Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014"

Átírás

1 Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Döntő Kedves Versenyző! A feladatok megoldására összesen 180 perc áll rendelkezésedre. Mielőtt hozzáfognál a feladatok megoldásához, néhány tudnivalót, jó tanácsot figyelmesen olvass el! Ellenőrizd, hogy a korcsoportodnak megfelelő feladatlapot kaptad-e! A verseny közben az íróeszközön és a számítógépen kívül más segédeszköz (könyv, füzet, függvénytábla stb.) nem használható. Mobiltelefonodat az asztalodon, kikapcsolt állapotban helyezd el! A feladatok tetszőleges sorrendben megoldhatók. Javasoljuk, hogy a feladatokat először olvasd végig, utána egyenként oldd meg az egyes részfeladatokat! Felhívjuk a figyelmedet a gyakori (10 percenkénti) mentésre, és feltétlenül javasoljuk a mentést minden esetben, mielőtt egy másik feladatba kezdenél. A forrásállományokat a C:\GDVERSENY\A4-FORRAS mappában találod meg! A megoldásokat a C:\GDVERSENY mappában lévő, az asztalon elhelyezett kártya első sorában szereplő azonosítóval megegyező nevű mappa megfelelő almappájába kell mentened! Ellenőrizd, hogy a kártya első sorában szereplő azonosítóval megegyező nevű mappa elérhető-e, ha nem, még a verseny elején jelezd a felügyelő tanárnak! A verseny végén feltétlenül ellenőrizd, hogy minden megoldás a megadott mappában van-e, mert csak ezek értékelésére van lehetőség! Ellenőrizd, hogy a beadandó állományok olvashatók-e, mert a nem megnyitható állományok értékelése nem lehetséges! Amennyiben számítógépeddel műszaki probléma van, jelezd a felügyelő tanárnak! A jelzés tényét és a megállapított hibát jegyzőkönyvezzük. A kiesett idővel a verseny ideje hosszabb lesz. (A rendszergazda nem segítheti a vizsgázót a feladatok elkészítésében.) Ha hamarabb végzel, a feladatlapot leadva csendben távozhatsz, de csak akkor, ha a rendszergazda már lementette a megoldásaidat! Jó munkát! Feladatok - Döntő forduló 1. oldal április 16.

2 BRAZÍLIA - STADIONOK (50 PONT) A világ labdarúgó sportjának kiemelkedő eseménye az idén megrendezésre kerülő labdarúgó-világbajnokság. A következő öt oldalas dokumentumban a versenyek helyszínei közül mutat be néhányat. Készítsd el a dokumentumot az alábbi leírás alapján! Amit a leírás nem tartalmaz, azt a mintáról olvasd le! Munkádat vilagbajnoksag4 néven mentsd, a szövegszerkesztő alapértelmezett formátumában! Ments minél gyakrabban! 1. A dokumentum szövegét a stadionok.txt fájlban találod. 2. A lap A4-es méretű, álló tájolású, a címlapon minden margó 0,5 cm. 3. A mintának megfelelően készítsd el az első oldal megjelenítését! A helyszínek elválasztására használd a focilabda.jpg állományt! 4. A második oldaltól kezdve az alsó és felső margó 2 cm, páros oldalakon a bal margó 3 cm, míg a jobb margó 2 cm. páratlan oldalakon fordítva. 5. A 2. oldaltól kezdve alkalmazz Verdana betűtípust és 11-es, 13-as valamint 14-es betűméretet a megfelelő szövegrészeken. 6. A minta szerint alakítsd ki a szöveg és a képek elhelyezését! 7. Az oldal teljes szélességében vegyél fel egy színátmenetes hátteret, felülről lefelé haladó RGB(255; 255; 200) kódú színtől fehérig. 8. A 2. oldaltól kezdve alakítsd ki az oldalak szélén lévő szegély megjelenítését RGB(150; 60; 50) kódú kitöltőszínnel, árnyékoltan! 9. A szegélyen az oldalszámot egy fehér színű olyan körbe gépeld, melyhez tartozó négyzet oldala 1 cm szélességű. 10. Az oldalak szélén helyezz el az egyes szövegrészekhez tartozóan címhivatkozásokat! A szövegben lévő címeket helyezze el egy-egy téglalapban a minta szerint! 11. A szövegben előforduló betű és bekezdés beállításokat a mintának megfelelően alakítsd ki! 12. A dokumentumban ne legyen felesleges bekezdésjel, felesleges szóköz! Minta: (A következő oldalakon szereplő mintákon látható fekete szegély az A4-es lap szélét jelzi!) Feladatok - Döntő forduló 2. oldal április 16.

