TextLib könyvtári integrált rendszer WebOPAC keresőfelülete

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TextLib könyvtári integrált rendszer WebOPAC keresőfelülete"

Átírás

1 TextLib könyvtári integrált rendszer WebOPAC keresőfelülete Útmutatómmal segíteni kívánok nyújtani azoknak, akik TextLib integrált könyvtári rendszert asználó könyvtárak internetes WebOPAC felületén kutatnak. A TextLib magyar fejlesztésű könyvtári integrált rendszer, készítője és forgalmazója az Infoker Szövetkezet ( ). A TextLib-ben mindenféle dokumentum típus (könyv, kép, kartográfiai dokumentum, mikroforma, hangfelvétel, film, videofelvétel, elektronikus dokumentum, CD, CD ROM) kereshető. A TextLib integrált könyvtári rendszer kereső moduljának, Interneten elérhető változatát TextLib WebOPAC-nak nevezzük, amely tulajdonképpen a könyvtárak épületében található hagyományos cédulakatalógus elektronikus változata. A TextLib WebOPAC a TextLib rendszert használó és WebOpac-ot működtető könyvtár honlapján vagy a címen érhető el. Az Interneten kétféle TextLib WebOPAC felülettel találkozhat a kereső, de a keresési gyakorlat megegyezik az alábbiakban ismertetésre kerülő módszerekkel. Lássunk néhány példát arra a kérdésre vonatkozóan, hogy miért jó a WebOPAC használata: útmutatót ad olvasóknak, diákoknak, kutatónak, hogy a keresett dokumentum megtalálható-e az adott könyvtárban, megmutatja, hogy egy szerzőnek, mely művei vannak meg az adott könyvtárnak, megtudhatjuk azt is, hogy egy témával kapcsolatban az adott könyvtárban milyen dokumentumok találhatók meg, remek segítséget nyújt egy tanulmány irodalomjegyzékének elkészítéséhez, lehetővé teszi, hogy otthonunkból rövid idő alatt előjegyeztessünk egy dokumentumra, ha az éppen kölcsönzés alatt van, és pillanatnyilag nem található meg a könyvtár állományában, A következőkben gyakorlati példaként a siklósi Városi Könyvtár WebOPAC felületén történő legfontosabb keresési módszereket mutatom be: szerzőre, címre, témára keresés, a böngésző használata, az ÉS VAGY művelet, az olvasói állapot lekérdezésének bemutatására. A keresés részletes ismertetése a

2 siklos.hu/documents/szakdolgozat.pdf címen érhető el. A legördülő listából kiválasztható a keresésnek megfelelő adatelem. Szövegbeviteli mező. Ide kerülnek az ismérvek. Kapcsolatok megadására szolgáló legördülő lista. ÉS; VAGY kapcsolat adható meg Kiválasztható a találati halmaz megjelenési formátuma. Lehet egysoros, normál és részéletes. Egy weblapon megjeleníthető találatok száma adható meg, a kényelmes tájékozódás érdekében. A siklósi Városi Könyvtár honlapjának kezdőoldalára juthatunk Elindítható keresés Elindítható a böngészés a Törölhetjük összes szöveget az beírt E nyomógombbal írható a siklósi Városi Könyvtárnak A hivatkozás, megfelelő jogosultságok megléte mellett biztosítja a siklósi Városi Könyvtárba beiratkozott olvasónak, hogy adatait lekérdezhesse. A siklósi Városi Könyvtár OPAC-jának Web-es felülete A keresés előkészületei Keresés megkezdése előtt határozzuk meg a témát, kérdés formájában. Célszerű szűkítéseket alkalmazni személyre, időre, fogalomra, földrajzi névre, szakterületre, egyéb adatokra, amelyekből kiindulhatunk és azért, hogy a legördülő listában a megfelelő adatelemhez be tudjuk sorolni.

3 Nézzünk példát külföldi személynév keresésére. Szerző 1. Kérdés Herbert Ernest Bates, mely művei találhatók meg a siklósi Városi Könyvtár állományában? 2. Elemzés A keresőkifejezés a szerző neve. Egységesített formája (amikor elöl van a családi név): Bates, Herbert Ernest 3. Keresés A legördülő listából kiválasztjuk a Szerző adatelemet, a szövegbeviteli mezőbe begépeljük a szerző egységesített formáját Bates, Herbert Ernest keresőkifejezést, de általában elegendő csak a szerző családi nevének begépelése is. Címek Címre kereshetünk pontos címmel, illetve annak egy szavával. Egyszerű cím 1. Kérdés A Hálózatépítés otthon című könyv megtalálható-e a siklósi Városi Könyvtár állományában? 2. Elemzés A keresőkifejezés vagyis a cím egységes formája (azaz amelyet a könyvtáraknak kötelezően használnia kell) egyszerű cím esetében megegyezik a cím egészével.

4 3. Keresés A legördülő listából válasszuk ki a Cím adatelemet, a szövegbeviteli mezőbe gépeljük be a Hálózatépítés otthon. egységesített címet. Ha a címet pontosan tudjuk, tegyünk egy pontot a kifejezés után. Amennyiben a cím egy szavát tudjuk, úgy azt gépeljük be a cím adatelem mellé. Ilyenkor azonban sokkal több találatot kapunk. Fordításban megjelent művek Bizony vannak olyan esetek, amikor fordításban megjelent műveket, vagy ókori, középkori és humanista szerzők ógörög vagy latin nyelvű műveit kell keresni. Ilyenkor vagy a mű eredeti nyelvű címét vagy a magyarra fordított címét használjuk. 1. Kérdés Tudjuk a mű eredeti címét, de a lefordított címét és a szerzőjét nem. Keressük hát meg a Kulturens veje (A kultúra ösvényei) című művet. 2. Elemzés Az ismérv a mű eredeti címe: Kulturens veje 3. Keresés Írjuk be a Cím adatelem mellé az ismert kifejezést, majd indítsuk el a keresést.

