Bükfürdô több mint fürdô

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bükfürdô több mint fürdô"

Átírás

1

2 Bükfürdô több mint fürdô Bükfürdô Vas megye északnyugati részén, az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál található. Szombathelytôl 30, Soprontól 46, Kôszegtôl pedig 20 km távolságra fekszik, félúton Bécs és a Balaton között. A fürdô szerencsés véletlennek köszönheti létét: a 20-as években megkezdett, majd az 50-es években folytatott kôolajkutató-fúrások eredményeként 1957-ben 1282 méter mélyrôl méteres vízoszlop tört a felszínre. Az 58 C-os, közel mg/l ásványianyagot tartalmazó kincs új fejezetet nyitott Bük és a környezô települések életében.

3 Az egyedülálló összetételû alkáli hidrogénkarbonátos, magas kalcium-, magnézium- és fluortartalmú gyógyvíz elsôsorban mozgásszervi és nôgyógyászati panaszok, valamint ivókúra formájában emésztôrendszeri megbetegedések kezelésénél alkalmazható hatásosan. Az igazi sikertörténet 1962-ben, az elsô, részben fedett medence átadásával kezdôdött. Az azóta tartó folyamatos fejlôdésnek köszönhetôen napjainkban a gyógyfürdô 32 medencével, több mint 5200 m 2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltôdni, fürdôzni vágyókat.

4 Gyógy- és Strandfürdô 13 hektáros, árnyas fákkal borított parkterületen, fedett, félig fedett és nyitott medencék csábítanak fürdôzésre. A gyógyvizes medencék C-os, a strand- és sportolásra alkalmas medencék C-os vízzel vannak feltöltve, a legkisebbeket pedig speciálisan számukra kialakított, csak általuk igénybe vehetô gyermekmedencék várják, ahol biztonságos körülmények között pancsolhatnak.

5 Az ingyenes csúszdakomplexum négy pályája, melybôl minden korosztály kiválaszthatja az igényeinek és bátorságának megfelelôt, felejthetetlen élményeket kínál. Az anakonda csúszda hosszasan kanyarog, a hirtelen esésû kamikáze a bátrabb vendégeinknek ajánlott, a családi csúszdán akár többen is csúszhatnak egyszerre, míg az egyedülálló hagyma csúszdán centrifugaszerûen pörögve érkeznek a vízbe.

6 A fürdôzésen, csúszdázáson kívül az apróságok szórakozásáról modern játszótér gondoskodik, a pihenni vágyó felnôttek ellazulását pedig tágas pihenôterületek, kényelmes pihenôágyak szolgálják, így a család minden tagja megtalálhatja a számára megfelelô kikapcsolódást. A mozgás szerelmeseit sportpályák (strandröplabda, strandkézilabda, lábtenisz, tollaslabda, füves kispályás labdarúgópálya, kiskapukkal felszerelt strandfocipálya, streetball pálya), asztalitenisz, valamint szervezett sport- és szórakoztató programok várják. Akik pedig a kulináris élvezetekre fogékonyak, azok is megtalálnak Bükfürdôn mindent, mi szem-szájnak ingere: a fürdô területén és a településen is számos vendéglô, büfé vár rájuk.

7 A fürdô InterNETpontján a világháló használata is biztosított. A fürdô szolgáltatásainak kiváló minôségét a Magyar Fürdôszövetség a legmagasabb, négycsillagos minôsítéssel díjazta. Hasznos tudnivalók: A magas hômérsékletû gyógyvizes medencékben való maximum 20 perces fürdôzést követôen pihenôt kell tartani! 14 év alatti gyermekeknek a gyógyvizes medencékben való fürdôzés nem ajánlott! A medencék használata elôtti zuhanyzás kötelezô!