3

4

5

6

7

8 MÉRKŐZÉSEK (50 PONT) A 2010-es labdarúgó-világbajnokság a futball történetének 19. világbajnoksága volt. A Dél-afrikai Köztársaságban rendezték június 11. és július 11. között. Ez volt az első eset, amikor a világbajnokságot az afrikai kontinensen rendezték. A selejtezők során Magyarország az Európai zóna 1. csoportjába játszott. A csoport-mérkőzések (összesen 30) eredményeit az alapadatok.txt fájlban találod. Olvasd be az alapadatok.txt nevű fájl tartalmát egy excel munkafüzet alapadatok nevű munkalapjába, majd mentsd el a létrehozott fájlt focivb4 néven! Hozz létre az előző munkafüzetbe egy merkozesek munkalapot, majd gépeld be az 1. és 3. sorban található szöveget! A Mérkőzéseket (A4:A33) és az Eredményeket (B4:B33) függvénnyel kell megadnod az alapadatok munkalap adataiból! A C-I oszlopok értékeit (C4:I33) az A és B oszlopok eredményei felhasználásával célszerű megadni függvények segítségével. Tekintsük például a Svédország-Magyarország mérkőzést, melynek eredménye 2-1 lett. Hazai csapat Svédország (a mérkőzés első csapata), míg a Vendég csapat Magyarország (a mérkőzés második csapata). Az eredmény (2-1) első értéke az első csapat által rúgott gólok száma (Hazai gólok), míg a második értéke a második által rúgott gólok száma (Vendég gólok). A mérkőzésen az a csapat Győzött, aki több gólt rúgott (ilyen esetben a másik csapat Kikapott). Ha a csapatok nem bírtak egymással (rúgott gólok száma azonos), akkor az eredmény Döntetlen. Feladatok - Döntő forduló 8. oldal április 16.

9 Hozz létre egy újabb, eredmenyek nevű munkalapot, majd gépeld be az 1. és 3. sorban található szöveget! A munkalap A4:A9 tartományába add meg növekvő sorrendbe a csapatokat! A B-G oszlopok értékeit (B4:G9) a merkozesek munkalap eredményei felhasználásával célszerű megadni függvények segítségével. Mérkőzések száma: az egyes csapatok lejátszott mérkőzéseinek a száma; Győzelem, Döntetlen, Vereség: az egyes csapatok által elért eredmények; Lőtt és Kapott gólok: az egyes csapatok mennyi gólt tudtak rúgni, illetve mennyit kaptak; Gólarány: A Lőtt és a Kapott gólok különbsége; Pontszám: A győzelem 3, a döntetlen 1 pontot ér. Gépeld be a helyezések táblázat nem számított értékeit (A12:A15)! Add meg függvénnyel a helyezetteket (a csapatok által elért pontszámok szerint) a B13, B14, B15-ös cellákba! Formázd meg az eredmenyek munkalap táblázatait a mintának megfelelően! Figyelj a H oszlopban található +, - jelekre! Feladatok - Döntő forduló 9. oldal április 16.

10 Készítsd el a külön munkalapra következő diagramot! Figyelj a betűformázásokra is! A zászlókat a zaszlok könyvtárban találod. Feladatok - Döntő forduló 10. oldal április 16.

