Természetes módszerek a menstruációs problémák megszüntetésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Természetes módszerek a menstruációs problémák megszüntetésére"

Átírás

1 Természetes módszerek a menstruációs problémák megszüntetésére Ebból a kiadványból megismerheted, mely akupresszúrás pontok segítenek: csökkenteni a menstruációs fájdalmakat, a hormonháztartás stabilizálásával enyhíti, megszűnteti a menstruációval jelentkező egyéb panaszokat enyhíti az erős vérzést rendezi a menstruációs ciklust, adott esetben elősegítve ezzel a könnyebb teherbeesést Megtudhatod, milyen gyógynövényekkel, illóolajokkal támogathatod a kezelések sikerét.

2 A MÓDSZEREK ALKALMAZÁSA AKUPRESSZÚRA Az akupresszúrás pontokat hüvelykujjal, de erősebb nyomás kifejtéséhez ökölbe hajlított kézfejjel vagy a könyökünkkel is stimulálhatjuk. A nyomás határozott legyen. A pontra gyakorolhatunk statikus nyomást is, de jobb ha apró köröket írunk le az ujjunkkal, esetleg rövid tolómozdulatokat is végezhetünk. Ezek az akupresszúrás pontok a testünket behálózó meridián (energia) vezetékeken találhatók. Akupresszúra alkalmazása során érezheted, ahogy kisugárzik a meridiánokra. Ezt nem feltétlenül érzed, de ne lepődj meg rajta. Bár érdemes törekedni rá és fokozni a nyomás erejét esetleg a masszírozás módját. Általában párban futnak a meridiánok mindkét testfélen, azaz a leírt pontok megtalálhatók testünk jobb és bal oldalán is, jobb kezünkön, lábunkon és a bal kezünkön, lábunkon is. Mindkét testfélen lévő pontot kezeljük. Kivétel a test középvonalán végigfutó Befogadó ( elől) és Kormányzó ( hátul) vezeték. Ha bizonytalan vagy jó helyen masszírozol-e, akkor se aggódj, bajt nem csinálsz vele. Akkor viszont ne alkalmazd az akupresszúrát, ha az adott pontnál nyílt seb, kelés, gyulladás, duzzanat esetleg visszér található. Ritkán szokott előfordulni, de ha kezelés közben a tüneteid erősödnek, vagy bármilyen új probléma lép fel, például szédülni kezdesz, akkor hagyd abba a kezelést. Próbáld úgy időzíteni a kezelést, hogy utána tudjál percet pihenni.

3 Kezelési mód a zavar jellegétől függően változik: Fájdalmak esetén a pontokat a menstruáció feltételezett dátuma előtt egy héttel kell elkezdeni stimulálni, 5 percig reggel és este, és ha a fájdalom jelentkezik, erélyesen stimuláljunk kb. 20 percig, amíg a szenvedés megszűnik. Rendszertelen ciklusnál, a pontokat reggel és este kell stimulálni, minden alkalommal negyedóráig, egy héten keresztül a menstruáció alatti időszakban. GYÓGYNÖVÉNYEK, ILLÓOLAJOK A gyógynövényeket, beleteheted fürdővízbe, vagy borogatás formájában használhatod. A fürdő és a borogatás alkalmazása15-20 percig tartson. Természetesen igyál is a gyógynövényekből készült teából! Az illóolajokat csak külsőleg használd masszázshoz, inhaláláshoz! Szintén beleteheted fürdővízbe, vagy borogatás formájában használhatod.

4 MENSTRUÁCIÓS FÁJDALMAK ELLEN 1. pont: Bef 4 a Befogadó meridiánon ( A képen Rs 4) Helye : Ez a hason található, kb. 4 ujjnyira a köldök alatt, félúton a köldök és a szeméremszőrzet felső vonala között. Mindenféle menstruációs problémánál alkalmazható. 2. pont: Bef 6 a Befogadó meridiánon ( A képen Rs 6) Helye : Ez is a has középvonalában található, 2 ujjnyira a köldök alatt. 3. pont: L 6 a Lép meridiánon Helye : A boka felett négy harántujjnyira, a sípcsont hátsó szélénél található. Mindenféle menstruációs problémánál alkalmazható.

5 4. pont: Gy 29 a Gyomor meridiánon (A képen S29) Helye : A szeméremszőrzet felső részén, a test felezővonalától három ujjnyira található. 5. pont: Eh 34 az Epehólyag meridiánon Helye : A térdhajlat alatt négy ujjnyira, a lábszár külső felén, a szárkapocscsont feje alatt és előtt egy kis mélyedésben tapintható. 6. pont: M 3 a Máj meridiánon Helye : Az első és a második lábközépcsont között egy mélyedésben található, két ujjnyira a lábujjak tövétől. Ezt főleg akkor alkalmazd, ha a fájdalom mellett emlőduzzadás, puffadás is jellemző.

6 7. pont: Gy 36 a Gyomor meridiánon Helye : Négy ujjnyira a térdkalács alatt, a sípcsont élétől kifelé egy cm-re. Megtalálásához hajlítsuk be a lábunkat, a hüvelyk- és mutatóujjunkkal átfogjuk a térdkalácsot, és ahova az egyenesen kinyújtott középsőujj ér, ott van a pont ( a képen pirossal jelölve). Ha a fájdalom a havivérzés után jelentkezik sokszor gyengeség, szédülés kíséri, gyakran meleg és nyomás hatására gyengül, akkor érdemes, a hát alsó szakaszát egészen a fenékig végigmasszírozni, a test középső 15 cm-es sávjára koncentrálva, az itt húzódó húgyhólyag meridián pontjaira hatva rendezhetjök a problémát. GYÓGYNÖVÉNY, ILLÓOLAJ Fájdalamas menstruációra, akkor is ha fájdalom a menstruáció előtt vagy után jelentkezik, segíthet a kömény és a gyömbérgyökér gyógynövény, ciprusolaj, citromfű olaja.

