Hévíz.hu. ...az élet forrása. Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra. Hévíz

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hévíz.hu. ...az élet forrása. Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra. Hévíz"

Átírás

1 ...az élet forrása Hévíz.hu Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra Hévíz

2 Üdvözöljük Hévízen Egy ókori legenda szerint a Szent Szûz annak a keresztény dajkának könyörgô imádságára fakasztott forrást, aki egy lebénult gyermeket szeretett volna meggyógyítani. A mélybôl feltörô tó meleg vizétôl és a gôzölgô iszaptól a sovány, csenevész gyermektest teljesen felgyógyult. A legenda a római korból származik, az említett gyermek pedig nem más, mint Flavius Theodosius keletrómai császár, aki 391-ben a keresztény vallást saját birodalmában állami vallássá nyilvánította. A fakasztott forrás azóta is táplálja a világon egyedülálló hévízi tavat, amely Magyarország 7 természeti csodájának egyike lett. Hévízet és környékét a sajátos atmoszféra, az érintetlen természeti kincsek, a kulturális értékek és az itt élô emberek vendégszeretete teszi utánozhatatlanná. A világszerte ismert víz gyógyító és életet adó simogatása, egy romantikus vacsora a pincesoron, séta az egregyi égerfák alatt, a tündérrózsák látványa, a hagyományos vendégszeretet ez a hévízi élmény. Az itt élô emberek és a magam nevében is szeretettel meghívom; legyen egy hévízi élménnyel gazdagabb, legyen a vendégünk! Vértes Árpád polgármester Flavius Theodosius

3 Hévíz története A hévízi tó eredete azokra az idôkre nyúlik vissza, amikor a Balaton környéki bazalthegyek is megszülettek. A víz csodás hatását már ôseink is ismerték. A régészeti feltárások arról tanúskodnak, hogy a kôkorszak végén is éltek itt emberek. Az egregyi dombon ma is látható mûemlék templom az Árpád-korban épült, egyedülállóan megôrizve e letûnt idôszak emlékét. A hévízi tó a Tapolcai-medence vulkáni kúpjaival és a Tihanyi-félsziget forráskúpjával közösen 2003 januárjában felkerült a Világörökség Magyar Nemzeti Bizottság ajánlási listájára. A hévízi tó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes gyógytava. Hômérséklete a föld mélyébôl elôtörô hideg és meleg forrásvizek keveredésének eredménye. A tóban mindenhol közel azonos hômérséklet uralkodik, mert a többirányú vízáramlás, valamint a tó felett elterülô két széles páraréteg megakadályozza a víz lehûlését. A forrásbarlangból másodpercenként 410 liter 40 C-os víz tör a felszínre. Ennek a vízhozamnak köszönhetôen a tó vize három és fél nap alatt teljesen kicserélôdik, ezáltal folyamatosan tiszta marad. Tudta Ön, hogy 1795-ben gróf Festetics György kis deszkaházat építtetett öltözködésre a gyógytó partján, amelyet a grófi család és vendégei rendszeresen használtak?

4 4 évszak városa A legtöbb üdülôhelytôl eltérôen Hévíz minden évszakban várja vendégeit. Tavasszal a virágba borult város fogadja az idelátogatókat: könnyed sétára a tavat körülölelô véderdô csábít, míg komolyabb túrára a páratlan Keszthelyi-hegység és a Balatoni-felvidék lankáin van lehetôség. Nyáron a strandolás, a Tófürdô területén megépült gyermekmedence és a színes nyári programok örvendeztetik a kikapcsolódásra vágyókat. Ôsszel és télen a sajátos mikroklíma varázsolja egyedivé a várost. Kihagyhatatlan élmény a tó télen is, meleg vizében ellazulva párafüggönyön át szemlélni a behavazott tájat. A tó biológiai stabilitását a víz évek óta változatlan hôfoka igazolja, amely a leghidegebb téli napokban sem csökken C alá. A Hévízi-tó egyedülálló természetvédelmi területen fekszik, ahol a tavat körülölelô erdô szélvédettséget biztosít. A víz folyamatos párolgása tisztítja a levegôt, a fürdôzôk számára por- és allergénszegény környezetben való pihenést tesz lehetôvé, így szolgálva a munkában megfáradt ember teljes testi és lelki felüdülését.

5 Hévízi egészség A Hévízi-tó geológiai ritkaság. Ellentétben a világ többi meleg vizû tavával, melyek általában vulkanikus eredetû talajban nyugszanak, a hévízi tôzegmedrû. Vize kalcium- és magnéziumtartalmú hidrogén-karbonátos gyógyvíz. A reumás és mozgásszervi betegek gyógyításában utánozhatatlan hévízi tó különleges egészségmegôrzô ereje a gazdag ásványianyag-tartalomnak köszönhetôen más betegségek gyógyításához is hozzájárul. Serkenti a mellékvesékre ható hormonok termelését, így a szervezet saját anyagai csökkentik a gyulladást és a fájdalmat. A víz kedvezôen hat a szervezet ösztrogénszintjére így a krónikus nôgyógyászati problémák kezelésében is hatékony lehet. A fürdôzés során fellépô hidrosztatikus nyomás és a minden irányú mozgás ideális a vérkeringésnek, a kellemes hôfok pedig hosszú idejû fürdôzést tesz lehetôvé. A gyógyforrás hét méter vastag tôzegbôl tör a felszínre, kioldva belôle az értékes vegyületeket. A tôzegalapú hévízi iszap, akárcsak a gyógytó, a maga nemében páratlan a világon. Hatása hasonló a gyógyvízéhez, de annál jóval intenzívebb. Rádiumos hatása csillapítja a fájdalmat, nyugtatja az idegrendszert, serkenti a sejtregenerálódást és az anyagcserét. Nyomelemeinek hatására a bôr bársonyos lesz, a többhetes kúra alatt normalizálódik a faggyúelválasztás, sôt a bioritmus is. A hévízi Szent András Reumakórházban az orvosok a komplex vizsgálatokat követôen személyre szabottan állítják össze a kúratervet. A kórházon kívül számos szállodában is szakszerû gyógyászati ellátásban részesülhetnek a vendégek, elegáns körülmények között pihenhetnek, gyógyulhatnak. Vízösszetétel Kationok mg/l kálium 6,8 nátrium 27 ammónium 0,32 kalcium 81 magnézium 36 vas 0,04 Kationok összesen 151 Anionok mg/l klorid 23 bromid 0,11 jodid 0,021 fluorid 1,4 szulfát 64 hidrogén-karbonát 378 szulfid 3,2 Anionok összesen 470 metabórsav 0,5 metaflintsav 43 szabad szénsav 86 oldott oxigén 3,6 Összesen 754 Tudta Ön, hogy a Hévízi-tó a világ egyetlen természetes eredetû, fürdésre alkalmas, tôzegmedrû gyógytava? Radon (Bq/l) a vízben 3,8 0,8

