Mélykút Város Önkormányzat Óvodája. Óvodai Házirend 2018.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mélykút Város Önkormányzat Óvodája. Óvodai Házirend 2018."

Átírás

1 Mélykút Város Önkormányzat Óvodája Óvodai Házirend 2018.

2 ÓVODAI HÁZIREND Az intézmény adatai: Mélykút Város Önkormányzat Óvodája Címe: 6449 Mélykút, Petőfi tér 5.sz. OM azonosító: Engedélyezett csoportok száma: 6 Engedélyezett gyermek létszám: 144 fő Telefon: Vezető: Mackó Zoltánné Vezető-helyettes: Doszkocs Lászlóné Telephely, címe:a) II.sz.Óvoda 6449 Mélykút, Hunyadi u.5.sz. Telefon: Gyermek és ifjúságvédelmi felelős: Papdi Christa 1. Az intézmény helye az oktatási rendszerben, óvodai felvétel, átvétel eljárási rendje Az óvoda három éves kortól az iskolába járáshoz szükséges fejlettség eléréséig, nevelő intézmény. Az óvodai nevelés a teljes óvodai életet magába foglaló játék, játékos tanulási folyamatok keretében folyik. Felvehető minden 3 évet betöltött gyermek. Az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételtől számított fél éven belül betölti, ha minden három éves és annál idősebb gyermek óvodai kérelme teljesíthető. A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény szeptember 1-jétől hatályba lépő rendelkezése szerint a gyermeknek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie. Ez a kötelezettség azon gyermekekre vonatkozik, akik szeptember 1. előtt születtek, és még nem járnak óvodába. A gyermeket a szülő kérelmére, - ha a családi körülményei, képességének kibontakoztatása, sajátos helyzete indokolja, - az jegyző szülő kérelme és az óvodavezető, valamint a védőnő egyetértésével felmentheti az alól, hogy a Nkt.45. alapján óvodai nevelésben vegyen részt.

3 Ha a gyermek fejlettsége az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget korábban eléri, a kormányhivatal a szülő kérelmére szakértői bizottság véleménye alapján engedélyezheti. Óvodai beíratás a felvételi és előjegyzési naplóba a beíratási időszakban április 20-tól május 20-ig terjedő időben a Képviselő-testület által jóváhagyott két munkanapon történik. A szülők a beíratáshoz a gyermek születési anyakönyvi kivonatát és a személyi igazolványt, lakcím kártyát hozzák magukkal. Az óvodai szervezett tanulási folyamatok (foglalkozások), naponta általában 9 oo -12 oo -ig tartó időszakban zajlanak. Gyermekek átvétele: Hivatalos átjelentkezés útján, melynek nyomtatványát az óvodavezetők töltik ki és küldik meg kölcsönösen egymásnak. 2. Az óvoda nyitvatartási rendje Hétfőtől péntekig: óráig. Ügyelet: minden reggel ig a kijelölt teremben. Kérjük, hogy a gyermeket minden nap 8,30-ig szíveskedjenek behozni az óvodába. A gyermekek biztonsága érdekében 9 órakor bezárjuk a bejárati ajtókat. Nyáron az iskolai év befejezéséig minden óvoda üzemel. A felújítások, takarítások ütemezésétől függően nyáron egy óvoda üzemel. Augusztus 20. után mind két óvoda üzemel. Oktatás nélküli napok: Az év 5 oktatás nélküli munkanapjából hármat szünetek idején szervezünk, így szorgalmi időre 2 marad, minden alkalomra ügyeletet biztosítunk. Az oktatás nélküli napok felhasználásának elvei: Nevelési értekezletek, szakmai és egyéb szervezeti továbbképzések megtartása. 3. Hiányzás Ha a gyermek az óvodai foglalkozásról távol marad, mulasztását igazolni kell. A szülő köteles a hiányzás okát bejelenteni. A mulasztást igazoltnak kell tekinteni: a szülő előzetes bejelentése esetén, a szülő írásbeli kérelme esetén, a gyermek betegsége esetén, orvosi igazolással, a hatósági intézkedés indoka esetén. Nevelési év alatt az egészséges gyermek hiányzását hosszabb időre, 10 napon túl, indokolt esetben az óvodavezető engedélyezheti. (Kivéve az iskolai életmódra felkészítő foglalkozásokat.) Ha a szülő nem jelentette a hiányzás okát, úgy a gyermek három napos hiányzás után csak orvosi igazolással jöhet óvodába. Minden távolmaradást a térítési díj jóváírása miatt is előre be kell jelenteni a csoportvezető óvónőnek. A hiányzás első napján a térítési díjat fizeti a szülő, kivéve ha a

4 hiányzást írásban, személyesen, telefonon előző nap bejelenti, vagy a folyosón elhelyezett füzetbe beírja. Három napnál hosszabb ideig tartó betegség után a gyermek csak orvosi igazolással fogadható az óvodában. Fertőző betegség esetén a szülő köteles jelenteni azonnal az óvodavezetőnek. ( Az óvoda fertőtlenítése miatt.) Ha a gyermek betegség miatt hiányzik, vagy lázas, betegen adtuk hazacsak orvosi igazolással hozható közösségbe. Nyolc napnál hosszabb igazolatlan távollét, vagy jelentős térítési díj hátralék esetén (a megszüntetés tárgyában hozott döntés jogerőre emelkedésének napján) a gyermek törölve lesz az óvodások névsorából és helyére új gyermek kerül. A 20/2012.(VIII.31.) EMMI rendeletben foglaltak értelmében, amennyiben az óvodaköteles gyermek 20 napnál többet hiányzik igazolatlanul, az óvoda vezetője a szülőt felszólítja kötelessége teljesítésére. Ha a gyermek továbbra sem jelenik meg az óvodában, értesíti a gyermek tényleges tartózkodási helye szerint illetékes általános szabálysértési hatóságot, a jegyzőt és a gyermekjóléti szolgálatot. Baleset esetén- súlyosságtól függően, illetve eszméletvesztés, lázgörcs esetén azonnal gondoskodunk orvosról, és értesítjük a szülőt,- aki saját orvosához viheti a gyermeket ellátásra. Baleset esetén 5 példányos jegyzőkönyvet készítünk, melyet a jogszabályban előírt szervnek továbbítunk. 4. Betegség Valamennyi gyermek érdekében beteg gyermeket óvodába befogadni nem lehet. Minden szülőnek kötelessége felhívni az óvónők figyelmét arra, ha gyermeke különleges betegségben, illetve epylepsiára, veszélyes allergiára, lázgörcsre, stb. hajlamos, valamint köteles a napközben elérhető telefonszámát megadni. Az óvoda orvosa: Dr. Gazdag Andrea Gyermekorvosi Rendelő Mélykút, Nagy u. 4.sz. vizsgálatait együttműködési megállapodás szerint végzi. Védőnők tisztasági szűrést végeznek, ezen kívül vizelet és hallásvizsgálatot. 5. Nevelő-oktató munka Az óvónőt nevelő-oktató munkájának végzése közben zavarni nem szabad. Az együttműködésnek szabályozott formái vannak: fogadó órák, családlátogatások, szülői értekezletek, melyekről a csoport óvónője 3 nappal korábban köteles a szülőt értesíteni. Fogadó órák: A vezető óvónő fogadóórája minden hónap első hétfőjén: óráig.