5 Téma Téma adatelem tárgyszavakon, helyismereti tárgyszavakon kívül az ETO főtáblázatban és a segédtáblázatában szereplő jelzetek természetes nyelven kifejezett megfelelőit is tartalmazza; kereshető az ETO főtáblázatának jelzetei, és segédtáblázatának önálló jelzetei is. A legsokoldalúbban használható adatelem. Nézzünk egy példát arra, ha valaki a kertben található dísznövényekről szeretne irodalmat gyűjteni. 1. Kérdés Szűrjük ki az összes kertben található dísznövényről szóló dokumentumot. 2. Elemzés Nekünk olyan dokumentumokra van szükségünk, melyeknek témája foglalkozik a kertészettel. Ismérvünk a dísznövény és a kert. 3. Keresés Gépeljük be először a dísznövény fogalmat a Téma adatelem mellé, majd válasszuk ki ismét, az alatta elhelyezkedő választólistából a Téma mezőt és gépeljük be a kert ismérvünket. ÉS operátorral kapcsoljuk őket össze és indítsuk el a keresést.

6 Böngészés Azokban az esetekben vehető igénybe, ha nem ismeret a keresett fogalom pontos használata. Elvezet a keresett témához, vagy segít egy adott dokumentum megtalálásában. A könyvtár WebOPAC felületén kutatni böngésző segítségével, a zenei tárgyszó kivételével az összes adatelem között lehet. Betűrendben vagy számsorban jelennek meg a kifejezések. Az adott indexállomány az elejétől (? jelet használva), de akár adott pontjától (ilyenkor betűt vagy számot kell írni a mezőbe) is elindítható a kutatás a Böngésző nyomógombbal.

7 Logikai műveletek Kettő vagy három ismérv használata esetén meg kell adni a szavak közötti kapcsolatot az ÉS, illetve a VAGY kapcsolatot. Ha nem adjuk meg, automatikusan az ÉS kapcsolatot értelmezi a rendszer. ÉS művelet Például: a könyvtár ÉS a menedzsment kifejezéseket alkalmazva megkapjuk azokat a bibliográfiai leírásokat, melyekben ez a két szó együttesen fordul elő. Alkalmazásával szűkíthető és pontosítható a találati halmaz. VAGY művelet Példa: könyvtár VAGY menedzsment. Ezzel a Boole-művelettel végzett keresés esetén vagy a könyvtár vagy a menedzsment kifejezés előfordulhat a bibliográfiai leírásban. Alkalmazása rendkívül nagy találati halmazt eredményez. A VAGY műveletet akkor célszerű használni, amikor halmaz elemei a kereső számára kevésnek bizonyulnak.

8 Keresés szótöredékekkel és helyettesítéssel. Szótöredék (csonkolás) jelei:? % *. A WebOPAC felületen mindhárom jelet lehet használni. Alkalmazása történhet balról-jobbra és jobbról-balra. Balról-jobbra csonkolás esetében minden olyan dokumentum leírását megkapunk, amelyben szerepel a jeltől jobbra meghatározott karaktersor. Jobbról balra csonkoláskor azokat a dokumentumleírásokat kapjuk meg, amelyekben jeltől balra begépelt karaktersor. Nézzünk egy példát egyszerre mindkettőre, ÉS műveletet használva. Keressük meg a repüléstörténettel foglalkozó dokumentumokat.

9 Találati halmazról A talált rekordokról hivatkozások segítségével további, fontos információkat tudunk meg. Keresés megkezdése előtt a [Formátum] legördülő listából kiválasztható, hogy a talált leírások Egysoros, Normál vagy Részletes formában jelenjenek meg a képernyőn. Egysoros esetében a példányadatok, a cím, a szerző, és a dokumentum típusát láthatjuk hivatkozásként, melyek további részleteket árulnak el az adott dokumentumról. Az [1 példány] -ra kattintva az adott példány leltári száma, raktári jelzete, és a státuszára vonatkozó adata látható ([nincs példánya] azt jelenti, hogy a könyvtárban nem található meg az adott dokumentum), A címre kattintva a részletes bibliográfiai leírást kapjuk.

10 A szerző nevére klikkelve, az általa írt, a róla szóló dokumentumok tekinthetők meg, illetve megtudható az is, mely dokumentumok elkészítésében közreműködött. Olvasói állapot lekérdezése A TextLib fejlesztői kidolgoztak egy olyan felületet, melyen az olvasók távolról bármikor lekérdezhetik kölcsönzéseiket, előjegyzéseiket, esetleges tartozásaikat stb. A belépéshez meg kell adni egy azonosítót és egy jelszót. Azonosító lehet az olvasójegy száma, vagy egy, a könyvtárban (pl.: a siklósi Városi Könyvtárban) könyvtáros segítségével beállított karaktersorozat. Adatvédelem miatt, jelszó nélkül egyetlen olvasó sem használhatja ezt a funkciót. Jelszót, a könyvtár olvasószolgálatán állítanak be az beiratkozott olvasó részére, ha még ez nem történt meg, a születési év, hónap, nap is alkalmas erre. Részletes tudnivalók a következő linken keresztül található: Kivonat Fődi Katalin szakdolgozatából, 2007 Kiskunhalas.

