Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014"

Átírás

1 Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Döntő Kedves Versenyző! A feladatok megoldására összesen 180 perc áll rendelkezésedre. Mielőtt hozzáfognál a feladatok megoldásához, néhány tudnivalót, jó tanácsot figyelmesen olvass el! Ellenőrizd, hogy a korcsoportodnak megfelelő feladatlapot kaptad-e! A verseny közben az íróeszközön és a számítógépen kívül más segédeszköz (könyv, füzet, függvénytábla stb.) nem használható. Mobiltelefonodat az asztalodon, kikapcsolt állapotban helyezd el! A feladatok tetszőleges sorrendben megoldhatók. Javasoljuk, hogy a feladatokat először olvasd végig, utána egyenként oldd meg az egyes részfeladatokat! Felhívjuk a figyelmedet a gyakori (10 percenkénti) mentésre, és feltétlenül javasoljuk a mentést minden esetben, mielőtt egy másik feladatba kezdenél. A forrásállományokat a C:\GDVERSENY\A2-FORRAS\ mappában találod meg! A megoldásokat a C:\GDVERSENY mappában lévő, az asztalon elhelyezett kártya első sorában szereplő azonosítóval megegyező nevű mappa megfelelő almappájába kell mentened! Ellenőrizd, hogy a kártya első sorában szereplő azonosítóval megegyező nevű mappa elérhető-e, ha nem, még a verseny elején jelezd a felügyelő tanárnak! A verseny végén feltétlenül ellenőrizd, hogy minden megoldás a megadott mappában van-e, mert csak ezek értékelésére van lehetőség! Ellenőrizd, hogy a beadandó állományok olvashatók-e, mert a nem megnyitható állományok értékelése nem lehetséges! Amennyiben számítógépeddel műszaki probléma van, jelezd a felügyelő tanárnak! A jelzés tényét és a megállapított hibát jegyzőkönyvezzük. A kiesett idővel a verseny ideje hosszabb lesz. (A rendszergazda nem segítheti a vizsgázót a feladatok elkészítésében.) Ha hamarabb végzel, a feladatlapot leadva csendben távozhatsz, de csak akkor, ha a rendszergazda már lementette a megoldásaidat! Jó munkát! Feladatok - Döntő forduló 1. oldal április 16.

2 Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG 2014 (50 PONT) A világ labdarúgó sportjának kiemelkedő eseménye az idén megrendezésre kerülő labdarúgó-világbajnokság. A következő hat oldalas dokumentumban erről olvashatsz egy-két érdekes adatot. Készítsd el a dokumentumot az alábbi leírás alapján! Amit a leírás nem tartalmaz, azt a mintáról olvasd le! Munkádat vilagbajnoksag2 néven mentsd a szövegszerkesztő alapértelmezett formátumában! Ments minél gyakrabban! 1. A feladat szövegét a focivb2.txt fájlban találod. 2. A lap A4-es méretű, álló tájolású, és minden margó 2,5 cm (alsó, felső, bal, jobb). 3. Illeszd be a brazuca.jpg képet középre, a kép magassága 7 cm, a szélessége 11 cm legyen! Formázd a mintának megfelelően! 4. Az első oldal karakterei 28-as, illetve 20-as méretű Monotype Corsiva (vagy más kurzív) típusú betűk. 5. A 2. oldaltól kezdődően a címek Bradley Hand Itc betűtípussal vannak formázva, a betűméret 20 pont. Az alcímek és a folyó szöveg betűtípusa Verdana, betűmérete 10,5 pont. A további formázásokat a mintáról olvasd le! Ügyelj a bekezdés beállításaira! Az alapértelmezett sorköz szimpla. 6. Az 5. oldalon a felsorolás listajele ugyanaz a labda.jpg fájlban szereplő kép legyen, mint ami majd a fejlécben is megjelenik! 7. Illeszd be a labda.jpg képet a fejlécbe a mintának megfelelően! A kép szélessége és magassága is 1 cm. 8. A megfelelő oldalakon szerepeljen oldalszám a megfelelő helyen! 9. Illeszd be az englandnt.png képet a mintának megfelelően! A kép magassága 4 cm, a szélessége 3 cm legyen! A szöveg körbefuttatása szoros legyen! 10. Illeszd be a laurent.jpg képet a mintának megfelelően! 11. Illeszd be a fifa.jpg képet a mintának megfelelően! A kép magassága 7 cm legyen, a méretarányok megtartása mellett! Készítsd el a kép alá a mintán látható feliratokat! 12. Hozz létre táblázatot! A csoportnevek Times New Roman betűtípussal, 13 pt mérettel, félkövéren készüljenek! A többi szöveg 11 pt méretű. A táblázat oszlopai 2,5 cm szélesek, a sorok pontosan 1 cm magasak. Illeszd be a táblázat közepére a flag.jpg képet! Érd el, hogy a táblázat háttere ugyanolyan színkódú sárga legyen, mint amilyen a zászlóban látható! 13. A dokumentum végén látható képet a focista.png fájlban találod. 14. A szövegben előforduló betű és bekezdés beállításokat a mintának megfelelően alakítsd ki! 15. Alkalmazz automatikus elválasztást a teljes dokumentumra! 16. A dokumentumban ne legyen felesleges bekezdésjel, felesleges szóköz! Minta: Feladatok - Döntő forduló 2. oldal április 16.

