik. 10. A Tagozat elnöksége elkészíti saját ügyrendjét és munkatervét, a feladatait ennek figyelembevételével látja el. 11. A Tagozat elnöksége a Tagozat éves tevékenységéről beszámolót készít a munkatervében meghatározott és a tervtől eltérő, terven kívül elvégzett feladatok végrehajtásáról, a Tagozat esetleges belső szervezeti változásairól, a végzett tevékenység eredményeinek értékeléséről és statisztikai számadatairól, valamint az ezek alapján levont következtetésekről, egyúttal javaslatot tesz a további tevékenységre. 12. A Tagozat elnöksége évente költségvetési beszámolót készít a feladatok végrehajtása során felhasznált anyagi eszközökről, valamint javaslatot tesz a Tagozat következő évi működésének költségvetésére. 13.A Tagozat által alapított "Az ÉV Lovas Polgárőr Egyesülete" és "Az Év Lovas Polgárőre" elismerést évente egyszer adományozhat a Tagozat elnöksége oklevél és tárgyjutalom formájában. IV. fejezet - A Tagozat elnökének feladatai 1. A Tagozat ügyrendjét és munkatervét az elnök az OPSZ Elnökségének jóváhagyásra beterjeszti. 2. Felel a Tagozat rendszeres működéséért, a tervezett feladatok időarányos megvalósításáért, a Tagozat vezetéséért. 3. Meghatározza a Tagozat elnökségi üléseinek helyét, idejét, a meghívottak körét, vezeti a Tagozat elnökségi üléseit. 4. Előterjesztést készít az éves munkatervre, az ülések helyének, idejének, napirendi pontjainak, előadóinak és meghívottainak meghatározásával. 5. Biztosítja az ülések eredményes végrehajtásának technikai-tárgyi feltételeit. 6. Gondoskodik a Tagozat rendelkezésére álló pénzügyi eszközök célirányos és takarékos felhasználásáról.

6 7. Jóváhagyja a Tagozat elnökségi üléseiről az SZMSZ alapján készített Emlékeztetőt, majd megküldi azt a Tagozat tagjainak, a meghívottaknak és az OPSZ elnökének. 8. Nyilvántartja a Tagozat által összeállított dokumentumokat. 9. A Tagozat elnöke az OPSZ Alapszabályának 97/g. pontja alapján állandó meghívottként, tanácskozási joggal részt vesz az OPSZ Elnökség ülésein és képviseli a Tagozat érdekeit. 10. Az OPSZ Elnökségének évente beszámol a Tagozat által végzett tevékenységről. V. fejezet - A Tagozat titkárának feladatai 1. A Tagozat titkára Szuetta Béla. Segíti az elnök munkáját a működési, szervezeti, külső kapcsolati, együttműködési kérdésekben. Végrehajtja a Tagozat elnöke által meghatározott feladatokat. 2. Közreműködik a Tagozat elnökségi üléseinek előkészítésében, a munkaterv összeállításában, részt vesz az emlékeztetők elkészítésében és az éves munkáról szóló jelentés összeállításában. 3. Felkérésre közvetlenül segíti a megyei szövetségek, helyi egyesületek munkáját, közreműködik az együttműködési megállapodások pontosításában, az átmeneti problémák megoldásában. VI. fejezet - A Tagozat elnökségi tagjainak feladatai 1. Legjobb tudásukkal részt vesznek a Tagozat munkájában. 2. Tapasztalataik, javaslataik közreadásával hozzájárulnak a Polgárőrség külterületi bűnmegelőzési módszereinek bővítéséhez, a lovas szakmai színvonal emeléséhez. 3. Részt vesznek a Tagozat elnökségi ülésein. 4. Az elnökségi tagok feladatai - Kertész Attila: az elméleti és gyakorlati oktatási feladatok és az OPSZ által kiszervezett lovak ellenőrzése - Garamvári Gábor: polgárőri járőrtevékenység szakmai koordinátora, rendészeti együttműködés szervezője - Lázár Vilmos: külső kapcsolatok, gyakorlati és elméleti lovas képzés, - Nádai-Nagy Péter: gyakorlati, lókiképzés, lovas alosztállyal való kapcsolattartás, lovasok gyakorlati szintfelmérőjének szervezése, facebook oldal kezelése - Rózsa Szilveszter: a polgárőr szolgálat ellátásával kapcsolatos kérdések, lovas rendezvényeken a Tagozat képviselete.

7 VII. fejezet - A Tagozat tagsága és tagjainak feladatai 1. A Tagozat tagja lehet: - a tagszervezeti Lovas Polgárőr Egyesület, - a tagszervezeti Egyesület Lovas Csoportja, - a tagszervezeti Egyesületek lóval és fogattal járőrtevékenységet ellátó tagjai, - a tagszervezeti Egyesületek lovas tevékenységét támogató pártoló tagok, - valamint az OPSZ Alapszabályának 103. pontja és az SZMSZ alapján a szakterület tevékenysége iránt jártassággal rendelkező egyéb tagok. A csatlakozást a szakmai tagozat elnöksége fogadja el. A Tagozat tagjaival a kapcsolatot a Tagozat elnöksége a tagok által arra kijelölt kapcsolattartókon keresztül közvetlenül tartja fenn. 2. A Tagozat tagjai legjobb tudásukkal részt vesznek a Tagozat munkájában, tapasztalataik, javaslataik közreadásával hozzájárulnak a Polgárőrség külterületi bűnmegelőzési módszereinek bővítéséhez, a lovas szakmai színvonal emeléséhez. Ennek érdekében a Tagozat tagjai az opsz.lovastagozat@gmail.com közvetlen kapcsolatot tartanak a Tagozat elnökségével. 3. A Tagozat tagjai jogosultak a Tagozat által szervezett elméleti, gyakorlati, felkészítő- és továbbképzéseken, valamint lovas rendezvényeken részt venni. VIII. fejezet - A Tagozat működése 1. A Tagozat elnöksége évente 2 alkalommal, ill. szükség szerint tart elnökségi ülést. 2. A rendkívüli elnökségi ülést össze kell hívni, amennyiben a napirend meghatározásával és az időpont megjelölésével a Tagozat elnökségi tagjainak legalább 1/3 része azt az elnöknél kezdeményezi. Az elnök önállóan is kezdeményezheti a rendkívüli ülés összehívását. 3. Az elnökségi üléseket a Tagozat elnöke hívja össze. 4. Az elnök a Tagozat elnökségi tagjainak és a meghívandóknak az ülésre szóló meghívót köteles az ülés előtt legalább 3 munkanappal a tervezett napirendi pontok írásos anyagával együtt megküldeni. 5. A napirendek felelősei előterjesztésüket a megállapított ülés időpontja előtt legalább 5 nappal megküldik az elnöknek. 6. Az elnökségi ülésen a Tagozat elnökségi tagjai személyesen vesznek részt. Az ülés akkor határozatképes, ha azon az elnökségi tagok több mint fele jelen van. Határozatképtelenség esetén az elnök köteles az elnökségi ülést 10 napon belüli időpontban újra összehívni.

8 A Tagozat elnöksége indokolt esetben az elnök kezdeményezésére és az elnökségi tagok több mint felének egyetértésével úgynevezett távszavazással ( ben, faxon, telefonon) is hozhat határozatot, amelyről a titkár jegyzőkönyvet készít. Ez esetben az ülés akkor is határozatképes, ha az elnökségi tagok több mint fele nincs jelen személyesen, azonban távközlési eszköz útján elérhetőek. 7. A Tagozat elnöksége az egyes szavazást igénylő napirendi pontok tárgyában nyílt szavazással hozza meg határozatait. A határozatok meghozatalához az elnökségi tagok több mint felének támogató szavazata szükséges. 8. A Tagozat elnökségi üléséről emlékeztető készül, amely tartalmazza az ülés napirendjét, a jelenlevők nevét, a hozzászólások lényegét és a napirendi pontokban szereplő határozatok meghozatalához szükséges szavazások eredményét. Az emlékeztető eredeti példánya az elnöknél kerül elhelyezésre, amelyet köteles a tárgyévet követő 5 évig megőrizni. 9. A Tagozat elnökségi üléséről készült emlékeztetőt a résztvevők tervezetről történő tájékoztatását követően az elnök és a titkár aláírásával hitelesítve az elnök az elnökségi tagoknak, illetve a tanácskozási joggal meghívott résztvevőknek az ülést követő 10 munkanapon belül megküldeni köteles. VIII. fejezet - A Lovas Tagozat működését biztosító feltételek A Tagozat elnöksége a polgárőrség lovas járőrszolgálatát érintő szakmai és gyakorlati kérdésekről az OPSZ honlapján, elektronikus hírlevelekben és a polgárőr rádió híradásaiban ad tájékoztatást. A Lovas Tagozat működési feltételeit (utazás, étkezés, szakkonferenciák, szakkönyvek, rendezvények) az OPSZ elnöksége biztosítja. A Tagozat jelen módosított Ügyrendjét a augusztus hó 29. napján tartott ülésén 15/2015.(VIII.29. ) számú határozatával fogadta el. Lakitelek, augusztus hó 29. napján dr. Rácz Adrienn az OPSZ Lovas Tagozat elnök

9 4. számú melléklet Lovas Tagozat logója O r s z á g O s P O l g á r ő r s z ö v e t s é g L O V A S OPSZ T A G O Z A T

10 5. számú melléklet Toborzó lap LOVASOK! NYERGESEK! FOGATOSOK! A lóval megerősített polgárőrök szolgálata alkalom arra is, hogy ebben a felgyorsult és elhidegült világban a hagyományainkat ápoljuk, embertársainkkal ismét kapcsolatot építsünk ki. Kérünk MINDENKIT, hogy szólítsátok meg azokat a lovas barátaitokat, akik a kellemes időtöltésen kívül a környezetükben élők életminőségéért és biztonságérzetéért is tenni kívánnak! A jó érzésű lovas emberek összefogása révén megszervezhetővé válhat országunk külterületi részein is a bűnmegelőzési járőrszolgálat aktívabb működése! Az OPSZ a külterületi bűnmegelőzési programhoz csatlakozó lovasoknak szakmai hátteret biztosít, részükre képzéseket szervez, az eredményes bűnmegelőzési járőrszolgálat érdekében közreműködik hatóságokkal való kapcsolatfelvételben (pl. erdészetek, vízügyi hatóságok, természetvédelmi igazgatóságok, stb.). A Lovas Polgárőr Tagozat munkáját az OPSZ honlapján ( a szakmai anyagok/ tagozatok menüpont alatt követhető nyomon, illetve a Polgárőr Lovas Tagozat névvel a facebookon is megtalálható. Közvetlen kapcsolatfelvételre az opsz.lovastagozat@gmail.com címen van lehetőség. Az érdeklődők közvetlenül a lakóhelyük szerint illetékes polgárőr egyesületeknél jelezhetik csatlakozási szándékukat, felvételük az általános szabályok szerint történik. Szeretnél biztonságban élni? tegyél érte! gondolj a gyermekekre, az idős, beteg és védtelen emberekre! POLGÁRŐRÖK A BIZTONSÁGOS MAGYARORSZÁGÉRT! Évszázados hagyomány, hogy a nagyobb települések a veszélyhelyzetek kezelésére polgári őrséget szerveztek, amely a lakosság biztonságát és az értékek megvédését szolgálta. Magyarországon a szilárdabb közrend és közbiztonság érdekében az Országos Polgárőr Szövetség közhasznú jogállású köztestület irányításával jól szervezett, közel 80 ezer főt számláló polgárőr egyesületi rendszer működik törvényi felhatalmazással. A polgárőr egyesületek kizárólagos joga a bűnmegelőzési célú közterületi járőrözés, figyelő szolgálat és a közlekedésbiztonsági jelzőőri tevékenység. A főbb célkitűzéseink: társadalmi bűnmegelőzés, baleset-megelőzés, gyermek- és ifjúságvédelem, környezetvédelem, az önkormányzatok és a lakosság közötti bizalom erősítése, a helyi közbiztonság közösségi védelme, közterületi kamerarendszer működtetésében való közreműködés, vészhelyzetek megelőzése és kezelése, katasztrófavédelmi feladatok segítése. Várunk tisztelettel minden magyar állampolgárt, nagykorú nőt és férfit, aki büntetlen előéletű, közügyektől nincs eltiltva, és tenni is akar települése közbiztonságáért! Legyél tagja az ország legnagyobb közbiztonsági szervezetének, akit szolgálat közben véd a törvény, és működését az állam támogatja!

11 6. számú melléklet Szolgálati szabályzat 2012 Az OPSZ március hó 23. napján megtartott Elnökségi ülésen ELN/6/2012. számú határozattal elfogadott Szolgálati Szabályzat 1. számú függeléke Lovas polgárőr szolgálat szabályai A lovas polgárőr az a személy, aki a polgárőrökre vonatkozó követelményeknek eleget tesz és a szolgálatot lóháton vagy lovas fogattal látja el. A lovas polgárőrökre a polgárőrök számára általánosan előírt szabályokon túlmenően, az alábbi speciális szabályok is vonatkoznak: 1. Lovas járőrszolgálatot csak egészséges, fizikailag és mentálisan arra alkalmas lóval lehet ellátni. Az útvonal tervezésénél, a jármódok és egyéb feladatok megválasztásánál mindenkor tekintettel kell lenni a lovak teljesítőképességére. 2. A lovak minden esetben legyenek ápoltak, a szerszámzat pedig tiszta. 3. Lovas polgárőr szolgálatra csak olyan személy vállalkozhat, aki tereplovas tapasztalattal rendelkezik. A lovas csak olyan dolgot vállaljon, amit magabiztosan végre is tud hajtani lovával. 4. A lovas szolgálatot legalább két fő lássa el, amely bűncselekmények vagy szabálysértések észlelésekor a szükséges intézkedések megtételét, illetve az esetleges balesetek hatékony elhárítását és a segítségnyújtást könnyíti. 5. A járőr összetételét lehetőleg úgy kell kialakítani, hogy tapasztalatlan lovas tapasztalt lóval lássa el a szolgálatot, míg fiatal ló tapasztalt lovassal a forgalomhoz, illetve az adott feladat sajátosságaihoz szoktatott lovakhoz csatlakozzon. 6. A lovaglás során tekintettel kell lenni a lovastársak és lovaik képességeire, a lovak idomítottsági szintjére. Ennek megfelelően kell meghatározni a lovaglás módját, a jármódváltásokat előre egyeztetni kell. 7. Lovas járőrözés közben úgy kell lovagolni, hogy az a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben ne zavarjon, ne akadályozzon. Ennek megfelelően művelt mezőgazdasági területeken nem szabad lovakat jártatni, a földutakat kímélve kell közlekedni. 8. A természetvédelmi oltalom alatt álló területeken csak a kijelölt útvonalakon szabad lovagolni. 9. A lovas tartson magánál olyan felszerelést, aminek segítségével a lovát biztonságosan ki tudja kötni. 10. A lovas járőrszolgálat esetén a polgárőrökre vonatkozó általános adminisztratív követelmények azzal érvényesek, hogy menetlevél helyett a rendszeresített eseménylapot kell kitölteni közvetlenül a szolgálat befejezését követően. 11. A lovas polgárőrök céljai közé tartozzon a jó kapcsolat kialakítása különösen a külterületi, úgynevezett tanyás részen élő lakossággal. 12. Lóháton tilos jelzőőri és forgalomirányítási feladatot ellátni.

12 13. Amennyiben a lovas polgárőr rendezvényen vesz részt, a rúgásra hajlamos lónak a farkába, a harapós lónak a sörényébe piros szalagot kell kötni, egyúttal az állathoz közelítők figyelmét a lóval kapcsolatos veszélyre fel kell hívni. 14. Rossz látási viszonyoknál, avagy éjszakai járőrszolgálatok alkalmával a lovakon legyenek olyan fényvisszaverő eszközök, amelyek a lovat az esetleges elszabadulása után is láthatóvá teszik (fényvisszaverő csíkok a lábakon, nyeregalátét stb). 15. A balesetek elkerülése végett az éjszakai lovas szolgálatadásokról célszerű tájékoztatni a helyi vadásztársaságot és lehetőleg kerülni kell az úgynevezett vadföldek, szórók környékét. 16. Ha a ló a járőrözés során elszabadult, az esetleges közlekedési balesetek megelőzése érdekében haladéktalanul értesíteni kell a rendőrséget, hogy a szükséges forgalomirányítási intézkedéseket megtehesse. 17. Lóháton, fogaton haladás közben tilos dohányozni!

13 7. számú melléklet A lovas polgárőrök évi oktatási tematikája ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozat 6065 Lakitelek, Széchenyi krt. 48 A lóval megerősített szolgálatot ellátó polgárőrök oktatása év I. Blokk 1. A ló anatómiája (vázszerkezet, mozgásszervei, mozgása, pata, fogazat, tápcsatorna, emésztés) és fizikai terhelhetősége, egyensúlyi állapota előadó: prof. Sótonyi Péter március 23. (teljes nap kb. 6-7 óra) 2. A lóval való kommunikáció. A ló viselkedése, rossz szokásai és a leszoktatás lehetőségei. előadó: Lezsák Levente április hó 28. (2 x 90 perc) II. Blokk 1. A ló története, kialakulása, természetrajza előadó: Dénes Péter február hó (45 perc) 2. A Tenyésztési alapfogalmak, a ló testalakulása, általános küllemi bírálata, fő színei, jegyei. + Takarmányozási alapfogalmak előadó: Dénes Péter április hó 27. (szombat) (kb. 90 perc) 3. A fontosabb lófajták áttekintése, védett történelmi lófajtáink, híres méneseink, lótenyésztésünk nagyjai előadó: Bodó Imre prof április hó 27. (kb. 90 perc) 4. A ló tartása, elhelyezése, istállózása, ápolása és takarmányozása (benne: iránymutatások istállóépítéshez és karámlétesítéshez, legelő és kaszáló telepítéshez) előadó: Dénes Péter február hó (3 x 45 perc) 5. Tartós jelölések, Tenyésztő és egyéb szervezetek, vonatkozó jogi szabályozás előadó: Dénes Péter február hó február hó 16. (45 perc) 6. Állategészségügy előadó: dr. Kurucz János február hó (90 perc) 7. Balesetvédelem - előadó: Dénes Péter február hó (45 perc)

14 III. Blokk 1. A leggyakrabban elforduló lószerszámok és használatuk előadó: Dénes Péter április 27. (60 perc) 2. Lovagoljunk, de hogyan? - Kezdő lovasok képzése előadó: Somogyi Zsuzsanna március 24. (vasárnap) (120 perc) 3. A ló használata és egészségének megőrzése, az idomítás fontossága, iránymutatások a fiatal hátasló kiképzéséhez Dallos Gyula - április hó 27. (150 perc) 4. A tereplovaglás alapjai előadó: Somogyi Zsuzsanna március 24. (vasárnap) (45 perc) 5. Lovas etikett pályán és terepen vigyázzunk egymásra és lovainkra, avagy fő a biztonság! - előadó: Somogyi Zsuzsanna március 24. (vasárnap) (45 perc) IV. Blokk Előadó: Zámbó Péter + rendőrségi előadó február hó (össz: 3 óra ) 1. Alaptörvény 2. Polgárőrségről és a polgárőr tevékenységről szóló törvény 3. Büntetőtörvénykönyv 4. Polgárőrség Szolgálati Szabályzata 5. Polgárőrség Etikai Szabályzata 6. A lóval megerősített szolgálat gyakorlati tapasztalatai

15 8. számú melléklet Felhívás! A lovas polgárőrök évi oktatási tematikája Az OPSZ Lovas Tagozata november án lovas képzést tart Nyírteleken! A polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól szóló évi CLXV. törvény 10. (4) bekezdése értelmében erdőterületen történő lovas járőrszolgálatot csak az Országos Polgárőr Szövetség szervezésében lefolytatott oktatást eredményesen elvégző polgárőr láthat el. A képzés elméleti vizsgával zárul, amely sikeres tesztlap írás szükséges ahhoz, hogy a polgárőr lóval megerősített szolgálatot adhasson. A képzés helyszíne: Nyírtelek A képzés időpontja: november hó napjai (szombat-vasárnap) A képzés programja: Szombat: evolúció, háziasítás Dénes Péter fontosabb fajták (hazai és világ) Németh Diána tenyésztési alapismeretek Németh Diána ebéd ló anatómia dr. Hevesi Ákos állategészségügy I dr. Hevesi Ákos állategészségügy II dr. Hevesi Ákos takarmányozás Dénes Péter lovas felszerelések Dénes Péter Vasárnap: balesetvédelem Dénes Péter tartástechnológia I Dénes Péter tartástechnológia II Dénes Péter tesztírás, értékelés Dénes Péter Az előadások témáiban, sorrendben, az előadók személyében változás lehetséges. A programon való részvétel, az étkezés és szállás ingyenes. Az utazási költséget a Lovas Tagozatnak nem áll módjában megtéríteni, az önköltséges. A részvételt előzetesen az OPSZ Lovas Tagozat opsz.lovastagozat@gmail.com e- mail címére írott levélben kell jelezni, ebben kell a szállást is előzetesen igényelni. Igény esetén péntektől lehet szállást igényelni. Csak az címre megküldött jelentkezéseket tudjuk befogadni! A programon való részvételre jogosultságot elsősorban azok szerezhetnek, akik az OPSZ lovas képzésében még nem részesültek. A jelentkezések befogadása és visszaigazolása a részvételi szándék jelzésének sorrendjében történik. Lakitelek, október 2. Tisztelettel: Felföldi Zoltán és Dénes Péter OPSZ Lovas Tagozat elnökségi tagok

