Ingatlantulajdonosok képviselete. a távközlési piacon. a távközlési állomások adatbázisa

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ingatlantulajdonosok képviselete. a távközlési piacon. a távközlési állomások adatbázisa"

Átírás

1 Ingatlantulajdonosok képviselete a távközlési piacon a távközlési állomások adatbázisa

2 Napjaink aranya: az információ Köztudott, hogy a XXI. század elején a fejlett társadalmakban, a kellõ idõben és helyen megszerzett információ minden eddiginél nagyobb értéket képvisel. Nem véletlen tehát, hogy a távközlés rohamosan és visszafordíthatatlanul fejlõdik, melynek eredményeképpen egyre több különféle szolgáltatócég jelenik meg, és ér el látványos üzleti sikereket. A mobiltelefon-társaságok, az új internetszolgáltatók, a kábeltelevíziós cégek, sôt újabban a vezetékes szolgáltatók szintén, egymással versengve válnak hazánkban is mindennapjaink nélkülözhetetlen elemévé. A távközlési cégek térhódításának egyik jellemzõ velejárója, hogy a mind újabb összeköttetések vagy akár teljes hálózatok kiépítéséhez, valamint a már meglévõ rendszerek tökéletesítéséhez és a kapacitások bõvítéséhez a szolgáltatók folyamatosan újabb és újabb távközlési berendezéseket, antennákat és más eszközöket telepítenek hazánk egész területén a legkülönfélébb helyekre.

3 Kiaknázható lehetôségek: AntennaBank Cégünk, a SINDEQ-Spitzer Telecom, Magyarországon elsõként egy merõben új feladatot vállalt fel. Az AntennaBank egy olyan új szolgáltatásunk, amelynek segítségével az ingatlantulajdonosok az ingatlanjaikban rejlõ, eddig ismeretlen lehetõségeket aknázhatnak ki. Ez a szolgáltatás mely az Egyesült Államokban és az Európai Unió néhány tagállamában már régóta eredményesen, és bizonyítottan jól mûködik az ingatlantulajdonosok képviselete az ingatlanjaik távközlési célokra történõ bérbeadásában. Vagyis A SINDEQ-Spitzer, a legkülönfélébb ingatlanok (pl.: társasházak, családi házak, illetve más lakóingatlanok, irodaházak, ipari ingatlanok, raktárcsarnokok, középületek, kémények, víztornyok és egyéb építmények stb., valamint beépítetlen területek) távközlési célokra történô hasznosításában nyújt segítséget az ingatlantulajdonosoknak, és képviseli azok érdekeit. Cégünk tehát az ingatlantulajdonosok számára eddig ismeretlen bevételi lehetõségeket tár fel. Az ingatlanok távközlési célra történõ bérbeadásának egyik nagy elõnye, hogy a távközlési berendezések általában az épületeknek nem a klasszikus értelemben használt területeire kerülnek, hanem az egyéb célra hasznosíthatatlan részeit foglalják el, ezért azok az ingatlan mindennapos használata során szinte észrevétlenül maradnak, és az épület eredeti funkciójának megfelelõ mûködését nem befolyásolják. Mindamellett, az ilyen berendezések által termelt jövedelmek miatt az érintett ingatlanok piaci értéke is emelkedik, hiszen a bérletidíj-bevételek hosszú távon csökkentik a tulajdonosok számára az épületek üzemeltetési, felújítási stb. költségeit, mely egyben az ingatlantulajdonos vagyonának gyarapodását is jelenti.

4 Amibôl Ön profitál Piacismeretünk Munkatársaink, távközlési szakértôink folyamatosan nyomon követik a piac alakulását, változásait, ezáltal mindig naprakész információkkal rendelkeznek mind a piacra frissen belépô cégekrôl, szolgáltatókról, és azok ingatlanigényeirôl, mind a már jelenleg is mûködô társaságok fejlesztési irányairól, elképzeléseirôl. Ennek köszönhetõen cégünk azonnal felismeri, és az ingatlantulajdonosok számára is elérhetõvé teszi az új jövedelemszerzési lehetôségeket. Szakértelmünk Ismerjük azokat a speciális módszereket, technikákat, amelyekkel a különféle ingatlanok ilyen típusú hasznosítása a leggyorsabban megvalósítható. Tudjuk, hogy a sikeres bérbeadás érdekében kinek, mit, mikor és milyen formában kell ajánlani. Kapcsolataink Távközlési és ingatlanpiaci ismereteink, tapasztalataink, kapcsolataink révén mindig a tulajdonosok számára legkedvezôbb feltételeket érjük el. Ismerve az egyes távközlési cégek ingatlanbérléssel kapcsolatos különbözô stratégiáit, preferenciáit, döntési mechanizmusait, illetve az általuk az egyes ingatlantípusokra kifizethetô bérleti díjak maximális összegét, a közremûködésünkkel létrejött szerzôdések feltételei sokkal kedvezôbbek a tulajdonosok számára, mintha a közremûködésünk nélkül kötötték volna meg azokat. Értéket teremtünk mindenki számára Mind a távközlési cégeknek, mind az ingatlantulajdonosnak elônyösebb a szerzôdéseket a SINDEQ-Spitzer közremûködésével megkötni. Egyrészrõl, pontosan ismerjük a távközlési cégeknek az egyes ingatlanokkal kapcsolatos elvárásait, a kiválasztás szempontjait, ezért ajánlatainkat strukturáltan, az egyes cégek különbözô igényei alapján személyre szabottan, feldolgozva, döntésre elôkészített formában tudjuk megküldeni, ezáltal idôt és költséget takarítunk meg nekik és az ingatlantulajdonosoknak egyaránt. Másrészrôl, keretmegállapodásunk van a távközlési szolgáltatókkal, mely minden, általunk kínált ingatlanra egységesen érvényes. Így nem kell minden alkalommal a szerzôdéseket más-más partnerekkel végigtárgyalniuk, értelmezniük, mely procedúra hosszú és költséges. Tapasztaltuk azt, hogy két egymás közelében lévô, nagyon hasonló adottságú ingatlan közül a távközlési cégek még akkor is az általunk ajánlottat választják, ha annak az éves bérleti díja magasabb, mint a másiké. Az ingatlanok eredeti funkciója Ingatlanpiaci ismereteinknek, szakértôi hátterünknek köszönhetôen nem feledjük, hogy az egyes felajánlott ingatlanok eredetileg NEM telekommunikációs célokra jöttek létre, mindegyiküknek van egy ELSôDLEGES FUNKCIÓJA. Szerzôdéseink megkötése során különös figyelmet fordítunk arra, hogy az ingatlanok eredeti funkcióikban történô használata a telepítések során és után is változatlanul folyhasson.