11 BRAZIL VÁLOGATOTT (50 PONT) 1. Tisztítsd meg a taktikai táblát (tabla.png) a taktikai elemektől (vonalak, körök, labdák)! A helyükön fű legyen! Mentsd a változásokat focipalya néven! 2. A játékosok képeinek hátterét tedd transzparenssé fentről lefelé legalább vállmagasságig úgy, hogy a fejrész ne sérüljön! A kapus (cesar.png) teljes háttere legyen áttetsző! Homogén hátterű játékosok (cesar.png, daniel_alves.jpg, gustavo.jpg, jo.jpg, marcelo.png, paulinho.png, silva.jpg) Nem homogén hátterű játékosok (david_luiz.jpg, hulk.jpg, neymar.jpg, oscar.jpg) Mentsd el a módosított képeket az eredeti fájlnéven, a grafikai program saját formátumban! 3. A brazil_mez.jpg fájlban található brazil mez alját vágd le annyira, hogy a képméret 500 px magasságúra módosuljon, a fehér hátteret pedig alakítsd áttetszővé! A szélesség maradjon 800px! Mentsd el a módosított képet az eredeti fájlnéven, a grafikai program saját formátumban! 4. A kapust (cesar.png) leszámítva minden módosított játékos fejét illeszd egy-egy brazil mezre úgy, hogy a mez és a játékos fejének háttere áttetsző maradjon! Mentsd el a játékosok brazil mezes változatait a játékosok eredeti nevén, a grafikai program saját formátumban! 5. Helyezd el a játékosok módosított, transzparens hátterű képeit a módosított táblán, a megadott minta szerinti felállásban! A beillesztett képek mérete a táblán 320 px széles, 200 px magas legyen. Mentéskor az új fájlnév legyen tabla_0! 6. A módosított táblán elhelyezett játékosok képe alá írd ki a nevüket (a játékosok képfájlainak nevéből és a megadott mintából tudhatóak)! A betűszín fehér, a típus Times New Roman, a betűméret pedig 20 legyen! Ügyelj az olvashatóságra! Mentéskor írd felül a megnyitott fájlt! 7. Helyezd el a logo.png fájlban található logót a tábla jobb felső sarkába (a kép háttere transzparens)! A mérete legyen 120 px széles, 150 px magas! Mentsd el a kész munkát brazil_2014 néven a grafikai program saját formátumában! 8. Exportáld a kész munkát egy brazil_2014.jpg nevű fájlba, 100%-os minőségben! Minta: Feladatok - Döntő forduló 11. oldal április 16.

12 Feladatok - Döntő forduló 12. oldal április 16.

13 FOCI VB 2014 (50 PONT) 1. Hozz létre adatbázist focivb néven. Importáld be az allam, menetrend és varos táblákat a mellékelt szövegfájlokból. Mindegyik fájl pontosvesszővel tagolt és UTF-8 kódolású. Az allam tábla Brazília államait tartalmazza. A varos tábla brazíliai városokat tartalmaz. A menetrend tábla a világbajnokság csoportmérkőzéseinek adatait tartalmazza. 2. Készíts L2 néven lekérdezést, melyben megjeleníted azokat a városokat, melyekben nem rendeznek csoportmérkőzéseket. A város neve és a lakosság jelenjen meg lakosság szerint növekvő sorrendben. 3. A Menetrend tábla brazíliai idő szerint tartalmazza a mérkőzések időpontjait. Készíts L3 néven lekérdezést, amely magyarországi idő szerint mutatja az időpontokat. A csapat1, a csapat2 és az időpont oszlopok jelenjenek meg. Nálunk 5 órával előbbre jár az idő. 4. Jelenítsd meg a világbajnokságon résztvevő összes csapat nevét és első mérkőzésének időpontját. Minden csapat neve csak egyszer jelenjen meg. A lekérdezést L4 néven mentsd. 5. Jelenítsd meg Kamerun első mérkőzésének időpontját. A lekérdezést L5 néven mentsd. 6. Jelenítsd meg, hogy a nyitónapon mely csapatok játszanak egymás ellen. A lekérdezést L6 néven mentsd. 7. Jelenítsd meg, hogy Rio Grande do Norte államban milyen mérkőzéseket játszanak. A csapatok neve, és az időpont jelenjen meg. A lekérdezést L7 néven mentsd. 8. Készíts L8 néven lekérdezést, amely azon államok kódjait jeleníti meg, amely államokhoz nem tartozik város. 9. Készíts L9 néven lekérdezést, amely az L8 lekérdezésben szereplő államokat kitörli az Állam táblából. A lekérdezést ne futtasd le. Feladatok - Döntő forduló 13. oldal április 16.