7 MENSTRUÁCIÓ ELŐTTI TÜNETEGYÜTTES-PMS 8. pont: Vab 4 a Vastagbél meridiánon Helye : A kézfej háti oldalán, a hüvelyk és mutatóujj kézközépcsontjai találkozása előtt. Szétnyitjuk a hüvelyk és mutatóujjunkat, majd kissé összezárjuk, ahol kezdődik a redő (ránc) oda beillesztjük a másik kezünk hüvelykujját. 9. pont: Gy 18 a Gyomor meridiánon Helye : A mell alatt, a mellbimbó vonalában az 5. bordaközben található. Ennek a pontnak a masszírozásával a mellfeszülést enyhítheted. Ezenkívül kezeld a L6 ( 3.pont), Gy 36 (7. pont) és a M3 ( 6. pont) akupresszúrás pontokat. Ha a PMS fájdalommal is jár alkalmazd a Bef 4 (1. pont) és Bef 6 (2. pont) pontokat is. GYÓGYNÖVÉNY, ILLÓOLAJ Szűzbariska másnéven barátcserje gyógynövény enyhíti a PMS tüneteit. Ezenkívül alkalmazhatunk ciprusolajat, citromfű olaját és a kamillaolajat.

8 ERŐS VÉRZÉS 10. pont: M 1 a Máj meridiánon Helye : A nagylábujj körömágyának belső oldalán található. 11. pont: L 1 a Lép meridiánon Helye : A nagylábujj körömágyának külső oldalán található. Ezenkívül a Bef 4. (1. pont) és a M 3 (6.pont) akupresszúrás pontokat alkalmazd még a vérzés csökkentésére. GYÓGYNÖVÉNY, ILLÓOLAJ Erős vérzés esetén málnalevél, apró bojtorján, friss pásztortáska tinktúra fogyasztása segít. Ezenkívül a geránium olaj, ciprusolaj.

9 CIKLUS RENDEZÉSE Ha rövid a ciklus: 12. pont: Gy 34 a Gyomor meridiánon Helye : A comb elülső- külső oldalán található, a tédkalács felett 2,5 ujjnyira. A legegyszerűbben úgy lehet megtalálni, ha megragadjuk a térdkalácsot ( lásd a képen), a mutatóujj mutatja a stimulálandó pontot. 13. pont: M 2 a Máj meridiánon Helye : A nagylábujj és a második lábujj között, az ujjak tövénél található. Kezeljük még Bef 4. (1. pont) és a L6 ( 3.pont) akupresszúrás pontokat.

10 Ha hosszú a ciklus: 14. pont: L 4 a Lép meridiánon Helye : A lábfej belső szélén, annak középvonalában található. 15. pont: Kor 3 a Kormányzó meridiánon Helye : A hát alján, a test középvonalában, a keresztcsont felső szélén található. Kezeljük még Bef 4. (1. pont) és a L6 ( 3.pont) akupresszúrás pontokat. Ha alaposan megfigyeled a menstruációd jellemzőit, személyre szabott megoldással még hatékonyabban segíthetsz magadon. Ha vér színe világospiros, állaga vizes, híg, mennyiségre kevés, pecsételő jellegű, akkor többnyire hosszú kezelésre van szükség. A z egyik csodaszer" az amerikai ginszeng. Ha a vér színe világospiros, sárgás, állaga vizes, híg, mennyiségre kevéske, ritmusa rövid, vagy gyakran kimarad, akkor a menstruáció előtti fájdalmakat mozgással és masszázzsal lehet enyhíteni. Ha a vér színe bíborvörös, állaga tömény, darabos, mennyiségre gyér, rendszertelen, ritmusa változó rendszertelen, ha feszült és fájdalmai vannak a menstruáció előtt és alatt segít a masszázs és a mozgás. Ezenkívül fagyöngymagokból vagy gyökérből készíts főzetet, csészénként 10 grammnyi mennyiségből, vagy tinktúrát, naponta 3x1 ml fogyassz belőle! Ha a vér színe sötétbíbor, állaga tömény, darabos, mennyiségre gyér, ritmusa rüvid vagy kimarad, menstruáció előtti és utáni feszültség és fájdalmak esetén, ha a nyomás nem hoz enyhülést, a meleg és a mozgás esetleg segíthet.

11 Segíthet a cickafark, a friss növény leve, csészénként 8-14 ml-nyi mennyiségből készített főzet, vagy 2-5 ml tinktúra naponta háromszor. Ezenkívül jó hatású a pásztortáska, szintén főzet vagy tinktúra formájában. Ha a vér színe világospiros, sárgás, állaga sűrű, mennyiségre lehet csekély vagy nagy is, ritmusa hosszú, vagy kimarad segíthet a zsálya, csészénként 6-12 grammnyi mennyiségből készített főzet, vagy 1-4 ml tinktúra naponta háromszor. Vagy a mirha is, 4-6 gramm teafürtöt főzzél rövid ideig, vagy 2-4 csepp esszenciát tegyél kevés vízbe, ezt is naponta háromszor fogyaszd! Ha a vér színe világospiros, vagy sötétbíbor, állaga vizes, híg, mennyiségre gyér, rendszertelen, ritmusa hosszú, akkor jó hatású a melegítőpalack, masszázs, rozmaringadalékos fürdők. Ne fogyassz hűtő teákat, inkább melegítő hatásúakat, mint pédául a köménytea! Ha a vér színe sötétvörös, fekete, állaga sűrűn folyó, mennyiségre gyér, ritmusa hosszú, vagy kimarad, akkor segít a meleg fürdő vagy melegítőpalack és melegítő tea, szárított gyömbér, cayenne-bors, fahéj és kardamom. Ha a vér színe világospiros, állaga vizes. tiszta, mennyiségre gyér, csepergő, ritmusa rövid, akkor mindenképp masszírozzuk a M2 (13. pont) és M3(6.pont) akupresszúrás pontokat. Ha a vér színe mélyvörös, bíborvörös, állaga sűrűn, vérrögösödés jellemzi, mennyiségre kiadós, ritmusa rövid, akkor is érdemes M2 (13. pont) és M3(6.pont) akupresszúrás pontokat masszírozni,mellett hűsítő hatású teákat inni. Ha székrekedés is jellemző, akkor 4 gramm szárított ürömből készített főzetet vagy menta, szárított körömvirág vagy krizantém keverékéből csészénként 3 grammnyi mennyiségből készített főzetet fogyasssz! Remélem hasznosnak találtad ezt a kiadványt és alkalmazod is, az itt megismert módszereket. Látogasd meg az egeszseges-eletmodszerek.hu oldalt, ahol az egészség megőrzését és visszaállítását segítő természetes módszerek tárházát találod.

