Könnyűbetonfal. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Tapasztalt. Tartalom. Kivitelezési idő

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Könnyűbetonfal. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Tapasztalt. Tartalom. Kivitelezési idő"

Átírás

1 OBI Csináld ma 1 Könnyűbetonfal Szükséges ismeretek: Tartalom Kivitelezési idő Bevezetés/Ötletek & fortélyok 2. old. Bevásárlólista 3. old. Szerszámlista 4. old. Barkácsútmutató old. Tervrajzok old. Elkészítési idő: Alap: Fal: Végső munkálatok: kb. 20 óra (száradás nélkül) kb. 3 óra kb. 12 óra kb. 4,5 óra Méretek Szélesség: mm Mélység: 380 mm Magasság: mm

2 Könnyűbetonfal 2 Padok, székek és törpék, sokminden van a kertben. De kinek van egy elegáns lounge-fala? Ilyent még sosem látott! Viszont a Ytong-al megépítheti sajátkezüleg a falat. Ez a vonzó fehér fal a nagyobb kerteknek több szerkezetet biztósít és érdekes alakzatot hoz létre, tökéletes környezetben új perspektívákat kínál az virágágyások és cserjéknek. Ezáltal a kerti fal egy domináns design elemmé válik. Stratégiailag kedvezően elhelyezve látás és szélárnyékot biztosít. Aki pedig sportolni szeretne, az használhatja a falat, mint góllövő fal. Aggodalomra semmi ok: még egy ilyen sokoldalú falnak is csak két oldala van.! Ötletek & fortélyok Megfefelő alapra van szükségt. Egy gondosan kiválasztott hely mellett szükség van egy szilárd alapra is, abból a célból, hogy ellenálljon még puha talajon is, nagy mennyiségű eső, vagy erős széllökéseknek. Ezért ideális egy körülbelül 50 centiméter mély és valamivel több, mint fal szélességű árokt ásni, amelyet aztán kétharmadáig feltöltünk sóderrel. A megmaradt részt pedig folyékony betonnal vagy esztrich betonnal. Száradás után az eredmény pedig automatikusan egy vízszintes és szilárd alap. Színválasztás. Egy hófehér fal a kertben természetesen egy izgalmas kontraszt a sok zöld és a színes virágok között. De természetesen bármilyen másik színt is lehet választani. Így például egy szabálytalan vakolat egy meleg színárnyalatban egy kis Toszkánát varázsolhat a kertbe. Goldoljunk a sarkokra. A kert jellegzetességétől függően vagy pedig egyéni preferenciáknak megfelelően a falat úgy is építhetjük, hogy sarkot alakítunk ki. Ezáltal nem csak egy védett sarkot hozunk létre ahol szél és a hideg-érzékeny növények különösen jól érzik magukat, hanem a falnak is egy további stabilitást biztósít. Tévedések, nyomtatási hibák és a műszaki fejlődést segítő változtatások joga fenntartva. Az útmutató helytelen alkalmazásáért nem vállalunk felelősséget.

3 Bevásárlólista: Könnyűbetonfal 3 Poz. Db. Megnevezés Méret Anyag Egyéb könnyűbeton-tégla 175 x 599 x 199 mm gázbeton 2 kb. 0,2 m 3 vízelvezető réteg x 360 x 40 mm kavics, gránit 3 kb. 0,4 m 3 alap x 360 x 80 mm olyékony beton vagy esztrich 4 13 lf. m zsaludeszka 18 x 120 mm lucfenyő/ jegenyefenyő 5 kb. 0,3 m 3 készvakolat kb. 27 m l időjárásálló festék kb. 27 m 2 Tévedések, nyomtatási hibák és a műszaki fejlődést segítő változtatások joga fenntartva. Az útmutató helytelen alkalmazásáért nem vállalunk felelősséget.

4 Szerszámlista: Könnyűbetonfal 4 Szerszám Tartozékok van otthon venni kell kölcsönzendő Gérvágó fűrész Akkus csavarozó Bit-készlet, keverőszár Elektromos rókafarkú fűrész durva vágású fűrészlap Vízmérték Ecset vagy festőhenger Collstock Gázbetonfűrész Ráspoly Habarcsláda Vödör Tévedések, nyomtatási hibák és a műszaki fejlődést segítő változtatások joga fenntartva. Az útmutató helytelen alkalmazásáért nem vállalunk felelősséget.

5 Barkácsútmutató: Könnyűbetonfal Alap 5 Lépés 1 Feltöltés: A stabil alap nem utolsósorban az Ön biztonságát szolgálja, még akkor is, ha a gázbetontéglák nem olyan nehezek, mint a mészhomoktéglák. Szélnyomás hatására könnyen kidőlhet a fal, még akkor is, ha térkővel burkolt felületre szánja. 120 perc Profi Utána töltse fel kaviccsal. Lépés 2 20 perc Lépés 3 Profi Utána töltse fel kaviccsal. A gyorsbeton vagy a folyékony esztrich keverésekor a gyártó utasításai szerint járjon el,... Lépés 4 10 perc 15 perc Lépés 5 Profi... majd öntse a kikevert anyagot a zsaluba töltött kavicsra. 10 perc Egyenletesen ossza el az anyagot, hogy a sarkokba is jusson,...

6 Barkácsútmutató: Könnyűbetonfal Lépés 6 10 perc 6 Lépés 6a Profi... majd simítóléccel simítsa el. A beton/folyékony esztrich folyékony állagának köszönhetően vízszintes, stabil alapot kapunk. Szánjon 2 napot a kikeményedésre. (Tartsa be a gyártó utasításait!) Fal Jó tudni: A könnyűbeton számos kedvező tulajdonsággal rendelkező, korszerű építőanyag. A téglák könnyebbek a hagyományosaknál, egyszerű szerszámokkal is gond nélkül megmunkálhatók, speciális ragasztóanyag használatával stabil kötést eredményeznek. A gázbetontéglák optimális megmunkálása érdekében célszerű olyan speciális szerszámokat használni, mint a könnyűbeton-fűrész vagy a simításhoz használt durva felületű ráspoly. Lépés 7 30 perc Lépés 8 Kezdő Először a tervrajz alapján pontosan jelölje meg az összes megmunkálandó anyagot perc... majd vágja el egyenesen fűrésszel. Javaslat: A könnyűbeton-fűrésszel történő fűrészeléskor mindig ügyeljen arra, hogy a téglák a vízszintes és a függőleges vonal mentén is derékszögűek legyenek.

7 Barkácsútmutató: Könnyűbetonfal Lépés 9 15 perc 7 Lépés 10 Kezdő <5 perc A gyártó utasításai szerint keverje ki a speciális könnyűbeton-ragasztót. Tipp: Mindig csak annyit keverjen ki, amennyit gyorsan fel is tud használni. Egyenletesen hordja fel a ragasztót. Lépés 11 Lépés 11a <5 perc Ékszöggel és vízmértékkel igazítsa ki a téglákat, majd alaposan nyomkodja be őket és hagyja, hogy megkössenek. Így stabil kötés jön létre az alap és a fal között. Lépés 12 Lépés perc Egyenként helyezze a téglákat az alapra, ügyelve arra, hogy minden érintkezési felület kellően be legyen kenve ragasztóval. Javaslat: A fölösleges vagy a fugákból kifolyó ragasztót azonnal távolítsa el! Folyamatosan ellenőrizze, hogy vízszintesen, derékszögben helyezkednek-e el a téglák.