A WEBOPAC (online elektronikus katalógus) használata. 1. Keresés az adatbázisban (összetett):

A WEBOPAC (online elektronikus katalógus) használata. 1. Keresés az adatbázisban (összetett): A WEBOPAC (online elektronikus katalógus) használata A Corvina Integrált Könyvtári Rendszer webpac rendszere alkalmas arra, hogy a távoli felhasználók is tájékozódjanak az adott könyvtár adatbázisában.

Részletesebben

KÖNYVTÁRI KATALÓGUS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KÖNYVTÁRI KATALÓGUS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÖNYVTÁRI KATALÓGUS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Mi az OPAC? Az OPAC az Online Public Access Catalogue rövidítése. Jelentése olyan számítógépes katalógus, mely nyilvános, bárki számára közvetlenül, általában ingyen

Részletesebben

Útmutató az online katalógus használatához

Útmutató az online katalógus használatához Útmutató az online katalógus használatához Könyvtárunk számítógépes, online katalógusa az 1994-től beszerzett művek adatait tartalmazza. Amennyiben az 1993 előtti megjelenésű mű nem szerepel az online

Részletesebben

WEBOPAC felhasználói leírás. 1. Keresés az adatbázisban. 2. A találatok megjelenítése

WEBOPAC felhasználói leírás. 1. Keresés az adatbázisban. 2. A találatok megjelenítése WEBOPAC felhasználói leírás A Corvina Könyvtári rendszer webpac rendszere alkalmas arra, hogy a távoli felhasználók tájékozódjanak az adott könyvtár adatbázisában. Az adatbázisban kereshetünk és böngészhetünk

Részletesebben

Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa. Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók

Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa. Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók A katalógus elérése Könyvtárunk a nemzetközileg elismert és népszerű ALEPH (Automated

Részletesebben

ALEPH Elektronikus Katalógus rövid útmutató

ALEPH Elektronikus Katalógus rövid útmutató ALEPH Elektronikus Katalógus rövid útmutató Elérés: http://libserv.kfki.hu:4505 Illetve a könyvtár honlapjáról: https://www.kfki.hu/konyvtar/ A honlapunk bal oldali menüsorán található Keresés a katalógusban

Részletesebben

WEBPAC e-corvina. Egyszerő keresés:

WEBPAC e-corvina. Egyszerő keresés: WEBPAC e-corvina Katalógusunk tartalmazza a Dunaújvárosi Fıiskola Könyvtárában 1995-tıl megtalálható dokumentumok leírását és példányadatait. A katalógusba való belépés után a következı lehetıségek közül

Részletesebben

Tanuljunk együtt! Ajánlás

Tanuljunk együtt! Ajánlás Crux segédlet Ajánlás Készült: a TÁMOP 3.2.4-08/1-2009-0050 Tudásdepó-Expressz a Kecskeméti Főiskolán: Olvasás, érték, korszerűség informális és nem formális készségek fejlesztése az élethosszig tartó

Részletesebben

1, A találatok megjelenítése 2, Hol, hogyan találom meg? Milyen adatokra van szükség egy könyv megtalálásához? Avagy a példányinformációk értelmezése

1, A találatok megjelenítése 2, Hol, hogyan találom meg? Milyen adatokra van szükség egy könyv megtalálásához? Avagy a példányinformációk értelmezése Mi mit jelent a katalógusban? 1, A találatok megjelenítése 2, Hol, hogyan találom meg? Milyen adatokra van szükség egy könyv megtalálásához? Avagy a példányinformációk értelmezése 1, A találatok részletes

Részletesebben

Használd jól a könyvtári katalógust!

Használd jól a könyvtári katalógust! Használd jól a könyvtári katalógust! Aranyi Zoltán Várnai-Vígh Adrienn E. SZTE Klebelsberg Könyvtár A szakirodalmi keresés kezdő lépései Miről is lesz szó? Könyvtári dokumentumok : könyvek, folyóiratok,

Részletesebben

Online világ. Oroszi Katalin. KSZR Szakmai nap augusztus 29. Ostoros

Online világ. Oroszi Katalin. KSZR Szakmai nap augusztus 29. Ostoros Online világ Oroszi Katalin KSZR Szakmai nap 2016. augusztus 29. Ostoros Modern könyvtár A könyvtár a számítógép és az internet segítségével minőségben újat tud nyújtani szolgáltatásaiban. Az emberek igénylik

Részletesebben

Kaszás Tímea: Corvina OPAC az SZTE Mez gazdasági Könyvtárában

Kaszás Tímea: Corvina OPAC az SZTE Mez gazdasági Könyvtárában Kaszás Tímea: Corvina OPAC az SZTE Mez gazdasági Könyvtárában Bevezetés Az amerikai Voyager integrált könyvtári rendszer magyar installálásának eredménye a Corvina rendszer. A Corvina-t használó könyvtárak

Részletesebben

NYILVÁNOS KÖNYVTÁRI KATALÓGUSOK

NYILVÁNOS KÖNYVTÁRI KATALÓGUSOK NYILVÁNOS KÖNYVTÁRI KATALÓGUSOK A bibliográfiák rendszerező jegyzékek, amelyek a dokumentumokról készült leírásokat, valamilyen nézőpont vagy elv alapján egységben láttatják, értelmezik, visszakereshetővé

Részletesebben

SZAKDOLGOZAT. Információkeresés elmélete és gyakorlata a siklósi Városi Könyvtár WebOPAC felületén BAJA 2005.