5 Az óvónők havonta egy alkalommal igénylés esetén a szülőkkel megbeszélt időbenfogadóórákat tartanak. Nincs fogadóóra abban a hónapban, amikor csoportok szülői értekezletet tartanak. A gyermekek jutalmazásának elvei és formái Az óvodás korú gyermek számára legnagyobb jutalom a felnőttek elismerő szava, a jó teljesítmény kiemelése. A gyermekeknek örömet jelent valamilyen tevékenységben való részvétel, a feladat sikeres teljesítése. A dicséret szavakkal való jutalmazás, éppen ezért kár volna ezt a természetes örömet tárgyi jutalommal lerombolni. A jutalmazás a helyes magatartás és cselekedet elismerő értékelése. A gyermekben az elismerés jó erkölcsi érzést vált ki, igyekszik úgy cselekedni, hogy ebben az érzésben máskor is része legyen. A jutalmazás gyakorlatban mutatja meg neki mi a helyes, hogyan kell viselkednie, dolgoznia, mi az, amit a közösség értékesnek, elismerésre méltónak tart. A jutalmazás lehet erkölcsi, megnyilvánulhat szóban, mosolyban, különleges megbízatásban. A gyermekek értékelésének rendje, szempontjai A gyermekek értékelését az óvodapedagógusok végzik a gyermekenként vezetett fejlődési napló, és az egyéb megfigyelések alapján. Különös gondosságot igényel a tanköteles korúak esete. Minden gyermek szülőjével egyénenként elbeszélgetnek az óvónők az iskolai életre való alkalmasságról. A gyermekek testi érettségét az óvodaorvossal együttműködve állapítja meg a csoport óvónője. Lelki, szociális, mentális, és értelmi fejlettséget a nevelőtestület szakmai véleménye alapján állapítja meg a nevelőtestület. Minden gyermekről óvodai szakvéleményt kerül kiállításra. Kérdéses esetben kérni kell a Nevelési Tanácsadó iskolaérettségi vizsgálatát. Ebben az esetben az óvodai szakvéleményhez csatolni kell a Nevelési Tanácsadó írásbeli véleményét. A beiskolázás óvodai feladatai A szülőknek kiadott óvodai szakvéleménnyel lehet a gyermeket a kiválasztott iskolába beíratni. Minden tanköteles korú gyereket be kell íratni, függetlenül attól, hogy marad-e még egy évig óvodában vagy sem. Az iskolának megküldi az óvoda vezetője a tanköteles korú gyerekek névsorát, majd az iskolai beíratás után az iskolaigazgatóval egyeztet.

6 A fenntartó jelzése alapján, ha van olyan a körzetben lakó tanköteles korú gyermek, akit nem járatnak óvodába, akkor az óvónők családlátogatásra mennek ki és megbizonyosodnak a kisgyerek hollétéről. Amelyik gyermek óvoda, illetve tanköteles és nem jár egy köznevelési intézménybe sem, a jegyző szólítja fel a szülőt kötelezettségének teljesítésére. Az egyéni fejlesztésre szoruló gyermekek logopédiai ellátásban részesülnek. A logopédus elsősorban a tanköteles gyermekek fejlesztését végzi. Orvosi javaslattal rendelkező gyermekek gyógy testnevelésen vesznek részt. Sajátos nevelési igényű gyermekek ellátása - az Alapító Okiratban meghatározottak szerint- a szakvélemény alapján gyógypedagógus foglakozik a gyermekekkel. Esélyegyenlőségi programmal rendelkezünk, től lépett hatályba. 6. Térítési díj befizetése Az étkezési díjak befizetése minden hónapban az előzetesen kijelölt napon a Napközi otthonban történik. A normatív étkezési kedvezmény igénybe vétele: től a 6. melléklet a 328/2011.(XII.29.) Korm.rendelethez 190/2015.(VII.20.) Korm. rendelet melléklet beiktatva Nyilatkozat gyermekétkeztetés normatív kedvezmények igénybevételéhez bölcsődei ellátás és óvodai nevelés esetén- a szülő től a nyilatkozat megtételével, jogosultság megjelölésével veheti igénybe a gyermekétkeztetés normatív kedvezményt. 7. Gyülekezés, távozás Minden nap óráig összevont csoportban gyülekeznek a gyerekek. Az érkező óvónők a gyerekekkel elvonulnak a csoportszobákba és a gyülekezés ig tart. Délután 16 órától óráig szintén összevont csoportokban tevékenykednek a gyerekek. A gyülekező csoportszoba évenként más helyen van kijelölve. A gyermekeket csak a gondviselő szülő, illetve 14 év feletti családtag viheti el a szülő meghatalmazásában foglalt felelősségvállalás alapján. Ha a gyermeket más személy viszi el, a szülő erről írásos nyilatkozatot ad, melyben felelősséget vállal. a megbízott személy köteles személy azonosságát igazolni. A gyermek elvitelekor minden esetben (az udvaron főleg) az óvónőnek szólni kell. Ha a szülő eljött a gyermekéért, kérjük, ne tartózkodjanak tovább az óvoda területén, mert a csoportot felügyelő óvodapedagógusok nem tudják kellőképpen átlátni a játszó gyerekeket. A gyermek érkezésekor, vagy elvitelekor a szülők, hozzátartozók nem mehetnek be a csoportszobába, csak kivételes alkalmakkor, pl. a beszoktatási időszakban.

7 Szülők válása esetén csak bírói ítélet korlátozhatja a gyermek óvodából való elvitelét a szülők számára. Az óvoda nem láthatási és kapcsolattartási terület. Az óvodapedagógusok csak azoknak a gyermekeknek a testi épségéért vállalnak felelősséget, akiknek a szüleik nem tartózkodnak a gyermek közelében. A szülő megérkezése után ő felel gyermeke testi épségéért. A csoportból, udvarról való távozás után a szülő felel gyermeke biztonságáért. Gyermekeink nevelésében kiemelt hangsúlyt kap a társas kapcsolatok alakítása, fejlesztése. Így elsajátítják, hogyha megérkeznek értük az óvodába játékukat helyére téve elköszönnek társaiktól, óvónőjüktől, és megtisztelve szüleiket, hozzátartozójukat nem várakoztatják meg őket. 8. Bombariadó Vészhelyzetben a mindenkor az óvodában tartózkodó vezető értesíti a rendőrséget és közben utasítást ad az épület kiürítésére. A csoportokat a meghatározott útvonalakon menekítik ki az óvodapedagógusok. Ez idő alatt a dajkák összegyűjtik a gyerekek holmiját, és utánuk viszik. 9. Tűzriadó A tűz keletkezésének helyétől függően a csoportszobákban található ajtókon, ha ez nem lehetséges, a nagy szárnyas ablakokon átmenekítjük a gyerekeket. Közben az itt tartózkodó vezető, vagy az arra kijelölt személy értesíti a tűzoltókat. A folyosón levő két poroltóval meg lehet kezdeni a tűz oltását a tűzriadó-terv szerint kijelölt személyeknek. Egyébként minden elhárítási munka a tűzriadó-terv szerint zajlik. A felnőttek a tűzriadó-terv szerint járnak el. 10. A gyermekek öltöztetésével kapcsolatos szabályok Az intézménybe ápolt, tiszta gyermekeket hozhatnak a szülők. A gyermek öltöztetése a napi várható időjárásnak megfelelően történjék. Váltóruházatról (alsónemű, felsőruházat, benti cipő) a szülők gondoskodnak. A ruhaneműket egyenként jellel, vagy névvel kell ellátni. A gyerekek holmiját az arra kijelölt szekrénybe tárolják. Mivel két gyerek használ egy rekeszt, a jobb helykihasználás érdekében csak a legfontosabb holmikat lehet tárolni a szekrényekben. 11. A gyermekek számára behozható tárgyak Ha a gyermek óvodába értéktárgyakat hoz (aranylánc, karóra, karkötő, egyéb értékes tárgyak, stb.) azok megőrzésére, eltűnéséért való felelősségvállalására az óvoda nem vállalkozhat. Az óvodába érkező gyermek reggelenként cukrot, csokoládét, rágógumit, más édességet nem hozhat magával. Ez alól kivételek a születésnapok, névnapok megünneplésére szolgáló alkalmak. 12. Dohányzás