8 Barkácsútmutató: Könnyűbetonfal Lépés 14 8 Lépés 15 <5 perc pro Stein Jöhet a következő sor tégla. Fogazott simítólappal hordja fel az újabb réteg ragasztót,... Lépés 16 Lépés 17 <5 perc pro Stein Kezdő 120 perc... igazítsa ki, majd rögzítse ragasztóval a téglákat. Ne feledje, hogy a téglák belső felületét is be kell kenni a ragasztóval! A tervrajz alapján mindkét oldalon pontosan, ceruzával rajzolja be a kivágásokhoz szükséges íveket.. Javaslat: Mindig ügyeljen arra, hogy derékszögben helyezze a fűrészt a munkadarabra! Lépés 18 Lépés perc Elektromos rókafarkú fűrésszel vágja ki az íveket. Javaslat: Mindig ügyeljen arra, hogy derékszögben helyezze a fűrészt a munkadarabra! 90 perc Kezdő Utána ráspollyal tisztítsa meg és simítsa el az éleket.

9 Barkácsútmutató: Könnyűbetonfal Lépés 20 9 Lépés perc Elkészült a szerkezetkész ív. Legfelső tégláit majd később kell felragasztani, készítse azonban elő a megtámasztásukhoz szükséges léceket és deszkákat. A gyártó utasításait betartva fokozatosan keverje ki a gipszes vakolatot, majd töltse ki vele a hézagokat. Most már szerkezetkész az építmény. Javaslat: Tartson bokrétaavató ünnepséget! Végső munkálatok Lépés 22 Jó tudni: Célszerű megkülönböztetett figyelmet szentelni a vakolás teendőinek, hiszen ezen áll vagy bukik, hogy milyen látványt fog nyújtani a fal. A sima vakolatot a legegyszerűbb elkészíteni. A dörzsölt vakolat szintén jól mutat, elkészítéséhez azonban szükség van némi tapasztalatra. 60 perc Először a kivágások átmeneteit és széleit vakoljuk be,... Lépés perc Lépés utána pedig az összes falfelületet. 30 perc Szivacsos simítóval és vízzel végezze el az összes felület végső elegyengetését, simítását.

10 Barkácsútmutató: Könnyűbetonfal Lépés perc Lépés 26 Utána hagyja, hogy minden jól megkössön. (Száraz idő esetén 2 napot vesz igénybe.) Lépés perc 10 Ha gondolja, virágcserepekkel díszítheti a falat. 60 perc Kezdő Festőhengerrel vigyen fel a fal minden egyes oldalára időjárásálló festéket, egyszer vagy legfeljebb kétszer elvégezve a műveletet. Kész! Javaslat: A vágott éleket csiszolja meg csiszolóvászonnal, ha szükséges, hogy ne legyenek sorjásak.

11 Tervrajzok: Könnyűbetonfal 11

12 Tervrajzok: Könnyűbetonfal 12 R

Gyeppárnás ülőke. OBI Csináld magad. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés ideje Az elkészítés teljes ideje :

Gyeppárnás ülőke. OBI Csináld magad. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés ideje Az elkészítés teljes ideje : OBI Csináld magad 1 Gyeppárnás ülőke Szükséges ismeretek: Gyakorlott Tartalom Bevezetés/Ötletek & fortélyok Anyagjegyzék Szerszámlista Barkácsútmutató Tervrajzok 2. old. 3. old. 4. old. 5-8. old. 9-13.

Részletesebben

Karácsonyi betűk. OBI Csináld magad. Szükséges ismeretek: kezdő. Tartalom. Összeszerelési idő Teljes idő: Méretek Szélesség: Magasság: Mélység:

Karácsonyi betűk. OBI Csináld magad. Szükséges ismeretek: kezdő. Tartalom. Összeszerelési idő Teljes idő: Méretek Szélesség: Magasság: Mélység: OBI Csináld magad 1 Karácsonyi betűk Szükséges ismeretek: kezdő Tartalom Bevezetés / Tippek trükkök 2 Bevásárló lista 3 Szerszámlista 4 Szerelési útmutató 5 13 Tervrajz 14 35 Összeszerelési idő Teljes

Részletesebben

Felhőpalota. OBI Csináld magad. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Az elkészítés ideje Az elkészítés teljes ideje: Tartalom

Felhőpalota. OBI Csináld magad. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Az elkészítés ideje Az elkészítés teljes ideje: Tartalom OBI Csináld magad 1 Felhőpalota Szükséges ismeretek: Gyakorlott Tartalom Bevezetés/Ötletek & fortélyok Anyagjegyzék Szerszámlista Barkácsútmutató Tervrajzok 2. old. 3. old. 4. old. 5-7. old. 8-17. old.

Részletesebben

Hordozható kerti bútorok

Hordozható kerti bútorok OBI Csináld magad 1 Hordozható kerti bútorok Szükséges ismeretek: Kezdő Tartalom Bevezetés/Ötletek & fortélyok Anyagjegyzék Szerszámlista Barkácsútmutató Tervrajzok 2. old. 3. old. 4. old. 5-10. old. 11-18.

Részletesebben

Virágtartó fa. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés idej. Méretek Átmérő Virágtartó: Lábazat: Teljes magasság:

Virágtartó fa. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés idej. Méretek Átmérő Virágtartó: Lábazat: Teljes magasság: OBI Csináld ma 1 Virágtartó fa Szükséges ismeretek: Gyakorlott Tartalom Az elkészítés idej Bevezetés/Ötletek & fortélyok 2. old. Bevásárlólista 3. old. Szerszámlista 4. old. Barkácsútmutató 5. 13. old.

Részletesebben

ASZTALI - TÁROLÓ WINKLER - Nr. 100521

ASZTALI - TÁROLÓ WINKLER - Nr. 100521 ASZTALI - TÁROLÓ WINKLER - Nr. 100521 Anyaglista: 2 Nyárfafurnérlap 200 x 200 x 6 mm (A) 2 Nyárfafurnérlap 195 x 55 x 8 mm (B) 3 Műanyag doboz kb. 50 x 50 x 40 mm Megjegyzés az oktatónak: Pontosan ügyeljünk

Részletesebben

Anyagszükséglet. Hígító 20 db polctartó

Anyagszükséglet. Hígító 20 db polctartó Függőpolc készítése Nemrég olvasói levelet kaptunk, melyben láncokkal a mennyezetre függesztett polc ötletét vetették fel (Offtopic rovatunkban olvasható). Látványos, de meglehetősen ingatag megoldás.