3

4

5

6

7

8

9 Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 KÉPESLAP (50 PONT) A futballvébé a nemzetközi labdarúgóélet legfontosabb és legnépszerűbb viadala. Az idei világbajnokság rendezői jogát Brazília nyerte el. A következő dokumentum a dél-amerikai ország néhány csodálatos helyszínét villantja fel. Készíts prezentációt az alábbi leírás alapján! Amit a leírás nem tartalmaz, azt a mintáról olvasd le! Munkádat kepeslap2 néven mentsd, a prezentáció-készítő program alapértelmezett formátumában! Ments minél gyakrabban! 1. dia: 2.dia 3. dia 4. dia Illeszd be háttérként a brasil.jpg képet! Illeszd be háttérként a rio.jpg képet! A felirat Bradley Hand ITC típusú, 42 pont méretű, félkövér, fehér karakterekből áll. Helyezz el a dián egy 5,4 cm*13,5 cm kék színű, áttetsző téglalapot! Erre a téglalapra illeszd rá a beach.jpg, karneval.jpg és panorama.jpg képeket! A magasságuk 3 cm legyen a méretarányok megtartásával! Minden képet keretezz 1,5 pont vastag fekete vonallal! Készíts beúszás animációt! A kék téglalap elsőként, majd a kis képek alulról sorban egymás után, kattintás nélkül ússzanak be a diára! Illeszd be háttérként a fernando.jpg képet! A címet formázd ugyanúgy, mint az előző dián! Készíts szövegdobozt a mintán látható tartalommal! A szövegdoboz háttere áttetsző sárga, a karakterek Times New Roman típusúak, 30 pont méretűek. A diára helyezd el a noronha.jpg képet, melyet keretezz vékony fekete vonallal! Készíts beúszás animációt! A cím alulról, a folyó szöveg felülről egyszerre úszik be a diára. Készíts körcikk animációt a kis képre, mely kattintás nélkül követi az előző pontban leírt animációt! Illeszd be háttérként az iguazu.jpg képet! A címet formázd úgy, mint az előző dián! Készíts szövegdobozt a mintán látható tartalommal! A szövegdoboz háttere áttetsző kék, a karakterek Times New Roman típusúak, 30 pont méretűek. A diára helyezd el az iguazu2.jpg képet, melyet keretezz vékony fekete vonallal! Készíts tetszőleges animációt a szövegdoboz tartalmára! Egyéb beállítások: Állítsd be minden diára ugyanazt az áttűnést! A diák 3 másodpercenként váltsák egymást folyamatosan ismétlődve az ESC lenyomásáig! Minta: Feladatok - Döntő forduló 9. oldal április 16.

