Összetett feladatok. Föld és a Hold

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Összetett feladatok. Föld és a Hold"

Átírás

1 1. feladat Összetett feladatok Föld és a Hold Készíts weblapot, ahol a Földet és a Holdat mutatod be! A weblaphoz tartozó nyers szöveg a fold.txt és a hold.txt tartalmazza. A forrásban megtalálod a fold.jpg és a hold.jpg képeket. A két weboldal neve fold.htm és hold.htm legyen. 1. A böngésző címsorában a weboldal neve legyen olvasható. 2. Az oldal Times New Roman betűtípussal legyen formázva, fehér színűre. 3. Az első sorban az égitest neve legyen olvasható Címsor 1-es stílussal középre igazítva. 4. Az oldal háttere a hatter.png kép. 5. Mindkét oldalon legyen egy 1 soros 2 oszlopos táblázat középre igazítva. A bal oldali cellában az égitest képe, a jobb oldaliban a jellemzése legyen sorkizártan igazítva, 90%-osan. 6. Tegyél hivatkozást mindkét weboldalon az égitestek képére, amivel a másik weboldalt nyitod meg.

2 Minta: fold.html hold.html

3 2. feladat Magyarország megyéinek székhelyei Készíts weblapot, ahol hazánk megyeszékhelyeit mutatod be! A forrás mappában találhatod a képeket és a leírást a txt mappában szekhelyek.txt néven. Az elkészítendő weblap neve megyeszekhelyek.html legyen. Ügyelj arra munkád során a pontos beállításokra! 1. Az oldal színe barna(#996633), a szövegé fehér a hivatkozások színe minden esetben narancssárga(#ef6f02) legyen. 2. Az oldal böngészőjében megjelenő név: Hazánk megyeszékhelyei legyen. 3. Alakítsál ki egy táblázatot, aminek 20 sora és 3 oszlopa van! 4. A táblázat szélessége 90%-os legyen középre igazított. 5. Az első sor celláit egyesítsd és írd bel, hogy megyeszékhelyek. A szöveg 18 pt méretű, Arial betűtípussal szerepel, középre igazítva. Szegélyezd folytonos fekete vonallal, aminek a vastagsága 4 pontos.! 6. A cellaszegély és a cellaköz egyaránt 1-1 legyen. 7. A táblázat szegélye 2 pontos legyen körbe folytonos fekete vonallal. 8. Az első oszlopba sorszámnevek kerüljenek 14 pontos Arial betűtípussal. 9. A második oszlopba a megyeszékhelyek címerei szerepeljenek amiknek a mérete 40*40-es legyen 1 pontos szegéllyel középre igazítva. 10. A harmadik oszlopba a nevek kerüljenek növekvő sorendbe, középre igazítva 16 pontos betűméretben és a cellák szegélye 2 pontos legyen. 11. A táblázat alá írd középre igazítva, hogy Magyarország. Tegyél rá hivatkozást, ami a weboldalra mutat!

4 12. Az utolsó sorba ezt a szöveget írd: Ha érdekel a megyeszékhelyekről fontos információ, akkor klikkelj a letöltés szövegre! Tegyél hivatkozást a letöltés szóra és ezzel letölthető a forras mappából a forras.txt! Minta:

5 3. feladat A magyar vizsla A magyar vizsla az egyik őshonos kutyafajtánk. Készíts weboldalt bemutatására a minta és a leírás alapján! Készíts két weboldalt, aminek a nevei vizsla.html és kepek.html! A weboldalhoz szükséges forrásfájlokat megtalálod az vizsla mappában. A két oldal szerkezete azonos legyen, az oldalak háttérszíne világosbarna, a szöveg fehér színű legyen. A linkek egységen kékek legyenek. A vizsla nevű weboldal: 1. Az első sorba a: Magyar vizsla szöveg legyen látható, középre igazítva címsor 1-es stílusban, 24 pontos betűmérettel. Ez a szöveg kerüljön a böngésző címsorába is. 2. Készíts egy 2*2-es táblázatot, aminek a margó szélessége 2 pont és a cellaköze 3 pontos, legyen középre igazítva és 2 pontos fekete színű szegéllyel keretezve! A szélessége 90%-os legyen. 3. Az első cellába a vizsla1.jpg kerüljön. A mérete legyen 200*150-es legyen, középre igazítva és a szegélye 2. A mellette lévő cellába a jellemzése kerüljön felsorolásban balra igazítva. 4. Az következő sor legyen egyesítve ahova a vizsla rövid története legyen olvasható sorkizárt szövegben, Times New Roman betűtípussal, másfélsoros térközt alkalmazva. 5. A táblázat alá a galéria szöveg kerüljön, középre igazítva címsor2-es stílussal ami a kepek.html oldalra mutat.

6 A kepek.html weboldal kialakítása: 1. Formázza meg a weboldalt, mint a másik oldalt! 2. Az első sorba írd fel, hogy képgaléria, formázd meg ugyanúgy, mint a másik oldalon! 3. Készíts alá, egy 2 soros 3 oszlopos táblázatot, aminek a cellaköze és a margója egyaránt 0 pontos, szélessége 90%-os középre igazítva! A cellák szegélye 2 pontos, fekete színű vonal. 4. A cellákba a mintának megfelelően illeszd be a képeket! 5. Formázd meg a képeket, úgy, hogy a magassága 200 pixel legyen méretarányosan! Igazítsd be a cellák közepére, 1 pontos szegéllyel ellátva! 6. Tegyél a képekre hivatkozást, ami a lekicsinyített képeket eredeti formájukban nyitja meg! 7. A táblázat alá, a Leírás szöveg legyen olvasható. Tegyél rá linket, ami a másik weboldalra mutat! 8. A böngésző címsorában a Képgaléria szöveg legyen olvasható.

