7. A ma felszolgált ételek és italok közül válaszd ki, ami a legjobban tetszett és írd le a hozzávalókat, valamint a felszolgálás módját magyarul!



Hasonló dokumentumok
Dátum: Dátum:

Munkanapló. Személyes adatok: Név: Illés Gréta Ildikó Lakcím: 6771, Szeged Máté utca 24. Szakma: pincér. A munkakörnyezet:

Portfólió. Név: Szklenár Bence. Dátum: szeptember

ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ

Rodosz, Gennadi Írta: Horváth Vanessa 2016.

Bocskor Bill Turner. Jól éreztem magam a kellemes társaságnak köszönhetően hamar elment az idő. Sok szép dolgot láttam az út során.

AZ ÉTTERMI SZOLGÁLTATÁSOK ÁFÁJA

Utazás Étteremben. Étteremben - A bejáratnál. Étteremben - Rendelés. Szeretnék foglalni egy asztalt _[hány főre] [idő]_.

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKELT. Tanmenet

Szakmai gyakorlat a Como-i tó partján

Beszámoló Szabó Letícia

CASA PIADINA - OLASZ LEPÉNYHÁZ 1025 Budapest, Szépvölgyi út 60.

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKELT. Tanmenet

Az Általános Forgalmi Adót érintő aktualitások. Dr. Lambertus József Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztály

S Z I N T V I Z S G A F E L A D A T O K


ARANYHOMOK - HOTEL ATLAS**** ALL INCLUSIVE

MEDULIN. Apartman Ferry Pula 10 km, Rabac 53 km. KIEMELT AJÁNLAT! Elhelyezkedés: Medulinban, egy csendes mellékutcában,

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

S C.F.

POHÁRBÉRLET TÍPUSÚ ITALCSOMAGOK

S C.F.

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre


S C.F.

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

ÚJ, POHÁRBÉRLET TÍPUSÚ ITALCSOMAGOK

Nagyon boldogok voltunk, hogy itt lakhattunk a hátralévő négy hónapban. Ezáltal könnyű volt munkába járnunk, hiszen ugyanott laktunk, ahol dolgoztunk

S C.F.

S C.F.

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység

S C.F.

Rendezvényzöldítő ajánlások MRE-Ökogyülekezeti Mozgalom

Mit főzzek ma magamnak? Honnan származik az étel? Előétel, főétel, desszert? Reggeli, ebéd, vacsora?

Kedves házasulandó pár!

Budapesti Innovatív Gimnázium és Szakgimnázium Erasmus+ Beszámoló

PINCÉR OKJ: HELYI TANTERV

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKELT. Tanmenet

A bor életformámmá vált

S C.F.

EVALUARE NAŢIONALĂ LA FINALUL CLASEI a IV-a 2016 MATEMATICĂ

POHÁRBÉRLET-TÍPUSÚ ITALCSOMAGOK ÉSZAKI ÉS KARIBI HAJÓUTAK ESETÉN

avagy, ahogy gyakornokaink megélték a szállodai gyakorlataikat ban

FRANCIAORSZÁGI ÚTINAPLÓM

S Z I N T V I Z S G A F E L A D A T O K

KATLAN TÓNI VENDÉGLÁTÁS SZERETETTEL

tel: web:

S C.F.

TEST IZ MAĐARSKOG JEZIKA

Pohárbérlet italcsomag (X1 és X1CHD)

1 ADMIRAL TRAVEL utazási iroda :

Horvátország HOTEL LIŠANJ 2* - NOVI VINODOLSKI

2 ÉVES KÉPZÉS PINCÉR SZAKKÉPESÍTÉS Azonosító: Tanmenet. (az iskola hosszú bélyegzője) pincér. (szakma, szakcsoport, szak)

S C.F.