SZAKDOLGOZAT. Információkeresés elmélete és gyakorlata a siklósi Városi Könyvtár WebOPAC felületén BAJA 2005. SZAKDOLGOZAT Információkeresés elmélete és gyakorlata a siklósi Városi Könyvtár WebOPAC felületén A Textlib könyvtári integrált rendszer Web-es környezetben Készítette: Fődi Katalin informatikus-könyvtár

Részletesebben

Online információkeresés. Dr. Nyéki Lajos 2016

Online információkeresés. Dr. Nyéki Lajos 2016 Online információkeresés Dr. Nyéki Lajos 2016 Dokumentum és információ A dokumentum az ismeretek lelőhelye, hordozója. Az információkeresés viszont nem dokumentumokra irányul. A dokumentumgyűjtemények

Részletesebben

A Hunfalvy János Fővárosi Gyakorló, Kéttannyelvű Külkereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola könyvtárának KÖNYVTÁRHASZNÁLATI ÚTMUTATÓJA

A Hunfalvy János Fővárosi Gyakorló, Kéttannyelvű Külkereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola könyvtárának KÖNYVTÁRHASZNÁLATI ÚTMUTATÓJA A Hunfalvy János Fővárosi Gyakorló, Kéttannyelvű Külkereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola könyvtárának KÖNYVTÁRHASZNÁLATI ÚTMUTATÓJA Készítette: Sunyovszky Anna Budapest, 2010 1. Az iskolai könyvtárat

Részletesebben

*Ezen felületet kell kitölteni saját fiók létrehozásáho z

*Ezen felületet kell kitölteni saját fiók létrehozásáho z Olvasóink otthonról is kereshetnek az EBSCOhost adatbázisban, olvasójegy számuk megadásával. (pl.: VFMK és hat számjegy) http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,cookie,cpid&custid=s5028516 Vonalkódunk

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

АZ ISKOLAI KÖNYVTÁR ELEKTRONIKUS KATALÓGUSÁNAK FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁSA - SZIRÉN ADATBÁZISÁNAK KERESÉSE

АZ ISKOLAI KÖNYVTÁR ELEKTRONIKUS KATALÓGUSÁNAK FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁSA - SZIRÉN ADATBÁZISÁNAK KERESÉSE АZ ISKOLAI KÖNYVTÁR ELEKTRONIKUS KATALÓGUSÁNAK FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁSA - SZIRÉN ADATBÁZISÁNAK KERESÉSE Szirén rendszernek a segítségével a hálózaton keresztül helyi és körzeti/területi könyvtárakkal tudunk

Részletesebben

MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEK, A KÖRKERESŐ SZOFTVER SPECIFIKÁCIÓJA, KÖLTSÉGVETÉS. A) Műszaki követelmények

MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEK, A KÖRKERESŐ SZOFTVER SPECIFIKÁCIÓJA, KÖLTSÉGVETÉS. A) Műszaki követelmények 1. sz. melléklet MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEK, A KÖRKERESŐ SZOFTVER SPECIFIKÁCIÓJA, KÖLTSÉGVETÉS A) Műszaki követelmények A körkereső szoftvernek (a továbbiakban Szoftver) az alábbi követelményeknek kell megfelelnie

Részletesebben

Czinki-Vietorisz Gabriella: A könyvtárhasználók igényeire szabott szolgáltatásfejlesztés az Egyetemi Könyvtárban

Czinki-Vietorisz Gabriella: A könyvtárhasználók igényeire szabott szolgáltatásfejlesztés az Egyetemi Könyvtárban Czinki-Vietorisz Gabriella: A könyvtárhasználók igényeire szabott szolgáltatásfejlesztés az Egyetemi Könyvtárban Hagyományok és kihívások IV. 2015.08.31. Előzmények A dokumentum kikérésével kapcsolatban:

Részletesebben

Alapok (a K2D rendszer alapjai)

Alapok (a K2D rendszer alapjai) Alapok (a K2D rendszer alapjai) 1 1. Bevezetés... 3 2. Fastruktúra... 3 2.1. Nyitása, zárása... 3 2.2. Fülek... 5 2.3. Licence kulcs érvényesítése... 9 2.4. Új elem felvitele... 10 2.5. Elem törlése...

Részletesebben

EDInet Connector telepítési segédlet

EDInet Connector telepítési segédlet EDInet Connector telepítési segédlet A cégünk által küldött e-mail-ben található linkre kattintva, a következő weboldal jelenik meg a böngészőben: Az EdinetConnectorInstall szövegre klikkelve(a képen pirossal

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis az arra jogosult intézmények és felhsználói kör számára a http://eisz.om.hu

Részletesebben

2. 3. Keresés az Interneten. Navigáció az Interneten: Megoldások. Internetes keresés buktatói. 1. Keresőmotorok. Webes keresési lehetőségek

2. 3. Keresés az Interneten. Navigáció az Interneten: Megoldások. Internetes keresés buktatói. 1. Keresőmotorok. Webes keresési lehetőségek Keresés az Interneten Navigáció az Interneten: Keresőrendszerek, keresési tippek Egyszerű keresőrendszerek Tematikus keresőrendszerek, katalógusok Portálok Adatbázisok, online folyóiratok Elektronikus

Részletesebben

Virtualoso Server szolgáltatás Virtuális szerver használati útmutató

Virtualoso Server szolgáltatás Virtuális szerver használati útmutató Virtualoso Server szolgáltatás Virtuális szerver használati útmutató Virtualoso Server Használati útmutató 1 Virtualoso Server szolgáltatás Virtuális szerver használati útmutató A következô pár oldalon

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

Microsoft Office PowerPoint 2007 fájlműveletei

Microsoft Office PowerPoint 2007 fájlműveletei Microsoft Office PowerPoint 2007 fájlműveletei Program megnyitása Indítsuk el valamelyik tanult módszerrel a 2007-es verziót. Figyeljük meg, hogy most más felületet kapunk, mint az eddigi megszokott Office

Részletesebben

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató Bejelentkezés A CitiDirect BE SM futtatásának minimális rendszerkövetelményei megegyeznek a CitiDirect Online Banking rendszer követelményeivel. Kérjük, kattintson

Részletesebben

MŰSZAKI DOKUMENTÁCIÓ. Aleph WebOPAC elérhetővé tétele okostelefonon. Eötvös József Főiskola 6500 Baja, Szegedi út 2.