7 Minta: vizsla.html kepek.html

8 4. feladat Visegrádi négyek Készíts egy 6 oldalból álló honlapot, ahol a visegrádi négyek-et mutatod be! Az elsőn a 4 ország címere és nevük szerepeljen, a következőn a visegrádi szerződés,a következő négyen pedig az egyes országok bemutatása legyen. A négy ország bemutatására szolgáló oldalaknak ugyanolyan legyen a kialakítása. Az oldalakat fooldal.html, szerzodes.html, magyarorszag.html, szlovakia.html, cshorszag.html és lengyelorszag.html néven mentsd el! A fooldal.html kialakítása: 1. Az első sorba a Visegrádi négyek szöveg kerüljön középre igazítva Címsor1-es stílusban piros színnel. Ez legyen a böngésző címsorában is. 2. Alá egy 2 soros 4 oszlopos táblázat kerüljön középre igazítva 90%-os mérettel. A táblázat szegélyezése fekete színű legyen 3 pontos folytonos vonallal 3. Az első sor magassága 200 pont legyen. 4. Illeszd be a képeket, magyarorszag.jpg, szlovakia.jpg, csehorszag.jpg, lengyelorszag.jpg sorrendben! A képek mérete 150 pont széles legyen méretarányosan. a képek köré 1 pont széles fekete vonal kerüljön. 5. A táblázat következő sora 30 pont magas legyen. A cellákba középre igazítva írd be az országok neveit, 18-as betűmérettel Times New Roman betűtípussal! 6. A táblázat a háttere türkiz színű (#ff0000). 7. A táblázat alá a következő szöveget írd balra zárva: Itt olvashatod el a szerződés történetét 16-os betűmérettel félkövér dőlt stílusban Courier New betűtípussal! Tegyél rá hivatkozást, ami a szerzodes.html oldalra mutat! 8. Az országok nevére kattintva juthat el a látogató a kiválasztott ország oldalára. 9. A képekre tegyél hivatkozást, ami az aktuális ország honlapjára mutat!

9 A szerzodes.html kialakítása: 1. Az oldal háttérszíne világoskék(#66ccff) legyen, a szöveg fekete színű sorkizárt, 14 illetve 24 pontos Courier New betűtípusú. 2. Az böngésző keretén a szerződés története jelenjen meg 3. Az első sorban a Visegrádi szerződés története legyen olvasható címsor1-es stílusban legyen megformázva középre igazítva. 4. A visegrad.txt szöveget másold be az oldalra és formázd meg! 5. A szöveg alá írd: vissza a főoldalra! majd tegyél rá hivatkozást, ami a fooldal.html-re mutat! 6. A másik 4 oldal kialakítása: 7. Mind a 4 oldalra ugyanaz a formázási beállítása igaz. Az orszag.txt-ben lévő szöveget használd a weboldalak feltöltésére. 8. Az oldalak világosbarna(#cc9900) színűek, a szövegek minden esetben halványsárga(#ffff66) színűek. 9. A böngésző címsorában minden esetben az adott ország neve legyen olvasható. 10. Az első sorban középre igazítva címsor1-es stílusban legyen olvasható az aktuális ország neve. 11. Alá egy 2 oszlopos 1 soros táblázat legyen beszúrva, ami 90%-os középre igazított 2 pont szélességű sötétbarna szegély legyen körülötte, a cellamargó 5 pont! 12. A bal oldali cella magassága 150 pontos legyen, amiben az ország térképe legyen látható. A kép középre legyen igazítva 1 pontos szegéllyel körülötte, 300 pont magasságú méretarányosan kicsinyítve! 13. A jobb oldali cellában felsorolás szimbólummal ellátva legyen olvasható az adott országok főbb jellemzői. 14. A táblázat kitöltése világosbarna legyen.

10 15. Alá a Vissza a főoldalra szöveg legyen olvasható balra igazítva, majd tegyél rá Minta: hivatkozást, ami a fooldal.html-re mutat! fooldal.html szerzodes.html

11 magyarorszag.html

12 5. feladat Opel Astra Készíts weboldalt, ami az Opel Astra gépkocsit mutatja be! A weboldalak neve legyen astra.html és galeria.html. A forras mappaban megtalálhatóak a weboldal elkészítéséhez szükséges fájlok és leírások. Mindkét oldal azonos felépítésű legyen. Az oldalak háttérszíne világoskék(#66ccff), a szöveg színe és a hivatkozások egyaránt sötétbarna(#663300) színűek legyenek. Az astra.html oldal elkészítése: 1. Mentsd el az oldalt astra.html néven. 2. Az oldal címe: OPEL Astra. 3. Az oldal első sorában az Opel Astra típusai szerepeljen. Formázd meg címsor1 stílussal középre igazítva. 4. A cím alá egy 1 soros és 2 oszlopos táblázat legyen beillesztve, aminek a szélessége 90%-os legyen középre igazítva, 4 pontos fekete szegéllyel. A táblázat háttere sötétbarna(#663300) legyen, benne a szöveg pedig világoskék(#66ccff). 5. A bal oldali cellában egy astra1.jpg képet illessz be, aminek a magassága méretarányosan 200 pixel magas legyen, 1 pontos fekete színű szegéllyel keretezve, középre igazítva. 6. A másik cellába a leiras.txt-ben lévő szöveget illeszd be, majd formázd meg a leírásban megfelelően, sorkizártan, 14-es betűméretben. 7. A táblázat alá középre egy címet írjál: info@astra.hu néven, amire egy linket tegyél. 8. A link alá a logo.jpg képet illeszd be középre igazítva magassága 200 pontos méretarányosan, szegély nélkül. Tegyél rá linket, ami a galeria.html-re mutat!