14 10. Készíts L10 néven lekérdezést, amely megmutatja, hogy Kamerun első mérkőzésének napján kik játszanak még egymás ellen. A csapatok neveit és az időpontokat jelenítsd meg. Kamerun mérkőzése ne szerepeljen az eredményben. 11. Készíts jelentést mérkőzések néven. A jelentés városon belül stadion szerint legyen csoportosítva. A rendezettség időpont szerint növekvő. A jelentést a mintának megfelelően valósítsd meg. Feladatok - Döntő forduló 14. oldal április 16.

15 12. Készíts két űrlapot Város és Menetrend néven (a mellékelt képnek megfelelően). A Város űrlap a Város tábla adatait jelenítse meg. Az államkódot egy kombinált lista segítségével lehessen kiválasztani. A kombinált lista az állam nevét jelenítse meg az állam táblából, állam szerint növekvő sorrendben. Ezen az űrlapon legyen egy Jelentés megnyitása gomb, amely a mérkőzések jelentést indítja el. Egy másik gomb zárja be az űrlapot. A Menetrend segédűrlap a Város űrlapon belül mutassa az adott városhoz tartozó rekordokat időpont szerint növekvő sorrendben. A csoportot kombinált listával lehessen kiválasztani (A-H). Feladatok - Döntő forduló 15. oldal április 16.

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Döntő Kedves Versenyző! A feladatok megoldására összesen 180 perc áll rendelkezésedre. Mielőtt

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, I. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, I. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, I. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 90 perc áll rendelkezésre. A feladatok megoldásához használható

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013. Döntő. Alkalmazói kategória IV. korcsoport

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013. Döntő. Alkalmazói kategória IV. korcsoport Alkalmazói kategória IV. korcsoport Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Döntő Alkalmazói kategória IV. korcsoport Kedves Versenyző! A feladatok megoldására összesen 180 perc áll rendelkezésedre.

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013. Döntő. Alkalmazói kategória III. korcsoport

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013. Döntő. Alkalmazói kategória III. korcsoport Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Döntő Kedves Versenyző! A feladatok megoldására összesen 180 perc áll rendelkezésedre. Mielőtt hozzáfognál a feladatok megoldásához, néhány tudnivalót,

Részletesebben

Kedves versenyző, az alábbi feladatok illetve egy interneten kitöltendő teszt megoldására 90 perc áll rendelkezésedre.

Kedves versenyző, az alábbi feladatok illetve egy interneten kitöltendő teszt megoldására 90 perc áll rendelkezésedre. Kedves versenyző, az alábbi feladatok illetve egy interneten kitöltendő teszt megoldására 90 perc áll rendelkezésedre. Készítsd egy mappát, amelynek a neve a versenyen használt kódszámod legyen! A nyers

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2005/2006 Alkalmazói kategória, III. korcsoport Második forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2005/2006 Alkalmazói kategória, III. korcsoport Második forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2005/2006 Alkalmazói kategória, III. korcsoport Második forduló Kedves Versenyző! A három feladat megoldására 3 óra áll rendelkezésedre. A feladatok megoldásához

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, II. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, II. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, II. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésre. A feladatok megoldásához használható

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésre. A forrásállományokat a forras4

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, III. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, III. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, III. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésre. A forrásállományokat a forras3

Részletesebben

I/1. Pályázati adatlap

I/1. Pályázati adatlap I/1. Pályázati adatlap Készítsd el a mintán látható A4-es méretű adatlapot! A következő feladatok ehhez nyújtanak útmutatást. Az adatlap teljes szövegét tartalmazó forrásfájl és a felhasznált kép a mellékelt

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Alkalmazói kategória, III. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Alkalmazói kategória, III. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Alkalmazói kategória, III. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldásához 180 perc áll rendelkezésedre. A feladatok megoldásához