16 9. számú melléklet A lovas polgárőrök évi oktatási tematikája ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozat 6065 Lakitelek, Széchenyi krt. 48 Az OPSZ lóval megerősített járőrszolgálatára vonatkozó oktatási rendszerének stratégiája A polgárőrség kötelékében lóval megerősített szolgálatot az a polgárőr adhat, aki: - önként vállalja, hogy a szolgálatát az OPSZ Szolgálati Szabályzatának 1. függelékében foglalt speciális szabályokat is betartva lóháton vagy lovas fogattal látja el, - gondoskodik a ló tartásáról, takarmányozásáról és egészségügyi ellátásáról, a lovas szolgálati dokumentációkat szabályszerűen vezeti, - megfelelő szakmai elhivatottsággal, elméleti illetve gyakorlati jártassággal rendelkezik a lótartás, lovaglás vagy hajtás terén, és egyszersmind fizikailag is alkalmas a lóval való feladatellátásra a felkészültségének megfelelő szinten, továbbá - lovas szakmai felkészültségéről az Országos Polgárőr Szövetség szervezésében lefolytatott oktatási rendszerben eredményesen számot ad, avagy az alól lóval kapcsolatos iskolai végzettsége folytán mentesül. I. Portyaszolgálat: A portyaszolgálat a közterületi lovas polgárőri járőrszolgálat ellátásának alapja. I. 1. Portyaszolgálatos járőr lovas: szolgálatot csak magasabb szintű járőrvezetővel adhat a ló belterületi istállózása esetén a lakott területről történő kihaladás és az oda történő visszatérés útvonalától eltekintve kizárólag külterületen. Portyaszolgálat rendezvényekre nem tervezhető és nem látható el! Kivételt képeznek ez alól a lovas fogattal szolgálatot teljesítők, akik a közúton kötelező hajtási engedéllyel vagy vezetői engedéllyel rendelkeznek és a lovas fogatukkal közlekedésük során a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyeztetik. I.2. Elvárt elméleti tudás szint portyaszolgálatos járőr lovas részére: a Lovas Tagozat által elektronikusan rendelkezésre bocsátott polgárőr lovas szakmai

17 alapismereti jegyzetben foglalt tananyagból 1, a kiadott hiteles tesztlapokon szereplő kérdések megválaszolásával eredményes tesztlap írása. A polgárőr mentesül a tesztlap írási kötelezettsége alól, ha hivatalos okirattal igazolja, hogy lovas szakképzettséggel rendelkezik. I. 3. Elvárt gyakorlati tudás szint portyaszolgálatos járőr lovas részére: tereplovas tapasztalat, a járőrözés során a polgárőr a lovával a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyeztetheti, másokat közlekedésükben indokolatlanul nem zavarhat, nem akadályozhat, csak olyan feladatokat vállalhat a járőrszolgálata során lovával, amelyet magabiztosan és biztonságosan végre is tud hajtani. I.4. Portyaszolgálatra alkalmas ló: Az a legalább a 3. életévét betöltött, a lófélék egyedeinek azonosításáról szóló jogszabály szerint azonosított és lóútlevéllel rendelkező ló, amely megfelel a vonatkozó állategészségügyi szabályoknak, irányíthatóan és engedelmesen dolgozik lovasa alatt mindhárom alap jármódban (lépés, ügetés, vágta) anélkül, hogy társait és a környezetében lévőket veszélyeztetné. II. Járőrvezetői szint II. 1. Lovas járőrvezető A járőrvezetők szervezik és felügyelik a portyaszolgálati járőrtevékenységet. Külterületen járőrvezetőként, illetve belterületen és rendezvényeken polgárőr szolgálatot lóval csak lovas járőrvezetői minősítéssel rendelkező polgárőr adhat. A tagszervezeti egyesületeknél az egyesület elnöke a helyi lovas csoport vezetőjével egyetértésben írásban jelöli ki a járőrvezetőket azok meglévő tudásszintjének ismeretében, amelyet megfelelő iskolai végzettség vagy a Lovas Tagozat képzésén szerzett oklevél igazol. Az adott tagszervezeti polgárőr egyesület járőrvezető polgárőr lovasai jogosultak az újonnan belépő lovasnak és lovának a portyaszolgálatra alkalmassá tevő gyakorlati tudásszintjét ellenőrzi és véleményezni, így állást foglalni abban, hogy a belépni kívánó személy megfelelő elméleti illetve gyakorlati jártassággal rendelkezik-e a lóval való feladatellátásra. II.2. Elvárt elméleti tudás szint járőrvezető polgárőr lovasnak: a Lovas Tagozat által szervezett elméleti oktatáson személyesen részt vesz és ott eredményes tesztet ír. A képzés és vizsga alól mentességet élvez az a polgárőr, aki hivatalos 1 Lásd: 1. számú melléklet

18 okirattal igazolja, hogy szakmunkás-, szakközépiskola vagy OKJ tanfolyam keretében lovas szakképzettséget szerzett. II. 3. Elvárt gyakorlati tudás szint járőrvezető polgárőr lovasnak: a.) - az OPSZ Lovas Tagozata által elfogadott szintfelmérő versenyeken (pl: Országos Polgárőr Lovas Szemle, Nyeregszemle kupafordulók, stb ) az alapfokú feladatgyűjteményből 2 összeállított pályát 50% feletti eredménnyel értékelhető szinten teljesíti, vagy b.) - otthoni körülmények között, azonosítható módon képfelvételre történt rögzítéssel igazoltan, 70 %-os eredmény felett teljesíti. A gyakorlati szintfelmérőket az OPSZ Lovas Tagozata által erre felkért személy vagy bizottság minősíti. A minősítés ellen fellebbezésnek helye nincsen, azonban a gyakorlati szintfelmérő korlátlan számban megismételhető 1 hónapos időközökkel. II. 4. A járőrvezetői tevékenységre alkalmas ló: az a korábbi fél éven belül legalább 50 óra portyaszolgálatot teljesített, legalább 4. életévét betöltött ló, amely a.) - az OPSZ által elfogadott szintfelmérő versenyeken 3 alapfokú pályát 50% vagy otthoni körülmények között 70 %-os eredmény felett teljesíti, b.) - a lovas szolgáltató tevékenységről szóló 14/2008. ÖM rendeletben meghatározott, a NÉBIH által igazolt alkalmasságot tanúsító hatósági bizonyítvánnyal rendelkezik. III. Emelt szintű lovas járőrvezetői szolgálat III. 1. Emelt szintű lovas járőrvezető: a járőrvezetői szintű lovas minősítéssel rendelkező polgárőr feladatain túlmenően kiemelt, országos lovas és más rendezvények biztosítását vállalhatja, meghívásos alapon részt vehet lovával a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztálya által rendezett kiképzéseken, illetve versenyeken, reprezentatív céllal bemutatókon az OPSZ-t képviselheti. III. 2. Elvárt elméleti tudás szint az emelt járőrvezető polgárőr lovasnak: a Lovas Tagozat által szervezett elméleti és gyakorlati továbbképzésen történő részvétel, és ott eredményes teszt teljesítése. 4 A képzés és vizsga alól mentességet élvez az a polgárőr, aki hivatalos okirattal igazolja, hogy felsőfokú lovas szakképzettséggel vagy MLSZ Lovas Edzői minősítéssel rendelkezik. 2 Lásd: 2. számú melléklet 3 pl: Országos Polgárőr Lovas Szemle, Nyeregszemle kupafordulók, stb 4 Ide vonatkozó tananyag tematika a 3. számú mellékletben.

19 III. 3. Elvárt gyakorlati tudás szint az emelt járőrvezető polgárőr lovasnak: a.) - az OPSZ Lovas Tagozata által elfogadott szintfelmérő versenyeken 5 a középfokú feladatgyűjteményből 6 összeállított pályát 70 % feletti eredménnyel értékelhető szinten teljesíti, b.) - avagy e pályát szakági liszensszel rendelkező, aktívan jelenleg is versenyző vagy MLSZ lovas edzői minősítéssel rendelkező lovas azonosítható módon képfelvételre történt rögzítéssel igazoltan, 75 %-os eredmény felett teljesíti. A gyakorlati szintfelmérőket az OPSZ Lovas Tagozata által erre felkért személy vagy bizottság minősíti. A minősítés ellen fellebbezésnek helye nincsen, azonban a gyakorlati szintfelmérő korlátlan számban megismételhető 2 hónapos időközzel. III. 4. Az emelt szintű járőr tevékenységre alkalmas ló: az a korábbi fél éven belül legalább 50 óra szolgálatot teljesített a ló, amelynek kiképzettsége megfelel a járőrló I. szintnek, azon túlmenően alkalmas közepes szintű lovardai feladatok végrehajtására, nagyvárosi forgalomban történő lovas járőrszolgálatra és a középfokú feladatgyűjteményből összeállított pályát a.) - OPSZ Lovas Tagozata által előírt középfokú pályát az OPSZ által elfogadott szintfelmérő versenyeken 70 %-os eredmény felett teljesíti, avagy b.) - avagy otthoni körülmények között az OPSZ Lovas Tagozata által felkért értékelő személy jelenlétében vagy azonosítható módon mozgóképfelvételre történt rögzítéssel igazoltan 75 %-os eredmény felett teljesítette. IV. IV.1. Különleges polgárőr lovas csoport: az emelt szintű járőrökből álló olyan meghatározott létszámú, meghívásos alapon működő csoport, amelynek tagjai az OPSZ Lovas Tagozat által meghatározott egyes célfeladatok ellátása érdekében felkészítő minősítő kurzust eredményesen elvégzik és 3 évente ilyen jellegű továbbképzéseken a tudásszint megtartása, illetve további fejlesztése érdekében részt vesznek. A tagok egyúttal írásban vállalják, hogy az Országos Polgárőr Szövetséget reprezentatívan képviselik hazai és nemzetközi lovas rendezvényeken. IV.2. Különleges polgárőr képzettségű ló: az a ló, amelynek kiképzettsége megfelel a járőrló II. szintnek, és alkalmas felső szintű lovardai feladatok végrehajtására, csapaterős lovastevékenység és más meghatározott egyes célfeladatok ellátására. V. Polgárőr lovas- és ló-kiképzők szakmai csoportja: az OPSZ Lovas Tagozat által felkért, elismert sport eredménnyel vagy munkaként végzett, ló-kiképzési múlttal rendelkező lovas szakemberek. 5 Pl.: Országos Polgárőr Lovas Szemle, Nyeregszemle kupafordulók, stb 6 Lásd: 3. számú melléklet

20 Általános indokolás: A polgárőri feladatellátás során a lovas polgárőrök továbbra is az eredeti feladatukat látják el, ez azonban kiegészül a lóról való gondoskodással és a lovas szolgálatellátás speciális szakmai ismereteivel. Mivel a lóhátról történő szolgálat adás jellegében jelentősen eltér a gyalogosan vagy gépjárművel történő szolgálatadástól, valamint arra külön szakmai szabályok vonatkoznak, indokolt, hogy az egyes polgárőr egyesületeken belül a lovas szolgálatok önálló egységet képezzenek. Amellett, hogy a polgárőr lovasok tevékenysége során egyértelmű kell legyen az állampolgárok számára, hogy polgárőr lovassal találkoznak, a polgárőrség egységes arculatának kialakításához a formaruházat mellett hozzá kell tartozzon egy egységes tudásszint is. A polgárőr ló/lovas párosok ugyanis jobban a figyelem központjában vannak a szolgálatuk alatt, mint egy átlagos szabadidő lovas, sokkal több elvárásnak kell megfelelniük, a célfeladatok függvényében mindenképp magasabb lovas szakmai színvonalon kell, hogy teljesítsenek, szolgálatukat megfelelő lovas szakmai felkészültség mellett hatékonyabban látják el. Emellett a polgárőrség arculatának kialakításában is fontos szerephez jutnak a lóval szolgálatot adók, mivel a lovas polgárőrök megjelenésükben impozánsak, figyelemfelkeltők, állandó résztvevői a különböző tömegrendezvényeknek: falunapoknak, búcsúknak, szüreti felvonulásoknak, sport- és kulturális rendezvényeknek. Mindezekért elvárás a polgárőr lovasok irányában, hogy jó példával járjanak elől, viselkedésük másokban bizalmat, tekintélyt ébresszen. A polgárőrséget a magyar lovaskultúrához méltó módon kell reprezentálniuk, ezért a polgárőröknek lovas szolgálatadásuk és a lovakkal való bánásmódjuk során kiemelten felelősségteljesen kell eljárniuk. Mintát kell tudni mutatniuk a korszerű, a ló igényeit maximálisan kiszolgáló tartási körülmények és a lóval való korrekt bánásmód tekintetében, lovaikat a mindenkori jogi szabályozásnak megfelelően kell tartaniuk és gondozniuk. A lovas polgárőrök tevékenysége az OPSZ negatív megítélését nem eredményezheti, ezért a magántulajdonban lévő lovakkal szolgálatot adó polgárőröktől is meg kell követelni azt, hogy lovaikat megfelelően tartsák és gondozzák, szolgálatot csak egészséges és ápolt lóval lássanak el. Az önkormányzatokkal és az iskolafenntartókkal együttműködve a lovas szolgálattal megerősített polgárőr egyesületeknek lehetősége van bekapcsolódni a gyermek- és ifjúságvédelem területén a lovaglás fiatalok körében történő népszerűsítésébe is. A lovakkal történő együttélés és munka ugyanis helyes irányba tereli a fiatalok gondolkodását, segít a felelősségérzet és az egymásra figyelés kialakításában, a fegyelmezettség elfogadásában. Mindezek által jelentős

21 hatással van az ifjúság szocializálódására, amely áttételesen eredményeket hozhat az iskolai bűnmegelőzési nevelőmunkában is, pl. a fiatalkori alkohol vagy kábítószer fogyasztás megelőzésében. Ezen a területen a lovas polgárőrök szintén olyan tevékenységet fejthetnek ki, amelynek során fokozott figyelem övezi példamutatásukat, ellenkező esetben helytelen példájukkal rombolnak, nem építenek. A lovas polgárőröknek a társadalomban betöltött normaközvetítő és bizonyos értelemben normakontrollt végző jellege miatt kell a szolgálatokban részt vevőket mindenkor magas színvonalú, a lehető leghatékonyabb elméleti és gyakorlati képzésben részesíteni, őket szakmai és erkölcsi segítséggel ellátni. A polgárőr lovasok szolgálatukat túlnyomótöbbségben terepen adják, lakott területeken inkább csak áthaladnak vagy valamilyen eseményen (szüreti felvonulás, falunap stb.) szerepelnek. Ebből adódóan a legváltozatosabb terepviszonyok között, de akár váratlanul fellépő krízis helyzetekben is feltétlen engedelmes, együttműködő szolgálati társra, azaz lóra van szükségük. A lovas polgárőröknek nemcsak a rájuk vonatkozó szabályozásban kell jártasnak lenniük, de célszerű gyakorlatot szerezniük elsősegély ismeretekből, konfliktuskezelésből, mindemellett törekedniük kell különösen a természetvédelem területén olyan ismeretanyag megszerzésére, amelyekre támaszkodva képesek megítélni és felismerni azokat a helyzeteket, amelyekben indokolt és szükséges az illetékes hatóságok felé jelzéssel élni. A szolgálat jellegéből adódóan a lovak és lovasok felkészítése speciális, mind a lovasoknak, mind a lovaknak a megszokottól eltérő felszerelések válhatnak szükségessé, nem csak ruházatban, avagy szerszámzatban, de akár helymeghatározási, tájékozódási és adattárolási, riasztási szempontból is. Az alapvető elvárás, hogy a lovas járőrözés során a polgárőrök a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztessék, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne zavarjanak, ne akadályozzanak. A balesetmentes lovaglás egyaránt fontos mind a lovasoknak, mind a közlekedésben részt vevőknek. Ennek érdekében a polgárőr lovasoknak képzetteknek, a lovaknak idomítottaknak és lehetőség szerint összeszokottnak kell lenniük. Mindez azt az igényt támasztja, hogy a lovasok mind saját lovaglási tudásukat, mind lovaik képzettségét folyamatosan fejlesszék. Mindezekért szükségszerű segíteni a lovas polgárőrök szolgálatra történő felkészülését sokrétű elméleti képzéssel, valamint jól képzett szakemberek bevonásával gyakorlási lehetőséget biztosítani lovaik számára is. Fent kifejtettek miatt az OPSZ Lovas Tagozata az eddigi három éves működése során célul tűzte ki, hogy minden leendő lovas polgárőr személyes megjelenési

22 kötelezettséggel járó két napos lovas elméleti oktatásban vegyen részt, és ezt követően tegyen elméleti vizsgát teszt lap kitöltésével, ami utóbb egy éves türelmi időn belül gyakorlati vizsgával egészüljön ki. Az elmúlt három év tanulsága alapján azonban az eddigi gyakorlatot módosítani szükséges, mivel annak kivitelezése során a Tagozat nem számolt kellő hangsúllyal azzal, hogy a lovas polgárőrök tevékenységüket ellenszolgáltatás nélkül, társadalmi munkaként végzik szabad idejükben, lehetőségeik a gyakorlatban jelentősen eltérőek, azaz figyelemmel eltérő élethelyzeteikre (életkorukra, családi állapotukra, munkahelyükre, iskolai végzettségükre, stb.) más-más arányban kívánnak és tudnak részt venni a lóval megerősített szolgálatadásban. Ezért egy olyan differenciált minőségű rendszer felépítése és ehhez igazodó oktatási tréning szükséges, amely egyrészről egy alsó határ meghúzásával azt a minimum követelményt támasztja, ami szükséges ahhoz, hogy az adott lovas méltóan eleget tudjon tenni társadalmi szolgálatának, ugyanakkor fejlődési lehetőséget is hordoz magában. Az OPSZ Lovas Tagozata által kidolgozott rendszerben az eddigi rendszerhez képest könnyítést jelentő portyaszolgálat kerül bevezetésre, amelyre további, folyamatosan egyre nagyobb követelményeket támasztó szintek épülnek. Ezzel lehetővé válik, hogy a szolgálatot teljesítő lovas polgárőrök különböző szintű vizsgákkal, különböző fokozatokat érjenek el, ezek a fokozatok más és más feladatra teszik őket alkalmassá a szolgálatteljesítésük során. A portyaszolgálat gyakorlatban történő szakmai támogatását az elmúlt három évben, avagy időközben eredményesen levizsgázott járőrvezető szintű járőrök látják el. E mentorálás jótékonyan hat a helyi közösségek koherenciájára, illetve valós gyakorlati segítséget jelent a polgárőr egyesületek kötelékébe újonnan belépők számára. Ennek megfelelően a magasabb szintű járőrvezetők közül választ mentort magának az a járőr, aki az emelt szint teljesítésére készül, és ugyanígy a különleges csoportból választ segítőt magának az az emelt szintű járőr, aki a különleges csoportba kíván felminősülni. Egy átlátható és jól követhető rendszer arra motiválja a lovasokat, hogy akár szabadidejükben is képezzék magukat, ezzel fokozva a járőrtevékenységek hatékonyságát, illetve a kiegészítő tevékenységek vállalásával segíthessék a lakóközösségük életminőségét (pl. a gyermekek körében a lovaglás népszerűsítése). I. Portyaszolgálat A portyaszolgálat a differenciált rendszer alsó határa. A lovasoknak e körét fel kell vértezni kellő ismerettel ahhoz, hogy a lovaikat jogszabályszerűen és az állatjóléti szabályoknak megfelelően tartsák, illetve lovaglásuk során se maguk, se mások személyi vagy vagyon biztonságát ne veszélyeztessék. Annak