MŰSZAKI DOKUMENTÁCIÓ. Aleph WebOPAC elérhetővé tétele okostelefonon. Eötvös József Főiskola 6500 Baja, Szegedi út 2. Telefon: Fax: E-mail: (+36-1) 269-1642 (+36-1) 331 8479 info@ex-lh.hu www.ex-lh.hu Eötvös József Főiskola 6500 Baja, Szegedi út 2. MŰSZAKI DOKUMENTÁCIÓ Aleph WebOPAC elérhetővé tétele okostelefonon Pályázati

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK. ERA keretrendszer

Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK. ERA keretrendszer Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK ERA keretrendszer Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 3 A dokumentum hatásköre... 3 A modul használatának szoftveres követelményei... 4

Részletesebben

Választó lekérdezés létrehozása

Választó lekérdezés létrehozása Választó lekérdezés létrehozása A választó lekérdezés egy vagy több rekordforrásból származó adatokat jelenít meg. A választó lekérdezések a táblák, illetve az adatbázis tartalmát nem változtatják meg,

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ Regisztrációra akkor van szükség, ha még nem volt nálunk semmilyen

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

Regisztrálási útmutató

Regisztrálási útmutató Regisztrálási útmutató Az első feladat a FONIO szolgáltatás igénybevételéhez, hogy adatait megadva beregisztrál a weboldalunkon: www.fonio.hu. a. A weboldalunk ( www.fonio.hu ) elindítása után válassza

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

alap közép felső angol német francia orosz

alap közép felső angol német francia orosz Könyvtárhasználói szokások (2001) Az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum szeretné megismerni olvasóinak könyvtárhasználati szokásait. Kérjük, legyen segítségünkre, és válaszoljon az alábbi kérdésekre.

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör...3 Regisztráció...3 Személyes felület használata...4 Kérdéseim...4 Gyakornoki hely keresés...5

Részletesebben

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Hreskó-Tóth Dalma Academic Search

Részletesebben

HONDA K2D webmodulok. Használati útmutató

HONDA K2D webmodulok. Használati útmutató HONDA K2D webmodulok Használati útmutató Tartalomjegyzék 1. ALKATRÉSZKERESKEDELEM, SZERVIZ... 3 1.1. ALKATRÉSZ WEBSHOP... 3 1.1.1. Bejelentkezés... 3 1.1.2. Keresés... 4 1.1.3. Rendelés... 6 1.1.4. Korábbi

Részletesebben

Home movie database. Specifikáció. Verzió: 1.0. Dátum: 2008.03.18. Státusz: Released. Készítette: Farkas Róbert. Kulcsár Orsolya.

Home movie database. Specifikáció. Verzió: 1.0. Dátum: 2008.03.18. Státusz: Released. Készítette: Farkas Róbert. Kulcsár Orsolya. Dátum: 20080318 Státusz: Released Készítette: Farkas Róbert Kulcsár Orsolya Molnár Andrea Készítette Név: Farkas Róbert Kulcsár Orsolya Molnár Andrea Jóváhagyta Név: Dátum: 20080318 Dátum: Aláírás: Aláírás:

Részletesebben

OPTEN Online használati útmutató

OPTEN Online használati útmutató OPTEN Online használati útmutató www.opten.hu opten@opten.hu 2016. április - 1 - Tartalomjegyzék Bevezetés... - 4 - CÉGTÁR ALAP és KIEGÉSZÍTŐ szolgáltatások... - 7-1. Keresés / Leválogatás... - 8 - a)

Részletesebben

Angol szótár V2.0.0.0

Angol szótár V2.0.0.0 Angol szótár V2.0.0.0 Bemutató Verzió Felhasználói Kézikönyv Készítette: Szűcs Zoltán. 2536 Nyergesújfalu, Pala u. 7. Tel \ Fax: 33-355 - 712. Mobil: 30-529-12-87. E-mail: info@szis.hu. Internet: www.szis.hu.

Részletesebben

Könyvtárhasználati kurzusok és kompetenciák. Kristóf Ibolya, Kristof.Ibolya@lib.szie.hu Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár

Könyvtárhasználati kurzusok és kompetenciák. Kristóf Ibolya, Kristof.Ibolya@lib.szie.hu Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati kurzusok és kompetenciák Kristóf Ibolya, Kristof.Ibolya@lib.szie.hu Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Tartalom Könyvtárbemutatók, használóképzés Célcsoport Tartalom

Részletesebben

TRACES (Trade Control and Expert System) regisztráció gazdasági szereplőként

TRACES (Trade Control and Expert System) regisztráció gazdasági szereplőként TRACES (Trade Control and Expert System) regisztráció gazdasági szereplőként A regisztráció megkezdése előtt meg kell jegyezni, hogy a rendszert az Európai Unió Bizottsága üzemelteti. Sajnálatos módon

Részletesebben

Kézikönyv. Szelekciós operátorok használata

Kézikönyv. Szelekciós operátorok használata Kézikönyv Szelekciós operátorok használata Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 7 2 ÁRUCIKK - ÜRES... 9 3 OBJEKTUM KIVÁLASZTÁS - ÁRUCIKK MEGJELENÍTÉS... 10 4 ABAS-ERP... 18 5 OBJEKTUM KIVÁLASZTÁS

