Informatika középszint Név:... osztály: Kenyér

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Informatika középszint Név:... osztály:... 2. Kenyér"

Átírás

1 Név:... osztály: Kenyér Készítse el az otthoni kenyérsütést bemutató prezentációt! Munkáját a program formátumának megfelelően kenyer néven mentse! A prezentáció szövegét a recept.txt fájlban találja. A prezentációhoz szükséges képek: kep1.jpg, kep2.jpg, kep3.jpg és hatter.jpg állományokban vannak. 1. A diák háttere egységesen a hatter.jpg kép. 2. Minden cím sötétkék és a szöveg többi része fekete színű. 3. Az 1. dián a cím középre igazított, betűi 54 pontosak és félkövér stílusúak. 4. A 2. dián az alapanyagok felsorolása számozatlan. 5. A 3. dián bal oldalon, felsorolás nélkül az elkészítés leírása, jobb oldalon a kep1.jpg fotó van. A leírás bekezdéseinek első sora 0,5 cm-rel vannak behúzva. 6. A 4. dián a kep2.jpg és kep3.jpg képek láthatók. A képek méretét arányosan változtassa meg, és fedjék egymást a mintának megfelelően! 7. Állítson a prezentációhoz vetítési paramétereket! A diák kattintásra váltsanak, és a címsorok azonnal jelenjenek meg! 8. A 2. dián a szövegsorok egyenként jobbról ússzanak be egymás után, kattintás nélkül! 9. A 3. dián a szöveg balról és a kép jobbról ússzon be egymás után! 10. A 4. dián a képek egyenként jobbról ússzanak be automatikusan egymás után! Fontos, hogy a takarásba kerülő képet is meg lehessen figyelni, és ezért a szöveg animációjánál lassabban érkezzen mind a két kép! 15 pont gyakorlati vizsga / május 19.

2 Név:... osztály:... Minta: 1. dia 2. dia 3. dia 4. dia gyakorlati vizsga / május 19.

3 2. Szemfényvesztés Név:.... osztály: Készítse el a következő prezentációt az optikai csalódás bemutatásához! A feladat grafikai részét a szerkesztőprogram beépített rajzeszközeivel valósítsa meg! Munkáját a program formátumának megfelelően szemfeny néven mentse! A prezentáció szövegét és az ábrákat a minta alapján készítse e! 1. A diák háttere egységesen (230; 230; 250) RGB kódú világoskék árnyalatú. A címek és a többi szöveg (0; 10; 150) RGB kódú sötétkék színű legyen! 2. Az 1. dián a cím szövege 60 pontos méretű, félkövér stílusú, tetszőleges, jól olvasható betűtípusú és középre igazított legyen! 3. A 2. dián lévő ábrát készítse el 3,6 cm oldalhosszúságú nagy és 1,6 cm-es kis négyzetekből! Munkáját meggyorsíthatja, ha felhasználja a transzformáló eszközöket. 4. A 2. és a 3. dia szövege 40 pontos betűméretű és középre igazított legyen! 5. A 3. dián a körök tetszőleges méretűek, de a két középső kör sugara azonos. Az első ábrán kisebb, a másodikon nagyobb körök veszik körül a középsőt. A körök nem metszik egymást. Minden kör átlátszó és 4 pontos vonallal készüljön! 6. A bemutató négy ábráját külön-külön foglalja csoportba! 7. A bemutatóhoz állítsa be, hogy minden szöveg, ábra balról egyesével beúszva jelenjen meg, és csak a diaváltáshoz kelljen egérrel kattintani! Minta: gyakorlati vizsga / november 3.

4 Név:.... osztály: 15 pont gyakorlati vizsga / november 3.

5 Név:... osztály: Távközlés Készítse el a következő prezentációt a magyarországi lakosság telefonellátottságának bemutatásához! Munkáját a program formátumának megfelelően tavkozles néven mentse! A prezentáció szövegét és az ábrákat a minta alapján készítse el! A megoldáshoz a megyek.gif és tavbesz.gif képeket használja! 1. A diák háttere egységesen (231; 231; 206) RGB kódú homokszínű. A címek és a többi szöveg fekete legyen! 2. Mind a két dián a címet gépelje be! Ez a szöveg 38 pontos méretű, félkövér stílusú, tetszőleges, jól olvasható betűtípusú és középre igazított legyen! 3. Az első diára helyezze el függőlegesen középre, vízszintesen balra igazítva a tavbesz.gif képet! 4. A minta szerint jobbra helyezzen el egy jelmagyarázatot! Ehhez készítsen egy 0,6 cm magas, 0,8 cm széles téglalapot fekete körvonallal! Helyezzen mellé egy szövegdobozt, amiben elhelyezi a minta szerinti feliratot! 5. A szövegdobozon belül állítson be tabulátorpozíciót úgy, hogy az az összes felirathoz megfelelő legyen! 6. A téglalapot és a szövegdobozt másolja megfelelő számban a meglévő alá! A feliratokat írja be a minta alapján! 7. A téglalapokat töltse ki a térképen látható zöld árnyalataival! Ezek fentről lefelé haladva a következő RGB kódokkal adhatók meg: (207; 250; 204), (169; 228; 169), (120; 196; 125), (81; 164; 81), (42; 132; 38), (4; 100; 3). 8. A dián található három elem (felirat, térkép, jelmagyarázat) egymás után automatikusan animálva jelenjen meg! Figyeljen arra, hogy a jelmagyarázat ne részenként, hanem egy egységként jelenjen meg! 9. A második dia közepén helyezze egymásra a tavbesz.gif és a megyek.gif képeket a mintának megfelelően! Az illesztéshez a tavbesz.gif kép méretét növelje vízszintesen és függőlegesen is 10%-kal, a határoló vonalak takarják a színhatárokat! 10. Mindkét dián élőlábban középre helyezze el a Forrás: feliratot! 11. A bemutató automatikusan működjön úgy, hogy felváltva 5 másodpercenként jelenik meg a két dia! 15 pont gyakorlati vizsga / május 18.

6 Név:... osztály:... Minta: gyakorlati vizsga / május 18.

7 2. Vasútfejlesztés Magyarország vasúthálózatának fejlődéséről több történelemkönyvben és feladatgyűjteményben találhatók térképek. Feladata, hogy ezeket felhasználva prezentációt készítsen. Forrásként megtalál vasut0.gif néven Magyarországról egy térképvázlatot, egy-egy időszak vasútvonal fejlesztéseit a vasut1.gif, vasut2.gif, vasut3.gif fájlokban, valamint vasut4.gif néven az 1890-es vasúthálózat vázlatos képét. 1. Készítsen 3 diából álló prezentációt vasutfejl néven! Minden dia háttere világoszöld, (160, 255, 160) RGB kódú legyen. Az első dia címet és alcímet, a többi csak egy címet és képeket tartalmaz majd. A címeket az alábbi minta alapján helyezze el: 1. dia gyakorlati vizsga / november 6.

8 3. dia 2. Az első dián a cím A vasútfejlesztés fénykora 40 pontos fekete Arial vagy Nimbus Sans betűkkel; az alcím XIX. század második fele hasonló, de 30 pontos betűkkel legyen kiemelve. A második és harmadik dián a cím betűformázása egyezzen meg az első dia címével! 3. A második és harmadik dián a diához képest középre igazítva jelenjen meg a vasut0.gif kép, Magyarország térképe! 4. A második dián helyezze a térképre a vasut1.gif, vasut2.gif és vasut3.gif képeket! A képek nem fedik egymást pontosan. A helyes elhelyezéshez az évszámok keretét igazítsa pontosan egymásra! 5. A képek kattintásra, animációval jelenjenek meg! Az animáció fejezze ki a vasútfejlesztés folyamatát (az animáció során a kép pozíciója és mérete ne változzon)! 6. A harmadik dián a vasut4.gif 42%-os kicsinyítésben magassága 19 cm jelenjen meg! Ez a kép az összes korábban megépült vasútvonalat is tartalmazza ennek megfelelően igazítsa! 7. Minden dia kattintásra jelenjen meg, a harmadik dián legyen áttűnés is! A diaváltás során törlés vagy eloszlás jellegű animációval, fokozatosan változzon át a kép! 15 pont gyakorlati vizsga / november 6.

9 2. Érzékelés, észlelés Érzékeink sokszor megcsalnak bennünket. A következőkben egy ilyen, érzékcsalódással kapcsolatos feladatot kell megoldania. A feladat során a következő állományokkal kell dolgoznia: vonalak.gif, serleg.gif, hermann.jpg. 1. Készítse el a mintán látható hering.gif képet a vonalak.gif állományból tükrözés és másolás segítségével! A kép méretét ne változtassa meg! 2. A képen vízszintesen haladó két egyenes piros színű legyen! Az elkészült képet ne felejtse el menteni a hering.gif állományba! 3. Készítse el a következő ábrákon látható képeket képpont méretben a serleg.gif állományból kitöltés segítségével! 4. A kitöltésnél fekete színt alkalmazzon! A bal oldali ábra alapján elkészült képet mentse rubin1.jpg néven, a jobb oldali alapján készült képet pedig rubin2.jpg néven! Az elkészült képek felhasználásával készítsen prezentációt! 5. Hozzon létre egy 4 diából álló bemutatót, és mentse erzekel néven a prezentációkészítő program alapértelmezett formátumában! A diák háttérszíne legyen világosbarnás RGB (234, 163, 84) kódú, a diákon megjelenő szöveg színe pedig fehér RGB (255, 255, 255) kódú! 6. A bemutató címének írja be az első diára az Érzékelés, észlelés szöveget! 7. A további diákon a következő elrendezést alkalmazza: a dia címe legyen 42-es méretű, alatta a dia közepére helyezze a képet! A kép alatti szövegdoboz és a benne lévő szöveg legyen középre rendezett, a szöveg 28-as betűméretű! 8. A második dia címének írja be a Laterális gátlás Hermann rács szöveget! Szúrja be a hermann.jpg képet a diára! A képet helyezze el a megadottaknak megfelelően! 9. A kép alatt megjelenő szöveg a következő legyen: Számolja meg, hány fekete pontot lát a képen!! 10. A harmadik dia címe legyen Hering vonalak! A cím alatt a hering.gif képet jelenítse meg! (Ha nem készült el a hering.gif kép, akkor a vonalak.gif állományt illessze be a diára!) gyakorlati vizsga / május 27.

10 11. A kép alatti szövegnek írja be a A két piros vonal görbe vagy egyenes? kérdést! 12. Az utolsó diánál a cím Figura és háttér Rubin serleg legyen! Alá szúrja be a rubin1.jpg és rubin2.jpg képet! (Ha nem rendelkezik a két állománnyal, akkor a serleg.gif állományt illessze be mindkét kép helyére!) A képeket függőlegesen igazítsa a dia közepére! A két kép egymás mellett a dia középvonalától azonos távolságra jelenjen meg! A kép alá írja a Két emberi arc vagy egy serleg? kérdést! 13. Állítson be automatikus vetítést a bemutató diáira! A diák 5 másodpercenként jelenjenek meg egymás után! 15 pont gyakorlati vizsga / május 27.

11 2. Modern idők Készítse el a Charlie Chaplin utolsó némafilmjét hirdető prezentációt a minta és a leírás alapján! Munkáját a program alapértelmezett formátumának megfelelően chaplin néven mentse! A prezentációhoz szükséges képek a modern_1.gif, a modern_2.jpg, a modern_3.jpg, és a modern_4.jpg fájlokban vannak; a szöveg a forras.txt állományban. 1. A diák háttere egységesen vízszintesen színátmenetes, felül világosbarna RGB(223, 192, 141) kódú és alul fehér legyen! 2. A szöveg RGB(80, 45, 30) és a címek RGB(100, 50, 0) kódú, barna árnyalatúak legyenek! 3. A prezentáció szövegét írja be, vagy a forras.txt állományból másolja a minta alapján a diákra! 4. Az 1. dián a cím 54 pontos betűméretű és félkövér stílusú legyen! Az alcím 40 pontos és dőlt stílusú legyen! A jobb alsó sarokban a modern_1.gif kép jelenjen meg! 5. A 2. dián bal oldalon a modern_2.jpg, jobb oldalon táblázatban a film információi jelenjenek meg! A kép legyen 9 cm szélességű, mérete arányosan változtatott! A táblázatban legyen a szöveg 24 pontos, és az első oszlopban félkövér stílusú! A táblázat-, illetve az oszlopszélességeket állítsa úgy, hogy a szavak és a nevek ne törjenek meg! 6. A 3. dián a cím után felsorolásjel nélkül, a mintának megfelelően jelenjen meg a szöveg! A jobb alsó sarokban vetítéskor két kép jelenjen meg egymás után: a modern_3.jpg és a modern_4.jpg! Mindkét kép szélességét arányos átméretezéssel 12 cm-re állítsa! 7. Állítson a prezentációhoz vetítési paramétereket! A diák kattintásra váltsanak, és a címsorok, szövegek azonnal jelenjenek meg! Mind a három dián a képek jobbról jelenjenek meg kattintás nélkül, a szövegek után! Ez alól a 3. dián a modern_4.jpg legyen kivétel, ami csak kattintásra, a modern_3.jpg képet teljesen eltakarva, felette jelenjen meg jobbról! 15 pont Minta: 1. dia gyakorlati vizsga / október 31.

12 Minta a Modern idők feladathoz: 2. dia 3. dia gyakorlati vizsga / október 31.

13 2. Béka A Nekeresd Gimnáziumban természetvédelmi hetet hirdettek a diákoknak. Minden osztály egy védett állatot mutat be az iskola többi diákja számára. Az egyik osztály a békákat választotta. A bemutatás módja, hogy a folyosóra kihelyezett számítógép monitorán folyamatosan ismeretterjesztő információkat jelenítenek meg a békákról. Készítse el a bemutatót a beka.jpg és a beka.txt fájlok felhasználásával az alábbi leírás és a minta alapján! 1. Hozzon létre egy 4 diából álló bemutatót, és mentse beka néven a bemutatókészítő program alapértelmezett formátumában! 2. A bemutatóban minden dia háttérképe a beka.jpg kép legyen! 3. A szöveg az első dián talpas, a többin talpatlan betűtípussal jelenjen meg! A szöveg színe egységesen fehér legyen! 4. Az első dián a betűméret 80 pontos legyen! A szöveg a dia alján, vízszintesen középen helyezkedjen el! 5. A többi dián a címek vízszintesen középre igazítottan, 50 pontos betűmérettel jelenjenek meg! 6. A felsorolások betűmérete 40 pontos legyen! 7. Állítson be mindegyik dián azonos animációt a felsorolásokhoz! 8. A bemutató felhasználói beavatkozás nélkül 3 másodpercenként jelenítse meg a következő lapot úgy, hogy az utolsó dia után automatikusan az első következzen! 15 pont gyakorlati vizsga / május 25.

14 Minta a Béka feladathoz: 1. dia 2. dia 3. dia 4. dia gyakorlati vizsga / május 25.

15 2. Tangram A tangram egy ősi kínai kirakós játék. Szórakoztató, de komoly kombinációs készséget igényel. A játék bemutatására készítsen egy bemutatót a következő állományok felhasználásával: 01.png, 02.png, 03.png, 04.png, 05.png, 06.png, 07.png, futo.png, macska.png, madar.png, tangram.png, szoveg.txt. 1. Készítsen 3 diából álló bemutatót a minta és a leírás alapján! Munkáját mentse tangram néven a bemutató készítő alapértelmezett formátumában! 2. A háromoldalas bemutatón a következő beállításokat végezze el: a. A diák háttere legyen levendulakék RGB(204, 204, 255) kódú szín, a szöveg és a címek pedig tengerészkék RGB(0, 0, 128) kódú színűek! b. A diákon használjon Arial (Nimbus Sans) betűtípust! A betűméretek legyenek az első dián 60 és 32 pontosak, a második dián 44, 26 és 24 pontosak, a harmadik dián pedig 44 és 28 pontosak! 3. Az első diára írja be címnek a TANGRAM szót! Formázza félkövér stílussal! Az alcím pedig legyen az Ősi kínai kirakójáték szöveg! 4. Az első diára illessze be a futo.png állományt! Méretét növelje meg kétszeresére a méretarányok megtartásával! Másolással és tükrözéssel készítse el a második képet, majd helyezze el a képeket a minta szerint a dia bal és jobb alsó sarkába! 5. A második diára illessze be a minta szerinti szöveget a szoveg.txt nevű, UTF-8 kódolású állományból, majd formázza a mintának megfelelően! (A felsorolás kialakításakor ne hagyjon felesleges szóközt a szövegben!) 6. A szöveg mellé illessze be a tangram.png képet 9 9 cm-es méretben! A kép bal felső sarka a dia közepétől függőlegesen 0 cm-re, vízszintesen pedig 2 cm-re legyen! 7. A harmadik diára illessze be a szoveg.txt állományból a mintának megfelelő szöveget, majd a szabályokat számozott lista elemeiként jelenítse meg! 8. Készítse el a harmadik diára a következő ábrát a 01.png,, 07.png állományok felhasználásával! (Az ábra elkészítésénél eltolást, tükrözést és forgatást használjon!) Az elkészült ábrát a minta alapján helyezze a dia bal oldalára úgy, hogy ne takarja a szöveget! 9. Szúrja be a harmadik diára a madar.png és a macska.png képet! A képeket a mintának megfelelően igazítsa úgy, hogy az állatok lába egy vonalban legyen! 10. Készítsen animációt az első dián lévő két képre úgy, hogy a képek egyszerre, a szöveg után automatikusan az alapértelmezettnél lassabban ússzanak be! Az animációt állítsa be úgy, hogy a bal oldali kép balról, a jobb oldali kép pedig jobbról ússzon be! 15 pont gyakorlati vizsga / október 26.

16 Minta a Tangram feladathoz: 1. dia 2. dia 3. dia gyakorlati vizsga / október 26.

17 2. Szudoku Készítse el az alábbi 4 diából álló prezentációt, amely a napjainkban igen népszerű logikai játékot, a szudokut mutatja be! Az elkészült bemutatót a használt programnak megfelelő formátumban szudoku néven mentse! A beillesztendő képeket megtalálja a szudoku1.gif, szudoku2.gif és a szudoku3.gif állományokban. A prezentáció szövege a szoveg.txt szövegfájlban található meg. A szöveget a minta alapján helyezze el a diákon! 1. Mindegyik dia háttere egységesen (255, 255, 204) RGB kódú halványsárga színű legyen! 2. Mindegyik dián a szövegek Arial vagy Nimbus Sans típusúak legyenek! 3. Az első dián a főcím legyen 60 pontos, félkövér, fekete, középre igazított; az alcím 40 pontos, fekete! 4. A többi dián a címek szövege fekete, 40 pontos, középre igazított legyen; a többi szöveg 26 pontos! 5. A második és a harmadik dián a szöveg alkosson felsorolást! 6. Illessze be a harmadik dia jobb oldalára a szudoku1.gif képet! Méretét változtassa 11,5 cm 11,5 cm-re! 7. Rajzoljon a harmadik diára három (255, 0, 0) RGB kódú piros nyilat a mintának megfelelően: egy vízszintesen balra mutatót, egy függőlegesen lefelé mutatót és egy olyat, amely egy 3 3-as kis négyzeten belül körbe mutat! 8. A negyedik diára a szudoku2.gif és a szudoku3.gif képeket kell beillesztenie! 9. Vetítéskor a harmadik dián a felsorolás elemei, illetve az alakzatok kattintásra az alábbi sorrendben jelenjenek meg: a. A felsorolás elemei bekezdésenként b. A szudoku1.gif kép c. Vízszintes nyíl d. Függőleges nyíl e. Körbe mutató nyíl 10. A negyedik dián a hiányos kép a címmel együtt, a teljes kép pedig kattintásra jelenjen meg teljesen fedve az előzőt! 15 pont gyakorlati vizsga / május 25.

18 Minta a Szudoku feladathoz: 1. dia 2. dia 3. dia 4. dia első kép 4. dia második kép (kattintás után) gyakorlati vizsga / május 25.

Az RGB színkeverési módszer

Az RGB színkeverési módszer Azonosító jel: 2. Színek Készítse el a következő prezentációt az RGB színkeverési módszer bemutatásához! Munkáját a program formátumának megfelelően szin néven mentse! A prezentáció szövegét a minta alapján

Részletesebben

ÉRTÉKELÉS: VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE:

ÉRTÉKELÉS: VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE: 61. FELADAT Nyissa meg az M6-61 nevű prezentációt! 1. Állítson be egyszínű, halványpiros hátteret a bemutató mindegyik diájára! 2. A diák jobb szélén lévő téglalapok kitöltőszíne legyen bordó! 3. Szúrja

Részletesebben

2. FELADAT Nyissa meg az M6-02 nevű prezentációt! 1. Állítsa be a prezentáció oldalméretét 35 mm-es dia formátumúra! 2. Állítson be a bal alsó saroktó

2. FELADAT Nyissa meg az M6-02 nevű prezentációt! 1. Állítsa be a prezentáció oldalméretét 35 mm-es dia formátumúra! 2. Állítson be a bal alsó saroktó 1. FELADAT Nyissa meg az M6-01 nevű prezentációt! 1. Állítson be egyszínű, sötétzöld hátteret a bemutató mindegyik diájára! 2. Az élőlábban az Európai Számítógép-használói Jogosítvány felirat szerepeljen!

Részletesebben

PREZENTÁCIÓ, GYAKORLÓ FELADATSOR

PREZENTÁCIÓ, GYAKORLÓ FELADATSOR 2011. október PREZENTÁCIÓ, GYAKORLÓ FELADATSOR 2011/23-as ECDL kiegészítő tanfolyam - Szolnok 1. FELADAT Nyissa meg az M6-01 nevű prezentációt! 1. Állítson be egyszínű, sötétzöld hátteret a bemutató mindegyik

Részletesebben

I/1. Pályázati adatlap

I/1. Pályázati adatlap I/1. Pályázati adatlap Készítsd el a mintán látható A4-es méretű adatlapot! A következő feladatok ehhez nyújtanak útmutatást. Az adatlap teljes szövegét tartalmazó forrásfájl és a felhasznált kép a mellékelt

Részletesebben

Összetett feladatok. Föld és a Hold

Összetett feladatok. Föld és a Hold 1. feladat Összetett feladatok Föld és a Hold Készíts weblapot, ahol a Földet és a Holdat mutatod be! A weblaphoz tartozó nyers szöveg a fold.txt és a hold.txt tartalmazza. A forrásban megtalálod a fold.jpg

Részletesebben

ÉRTÉKELÉS: VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE:

ÉRTÉKELÉS: VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE: 71. FELADAT Nyissa meg az M6-71 nevű prezentációt! 1. Alkalmazza a bemutatóra a Sablon2 nevű sablont! 2. Az 1. dián lévő dupla szegélyű keret vastagsága 5 pont, színe világoskék legyen! 3. Másolja át a

Részletesebben

VISEGRÁDI ORSZÁGOK ÉRETTSÉGI 2013 1 SZÖVEGSZERKESZTÉS FELADATOK. A következő országok alkotják a visegrádi országokat:

VISEGRÁDI ORSZÁGOK ÉRETTSÉGI 2013 1 SZÖVEGSZERKESZTÉS FELADATOK. A következő országok alkotják a visegrádi országokat: SZÖVEGSZERKESZTÉS VISEGRÁDI ORSZÁGOK A következő országok alkotják a visegrádi országokat: ÉRETTSÉGI 2013 1 Magyarország, Szlovákia, Csehország, és Lengyelország. 1. Az alábbi dokumentum a szövetség történetét,

Részletesebben

ÉRTÉKELÉS: VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE:

ÉRTÉKELÉS: VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE: 1. FELADAT Nyissa meg az M6-01 nevű prezentációt! 1. Állítson be egyszínű, sötétzöld hátteret a bemutató mindegyik diájára! 2. A mintadián lévő kis négyzeteknek ne legyen kitöltőszíne, szegélyeik vastagsága

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. október 26. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2009. október 26. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

szövegszerkesztés 1. Idő zó na

szövegszerkesztés 1. Idő zó na 8. szövegszerkesztés 1. Idő zó na Ma, amikor az üzletek átfonják az egész világot, amikor ismerőseinkkel akkor is tudunk beszélni, ha több ezer kilométer távolságra vannak tőlünk, egyre nagyobb je len

Részletesebben

I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, o k t ó b e r 2 6.

I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, o k t ó b e r 2 6. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, 2 0 0 9. o k t ó b e r 2 6. 1. Kolumbusz Kolumbusz hajónaplójának egy részlete áll rendelkezésre a kolforras.txt állományban. A mellékelt mintának

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. október 31. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2008. október 31. 14:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

Minta: nappali.html. ejjeli.html. A képek forrása: http://www.pwbelg.clara.net/aberrations/abs.html

Minta: nappali.html. ejjeli.html. A képek forrása: http://www.pwbelg.clara.net/aberrations/abs.html Az alábbi feladatok középszintű érettségi példák. A megoldáshoz szükséges fájlok a /mnt/tanulo/_info/forraások/html mappában találhatók. Megoldásodat e-mail-ben várom, melynek közönséges böngészővel megjeleníthetőnek

Részletesebben

3. Az ősember. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, m á j u s 1 9.

3. Az ősember. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, m á j u s 1 9. 1. Színház Készítse el a mintán látható színházi plakátot! A következő feladatok ehhez nyújtanak útmutatást! A plakát A5-ös méretű lesz, ezért egy fekvő A4-es lapra két példányt helyezzen el. 1. A szöveg

Részletesebben

1. Komárom. 40 pont. Név:... osztály:... Informatika középszint. gyakorlati vizsga 0921 4 / 16 2010. május 17.

1. Komárom. 40 pont. Név:... osztály:... Informatika középszint. gyakorlati vizsga 0921 4 / 16 2010. május 17. 1. Komárom Hozzon létre egy 2 oldalas dokumentumot a komáromi er drendszer történetének bemutatására! A dokumentumot a szövegszerkeszt program segítségével készítse el! Az egyszer szövegszerkeszt vel készített

Részletesebben

I. Internetes keresési feladatok (ajánlott idő: 20 perc)

I. Internetes keresési feladatok (ajánlott idő: 20 perc) I. Internetes keresési feladatok (ajánlott idő: 20 perc) A talált oldalak internet címét (URL) másold ki egy szöveges dokumentumba és mentsd Csapatnev_internet néven! A konkrét válaszokat ide a papírra

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, III. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, III. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, III. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésre. A forrásállományokat a forras3

Részletesebben

PREZENTÁCIÓ. ECDL Prezentáció Syllabus 5. alapján 6. MODUL 1. FELADAT

PREZENTÁCIÓ. ECDL Prezentáció Syllabus 5. alapján 6. MODUL 1. FELADAT 1. FELADAT 6. MODUL PREZENTÁCIÓ Nyissa meg az M6-01 nevű prezentációt! 1. Állítson be egyszínű, sötétzöld hátteret a bemutató mindegyik diájára! [1 pont] 2. A mintadián lévő kis négyzeteknek ne legyen

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. október 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2015. október 16. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 15. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2015. május 15. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

Informatika középszint Név:... osztály:... Fontos tudnivalók

Informatika középszint Név:... osztály:... Fontos tudnivalók Fontos tudnivalók A gyakorlati feladatsor megoldásához 180 perc áll rendelkezésére. A vizsgán használható eszközök: a vizsgázó számára kijelölt számítógép, papír, toll, ceruza, vonalzó, lepecsételt jegyzetlap.

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2007. május 18. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma

Részletesebben

Név:... osztály: INFORMATIKA. KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2006. november 3. 14:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc

Név:... osztály: INFORMATIKA. KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2006. november 3. 14:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. november 3. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2006. november 3. 14:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2009/2010 Alkalmazói kategória, I. korcsoport Második forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2009/2010 Alkalmazói kategória, I. korcsoport Második forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2009/2010 Alkalmazói kategória, I. korcsoport Második forduló Kedves Versenyző! A feladatok megoldását beküldheted: CD-n az azonosító kódnak megfelelő könyvtárban.

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT%

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% Szövegszerkesztés 1. Begónia Prezentáció és grafika 2. Modern idk Weblapkészítés 3. Bandy Táblázatkezelés 4. Idjárás Adatbázis-kezelés 5. Szótár Maximális pontszám 40 15 15 30 20 ÖSSZESEN 120 Elért pontszám

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT%

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% Szövegszerkesztés 1. Recept Prezentáció és grafika 2. Érzékelés, észlelés Weblapkészítés 3. Vasúttörténet Táblázatkezelés 4. Népesség Adatbázis-kezelés 5. Vízállás Maximális pontszám 40 15 15 30 20 ÖSSZESEN

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. november 6. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2007. november 6. 14:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT%

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% Szövegszerkesztés 1. A zendülk Prezentáció és grafika 2. Szudoku Weblapkészítés 3. Fényképalbum Táblázatkezelés 4. Honfoglaló Adatbázis-kezelés 5. Könyvek Maximális pontszám 40 15 15 30 20 A gyakorlati

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésre. A forrásállományokat a forras4

Részletesebben

Szövegszerkesztés alapok WORD Formázások

Szövegszerkesztés alapok WORD Formázások Szövegszerkesztés alapok WORD Formázások A formázás sorrendje 1. Begépelem a szöveget folyamatosan 2. Helyesírást ellenőrzök 3. Entert (bekezdés) vagy Shift + Entert ütök 4. Formázok KIJELÖLÖM A FORMÁZANDÓ

Részletesebben

PREZENTÁCIÓ ÁLTALÁNOS IRÁNYELVEK A MEGOLDÁSHOZ ÉS A JAVÍTÁSHOZ

PREZENTÁCIÓ ÁLTALÁNOS IRÁNYELVEK A MEGOLDÁSHOZ ÉS A JAVÍTÁSHOZ PREZENTÁCIÓ ÁLTALÁNOS IRÁNYELVEK A MEGOLDÁSHOZ ÉS A JAVÍTÁSHOZ A vizsgafeladat megoldásához kizárólag a választott prezentációkészítő program használható. A feladatleírásban szereplő elnevezéseket pl.

Részletesebben

1. Agatha Christie. 2. Telefon. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, o k t ó b e r 1 9.

1. Agatha Christie. 2. Telefon. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, o k t ó b e r 1 9. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, 2 0 1 2. o k t ó b e r 1 9. 1. Agatha Christie Agatha Christie korának egyik legnépszerűbb írója volt. Regényeit ma is milliók olvassák, az

Részletesebben

A HONALPSZERKESZTÉS ALAPJAI. 50 feladat. a Debreceni Egyetem Informatikai Karának. Informatikus Könyvtáros szakos hallgatói számára

A HONALPSZERKESZTÉS ALAPJAI. 50 feladat. a Debreceni Egyetem Informatikai Karának. Informatikus Könyvtáros szakos hallgatói számára A HONALPSZERKESZTÉS ALAPJAI 50 feladat a Debreceni Egyetem Informatikai Karának Informatikus Könyvtáros szakos hallgatói számára Készítette: Jávorszky Ferenc Debrecen 2010. 1 1. Készítsen honlapot, amelynek

Részletesebben

Táblázatok. Feladatok Szegélyek és cellák. 1. feladat. 2. feladat

Táblázatok. Feladatok Szegélyek és cellák. 1. feladat. 2. feladat Táblázatok A táblázatok cellákat tartalmazó sorokból és oszlopokból épülnek fel. A cellában szöveg, szövegközi grafikák és egyéb táblázatok is elhelyezhetők. A táblázat táblázatba történő beszúrásánál

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006.május 19. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2006. május 19. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma

Részletesebben

Tervezés eszköztár. Alapszínek alap betűk. Háttérszín (háttérstílus) Betűszínek. Betűtípusok. w w w. h a n s a g i i s k. h u

Tervezés eszköztár. Alapszínek alap betűk. Háttérszín (háttérstílus) Betűszínek. Betűtípusok. w w w. h a n s a g i i s k. h u 6 Tervezés eszköztár Alapszínek alap betűk Háttérszín (háttérstílus) A diák háttere legyen világossárga! RGB (255,255,200) Betűszínek Állítsd át a betűszínt! Az 1. szöveg módosításával minden szövegszín

Részletesebben

Gyakorló 9. feladat megoldási útmutató

Gyakorló 9. feladat megoldási útmutató Gyakorló 9. feladat megoldási útmutató 1. Minek a leírása a következő? Aktív hálózati hardver eszközök (pl.: routerek) és szoftverek segítségével létrehozott biztonsági rendszer két hálózat (jellemzően

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1312 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 15. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 21. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2012. május 21. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

3. Sakk. A szövegek és a képek forrása:

3. Sakk. A szövegek és a képek forrása: 1. Limes Készítsen a magyarországi római limessel kapcsolatos weblapot! A weblapon látható szöveget a 1imes. txt állományban találja, a megoldáshoz szükséges képek pedig a pannoni a. jpg, ulcisia.jpg,

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ É R E T T S É G I V I Z S G A 2 0 0 9. m á j u s 2 5. Informatika középszint 0912 INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2014. május 16. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 15. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2015. május 15. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2009. május 25. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2009. május 25. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. május 25. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2009. május 25. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

Érettségi feladatok - weblapok

Érettségi feladatok - weblapok Érettségi feladatok - weblapok OKI Követelmény- és Vizsgafejlesztő Központ Próbaérettségi 2004 Informatika 3. Himnusz Az Európai Unió1986 óta Ludwig van Beethoven IX. szimfóniájának kórustételét, az Örömódát

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2011. május 16. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny 2005/2006 SZÁMÍTÁSTECHNIKA

Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny 2005/2006 SZÁMÍTÁSTECHNIKA Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny 2005/2006 SZÁMÍTÁSTECHNIKA II. (regionális) forduló 2006. február 17... Helyszín fejbélyegzője Versenyző Pontszám Kódja Elérhető Elért Százalék. 100..

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2007. május 18. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT%

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% Szövegszerkesztés 1. M&veltség Prezentáció és grafika 2. Távközlés Weblapkészítés 3. Albatrosz Táblázatkezelés 4. Távolugrás Adatbázis-kezelés 5. Hajómenetrend Maximális pontszám 40 15 15 30 20 ÖSSZESEN

Részletesebben

Fővárosi Középiskolai Informatikai Alkalmazói Verseny DÖNTŐ 2015. március 25. 9-12 óra

Fővárosi Középiskolai Informatikai Alkalmazói Verseny DÖNTŐ 2015. március 25. 9-12 óra Fővárosi Középiskolai Informatikai Alkalmazói Verseny DÖNTŐ 2015. március 25. 9-12 óra Általános követelmények: A Sajat (S:\) meghajtón hozzon létre egy mappát a saját nevével (például: Gipsz Jakab), ékezetes

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0612 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. május 19. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése a javítási-értékelési

Részletesebben

1. feladat (Körlevél szövegszerkesztés) 55 pont

1. feladat (Körlevél szövegszerkesztés) 55 pont Városi Középiskolai Informatika Verseny 2009/20010 Kedves Versenyző! Gratulálunk a Városi Középiskolai Informatika Verseny 1. fordulójában nyújtott teljesítményéhez, amely alapján most itt van a legjobbak

Részletesebben

Microsoft PowerPoint XP

Microsoft PowerPoint XP Prezentáció Microsoft PowerPoint XP Feladatgyűjtemény 1. FELADAT AZ ELŐADÁS-TERVEZŐ VARÁZSLÓ HASZNÁLATA, MENTÉS, MENTÉS MÁSKÉNT Hozzon létre egy Marketingterv típusú bemutatót az Előadás-tervező varázsló

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0802 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. május 27. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. október 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2013. október 18. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1123 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 21. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2014. május 16. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. október 17. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2014. október 17. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

Az I. feladatlap megoldásait október :59-ig küldjétek vissza a címre.

Az I. feladatlap megoldásait október :59-ig küldjétek vissza a  címre. Kedves versenyzők! Az I. feladatlap megoldásait 2016. október 26. 23:59-ig küldjétek vissza a tkszkinfoverseny@gmail.com e-mail címre. Felhívjuk a figyelmet a gyakori (10 percenkénti) mentésre, és feltétlenül

Részletesebben

1. Komárom. 40 pont. Név:... osztály:... Informatika középszint. gyakorlati vizsga / május 17.

1. Komárom. 40 pont. Név:... osztály:... Informatika középszint. gyakorlati vizsga / május 17. 1. Komárom Hozzon létre egy 2 oldalas dokumentumot a komáromi erődrendszer történetének bemutatására! A dokumentumot a szövegszerkesztő program segítségével készítse el! Az egyszerű szövegszerkesztővel

Részletesebben

33 346 01 1000 00 00 Irodai asszisztens Irodai asszisztens. 33 346 01 0100 31 02 Gépíró, szövegszerkesztő Irodai asszisztens

33 346 01 1000 00 00 Irodai asszisztens Irodai asszisztens. 33 346 01 0100 31 02 Gépíró, szövegszerkesztő Irodai asszisztens A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1122 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. október 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ É R E T T S É G I V I Z S G A 2 0 0 8. Informatika középszint 0803 INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok

Részletesebben

I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, 2 0 1 0. m á j u s 3 1. 1. Elsősegély AUTÓPÁLYÁN 40 pont 2A Üdvözlőkártya

I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, 2 0 1 0. m á j u s 3 1. 1. Elsősegély AUTÓPÁLYÁN 40 pont 2A Üdvözlőkártya 1. Elsősegély A közlekedés biztonságának növelése miatt a járművezetőknek elsősegély nyújtási ismereteket kell tanulniuk. A kapcsolódó tananyag írásos formájának kezdő részlete áll rendelkezésre az ISO

Részletesebben

Oktatási segédanyag. Weboldalszerkesztési gyakorlatok

Oktatási segédanyag. Weboldalszerkesztési gyakorlatok Oktatási segédanyag Weboldalszerkesztési gyakorlatok Bevezetés A korábbi oktatási segédanyagokban megismertük a weboldalszerkesztés gyakorlatát. Ennek a segédanyagnak a célja, hogy gyakorlati példákon

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. október 19. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2012. október 19. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 21. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2012. május 21. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI. ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. november 3. 4. Internet szolgáltató havi forgalomlistája

KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI. ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. november 3. 4. Internet szolgáltató havi forgalomlistája A bal oldali cellában szerepel a logo.gif kép középen, vastagon keretezve Az alsó két cella összevonása jó Az alsó cellában a megfelel szöveg szerepel A tudós fényképe jó helyen van Oláh György neve vastagított

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA október 21. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA október 21. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Név:... osztály:... É R E T T S É G I V I Z S G A 2 0 1 6. o k t ó b e r 2 1. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2016. október 21. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 21. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2013. május 21. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT%

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% Szövegszerkesztés 1. Nagy Könyv Prezentáció és grafika 2. Szemfényvesztés Weblapkészítés 3. Energiaforrás Táblázatkezelés 4. Internet szolgáltató Adatbázis-kezelés 5. Csoportok Maximális pontszám 40 15

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 21. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2013. május 21. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0911 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 17. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2010. május 17. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

1. Tankönyvrendelés. 2. Mátyás király. 3. Halma. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, o k t ó b e r 2 7.

1. Tankönyvrendelés. 2. Mátyás király. 3. Halma. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, o k t ó b e r 2 7. 1. Tankönyvrendelés Az iskolai tankönyvrendelés többlépcsős művelet. A tankönyvrendelés folyamatos jegyzéséhez egy nyomtatványt készítettünk, melynek egy része látható a mintán. 1. A diákok számára javasolt

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT%

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% Szövegszerkesztés 1. Gyorstájékoztató Prezentáció, grafika és weblapkészítés 2. Bíró László Táblázatkezelés 3. Kollégium Adatbázis-kezelés 4. Forgalomkorlátozás maximális pontszám A gyakorlati vizsgarész

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0913 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 31. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

ÉRTÉKELÉS: VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE:

ÉRTÉKELÉS: VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE: 41. FELADAT Nyissa meg az M6-41 nevű prezentációt! 1. Állítsa be a hátteret papírmintázatúra a bemutató mindegyik diáján! [1 pont] 2. A diakockák bal szélén lévő téglalap kitöltőszíne legyen sárga! [1

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1411 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. október 17. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Döntő Kedves Versenyző! A feladatok megoldására összesen 180 perc áll rendelkezésedre. Mielőtt

Részletesebben

Fővárosi Középiskolai Informatika Alkalmazói Verseny Döntő

Fővárosi Középiskolai Informatika Alkalmazói Verseny Döntő Fővárosi Középiskolai Informatika Alkalmazói Verseny Döntő 1. Olimpia Általános Tartalom Címoldal Címek Alcímek Felsorolás Élőfej Létezik Olimpia nevű állomány (típusa megfelelő) lapméret: A/4, automatikus

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1012 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, II. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, II. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, II. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésre. A feladatok megoldásához használható

Részletesebben

Készítsen négy oldalas prezentációt az E CD bolt számára! Tervezze meg az emblémáját!

Készítsen négy oldalas prezentációt az E CD bolt számára! Tervezze meg az emblémáját! 2. feladat Készítsen négy oldalas prezentációt az E CD bolt számára! Tervezze meg az emblémáját! 1.Válasszon egyedi hátteret a prezentációnak! 2.Minden oldalon a bolt neve és emblémája jelenjen meg! Az

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0611 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT%

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% Szövegszerkesztés 1. Komédia Prezentáció, grafika és weblapkészítés 2A Snooker 15 pont 2B Alfa Bravo Charlie 15 pont Táblázatkezelés 3. Lángos Adatbázis-kezelés 4. Repültér maximális pontszám 40 30 30

Részletesebben

6.1.1.2 Új prezentáció létrehozása az alapértelmezés szerinti sablon alapján.

6.1.1.2 Új prezentáció létrehozása az alapértelmezés szerinti sablon alapján. 6. modul Prezentáció A modul a prezentációkészítéshez szükséges ismereteket kéri számon. A sikeres vizsga követelményei: Tudni kell prezentációkat létrehozni és elmenteni különböző fájl formátumokban A

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT%

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% Szövegszerkesztés 1. Diákkonyha Prezentáció és grafika 2. Vasútfejlesztés Weblapkészítés 3. Hangya Táblázatkezelés 4. Kultúra Adatbázis-kezelés 5. Mozdonyok Maximális pontszám 40 15 15 30 20 ÖSSZESEN 120

Részletesebben

Táblázatkezelés 2. - Adatbevitel, szerkesztés, formázás ADATBEVITEL. a., Begépelés

Táblázatkezelés 2. - Adatbevitel, szerkesztés, formázás ADATBEVITEL. a., Begépelés Táblázatkezelés 2. - Adatbevitel, szerkesztés, formázás ADATBEVITEL a., Begépelés Az adatok bevitelének legegyszerűbb módja, ha a táblázat kijelölt cellájába beírjuk őket. - számok (numerikus adatok) -

Részletesebben

mintásfal 60 40 2 2 mintásfal :m :sz :dbjobbra :dbfel

mintásfal 60 40 2 2 mintásfal :m :sz :dbjobbra :dbfel 6.osztály 1.foglalkozás 6.osztály 2.foglalkozás kocka kockafal :db minta Készítsd el ezt a mintát! A minta hosszú oldala 60 a rövid oldala 40 egység hosszú. A hosszú oldal harmada a négyzet oldala! A háromszög

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT%

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% Szövegszerkesztés 1. Film Prezentáció és grafika 2. Béka Weblapkészítés 3. Fzelék Táblázatkezelés 4. Kézilabda Adatbázis-kezelés 5. Utazás Maximális pontszám 40 15 15 30 20 A gyakorlati vizsgarész pontszáma

Részletesebben

AÁ OK sablon. Tartalomjegyzék. Használati útmutató

AÁ OK sablon. Tartalomjegyzék. Használati útmutató AÁ OK sablon Használati útmutató Tartalomjegyzék Dia elrendezésének kiválasztása... 2 Szöveg formázása... 3 Ajánlott betűformázások... 4 Színek használata... 5 Kép beillesztése... 6 Diagram formázása...

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ 0522 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. február 28. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése a javítási-értékelési útmutatóban

Részletesebben

Azonosító jel: INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2014. május 13. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc

Azonosító jel: INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2014. május 13. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 13. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2014. május 13. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2011.

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2011. PRÓBA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. április 8. Név:.... osztály: INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2011. A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott

Részletesebben