13 9. A link alá írd középre Arial betűtípussal 12-es betűmérettel, hogy :Tekintse meg a logóra kattintva galériánkat is! A galeria.html elkészítése: 1. Készíts egy galeria.html weboldalt, aminek a formázása megegyezik az astra.html weboldallal. 2. A böngésző címsorában az Opel Astra képei legyen olvasható. 3. Az oldal vázát egy 5 soros, 2 oszlopos táblázat legyen. 4. A táblázat háttere a logo.jpg legyen. 5. A cellák köze 1 pontos, cellamargó 2 pontos. 6. A táblázat 90%-os legyen középre igazítva, sötétkék(#000066) színű szegéllyel keretezve, aminek a vastagsága 2 pontos legyen. 7. A baloldali oszlop 150 pont széles legyen. 8. Az első sor legyen egyesítve amiben az Astra fejlődése szöveg legyen látható címsor2-es stílussal formázva középre igazítva. 9. A bal oldali cellákba az Astra képei legyenek láthatóak középre igazítva, amiknek a mérete 150 pixel széles legyen. 10. A jobboldali cellákba a kocsik generációi olvashatóak, középre balra igazítva félkövér 18 pontos méretben Courier New stílussal. 11. A táblázat alatt középre igazítva címsor3-as stílussal formázva legyen írva, hogy Vissza a főoldalra. 12. Tegyél rá linket, ami az astra.html-re mutat. 13. Az autók képére tegyél linket, ami a kocsikat eredeti méretben nyitja meg.

14 Minta: astra.html galeria.html

15 6. feladat A víz körforgása Hozz létre egy a vízkörforgását bemutató weboldalt. A vizkorforgas.txt állományban megtalálható a szöveg. a vizkorforgasa mappában pedig a képek. 1. A honlap: vizkorfogasa.html néven legyen elmentve. Az oldal kialakítása során figyelj a pontos, precíz formázásokra. 2. Az oldal háttérszíne sötétkék (#0000FF), a szöveg fehér színű, hivatkozások világoszöld(#99ff99) színűek legyenek. 3. A szöveg Arial betűtípusú legyen. 4. Az oldal böngészőjének címsorában a Víz körforgása szöveg legyen megjelenítve. 5. A törzs egy 2 soros 1 oszlopos táblázatban legyen középre igazítva 90%-os kicsinyítéssel, 2 pontos cellaközzel és 4 pontos cellaargóval. 6. A táblázat kitöltése világoskék legyen. 7. A táblázat fekete színnel legyen keretezve 2 pont szegéllyel. 8. Az első sort oszd fel 4 oszlopra ahol a következő adatokat írd be egymás utáni cellákba: felhő, esőcsap, talajvíz, pára. 9. Formázd meg a szavakat, hogy a cellákban középre legyenek igazítva 14 pontos betűmérettel és aláhúzva. 10. A következő sort oszd fel 2 oszlopra aminek a bal oldali cellája 100 pont széles. 11. Egymás alá szúrd be a vizkorforgasa mappából a képeket egymás után: felho.jpg, esocsap.jpg, talajviz.jpg, para.jpg sorrendben, amiknek a szélessége 80 pontos legyen. 12. A képeket keretezd be 1 pontos szegéllyel. A jobb oldali cellába a vizkorforgasa.txt forrásfájlból illeszd be a szöveget. Formázd meg úgy, hogy a főcím 18 pontos betűméretű félkövér stílusú legyen középre igazítottan, míg a többi szöveg 14 pontos legyen sorkizártan.

16 13. A táblázat alá a vizkorforgasa.jpg kerüljön középre igazítva, 2 szegéllyel. Minta:

17 7. feladat A műanyag újrahasznosítása A weboldal a műanyag újrahasznosításának lépéseit mutatja. Sajnos korunk egyik lényeges feladata lett a környezetszennyezés megelőzése, mérséklése. 1. Készíts weboldalt, amivel szemlélteted a műanyag újrahasznosítását. Az oldalt muanyag.html néven mentsd el. 2. Az oldal háttere fekete és a szöveg pedig fehér, a felkeresett hivatkozások pedig világoskék (##66FF00) színűek minden esetben. 3. Az oldal böngészőjének a címsorában a Műanyag újrahasznosítása szöveg szerepeljen. 4. Az első sorba írd fel, hogy a Műanyag újrahasznosítása, amit címsor1-es stílusban formázz meg Courier New betűstílussal középre. 5. Készíts egy táblázatot aminek 4 sora és 1 oszlopa legyen. A táblázatnak fehér szegélye legyen 3 pontos és a háttere fekete színű, a benne lévő szöveg pedig fehér. 6. Az első sorba az 1.jpg képet illeszd be a mintának megfelelően és a muanyag.txt forrásból a mintának megfelelő szöveget. A táblázatban lévő szöveg 14 pontos középre igazított. 7. Alakítsd ki a táblázatot a mintának megfelelően. 8. Ügyelj a pontos sorvégekre és a képformázásra.