Hogyan segíthet az akupresszúra a szülésnél?

Hogyan segíthet az akupresszúra a szülésnél? Hogyan segíthet az akupresszúra a szülésnél? Akupresszúrás pontok, amelyek csökkentik a fájdalmat, gyorsítják a vajúdás folyamatát, elősegítik a méhnyak rövidülését, a méhszáj tágulását, növelik a méhösszehúzódások,

Részletesebben

Kezelések cukorbetegség esetén. Glükóz intolerancia és a cukorbetegség kialakulásának megelőzése

Kezelések cukorbetegség esetén. Glükóz intolerancia és a cukorbetegség kialakulásának megelőzése Kezelések cukorbetegség esetén Alkalmazható készülék: Triomed Antidiabetikus sugárzója A sugárzó működési ideje: 13 perc A sugárzó frekvenciája a hasnyálmirigy sejtjei- és az inzulinfüggő szövetek receptormezői

Részletesebben

Kezelés típusai. Ingerlő: Rövid idejű Erős Manipulatív. Gátló Hosszú idejű Gyenge Kevés manipuláció. Szúrás mélysége: Pont helye határozza meg

Kezelés típusai. Ingerlő: Rövid idejű Erős Manipulatív. Gátló Hosszú idejű Gyenge Kevés manipuláció. Szúrás mélysége: Pont helye határozza meg Meridián 4-8 Repetíció Kezelés típusai Ingerlő: Rövid idejű Erős Manipulatív Gátló Hosszú idejű Gyenge Kevés manipuláció Szúrás mélysége: Pont helye határozza meg Tüdő meridián Forráspont: 1. Tonizáló

Részletesebben

9 tipp fejfájás ellen

9 tipp fejfájás ellen 9 tipp fejfájás ellen Lüktet a halántékod, és úgy érzed, pillanatokon belül szétrobban a fejed. Azonnal kell val Ki gondolná, hogy az emberek 80%-a szenved időről időre fejfájástól, ráadásul a nők jóval

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve:dr. Páva Hanna A minősítő beosztása: főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

Kezelés ízületi- és csontrendszeri betegségek esetén. Artritis, Osteoarthrosis kezelése

Kezelés ízületi- és csontrendszeri betegségek esetén. Artritis, Osteoarthrosis kezelése Kezelés ízületi- és csontrendszeri betegségek esetén Alkalmazható készülék: Triomed Egészséges Ízület sugárzója A készülék működési ideje: 12 perc. Ajánlott kezelési zónák: Az ízületek és azok vetületei,

Részletesebben

2. Nevezze meg a sima- és a harántcsíkolt izomzat "lazító 4 pont pontját és elhelyezkedését! simaizomzat

2. Nevezze meg a sima- és a harántcsíkolt izomzat lazító 4 pont pontját és elhelyezkedését! simaizomzat AKUPRESSZÚRA 2003. május Maximálisan adható pontszám 1. Határozza meg a következő különleges vezetékek, 2 pont szabálytalan csatornák főmeridiánon lévő - mesterpontjait! A. Yingiao Mai (a Yin Mozgató Csatorna)

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15.

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. M E G O L D Ó L A P írásbeli vizsga Akupresszőrök részére 2002. február 28. 2 T Á J É K O Z T A T Ó az értékelő tanár részére

Részletesebben

Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet (1085 Budapest, Horánszky u. 15.) M E G O L D Ó L A P

Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet (1085 Budapest, Horánszky u. 15.) M E G O L D Ó L A P Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet (1085 Budapest, Horánszky u. 15.) M E G O L D Ó L A P írásbeli vizsga Akupresszőrök részére 2002. október 16. 2 T Á J É K O Z T A T Ó az értékelő tanár részére

Részletesebben

Forrás: http://www.doksi.hu

Forrás: http://www.doksi.hu Az illóolajok gyógyító hatását használja ki Az illatok, mint ingerek az idegrostokon keresztül jutnak az agykéregbe, ahol a megfelelő sejteket ingerlik. Ennek hatására javul közérzetünk. Közérzetünk javulásának

Részletesebben

Kézerősítő gyurma. - Theraputty - Használati útmutató.

Kézerősítő gyurma. - Theraputty - Használati útmutató. Használati útmutató - Theraputty - - Theraputty- Erős - Theraputty - Közepes 85 g - Theraputty - Gyenge 85 g 85 g A termék három eltérő lágysági fokozatban elérhető, mely lehetővé teszi a gyakorlatok intenzitásának

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Minisztérium Szolgálati titok! Titkos! Érvényességi id : az írásbeli vizsga befejezésének id pontjáig A min sít neve: Vízvári László A min sít beosztása: f igazgató M E G O L D Ó L A P szakmai

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Dr. Páva Hanna A minősítő beosztása: főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. elnökhelyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

13 gyógyító tipp cickafarkfűből. A cickafarkfű étvágyjavító, köptető, nyugtató sekentő és, Hatóanyagai

13 gyógyító tipp cickafarkfűből. A cickafarkfű étvágyjavító, köptető, nyugtató sekentő és, Hatóanyagai 13 gyógyító tipp cickafarkfűből A cickafarkfű étvágyjavító, köptető, nyugtató sekentő és, Hatóanyagai Glikozidikus keserűanyag, illóolaj (0,05 0,25%) amelynek komponensei a kamazulén, a kámfor, a szabinén,

Részletesebben

Öngyógyítás citromfűvel, rozmaringgal és kamillával

Öngyógyítás citromfűvel, rozmaringgal és kamillával Öngyógyítás citromfűvel, rozmaringgal és kamillával Az egészségmegőrzésnek Az többféle öngyógyításnak módja van: persze például vannak a táplálkozás, szabályai, amelyeket a mozgás, ajánlatos a masszázs

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Korlátozott terjesztésű! Nemzeti Erőforrás Minisztérium Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Korlátozott terjesztésű! Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató M E G O L D Ó L A

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Dr. Páva Hanna A minősítő beosztása: főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. M E G O L D Ó L A P. írásbeli vizsga Akupresszőrök részére 2000.

Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. M E G O L D Ó L A P. írásbeli vizsga Akupresszőrök részére 2000. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. M E G O L D Ó L A P írásbeli vizsga Akupresszőrök részére 2000. február 2 T Á J É K O Z T A T Ó az értékelő tanár részére A

Részletesebben

Akupunktúra pontok. Tartalomjegyzék. Forrás : http://www.kfki.hu/~korosi/akup/akup3.html

Akupunktúra pontok. Tartalomjegyzék. Forrás : http://www.kfki.hu/~korosi/akup/akup3.html Akupunktúra pontok Forrás : http://www.kfki.hu/~korosi/akup/akup3.html Tartalomjegyzék Akupunktúra pontok...1 Allergia, ekcéma...3 ÁLLKAPOCS-ÍZÜLETI FÁJDALMAK...4 ALUSZÉKONYSÁG...5 ALVÁSZAVAR...6 ARCÜREGGYULLADÁS...7

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: elnökhelyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli vizsga

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Dr. Páva Hanna A minősítő beosztása: főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

HOMEOPÁTIÁVAL ELÉRT EREDMÉNY PSORIASISBAN DR. DÉRER CECILIA HOMEOPATA BAJA II.INTERDISZCIPLINÁRIS KOMPLEMENTER MEDICINA KONGRESSZUS A PSORIASIS GYAKRAN ELŐFORDULÓ BŐRBETEGSÉG. A BETEGEK 5-8 %-A SZENVED

Részletesebben

Apácák, ha megfáztak...

Apácák, ha megfáztak... Apácák, ha megfáztak A köhögés, nátha, torokfájás, láz megkeseríthetik életünket, az ünnepeket. A gyógynövények azonban s Bár az utóbbi években rendkívül megnőtt az érdeklődés a természetgyógyászat szelíd

Részletesebben

KEZDŐ AKUPUNKTÚRÁS KÉZIKÖNYV

KEZDŐ AKUPUNKTÚRÁS KÉZIKÖNYV KEZDŐ AKUPUNKTÚRÁS KÉZIKÖNYV Olvassa el figyelmesen a kézikönyv használata előtt az akupunktúra használatára vonatkozó figyelmeztetéseket es útmutatásokat! Ahol az (M) betű jelenik meg, szükséges az orvosi

Részletesebben

2. Ismertesse röviden, hogyan keresi meg a vékonybél-6 pontot, és mely esetben masszírozza! 2 pont

2. Ismertesse röviden, hogyan keresi meg a vékonybél-6 pontot, és mely esetben masszírozza! 2 pont 1 AKU 1999. október 1. Fogalmazza meg röviden a forráspont hatását! 1 pont - erõsít - gyengít, azaz kiegyenlíti az energia hiányosságait 2. Ismertesse röviden, hogyan keresi meg a vékonybél-6 pontot, és

Részletesebben

ORVOSI KÉZIKÖNYV. Magyar ハンガリー 語

ORVOSI KÉZIKÖNYV. Magyar ハンガリー 語 ORVOSI KÉZIKÖNYV Magyar ハンガリー 語 Az orvosnak Nem értem a japán orvosi kifejezéseket, ezért ezt a kézikönyvet használva szeretném leírni a tüneteim. Személyes Adatok Mai dátum Év Hónap Nap Név Keresztnév

Részletesebben

ujjnyomással és masszázzsal

ujjnyomással és masszázzsal Dr. Für László Segíts magadon ujjnyomással és masszázzsal BEVEZETÉS Az urbanizáció, a környezetszennyezés, a hajszolt életmód veszélyeit látva ösztönösen nó az emberekben a természetes életmód utáni vágy.

Részletesebben

6. Yoko ofoshi. 7. Tani ofoshi.

6. Yoko ofoshi. 7. Tani ofoshi. 6. Yoko ofoshi. Ezt a fogást akkor használjuk, ha mindketten a jobb lábon természetes vagy védelmi állásban állunk s mindketten éppen úgy, mint a sumigaeshi-né\, jobb kezünket az ellenfél karja alatt tartjuk,

Részletesebben

Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P. szakmai írásbeli vizsga. Akupresszőr szak. 2004. október 14.

Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P. szakmai írásbeli vizsga. Akupresszőr szak. 2004. október 14. Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli vizsga Akupresszőr szak 2004. október 14. 2 T Á J É K O Z T A T Ó az értékelő tanár részére A vizsgázó csak a kiosztott

Részletesebben

63 5 84 36 Elősz ű ű ű ELSŐ FEJEZET ᔗ匷 y má ve á e e g e e ᔗ匷 e e g k e e e g k, A MERIDIÁNOK ű e e g k b 365 ÉRINTÉS ÉS BIZALOM v gyá ű A SIACU SZINTJEI ű gygyí m á, A SIACU HASZNAI MILYEN ÁLLAPOTOKON

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. szakmai írásbeli vizsga. Akupresszőr szak. 2005. május 19.

M E G O L D Ó L A P. szakmai írásbeli vizsga. Akupresszőr szak. 2005. május 19. Egészségügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli vizsga Akupresszőr szak 2005. május 19. T Á J É K O Z T A T Ó az értékelő tanár részére A vizsgázó csak a kiosztott feladatlapon dolgozhat.

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Dr. Páva Hanna A minősítő beosztása: főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

Már 2000 évvel időszámításunk előtt felismerték a kínaiak bizonyos növények illóolajainak gyógyító tulajdonságait.

