HATÁROZAT-ot: Az engedély tulajdonosa: OxonItalia SpA (Via Sempione 195, I Pero (Milano), Olaszország)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HATÁROZAT-ot: Az engedély tulajdonosa: OxonItalia SpA (Via Sempione 195, I-20016 Pero (Milano), Olaszország)"

Átírás

1 ELŐADÓ: Csaba Eszter ENGEDÉLY SZÁM: 02.5/530/1/2008. OLDALAK SZÁMA: 2 MELLÉKLET: - TÁRGY: Guardian-Tetra gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatalának engedélyezése Click-Plus gyomirtó permetezőszer néven A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ, mint engedélyező hatóság a OxonItalia SpA (Olaszország ) ügyfélnek a Guardian-Tetra gyomirtó permetezőszer, Click-Plus gyomirtó permetezőszer néven is történő forgalomba hozatalára vonatkozó kérelmével kapcsolatban meghozta az alábbi HATÁROZAT-ot: Az engedélyező hatóság hozzájárul ahhoz, hogy az ügyfél Click-Plus gyomirtó permetezőszer néven is forgalomba hozza a 837/2006 NTKSZ számú forgalomba hozatali és felhasználási engedéllyel rendelkező Guardian-Tetra gyomirtó permetezőszert. Az engedély tulajdonosa: OxonItalia SpA (Via Sempione 195, I Pero (Milano), Olaszország) Minden egyéb tekintetben a Guardian-Tetra gyomirtó permetezőszer 02.5/1897/3/2007 MGSZHK és 02.5/1538/2/2008 MGSZHK számú határozatokkal módosított 837/2006 NTKSZ számú engedélyokirata szerinti előírások az érvényesek. Az ügyfél a továbbiakban köteles a Guardian-Tetra gyomirtó permetezőszer engedélyokiratában a későbbiekben történő változásokat a Click-Plus gyomirtó permetezőszer címkéin is haladéktalanul átvezetni. Előírások a címkézésre és a termékcímkére vonatkozóan: Az ügyfél köteles a Click-Plus gyomirtó permetezőszer elkészült, forgalomba került címkéjét december 30-ig az engedélyező hatósághoz nyilvántartás céljából benyújtani. A Click-Plus gyomirtó permetezőszer címkeszövegének a fenti rendelkezések kivételével, meg kell egyeznie a Guardian-Tetra gyomirtó permetezőszer jóváhagyott címkeszövegével. Az engedélyezési eljárás díja Ft, amelyet az ügyfél az engedélyező hatóság által kibocsátott számla alapján köteles megfizetett. Jelen határozat ellen a kézhezvételtől számított 30 napon belül keresetet indíthat a Fővárosi Bírósághoz címezve, de az engedélyező hatóságnál előterjesztve jogszabálysértésre hivatkozással. A közigazgatási határozat bírósági felülvizsgálatának illetéke Ft, a feleket a perben tárgyi illeték-feljegyzési jog illeti meg. A keresetlevél benyújtásának a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya, azonban a keresetlevélben a végrehajtás felfüggesztése kérhető.

2 . INDOKOLÁS Az ügyfél január 08. napján kelt kérelmében kérte, hogy az érvényes engedéllyel rendelkező Guardian-Tetra gyomirtó permetezőszert Click-Plus gyomirtó permetezőszer néven is forgalmazhassa. Az ügyfél a kérelemhez mellékelte a Guardian-Tetra gyomirtó permetezőszer engedély tulajdonosának, a Monsanto Europe S.A. hozzájáruló levelét hogy a Guardian-Tetra gyomirtó permetezőszert az Oxon Italia SpA (Olaszország ) Click-Plus néven is engedélyeztesse és forgalmazza Magyarországon, Az engedélyező hatóság az ügyfél kérelmében foglaltak teljesítésének jogszabályi akadályát nem látta, és a rendelkező részben előírtak szerint határozott. Az engedélyezési eljárási díj megállapítása a növényvédelmi igazgatási szolgáltatási díjakról szóló 165/2004. (XI. 22.) FVM rendelet 4. (1) és (5) bekezdései és 11. e) pontja valamint a 2. számú melléklet A részének II/11. pontja alapján történt. Ezek alapján a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (a továbbiakban Ket.) a, valamint a növényvédelemről szóló évi XXXV. törvény (a továbbiakban: Nvt.) a, továbbá az ennek végrehajtására kiadott a növényvédő szerek forgalomba hozatalának és felhasználásának engedélyezéséről, valamint a növényvédő szerek csomagolásáról, jelöléséről, tárolásáról és szállításáról szóló 89/2004. (V.15.) FVM rendelet (a továbbiakban: R.) 7., valamint a ai alapján a rendelkező részben foglaltak szerint határozott. Az engedélyező hatóság jelen határozatát a Nvt. 16. (1) bekezdésében, az R. 3. (1) bekezdésében, valamint a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal létrehozásáról és működéséről szóló 274/2006. (XII. 23.) Korm. Rendelet 45. (2) bekezdésében foglalt jogkörében eljárva hozta. A jogorvoslat lehetőségéről, feltételeiről, és az illeték mértékéről, illetve az illeték-feljegyzési jogról a Ket és 110. (1) bekezdése, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal létrehozásáról és működéséről szóló 274/2006. (XII. 23.) Korm. Rendelet 7 (2) bekezdés, valamint az illetékekről szóló évi XCIII. törvény 43. (3) bekezdése és a 62. (1) h) pontja alapján rendelkezett az engedélyező hatóság. Budapest, október Kapja: 1. Ügyfél 2. Szakhatóság (OTH) 3. Szakhatóság (OKTVF) 4. Irattár P.H. Dr. Halmágyi Tibor igazgató 216/2008 2/2

3 ENGEDÉLYEZÉSI IGAZGATÓSÁG ELŐADÓ: Mészáros Ferencné TÁRGY: GUARDIAN TETRA gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélye ENGEDÉLY SZÁMA: 837/2006. OLDALAK SZÁMA: 5 A Növény- és Talajvédelmi Központi Szolgálat, mint elsőfokú engedélyező hatóság a Monsanto Europe S.A., (Belgium), mint ügyfélnek a Guardian Tetra gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedély kiadása iránt benyújtott kérelme tárgyában indult hatósági eljárásban meghozta az alábbi HATÁROZAT-ot: Az engedélyező hatóság a Guardian Tetra gyomirtó permetezőszerre forgalomba hozatali és felhasználási engedélyt ad ki az alábbi feltételek mellett: 1. A növényvédő szer gyártója és az engedély tulajdonosa: Monsanto Europe S.A., Belgium A hatóanyagok gyártója: acetoklór - Monsanto, USA terbutilazin- Oxon Italia SpA., Olaszország Az engedély tulajdonos hazai képviselete Monsanto Kereskedelmi Kft., Budapest. 2. A növényvédő szer rendeltetése: gyomirtó permetezőszer 3. A növényvédő szer összetétele: Hatóanyagok megnevezése és részaránya: a) acetoklór (450 g/l), b) terbutilazin (214 g/l), Egyéb összetevő: c) furilazol (15 g/l) a) - ISO szerinti közhasználatú név: acetoklór - IUPAC név: 2-klór-N-etoximetil-6 -etilacet-o-toluidid - CAS-szám: b) - ISO szerinti közhasználatú név: terbutilazin - IUPAC név: N 2 -terc-butil-6- klór -N 4 -etil-1,3,5-triazin-2,4-diamin - CAS-szám: c) - ISO szerinti közhasználatú név: furilazol - IUPAC név: (RS)-3-diklóracetil-5-(2-furanil)-2,2-dimetiloxazolidin - CAS-szám:

4 4. Szerforma: vizes szuszpo-emulzió (SE) 5. Előírt minőségi feltételek: 5.1 acetoklór tartalom (GC) 40,8 + 2,0 %(m/m) 5.2 terbutilazin tartalom (GC) 19,4 + 1,1 %(m/m) 5.3 furilazol (GC) 1,36 + 0,20 %(m/m) Fizikai-kémiai tulajdonságok: 5.4 Kiönthetőség (MT 148.1) max. üledék: 6% 5.5 Diszperzió stabilitás (MT 180) 0 h teljes kezdeti diszperzió 0,5 h krémesedés: maximum: 0,1 cm 3 24 h ismételt diszperzió: teljes 24,5 h krémesedés: maximum: 0,2 cm Habzóképesség (MT 47.2): max. 30 cm 3 (1 perc után) 5.7 Nedves szitamaradék (MT 185) max. 2% (75 µm-es szitán) Tárolási stabilitás: 5.8 Tárolási stabilitás 0 o C-on (MT 39.3): meg kell felelnie az 5.5 és 5.7 pontok előírásainak 5.9 Tárolási stabilitás 54 o C-on (MT 46.3): a mért átlag hatóanyag tartalom nem lehet kevesebb, mint a kezdeti hatóanyag tartalom relatív 95%-a és meg kell felelnie az 5.4, 5.5, és 5.7 pontok előírásainak. 6. A növényvédő szer felhasználására vonatkozó előírások: kijuttatáshoz/kezeléshez szükséges kultúra károsító szer víz kukorica (takarmány, siló, vetőmag, csemege) magról kelő egy-és kétszikű gyomnövények mennyisége (l/ha) 3,5-4, Előírt növényvédelmi technológia: A készítményt a takarmány, siló, vetőmag kukorica vetése után, kelése előtt (preemergensen), vagy állományban korai posztemergensen lehet kijuttatni. Csemege kukoricában a kezelés csak preemergensen végezhető. Preemergens felhasználás esetén szerves anyagban gazdag kötöttebb talajokon 4,5 l/ha, szerves anyagban szegényebb lazább talajokon 3,5 l/ha dózisban javasolt kijuttatni jól elmunkált aprómorzsás talajfelszínre. Állománykezelés esetén 3,5 l/ha dózisban a kultúrnövény szögcsíra állapotától 2-3 leveles fejlettségéig lehet alkalmazni a készítményt. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles, a magról kelő egyszikűek 1-3 leveles korukban, gyökérváltásukkor a legérzékenyebbek a készítményre. Kukoricavonalak gyomirtásánál a szer használatára vonatkozóan a fajtafenntartó véleményét is meg kell kérni. Előírások légi kijuttatásra:

5 7. Emberre, állatra, környezetre való veszélyesség, a biztonságos felhasználás feltételei: a) Mérgező (toxikológiai és környezetkárosító) tulajdonságok: Veszélyjel és jelkép: Xn N ártalmas környezeti veszély R-mondatok: R 20/22 R 37/38 R 43 R 50/53 Belélegezve és lenyelve ártalmas. Bőrizgató hatású, izgatja a légutakat. Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. S-mondatok: S 2 S 13 S 20/21 S 24/25 S 35 S 36/37/39 S 46 S 57 Gyermekek kezébe nem kerülhet. Élelmiszertől, italtól és takarmánytól távol tartandó. A használat közben enni, inni és dohányozni nem szabad. Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást. Az anyagot és az edényzetét megfelelő módon ártalmatlanítani kell. Megfelelő védőruházatot, védőkesztyűt és szem-/arcvédőt kell viselni. Lenyelés esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt/csomagoló burkolatot és a címkét az orvosnak meg kell mutatni. A környezetszennyezés elkerülésére megfelelő edényzetet kell használni. A készítmény p.o. LD 50 értéke (patkányon): > 1137 mg/kg b) Tűzveszélyességi besorolás: nem tűzveszélyes (E). c) Vízi szervezetekre való veszélyesség: kifejezetten veszélyes. A felszíni vizektől előírt biztonsági távolság, kockázatbecslés alapján min. 20 méter, illetve az egyéb jogszabályok további korlátozásai. Nem alkalmazható különösen érzékeny felszín alatti vízminőség védelmi területeken (felszíni karszt és vízbázis védelmi védőterületek). A szer maradékát a biztonsági adatlapban megadott előírások szerint kell ártalmatlanítani. d) Méhveszélyesség: nem jelölésköteles. SP1 A növényvédő szerrel vagy annak csomagolóeszközével ne szennyezze a vizeket! 8. Várakozási idők: a) Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap

6 b) Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: kultúra kukorica várakozási idő (nap) előírás szerinti felhasználás esetén korlátozás nincs c) Megengedett egyéb összetevő maradék határértéke: Kukorica kultúrában a megengedett furilazol maradék határértéke 0,01* mg/kg. Az engedélyokirat ezen előírását jogszabályi rendelkezés hiányában kell alkalmazni. 9. Munkaegészségügyi óvórendszabályok: Az alkalmazás során előírt egyéni védőeszközök előkészítőknek: védőruha, védőkalap, védőkesztyű, védőszemüveg, vagy permetező arcvédő, védőlábbeli; kijuttatóknak: védőruha, védőkalap, védőkesztyű, védőszemüveg, FFP2D részecskeszűrő félálarc, védőlábbeli. Mérgezéskor, allergiás megbetegedés esetén, vagy annak gyanújakor a munkát azonnal félbe kell szakítani, majd helyszíni elsősegélynyújtás után orvosi, intézeti ellátást kell biztosítani. Terápia: általános eljárás, tüneti megfigyelő kezelés. Ellenanyag: specifikus antidótuma nincs. 10. Forgalmazási kategória: I. 11. Eltarthatóság: eredeti zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 2 év. 12. Az engedély érvényessége: december 31., illetve a szer hatóanyagára, az uniós rendelkezések alapján, jogszabályban megállapított határidő. 13. A címketerv elfogadására vonatkozó döntés a termékcímkére vonatkozóan: A növényvédő szer csak a jóváhagyott címketerv szerinti tartalommal elkészített címkével kerülhet forgalomba. Az ettől való eltérés az engedély visszavonását eredményezheti. Az engedély tulajdonosának vagy képviselőjének a felelőssége az engedéllyel összhangban álló címkézés megvalósítása. Jelen határozat ellen a közléstől számított 15 napon belül a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Növény- és Talajvédelmi Főosztály vezetőjéhez címzett, de az engedélyező hatóság vezetőjénél előterjesztett fellebbezésnek van helye, melyet a fellebbezéssel érintett, vagy a fellebbezésben vitatott összeg minden megkezdett forintja után 400 forint, de legalább Ft, legfeljebb forint illetékbélyeggel kell ellátni. A fellebbezésnek a határozat végrehajtására halasztó hatálya van