18 Minta:

A Nobel díj története és a magyar fizikai Nobel díjasok

A Nobel díj története és a magyar fizikai Nobel díjasok 1. feladat A Nobel díj története és a magyar fizikai Nobel díjasok A weblapok híres magyar tudósok fényképeit és rövid életrajzukat kell, hogy tartalmazzák. A tudosok könyvtárban találod a meg a képeket

Részletesebben

Táblázatok. Feladatok Szegélyek és cellák. 1. feladat. 2. feladat

Táblázatok. Feladatok Szegélyek és cellák. 1. feladat. 2. feladat Táblázatok A táblázatok cellákat tartalmazó sorokból és oszlopokból épülnek fel. A cellában szöveg, szövegközi grafikák és egyéb táblázatok is elhelyezhetők. A táblázat táblázatba történő beszúrásánál

Részletesebben

I/1. Pályázati adatlap

I/1. Pályázati adatlap I/1. Pályázati adatlap Készítsd el a mintán látható A4-es méretű adatlapot! A következő feladatok ehhez nyújtanak útmutatást. Az adatlap teljes szövegét tartalmazó forrásfájl és a felhasznált kép a mellékelt

Részletesebben

Minta: nappali.html. ejjeli.html. A képek forrása: http://www.pwbelg.clara.net/aberrations/abs.html

Minta: nappali.html. ejjeli.html. A képek forrása: http://www.pwbelg.clara.net/aberrations/abs.html Az alábbi feladatok középszintű érettségi példák. A megoldáshoz szükséges fájlok a /mnt/tanulo/_info/forraások/html mappában találhatók. Megoldásodat e-mail-ben várom, melynek közönséges böngészővel megjeleníthetőnek

Részletesebben

3. Sakk. A szövegek és a képek forrása:

3. Sakk. A szövegek és a képek forrása: 1. Limes Készítsen a magyarországi római limessel kapcsolatos weblapot! A weblapon látható szöveget a 1imes. txt állományban találja, a megoldáshoz szükséges képek pedig a pannoni a. jpg, ulcisia.jpg,

Részletesebben

VISEGRÁDI ORSZÁGOK ÉRETTSÉGI 2013 1 SZÖVEGSZERKESZTÉS FELADATOK. A következő országok alkotják a visegrádi országokat:

VISEGRÁDI ORSZÁGOK ÉRETTSÉGI 2013 1 SZÖVEGSZERKESZTÉS FELADATOK. A következő országok alkotják a visegrádi országokat: SZÖVEGSZERKESZTÉS VISEGRÁDI ORSZÁGOK A következő országok alkotják a visegrádi országokat: ÉRETTSÉGI 2013 1 Magyarország, Szlovákia, Csehország, és Lengyelország. 1. Az alábbi dokumentum a szövetség történetét,

Részletesebben

Oktatási segédanyag. Weboldalszerkesztési gyakorlatok

Oktatási segédanyag. Weboldalszerkesztési gyakorlatok Oktatási segédanyag Weboldalszerkesztési gyakorlatok Bevezetés A korábbi oktatási segédanyagokban megismertük a weboldalszerkesztés gyakorlatát. Ennek a segédanyagnak a célja, hogy gyakorlati példákon

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésre. A forrásállományokat a forras4

Részletesebben

Kedves versenyző, az alábbi feladatok illetve egy interneten kitöltendő teszt megoldására 90 perc áll rendelkezésedre.

Kedves versenyző, az alábbi feladatok illetve egy interneten kitöltendő teszt megoldására 90 perc áll rendelkezésedre. Kedves versenyző, az alábbi feladatok illetve egy interneten kitöltendő teszt megoldására 90 perc áll rendelkezésedre. Készítsd egy mappát, amelynek a neve a versenyen használt kódszámod legyen! A nyers

Részletesebben

3. Az ősember. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, m á j u s 1 9.

3. Az ősember. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, m á j u s 1 9. 1. Színház Készítse el a mintán látható színházi plakátot! A következő feladatok ehhez nyújtanak útmutatást! A plakát A5-ös méretű lesz, ezért egy fekvő A4-es lapra két példányt helyezzen el. 1. A szöveg

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Információs technológiák 1. Gy: HTML alapok

Információs technológiák 1. Gy: HTML alapok Információs technológiák 1. Gy: HTML alapok 1/53 B ITv: MAN 2017.09.28 Hogyan kezdjünk hozzá? Készítsünk egy mappát, legyen a neve mondjuk: Web Ez lesz a munkakönyvtárunk, ide kerül majd minden létrehozott

Részletesebben

A HONALPSZERKESZTÉS ALAPJAI. 50 feladat. a Debreceni Egyetem Informatikai Karának. Informatikus Könyvtáros szakos hallgatói számára