Beszámoló - Norvégia

A (32/2011. (VIII.25.) NGM 15/2008. (VIII. 13.) SZMM

A tárgyeset. hal könyvek hörcsög hó

J-SZP/10 szakács Írásbeli: /1. Szóbeli /1. Szóbeli /1. Előkészítés Szóbeli /2. Előkészítés Szóbeli

MagyarOK 1. tanmenetek

MagyarOK 1. tanmenetek

KUBA. 80 otptravel.hu

Mottó Esküvő után keresztelünk

ALL INCLUSIVE italcsomagok

S C.F.

HURAWALHI ISLAND RESORT 5 csillagos,újonnan nyílt, CSAK 18 éven felüli FELNŐTTEKNEK! Így teljes nyugalom biztosítva!

S C.F.

Pohárbérlet (X1 és X1 Child) Pohárbérlet italcsomag felnőtteknek (X1)

ERASMUS+ TANULMÁNYI BESZÁMOLÓ VELIKO TURNOVO BULGÁRIA

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja.

S C.F.

Ez volt életem legszebb, legjobb hat hete, amit soha nem fogok elfelejteni. Hálás vagyok, hogy az Erasmus + ilyen lehetőséggel ajándékozott meg

S C.F.

S C.F.

S C.F.

Elégedettségmérési kérdőív COMENIUSPROJEKT GYŐR ( )

BÁSTYA FOGADÓ, ZALAEGERSZEG

Osztályozóvizsga-követelmények olasz nyelvből. 4+1 évfolyamos nyelvi előkészítő gimnáziumi képzés

Turgyán Enikő Szociálpedgógia szak Amit az Erasmus adott

S C.F.

S C.F.

S C.F.

S C.F.

S Z I N T V I Z S G A F E L A D A T O K

Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium TANMENET Felszolgálás modul Felszolgálás elmélet.

S C.F.

2. Regina Margherita Prosciutto Salamino Salame piccante

S C.F.

Mexikó CanCún. Időeltérés: -7 óra. Hivatalos nyelv: spanyol. a legtöbb helyen angolul beszélnek. Pénznem: mexikói Peso (Mxn). (1 Mxn = kb.

Étkezőhelyi vendéglátás áfa szabályai január 1-től

Party Service. Katalógus

S C.F.

PIZZÁK. Mini Kicsi Nagy Óriás 26cm 30cm 40cm 50cm

Korfu. Odüsszeusz szigete. Korfu

1 ADMIRAL TRAVEL utazási iroda : info@admiraltravel.hu

S C.F.

November 4.,11. 8 NAP / 7 ÉJSZAKA. FP ,- Ft/fő Hotel Iberotel Grand Sharm***** FP ,- Ft/fő Hotel LTI Grand Azure*****

Utazás Étteremben. Étteremben - A bejáratnál. Étteremben - Rendelés. per le _[ora]_. Asztalfoglaláskor. Asztalfoglaláskor/Étteremben

Nyári gyakorlat beszámoló

Zsuzsanna Vendégház. Bakonyjákó Úttörő u.6.

Átírás:

Dátum: 2014.07.18 Munkaidő-beosztás:este 18:00-23:00 1. Az elvégzett munkafolyamat(ok) megnevezése: terítés,evősezközök tisztítása ecettel,hűtők feltöltése,pizzák felszolgása,gamberetti hal megtisztitása 2. A felszolgált ételek, italok főbb jellemzőinek megnevezése: Pizzák:margherita,siciliana,Bano,Parmigiana,Cappuccetto ross,fornarina,quattro stagioni,,diavola,frutti di mare Italok:Aqua frizante e Minerale,Vino Frizzante,Birra,Coca Cola. 3. A terítéshez felhasznált eszközök megnevezése: kanál,villa,boros pohár,pohár,kés,2db tányér,szövetből készült szalvéta 4. Az egyéb munkafolyamatokhoz felhasznált eszközök megnevezése: 2db tároló kosár Milyen tevékenységek önálló elvégzését tanultad meg? terítés,kiszolgálás,felszolgálás 5. Milyen otthon is hasznosítható tapasztalatot szereztél? terítés,receptek,ételek elkészítése,evőeszközök tisztítása 6. Mi az, amit biztosan másként csinálnál otthon? Table showdown and cooking recipes. 7. A ma felszolgált ételek és italok közül válaszd ki, ami a legjobban tetszett és írd le a hozzávalókat, valamint a felszolgálás módját magyarul! Ital:Vino frizzante/fehér bor-kiengedjük a csapból a bort egy 3.4.vagy fél literes díszes üvegbe,és a bárpultra rakjuk. Étel: Pizza Frutti Di Mare-Kagyló,tintahal dara,paradicsomszósz,ostriga garnélarák,,parmezán sajt,pizza tészta,cozze marinara.-előkészitjük a pizza tésztát az asztalra,megkenjük paradicsomszósszal egy merőkanál segitségével.rászórjuk a tintahal darát,rárakunk pár garnélarákot(4-5db),rászórjuk a parmezán sajtot,és végül kemencébe való sütés után,rászorjuk a nagy kagylókat (cozze) 8. Írd le, mi volt a mai nap legpozitívabb élménye emberileg és szakmailag! a munkatársaink megpróbáltak nekünk segíteni,mindenben amiben csak tudtak,segítettek a konyhán is halat tisztítani,és születtek új barátságok is. Szakmailag a legjobb ma az volt,hogy magyar ételeket süthettünk és főzhettünk. én meg márkó gulyást főztünk az esti műszakban,zsófi és Denise pedig Zserbót sütöttek délelőtt 9. Jegyezz be a szakszótáradba egy-két új szakmai kifejezést, amit a mai napon tanultál! (A témakörök lehetnek pl.: eszközök, tevékenységek, nyersanyagok, alapanyagok, egyéb)

Dátum: 2014.07.23 Munkaidő-beosztás:18:00-23:00 1. Az elvégzett munkafolyamat(ok) megnevezése: Evőeszközök tisztítása ecettel,asztalok megterítése,felszolgálás,segitség a konyhán. 2. A felszolgált ételek, italok főbb jellemzőinek megnevezése: Pizzák:frutti di mare,bano,parmigiana,siciliana,diavola,funghi,cozze alla Marinara,insalata 3. A terítéshez felhasznált eszközök megnevezése: 2db pohár egy boros meg egy pohár,2dbvilla,kanál,kés,2db tányér,szövetből készült szalvéta,tálca. 4. Az egyéb munkafolyamatokhoz felhasznált eszközök megnevezése: Ecet,törlőrongy,asztalterítő,kések,kanalak,villák,és tányérok 5. Milyen tevékenységek önálló elvégzését tanultad meg? evőeszközök tisztítása ecettel,felszolgálás módja,terítés,ételek elkészítése 6. Milyen otthon is hasznosítható tapasztalatot szereztél? receptek,felszolgálás módja,eszközök rendszerű fertőtlenítése,hulladék külön gyűjtése 7. Mi az, amit biztosan másként csinálnál otthon? 8..A tegnap felszolgált étel és ital jellemzését és felszolgálási módját írd le idegen nyelven! working differently in the kitchen Ital:csapolt szóda ásványvz: bemegyünk a bártpult mögé és kiengedjük a csapból a szóda vizet egy literes hosszú pohárba és kivsszük a vendég asztalára és feljegyezzük.étel:insalata di Mre (tenger gyümölcsei saláta)-kivesszük a hűtőböl az alapanyagokat,(hal,saláta levelek,ruccola,parmezán sajt,polip,tintahal,garnélarák,szósz,tintahal dara,cozze) belerakjuk egy kis tányérba,és felszolgáljuk a vendégnek 9. Írd le, mi volt a mai nap legpozitívabb élménye emberileg és szakmailag a mai nap legpozitívabb élménye az volt hogy mindenki együtt dolgozik,és mindenki segíiti egymást mindenben,nem hagynak senkit sem cserben,nincs veszekedés,szakmailag pedig hogy megtanultam egy pár olasz étel elkészítését, ( insalata,antipasto),és a felszolgálás módját. 10. Jegyezz be a szakszótáradba egy-két új szakmai kifejezést, amit a mai napon tanultál! (A témakörök lehetnek pl.: eszközök, tevékenységek, nyersanyagok, alapanyagok, egyéb) Munkaidő-beosztás: este 18:00-23:00 2014.07.08 10. Az elvégzett munkafolyamat(ok) megnevezése: terítés,evősezközök tisztítása ecettel,hűtők feltöltése,pizzák felszolgása,gamberetti hal megtisztitása,cozze elkészítése,prosciutto e melone. 11. A felszolgált ételek, italok főbb jellemzőinek megnevezése: Pizzák:margherita,siciliana,Bano,Parmigiana,Cappuccetto ross,fornarina,quattro stagioni,,diavola,frutti di mare Italok:vino,grappa,aqua, 12. A terítéshez felhasznált eszközök megnevezése: kanál,villa,boros pohár,pohár,kés,2db tányér,szövetből készült szalvéta. 13. Az egyéb munkafolyamatokhoz felhasznált eszközök megnevezése: 2db tároló kosár,,sörbontó,bárpultban lévő csap. 14. Milyen tevékenységek önálló elvégzését tanultad meg?