Részletesebben

FEOR szám kereső V2.0.0.0

FEOR szám kereső V2.0.0.0 FEOR szám kereső V2.0.0.0 Bemutató Verzió Felhasználói Kézikönyv Készítette: Szűcs Zoltán. 2536 Nyergesújfalu, Pala u. 7. Tel \ Fax: 33-355-712. Mobil: 30-529-12-87. E-mail: info@szis.hu Internet: www.szis.hu

Részletesebben

W_Vaskereskedés felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás

W_Vaskereskedés felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás 1 Jelen felhasználói dokumentáció alapfokú számítógép felhasználói ismeretekkel rendelkezők részére készült. Ezért nem tér

Részletesebben

A SZAKIRODALOM HASZNA ÉS SZERKEZETE

A SZAKIRODALOM HASZNA ÉS SZERKEZETE SZAKIRODALMAZÁS A SZAKIRODALOM HASZNA ÉS SZERKEZETE Bevezetés Kétféle ismeret van: magunk rendelkezünk a szükséges információval, vagy tudjuk, hogy az hol lelhető fel. (Samuel Johnson) Évente kb. 60 millió

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

Új jelszó beállítása. Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió

Új jelszó beállítása. Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió Új jelszó beállítása Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió 2018. 03. 01. TARTALOMJEGYZÉK 1 Áttekintés...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén 1. A 18/2005. IHM rendelet melléklete alapján össze kell állítani a közérdekű adatokat 2. Az elkészített dokumentumok feltöltése a központi honlapra:

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör... 3 Regisztráció... 3 Személyes felület használata... 4 Kérdéseim... 4 Mentor keresés... 5

Részletesebben

Belföldi Termékosztályozás V2.0.0.0

Belföldi Termékosztályozás V2.0.0.0 Belföldi Termékosztályozás V2.0.0.0 Bemutató Verzió Felhasználói Kézikönyv Készítette: Szűcs Zoltán. 2536 Nyergesújfalu, Pala u. 7. Tel \ Fax: 33-355 - 712. Mobil: 30-529-12-87. E-mail: info@szis.hu Internet:

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Változások a 6-os verzióhoz képest:

Tisztelt Ügyfelünk! Változások a 6-os verzióhoz képest: Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatónkban a 2017. november 06-tól alkalmazott 7-es verziószámú Electra Internet Banking rendszerben tapasztalható változásokra, újdonságokra, szeretnénk felhívni figyelmét. Változások

Részletesebben

A KÉMIAI BIZTONSÁGI SZAKRENDSZER ELÉRÉSE...

A KÉMIAI BIZTONSÁGI SZAKRENDSZER ELÉRÉSE... TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyagokkal és keverékekkel végzett tevékenység bejelentéséről sok telephely adattal rendelkező partnerek esetén 1 v 1.0 2015.09.02.

Részletesebben

Felhasználói segédlet a PubMed adatbázis használatához. Publikációk keresése, letöltése valamint importja

Felhasználói segédlet a PubMed adatbázis használatához. Publikációk keresése, letöltése valamint importja Felhasználói segédlet a PubMed adatbázis használatához. Publikációk keresése, letöltése valamint importja A PubMed Medline adatbázis internet címe: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed

Részletesebben

Útmutató a Domus elektronikus pályázati rendszerben történő pályázáshoz. https://aat.mta.hu/aat

Útmutató a Domus elektronikus pályázati rendszerben történő pályázáshoz. https://aat.mta.hu/aat Útmutató a Domus elektronikus pályázati rendszerben történő pályázáshoz https://aat.mta.hu/aat 1 Belépés a pályázati rendszerbe Kattintson a Pályázatok menüponton belül a Domus gombra. Kérdéseikkel, észrevételeikkel

Részletesebben

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk.

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. Tisztelt Partnerünk! Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. A biztosítások rögzítése mellett kizárólag a rendszeren keresztül

Részletesebben

Tisztelt Szülő! A profilbeállításokra kattintva megjelennek a beállítási lehetőségek, melyek közül a jelszó módosítását kell választani.

Tisztelt Szülő! A profilbeállításokra kattintva megjelennek a beállítási lehetőségek, melyek közül a jelszó módosítását kell választani. Tisztelt Szülő! Örömmel tájékoztatom, hogy az elektronikus napló készen áll arra, hogy a szülők is bekapcsolódjanak használatába. Ebben a dokumentumban szeretnék segítségére lenni abban, milyen lehetőségeket

Részletesebben

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014.

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. 2. Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. évre vonatkozóan) Bejelentkezés az EPK rendszerébe: 1) Az Akadémiai Adattárban rögzített

Részletesebben

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0 Elmib Önkormányzati hibabejelentő Felhasználói kézikönyv v1.0 Tartalom Az első belépés... 3 Regisztráció utáni első lépések... 4 Kezdő képernyő felépítése... 5 A hibabejelentő menü... 7 Új hiba bejelentése...