10 1. dia 2. dia

11 3. dia 4. dia

12 Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 MÉRKŐZÉSEK (60 PONT) A 2010-es labdarúgó-világbajnokság a futball történetének 19. világbajnoksága volt. A Dél-afrikai Köztársaságban rendezték június 11. és július 11. között. Ez volt az első eset, amikor a világbajnokságot az afrikai kontinensen rendezték. A selejtezők során Magyarország az Európai zóna 1. csoportjában játszott. A csoportmérkőzések (összesen 30) eredményeit az alapadatok2.xls fájlban találod. Az alapműveletek mellett, a következő függvények alkalmazásával minden feladat megoldható: JOBB, BAL, ÉRTÉK, HA, DARABTELI. Hozz létre egy focivb2 nevű excel fájlt, melybe szúrd be az alapadatok2.xls és a merkozesek2.xls fájlok tartalmát külön-külön munkalapra, amelyek nevei rendre alapadatok, ill. merkozesek! A merkozesek munkalap B oszlopa elé szúrj be egy oszlopot! Írd be a B3-as cellába az Eredmények szót! Add meg a mérkőzések eredményeit (B4:B33) függvénnyel az alapadatok munkalap adataiból! Ha nem sikerül függvénnyel meghatároznod ezeket az adatokat, akkor töltsd fel az oszlopot a következő sorozattal: 0-0, 1-0, 0-1, (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0, 0-1, ). A munkalap hiányzó értékeit a meglévő oszlopok eredményeinek felhasználásával célszerű megadni függvények segítségével. Tekintsük például a Svédország-Magyarország mérkőzést, melynek eredménye 2-1 lett. A Hazai csapat Svédország (a mérkőzés első csapata), míg a Vendég csapat Magyarország (a mérkőzés második csapata). Az eredmény (2-1) első értéke az első csapat által rúgott gólok száma (Hazai gólok), míg a második értéke a második csapat által rúgott gólok száma (Vendég gólok). A mérkőzésen az a csapat győzött, aki több gólt rúgott. Ha a csapatok nem bírtak egymással (rúgott gólok száma azonos), akkor az eredmény döntetlen. A B oszlop adatainak felhasználásával add meg, hogy a csapatok mennyi gólt rúgtak a mérkőzéseken [Hazai gólok (D4:D33), Vendég gólok (F4:F33)]! Ahhoz, hogy tovább tudj dolgozni a gólok számával, használd az ÉRTÉK függvényt is, amely szöveget számmá alakít! Ha a D oszlop értékeit nem tudod függvény segítségével meghatározni, akkor töltsd fel a következő sorozattal: 0, 1, 0, (0, 1, 0, 0, 1, 0, ) Ha az F oszlop adatait nem sikerül függvény segítségével meghatároznod, akkor töltsd fel a következő sorozattal: 0, 0, 1, (0, 0, 1, 0, 0, 1, ) Feladatok - Döntő forduló 12. oldal április 16.

13 Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Add meg a következőket függvénnyel: A Hazai csapat győzött (G4:G33) mezőben jelenjen meg a hazai csapat neve, ha a hazai csapat több gólt rúgott, mint a vendég csapat! A Vendég csapat győzött (J4:J33) mezőben jelenjen meg a vendég csapat neve, ha a vendég csapat több gólt rúgott, mint a hazai csapat! Jelenítsd meg külön-külön a döntetlent (azonos rúgott gól) elért csapatok nevét a Hazai döntetlen (H4:H33) és a Vendég döntetlen (I4:I33) mezőkben! Hozz létre egy újabb, tabella nevű munkalapot, majd gépeld be az 1. és 3. sorban található szöveget! A munkalap A4:A9 tartományába add meg növekvő sorrendben a csapatokat! A B-F oszlopok értékeit (B4:F9) a merkozesek munkalap eredményeinek felhasználásával célszerű megadni függvények segítségével. Mérkőzések száma: az egyes csapatok lejátszott mérkőzéseinek a száma; Győzelem, Döntetlen, Vereség: az egyes csapatok által elért eredmények; Pontszám: a győzelem 3, a döntetlen 1 pontot ér. Formázd meg a tabella munkalap táblázatát a mintának megfelelően! Általános formátumok a munkalapnál: Arial betűtípus, alap betűméret 10-es; a cím félkövér, dőlt, 18-as betűméret, A-F oszlopok közepén; a mező nevek félkövér, 12-es betűméretűek, szürke mintázatúak, középre, ha kell, több sorba igazítottak; az országok nevei félkövér, dőltek; a táblázat vékony vonallal van szegélyezve, a mező nevek alatt és az országoktól balra vastagabban; figyelj a db és a pont formátumra. Feladatok - Döntő forduló 13. oldal április 16.

14 Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Készítsd el külön munkalapra a következő diagramot! Figyelj a betűformázásokra is! A zászlókat a zaszlok mappában találod. Feladatok - Döntő forduló 14. oldal április 16.