Már 2000 évvel időszámításunk előtt felismerték a kínaiak bizonyos növények illóolajainak gyógyító tulajdonságait. Az utóbbi évtizedben egyike lett azoknak az alternatív kezelésmódoknak, melyeknek a népszerűsége a világ számos országában fokozódik. Ennek oka részben abban keresendő, hogy sokan szenvednek tartós stresszhatással

Részletesebben

Mindegyik lemezke tüskés szerkezetű, a tüskék kúp alakúak és magasságuk egyenként 0,6 cm.

Mindegyik lemezke tüskés szerkezetű, a tüskék kúp alakúak és magasságuk egyenként 0,6 cm. A QMED Akupresszúrás matrac ÉS PÁRNA egy praktikus, esztétikus egészségmegőrző eszköz, mely 100 % organikus pamutból és mérgező anyagoktól mentes ABS műanyagból készült. A matrac hossza 67 cm, szélessége

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15.

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. M E G O L D Ó L A P írásbeli vizsga Akupresszőrök részére 2002. május 15. 2 T Á J É K O Z T A T Ó az értékelő tanár részére

Részletesebben

Hogy zajlik a HIV szűrés?

Hogy zajlik a HIV szűrés? a HIV szűrés? Cikk: A hozzászóláshoz be kell jelentkezni 341 olvasás Hogy zajlik A folyamat a legtöbb HIV szűrőállomáson hasonló, de a személyes megjelenés előtt tájékozódjon telefonon vagy e-mail-ben.

Részletesebben

Nem csak immunrendszerünk erősítésében vagy fogyókúránk hatásfokának növelésében, de ízületi panaszok, vagy allergiás tünetek enyhítésében is

Nem csak immunrendszerünk erősítésében vagy fogyókúránk hatásfokának növelésében, de ízületi panaszok, vagy allergiás tünetek enyhítésében is A gyógyító csalán A hagyományos természet-gyógyászatban fontos helyet foglalt el a rég kipróbált tavaszi k Nem csak immunrendszerünk erősítésében vagy fogyókúránk hatásfokának növelésében, de ízületi panaszok,

Részletesebben

Természetvédelem: Gyógynövények (50 pont/ ) Csapatnév:... I. Gyógynövények (15 pont/..)

Természetvédelem: Gyógynövények (50 pont/ ) Csapatnév:... I. Gyógynövények (15 pont/..) Természetvédelem: Gyógynövények (50 pont/ ) Csapatnév:... I. Gyógynövények (15 pont/..) A képek alapján próbáljátok felismerni az adott gyógynövényt, azonosítsátok be a hatását, és hogy a növény melyik

Részletesebben

NS 1 Normális lábfej. Természetes méretű, SOMSO-műanyagból. Bemutatja az anatómiai szerkezetet és a sípcsont alatti részt. Egy darabból áll.

NS 1 Normális lábfej. Természetes méretű, SOMSO-műanyagból. Bemutatja az anatómiai szerkezetet és a sípcsont alatti részt. Egy darabból áll. NS 1 Normális lábfej Bemutatja az anatómiai szerkezetet és a sípcsont alatti részt. Egy darabból áll. Hossz: (Pternion-Akropodion): 24 cm. Magasság: 13 cm., Szélesség: 26 cm., Mélység: 10 cm., Súly: 450

Részletesebben

Qlaira Betegtájékoztató Fogamzásgátlás harmóniában a női természettel

Qlaira Betegtájékoztató Fogamzásgátlás harmóniában a női természettel Bayer Hungária Kft. 1123 Budapest, Alkotás u. 50. Tel.: 06-1-487-4100, Fax: 06-1-212-1574 www.bayerscheringpharma.hu www.harmoniqusno.hu L.PH.WH.Qlaira.2010-06-23.1525 Qlaira Betegtájékoztató Fogamzásgátlás

Részletesebben

NŐI KÖPÖLYÖZŐ KÉSZLET

NŐI KÖPÖLYÖZŐ KÉSZLET NŐI KÖPÖLYÖZŐ KÉSZLET A köpölyözési terápia, amelynek hosszú története van Kínában, fontos alkotóeleme a kínai medicinának. Ez összefüggésben van azzal, hogy könnyű az alkalmazása, könnyen elsajátítható

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

Egészségbe visszafordító gyakorlatsor. Ég és föld szétválasztása

Egészségbe visszafordító gyakorlatsor. Ég és föld szétválasztása 1. Egészségbe visszafordító gyakorlatsor Ha úgy érzed, hogy éppen kezdesz megbetegedni, az elején gyakran vissza tudod még fordítani a betegséget néhány jól megválasztott energiatechnikával. A következők

Részletesebben

TAIKYOKU SHODAN. 18. Jobb lábbal előre zenkutsu dachi, jobb kézzel chudan oi tsuki.

TAIKYOKU SHODAN. 18. Jobb lábbal előre zenkutsu dachi, jobb kézzel chudan oi tsuki. TAIKYOKU SHODAN A végrehajtás részletező leírása Yoi! (kiinduló helyzet: készenléti pozíció) Rei! (köszönés, tisztelgés) A lábak a váll szélességnyire egymástól, az ökölbe zárt kezek a test előtt a comb

Részletesebben

Vandart (Rex Clinic Hotel)

Vandart (Rex Clinic Hotel) Vandart (Rex Clinic Hotel) Masszázsok és Wellness Testkezelések (Uraknak) Kurland Bali Paradise Wellness Rituálé mályva virágokkal: Ez a wellness kezelés bámulatosan varázsolja át a petyhüdt, fakó bőrt,

Részletesebben

Csontjai, ízületei, izmai

Csontjai, ízületei, izmai Csontjai, ízületei, izmai A láb részei: lábtő (tarsus) lábközép (metatarsus) lábujjak (digiti pedis) A lábtő csontjai: 1. ugrócsont (talus) B a lábtőcsontok közül az egyetlen, melynek közvetlen kapcsolata

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15.