Részletesebben

Kerti zuhany. OBI Csináld magad. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés ideje Az elkészítés teljes ideje :

Kerti zuhany. OBI Csináld magad. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés ideje Az elkészítés teljes ideje : OBI Csináld magad 1 Kerti zuhany Szükséges ismeretek: Gyakorlott Tartalom Bevezetés/Ötletek & fortélyok Anyagjegyzék Szerszámlista Barkácsútmutató Tervrajzok 2. old. 3. old. 4. old. 5-9. old. 10-13. old.

Részletesebben

Termékek Javítási segédletek BETONMEGOLDÁSOK

Termékek Javítási segédletek BETONMEGOLDÁSOK Termékek Javítási segédletek BETONMEGOLDÁSOK Betonszerkezetek Betonszerkezetek vízszigetelése vízszigetelése kristályos kristályos technológiával technológiával BETONMEGOLDÁSOK Tartalomjegyzék Repedések

Részletesebben

Amire a munkához szüksége van:

Amire a munkához szüksége van: Amire a munkához szüksége van: Vastagbevonó Földdel érintkező épületrészeknek a talaj nedvességével, nem nyomó talajvízzel és feltorlódó szivárgóvízzel szembeni védelmére. Alkalmas: függőleges és vízszintes

Részletesebben

WPC Ecotech kerítés telepítési és karbantartási útmutató

WPC Ecotech kerítés telepítési és karbantartási útmutató WPC Ecotech kerítés telepítési és karbantartási útmutató Kedves Vásárlónk! Útmutatónk segítségével elvégzett helyes telepítés elősegíti, hogy WPC kerítését és annak előnyét (például a fáénál várható hosszabb

Részletesebben

Homokozóláda napernyővel

Homokozóláda napernyővel Homokozóláda napernyővel Magas védőfaktor Homokozóláda napernyővel A ráépített napvédőtetőnek köszönhetően a gyerekek még a kánikulában is kedvükre játszhatnak a homokozóban. 1 Bevezetés Egy valódi klasszikust

Részletesebben

Bicikligarázs kerékpártároló

Bicikligarázs kerékpártároló Bicikligarázs kerékpártároló Védelem az eső és az időjárás viszontagságai ellen. Bicikligarázs kerékpártároló Nehézséget okoz, hogy kerékpárját levigye a pincébe? Ez a saját kezűleg összeállítható kerékpártároló

Részletesebben

Mire van szükség? Kés Mini fûrész Mérôszalag TAKARÉKOSKODJUNK A FÛTÉSSEL SPÓROLJUNK A PÉNZZEL TIPPEK ÉS ÖTLETEK. www.praktiker.hu

Mire van szükség? Kés Mini fûrész Mérôszalag TAKARÉKOSKODJUNK A FÛTÉSSEL SPÓROLJUNK A PÉNZZEL TIPPEK ÉS ÖTLETEK. www.praktiker.hu Mire van szükség? Kés Mini fûrész Mérôszalag TAKARÉKOSKODJUNK A FÛTÉSSEL SPÓROLJUNK A PÉNZZEL TIPPEK ÉS ÖTLETEK www.praktiker.hu Tipp_fuzet_insulation_2_insulation_2 2010.10.06. 11:57 Page 1 TIPPEK ÉS

Részletesebben

Összecsukható mini trambulin

Összecsukható mini trambulin CIKK SZÁM: 1254 Összecsukható mini trambulin JYFM38"-DIA96CM JYFM40"-DIA101.6CM JYFM48"-dia121.92CM JYFM48"-DIA121.92CM Kérjük olvassa el az alábbi használati utasítást, mert ez elengedhetetlen részét

Részletesebben

PATTEX ÖTLET- TÁR. 16 ötlet otthona szépítéséhez MINŐSÉG

PATTEX ÖTLET- TÁR. 16 ötlet otthona szépítéséhez MINŐSÉG PATTEX - TÁR 16 ötlet otthona szépítéséhez MINŐSÉG 1. A fal átalakítása még sosem volt ilyen egyszerû: tiszta, gyors és könnyû munka! Vigye fel a ragasztót a tartópanelekre. 1mp Rögzítse a falra. Nyomja

Részletesebben

Vigyázat! Ez egy kényes falburkolat. Soha ne hagyja, hogy ragasztó vagy víz kerüljön a tapéta frontoldalára!

Vigyázat! Ez egy kényes falburkolat. Soha ne hagyja, hogy ragasztó vagy víz kerüljön a tapéta frontoldalára! KAMI-ITO - KAM101 Tapéta felrakási útmutató A Vigyázat! Ez egy kényes falburkolat. Soha ne hagyja, hogy ragasztó vagy víz kerüljön a tapéta frontoldalára! Tapéta felrakási útmutató G SZÁLLÍTMÁNY ÁTVÉTELE

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás BEFOLYÓ NE 0.1 semlegesítő berendezés Szakemberek számára A szerelés és karbantartás előtt kérjük gondosan átolvasni 7 747 018 487-02/2005 HU 1 Általános 1 Általános

Részletesebben

PHŐNIX - sikló 900 WINKLER - Nr

PHŐNIX - sikló 900 WINKLER - Nr PHŐNIX - sikló 900 WINKLER - Nr. 100782 Anyaglista: 2 Balza-szárnyprofil 460 x 100 x 10 mm... Szárnyprofil (A), (B) 2 Fenyőléc 460 x 3 x 3 mm... Orrléc (C) 1 Fenyőléc 120 x 10 x 2 mm... Szárnytartó (D)

Részletesebben

Mire van szükség? Védôkesztyû TAKARÉKOSKODJUNK A FÛTÉSSEL SPÓROLJUNK A PÉNZZEL TIPPEK ÉS ÖTLETEK. www.praktiker.hu

Mire van szükség? Védôkesztyû TAKARÉKOSKODJUNK A FÛTÉSSEL SPÓROLJUNK A PÉNZZEL TIPPEK ÉS ÖTLETEK. www.praktiker.hu Mire van szükség? Habszóró Tömítôpisztoly Kés Védôkesztyû TAKARÉKOSKODJUNK A FÛTÉSSEL SPÓROLJUNK A PÉNZZEL TIPPEK ÉS ÖTLETEK www.praktiker.hu TIPPEK ÉS ÖTLETEK Tömítés Lyukak és repedések tömítése Hézagok

Részletesebben

Sajtóközlemény. Készítsen fantáziadús trónszéket Gyereknapra! Lépésről lépésre a Bosch-sal. 2011. március 21.

Sajtóközlemény. Készítsen fantáziadús trónszéket Gyereknapra! Lépésről lépésre a Bosch-sal. 2011. március 21. Sajtóközlemény Készítsen fantáziadús trónszéket Gyereknapra! Lépésről lépésre a Bosch-sal 2011. március 21. Lepje meg a gyerekeit egy varázslatos és egyedi ajándékkal! Ezzel a fantáziadús trónszékkel egy

Részletesebben

NAPÓRA ÉS IRÁNYTŰ - KÉSZLET Winkler - Nr

NAPÓRA ÉS IRÁNYTŰ - KÉSZLET Winkler - Nr NPÓR ÉS IRÁNYTŰ - KÉSZLET Winkler - Nr. 102099 Bevezetés: föld minden helyéről nézve a nap mozog kelettől (napfelkelte) nyugatig (naplemente). Tulajdonképpen a föld 365 nap alatt fordul meg a nap körül.