terítés,kiszolgálás,felszolgálás,hal megpucolása,zöldségek megtisztítása, 15. Milyen otthon is hasznosítható tapasztalatot szereztél? terítés,receptek,ételek elkészítése,evőeszközök tisztítása,ételek elkészítése olaszosan, 16. Mi az, amit biztosan másként csinálnál otthon? Table showdon,and cooking differently the italian meals. 17. A ma felszolgált ételek és italok közül válaszd ki, ami a legjobban tetszett és írd le a hozzávalókat, valamint a felszolgálás módját magyarul! Ital:Vino frizzante/fehér bor-kiengedjük a csapból a bort egy 3.4.vagy fél literes díszes üvegbe,és a bárpultra rakjuk. Étel: Pizza Frutti Di Mare-Kagyló,tintahal dara,paradicsomszósz,ostriga garnélarák,,parmezán sajt,pizza tészta,cozze marinara.-előkészitjük a pizza tésztát az asztalra,megkenjük paradicsomszósszal egy merőkanál segitségével.rászórjuk a tintahal darát,rárakunk pár garnélarákot(4-5db),rászórjuk a parmezán sajtot,és végül kemencébe való sütés után,rászorjuk a nagy kagylókat (cozze) 18. Írd le, mi volt a mai nap legpozitívabb élménye emberileg és szakmailag! a munkatársaink megpróbáltak nekünk segíteni,mindenben amiben csak tudtak,segítettek a konyhán is halat tisztítani,és születtek új barátságok is. Szakmailag a legjobb ma az volt,hogy magyar ételeket süthettünk és főzhettünk. én meg márkó gulyást főztünk az esti műszakban,zsófi és Denise pedig Zserbót sütöttek délelőtt Dátum: 2014.07.12-14 Munkaidő-beosztás: 10:00-15:00 19. Az elvégzett munkafolyamat(ok) megnevezése: Halak tisztítása és asztalterítés,ételek felszolgálása.segítség a konyhán,mosogatás,megterítés az emeleten, 20. A felszolgált ételek, italok főbb jellemzőinek megnevezése: Ételek:gamberettiInsalata di polpo,frutti Di Mare,melone e prosciutto di parma,,pizza caprese,spaghetti alla carbonara,lasagna, 21. A terítéshez felhasznált eszközök megnevezése: 2db pohár,kés,2db villa,kanál,2db tányér,és szövetből készült szalvéta 22. Az egyéb munkafolyamatokhoz felhasznált eszközök megnevezése: 2db tároló kosár,tisztító eszközök,bor-és sörnyitó 23. Milyen tevékenységek önálló elvégzését tanultad meg? felszolgálás,pizzák felszolgálása az asztalokhoz, 24. Milyen otthon is hasznosítható tapasztalatot szereztél? Olasz ételek elkészítése,italok felszolgálása és elkészítése pl.sorbetto,vagy Mojito,sütő,gépek használata pl mosogatógép 25. Mi az, amit biztosan másként csinálnál otthon?.konyhai gépek használata,és az ételek elkészítése. cucinare i piatti diversamente e l uso delle macchine nella cucina 26. A ma felszolgált ételek és italok közül válaszd ki, ami a legjobban tetszett és írd le a hozzávalókat, valamint a felszolgálás módját magyarul! Ételek:Polpo con i piselli (polip Borsóval) hozzávalók : polip karikák,borsó,olivaolaj,paradicsomszósz,erőspaprika,