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. M E G O L D Ó L A P írásbeli vizsga Akupresszőrök részére 2001. május 14. 2 T Á J É K O Z T A T Ó az értékelő tanár részére

Részletesebben

Dr. Fábián Emília, PhD

Dr. Fábián Emília, PhD Hormonhiánya van? PROGESZTERON JELEK ÉS TÜNETEK SOHA MINDIG 1. A melleim nagyok. Közvetlen környezetem arra panaszkodik, hogy ideges és izgatott vagyok. 3. Ideges vagyok. 4. Éberen és nyugtalanul alszom.

Részletesebben

A DE KK Belgyógyászati Klinika Intenzív Osztályán és Terápiás Aferezis Részlegén évi közel 400 db plazmaferezis kezelést végzünk.

A DE KK Belgyógyászati Klinika Intenzív Osztályán és Terápiás Aferezis Részlegén évi közel 400 db plazmaferezis kezelést végzünk. A DE KK Belgyógyászati Klinika Intenzív Osztályán és Terápiás Aferezis Részlegén évi közel 400 db plazmaferezis kezelést végzünk. Az eseteink túlnyomó részét neuro-, immunológiai eredetű kórképek adják.

Részletesebben

2015/10/07 11:03 1/6 Ászanák

2015/10/07 11:03 1/6 Ászanák 2015/10/07 11:03 1/6 Ászanák < Jóga Ászanák Az ászanák statikus gyakorlatok, amelyek húzzák, nyújtják és erősítik az izmokat. Az ászanák elvégzésének célja minél több izomcsoport megmozgatása. Amikor elkezdesz

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Minisztérium Szolgálati titok! Titkos! Érvényességi idı: az írásbeli vizsga befejezésének idıpontjáig A minısítı neve: Vízvári László A minısítı beosztása: fıigazgató M E G O L D Ó L A P szakmai

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15.

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. M E G O L D Ó L A P írásbeli vizsga Akupresszőrök részére 2001. október 15. 2 T Á J É K O Z T A T Ó az értékelő tanár részére

Részletesebben

Közzétette: (https://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve

Közzétette:  (https://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve 2010 december 05. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Az illóolajokról szóló cikkünk második részében az olajak használati módjait vesszük

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15.

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. M E G O L D Ó L A P írásbeli vizsga Akupresszőrök részére 2001. február 22. 2 T Á J É K O Z T A T Ó az értékelő tanár részére

Részletesebben

teafa- és szantálfaolaj kiváló kiegészítője lehet a kb. 5 liter, lehetőség szerint meleg vizes fürdőnek. Hörghurut

teafa- és szantálfaolaj kiváló kiegészítője lehet a kb. 5 liter, lehetőség szerint meleg vizes fürdőnek. Hörghurut teafa- és szantálfaolaj kiváló kiegészítője lehet a kb. 5 liter, lehetőség szerint meleg vizes fürdőnek. Hörghurut A hörgők akut gyulladása általában megfázás vagy fertőzés esetén alakul ki, és fájdalmas

Részletesebben

Sarkantyú kezelése gyógytornával

Sarkantyú kezelése gyógytornával Sarkantyú kezelése gyógytornával A sarkantyú tulajdonképpen egy meszes kinövés a sarokcsont talpi felszínén, vagy az Achilles ín sarkon tapadó részén. Gyógytornászként sokszor találkozom ezzel a problémával,

Részletesebben

Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM

Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! HATÁSMECHANIZMUS Az ultrahangos készülék magas frekvenciájú hanghullámokat hoz létre

Részletesebben

Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P. szakmai írásbeli vizsga. Reflexológus szak. 2003. május 20.

Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P. szakmai írásbeli vizsga. Reflexológus szak. 2003. május 20. Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli vizsga Reflexológus szak 2003. május 20. 2 T Á J É K O Z T A T Ó az értékelő tanár részére A vizsgázó csak a kiosztott

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató M E G O L D Ó L A

Részletesebben

esetén a timol típusú illóolajat 2 csepp borsikaolajjal is alkalmazhatjuk. Vöröshagyma

esetén a timol típusú illóolajat 2 csepp borsikaolajjal is alkalmazhatjuk. Vöröshagyma esetén a timol típusú illóolajat 2 csepp borsikaolajjal is alkalmazhatjuk. Vöröshagyma Az Aloe vera és a fokhagyma után a vöröshagyma személyében" a liliomfélék újabb képviselőjét ismerhetjük meg. A vöröshagyma,

Részletesebben

Anti-Cellulite KEZELÉS GYAKORLATI ÚTMUTATÓ PROFESSZIONÁLIS TEST TEKERCSELÉS TECHNIKA PERC

Anti-Cellulite KEZELÉS GYAKORLATI ÚTMUTATÓ PROFESSZIONÁLIS TEST TEKERCSELÉS TECHNIKA PERC Techni-Slimming Anti-Cellulite KEZELÉS PROFESSZIONÁLIS TEST TEKERCSELÉS TECHNIKA 60 PERC GYAKORLATI ÚTMUTATÓ KEZELÉS MENETE TECHNI- KARCSÚSÍTÁS / FESZESÍTÉS óra a szalonban TECHNI- KARCSÚSÍTÓ / FESZESÍTŐ

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml) Kalendula (körömvirág), rozmaring, mentol, kámfor, aloe vera, kurkuma, csalán, angelika (angyalgyökér), boróka, kakukkfű,

Részletesebben

2016 Júniusi AKCIÓK Kiadja a Hair-Line Kft. Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk!

2016 Júniusi AKCIÓK Kiadja a Hair-Line Kft. Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk! 2016 Júniusi AKCIÓK Kiadja a Hair-Line Kft. Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk! ILCSI NYÁRI TESTÁPOLÓ CSOMAG Fekete szappan akció A csomag tartalma: 1 db Paradicsomos arc- és testápoló

Részletesebben

A HKO magyarázata és helye a komplementer medicina területén, hazai szabályozás, engedélyezés, továbbképzés joggyakorlata.