Részletesebben

Robert Bosch GmbH. Mobil tálalókocsi

Robert Bosch GmbH. Mobil tálalókocsi Mobil tálalókocsi Mobil segítőtárs Mobil tálalókocsi Igencsak praktikus: az ilyen tálalókocsi mindig ott lehet, ahol éppen szükség van rá, és sok helyet kínál mindenféléhez. 1 Bevezetés Bármit varázsol

Részletesebben

Menjen biztosra! Saint-Gobain Weber Terranova Építôanyagipari Kft.

Menjen biztosra! Saint-Gobain Weber Terranova Építôanyagipari Kft. Saint-Gobain Weber Terranova Építôanyagipari Kft. 2085 Pilisvörösvár, Bécsi út külterület (Pf. 46.) 26-567-600 26-567-601 e-mail: headoffice@weber-terranova.hu www.weber-terranova.hu Menjen biztosra! Színes

Részletesebben

Távtartók. Távtartók 4 mm - 5/32. Távtartók 1 mm - 1/32 Távtartók 5 mm - 3/16. Távtartók 7 mm - 9/32. Távtartók 1,5 mm - 1/16. Távtartók 10 mm - 3/8

Távtartók. Távtartók 4 mm - 5/32. Távtartók 1 mm - 1/32 Távtartók 5 mm - 3/16. Távtartók 7 mm - 9/32. Távtartók 1,5 mm - 1/16. Távtartók 10 mm - 3/8 Távtartók T és kereszt távtartók A Litokol távtartók palettája 8 méretet (1-től -ig) tartalmaz 15 különböző fajtában. A távtartók a szakemberek igényeit figyelembe véve készülnek, és választhatók T vagy

Részletesebben

ÉPÍTÉSI UTASÍTÁS KREA kéményrendszerhez

ÉPÍTÉSI UTASÍTÁS KREA kéményrendszerhez ÉPÍTÉSI UTASÍTÁS KREA kéményrendszerhez I. Kémény alap elkészítése: 1. A tervezett kémény magasságából ki kell számolni a kémény súlyát. 1 m kéményre 150 kg-ot kell számolni. 2. A köpeny elem méretének

Részletesebben

Elegáns falipolc TV, DVD és egyebek részére

Elegáns falipolc TV, DVD és egyebek részére Elegáns falipolc TV, DVD és egyebek részére Mutatós színpad Elegáns falipolc TV, DVD és egyebek részére Egyszerű, lapos, praktikus: ennek a tévépolcnak nem csak a belsejében, hanem a tetején is van hely.

Részletesebben

Hardver üzembe helyezési útmutató

Hardver üzembe helyezési útmutató Kicsomagolás 1. lépés Távolítsa el az összes védő elemet. 2. lépés Lassan csukja le a lapolvasó egységet. Figyelem!; a személyi sérülések elkerülése érdekében pontosan az ábrán bemutatott módon végezze

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Dönthető i tartó sík képernyős televíziókhoz Maximális terhelhetőség: 30kg(66lbs) MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést!

Részletesebben

GARÁZS. Felhasználói kézikönyv

GARÁZS. Felhasználói kézikönyv GARÁZS Felhasználói kézikönyv AZ ÖSSZESZERELÉS MEGKEZDÉSE ELŐTT Felhasználói kézikönyv. Az összeszerelés megkezdése előtt kérjük értesítse a helyi önkormányzatot, hogy szükséges e építési engedély. Kérjük

Részletesebben

Robert Bosch GmbH. Letisztult mosdó

Robert Bosch GmbH. Letisztult mosdó Letisztult mosdó Tiszta sor Letisztult mosdó A fürdőszobában a purista formavilág a divat. Joggal, ahogy ez a mosdóasztal bizonyítja: ugyanis a kevesebb több! 1 Bevezetés Igazán pompás ötlet volt: A purista

Részletesebben

Nokia Holder Easy Mount HH /2

Nokia Holder Easy Mount HH /2 Nokia Holder Easy Mount HH-12 1 4 2 3 9249387/2 5 7 6 2006 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia és a Nokia Connecting People a Nokia Corporation bejegyzett védjegye. Bevezetõ Ez a rögzítõeszköz lehetõvé

Részletesebben

A tető hőszigetelő rendszere. Összeszerelési útmutató

A tető hőszigetelő rendszere. Összeszerelési útmutató A tető hőszigetelő rendszere Összeszerelési útmutató A tető hőszigetelő rendszere Első lépés - Az összeszerelés megkezdése 3 Megjegyzés - A panelek vágása 4 Második lépés - Illesztés és rögzítés 5 Harmadik

Részletesebben

ÉPÍTÉSI UTASÍTÁS KREA kéményrendszerhez

ÉPÍTÉSI UTASÍTÁS KREA kéményrendszerhez ÉPÍTÉSI UTASÍTÁS KREA kéményrendszerhez I. Kémény alap elkészítése: 1. A tervezett kémény magasságából ki kell számolni a kémény súlyát. 1 m kéményre 150 kg-ot kell számolni. 2. A köpeny elem méretének

Részletesebben

Használati Útmutató. Típus: HM6410A. Vízforraló

Használati Útmutató. Típus: HM6410A. Vízforraló www.hausmeister.hu Használati Útmutató Típus: HM6410A Vízforraló CE Tartozékok: 1) Merülőforraló, alatta rozsdamentes acéllemezzel 2) Két megfigyelőablak, angol és metrikus beosztású szintező-skálával

Részletesebben

KVARTAL Függöny- és lapfüggöny felfüggesztő rendszer

KVARTAL Függöny- és lapfüggöny felfüggesztő rendszer ELEMJEGYZÉK KVARTAL Függöny- és lapfüggöny felfüggesztő rendszer JÓ TUDNI Győződj meg arról, hogy a kiválasztott csavarok/ szerelvények megfelelnek annak a faltípusnak, amelyben használod majd őket. Felszerelhető

Részletesebben

PROMASEAL -A tűzvédelmi akrilát Alkalmazástechnikai útmutató

PROMASEAL -A tűzvédelmi akrilát Alkalmazástechnikai útmutató Lineáris hézagok tűzgátló lezárása/átvezetések tűzgátló lezárása PROMASEAL -A Tűzvédelmi akrilát A PROMASEAL -A akrilát alapú, egykomponensű tűzvédelmi tömítőanyag. A termék kiváló tulajdonságainak köszönhetően

Részletesebben

FÉNYSOROMPÓ EGYIRÁNYÚ VASÚTI FORGALOM ESETÉN

FÉNYSOROMPÓ EGYIRÁNYÚ VASÚTI FORGALOM ESETÉN FÉNYSOROMPÓ EGYIRÁNYÚ VASÚTI FORGALOM ESETÉN 2 Feladat: Irányítás és vezérlés témakörben egy tetszőleges modell elkészítése. Elkészített modell: Egyirányú vasúti fénysorompó és átkelő Anyagszükséglet:

Részletesebben

Szerelési utasítás. Logamax plus. Kaszkád-egység GB162-65/80/100. Szakemberek számára. Szerelés előtt gondosan olvassa el. 7 746 800 086 (2011/02) HU

Szerelési utasítás. Logamax plus. Kaszkád-egység GB162-65/80/100. Szakemberek számára. Szerelés előtt gondosan olvassa el. 7 746 800 086 (2011/02) HU Szerelési utasítás Kaszkád-egység 7214 6000-000.1TD Logamax plus GB162-65/80/100 Szakemberek számára Szerelés előtt gondosan olvassa el. 7 746 800 086 (2011/02) HU Termékáttekintés Termékáttekintés 9 1

Részletesebben

Parkett. arketta a és laminált padló lerakása. Előkészületek

Parkett. arketta a és laminált padló lerakása. Előkészületek Parkett arketta a és laminált padló lerakása Képek Leírás Előkészületek A parketta és a laminált padlólapok legalább 48 órát igényelnek ahhoz, hogy akklimatizálódni tudjanak, mielőtt burkolná velük a padlót.

Részletesebben

X. fejezet Rimano gipsz alapú vakolatok és glettek Rimano termékcsalád

X. fejezet Rimano gipsz alapú vakolatok és glettek Rimano termékcsalád X. fejezet Rimano gipsz alapú vakolatok és glettek X.1 Termékek és tulajdonságaik áttekintése............. 213 X.2 Szükséges eszközök.................................... 214 X.3 A munka menete.......................................

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AJTÓKHOZ SZERELÉSI ÉS BEÉPÍTÉSI. FIGYELEM: Ügyeljen testi épségére a beépítés során!

ÚTMUTATÓ AJTÓKHOZ SZERELÉSI ÉS BEÉPÍTÉSI. FIGYELEM: Ügyeljen testi épségére a beépítés során! FIGYELEM: Ügyeljen testi épségére a beépítés során! ELLENŐRIZZE: Az ajtó tokja és a falnyílás közötti hézag 10-15 mm között kell 1. ÖSSZESZERELÉSHEZ SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK 1.... vízmérték 2.... állítható kitámasztó

Részletesebben

MAPESTOP KIT DIFFUSION LASSÚ DIFFÚZIÓS RENDSZER KAPILLÁRISAN FELSZIVÁRGÓ NEDVESSÉG ELLENI VEGYI GÁT KIALAKÍTÁSÁRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS

MAPESTOP KIT DIFFUSION LASSÚ DIFFÚZIÓS RENDSZER KAPILLÁRISAN FELSZIVÁRGÓ NEDVESSÉG ELLENI VEGYI GÁT KIALAKÍTÁSÁRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS MAPESTOP KIT DIFFUSION LASSÚ DIFFÚZIÓS RENDSZER KAPILLÁRISAN FELSZIVÁRGÓ NEDVESSÉG ELLENI VEGYI GÁT KIALAKÍTÁSÁRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1 1 1 III ÖSSZETÉTEL (A lenti termékekből egy szett 8db-ot tartalmaz)

Részletesebben

Tapéta felrakási útmutató

Tapéta felrakási útmutató Tapéta felrakási útmutató Útmutató a sua1xx - sua4xx jelzésű termékekhez. SZÁLLÍTMÁNY ÁTVÉTELE Felhelyezés előtt győződjön meg róla, hogy az átvett szállítmány minden darabja ugyanazzal a tételszámmal

Részletesebben

Magas ágy a gyerekszobába

Magas ágy a gyerekszobába Magas ágy a gyerekszobába Gyermekek klasszikus álma Magas ágy a gyerekszobába Akár lovagvár vagy mesekastély a fantáziadús kialakítású magasított ágy valóra váltja a gyermekek álmait. 1 Bevezetés Egy ilyen

Részletesebben

A készítmény leírása

A készítmény leírása A készítmény leírása Bevezetõ A sablon a postforming lapok eredményes összekapcsolására szolgál. Az áttetsző műanyag szerkezete, az egyes elemek egyértelmű leírása a sablonba vésve, több összefüggő ütköző,

Részletesebben

Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG. Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást!

Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG. Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást! Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást! Nedves lábbal ne álljon a mérlegre, fürdőszobában ügyeljen rá, hogy pára csapódhat

Részletesebben

Összeszerelési útmutató. Karfás ültetőszék lábtartóval (JAB 0011, 0012, 0013, 0014)

Összeszerelési útmutató. Karfás ültetőszék lábtartóval (JAB 0011, 0012, 0013, 0014) Összeszerelési útmutató Karfás ültetőszék lábtartóval (JAB 0011, 0012, 0013, 0014) 1 Köszönjük, hogy termékünket választotta! Termékeink egyedi kézi gyártásúak, ezért a szokásosnál nagyobb ügyességet igényel

Részletesebben

Robert Bosch GmbH. Tálalószekrény

Robert Bosch GmbH. Tálalószekrény Tálalószekrény Ennyi dizájnra szüksége van. Tálalószekrény Különleges stílusjegyek és praktikus rakodófelületek egyben: rafinált anyag-összeállítású tálalószekrény. 1 Bevezetés Az anyagok összeválogatása

Részletesebben

PANTANET és FORTINET kerítés

PANTANET és FORTINET kerítés PANTANET és FORTINET kerítés Szerelési útmutató BETAFENCE Sp. z o.o. Kotlarnia 47-246, ul. D bowa 4, Poland tel. +48 77 40 62 200 faks. +48 77 48 25 000 or + 48 77 48 25 007 www.betafence.com Kerítésrendszerek

Részletesebben

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210 Használati útmutató KENYÉRPIRÍTÓ R-210 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

Baumit EPS Homlokzati Hôszigetelô Rendszer. Hôszigetelés. Tartós, gazdaságos, környezetbarát

Baumit EPS Homlokzati Hôszigetelô Rendszer. Hôszigetelés. Tartós, gazdaságos, környezetbarát Baumit EPS Homlokzati Hôszigetelô Rendszer Hôszigetelés Tartós, gazdaságos, környezetbarát Hôszigetelés és homlokzatképzés egyben Költség- és energiatakarékos megoldás Védelem a hôhidak ellen Baumit EPS

Részletesebben

Tisztító készlet. Professzionális eszközök a fugázott felületek tökéletes tisztításához.