7 INDOKOLÁS Az ügyfél április 29. napján kelt levelében a Guardian Tetra gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedély kiadását kérte az engedélyező hatóságtól. Az ügyfél a kérelemhez mellékelte a növényvédő szerek forgalomba hozatalának és felhasználásának engedélyezéséről, valamint a növényvédő szerek csomagolásáról, tárolásáról és szállításáról szóló 6/2001. (I. 16.) FVM rendelet 1. és 2. számú melléklete szerinti adatokat. Az engedélyező hatóság az engedély kiadása vonatkozásában figyelembe vette az eljárásban résztvevő szakhatóságok szakhatósági állásfoglalásait. Az ügyben eljáró közegészségügyi szakhatóság, az Országos Kémiai Biztonsági Intézet 554/2004., valamint a környezet- és természetvédelmi szakhatóság, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium KJHF-1720/3/2005. számú állásfoglalását jelen határozat rendelkező részének 7., 8., 9., 10. pontjai tartalmazzák. Jelen határozat az államigazgatási eljárás általános szabályairól szóló évi IV. törvény (a továbbiakban: Áe.) án, valamint a növényvédelemről szóló évi XXXV. törvény (a továbbiakban: Ntv.) án, továbbá az ennek végrehajtására kiadott, a növényvédő szerek forgalomba hozatalának és felhasználásának engedélyezéséről, valamint a növényvédő szerek csomagolásáról, tárolásáról és szállításáról szóló 89/2004. (V.15.) FVM rendelet (a továbbiakban: R) 7. -án és ain alapul. Az engedélyezési eljárás díja Ft, mely a növényvédelmi igazgatási szolgáltatási díjakról szóló 38/2002. (V.3.) FVM rendelet 2. számú mellékletén alapul. Az ügyfél az eljárás díját megfizette. Az engedélyező hatóság a fentiek alapján megállapította, hogy az ügyfél az engedély kiadásához szükséges dokumentumokat benyújtotta, az ügyfél az eljárási díjat megfizette, így a rendelkező részben foglaltak szerint határozott. Határozatomat a Nvt. 11. (1) bekezdése, illetve a R. 3. (1) bekezdésében foglalt jogkörömben hoztam. A fellebbezési jog lehetőségéről és feltételeiről, illetve a fellebbezés halasztó hatályáról az Áe. 62. (1)- (2), a 63. (1), és a 65. (1) bekezdései, valamint az illetékekről szóló évi XCIII. törvény 29. (2) bekezdése rendelkezik. Budapest, március 10. Dr. Halmágyi Tibor főigazgató Dr. Mihály Botond Gábor engedélyezési igazgató Kapja: 1. Monsanto Kereskedelmi Kft., Budapest. 2. szakhatóság (OTH, Orsz. Körny. Főfel.) 3. irattár P.H. (54/2006.) - 5 -

8 ELŐADÓ: Somogyiné Pálos Éva ENGEDÉLYSZÁM: 02.5/1897/3/2007. OLDALAK SZÁMA: 3 MELLÉKLET: - TÁRGY: GUARDIAN TETRA gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének módosítása A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatósága, mint engedélyező hatóság, a Monsanto Europe S.A. (Haven 627, Scheldelaan 460, B-2040, Antwerp, Belgium) képviseletében eljáró Monsanto Kereskedelmi Kft. (1037 Budapest, Montevideo utca 8.) ügyfélnek a Guardian Tetra gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének módosítása tárgyában indult hatósági eljárásban meghozta az alábbi HATÁROZAT-ot: Az engedélyező hatóság az acetoklór és terbutilazin hatóanyagokat tartalmazó Guardian Tetra gyomirtó permetezőszer 02.5/1897/2/2007. MgSzHK számú engedély-módosításról szóló határozatát bevonja, és a jelen határozatra történő cseréjével a Guardian Tetra gyomirtó permetezőszer 837/2006. NTKSz számú forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét január 1-jei hatállyal a következők szerint m ó d o s í t j a. Az engedélyokirat 4. pontja a következőképpen módosul: 4. A növényvédő szer felhasználására vonatkozó előírások: a kijuttatáshoz szükséges kultúra károsító szer víz kukorica (takarmány, siló, vetőmag, csemege) magról kelő egy- és kétszikű gyomnövények mennyisége (l/ha) 3,

9 Az engedélyokirat Melléklet 1. pontja a következőképpen módosul: 1. Előírt növényvédelmi technológia: A készítményt a takarmány, siló, vetőmag kukorica vetése után, kelése előtt (preemergensen), vagy állományban korai posztemergensen lehet kijuttatni. Csemege kukoricában a kezelés csak preemergensen végezhető. Preemergens kezelésnél a készítményt jól elmunkált aprómorzsás talajfelszínre kell kijuttatni. Átlagosnál erősebb gyomfertőzés, valamint ellenálló magról kelő kétszikű gyomfajok esetén az alapkezelések felülkezelése válhat szükségessé, erre engedélyezett más hatóanyagú készítményekkel. Állománykezelés esetén korai posztemergensen, a kultúrnövény szögcsíra állapotától 2-3 leveles fejlettségéig lehet kijuttatni a készítményt. A magról kelő kétszikűek 2-4 valódi leveles, a magról kelő egyszikűek 1-3 leveles korukban, gyökérváltásukkor a legérzékenyebbek a készítményre. Kukoricavonalak gyomirtásánál a szer használatára vonatkozóan a fajtafenntartó véleményét is meg kell kérni. Az engedélyokirat egyéb előírásai változatlanul érvényesek. Előírások a címkézésre és a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozóan: Az ügyfél köteles a jelen határozat hatályba lépését megelőzően piacra került tételekhez a jelen módosításokat tartalmazó tájékoztatót kiszerelésenként mellékelni, és/vagy átcímkézéssel, ill. öntapadó kivitelezésű kiegészítő címkén közölni a módosításokat legkésőbb december 31- ig. Továbbá köteles a saját meglévő raktárkészleteit a módosításoknak megfelelően átcímkézni, vagy kiegészítő címkével ellátni legkésőbb december 31-ig. Ezzel egyidejűleg az ügyfél köteles az elkészült, forgalomba került tájékoztatót és/vagy címkét ill. kiegészítő címkét az engedélyező hatósághoz benyújtani, továbbá köteles a jelen határozatban foglaltakról a kereskedelmi partnereit és a felhasználókat közlemény útján tájékoztatni. Az engedély módosítás eljárási díja Ft. Jelen határozat ellen a kézhezvételtől számított 30 napon belül keresetet indíthat a Fővárosi Bírósághoz címezve, de az engedélyező hatóságnál előterjesztve jogszabálysértésre hivatkozással. A közigazgatási határozat bírósági felülvizsgálatának illetéke Ft, a feleket a perben tárgyi illeték-feljegyzési jog illeti meg. A keresetlevél benyújtásának a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya, azonban a keresetlevélben a végrehajtás felfüggesztése kérhető. INDOKOLÁS Az Oxon Italia S.p.A. ügyvezetője május 30-án kelt beadványában arról tájékoztatta az engedélyező hatóságot, hogy az Oxon Italia S.p.A., a Syngenta Crop Protection AG és az Agan Chemical Manufacturers Ltd. között a környezet (különösen a talajvíz) biztonságának megóvása érdekében olyan megállapodás jött létre, melynek értelmében a terbutilazin hatóanyagot tartalmazó gyomirtó szerek felhasználását 750 g aktív hatóanyag/hektárnak megfelelő maximális felhasználási dózisban határozták meg, és kizárólag a kombinációban történő alkalmazást támogatják. Erről a megállapodásról a terbutilazin hatóanyagú termékek összes engedélyesét