Felszolgálás kézben tartott tányérral történik. Ital:Sorbetto (Lime-limoncello vagy Bailey-s és kávés) fogunk egy 3dl-es kis műanyag poharat meg nyitjuk a gép csapot,és kiengedjük a pohárba körkörösen a sorbetto-t.( aki kéri annak lehet alkoholmentes is) Írd le, mi volt a mai nap legpozitívabb élménye emberileg és szakmailag! Szakmailag:sok volt a munka,és nagy pörgés volt a konyhában,de jól összedolgozott a csapat,így mindenkinek könyebb volt. Emberileg:megdícsértek bennünknet mert jó munkát végeztünk 27. Jegyezz be a szakszótáradba egy-két új szakmai kifejezést, amit a mai napon tanultál! (A témakörök lehetnek pl.: eszközök, tevékenységek, nyersanyagok, alapanyagok, egyéb) Dátum: 2014.07.26-29 Munkaidő-beosztás:18:00-23:001. Az elvégzett munkafolyamat(ok) megnevezése: Evőeszközök tisztítása ecettel,asztalok megterítése,felszolgálás,segitség a konyhán,mosogatógép használata,fertőtlenites,és bárpult letakaritásaés kávéfőző tisztítása. 2. A felszolgált ételek, italok főbb jellemzőinek megnevezése: Pizzák:frutti di mare,bano,parmigiana,siciliana,diavola,funghi,prosciutto,primavera,4formaggi,cozze alla Marinara,insalata,polpo con piselli,lasagne,spaghetti alla carbonara 3. A terítéshez felhasznált eszközök megnevezése: 2db pohár egy boros meg egy pohár,2dbvilla,kanál,kés,2db tányér,szövetből készült szalvéta,tálca. 4. Az egyéb munkafolyamatokhoz felhasznált eszközök megnevezése: Ecet,törlőrongy,asztalterítő,kések,kanalak,villák,és tányérok,sörbontó,dugóhúzó borokhoz és pezsgőkhöz,merőkanál,pucolókés 5. Milyen tevékenységek önálló elvégzését tanultad meg? evőeszközök tisztítása ecettel,felszolgálás módja,terítés,ételek elkészítése., eszközök használata 6. Milyen otthon is hasznosítható tapasztalatot szereztél? receptek,felszolgálás módja,eszközök rendszerű fertőtlenítése,hulladék külön gyűjtése,mosogatógép használata 7. Mi az, amit biztosan másként csinálnál otthon? cook the dinner. cucinamento dei piatti,e apparecchiare i tavoli A tegnap felszolgált étel és ital jellemzését és felszolgálási módját írd le idegen nyelven! Ital:csapolt szóda ásványvz: bemegyünk a bártpult mögé és kiengedjük a csapból a szóda vizet egy literes hosszú pohárba és kivsszük a vendég asztalára és feljegyezzük.étel:insalata di Mre (tenger gyümölcsei saláta)- kivesszük a hűtőböl az alapanyagokat,(hal,saláta levelek,ruccola,parmezán sajt,polip,tintahal,garnélarák,szósz,tintahal dara,cozze) belerakjuk egy kis tányérba,és felszolgáljuk a vendégnek 8. Írd le, mi volt a mai nap legpozitívabb élménye emberileg és szakmailag a mai nap legpozitívabb élménye az volt hogy mindenki együtt dolgozik,és mindenki segíiti egymást mindenben,nem hagynak senkit sem cserben,nincs veszekedés,szakmailag pedig hogy megtanultam egy pár olasz étel elkészítését, ( insalata,antipasto),és a felszolgálás módját 9. Jegyezz be a szakszótáradba egy-két új szakmai kifejezést, amit a mai napon tanultál! (A témakörök lehetnek pl.: eszközök, tevékenységek, nyersanyagok, alapanyagok, egyéb)