Tisztító készlet. Professzionális eszközök a fugázott felületek tökéletes tisztításához. Tisztító készlet Professzionális eszközök a fugázott felületek tökéletes tisztításához. TISZTÍTÓSZEREK ÉS TISZTÍTÓESZKÖZ SZIVACSOK ÉS TARTOZÉKOK Fuga-Wash Eco 4 Spatulya BEDOLGOZÁS Öko-kompatibilis tisztítószer

Részletesebben

EXTRUDÁLT POLISZTIROL

EXTRUDÁLT POLISZTIROL EXTRUDÁLT POLISZTIROL A Fibrotermica SpA társaság extrudált polisztirol lemezt gyárt, melynek neve FIBROSTIR. A FIBROSTIR egyrétegû, kiváló hõszigetelõ képességû sárga színû lemez, alkalmazható mind egyéni

Részletesebben

Általános igényeket kielégítő hajlaterősítő vízszigetelő szalag. {tab=termékleírás} Tulajdonságok:

Általános igényeket kielégítő hajlaterősítő vízszigetelő szalag. {tab=termékleírás} Tulajdonságok: Általános igényeket kielégítő hajlaterősítő vízszigetelő szalag {tab=termékleírás} Tulajdonságok: Az ASO-Dichtband-2000 egy új típusú kompozit anyag, amely tartós, nyújtható, vízszigetelő, de a páraván

Részletesebben

VÁLTOZÓ 1+1+1+1 VÁLTOZÓ

VÁLTOZÓ 1+1+1+1 VÁLTOZÓ FORMLINER Fa mintázat Típus 001 4000x100 mm 90 85 Típus 002 90 100 Típus 00 4000x1250 mm 1 50 2 Fa mintázat Típus 004 4000x1250 mm 90 50 Típus 005 4000x100 mm 1 100 Típus 006 4000x100 mm 1+1+1+1 Fa mintázat

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Dönthető fali tartó sík képernyős televíziókhoz Maximális terhelhetőség: 50kg(110lbs) MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést!

Részletesebben

Cél(ok): Készítsünk egy egyszerű napenergiával működő sütőt, hogy szemléltessük, hogyan használható a Nap megújuló energiaforrásként.

Cél(ok): Készítsünk egy egyszerű napenergiával működő sütőt, hogy szemléltessük, hogyan használható a Nap megújuló energiaforrásként. A NAP MELEGE Cél(ok): Készítsünk egy egyszerű napenergiával működő sütőt, hogy szemléltessük, hogyan használható a Nap megújuló energiaforrásként. A tevékenység általános leírása: A gyerekeket osszuk néhány

Részletesebben

ProCrea vályogvakolatok

ProCrea vályogvakolatok ProCrea vályogvakolatok Felhasználási útmutató Az eleven vályog Ez a felhasználási útmutató az alábbi termékhez kínál információkat: ProCrea alapozó vályogvakolat ProCrea fedő vályogvakolat ProCrea vályog

Részletesebben

6301 6897 02/2001 HU Szakemberek számára. Szerelési utasítás. Twin Tube DN 20 csatlakozó készlet. A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni

6301 6897 02/2001 HU Szakemberek számára. Szerelési utasítás. Twin Tube DN 20 csatlakozó készlet. A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni 01 897 02/2001 HU Szakemberek számára Szerelési utasítás Twin Tube DN 20 csatlakozó készlet A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni Tartalomjegyzék 1 Szállítási terjedelem..........................................

Részletesebben

WALLART 3D FALPANEL FELRAKÁSI ÚTMUTATÓJA. Kérjük, olvassa el figyelmesen az utasításokat a termék használata előtt!

WALLART 3D FALPANEL FELRAKÁSI ÚTMUTATÓJA. Kérjük, olvassa el figyelmesen az utasításokat a termék használata előtt! WALLART 3D FALPANEL FELRAKÁSI ÚTMUTATÓJA Kérjük, olvassa el figyelmesen az utasításokat a termék használata előtt! 1. lépés: Szükséges anyagok és eszközök - nedves rongy és víz - tapétavágó kés -350-es

Részletesebben

ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ

ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ Lapszám: 1/6 ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ Termék: Összecsukható gyümölcsszedő állványok Állványmagasság: 2000 mm (L=2000) Cikkszám: 92110013 Állványmagasság: 1650 mm (L=1650) Cikkszám: 92110014 Állványmagasság:

Részletesebben

A szintvizsga. Szintvizsga időpontok: OKJ Kőműves: április 24. OKJ Kárpitos: április 11.

A szintvizsga. Szintvizsga időpontok: OKJ Kőműves: április 24. OKJ Kárpitos: április 11. A szintvizsga A 2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről 28. (1) alapján a gazdasági kamara annak mérésére, hogy a tanuló a szakközépiskolai vagy szakiskolai képzés első szakképzési évfolyamán elsajátította-e

Részletesebben

TÉGLAHÁZ - VILLA Winkler - Nr

TÉGLAHÁZ - VILLA Winkler - Nr TÉGLAHÁZ - VILLA Winkler - Nr. 102124 A tégla a legrégebbi, előregyártott építőelem. Agyagból formázzák és kemencében égetik. Az agyagtéglát már a korai kőkorszakban (kb. Krisztus előtt 8000-6000) is használták.

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés

Város Polgármestere. Előterjesztés Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Szily-kastély alagsorának

Részletesebben

Gubán László ÉPÍTÉSZETI SZAKMACSOPORT. A szakképesítések megnevezése: ÁCS ÁLLVÁNYOZÓ A szakképesítés azonosító száma: 33 5216 01

Gubán László ÉPÍTÉSZETI SZAKMACSOPORT. A szakképesítések megnevezése: ÁCS ÁLLVÁNYOZÓ A szakképesítés azonosító száma: 33 5216 01 Gubán László ÉPÍTÉSZETI SZAKMACSOPORT A szakképesítések megnevezése: ÁCS ÁLLVÁNYOZÓ A szakképesítés azonosító száma: 33 5216 01 KŐMŰVES A szakképesítés azonosító száma: 31 5216 14 ÉPÜLETBURKOLÓ A szakképesítés

Részletesebben

JUBIZOL homlokzati hőszigetelő rendszerek alapvakolata és ragasztója

JUBIZOL homlokzati hőszigetelő rendszerek alapvakolata és ragasztója MŰSZAKI ADATLAP 11.01.08-HUN ÉPÍTŐIPARI RAGASZTÓK EPS RAGASZTÓHABARCS JUBIZOL homlokzati hőszigetelő rendszerek alapvakolata és ragasztója 1. Leírás, alkalmazás Az EPS RAGASZTÓHABARCS a JUBIZOL EPS homlokzati

Részletesebben

VITORLÁS KATAMARÁN WINKLER - Nr. 100759

VITORLÁS KATAMARÁN WINKLER - Nr. 100759 VITORLÁS KATAMARÁN WINKLER - Nr. 100759 Anyaglista: 2 Styrodur lapok 380 x 45 x 30 mm 1 Nyárfafurnérlap 380 x 140 x 6 mm 1 Nyárfafurnérlap 380 x 100 x 10 mm 1 Nyárfafurnérléc 380 x 20 x 10 mm 1 Nyárfafurnérléc

Részletesebben

THE ULTIMATE RISING DAMP TREATMENT. A felszálló nedvesség legkorszerűbb kezelése Tiszta, Könnyű, Hatékony