Részletesebben

BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Adminisztrációs felület elérhetősége: http://www.bodrogkoz.com/wp-admin/ vagy http://www.bodrogkoz.com/wp-login.php A honlap tesztidőszak alatt az alábbi címen érhető

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Ügyintézés (EÜHT) Kézbesítési tárhely V 1.6 Utolsó mentés: 2015. 08. 11. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető... 3 2. Fogalomtár... 3 3. Kézbesítési Tárhely - szolgáltatás Intézmények

Részletesebben

Útmutató parkolás indításához és leállításához

Útmutató parkolás indításához és leállításához Útmutató parkolás indításához és leállításához Parkolást ezután is az eddig megszokott felületeken lehet indítani: 1. hangautomata hívásával: +36-1-9999-798-as telefonszámon, követve az automata utasításait,

Részletesebben

Útmutató konferenciaközlemények kézi felviteléhez az MTMT-ben

Útmutató konferenciaközlemények kézi felviteléhez az MTMT-ben KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Útmutató konferenciaközlemények kézi felviteléhez az MTMT-ben Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Hreskó-Tóth Dalma V., Molnár Szilvia 2016/2017.

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Kereső felületek működése

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Kereső felületek működése PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Kereső felületek működése (Saját feladataim, Ügyek, Ellátások nyilvántartása) Felhasználói kézikönyv 2014. 07. 03. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti

Részletesebben

SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA

SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA SYNLAB Hungary Kft. SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA A regisztrációt követően e-mailben kerül kiküldésre a bejelentkezéshez használható azonosító

Részletesebben

Boros Andrea és Ignéczi Lilla Neumann-ház, Budapest. Networkshop 2004 konferencia Győr, április 4 7.

Boros Andrea és Ignéczi Lilla Neumann-ház, Budapest. Networkshop 2004 konferencia Győr, április 4 7. Boros Andrea és Ignéczi Lilla Neumann-ház, Budapest Networkshop 2004 konferencia Győr, április 4 7. www.webkat.hu A WebKat.hu 2004 februárjában: 213 459 rekord 44 087 saját anyag Cél: a magyar kulturális

Részletesebben

BOD PÉTER ORSZÁGOS KÖNYVTÁRHASZNÁLATI VERSENY

BOD PÉTER ORSZÁGOS KÖNYVTÁRHASZNÁLATI VERSENY BOD PÉTER ORSZÁGOS KÖNYVTÁRHASZNÁLATI VERSENY 2013/2014. tanév országos döntő I. kategória, 7-8. évfolyam 2014. április 23. szerda versenyző példánya A versenyző tanuló kódszáma: Elérhető pontszám: 71

Részletesebben

1. Állományapasztás szempontjai

1. Állományapasztás szempontjai Állománycsökkentés Tartalomjegyzék 1. Állományapasztás szempontjai 3 2. Törlési jegyzékek készítése és a selejtezés munkafolyamatai 4 2.1. Meglévő példányok selejtezése 4 2.1.1. Törlési jegyzék nyomtatása

Részletesebben

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Békéscsaba, 2013.május 1 A települési önkormányzatok jegyzői, a közös önkormányzati hivatalok jegyzői, a kormányhivatalok járási hivatalai,

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató Használati útmutató Program indítása: A telepítés utáni első indításkor a program a szükséges alapbeállításokat elvégzi, és automatikusan újra indul. A főképernyőn a bejelentkezéshez mindig meg kell adni

Részletesebben

HVK Adminisztrátori használati útmutató

HVK Adminisztrátori használati útmutató HVK Adminisztrátori használati útmutató Tartalom felöltés, Hírek karbantartása A www.mvfportal.hu oldalon a bejelentkezést követően a rendszer a felhasználó jogosultsági besorolásának megfelelő nyitó oldalra

Részletesebben

Mentés után a sikeres jelszómódosításról a rendszer üzenetet küld, a vissza gomb megnyomásával lehet visszatérni a jelszómódosításhoz.

Mentés után a sikeres jelszómódosításról a rendszer üzenetet küld, a vissza gomb megnyomásával lehet visszatérni a jelszómódosításhoz. Tisztelt Szülő! Örömmel tájékoztatom, hogy az elektronikus napló készen áll arra, hogy a szülők is bekapcsolódjanak használatába. Ebben a dokumentumban szeretnék segítségére lenni abban, milyen lehetőségeket

Részletesebben

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe

Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe Rendszerkövetelmények: Operációs rendszer: amennyiben Ön Windows 7 operációs rendszerrel szeretné a programot használni, kérjük,

Részletesebben

A. Webes metaadat szerkesztő

A. Webes metaadat szerkesztő ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén 1. A 18/2005. IHM rendelet melléklete alapján össze kell állítani a közérdekű adatokat 2. Az elkészített dokumentumok feltöltése a központi honlapra:

Részletesebben

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása 1 Bevezetés Jelen dokumentum összefoglalja az igazságügyi szakértők 2017. II. negyedéves statisztikai adatszolgáltatásával kapcsolatos információkat, tudnivalókat. 2 Összefoglalás A statisztikai adatszolgáltatást

Részletesebben

A Békés Megyei Könyvtár Elektronikus Könyvtárának kialakítása

A Békés Megyei Könyvtár Elektronikus Könyvtárának kialakítása A Békés Megyei Könyvtár Elektronikus Könyvtárának kialakítása Előadók: Toldi Klára Vincze Andrea 1 Előzmények 1997-2002 A nemzetközi könyvtári trendek hatására a hazai könyvtárügyben is megjelenik az informatika

Részletesebben

Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház

Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház használati útmutató Projektvezető: Fodor Tamás Wildom Kft. E-mail: fodort@wildom.com Budapest, 2009. június 18. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Kezdőoldal...