A HONALPSZERKESZTÉS ALAPJAI. 50 feladat. a Debreceni Egyetem Informatikai Karának. Informatikus Könyvtáros szakos hallgatói számára A HONALPSZERKESZTÉS ALAPJAI 50 feladat a Debreceni Egyetem Informatikai Karának Informatikus Könyvtáros szakos hallgatói számára Készítette: Jávorszky Ferenc Debrecen 2010. 1 1. Készítsen honlapot, amelynek

Részletesebben

A 2018/2019 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első fordulójának feladatai. INFORMATIKA I. (alkalmazói) kategória

A 2018/2019 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első fordulójának feladatai. INFORMATIKA I. (alkalmazói) kategória Oktatási Hivatal A 2018/2019 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első fordulójának feladatai INFORMATIKA I. (alkalmazói) kategória Nem minden részfeladatot írunk le a feladatszövegben, többet

Részletesebben

Érettségi feladatok - weblapok

Érettségi feladatok - weblapok Érettségi feladatok - weblapok OKI Követelmény- és Vizsgafejlesztő Központ Próbaérettségi 2004 Informatika 3. Himnusz Az Európai Unió1986 óta Ludwig van Beethoven IX. szimfóniájának kórustételét, az Örömódát

Részletesebben

Fővárosi Középiskolai Informatikai Alkalmazói Verseny DÖNTŐ 2015. március 25. 9-12 óra

Fővárosi Középiskolai Informatikai Alkalmazói Verseny DÖNTŐ 2015. március 25. 9-12 óra Fővárosi Középiskolai Informatikai Alkalmazói Verseny DÖNTŐ 2015. március 25. 9-12 óra Általános követelmények: A Sajat (S:\) meghajtón hozzon létre egy mappát a saját nevével (például: Gipsz Jakab), ékezetes

Részletesebben

I. Internetes keresési feladatok (ajánlott idő: 20 perc)

I. Internetes keresési feladatok (ajánlott idő: 20 perc) I. Internetes keresési feladatok (ajánlott idő: 20 perc) A talált oldalak internet címét (URL) másold ki egy szöveges dokumentumba és mentsd Csapatnev_internet néven! A konkrét válaszokat ide a papírra

Részletesebben

ÉRTÉKELÉS: VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE:

ÉRTÉKELÉS: VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE: 61. FELADAT Nyissa meg az M6-61 nevű prezentációt! 1. Állítson be egyszínű, halványpiros hátteret a bemutató mindegyik diájára! 2. A diák jobb szélén lévő téglalapok kitöltőszíne legyen bordó! 3. Szúrja

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 01 Irodai asszisztens Tájékoztató Használható segédeszköz:

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, III. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, III. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, III. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésre. A forrásállományokat a forras3

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1411 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. október 17. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

33 346 01 1000 00 00 Irodai asszisztens Irodai asszisztens. 33 346 01 0100 31 02 Gépíró, szövegszerkesztő Irodai asszisztens

33 346 01 1000 00 00 Irodai asszisztens Irodai asszisztens. 33 346 01 0100 31 02 Gépíró, szövegszerkesztő Irodai asszisztens A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

HTML alapok. A HTML az Internetes oldalak nyelve.

HTML alapok. A HTML az Internetes oldalak nyelve. A HTML az Internetes oldalak nyelve. HTML alapok Karakteres szövegszerkesztővel (pl. Jegyzettömb) szerkeszthető. FONTOS, hogy az elkészült oldal kiterjesztése ne txt, hanem html legyen! Felépítése: Két

Részletesebben

Gyakorló 9. feladat megoldási útmutató

Gyakorló 9. feladat megoldási útmutató Gyakorló 9. feladat megoldási útmutató 1. Minek a leírása a következő? Aktív hálózati hardver eszközök (pl.: routerek) és szoftverek segítségével létrehozott biztonsági rendszer két hálózat (jellemzően

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 01 Irodai asszisztens Tájékoztató Használható segédeszköz:

Részletesebben

szövegszerkesztés 1. Idő zó na

szövegszerkesztés 1. Idő zó na 8. szövegszerkesztés 1. Idő zó na Ma, amikor az üzletek átfonják az egész világot, amikor ismerőseinkkel akkor is tudunk beszélni, ha több ezer kilométer távolságra vannak tőlünk, egyre nagyobb je len

Részletesebben

Informatika középszint Név:... osztály:... 2. Kenyér

Informatika középszint Név:... osztály:... 2. Kenyér Név:... osztály:... 2. Kenyér Készítse el az otthoni kenyérsütést bemutató prezentációt! Munkáját a program formátumának megfelelően kenyer néven mentse! A prezentáció szövegét a recept.txt fájlban találja.

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 120 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 30% 315/2013.

Részletesebben

1. Tankönyvrendelés. 2. Mátyás király. 3. Halma. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, o k t ó b e r 2 7.

1. Tankönyvrendelés. 2. Mátyás király. 3. Halma. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, o k t ó b e r 2 7. 1. Tankönyvrendelés Az iskolai tankönyvrendelés többlépcsős művelet. A tankönyvrendelés folyamatos jegyzéséhez egy nyomtatványt készítettünk, melynek egy része látható a mintán. 1. A diákok számára javasolt

Részletesebben

Feladatok megoldásai

Feladatok megoldásai 1. Az oszlopszélességet az oszlopszegélyre való dupla kattintással állítsuk be! Mit tapasztalunk? Az oszlopszegélyre való dupla kattintáskor az Excel az oszlopban található leghosszabb bejegyzés hosszúsága

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 120 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 30% 315/2013.