23 érdekében, hogy a csatlakozni kívánó lovasok e követelményeknek megfeleljenek, részükre polgárőr lovas szakmai alapismereti jegyzetet 7 kell elektronikusan rendelkezésre bocsátani, amelyből elsősorban a lótartásra vonatkozó hatályos jogi szabályozást, tartástechnológiai ismereteket és a tereplovaglás elméleti alapjait sajátíthatják el, de amely jegyzet más lentebb felsorolt témaköröket is felölel. Lovas szakmai elméleti tudásukról tesztírással adnak számot, a felkészülés során lovas szakmai konzultációt a Tagozattól kérhetnek szükség szerint. A jegyzet tartalmára alapozva a tesztlapon a következő témakörök szerepelnek kérdés formájában: 1. Tartástechnológia (10 kérdés) 2. Takarmányozási ismeretek (10 kérdés) 3. Állategészségügy (10 kérdés) 4. Anatómiai ismeretek (10 kérdés) 5. Balesetvédelem (10 kérdés) 6. Szerszámzattan (5 kérdés) 7. Lóval való kommunikáció (10 kérdés) 8. Lovas elméleti alapismeretek (10 kérdés) 9. Tereplovaglási ismeretek (10 kérdés) 10. Lovas polgárőri ismeretek (10 kérdés) 11. Általános lovaskultúra (5 kérdés) Az egyes témakörök nem azonos súllyal esnek elbírálás alá. Kiemelt kérdéskör a balesetvédelem, állategészségügy, a tartástechnológia és a tereplovaglási ismeretek. E témakörökből kérdés szerepel a tesztben, amelyekből minimum 7-7 helyes válasz szükséges. A többi témakörből témánként minimum 50 % helyes válasz az elvárás. Amennyiben valaki valamely témakörben egyetlen helyes választ sem ad, úgy a tesztlap írása automatikusan sikertelennek minősül. Pecséttel és a témafelelős aláírásával ellátott tesztlapokat a Tagozat postán küldi meg a vizsga helyszínére, érvényes tesztet csak e nyomtatvány felhasználásával lehet írni. A tesztírás helyszínén mindenki csak egy tesztet írhat, ezért a tesztírást a helyszínen az OPSZ Lovas Tagozata által megbízott személy a felelős. A teszt megírására 60 perc áll rendelkezésre. A tesztlapon fel kell tüntetni a kitöltő nevét olvashatóan és az aláírását, a kitöltés helyszínét és időpontját, a kitöltés kezdő időpontját nap, óra és perc pontossággal, valamint a befejezés időpontját óra és perc pontossággal. A kitöltött tesztlapokat javítás nélkül kell a Tagozat témafelelőséhez eljuttatni, aki maga végzi el a lapok kiértékelését. Az eredményről a vizsgázókat a tagozat 10 napon belül értesíti elektronikus levél formájában. Aki a tesztíráson az elvárt szintet nem teljesíti, a kellő felkészülési idő megléte érdekében 2 hónap után válik ismét jogosulttá a tesztírásra. 7 Lásd: 1. számú melléklet

24 Az újonnan belépő lovasnak és lovának a portyaszolgálatra alkalmassá tevő gyakorlati tudásszintjét az adott tagszervezeti polgárőr egyesület járőrvezetői szintű lovas minősítéssel rendelkező járőrei ellenőrzik és véleményezik, akik egyúttal járőrvezetőként szervezik és felügyelik a portyaszolgálati járőrtevékenységet. Ez a kapcsolat segíti az újonnan belépő portyaszolgálatos tagoknak a polgárőrség kötelékébe történő beilleszkedését, miközben erősíti a közösséghez tartozás érzését is. II. Járőrvezetői szint Belterületen és rendezvényeken (szüreti felvonulások, falunapok, szemlék stb.) váratlanul fellépő krízis helyzetek hatványozottabban fordulnak elő, ezért azoknak a polgárőr lovasoknak, akik ilyen közegben adnak szolgálatot, magasabb elvárásoknak kell megfelelniük, e lovasoknak képzettebbeknek és lovaiknak idomítottabbnak kell lenniük, gyakorlati lovas tudásukról is meg kell győződnie az Országos Polgárőr Szövetségnek a lovas szakmai tagozatán keresztül. A járőrvezetői szintű járőr lótól elvárható, hogy a lovas befolyásának biztonsággal engedjen belterületi forgalmi körülmények között és rendezvényeken is, irányíthatóságát és fékezhetőségét ilyen körülmények között sem veszítheti el. A könnyített portyaszolgálat lovasainak helyi lovas szakmai támogatása szintén megkívánja, hogy minden tagszervezeti egyesületnél legalább egy magasabb lovas szakmai szintet képviselő lovas polgárőr legyen a járőrvezető, aki az újonnan belépő lovasokat és lovaikat segíti annak érdekében, hogy a polgárőr lovas csoporthoz csatlakozva biztonságosan adhassanak szolgálatot. Az e szinthez tartozó képzéseket a Tagozat a felmerülő igényekhez igazítja, így lehetőleg azokban a megyékben, városokban szervezi, ahol nagyobb számban várhatóak a résztvevők. Minden esetben előzetes regisztráció szükséges a Tagozat titkáránál. A képzésre érvényes polgárőr igazolvánnyal és polgárőr alapismereti vizsgával rendelkezők jelentkezhetnek, a képzés és vizsga alól mentességet kapnak azok a polgárőrök, akik hivatalos okirattal igazolják, hogy lovas szakmai végzettséggel rendelkeznek. E képzés tematikáját és a lovas járőrvezetőktől elvárt gyakorlati tudásszinthez kapcsolódó feladatokat a 2. számú melléklet tartalmazza. Ehhez a minősítéshez a szintfelmérőknél a pályavezetés vonala, az egyes akadályok teljesítésének jármódja előre nem kihirdetendő, ez a pályabejárás során kerül ismertetésre. A gyakorlati tapasztalatok alapján, a szervezési nehézségek kiváltása és a költséghatékonyság érdekében indokolt a technikai vívmányok felhasználásának tért adni, ezért újításként kerül bevezetésre az, hogy nemcsak az OPSZ Lovas Tagozata által elfogadott rendezvényeken lehetséges a polgárőröknek gyakorlati lovas tudásukról számot adni, hanem otthoni körülmények között, azonosítható módon képfelvételre történt rögzítéssel is.

25 Az elfogadható teljesítés eltérő %-os meghatározására azért került sor, mert a rendezvényeken a lovak feszültebbek, nehezebben kontrollálhatóak, míg az otthoni, nyugodt körülmények között kiegyensúlyozottabban teljesítenek. A gyakorlati szintfelmérőket képfelvétele esetén az OPSZ Lovas Tagozat által erre kijelölt személy, míg rendezvényeken teljesített gyakorlati feladatsorok esetén 2-3 fős bizottság minősíti. A minősítés ellen egyik esetben sincs fellebbezésnek helye, azonban a gyakorlati szintfelmérő korlátlan számban megismételhető a kellő felkészülés érdekében 1 hónapos időközzel. III. Emelt szintű járőrvezetői szolgálat A Lovas Tagozat által szervezett elméleti és gyakorlati továbbképzésen történő (3. számú mellékletben) eredményes részvétel esetén az emelt szintű lovas járőrvezető a járőrvezetői lovas minősítéssel rendelkező polgárőr feladatain túlmenően kiemelt, országos lovas és más rendezvények biztosítását vállalhatja, meghívásos alapon részt vehet lovával a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztálya által rendezett kiképzéseken. A gyakorlati oktatás, felkészülés iránymutatásai igazodnak az emelt követelményekhez, amelyek között a ló együttműködésére és átengedőségére, a lovas és a ló bizalmi kapcsolatára kerül át a fő hangsúly. Elvárt gyakorlati tudás szint (3. melléklet) az emelt szintű járőrvezetőnek és lovának a földről végzett munka alapjai, a ló, lovas kapcsolatának megerősítése, vezető száron, kötélen végzett bizalomerősítő munka. A szolgálati ló lazább, de szárak között maradó nyugodt fejtartásának elérése, kisebb segítségekre való reagáláshoz szoktatása, könnyű, kézzel történő hátralépés. Együttműködő ló, ennek a bizalmi, nem erőszakkal elért viszony kialakítása, a figyelem fenntartása, a ló társállati minőségének szempontjaival bizalma elnyerése. A lovas vezető szerepének elfogadtatása, a pozitív motiváció elnyerése. Átengedő, a lovast az átlagosnál nehezebb körülmények között is elfogadó kapcsolat kialakítása. Az egyensúly, megfelelő ülés, illetve a szár és a lábsegítségek elfogadásán túl a hangra történő végrehajtás. Váratlan zaj és egyéb külső hatásokra való közömbösítési gyakorlatok, illetve gyors reagálás, ezek módszerei. A lovak helyben maradásának gyakorlata, illetve nyeregből való vezetése a járőrtárs lovának. IV. Különleges polgárőr lovas csoport: Az emelt szintű járőrvezető szolgálati minősítéssel rendelkező polgárőr lovasok közül szükséges egy meghívásos alapon működő olyan csoport szervezése, amely az Országos Polgárőr Szövetséget méltóan, reprezentatívan képviseli hazai és nemzetközi lovas rendezvényeken, szükség szerint felkérésre kiemelt lovas rendezvények biztosítására, avagy más aktuális kiemelt célfeladat teljesítése érdekében gyorsan mozgósítható. A gyakorlati oktatás, felkészülés iránymutatásai ez esetben is igazodnak az emelt követelményekhez, így itt elvárt a nehezített terepen és speciális akadályokon való áthaladás, a rendezvényeken előforduló nagyobb zaj, embertömeg és esetleg járművek közötti nyugodt közlekedés, karusszel gyakorlatok, zászló vitele, stb.

26 V. Polgárőr lovas- és ló-kiképzők szakmai csoportja A Tagozat mind az elméleti, mind a gyakorlati képzések esetében elsősorban a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály Lovas Alosztályát tartja a hatékony lovas szolgálathoz szükséges gyakorlati tudás mindenkori birtokosának, és ennek megfelelően a polgárőr lovasok oktatása során is szoros együttműködésre törekszik az Alosztállyal, annak iránymutatásaira mindenkor támaszkodik. Emellett azonban, a szélesebb társadalmi összefogás jegyében civil lovas szakmai műhelyt is létre kíván hozni, amelybe elismert sport eredménnyel vagy munkaként végzett, lovak és lovasok kiképzésében eredményes múlttal rendelkező, kivételes szakmai tudású lovas szakembereket kíván invitálni, hogy hosszú távon is biztosítsa a polgárőr lovas szolgálat megfelelő lovas szakmai színvonalát. Ez idáig a gyakorlatban társadalmi tevékenységként olyan szaktekintélyek segítették a polgárőrséget a teljesség igénye nélkül, mint Dr. Dr. h.c. Sótonyi Péter állatorvos-anatómus professzor, Magyar Tudományos Akadémia Doktora, az Állatorvos Kar dékánja, a Magyar Lovasszövetség alelnöke, Dr. Bodó Imre a Debreceni Agrártudományi Egyetem professzora, Dr. Kurucz János, a Magyar Állatorvosi Kamara alelnöke, Dallos Gyula, a díjlovaglás területén Magyarország Örökös Bajnoka, Lezsák Levente lovas kaszkadőr, egyetemi előadó, a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztály volt vezetője Farkas József alezredes úr, Sallay Sándor a németországi Hivatásos Lovasok és Hajtók Szakcsoportjának tagja, a Trakheneni mintaménes volt vezetője, a Senior Lovasok Egyesülete a Magyar Lovassportért tagja, Prof. dr. Mihók Sándor, Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar professzor emeritusa, dr. Soós István lóspecialista állatorvos, Domoszlainé Sparing Kinga r. alezredes, r. alezredes kiemelt rendőrségi főelőadó, dr. Garamvölgyi Mónika c. r. alezredes a Lovas Alosztály főállatorvosa, Nádai Nagy Péter lókiképző, alapfokú western tréner, versenybíró, Bóta András lókiképző, iskola lovas és lovastúravezető, Kertész Attila rendőr lovas és lovas oktató. Reményeink szerint támogatásukra e szakmai műhely keretében továbbra is számíthatunk, illetve körüket további elismert lovas szakemberek megnyerésével igyekszünk bővíteni. * * * * Az új rendszerre történő kellő felkészülés érdekében a Tagozat javaslata, hogy az új oktatási rendszer mihamarabb, de fokozatosan lépjen életbe szeptemberi adatok szerint 145 polgárőr egyesület kötelékében 722 lovas polgárőr ad lóval megerősített szolgálatot 566 lóval. A lovasok közül 464 fő teljesítette eddig elméleti oktatást, illetve további 18 fő felmentést kapott a lovas

27 végzettsége alapján a szintfelmérők alól, továbbá hozzávetőlegesen kb. 170 fő 8 abszolvált gyakorlati szintfelmérőt. A korábbi személyes megjelenésen alapuló polgárőr lovas képzéseket a járőrvezetői szintű minősítéshez elfogadva a számadatok tükrében jelenleg kb. 170 fő minősülne azonnal járőrvezetőnek az új rendszer szerint. Mintegy további 312 fő pedig, aki menetsült vagy már teljesítette a személyes megjelenésen alapuló elméleti képzést, képes lehet akár képfelvétel feltöltéssel igen rövid időn belül járőrvezetői szintet elérni. Azaz várhatóan az összes lovas polgárőr közel 2/3-a belátható időn, kb. egy éven belül polgárőr lovas járőrvezetővé válhat. Ezért a Tagozat azt javasolta az OPSZ Elnökségének, hogy az átmeneti időben úgy kerüljön bevezetésre a portyaszolgálat, hogy az a külterületi szolgálata során december hó 31. napjáig lehetőleg járőrvezetővel adjon szolgálatot, majd január hó 01. napjától csak járőrvezetővel adhasson szolgálatot. Az átmeneti türelmi idő biztosítaná azt, hogy a külterületi járőrszolgálat adása ne nehezedjen el. Mindezek szükségessé teszik a Szolgálati Szabályzat módosítását is, amelyre a Tagozat jelen oktatási stratégia támogatottsága esetén szöveges javaslatot dolgoz ki. A Tagozat szem előtt tartja a polgárőr lovasok oktatásának megszervezésekor, hogy az OPSZ és az ORFK között június hó 29. napján, Pannonhalmán aláírt 146/2013. emü számon jegyzett Együttműködési Megállapodásban rögzítetteknek megfelelően, az ott írt határidőkkel az tervezhető legyen, ennek megfelelően épüljön be minden évben az OPSZ éves képzési tervébe. Lakitelek, szeptember hó 17. napján dr. Rácz Adrienn OPSZ Lovas Tagozat elnöke AZ OPSZ Elnöksége szeptember hó 25-én megtartott ülésén elfogadta határozattal az oktatási stratégiát, és felhatalmazta a Lovas Tagozatot, hogy a Szolgálati Szabályzat módosítására ennek megfelelően szöveges javaslatot dolgozzon ki. A Tagozat ennek eleget tett, a Szolgálati Szabályzat módosítás szövegtervezetét a február hó 01. napán megtartandó kibővített Tagozat elnökségi ülés vitatja meg. Lakitelek, január hó 27. napján dr. Rácz Adrienn OPSZ Lovas Tagozat elnöke 8 A hivatkozott érték nem pontos, a gyakorlati lovas szintfelmérőt teljesítet polgárőr lovasok adatainak összesítése folyamatban van, mivel a különböző időpontokban és helyszíneken lovagolt személyek között átfedések mutatkoznak.

28 1. számú melléklet Polgárőr lovasok szakmai alapismereti jegyzete A jegyzet jelenleg nem áll rendelkezésre. (A polgárőrség korábbi lovas szakértője, Dénes Péter távozásakor visszavonta a polgárőrök részére korábban általa készített ún. "Lovas 1 x 1" jegyzet további felhasználását szerzői jogokra hivatkozással.) A szakmai jegyzet elkészültéig a Belügyminisztérium gondozásában évben Kováts Zsolt és Sági László szerzőktől megjelent A szolgálati ló ellátása, alkalmazása és egészségvédelme című könyv az irányadó a felkészüléshez. Az új jegyzet elkészítése a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztálya, a Magyar Lovassport Szövetség és a Nemzeti Lovaskultúra Szövetség bevonásával folyamatban van. Ennek okán jelenleg csak a tematika áll rendelkezésre. A jegyzet tartalmára lapozva a tesztlapon a következő témakörök szerepelnek kérdés formájában: 1. Tartástechnológia (10 kérdés) 2. Takarmányozási ismeretek (10 kérdés) 3. Állategészségügy (10 kérdés) 4. Anatómiai ismeretek (10 kérdés) 5. Balesetvédelem (10 kérdés) 6. Szerszámzattan (5 kérdés) 7. Lóval való kommunikáció (10 kérdés) 8. Lovas elméleti alapismeretek (10 kérdés) 9. Tereplovaglási ismeretek (10 kérdés) 10. Lovas polgárőri ismeretek (10 kérdés) 11. Általános lovaskultúra (5 kérdés) Az egyes témakörök nem azonos súllyal esnek elbírálás alá. Kiemelt kérdéskör lesz a balesetvédelem, állategészségügy, a tartástechnológia és a tereplovaglási ismeretek.

29 2. számú melléklet: A lovas járőrvezetők képzésének tematikája és gyakorlati feladat gyűjteménye 2.1. A lovas járőrvezetők képzésének tematikája 1. A ló anatómiája (vázszerkezet, mozgásszervei, mozgása, pata) és fizikai terhelhetősége, egyensúlyi állapota 2. A lóval való kommunikáció. A ló viselkedése, rossz szokásai és a leszoktatás lehetőségei. 3. A ló használata és egészségének megőrzése, az idomítás fontossága, iránymutatások a fiatal hátasló kiképzéséhez. 4. A lovak hasznos élettartamának növelés a helyes lovagoltság által: egyenesség, elengedettség és egyensúly, avagy a ló használati egyensúlya. I n d o k o l á s : A járőrvezetői szolgálat szintjén nemcsak a biztonságos és megfelelő szakmai szintű rendezvényi szolgálat a cél, de egyúttal az is, hogy a járőrvezetők olyan lovas szakmai tudás birtokába jussanak, amellyel érdemben segíthetik a mindennapokban a portyaszolgálat lovasait, illetve az általuk lovagolt lovak hosszabb élettartamú használhatóságát megfelelő a ló anatómiájához igazodó lovaglási módszerek alkalmazásával előmozdítsák. Ezen a szinten elvárt, hogy a ló a lovas befolyásának biztonsággal engedjen belterületi forgalmi körülmények között és rendezvényeken is. Mindezekhez a járőrvezető lovasoknak tisztában kell lenniük a ló anatómiájával, mozgástanával, reakcióival, viselkedés formáival, így ismerettel kell rendelkezniük arról, hogy a csoportos életmódban élő lovak miként viselkednek, hogy a ménesi szokásaikat vagy tudatosan tompíthassák, vagy a maguk javára fordíthassák A járőrvezetők gyakorlati feladat gyűjteménye 1. Járóiskola. Klasszikusan elhelyezett rudak, minimum négy darab, ügetés jármódhoz beállítva, nem feltétlenül kell színes rudaknak lenni, faoszlopok is megfelelnek. 2. Szalagfüggönyön áthaladás Magasabb kapuszerű vázon fólia csíkok, szalagok belógatva, ezen való áthaladás lépés jármódban. 3. Szlalom Minimum 4, maximum 6 db bója, vödör vagy könnyű műanyag oszlop, egyenes vonalban elhelyezve kb. három méterenként, ezek között kígyóvonalban kell haladni csak egy irányban, lépés vagy ügetés jármódban.

30 4. Hátraléptetés Szabályos hátraléptetés, stílustól függetlenül, de kényszer nélkül átengedően, négy lépés. 5. Hulladékot jelképező tárgyakon áthaladás Pet palackokon, illetve a ló számára beleset veszélyt nem jelentő tárgyak között való áthaladás lépés jármódban. 6. Tárgyak vitele egy kézben Egy hordóról felvett tárgy, vödör, zsák, stb. egy kézben történő átvitele egyenes vonalon, lépésben, egy másik hordóra, letéve. Megközelítése szabadon választható mindkét oldal. 7. Elsősegély nyújtásának bemutatása A páros egyik tagja megfogja a társa lovát, míg ő egy földön hanyatt fekvő segítőn letérdelve mellkas-nyomást imitál. 8. Váratlan hanghatások Sziréna, lufi kidurrantása vagy bármi szokatlan zajkeltő maximum néhány másodperces impulzus idejére, megállás a talajon 2 méterre lehelyezett rudak között, ahonnan a ló nem léphet ki. 9. Vizes akadályon átkelés Minimum 2 méter hosszú és 1 méter széles vizes árok jelzésértékű vízzel, vagy ehhez hasonló földre fektetett nedves ponyván, nejlon fólián áthaladás lépésben. 10. Tárgy húzása Kitömött terményes vagy nylon zsák kötéllel húzása 8-10 méteren keresztül lépésben. 11. Járőrtárs lovának vezetése nyeregből A páros egyik tagja átveszi a társának a lovagló szárait és vezeti a két lovat lépésben kb. 20 méteren keresztül. 12. Hídon/ dobogón áthaladás Kb. két méter hosszú, legalább 120 cm széles dobogón, raklapon, lovardai hídon való biztos áthaladás lépésben. 13. Oldalra léptetés. Bármilyen lovaglási stílusnak megfelelően, választott irányban, három szabályos oldallépés. A lovas járőrfeladatok bármilyen stílusú lovaglásban bemutathatóak, bármilyen típusú nyeregben, illetve kantározással, kivételt képez a mechanikus hackamor. Természetesen nem használhatóak segédszárak, vagy lekötők. Amennyiben a lovas, feszítő zablával lovagol, akkor minden gyakorlatot egykezes szárhasználattal kell bemutatni. A feszítő zabla állszíja, nem lehet másfél cm-nél keskenyebb, vagy hasonló lánc sem, illetve semmi olyan, ami indokolatlanul fájdalmat okozhat a lónak. Csikózablával, western D zablával történő lovaglás esetén is használható állszíj, hasonló feltételekkel, mint a feszítő zablánál.