10 tájékoztatták, tehát ennek megfelelően az engedélyeiket módosítani szükséges. Az ügyfél a fenti megegyezésre történő hivatkozással június 25-én kelt kérelmében a Guardian Tetra gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének módosítását kérte az engedélyező hatóságtól. Az engedély módosítási eljárási díj megállapítása a növényvédelmi igazgatási szolgáltatási díjakról szóló 165/2004. (XI. 22.) FVM rendelet 2. számú melléklet A. részének II/11.1 pontja alapján történt. Az engedélyező hatóság tekintettel arra, hogy annak jogszabályi akadálya nincs, a kérelemnek helyt adott, és a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (a továbbiakban: Ket.) ai, továbbá a növényvédelemről szóló évi XXXV. törvény (a továbbiakban: Nvt.) 16. (1) bekezdése, és a növényvédő szerek forgalomba hozatalának és felhasználásának engedélyezéséről, valamint a növényvédő szerek csomagolásáról, jelöléséről, tárolásáról és szállításáról szóló 89/2004. (V. 15.) FVM rendelet (a továbbiakban: R.) 18. (1) bekezdése alapján a rendelkező részben foglaltak szerint határozott. A 02.5/1897/2/2007. MgSzHK számú határozatával a termék forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét módosította. Azonban szükségessé vált a határozat kicserélése, mivel A növényvédő szer felhasználására vonatkozó előírások kultúrafelsorolása elírásra került, valamint az Előírt növényvédelmi technológia szakaszban téves szövegváltozat került a határozatban átvezetésre, ezért a helyes tartalmú, egységes szerkezetbe foglalt határozat kiadása volt indokolt. Az engedélyező hatóság jelen határozatával egyúttal a javított adatokkal adta ki a határozatot. Az engedélyező hatóság hatáskörét a Nvt. 11. (1) bekezdésére tekintettel a R. 3. (1) bekezdése állapítja meg. A határozat kicserélésére a Ket (1) bekezdése alapján került sor. A jogorvoslat lehetőségéről, feltételeiről, és az illeték mértékéről, illetve az illeték-feljegyzési jogról a Ket. 109., 110. (1) és 123. (2) bekezdése, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal létrehozásáról és működéséről szóló 274/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet, valamint az illetékekről szóló évi XCIII. törvény 43. (3) bekezdése és a 62. (1) h) pontja alapján rendelkezett az engedélyező hatóság. Kelt: Budapest, október 11. napján Dr. Halmágyi Tibor igazgató Kapja: P.H. 1. Ügyfél. 2. Szakhatóság OTH 3. Szakhatóság OKTVF 4. Irattár. (277/2007.)

11 ELŐADÓ: Csaba Eszter ENGEDÉLYSZÁM: 02.5/1538/2/2008 OLDALAK SZÁMA: 3 MELLÉKLET: - TÁRGY: Guardian Tetra gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének módosítása. A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ, mint engedélyező hatóság a Monsanto Europe S.A.(Belgium) képviseletében eljáró Monsanto Hungaria Kft. (Budapest) által képviselt ügyfélnek Guardian Tetra gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének módosítása tárgyában indult hatósági eljárásban meghozta az alábbi HATÁROZAT-ot: Az engedélyező hatóság a Guardian Tetra gyomirtó permetezőszer 837/2006 NTKSZ számú forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét az alábbi feltételek mellett módosítja: 1,Az engedély 1. pontja az alábbiak szerint módosul: engedély tulajdonosa Monsanto Europe S.A. Avenue de Tervuren B 1150 Brussels Belgium engedély tulajdonos hazai Monsanto Hungária Kft. képviselője 1238 Budapest Majori út hrsz készítmény gyártója Monsanto Europe S.A. (Belgium) acetoklór hatóanyag Monsanto Co. gyártója (USA) terbutilazin hatóanyag Oxon Italia Spa., gyártója (Olaszország ) 2, Az engedély okirat 12. pontja az alábbiak szerint módosul: 12. az engedély érvényessége: A hatóanyag felülvizsgálata során a közösségi rendelkezésekben megállapításra kerülő határidő, de legfeljebb december 31. A határozatban foglaltakat átcímkézéssel vagy kiegészítő címkén kell a csomagoló eszközön feltüntetni december 31.-ig. Az engedélyezési eljárás díja Ft, amelyet az engedélyező hatóság által kibocsátott számla alapján kell az ügyfélnek megfizetni. Felhívom a figyelmét, hogy az eljárási díj a fenti számlán megjelölt időpontig történő meg nem fizetése esetén az engedélyező hatóság az eljárási díj hiányáról jegyző könyvet készít, a jegyzőkönyv alapján a mindenkori jegybanki alapkamat kétszeresének megfelelő mértékű kamattal növelt összeg ű igazgatási szolgáltatási díjat, és a felhívás költségét az illetékes állami adóhatóság írja el ő.

12 02.5/1538/2/2008 A határozat ellen a kézhezvételtől számított 30 napon belül keresetet indíthat a Fővárosi Bírósághoz címezve, de az engedélyező hatóságnál előterjesztve jogszabálysértésre hivatkozással. A közigazgatási határozat bírósági felülvizsgálatának illetéke forint, a feleket a perben tárgyi illeték-feljegyzési jog illeti meg. A keresetlevél benyújtásának a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya, azonban a keresetlevélben a végrehajtás felfüggesztése kérhető. INDOKOLÁS Az ügyfél hazai képviselője útján augusztus 09. napján kelt kérelmében a forgalomba hozatali és felhasználási engedély érvényességének meghosszabbítását, továbbá a április 23. napján kelt kérelmében a Guardian Tetra gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének módosítását kérte az engedélyező hatóságtól április 21.-én bejelentette a készítmény összetételének kis mértékű változtatását. A hosszabbítási kérelemmel együtt az ügyfél benyújtotta a növényvédő szerek forgalomba hozatalának és felhasználásának engedélyezéséről, valamint a növényvédő szerek csomagolásáról, jelöléséről, tárolásáról és szállításáról szóló 89/2004. (V.15.) FVM rendelet (a továbbiakban: R.) 3. számú melléklete szerinti adatokat. Az engedélyezési eljárási díj megállapítása a növényvédelmi igazgatási szolgáltatási díjakról szóló 165/2004. (XI. 22.) FVM rendelet 4. (1) és (5) bekezdései és 11. e) pontja valamint a 2. számú melléklet A részének II/11. pontja alapján történt. Az engedélyező hatóság a fentiek alapján megállapította, hogy az ügyfél az engedély módosításához szükséges dokumentumokat benyújtotta. Az engedélyező hatóság tekintettel arra, hogy annak jogszabályi akadálya nincs, a kérelmeknek helyt ad és a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (a továbbiakban Ket.) a, valamint a növényvédelemről szóló évi XXXV. törvény (a továbbiakban: Nvt.) a, és a 16. (1) pontja, továbbá az ennek végrehajtására kiadott R. 7., valamint a ai alapján a rendelkező részben foglaltak szerint határozott. Az engedélyező hatóság jelen határozatát a Nvt. 11. (1) bekezdése, illetve a R. 3. (1) bekezdésében foglalt jogkörében eljárva hozta. A jogorvoslat lehetőségéről, feltételeiről, és az illeték mértékéről, illetve az illeték-feljegyzési jogról a Ket és 110. (1) bekezdése, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal létrehozásáról és működéséről szóló 274/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet, valamint az illetékekről szóló évi XCIII. törvény 43. (3) bekezdése és a 62. (1) h) pontja alapján rendelkezett az engedélyező hatóság. Budapest, június 12. Kapja: 1. ügyfél hazai képviselete 2. szakhatóság (OTH) 3. szakhatóság (OKTVF) 4. irattár P.H. Dr. Halmágyi Tibor igazgató (148/2008.) - 2 -