Részletesebben

33 346 01 1000 00 00 Irodai asszisztens Irodai asszisztens. 33 346 01 0100 31 02 Gépíró, szövegszerkesztő Irodai asszisztens

33 346 01 1000 00 00 Irodai asszisztens Irodai asszisztens. 33 346 01 0100 31 02 Gépíró, szövegszerkesztő Irodai asszisztens A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2009/2010 Alkalmazói kategória, I. korcsoport Második forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2009/2010 Alkalmazói kategória, I. korcsoport Második forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2009/2010 Alkalmazói kategória, I. korcsoport Második forduló Kedves Versenyző! A feladatok megoldását beküldheted: CD-n az azonosító kódnak megfelelő könyvtárban.

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI 1. feladatsor A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc Fontos tudnivalók A gyakorlati feladatsor megoldásához 240 perc áll rendelkezésére. A vizsgán használható

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 16. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 16. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2019. május 16. 8:00 Időtartam: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma A beadott fájlok

Részletesebben

1. Komárom. 40 pont. Név:... osztály:... Informatika középszint. gyakorlati vizsga 0921 4 / 16 2010. május 17.

1. Komárom. 40 pont. Név:... osztály:... Informatika középszint. gyakorlati vizsga 0921 4 / 16 2010. május 17. 1. Komárom Hozzon létre egy 2 oldalas dokumentumot a komáromi er drendszer történetének bemutatására! A dokumentumot a szövegszerkeszt program segítségével készítse el! Az egyszer szövegszerkeszt vel készített

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésre. A feladatok megoldásához használható

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT%

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% Szövegszerkesztés 1. Ivóvíz Prezentáció, grafika és weblapkészítés 2. Italos karton Táblázatkezelés 3. Bérautó Adatbázis-kezelés 4. Felajánlás maximális A gyakorlati vizsgarész a 120 40 30 30 20 elért

Részletesebben

Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 2. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 2. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 2. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésedre. A feladatok megoldásához

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 15. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2015. május 15. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

Összetett feladatok. Föld és a Hold

Összetett feladatok. Föld és a Hold 1. feladat Összetett feladatok Föld és a Hold Készíts weblapot, ahol a Földet és a Holdat mutatod be! A weblaphoz tartozó nyers szöveg a fold.txt és a hold.txt tartalmazza. A forrásban megtalálod a fold.jpg

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Programozói kategória 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Programozói kategória 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Programozói kategória 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésre. A forrásállományokat a forras_prog mappa megfelelő

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. október 19. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2012. október 19. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. október 17. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2014. október 17. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT%

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% Szövegszerkesztés 1. A zendülk Prezentáció és grafika 2. Szudoku Weblapkészítés 3. Fényképalbum Táblázatkezelés 4. Honfoglaló Adatbázis-kezelés 5. Könyvek Maximális pontszám 40 15 15 30 20 A gyakorlati

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. október 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2015. október 16. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI 6. feladatsor A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc Fontos tudnivalók A gyakorlati feladatsor megoldásához 240 perc áll rendelkezésére. A vizsgán használható

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 15. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2015. május 15. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

3. Az ősember. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, m á j u s 1 9.

3. Az ősember. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, m á j u s 1 9. 1. Színház Készítse el a mintán látható színházi plakátot! A következő feladatok ehhez nyújtanak útmutatást! A plakát A5-ös méretű lesz, ezért egy fekvő A4-es lapra két példányt helyezzen el. 1. A szöveg

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2011.

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2011. PRÓBA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. április 8. Név:.... osztály: INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2011. A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2009.