31 3. számú melléklet: Az emelt szintű járőrvezetők képzésének tematikája, gyakorlati feladat gyűjteménye 3.1. Az emelt szintű lovas járőrvezetők képzésének tematikája 1. A lóval való helyes kommunikáció, ménestársi viszony és a vezető szerep kialakítása, a ló komfort zónájának fokozatos tágítása. 2. A ló előkészítése kézen, az alsó állkapocs átengedősége, a nyak oldal irányú hajlítása, a tarkó hajlítása, az előre lefelé, nyújtott nyakkal támaszkodás fontossága. 3. A ló idomítása, kiképzése és tornáztatása idomítási skálák alkalmazása, a ló használati egyensúlyának iskola egyensúly irányába történő fejlesztése. I n d o k o l á s: A járőrszolgálat emeltebb szintjén elvárt, hogy a lovas a jelzéseit a ló felé ne erőszakkal közvetítse, hanem fel tudja ébreszteni lovában a lovasnak való megfelelés vágyát, ami egyébként a ló ösztöneiben ott van. Ezen a szinten a technikai feladatokat nem leküzdeni, hanem lazán, mentálisan elengedett állapotban kell teljesíteni. Ezeknek az elsajátításhoz a lovaglási ismereteken túl a lovas elméleti képzése is fontos annak érdekében, hogy megismerje a ló pszichéjét, különben nem lehet egy minden körülmények között együttműködő, engedelmes lovat kiképeznie. A ló szolgálatra felkészítéséhez nagyon fontos a bizalom erősítése, illetve a ló bizalmának a megszerzése, a vezető szerepünk kialakításhoz, elfogadtatásához. Nagyon fontos a ló figyelmének, tiszteletének, bizalmának elnyerése már a földről. A lovaglás technikájában fontos a lónak az egyenesre lovaglása, hajlíthatósága, átengedősége, illetve mivel nem klasszikusan sportlovakat, annál inkább használati lovakat képzünk, fontos az "önhordás" kifejlesztése a járőr lovaknál, szemben a támaszkodással. Fontosabb a bizalmi kapcsolatot erősíteni, s a lovat megtanítani a szárak között maradásra, továbbá a szakszerű egykezes szárhasználat alkalmazására is. Könnyen, feszültségtől mentesen kell tudnia hosszabban hátra, illetve könnyed mozgásban oldalra lépnie, de ismernie kell az eleje, illetve hátulja körüli fordulatokat, röviden hátra arcot is. Egy emelt szinten teljesítő járőr lónak kiemelten fontos a lovak megszokott közegétől eltérő külső hatások elfogadható tolerálása, így elvárható, hogy ne legyen támadó természetű, rúgós, vagy pl. kutyákra ne reagáljon rosszul. Nem térhet ki, illetve nem válthat magasabb jármódba, ha gépjármű közelébe kerül,

32 tömeg, zene, egyéb zaj, fény, vagy erdei körülmények között lövés, motorfűrész, vagy mondjuk motorkerékpár, quad vagy bármilyen hasonló gép zaját hallja, vagy felugró, futó vaddal, felröppenő madárral találkozik. Ezeket elegendő olyan szinten a lótól megkövetelni, hogy a lovas biztonságát ne veszélyeztesse Az emelt szintű járőrvezetők gyakorlati feladat gyűjteménye Földről végzett feladatok: 1. Futószáron, kötélen, illetve körkarámban szabadon bemutatható. Mindkét kézre bemutatott minden jármódban való közlekedés, gyakori elindítás, megállás váltakozással néhány percben, illetve nyugodt megállás néhány másodpercig. 2. Előre küldés, behívás, laza kötélen, futószáron. 3. Hátraléptetés tenyérrel érintéssel a ló homlokán. 4. Nyugodt állásban, a lovat elengedve, test tájainak érintése, mindkét oldalon. 5. A ló előkészítése kézen a lovaglásra: az alsó állkapocs átengedőségének, a nyak előre lefelé, nyújtásának és oldal irányú hajlításának, valamint a tarkó meghajlításának elérése kézből Nyeregben bemutatott gyakorlatok: 1. Ismert lovardai alakzatokat, patanyom-figurákat kell mutatni, mint például körben váltás, kígyóvonal, stb., beiktatva különböző tereptárgyakon történő nyugodt áthaladással, mint pl. dobogó/híd, szalagfüggöny, alagút, vagy mélyedések. Az akadályok közötti mozgás közben könnyű ügetés. Iramváltások vágtában, illetve körön lovagolva. 2. Oldallépés rudak között vagy felett mindkét irányban. 3. Eleje, hátulja körüli fordulatok, röviden hátra arc. 4. Hátraléptetés szabályos egyenes vonalon, min. öt lépés, és meghatározott vonalvezetésen is rudak között. 5. Szlalom ügetésben és vágtában öt bója, vagy oszlop között mindkét irányban, egy kézben tartott szárakkal. 6. Körök váltása egyszerű és/vagy lebegő ugrásváltással. 7. Ügetés emelt (max.40 cm) cavalettik felett, ezek érintése nélkül. 8. Kisebb egyes ugrás, kb cm. 9. Lóról leszállás, földhöz kötés, lovat megkerülve visszaülni, a lónak négy lábon kell állnia a felszállás alatt. 10. Tűz, füst megközelítése, minimum két méter távolságra. 11. Lövés hangjának kiállása két párhuzamos rúd között maradva. 12. Motoros fűrész előtt megállás kb. három méterre. 13. Vezeték lóval való ügetés, egyenes vonalon, min. hatvan métert. 14. Álló lovon, letett szárakkal fényképezés, vagy telefonálás imitálása

33 15. Egyéb, előre meg nem határozott technikai/ ügyességi feladatok, a ló együttműködő készségének demonstrálására. Ilyenek pl. zászló lengetése, tárgyak húzása, kézben vitele, vagy bármilyen feladat bemutatása, amihez a lovas kezére szükség lehet. Az emelt szintű lovas járőrfeladatok bármilyen stílusú lovaglásban bemutathatóak, bármilyen típusú nyeregben, illetve kantározással, kivételt képez a mechanikus hackamor. Természetesen nem használhatóak segédszárak, vagy bármilyen lekötők. Amennyiben a lovas, feszítő zablával lovagol, akkor minden gyakorlatot egykezes szárhasználattal kell bemutatni. A feszítő zabla állszíja, nem lehet másfél cm-nél keskenyebb, vagy hasonló lánc sem, illetve semmi olyan, ami indokolatlanul fájdalmat okozhat a lónak. Csikózablával, western D zablával történő lovaglás esetén is használható állszíj, hasonló feltételekkel, mint a feszítő zablánál.

34 10. számú melléklet Szolgálati szabályzat 2016 Országos Polgárőr Szövetség Szolgálati Szabályzata a lovasokra vonatkozó részek: Az OPSZ Szolgálati Szabályzatának i OPSZ Elnökségi ülésen ELN21/2016. határozattal megszavazva 23. A közterületi járőrszolgálatát a polgárőr elláthatja: - gyalogosan; - személygépjárművel; - motorkerékpárral; - kerékpárral; - vízi járművel; - lóháton vagy lovas fogattal; - kötött, vagy nem kötött pályás tömegközlekedési eszközön. 29. A lovas szolgálatot teljesítő polgárőr járőr a szolgálati ideje alatt fordítson figyelmet a települések és azok külterületének rendjére, a gyalogos polgárőr járőrre vonatkozó szabályok értelemszerű alkalmazásával. A polgárőrség kötelékében lóval megerősített szolgálatot az a polgárőr adhat, aki: önként vállalja, hogy a szolgálatát az OPSZ Szolgálati Szabályzatának 1. függelékében foglalt speciális szabályokat is betartva lóháton vagy lovas fogattal látja el, gondoskodik a ló tartásáról, takarmányozásáról és egészségügyi ellátásáról, a lovas szolgálati dokumentációkat szabályszerűen vezeti, megfelelő szakmai elhivatottsággal, elméleti illetve gyakorlati jártassággal rendelkezik a lótartás, lovaglás vagy hajtás terén, és egyszersmind fizikailag is alkalmas a lóval való feladatellátásra a felkészültségének megfelelő szinten, továbbá lovas szakmai felkészültségéről az Országos Polgárőr Szövetség szervezésében lefolytatott oktatási rendszerben eredményesen számot ad, avagy az alól lóval kapcsolatos iskolai végzettsége folytán az OPSZ Lovas Tagozata által igazoltan mentesül. Polgárőr lovas portyaszolgálat a ló belterületi istállózása esetén a lakott területről történő kihaladás és az oda történő visszatérés útvonalától eltekintve kizárólag külterületre tervezhető, január hó 01. napjától az Országos Polgárőr Szövetség szervezésében lefolytatott oktatási rendszerben lovas járőrvezető minősítést szerzett polgárőr lovas vezetésével. Külterületen járőrvezetőként, illetve belterületen és rendezvényeken polgárőr szolgálatot lóval csak az Országos Polgárőr Szövetség szervezésében lefolytatott oktatási rendszerben lovas járőrvezető minősítést szerzett polgárőr lovas láthat el. 29/A. A lovas fogattal ellátott szolgálatot az a polgárőr adhat, aki a közúton kötelező hajtási engedéllyel vagy vezetői engedéllyel rendelkezik és a lovas fogatával közlekedése során a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti.

35 1. számú Függelék Lovas polgárőr szolgálat szabályai A lovas polgárőr az a személy, aki a polgárőrökre vonatkozó követelményeknek eleget tesz és a szolgálatot lóháton vagy lovas fogattal látja el. A lovas polgárőrökre a polgárőrök számára általánosan előírt szabályokon túlmenően, az alábbi speciális szabályok is vonatkoznak. 1. A lovas polgárőrök és lovak képzése: A polgárőr lovasok és lovak képzését az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozata tervezi, szervezi és igazolja a lovas polgárőrök és lovaik képzettségét. A képzési kötelezettség alól mentességet élvez az a polgárőr, aki az OPSZ Lovas Tagozata által az adott fokozatnak elfogadott lovas (szak)képzettséggel rendelkezik, és erről az OPSZ Lovas Tagozata igazolást állít ki részére. Az OPSZ Lovas Tagozata a polgárőr lovasok és lovak képzését az általa felkért, elismert sporteredménnyel vagy ló-kiképzési múlttal rendelkező lovas szakemberek (polgárőr lovas szakmai csoport) bevonásával, a mindenkori lovas rendőr szolgálat iránymutatásait szem előtt tartva hajtja végre. 1. A lovas polgárőr képzettségének fokozatai: 1.1. Portyaszolgálat: feljogosítja a polgárőr lovast külterületen, zöld-, és üdülő-övezetekben történő lovas járőr szolgálatra, külterületen csapaterős lovastevékenységben való részvételre (így különösen kutatás, területzárás, üldözés). Portyaszolgálatos polgárőr szolgálatot csak lovas polgárőr járőrvezetővel vagy rendőr lovassal adhat a ló belterületi istállózása esetén a lakott területről történő kihaladás és az oda történő visszatérés útvonalától eltekintve kizárólag külterületen. Portyaszolgálat rendezvényekre nem tervezhető és nem látható el! Lovas portyaszolgálat képzési formája és követelménye: lovas polgárőr portyaszolgálatot az OPSZ Lovas Tagozata által elektronikusan rendelkezésre bocsátott polgárőr lovas szakmai alapismereti jegyzetben foglalt tananyagból eredményes tesztlapot írt polgárőr adhat, aki megfelelő tereplovas tapasztalattal rendelkezik. A polgárőr mentesül a tesztlap írási kötelezettsége alól, ha hivatalos okirattal igazolja, hogy lovas szakképzettséggel rendelkezik, és erről az OPSZ Lovas Tagozata igazolást állít ki Lovas járőrvezető szolgálat I.: amely feljogosítja a lovas polgárőrt belterületi és városi forgalomban történő lovas járőrszolgálatra, rendezvénybiztosításokon való lovas szolgálatra és arra, hogy szervezze és felügyelje a portyaszolgálati járőrtevékenységet. Ennek megfelelően az adott tagszervezeti polgárőr egyesület járőrvezető polgárőr lovasai jogosultak az újonnan belépő lovasnak és lovának a portyaszolgálatra alkalmassá tevő gyakorlati tudásszintjét ellenőrzi és véleményezni, így állást foglalni abban, hogy a belépni kívánó személy megfelelő elméleti illetve gyakorlati jártassággal rendelkezik-e a lóval való feladatellátásra.

36 A lovas járőrvezető szolgálat I. képzési formája és követelménye: külterületen járőrvezetőként, illetve belterületen és rendezvényeken polgárőr szolgálatot lóval az OPSZ Lovas Tagozata által szervezett elméleti oktatáson személyesen részt vett és ott eredményes tesztlapot írt polgárőr adhat, aki egyúttal a.) - az OPSZ Lovas Tagozata által elfogadott szintfelmérő versenyeken az alapfokú feladatgyűjteményből összeállított pályát 50% feletti eredménnyel értékelhető szinten teljesíti, vagy b.) - otthoni körülmények között az OPSZ Lovas Tagozata által felkért értékelő személy jelenlétében vagy azonosítható módon mozgóképfelvételre történt rögzítéssel igazoltan 70 %-os eredmény felett teljesíti Lovas járőrvezetői szolgálat II.: amely feljogosítja a lovas polgárőrt a járőrvezető I. szint feladatain túlmenően nagyvárosi forgalomban történő lovas járőrszolgálatra, országos és más kiemelt lovas rendezvények biztosítására, illetve meghívása esetén részt vehet lovával a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztálya által rendezett kiképzéseken, versenyeken, illetve reprezentatív céllal versenyeken és bemutatókon az Országos Polgárőr Szövetséget képviselheti. A lovas járőrvezető szolgálat II. képzési formája és követelménye: a Lovas Tagozat által szervezett elméleti és gyakorlati továbbképzésen történő részvétel, és ott eredményes teszt teljesítése, és a.) - az OPSZ Lovas Tagozata által elfogadott szintfelmérő versenyeken a középfokú feladatgyűjteményből összeállított pályát 70% feletti eredménnyel értékelhető szinten teljesíti, b.) - avagy aki az OPSZ Lovas Tagozata által e fokozatnak elfogadott lovas (szak)képzettséggel rendelkezik és a középfokú feladatgyűjteményből összeállított pályát otthoni körülmények között az OPSZ Lovas Tagozata által felkért értékelő személy jelenlétében vagy azonosítható módon mozgóképfelvételre történt rögzítéssel igazoltan 75 %-os eredmény felett teljesíti Speciális polgárőr lovas csoport: a járőrvezető II. szintű lovasokból álló olyan meghatározott létszámú, meghívásos alapon működő csoport, amelynek tagjai az OPSZ Lovas Tagozata által meghatározott egyes célfeladatok ellátása érdekében felkészítő minősítő kurzust eredményesen elvégzik és 3 évente ilyen jellegű továbbképzéseken a tudásszint megtartása, illetve további fejlesztése érdekében részt vesznek. A tagok egyúttal írásban vállalják, hogy az Országos Polgárőr Szövetséget reprezentatívan képviselik hazai és nemzetközi lovas rendezvényeken. 2. A kiképzettségnek megfelelően a szolgálatban részt vevő ló lehet: 2.1. Portyaszolgálatos ló: az a legalább a 3. életévét betöltött, a lófélék egyedeinek azonosításáról szóló jogszabály szerint azonosított és lóútlevéllel rendelkező ló, amely megfelel a vonatkozó állategészségügyi szabályoknak, irányíthatóan és engedelmesen dolgozik lovasa alatt mindhárom alap jármódban (lépés, ügetés, vágta) csekély forgalomban való közlekedés során is anélkül, hogy társait és a környezetében lévőket veszélyeztetné Járőrló I.: az a korábbi fél éven belül legalább 50 óra portyaszolgálatot teljesített, legalább 4. életévét betöltött ló, amely alkalmas alapszintű lovardai feladatok végrehajtására, városi forgalomban való részvételre, rendezvénybiztosítási feladatok végrehajtására, és az alapfokú pályát a.) - az OPSZ által elfogadott szintfelmérő versenyeken alapfokú pályát 50% vagy otthoni körülmények között 70 %-os eredmény felett teljesíti,vagy b.) - a lovas szolgáltató tevékenységről szóló 14/2008. ÖM rendeletben meghatározott, a NÉBIH által igazolt alkalmasságot tanúsító hatósági bizonyítvánnyal rendelkezik.

37 2.3. Járőrló II.: az a korábbi fél éven belül legalább 50 óra szolgálatot teljesített a ló, amelynek kiképzettsége megfelel a járőrló I. szintnek, azon túlmenően alkalmas közepes szintű lovardai feladatok végrehajtására, nagyvárosi forgalomban történő lovas járőrszolgálatra és a középfokú feladatgyűjteményből összeállított pályát a.) - az OPSZ Lovas Tagozata által elfogadott szintfelmérő versenyeken 70% feletti eredménnyel értékelhető szinten teljesítette, b.) - avagy otthoni körülmények között az OPSZ Lovas Tagozata által felkért értékelő személy jelenlétében vagy azonosítható módon mozgóképfelvételre történt rögzítéssel igazoltan 75 %-os eredmény felett teljesítette Speciális polgárőr képzettségű ló: az a ló, amelynek kiképzettsége megfelel a járőrló II. szintnek, és alkalmas felső szintű lovardai feladatok végrehajtására, csapaterős lovastevékenység és más meghatározott egyes célfeladatok ellátására. A polgárőr lovas szolgálatokban részt vevő hátaslovakat az előző pontban foglalt kategóriáknak megfelelően az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozata minősíti. A különböző képzettségi szinteket megkívánó szolgálati feladatok (portya szolgálat, városi / nagyvárosi járőrszolgálat, rendezvénybiztosítás, speciális feladat) végrehajtására csak olyan ló állítható be szolgálatra, amelyik rendelkezik a megfelelő minősítéssel. 3. A polgárőr lovas szolgálat ellátásának általános szabályai: 3.1. Lovas polgárőr járőrszolgálatot csak egészséges, fizikailag és mentálisan arra alkalmas lóval lehet ellátni. Az útvonal tervezésénél, a jármódok és egyéb feladatok megválasztásánál mindenkor tekintettel kell lenni a lovak teljesítőképességére A lovak minden esetben legyenek ápoltak, a szerszámzat pedig tiszta. A lovas és ló felszerelése egyértelműen tükrözze, hogy a páros lovas polgárőr szolgálatot lát el, a POLGÁRŐRSÉG felirat mind a lovas ruházatán, mind a ló felszerelésén kerüljön jól láthatóan feltüntetésre. A lovas vállainak évszaktól függetlenül a szolgálat közben ruhával fedettnek kell lennie. Városi forgalomban történő lovas járőrszolgálat, rendezvénybiztosítások, jelzőőri és forgalomirányítási feladatot végző szolgálatok megerősítése alkalmával biztonsági kobak viselése kötelező A járőrözés során a polgárőr a lovával a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyeztetheti, másokat közlekedésükben indokolatlanul nem zavarhat, nem akadályozhat, csak olyan feladatokat vállalhat a járőrszolgálata során lovával, amelyet magabiztosan és biztonságosan végre is tud hajtani A lovas portyaszolgálatot lehetőleg legalább két fő lássa el, amely bűncselekmények vagy szabálysértések észlelésekor a szükséges intézkedések megtételét, illetve az esetleges balesetek hatékony elhárítását és a segítségnyújtást könnyíti. Amennyiben a páros szolgálat megszervezése akadályba ütközik, egyedül csak lovas járőrvezetői minősítéssel rendelkező polgárőr adhat lovas szolgálatot, kivéve, ha a lovas szolgálatadásra más szolgálatokkal közösen összehangolva kerül sor. Belterületen, városi forgalomban, illetve rendezvények biztosítása alkalmával minimum két lovas polgárőr lássa el a szolgálatot együttesen. Járőr csoportok is kialakíthatóak (4-6 lovas). Ilyenkor a lovasok kettesével, egymás mögött haladnak, a járőrcsoport vezetője az első sor jobb oldali lovasa A járőr összetételét lehetőleg úgy kell kialakítani, hogy tapasztalatlan lovas tapasztalt lóval lássa el a szolgálatot, míg fiatal ló tapasztalt lovassal a forgalomhoz, illetve az adott feladat sajátosságaihoz szoktatott lovakhoz csatlakozzon.