5 A közös siker érdekében Szolgáltatásaink Az ingatlanokat: számítógépes nyilvántartásba vesszük; meghirdetjük, valamint elkészítjük a bemutatásukra szolgáló tájékoztató anyagokat; havi rendszerességgel kiajánljuk a velünk kapcsolatban álló távközlési társaságoknak, és ügyfélszolgálati irodánkban tájékoztatjuk ôket a hasznosítás feltételeirôl; részletesen bemutatjuk internetes oldalainkon. A hasznosítás iránt érdeklôdôkrôl ben, faxon vagy levélben rendszeres tájékoztatást adunk a tulajdonosoknak. A bérleti szerzôdések megkötése érdekében szükséges tárgyalásokat megszervezzük és lebonyolítjuk. Elkészítjük, véglegesítjük és megkötjük a szerzôdéseket a távközlési cégekkel. A tárgyalások során cégünk a legjobb tudása szerint törekedik arra, hogy a tulajdonosok számára a szerzôdésekben a lehetô legkedvezôbb feltételeket érje el tekintve, hogy ez kölcsönös érdekünk. Beszerezzük a megállapodások megkötéséhez szükséges engedélyeket és nyilatkozatokat. Megszervezzük és lebonyolítjuk a szerzõdések módosítása vagy meghosszabbítása érdekében szükséges tárgyalásokat, illetve elkészítjük a szükséges szerzôdésmódosításokat, majd véglegesítjük és aláírjuk azokat a távközlési cégekkel. A szerzôdések megkötését követôen biztosítjuk a hasznosítók bejutását az ingatlanokba, szerzôdéses kapcsolattartóként intézzük a hasznosítás során felmerülô ügyeket, amennyiben azok saját hatáskörben az Önök közremûködése nélkül megoldhatóak.

6 Sokan kérdezik Kik a potenciális bérlôk? Mobiltelefon-szolgáltatók Internetszolgáltatók Biztonságtechnikai cégek (pl. lopásvédelem) Adatátviteli szolgáltatók Kábeltévé-szolgáltató cégek Vezetékes telefonszolgáltató cégek Még a piacon nem lévô szolgáltatók, új technikai megoldásokkal Miért van szükség új távközlési állomásokra, berendezésekre? Köztudott, hogy a távközlési szolgáltató cégek elõfizetõinek száma napról napra emelkedik. Tekintettel arra, hogy egyegy állomás kapacitása véges, s azok egy idõben csak meghatározott számú elõfizetõt tudnak kiszolgálni, a folyamatosan növekvõ kapacitásigények újabb és újabb állomások üzembe helyezését teszik szükségessé. Egyes szolgáltatókat a megnövekedett igények megfelelõ minõségû kiszolgálására a magyar állammal kötött koncessziós szerzõdések is kötelezik. Ezenkívül, új szolgáltatók vagy a jelenlegi vállalatok újabb szolgáltatásainak megjelenése szintén további berendezések telepítését teszik szükségessé. Mibôl áll egy távközlési állomás? Magyarországon a szolgáltatók általában csupán egy kb. 15 m 2 -es távközlési berendezéshelyiséget alakítanak ki, melyben minden szükséges eszközüket el tudják helyezni. Az iparág fejlõdésével egyre gyakrabban fordul elõ, hogy berendezéshelyiségek kialakítása helyett csak néhány (kül- vagy beltéri) falra szerelhetõ (kb.: 80x40x20 cm méretû és néhányszor 10 kg tömegû) dobozt telepítenek. Mobiltelefon-állomások esetén, a legáltalánosabban alkalmazott kiépítés a fentieken kívül tartalmaz még 3 vagy 4 db csõárbocot (mely 4 méternél nem magasabb, ezért nem építési engedély köteles), melyekre 3-6 db a mobiltelefonokkal (900 és 1800 Mhz-en) kommunikáló kb. 130x30x15 cm méretû antennák, valamint 2 db, az adatoknak a központba történõ továbbításáért felelõs, kb. 30 cm átmérõjû parabolaantenna kerül. Az állomás részei ilyen esetben még a berendezéseket az antennákkal összekötõ kábelek. Természetesen az egyes konfigurációk a helyszín egyedi adottságaitól függõen változhatnak. Ártalmas az egészségre a rádióeszközök által kibocsátott sugárzás? Mivel a bázisállomások teljesítménye néhányszor 10 watt, így a sugárzás szintje még az antenna magasságában is, attól már néhány méterre olyan alacsony, hogy az egészségügyi határértéket nem éri el. A bázisállomásoknál használt mikroantennák a sugárzást irányítottan bocsátják ki. Az antenna vízszintes irányítottságából adódóan közvetlenül az antenna alatti területeken a sugárzás nagysága rendkívül csekély, intenzitása pedig egyébként is a távolsággal négyzetes arányban csökken. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) egyértelmû állásfoglalása az, hogy a bázisállomások lakosságot érintô sugárzása elhanyagolható, ezért az abból adódó egészségkárosodással nem kell számolni.

7 Hogy néz ki az antenna? Sokféle antenna létezik. Ma már Magyarországon is a legkorszerûbb típusokat alkalmazzák, melyek méretüknél, formájuknál fogva könnyebben beleilleszthetôek környezetükbe, mint néhány évvel korábban. Milyen kötelezettségei vannak az ingatlantulajdonosoknak? Csupán annyi, mint egy általános albérlet esetén, azaz gondoskodni kell arról, hogy a szolgáltató képviselôi a bérleménybe bejuthassanak hibaelhárítás vagy karbantartás céljából, illetve a bérleti idôtartam alatt végig biztosítani kell az elhelyezett eszközök megközelíthetôségét. Milyen gyakran mennek a bérlô képviselôi a helyszínre? Hibaelhárítás és karbantartás esetén szükséges a bérleménybe való bejutás, az elmúlt évek tapasztalata alapján évente egy, de maximum két-három alkalommal. Mivel jár az eszköz felszerelése? Az eszközök telepítése általában egy hét alatt lezajlik. Ez a berendezések rendeltetési helyére való szállítását, illetve mobiltelefon-állomások esetén az antennák felszerelését jelenti. A szakemberek igyekeznek kerülni a falbontással vagy födémáttöréssel járó megoldásokat, erre általában nem kerül sor. A szakipari munkáknak a lakók által észlelhetô hatása nem haladja meg a kisebb kopogás, fúrás megszokott szintjét. A telepítôk maximálisan figyelembe veszik a tulajdonosok igényeit, pl. irodaházak esetében csak este, társasházak esetében csak napközben dolgoznak. Statikai problémák adódhatnak-e? Nem, mert csak elôzetesen, szakember által megvizsgált, épületszerkezetileg biztos helyre helyezik az eszközöket. Nem sérül az ingatlan tetôszigetelése? Nem, mert a szigetelést érintõ munkálatokat szintén szakemberek közremûködésével végzik. Az esetleges garanciavesztés elkerülése érdekében felveszik a kapcsolatot a tetõszigetelésre jótállást vállaló cégekkel, és csak általuk is jóváhagyott megoldásokat választanak, vagy õket is bevonják a kivitelezésbe. Lehet a szolgáltatókkal a telepítés részleteirôl egyeztetni? Természetesen igen. A szolgáltatók elemi érdeke a hosszú távú problémamentes együttmûködés. Ezért, mind a tervezési, mind a kivitelezési munkák során különös gondot fordítanak arra, hogy lehetõleg a tulajdonosok elképzeléseivel, kéréseivel összhangban telepítsék a berendezéseket. Hogyan értelmezzem a cég kizárólagosságát a telepítések tekintetében? A kizárólagosság értelmében azt kérjük az ingatlan tulajdonosától, hogy egyrészt hozzánk hasonló más cégekkel, másrészt egyes szolgáltatókkal közvetlenül ne kössön ilyen célú hasznosításra vonatkozó megállapodást. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy csak egy szolgáltató állomása vagy antennái kerülhetnek a tulajdonosok ingatlanára. Mivel a SINDEQ-Spitzer kapcsolatban van a távközlési szolgáltatók szinte mindegyikével, ezért egységesen és széles körben tudja az ingatlanok érdekeit képviselni. A kizárólagosság tehát nem zárja ki éppen ellenkezôleg, még elô is segíti annak a lehetôségét, hogy a SINDEQ-Spitzer több távközlési cégnek is bérbe adja az ingatlanok alkalmas területeit, így több bevételi forrást is biztosítson a tulajdonos számára. Miért jó a hosszú lejáratú szerzôdés? Az ingatlantulajdonosnak azért kedvezô a hosszú szerzôdési idô, mert hosszú távon biztosítja a bérleti díj jelentette bevételt számukra. A szolgáltatónak azért, mert az adja meg hosszú távon az üzembiztonságát, ha nem kell a helyszín megváltozása miatt távközlési eszközeit gyakran áttelepítenie.

8 SINDEQ-Spitzer Telecom Solutions Kft. Rubin Hotel & Business Center 1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3. Tel.: (+36-1) Fax: (+36-1) Ez a kiadvány általános ismertetésre szolgál, nem része semmilyen szerzôdésnek vagy megállapodásnak. A SINDEQ-Spitzer Kft. nem vállal felelôsséget az esetleges félreértésekért vagy félreértelmezésekért jelen dokumentummal kapcsolatban.

Ugye Ön is tudta már? Kérdések és válaszok a bázisállomás működése kapcsán

Ugye Ön is tudta már? Kérdések és válaszok a bázisállomás működése kapcsán Ugye Ön is tudta már? Kérdések és válaszok a bázisállomás működése kapcsán Mi az a bázisállomás? Bázisállomásnak hívják azokat az antennákat vagy adótornyokat, amelyek továbbítják a működéshez elengedhetetlen

Részletesebben

Küldetésünk A SINDEQ-Spitzer Küldetése, hogy a hazai telekommunikációs piacon mára kivívott vezető pozícióját tovább erősítse. Piacismerete, szaktudása, innovatív megoldásai révén továbbra is nélkülözhetetlen

Részletesebben

Javaslat a Vodafone Magyarország Zrt.-vel kötött bérleti szerződés módosítására

Javaslat a Vodafone Magyarország Zrt.-vel kötött bérleti szerződés módosítására Javaslat a Vodafone Magyarország Zrt.-vel kötött bérleti szerződés módosítására 2016. szeptember 22. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Integráló építménytervezés I. XI. előadás MET.BME.HU 2012 / 2013 I. Szemeszter ERDÉLYI GÁBOR ingatlan befektetési vezető Raiffeisen Ingatlan Alap

Integráló építménytervezés I. XI. előadás MET.BME.HU 2012 / 2013 I. Szemeszter ERDÉLYI GÁBOR ingatlan befektetési vezető Raiffeisen Ingatlan Alap Integráló építménytervezés I. XI. előadás MET.BME.HU 2012 / 2013 I. Szemeszter ERDÉLYI GÁBOR ingatlan befektetési vezető Raiffeisen Ingatlan Alap Marktstudie 30.06.2010 30.06.2010 1 1 TARTALOM I. Rész

Részletesebben

Szóbeli vizsga. Ingatlankezelő Szakképzés Ingatlankezelő feladatai szakmai követelménymodul. 2. vizsgafeladat

Szóbeli vizsga. Ingatlankezelő Szakképzés Ingatlankezelő feladatai szakmai követelménymodul. 2. vizsgafeladat Szóbeli vizsga Ingatlankezelő Szakképzés 392-06 Ingatlankezelő feladatai szakmai követelménymodul 2. vizsgafeladat . Mutassa be az ingatlanok és az ingatlanokhoz kapcsolódó vagyoni értékű jogok számviteli

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX:

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2018. január 08. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Budapest XVI. kerület, Egyenes utcai és Szent Korona utcai lakótelepen térfigyelő rendszer kiépítése - tájékoztató a szerződés módosításáról

Budapest XVI. kerület, Egyenes utcai és Szent Korona utcai lakótelepen térfigyelő rendszer kiépítése - tájékoztató a szerződés módosításáról Budapest XVI. kerület, Egyenes utcai és Szent Korona utcai lakótelepen térfigyelő rendszer kiépítése - tájékoztató a szerződés módosításáról Közbeszerzési Értesítő száma: 2018/19 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés

Részletesebben

Előadó: Kiss Ernő Rinoker Solar Kft ügyvezető NAP NAPJA ORSZÁGOS KONFERENCIA ÉS SZOLÁRVERSENY 2014.09.20 Salgótarján

Előadó: Kiss Ernő Rinoker Solar Kft ügyvezető NAP NAPJA ORSZÁGOS KONFERENCIA ÉS SZOLÁRVERSENY 2014.09.20 Salgótarján Köszöntjük a Nap Napja konferencia résztvevőit Előadó: Kiss Ernő Rinoker Solar Kft ügyvezető RS Komplex szolgáltatás Piaci igény RS Komplex szolgáltatás A szolgáltatás háttere Részvételi feltételek 1.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2013. október 03-ai ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2013. október 03-ai ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 166/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2013. október 03-ai ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Előzetesen tárgyalja: Javaslat

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Gulyás Tibor ügyvezető Készítette: Lőrincz József ingatlan gazd. előadó

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Gulyás Tibor ügyvezető Készítette: Lőrincz József ingatlan gazd. előadó Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Gulyás Tibor ügyvezető Készítette: Lőrincz József ingatlan gazd. előadó Tárgy: Javaslat a Kazincbarcika 207/198 hrsz-ú ingatlan bérbeadására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: /213 mellék

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: /213 mellék Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu iktatószám: Tárgy: előterjesztés E l

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/80. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: Iktatószám: 8294/2016 CPV Kód:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/80. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: Iktatószám: 8294/2016 CPV Kód: Autóbuszos személyszállítási szolgáltatás teljesítése budapesti, vidéki, valamint külföldi utakra, budapesti és vidéki indulással, eseti megrendelések alapján (526/2013) Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/80

Részletesebben

FELSŐTÁRKÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉP- ÉS HOSSZÚ TÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE

FELSŐTÁRKÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉP- ÉS HOSSZÚ TÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE FELSŐTÁRKÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉP- ÉS HOSSZÚ TÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE Felsőtárkány, 2013. március 27. I. TÁRSADALMI KÖRNYEZET: A közszférában is jelentkező folyamatos változások többek között

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170.

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Vodafone Magyarország Zrt. és

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Dombóvár Város Önkormányzata pályázat útján kívánja bérbe adni az alábbi Dombóvár, Dombó P. u. 9. szám alatti ingatlant.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Dombóvár Város Önkormányzata pályázat útján kívánja bérbe adni az alábbi Dombóvár, Dombó P. u. 9. szám alatti ingatlant. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS pályázat útján kívánja bérbe adni az alábbi Dombóvár, Dombó P. u. 9. szám alatti ingatlant. A bérlemény általános adatai: Dombóvár, Dombó P. u. 9. - Hrsz.: 1299/5/A/76 - Ingatlan megnevezése:

Részletesebben

Tájékoztató a szerződés módosításáról- Autóbusz várakozóhelyek kiépítése (Ipari Park) és Wescast járdaépítés

Tájékoztató a szerződés módosításáról- Autóbusz várakozóhelyek kiépítése (Ipari Park) és Wescast járdaépítés Tájékoztató a szerződés módosításáról- Autóbusz várakozóhelyek kiépítése (Ipari Park) és Wescast járdaépítés Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/2 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa:

Részletesebben

ERSTE NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP. 2013. féléves jelentése

ERSTE NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP. 2013. féléves jelentése Az ERSTE NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP e 1. Az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap (továbbiakban: Alap) rövid bemutatása Az Alap neve Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap Az Alap rövidített

Részletesebben

Adatszolgáltatás és Nyilatkozat antenna elhelyezéshez: 8640 Fonyód, Ady E. u. 1. (Kormányablak)

Adatszolgáltatás és Nyilatkozat antenna elhelyezéshez: 8640 Fonyód, Ady E. u. 1. (Kormányablak) Adatszolgáltatás és Nyilatkozat antenna elhelyezéshez: 8640 Fonyód, Ady E. u. 1. (Kormányablak) Felhasználó: Kormányablak Megrendelő: MVM NET (NISZ) Távközlési vonali szolgáltató: Antenna Hungária Zrt.

Részletesebben

2015. május hó 18. napján létrejött szerződés módosítása

2015. május hó 18. napján létrejött szerződés módosítása 2015. május hó 18. napján létrejött szerződés módosítása Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/16 Beszerzés tárgya: Tájékoztató a szerződés Hirdetmény típusa: módosításáról/2015 KÉ Eljárás fajtája: Közzététel

Részletesebben

A K T U Á L B A U I N G A T L A N F O R G A L M A Z Ó K F T. I N G A T L A N P A R K 4 4 0 0 N Y Í R E G Y H Á Z A D E B R E C E N I Ú T

A K T U Á L B A U I N G A T L A N F O R G A L M A Z Ó K F T. I N G A T L A N P A R K 4 4 0 0 N Y Í R E G Y H Á Z A D E B R E C E N I Ú T I N G A T L A N P A R K 4 4 0 0 N Y Í R E G Y H Á Z A D E B R E C E N I Ú T 2 0 1 0. J A N U Á R 26. A K T U Á L I N G A T L A N P A R K K I A D Ó R A K T Á R I G É N Y S Z E R I N T E L H E L Y E Z K

Részletesebben

E lő t e r j e s z t é s. Pereszteg Község Önkormányzatának vagyongazdálkodási tervéről

E lő t e r j e s z t é s. Pereszteg Község Önkormányzatának vagyongazdálkodási tervéről E lő t e r j e s z t é s Pereszteg Község Önkormányzatának vagyongazdálkodási tervéről Tisztelt Képviselő-testület! A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (a továbbiakban: Nvtv.) 1. (1) bekezdése

Részletesebben

A Westel Rt. környezetvédelmi tevékenysége és eredményei a hálózatépítés területén. M&H Communications

A Westel Rt. környezetvédelmi tevékenysége és eredményei a hálózatépítés területén. M&H Communications A Westel Rt. környezetvédelmi tevékenysége és eredményei a hálózatépítés területén lisszaboni európai tanács kiemelte a digitális, tudásalapú gazdaság felé történô elmozdulásban rejlô növekedési, versenyképességi

Részletesebben

a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közép-és hosszú távú vagyongazdálkodási tervére

a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közép-és hosszú távú vagyongazdálkodási tervére Tisztelt Közgyűlés! Előterjesztő: Dr. Mengyi Roland a közgyűlés elnöke Készítette: Szervezési, Jogi és Pénzügyi Osztály JAVASLAT a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közép-és hosszú távú vagyongazdálkodási

Részletesebben

Szerződés módosítás multifunkciós készülékek és nyomtatók bérlése

Szerződés módosítás multifunkciós készülékek és nyomtatók bérlése Szerződés módosítás multifunkciós készülékek és nyomtatók bérlése Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/52 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/2015 KÉ Eljárás

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 20-án tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 20-án tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 20-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A Tiszavasvári, Ady E. u. 8. sz. alatti irodák Vasvári Pál Múzeum által

Részletesebben

Szentesi Beruházó és Vagyonhasznosító KFT 6600 Szentes, Vásárhelyi út 12. ÜZLETI TERV 2009.

Szentesi Beruházó és Vagyonhasznosító KFT 6600 Szentes, Vásárhelyi út 12. ÜZLETI TERV 2009. Szentesi Beruházó és Vagyonhasznosító KFT 6600 Szentes, Vásárhelyi út 12. ÜZLETI TERV 2009. ÜZLETI TERV Tartalomjegyzék: 1) Vezetői összefoglaló 2. oldal 2) A KFT általános bemutatása 3. oldal 3) Marketing

Részletesebben

CÉG BEMUTATÓ CÉG BEMUTATÓ

CÉG BEMUTATÓ CÉG BEMUTATÓ CÉGBEMUTATÓ CÉGBEMUTATÓ CÉGBEMUTATÓ A Daniella Ipari Park Kft, magyar tulajdonú cég. 2000 óta foglalkozik ipari ingatlanok bérbeadásával. Bérlőink között mind a multinacionális vállalatok, mind a magyar

Részletesebben

Bagdy Gábor Pénzügyi Főpolgármester-helyettes

Bagdy Gábor Pénzügyi Főpolgármester-helyettes Bagdy Gábor Pénzügyi Főpolgármester-helyettes 1 Gazdasági Válság! Országosan romló anyagi helyzet: Kevesebb önkormányzati bevétel Több szociális kiadás 2 Budapest Főváros pénzügyi helyzete2006 és 2012

Részletesebben

Előfizetői Szerződés

Előfizetői Szerződés Előfizetői Szerződés Mely létrejött egyrészről: Szerződő fél neve (cég esetén cégszerű elnevezés): Értesítési / Számlázási címe: Értesítési telefonszám: E-mail cím: Felhasználói név: Jelszó: Szolgáltatás

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/49

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/49 Szeged, Dóm tér 1-4. sz. alatti ingatlan - Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár - területén a tűzjelző és tűzoltó rendszer cseréje tárgyú közbeszerzési eljárásban megkötött vállalkozási szerződés módosítása.

Részletesebben

A Magyar Telekom Nyrt. Biatorbágy 6. bázisállomásának telepítésével összefüggő kérdésekről

A Magyar Telekom Nyrt. Biatorbágy 6. bázisállomásának telepítésével összefüggő kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu A Magyar Telekom Nyrt. Biatorbágy

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 3-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 3-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 3-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Közművelődési megállapodás megkötése a Zrínyi klub üzemeltetésére

Részletesebben

Mátyás Király Általános Iskola energetikai felújítása 2. sz. szerződés módosítás

Mátyás Király Általános Iskola energetikai felújítása 2. sz. szerződés módosítás Mátyás Király Általános Iskola energetikai felújítása 2. sz. szerződés módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/230 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/2015

Részletesebben

Előterjesztés. Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. február 13. napján tartandó ülésére. 13. számú napirendi pont

Előterjesztés. Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. február 13. napján tartandó ülésére. 13. számú napirendi pont Előterjesztés Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 13. napján tartandó ülésére 13. számú napirendi pont Tárgy: Közép- és hosszútávú vagyongazdálkodási terv Előterjesztő és

Részletesebben

88/2016. (IV. 28.) önkormányzati határozat. ÉMÁSZ Hálózati Kft. által megküldött együttműködési keretmegállapodás

88/2016. (IV. 28.) önkormányzati határozat. ÉMÁSZ Hálózati Kft. által megküldött együttműködési keretmegállapodás 88/2016. (IV. 28.) önkormányzati határozat ÉMÁSZ Hálózati Kft. által megküldött együttműködési keretmegállapodás Heves Város Önkormányzat Képviselő-testülete az ÉMÁSZ Hálózati Kft. által küldött Együttműködési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 27-i ülésére Tárgy: A Zirc, Kossuth u. 18. szám alatti 996/3/C helyrajzi számú garázs ingatlan bérleti úton történő

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete március 31-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete március 31-i ülésére Tárgy: Szent Lázár Alapítvány kérelme a Békés, Petőfi u. 35. szám alatti ingatlan hasznosítására vonatkozóan Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta osztályvezető-helyettes Gazdasági Osztály Véleményező

Részletesebben

KALOCSAI VAGYONHASZNOSÍTÁSI ÉS KÖNYVVEZETŐ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG Pályázat útján meghirdeti Kalocsa Város Önkormányzata kizárólagos

KALOCSAI VAGYONHASZNOSÍTÁSI ÉS KÖNYVVEZETŐ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG Pályázat útján meghirdeti Kalocsa Város Önkormányzata kizárólagos KALOCSAI VAGYONHASZNOSÍTÁSI ÉS KÖNYVVEZETŐ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG Pályázat útján meghirdeti Kalocsa Város Önkormányzata kizárólagos tulajdonát képező és a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/ RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Dabasi Kornélia Előterjeszti: Vargáné

Részletesebben

The Leader for Exceptional Client Service. Pénzügyi tanácsadás. Bizalom Diszkréció Szakértelem

The Leader for Exceptional Client Service. Pénzügyi tanácsadás. Bizalom Diszkréció Szakértelem The Leader for Exceptional Client Service Pénzügyi tanácsadás Bizalom Diszkréció Szakértelem A BDO VILÁGSZERTE A BDO a világ ötödik legnagyobb könyvelő, könyvvizsgáló, profeszszionális tanácsadó hálózata.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 11-ei rendes ülésére. Tisztelt Képviselő-testület!

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 11-ei rendes ülésére. Tisztelt Képviselő-testület! Polgármestere 2336 Dunavarsány Kossuth L. u. 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

ERSTE NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP. 2012. féléves jelentése

ERSTE NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP. 2012. féléves jelentése Az ERSTE NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP e 1. Az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap (továbbiakban: Alap) rövid bemutatása Az Alap neve Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap Az Alap rövidített

Részletesebben

Útmutató a Lakástakarék szerződéskötést megelőző igényfelméréshez és az Egyszerűsített termékválasztó segítségével történő ügyfél-tájékoztatáshoz

Útmutató a Lakástakarék szerződéskötést megelőző igényfelméréshez és az Egyszerűsített termékválasztó segítségével történő ügyfél-tájékoztatáshoz Útmutató a Lakástakarék szerződéskötést megelőző igényfelméréshez és az Egyszerűsített termékválasztó segítségével történő ügyfél-tájékoztatáshoz A táblázat használata előtt néhány kérdéssel célszerű az

Részletesebben

Javaslat az Ózdi Football Club által benyújtott pályázathoz kapcsolódó döntések meghozatalára

Javaslat az Ózdi Football Club által benyújtott pályázathoz kapcsolódó döntések meghozatalára Javaslat az Ózdi Football Club által benyújtott pályázathoz kapcsolódó döntések meghozatalára Előterjesztő: Fidrus Péter alpolgármester Előkészítő: Településfejlesztési Osztály Ózd, 2018. szeptember 27.

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/132. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: Iktatószám: 9522/2017 CPV Kód:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/132. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: Iktatószám: 9522/2017 CPV Kód: Maglód V Önk ép KEHOP-5.2.9. konstrukció pályázatához kapcsolódó Maglódi Vermesy Péter Ált Isk és A Művészeti Iskola - A Isk és B ép 2234 Maglód, József Attila krt. 33-35. sz alatti ing felújítási munkálatainak

Részletesebben

A beavatkozási pontok bemutatása: 1. beavatkozási pont:

A beavatkozási pontok bemutatása: 1. beavatkozási pont: A beavatkozási pontok bemutatása: 1. beavatkozási pont: Mátészalka város belterületén több szám szerint 19 db telektömbben a hatályos településrendezési eszközök építménymagasság növekedést/növelést terveztek.

Részletesebben

3. A VÁLLALKOZÁSOK ERŐFORRÁSAI

3. A VÁLLALKOZÁSOK ERŐFORRÁSAI 3. A VÁLLALKOZÁSOK ERŐFORRÁSAI 3.1 A vállalkozás eszközei és szerepük a gazdálkodásban A vállalkozás tevékenysége ellátásához felhasznált eszközeit a számviteli törvény a következő csoportokba rendezi:

Részletesebben

K I V O N A T. Váckisújfalu község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 17-ei testületi üléséről

K I V O N A T. Váckisújfalu község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 17-ei testületi üléséről K I V O N A T Váckisújfalu község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 17-ei testületi üléséről Váckisújfalu község Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2013. (VI.17.) Kt. számú határozata

Részletesebben

ÜZLETI TERV Tartalomjegyzék:

ÜZLETI TERV Tartalomjegyzék: ÜZLETI TERV Tartalomjegyzék: 1) Vezetői összefoglaló 2. oldal 2) A KFT általános bemutatása 3. oldal 3) Marketing terv 4. oldal 4) Működési terv 5. oldal 5) Vezetőség és szervezeti felépítés 5. oldal 6)

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2018/141. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: Iktatószám: 12460/2018 CPV Kód:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2018/141. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: Iktatószám: 12460/2018 CPV Kód: Tájékoztatás szerződésmódosításról - Gödöllői Járásbíróság és a Gödöllői Járási Ügyészség épülete rekonstrukciós és bővítési munkái műszaki ellenőri feladatainak teljes körű ellátása Közbeszerzési Értesítő

Részletesebben

Tájékoztató a "Helyszíni munkavégzés támogatása" tárgyú közbeszerzési eljárás eredményéről

Tájékoztató a Helyszíni munkavégzés támogatása tárgyú közbeszerzési eljárás eredményéről Tájékoztató a "Helyszíni munkavégzés támogatása" tárgyú közbeszerzési eljárás eredményéről Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/134 Eljárást megindító felhívás Közbeszerzési Beszerzés tárgya: Értesítőben

Részletesebben

RENDKÍVÜLI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, 2010. NOVEMBER 29.

RENDKÍVÜLI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, 2010. NOVEMBER 29. FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 2081-49/2010. 2. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Piac

Részletesebben

Szigetcsépi Általános Iskola energetikai felújítása ás napelemes rendszer kiépítése, szerződésmódosítás

Szigetcsépi Általános Iskola energetikai felújítása ás napelemes rendszer kiépítése, szerződésmódosítás Szigetcsépi Általános Iskola energetikai felújítása ás napelemes rendszer kiépítése, szerződésmódosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/232 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató

Részletesebben

LIFE13 NAT/HU/ azonosítószámú A kerecsensólyom és a parlagi sas táplálékbázisának megőrzése a Kárpát-medencében

LIFE13 NAT/HU/ azonosítószámú A kerecsensólyom és a parlagi sas táplálékbázisának megőrzése a Kárpát-medencében LIFE13 NAT/HU/000183 azonosítószámú A kerecsensólyom és a parlagi sas táplálékbázisának megőrzése a Kárpát-medencében Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/124 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa:

Részletesebben

Cigánd- ÉMOP szociális bérlakások felújítása Tájékoztató szerződés módosításáról.

Cigánd- ÉMOP szociális bérlakások felújítása Tájékoztató szerződés módosításáról. Cigánd- ÉMOP-3.1.1.-12-2013-0014- szociális bérlakások felújítása- 2014. Tájékoztató szerződés módosításáról. Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/40 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. január 30. napján megtartott zárt üléséről. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal Tanácsterem Jelen vannak: Bukodi Károly

Részletesebben

Nyilvános Pályázati Felhívás

Nyilvános Pályázati Felhívás Nyilvános Pályázati Felhívás Pilismarót Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 10/2017. (I.31.) önkormányzati határozata alapján (2028 Pilismarót, Rákóczi F. u. 15.) nyilvános pályázat útján történő

Részletesebben

Teljesítés helye: 8300 Tapolca, Liszt Ferenc u. 1/1 Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő:

Teljesítés helye: 8300 Tapolca, Liszt Ferenc u. 1/1 Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő: A 8300 Tapolca, Liszt Ferenc u. 1/1. szám alatti Tapolcai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály Balatonfüredi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály épületének energetikai fejlesztéséhez szükséges kivitelezési

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. február 15-i ülése 12. sz. napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. február 15-i ülése 12. sz. napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. február 15-i ülése 12. sz. napirendi pontja Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Várossal a Mészöly hagyaték kezeléséről kötendő együttműködési

Részletesebben

A Piactér üzemeltetésének megszüntetésére irányuló kérelem megvitatása

A Piactér üzemeltetésének megszüntetésére irányuló kérelem megvitatása Az előterjesztés száma: 151/2014. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs Nagyközség képviselő-testületének 2014. december 3-án, 18-órakor megtartandó ülésére A Piactér üzemeltetésének

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/52. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: Iktatószám: 5148/2016 CPV Kód:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/52. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: Iktatószám: 5148/2016 CPV Kód: ELI-ALPS alkalmazásában álló kutatók számára kutatásokra alkalmas eszközök és laborhelyiség bérbeadása az ELI-ALPS nagyprojekt, 1. fázisa (P3) és 2. fázisa (P4) keretében négy részben - Tájékoztató a szerződés

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AZ ÜZLETI INTERNETKAPCSOLATRÓL

ÚTMUTATÓ AZ ÜZLETI INTERNETKAPCSOLATRÓL ÚTMUTATÓ AZ ÜZLETI INTERNETKAPCSOLATRÓL Találja meg az Ön számára legmegfelelőbb megoldást! ADSL/VDSL INTERNET Az Invitech Solutions költséghatékony és korszerű megoldásaival támogatja vállalkozását. Szolgáltatásunkat

Részletesebben

Balatonfüred, városi uszoda beruházás II. ütem című projekt kivitelezési munkái - tájék szerz mód IV.

Balatonfüred, városi uszoda beruházás II. ütem című projekt kivitelezési munkái - tájék szerz mód IV. Balatonfüred, városi uszoda beruházás II. ütem című projekt kivitelezési munkái - tájék szerz mód IV. Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/51 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 23-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 23-i ülésére Tárgy: A Békés Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület kérelme Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdálkodási Osztály Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/6 Döntéshozatal módja: Egyszerű

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Sárospatak belterület 2894/5 helyrajzi számú ingatlan adásvétel útján történő értékesítésére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Sárospatak belterület 2894/5 helyrajzi számú ingatlan adásvétel útján történő értékesítésére PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Sárospatak belterület 2894/5 helyrajzi számú ingatlan adásvétel útján történő értékesítésére Készítette: Sárospatak Város Önkormányzata 2013. december 16. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Sárospatak

Részletesebben

Javaslat a.. helyrajzi számú, természetben a Budapest XXIII. kerület (cím). szám alatti ingatlan 4650/6750-ed részének értékesítésére

Javaslat a.. helyrajzi számú, természetben a Budapest XXIII. kerület (cím). szám alatti ingatlan 4650/6750-ed részének értékesítésére Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a.. helyrajzi számú, természetben a

Részletesebben

Segédlet az egységes szempont szerint kidolgozott egyszerűsített üzleti terv elkészítéséhez

Segédlet az egységes szempont szerint kidolgozott egyszerűsített üzleti terv elkészítéséhez Segédlet az egységes szempont szerint kidolgozott egyszerűsített üzleti terv elkészítéséhez Kisfaludy szálláshelyfejlesztési konstrukció panziók fejlesztése Kódszám: TFC-1.1.1-2017 1 Tartalom 1. Vezetői

Részletesebben

Javaslat a DIGI Kft. bérleti szerződéseinek módosítására és kiviteli terveinek jóváhagyására

Javaslat a DIGI Kft. bérleti szerződéseinek módosítására és kiviteli terveinek jóváhagyására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a DIGI Kft. bérleti szerződéseinek módosítására és kiviteli

Részletesebben

A MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG RÉSZÉRE KONTÉNEREK BESZERZÉSE - 1. számú szerződésmódosítás

A MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG RÉSZÉRE KONTÉNEREK BESZERZÉSE - 1. számú szerződésmódosítás A MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG RÉSZÉRE KONTÉNEREK BESZERZÉSE - 1. számú szerződésmódosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/126 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek PixelHosting.eu (Berkeczi Imre E.V., ) mint Szolgáltató vagy Bérbeadó az alábbiak szerint határozza meg az általa nyújtott szolgáltatások igénybevételét: 1. A szerződés

Részletesebben

Országgyűlés Irodaháza, 1054 Budapest, Széchenyi rakpart 19. Helyrajzi szám: Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő:

Országgyűlés Irodaháza, 1054 Budapest, Széchenyi rakpart 19. Helyrajzi szám: Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő: Az Országgyűlés Irodaházában lévő tűzjelző rendszer cseréje korszerűbb technológiájú rendszerre, és a rendszer bővítése (IV. ütem) (639/2016) tárgyú közbeszerzési eljárás eredményeként megkötött szerződés

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. február 14. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület február 16.-án tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület február 16.-án tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. február 16.-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes

Részletesebben

J a v a s l a t. határozott idejű bérleti szerződés megkötésére a Római Katolikus Egyházzal a Sajóvárkonyi Könyvtár kialakítása céljából

J a v a s l a t. határozott idejű bérleti szerződés megkötésére a Római Katolikus Egyházzal a Sajóvárkonyi Könyvtár kialakítása céljából J a v a s l a t határozott idejű bérleti szerződés megkötésére a Római Katolikus Egyházzal a Sajóvárkonyi Könyvtár kialakítása céljából Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és

Részletesebben

Szennyvízcsatorna tervezése és kivitelezése vállalkozási szerződés keretében

Szennyvízcsatorna tervezése és kivitelezése vállalkozási szerződés keretében Szennyvízcsatorna tervezése és kivitelezése vállalkozási szerződés keretében Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/183 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/2015

Részletesebben

INFORMATIKAI SZABÁLYZAT

INFORMATIKAI SZABÁLYZAT INFORMATIKAI SZABÁLYZAT HATÁLYOS: 2011. MÁRCIUS 30.-TÓL 1 INFORMATIKAI SZABÁLYZAT Készült a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény és a szerzői

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX:

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2016. szeptember 02. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A XII-236/5555/2013. sz. határozat 1. melléklete EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Amely létrejött egyrészről Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata címe: 3525 Miskolc, Városház tér 8 KSH statisztikai száma:

Részletesebben

Javaslat Decs Nagyközség Önkormányzata közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási tervének elfogadására

Javaslat Decs Nagyközség Önkormányzata közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási tervének elfogadására Az előterjesztés száma: 14/2013. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2013. január 30-án 18-órakor megtartandó ülésére Javaslat Decs Nagyközség

Részletesebben

A BKK Zrt. Rumbach Center Irodaház személybeléptető rendszerének bővítése- tájékoztató az eljárás eredményéről

A BKK Zrt. Rumbach Center Irodaház személybeléptető rendszerének bővítése- tájékoztató az eljárás eredményéről A BKK Zrt. Rumbach Center Irodaház személybeléptető rendszerének bővítése- tájékoztató az eljárás eredményéről Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/99 Eljárást megindító felhívás Közbeszerzési Beszerzés

Részletesebben

BARNAMEZŐ-KATASZTER INGATLANFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK ADATBÁZISA

BARNAMEZŐ-KATASZTER INGATLANFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK ADATBÁZISA BARNAMEZŐ-KATASZTER INGATLANFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK ADATBÁZISA BARNAMEZŐ-KATASZTER A KATASZTER CÉLJA ÉS HÁTTERE Budapest fenntartható térbeli rendszerének alapját, a város kompaktságát biztosító városfejlesztés

Részletesebben

VILLAMOS IPARI KIVITELEZÉS

VILLAMOS IPARI KIVITELEZÉS VILLAMOS IPARI KIVITELEZÉS Lámpaeladásaink jelentős része, több mint 50%-a projektben történt, vagyis kivitelezéssel együtt vásároltak tőlünk az ügyfeleink. 2017. év elejétől az Elecon Kft-vel karöltve

Részletesebben

Szerzmód - Kézi csomózású gyapjú szőnyegek gyártása és szállítása a Doktori Iskola (1014 Budapest, Úri u. 21.) részére

Szerzmód - Kézi csomózású gyapjú szőnyegek gyártása és szállítása a Doktori Iskola (1014 Budapest, Úri u. 21.) részére Szerzmód - Kézi csomózású gyapjú szőnyegek gyártása és szállítása a Doktori Iskola (1014 Budapest, Úri u. 21.) részére Közbeszerzési Értesítő száma: 2018/4 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének február 16-ai ülésére. 11. napirend

ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének február 16-ai ülésére. 11. napirend ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2017. február 16-ai ülésére 11. napirend Tárgya: Előadó: Bérleti szerződés elfogadása dr. Takács Béla aljegyző Melléklet: határozati kivonatok,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 26-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 26-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. október 26-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A Komló Város területén lévő piac és vásárcsarnok rekonstrukciója

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. december 11-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. december 11-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/1000-1/2014/I Üi.: dr. Kurunczi Péter Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Csongrád Megyei Levéltár használati

Részletesebben

MÁTRAMINDSZENT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

MÁTRAMINDSZENT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA MÁTRAMINDSZENT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉP-ÉS HOSSZÚTÁVÚ VAGYONGAZDÁLKODÁSI TERVE 1. BEVEZETÉS A folyamatosan változó társadalmi-gazdasági környezet, az átalakulások korszakát élő közszolgáltatások, a közigazgatási

Részletesebben

TSZM - Eger, Törvényház út 15. szám alatti ingatlan részleges felújítási munkái

TSZM - Eger, Törvényház út 15. szám alatti ingatlan részleges felújítási munkái TSZM - Eger, Törvényház út 15. szám alatti ingatlan részleges felújítási munkái Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/110 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/2015

Részletesebben

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2011. (IV. 29.) önkormányzati rendelete

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2011. (IV. 29.) önkormányzati rendelete Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2011. (IV. 29.) önkormányzati rendelete a lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről [egységes szerkezetben a módosításáról szóló 13/2014. (VIII.

Részletesebben

9700 Szombathely, Váci Mihály utca 3. szám, 2759/35 hrsz. alatti rendelők és idősek Klubja energetikai korszerűsítése

9700 Szombathely, Váci Mihály utca 3. szám, 2759/35 hrsz. alatti rendelők és idősek Klubja energetikai korszerűsítése 9700 Szombathely, Váci Mihály utca 3. szám, 2759/35 hrsz. alatti rendelők és idősek Klubja energetikai korszerűsítése Közbeszerzési Értesítő száma: 2018/28 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény

Részletesebben

Hort Község Önkormányzatának Gazdasági programja

Hort Község Önkormányzatának Gazdasági programja Hort Község Önkormányzatának Gazdasági programja 2015-2019 Bevezetés Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 116..-a alapján a helyi önkormányzatoknak Gazdasági programot

Részletesebben

Tájékoztató feladása szerződés módosításáról Fordítási, tolmácsolási és lektorálási feladatok végrehajtása a NAV Központi Hivatala részére tárgyban

Tájékoztató feladása szerződés módosításáról Fordítási, tolmácsolási és lektorálási feladatok végrehajtása a NAV Központi Hivatala részére tárgyban Tájékoztató feladása szerződés módosításáról Fordítási, tolmácsolási és lektorálási feladatok végrehajtása a NAV Központi Hivatala részére tárgyban Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/108 Beszerzés tárgya:

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/78. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: Iktatószám: 3332/2017 CPV Kód:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/78. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: Iktatószám: 3332/2017 CPV Kód: A 8200 Veszprém, Kistó u. 1. szám alatti, Veszprém Megyei Kormányhivatal épületének energetikai fejlesztéséhez szükséges kivitelezési munkák elvégzése - 2.szerz.mód Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/78

Részletesebben

TÁRSASHÁZI FÓRUM A KÖZTERÜLETEN TALÁLHATÓ, TÁRSASHÁZI ZÁRT KONTÉNERTÁROLÓK MEGVALÓSÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGÉRŐL

TÁRSASHÁZI FÓRUM A KÖZTERÜLETEN TALÁLHATÓ, TÁRSASHÁZI ZÁRT KONTÉNERTÁROLÓK MEGVALÓSÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGÉRŐL 2015. 05. 05. VESZPRÉM VÁROSHÁZA, KOSSUTH TEREM Előzmény Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 46/2014. (XII.18.) Ör-rel módosított 1/2014. (I.30.) önkormányzati rendelete alapján, 2015.

Részletesebben

Korszerű és gazdaságos felszíni parkolási módszer beruházásának és üzemeltetésének tapasztalatai

Korszerű és gazdaságos felszíni parkolási módszer beruházásának és üzemeltetésének tapasztalatai Korszerű és gazdaságos felszíni parkolási módszer beruházásának és üzemeltetésének tapasztalatai TÓTH TIBOR Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal 1 Parkolási problémák Parkolóhelyek keresése 30% Torlódás

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2018/4. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: Iktatószám: 18288/2017 CPV Kód:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2018/4. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: Iktatószám: 18288/2017 CPV Kód: Szerződésmódosítás-Vállalkozási szerződés a Kasz-Farm Kft tehenészeti telepének korszerűsítése keretében szigetelt, beton almos-trágya tárolótér kialakítása és hígtrágya fázisbontó berendezés kiépítése

Részletesebben

Komplett térfigyelő rendszer telepítése

Komplett térfigyelő rendszer telepítése Komplett térfigyelő rendszer telepítése Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/36 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/2015 KÉ Eljárás fajtája: Közzététel

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 306/2004. (XI.2.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 306/2004. (XI.2.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 306/2004. (XI.2.) számú h a t á r o z a t a a Nyíregyházi Főiskolával kötendő együttműködési megállapodás jóváhagyásáról A Közgyűlés a Nyíregyháza Megyei Jogú

Részletesebben

Táj.szerz.mód._BajaiTK_Bajai_III._Béla_Gimn.

Táj.szerz.mód._BajaiTK_Bajai_III._Béla_Gimn. Táj.szerz.mód._BajaiTK_Bajai_III._Béla_Gimn. Közbeszerzési Értesítő száma: 2018/145 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/2015 KÉ Eljárás fajtája:

Részletesebben