8 Az óvoda területére beleértve az udvart is égő cigarettával belépni, illetve ott dohányozni tilos! Az óvoda egész területén, a bejárattól 5 m-re tilos a dohányzás! 13. A gyermekek napközbeni elvitele A nap folyamán óvónővel való egyeztetés alapján vihető el a gyerek. A szülők tartsák tiszteletben a csoport napirendjét és az óvodai élet megzavarása nélkül vigyék el a gyerekeket. 14. Óvó-védő szabályok A gyermekek biztonságának és holmiaik védelme érdekében 9 órától a bejárat, zárva van. Az óvoda nevelőintézmény, ezért semmiféle gyógyszer beadására nem vállalkozhatnak az óvoda dolgozói. Kivételt képez rendkívüli esetben az óvoda orvosának utasítása alapján történő gyógyszerezés. Az óvoda gyermek és ifjúságvédelmi felelősének fogadóórája: Óvoda Hunyadi u. 5.sz. épületében hónap első hétfője óráig. 15. A házirend nyilvánosságra hozatala A házirend az óvodákban kifüggesztve megtekinthető. 16. A házirend hatályba lépése Az elfogadás napján, illetve a módosításokat követően minden nevelési év kezdetekor. A házirend az óvoda dolgozóira és a szülőkre egyaránt kötelező érvényű. 17. A házirend felülvizsgálati rendje Jogszabályi és egyéb változások alkalmával, minden nevelési éve kezdete előtt. Záradék: Hatályát veszti a 1/2015. nevelőtestületi Határozattal jóváhagyott Óvoda Házirendje. Verziószám:1/2015. A nevelőtestületi 138/2018. Határozattal jóváhagyott Óvoda Házirendje lép hatályba től. A Házirenddel egyetértünk:. SZSZ Elnökök A SZSZ (Szülői Szervezet), egyetértési jogot gyakorol.... Óvodavezető

9 Mellékletek A évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről Nkt. 25. (2) bekezdése rendelkezik az óvodai házirendről: Az óvoda házirendje a gyermeki jogok és kötelességek gyakorlásával a gyermek óvodai munkarendjével kapcsolatos rendelkezéseket állapítja meg. A Nkt a, és a 20/2012.(VIII.31.) EMMI rendelet nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról, az alábbiakat tartalmazzák a szülők jogaival és kötelességeivel kapcsolatosan A szülők jogai Szabad óvodaválasztás a gyermek érdekének megfelelően (vallási, világnézeti, etnikai hovatartozás szerint). Gyermekük számára magánintézményt választhatnak, létrehozhatnak, illetve részt vehetnek ennek alapításában. Az óvodai nevelési program több oldalú megismerése. Az intézmény házirendjének megismerése. A gyermek lelkiismeret és vallásszabadságát irányítása, figyelembe véve az életkori sajátosságot. A sajátos nevelési igényű gyermekének elhelyezésében, illetve a szükséges feltételek megteremtésében kérheti a települési polgármester segítségét. Gyermeke fejlődéséről rendszeres tájékoztatást kapjon. Az óvodai élettel kapcsolatos írásbeli javaslatára az intézmény vezetője, az óvodapedagógus, a szülői szervezet vezetőségi tagjainak előzetes vizsgálata alapján a megkereséstől számított 30 napon belül érdemi választ kapjon. Kérheti, hogy a nem kötelező foglalkozáson a gyermeke részt vehessen, illetve ilyen foglalkozások megszervezését kezdeményezze. Óvodavezetői, vagy óvoda pedagógusi engedéllyel részt vegyen a foglalkozásokon. Kezdeményezze a szülői szervezet, óvodaszék létrehozását, mint megválasztó illetve mint megválasztható személy. Személyesen vagy képviselő útján részt vegyen az érdekeit érintő döntések meghozatalában. Az oktatási jogok biztosához forduljon 1.2. A szülők kötelességei Gondoskodjon gyermeke fejlődéshez szükséges feltételekről. Biztosítsa gyermeke óvodai nevelésben való részvételét. Figyelemmel kísérje gyermeke fejlődését, gondoskodjék arról, hogy gyermeke teljesítse kötelességet és ehhez adjon meg minden tőle elvárható segítséget. Rendszeres kapcsolatot tartson a gyermekével foglalkozó

10 pedagógusokkal. Segítse elő gyermekének a közösségbe történő beilleszkedését, Segítse gyermekét abban, hogy elsajátítsa a közösségi élet magatartási szabályait. Tartsa tiszteletben az óvoda pedagógusainak, alkalmazottainak emberi méltóságát. A gyermekek jogai évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről 46. A gyermekek joga, hogy a nevelési intézményben: A hároméves kor betöltése után óvodába kerüljön, ott nyugodt, biztonságos légkörben nevelkedjen. Egészséges környezetben nevelkedjen. Óvodai élet rendjét a pihenőidő, szabadidő, testmozgás, étkezési lehetőség biztosításával életkorának és fejlettségének megfelelően alakítsák ki. A gyermekek személyiségét, emberi méltóságát tiszteletben tartsák. Védelmet kell biztosítani a testi, lelki erőszakkal szemben, nem vethető alá testi fenyítésnek, kínzásnak, megalázásnak. Képességeinek megfelelő nevelésben, oktatásban részesüljön. Nemzeti, etnikai hovatartozásának megfelelő nevelésben részesüljön. Az életkorának megfelelő módszerek szerint neveljék, oktassák. A család világnézeti hovatartozásának megfelelően hit és vallásoktatásban vegyen részt. Személyiségi jogait, cselekvési szabadságát családi élethez és magánélethez való jogát az óvoda tiszteletben tartsa. Egyéni adottságának megfelelően megkülönböztetett ellátásban részesüljön. Amennyiben szükséges, pedagógiai szakszolgálat foglalkozásain vegyen részt. A családja anyagi helyzetétől függően ingyenes vagy kedvezményes étkezésben részesüljön Rendszeres egészségügyi ellátásban részesüljön. A gyermekek kötelessége - Tiszteljék az óvodapedagógusokat, dajkájukat, az óvoda többi dolgozóját. ennek feltétele, hogy a szülők is együttműködjenek a tiszteletadás képességének kialakításában. - Betartsák a csoportban és az óvoda egészében kialakított szokásokat, melyek a közösségi nevelés és a biztonságérzet kialakulásának elengedhetetlen feltételei.