Részletesebben

Táblázatkezelés 2. - Adatbevitel, szerkesztés, formázás ADATBEVITEL. a., Begépelés

Táblázatkezelés 2. - Adatbevitel, szerkesztés, formázás ADATBEVITEL. a., Begépelés Táblázatkezelés 2. - Adatbevitel, szerkesztés, formázás ADATBEVITEL a., Begépelés Az adatok bevitelének legegyszerűbb módja, ha a táblázat kijelölt cellájába beírjuk őket. - számok (numerikus adatok) -

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1312 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 15. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. október 17. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2014. október 17. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 01 Irodai asszisztens Tájékoztató Használható segédeszköz:

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0612 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. május 19. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése a javítási-értékelési

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 120 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 30% 315/2013.

Részletesebben

Microsoft Office Word (2013) Jellemzői: Grafikus szövegszerkesztő program, sokféle formázási lehetőséggel. Ablak részei : címsor

Microsoft Office Word (2013) Jellemzői: Grafikus szövegszerkesztő program, sokféle formázási lehetőséggel. Ablak részei : címsor menüszalagok Microsoft Office Word (2013) Jellemzői: Grafikus szövegszerkesztő program, sokféle formázási lehetőséggel. Ablak részei : címsor vonalzó Navigációs ablakrész görgetősáv állapotsor Szöveg formázása

Részletesebben

PREZENTÁCIÓ, GYAKORLÓ FELADATSOR

PREZENTÁCIÓ, GYAKORLÓ FELADATSOR 2011. október PREZENTÁCIÓ, GYAKORLÓ FELADATSOR 2011/23-as ECDL kiegészítő tanfolyam - Szolnok 1. FELADAT Nyissa meg az M6-01 nevű prezentációt! 1. Állítson be egyszínű, sötétzöld hátteret a bemutató mindegyik

Részletesebben

2. FELADAT Nyissa meg az M6-02 nevű prezentációt! 1. Állítsa be a prezentáció oldalméretét 35 mm-es dia formátumúra! 2. Állítson be a bal alsó saroktó

2. FELADAT Nyissa meg az M6-02 nevű prezentációt! 1. Állítsa be a prezentáció oldalméretét 35 mm-es dia formátumúra! 2. Állítson be a bal alsó saroktó 1. FELADAT Nyissa meg az M6-01 nevű prezentációt! 1. Állítson be egyszínű, sötétzöld hátteret a bemutató mindegyik diájára! 2. Az élőlábban az Európai Számítógép-használói Jogosítvány felirat szerepeljen!

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2009/2010 Alkalmazói kategória, I. korcsoport Második forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2009/2010 Alkalmazói kategória, I. korcsoport Második forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2009/2010 Alkalmazói kategória, I. korcsoport Második forduló Kedves Versenyző! A feladatok megoldását beküldheted: CD-n az azonosító kódnak megfelelő könyvtárban.

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: -

Tájékoztató. Használható segédeszköz: - A 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosítószáma és megnevezése 54 481 06 Informatikai rendszerüzemeltető Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0911 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

1. Komárom. 40 pont. Név:... osztály:... Informatika középszint. gyakorlati vizsga 0921 4 / 16 2010. május 17.

1. Komárom. 40 pont. Név:... osztály:... Informatika középszint. gyakorlati vizsga 0921 4 / 16 2010. május 17. 1. Komárom Hozzon létre egy 2 oldalas dokumentumot a komáromi er drendszer történetének bemutatására! A dokumentumot a szövegszerkeszt program segítségével készítse el! Az egyszer szövegszerkeszt vel készített

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ É R E T T S É G I V I Z S G A 2 0 0 8. Informatika középszint 0803 INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok

Részletesebben

Egyszerűbb a Google keresőbe beírni a Sharepoint Designer 2007 letöltés kulcsszavakat és az első találat erre a címre mutat.

Egyszerűbb a Google keresőbe beírni a Sharepoint Designer 2007 letöltés kulcsszavakat és az első találat erre a címre mutat. A feladat megoldásához a Sharepoint Designer 2007 programot használjuk, mely ingyenesen letölthető a Microsoft weboldaláról. Az érettségi aktuális szoftverlistája alapján az Expression Web 2, az Expression

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 01 Irodai asszisztens Tájékoztató Használható segédeszköz:

Részletesebben

Minta a Szigetvár feladathoz

Minta a Szigetvár feladathoz Minta a Szigetvár feladathoz A forrást (sziget.txt) megnyitjuk a Jegyzettömb segítségével és a szöveget a Vágólap segítségével átmásoljuk az alapértelmezetten megnyíló üres dokumentumba, majd elmentjük

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, II. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, II. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, II. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésre. A feladatok megoldásához használható

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint Javítási-értékelési útmutató 1611 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

JAVÍTÁSI ÚTMUTATÓ Az útmutatóban szereplő pontszámok nem bonthatók tovább, csak a megadott módon! 1. Képszerkesztés feladat Meghívó

JAVÍTÁSI ÚTMUTATÓ Az útmutatóban szereplő pontszámok nem bonthatók tovább, csak a megadott módon! 1. Képszerkesztés feladat Meghívó F204-.foruló I. KATEGÓRIA JAVÍTÁSI ÚTMUTATÓ Az útmutatóban szereplő pontszámok nem bonthatók tovább, csak a megadott módon!. Képszerkesztés feladat Meghívó Meghívó Méret 000x500, mentés meghivo.png néven

Részletesebben

Feladatok. Az adatokat tartalmazó munkafüzetet mentsük le saját számítógépünkre, majd onnan nyissuk meg az Excel programmal!