15 Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 BRAZIL VÁLOGATOTT (40 PONT) A labdarúgó-világbajnokság egyik résztvevő csapata a rendező ország nemzeti válogatottja. Az alábbi feladatban a brazil válogatott taktikai tábláját kell elkészítened egy grafikai program (pl. Paint) segítségével! 1. Nyisd meg a tabla.png fájlt! Tisztítsd meg a taktikai táblát a taktikai elemektől (vonalak, körök, labdák)! A helyükön fű legyen! Mentsd a változásokat focipalya néven! 2. A játékosok eredeti képeit módosítsd a következőképpen! Vágd le az üres területeket úgy, hogy a kép magassága 500 px, szélessége 480 px legyen! Mentsd el az új képet az eredeti fájlnév után írt _0 néven, eredeti kiterjesztéssel (pl. silva.png silva_0.png)! 3. Csökkentsd a játékosok módosított képeinek méretét 25%-ra! 4. Amennyiben az előbb leírt változtatásokat nem sikerült megvalósítanod, akkor a továbbiakban a képek helyett fehér kitöltésű téglalapokkal dolgozz, melyek magassága 125 px, szélessége 120 px legyen! 5. Helyezd el a játékosok módosított képeit a táblán, a megadott minta szerinti felállásban! Mentéskor az új fájlnév legyen focipalya_0.png! 6. A módosított táblán elhelyezett játékosok képe alá írd ki a nevüket (a játékosok képfájljainak nevéből és a megadott mintából tudhatóak)! A betűszín fehér, a típus Times New Roman, a betűméret pedig 20 pont legyen! Ügyelj az olvashatóságra! Mentéskor írd felül a megnyitott fájlt! 7. Helyezd el a vb_felirat.jpg fájlban található logót a tábla bal alsó sarkába, 90 -os elforgatásban úgy, hogy a tábla belseje felé legyen az alja! Az elkészült képet brazilia_2014.png néven mentsd el! Feladatok - Döntő forduló 15. oldal április 16.

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Döntő Kedves Versenyző! A feladatok megoldására összesen 180 perc áll rendelkezésedre. Mielőtt hozzáfognál a feladatok megoldásához, néhány tudnivalót,

Részletesebben

Kedves versenyző, az alábbi feladatok illetve egy interneten kitöltendő teszt megoldására 90 perc áll rendelkezésedre.

Kedves versenyző, az alábbi feladatok illetve egy interneten kitöltendő teszt megoldására 90 perc áll rendelkezésedre. Kedves versenyző, az alábbi feladatok illetve egy interneten kitöltendő teszt megoldására 90 perc áll rendelkezésedre. Készítsd egy mappát, amelynek a neve a versenyen használt kódszámod legyen! A nyers

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, I. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, I. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, I. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 90 perc áll rendelkezésre. A feladatok megoldásához használható

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013. Döntő. Alkalmazói kategória III. korcsoport

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013. Döntő. Alkalmazói kategória III. korcsoport Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Döntő Kedves Versenyző! A feladatok megoldására összesen 180 perc áll rendelkezésedre. Mielőtt hozzáfognál a feladatok megoldásához, néhány tudnivalót,

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, III. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, III. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, III. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésre. A forrásállományokat a forras3

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésre. A forrásállományokat a forras4

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013. Döntő. Alkalmazói kategória IV. korcsoport

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013. Döntő. Alkalmazói kategória IV. korcsoport Alkalmazói kategória IV. korcsoport Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Döntő Alkalmazói kategória IV. korcsoport Kedves Versenyző! A feladatok megoldására összesen 180 perc áll rendelkezésedre.

Részletesebben

I/1. Pályázati adatlap

I/1. Pályázati adatlap I/1. Pályázati adatlap Készítsd el a mintán látható A4-es méretű adatlapot! A következő feladatok ehhez nyújtanak útmutatást. Az adatlap teljes szövegét tartalmazó forrásfájl és a felhasznált kép a mellékelt

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, II. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, II. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, II. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésre. A feladatok megoldásához használható

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2014/2015 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésre. A feladatok megoldásához használható

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Alkalmazói kategória, III. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Alkalmazói kategória, III. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Alkalmazói kategória, III. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldásához 180 perc áll rendelkezésedre. A feladatok megoldásához

Részletesebben

Összetett feladatok. Föld és a Hold

Összetett feladatok. Föld és a Hold 1. feladat Összetett feladatok Föld és a Hold Készíts weblapot, ahol a Földet és a Holdat mutatod be! A weblaphoz tartozó nyers szöveg a fold.txt és a hold.txt tartalmazza. A forrásban megtalálod a fold.jpg

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2005/2006 Alkalmazói kategória, III. korcsoport Második forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2005/2006 Alkalmazói kategória, III. korcsoport Második forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2005/2006 Alkalmazói kategória, III. korcsoport Második forduló Kedves Versenyző! A három feladat megoldására 3 óra áll rendelkezésedre. A feladatok megoldásához

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2009/2010 Alkalmazói kategória, I. korcsoport Második forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2009/2010 Alkalmazói kategória, I. korcsoport Második forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2009/2010 Alkalmazói kategória, I. korcsoport Második forduló Kedves Versenyző! A feladatok megoldását beküldheted: CD-n az azonosító kódnak megfelelő könyvtárban.