ÓVODAI HÁZIREND Tartalom: Az óvoda helye az oktatási rendszerben Óvodai felvétel, átvétel rendje Az óvoda nyitva tartása Hiányzás Betegség Szülők az

ÓVODAI HÁZIREND Tartalom: Az óvoda helye az oktatási rendszerben Óvodai felvétel, átvétel rendje Az óvoda nyitva tartása Hiányzás Betegség Szülők az ÓVODAI HÁZIREND Tartalom: Az óvoda helye az oktatási rendszerben Óvodai felvétel, átvétel rendje Az óvoda nyitva tartása Hiányzás Betegség Szülők az óvodában Nevelő-oktató munka Térítési díj befizetése

Részletesebben

VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND

VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND Füzesabony 2009 1. Az óvoda helye az oktatási rendszerben, óvodai felvétel - Az óvoda 3 éves kortól az iskolába járáshoz

Részletesebben

Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu

Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu BEVEZETÉS Az óvodai házirendet az intézményvezető előterjesztése alapján a nevelőtestület

Részletesebben

Készítette: Juhász Sándorné intézményvezető

Készítette: Juhász Sándorné intézményvezető AGGTELEKI ÓVODA /AGGTELEK, ADY E. ÚT 21./ OM AZONOSÍTÓ: 202439 HÁZIREND Készítette: Juhász Sándorné intézményvezető 2 Bevezetés Az óvodai házirendet, az intézményvezető előterjesztése alapján a nevelőtestület

Részletesebben

HÁZIREND. Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája SZEGED. Tagintézmény vezető

HÁZIREND. Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája SZEGED. Tagintézmény vezető HÁZIREND Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája SZEGED 2013 Készítette: Madarászné Szász Éva Tagintézmény vezető 1 Bevezetés Az

Részletesebben

PIPITÉR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA ÉS MINI BÖLCSŐDE 8258 BADACSONYTOMAJ KERT U. 14. tel: 87/

PIPITÉR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA ÉS MINI BÖLCSŐDE 8258 BADACSONYTOMAJ KERT U. 14. tel: 87/ HÁZIREND 2018. Általános információk az intézményről Neve: Pipitér Közös Fenntartású Napközi Otthonos Óvoda és Mini Bölcsőde Címe: 8258 Badacsonytomaj Kert u. 14. Elérhetőségek: tel: 87/ 471-835 e-mail:btomajovoda@gmail.com

Részletesebben

H Á Z I R E N D. Ordacsehi Napsugár Óvoda

H Á Z I R E N D. Ordacsehi Napsugár Óvoda H Á Z I R E N D Ordacsehi Napsugár Óvoda Bevezetés A Házirend az óvodás gyermekek szüleire vonatkozó szabályainak alapdokumentuma. Segíti kialakítani az óvoda saját arculatát, szokásait és hagyományait.

Részletesebben

HÁZIREND. Szemléletmódunkat meghatározzák az óvodáskorú gyermek legfőbb életkori sajátosságai a JÁTÉK és a MOZGÁS.

HÁZIREND. Szemléletmódunkat meghatározzák az óvodáskorú gyermek legfőbb életkori sajátosságai a JÁTÉK és a MOZGÁS. HÁZIREND Az óvodáskorú gyermek nevelése elsősorban a család feladata, melyben az óvoda kiegészítő szerepet játszik. Feladatunknak tekintjük a gyermeki személyiség kibontakoztatását az egyéni képességek

Részletesebben

Mélykút Város Önkormányzat Óvodája

Mélykút Város Önkormányzat Óvodája Mélykút Város Önkormányzat Óvodája NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2017/2018. NEVELÉSI ÉV A Kormány 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról

Részletesebben

HÁZIREND Balatonboglári Hétszínvirág Óvoda Intézmény, címe: 8630 Balatonboglár, Mátyás k. u. 5.

HÁZIREND Balatonboglári Hétszínvirág Óvoda Intézmény, címe: 8630 Balatonboglár, Mátyás k. u. 5. HÁZIREND Balatonboglári Hétszínvirág Óvoda Intézmény, címe: 8630 Balatonboglár, Mátyás k. u. 5. Balatonboglár, 2013. március 25. Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Alapgondolatunk... 3 Az intézmény helye az

Részletesebben

HÁZIREND /SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETE/

HÁZIREND /SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETE/ HÁZIREND /SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETE/ Röjtökmuzsaji Akácvirág Óvoda Készítette: Makida Kitti Óvodavezető 1 Tartalomjegyzék 1. Az óvoda nyitvatartási rendje... 3 2. Az óvoda nevelési intézmény...

Részletesebben

ÓVODAI HÁZIREND. Őcsényi Tarkabarka Óvoda és Családi Napközi. Tartalom:

ÓVODAI HÁZIREND. Őcsényi Tarkabarka Óvoda és Családi Napközi. Tartalom: ÓVODAI HÁZIREND Tartalom: Az óvoda helye az oktatási rendszerben Óvodai felvétel, átvétel rendje Az óvoda nyitva tartása Hiányzás Betegség Szülők az óvodában Nevelő-oktató munka Térítési díj befizetése

Részletesebben

A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE. Általános információk

A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE. Általános információk A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE Általános információk Az óvoda elnevezése: Kaposmérői Bokréta Óvoda Az óvoda címe: 7521 Kaposmérő, Hunyadi János u. 11. Az óvoda elérhetősége: +36 82/ 477 014, +36

Részletesebben

Tápiószentmártoni. Napsugár Óvoda. Házirend

Tápiószentmártoni. Napsugár Óvoda. Házirend Tápiószentmártoni Napsugár Óvoda OM azonosító: 202690 Házirend Tápiószentmárton,2013. szeptember 01. Készítette:.. Jámborné Illés Ida intézményvezető Az óvoda házirendjére vonatkozó jogszabályok: - a Nemzeti

Részletesebben

HÁZIREND. Koszorú Napközi Otthonos Óvoda. 1086 Budapest, Koszorú u. 14/16.

HÁZIREND. Koszorú Napközi Otthonos Óvoda. 1086 Budapest, Koszorú u. 14/16. Koszorú Napközi Otthonos Óvoda 1086 Budapest, Koszorú u. 14/16. : 06-1/333-9114 : 06-1/323-1293 koszoruovoda@freemail.hu OM-azonosító: 034391 Adószám: 16923845-1-42 HÁZIREND Az óvoda feladatának tekinti,

Részletesebben

1Házirend. 1. Általános információk az óvodáról. 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma

1Házirend. 1. Általános információk az óvodáról. 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma 1Házirend 1. Általános információk az óvodáról 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma Napsugár Óvoda és Bölcsőde 9222 Hegyeshalom Damjanich u. 2/a Tel./Fax: 96/220-589 1.2. Az óvoda vezetőjének neve: Magyarné

Részletesebben

Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND

Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND 1. Bevezető rendelkezések: A házirend szabályai-mint a törvény felhatalmazásán alapuló intézményi belső jogi normák-kötelezőek az intézménnyel jogviszonyban

Részletesebben

H Á Z I R E N D 2 0 1 3.

H Á Z I R E N D 2 0 1 3. Búzaszem Nyugati Óvoda 4400 Nyíregyháza, Búza u. 7-17. sz. Tel./fax: (42) 512-940 Email: buzaszemovi@gmail.com H Á Z I R E N D 2 0 1 3. Nyíregyháza, 2013. március 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 2. AZ ÓVODA NYITVATARTÁSI

Részletesebben

ÓVODAI HÁZIREND. Őcsényi Tarkabarka Óvoda és Családi Bölcsőde. Tartalom:

ÓVODAI HÁZIREND. Őcsényi Tarkabarka Óvoda és Családi Bölcsőde. Tartalom: ÓVODAI HÁZIREND Tartalom: Az óvoda helye az oktatási rendszerben Óvodai felvétel, átvétel rendje Az óvoda nyitva tartása Hiányzás Betegség Szülők az óvodában Nevelő-oktató munka Térítési díj befizetése

Részletesebben

NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA. Rumi Rajki István Általános Művelődési Központ Játékvár Óvodája 2014/2015.

NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA. Rumi Rajki István Általános Művelődési Központ Játékvár Óvodája 2014/2015. NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA Rumi Rajki István Általános Művelődési Központ Játékvár Óvodája 2014/2015. NEVELÉSI ÉV A 229/2012. (VIII. 28.) Kormányrendelet a nemzeti köznevelésről szóló

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA a nevelési évre

KÖZZÉTÉTELI LISTA a nevelési évre KÖZZÉTÉTELI LISTA a 2017-2018. nevelési évre A 229/2012 (VIII.28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. -a értelmében az alábbi adatokat tesszük közre: Az óvoda megnevezése

Részletesebben

tobbsincs@kondorosiktv.hu

tobbsincs@kondorosiktv.hu Általános információk az óvodánkról: Az óvoda neve: Kondorosi Többsincs Óvoda és Bölcsőde Címe: 5553 Kondoros, Csabai út 25 sz. Telefonszáma: 66/ 388 635 Email címe: tobbsincsovi@freemail.hu tobbsincs@kondorosiktv.hu

Részletesebben

HÁZIREND. I. Általános információk az óvodáról

HÁZIREND. I. Általános információk az óvodáról HÁZIREND I. Általános információk az óvodáról 1.1. Az óvoda neve: Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskola és Óvoda Tagintézménye 1.2. Címe: 9982 Apátistvánfalva, Fő út 84. 1.3. Telefon: 94/436-066

Részletesebben

HÁZI REND. Az óvoda neve: Címe: 4351.VÁLLAJ, Temető út 1. Telefon: Óvodavezető neve: Óvodapedagógusok: Az óvoda nyitva tartása:

HÁZI REND. Az óvoda neve: Címe: 4351.VÁLLAJ, Temető út 1. Telefon: Óvodavezető neve: Óvodapedagógusok: Az óvoda nyitva tartása: Mérk-Vállaj ÁMK Vállaj Német Nemzetiségi Övodája REND HÁZI Az óvoda neve: Vállaj Német Nemzetiségi Óvoda Címe: 4351.VÁLLAJ, Temető út 1. Telefon: 44 554-020. Óvodavezető neve: Óvodapedagógusok: Vilmosné

Részletesebben

MEZŐHÉKI ÓVODA HÁZIREND

MEZŐHÉKI ÓVODA HÁZIREND MEZŐHÉKI ÓVODA HÁZIREND Intézmény OM azonosítója: 202719 Készítette: Pápai Katalin Óvodavezető Legitimációs eljárás - Az érvényességet igazoló aláírások: Alkalmazottak elfogadták. Hőgye Jánosné. Óvodapedagógus

Részletesebben

A beiratkozás időpontja: május 6-től május 10-ig.

A beiratkozás időpontja: május 6-től május 10-ig. HIRDETMÉNY Az óvodai felvételekről A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban Nkt.) 8. (l) bekezdése szerint az óvoda a gyermek három éves korától a tankötelezettség kezdetéig

Részletesebben

Janikovszky Éva ÁMK Óvoda

Janikovszky Éva ÁMK Óvoda JÉÁMK ÓVODA Janikovszky Éva ÁMK Óvoda Házirend 2013. 0 Tartalom 1. A házirend célja és feladata... 2 2. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai... 2 3. A házirend hatálya... 2 4. A házirend

Részletesebben

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A nevelési év

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A nevelési év K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A 2018-2019. nevelési év A kormány 229/2012 (VIII.28.) kormányrendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. - a értelmében az alábbi adatokat

Részletesebben

Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat TÁJÉKOZTATÓ az óvodai felvételekről

Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat TÁJÉKOZTATÓ az óvodai felvételekről Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat TÁJÉKOZTATÓ az óvodai felvételekről A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban: Nkt.) 8. (1) bekezdése szerint az óvoda a gyermek három

Részletesebben

CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND

CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND OM: 202345 2013-03-29. Tartalomjegyzék Általános tudnivalók 2. Az óvodai felvételre, óvodalátogatásra vonatkozó szabályok.3. Az óvodai étkeztetésre vonatkozó tudnivalók.3.

Részletesebben

a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet módosításáról

a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet módosításáról Óvodakötelezettség, óvodai nevelésre való jogosultság 22/2015. (IV. 21.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.)

Részletesebben

HÁZIREND. Kedves Szülők!

HÁZIREND. Kedves Szülők! HÁZIREND Intézmény neve: Szabadszállási Általános Művelődési Központ Intézményegység neve: Szabadszállási ÁMK Tóth Erzsébet Óvoda, Bölcsőde Intézményegység címe: 6080. Szabadszállás Honvéd út 28. Intézmény

Részletesebben

PITYPANG ÓVODA HÁZIRENDJE

PITYPANG ÓVODA HÁZIRENDJE PITYPANG ÓVODA HÁZIRENDJE 1 A Pitypang Óvoda Házirendje A Házirend az óvodai gyermekközösség érdekeinek szem előtt tartásával a csoportok mindennapi életritmusának szervezését, az intézmény belső életének,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 15. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/572/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandók: A Tapolcai Kertvárosi

Részletesebben

ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE

ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE OM: 201903 Ikt. sz.: 22/2015 2015 Kedves Szülők! Köszönjük, hogy intézményünket választották! Kérjük, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák

Részletesebben

ZICHY MÁRTA ÓVODA OM: HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017.

ZICHY MÁRTA ÓVODA OM: HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017. ZICHY MÁRTA ÓVODA OM:202221 HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 2017 Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017. I. Általános információk: Óvoda neve és címe: Zichy Márta

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 20. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/569/2017 E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2017. november 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandók: Az óvodai beiratkozás

Részletesebben

HÁZIREND. Alsópáhoki Szivárvány Óvoda Alsópáhok Fő u. 41.

HÁZIREND. Alsópáhoki Szivárvány Óvoda Alsópáhok Fő u. 41. HÁZIREND Alsópáhoki Szivárvány Óvoda Alsópáhok Fő u. 41. Intézmény OM - azonosítója: 202295 Készítette:.. intézményvezető aláírás Legitimációs eljárás - Az érvényességet igazoló aláírások: /2013. ( ) határozatszámon

Részletesebben

Tisztelt Szülők! A 2017/2018-as nevelési évre a beiratkozás időpontja május 4-5. (csütörtök - péntek)

Tisztelt Szülők! A 2017/2018-as nevelési évre a beiratkozás időpontja május 4-5. (csütörtök - péntek) Tisztelt Szülők! A 2017/2018-as nevelési évre a beiratkozás időpontja 2017. május 4-5. (csütörtök - péntek) A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. jáig a harmadik életévét betölti, a nevelési

Részletesebben

Mihályi Napfény Óvoda. Házirend szeptember

Mihályi Napfény Óvoda. Házirend szeptember Mihályi Napfény Óvoda Házirend 2016. szeptember Készült: a Közoktatásról szóló többször módosított- 1993.LXXIX. Törvény a nevelési és oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. évi (VI.8.) MKM rendelet

Részletesebben

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017.

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. 1 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. TARTALOMJEGYZÉK 2 2. A HÁZIREND CÉLJA, HATÁLYA 3 2.1. TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSOK 3 2.2. A HÁZIREND CÉLJA 4 3. A HÁZIREND TARTALMI ELEMEI

Részletesebben

Tardonai Méhecske Óvoda. Kedves Szülők!