38 3.5. A járőr összetételét lehetőleg úgy kell kialakítani, hogy tapasztalatlan lovas tapasztalt lóval lássa el a szolgálatot, míg fiatal ló tapasztalt lovassal a forgalomhoz, illetve az adott feladat sajátosságaihoz szoktatott lovakhoz csatlakozzon A lovaglás során tekintettel kell lenni a lovasok és lovaik képességeire, a lovak idomítottsági szintjére. Ennek megfelelően kell meghatározni a lovaglás módját, a jármódváltásokat előre egyeztetni kell A természetvédelmi oltalom alatt álló területeken csak a kijelölt útvonalakon szabad lovagolni. Művelt mezőgazdasági területeken nem szabad lovakat jártatni, a földutakat kímélve kell közlekedni A lovas tartson magánál olyan felszerelést, aminek segítségével a lovát biztonságosan ki tudja kötni A lovas járőrszolgálat esetén a polgárőrökre vonatkozó általános adminisztratív követelmények azzal érvényesek, hogy menetlevél helyett a rendszeresített eseménylapot kell kitölteni közvetlenül a szolgálat befejezését követően A lovas polgárőrök céljai közé tartozzon a jó kapcsolat kialakítása különösen a külterületi, ún. tanyás részen élő lakossággal Lóháton tilos jelzőőri és forgalomirányítási feladatot ellátni, kivéve lovas rendezvények és lovas vonulások biztosítása esetén a kereszteződéseken történő folyamatos áthaladások érdekében alkalmazott forgalom leállítást. Ezen túlmenően jelzőőri és forgalomirányítási feladatot végző szolgálatot kizárólag az utak zárásának megerősítése céljából segíthet járőrvezetői minősítéssel rendelkező lovas polgárőr legalább járőrló I. kategóriás besorolású lóval. Baleseti vagy katasztrófa helyzet közelében ilyen jellegű tevékenységet csak II. szintű járőrvezető lovas II. szintű járőr lóval láthat el Rossz látási viszonyoknál, avagy éjszakai járőrszolgálatok alkalmával a lovakat olyan fényvisszaverő eszközökkel kell ellátni, amelyek a lovat az esetleges elszabadulása után is láthatóvá teszik (fényvisszaverő csíkok a lábakon, nyeregalátét stb) A balesetek elkerülése végett az éjszakai lovas szolgálatadásokról célszerű tájékoztatni a helyi vadásztársaságot és lehetőleg kerülni kell az ún. vadföldek, szórók környékét Ha a ló a járőrözés során elszabadult, az esetleges közlekedési balesetek megelőzése érdekében haladéktalanul értesíteni kell a rendőrséget, hogy a szükséges forgalomirányítási intézkedéseket megtehesse Lóháton, fogaton haladás közben tilos dohányozni!

39 11. számú melléklet Albertirsai Polgárőr Egyesület beszámolója Marosvölgyi Katalin vagyok (hippológus) lovas tanár és-szervező. Jelenleg lovas szakoktatóként dolgozom. Lakóhelyemen az Albertirsai Polgárőr Egyesületet 2012 novemberében alapítottuk. A lovas tagozatunkat a rá következő év elején év tavaszán részt vettünk a lovas polgárőrök elméleti képzésén Kecskeméten. A lovas csapatom számára nagyon érdekfeszítő és tanulságos volt a képzés. A legmaradandóbbnak az ott kialakult baráti, ismerősi kapcsolatok bizonyultak. Többükkel tartjuk a mai napig a kapcsolatot. Nyaranta meglátogatjuk egymást. Ezáltal megismertük az általuk ellenőrzött területek adottságait, illetve szolgálati szokásait. Néhányuk rendőr, illetve lovas rendőrként szolgált, tehát sok gyakorlati tudáson alapuló információt adtak át nekünk. Lehetőséget adott ez az oktatás arra is, hogy a lakóhelyünkhöz viszonylag közeli polgárőr társainkkal is összeismerkedhettünk. Tehát országos szintű ismeretségre tettünk szert, szeretünk polgárőr rendezvényekre járni, és az is fontos, hogy sokaknak nem lenne lehetősége vagy egyáltalán igénye elméleti továbbképzésre, oktatásra, ha nem lenne ez a szervezett és kedvezményes lehetőség, hiszen csak az utazás költségeit kell előteremtenünk. Az egyik tagunk ezen oktatás óta állt neki komolyabban elsajátítani a lovaglás alapjait. Nemrég egy elveszett skizofrén személy kutatása közben ismeretséget kötöttünk egy kungfu edzővel, aki fölajánlotta, hogy önvédelmi edzéseket tart nekünk. Az egyik tagunk speciális kutyakiképző. Elhatároztuk, hogy felkészítünk egy kereső kutyát, hogy segítse a munkánk. Részt vettünk a Nyeregszemlén lóval és ott szolgálatot is adtunk. Ezt követte a Kecskeméti vágtán való részvételünk, ahol a gyakorlati vizsgát teljesítettük. A heti rendszerességgel bűnmegelőző járőrszolgálatokat adunk, ezen túlmenően több városi rendezvényt segítünk. Minden évben megrendezzük, illetve biztosítjuk mikebudai társainkkal a Családi Lovas Majálist. Több túra lovas is ellátogat ide.

40 Van, akikkel gyakran együtt lovagolunk túrázunk vagy készülünk a Nyeregszemlére. Az évente kétszer megrendezésre kerülő Városi Szemétszedés külterületi részét lovas kocsival és természetesen munkánkkal segítjük. A közösségi életünkre mindenképpen pozitív hatása volt tehát, hogy csatlakoztunk az OPSZ Lovas Tagozatához. A teljesség igénye nélkül felemlítem, hogy részt vettünk még a hajdúhadházi IV. Országos Polgárőr Lovas Szemlén, a XXI. Országos Polgárőr Napon, a Péceli Fáy lovasnapon, a Csemői lovasnapon, Budapesten a Nemzeti Vágtán, ahol a Vágta Korzón népszerűsítettük a polgárőr lovas szolgálatot, a Ceglédi Vágtán egyik társunk indult is, a Készenléti Rendőrséggel közösen határ szolgálaton voltunk lovainkkal, Dolina túra, Lusta vasárnap, Szüreti felvonulások, konferenciák, versenyek. Meglepetésemre szolgált, hogy több a környékemen élő ló tulajdonos felkeresett minket, mint lovas polgárőröket kérdéseikkel. Ekkor döbbentünk rá, hogy felelős lótartásunknak, példamutatásunknak azon a téren is lehet jelentősége, hogy a tágabb környezetünket bátorítsuk ebben. Érdeklődtek a NÉBIH bejelentéssel

41 valamint az állatvédelmi és egyéb törvényi szabályozásnak megfelelő lótartással kapcsolatban. Értesülésem szerint nőtt a ló tartási helyének bejelentése a Cegléd vonzáskörzetében, így a ló útleveleket is jobban kiváltják. A szerológiai vizsgálatok és a megfelelő gyakoriságú alapimmunizálás is előtérbe helyeződött. Sőt nemrég nagyon jó árajánlatot kaptunk és többen összeállva a székletvizsgálatot is megkérték a célirányos féreghajtás és egyéb betegségek kiszűrése érdekében. Jó pár környékünkön élő lovas kért tanácsot a tagozathoz való csatlakozás lebonyolítás kapcsán. Tudtommal a lovuk tartási helyükhöz legközelebb lévő polgárőrséghez csatlakoztak is. A munkám során sok olyan fiatallal találkozom akik rendesen be lettek oltva lóval, de nincs lehetőségük saját lóra, vagy közösség, nincs akik megfelelő példával szolgálnának számukra. Nagyon hasznosnak tartom az ilyen gyerekek felkarolását. Megfelelő felelősség tudat fejlődne ki bennük és az érzés, hogy tesznek valamit a közösségért szerintem példaértékű hozzáállás. Pest megyei lovas polgárőr koordinátor albertirsai lovas polgárőr

42 12. számú melléklet Alsószéktó-Kisfái-Matkó Polgárőr egyesület lovas csoportja A kecskeméti Alsószéktó Kisfái Matkó Polgárőr Egyesület 2012-ben csatlakozott az OPSZ lovas tagozatához 10 fővel. Részt vettünk az elméleti és gyakorlati képzésen Lakiteleken, és sikeres vizsgát tettünk. Az első Országos Polgárőr Lovas Szemlén és versenyen Lakiteleken megnyertük a vándor kupát. A II. Országos Polgárőr Szemle alkalmával fiatal lovasokat indítottuk az Országos Póni Klub Szövetség területi versenyén is, ami akkor a polgárőr-e rendezvényének keretein belül lett megtartva. Jó alkalom volt ez a lovakat szerető fiatalok körében népszerűsíteni a polgárőr lovas szolgálatot. Itt merült fel az a gondolat, hogy indítunk egy fiatal lovast a polgárőr ügyességi játékokon is, utánpótlás nevelés célzattal. Kiderült, hogy a gyerekeket is és a felnőtteket is vonzza a ló szeretet, a megmérettetés és a Polgárőr Szervezet közösség építővé válhat. Igyekeztünk minél több fiatalt és a felnőttet is a lovas polgárőrség munkájába bevonni, eredményesen.

43 Az elméleti és gyakorlati vizsgák után folyamatos a járőr szolgálat területeinken ban Kiskunhalason a Készenléti Rendőrség lovas alosztályával közös kiképzésen sajátítottuk el a polgárőr lovak és lovasok számára szükséges gyakorlati tudnivalókat ben a Készenléti Rendőrséggel havonta egyszer külterületi járőrszolgálatokat vállaltunk, a folyamatos egyéni járőr szolgálatainkon kívül ben az Alsószéktó Kisfái Matkó Polgárőr Egyesületünk vállalta Kecskeméten a Hirös Vágta társ szervezését ennek keretein belül a III. Országos Polgárőr Lovas Szemle és verseny szervezését, lebonyolítását és lovas polgárőreinkkel a versenyen való részvételt. A szervezésben részt vettek felnőtt, és ifi polgárőreink szép számmal. 8 párosunk indult, és 3 ifi lovas párosunk is sikeresen szerepelt a versenyen. A verseny egyik szünetében bemutatkozott lovas karusszelünk, ami 12 lovas polgárőr párosból ált tagjaink 1 évig készültek szabadidejükben erre a bemutatóra. Lovas karusszelünket ezután több rendezvényre is hívták bemutatózni, rendszeressé vált szereplésük például a helyi Alsószéktói Vigasságokon, ahol népszerűsítik a szabadidő lovaglást, és a lovas polgárőrséget. A vágtára nevezett egy felnőtt, a póni futamra egy ifi polgárőrünk, akik mindketten bejutottak a budapesti Nemzeti Vágtára.

44 2014-ben meghívást kaptunk a Nemzetközi Rendőr Lovas Versenyre, ahol 4 fő lovas polgárőr vett részt, nemzetközi szinten is helyt álltak polgárőreink. A rendszeresen lovagló fiataljaink, akik tagjai az Országos Póni Klub Szövetségnek is, 2015 óta folyamatosan csatlakoznak az ifjú lovas polgárőrökhöz. Részt kívánnak venni az elméleti és gyakorlati oktatásokon, bemutatókon, rendezvények szervezésében, lebonyolításában, népszerűsítik a lovas polgárőr szolgálatot. A kezdeti tíz főről 22 főre nőtt a lovas polgárőreink száma az ifi lovas polgárőrök száma pedig 5 főre emelkedett 2015-ben. A létszám növekedésével sűrűsödtek a járőr szolgálatok is, egyre több rendezvényen vettünk részt és egyre több helyen népszerűsítjük a lovaglást. A IV. Országos Polgárőr Szemle és verseny Hajdúhadházán került megrendezésre, ahol 12 lóval, és 13 fő felnőtt polgárőrrel, 2 ifi polgárőrrel képviseltettük magunkat. A rendezvény szervezői felkérésére Egyesületünk lovasai karüsszel bemutatót tartottak. Egész évben Egyesületen belül több alkalommal lovas szakemberek segítségét kérve elméleti és gyakorlati tréningeket szerveztünk. A Kecskeméti Vadas parkban megrendezésre került Vadaskerti Napok Hagyomány a természet ölén elnevezésű rendezvény, ahol a lovas polgárőrök is szerepet kaptak a lovas hagyományok és a lovassport népszerűsítésében. Egyesületünk tagjai itt is 8 lóval egy vidám zenés karusszelt mutattak be, valamint részt vettek az ügyességi gyakorló versenyen is, ami az együttműködésnek köszönhetően a Nyeregszemle Kupaforduló keretében nyitott volt a polgárőrök számára. A lovas szakmai előrelépések nagyban köszönhetőek az elmúlt 4 évben annak a támogatásnak, amit az OPSZ Lovas Tagozat részéről tapasztaltunk. Csatlakozott lovas polgárőreinknél tudatossá vált a lovak egészségi állapotának folyamatos ellenőrzése / védőoltások, vérvétel, stb./. Egyesületünk lovas polgárőrei támogatják a sérült fiatalok lovas terápiás fejlesztését is.

45 Külön öröm volt számunkra, hogy február napjain összevont gyakorlat és lovaglás elméleti oktatást is szervezett az OPSZ Lovas Tagozata lovasainknak, ahol 16 környékbeli lovas polgárőr és a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályának 2 tagja vett részt lovaival. Tagjaink olyan neves szaktekintélyektől tanulhattak idomító lovaglást és csapatmozgásokat, mint Sallay Sanyi bácsi, aki 20 éven át vezette a trakheneni mintaménest Németországban, Pénzes Gábor huszár hagyományőrző tiszt, továbbá Nádai Nagy Péter lókiképzőtől, aki a lovak extrém hatásokra való felkészítését végezte február végén a déli határ mentén részt vettek lovasaink a Lovas Alosztállyal közösen szervezett szolgálatban. Márciusban két lovasunk a KR Lovas Alosztály összevonásán is részt vett, ahol szintén sok gyakorlati tapasztalatot szerezhettek.. A jövőbeni terveink között szerepel a lovas kultúra, a lovas hagyományok megőrzése, magasabb színvonalú lovas tudás elsajátítása, hatékony szakmai munka. Kecskemét, április hó 26. napján Alsószéktó Kisfái Matkó Polgárőr Egyesület elnöke

46 13. számú melléklet DEBRECENI POLGÁRŐR EGYESÜLET A CIVIS VÁROSÉRT (4225 Debrecen, Tokaji u.19/a.) LOVAS TAGOZATA (4002 Debrecen, Mészáros Gergely kert 9. szám) év január elején megalapult a Debreceni Polgárőr Egyesület a Civis Városért (továbbiakban: DPE) Lovas Tagozata. A tagozat kezdő csapatát 12 olyan lovas alkotta, akik egy helybéli lovas egyesület tagjai és a mai napig az egyesület lovait használjuk járőrözés céljából. Az egyesület 8 lovat talált alkalmasnak a bűnmegelőzési járőrözésre. Mind a lovasok, mind a lovak képzéseken vettek részt, vizsgát tettek. A 12 fő kezdeti létszám hamarosan duplájára emelkedett, miután híre ment a debreceni lovas csoport megalakulásának, és annak, hogy a polgárőrség oktatásokat, képzéseket is szervez. További 8 olyan lépett be, akik saját lovat tartanak, valamint bővültünk még 4 ifjúsági lovassal is. Csapatunk 16 női és 8 férfi lovas polgárőrből tevődik össze. Fontos, hogy a polgárőrségbe belépő lovasok tettre készek a jó ügyért, a bűnmegelőzéséért, a közbiztonságért. A lovas polgárőrség által sikerült össze fognunk és egy igen jó csapatot alkotnunk a környékbeli lovasokkal, akik a város különböző pontjain élnek, tartják lovaikat, ezért abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a járőrözések a város teljes külső területeire kiterjednek. Nagy népszerűségre tett szert a lovas polgárőrség. Az a tapasztalat, hogy elég komoly minőségi változásokat hozott a lótartó, lószerető emberek körében e szolgálat és a képzések meghonosítása. Elsődleges és nem utolsó szempont lett a lovak papírjainak, azaz a Lóútleveleknek, a kötelező védőoltásoknak és labor vizsgálatoknak rendbetétele. Nagyon erős, összetartó és lelkes csapat lettünk és az eddigi együtt töltött közös edzések, amiket vagy az OPSZ szervezett vagy saját szervezésünkben történt, kedvet adott egy 16 lovasból álló karüsszel összeállításához, amit első alkalommal egy Házi Lovas Versenyen fogunk bemutatni. Pozitív visszajelzés számunkra az is hogy a városi önkormányzat egyre több olyan rendezvényen való részvételre kér fel minket, mint lovasokat, amik igen jelentősek, mint például a Március 15-i felvonulás a belvárosban, vagy az idei nyáron megrendezésre kerülő Virágkarnevál. A rendezett alakzatokba való

47 megjelenés és fegyelem, amit a polgárőrképzéseken elsajátítottunk megtette hatását a város szemében is, amire nagyon büszkék vagyunk. Valószínűnek tartom, hogy ennek köszönhetjük azt is, hogy a városi önkormányzat számításba vette a lovasságot és ebben az évben esedékesek vagyunk egy kisebb támogatásra januárja óta igen mozgalmas lett a DPE Lovas tagozatának az élete. Számos programon, eseményen vettünk részt, mint például a 2015 áprilisában Hajdúhadházon megszervezett IV. Országos Polgárőr Lovas szemlén, ami első bemutatkozásunk volt, és amin nagyon szép eredményeket értünk el. 4 lóval és 8 fővel először is sikeres gyakorlati vizsgát tett a csapat, majd az ügyességi versenyen elhoztuk az I. a II. és a IV. helyezést és ezzel egy időben megkaptuk a Vándor Serleget, amit 2016-ban az V. Országos Polgárőr Lovas Szemlén, Kiskunfélegyházán, szeretnénk megvédeni június án Debrecenben a DPE vállalta az OPSZ által támogatott elméleti oktatás megszervezését, amin 58 fő vett részt és tett sikeres vizsgát a közeli megyékből szeptemberében három napos polgárőr gyakorlati képzésnek adott helyet lovas egyesületünk, amin 21 lovas kapott gyakorlati képzést valamint járőrvezetői I. tanúsítványt. A gyakorlati oktatást Domoszlai Dániel, a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályának nyugalmazott vezetője tartotta. Három megye képviseltette magát ezen a hétvégén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves megye, valamint Hajdú-Bihar megye. Ez a három napos képzés nemcsak szakmailag, hanem emberileg is igen erősen összekovácsolta a csapatot. Az esti beszélgetések alatt személyes tapasztalatok, élmények kerültek szóba, amik megint csak azt mondhatom, abszolút pozitív eredményeket hoztak. Ezen a három napon jelen volt Kertész Attila és Nádai Nagy Péter is, akik az OPSZ Lovas Tagozat szakmailag elismert vezetői. Tőlük is nagyon sok dolgot megtanultunk és hallottunk ezek alatt a beszélgetések alatt. Annyira pozitívan zártuk ezt a három szeptemberi napot, hogy 2016 áprilisában, mint a DPE Lovas Tagozata felkértük Domoszlai Dánielt, hogy az általunk szervezett edzőtáborban vállalja el a szakmai felkészítést. Részemről, mint a DPE Lovas Tagozat vezetője, valamint Hajdú-Bihar megye lovas polgárőr koordinátora, az volt a kérésem, hogy ezeken a napokon fektessünk hangsúlyt az alakzatokra és a vezényszavakra, mert amint már említettem, ha egy városi

48 rendezvényen kell megjelennünk, azt büszkén és fegyelmezetten meg tudjunk tenni és a külső szemlélőknek, nézőknek, a város lakosságának pozitív megjelenést és bizalmat sugározzunk. Számomra említésre méltó az a feladat, amit a Városi Rendőrkapitányság felkérésére teljesítettünk októberében tagozatunk szolgálatot teljesített a Sámsoni úti befogadó állomásnál, ahol éjszakai szolgálatot adtunk, alkalmanként 4 lovas járőrrel délután 6 órától hajnal 1 óráig. Feladatunk, a befogadó állomás körüli lakott terület fokozott ellenőrzése, a kisebb utcákban történő járőrözés, valamint a területen történő portyázás az esetleges zavargások megelőzése érdekében. A lakossági visszajelzések is igazolták a lovasság fontosságát a polgárőrségben. Nagyon jól eső érzés az, amikor az emberek érdeklődve és segítőkészen állnak a lovas polgárőrökkel szemben. Éreztetik azt, hogy számítanak ránk. Azt gondolom, hogy annak a polgárőrnek, aki ezt a feladatot szívvel, lélekkel végzi, annak ezek a visszajelzések mindennél többet érnek. Terveink közé tartozik a jövőben a DPE vezetőségnek, azaz Molnár Miklósnak és helyettesünknek Dolycsák Ferencnek a segítségével, támogatásával szeretnénk egy polgárőr lovas tagozati vizsgaközpontot létrehozni, mivel a Tiszántúli területen földrajzilag aránylag központilag helyezkedünk el. Az oktatási központ lehetőséget adna a jövőben belépő polgárőröknek mind az elméleti, mind a gyakorlati képzésére és vizsgáztatási lehetőségére. Célunk kialakítani egy olyan gyakorló pályát, amin aztán a tervezettek szerint a II. és III. Járőrfokozatú vizsgát

49 is lehetőség lesz elvégezni. Ezzel nagyban csökkenteni a vizsgák miatt megtett távolságokat és plusz költségeket azok számára, akik a jövőben szeretnének a polgárőrség lovas tagozatáshoz csatlakozni. A lovas polgárőrségbe való toborzás folyamatos. Minden olyan rendezvényen, ahol jelen vagyunk, szórólapokkal és már pusztán a megjelenésünkkel is felhívjuk a figyelmet a szolgálatra. Hajdú-Bihar megyében ez évben több megyei városban megalakuló félben van a lovas tagozat, mint pl. Püspökladány, Nádudvar, Hajdúszoboszló, Nagyhegyes és talán Hortobágyot is sikerül majd lovas polgárőr megfigyelés alatt tartani. Egyre több vállalkozó szellemű lovas társunk és fiatal szeretne csatlakozni ehhez országos szervezethez. Ezt a lehetőség segíti az is, hogy 2016 nyarán Debrecenben egyhetes ifjú polgárőr lovas tábor megszervezésére kerülhet sor az OPSZ támogatása révén, ahol 15 fő év közötti fiatal részesül majd képzésben és válhat az OPSZ Lovas Tagozat tagjává. A szervezetet országos szinten sikerült olyannyira összekovácsolni, hogy egyik lovas polgárőrünk, Percaldi Anna Luna 19 évesen azt a megtiszteltető lehetőséget kapta, hogy 2016 márciusában három országosan kiválasztott lovas polgárőrrel részt vehetett a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályának a Március 15-i díszelgését megelőző egy hetes összevonásán. Lovas szakmailag rendkívül sokat jelentett tagunknak, hogy alkalma volt az összevonás felkészítő programjaiba, közös edzéseibe bekapcsolódni. Amint figyelemmel kísérem a Tagozat híreit, a lovas polgárőrök országszerte önkéntes szerepet vállalnak az ország biztonságának és fegyelmének fenntartásában. Mi is ezt tesszük legjobb igyekezetünk szerint.