Részletesebben

33 346 01 1000 00 00 Irodai asszisztens Irodai asszisztens. 33 346 01 0100 31 02 Gépíró, szövegszerkesztő Irodai asszisztens

33 346 01 1000 00 00 Irodai asszisztens Irodai asszisztens. 33 346 01 0100 31 02 Gépíró, szövegszerkesztő Irodai asszisztens A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2009.

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2009. PRÓBA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2 0 0 9. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2009. A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma A beadott fájlok

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2011.

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2011. PRÓBA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. április 8. Név:.... osztály: INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2011. A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott

Részletesebben

Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 2. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 2. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 2. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésedre. A feladatok megoldásához

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 120 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 30% 315/2013.

Részletesebben

VISEGRÁDI ORSZÁGOK ÉRETTSÉGI 2013 1 SZÖVEGSZERKESZTÉS FELADATOK. A következő országok alkotják a visegrádi országokat:

VISEGRÁDI ORSZÁGOK ÉRETTSÉGI 2013 1 SZÖVEGSZERKESZTÉS FELADATOK. A következő országok alkotják a visegrádi országokat: SZÖVEGSZERKESZTÉS VISEGRÁDI ORSZÁGOK A következő országok alkotják a visegrádi országokat: ÉRETTSÉGI 2013 1 Magyarország, Szlovákia, Csehország, és Lengyelország. 1. Az alábbi dokumentum a szövetség történetét,

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 120 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 30% 315/2013.

Részletesebben

A Nobel díj története és a magyar fizikai Nobel díjasok

A Nobel díj története és a magyar fizikai Nobel díjasok 1. feladat A Nobel díj története és a magyar fizikai Nobel díjasok A weblapok híres magyar tudósok fényképeit és rövid életrajzukat kell, hogy tartalmazzák. A tudosok könyvtárban találod a meg a képeket

Részletesebben

Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 4. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 4. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 4. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésedre. A feladatok megoldásához

Részletesebben

1. Komárom. 40 pont. Név:... osztály:... Informatika középszint. gyakorlati vizsga 0921 4 / 16 2010. május 17.

1. Komárom. 40 pont. Név:... osztály:... Informatika középszint. gyakorlati vizsga 0921 4 / 16 2010. május 17. 1. Komárom Hozzon létre egy 2 oldalas dokumentumot a komáromi er drendszer történetének bemutatására! A dokumentumot a szövegszerkeszt program segítségével készítse el! Az egyszer szövegszerkeszt vel készített

Részletesebben

ÉRTÉKELÉS: VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE:

ÉRTÉKELÉS: VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE: 61. FELADAT Nyissa meg az M6-61 nevű prezentációt! 1. Állítson be egyszínű, halványpiros hátteret a bemutató mindegyik diájára! 2. A diák jobb szélén lévő téglalapok kitöltőszíne legyen bordó! 3. Szúrja

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Alkalmazói kategória, II. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Alkalmazói kategória, II. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Alkalmazói kategória, II. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldásához 180 perc áll rendelkezésére. A feladatok megoldásához használható

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

ÉRTÉKELÉS: VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE:

ÉRTÉKELÉS: VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE: 71. FELADAT Nyissa meg az M6-71 nevű prezentációt! 1. Alkalmazza a bemutatóra a Sablon2 nevű sablont! 2. Az 1. dián lévő dupla szegélyű keret vastagsága 5 pont, színe világoskék legyen! 3. Másolja át a

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. október 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2015. október 16. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

szövegszerkesztés 1. Idő zó na

szövegszerkesztés 1. Idő zó na 8. szövegszerkesztés 1. Idő zó na Ma, amikor az üzletek átfonják az egész világot, amikor ismerőseinkkel akkor is tudunk beszélni, ha több ezer kilométer távolságra vannak tőlünk, egyre nagyobb je len

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 01 Irodai asszisztens Tájékoztató Használható segédeszköz:

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga. Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 120 perc A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 30% 315/2013.

Részletesebben

PC-Kismester verseny első forduló feladatai. Beküldési határidő: 2015. február 25.