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2009. PRÓBA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2 0 0 9. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2009. A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma A beadott fájlok

Részletesebben

Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 4. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 4. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 4. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésedre. A feladatok megoldásához

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2011. május 16. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI 4. feladatsor A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc Fontos tudnivalók A gyakorlati feladatsor megoldásához 240 perc áll rendelkezésére. A vizsgán használható

Részletesebben

1. Agatha Christie. 2. Telefon. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, o k t ó b e r 1 9.

1. Agatha Christie. 2. Telefon. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, o k t ó b e r 1 9. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, 2 0 1 2. o k t ó b e r 1 9. 1. Agatha Christie Agatha Christie korának egyik legnépszerűbb írója volt. Regényeit ma is milliók olvassák, az

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny 2005/2006 SZÁMÍTÁSTECHNIKA

Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny 2005/2006 SZÁMÍTÁSTECHNIKA Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny 2005/2006 SZÁMÍTÁSTECHNIKA II. (regionális) forduló 2006. február 17... Helyszín fejbélyegzője Versenyző Pontszám Kódja Elérhető Elért Százalék. 100..

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. október 31. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2008. október 31. 14:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

A Nobel díj története és a magyar fizikai Nobel díjasok

A Nobel díj története és a magyar fizikai Nobel díjasok 1. feladat A Nobel díj története és a magyar fizikai Nobel díjasok A weblapok híres magyar tudósok fényképeit és rövid életrajzukat kell, hogy tartalmazzák. A tudosok könyvtárban találod a meg a képeket

Részletesebben

A 2018/2019 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első fordulójának feladatai. INFORMATIKA I. (alkalmazói) kategória

A 2018/2019 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első fordulójának feladatai. INFORMATIKA I. (alkalmazói) kategória Oktatási Hivatal A 2018/2019 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első fordulójának feladatai INFORMATIKA I. (alkalmazói) kategória Nem minden részfeladatot írunk le a feladatszövegben, többet

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 17. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 17. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 17. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 17. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 17. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2018. május 17. 8:00 Időtartam: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma A beadott fájlok

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2014. május 16. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

Informatika középszint Név:... osztály:... Fontos tudnivalók

Informatika középszint Név:... osztály:... Fontos tudnivalók Fontos tudnivalók A gyakorlati feladatsor megoldásához 180 perc áll rendelkezésére. A vizsgán használható eszközök: a vizsgázó számára kijelölt számítógép, papír, toll, ceruza, vonalzó, lepecsételt jegyzetlap.

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Alkalmazói kategória, II. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Alkalmazói kategória, II. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Alkalmazói kategória, II. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldásához 180 perc áll rendelkezésére. A feladatok megoldásához használható

Részletesebben

Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 1. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 1. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 1. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 90 perc áll rendelkezésedre. A feladatok megoldásához

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2007. május 18. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma

Részletesebben

Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 3. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 3. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 3. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésedre. A feladatok megoldásához

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2011. május 16. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: -

Tájékoztató. Használható segédeszköz: - A 35/2016. (VIII. 31.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés azonosítószáma és megnevezése 54 213 05 Szoftverfejlesztő Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel a nevét!

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA október 25. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA október 25. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA október 25. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA október 25. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. október 25. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2018. október 25. 8:00 Időtartam: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma A beadott fájlok

Részletesebben

Azonosító jel: INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2007. november 6. 14:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc

Azonosító jel: INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2007. november 6. 14:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. november 6. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2007. november 6. 14:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

PC-Kismester verseny első forduló feladatai. Beküldési határidő: 2015. február 25.

PC-Kismester verseny első forduló feladatai. Beküldési határidő: 2015. február 25. PC-Kismester XVIII. informatikai verseny feladatok 1. oldal, összesen: 5 5-8. osztály PC-Kismester verseny első forduló feladatai Beküldési határidő: 2015. február 25. Informatikai alapismeretek 1. Ms

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 21. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2013. május 21. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. május 18. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2016. május 18. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 18. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 18. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2017. május 18. 8:00 Időtartam: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma A beadott fájlok

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA október 21. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA október 21. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Név:... osztály:... É R E T T S É G I V I Z S G A 2 0 1 6. o k t ó b e r 2 1. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2016. október 21. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok

Részletesebben

INFORMATIKA. PRÓBAÉRETTSÉGI 2004. május EMELT SZINT. Gyakorlati feladatsor (240 perc)

INFORMATIKA. PRÓBAÉRETTSÉGI 2004. május EMELT SZINT. Gyakorlati feladatsor (240 perc) PRÓBAÉRETTSÉGI 2004. május INFORMATIKA EMELT SZINT Gyakorlati feladatsor (240 perc) A gyakorlati feladatsor megoldásához 240 perc áll rendelkezésére. A vizsgán használható eszközök: a vizsgázó számára