Tardonai Méhecske Óvoda. Kedves Szülők! Tardonai Méhecske Óvoda 3644 Tardona, Dózsa György utca 2. Telefon: 48/348-160 E-mail: tardonaovi@gmail.com OM azonosító: 201430 ÓVODAI HÁZIREND Kedves Szülők! Kérem Önöket, hogy az alábbiakban megfogalmazott

Részletesebben

TÁRGY: A Szálkai Óvodai beíratási felhívása a 2016/2017. nevelési évre

TÁRGY: A Szálkai Óvodai beíratási felhívása a 2016/2017. nevelési évre AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 5. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: A Szálkai Óvodai beíratási felhívása a 2016/2017. nevelési évre E L Ő T E R J E S Z T É S SZÁLKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. február

Részletesebben

Napköziotthonos Óvodák HÁZIREND OM azonosító 028172

Napköziotthonos Óvodák HÁZIREND OM azonosító 028172 Napköziotthonos Óvodák HÁZIREND OM azonosító 028172 Készült a Napköziotthonos Óvodák használói és közvetlen partnerei részére. Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a gyermekeknek,

Részletesebben

Bakonyszentlászlói Szent László Óvoda. Különös közzétételi lista

Bakonyszentlászlói Szent László Óvoda. Különös közzétételi lista Bakonyszentlászlói Szent László Óvoda Különös közzétételi lista A kormány 229/2012 (VIII. 28.) kormányrendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. -a értelmében az alábbi adatokat

Részletesebben

HÁZIREND. I. Az intézmény helye az oktatási rendszerben, óvodai, bölcsődei felvétel, átvétel eljárási rendje

HÁZIREND. I. Az intézmény helye az oktatási rendszerben, óvodai, bölcsődei felvétel, átvétel eljárási rendje HÁZIREND Az intézmény hivatalos adatai: Intézmény neve: Mosolygó Alma Óvoda és Egységes Óvoda- bölcsőde OM azonosító: 032799 Az intézmény címe: 2735 Dánszentmiklós Nyárfa utca 1/1 Telefonszám/Fax: 06-53-374-016

Részletesebben

HÁZIREND. 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután ig tart.

HÁZIREND. 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután ig tart. HÁZIREND 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután 17.30-ig tart. 2. A gyerekeket 8.00 előtt kérjük behozni. A nagycsoportos korú gyerekeket az első foglalkozás előtt, reggel 7.45.-ig

Részletesebben

TÜNDÉRKERT KELETI ÓVODA HÁZIRENDJE

TÜNDÉRKERT KELETI ÓVODA HÁZIRENDJE TÜNDÉRKERT KELETI ÓVODA HÁZIRENDJE HÁZIREND P.H.. Készítette Bárány Istvánné Székhelyintézmény vezető és a Tündérkert Keleti Óvoda Tagintézményvezetői Jóváhagyta: Székely Viktorné Kt. elnök Bacskai Jánosné

Részletesebben

A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai

A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje I. A házirend hatálya 1. Ez a házirend a Benjámin Óvodába járó gyermekekre és szüleikre vonatkozik. A házirend célja, hogy meghatározza

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. A Humán Erőforrás Bizottság 2015. március 23-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. A Humán Erőforrás Bizottság 2015. március 23-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének Humán Erőforrás Bizottsága 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E l ő t e r j e s

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NEVELÉSI ÉV

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NEVELÉSI ÉV KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2018-2019 NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás Miniszter 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelet 10. fejezet 23. - a, 1.-2. bekezdése alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Az óvoda

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Humánpolitikai Bizottságának április 7-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Humánpolitikai Bizottságának április 7-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., polgarmester@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

HÁZIREND. BARANGOLÓ ÓVODA 2017 PÓCSMEGYER, TÁNCSICS u. 26.

HÁZIREND. BARANGOLÓ ÓVODA 2017 PÓCSMEGYER, TÁNCSICS u. 26. BARANGOLÓ ÓVODA 2017 PÓCSMEGYER, TÁNCSICS u. 26. HÁZIREND Az Óvoda házirendje a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet

Részletesebben

PILLANGÓ ÓVODA HÁZIREND

PILLANGÓ ÓVODA HÁZIREND PILLANGÓ ÓVODA HÁZIREND 2014. HÁZIREND Az óvoda neve: Pillangó Óvoda Székhelye: 9200 Mosonmagyaróvár Szent István király út 7. Fenntartója: Népmese- ház Nonprofit Kft. Az intézmény felügyeleti szerve:győr-

Részletesebben

Az intézmény neve: Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény OM azonosítója: 201590

Az intézmény neve: Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény OM azonosítója: 201590 Az intézmény neve: Csigadombi Waldorf irányba tevékenykedő Óvoda Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény fenntartója: Göllner Mária Waldorf Pedagógiai Alapítvány Az intézmény

Részletesebben

Közzétételi lista. 2018/2019- es nevelési év

Közzétételi lista. 2018/2019- es nevelési év Közzétételi lista 2018/2019- es nevelési év Sarkad Város Önkormányzat Óvoda Kossuth Utcai Tagóvoda Szalontai Úti Tagóvoda Vasút Utcai Tagóvoda A kormány 229/2012 (VIII. 28.) kormányrendelete a nemzeti

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Humán-közszolgáltatási Osztály 1239 Budapest, Hősök tere 12. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 2017/2018-as nevelési évben indítható

Részletesebben

A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben

A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben A Kormány A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII.28.) rendelete szabályozza a nevelési

Részletesebben

NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év

NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év KISVÁRDAI EGYESÍTETT ÓVODA OM azonosító: 201 061 4600 Kisvárda Csillag köz 2. Tel.: 06-45/405-225. E-mail: csillagovi@naracom.hu Web: www.csillagovoda.info NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA

Részletesebben

Szálkai Óvoda. Házirend 2014.

Szálkai Óvoda. Házirend 2014. Szálkai Óvoda Házirend 2014. Általános tudnivalók Óvoda neve: Szálkai Óvoda Óvoda címe: 7121 Szálka Petőfi u. 3. Telefonszám: 74/409-997 Óvodavezető: Mészáros Éva Margit Házirend jogi háttere: A nemzeti

Részletesebben

Tótkomlós, Diófa utcai óvoda HÁZIRENDJE HÁZIREND

Tótkomlós, Diófa utcai óvoda HÁZIRENDJE HÁZIREND HÁZIREND Az óvoda és a család együttműködése, a derűs, nyugodt légkör biztosítása és a nevelési feladatok zavartalan ellátása érdekébe szükséges e házirend betartása. Az óvoda címe: 5940. Tótkomlós, Diófa.

Részletesebben

Iktatási szám:/ H Á Z I R E N D. Kuckó Óvoda HÁZIREND OM azonosító100500

Iktatási szám:/ H Á Z I R E N D. Kuckó Óvoda HÁZIREND OM azonosító100500 Iktatási szám:/ 1 H Á Z I R E N D TARTALOMJEGYZÉK 2 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK... 3 2. AZ INTÉZMÉNY HELYE A KÖZNEVELÉSBEN, A NEVELÉSI ÉV RENDJE... 3 3. AZ ÓVODA NAPI NYITVA TARTÁSI RENDJE... 5 4. NYILT HÉT

Részletesebben

Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája Budapest, Bajza u. 46. Házirend

Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája Budapest, Bajza u. 46. Házirend Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája 1062 Budapest, Bajza u. 46. Házirend 1 Az óvoda házirendje Célja: biztosítsa a működés kereteit az oktató és nevelő feladatok ellátásához, a közösségi élet

Részletesebben

A DÓZSA GYÖRGY UTCAI ÓVODA HÁZIRENDJE

A DÓZSA GYÖRGY UTCAI ÓVODA HÁZIRENDJE 1 A DÓZSA GYÖRGY UTCAI ÓVODA HÁZIRENDJE A közoktatási törvény és végrehajtási rendeletei szellemében a Nevelőtestület, a Szülői Munkaközösség véleményének egyeztetésével készült. Általános tudnivalók Ez

Részletesebben

HÁZIREND NÓGRÁDSIPEKI KERESZTÉNY ÓVODA

HÁZIREND NÓGRÁDSIPEKI KERESZTÉNY ÓVODA HÁZIREND NÓGRÁDSIPEKI KERESZTÉNY ÓVODA Tartalomjegyzék 1 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK AZ ÓVODÁRÓL... 2 2 AZ INTÉZMÉNY HELYE A NEVELÉSI RENDSZERBEN, ÓVODAI FELVÉTEL... 2 3 A NEVELÉSI ÉV RENDJE... 3 3.1 AZ ÓVODA

Részletesebben

Házirend. Intézmény neve: Micimackó Óvoda

Házirend. Intézmény neve: Micimackó Óvoda Házirend Intézmény neve: Micimackó Óvoda 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános információk 3 2. Az intézmény helye a köznevelési rendszerben, a nevelési év rendje 3 3. Az óvoda napi nyitva tartási rendje 4 4.