PC-Kismester verseny első forduló feladatai. Beküldési határidő: 2015. február 25. PC-Kismester XVIII. informatikai verseny feladatok 1. oldal, összesen: 5 5-8. osztály PC-Kismester verseny első forduló feladatai Beküldési határidő: 2015. február 25. Informatikai alapismeretek 1. Ms

Részletesebben

Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 1. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 1. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 1. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 90 perc áll rendelkezésedre. A feladatok megoldásához

Részletesebben

2. FELADAT Nyissa meg az M6-02 nevű prezentációt! 1. Állítsa be a prezentáció oldalméretét 35 mm-es dia formátumúra! 2. Állítson be a bal alsó saroktó

2. FELADAT Nyissa meg az M6-02 nevű prezentációt! 1. Állítsa be a prezentáció oldalméretét 35 mm-es dia formátumúra! 2. Állítson be a bal alsó saroktó 1. FELADAT Nyissa meg az M6-01 nevű prezentációt! 1. Állítson be egyszínű, sötétzöld hátteret a bemutató mindegyik diájára! 2. Az élőlábban az Európai Számítógép-használói Jogosítvány felirat szerepeljen!

Részletesebben

ÉRTÉKELÉS: VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE:

ÉRTÉKELÉS: VIZSGÁZTATÓ ALÁÍRÁSA:... VIZSGÁZÓ NEVE: 1. FELADAT Nyissa meg az M6-01 nevű prezentációt! 1. Állítson be egyszínű, sötétzöld hátteret a bemutató mindegyik diájára! 2. A mintadián lévő kis négyzeteknek ne legyen kitöltőszíne, szegélyeik vastagsága

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 2. forduló Alkalmazói kategória IV. korcsoport Kedves Versenyző! Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2012/2013 Alkalmazói kategória, IV. korcsoport

Részletesebben

A Microsoft OFFICE. EXCEL táblázatkezelő. program alapjai. 2013-as verzió használatával

A Microsoft OFFICE. EXCEL táblázatkezelő. program alapjai. 2013-as verzió használatával A Microsoft OFFICE EXCEL táblázatkezelő program alapjai 2013-as verzió használatával A Microsoft Office programcsomag táblázatkezelő alkalmazása az EXCEL! Aktív táblázatok készítésére használjuk! Képletekkel,

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 15. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2015. május 15. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

Azonosító jel: INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2015. október 16. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc

Azonosító jel: INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2015. október 16. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. október 16. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2015. október 16. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

PREZENTÁCIÓ, GYAKORLÓ FELADATSOR

PREZENTÁCIÓ, GYAKORLÓ FELADATSOR 2011. október PREZENTÁCIÓ, GYAKORLÓ FELADATSOR 2011/23-as ECDL kiegészítő tanfolyam - Szolnok 1. FELADAT Nyissa meg az M6-01 nevű prezentációt! 1. Állítson be egyszínű, sötétzöld hátteret a bemutató mindegyik

Részletesebben

Táblázatok. Feladatok Szegélyek és cellák. 1. feladat. 2. feladat

Táblázatok. Feladatok Szegélyek és cellák. 1. feladat. 2. feladat Táblázatok A táblázatok cellákat tartalmazó sorokból és oszlopokból épülnek fel. A cellában szöveg, szövegközi grafikák és egyéb táblázatok is elhelyezhetők. A táblázat táblázatba történő beszúrásánál

Részletesebben

Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 3. korcsoport 2. forduló

Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 3. korcsoport 2. forduló Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékverseny 2015/2016 Alkalmazói kategória 3. korcsoport 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésedre. A feladatok megoldásához

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 21. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2012. május 21. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny 2005/2006 SZÁMÍTÁSTECHNIKA

Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny 2005/2006 SZÁMÍTÁSTECHNIKA Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny 2005/2006 SZÁMÍTÁSTECHNIKA II. (regionális) forduló 2006. február 17... Helyszín fejbélyegzője Versenyző Pontszám Kódja Elérhető Elért Százalék. 100..

Részletesebben

Fővárosi Középiskolai Informatikai Alkalmazói Verseny DÖNTŐ 2015. március 25. 9-12 óra

Fővárosi Középiskolai Informatikai Alkalmazói Verseny DÖNTŐ 2015. március 25. 9-12 óra Fővárosi Középiskolai Informatikai Alkalmazói Verseny DÖNTŐ 2015. március 25. 9-12 óra Általános követelmények: A Sajat (S:\) meghajtón hozzon létre egy mappát a saját nevével (például: Gipsz Jakab), ékezetes

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 15. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2015. május 15. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

Informatika középszint Név:... osztály:... 2. Kenyér

Informatika középszint Név:... osztály:... 2. Kenyér Név:... osztály:... 2. Kenyér Készítse el az otthoni kenyérsütést bemutató prezentációt! Munkáját a program formátumának megfelelően kenyer néven mentse! A prezentáció szövegét a recept.txt fájlban találja.