THE ULTIMATE RISING DAMP TREATMENT. A felszálló nedvesség legkorszerűbb kezelése Tiszta, Könnyű, Hatékony THE ULTIMATE RISING DAMP TREATMENT A felszálló nedvesség legkorszerűbb kezelése Tiszta, Könnyű, Hatékony Gyors, tiszta és hatékony felszálló nedvesség elleni védelem a Dryroddal: A felszálló nedvesség

Részletesebben

Ultrahangos párásító

Ultrahangos párásító Ultrahangos párásító 100318 1003183 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

SZERELÉSI UTASÍTÁS Piknik asztal lócával

SZERELÉSI UTASÍTÁS Piknik asztal lócával SZERELÉSI UTASÍTÁS Piknik asztal lócával Gyártó: POLYDUCT ZRt. 4181 Nádudvar, Kabai út 62. Piknik asztal lócával fő egységei: Felületkezelt vázszerkezet Felületkezelt fa asztalrész és lócarész Felületkezelt

Részletesebben

PLEXIGLAS Satinice lemezek és rudak

PLEXIGLAS Satinice lemezek és rudak PLEXIGLAS Satinice lemezek és rudak 2015.06.04. - v1.0 1 BEVEZETŐ A PLEXIGLAS márkanevű, pmma anyagú lemezek 1933- as bemutatása óta rendkívül sokféle felhasználási területen bizonyítottak. A gyártó megszámlálhatatlan

Részletesebben

Ponyvagarázs. Összeszerelési útmutató. Verzió: 480 cm X 250 cm X 180(220) cm Dátum: 2009. december 10. Készítette: minimumgarazs.

Ponyvagarázs. Összeszerelési útmutató. Verzió: 480 cm X 250 cm X 180(220) cm Dátum: 2009. december 10. Készítette: minimumgarazs. Ponyvagarázs Összeszerelési útmutató Verzió: 480 cm X 250 cm X 180(220) cm Dátum: 2009. december 10. Készítette: minimumgarazs.hu 2 Biztonsági előírások Ellenőrizze a ponyvagarázs csomagolásaiban található

Részletesebben

Egy munkafelület felhordása után, a kötés ütemétől függően (hogy húz az anyag) kerülhet sor a betömörítésre és struktúraképzésre. Az eldolgozás szerszáma műanyagsimító. Kemény PVC, vagy plexi. Helytelen

Részletesebben

díszburkolatok és kiegészítők

díszburkolatok és kiegészítők díszburkolatok és kiegészítők Riva térkő szürke és antracit színekben Riva térkő mogyoró és antracit színekben Riva térkő őzbarna színben, Colosso-Mercato kerti falelemmel riva 16 xkluzív térkő E xkluzív

Részletesebben

Műfüves ProPlay ütéscsillapító rendszer kézi lerakása

Műfüves ProPlay ütéscsillapító rendszer kézi lerakása Műfüves ProPlay ütéscsillapító rendszer kézi lerakása Komplett lerakási videó filmet megtekinthetik weboldalunkon játszóterek menüpontban. A termék: A műfüves ütéscsillapító felület három fő anyagból áll

Részletesebben

STIGA PARK 92 M 107 M 8211-3036-06

STIGA PARK 92 M 107 M 8211-3036-06 STIGA PARK 92 M 107 M 8211-3036-06 1. Park -1993 5. 2. Park -1993 6. 3. Park -1993 7. 4. Park -1993 8. 9. 13. 10. 14. R 11. L 15. Z X A+5 A B+5 B Y W 12. 16. V L+R HU MAGYAR SZIMBÓLUMOK Az alábbi szimbólumok

Részletesebben

ME500. TwinAktiv. Leírás. Szállítás. Rendelés. Termékelőnyök

ME500. TwinAktiv. Leírás. Szállítás. Rendelés. Termékelőnyök Leírás Az eredeti. Ez a fólia az ablakcsatlakoztató fuga tömítését szolgálja. A páratartalom függvényében változó Sdértékének köszönhetően a fólia mind a külső, mind a belső oldalon használható. A termék

Részletesebben

Minőségi lépcsők mindössze néhány lépésben Egger PRO lépcsőburkoló rendszer

Minőségi lépcsők mindössze néhány lépésben Egger PRO lépcsőburkoló rendszer Minőségi lépcsők mindössze néhány lépésben Egger PRO lépcsőburkoló rendszer Felújítás A lakás két szintjét összekötő lépcsőfeljáró nagy terhelésnek és gyakori használatnak van kitéve. A megkopott régi

Részletesebben

A. Információk a Luna diffúzorról

A. Információk a Luna diffúzorról TARTALOMJEGYZÉK A. Információk a Luna diffúzorról B. A készülék leírása C. Működés D. Karbantartás E. Hibaelhárítás Gratulálunk,hogy a Luna Madebyzen aromadiffúzort választotta. Kérjük őrizze mega ezt

Részletesebben

VECTOR RAPID RAGSAZTÓ

VECTOR RAPID RAGSAZTÓ TYTAN PROFESSIONAL VECTOR RAPID RAGSAZTÓ A Tytan Professional Vector Rapid MS Polymer-bázisú ragasztó magas kezdeti tapadással (5 sec.), mely minden féle falazó és befejező munkálathoz lett fejlesztve.

Részletesebben

Használati és Összeszerelési Útmutató

Használati és Összeszerelési Útmutató MUNKAPAD Használati és Összeszerelési Útmutató 3043 - Munkapad 560x100x18mm Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a terméket. Ebben a dokumentumban hasznos információkat talál a termék rendeltetésszerű használatával

Részletesebben

SORMAT RAGASZTÁSTECHNIKA TRUSTED FIXINGS SINCE 1970

SORMAT RAGASZTÁSTECHNIKA TRUSTED FIXINGS SINCE 1970 SORMAT RAGASZTÁSTECHNIKA TRUSTED FIXINGS SINCE 1970 SORMAT RAGASZTÁSTECHNIKA A nn Sormat cég a ragasztástechnikai megoldások széles választékát kínálja az építőipar számára. A műgyanta alapú, többkomponensű

Részletesebben

Ha letöltött betűtípusokat használ, akkor ellenőrizze, hogy a betűtípusokat támogatja-e a nyomtató, a számítógép és a program.

Ha letöltött betűtípusokat használ, akkor ellenőrizze, hogy a betűtípusokat támogatja-e a nyomtató, a számítógép és a program. Oldal: 1 / 13 Nyomtatási minőség útmutató Ha az itt megadottak a problémát nem orvosolják, akkor lépjen kapcsolatba az Ügyfélszolgálattal. Előfordulhat, hogy a nyomtatójának egy alkatrészét be kell állítani

Részletesebben

Robert Bosch GmbH. Fali rendszerező

Robert Bosch GmbH. Fali rendszerező Fali rendszerező A tehetséges rendszerező Fali rendszerező Vége a rendetlenségnek! A szanaszét heverő dolgok számára ideális tárolóhely a fali rendszerező. 1 Bevezetés Szekrények, fiókok, polcok ez a múlt.