13 Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út / ; Fax: 1/ ÜGYINTÉZŐ: Lázár Nelli IKTATÓSZÁM: 02.5/ /2010. OLDALAK SZÁMA: 3 MELLÉKLET: - TÁRGY: Guardian Tetra gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének módosítása A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ, mint élelmiszerlánc-felügyeleti szerv (a továbbiakban: engedélyező hatóság), a Monsanto Hungária Kft. (1238 Budapest, Majori út) által képviselt Monsanto Europe S.A. (Avenue de Tervuren B 1150 Brussels, Belgium) ügyfél kérelmére a Guardian Tetra gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének módosítása tárgyában indult hatósági eljárásban meghozta az alábbi h a t á r o z a t o t. Az engedélyező hatóság a terbutilazin és acetoklór hatóanyagokat tartalmazó Guardian Tetra gyomirtó permetezőszer (a továbbiakban: szer) forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének megadásáról szóló 837/2006. NTKSZ számú határozatot egyéb rendelkezések változatlanul hagyása mellett az alábbiak szerint m ó d o s í t j a Az engedélyokirat 12. pontja helyébe az alábbi szövegrész lép: 12. Az engedély érvényessége: december 31., illetve a szer hatóanyagainak felülvizsgálata során a közösségi rendelkezésekben megállapításra kerülő határidő. Amennyiben a hatóanyag közösségi felülvizsgálata során az előbbiekben meghatározott érvényességi időig nem születik döntés, akkor a szer forgalmazására és a felhasználásra az alábbi határidők vonatkoznak: A nagy- és kiskereskedők raktárkészleteiket június 30-ig értékesíthetik. A szer felhasználása december 31-ig engedélyezett. Az ügyfél köteles a jelen határozatban foglaltakról a kereskedelmi partnereit közlemény útján tájékoztatni. Az engedély módosítás eljárási díja Ft, amelyet az ügyfél köteles a kibocsátott számla alapján megfizetni.

14 Jelen határozat ellen közigazgatási úton további jogorvoslatnak helye nincs. A határozat felülvizsgálata jogszabálysértésre hivatkozással kérhető a Fővárosi Bíróságtól a határozatot hozó Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ (a továbbiakban: MgSzH Központ) elleni kereset indításával. A keresetlevelet (3 példányban) az engedélyező hatóságnál a felülvizsgálni kért határozat közlésétől számított harminc napon belül kell benyújtani, vagy ajánlott küldeményként kell postára adni. A Határozat Indokolás része nem nyilvános! INDOKOLÁS Kelt: Budapest, október 4. Jordán László igazgató P.H. Kapja: 1. Ügyfél hazai képviselete. 2. Irattár. (213/2010.)

HATÁROZAT-ot: 1. A hatóanyag és a növényvédő szer gyártója, az engedély tulajdonosa: Isagro SPA Via Caldera Milano, Olaszország

HATÁROZAT-ot: 1. A hatóanyag és a növényvédő szer gyártója, az engedély tulajdonosa: Isagro SPA Via Caldera Milano, Olaszország ELŐADÓ: Tót Erika ENGEDÉLYSZÁM: 02.5/510/1/2008. OLDALAK SZÁMA: 2 MELLÉKLET: - TÁRGY: Domark 10 EC gombaölő permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének módosítása A Mezőgazdasági Szakigazgatási

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény-, Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Csaba Eszter HATÁROZATSZÁM: 02.5/837/2/2010 OLDALAK

Részletesebben

H A T Á R O Z A T - o t :

H A T Á R O Z A T - o t : ELŐADÓ: dr. Kelemen Mária ENGEDÉLYSZÁM: 02.5/511/1/2008 OLDALAK SZÁMA: 4 MELLÉKLET: - TÁRGY: Galben R gombaölő permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének módosítása A Mezőgazdasági

Részletesebben

HATÁROZAT-ot: Az engedély tulajdonos hazai képviselője: Magyar Kwizda Kft., Budapest

HATÁROZAT-ot: Az engedély tulajdonos hazai képviselője: Magyar Kwizda Kft., Budapest ENGEDÉLYEZÉSI IGAZGATÓSÁG ELŐADÓK: Mészáros Ferencné TÁRGY: AURORA 40 WG gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélye ENGEDÉLYSZÁM: 728/2006. OLDALAK SZÁMA: 5 A Növény- és Talajvédelmi

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

kultúra károsító a kijuttatáshoz szükséges szermennyiség (kg/ha)

kultúra károsító a kijuttatáshoz szükséges szermennyiség (kg/ha) Agrárkörnyezet-gazdálkodási és Növényvédelmi Főosztály Szám: 15070/1994. Előadó: Ocskó Z. Tárgy: Kupfer Fusilan WG gombaölő permetezőszer korlátozott forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének módosítása.

Részletesebben

h a t á r o z a t o t.

h a t á r o z a t o t. Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ÜGYINTÉZŐ: Csaba Eszter IKTATÓSZÁM: 02.5/10584-1/2010. OLDALAK

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

HATÁROZAT-ot: Boulevard de la Plaine 9/3 B-1050 Brüsszel Belgium Magyar Kwizda Kft 1027 Budapest, Medve u 24. (USA) (USA)

HATÁROZAT-ot: Boulevard de la Plaine 9/3 B-1050 Brüsszel Belgium Magyar Kwizda Kft 1027 Budapest, Medve u 24. (USA) (USA) ELŐADÓ: Szatmáriné Kontra Márta /Csaba Eszter HATÁROZATSZÁM:02.5/2132/2/2008. OLDALAK SZÁMA: 6 MELLÉKLET: TÁRGY: SPOTLIGHT PLUS szőlő vadhajtás elleni gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www..nebih.gov.hu

Részletesebben

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 Előadó: dr. Kelemen Mária Határozatszám: 02.5/1313/1/2010

Részletesebben

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény-és, Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út / ; Fax: 1/

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény-és, Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út / ; Fax: 1/ Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény-és, Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Csaba Eszter HATÁROZATSZÁM: 02.5/1092/3/2009 OLDALAK

Részletesebben

ELŐADÓ: Csaba Eszter ENGEDÉLYSZÁM: 02.5/788/1/2007. OLDALAK SZÁMA: 2 MELLÉKLET: - TÁRGY: PARDNER gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének módosítása. A Mezőgazdasági Szakigazgatási

Részletesebben

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út / ; Fax: 1/

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út / ; Fax: 1/ Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 Előadó: dr. Kelemen Mária Határozatszám: 02.5/11108-2/2010