6 Wellness Hévízen Egy hévízi kúra nemcsak gyógyításra, hanem megelôzésre, pihenésre, kikapcsolódásra is kiválóan alkalmas. A wellnessnyaralás megkezdésekor elsôdleges a test egészségi állapotának felmérése. A medical wellness orvosilag ellenôrzött kúra, amelynél mindig az egyén áll a központban, és a prevenció meghatározó jellegû. Központi eleme a stresszoldás, valamint harmonikus, egészségtudatos életvitel kialakítása. Az egyre növekvô igényekhez igazodva bôséges kínálatból válogathatnak a wellness és az egészséges életmód hívei. A hévízi szállodák kimagasló színvonalon, a wellnesshotelek kritériumrendszerének megfelelôen a legkülönfélébb fürdôket és szaunákat, kényeztetô masszázsokat, szépségápolási módszereket és az egészséges étkezés széles választékát kínálják. A hévízi szolgáltatóknak köszönhetôen a magánszálláshelyek vendégei is minden igényt kielégítô kínálattal találkozhatnak városunkban, legyen az sport, szépségápolás vagy csak egyszerûen egy kis testi-lelki kényeztetés. Hévízen a városi események, kulturális rendezvények és az aktív programok tekintetében is központi helyet kap az egészség megôrzése és a gyógyítás. Az itt eltöltött nyaralás hozzásegít a harmonikus, egészségtudatos életvitel kialakításához, nemcsak az üdülés, hanem a hétköznapok idejére is. Tudta Ön, hogy Hévízen közel tizenötféle szaunából választhat? Hányat próbált ki eddig?

7 Mozgásban Éljük át a mozgás felszabadító érzését, óvjuk egészségünket varázslatos tájakon, utánozhatatlan élményekkel gazdagodva ezt jelenti Hévízen és környékén az aktív üdülés. Legyen az séta a Zalai-dombság lankáin vagy természetjárás a Keszthelyi-hegység erdeiben, Hévíz környéke szinte kínálja magát egy kiadós túrára. Kiépített kerékpárút indul a városból, hogy a vendé- gek két keréken is élvezhessék az egyedülálló táj nyújtotta értékeket. A kerékpárút csatlakozik a Balatoni Bringakörúthoz, és könnyen elérhetôk róla a Kis-Balaton európai hírû vizes élôhelyei. A lovaglás szerelmesei is bátran hódolhatnak szenvedélyüknek, számos lehetôség közül válogathatnak. Aki inkább a vízisportot kedveli, autóval néhány perc alatt elérheti a Balatonpartot, de a környezô tavak nyújtotta lehetôségek közül is érdemes válogatni. Legyen az vitorlázás vagy vízisí, sárkányrepülô vagy nordic walking, a környéken biztosan mindenki megtalálja az igényeinek leginkább megfelelô kikapcsolódást. Látogasson el honlapunkra, és ismerje meg a környék teljes sport-és túrakínálatát!

8 Ínyencek paradicsoma Hévízen a tradicionális magyaros konyha kedvelôi éppúgy megtalálják az ízlésüknek megfelelô ételeket, mint azok, akik inkább a nemzetközi gasztronómia ízeit keresik. A hévízi étlapokon mindig találhat a vendég valami újat, különlegeset, de a tradicionális konyha remekei sem hiányoznak az éttermi kínálatból. A városban több, nemzetközileg is elismert, kiváló séf dolgozik, akik különleges, egyedi finomságokkal kápráztatják el a betérô vendégeket. Valódi csárdák, cukrászdák, kávéházak mellett, a régi pincék, szôlôhegyek között hangulatos kiskocsmák, vendéglôk várják a látogatókat. Különlegesség az évente megválasztásra kerülô Hévíz város bora, amit számos vendéglôben és szálláshelyen megkóstolhatnak a vendégek. Az Egregyi városrész pincesorához kisvonattal könnyedén el tudnak jutni a borozni vágyók. Esténként a kivilágított pincék és éttermek hívogatják a vendégeket a kiszûrôdô illatokkal és élô zenével. Tudta Ön, hogy Hévíz város bora ban a Bezerics - Némethborház sauvignon blanc száraz fehérbora lett? Kóstolta már?

9 Kultúra Festetics Kastély Keszthely Hévíz számtalan tartalmas kulturális és szabadidôs programot kínál az idelátogatóknak. Többek között koncertek, kiállítások, évente megrendezésre kerülô fesztiválok, színházi elôadások és egyéb színes programok közül választhatnak a vendégek. Ahogy az évszakok változnak, úgy mutatja meg mindig új arcát a város. Színes programjai gondoskodnak róla, hogy mindig legyen valami, amiért érdemes Hévízre látogatni, legyen az a júniusi Pünkösdi Fesztivál, a méltán híres Borfesztivál augusztusban, a szeptemberi Egregyi Szüret, irodalmi találkozók és koncertek, táncfesztiválok vagy operettestek. A városban olyan különleges mûvészeti csoportok tevékenykednek, mint a Musica Antiqua régizene-együttes vagy a Hévízi Táncstúdió. Hévíz közvetlen környéke sokoldalú kikapcsolódást tesz lehetôvé a turisták számára. Egyedülálló természeti értékei, a Kis-Balaton védett flórája és faunája, ezen belül is a terület madárállománya a Balatonfelvidéki Nemzeti Park részeként a Keszthelyi-hegységgel együtt már az 1920-as évek óta természetvédelmi terület. A keszthelyi Festetics-Kastély a sümegi vár építészeti és kultúrtörténeti emlékeivel, sajátos hangulatával szolgál maradandó élménnyel. A Balaton Kongresszusi Központ és Színház egész éves programot kínál a tánc és a színház kedvelôinek. Musica Antiqua Rezi Vár Hévízi Táncstúdió