50 14. számú melléklet Dunaharaszti Városi Polgárőr Egyesület beszámolója A Dunaharaszti Városi Polgárőr Egyesület lovas csoportja közel három éve indult, az én kezdeményezésemre. Létszámát a mai napig hét fő, illetve két ifjú polgárőr alkotja jelenleg. Magam régi lótartó vagyok, s a polgárőrségtől függetlenül is egy civil szervezeti formában működünk a feleségemmel együtt, aki szintén a lovas csoport tagja, s bár céljaink között hasonlók vannak megnevezve, mint azt a lovas polgárőrök is a magukénak vallanak, a bűnmegelőzésen túl, de főleg fiatalokkal, illetve gyerekekkel foglakozunk. Ettől függetlenül a társaim örömmel fogadták az ötletemet, hogy csatlakozzunk a Lovas Tagozathoz. Megelőzően csak egy társunk volt a polgárőrség tagja, aki egyébként is részt vett a szolgálatokban, gépkocsival, illetve gyalogosan. Akik már eddig részt vettek a Tagozat elméleti oktatásain láthatóan és tapasztalhatóan értékesnek találták, nekem külön örömömre szolgált, hogy sok mindenben megerősítette bennük, amiket esetleg már eddig is tudtak a lovakról, tartástechnológiáról, balesetvédelmi, tenyésztési, állategészségügyi kérdésekről, de örömmel hallottam mikor azt mondták, hogy ott olyanokat is hallottak, amit még én sem mondtam nekik. Azt gondolom, hogy ez igen hasznos manapság, mikor az úgynevezett szabadidő lovasok nem a szakirodalomból, egyéb nem, vagy kevésbé ellenőrzött minőségű

51 tartalmakból tájékozódnak, leginkább az internetről. Azóta egyébként a mindennapi gyakorlatban is tapasztaltam sokszor, hogy az ott szerzett ismereteket gyakorolják, illetve egymás között a többi lovasunknak, lótartónknak tovább is adják. A saját egyesületünknek is javára váltak az ismeretek, ami az állategészségügyi előírásokat illeti például, mert tekintve, hogy gyakran veszünk részt a Lovas Tagozat közös rendezvényein, így a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályával közös szolgálatokon is, így kivált oda kell figyeljünk az előírásokra. Azóta kiemelten minden lovunkra odafigyelünk, hogy megfelelő előírt időpontra a szerológiai labor vizsgálatok, illetve védőoltások minden esetben megtörténjenek. Az is látható változás, hogy a lovasaink, a rendezvényeken vagy a sima szolgálatokon túl egyébként is igényesebbé váltak a lovas megjelenésük tekintetében, hisz amikor nem szolgálatot adunk, akkor is felismernek sokan a helyi közösségünkben, lakókörnyezetünkben. A tavalyi évben nálunk tartott gyakorlati továbbképzés óta, a tőlünk tanultaktól függetlenül is pozitív tapasztalat, hogy a meghívott gyakorlati előadótól tanultakat is jól hasznosítják. Szinte a kezdetektől, tőlem függetlenül az internetes kapcsolattartásban külön csoportot hoztak létre maguknak a lovas polgárőrök, illetve egyebekben is jól érezhető, hogy erősíti az egyéb közösségi megmozdulásainkat is a csoportunk. Nemrégen belépett hozzánk egy lótartónk, akinek két lova is van, de már kapacitálja a felnőtt lányát, hogy ő is lépjen be a

52 polgárőr közösségbe, egyesületbe. Az ifjú polgárőreink is azért kapcsolódtak, mert a minta, amit tapasztaltak vonzóvá vált számukra. Egyiküknek már vásárol saját lovat a családja, látván a gyerek elszántságát, illetve igényét, hogy eljárjon a rendezvényekre, versenyekre is. Ezt én nagyra értékelem, mert a lovas polgárőrök, az ország talán legnagyobb lovas közössége, s az összetartozás mindig fejleszti, segíti a közös tevékenységeket. Bár eddig nem pályáztunk támogatásokra, de idén tervezzük megkeresni a városi cégeket is, akik segítenének a jobb, könnyebb működésünkben. Mindenképpen meg kell említsem, hogy miután nem csak az állami ünnepeken jelenünk meg a városunkban, hanem szinte minden gyerekekkel kapcsolatos rendezvényen is, mint a lámpás felvonulás, gyereknapi rendezvényeken stb., s itt a gyerekek közelebb kerülhetnek a lovakhoz, ami nagyon fontos lehet az ifjúság számára, mert belőlük lesznek majd a lovaglók, lovasok, esetleg a majdani lótartók és lovas polgárőrök is. Dunaharaszti,

53 15. számú melléklet Kisbéri Városi Polgárőr Egyesület beszámolója Kisbéri lovasok közreműködésével 2013 őszén alakítottuk meg a lovas polgárőr tagozatot a már több évtizede sikeresen működő Kisbér Városi Polgárőr Egyesület keretein belül. A lovas tagozat alapító tagjainak létszáma kb. 10 fő volt. A tagozat által kínált rendszer és az új lehetőség, a szervezett csapathoz való tartozás és az együtt lovaglás közösségi élménye által mára a létszámunk megtöbbszöröződött. Nem csak a helyi és környékbeli aktív lovasok, de a senior korú, fiatal korukban lovas tudást szerzett szimpatizánsok is figyelemmel kísérik és segítik munkánkat. Kisbér Város elöljárói is örömmel vették, hogy egy-egy hivatalos ünnepséget, rendezvényt a lovas polgárőrök vezetnek fel, sőt a járási rendőrkapitány is igényli a lovas járőrök jelenlétét pl. a csatkai búcsúban is. A lovas tagozat rendszeresen eleget tesz közrendvédelmi, helyszínbiztosítási feladatoknak, részt vesz eltűnt személyek keresésében, a katasztrófavédelmi és rendvédelmi szervek megbízásai szerint. A gyakorlatban előforduló járőrözési, vagyonvédelmi és segítségnyújtási

54 feladatokat is ellátjuk. Ilyen például a lopott járművek felderítése, nyugdíjas otthon eltűnt lakója utáni kutatás, erdészeti faírtásokon a kitermelt faanyag védelme, csatkai búcsú helyszíni biztosítása, helyi rendezvényeken való aktív részvétel, karüsszel és más gyakorlati lovasbemutatók (pl. elsősegélynyújtás).a helyi lakosok is hozzászoktak már járőreink jelenlétéhez a város szélső utcáiban, a szőlőkben, présházaknál, mely mindenképpen visszatartó erejű a bűncselekmények elkövetői számára. A város körüli területeken működő vadásztársaságok és a Vértes Erdészet munkáját segítjük az orvvadászok, a meglőtt de elhagyott vadak, tetemek, az erdőt járó elvadult kutyafalkák, elkóborolt háziállatok felderítésével. A lovas polgárőrség rendszere, az elnyert pályázati támogatások nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy tagjaink lovainak állategészségügyi státuszát mindenki számára megnyugtatóan, a szabályok szerint rendezni tudtuk. (lóútlevél, vérvételek, vakcinázások). Ez közvetlen kihatással van a lovas polgárőrök környezetében élő, de nem tag lótartókra, hogy ők is az állategészségügyi szabályok szerint tartsák lovaikat, hiszen a szabályok be nem tartása óriási járványügyi kockázati tényezőt hordoz magában.

55 Rendszeresen tartunk ló és lovas képzést, gyakorlati bemutatókat, valamint elektronikus és egyéb úton igyekszünk minden információt az érdeklődők rendelkezésére bocsátani, ezért taglétszámunk egyre emelkedik. Az OPSZ által felkínált továbbképzési lehetőségeket is kihasználjuk. Elmondhatjuk, hogy a kötelékben való lovaglás, az együtt-egy rendszerben való gondolkodás, a szakmai színvonal emelése segíti a helyi lovas összefogás létrejöttét.

56 16. számú melléklet Lakiteleki lovas polgárőr beszámolója Lakiteleken 2011-ben alakult meg a helyi polgárőrség lovas tagozata. Első évben nem léptem be a csapatba, annak ellenére, hogy a falu lovasainak többsége megtette ezt. Ezt megelőzően hosszú évekig csak magányos lovasként jártam a határt. Támogatóként azonban én is beláthattam a csapat életébe. Belépésen után a közös szolgálatok, rendezvények kapcsán derült ki, hogy milyen nehéz különböző lovas tudású, szemléletű, korú lovasok együtt dolgozása. Nem beszélve a különbözően képzett, nem képzett lovakról! Nyilvánvalóvá vált, hogy a sikeres és balesetmentes járőrszolgálatokon, rendezvényeken való részvételhez szükségeltetik egy bizonyos alapszint, ami elvárható lótól és lovastól egyaránt. Erre a nem elhanyagolható kérdésre szabadidő lovasként kevés figyelmet fordítottam. Szerencsére a polgármesteri hivatal támogatott bennünket úgy, hogy egy csendes helyen, könnyen megközelíthető, megfelelő nagyságú, bekerített telket bocsátott rendelkezésünkre. Mégsem valósulhatott volna meg a tervünk az OPSZ támogatása nélkül, ami 300 ezer forint anyagiakban nyilvánult meg. Miután közösen rendbe tettük a pályát (kerítést festettünk, fát ültettünk, bokrokat vágtunk ki, kaszáltunk, kavelettiket gyártottunk, körkarámot építettünk, kaput állítottunk) már volt helyünk ahol nekiláthattunk magunk és lovaink képzéséhez. Az OPSZ Lovas tagozata időközben elméleti és gyakorlati képzéseket szervezett azoknak, akik polgárőrként már aktívan járőröztek, vagy csatlakozni kívántak a polgárőrséghez. Az oktatás tartalmazta kiemelkedő szakmai tudású előadók tolmácsolásában a lóról, a tartás technológiájáról és a lovaglásról, hajtásról valamint a járőrtevékenységhez szükséges polgárőr alapismereti képzést is, a résztvevők pedig Tanúsítványt kaptak a kurzus elvégzéséről.

57 Ezek a képzések felhívták figyelmünket hiányosságainkra, mint: ló nyilvántartásba vétele, lóútlevél lekérése, laborvizsgálatok pótlása, rendszeres vakcinázás, rendszeres féregtelenítés, patkolókovács stb. Könnyebbség mindannyiunknak, hogy közösen megbeszélt napon hívunk szakembert, így egy kiszállási díj fizetendő, erre mindenki rákészül, s ha szükséges van aki átmehet a másiknak segíteni. Lókiképzés terén is nagy segítséget kaptunk. A tagozat kérésére neves lókiképzők hasznos elméleti és gyakorlati tanácsokkal láttak el Lezsák Levente (csatlakozás, a ló elengedtetése, készség kialakítása) mi több, saját lovainkon helyben történő gyakorlatok bemutatásával mint pl.: Zerinváry Szilárd (ijesztő tárgyakhoz szoktatás, lószállítóra felszállás), Bóta András (egyenesre állítás, hajlítás, vállat be, farat be, stb.) Ezek az alkalmak a türelemre, a következetességre, valamint rendszeresség fontosságára hívták fel a figyelmünket. Többnyire a külterületek, üdülőterületek, a tanyavilág az általunk megcélzott megfigyelendő terület kiegészítve ezzel a nem lovas polgárőr társak tevékenységét, de a legkülönfélébb, nehezen megközelíthető helyekre is eljutunk. Extrémebb helyzetekbe is kerülhetünk a szolgálat alkalmával, amikor nem feltétlenül a legoptimálisabbak a körülmények a lovagláshoz, miközben cselekednünk kell, pl. telefonálni a rendőrségnek, rendszámot leolvasni, fényképezni. Ezért célunk lett, hogy olyan lovat képezzünk, amely magabiztosan és elengedetten jár, megbízható és könnyen lovagolható, ezáltal biztonsággal irányítható ilyen helyzetekben is. Erre jó felkészülés a rendezvények biztosítása, ahol embertömegek veszik a lovat körül, és sok váratlan hatás merülhet fel. Először lovascsoportunk vezetője (Rácz Adrienn) lévén a legképzettebb helyi lovas foglalkozott alkalomszerűen a vállalkozó szelleműekkel és lovaikkal. Később első edzőnk (Almásiné Somogyi Zsuzsanna sportlovasoktató) szakszerű útmutatásai mellet már heti egy alkalommal fejleszthettük magunkat. Második edzőnk (Sallay Sanyi bácsi, aki 20 éven át vezette Németországban a Trakehneni ménest) vállalta a heti két alkalmas oktatást, hogy aki az egyiken nem tud részt venni, a másik időpontban pótolni tudja az elmaradottakat. Tapasztalataim szerint igen népszerűek lettek ezek az órák, sőt már nem csak polgárőr lovasok, hanem szabadidő lovasok is részt vesznek rajta.

58 Rendkívül hasznosnak bizonyultak az OPSZ Lovas Tagozata által szervezett gyakorlati továbbképzések (Debrecen, Dunaharaszti, Petőfibánya, Kecskemét, Sümeg, Sóskút). Nagyon jó, hogy különböző térségekben rendezik meg ezeket, mivel így könnyebben részt tudnak venni a térségben működő polgárőr szervezetek. Én sajnos csak a kecskeméti képzésre jutottam el, erről tudok beszámolni. Olyan lovas szakértők foglalkoztak velünk mint Pénzes Gábor a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség alelnöke; Sallay Sándor, Senior Lovasok Egyesülete a Magyar Lovassportért; Nádai Nagy Péter, lókiképző, OPSZ Lovas Tagozat elnökségi tag; Madarász Róbert, r. őrnagy, a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályának vezetője. Kis létszámú csoportokra osztva megnézték lovastudásunkat, lovaink képzettségét. Ez alapján kinek-kinek tudása szerint végeztünk feladatokat mindhárom napon, valamint közös csapatmozgásban is kipróbálhattuk magunkat. Kifejezetten építő hatású volt, hogy megbeszéltük a hibáinkat, tanácsokat kaptunk azok kiküszöbölésére. A lakossággal a járőrszolgálatokon kívül különböző rendezvényeken is testközelbe kerülünk, mint például a már négyszer megrendezett Polgárőr Toborzó és Szemle (2012 Lakitelek, 2013 Lakitelek, 2014 Kecskemét, 2015 Hajdúhadháza) rendezvényein, Nyeregszemléken (Kunszállás, Hortobágy), március 15-i, augusztus 20-i ünnepségeken, helyi lovas napokon (Tiszakécske), határjáráson (Tiszaalpár), gyermektalálkozókon (pl. Kölyökzsongás), szüreti felvonulásokon (Lakitelek, Tiszakécske) stb. Ilyenkor sok az érdeklődő, az embereknek tetszik, a fiatalok lelkesednek, s úgy gondolom ez a lovak érdeme.

59 Nem elhanyagolható az sem, hogy a rendezvényeken való részvétel szorosabbá kovácsolja a csapatot, megerősíti az összetartozást, segítőkészebbekké, figyelmesebbekké tesz bennünket egymás iránt. Főleg az olyan fiatal lovasoknak nagy segítség ez, akinek még kevés gyakorlata van a lovaglásban, a lótartásban, de a lovas etikában is. Csapatunkban van erre példa, sőt olyan is van, aki nemrégiben vásárolt lovat és szinte minden téren tájékozatlan volt. Kritikus pont volt esetükben a takarmány beszerzése, tárolása. Nem ritkán fordult elő hogy szükségessé vált egymás kisegítése is. Az ilyen esetek elkerülése érdekében betakarítás idején tájékoztatjuk egymást a lehetőségekről. Nem egyszer fordult elő, hogy egy helyről, nagy tömegben szereztük be a takarmányt, ami mindenkinek kedvező, mivel megoszlik a szállítás költsége, ellenőrzött, azonos a minősége, megoldott a rakodás (jó esetben), valamint egész évre betárolható a mennyiség. Falunkban 2013 óta iskolai lovasoktatás is működik, amit a polgárőrség is támogat oktatóval, lóval egyaránt, nem titkolt céllal: remélve, hogy a lovaglást így megszerető fiatalok a későbbiekben amennyiben elhivatottságot éreznek, szívesen lépnek be hozzánk, hogy a kellemes időtöltésen kívül a környezetükben élők életminőségéért és biztonságérzetéért is tenni tudjanak. A polgárőrködés önkéntes tevékenység, és bízom abban, hogy egyre több fiatal megtalálja az utat hozzánk. azonban tudniuk kell azt is, hogy nem kevés felelősséggel, példamutatással rendszerességgel jár akkor is, ha a polgárőr egyesületek kizárólagos célja csak a bűnmegelőzés célú közterületi járőrözés, figyelő szolgálat és a közlekedésbiztonsági jelzőőri tevékenység. Lakitelek, április 30. lovas polgárőr

60 17. számú melléklet Mikebuda Települési Polgárőr Egyesület beszámolója Egy olyan kérdésre kell adnom választ, ami sokakat foglalkoztat, ami sokak véleményét megosztja. Nevezetesen: mit is nyújt, mit is ad az Országos Polgárőr Szövetség keretein belül működő Lovas Tagozat, a Tagozat által összefogott lovas polgárőr szolgálat? Van-e ennek látható hatása az általános hazai lovas kultúrára? Ez észlelhető-e? Magam is polgárőr vagyok, a Mikebudai Települési Polgárőr Egyesület elnöke. Egyben lovas polgárőr, a Tagozat elnökségének tagja. Emellett számos ponton érinti életem a lovakat, a lovaglást, a lovas kultúrát, melynek porszemnyi eleme vagyok magam is. Lovas rendőrként szolgáltam 16 éven át, de hagyományőrző huszár, csikós, lovas íjász, sportlovas több szakágban és versenybíró is vagyok. Ez az eddig bejárt utam, ami engedi, hogy elmondjam saját véleményem: Igen! Észrevehető az a változás, ami a lovas polgárőrök munkájának tudatos szervezésével, iránymutatással létrejött a hazai lovaskultúrában! Álljon itt egy kép, ami magyarázatot ad, maga is magyarázatra szorul: Megjelenés, a felszerelés megléte, tisztasága, kiállás, fellépés Maga a kép nem mutat sokat, legalább is a szemnek, ha csak néz. De a tartalma már magáért beszél: szereld fel a lovad tisztességes, hiánytalan és sérülésmentes felszereléssel, olyannal, amit a lovaglás formája megkíván, kerüld a csicsát, a flancolást. Hidd el, nem csak a lovaglás fog jobban esni egy épp és tiszta felszereléssel szerelt, tisztán és egészségesen tartott lovon ülve, de az emberek is fel fognak nézni rád! És nem azért, mert magasan ülsz! Erre jó példa a lovasrendőr, aki a városban járőrözik. Az emberek megállnak, megnézik, sokaknak nem csak tetszik,