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 16. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 16. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2019. május 16. 8:00 Időtartam: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma A beadott fájlok

Részletesebben

Azonosító jel: INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2014. május 13. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc

Azonosító jel: INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2014. május 13. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 13. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2014. május 13. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. október 19. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2012. október 19. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2007. május 18. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma

Részletesebben

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Programozói kategória 2. forduló

Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Programozói kategória 2. forduló Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny 2013/2014 Programozói kategória 2. forduló Kedves Versenyző! A feladatsor megoldására 180 perc áll rendelkezésre. A forrásállományokat a forras_prog mappa megfelelő

Részletesebben

Információs technológiák 1. Gy: HTML alapok

Információs technológiák 1. Gy: HTML alapok Információs technológiák 1. Gy: HTML alapok 1/53 B ITv: MAN 2017.09.28 Hogyan kezdjünk hozzá? Készítsünk egy mappát, legyen a neve mondjuk: Web Ez lesz a munkakönyvtárunk, ide kerül majd minden létrehozott

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. október 17. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2014. október 17. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

Feladatok megoldásai

Feladatok megoldásai 1. Az oszlopszélességet az oszlopszegélyre való dupla kattintással állítsuk be! Mit tapasztalunk? Az oszlopszegélyre való dupla kattintáskor az Excel az oszlopban található leghosszabb bejegyzés hosszúsága

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 01 Irodai asszisztens Tájékoztató Használható segédeszköz:

Részletesebben

3. Az ősember. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, m á j u s 1 9.

3. Az ősember. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, m á j u s 1 9. 1. Színház Készítse el a mintán látható színházi plakátot! A következő feladatok ehhez nyújtanak útmutatást! A plakát A5-ös méretű lesz, ezért egy fekvő A4-es lapra két példányt helyezzen el. 1. A szöveg

Részletesebben

A 2018/2019 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első fordulójának feladatai. INFORMATIKA I. (alkalmazói) kategória

A 2018/2019 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első fordulójának feladatai. INFORMATIKA I. (alkalmazói) kategória Oktatási Hivatal A 2018/2019 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első fordulójának feladatai INFORMATIKA I. (alkalmazói) kategória Nem minden részfeladatot írunk le a feladatszövegben, többet

Részletesebben

Szövegszerkesztés alapok WORD Formázások

Szövegszerkesztés alapok WORD Formázások Szövegszerkesztés alapok WORD Formázások A formázás sorrendje 1. Begépelem a szöveget folyamatosan 2. Helyesírást ellenőrzök 3. Entert (bekezdés) vagy Shift + Entert ütök 4. Formázok KIJELÖLÖM A FORMÁZANDÓ

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 23. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. május 23. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 01 Irodai asszisztens Tájékoztató Használható segédeszköz:

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM és a 12/2013 (III.28) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 01 Irodai asszisztens Tájékoztató Használható segédeszköz:

Részletesebben

Minta a Szigetvár feladathoz

Minta a Szigetvár feladathoz Minta a Szigetvár feladathoz A forrást (sziget.txt) megnyitjuk a Jegyzettömb segítségével és a szöveget a Vágólap segítségével átmásoljuk az alapértelmezetten megnyíló üres dokumentumba, majd elmentjük

Részletesebben

3. modul - Szövegszerkesztés

3. modul - Szövegszerkesztés 3. modul - Szövegszerkesztés Érvényes: 2009. február 1-jétől Az alábbiakban ismertetjük a 3. modul (Szövegszerkesztés) syllabusát, amely a gyakorlati vizsga alapját képezi. A modul célja Ezen a vizsgán

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI 1. feladatsor A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc Fontos tudnivalók A gyakorlati feladatsor megoldásához 240 perc áll rendelkezésére. A vizsgán használható

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI 4. feladatsor A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc Fontos tudnivalók A gyakorlati feladatsor megoldásához 240 perc áll rendelkezésére. A vizsgán használható

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1122 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. október 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. október 12. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2015. október 12. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok

Részletesebben

I. Internetes keresési feladatok (ajánlott idő: 20 perc)

I. Internetes keresési feladatok (ajánlott idő: 20 perc) I. Internetes keresési feladatok (ajánlott idő: 20 perc) A talált oldalak internet címét (URL) másold ki egy szöveges dokumentumba és mentsd Csapatnev_internet néven! A konkrét válaszokat ide a papírra

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI INFORMATIKA EMELT SZINTŰ PRÓBAÉRETTSÉGI 6. feladatsor A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc Fontos tudnivalók A gyakorlati feladatsor megoldásához 240 perc áll rendelkezésére. A vizsgán használható