10 Egészség Balaton régió Térségi Tourinform-irodák Legyen egy élménnyel gazdagabb, legyen a vendégünk! Alsóörs (szezonális iroda: ) 8226, Strand sétány 1. Tel./fax: 87/ alsoors@tourinform.hu Badacsony 8261, Park u. 6. Tel: 87/ Tel./fax: 87/ badacsonytomaj@tourinform.hu Balatonalmádi 8220, Városháza tér 4. Tel: 88/ , tel/fax: 88/ balatonalmadi@tourinform.hu Balatonboglár 8630, Erzsébet u Tel./fax: 85/ balatonboglar@tourinform.hu Balatonföldvár (szezonális iroda: ) 8623, Széchenyi Imre. u. 2. Tel./fax: 84/ , Kõröshegyi út 1, Tel./fax: 84/ balatonfoldvar@tourinform.hu Balatonfüred 8230, Kisfaludy u. 1. Tel.: 87/ fax: 87/ balatonfured@tourinform.hu Balatonkenese 8174, Táncsincs M. u. 24. Tel./fax: 88/ balatonkenese@tourinform.hu Balatonvilágos 8171, Aligai u. 1 Tel./fax: 88/ balatonvilagos@tourinform.hu Buzsák 8695, Fô tér 1/a. Tel./fax: 85/ buzsak@tourinform.hu Fonyód (szezonális iroda: ) 8640, Vigadó tér 1. (Hajóállomás) Tel./fax: 85/ fonyod@tourinform.hu Gyenesdiás 8315, Kossuth L. u. 97. Tel./fax: 83/ gyenesdias@tourinform.hu Hévíz 8380, Rákóczi u. 2. Tel.: 83/ , Tel./fax83/ heviz@tourinform.hu Keszthely 8360, Kossuth L. u. 28. Tel/fax: 83/ Tel: 83/ keszthely@tourinform.hu Révfülöp 8253, Villa Filip tér 8/b. Tel: 87/ Tel./fax: 87/ revfulop@tourinform.hu Siófok 8600, Víztorony Pf.: 75. Tel./Fax: 84/ , 84/ siofok@tourinform.hu Tapolca 8300, Fő tér 17. Tel: 87/ fax: 87/ tapolca@tourinform.hu Tihany 8237, Kossuth L. u. 20. Tel: 87/ Tel/Fax: 87/ tihany@tourinform.hu Vonyarcvashegy (szezonális iroda: ) 8314, Kossuth u. 42. Tel.: 83/ Fax: 83/ vonyarcvashegy@tourinform.hu Zalakaros 8749, Gyógyfürdô tér 10. Tel./fax: 93/ zalakaros@tourinform.hu Zamárdi 8621, Kossuth u. 16. Tel: 84/ Tel./fax: 84/ zamardi@tourinform.hu Hévíz Turizmus Marketing Egyesület Tourinform Hévíz 8380 Hévíz, Rákóczi u. 2. Tel: Fax: heviz@tourinform.hu Kérjük, jelölje X-szel azt a négyzetet, mely katalógus kínálatából bôvebb információt szeretne kapni, és mi postai úton megküldjük Önnek Egészség Szálláskatalógus wellness Wellness Hévíz térkép Eseménynaptár Név: Város: Irsz. Utca: hsz.: Tel./fax: Hévíz Turizmus Marketing Egyesület Tourinform Hévíz Hévíz, Rákóczi u bélyeg helye

11 Hévíz 65 WIEN 170km A3 Deutschkreutz A GRAZ Rattersdorf 170 km Heiligenkreuz Nickelsdorf Klingenbach Sopron Kôszeg Rábafüzes Körmend Zalaegerszeg Sárvár Sümeg Keszthely Sármellék FlyBalatonAirport Hegyeshalom Cserszegtomaj Hévíz H BALATON BUDAPEST 190 km 71 M7 Hévíz GPS: N, O Hévízgyógyfürdô és Szent András Reumakórház Közhasznú Társaság Hévíz reptere Hévíz Turizmus Marketing Egyesület Hévíz Turizmus Marketing Egyesület Tourinform Hévíz 8380 Hévíz, Rákóczi u. 2. Tel: Fax: info@hevizmarketing.hu Impresszum Kiadó: Hévíz Turizmus Marketing Egyesület Hévíz Város Önkormányzata Balatoni Regionális Turisztikai Projekt Iroda Fotók: Tucsek Tünde Visuart Fotó Szántó Endre Barasits Tamás Print: FAA Produkt Grafika: TheCube Creative A projekt a Turisztikai célelôirányzatból került támogatásra

Hévíz, az élet forrása! Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra

Hévíz, az élet forrása! Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra Hévíz, az élet forrása! Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra Legendás kezdetek A tó keletkezéséről, gyógyító erejéről született legenda szerint, a Szent Szűz annak a keresztény dajkának könyörgő

Részletesebben

Hévíz, az élet forrása! Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra

Hévíz, az élet forrása! Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra Hévíz, az élet forrása! Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra Legendás kezdetek A tó keletkezéséről, gyógyító erejéről született legenda szerint, a Szent Szűz annak a keresztény dajkának könyörgő

Részletesebben

fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu

fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu A Répce folyó virágzó síkján karnyújtásnyira az Alpoktól Magyarország nyugati csücskében helyezkedik el Bük városa. Kincse, a több mint ezer méter mélységből feltörő

Részletesebben

Hévíz, az élet forrása! Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra

Hévíz, az élet forrása! Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra Hévíz, az élet forrása! Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra Legendás kezdetek Papp Gábor polgármester A tó keletkezéséről, gyógyító erejéről született legenda szerint, a Szent Szűz annak a keresztény

Részletesebben

Hotel Aquamarin 8350 Hévíz, Honvéd u. 14 Bejelentkezés: 06-83-545-972 (8:00-16:00 között)

Hotel Aquamarin 8350 Hévíz, Honvéd u. 14 Bejelentkezés: 06-83-545-972 (8:00-16:00 között) Hévíz Hévíz városa Zala megyében, a Balaton dél-nyugati szegletében, Keszthelytől öt, Budapesttől mintegy 200 kilométerre helyezkedik el. A legtöbb üdülőhelytől eltérően Hévíz minden évszakban várja vendégeit.

Részletesebben

A Balaton fejlesztési térkép v.0.1 bemutató előadás

A Balaton fejlesztési térkép v.0.1 bemutató előadás A Balaton fejlesztési térkép v.0.1 bemutató előadás Balaton Fejlesztési Tanács Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Kht. Siófok, 2008. június 10. Fejlesztési Térkép céljai Mire irányul? A Balaton

Részletesebben

Bükfürdô több mint fürdô

Bükfürdô több mint fürdô Bükfürdô több mint fürdô Bükfürdô Vas megye északnyugati részén, az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál található. Szombathelytôl 30, Soprontól 46, Kôszegtôl pedig 20 km távolságra fekszik, félúton

Részletesebben

A második világháború után a fürd telep épületein megalapították Hévízi Állami Gyógyfürd kórházat.

A második világháború után a fürd telep épületein megalapították Hévízi Állami Gyógyfürd kórházat. Hévíz Hévíz városa Zala megyében, a Balaton dél-nyugati szegletében, Keszthelyt l öt, Budapestt l mintegy 200 kilométerre helyezkedik el. A legtöbb üdül helyt l eltér en Hévíz minden évszakban várja vendégeit.

Részletesebben

Fesztiválok, kulturális rendezvények 2009.09.03.- 2009.09.06. 2009.09.03-

Fesztiválok, kulturális rendezvények 2009.09.03.- 2009.09.06. 2009.09.03- Rendezvény neve Település Helyszín időpont információ V. Balatoni Filmfesztivál Keszthely Balaton Színház Repülő Hollandi Országos Bajnokság Balatonföldvár Fesztiválok, kulturális rendezvények 2009.09.03.-

Részletesebben

Regionális szervezetek közötti együttműködés a Balaton régió egységes turisztikai desztinációként kezelése és pozicionálása során

Regionális szervezetek közötti együttműködés a Balaton régió egységes turisztikai desztinációként kezelése és pozicionálása során Regionális szervezetek közötti együttműködés a Balaton régió egységes turisztikai desztinációként kezelése és pozicionálása során Varga-Dani Barbara Regionális marketing igazgató Országos TDM Konferencia

Részletesebben

A BALATONT TURISZTIKAI CÉLLAL FELKERESŐK JELLEMZŐINEK FELTÁRÁSA

A BALATONT TURISZTIKAI CÉLLAL FELKERESŐK JELLEMZŐINEK FELTÁRÁSA EFOP-3.6.2-16-2017-00017 Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi modellek A BALATONT TURISZTIKAI CÉLLAL FELKERESŐK JELLEMZŐINEK FELTÁRÁSA ÉLMÉNYPONTOK HARGITAI DÁVID MÁTÉ A SZABADIDŐS

Részletesebben

A BALATON ÉS KÖRNYÉKE

A BALATON ÉS KÖRNYÉKE A BALATON ÉS KÖRNYÉKE A TÓ ÁLTALÁNOS JELLEMZÉSE A Balaton elhelyezkedése A Balaton az őrbıl Lóczy Lajos, a magyar tenger legodaadóbb kutatója A Balaton általános jellemzıi A Balaton a múltban, a legnagyobb

Részletesebben

Miért pont Megyer? Tapolca Sümeg. Megyeri sonka

Miért pont Megyer? Tapolca Sümeg. Megyeri sonka Miért pont Megyer? Megyeri sonka Mondhatnánk azt is, hogy csak, de ez túl cinikus lenne és mi nem vagyunk ilyenek. Azt is mondhatnánk még, hogy azért, mert itt Neked jó és punktum, aminek jelentôs valóság

Részletesebben

BALATONI UTAZÁSOK JELLEMZŐI

BALATONI UTAZÁSOK JELLEMZŐI Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi BALATONI UTAZÁSOK JELLEMZŐI DR. MADARÁSZ ESZTER Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Turizmus Intézeti Tanszék A SZABADIDŐS CÉLLAL UTAZÓK KÖRÉBEN

Részletesebben

humán töltőállomás

humán töltőállomás www.visitbuk.hu humán töltőállomás A Répce folyó virágzó síkján karnyújtásnyira az Alpoktól Magyarország nyugati csücskében helyezkedik el Bük városa. Kincse, a több mint ezer méter mélységből feltörő

Részletesebben

Köszöntõ. Felújított fürdõnkben megtalálhat minden olyan szolgáltatást, mely az Ön és családja kikapcsolódását, szórakozását szolgálja.

Köszöntõ. Felújított fürdõnkben megtalálhat minden olyan szolgáltatást, mely az Ön és családja kikapcsolódását, szórakozását szolgálja. Gyógyfürdõ 2013. Köszöntõ Köszöntjük Önt városunk kiemelkedõ turisztikai szerepet játszó fürdõjében abból az alkalomból, hogy egészségét fürdõkezeléseinkkel kívánja javítani. Köszöntjük Önt is, aki szabadsága

Részletesebben

Hévízi tó Gyógykúra Prevenció Relaxáció Mozgásban

Hévízi tó Gyógykúra Prevenció Relaxáció Mozgásban Egészség Wellness Hévízi tó Gyógykúra Prevenció Relaxáció Mozgásban www.heviz.hu Kedves Vendégünk! A balneoterápia a gyógyvízzel történő gyógykezelést jelenti, aminek orvosi szabályai is vannak. A Magyarországon

Részletesebben

ÜDÜLÉS 2007. TÁJÉKOZTATÓ A 2007. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRŐL

ÜDÜLÉS 2007. TÁJÉKOZTATÓ A 2007. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRŐL ÜDÜLÉS 2007. TÁJÉKOZTATÓ A 2007. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRŐL Az üdülést igénybe veheti: a Szövetség tagsága, a tagok hozzátartozói (férj, feleség, élettárs és maximum két nem nagykorú unoka), valamint

Részletesebben

a Personal Tours A Kefallinia.hu Partnere

a Personal Tours A Kefallinia.hu Partnere A Kefallinia.hu Partnere a Personal Tours A 24. sikeres szezonja elé néző Personal Tours az elmúlt évtizedekben több, mint százezer pihenni vágyó, jelentős részben visszatérő vendéget utaztatott nyaralásukra.

Részletesebben

A balatoni TDM modell - kutatási eredmények

A balatoni TDM modell - kutatási eredmények A balatoni TDM modell - kutatási eredmények Szakály Szabolcs Heller Farkas Fıiskola MATUR 2007 január A Települési szintő TDM szerv A települési TDM szerv tagjai Az adott település vállalkozói, önkormányzata,

Részletesebben

Vízminőség, vízvédelem. Felszín alatti vizek

Vízminőség, vízvédelem. Felszín alatti vizek Vízminőség, vízvédelem Felszín alatti vizek A felszín alatti víz osztályozása (Juhász J. 1987) 1. A vizet tartó rétegek anyaga porózus kőzet (jól, kevéssé áteresztő, vízzáró) hasadékos kőzet (karsztos,

Részletesebben

Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 28-29. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár EKF-GTK Turizmus Tanszék

Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 28-29. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár EKF-GTK Turizmus Tanszék Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 28-29. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár EKF-GTK Turizmus Tanszék A vendég Otthon: rokon, barát Üzleti életben: partner, munkatárs

Részletesebben

A Bükkalja kiemelkedő természeti- és kultúrtörténeti értékeinek védelme

A Bükkalja kiemelkedő természeti- és kultúrtörténeti értékeinek védelme Magyar Tájdíj: Eredmények és feladatok Az Európa Tanács Táj Díjára történő felterjesztésre kiírt nemzeti szintű pályázatok győztes programjainak bemutatása Viszló Levente, vezérigazgató, Pro Vértes Természetvédelmi

Részletesebben

Kedves Természetjárók!

Kedves Természetjárók! A túra időpontja: 2018.01.06 szombat A tervezett indulás: Kedves Természetjárók! Találkozó: 2018.01.06. 8.45 Buszpályaudvar Veszprém A menetjegy ára: 50 %-os 280 HUF oda vissza pedig 325; Összesen: 605

Részletesebben

Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra

Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra Egészség Wellness Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra Kedves Vendégünk! A balneoterápia a gyógyvízzel történő gyógykezelést jelenti, aminek orvosi szabályai is vannak. A Magyarországon fellelhető

Részletesebben

A Balaton turisztikai régió sikeres desztinációvá fejlesztése *** A TDM minta-projekt eredményei. Siófok, 2007. december 13.

A Balaton turisztikai régió sikeres desztinációvá fejlesztése *** A TDM minta-projekt eredményei. Siófok, 2007. december 13. A Balaton turisztikai régió sikeres desztinációvá fejlesztése *** A TDM minta-projekt eredményei Siófok, 2007. december 13. Globális lis cél: c Hosszútávon fenntartható versenyképes turizmus létrehozása

Részletesebben

Testet, lelket, szellemet gyógyító forrásaink - Természeti kincsünk és örökségünk a gyógyító víz

Testet, lelket, szellemet gyógyító forrásaink - Természeti kincsünk és örökségünk a gyógyító víz Testet, lelket, szellemet gyógyító forrásaink - Természeti kincsünk és örökségünk a gyógyító víz Printz-Markó Erzsébet tanársegéd, NymE-Ak Turizmus Intézet doktorjelölt, SZE-RGDI Amiről szó lesz fürdőtörténet

Részletesebben

KARCAG VÁROSI GYÓGYVÍZŰ STRANDFÜRDŐ ÉS KEMPING

KARCAG VÁROSI GYÓGYVÍZŰ STRANDFÜRDŐ ÉS KEMPING KARCAG VÁROSI GYÓGYVÍZŰ STRANDFÜRDŐ ÉS KEMPING 5300 Karcag, Forrás u. 3., Tel: (06-59) 312-035 Email: nkvizkft@externet.hu Web: www.nkvizkft.hu A város nyugati részén található a Városi Gyógyvizű Strandfürdő,

Részletesebben

2-3. melléklet: Természetes fürdőhelyek

2-3. melléklet: Természetes fürdőhelyek Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv - 0 -. melléklet: Természetes fürdőhelyek Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv - 0 -. melléklet: Természetes fürdőhelyek A /00 (IV..) Korm. rendelet szerint kijelölt fürdőhelyek listája,,

Részletesebben

A turizmus, borturizmus az alapköve a borvidék stratégiájának is, melynek szellemében készült el a borvidéki honlap:

A turizmus, borturizmus az alapköve a borvidék stratégiájának is, melynek szellemében készült el a borvidéki honlap: A Balaton-felvidék a Balaton-környéki borvidékek közül eddig eléggé ismeretlen volt a borkedvelő közönség körében. Néhány bor, néhány pincészet ugyan fel-felbukkan a fővárosi borszaküzletekben, éttermekben

Részletesebben

SPIRIT OF BALATON. 24 órás kerékpáros élmény- és teljesítménytúra július 2. szombat, 8:00. Nyomtatványok

SPIRIT OF BALATON. 24 órás kerékpáros élmény- és teljesítménytúra július 2. szombat, 8:00. Nyomtatványok 24 órás kerékpáros élmény- és teljesítménytúra szombat, 8:00 Nyomtatványok Ez a file az alábbi nyomtatványokat tartalmazza: - pecsétkönyv - ellenőrzőlapok - rajttábla (A4 és 2xA5) - plakát - matricák Név:

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0896 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Pisa VIDÉKI BIRTOK ELADÓ TOSZKÁNÁBAN LEIRÁS Ez a csodás

Részletesebben

Kedvezményes téli ajánlatok

Kedvezményes téli ajánlatok KISBÉR TOURIST Engedély:R 1068 Utazási Iroda 2870 Kisbér Komáromi u.1. Telefon: 34/352-700 és 06/30/217-8722 Kedvezményes téli ajánlatok Program ajánlat: Szállást kínálunk Budapesten Hotel Rubin****6.450

Részletesebben

A Tisza-tavi régió turisztikai kínálata, kiemelkedő vonzerők Szendy Mónika MT Zrt. Tisza-tavi Regionális Turisztikai Projekt Iroda Marketing menedzser Veszprém, 2006. április 7. A TISZA-TÓ ALTERNATÍV ÜDÜLÉSI

Részletesebben

Egészségturizmus. Gyógyturizmus 2014.01.29. Egészségturizmus orvosi szemmel

Egészségturizmus. Gyógyturizmus 2014.01.29. Egészségturizmus orvosi szemmel Egészségturizmus Egészségturizmus orvosi szemmel Dr.Mándó Zsuzsanna Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Az egészségi állapot fenntartása, illetve annak javítása érdekében történő utazás. Részei:

Részletesebben

Településfejlesztési pályázat keretében támogatott projektek

Településfejlesztési pályázat keretében támogatott projektek Településfejlesztési pályázat keretében támogatott projektek - 2017 Ságvár Község Önkormányzata Jaba római kori bemutató- és közpark kialakítása Ságváron, I. ütem Ságvár 14 900 053 50,00% 2. Lesenceistvánd

Részletesebben

Meeting Incentive Conference Exhibition

Meeting Incentive Conference Exhibition Meeting Incentive Conference Exhibition Tisztelt Cégvezető, kedves Olvasó! Ön a Hotel Erópa fit HHHH sperior MICE kiadványát tartja a kezében. Bíznk benne, hogy információinkkal, képeinkkel, hozzáállásnkkal

Részletesebben

Hévízi tó Gyógykúra Prevenció Relaxáció Mozgásban

Hévízi tó Gyógykúra Prevenció Relaxáció Mozgásban Egészség Wellness Hévízi tó Gyógykúra Prevenció Relaxáció Mozgásban www.heviz.hu Fáj a háta? Nehezen jár? A megoldás: Hévízi Tradicionális Kúra! Mozgásszegény életmód, egyhangú táplálkozás, rossz testtartás,

Részletesebben

Balatonfüred és környéke gyöngyszemei

Balatonfüred és környéke gyöngyszemei Balatonfüred és környéke gyöngyszemei azaz Balatonfüred és a Kelet-balatoni Kistérség mikro-régiójának összefogása az egész éves kulturális, egészség- és borturizmus fenntartható fejlôdéséért. Balatonfüred

Részletesebben

Az egészségturizmus szerepe az önkormányzatok életében

Az egészségturizmus szerepe az önkormányzatok életében A KÖZSZFÉRA VERSENYKÉPESSÉGE KÖZPÉNZÜGYEK AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Az egészségturizmus szerepe az önkormányzatok életében Tapolczai Tímea PhD. hallgató Kaposvári Egyetem Bodrogai László Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli

Részletesebben

A BALATON RÉGIÓ TURISZTIKAI CÉLKITŰZÉSEI

A BALATON RÉGIÓ TURISZTIKAI CÉLKITŰZÉSEI A BALATON RÉGIÓ TURISZTIKAI CÉLKITŰZÉSEI Balaton számokban I. A Balaton Régió szálláshely forgalmának alakulása 1998 és 2004 között vendégéjszakák száma 1998. 2004. változás% Kereskedelmi szálláshelyek:

Részletesebben

ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK AZ ELTE SZB SZERVEZÉSÉBEN 2014

ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK AZ ELTE SZB SZERVEZÉSÉBEN 2014 ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK AZ ELTE SZB SZERVEZÉSÉBEN HÉVÍZ HOTEL PANORÁMA*** (8380 Hévíz, Petőfi u. 9.) ELHELYEZÉS: 2 ágyas classic típusú erkélyes, fürdőszobás szállodai szobában, televízióval, telefonnal, minibárra,

Részletesebben

Alföldi. Legendás Túracsomag HAJDÚSZOBOSZLÓ. Ahol magad is legendára találsz

Alföldi. Legendás Túracsomag HAJDÚSZOBOSZLÓ. Ahol magad is legendára találsz Alföldi %egendárium Legendás Túracsomag HAJDÚSZOBOSZLÓ Ahol magad is legendára találsz Hajdúszoboszló, mint Legendás Helyszín bemutatása: Hajdúszoboszló az Alföld északkeleti részén, a Tiszántúlon fekvő

Részletesebben

Jó gyakorlatok. Arnold Vendégház Mecseknádasd

Jó gyakorlatok. Arnold Vendégház Mecseknádasd Jó gyakorlatok Arnold Vendégház Mecseknádasd Készült a DDOP-2.1.3/A-12-2012-0007 Vidéki örökség útjai pályázaton belül a Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Egyesület és a Dél- Dunántúli Falusi Turizmus

Részletesebben

Lotus Therme. Lotus egészség. www.lotustherme.net

Lotus Therme. Lotus egészség. www.lotustherme.net Lotus Therme Lotus egészség 1 www.lotustherme.net HU 2 Gyógyászati kezelések A kezelések előtt orvosi konzultáció szükséges Orvosi vizsgálat HUF 6.500, Receptírás / darab HUF 3.000, Pakolások és fürdők

Részletesebben

DANUBIUS HOTELS GROUP

DANUBIUS HOTELS GROUP KREATÍV KONFERENCIÁK KIHAGYHATATLAN PROGRAMOK SOPRONBAN ÉS KÖRNYÉKÉN Vegyen egy mély levegőt és élvezze az Alpoknak és a meseszép erdős vidéknek köszönhető üdítően tiszta, friss levegőt. KONFERENCIA ÉS

Részletesebben

Siófok, június 9-10.

Siófok, június 9-10. Szponzori kiajánló Siófok, 2018. június 9-10. Az esemény több mint egy vitorlásverseny! Balatoni Hajózási Zrt. 1.000.000 komputas 750.000 személyhajó utas 2.000 vitorláshely bérlő 22 személyhajó kikötő

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRİL

TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRİL TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRİL Nyugdíjasklubok és Idısek Életet az éveknek Országos Szövetsége (Budapest, 1053 Királyi Pál u. 20. I/3., tel/fax: 06/1/327-0118, email: nyugszov@hu.inter.net)

Részletesebben

Alföldi. Legendás Túracsomag KARCAG. Ahol magad is legendára találsz

Alföldi. Legendás Túracsomag KARCAG. Ahol magad is legendára találsz Alföldi %egendárium Legendás Túracsomag KARCAG Ahol magad is legendára találsz Karcag, mint Legendás Helyszín bemutatása: Karcag város Jász-Nagykun-Szolnok megyében található, a Karcagi járások központja,

Részletesebben

Közép-Európa Gyógyászati és Rekreációs Központja Koncepcióvázlat egy komplex térségi fejlesztési program kidolgozásához

Közép-Európa Gyógyászati és Rekreációs Központja Koncepcióvázlat egy komplex térségi fejlesztési program kidolgozásához Közép-Európa Gyógyászati és Rekreációs Központja Koncepcióvázlat egy komplex térségi fejlesztési program kidolgozásához Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása

Részletesebben

Dr. Széll Sára Hagymatikum

Dr. Széll Sára Hagymatikum Makó természeti kincsei Dr. Széll Sára Hagymatikum 1 ISZAP Történeti visszapillantás Iszap fogalma Gyógyiszap Honnan nyerjük? Erdély, Csíki hegyek, Arad, Szeged útvonal 683km, szintkülönbség 811m, Hordalék

Részletesebben

Varázslatos napok Sárváron

Varázslatos napok Sárváron Varázslatos napok Sárváron Varázslatos napok Sárváron. Gyönyörködjön a színes őszi természetben,majd frissüljön fel a sárvári EUROPESPA-MED Minőség Díjas Gyógy és Wellness Fürdőben ahol gyógyvíz,élményelemek,csúszdák

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1120 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Alessandria Luxusvilla eladó észak-olaszországban, Piemonteban

Részletesebben

Az árak nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót, amely 450.- Ft /fő /éj, 18 éven felülieknek. Parkolási díj: 1.200 Ft /éj /autó.

Az árak nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót, amely 450.- Ft /fő /éj, 18 éven felülieknek. Parkolási díj: 1.200 Ft /éj /autó. VAKÁCIÓ Hegyvidéki ajánlatok HOTEL KITTY***+ MISKOLC-TAPOLCA Érvényes: 2016. június 20- augusztus 28. közötti időszakban, min.2éj foglalással Ár: 11.050 Ft / fő / éj, min. 3 éj foglalással 8.910 Ft / fő

Részletesebben

Hotel Helikon *** Magyarország - Zala megye - Keszthely http://www.reise.info.hu/hotel-helikon/hu/

Hotel Helikon *** Magyarország - Zala megye - Keszthely http://www.reise.info.hu/hotel-helikon/hu/ http:///hotel-helikon/hu/ Bemutatkozás Üdvözlet Napfény, víz, levegő... Helikon. Keszthely, a régi barokk kisváros hangulatos környezetben fekszik a Keszthelyi hegység és a Balaton között. Szobák A háromcsillagos

Részletesebben

INGYENES RÉSZVÉNY ÁTRUHÁZÁSI MEGÁLLAPODÁS MÓDOSÍTÁSA

INGYENES RÉSZVÉNY ÁTRUHÁZÁSI MEGÁLLAPODÁS MÓDOSÍTÁSA INGYENES RÉSZVÉNY ÁTRUHÁZÁSI MEGÁLLAPODÁS MÓDOSÍTÁSA Jelen szerződésmódosítás alulírott helyen és időben jött létre egyrészről amagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság ( 1133 Budapest,

Részletesebben

Az Aqua-Palace vízipalota 15.000 m 2 -en. egyedi hangulattal, rendkívül széles. szolgáltatási kínálattal egész évben

Az Aqua-Palace vízipalota 15.000 m 2 -en. egyedi hangulattal, rendkívül széles. szolgáltatási kínálattal egész évben Az Aqua-Palace vízipalota 15.000 m 2 -en egyedi hangulattal, rendkívül széles szolgáltatási kínálattal egész évben várja a család apraját-nagyját Európa legnagyobb fürdőkomplexumában. A vízipalota közvetlen

Részletesebben

Belföldi szállásajánlatok

Belföldi szállásajánlatok Belföldi szállásajánlatok Érvényes: 2016. január 1-től 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Kiegészítő információk... 4 Abádszalók - Postás üdülő... 5 Aggtelek - Posta vendégszoba... 5 Badacsonytomaj

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1143 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Valdinievole Luxusvilla Valdinievoleban LEIRÁS E csodás

Részletesebben

Tárgy: Tapasztalatok a nyári szezonról

Tárgy: Tapasztalatok a nyári szezonról 1 Közművelődési Intézmény és Könyvtár 8174 Balatonkenese, Táncsics M. u. 24. Pf.: 88. Tel./Fax: 88/594-500 E-mail: kulturakenese@invitel.hu www.balatonkenese.hu Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő-

Részletesebben

Tisztelt Szakszervezeti Tag!

Tisztelt Szakszervezeti Tag! Tisztelt Szakszervezeti Tag! Kérem, engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam szállodánk a Két Korona Wellness Hotel ajánlatait. A családias hangulat, munkatársaink vendégszeretete, a kellemes környezet és

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 19. NAPIREND Ügyiratszám: 1/374/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. április 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: Tourinform Iroda

Részletesebben

A kezdeményezések régiója

A kezdeményezések régiója A kezdeményezések régiója 1 2 Köszöntő A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 12 éve látja el a hazai és uniós fejlesztésekhez, pályázatokhoz kapcsolódó feladatokat. Az elmúlt években tett erőfeszítéseink

Részletesebben

ELŐSZEZONI AJÁNLATOK HH HELIOS ***+ HÉVIZ

ELŐSZEZONI AJÁNLATOK HH HELIOS ***+ HÉVIZ ELŐSZEZONI AJÁNLATOK HH HELIOS ***+ HÉVIZ Érvényes: 2016.04.01-06.10. (kivéve kiemelt és ünnepi napokon) 3 + 1 Lendület Hévizen csomag /Vasárnaptól csütörtökig történő foglalás esetén! min. 4 éjszakától

Részletesebben

A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14.

A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14. A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár Bevezető gondolatok A kultúra

Részletesebben

2012. ELŐSZEZONI PIHENÉS

2012. ELŐSZEZONI PIHENÉS 2012. ELŐSZEZONI PIHENÉS PIROSKA HOTEL*** BÜK Érvényes: 2012.06. 01 30.között, a hét bármely napján! Ár: 8.126 Ft / fő / éj 2 éjszaka foglalással Ár: 7.460 Ft / fő / éj 3 éjszaka foglalással Szállás kétágyas

Részletesebben

Lombkorona tanösvény - Pannonhalma

Lombkorona tanösvény - Pannonhalma 1. oldal (összes: 6) A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. 2. oldal (összes: 6) saját kivitelezésében elkészült Lombkorona tanösvénye olyan hihetetlenül népszerű kirándulóhely lett, amire még a legmerészebb álmunkban

Részletesebben

Nyitott Balaton Balaton Turizmus Szövetség 2016/2017

Nyitott Balaton Balaton Turizmus Szövetség 2016/2017 Nyitott Balaton Balaton Turizmus Szövetség 2016/2017 Offline marketing 2016 tavasz Balatoni tavasz újratöltve! / Irány a tavasz, irány a Balaton! 2016 tavasszal Budapesten a balatoni kabalafigurákkal a

Részletesebben

Balaton-felvidék. Balatonakali Balatonszepezd. Révfülöp Badacsonyörs. Badacsony. SCD Balaton-fejlesztési Program

Balaton-felvidék. Balatonakali Balatonszepezd. Révfülöp Badacsonyörs. Badacsony. SCD Balaton-fejlesztési Program Balaton-felvidék Balatonakali Balatonszepezd Révfülöp Badacsonyörs Badacsony 3 Szőlőskert Hotel és Borászda Szőlőskert Hotel és Borászda BADACSONY Terület nagysága: Fejlesztés jellege: Szálláshely kapacitása:

Részletesebben

Gyenesdiás Fejlesztési koncepció. www.gyenesdias.hu

Gyenesdiás Fejlesztési koncepció. www.gyenesdias.hu Gyenesdiás Fejlesztési koncepció www.gyenesdias.hu Gyenesdiás földrajzi helyzete GYENESDIÁS ma Lakosok száma: 3787 fő, Sármelléki reptér, Hévízi forrástó közelsége, M7 Intézmények: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Tájékoztatjuk Kedves vendégeinket, hogy a minibárból történő fogyasztást a konferencia minden kedves vendége egyénileg rendezi a szálloda portáján.

Tájékoztatjuk Kedves vendégeinket, hogy a minibárból történő fogyasztást a konferencia minden kedves vendége egyénileg rendezi a szálloda portáján. II. Számviteli konferencia Helyszín ismertető A Szálloda a Budapest Székesfehérvár vasútvonalon Velence állomástól 150 méterre található. A szálláshely szolgáltatás megrendelése feljogosítja a megrendelőt

Részletesebben

Üdülési lehetőség 2016

Üdülési lehetőség 2016 Üdülési lehetőség 2016 Kedves Kollégák! A PSZ Tolna Megyei Szervezete üdülői: 1. 2. 3. 4. 5. Balatonmáriafürdő, Dózsa György u. 95. Óbánya, Fő u. 67. Fadd-Dombori üdülőtelep, Ibolya u. 9. Harkány, Bartók

Részletesebben

A DEBRECENI GYÓGYFÜRDŐ KFT. KORSZERŰSÍTÉSE ÉS FEJLESZTÉSE

A DEBRECENI GYÓGYFÜRDŐ KFT. KORSZERŰSÍTÉSE ÉS FEJLESZTÉSE A DEBRECENI GYÓGYFÜRDŐ KFT. KORSZERŰSÍTÉSE ÉS FEJLESZTÉSE Magyar Hidrológiai Társaság Vándorgyűlése 2016 Debrecen 2016. Július 6-8 Előadó: Harmati Ferenc A FEJLESZTÉSEK MŰSZAKI TARTALMA 1. Az Aquaticum

Részletesebben

Hotel Fürdőház*** - a sóstói harmónia

Hotel Fürdőház*** - a sóstói harmónia A Sóstói Harmónia Sóstógyógyfürdő gyógyvizéről híres, hangulatos fürdőhely Nyíregyháza központjától alig 6 kilométerre. E varázslatos területen, Magyarország legfiatalabb gyógyhelyének szívében található

Részletesebben

Tisztelt (leendő) partnerünk!

Tisztelt (leendő) partnerünk! Tisztelt (leendő) partnerünk! Engedje meg, hogy a következő néhány sorban felhívjuk figyelmét egy általunk kínált lehetőségre, amely bizonyára felkelti érdeklődését. Kéréseivel, kérdéseivel kapcsolatban

Részletesebben

Turizmusgazdaság a Balaton kiemelt üdülőkörzetben. Szántó Balázs KSH Veszprémi főosztály

Turizmusgazdaság a Balaton kiemelt üdülőkörzetben. Szántó Balázs KSH Veszprémi főosztály Turizmusgazdaság a Balaton kiemelt üdülőkörzetben Szántó Balázs KSH Veszprémi főosztály Kérdések Nemzetgazdasági értelemben mit értünk turizmus alatt? Kik alkotják a turizmus gazdaságát? Balaton kiemelt

Részletesebben

A fesztiválok szerepe a Balaton régió turizmusában. Rosta Sándor

A fesztiválok szerepe a Balaton régió turizmusában. Rosta Sándor A fesztiválok szerepe a Balaton régió turizmusában Rosta Sándor Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság Balatonfüred, 2007. szeptember 26. Kulturális rendezvény, mint turisztikai termék Kiemelkedı

Részletesebben

A TURISZTIKAI TERMÉKFEJLESZTÉS HELYI SAJÁTOSSÁGAI VÍZPARTI TELEPÜLÉSEKEN

A TURISZTIKAI TERMÉKFEJLESZTÉS HELYI SAJÁTOSSÁGAI VÍZPARTI TELEPÜLÉSEKEN A TURISZTIKAI TERMÉKFEJLESZTÉS HELYI SAJÁTOSSÁGAI VÍZPARTI TELEPÜLÉSEKEN Sulyok Judit (vezető kutató, Magyar Turizmus Zrt. / doktorjelölt, SZE Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola) Turizmus

Részletesebben

Hogyan használhatja fel a fenti kuponokat?