Munkaidő-beosztás:este 18:00-23:00 2014.07.08. 1. Az elvégzett munkafolyamat(ok) megnevezése: terítés,evősezközök tisztítása ecettel,hűtők feltöltése,pizzák felszolgása,gamberetti hal megtisztitása,cozze elkészítése,prosciutto e melone 2. A felszolgált ételek, italok főbb jellemzőinek megnevezése: Pizzák:margherita,siciliana,Bano,Parmigiana,Cappuccetto ross,fornarina,quattro stagioni,,diavola,frutti di mare Italok:vino,grappa,aqua, 3. A terítéshez felhasznált eszközök megnevezése: 4. kanál,villa,boros pohár,pohár,kés,2db tányér,szövetből készült szalvéta 5. Az egyéb munkafolyamatokhoz felhasznált eszközök megnevezése: 2db tároló kosár, sörbontó,bárpultban lévő csap 6. Milyen tevékenységek önálló elvégzését tanultad meg? terítés,kiszolgálás,felszolgálás,hal megpucolása,zöldségek megtisztítása 7. Milyen otthon is hasznosítható tapasztalatot szereztél? terítés,receptek,ételek elkészítése,evőeszközök tisztítása,ételek elkészítése olaszosan, 8. Mi az, amit biztosan másként csinálnál otthon? cook differently the plates,and use differetnly the machhines int he kitchen. 9. A ma felszolgált ételek és italok közül válaszd ki, ami a legjobban tetszett és írd le a hozzávalókat, valamint a felszolgálás módját magyarul! Ital:Vino frizzante/fehér bor-kiengedjük a csapból a bort egy 3.4.vagy fél literes díszes üvegbe,és a bárpultra rakjuk. Étel: Pizza Frutti Di Mare-Kagyló,tintahal dara,paradicsomszósz,ostriga garnélarák,,parmezán sajt,pizza tészta,cozze marinara.-előkészitjük a pizza tésztát az asztalra,megkenjük paradicsomszósszal egy merőkanál segitségével.rászórjuk a tintahal darát,rárakunk pár garnélarákot(4-5db),rászórjuk a parmezán sajtot,és végül kemencébe való sütés után,rászorjuk a nagy kagylókat (cozze 10. Írd le, mi volt a mai nap legpozitívabb élménye emberileg és szakmailag! munkatársaink megpróbáltak nekünk segíteni,mindenben amiben csak tudtak,segítettek a konyhán is halat tisztítani,és születtek új barátságok is. Szakmailag a legjobb ma az volt,hogy magyar ételeket süthettünk és főzhettünk. én meg márkó gulyást főztünk az esti műszakban,zsófi és Denise pedig Zserbót sütöttek délelőtt

Szakszótáram Idegen nyelv Magyar Egy példamondat, esetleg egyéb megjegyzés Buona Sera Jóestét cozze posate aceto allora vino frizzante calamari Aqua frizzante ghiaccio pulire polpo andiamo stazione senegallese marocchino spiaggia bagnino cucchiaio forchetta kés prenotare portici centro storico summer jumboree barca di salvataggio lettino kagylók evőeszközök ecet na akkor fehér bor tintahal szénsavas ásványvíz jég takarítani polip menjünk (vonat)állomás senigalliai marokkói part életmentő kanál villa coltello bérelni árkádok óbelváros 60-as évek fesztivál életmentő hajó napágy