Részletesebben

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén 1 Partnercég opció bemutatása 2009. január 1-jétől új taggal bővült a

Részletesebben

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Verzió 1. 2017.november. 06. 1 Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 4 3. Műszaki hibabejelentés.... 10 4. Bejelentkezés... 11 5. Bejelentkezés után... 12

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. az OTH Kémiai Biztonsági Szakrendszerébe (OSZIR) történő bejelentés menetéről Veszélyes keverék bejelentés

TÁJÉKOZTATÓ. az OTH Kémiai Biztonsági Szakrendszerébe (OSZIR) történő bejelentés menetéről Veszélyes keverék bejelentés TÁJÉKOZTATÓ az OTH Kémiai Biztonsági Szakrendszerébe (OSZIR) történő bejelentés menetéről Veszélyes keverék bejelentés Veszélyes keverék bejelentés Bejelentő lap kitöltésének menete 1. Az elektronikus

Részletesebben

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 1. Belépés az Online Megrendelői Felületre 1. 1. Lépjen fel a www.erzsebetutalvany.hu weboldalra. 2. A kezdőoldalon válassza az Online megrendelő menüpontot. 3. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Kezelési útmutató Szabvány, törvény, rendelet megtekintése

Kezelési útmutató Szabvány, törvény, rendelet megtekintése NORM.DOK GEOTECHNIKA Kezelési útmutató Kezelési útmutató Szabvány, törvény, rendelet megtekintése Ön a NORM.DOK GEOTECHNIKA rendszer kezelési útmutatójának a szabvány, törvény és rendelet megtekintésével

Részletesebben

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Tisztelt Partnerünk! Ezúton tájékoztatom, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (a továbbiakban: MNVH) szolgáltatásai (hírlevél, projektötlet

Részletesebben

Ügyfélkapuból hivatalos ügy indítása

Ügyfélkapuból hivatalos ügy indítása Ügyfélkapuból hivatalos ügy indítása A Somogy Megyei Kormányhivatal az elektronikus ügyintézést az e-papír szolgáltatás segítségével biztosítja. Az e-papír űrlapokat folyamatosan fogadja a hivatali kapuján,

Részletesebben

Új és régi internetbank összehasonlítás / Legfontosabb változások

Új és régi internetbank összehasonlítás / Legfontosabb változások Új és régi internetbank összehasonlítás / Legfontosabb változások Tartalomjegyzék 1. Új és régi Internetbank összehasonlítás... 2 Ügyfélválasztó...4 Welcome képernyő...5 Számlák áttekintése...9 Átutalási

Részletesebben

Területi elemzések. Budapest, 2015. április

Területi elemzések. Budapest, 2015. április TeIR Területi elemzések Felhasználói útmutató Budapest, 2015. április Tartalomjegyzék 1. BEVEZETŐ... 3 2. AZ ELEMZÉSBEN SZEREPLŐ MUTATÓ KIVÁLASZTÁSA... 4 3. AZ ELEMZÉSI FELTÉTELEK DEFINIÁLÁSA... 5 3.1.

Részletesebben

TEÁOR kód Kereső - nyilvántartó program V2.0.0.0

TEÁOR kód Kereső - nyilvántartó program V2.0.0.0 TEÁOR kód Kereső - nyilvántartó program V2.0.0.0 Bemutató verzió Felhasználói Kézikönyv Készítette: Szűcs Zoltán. 2536 Nyergesújfalu, Pala u. 7. Tel \ Fax: 33-355-712. Mobil: 30-529-12-87. E-mail: info@szis.hu

Részletesebben

Humor Parádé Vicc Gyűjtemény Program V

Humor Parádé Vicc Gyűjtemény Program V Humor Parádé Vicc Gyűjtemény Program V2.0.0.0 Szabadon felhasználható, FREEWARE program. Felhasználói Kézikönyv Készítette: Szűcs Zoltán. 2536 Nyergesújfalu, Pala u. 7. Fax: 33-355-712. Mobil: 30-529-12-87.

Részletesebben

Gyermekeink védelme a nemkívánt internetes tartalmaktól. Avagy hogyan fogjuk a kezüket úgy, hogy ne bilincsnek, hanem segítségnek érezzék

Gyermekeink védelme a nemkívánt internetes tartalmaktól. Avagy hogyan fogjuk a kezüket úgy, hogy ne bilincsnek, hanem segítségnek érezzék Gyermekeink védelme a nemkívánt internetes tartalmaktól Avagy hogyan fogjuk a kezüket úgy, hogy ne bilincsnek, hanem segítségnek érezzék Káros tartalom Nem az a baj, hogy esetleg a gyerek kíváncsi, hanem

Részletesebben

A szervezeti egységektől beérkezett felhasználói igények alapján ön részt fog venni a tantermi oktatáson.

A szervezeti egységektől beérkezett felhasználói igények alapján ön részt fog venni a tantermi oktatáson. Tisztelt Kolléga! A Neptun rendszer bevezetésével kapcsolatban az Oktatási Igazgatóság a CooSpace Neptun-bevezetés színtérben teszi közzé az aktuális információkat, tudnivalókat. Szintén ezen a felületen

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

Első lépések a KRÉTA-Poszeidon modul használatához. Gyors Áttekintő Segédlet

Első lépések a KRÉTA-Poszeidon modul használatához. Gyors Áttekintő Segédlet Első lépések a KRÉTA-Poszeidon modul használatához Gyors Áttekintő Segédlet Bevezetés A Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (a továbbiakban: KRÉTA) a fenntartó által üzemeltetett, az egyes

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. BUDAPESTI NÉMET ISKOLA WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Nyelv Választás... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés...

Részletesebben

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez Bevezetés A Memeo Instant Backup egyszerű biztonsági másolási megoldás, mely nagy segítséget nyújt a bonyolult digitális világban. A Memeo Instant Backup automatikus módon, folyamatosan biztonsági másolatot

Részletesebben

SZOLGÁLATI TITOK! KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ!

SZOLGÁLATI TITOK! KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ! A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben