J e g y z ı k ö n y v

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J e g y z ı k ö n y v"

Átírás

1 J e g y z ı k ö n y v Készült január 16-án órakor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pilis Város Önkormányzata Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottságának megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. Jelen vannak: Németh István bizottsági tag, meghatalmazott levezetı elnök, Nagy Attila bizottsági tag, Domonyi István, bizottsági tag, Varjú Zoltán bizottsági tag. Tanácskozási joggal meghívottak: Szabó Márton polgármester, Mala Ferenc alpolgármester, Dr. Csiki Gábor jegyzı, Dr. Ágh Mariann aljegyzı, Gábrisch Lászlóné, a Hatósági Iroda mb. vezetıje. Eseti tanácskozási joggal meghívottak: A jegyzıkönyvvezetı: Bóna Péterné köztisztviselı. A jegyzıkönyvet hangfelvétel alapján készítette: Kissné Farkas Anikó köztisztviselı A bizottsági ülésrıl igazoltan távol: Csikós János, a bizottság elnöke. A bizottsági ülésre igazolatlanul távol: -- Jegyzıkönyv rögzíti, hogy Csikós János képviselı, a Bizottság elnöke Szabó Márton polgármesternek tett, elızetes bejelentés alapján az ülésrıl igazoltan távol van. Az ülést Csikós János, a Bizottság elnökének szóbeli meghatalmazása alapján Németh István, képviselı jogállású tag vezeti. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy az ülés kezdetén a Bizottság 3 fı jelenlétével határozatképes volt. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a Bizottság Németh István levezetı elnök indítványára és javaslatára - 2. napirendi pont alatt felveszi napirendjére, a Javaslat a évi közmeghallgatások idıpontjainak meghatározására, a tárgyalandó napirendi pontok meghatározására. tárgyú napirendi pontot. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a Bizottság - Szabó Márton polgármester javaslatára - 5./a. Egyebek napirendi pont alatt felveszi a Térfigyelı rendszer megvalósításához szükséges tervek elıkészítése, 5/b. napirendi pont alatt felveszi a Pilisi Rendırırs támogatására irányuló kérés, megkeresés címő napirendi pontokat. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a Bizottság jelenlévı 3 fı tagja, 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a Bizottság január 16-ra meghirdetett nyilvános és rendes ülése napirendjét, amely az alábbi: A Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság január 16-i nyilvános és rendes ülésének napirendje:

2 2 1.) Napirendi pont: Javaslat a Képviselı-testület és bizottságainak évi munkaterve elfogadására, illetve jóváhagyására. 2.) Napirendi pont: Javaslat a évi közmeghallgatások idıpontjainak meghatározására, a tárgyalandó napirendi pontok meghatározására. 3.) Napirendi pont: Állásfoglalás Pilis Város Önkormányzatának évi bevételeivel és kiadásainak tervezésével kapcsolatos kérdésekrıl. Elıterjesztı: Szabó Márton polgármester 4.) Napirendi pont: Javaslat Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala évi, ún. teljesítmény értékelési rendszere, illetve a évi teljesítményértékelési feladatok meghatározására. 5.) Napirendi pont: E g y e b e k. 5/a.) Napirendi pont: Térfigyelı rendszer megvalósításához szükséges tervek elıkészítése Elıterjesztı: Németh István bizottsági tag, levezetı elnök. 5/b.) Napirendi pont: Pilisi Rendırırs támogatás biztosítására irányuló kérés, megkeresés. Elıterjesztı: Németh István bizottsági tag, levezetı elnök. Németh István levezetı elnök megnyitja az 1./ napirendi pont tárgyalását. 1.) Napirendi pont: Javaslat a Képviselı-testület és Bizottságainak évi munkaterve elfogadására, illetve jóváhagyására. Németh István levezetı elnök: Felkéri dr. Ágh Mariann aljegyzıt, hogy a napirendi ponttal kapcsolatosan ismertesse a Polgármesteri Hivatal álláspontját. Dr. Ágh Mariann aljegyzı: A napirendi ponttal kapcsolatosan ismerteti, hogy a Javaslat Pilis Város Önkormányzatának Képviselı-testülete, és Bizottságainak évi munkatervének elfogadására címő elıterjesztés, a központi jogszabályoknak megfelelıen, valamint az elızı évi gyakorlatot figyelembe véve készült el. Kéri, hogy a Bizottság a saját munkatervét határozattal fogadja el, a Képviselı-testület évi munkatervét határozati javaslattal terjessze elfogadásra a Képviselı-testület elé. Elmondja, hogy a Bizottságnak a évre tervezett közmeghallgatások idıpontjairól, valamint a tárgyalandó napirendi pontokról is szükséges döntést hozniuk. Németh István levezetı elnök: Ismerteti, a Bizottság az elızı ülésen úgy döntött, hogy a mezei ırszolgálat létrehozásával kapcsolatosan lakossági fórumot hív össze. Kéri, hogy a mezei ırszolgálat létrehozásával kapcsolatosan az egyeztetı tárgyalások kerüljenek lefolytatásra az ERDİSZÖV Rt. illetékes szakembereivel. A tárgyalások eredményének ismeretében javasolja, hogy a lakossági fórum február 28-ig kerüljön összehívásra, mivel a gazdák késıbbi idıpontban nem érnek rá.

3 3 Dr. Ágh Mariann aljegyzı: Tudomása szerint a mezei ırszolgálat kialakításával kapcsolatos lakossági fórum idıpontja még nem került meghatározásra. Tájékoztatja a Bizottság tagjait, hogy a Polgármesteri Hivatal megszervezi a lakossági fórum összehívását. Németh István levezetı elnök: Ismerteti, hogy a Gazdasági Minisztérium által, térfigyelı rendszer kialakítására vonatkozólag pályázat kerül kiírásra. A Bizottság a pályázattal kapcsolatos határidıket figyelemmel kíséri. Amennyiben a pályázat kiírására sor kerül, akkor a Bizottság a pályázat benyújtásához szükséges feltétekrıl, záros határidın belül tájékoztatja a Képviselı-testületet. Németh István levezetı elnök: Kéri a Bizottság tagjai, hogy aki elfogadja a Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság évre vonatkozó munkatervét, - az kézfelemeléssel szavazzon. A Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, az alábbi határozatot hozta: A Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság 1/2007. (I.16.) számú határozata: A Bizottság úgy dönt, hogy elfogadja a határozat melléletét képezı, a Bizottság évi munkatervét. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy Varjú Zoltán bizottsági tag 17 óra 10 perckor megérkezett az ülésre. A Bizottság határozatképes, a Bizottság 4 fı jelenlétével folytatja tovább a munkáját. Németh István levezetı elnök: Kéri, a Bizottság tagjait, hogy aki egyetért Pilis Város Önkormányzatának Képviselı-testülete évi munkaterve-tervezetével, - az kézfelemeléssel szavazzon. A Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, az alábbi határozati javaslatot hozta: A Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság 1/2007. (I.16.) számú határozati javaslata: A Bizottság határozati javaslatával a Képviselı-testületnek elfogadásra javasolja a Képviselı-testület évi munkatervét. A Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, az alábbi határozati javaslatot hozta: A Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság 2/2007. (I.16.) számú határozati javaslata: A Bizottság határozati javaslatával indítványozza - a polgármesteren keresztül - a Polgármesteri Hivatal jegyzıjének, hogy 1.) a Gazdasági Minisztérium által az ún. térfigyelı rendszer megvalósítására - kiírt pályázattal kapcsolatos határidıket kísérje figyelemmel, 2.) a mezei ırszolgálat létrehozásával kapcsolatos egyeztetı tárgyalásokat folytassa le az ERDİSZÖV Rt. illetékes szakembereivel, 3.) a tárgyalások eredményének ismeretében, a mezei ırszolgálat létrehozásának érdekében legkésıbb február 28-ig tartson lakossági fórumot az érintett földtulajdonosok, használók, illetve gazdák bevonásával.

4 4 Németh István levezetı elnök megnyitja a 2./ napirendi pont tárgyalását. 2.) Napirendi pont: Javaslat a évi közmeghallgatások idıpontjainak meghatározására, a tárgyalandó napirendi pontok meghatározására. Németh István levezetı elnök: Felkéri a Bizottság tagjait, hogy a évi közmeghallgatások idıpontjának meghatározásával, illetve tervezett napirendi pontjaival kapcsolatos elıterjesztéssel összefüggésben ismertessék javaslataikat. Megállapítja, hogy a Bizottság tagjai a napirendi ponttal kapcsolatosan javaslatot, észrevételt nem tettek. Kéri, a Bizottság tagjai, hogy aki egyetért a évi közmeghallgatások tervezett idıpontjával, - az kézfelemeléssel szavazzon. A Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, az alábbi határozati javaslatot hozta: A Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság 3/2007. (I.16.) számú határozati javaslata: A Bizottság határozati javaslatával a Képviselı-testületnek elfogadásra javasolja az 1/2007. számú elıterjesztés határozati javaslatát. Németh István levezetı elnök megnyitja a 3./ napirendi pont tárgyalását. 3.) Napirendi pont: Állásfoglalás Pilis Város Önkormányzatának évi bevételeivel és kiadásainak tervezésével kapcsolatos kérdésekrıl. Elıterjesztı: Szabó Márton polgármester Németh István levezetı elnök: Felkéri dr. Ágh Mariann aljegyzıt, hogy ismertesse az elıterjesztés tervezetében foglaltakat. Dr. Ágh Mariann aljegyzı: Elmondja, hogy az Önkormányzat évi bevételeinek kiadásainak tervezésével kapcsolatos elıterjesztés jelenleg elıkészítés alatt áll, mivel több kérdés még tisztázásra szorul. Tájékoztatásul elmondja, hogy Pilis Város Önkormányzata, több területen - más településekkel - társulási kapcsolatokat kívánt létrehozni. A tervezett pilisi központtal, a Családsegítı Központ és Gyermekjóléti Szolgálat feladatainak ellátása nem jött létre, mivel a társuláshoz korábban csatlakozni szándékozó települések visszaléptek. Jelzi, hogy jelenleg tárgyalások folynak az ügyben, hogy Monor Többcélú Kistérségi Önkormányzati Társulás a pilisi Családsegítı Központot és Gyermekjóléti Szolgálatot átvegye. Elmondja, hogy a lehetséges társulási feladatellátás miatt az Önkormányzat tervezett bevételi elıirányzatai módosulhatnak. Ismerteti, hogy több település így köztük Pilisé is - építéshatósági feladatai július1-el megszőnnek. Az építéshatósági feladatokat Monor városa fogja ellátni. Németh István levezetı elnök: Megköszöni Dr. Ágh Mariann aljegyzı tájékoztatását.

5 5 Nagy Attila bizottsági tag: Megkérdezi, hogy amennyiben az építéshatósági feladatokat Monor város fogja ellátni, akkor a településen a Tervtanácsnak milyen feladatai lesznek. Dr. Ágh Mariann aljegyzı: Tájékoztatásul elmondja, hogy az építésügyi hatóságtól kizárólag az engedélyezési ügyek, úgymond I. fokú jegyzıi hatáskör kerül átadásra Monorra. Az Építéshatósági és Mőszaki Iroda a Polgármesteri Hivatalon belül továbbra is mőködni fog. Németh István levezetı elnök: Kéri, a Bizottság tagjait: aki egyetért azzal, hogy a Bizottság javasolja a Képviselı-testületnek, hogy a január 25-i ülésén érdemben tárgyalja meg az Állásfoglalás Pilis Város Önkormányzatának évi bevételeivel és kiadásainak tervezésével kapcsolatos kérdésekrıl szóló elıterjesztést, napirendi pontot, - az kézfelemeléssel jelezze. A Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, az alábbi határozati javaslatot hozta: A Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság 4/2007. (I.16.) számú határozati javaslata: A Bizottság határozati javaslatával a Képviselı-testületnek javasolja, hogy a Testület január 25-i rendes ülésén érdemben tárgyalja meg az Állásfoglalás Pilis Város Önkormányzatának évi bevételeivel és kiadásainak tervezésével kapcsolatos kérdésekrıl szóló elıterjesztést, napirendi pontot. Németh István levezetı elnök megnyitja a 4./ napirendi pont tárgyalását. 4.) Napirendi pont: Javaslat Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala évi, ún. teljesítmény értékelési rendszere, illetve a évi teljesítményértékelési feladatok meghatározására. Németh István levezetı elnök: Felkéri dr. Ágh Mariann aljegyzıt, hogy tájékoztassa a Bizottság tagjait a Polgármesteri Hivatal által elıkészített anyaggal, elıterjesztéssel kapcsolatban. Dr. Ágh Mariann aljegyzı: Tájékoztatja a Bizottság tagjait, hogy jogszabály szerint, a Polgármesteri Hivatal vezetıjének minden évben a Polgármesteri Hivatal köztisztviselıi részére meg kell határoznia a teljesítmény értékelés alapjául szolgáló ún. teljesítménykövetelményeket. A köztisztviselı munkateljesítményét, a teljesítménykövetelmények alapján évente írásban értékeli. Elmondja, hogy a Polgármesteri Iroda teljesítményfeladatai elsıdlegesen, Pilis Város Képviselı-testületének, valamint jogelıdjének, Pilis Nagyközség Önkormányzat Képviselıtestületi határozatainak, valamint a bizottságok által meghozott határozatok felrögzítése, Pilis Város Önkormányzat honlapjára. Jelzi, hogy visszamenıleg a rendszerváltozásig felrögzítésre kerülnek a döntések. Tájékoztatja, hogy az IMI (munkaügyi) program rendelkezik pénzügyi, és munkaügyi programrésszel is. A pénzügyi része a Polgármesteri Hivatalban már mőködik. Fontosnak tartja, három köztisztviselı teljes körő felkészítését személyzeti programrész használatára. A Polgármesteri Iroda feladatai, a TERKA programban a kihirdetett rendeletek, képviselıtestületi határozatok felrögzítése a Közigazgatási Hivatal részére.

6 6 A Gazdálkodási Iroda teljesítményfeladata, az Állami Számvevıszék november hóban megtartott számvevı jelentésben rögzített hiányosságok, hibák határidıben történı kijavítása. Az Iroda feladata a Regionális Ellenırzési Központ Majláth Konrád Konstantin belsı ellenır által feltárt hiányosságok kijavítása, mind a Polgármesteri Hivatal, mind az Intézmények vonatkozásában. Fontosnak tartja a Pilisi Beruházó Viziközmő Társulat által nyilvántartott ügyféltörzs nyilvántartásának vezetését, korrekcióját. Az Adóügyi Iroda teljesítményfeladata, a település kijelölt részén az utca, házszámrendezésben történı részvétel. Az említett feladatban részt vesz a Hatósági Iroda, Szociális, Egészségügyi és Gyámügyi Iroda, valamint az Építéshatósági és Mőszaki Iroda is. A házszámrendezés a település 60 %-át, cca. hatezer lakost fog érinteni. Németh István levezetı elnök: Megkérdezi, hogy az engedély nélkül épült építkezéseknél, milyen szankciókkal élhet a Polgármesteri Hivatal. Dr. Csiki Gábor jegyzı: Elmondja, hogy az Önkormányzatnak a költségvetési rendeletében, az ún. hatósági jellegő végrehajtási feladatok költségeinek megelılegezésére, - szükséges lenne elkülöníteni egy bizonyos összeget. Az engedély nélkül épült épületeknél, felmerül a bontás elrendelése, melyet végrehajtási bírság kiszabásával is alátámasztanak. Nagy Attila bizottsági tag: Tájékoztatást kér arról, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni, állandó lakcímre történı bejelentkezés esetén, különös tekintettel a külterületi ingatlanok esetében. Gábrisch László mb. Hatósági Irodavezetı: Elmondja, a Hatósági Iroda megvizsgálja, hogy adott ingatlanon található-e építmény. Új épület esetében, belterületen kizárólag jogerıs lakhatási engedély birtokában lehet bejelentkezni. Kész épület esetén, külterületen nem vizsgálhatják, hogy az épület lakhatásra alkalmas-e. A jegyzıkönyv rögzíti, hogy Szabó Márton polgármester az ülésre 17 óra 45 perckor megérkezett. Dr. Csiki Gábor jegyzı: Jelzi, hogy az építmény mőszaki fogalmába beletartozik a gazdasági épület is. Abban az esetben, ha a Polgármesteri Hivatal Hatósági Irodája megtagadja a bejelentkezést, akkor törvénysértést követ el. Amennyiben a helyi önkormányzatokról, valamint a lakcímrendezésrıl szóló törvény lehetıvé teszi, akkor az Önkormányzat központi jogszabályok felhatalmazása alapján és szerint, - az építmény fajták tekintetében megkülönböztetést tehet a bejelentkezés(ek) tekintetében. Elmondja, hogy az egyes önkormányzatok alkottak erre vonatkozólag rendeletet. Jelzi, a Polgármesteri Hivatal meg fogja vizsgálni, hogy ilyen esetben a felhatalmazások jogszerőeke. Véleménye szerint a tulajdonosi minıséget, vagy annak az igazolását lehetne a lakcímrendezés (bejelentkezés) során szigorítani, továbbá az építmény típusok között lehet még különbséget tenni. Szabó Márton polgármester: Véleménye szerint, nem szabályos, hogy egy borházba több személy jelentkezik be. Mala Ferenc alpolgármester: Véleménye szerint szükséges lenne egy olyan adatbázis létrehozása, mely helyrajzi szám szerint tartalmazza az ott lakók számát.

7 7 Gábrisch Lászlóné mb. Hatósági Irodavezetı: Tájékoztatásul elmondja, hogy a Hatósági Iroda ilyen jellegő adatokat tud szolgáltatni. Attól, hogy egy személy állandó lakosként bejelentkezik egy borházba, nem biztos, hogy életvitelszerően ott is lakik. Elmondja, hogy külterületen kizárólag hrsz-ra lehet bejelentkezni. Domonyi István bizottsági tag: Megkérdezi, hogy a házszámrendezést a Polgármesteri Hivatal dolgozói fogják végezni, valamint azt, hogy errıl a pilisi lakosok hogyan fognak tudomást szerezni. Dr. Ágh Marinn aljegyzı: Domonyi István bizottsági tag kérdésére válaszolva elmondja, hogy a Polgármesteri Hivatal dolgozói helyszíni szemlét fognak tartani. Az adatgyőjtés, adatfelvétel elıreláthatólag február 28-tól április 20-ig fog tartani. Az elıterjesztést tovább ismertetve, elmondja továbbá, hogy az adóhátralékok eredményesebb behajtása érdekében a Monori Városi Bíróság mellett mőködı önálló végrehajtóval az együttmőködési megállapodás az évé végén aláírásra került. Az Adóügyi Iroda öt nagyobb hátralékkal rendelkezı adóalanynál tervez könyvszakértı bevonásával adóellenırzést. A Hatósági Iroda teljesítményfeladata a már említett házszámrendezés. Tájékoztatja a Bizottság tagjait, hogy évben a település bel- és külterületén megtörtént az eb állomány összeírása. Fontosnak tartja a be nem oltott ebek és tartóinak a kiszőrését, átadását a szabálysértési hatóságnak évben a mőködési engedéllyel rendelkezı üzleteknél további hatósági ellenırzések lefolytatására is sor fog kerülni. Az Egészségügyi, Szociális és Gyámügyi Iroda köztisztviselıi szintén részt vesznek a házszámrendezésben. Az Iroda köztisztviselıinek feladata lesz továbbá a központi jogszabályok által elıírt szociális alapnyilvántartások teljes körő felülvizsgálata, a Szociális Kerekasztal mőködtetése. Elmondja, hogy a évben legalább egy alkalommal a rendszeres pénzbeni ellátást igénybe vevıknél terveznek környezettanulmány végzését. Az Építéshatósági és Mőszaki Iroda feladatai az építéshatósági tervtár teljes körő kialakítása, annak érdekében, hogy július l-tıl Monor Város Építéshatósági Irodája részére több évre visszamenıleg a Polgármesteri Hivatal tudjon iratanyagot átadni. Fontos a telepengedéllyel rendelkezı társaságok hatósági ellenırzése, továbbá a földhivatali digitális alaptérképek beszerzése, a közmő nyilvántartó program beszerzése. Németh István levezetı elnök: Megköszöni dr. Ágh Mariann aljegyzı részletes tájékoztatóját. Megállapítja, hogy a napirendi ponttal kapcsolatosan a Bizottság részérıl javaslat, észrevétel nem merült fel. Kéri a Bizottság tagjait, hogy aki Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala évi, ún. teljesítmény értékelési rendszere, illetve a évi teljesítményértékelési feladatok meghatározásáról szóló elıterjesztés határozati javaslatával egyetért, - az kézfelemeléssel szavazzon. A Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, az alábbi határozati javaslatot hozta: A Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság 5/2007. (I.16.) számú határozati javaslata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala évi, ún. teljesítmény értékelési rendszere, illetve a évi teljesítményértékelési feladatok meghatározásáról szóló elıterjesztés határozati javaslatát.

8 8 Németh István levezetı elnök megnyitja az 5.a./ napirendi pont tárgyalását. 5.a.) Napirendi pont: E g y e b e k - Térfigyelı rendszer megvalósításához szükséges tervek elıkészítése Elıterjesztı: Szabó Márton polgármester Szabó Márton polgármester: Javasolja, hogy az Egyebek napirendi pont alatt a Bizottság foglalkozzon a térfigyelı rendszer megvalósításával. Ismerteti, hogy a térfigyelı rendszer megvalósítására a Gazdasági Minisztérium pályázatot fog kiírni. Németh István levezetı elnök: Jelzi, hogy amennyiben nem összeférhetetlen, akkor térfigyelı rendszer megvalósítására kiírt pályázat benyújtásához szükséges mőszaki terveket a Bizottság február havi ülésére véleményeztetés céljából elkészíti. Dr. Csiki Gábor jegyzı: Álláspontja szerint nem összeférhetetlen, hogy a pályázat benyújtásához szükséges mőszaki terveket Németh István képviselı, bizottsági tag készítse el. Szabó Márton polgármester: Véleménye szerint a térfigyelı kamera rendszerre a városnak szüksége van. Javasolja, hogy a térfigyelı rendszer a kábel tv. hálózatára kerüljön telepítésre. Németh István levezetı elnök: Ismerteti, hogy a térfigyelı kamera rendszer tervezésére több fajta megoldás létezik. A legegyszerőbb megoldás az ún. analóg rendszerő megoldás. Az analóg rendszerő megoldásnál a térfigyelı kamera és a központi rendszer kábellel van összekötve. Ez a rendszer akkor is rögzít, amikor a visszakeresés történik. A képrögzítési másik módja, a kábel tv. használatát is szükségessé teszi. Elmondja, hogy ezzel kapcsolatban felvette a kapcsolatot a Képüsz Kft. ügyvezetıjével, aki nem zárkózott el attól, hogy a térfigyelı rendszer a kábel tv. hálózatára kerüljön telepítésre. Tájékoztatásul elmondja, hogy az analóg rendszernek vannak határai. Digitális rögzítésnél, az ún. IP rendszerő képtovábbításnak, ezzel ellenétben nincsenek határai. Az analóg rendszer viszonylag folyamatosnak mondható képet tud rögzíteni. A digitális rendszer csomagokat küld, képkockákat, fázisokat tud rögzíteni, majd ezeket a fázisokat lehet folyamatos mozgássá összekapcsolni. A kamera önálló számítógépként üzemel. Javasolja, hogy kerüljön meghatározásra, hogy a település mely részeire legyen kamera telepítve. Elmondja, hogy a kamerákat kellıen megvilágított helyen lehet elhelyezni, mert kizárólag akkor tud megfelelı minıségő képet rögzíteni. A kamerákat úgy kell elhelyezni, hogy ne legyen elérhetı a lakosok számára. Javasolja, hogy a Polgármesteri Hivatal a Képüsz Kft-vel vegye fel a kapcsolatot. A Képüsz Kft. írásban nyilatkozzon, arról, engedélyezi hogy a kábel tv. hálózatára a térfigyelı rendszer telepítésre kerüljön. Mala Ferenc alpolgármester: Véleménye szerint a Bizottságnak meg kell a határoznia, hogy a település mely részeit szeretné lefedni térfigyelı kamerával. Továbbá szükséges meghatározni azt is, hogy a térfigyelı rendszert ki fogja üzemelteti, karbantartani.

9 9 Németh István levezetı elnök: Véleménye szerint a térfigyelı rendszer üzemeltetéséhez nem szükséges 24 órás megfigyelés. Javasolja, hogy a Polgármesteri Hivatal rendszergazdája nézze vissza az egyes kamerák felvételeit. A térfigyelı rendszer karbantartását pedig a kivitelezınek egy évig vállalnia kellene. A jövıre nézve a külsı kamerák karbantartására pályázatot szükséges kiírni. Mala Ferenc alpolgármester: Javasolja, a Bizottság határozza meg, hogy milyen koncepció szerint, hová szükséges térfigyelı kamera elhelyezése, milyen technikai megoldás szerint. Amennyiben a Képviselı-testület ezt elfogadja, akkor lehet a mőszaki tervezést elkezdeni. Szabó Márton polgármester: Megkérdezi, hogy a pályázaton belül lehetséges-e sebességmérı eszközre pályázni. Németh István levezı elnök: Jelzi, hogy egy darab sebességmérı eszközök beszerzése cca. bruttó Ft-ba kerül. A térfigyelı rendszer kialakítására kiírt pályázaton belül nem lehet sebességmérı eszközre pályázni. Szabó Márton polgármester: Javasolja, hogy sebességmérı eszköz beszerzését vizsgálja meg a Bőnmegelızési és Közbiztonsági Bizottság. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a Bőnmegelızési és Közbiztonsági Bizottság az 5.a./ pontban foglalt célokról, illetve azzal kapcsolatos feladatokról nem hozott állásfoglalást, határozati javaslatot. Németh István levezetı elnök megnyitja az 5.b./ napirendi pont tárgyalását. 5.b.) Napirendi pont: E g y e b e k Pilisi Rendırırs támogatás biztosítására irányuló kérés, megkeresés. Elıterjesztı: Németh István, bizottsági tag Németh István levezetı elnök: Jelzi, hogy a Bizottság ülésére szóban meghívta Kiss Gábor Pilisi Rendırırs parancsnokát, aki egyéb irányú elfoglaltsága miatt az ülésen nem tudott rész venni. Kiss Gábor ırsparancsnok, azzal a kéréssel fordult a Bizottsághoz, illetve a Képviselıtestülethez, hogy az Önkormányzat és szervei 2007.évben is lehetıségeihez képest, üzemanyag kerettel támogassák a Rendırırs munkáját. Szabó Márton polgármester: Felkéri dr. Csiki Gábor jegyzıt, hogy az elızetes kötelezettségvállalás jogi kereteivel kapcsolatosan fejtse ki álláspontját. Dr. Csiki Gábor jegyzı: Elmondja, hogy amennyiben a Képviselı-testület január 25-i ülésén támogatja a Pilisi Rendırırs kérését, - akkor az Önkormányzat illetékes szerve legfeljebb a múlt évi támogatás erejéig állapíthat meg a rendırırs részére üzemanyag támogatást, az átmeneti gazdálkodásra vonatkozó szabályok alapulvételével. Németh István levezı elnök: Véleménye szerint a Bizottság javasolja a Képviselıtestületnek, hogy a Pilisi Rendırs részére a Polgármesteri Hivatal február 15. napjáig fizessen ki a évi támogatás mértékével megegyezı összeget, üzemanyag vásárlása céljából Kéri, a Bizottság tagjai, hogy aki egyetért a javaslattal, kézfelemeléssel szavazzon.

10 1 Jegyzıkönyv rögzíti,hogy a Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság a Bizottság levezetı elnöknek indítványával összefüggésben, rövid, gyors vitát követıen - az alábbi határozati javaslatot fogadta el. A Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság 3 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül, az alábbi határozati javaslatot hozta: A Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság 6/2007. (I.16.) számú határozati javaslata: A Bizottság a Képviselı-testületnek javasolja, hogy a Pilisi Rendırırs részére a Polgármesteri Hivatal február 15. napjáig fizessen ki bruttó ,-Ft összeget - üzemanyag biztosítása és vásárlása céljából. Jegyzıkönyv rögzíti, Varju Zoltán képviselı, a Bizottság tagja kéri a jegyzıkönyv számára rögzíteni: a napi híradásokból, a Rendırség mőködését (ti. dologi kiadásaik tervezését) érintı szakszerőtlen központi döntések (információk) alapján és birtokában szavazott - a támogatás megadása ellen. A jegyzıkönyv rögzíti, Németh István levezetı elnök, képviselı javasolja, hogy a Bizottság soron követı ülésére Kiss Gábor a Pilisi Rendırırs parancsnoka kerüljön meghívásra, és tájékoztassa a Bizottságot, illetve a Képviselı-testületet tagjait a Monori Rendırkapitányságnál, illetve a pilisi rendırısnél kora tavaszára kialakult helyzetrıl. Szabó Márton polgármester: Kéri jegyzıkönyvben kifejezetten rögzíteni. Javasolja, hogy a Képviselı-testület a határozatában, melyben üzemanyaggal támogatja a Rendırırs munkáját, fejtse ki azon véleményét, hogy az infláció, valamint a Rendırség üzemanyag ellátásának csökkentése, településszinten a rendırség feladatellátását közbiztonság, vagyonvédelem erısen veszélyezteti. Kéri, hogy a határozat kerüljön megküldésre a Pest Megyei Rendırfıkapitány részére. A Bizottság nyilvános és rendes ülése befejezve, a jegyzıkönyv lezárva: 18 óra 45. perckor. Kmf. Csikós János a Bizottság elnöke helyett: Kissné Farkas Anikó jegyzıkönyvvezetı Németh István levezetı elnök

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v amely készült 2010. június 09-én 18 óra 00 percre kitőzött, 18 óra 23 perctıl kezdıdıen a Polgármesteri Hivatal tanácstermében megtartott, Pilis Város Önkormányzata Képviselıtestületének

Részletesebben

Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 10 perckor megnyitják.

Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 10 perckor megnyitják. HATÁROZATOK a Településfejlesztési, Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság, valamint a Pénzügyi Bizottság 2012. október 24-én 17 óra 10 perckor kezdettel megkezdett 17 óra 45 percig, majd 19 óra

Részletesebben

HATÁROZATOK. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 50 perckor megnyitják.

HATÁROZATOK. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 50 perckor megnyitják. HATÁROZATOK a Településfejlesztési, Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság valamint Pénzügyi Bizottság 2013. május 27-én, 17 óra 50 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendes, valamint zárt

Részletesebben

H A T Á R O Z A T O K

H A T Á R O Z A T O K H A T Á R O Z A T O K amely készült a Kulturális, Oktatási, Sport és Kommunikációs Bizottság 2014. január 23.-án 17 óra 20 perces kezdettel, a Pilisi Polgármesteri Hivatal (2721 Pilis, Kossuth Lajos út.

Részletesebben

4./ Beszámoló Pilis Város Önkormányzata évi Helyi Közfoglalkoztatási Tervének végrehajtásáról.

4./ Beszámoló Pilis Város Önkormányzata évi Helyi Közfoglalkoztatási Tervének végrehajtásáról. HATÁROZATOK amely készült a Településfejlesztési,Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság 2012. január 23-án 17 óra 05 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. Az Önkormányzat

Részletesebben

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Szám: IV.535-3/2010. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. december 10-én (pénteken) 9 00 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott ü l é s

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. nyilvános ülésérıl. 2014. április 17.

JEGYZİKÖNYV. nyilvános ülésérıl. 2014. április 17. Ügyszám: 9-31/2014. JEGYZİKÖNYV nyilvános ülésérıl 2014. április 17. Szıc 2014 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: nyilvános ülésérıl Szıci Mővelıdési Ház Szıc, Kossuth L. u. 41. Az ülés idıpontja: 2014.

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jegyzıkönyv Készült: 2012. június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen vannak:pálmai József korelnök Csonka József Dr. Pálinkási Csaba Bartók László képviselık Dr. Szabó Attila jegyzı Jegyzıkönyvvezetı:

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1 J e g y z ı k ö n y v amely készült 2008. december 09-én 17.00 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pilis Város Önkormányzata Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottságának megtartott nyilvános

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 18. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 18. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 18. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI 151/2007./XII.28./.kt.határozat: 152/2007./XII.28./kt.határozat: 153/2007./XII.28./kt.határozat: 154/2007./XII.28./kt.határozat:

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Pilis Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. május 18-án 14 óra 15 perckor megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. Jelen vannak: Pilis Város Cigány Kisebbségi

Részletesebben

Vecsés Város Önkormányzatának Képviselı-testülete J E G Y Z İ K Ö N Y V

Vecsés Város Önkormányzatának Képviselı-testülete J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: 8/2012. Vecsés Város Önkormányzatának Képviselı-testülete J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Vecsés Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. április 3-án (kedden) 16.00 órai kezdettel a

Részletesebben

HAJDÚNÁNÁS VÁROS BŐNMEGELİZÉSI TANÁCSÁNAK. Szervezeti és Mőködési Szabályzata. (tervezet)

HAJDÚNÁNÁS VÁROS BŐNMEGELİZÉSI TANÁCSÁNAK. Szervezeti és Mőködési Szabályzata. (tervezet) HAJDÚNÁNÁS VÁROS BŐNMEGELİZÉSI TANÁCSÁNAK Szervezeti és Mőködési Szabályzata (tervezet) Bőnmegelızési Tanács Szervezeti és Mőködési Szabályzata A rendırségrıl szóló 1994. évi XXXIV. törvény 10. (1) bekezdése

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14. Ügyszám: 289-8/2013. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2013. február 14. Nyirád 2013 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2012. június 12.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2012. június 12. Ügyszám: 114-28/2012. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2012. június 12. Nyirád 2012 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-12/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. július 10-én 14.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

Jegyzıkönyv. 2.) Elıterjesztés az Olaszliszkai Közétkeztetési Intézmény alapító okirata felülvizsgálatára. Elıterjesztı: körjegyzı

Jegyzıkönyv. 2.) Elıterjesztés az Olaszliszkai Közétkeztetési Intézmény alapító okirata felülvizsgálatára. Elıterjesztı: körjegyzı Jegyzıkönyv Készült: Olaszliszka Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2009. május 27-én 17 órakor a körjegyzıség székhelyén megtartott nyílt képviselıtestületi ülésérıl. Jelen vannak: a jelenléti

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-4/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. február 3-án 9.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t

28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t 28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t az Európai Uniós, Regionális Bizottság elıterjesztése az EU-s Hozományra vonatkozóan c. elıterjesztést zárt ülésen tárgyalja, mivel annak nyilvános ülésen

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 2/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 18-án 15.30 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1. /2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. január 31-én (hétfın) 14: 00 órakor tartott ülésérıl. Jelen vannak: Tóth Ferenc polgármester Fehér István

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Pilis Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. szeptember 10-én 15 óra 30 perckor megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: Pilis Város Cigány

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének október 08-án 19 óra 00 perc kezdettel megtartott rendkívüli, nyílt ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének október 08-án 19 óra 00 perc kezdettel megtartott rendkívüli, nyílt ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. október 08-án 19 óra 00 perc kezdettel megtartott rendkívüli, nyílt ülésérıl. Jelen vannak: - Szabó Márton polgármester, - dr. Csiki Gábor

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/218-31/2011. JEGYZİKÖNYV 2011. november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterme 8130 Enying, Kossuth u. 26. Méreg János alpolgármester,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1 J e g y z ı k ö n y v amely készült 2009. március 16-án 17.00 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pilis Város Önkormányzata Kommunikációs, Regionális és Európai Uniós Bizottságának megtartott

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Páty Község Önkormányzata Pénzügyi, Településfejlesztési, Ügyrendi és Környezetvédelmi Bizottságának 2011. január 20-án (csütörtökön) 16.00 órai kezdettel megtartott ülésérıl 1 Az

Részletesebben

NYILVÁNOS ÉS RENDKÍVÜLI ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV

NYILVÁNOS ÉS RENDKÍVÜLI ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV NYILVÁNOS ÉS RENDKÍVÜLI ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2008. március 13-án 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak:

Részletesebben

PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: , fax:

PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: , fax: PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: 29-498-142, fax: 29-696-320 E-mail: hivatal@pilis.hu Szám: 1015-5/2012. M E G H Í V Ó Tisztelettel meghívom Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI 11/2008. (II.13.) kt. határozat: A 2008. február 13-ai ülés napirendjének elfogadása. 12/2008. (II.13.)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 J E G Y Z İ K Ö N Y V Pilis Város Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. február 11-én 14.30 órai kezdettel megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. Jelen vannak: Pilis Város Szlovák

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének október 28-án megtartott ülésérıl.

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének október 28-án megtartott ülésérıl. TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 9100 Tét, Fı u. 88. 143-16/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2008. október 28-án megtartott ülésérıl. 2 TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE

Részletesebben

Az Ügyrendi és Sport Bizottság ülésérıl készült jegyzıkönyv október 24.

Az Ügyrendi és Sport Bizottság ülésérıl készült jegyzıkönyv október 24. Lajosmizse Város Önkormányzat Ügyrendi és Sport Bizottsága I/1209/33/2012. Az Ügyrendi és Sport Bizottság ülésérıl készült jegyzıkönyv 2012. október 24. Az ülésen hozott határozatok száma és tárgya: 24/2012.

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek a 2010. II. félévi

Részletesebben

MÁRKÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE MÁRKÓ, Padányi Bíró Márton tér 5. Tel/fax: 88/

MÁRKÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE MÁRKÓ, Padányi Bíró Márton tér 5. Tel/fax: 88/ MÁRKÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 8441 MÁRKÓ, Padányi Bíró Márton tér 5. Tel/fax: 88/504-014 E-mail: onkormanyzat_marko@invitel.hu Szám: 7-2 /2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Márkó és

Részletesebben

BIZOTTSÁGI ELİTERJESZTÉS 147/2010. számú elıterjesztés

BIZOTTSÁGI ELİTERJESZTÉS 147/2010. számú elıterjesztés BIZOTTSÁGI ELİTERJESZTÉS 147/2010. számú elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 7/2006. (IV.14.) sz. önkormányzati

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének július 28-án 17 óra 05 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének július 28-án 17 óra 05 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl. NYILVÁNOS ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. július 28-án 17 óra 05 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: - Szabó Márton

Részletesebben

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Szám: IV. 167-9/2013. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselı-testülete 2013. november 4-én (hétfın) 10 óra 15 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Békés Város Képviselı-testületének 2006. március 6-án tartott soron kívüli ülésérıl. Jelen vannak:, Dr. Pásztor Gyula alpolgármester, Belleli Lajos, Bondár Gábor, Izsó Gábor,

Részletesebben

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Szám: IV.112-1/2014. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. február 21-én (pénteken) 10 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-23/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. december 27-én 8.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje

Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Jegyzıkönyv. a Pénzügyi Bizottság 2010. március 23-án 16 óra 00perckor megtartott nyilvános és rendes, valamint zárt ülésérıl.

Jegyzıkönyv. a Pénzügyi Bizottság 2010. március 23-án 16 óra 00perckor megtartott nyilvános és rendes, valamint zárt ülésérıl. 1 Jegyzıkönyv a Pénzügyi Bizottság 2010. március 23-án 16 óra 00perckor megtartott nyilvános és rendes, valamint zárt ülésérıl. Jelen vannak a Pénzügyi Bizottság részérıl: Varju Zoltán, a Bizottság elnöke,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Csányi László alpolgármester, képviselı. Mucsi György társadalmi megbízatású alpolgármester,

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Csányi László alpolgármester, képviselı. Mucsi György társadalmi megbízatású alpolgármester, J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2012. július 20-án megtartott rendkívüli ülésén az Aranyszöm Rendezvényház Tanácskozó Termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v készült 2008. július 29-én 17 óra 30 perckor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pilis Város Önkormányzata Településfejlesztési és Városgazdálkodási Bizottságának, valamint Pénzügyi

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Szám: KOZP/2137/2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke BESZÁMOLÓ a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke 1 A rendırségrıl szóló 1994. évi XXXIV. törvény 10. (1) bekezdése szerint az önkormányzatok közbiztonsággal

Részletesebben

Pilis, március 23. Szabó Márton polgármester

Pilis, március 23. Szabó Márton polgármester 80/2012. számú elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 16/2011. (IV.04.) sz. önkormányzati rendelet 36. (3)

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1 J e g y z ı k ö n y v amely készült 2008. április 14-én 17.00 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pilis Város Önkormányzata Kommunikációs, Regionális és Európai Uniós Bizottságának megtartott

Részletesebben

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Szám: IV. 145-3/2012. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2012. április 26-án (csütörtökön) 9 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV rendkívüli, nyílt üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: Bicske Városháza I. emeleti díszterem Bicske, Hősök tere 4. 2018. december 17. (hétfő) 8:02 óra Az ülésen megjelent önkormányzati

Részletesebben

Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve március 08. rendkívüli ülés

Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve március 08. rendkívüli ülés Felsılajos Község Önkormányzata II/33/6/2013. Képviselı-testületi ülés könyve 2013. március 08. rendkívüli ülés Az ülésen hozott rendelet száma és tárgya: Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2011. ÁPRILIS 18-ÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI

JEGYZİKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2011. ÁPRILIS 18-ÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI Alap Község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György utca 31. 25/221-102, 25/220-370 titkar.aphiv@invitel.hu JEGYZİKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2011. ÁPRILIS 18-ÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI

Részletesebben

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Tulajdonosi Bizottsága, Pénzügyi és Költségvetési Bizottsága, Városstratégiai és Városmarketing Bizottsága valamint Közjóléti Bizottsága

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2012. JÚNIUS 27-ÉN TARTOTT

JEGYZİKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2012. JÚNIUS 27-ÉN TARTOTT 1 Alap Község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György utca 31. 25/221-102, 25/220-370 titkar.aphiv@invitel.hu JEGYZİKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2012. JÚNIUS 27-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat február 22-én, du órakor megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV. Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat február 22-én, du órakor megtartott ülésérıl Szám: 83-1/2011. JEGYZİKÖNYV Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat 2011. február 22-én, du. 15.00 órakor megtartott ülésérıl Jelen vannak: Megjegyzés: Oláh József, elnök, Horvát

Részletesebben

A Mezıgazdasági és Gazdaságfejlesztési Bizottság ülésérıl készült jegyzıkönyv május 30.

A Mezıgazdasági és Gazdaságfejlesztési Bizottság ülésérıl készült jegyzıkönyv május 30. Lajosmizse Város Önkormányzat Mezıgazdasági és Gazdaságfejlesztési Bizottsága I/1209/18/2012. A Mezıgazdasági és Gazdaságfejlesztési Bizottság ülésérıl készült jegyzıkönyv 2012. május 30. Az ülésen hozott

Részletesebben

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Ügyszám: 358-2/2013. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Törölt: TA 2013. JANUÁR 1. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRATA Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testülete (8454

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1 J e g y z ı k ö n y v amely készült 2012. február 6-án, 17 óra 25 perc kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácstermében megtartott, Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testülete Szociális és Egészségügyi

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/103-21/2013. JEGYZİKÖNYV 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal, tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke BESZÁMOLÓ a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke 1 A rendırségrıl szóló 1994. évi XXXIV. törvény 10. (1) bekezdése szerint az önkormányzatok közbiztonsággal

Részletesebben

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: /2011

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: /2011 Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: 307-15 /2011 JEGYZİKÖNYV a Képviselı-testület 2011. június 6-án tartott rendkívüli ülésérıl

Részletesebben

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Szám: IV.535/2010. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. október 13-án (szerdán) 15 00 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott alakuló ülésérıl.

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v lkunbaracs Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 4. /2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. június 27-én (szerdán) 15: 00 órakor tartott

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Egyéb: - Földesiné Töpper Ilona, a TOPIL Bt. képviseletében, - Tamás Miklós, az OTP Hungaro Projekt képviseletében.

JEGYZİKÖNYV. Egyéb: - Földesiné Töpper Ilona, a TOPIL Bt. képviseletében, - Tamás Miklós, az OTP Hungaro Projekt képviseletében. JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2008. szeptember 03-án 17 óra 00 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: - Szabó Márton polgármester, - dr.

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl október 11.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl október 11. Ügyszám: 9-146/2012. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános, rendkívüli ülésérıl 2012. október 11. Nyirád 2012 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Pilis Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. március 20-án 14 óra 00 perckor megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: Pilis Város Roma

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v N A P I R E N D E T :

J e g y z ı k ö n y v N A P I R E N D E T : J e g y z ı k ö n y v Készült: Pereszteg Község Önkormányzati képviselı-testületének 2010. június 14-én tartott testületi ülésén. Jelen vannak: Práznek József polgármester, Zambóné Németh Ilona jegyzı,

Részletesebben

Pécel V áros Ö nkorm ányzata K épviselı-testülete

Pécel V áros Ö nkorm ányzata K épviselı-testülete Ügyiratszám: SZ/3278/2009. Pécel V áros Ö nkorm ányzata K épviselı-testülete JEGYZİKÖNYV Készült: 2009. április 15-én (17.00-17.10) megtartott nyílt képviselı-testületi ülésrıl. Jelen vannak: dr. Benkovics

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének július 14-én megtartott rendkívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének július 14-én megtartott rendkívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült 2010. július 14-én megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester Cseh János Marton Róbertné Ifj. Paulusz József Szilágyi Gábor

Részletesebben

napirendjei: Központi orvosi ügyeleti ellátás tárgyalása Nyéki Lajos és Nyékiné Kıszegi Krisztina kérelmének tárgyalása

napirendjei: Központi orvosi ügyeleti ellátás tárgyalása Nyéki Lajos és Nyékiné Kıszegi Krisztina kérelmének tárgyalása Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. június 12-ei testületi ülésérıl készült jegyzıkönyv napirendjei: Központi orvosi ügyeleti ellátás tárgyalása Nyéki Lajos és Nyékiné Kıszegi

Részletesebben

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat. ifj. Kovács György elnök-helyettes, Kovács György képviselı

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat. ifj. Kovács György elnök-helyettes, Kovács György képviselı Szám: IV.128-2/2015. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselı-testülete 2015. február 25-én (szerdán) 9 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott

Részletesebben

A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete. Együttmőködési megállapodás. mely létrejött egyrészrıl

A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete. Együttmőködési megállapodás. mely létrejött egyrészrıl A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete Együttmőködési megállapodás mely létrejött egyrészrıl másrészrıl Sajószentpéter Városi Önkormányzat székhely: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. adószám: 15726085-2-05

Részletesebben

Pilis Város Önkormányzata 2013.augusztus 8-án 17 óra 00 perckor megtartotta lakossági fórumát.

Pilis Város Önkormányzata 2013.augusztus 8-án 17 óra 00 perckor megtartotta lakossági fórumát. Jegyzıkönyv Pilis Város Önkormányzata 2013. augusztus 08-án a Kármán József Városi Könyvtár és Közösségi Ház (2721 Pilis, Dózsa Gy. u. 2. ) termében 17 óra 00 perc kezdettel megtartott lakossági fórumáról

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. március 30.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. március 30-án 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: 11-18/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: 2009. június 18-án 17 óra 30 perckor kezdıdı rendkívüli, nyílt ülésérıl. Magyarpolány Polgármesteri Hivatal Tanácsterme Jelen vannak: Polt

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/38-18/2012. JEGYZİKÖNYV 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült 2006. március 9-én, 15 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pilis Város Önkormányzata Gazdasági Bizottságának és Településfejlesztési, Építési, Mezıgazdasági és

Részletesebben

M E G H Í V Ó. N a p i r e n d : Elıadó: 1./ Helyszíni törvényességi ellenırzés megállapításainak Bózsóné Dr. megtárgyalása (írásbeli)

M E G H Í V Ó. N a p i r e n d : Elıadó: 1./ Helyszíni törvényességi ellenırzés megállapításainak Bózsóné Dr. megtárgyalása (írásbeli) Községi Önkormányzat P o l g á r m e s t e r e Kıtelek, Szabadság út 1. szám M E G H Í V Ó Kıtelek Községi Önkormányzat Képviselıtestülete 2011. január 24-én (hétfı) délután 14 órakor ülést tart, melyre

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT-OT

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT-OT Szeged Megyei Jogú Város Idısügyi Tanácsa (továbbiakban: IT) figyelemmel a létrehozása óta eltelt idı tapasztalataira, a korábbi és 2003-ban elfogadott Szervezeti és Mőködési Szabályzatát visszavonja és

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 14. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 14. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 14. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI 118/2007. (X.31.) kt. határozat: A 2007. október 31-ei ülés napirendjének elfogadása. 119/2007. (X.31.)

Részletesebben

19/2014. (VI. 26.) TH.

19/2014. (VI. 26.) TH. Lajosmizse és Felsılajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsa I/1336/5/214. Lajosmizse és Felsılajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közjóléti Bizottságának 53/2012. (V. 7.) határozata a napirend elfogadásáról

JEGYZİKÖNYV. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közjóléti Bizottságának 53/2012. (V. 7.) határozata a napirend elfogadásáról JEGYZİKÖNYV Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Közjóléti Bizottsága 2012. május 7-én 13,30 órakor megtartott rendkívüli, nyilvános ülésérıl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 4/2012. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozat száma: 39-41. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 39/2012.(IV.10.)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Dóc Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. június 19-én megtartott rendkívüli nyílt ülésérıl T a r t a l o m j e g y z é k Dóc Községi Önkormányzat Képviselı-testületének

Részletesebben

Füzesabony Város Képviselı-testületének szeptember 10-i nyilvános ülésén hozott határozatok:

Füzesabony Város Képviselı-testületének szeptember 10-i nyilvános ülésén hozott határozatok: 2008. szeptember 10-i nyilvános ülésén hozott határozatok: 107/2008./IX.10./ határozata Füzesabony Város képviselı testülete az elıterjesztésben foglaltakat megtárgyalta és úgy határozott, hogy az 53/2008

Részletesebben

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Szám: IV. 145-6/2012. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. július 19-én (csütörtökön) 9 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

6/2012. sz. elıterjesztés

6/2012. sz. elıterjesztés 6/2012. sz. elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselı- testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 16/2011. (IV.04.) számú önkormányzati rendelet 37. b/

Részletesebben

Távolmaradt: Horváth István polgármester, Halmai Gáborné, Máté Péter, dr. Tóth Csaba Attila képviselık

Távolmaradt: Horváth István polgármester, Halmai Gáborné, Máté Péter, dr. Tóth Csaba Attila képviselık Szám: IV. 170-15/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2011. október 19-én (szerdán) 8 óra 20 perckor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott rendkívüli

Részletesebben

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület 4 tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja.

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület 4 tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. J e g y z ő k ö n y v Készült: Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 12.-én, a Községházán 13.00 órai kezdettel megtartott, telefon útján összehívott soron kívüli nyilvános üléséről.

Részletesebben

15/2011. számú elıterjesztés

15/2011. számú elıterjesztés 15/2011. számú elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 7/2006. (IV.14.) sz. önkormányzati rendelet 28. (7)

Részletesebben

Kutasiné Nagy Katalin sk. jegyzı

Kutasiné Nagy Katalin sk. jegyzı 8. Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. március 1-i rendkívüli ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Polgármesteri Hivatala Alapító Okiratának felülvizsgálata Az elıterjesztést

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 5. /2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. április 27-én (szerdán) 15: 00 órakor tartott

Részletesebben

HATÁROZATOK a Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság április 20-án 17 óra 00 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl.

HATÁROZATOK a Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság április 20-án 17 óra 00 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. 1 HATÁROZATOK a Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság 2010. április 20-án 17 óra 00 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. A Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság 2010. április

Részletesebben

SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E február 15.

SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E február 15. 1 SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E 2010. február 15. Határozat száma 1/2010.(II.15.) Tárgy Az intézményi társulásban mőködtetett Mákvirág

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kıtelek Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2013. április 15-én megtartott ülésérıl az önkormányzat Kıtelek, Szabadság út 1. szám alatti tanácstermében. Jelen vannak:

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének árpilis 10-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének árpilis 10-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/103-12/2013. JEGYZİKÖNYV 2013. árpilis 10-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia JEGYZİKÖNYV Készült: Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének a Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozójában 2014. április 23-án megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen voltak: Tóth István Derecskei

Részletesebben

Jegyzıkönyv. a Pénzügyi Bizottság március 6-án, 17 óra 15 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendkívüli ezt követıen zárt ülésérıl.

Jegyzıkönyv. a Pénzügyi Bizottság március 6-án, 17 óra 15 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendkívüli ezt követıen zárt ülésérıl. 1 Jegyzıkönyv a Pénzügyi Bizottság 2012. március 6-án, 17 óra 15 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendkívüli ezt követıen zárt ülésérıl. Jelen vannak a Pénzügyi Bizottság részérıl: Varju Zoltán

Részletesebben

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK Szám: 2/189-3/2013. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: ÜLÉS HELYE: JELEN VANNAK: BEJELENTÉSSEL TÁVOL: TANÁCSKOZÁSI JOGGAL MEGHÍVOTT: Paloznak Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

EMLÉKEZTETİ. a 2009. május 11-12-i EVDSZ Szövetségi Vezetıségi ülésrıl

EMLÉKEZTETİ. a 2009. május 11-12-i EVDSZ Szövetségi Vezetıségi ülésrıl EMLÉKEZTETİ a 2009. május 11-12-i EVDSZ Szövetségi Vezetıségi ülésrıl Helyszín: Hotel Római tárgyalóterme, Budapest, 1039 Szent János u. 16. Jelen vannak: a jelenléti ív szerint Levezetı elnökök: Gál Rezsı

Részletesebben