61 amit lát, de ezt szóban is kifejezi! Akinek oka van tartani a rendőrtől, az a lovastól különösen fél, mivel az ember történelmében a lovas látványa mindig az erő, a hatalom megnyilvánulása volt. Egy gépkocsizó járőrön szinte átnéznek az emberek, megszokott dolog lett, nem is oly kézzelfogható, mint a lovas, aki ott áll előttük, megszólíthatják, megérinthetik! És ez vonatkozik a lovas polgárőrre is, aki kilovagolva külterületre, belterületre, rendezvényre megmutatja magát. Ez bizony felelősséggel jár! A lovas társadalom pedig követi azt a példát, amit lát! Ez az, ami lemérhető nap, mint nap a saját lakókörnyezetünkben is! A lovasok nagy része szabadidő lovas, csak kis részük hivatásos sportoló. A szabadidő lovas pedig szabad lelkű, mint a megnevezésében áll: saját feje után megy, saját elképzeléseit valósítja meg, saját kedvére lovagol. Viszont ha követhető, követendő példát lát, ő az első, aki követni is fogja! Saját lakókörnyezetemben is látom, hogy a közterületi lovas polgárőr szolgálatadások, lovas rendezvénybiztosítások milyen változást hoztak magukkal a civil lovasok viselkedésében, hozzáállásában. Fegyelmezettebbek lettek, felelősségtudatuk, önérzetük feléledt és éberen tartja őket. Adnak a lovukra, de most már adnak magukra is! Maga csak a lovaglási technika, amit eddig láttam náluk, jelentős minőségi fejlődésen ment át, mivel láthatóan nem akartak szégyenben maradni a lovas polgárőr mellett Kevesebb a lórángató kéz, a

62 rugdaló csizma, a durva, sokszor alkoholgőzös kiabálás a lóval. Kevesebb a szakadt, csomóra kötött kantárszár, fogatszerelék, nyeregalátét és nyereg És ez már látható most is! Ez az, amit szerintem a lovas polgárőrök a saját példamutatásukkal közvetíteni tudnak a civil lovas társaik felé, ez az, amit a magyar lovas kultúra is magába tud és akar építeni, mert szükség is van rá. Mondják, lovas nemzet a magyar! Hát tegyünk is érte! A lovas polgárőr azzal, hogy példát mutat felelősség tudatból, önbecsülésből, helyes önértékelésből, felkészültségből és elkötelezettségből, egyben irányt szab azoknak a lovasoknak, akik figyelik őket, a munkájukat, a lovagló tudásukat, felszerelésüket, vagy csak a lovukat magát. Mert ők eközben is közvetítik a lovas kultúrát, a civil lovas pedig azzal, ha látja őket, maga is a hatása alá kerül és idomul hozzá önkéntelenül is. Kertész Attila Mikebuda Települési Polgárőr Egyesület elnöke

63 18. számú melléklet Sümegi Polgárőr Egyesület

64

65

66

67 19. számú melléklet Tárnoki Speciális Mentő, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület beszámolója Személy szerint nagyon örülök, hogy az Országos Polgárőr Szövetség különböző tagozatokra osztódik, így nagyon sokan a szabadidős tevékenységükkel tesznek a közért. A lovas polgárőrség véleményem szerint pozitív változásokat hozott a szabadidős lovasok körében. Ők maguk is felelősség teljesebben gondozzák/tartják lovaikat, hiszen a lovak rendszeres immunizálása sem mellékes szolgálatot adó lovak esetében. A képzések is különböző helyszíneken kerülnek megrendezésre, melyből kifolyólag minden külsős lóval érkező ló tulajdonosnak kötelező bemutatni a ló alapimmunizálását igazoló lóútlevelet. Sok lovas-ló páros találkozik egy adott rendezvényen az ország különböző pontjairól érkezve, így a megfelelő immunizálás elengedhetetlen. Úgy gondolom, hogy a lovasoknak nagyon sokat jelentenek az országszerte megrendezésre kerülő gyakorlati- és elméleti képzések, hiszen nem mindenki számára elérhető lovas emberekkel találkozhatunk, akik tapasztalatból beszélnek és élő példákkal mutatják be a helyes utat. Mindemellett úgy vélem, hogy akik ezt a szolgálatot vállalják, ők nem a tehetősebb emberek közé tartoznak, így nem mellékesen megemlítendő, hogy a Lovas Tagozat időt, pénzt, energiát fektet abba, hogy a lovas polgárőrök minél magasabb szinten, minél nagyobb tudással, hatékonyan végezzék szolgálataikat és a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályával közös szolgálatokat adjanak országszerte. A lovasokat nagyrészt az anyagi dolgok tartják vissza mind a lótartástól, mind a továbbfejlődést illetően, hiszen nem olcsó sport. Az Országos Polgárőr Szövetség mindezt számunkra "díjmentesen" teszi lehetővé bizonyos korlátok között, hiszen előre finanszírozzák a jó cél elérését, hogy minél hatékonyabb legyen a bűnmegelőzés Magyarországon. Továbbá az emberek sokkal közvetlenebbek, amennyiben azonnali kapcsolatot tudnak létesíteni, hiszen egy lovas nem robog el mellettük, mint egy autó. Sok olyan területet is képesek vagyunk ellenőrizni lovasként, ahova autóval nehézkes az eljutás, vagy teljesen elérhetetlen függetlenül az időjárás viszontagságaitól.

68 Nem hátrányos továbbá, hogy a mai fiatalok többsége a digitális, automatizált környezetben nőnek fel, a természetet, állatokat nem ismerve. Talán a lovas polgárőrség nekik is kedvet adhat ahhoz, hogy állat-, természetszeretetük ebből kifolyólag a felelősség iránti érdeklődésük megalapozódjon, érdeklődésük minél sokoldalúbb legyen. A lehetőséget a lovasoknak, mind pedig lovainknak is meg kell adni a folyamatos fejlődésre, tanulásra, hiszen nem egy eszközről, egy társról van szó, aki lehet, hogy éppen akkor fog segíteni, amikor egy ismeretlen helyzetben elfogy a tudás. A ló mindig mindent jelez és ezt a lovasoknak mind meg kell tanulnia ahhoz, hogy a lovával együtt töltött idő kellemesen teljen. A ló az ember tükre. A Tárnoki Speciális Mentő, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület (röviden TSMP) különleges helyzetekben történő segítségnyújtás céljával jött létre. Egyesületünk tagjai nagy hangsúlyt fektetnek a képzésekre, igyekeznek elsajátítani minden olyan tudást ami segít leküzdeni a váratlan helyzeteket, kötelességüknek tekintik és készen állnak az életmentésre. Stratégiai partnerként tekintenek ránk a hivatásos szervek, külön megállapodás szerint az ő riasztásukra cselekszünk. Ugyanakkor segítséget nyújtunk bárkinek aki bajba került és hozzánk fordul. Célunk, hogy számítsanak és számíthassanak ránk a bajbajutottak. Hivatalosan 2015 elején került bejegyzésre egyesületünk, így mondhatni, hogy kialakulóban vagyunk, tanulunk és tapasztalunk. Jelenleg főből áll az egyesület, beleértve tiszteletbeli tagjainkat is. Aktív résztvevőink, szolgálatot, készenlétet adó embereink 5-6-an vannak. Jelenleg nagy hangsúlyt fektetünk a lovas polgárőri szolgálat kialakítására Tárnokon és vonzáskörzetében, elvárásaink vannak, ellenben nem teljesíthetetlenek/vállalhatatlanok. Fontosnak tartjuk, hogy az emberek örüljenek és bátran merjenek tőlünk segítséget kérni, hiszen véleményem szerint néhány jó szó a mai világban mindennél többet ér számunkra. Tárnok, április 30. Gera Edina Csilla tárnoki lovas polgárőr

69 20. számú melléklet Zagyvaszántói polgárőrség Közhasznú Egyesület beszámolója Petőfibányán lévő lovas egyesületünk 2014-ben csatlakozott 4 fővel a zagyvaszántói polgárőrséghez, azon keresztül az OPSZ Lovas Tagozatához. Kezdetektől nagy volt az érdeklődés, mind a környék lakosságánál, mind pedig az önkormányzatok részéről. Szívesen látnak és hívnak minket hivatalos rendezvényekre. A környékünk lakói nagyon örülnek a lovas polgárőreink jelenlétének, sikerült pozitív kapcsolatot kialakítani mind a rendőrséggel mind a többi polgárőr egyesülettel. A 2014 augusztusában Kecskeméten megtartott III. Országos Polgárőr Lovas Szemlén a járőr versenyben I. helyezést ért el párosunk, így mi hozhattuk el a vándorserleget. Több lovasunk is érdeklődni kezdett a polgárőrség iránt az elmúlt 2 évben, így ma már 12 felnőtt és 4 ifi lovas polgárőr van egyesületünknél. Nagy lendületet adott a 2015 őszén megindult gyakorlati képzések sora. Először két lovassal Dunaharasztiban vettünk részt egy ilyen extrém hatásokat is magába foglaló képzésen, emellett lóval való kommunikációt és csapatmozgásokat is tanultunk. Ezt követően nálunk is sor került egy ilyen továbbképzés szervezésére, melyet Nádai-Nagy Péter, Nádai-Nagy Kamilla és Domoszlai Dániel rendőr alezredes vezetett.

70 Bár lovasaink már hosszú évek óta lovagolnak, és nem számítanak teljesen kezdőknek, de egy ilyen több napos képzés nagyon sok újdonságot nyújt minden haladó lovasnak, sok inspirációt ad, ha egy külső lovas edző tart órát és más szemszögből nyúl hozzá bizonyos feladatokhoz. A Lovas Tagozat fontos feladata tapasztalatunk szerint a szabadidő lovasok szakszerű képzése, példamutatás az igényes lovaglás felé, hisz ez jelenleg hazánkban eléggé elmaradott, pedig ez a réteg a legnagyobb létszámú. Bár egyesületünk évek óta szigorúan követi és követeli a lótartás állategészségügyi rendeleti előírásait, talán könnyít ezek betartatásánál az is, hogy a Lovas Tagozat is megköveteli minden rendezvényen és továbbképzésen a lovak minden iratának és vérvételének meglétét. Személyes megtiszteltetésként éltem meg, hogy 2016 márciusában annak a lovas polgárőr csapatnak a tagja lehettem, akik részt vehettek a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályának a Március 15-i díszelgését megelőző egy hetes összevonásán, ahol a díszelgési felkészülésen is részt vehettünk lovainkkal, akik a Honvédség zenekarának köszönhetően a zenéhez is hozzászokhattak. Nagyon sokat tanultunk a lovas rendőröktől nem csak akkor, amikor lóháton voltunk, hanem akkor is, amikor az istállóban igyekeztünk segíteni nekik.

71 Nagyon hasznosnak bizonyult az is, hogy 2016 április elején két fővel a Sóskúton megrendezett gyakorlati oktatáson vehettünk részt lovainkkal, ahol Nádai Nagy Péter vezetésével az extrém zászlók, esernyők, lufik, billenő palló, füst, lövésállás, stb. hatásokhoz szoktatási folyamatot építhettük tovább, idomító lovaglásból pedig a Lovas Alosztály képviseletében Tomkó Tamás r.ftzls tartott nekünk edzéseket, míg csapatmozgási órát Pénzes Gábor huszár hagyományőrző tiszt. Az utolsó nap pedig közös külterületi járőr szolgálatban vettünk részt. Lovasainknak erőt ad a mindennapi lovas munkához az a tudat, hogy feladataik vannak a helyi és az országos közösség érdekében. E körben szeretném kiemelni, hogy lovasaink immár 3 alkalommal vettek részt a kialakult migrációs helyzet miatt a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályával közös szolgálaton a déli határ mentén. Rónai Attila petőfibányai lovas polgárőr

Az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozatának Ügyrendje

Az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozatának Ügyrendje ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozat 6065 Lakitelek, Széchenyi krt. 48 Az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozatának Ügyrendje I. fejezet 1. Az Országos Polgárőr Szövetség önálló jogi személyiséggel

Részletesebben

Felelős Műszaki Vezetői és Építési Műszaki Ellenőri Szakosztályának

Felelős Műszaki Vezetői és Építési Műszaki Ellenőri Szakosztályának A Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozat Felelős Műszaki Vezetői és Építési Műszaki Ellenőri Szakosztályának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI ÜGYRENDJE 2011. TARTALOMJEGYZÉK 1. Felelős műszaki vezetői és építési

Részletesebben

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére 23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója

Részletesebben

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1. A szervezet neve Etyeki Polgárőrség Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Egyesület. 2. A szervezet székhelye:

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY

TAGOZATI ALAPSZABÁLY TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Magasépítési Tagozat, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) egyesületi formában működő civil szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány,

Részletesebben

A Beszerzési Vezetők Klubja. Szervezeti és Működési Szabályzata

A Beszerzési Vezetők Klubja. Szervezeti és Működési Szabályzata A Beszerzési Vezetők Klubja Szervezeti és Működési Szabályzata A Vezetőség elfogadta: 2016. március 25. A Tagság megszavazta és egyben életbe lépett: 2016. április 06. BVK-SZMSZ 20160406.final 1/8 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZAT

KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZAT KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZAT Hatályos: 2010. szeptember 15-től Kelt: Budapest, 2010. szeptember 15-én Lázár Vilmos elnök A MAGYAR LOVASSPORT SZÖVETSÉG (a továbbiakban: Szövetség) elnöksége a sportról szóló 2004.

Részletesebben

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG E L N Ö K. Országos Polgárőr Szövetség Etikai Bizottságának ÜGYRENDJE

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG E L N Ö K. Országos Polgárőr Szövetség Etikai Bizottságának ÜGYRENDJE ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG E t i k a i B i z o t t s á g E L N Ö K Levélcím: Telefon: Fax: BM-tel: BM-fax: 1077 Budapest Király u. 71. 441-1827 441-1794 441-1821 21-248 21-232 Országos Polgárőr Szövetség

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Külügyi Bizottságának Ügyrendje 1

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Külügyi Bizottságának Ügyrendje 1 A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Külügyi Bizottságának Ügyrendje 1 A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Külügyi Bizottsága a jogszabályokkal és a vonatkozó egyetemi szabályzatokkal

Részletesebben

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere POLGÁRŐR EGYESÜLET BALATONKENESE-BALATONAKARATTYA 8174. Balatonkenese, Vörösmarty tér 8. e-mail: balatonkenese.polgarorseg@gmail.com Tel.: 06-30-621-58-71 Iktsz: 36/2013/05 Tömör István Balatonkenese Város

Részletesebben

Az OTDT Agrártudományi Szakmai Bizottságának Szervezeti és Működési Szabályzata

Az OTDT Agrártudományi Szakmai Bizottságának Szervezeti és Működési Szabályzata Az OTDT Agrártudományi Szakmai Bizottságának Szervezeti és Működési Szabályzata Az agrártudományi területen működő diákkörök tevékenységének összehangolását a agrártudományi szakmai bizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat 1. Általános rendelkezések 1.1. Az : 1.1.1. a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (a továbbiakban HTE) szakosztályként működő szervezeti egysége; 1.1.2. a

Részletesebben

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről 2014 Szabó Tiborné Az egyesület elnöke Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Az egyesület jogállása: A polgárőrség önálló civil

Részletesebben

a Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozatának Informatikai Szakosztálya Ü G Y R E N D

a Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozatának Informatikai Szakosztálya Ü G Y R E N D a Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozatának Informatikai Szakosztálya Ü G Y R E N D 2018.09.01. 1/8 Ezen szakosztályi ügyrend az alábbi jogszabályok és szabályzatok alapján és figyelembevételével

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Jogi, Közbiztonsági, Ügyrendi és Etikai Bizottságának ÜGYRENDJE. Általános rendelkezések

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Jogi, Közbiztonsági, Ügyrendi és Etikai Bizottságának ÜGYRENDJE. Általános rendelkezések 1./ A bizottság jogállása: Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Jogi, Közbiztonsági, Ügyrendi és Etikai Bizottságának ÜGYRENDJE I. Általános rendelkezések A bizottság feladat- és hatáskörét

Részletesebben

Beszámoló az Oktatási Munka Bizottság 2014. évi munkájáról

Beszámoló az Oktatási Munka Bizottság 2014. évi munkájáról Heves Megyei Polgárör Szervezetek Szövetsége Oktatási Munka Bizottsága Beszámoló az Oktatási Munka Bizottság 2014. évi munkájáról A Heves Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége 2013.február 23-án keltezett

Részletesebben

MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET (TITKÁRI TANÁCS)

MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET (TITKÁRI TANÁCS) MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET (TITKÁRI TANÁCS) Ü G Y R E N D J E Elfogadta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei

Részletesebben

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület ALAPSZABÁLYA Csobánka, 2012 március 23 2 I) Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Csobánkai Polgárőr Egyesület 2. Székhelye: 2014 Csobánka, Fő út 1. (Csobánka Község

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI ÜGYRENDJE

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI ÜGYRENDJE MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA ÉPÍTÉSI TAGOZAT TERÜLET-ÉS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI ÜGYRENDJE 2011. 2 TARTALOMJEGYZÉK MAGYARÁZAT 1. A TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI SZAKOSZTÁLY 2. A

Részletesebben

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő- testületének 24/2016. (XII. 2.) önkormányzati rendelete

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő- testületének 24/2016. (XII. 2.) önkormányzati rendelete Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő- testületének 24/2016. (XII. 2.) önkormányzati rendelete Biatorbágy Város Önkormányzata Értéktárának működéséről Biatorbágy Város Képviselő testülete az Alaptörvény

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE

A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE Miskolc, 2012. 8.2. számú Egyetemi Szabályzat Hallgatók Előnyben Részesítésével Foglalkozó Bizottság

Részletesebben

A DEBRECENI EGYETEM KONZISZTÓRIUMÁNAK MŰKÖDÉSI RENDJE

A DEBRECENI EGYETEM KONZISZTÓRIUMÁNAK MŰKÖDÉSI RENDJE A DEBRECENI EGYETEM KONZISZTÓRIUMÁNAK MŰKÖDÉSI RENDJE Debrecen 2016. február 9. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK... 2 2. A KONZISZTÓRIUM MŰKÖDÉSÉRE VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK... 2 3. A KONZISZTÓRIUM

Részletesebben

BIZOTTSÁGI ÜGYREND Dátum Módosított oldalszám

BIZOTTSÁGI ÜGYREND Dátum Módosított oldalszám SEMMELWEIS EGYETEM Fogorvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Bizottság BIZOTTSÁGI ÜGYREND Iktatószám: Készítette*: Gecse Veronika 2018. 02. 21. Bizottság titkára, vagy a Dátum bizottság elnöke által

Részletesebben

A Magyar Mozgás- és Táncterápiás Egyesület. Szervezeti és Működési Szabályzata

A Magyar Mozgás- és Táncterápiás Egyesület. Szervezeti és Működési Szabályzata 1. oldal A Magyar Mozgás- és Táncterápiás Egyesület Szervezeti és Működési Szabályzata A Szervezeti és Működési Szabályzat /továbbiakban: SZMSZ/ tartalmazza az Egyesület szervezeti felépítésével, működésével

Részletesebben

6. számú melléklet. A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje. A kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság feladata és hatásköre

6. számú melléklet. A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje. A kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság feladata és hatásköre 6. számú melléklet A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje 1. A melléklet hatálya kiterjed a kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság, valamint a kari Pályá-zati és Ösztöndíj Bizottság (továbbiakban

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG. és az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. között

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG. és az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. között Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Szám:1068-1/2011/alt. OKF Országos Polgárőr Szövetség Szám: 544-2/2011 OPSZ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG

Részletesebben

21. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére

21. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére 21. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére Tárgy: i Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója a 2011. évi tevékenységéről

Részletesebben

Az OTP Bank Nyrt. Javadalmazási Bizottságának ügyrendje

Az OTP Bank Nyrt. Javadalmazási Bizottságának ügyrendje Az OTP Bank Nyrt. Javadalmazási Bizottságának ügyrendje I. A Javadalmazási Bizottság jogállása A Javadalmazási Bizottság az Igazgatóság által létrehozott, folyamatos működésű bizottság, mely segíti a vezérigazgató

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar. A Szak-és Továbbképző Bizottság ügyrendje

Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar. A Szak-és Továbbképző Bizottság ügyrendje Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar A Szak-és Továbbképző Bizottság ügyrendje 1 Készítette: Dr. Vincze Áron A dokumentáció kódja: ÜR- SZTB Jóváhagyta: Dr. Nyitrai Miklós dékán Változat száma

Részletesebben

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E HATÁLYOS 2010. SZEPTEMBER 14. NAPJÁTÓL AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

Részletesebben

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 14/2016. (XII. 1.) önkormányzati rendelete

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 14/2016. (XII. 1.) önkormányzati rendelete A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 14/2016. (XII. 1.) önkormányzati rendelete A Veszprém Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2013. (II. 20.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

PREAMBULUM. 2. A Fórum feladatai. 3. A Fórum kapcsolatai

PREAMBULUM. 2. A Fórum feladatai. 3. A Fórum kapcsolatai Kisújszállás Város Kábítószerügyi Egyeztető Fórumának Szervezeti és Működési Szabályzata Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadta a 113/2016. (IV. 28.) számú önkormányzati határozatával

Részletesebben

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje I. A Számvizsgáló Bizottság és tagjai 1. Az IPA Magyar Szekció (a továbbiakban: Magyar Szekció) Számvizsgáló Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság)

Részletesebben

Kivonat. Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat. Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 102/2011. (05.26.) sz. határozata

Részletesebben

Üdvözli a megjelenteket Tusjak Tamás a Polgárőrség vezetője

Üdvözli a megjelenteket Tusjak Tamás a Polgárőrség vezetője Üdvözli a megjelenteket Tusjak Tamás a Polgárőrség vezetője A polgárőrség szerepe a közrend biztosításában, a bűncselekmények megelőzésében a tanyás térségben Szarvason. A rendszerváltáskor jelentős gazdasági

Részletesebben

Beszámoló a Pesterzsébeti Polgárőrség 2015 évi tevékenységről

Beszámoló a Pesterzsébeti Polgárőrség 2015 évi tevékenységről PESTERZSÉBETI POLGÁRŐRSÉG 1202 Budapest, Bessenyei utca 69/B. Tel.: +36 (30) 932-9344 www.polgarorseg.eu Beszámoló a Pesterzsébeti Polgárőrség 2015 évi tevékenységről a Pesterzsébeti Polgárőrség közgyűlése

Részletesebben

HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2 A HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A szabályzat célja a Honvéd Zrínyi Sportegyesület (a továbbiakban: Egyesület)

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (továbbiakban BTK) Doktori és Habilitációs Tanácsa

Részletesebben

A SOPRONI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPÍTÓ OKIRATA, BELSŐ FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A SOPRONI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPÍTÓ OKIRATA, BELSŐ FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A SOPRONI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPÍTÓ OKIRATA, BELSŐ FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 59. rendelkezése

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Mérnöki Vállalkozások Tagozata, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) társadalmi szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány, a Polgári

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. MEOESZ ŐRZŐ-VÉDŐ SPORTBIZOTTSÁG (továbbiakban ŐVSB) I. Általános rendelkezések

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. MEOESZ ŐRZŐ-VÉDŐ SPORTBIZOTTSÁG (továbbiakban ŐVSB) I. Általános rendelkezések SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MEOESZ ŐRZŐ-VÉDŐ SPORTBIZOTTSÁG (továbbiakban ŐVSB) I. Általános rendelkezések 1. Az ŐVSB-t a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete Szövetsége (továbbiakban MEOESZ)

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (továbbiakban BTK) Doktori és Habilitációs Tanácsa

Részletesebben

M9 TÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS ÜGYRENDJE június 7.

M9 TÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS ÜGYRENDJE június 7. M9 TÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS ÜGYRENDJE 2012. június 7. 2 M9 TÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS ÜGYRENDJE Az M9 Térségi Fejlesztési Tanács (a továbbiakban: Tanács) Szervezeti és Működési Szabályzata (a továbbiakban:

Részletesebben

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Kuratórium Ügyrendje

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Kuratórium Ügyrendje Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány Kuratórium Ügyrendje TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 2. A KURATÓRIUM ÖSSZETÉTELE... 3 3. A KURATÓRIUM TAGJAINAK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI... 3 4.

Részletesebben

A KÜLTERÜLETEK BIZTONSÁGA KIEMELT BŰNMEGELŐZÉSI PROGRAM

A KÜLTERÜLETEK BIZTONSÁGA KIEMELT BŰNMEGELŐZÉSI PROGRAM A KÜLTERÜLETEK BIZTONSÁGA KIEMELT BŰNMEGELŐZÉSI PROGRAM POLGÁRŐR SZOLGÁLAT FÖLDÖN, VÍZEN, LEVEGŐBEN OPSZ programindító fórum 2014. 02. 15. ZÁMBÓ PÉTER OPSZ alelnök, zambo.peter1@chello.hu, 06309010218

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Pénzügyi és Költségvetési Bizottságának ÜGYRENDJE 1,2. Általános rendelkezések

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Pénzügyi és Költségvetési Bizottságának ÜGYRENDJE 1,2. Általános rendelkezések 1./ A bizottság jogállása: Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Pénzügyi és Költségvetési Bizottságának ÜGYRENDJE 1,2 I. Általános rendelkezések A bizottság feladat- és hatáskörét a

Részletesebben

-=- ~li~~ll AMELY LÉTREJÖTT A CSONGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG VALAMINT CSONGRÁD MEGYEI POLGÁRÖR SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE KÖZÖTT 2012.

-=- ~li~~ll AMELY LÉTREJÖTT A CSONGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG VALAMINT CSONGRÁD MEGYEI POLGÁRÖR SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE KÖZÖTT 2012. -=- ~li~~ll ~6~-)liOA~kT EGYÜTTMŰKÖDÉSI AMELY LÉTREJÖTT MEGÁLLAPODÁS, A CSONGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG VALAMINT A CSONGRÁD MEGYEI POLGÁRÖR SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE KÖZÖTT 2012.!- L 2 EGYÜTTMŰKÖDÉSI

Részletesebben

A KŐSZEGI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR TESTÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A KŐSZEGI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR TESTÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A KŐSZEGI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR TESTÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a magyar nemzeti értékek és hungarikumok gondozásáról szóló 2012. évi XXX. törvény

Részletesebben

A 40-es Cirkáló Osztály Osztályszövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata 1.. 2.. 3.. Az Osztályszövetség célja: 4.. Az Osztályszövetség tagja:

A 40-es Cirkáló Osztály Osztályszövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata 1.. 2.. 3.. Az Osztályszövetség célja: 4.. Az Osztályszövetség tagja: A 40-es Cirkáló Osztály Osztályszövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata 1.. Az Osztályszövetség arra törekszik, hogy a magyar 40-es hajóflotta önálló versenyosztályként az MVSZ-szel együttműködve,

Részletesebben

A juttatási ügyekben eljáró EHÖK szakbizottságok ügyrendje. Preambulum

A juttatási ügyekben eljáró EHÖK szakbizottságok ügyrendje. Preambulum A juttatási ügyekben eljáró EHÖK szakbizottságok ügyrendje Preambulum A Pécsi Tudományegyetem (továbbiakban: PTE) Egyetemi Hallgatói Önkormányzata (továbbiakban: EHÖK) a PTE Térítési és Juttatási Szabályzatának

Részletesebben

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 2014. November 01-től érvényes 1 A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 1. I. Általános rész a.) Az Ifjúsági Klub, az Alapszabály

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS STATISZTIKAI TANÁCS ÜGYRENDJE. I. fejezet. az Országos Statisztikai Tanács jogállása

AZ ORSZÁGOS STATISZTIKAI TANÁCS ÜGYRENDJE. I. fejezet. az Országos Statisztikai Tanács jogállása AZ ORSZÁGOS STATISZTIKAI TANÁCS ÜGYRENDJE I. fejezet az Országos Statisztikai Tanács jogállása Az Országos Statisztikai Tanács (a továbbiakban: OST) jogállását a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény

Részletesebben

Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda 5500 Gyomaendrőd, Kossuth L. u. 7.

Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda 5500 Gyomaendrőd, Kossuth L. u. 7. Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda 5500 Gyomaendrőd, Kossuth L. u. 7. SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Intézmény OM- azonosítója: 201827 Intézményvezető: Kovács Péterné

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009. 1 1. Általános rendelkezések: A Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) rendelkezéseit a tervező-és

Részletesebben

VÁNDOR SÁNDOR ÉS RÉVÉSZ LÁSZLÓ EMLÉKE ALAPÍTVÁNY KURATÓRIUMÁNAK ÜGYRENDJE

VÁNDOR SÁNDOR ÉS RÉVÉSZ LÁSZLÓ EMLÉKE ALAPÍTVÁNY KURATÓRIUMÁNAK ÜGYRENDJE VÁNDOR SÁNDOR ÉS RÉVÉSZ LÁSZLÓ EMLÉKE ALAPÍTVÁNY KURATÓRIUMÁNAK ÜGYRENDJE 2009. I. Általános rendelkezések A kuratórium az alapítvány vagyonának kezelője, általános ügydöntő, ügyvivő szerve. Kezeli az

Részletesebben

A Heves Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata

A Heves Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata A Heves Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata 1. A Heves Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének jogállása: 1.1. A Heves Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége

Részletesebben

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar (továbbiakban: PTE IGYK) hatályos szabályzatai alapján az Illyés Gyula Szakkollégium (továbbiakban:

Részletesebben

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére 4. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 26-i rendes ülésére Tárgy: A Dombóvári Polgárőr Egyesület beszámolója a 2016. évi

Részletesebben

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Ü G Y R E N D J E. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Ü G Y R E N D J E. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Hatályos: 2010. október 26. napjától AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM RKH/333/5/2015. MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM MŰVÉSZETELMÉLETI TANSZÉK ÜGYRENDJE Elfogadva a Szenátus 27/2015. (VI. 1.) számú határozata alapján. 2015. június 1. 1. Általános rendelkezések (1) A nemzeti

Részletesebben

Papkeszi Községi Önkormányzat KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

Papkeszi Községi Önkormányzat KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Papkeszi Községi Önkormányzat KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Papkeszi, 2009 Papkeszi Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a közpénzek ésszerű felhasználása átláthatóságának és széles körű nyilvános ellenőrizhetőségének

Részletesebben

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 28-i rendes ülésére

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 28-i rendes ülésére 4. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 28-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőr Egyesület beszámolója a 2015. évi tevékenységéről

Részletesebben

A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA melyet az Egyesület Elnöksége 2012. április 26. napján megtartott ülésén 3./2012.04.26. számú határozatával

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsának Ügyrendje. egységes szerkezetben. Általános rendelkezések

Pécs Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsának Ügyrendje. egységes szerkezetben. Általános rendelkezések Szám:07-7/588-6/2016. Pécs Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsának Ügyrendje egységes szerkezetben I. Általános rendelkezések Szervezet neve: Pécs Megyei Jogú Város Idősügyi Tanács (a továbbiakban: Idősügyi

Részletesebben

3. fejezet: Tisztséget és funkciót viselők feladatainak leírása

3. fejezet: Tisztséget és funkciót viselők feladatainak leírása 3. fejezet: Tisztséget és funkciót viselők feladatainak leírása A tisztséget és funkciót viselők abban az esetben tudják megfelelően ellátni a feladataikat, valamint a választás folyamán akkor tudnak felelősséggel

Részletesebben

Magyar Anatómus Társaság

Magyar Anatómus Társaság Magyar Anatómus Társaság alapszabálya. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) A társaság a./ neve : Magyar Anatómus Társaság (MAT) b./ székhelye : Budapest c./ működési területe: Magyarország d./ pecsétje:

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Vasi Rendőr Sportsegély- és Sportegyesület Elnöksége Szám:.../ 2007 VASI RENDŐR SPORTSEGÉLY ÉS SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Szombathely 2007. május 30. 2 A Vasi Rendőr Sportsegély-

Részletesebben

1. Rész: Kollégiumi Hallgatói Bizottság Ügyrendje

1. Rész: Kollégiumi Hallgatói Bizottság Ügyrendje Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Kari Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzat 4. melléklet A Kari Hallgatói Képviselet állandó bizottságainak

Részletesebben

MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA Építési Tagozat. Fiatal Mérnökök Csoportja. SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI ÜGYREND

MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA Építési Tagozat. Fiatal Mérnökök Csoportja. SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI ÜGYREND MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA Építési Tagozat Fiatal Mérnökök Csoportja SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI ÜGYREND 2016. március 21. 1. Általános rendelkezések Az MMK Építési Tagozat Fiatal Mérnökök Csoportja (továbbiakban:

Részletesebben

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az alapítók ezen okirattal kinyilvánítják, hogy az 1989. évi II. törvény és a 2000. évi CXLV. törvény alapján, határozatlan időre jogi személynek minősülő

Részletesebben

A SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A közoktatásról szóló 1996. évi LXII. törvénnyel módosított 1993. évi LXXIX. törvény 59.. rendelkezései alapján a Than

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a Pesterzsébeti Polgárőrség év első félévi tevékenységről

BESZÁMOLÓ a Pesterzsébeti Polgárőrség év első félévi tevékenységről BUDAPEST FŐVÁROS XX. KERÜLET, PESTERZSÉBET ÖNKORMÁNYZATA 1201 Budapest, Kossuth Lajos tér 1. Tel.: 283-0549, Fax: 283-0061 www.pesterzsebet.hu PESTERZSÉBETI POLGÁRŐRSÉG 1202 Budapest, Bessenyei utca 69/B.

Részletesebben

SZEKSZÁRDI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG A SZEKSZÁRDI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZEKSZÁRDI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG A SZEKSZÁRDI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SZEKSZÁRDI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG Iktatószám: VI/B. 186/2017. Iktatószám: VI/B. /2018. A SZEKSZÁRDI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SZEKSZÁRDI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR

Részletesebben

Egységes szerkezetben a 2/2011. (I. 13.) ÜB. sz. módosító határozattal MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÜGYRENDI BIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE

Egységes szerkezetben a 2/2011. (I. 13.) ÜB. sz. módosító határozattal MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÜGYRENDI BIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE 1/1. sz. függelék Egységes szerkezetben a 2/2011. (I. 13.) ÜB. sz. módosító határozattal MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÜGYRENDI BIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE A bizottság a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE

VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE (VIMÉSZ) SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Tatabánya, 2012. október 29. VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE (VIMÉSZ)

Részletesebben

ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE

ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE Nyt. szám: /2012 1. számú példány NYUGÁLLOMÁNYÚ LÉGVÉDELMI TÜZÉREK BAJTÁRSI EGYESÜLETE ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE NAGYOROSZI 2012. 1. BEVEZETŐ (1) A Nyugállományú Légvédelmi Tüzérek Bajtársi Egyesülete

Részletesebben

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Emlősvédelmi Szakosztály

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Emlősvédelmi Szakosztály Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Emlősvédelmi Szakosztály Budapest, 1121 Költő u. 21. Szervezeti és Működési Szabályzat 1. A szakosztály megnevezése, jelképe: A szakosztály magyar neve: Magyar

Részletesebben

A Duna Részvízgyűjtő Vízgazdálkodási Tanács SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. Általános rendelkezések

A Duna Részvízgyűjtő Vízgazdálkodási Tanács SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. Általános rendelkezések A Duna Részvízgyűjtő Vízgazdálkodási Tanács SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Általános rendelkezések 1. A Duna Részvízgyűjtő Vízgazdálkodási Tanács (továbbiakban: Tanács) a vízgazdálkodásról szóló

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések 1. Általános rendelkezések (1) A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetem (a továbbiakban: Egyetem) Szervezeti és Működési Rendjének (a továbbiakban:

Részletesebben

MAGYAR KÁRMENTŐ ALAP Veszprém Megyei Kármentő Bizottság Veszprém, Megyeház tér 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

MAGYAR KÁRMENTŐ ALAP Veszprém Megyei Kármentő Bizottság Veszprém, Megyeház tér 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MAGYAR KÁRMENTŐ ALAP Veszprém Megyei Kármentő Bizottság Veszprém, Megyeház tér 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT A Veszprém Megyei Kármentő Bizottság SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A 252/2010. (X.21.)

Részletesebben

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések Preambulum A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Hallgatói Önkormányzata a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint a Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzatának figyelembevételével

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének február 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének február 14-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. február 14-i ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója a 2010. évi tevékenységéről Előterjesztő:

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. október 15., hatályba lép: 2013. október 17-én Utolsó módosítás: 2018. május 22., hatályba lép: 2018. május 24-én A Zenei Intézet ügyrendjét

Részletesebben

A HTE Infokommunikációs Szakértő Bizottság Szervezeti és Működési Szabályzata

A HTE Infokommunikációs Szakértő Bizottság Szervezeti és Működési Szabályzata A HTE Infokommunikációs Szakértő Bizottság Szervezeti és Működési Szabályzata Budapest, 2013. július 32015 november 26. 1. Bevezetés 1.1. A HTE Választmánya 2011 áprilisában létrehozta az Infokommunikációs

Részletesebben

Hajdúböszörményi Tankerületi Központ Középkerti Általános Iskola 4220 Hajdúböszörmény, Erdély u. 37. Intézményi Tanács

Hajdúböszörményi Tankerületi Központ Középkerti Általános Iskola 4220 Hajdúböszörmény, Erdély u. 37. Intézményi Tanács Intézményi Tanács Köznevelési törvény (2011. évi CXC. törvény) 73. (3) Az iskolában a helyi közösségek érdekeinek képviseletére a szülők, a tanulók, a nevelőtestület, az intézmény székhelye szerinti települési

Részletesebben

A MAGYAR KERESKEDELMI és IPARKAMARA Magyar - Török Tagozatának ügyrendje

A MAGYAR KERESKEDELMI és IPARKAMARA Magyar - Török Tagozatának ügyrendje A MAGYAR KERESKEDELMI és IPARKAMARA Magyar - Török Tagozatának ügyrendje A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. Törvényben valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Alapszabályában szereplő

Részletesebben

Az iskolai rendszeren kívüli rendőr szakképzésben való részvétel feltételei

Az iskolai rendszeren kívüli rendőr szakképzésben való részvétel feltételei Az iskolai rendszeren kívüli rendőr szakképzés célja Az iskolarendszeren kívüli rendőr szakképzés célja, hogy a rendőrség középfokú szakképesítéshez kötött beosztásaiba előírt szakképzettség megszerzését

Részletesebben

AZ I. ISTVÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AZ I. ISTVÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA AZ I. ISTVÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Együttműködési megállapodás 1.sz.melléklet Együttműködési megállapodás mely létrejött az I. István Szakképző Iskola nevelőtestülete

Részletesebben

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 I. A Magyar Vámügyi Szövetség (továbbiakban: Szövetség) adatai Elnevezése: Magyar: Angol: Német: Francia: Magyar Vámügyi Szövetség Hungarian

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. október 15., hatályba lép: 2013. október 17-én Utolsó módosítás: 2016. február 16., hatályba lép: 2016. február 18-án A Zenei Intézet ügyrendjét

Részletesebben

ORSZÁGOS ETIKAI BIZOTTSÁG UGYRENDJE

ORSZÁGOS ETIKAI BIZOTTSÁG UGYRENDJE MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓI KAMARA 1450 Budapest, Pf.:214. Telefon: 1-323-2070 Fax: 1-323-2079 e-mail: meszk@meszk.hu ORSZÁGOS ETIKAI BIZOTTSÁG UGYRENDJE Az Országos Elnökség 3/2015. (01.22.) sz.

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának (a továbbiakban: SzMSz) 12. c) pontjában

Részletesebben

A MAGYAR TELEKOM TáVKÖZLÉSI NYILVáNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTáRSASáG AUDIT BIZOTTSáGáNAK ÜGYRENDJE

A MAGYAR TELEKOM TáVKÖZLÉSI NYILVáNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTáRSASáG AUDIT BIZOTTSáGáNAK ÜGYRENDJE A MAGYAR TELEKOM TáVKÖZLÉSI NYILVáNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTáRSASáG AUDIT BIZOTTSáGáNAK ÜGYRENDJE 1. STÁTUSZ, CÉL ÉS SZEREP 1.1. A Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (a Társaság

Részletesebben

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE 2015. március 24. A MOL Magyar Olaj- és

Részletesebben

* *

* * KIR Intézménytörzs Intézményi tanács ügyrend bejelentése Beküldendő: Oktatási Hivatal KIR 9001 Győr, Pf. 646 *140069147* 140069147 Intézmény adatai OM azonosító: 035292 Név: Kanizsay Dorottya Egészségügyi

Részletesebben

2.2. sz. Egyetemi Szabályzat

2.2. sz. Egyetemi Szabályzat 2.2. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM DOKTORANDUSZ ÖNKORMÁNYZAT ALAPSZABÁLYA A Miskolci Egyetem Szenátusának 379/2012. sz. határozata. - 1 - A Miskolci Egyetem Doktorandusz Önkormányzat Alapszabálya

Részletesebben

A Duna Részvízgyűjtő Vízgazdálkodási Tanács SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. Általános rendelkezések

A Duna Részvízgyűjtő Vízgazdálkodási Tanács SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. Általános rendelkezések A Duna Részvízgyűjtő Vízgazdálkodási Tanács SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Általános rendelkezések 1. A Kormány a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok

Részletesebben

A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG SZAKMAI- ÉS VERSENYBIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E

A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG SZAKMAI- ÉS VERSENYBIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG SZAKMAI- ÉS VERSENYBIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E Elfogadta az MKSZ Szakmai- és Versenybizottsága 2012. május 31-én Jóváhagyta az MKSZ Elnöksége 2012. július 3-án 2 Az MKSZ

Részletesebben

POLGÁRŐR PROGRAMOK TAPASZTALATAI, AKTUÁLIS FELADATOK JÁRÁSI KOORDINÁTOROK FÓRUMA 2015.02.14.

POLGÁRŐR PROGRAMOK TAPASZTALATAI, AKTUÁLIS FELADATOK JÁRÁSI KOORDINÁTOROK FÓRUMA 2015.02.14. POLGÁRŐR PROGRAMOK TAPASZTALATAI, AKTUÁLIS FELADATOK JÁRÁSI KOORDINÁTOROK FÓRUMA 2015.02.14. A POLGÁRŐRSÉG MINŐSÉGE JÁRÁSI KOORDINÁTOROK JÁRÁSI KOORDINÁTOROK 2015. 2. 16. zambop@orfk.police.hu 2 GYEREKBESZÉD

Részletesebben