Részletesebben

I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, 2 0 1 0. m á j u s 3 1. 1. Elsősegély AUTÓPÁLYÁN 40 pont 2A Üdvözlőkártya

I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, 2 0 1 0. m á j u s 3 1. 1. Elsősegély AUTÓPÁLYÁN 40 pont 2A Üdvözlőkártya 1. Elsősegély A közlekedés biztonságának növelése miatt a járművezetőknek elsősegély nyújtási ismereteket kell tanulniuk. A kapcsolódó tananyag írásos formájának kezdő részlete áll rendelkezésre az ISO

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 120 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 30% 315/2013.

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 21. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2013. május 21. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: -

Tájékoztató. Használható segédeszköz: - A 12/2013. (III. 29. NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosítószáma és megnevezése 54 481 06 Informatikai rendszerüzemeltető Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 120 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 30% 315/2013.

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 2. forduló Alkalmazói kategória IV. korcsoport Kedves Versenyző! Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport

Részletesebben

Azonosító jel: INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2015. május 12. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc

Azonosító jel: INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2015. május 12. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 12. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2015. május 12. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: -

Tájékoztató. Használható segédeszköz: - A 35/2016. (VIII. 31.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 481 06 Informatikai rendszerüzemeltető Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 31. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2010. május 31. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

Azonosító jel: INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2012. május 14. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc

Azonosító jel: INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2012. május 14. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 14. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2012. május 14. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT%

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% Szövegszerkesztés 1. Recept Prezentáció és grafika 2. Érzékelés, észlelés Weblapkészítés 3. Vasúttörténet Táblázatkezelés 4. Népesség Adatbázis-kezelés 5. Vízállás Maximális pontszám 40 15 15 30 20 ÖSSZESEN

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. október 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2013. október 18. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI 2. feladatsor A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc Fontos tudnivalók A gyakorlati feladatsor megoldásához 240 perc áll rendelkezésére. A vizsgán használható

Részletesebben

A 2013/2014 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny második fordulójának feladatai. I. (alkalmazói) kategória

A 2013/2014 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny második fordulójának feladatai. I. (alkalmazói) kategória Oktatási Hivatal A 2013/2014 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny második fordulójának feladatai I. (alkalmazói) kategória Alapbeállítások: ahol a feladat szövege nem mond mást, ott a lapméret

Részletesebben

A Microsoft OFFICE. EXCEL táblázatkezelő. program alapjai. 2013-as verzió használatával

A Microsoft OFFICE. EXCEL táblázatkezelő. program alapjai. 2013-as verzió használatával A Microsoft OFFICE EXCEL táblázatkezelő program alapjai 2013-as verzió használatával A Microsoft Office programcsomag táblázatkezelő alkalmazása az EXCEL! Aktív táblázatok készítésére használjuk! Képletekkel,

Részletesebben

szövegszerkesztés 1. Idő zó na

szövegszerkesztés 1. Idő zó na 8. szövegszerkesztés 1. Idő zó na Ma, amikor az üzletek átfonják az egész világot, amikor ismerőseinkkel akkor is tudunk beszélni, ha több ezer kilométer távolságra vannak tőlünk, egyre nagyobb je len

Részletesebben

Azonosító jel: INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2014. május 13. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc

Azonosító jel: INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2014. május 13. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 13. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2014. május 13. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 21. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2012. május 21. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 17. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2010. május 17. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm.

Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján: Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

VISEGRÁDI ORSZÁGOK ÉRETTSÉGI 2013 1 SZÖVEGSZERKESZTÉS FELADATOK. A következő országok alkotják a visegrádi országokat:

VISEGRÁDI ORSZÁGOK ÉRETTSÉGI 2013 1 SZÖVEGSZERKESZTÉS FELADATOK. A következő országok alkotják a visegrádi országokat: SZÖVEGSZERKESZTÉS VISEGRÁDI ORSZÁGOK A következő országok alkotják a visegrádi országokat: ÉRETTSÉGI 2013 1 Magyarország, Szlovákia, Csehország, és Lengyelország. 1. Az alábbi dokumentum a szövetség történetét,

Részletesebben

Fővárosi Középiskolai Informatikai Alkalmazói Verseny DÖNTŐ 2015. március 25. 9-12 óra

Fővárosi Középiskolai Informatikai Alkalmazói Verseny DÖNTŐ 2015. március 25. 9-12 óra Fővárosi Középiskolai Informatikai Alkalmazói Verseny DÖNTŐ 2015. március 25. 9-12 óra Általános követelmények: A Sajat (S:\) meghajtón hozzon létre egy mappát a saját nevével (például: Gipsz Jakab), ékezetes

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2009. május 25. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2009. május 25. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. május 25. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2009. május 25. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28.) NGM rendelet által módosítva) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28.) NGM rendelet által módosítva) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. /4 A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28.) NGM rendelet által módosítva) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 02 Ügyviteli titkár Értékelési

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 16. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 16. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2019. május 16. 8:00 Időtartam: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma A beadott fájlok

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. november 6. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2007. november 6. 14:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. február 28. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2006. február 28. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

Táblázatok. Feladatok Szegélyek és cellák. 1. feladat. 2. feladat

Táblázatok. Feladatok Szegélyek és cellák. 1. feladat. 2. feladat Táblázatok A táblázatok cellákat tartalmazó sorokból és oszlopokból épülnek fel. A cellában szöveg, szövegközi grafikák és egyéb táblázatok is elhelyezhetők. A táblázat táblázatba történő beszúrásánál

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA október 25. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA október 25. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA október 25. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA október 25. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. október 25. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2017. október 25. 8:00 Időtartam: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma A beadott fájlok

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 18. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 18. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2017. május 18. 8:00 Időtartam: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma A beadott fájlok

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Programozói kategória 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Programozói kategória 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Programozói kategória 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésre. A forrásállományokat a forras_prog mappa megfelelő

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 120 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 30% 315/2013.

Részletesebben

3. modul - Szövegszerkesztés

3. modul - Szövegszerkesztés 3. modul - Szövegszerkesztés Érvényes: 2009. február 1-jétől Az alábbiakban ismertetjük a 3. modul (Szövegszerkesztés) syllabusát, amely a gyakorlati vizsga alapját képezi. A modul célja Ezen a vizsgán

Részletesebben

Minta: nappali.html. ejjeli.html. A képek forrása: http://www.pwbelg.clara.net/aberrations/abs.html

Minta: nappali.html. ejjeli.html. A képek forrása: http://www.pwbelg.clara.net/aberrations/abs.html Az alábbi feladatok középszintű érettségi példák. A megoldáshoz szükséges fájlok a /mnt/tanulo/_info/forraások/html mappában találhatók. Megoldásodat e-mail-ben várom, melynek közönséges böngészővel megjeleníthetőnek

Részletesebben

Azonosító jel: INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2015. október 16. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc

Azonosító jel: INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2015. október 16. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. október 16. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2015. október 16. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 23. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. május 23. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

Informatika középszint Név:... osztály:... 2. Kenyér

Informatika középszint Név:... osztály:... 2. Kenyér Név:... osztály:... 2. Kenyér Készítse el az otthoni kenyérsütést bemutató prezentációt! Munkáját a program formátumának megfelelően kenyer néven mentse! A prezentáció szövegét a recept.txt fájlban találja.

Részletesebben

Meglévő munkafüzet megnyitása, mentése új néven

Meglévő munkafüzet megnyitása, mentése új néven Példánkban a következő lépéseket végezzük el: megnyitunk egy korábban mentett munkafüzetet, a megnyitott munkafüzetről egy másolatot készítünk, azaz új néven mentjük el. Meglévő munkafüzet megnyitása Egy

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 21. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2012. május 21. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI 5. feladatsor A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc Fontos tudnivalók A gyakorlati feladatsor megoldásához 240 perc áll rendelkezésére. A vizsgán használható

Részletesebben