Élménybeszámoló 2014.07.06.-2014.08.03.Olaszország-Senigallia (AN) Az iskola által meghirdetett Erasmus+ programra jelentkeztem, beadtam az önéletrajzomat angolul és magyarul is. Az elvárásaim a külföldi utam során a tapasztalatszerzés volt, ami meg is történt, és új emberekkel való megismerkedés, és megtapasztalni, hogy milyen egy valódi étteremben dolgozni külföldön. Az elvárásaim a jó és nyugodt munkalégkör volt, meg a tisztelettudó munkatársaim. Reménykedtem, hogy majd sok mindent megtanulok (ételek és receptek), meg hogy milyen hivatalos pincérként dolgozni külföldön. A külföldi gyakorlatom során nagyon sok tapasztalatot szereztem, mint például ételek elkészítése és felszolgálása, asztalok megterítése, hogy milyen külföldi emberekkel dolgozni, és milyen dolgozni egy étteremben. Sok élményt szereztem, volt szabadidőnk is, sok új barátságot kötöttem az olasz emberekkel. Szakmailag sokat fejlődtem, megtanultam hogyan kell felszolgálni, rendelést felvenni, hogyan kell az éttermi gépeket használni, és hogy kell tisztítani az eszközöket, tányérokat. Úgy érzem, hogy sok új dolgot megismertem és megtanultam, és ez sokat számít majd a jövőben, ha lesz munkahelyem, akkor már tapasztalattal fogok rendelkezni. Nyelvi fejlődési lehetőségeim kevesek voltak, mert beszélem az olasz nyelvet mint anyanyelvet, de hallotam olyan új szavakat is a konyhán, amelyeket még én sem ismertem. Az egyik volt például a posate (evőeszközök) és a cozze (nagyobb fajta kagylók). Senigallia nagyon szép tengerparti város, kastéllyal és ókori épületekkel, hotelekkel, és sok külföldi emberrel, a nyelvjárás is más mint a többi városban Olaszországban. Sok a turista és a külföldi ember, (többségük marokkói). Senigallia kultúrája is más, mint ami a többi vársoban van. Például az ételeket máshogyan készítik el, de vannak olyan ételek, amik helyi specialitások, csak Senigalliaban készítik. Eltérő szokások is vannak, például itt rendezik meg a Summer Jamboree ami kizárólag-t. Ez egy olyan helyi fesztivál, ahol Senigallia óvárosa (centro storico) átalakul, mintha visszatérnénk egy időutazásban a 60-as évekbe. Van kirakodó vásár, amerikai ételek, standok, koncertek, régi autó kiállítás. A nők meg a férfiak 60-as évekbeli ruhákba öltöznek. A Ristorante Bano, ahol dolgoztam, a Lungomare-n helyezkedik el ( Spiaggia Di Velluto). Pont a tengerrel szemben, így gyönyörű a kilátás a teraszról. Dél felől fekszik az étterem, négy terem található benne, 2 beltéri, a nagy terem és a terasz terem, a másik kettő pedig a medencére néz, valamint még egy fent az emeleten. Általában rendezvényeket szoktak tartani, vagy ki szokták nyitni, ha sok a vendég. A Bano különlegessége a hal, de aki akarja, az megkóstolhatja az ízletes hús ételeket, meg a tésztát, pizzákat és néhány egyedi ételt is. Giorgio a tulajdonosa, és körülbelül 10 szakács, 7 pincér, 3 pizzasütő és 3 mosogató dolgozik az étteremben.

Este a belvárosban egy kis szórakozás a Rotondánál és egy kép néhány ételről a Ristorante Banoban Ristorante Bano belülről (a nagy terem)