Részletesebben

BÖLCSŐDEI HÁZIREND. A csoportszervezés vegyes életkorú csoportban történik.

BÖLCSŐDEI HÁZIREND. A csoportszervezés vegyes életkorú csoportban történik. BÖLCSŐDEI HÁZIREND Kedves Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyerekek érdekében, törekedjenek a benne leírtak betartására. 1. A bölcsőde működése

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év KÖZZÉTÉTELI LISTA 2016-2017. nevelési év A nemzeti köznevelésről szóló törvény és annak végrehajtásáról rendelkező 229/2012. (VIII.28.) kormányrendelet alapján. Az óvoda megnevezése Székkutasi Líbor Ilona

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Népjóléti Iroda

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Népjóléti Iroda Szám: 5234/2016. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Népjóléti Iroda Javaslat a Salgótarjáni Összevont Óvoda 2016/2017. nevelési év kezdéséhez szükséges döntések meghozatalára Tisztelt

Részletesebben

PÁTER BÁRKÁNYI JÁNOS KATOLIKUS ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM NÓGRÁDSIPEKI TAGINTÉZMÉNYE ÓVODAI TELEPHELY HÁZIREND 2016.

PÁTER BÁRKÁNYI JÁNOS KATOLIKUS ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM NÓGRÁDSIPEKI TAGINTÉZMÉNYE ÓVODAI TELEPHELY HÁZIREND 2016. PÁTER BÁRKÁNYI JÁNOS KATOLIKUS ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM NÓGRÁDSIPEKI TAGINTÉZMÉNYE ÓVODAI TELEPHELY HÁZIREND 2016. Tartalomjegyzék 1 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK AZ ÓVODÁRÓL... 2 2 AZ INTÉZMÉNY HELYE

Részletesebben

OM: 201553. Házirend PALOTAI VADVIRÁG ÓVODA 2012.

OM: 201553. Házirend PALOTAI VADVIRÁG ÓVODA 2012. OM: 201553 Házirend PALOTAI VADVIRÁG ÓVODA 2012. TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános információk... 3 2. Az intézmény helye a köznevelési rendszerben, a nevelési év rendje... 4 3. Az óvoda napi nyitva tartási

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év. Az óvoda címe, elérhetősége 6821 Székkutas, Murgács Kálmán u. 20. Telefon: 06-30/

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év. Az óvoda címe, elérhetősége 6821 Székkutas, Murgács Kálmán u. 20. Telefon: 06-30/ KÖZZÉTÉTELI LISTA 2017-2018. nevelési év A nemzeti köznevelésről szóló törvény és annak végrehajtásáról rendelkező 229/2012. (VIII.28.) kormányrendelet alapján. Az óvoda megnevezése Székkutasi Líbor Ilona

Részletesebben

Szent Imre Óvoda. Székesfehérvár HÁZIREND PH. Csák Lajos igazgató. Székesfehérvár, 2013. január 24.

Szent Imre Óvoda. Székesfehérvár HÁZIREND PH. Csák Lajos igazgató. Székesfehérvár, 2013. január 24. Szent Imre Óvoda Székesfehérvár HÁZIREND PH. Csák Lajos igazgató Székesfehérvár, 2013. január 24. A házirend tartalma Általános információk az óvodáról... 3 A nevelési év rendje... 3 Az intézmény pontos

Részletesebben

Közzétételi lista. Az óvoda neve: Kiskörei ÓV-LAK Óvoda. Az óvoda címe: 3384 Kisköre, Béke út az óvoda OM azonosító száma:

Közzétételi lista. Az óvoda neve: Kiskörei ÓV-LAK Óvoda. Az óvoda címe: 3384 Kisköre, Béke út az óvoda OM azonosító száma: Közzétételi lista Az óvoda neve: Kiskörei ÓV-LAK Óvoda Az óvoda címe: 3384 Kisköre, Béke út 9-11. az óvoda OM azonosító száma: 031423 2016/2017. nevelési év Tájékoztató az óvodai felvételről: Az óvoda

Részletesebben

Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710

Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710 Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710 I. Bevezetés 1. A házirend az alábbi jogszabályok és szabályzatok felhasználásával készült 2. Intézményegységi adatok II. A működés rendje A tárgyi

Részletesebben

FELSŐTÁRKÁNYI ÓVODA HÁZIRENDJE

FELSŐTÁRKÁNYI ÓVODA HÁZIRENDJE FELSŐTÁRKÁNYI ÓVODA HÁZIRENDJE Tartalomjegyzék 1. Bevezető rendelkezések 2 2. Az intézmény adatai. 2 3. A gyermeki jogok és kötelességek gyakorlása. 2 3. 1. A szülők jogai. 4 3. 2. A szülők kötelességei..

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Humán Bizottságának február 25-i rendkívüli ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Humán Bizottságának február 25-i rendkívüli ülésére Hu/2. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Humán Bizottságának 2016. február 25-i rendkívüli ülésére Tárgy: A 2016/2017. nevelési évre az óvodába történő jelentkezés

Részletesebben

NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év

NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év Csillag Közi Központi Társulási Ó v o d a OM azonosító: 201 061 4600 Kisvárda Csillag köz 2. Tel.: 06-45/405-225. E-mail: csillagovi@naracom.hu Web: www.csillagovoda.info NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI

Részletesebben

HÁZIREND. Az intézmény felügyeleti szerve:győr-moson-sopron Megye Kormányhivatala

HÁZIREND. Az intézmény felügyeleti szerve:győr-moson-sopron Megye Kormányhivatala HÁZIREND Az óvoda neve: Pillangó Óvoda Székhelye: 9200 Mosonmagyaróvár Szent István király út 7. Telephelye:9200 Mosnmagyaróvár Szent István király út 9. Fenntartója: Népmese-ház Nonprofit Kft. Az intézmény

Részletesebben

NEVELÉSI ÉV

NEVELÉSI ÉV Tarkarét ÓVODA KÖZZÉTÉTELI LISTA 2013-2014. NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás Miniszter 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelet 10 fejezet 23. -a, (1.-.2.) bekezdése alapján az alábbi adatokat tesszük közzé:

Részletesebben

SZMSZ 2.sz. melléklet

SZMSZ 2.sz. melléklet SZMSZ 2.sz. melléklet OROSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODÁJA A házirendet meghatározó legfontosabb jogszabályok: o 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről o 20/2012. (VIII. 31.) EMMI

Részletesebben

Szervezeti, személyzeti adatok

Szervezeti, személyzeti adatok NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014-2015. NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás Miniszter 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelet 10 fejezet 23. -a, (1.-.2.) bekezdése alapján az alábbi adatokat

Részletesebben

Óvodások leszünk 2014/2015!