Részletesebben

Beépítés bitumenes lemez esetén. VELUX lapostetős felülvilágító

Beépítés bitumenes lemez esetén. VELUX lapostetős felülvilágító 264 VELUX lapostetős felülvilágító Beépítés bitumenes lemez esetén A VELUX lapostetős felülvilágító ablakok bitumenes lemezzel fedett tető esetén a lemez rugalmasságának köszönhetően nagyon gyorsan beépíthetők.

Részletesebben

Térkő lerakás okosan >> Térkő lerakás okosan. webfirkasz.hu >>>

Térkő lerakás okosan >> Térkő lerakás okosan. webfirkasz.hu >>> 1 Térkő lerakás okosan >> Térkő lerakás okosan 2 Kerti utak építése otthon, mesteri módon >> A térkövek anyaga A térkövek alkalmazásával rendkívüli módon ízlésessé lehet tenni a kertet, az udvart. A térkövek

Részletesebben

Finoman érintse meg a gombot a mérleg bekapcsolásához.

Finoman érintse meg a gombot a mérleg bekapcsolásához. POIDS HU A TERMÉKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK ÉS ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a Lamart márkájú terméket, amely Pierre Lamart nevét viseli A termék tulajdonságai Négy pontos tenzometrikus érzékelő

Részletesebben

TEGOSOLAR ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ

TEGOSOLAR ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ TEGOSOLAR ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ Alap-tudnivalók A Tegosolar zsindelyek hatékonysága akkor maximális, ha déli tájolásúak. Vagyis válasszuk ki azt, vagy azokat a tetősíkokat, amelyek megfelelnek ennek

Részletesebben

634935A. Műszaki adatok. Teljesítményfelvétel 1500 W Üzemi fordulatszám 1000-2200 ford/perc Marófej átmérő. Védelmi osztály II /

634935A. Műszaki adatok. Teljesítményfelvétel 1500 W Üzemi fordulatszám 1000-2200 ford/perc Marófej átmérő. Védelmi osztály II / 634935A Műszaki adatok Tatarozó maró RGP 150-15 E Teljesítményfelvétel 1500 W Üzemi fordulatszám 1000-2200 ford/perc Marófej átmérő 150 mm Súly 5,2 kg Védelmi osztály II / A gép elemei 1 Elszívó csonk

Részletesebben

Polimedence telepítési útmutató

Polimedence telepítési útmutató Polimedence telepítési útmutató Telepítse elkészült medencéjét házilag! Medencéink telepítése nem csak egyszerű, de gyors is! Jelen leírás útmutatóként szolgál a Polimedence polipropilén műanyag medencéinek

Részletesebben

Használati útmutató Multi/Clamp palástjavítókhoz

Használati útmutató Multi/Clamp palástjavítókhoz Használati útmutató Multi/Clamp palástjavítókhoz Csavar Anya Alátét Összekötő rúd Merevítőlemez Szalag Gumi Fül Oldallemez Multi/Clamp szimpla (1), dupla és tripla (2), karimás (3) M12: 65 Nm M14: 85 Nm

Részletesebben

CAMBRIDGE HENGER JH 450, JH 620. Eredeti kézikönyv, 2015.01. hó

CAMBRIDGE HENGER JH 450, JH 620. Eredeti kézikönyv, 2015.01. hó ÜZEMELTETÉSI ÉS KARBANTARTÁSI KÉZIKÖNYV CAMBRIDGE HENGER JH 450, JH 620 Eredeti kézikönyv, 2015.01. hó Tartalomjegyzék 1. ELŐSZÓ... 1 1.1. A gép rendeltetésszerű használata... 1 1.2. Műszaki adatok...

Részletesebben

Sajtóközlemény. Készítsen fából adventi naptárat gyermekének Lépésről lépésre a Dremellel szeptember 21.

Sajtóközlemény. Készítsen fából adventi naptárat gyermekének Lépésről lépésre a Dremellel szeptember 21. Sajtóközlemény Készítsen fából adventi naptárat gyermekének Lépésről lépésre a Dremellel 2012. szeptember 21. Minden gyermek izgatottan készül a Karácsonyra, a Szentestére. Tegye idén még varázslatosabbá

Részletesebben

Szilikon zacskók. Termékismertető

Szilikon zacskók. Termékismertető Szilikon zacskók hu Termékismertető Kedves Vásárlónk! Új szilikon zacskói nemcsak élelmiszerek frissen tartására, lefagyasztására vagy pácolására alkalmasak, hanem akár melegítéshez és ételkészítéshez

Részletesebben

PUSZTASOMORJA KATOLIKUS TEMPLOM LÁBAZATI FALSZERKEZETEINEK FELÚJÍTÁSI JAVASLATÁHOZ

PUSZTASOMORJA KATOLIKUS TEMPLOM LÁBAZATI FALSZERKEZETEINEK FELÚJÍTÁSI JAVASLATÁHOZ KÖLTSÉGVETÉS KIÍRÁS LÁBAZATI FALSZERKEZETEINEK FELÚJÍTÁSI JAVASLATÁHOZ Összeállította: PATAKY ÉS HORVÁTH ÉPÍTÉSZIRODA KFT. 2000 Szentendre, Deli Antal utca 34. A MENNYISÉGEI A MEGBÍZÓ ÁLTAL RENDELKEZÉSÜNKRE

Részletesebben

SZENVEDÉLY AZ OKOS BEVONATOK IRÁNT

SZENVEDÉLY AZ OKOS BEVONATOK IRÁNT Díszítőtechnikák SZENVEDÉLY AZ OKOS BEVONATOK IRÁNT AZ EURÓPAI CSOPORT A Helios Group története 1924-ig nyúlik vissza, és napjainkban a 10 legnagyobb bevonattechnikával foglalkozó cég között szerepel az

Részletesebben

Marley vízelvezető folyókák

Marley vízelvezető folyókák Lineáris vízelvezetés: folyókák Marley vízelvezető folyókák Hatékony megoldás a csapadékvíz összegyűjtésére és elvezetésére Az esővíz elvezetése mind egészségügyi, mind pedig biztonságtechnikai szempontból

Részletesebben

ROVARHÁZ 3 változatban WINKLER - Nr

ROVARHÁZ 3 változatban WINKLER - Nr ROVARHÁZ 3 változatban WINKLER - Nr. 101962 A kertjeinkben számos, különösen hasznos rovar él, akik folyamatosan alkalmas szállást keresnek. Ehhez a lakóhelyiséghez, valamint egy élettel teli kerthez fejlesztettünk

Részletesebben

RAGASZTÁSI ÚTMUTATÓ. 1. Temperálás A ragasztó hatására bekövetkező feszültség okozta repedések elkerülése céljából.

RAGASZTÁSI ÚTMUTATÓ. 1. Temperálás A ragasztó hatására bekövetkező feszültség okozta repedések elkerülése céljából. Ragasztás Az áttetsző ValioPlastics lemezek összeragasztásának lépései: 1. Temperálás A ragasztó hatására bekövetkező feszültség okozta repedések elkerülése céljából. 2. A szomszédos területek leragasztása

Részletesebben