Részletesebben

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 Előadó: dr. Kelemen Mária Határozatszám: 02.5/1135/1/2010

Részletesebben

H A T Á R O Z A T - o t :

H A T Á R O Z A T - o t : ENGEDÉLYEZÉSI IGAZGATÓSÁG ELŐADÓ: Tót Erika TÁRGY: MILDICUT gombaölő permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélye ENGEDÉLYSZÁM: 1560/2006. OLDALAK SZÁMA: 5 A Növény- és Talajvédelmi Központi

Részletesebben

ELŐADÓ: Csaba Eszter HATÁROZATSZÁM: 02.5/568/2/2009 OLDALAK SZÁMA: 30 MELLÉKLET: Forgalomba hozatali és felhasználási engedélyokirat

ELŐADÓ: Csaba Eszter HATÁROZATSZÁM: 02.5/568/2/2009 OLDALAK SZÁMA: 30 MELLÉKLET: Forgalomba hozatali és felhasználási engedélyokirat Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Csaba Eszter HATÁROZATSZÁM: 02.5/568/2/2009

Részletesebben

h a t á r o z a t o t.

h a t á r o z a t o t. Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Tőkés Gábor HATÁROZATSZÁM: 02.5/1680/3/2009.

Részletesebben

h a t á r o z a t o t.

h a t á r o z a t o t. Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj-és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Szabó Yvonne HATÁROZATSZÁM: 04.2/1033-1/2011.

Részletesebben

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Csaba Eszter HATÁROZATSZÁM: 02.5/2382/3/2009 OLDALAK

Részletesebben

FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM Növény- és Talajvédelmi Főosztály. Szám: 15259/2003. Előadó: Andrásfalvy P. Szentey L.

FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM Növény- és Talajvédelmi Főosztály. Szám: 15259/2003. Előadó: Andrásfalvy P. Szentey L. FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM Növény- és Talajvédelmi Főosztály Szám: 15259/2003. Előadó: Andrásfalvy P. Szentey L. Tárgy: MUSTANG SE gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási

Részletesebben

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény-és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út / ; Fax: 1/

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény-és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út / ; Fax: 1/ Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény-és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Csaba Eszter HATÁROZATSZÁM: 02.5/1093/5/2009 OLDALAK

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2942 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 Előadó: dr. Kelemen Mária Határozatszám: 02.5/298/2/2010

Részletesebben

HATÁROZAT-ot: 1.4. engedélyokirat tulajdonosa: BASF SE Ludwigshafen, Németország 1.5. engedélyokirat tulajdonos hazai képviselője:

HATÁROZAT-ot: 1.4. engedélyokirat tulajdonosa: BASF SE Ludwigshafen, Németország 1.5. engedélyokirat tulajdonos hazai képviselője: Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Lázár Nelli HATÁROZATSZÁM: 04.2/5549-1/2011.

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Lázár Nelli HATÁROZATSZÁM: 04.2/38-1/2012.

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Lázár Nelli HATÁROZATSZÁM: 04.2/5483-4/2011.

Részletesebben

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út / ; Fax: 1/

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út / ; Fax: 1/ Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Csaba Eszter HATÁROZATSZÁM: 02.5/931/3/2009 OLDALAK

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. 1. A készítmény kereskedelmi neve: Humix Universal lombtrágya. 2. A készítmény típusa: huminsavval dúsított összetett oldatműtrágya

H A T Á R O Z A T. 1. A készítmény kereskedelmi neve: Humix Universal lombtrágya. 2. A készítmény típusa: huminsavval dúsított összetett oldatműtrágya Levélcím:1518 Budapest, Pf.: 127 Tárgy: Humix Universal lombtrágya forgalomba hozatali és felhasználási engedélye Telefon: (1) 309-1000 Ügyintéző: Olasz Zsuzsa Fax: (1) 246-2960 Engedély száma: 02.5/2249/1/2008

Részletesebben

H a t á r o z a t o t:

H a t á r o z a t o t: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 E-mail: nti@nebih.gov.hu; ppp.registration@nebih.gov.hu

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2942 E-mail: nti@ nebih. gov. hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM Növény- és Talajvédelmi Főosztály. Szám: 47229/2004. Előadó: Dr. Molnár J. Dr. Princzinger G.

FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM Növény- és Talajvédelmi Főosztály. Szám: 47229/2004. Előadó: Dr. Molnár J. Dr. Princzinger G. FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM Növény- és Talajvédelmi Főosztály Szám: 47229/2004. Előadó: Dr. Molnár J. Dr. Princzinger G. Tárgy: EMINENT 125 SL gombaölő permetezőszer forgalomba hozatali

Részletesebben

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út ; Fax: 1/ ,

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út ; Fax: 1/ , Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 309-1000; Fax: 1/246-2960, Ikt.sz.: 02.5/3081/4/2009. Tárgy: Tomigan 250 EC gyomirtó

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2942 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Lázár Nelli HATÁROZATSZÁM: 04.2/6271-1/2011.

Részletesebben

HATÁROZATOT: I. Az engedélyokirat 3. pontja helyébe az alábbi szöveg lép: 3. A növényvédő szer összetétele:

HATÁROZATOT: I. Az engedélyokirat 3. pontja helyébe az alábbi szöveg lép: 3. A növényvédő szer összetétele: M e z őg az d asági Sz ak ig az g atási Hivatal Kö z p o n t Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Dr. Szatmáriné

Részletesebben

Grajski trg Rače Szlovénia Agrosol 2000 Kft Gödöllő, Szabadság út 60. (Szlovénia) (Szlovénia)

Grajski trg Rače Szlovénia Agrosol 2000 Kft Gödöllő, Szabadság út 60. (Szlovénia) (Szlovénia) ELŐADÓ: Tőkés Gábor, Csaba Eszter HATÁROZATSZÁM: 0.5/1146/1/008 OLDALAK SZÁMA: 6 MELLÉKLET: címkeszöveg TÁRGY: BOOM EFEKT gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélye A Mezőgazdasági

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út / ; Fax: 1/

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út / ; Fax: 1/ Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Dr. Szatmáriné Kontra Márta HATÁROZATSZÁM: 02.5/1102/1/2010

Részletesebben

ELŐADÓ: Csaba Eszter TÁRGY: FORESTER vadriasztó HATÁROZATSZÁM: 02.5/347/1/2008 permetezőszer OLDALAK SZÁMA: 5

ELŐADÓ: Csaba Eszter TÁRGY: FORESTER vadriasztó HATÁROZATSZÁM: 02.5/347/1/2008 permetezőszer OLDALAK SZÁMA: 5 ELŐADÓ: Csaba Eszter HATÁROZATSZÁM: 02.5/347/1/2008 OLDALAK SZÁMA: 5 MELLÉKLET: címkeszöveg TÁRGY: FORESTER vadriasztó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélye A Mezőgazdasági Szakigazgatási

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

HATÁROZAT-ot: Az engedély tulajdonos hazai képviselete: Magyar Kwizda Kft. (1027 Budapest, Medve u. 24.)

HATÁROZAT-ot: Az engedély tulajdonos hazai képviselete: Magyar Kwizda Kft. (1027 Budapest, Medve u. 24.) ELŐADÓ: Csaba Eszter ENGEDÉLYSZÁM: 02.5/1426/1/2007. OLDALAK SZÁMA: 6 MELLÉKLET: 1 db címkeszöveg TÁRGY: FURY 10 EW rovarölő permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélye A Mezőgazdasági

Részletesebben

HATÁROZAT-ot: 1. A hatóanyag és a növényvédő szer gyártója: Monsanto Europe S.A., (Belgium)

HATÁROZAT-ot: 1. A hatóanyag és a növényvédő szer gyártója: Monsanto Europe S.A., (Belgium) ELŐADÓ: Csaba Eszter ENGEDÉLYSZÁM: 02.5/1580/1/2007 OLDALAK SZÁMA: 6 MELLÉKLET: 1 db címketerv TÁRGY: TROPHY XXL gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélye A Mezőgazdasági Szakigazgatási

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 E-mail: nti@nebih.gov.hu; ppp.registration@nebih.gov.hu

Részletesebben

h a t á r o z a t o t.

h a t á r o z a t o t. Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 E-mail: nti@nebih.gov.hu ppp..registration@nebih.gov.hu

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2942 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM Növény- és Talajvédelmi Főosztály. Szám: 12293/2002. Előadó: Andrásfalvy P. Szentey L..

FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM Növény- és Talajvédelmi Főosztály. Szám: 12293/2002. Előadó: Andrásfalvy P. Szentey L.. FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM Növény- és Talajvédelmi Főosztály Szám: 12293/2002. Előadó: Andrásfalvy P. Szentey L.. Tárgy: GUARDIAN MAX gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és

Részletesebben

h a t á r o z a t o t.

h a t á r o z a t o t. Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 E-mail: nti@nebih.gov.hu ppp..registration@nebih.gov.hu

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2942 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1537 Budapest, Pf. 407 Telefon: +36 (1) 309 1000 ppp.registration@nebih.gov.hu

Részletesebben

HATÁROZAT. I. Az engedélyokirat 1. pontja helyébe az alábbi szövegrész lép: II. Az engedélyokirat 3. pontja helyébe az alábbi szövegrész lép:

HATÁROZAT. I. Az engedélyokirat 1. pontja helyébe az alábbi szövegrész lép: II. Az engedélyokirat 3. pontja helyébe az alábbi szövegrész lép: Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj-, és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Dr. Bleicher Edit ENGEDÉLYSZÁM: 04.2/6677-1/2011.

Részletesebben

h a t á r o z a t o t.

h a t á r o z a t o t. Nemzeti Élelmilánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2942 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. Ubinas Kft. (6724 Szeged, Dr. Baross J. u. 26.

H A T Á R O Z A T. Ubinas Kft. (6724 Szeged, Dr. Baross J. u. 26. ENGEDÉLYEZÉSI IGAZGATÓSÁG ELŐADÓ: Baranyi Tibor Mészáros Ferencné ENGEDÉLY SZÁMA: 1534/3/2006. TEL: 309-1012 FAX: 246-2942 TÁRGY: Gulliver (50 % azimszulfuron) gyomirtó permetezőszer 120 napos eseti felhasználási

Részletesebben

h a t á r o z a t o t.

h a t á r o z a t o t. Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Tót Erika HATÁROZAT SZÁM: 02.5/12010-2/2010.

Részletesebben

Az engedélyező hatóság a Nourivit ásványi trágya forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét az alábbiak szerint adja ki:

Az engedélyező hatóság a Nourivit ásványi trágya forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét az alábbiak szerint adja ki: Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Botosné Olasz Zsuzsanna HATÁROZATSZÁM:

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2942 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Lázár Nelli HATÁROZATSZÁM: 04.2/284-1/2012.

Részletesebben

2. A szer faja: 450 g/l napropamid N,N-dietil-2-(1-naftalenoxi)-propionamid hatóanyagot tartalmazó, folyékony gyomirtó permetezőszer.

2. A szer faja: 450 g/l napropamid N,N-dietil-2-(1-naftalenoxi)-propionamid hatóanyagot tartalmazó, folyékony gyomirtó permetezőszer. FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM Növény- és Talajvédelmi Főosztály Szám: 45034/1999. Előadó: Dr. Ocskó Z. Szentey L. Tárgy: DEVRINOL 45 F gyomirtó permetezőszer általános forgalomba hozatali

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. 2. A készítmények típusa: termesztő közeg

H A T Á R O Z A T. 2. A készítmények típusa: termesztő közeg 1519 Budapest Pf.: 340 1118 Budapest Budaörsi út 141-145. Tárgy: BLUMENLAND virágföld család forgalomba hozatali és felhasználási engedélye Tel.: 06 1 309 1000 Ügyintéző: Olasz Zsuzsa Fax: 06 1 246 2960

Részletesebben

H a t á r o z a t o t:

H a t á r o z a t o t: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 E-mail: nti@nebih.gov.hu; ppp.registration@nebih.gov.hu

Részletesebben

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út / ; Fax: 1/

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út / ; Fax: 1/ Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 Ikt.sz.: 02.5/10609-1/2010 Tárgy Platina forgalomba hozatali

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

A Fitokondi növénykondicionáló készítmény módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt engedélyokirata jelen határozat mellékletét képezi.

A Fitokondi növénykondicionáló készítmény módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt engedélyokirata jelen határozat mellékletét képezi. Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Botosné Olasz Zsuzsanna HATÁROZATSZÁM:

Részletesebben

HATÁROZAT-ot: 1. A növényvédő szer tulajdonosi és gyártói adatai. Cheminova A/S DK-7620 Lemvig Dánia

HATÁROZAT-ot: 1. A növényvédő szer tulajdonosi és gyártói adatai. Cheminova A/S DK-7620 Lemvig Dánia ELŐADÓ: Csaba Eszter ENGEDÉLYSZÁM: 02.5/2224/2/2007 OLDALAK SZÁMA: 7 MELLÉKLET: 1 db címkeszöveg TÁRGY: RIZA 250 EW gombaölő permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélye A Mezőgazdasági

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. 1. A készítmény kereskedelmi neve: Terrasol komposzt. 2. A készítmény típusa: komposzt

H A T Á R O Z A T. 1. A készítmény kereskedelmi neve: Terrasol komposzt. 2. A készítmény típusa: komposzt Levélcím:1518 Budapest, Pf.: 127 Tárgy: Terrasol komposzt forgalomba hozatali és felhasználási engedélye Telefon: (1) 309-1000 Ügyintéző: Olasz Zsuzsa Fax: (1) 246-2960 Iktatószám: Oldalak száma: 5 H A

Részletesebben

HATÁROZATOT: ELŐADÓ: dr. Kelemen Mária HATÁROZATSZÁM: 04.2/543-1/2012. OLDALAK SZÁMA: 6 MELLÉKLET: Forgalomba hozatali és felhasználási engedélyokirat

HATÁROZATOT: ELŐADÓ: dr. Kelemen Mária HATÁROZATSZÁM: 04.2/543-1/2012. OLDALAK SZÁMA: 6 MELLÉKLET: Forgalomba hozatali és felhasználási engedélyokirat Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: dr. Kelemen Mária HATÁROZATSZÁM: 04.2/543-1/2012.

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. G&G Növényvédelmi és Kereskedelmi Kft. (6726 Szeged Torockói u. 3/B.)

H A T Á R O Z A T. G&G Növényvédelmi és Kereskedelmi Kft. (6726 Szeged Torockói u. 3/B.) ENGEDÉLYEZÉSI IGAZGATÓSÁG ELŐADÓ: Baranyi Tibor Mészáros Ferencné ENGEDÉLY SZÁMA: 467/2/2005. TEL: 309-1012 FAX: 246-2942 TÁRGY: Chess 50 WG,, Folicur 25 WG, Dipel, Glifozát 480 Plusz, Clinic 480 SL, növényvédő

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

ENGEDÉLYOKIRAT. Indofil Chemicals Co. India

ENGEDÉLYOKIRAT. Indofil Chemicals Co. India ENGEDÉLYEZÉSI IGAZGATÓSÁG ELŐADÓ: Mészáros Ferencné TÁRGY: INDOFIL M-45 gombaölő permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélye ENGEDÉLYSZÁM: 868/2005. OLDALAK SZÁMA: 5 ENGEDÉLYOKIRAT Indofil

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 E-mail: nti@nebih.gov.hu; ppp.registration@nebih.gov.hu

Részletesebben

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út / ; Fax: 1/

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út / ; Fax: 1/ Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: dr. Kelemen Mária ENGEDÉLYSZÁM: 02.5/135/2/2009.

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

h a t á r o z a t o t.

h a t á r o z a t o t. Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és grárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2942 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

h a t á r o z a t o t :

h a t á r o z a t o t : Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 E-mail: nti@nebih.gov.hu; ppp.registration@nebih.gov.hu

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2942 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

H A T Á R O Z A T O T. Az engedélyező hatóság a Karbidmész termékcsalád forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét az alábbiak szerint adja ki:

H A T Á R O Z A T O T. Az engedélyező hatóság a Karbidmész termékcsalád forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét az alábbiak szerint adja ki: Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Botosné Olasz Zsuzsanna HATÁROZATSZÁM:

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság HATÁROZATOT:

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság HATÁROZATOT: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2942 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út / ; Fax: 1/

Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út / ; Fax: 1/ Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 Ikt.sz.: Tárgy: Phylazonit termékcsalád forgalomba hozatali

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

Előadó: dr. Kelemen Mária Határozatszám: 04.2/1784-1/2011 Oldalak száma: 6 Melléklet: Forgalomba hozatali és felhasználási engedélyokirat

Előadó: dr. Kelemen Mária Határozatszám: 04.2/1784-1/2011 Oldalak száma: 6 Melléklet: Forgalomba hozatali és felhasználási engedélyokirat Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 Előadó: dr. Kelemen Mária Határozatszám: 04.2/1784-1/2011

Részletesebben

HATÁROZATOT: HKLS. Kft Budapest, Otthon u A növényvédő szer adatai: 2.1. növényvédő szer gyártója: Sharda Worldwide Exports Pvt. Ltd.

HATÁROZATOT: HKLS. Kft Budapest, Otthon u A növényvédő szer adatai: 2.1. növényvédő szer gyártója: Sharda Worldwide Exports Pvt. Ltd. Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: dr. Kelemen Mária HATÁROZATSZÁM: 04.2/6149-1/2011

Részletesebben

HATÁROZAT-ot: ELŐADÓ: Lázár Nelli HATÁROZATSZÁM: 04.2/7892-1/2011. OLDALAK SZÁMA: 6 MELLÉKLET: 1 (4 oldal)

HATÁROZAT-ot: ELŐADÓ: Lázár Nelli HATÁROZATSZÁM: 04.2/7892-1/2011. OLDALAK SZÁMA: 6 MELLÉKLET: 1 (4 oldal) Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj-és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Lázár Nelli HATÁROZATSZÁM: 04.2/7892-1/2011.

Részletesebben

HATÁROZAT-ot: 1. A hatóanyag gyártója: Bayer CropScience AG., Németország.

HATÁROZAT-ot: 1. A hatóanyag gyártója: Bayer CropScience AG., Németország. ENGEDÉLYEZÉSI IGAZGATÓSÁG ELŐADÓ: Tót Erika TÁRGY: KOHINOR 200 SL rovarölő permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási engedélye ENGEDÉLYSZÁM: 2934/2005. OLDALAK SZÁMA: 5 A Növény- és Talajvédelmi

Részletesebben

h a t á r o z a t o t :

h a t á r o z a t o t : Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 E-mail: nti@nebih.gov.hu; ppp.registration@nebih.gov.hu

Részletesebben

h a t á r o z a t o t:

h a t á r o z a t o t: Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 ELŐADÓ: Lázár Nelli HATÁROZATSZÁM: 04.2/502-1/2012.

Részletesebben

HATÁROZATOT: Előadó: dr. Kelemen Mária Határozatszám: 04.2/1566-1/2011 Oldalak száma: Melléklet: Forgalomba hozatali és felhasználási engedélyokirat

HATÁROZATOT: Előadó: dr. Kelemen Mária Határozatszám: 04.2/1566-1/2011 Oldalak száma: Melléklet: Forgalomba hozatali és felhasználási engedélyokirat Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000; Fax: 1/246-2942 Előadó: dr. Kelemen Mária Határozatszám: 04.2/1566-1/2011

Részletesebben

FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM Növény- és Talajvédelmi Főosztály. Szám: 35265/2001. Előadó: Dr. Ocskó Z. Szentey L.

FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM Növény- és Talajvédelmi Főosztály. Szám: 35265/2001. Előadó: Dr. Ocskó Z. Szentey L. FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM Növény- és Talajvédelmi Főosztály Szám: 35265/2001. Előadó: Dr. Ocskó Z. Szentey L. Tárgy: SELECT SUPER gyomirtó permetezőszer forgalomba hozatali és felhasználási

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. Az eseti felhasználási engedély kiadása díjtételköteles, amely összege Magyarországon már engedélyezett hatóanyag esetén Ft.

H A T Á R O Z A T. Az eseti felhasználási engedély kiadása díjtételköteles, amely összege Magyarországon már engedélyezett hatóanyag esetén Ft. ENGEDÉLYEZÉSI IGAZGATÓSÁG ELŐADÓ: Baranyi Tibor Mészáros Ferencné ENGEDÉLY SZÁMA: 211/2/2005. TEL: 309-1012 FAX: 246-2942 TÁRGY: Buvisild BR csávázószer eseti felhasználási engedélye hazai vetőmag előállításra

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. Fűszerpaprika Kutató-Fejlesztő Kht. (6300 Kalocsa Obermayer tér 9. Pf.: 16.)

H A T Á R O Z A T. Fűszerpaprika Kutató-Fejlesztő Kht. (6300 Kalocsa Obermayer tér 9. Pf.: 16.) ENGEDÉLYEZÉSI IGAZGATÓSÁG ELŐADÓ: Baranyi Tibor Mészáros Ferencné ENGEDÉLY SZÁMA: 708/2/2005. TEL: 309-1012 FAX: 246-2942 TÁRGY: Mospilan 70 WP rovarölő csávázószer eseti felhasználási engedélye hazai

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2942 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2942 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

Részletesebben

h a t á r o z a t o t.

h a t á r o z a t o t. ELŐADÓ: Tót Erika HATÁROZAT SZÁM: 02.5/3468/2/2009. OLDALAK SZÁMA: 2 MELLÉKLET: - Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. 1/309-1000;

Részletesebben