A HKO magyarázata és helye a komplementer medicina területén, hazai szabályozás, engedélyezés, továbbképzés joggyakorlata. Hagyományos Kínai Orvoslás és Kapcsolt technikái képzés 1.nap Bevezetés, tanfolyami ismertetés, beosztások. Tudományos eredmények a HKO mai állásáról, nemzetközi tanulmányok, értékelése, A HKO története,

Részletesebben

Váll-, hát-, és mellizom fejlesztő gyakorlatok nemcsak kismamáknak

Váll-, hát-, és mellizom fejlesztő gyakorlatok nemcsak kismamáknak Váll-, hát-, és mellizom fejlesztő gyakorlatok nemcsak kismamáknak Nagyon fontos, hogy szülés után erős legyen a váll és hátizmod, mert a gyereket sokat kell majd cipelned, a mellizom gyakorlatok pedig

Részletesebben

KRIYA A 10 TEST FELEBRESZTESERE

KRIYA A 10 TEST FELEBRESZTESERE KRIYA A 10 TEST FELEBRESZTESERE Fekudj hanyatt, kezek a combok mellett. Emeld fel a fejed es alabakat 20-25 centire a talajtol, kezek a combok felett, tenyerek egymas fele neznek. Spiccelnek a labfejek,

Részletesebben

Gyógynövények babáknak és mamáknak. Ánizs 1 / 7

Gyógynövények babáknak és mamáknak. Ánizs 1 / 7 Gyógynövények babáknak és mamáknak Ánizs A Közép-Keleten és a Földközi-tenger keleti medencéjében lévő szigeteken őshonos köz 1 / 7 Napjaink fitoterápiája a növény termését és annak illóolaját használja,

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Korlátozott terjesztésű! Nemzeti Erőforrás Minisztérium Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

Ultrallergic Szérum TRAINING CENTER

Ultrallergic Szérum TRAINING CENTER Ultrallergic Szérum A nök több, mint 60 %-a gyakorta tapasztalja, hogy diszkomfort érzése van, böre érzékeny MIT MOND A VENDÉGÜNK? A bőröm érzékeny és mindenre reagál Bőröm gyulladt és feszül Folyamatosan

Részletesebben

GYÓGYNÖVÉNYISMERET ALAPFOGALMAK

GYÓGYNÖVÉNYISMERET ALAPFOGALMAK GYÓGYNÖVÉNYISMERET ALAPFOGALMAK Gyógynövény: - Gyógyszerkönyvben szereplő drogok nyersanyaga, - gyógyításra, ill. egészségvédelemre felhasznált növény, - gyógyításra, gyógyszeripari alapanyagok előállítására,

Részletesebben

GYÓGYULJ KRISTÁLYOKKAL

GYÓGYULJ KRISTÁLYOKKAL www.kristalygyogyitas.hu 2. BÓNUSZ A kéz akupresszúrás pontjai GYÓGYULJ KRISTÁLYOKKAL Vajon hogyan segíthet neked egy kő abban, hogy jobban érezd magad, vagy éppen meg is gyógyulj? Először azt kell megértenünk,

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Minisztérium Szolgálati titok! Titkos! Érvényességi idı: az írásbeli vizsga befejezésének idıpontjáig A minısítı neve: Vízvári László A minısítı beosztása: fıigazgató M E G O L D Ó L A P szakmai

Részletesebben

Tantrikus csók Hvari tábor Összeállította: Sz. Mikus Edit szexológus

Tantrikus csók Hvari tábor Összeállította: Sz. Mikus Edit szexológus Tantrikus csók Hvari tábor 2014. Összeállította: Sz. Mikus Edit szexológus Először a kezek ismerkednek A kézfej finom símogatása Mondj el minden kézzel! Símogassátok egymás arcát finoman a kezetekkel!

Részletesebben

AROMA TESTKEZELÉSEK KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

AROMA TESTKEZELÉSEK KEZELÉSI ÚTMUTATÓ AROMA TESTKEZELÉSEK KEZELÉSI ÚTMUTATÓ AROMA TESTKEZELÉS BÕRPUHÍTÁS, NYUGTATÁS Csak radírozás Radírozás +masszázs Radírozás +önbarnítás 35 perc Simító Cukor-Kiwi Testradír - A vendég a hátán fekszik. Nagy

Részletesebben

Lehet, hogy szívelégtelenségem van?

Lehet, hogy szívelégtelenségem van? Lehet, hogy szívelégtelenségem van? Ez a kiadvány azért jött létre, hogy segítse önt a szívelégtelenség korai tüneteinek felismerésében. Mi a szívelégtelenség? A szívelégtelenség meghatározás nagyon ijesztőnek

Részletesebben

Egyszerű terv a fogyáshoz. 6 könnyű lépésben! www.sp6.eu

Egyszerű terv a fogyáshoz. 6 könnyű lépésben! www.sp6.eu Egyszerű terv a fogyáshoz 6 könnyű lépésben! SP6 Egyszerű terv a fogyáshoz- 6 lépésben! Belefáradt a NEM MŰKÜDŐ fogyókúrás programokba? Elege van a betarthatatlan diétákból vagy a zsírégető tablettákból,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Dermestril 25 mikrogramm/24 óra transzdermális tapasz Dermestril 50 mikrogramm/24 óra transzdermális tapasz Dermestril 100 mikrogramm/24 óra transzdermális

Részletesebben

betegnapló A Minden nap mozgásban program elérhetőségei Információs vonal: +36 30 694 31 21 Pearl Hungary Kft.

betegnapló A Minden nap mozgásban program elérhetőségei Információs vonal: +36 30 694 31 21 Pearl Hungary Kft. betegnapló A Minden nap mozgásban program elérhetőségei Információs vonal: + 0 9 Pearl Hungary Kft. Budapest, Erzsébet királyné útja. A Minden nap mozgásban program elérhetőségei: Információs vonal: +

Részletesebben

INFUSION. TIENS prémium teák

INFUSION. TIENS prémium teák INFUSION TIENS prémium teák TIENS TEÁK, HOGY JÓ NAPJA LEGYEN A tea az egyik legősibb és legnagyobb becsben tartott ital a világon. Elkészítésének módja és fogyasztása régóta fontos részét képezi a kínai

Részletesebben

Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P. szakmai írásbeli vizsga. Akupresszőr szak. 2004. február 19.

Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P. szakmai írásbeli vizsga. Akupresszőr szak. 2004. február 19. Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli vizsga Akupresszőr szak 2004. február 19. 2 T Á J É K O Z T A T Ó az értékelő tanár részére A vizsgázó csak a kiosztott

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Minisztérium Szolgálati titok! Titkos! Érvényességi id : az írásbeli vizsga befejezésének id pontjáig A min sít neve: Vízvári László A min sít beosztása: f igazgató M E G O L D Ó L A P szakmai

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register!

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Acidostop-ratiopharm 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol

Részletesebben

Teával a hurkák ellen

Teával a hurkák ellen Teával a hurkák ellen A fűszeres, illatos teakeverékek csökkentik az étvágyat, felpörgetik az anyagcserét és méregtelenítenek A tea fogyasztásától a kötőszövetek is feszesebbé válnak, a bőr tisztább és

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

HepAsHAke májdiéta Az első hét eltelt!

HepAsHAke májdiéta Az első hét eltelt! Hepashake májdiéta Az első hét eltelt! Premium Diet Hepashake Hogy érzi magát? Van észrevehető változás? Mi az, ami még mindig nehéz? Mi az, ami könnyű? Mi a teendő éhség esetén? Növelje a zöldségmennyiséget

Részletesebben

HASZÁLATI ÚTMUTATÓ OHF-118 LÉGKEVERÉSES SÜTŐ

HASZÁLATI ÚTMUTATÓ OHF-118 LÉGKEVERÉSES SÜTŐ HASZÁLATI ÚTMUTATÓ OHF-118 LÉGKEVERÉSES SÜTŐ Importálja és forgalmazza: Orion Elektronikai Kft. H-1106 Budapest, Jászberényi út 29. 1 FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK Amikor elektromos készülékeket használ, kérjük

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló, Gyakorló ápoló szakképesítés. 3715-10 Betegmegfigyelés/Monitorozás modul. 1. vizsgafeladat. 2013. április 10.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló, Gyakorló ápoló szakképesítés. 3715-10 Betegmegfigyelés/Monitorozás modul. 1. vizsgafeladat. 2013. április 10. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

PAIN GONE Használati Utasítás

PAIN GONE Használati Utasítás PAIN GONE Használati Utasítás Nyílt sebre ne használja! Ha más személyt kezel, akkor kezelés közben ne érintse meg a kezelt személy testét. 1. Általános utasítás Hogyan használja a PAIN GONE-t Fogja kézbe

Részletesebben

AZ ÉTELTÔL A TÁPANYAGIG: A TÁPLÁLKOZÁS

AZ ÉTELTÔL A TÁPANYAGIG: A TÁPLÁLKOZÁS AZ ÉTELTÔL A TÁPANYAGIG: A TÁPLÁLKOZÁS 46. Mi a kedvenc ételed? A: Írd le, hogy az elkészítéséhez milyen élelmiszerek szükségesek! B: Milyen tápanyagok vannak ebben az ételben? C: 47. Húzd át azt az állítást,

Részletesebben

Egyéni edzés. Testedzési utasítások ERŐFEJLESZTŐ FEKPAD

Egyéni edzés. Testedzési utasítások ERŐFEJLESZTŐ FEKPAD Testedzési utasítások ERŐFEJLESZTŐ FEKPAD Tisztelt Vásárló, gratulálunk Önnek, hogy megvásárolta az új ENERGETICS fitnesz berendezést. A testgyakorlások elvégzésekor kellemes szórakozást és sok sikert

Részletesebben

STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök)

STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök) STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök) Rendelési szám Eszköz leírása Méret (mm) Nettó ár (Ft) Bruttó ár (Ft) SL116 GYALOGLÓ 1250x600x1600 207 000 Ft 262 890 Ft Végtagok formálására, erősítésére és

Részletesebben

Házipatika.com Tünetek, kórlefolyás

Házipatika.com Tünetek, kórlefolyás Házipatika.com Tünetek, kórlefolyás 1. Gyomor-bélrendszeri tünetek: puffadás, hasi fájdalom, erős szelek, melyek a tej elfogyasztását követő egy óra elmúltával jelentkeznek. Napi 12 gramm laktóz (= 2,4

Részletesebben

REUMATOLÓGIA BETEGTÁJÉKOZTATÓ. Sokízületi gyulladás

REUMATOLÓGIA BETEGTÁJÉKOZTATÓ. Sokízületi gyulladás REUMATOLÓGIA BETEGTÁJÉKOZTATÓ Reumatoid artitisz Sokízületi gyulladás Mi is az a reuma? A köznyelv a reuma kifejezésen lényegében a mozgásszervi megbetegedéseket érti. A reumatológiai vagy reumás kórképek

Részletesebben

Gyümölcsök erdőn-mezőn

Gyümölcsök erdőn-mezőn Húsos som piros bogyói A csonthéjas gyümölcseink közül az egyik legismertebb az erdők, cserjék, laza kötésű talajok kedvelt növénye, a pirosas színű húsos som. A gyümölcs ismeretes, édeskés-fanyar-savanykás

Részletesebben

Téli illóolajok 2. Közzétette: ( Még nincs értékelve

Téli illóolajok 2. Közzétette:   (  Még nincs értékelve Téli illóolajok 2. 2010 december 05. Flag Szöveg méret Mentés Mérték 0 Még nincs értékelve Az illóolajokról szóló cikkünk második részében az olajak használati módjait vesszük górcs? alá. Bemutatjuk, hogy

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Minisztérium Szolgálati titok! Titkos! Érvényességi idı: az írásbeli vizsga befejezésének idıpontjáig A minısítı neve: Vízvári László A minısítı beosztása: fıigazgató M E G O L D Ó L A P szakmai

Részletesebben