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1012 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 18. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 18. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2017. május 18. 8:00 Időtartam: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma A beadott fájlok

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. május 18. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2016. május 18. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

1. feladat (Körlevél szövegszerkesztés) 55 pont

1. feladat (Körlevél szövegszerkesztés) 55 pont Városi Középiskolai Informatika Verseny 2009/20010 Kedves Versenyző! Gratulálunk a Városi Középiskolai Informatika Verseny 1. fordulójában nyújtott teljesítményéhez, amely alapján most itt van a legjobbak

Részletesebben

1. Agatha Christie. 2. Telefon. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, o k t ó b e r 1 9.

1. Agatha Christie. 2. Telefon. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, o k t ó b e r 1 9. I n f o r m a t i k a é r e t t s é g i, k ö z é p s z i n t, 2 0 1 2. o k t ó b e r 1 9. 1. Agatha Christie Agatha Christie korának egyik legnépszerűbb írója volt. Regényeit ma is milliók olvassák, az

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 19. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2015. május 19. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

Azonosító jel: INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2012. május 14. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc

Azonosító jel: INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2012. május 14. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 14. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2012. május 14. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA október 21. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA október 21. 8:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Név:... osztály:... É R E T T S É G I V I Z S G A 2 0 1 6. o k t ó b e r 2 1. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2016. október 21. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. október 15. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2012. október 15. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 17. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 17. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 17. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 17. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 17. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2018. május 17. 8:00 Időtartam: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma A beadott fájlok

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK ÜGYVITEL ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK Teszt Az érettségi feladat tíz tesztkérdést tartalmaz. A mintafeladatban öt kérdést mutatunk be. Megválaszolásuk sorrendjét szabadon határozhatja

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. október 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2013. október 18. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT%

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% Szövegszerkesztés 1. Ivóvíz Prezentáció, grafika és weblapkészítés 2. Italos karton Táblázatkezelés 3. Bérautó Adatbázis-kezelés 4. Felajánlás maximális A gyakorlati vizsgarész a 120 40 30 30 20 elért

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2011. május 16. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28.) NGM rendelet által módosítva) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28.) NGM rendelet által módosítva) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. /4 A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28.) NGM rendelet által módosítva) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 346 02 Ügyviteli titkár Értékelési

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT%

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% Szövegszerkesztés 1. A zendülk Prezentáció és grafika 2. Szudoku Weblapkészítés 3. Fényképalbum Táblázatkezelés 4. Honfoglaló Adatbázis-kezelés 5. Könyvek Maximális pontszám 40 15 15 30 20 A gyakorlati

Részletesebben

ÉRETTSÉGI MÁSODIK GYAKORLAT ELINDULÁS A PAPÍRMÉRET ÉS A MARGÓK BEÁLLÍTÁSA. ÜZLETI INFORMATIKAI ESZKÖZÖK Kiadványszerkesztés

ÉRETTSÉGI MÁSODIK GYAKORLAT ELINDULÁS A PAPÍRMÉRET ÉS A MARGÓK BEÁLLÍTÁSA. ÜZLETI INFORMATIKAI ESZKÖZÖK Kiadványszerkesztés 1 MÁSODIK GYAKORLAT ÉRETTSÉGI A feladat megoldása során a Word 2010 használata a javasolt. Ebben a feladatban a következőket fogjuk gyakorolni: A papírméret és a margók beállítása. Stílusok létrehozása,

Részletesebben

Fővárosi Középiskolai Informatika Alkalmazói Verseny Döntő

Fővárosi Középiskolai Informatika Alkalmazói Verseny Döntő Fővárosi Középiskolai Informatika Alkalmazói Verseny Döntő 1. Olimpia Általános Tartalom Címoldal Címek Alcímek Felsorolás Élőfej Létezik Olimpia nevű állomány (típusa megfelelő) lapméret: A/4, automatikus

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0612 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. május 19. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése a javítási-értékelési

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1411 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. október 17. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2014. május 16. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK

ÜGYVITELI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 20. ÜGYVITELI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2014. május 20. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

SZE INFORMATIKAI KÉZÉS 1

SZE INFORMATIKAI KÉZÉS 1 SZE INFORMATIKAI KÉZÉS 1 A feladat megoldása során a Word 2010 használata a javasolt. Ebben a feladatban a következőket fogjuk gyakorolni: A papírméret és a margók beállítása. Stílusok létrehozása, módosítása

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA október 25. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA október 25. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA október 25. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA október 25. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. október 25. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2018. október 25. 8:00 Időtartam: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma A beadott fájlok

Részletesebben