Óvodások leszünk 2014/2015! Óvodások leszünk 2014/2015! - Jelentkezni a meghirdetett időpontban a lakóhely szerinti körzetileg illetékes vagy választott - önkormányzati, továbbá nem önkormányzati óvodában lehet - A jelenleg bölcsődében

Részletesebben

Házirend HÁZIREND. NYÁR ÓVODA 1042 Budapest, Nyár utca 14. OM azonosító: 034305

Házirend HÁZIREND. NYÁR ÓVODA 1042 Budapest, Nyár utca 14. OM azonosító: 034305 HÁZIREND NYÁR ÓVODA 1042 Budapest, Nyár utca 14. OM azonosító: 034305 1 Házirend tartalma 1. Általános információk az óvodáról 2. Jogszabályi háttér 3. Az óvodai felvétel 4. Az óvodai elhelyezés megszüntetésének

Részletesebben

CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND

CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND 1.1. Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve: Csiga-Biga Óvoda Címe: 2131, Göd Pesti út 152. Telefon: 0670/5175110 Vezető: Szűcs Edina 1.2. Az intézmény nyitva tartása:

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az intézményi házirend célja, hogy a korai fejlesztésben és fejlesztő nevelésben résztvevő gyermekek, továbbá az itt dolgozó pedagógus és nem pedagógus kollégák belső intézményi

Részletesebben

MOSONMAGYARÓVÁRI VACKOR ÓVODA HÁZIREND

MOSONMAGYARÓVÁRI VACKOR ÓVODA HÁZIREND MOSONMAGYARÓVÁRI VACKOR ÓVODA HÁZIREND Intézmény OM - azonosítója: 030278 Óvodavezető: Tibáné Kalocsai Zita Nevelőtestület és az alkalmazotti közösség nevében: Gráf Zsuzsanna Szülői szervezet nevében:

Részletesebben

Házirend Községi Óvoda Farmos

Házirend Községi Óvoda Farmos Házirend Községi Óvoda Farmos Készítette: Böjti Károlyné óvodavezető I. Általános információk az óvodáról Az óvoda neve, címe telefon száma : Községi Óvoda 2765 Farmos, Béke u.. 06 53 / 390-004 06 53 /

Részletesebben

Nevelési-oktatási intézményi közzétételi lista

Nevelési-oktatási intézményi közzétételi lista KÖZZÉTÉTELI LISTA Nevelési-oktatási intézményi közzétételi lista 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. (1) alapján: 1.) az intézmény felvételi lehetőségéről

Részletesebben

HÁZIREND. A Házirend kiterjedési köre: A gyermekekre, szüleikre, mint törvényes képviselőjükre; az óvoda alkalmazottaira.

HÁZIREND. A Házirend kiterjedési köre: A gyermekekre, szüleikre, mint törvényes képviselőjükre; az óvoda alkalmazottaira. PÜSPÖKLADÁNYI EGYESÍTETT ÓVODAI INTÉZMÉNY 4150 Püspökladány, Bajcsy Zs. u. 8 Tel: 54/ 451 152, 54/ 514 101 Adószám: 15376460-2-09 email: ovodapuspokladany@gmail.com HÁZIREND Az intézmény címe: Püspökladányi

Részletesebben

Gyermekvédelmi munkaterv 2014 2015

Gyermekvédelmi munkaterv 2014 2015 Gyermekvédelmi munkaterv 2014 2015 A Tervezést segítő Dokumentumok: 2011. évi törvény a nemzeti köznevelésről 2010. évi LXIII. törvény a közoktatási törvény módosításáról 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet

Részletesebben

Jászkiséri Városi Óvoda. Közzétételi lista 2017/2018

Jászkiséri Városi Óvoda. Közzétételi lista 2017/2018 2017/2018 OM: 035770 2017. A kormány 229/2012 (VIII. 28.) kormányrendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. -a értelmében az alábbi adatokat tesszük közzé: A felvételi lehetőségről

Részletesebben

HÁZIREND A BOGYISZLÓI ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLŐI RÉSZÉRE

HÁZIREND A BOGYISZLÓI ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLŐI RÉSZÉRE HÁZIREND A BOGYISZLÓI ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLŐI RÉSZÉRE Az óvoda és a család együttműködése, a derűs, nyugodt óvodai légkör biztosítása és az óvodai nevelési feladatok zavartalan ellátása érdekében szükséges

Részletesebben

DIÓSBERÉNYI NAPRAFORGÓ ÓVODA ÉS KONYHA 7072 DIÓSBERÉNY, ISKOLA U HÁZIREND A GYERMEKEK ÉS SZÜLŐK RÉSZÉRE

DIÓSBERÉNYI NAPRAFORGÓ ÓVODA ÉS KONYHA 7072 DIÓSBERÉNY, ISKOLA U HÁZIREND A GYERMEKEK ÉS SZÜLŐK RÉSZÉRE HÁZIREND A GYERMEKEK ÉS SZÜLŐK RÉSZÉRE Készítette: Zei Ramóna óvodavezető 2018. 1 Tartalomjegyzék Általános tudnivalók... 3 Az óvodai felvételre, óvodalátogatásra vonatkozó szabályok... 4 Az óvodai étkeztetésre

Részletesebben

HIRDETMÉNY A 2017/2018. NEVELÉSI ÉVRE SZÓLÓ ÓVODAI, BÖLCSŐDEI BEIRATKOZÁSRÓL ÓVODAI BEIRATKOZÁS

HIRDETMÉNY A 2017/2018. NEVELÉSI ÉVRE SZÓLÓ ÓVODAI, BÖLCSŐDEI BEIRATKOZÁSRÓL ÓVODAI BEIRATKOZÁS HIRDETMÉNY A 2017/2018. NEVELÉSI ÉVRE SZÓLÓ ÓVODAI, BÖLCSŐDEI BEIRATKOZÁSRÓL Budakeszi Város Önkormányzata, mint a Pitypang Sport Óvoda, a Budakeszi Szivárvány Óvoda, a Budakeszi Bölcsőde, a Mosolyvár

Részletesebben

NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA. Rumi Játékvár Óvoda 2016/2017. NEVELÉSI ÉV

NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA. Rumi Játékvár Óvoda 2016/2017. NEVELÉSI ÉV NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA Rumi Játékvár Óvoda 2016/2017. NEVELÉSI ÉV A 229/2012. (VIII. 28.) Kormányrendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról I. Fejezet 10. A

Részletesebben

Az óvoda. Csernátoni Katalin 2009. május 22. Biztos Kezdet-mentorképzés

Az óvoda. Csernátoni Katalin 2009. május 22. Biztos Kezdet-mentorképzés Az óvoda Csernátoni Katalin 2009. május 22. Biztos Kezdet-mentorképzés Magyarországon.. a közoktatásnak három szintje van: - Az (I) iskola előtti nevelés az óvodában folyik. Az óvodai ellátás a gyermek

Részletesebben

Mandulavirág Óvoda Csopak. :Kossuth u. 26. 8229. : 06-87 / 446-080 E-mail: csopakovoda@chello.hu. Közzétételi lista

Mandulavirág Óvoda Csopak. :Kossuth u. 26. 8229. : 06-87 / 446-080 E-mail: csopakovoda@chello.hu. Közzétételi lista :Kossuth u. 26. 8229 : 06-87 / 446-080 E-mail: csopakovoda@chello.hu Közzétételi lista 2014-2015 229/2012 (VIII. 28.) Kormányrendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról értelmében az

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Jogszabályi háttere: KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015-2016. A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 23. értelmében az alábbi adatokat tesszük közzé:

Részletesebben

HÁZIREND. 1. Óvodai házirend 1.1. Általános információ az óvodáról Az intézmény alapító okirata, Szervezeti és Működési Szabályzata tartalmazza.

HÁZIREND. 1. Óvodai házirend 1.1. Általános információ az óvodáról Az intézmény alapító okirata, Szervezeti és Működési Szabályzata tartalmazza. HÁZIREND 1. Óvodai házirend 1.1. Általános információ az óvodáról Az intézmény alapító okirata, Szervezeti és Működési Szabályzata tartalmazza. 1.2. Az intézményre vonatkozó szabályozás 1.2.1.Óvodai felvétel,

Részletesebben