Feladatok. Az adatokat tartalmazó munkafüzetet mentsük le saját számítógépünkre, majd onnan nyissuk meg az Excel programmal! 1. Feladat A táblázatunk négy légitársaság jegyeladását tartalmazza, negyedéves bontásban. Válaszoljunk a táblázat alatt lévő kérdésekre! Az eredmény IGAZ, vagy HAMIS legyen. Készítette: SZÁMALK Zrt, Szakképzési

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésre. A feladatok megoldásához használható

Részletesebben

Az RGB színkeverési módszer

Az RGB színkeverési módszer Azonosító jel: 2. Színek Készítse el a következő prezentációt az RGB színkeverési módszer bemutatásához! Munkáját a program formátumának megfelelően szin néven mentse! A prezentáció szövegét a minta alapján

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2011. május 16. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny 2005/2006 SZÁMÍTÁSTECHNIKA

Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny 2005/2006 SZÁMÍTÁSTECHNIKA Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny 2005/2006 SZÁMÍTÁSTECHNIKA II. (regionális) forduló 2006. február 17... Helyszín fejbélyegzője Versenyző Pontszám Kódja Elérhető Elért Százalék. 100..

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: -

Tájékoztató. Használható segédeszköz: - A 35/2016. (VIII. 31.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosítószáma és megnevezése 54 213 05 Szoftverfejlesztő Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel a nevét!

Részletesebben

JAVÍTÁSI ÚTMUTATÓ Az útmutatóban szereplő pontszámok nem bonthatók tovább, csak a megadott módon!

JAVÍTÁSI ÚTMUTATÓ Az útmutatóban szereplő pontszámok nem bonthatók tovább, csak a megadott módon! JAVÍTÁSI ÚTMUTATÓ Az útmutatóban szereplő pontszámok nem bonthatók tovább, csak a megadott módon! 1. Körlevél A táblázat 2 oszlopos, és 4 soros. Jók a cellák mérete, és nincs szegélyük 2 Szerepel a Visitor

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1123 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 21. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

ÉRTÉKELÉS: VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE:

ÉRTÉKELÉS: VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE: 1. FELADAT Nyissa meg az M6-01 nevű prezentációt! 1. Állítson be egyszínű, sötétzöld hátteret a bemutató mindegyik diájára! 2. A mintadián lévő kis négyzeteknek ne legyen kitöltőszíne, szegélyeik vastagsága

Részletesebben

A CorinMail hírlevélküldő rendszer szerkesztőfelületének használata:

A CorinMail hírlevélküldő rendszer szerkesztőfelületének használata: A CorinMail hírlevélküldő rendszer szerkesztőfelületének használata: CMS tartalom szerkesztő használata A CMS szerkesztő felületet alapvetően két nézetben tudjuk használni. Az alapbeállítás a vizuális

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. október 31. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2008. október 31. 14:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 19. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2015. május 19. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

WEBKEZDŐ. ECDL Webkezdő Syllabus 5. alapján 9. MODUL 1. FELADAT

WEBKEZDŐ. ECDL Webkezdő Syllabus 5. alapján 9. MODUL 1. FELADAT 9. MODUL WEBKEZDŐ 1. FELADAT Válaszoljon a következő elméleti kérdésekre, majd végezze el gyakorlatban a 6 20. feladatokat a megadott leírás szerint. 1. A.. a weboldalon lévő kattintható elem, amellyel

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. október 18. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2010. október 18. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok

Részletesebben

JAVÍTÁSI ÚTMUTATÓ Az útmutatóban szereplő pontszámok nem bonthatók tovább, csak a megadott módon!

JAVÍTÁSI ÚTMUTATÓ Az útmutatóban szereplő pontszámok nem bonthatók tovább, csak a megadott módon! Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ FKIAV206-.forduló I. korcsoport - JAVÍTÁSI ÚTMUTATÓ Az útmutatóban szereplő pontszámok nem bonthatók tovább, csak a megadott módon!. Képszerkesztés feladat Széchenyi

Részletesebben

ÉRTÉKELÉS: VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE:

ÉRTÉKELÉS: VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE: 71. FELADAT Nyissa meg az M6-71 nevű prezentációt! 1. Alkalmazza a bemutatóra a Sablon2 nevű sablont! 2. Az 1. dián lévő dupla szegélyű keret vastagsága 5 pont, színe világoskék legyen! 3. Másolja át a

Részletesebben

Név:... osztály: INFORMATIKA. KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2006. november 3. 14:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc

Név:... osztály: INFORMATIKA. KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2006. november 3. 14:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. november 3. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2006. november 3. 14:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2013. április 16.