Hogyan használhatja fel a fenti kuponokat? Hogyan használhatja fel a fenti kuponokat? Ha már tudja, hogy melyik időpont megfelelő Önnek 1. Hívjon minket telefonon a hét minden napján a 06-95-520-630-as számon, ahol munkatársaink várják hívását

Részletesebben

Antal Gergő Környezettudomány MSc. Témavezető: Kovács József

Antal Gergő Környezettudomány MSc. Témavezető: Kovács József Antal Gergő Környezettudomány MSc. Témavezető: Kovács József Bevezetés A Föld teljes vízkészlete,35-,40 milliárd km3-t tesz ki Felszíni vizek ennek 0,0 %-át alkotják Jelentőségük: ivóvízkészlet, energiatermelés,

Részletesebben

MotoGP 2009 Magyarország

MotoGP 2009 Magyarország Budapest, 2008. július 23. MotoGP 2009 Magyarország Dr. Róna Iván vezérigazgató Magyar Turizmus Zrt. Tartalom I. A MotoGP, mint kiemelt világesemény bemutatása II. A MotoGP 2009. magyarországi futamának

Részletesebben

Balaton-felvidéki Kultúrtáj - a világörökségi cím elérésének fenntartható lehetőségei

Balaton-felvidéki Kultúrtáj - a világörökségi cím elérésének fenntartható lehetőségei Balaton-felvidéki Kultúrtáj - a világörökségi cím elérésének fenntartható lehetőségei Sándor Péter A Balaton Világörökségéért Alapítvány Veszprém, 2018. november 13. Áttekintés A Világörökség fogalma,

Részletesebben

2016. december hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye

2016. december hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye 1. 08.30-10.00 Zalaegerszeg, Zrínyi u. 97. 10.30-11.40 Sárhida, Kossuth u. 2. 13.15-14.45 Zalaegerszeg, Balatoni út 4. 15.05-16.45

Részletesebben

2016. június hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye

2016. június hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye 1. 08.30-10.00 Zalalövő, Petőfi út 129. sz. 10.30-11.45 Kálócfa, Kossuth utca 12. (20+900 kmsz) 13.15-14.45 Zalaszentgyörgy,

Részletesebben

Megalapozó vizsgálat

Megalapozó vizsgálat Megalapozó vizsgálat Balatonfenyves településrendezési eszközeinek felülvizsgálatához 50-1658/2012 1. HELYZETFELTÁRÓ MUNKARÉSZ 1.1. Településhálózati összefüggések, a település helye a településhálózatban,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület november.-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület november.-i rendkívüli ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com Szám: 1/171- /2017. Előkészítő Kossárné Gál Alexa Melléklet: Megállapodás 2.

Részletesebben

08/27/11 - Budapesti gyógyfürd?k - Széchenyi, Gellért, Szent Lukács gyógyfürd?

08/27/11 - Budapesti gyógyfürd?k - Széchenyi, Gellért, Szent Lukács gyógyfürd? Page 1 of 5 08/27/11 - Budapesti gyógyfürd?k - Széchenyi, Gellért, Szent Lukács gyógyfürd? A gyógyturizmus részeként fontos szerepet töltenek be a budapesti gyógyfürd?k. Budapest, amely 1930 óta már a

Részletesebben

a NAT /2008 számú akkreditálási ügyirathoz

a NAT /2008 számú akkreditálási ügyirathoz Nemzeti Akkreditáló Testület RÉSZLETEZÕ OKIRAT a NAT11397/2008 számú akkreditálási ügyirathoz A Nyugatdunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság KisBalaton Üzemmérnökség Laboratórium (8360 Keszthely,

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0882 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Varese Luxusvilla eladó az olasz Vareseben LEIRÁS Varese

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 3316 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Capr Luxus villa eladó Capri szigetén LEIRÁS Ez az ingatlan

Részletesebben

Desztináció menedzsment és brandépítés - a balatoni turizmus jövője. Termék- és desztinációfejlesztés regionális szinten Hévíz, 2015. 05. 29.

Desztináció menedzsment és brandépítés - a balatoni turizmus jövője. Termék- és desztinációfejlesztés regionális szinten Hévíz, 2015. 05. 29. Desztináció menedzsment és brandépítés - a balatoni turizmus jövője Termék- és desztinációfejlesztés regionális szinten Hévíz, 2015. 05. 29. A desztináció menedzsment fogalma és megkerülhetetlensége -

Részletesebben

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL 2013. szeptember 6 8. Gasztronómiai és Kulturális Rendezvény 2013. szeptember 06. péntek Helyszín: Kikötő, Szabadtéri színpad 20:00 Románia Magyarország Világbajnoki selejtező mérkőzés

Részletesebben

Gyomaendrődi Liget Fürdő

Gyomaendrődi Liget Fürdő Gyomaendrődi Liget Fürdő Gyomaendrődi Liget Fürdő Gyomaendrődi Liget Fürdő Történelem A gyógyászati és strand részleg összesen mintegy 2000 m2 területet foglal el, fedett uszodájával és felújított gyógyászati

Részletesebben

Forrás:

Forrás: Forrás: http://cms.sulinet.hu/get/d/2d67b1e8-cfd4-4d3f-bb07-e1ad606f5f63/1/7/b/large/k0292.jpg Forrás: http://www.nsd.org/cms/lib08/wa01918953/centricity/domain/4547/handsglobe.jpg Forrás: http://www.nsd.org/cms/lib08/wa01918953/centricity/domain/4547/handsglobe.jpg

Részletesebben

Balatontourist Platán. Panzió. Balaton. H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. www.balatontourist.hu

Balatontourist Platán. Panzió. Balaton. H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. www.balatontourist.hu Balatontourist Platán Panzió Balaton 2013 H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. H Balatontourist Platán Panzió H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. Foglalás: Tel.: (36) 84/314-388, (36) 30/758-4575 (36) 30/742-2107

Részletesebben

A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet népességelőrejelzése (2041-ig) és várható hatásai

A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet népességelőrejelzése (2041-ig) és várható hatásai A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet népességelőrejelzése (2041-ig) és várható hatásai Csilla Obádovics PhD Tudományos főmunkatárs KSH Népességtudományi Kutatóintézet A demográfiai változások új kihívásai, adottságok

Részletesebben

A fürdőzés története, hagyománya Egerben

A fürdőzés története, hagyománya Egerben A fürdőzés törtéte, hagyománya Egerben Eger mellett megannyi forrás ered, és jó néhány vize gyógyhatású. Az egri fürdőváros több évszázados hagyománnyal rendelkezik. A kutatások kiderítették, hogy első

Részletesebben

GÁL FERENC FŐISKOLA MEZŐTÚR SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK

GÁL FERENC FŐISKOLA MEZŐTÚR SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK GÁL FERENC FŐISKOLA MEZŐTÚR SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK Kollégiumi szálláslehetőség Cím: 5400 Mezőtúr, Petőfi tér 1. (volt főiskola kollégiuma) tel: 06-56-551-000 Szobák és árak: Földszint: 2 db 4 fős szoba (külön

Részletesebben

ÉszakMagyarország. Marketingterv.

ÉszakMagyarország. Marketingterv. ÉszakMagyarország Marketingterv 2009 Észak- Magyarország Marketingterv 2009 Eger a 8. a kereskedelmi szálláshelyeken legtöbb belföldi vendégéjszakát regisztráló városok listáján. A régióban Eger, Miskolc,

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0734 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Pistoia Luxusvilla eladó az olasz Pistoiaban LEIRÁS

Részletesebben