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2013. április 16. PRÓBA ÉRETTSÉGI VIZSGA 201 3. Név:.... osztály: INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2013. április 16. A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott

Részletesebben

Formai követelmények, DOSZ Közgazdász Doktoranduszok és Kutatók V. Nemzetközi Téli Konferenciája

Formai követelmények, DOSZ Közgazdász Doktoranduszok és Kutatók V. Nemzetközi Téli Konferenciája Formai követelmények, DOSZ Közgazdász Doktoranduszok és Kutatók V. Nemzetközi Téli Konferenciája 2019. február 22. Szent István Egyetem, Gödöllő Formai követelmények Absztrakt formai követelményei: Cím

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 18. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 18. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2017. május 18. 8:00 Időtartam: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma A beadott fájlok

Részletesebben

Gyakorló Feladat. Ebben a félévben az Európai Unióval foglalkozó oldalt kell elkészítenetek.

Gyakorló Feladat. Ebben a félévben az Európai Unióval foglalkozó oldalt kell elkészítenetek. -------------------- Gyakorló Feladat GYAKORLÓ FELADAT A beadandó elkészítése lépésről-lépésre: Az elkészítendő oldal 3 frame-t (keretet) tartalmaz. Ebben a félévben az Európai Unióval foglalkozó oldalt

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Döntő Kedves Versenyző! A feladatok megoldására összesen 180 perc áll rendelkezésedre. Mielőtt

Részletesebben

1. feladat (Körlevél szövegszerkesztés) 55 pont

1. feladat (Körlevél szövegszerkesztés) 55 pont Városi Középiskolai Informatika Verseny 2009/20010 Kedves Versenyző! Gratulálunk a Városi Középiskolai Informatika Verseny 1. fordulójában nyújtott teljesítményéhez, amely alapján most itt van a legjobbak

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 20. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2014. május 20. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

Szövegszerkesztés alapok WORD Formázások

Szövegszerkesztés alapok WORD Formázások Szövegszerkesztés alapok WORD Formázások A formázás sorrendje 1. Begépelem a szöveget folyamatosan 2. Helyesírást ellenőrzök 3. Entert (bekezdés) vagy Shift + Entert ütök 4. Formázok KIJELÖLÖM A FORMÁZANDÓ

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. október 17. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2016. október 17. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 16. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 16. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2019. május 16. 8:00 Időtartam: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma A beadott fájlok

Részletesebben

Informatika középszint Név:... osztály:... Fontos tudnivalók

Informatika középszint Név:... osztály:... Fontos tudnivalók Fontos tudnivalók A gyakorlati feladatsor megoldásához 180 perc áll rendelkezésére. A vizsgán használható eszközök: a vizsgázó számára kijelölt számítógép, papír, toll, ceruza, vonalzó, lepecsételt jegyzetlap.

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 21. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2013. május 21. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. október 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2015. október 16. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint Javítási-értékelési útmutató 1821 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. október 14. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. október 14. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0913 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 31. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0921 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 17. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK Teszt Az érettségi feladat tíz tesztkérdést tartalmaz. A mintafeladatban öt kérdést mutatunk be. Megválaszolásuk sorrendjét szabadon határozhatja

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2007. május 18. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma

Részletesebben

I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, 2 0 1 0. m á j u s 3 1. 1. Elsősegély AUTÓPÁLYÁN 40 pont 2A Üdvözlőkártya

I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, 2 0 1 0. m á j u s 3 1. 1. Elsősegély AUTÓPÁLYÁN 40 pont 2A Üdvözlőkártya 1. Elsősegély A közlekedés biztonságának növelése miatt a járművezetőknek elsősegély nyújtási ismereteket kell tanulniuk. A kapcsolódó tananyag írásos formájának kezdő részlete áll rendelkezésre az ISO

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006.május 19. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2006. május 19. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma

Részletesebben

A 2010/2011 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első forduló feladatainak megoldása. I. (alkalmazói) kategória

A 2010/2011 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első forduló feladatainak megoldása. I. (alkalmazói) kategória Oktatási Hivatal A 2010/2011 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első forduló feladatainak megoldása I. (alkalmazói) kategória Kérjük a tisztelt tanár kollégákat, hogy a dolgozatokat az egységes

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, I. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, I. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, I. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 90 perc áll rendelkezésre. A feladatok megoldásához használható

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. október 15. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2012. október 15. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok

Részletesebben

Fővárosi Középiskolai Informatika Alkalmazói Verseny Döntő

Fővárosi Középiskolai Informatika Alkalmazói Verseny Döntő Fővárosi Középiskolai Informatika Alkalmazói Verseny Döntő 1. Olimpia Általános Tartalom Címoldal Címek Alcímek Felsorolás Élőfej Létezik Olimpia nevű állomány (típusa megfelelő) lapméret: A/4, automatikus

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013. Döntő. Alkalmazói kategória III. korcsoport

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013. Döntő. Alkalmazói kategória III. korcsoport Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Döntő Kedves Versenyző! A feladatok megoldására összesen 180 perc áll rendelkezésedre. Mielőtt hozzáfognál a feladatok megoldásához, néhány tudnivalót,

Részletesebben

A 2011/2012 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny második fordulójának megoldása. I. (alkalmazói) kategória

A 2011/2012 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny második fordulójának megoldása. I. (alkalmazói) kategória Oktatási Hivatal A 2011/2012 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny második fordulójának megoldása I. (alkalmazói) kategória Kérjük a tisztelt tanár kollégákat, hogy a dolgozatokat az egységes

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA október 25. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA október 25. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA október 25. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA október 25. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. október 25. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2018. október 25. 8:00 Időtartam: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma A beadott fájlok

Részletesebben