8 Élményfürdô Az egész évben nyitva tartó fedett élményfürdô minden korosztály számára felüdülést nyújt: a sodrófolyó, a pezsgôágyak és a pezsgômedence felejthetetlen élményt ígérnek. A felnôttek mellett az apróságok is jól érezhetik magukat, hiszen a a legkisebbe ket gyermekmedence és egy új pancsolómedence várja. Az igazán merészek biztosan kedvüket lelik a beltérbôl induló és a fürdô falain kívül tekergô élménycsúszdákban, melyekben fény- és szín effektek teszik még különlegesebbé a száguldást.

9 Az élményfürdôhöz tartozó parkban a vendégek csendes, nyugodt, zöld környezetben pihenhetik ki a mindennapok fáradalmait. A három virágszirom alakú napozóterasz napozásra csábít. A kellemes kikapcsolódást szolgálja még a gyógyés ivóvízzel feltöltött négyrekeszes medence, a vendégek kényelmérôl tágas pihenôterek és térítésmentesen használható pihenôágyak gondoskodnak. Az élményfürdô öltözôszekrényei ingyenesen vehetôk igénybe.

10 Gyógyászat Az egyedi összetételû - alkáli-hidrogénkarbonátos, magas kalcium-, magnézium- és fluortartalmú - büki gyógyvíz egyedülállóan kedvezô hatást fejt ki a szervezetre. A gyógyvíz az alábbi betegségek kezelésénél alkalmazható hatásosan: meszesedés (spondylosis) porckopás (arthrosis) csontritkulás (osteoporosis) discopathia lumbágó Bechterew-kór krónikus ízületi gyulladás köszvény lágyrész reumatizmus ortopédiai és idegsebészeti mûtétek utáni rehabilitáció baleseti utókezelés krónikus nôgyógyászati és urológiai gyulladások krónikus gyomorhurut fekélybetegség emésztési zavarok Ellenjavallatok: súlyos szív- és érrendszeri betegség, trombózis, rosszindulatú daganat, tbc, heveny gyulladásos betegség, terhesség A jótékony gyógyhatásra épülnek a fürdô Fizioterápiás Intézetében alkalmazott terápiás eljárások. A gyógyvíz és a gyógykezelések együttes hatásának köszönhetôen a panaszok enyhülnek, megszûnnek, visszanyerhetô a testi és lelki harmónia. Gyógyszolgáltatások: Masszázs: A masszázs szervezetre gyakorolt jótékony hatása már évszázadok óta ismert. Fájdalom- és fáradtságérzet csökkentô, pszichés állapot javító, relaxációs, izomlazító hatása miatt az egyik legkedveltebb kezelésforma. Vendégeink az alábbi masszázsfajták közül választhatnak: gyógymaszázsok, kényeztetô masszázsok, relax masszázsok, kombinált masszázsok, egzotikus masszázsok.

11 A büki gyógyvíz kémiai összetétele Szent Kelemen forrás mg/l mmol/l Than-féle egyenérték (%) Kálium K ,16 3,55 Nátrium Na ,48 91,06 Ammónium + NH 4 36,4 2,02 1,00 Kalcium Ca ,64 2,30 Magnézium Mg 2+ 45,5 3,74 1,86 Vas Fe 2+ 0,46 0,02 0,01 Mangán Mn 2+ <0,02 0,00 0,00 Lítium Li + 3,0 0,43 0,21 Kationok összesen: 4678,36 201,50 100,00 Nitrát NO 3 - <1,0 0,00 0,00 Nitrit - NO 2 <0,02 0,00 0,00 Klorid Cl ,40 32,92 Bromid Br - 7,5 0,09 0,05 Jodid J - 1,26 0,01 0,00 Fluorid F - 4,4 0,23 0,11 Szulfát 2- SO ,32 8,95 Hirdrogénkarbonát - HCO ,69 57,97 Szulfid S 2- <0,05 0,00 0,00 Összes foszfát 3- PO 4 0,06 0,00 0,00 Anionok összesen: ,22 204,74 100,00 Metabórsav HBO 2 14,3 - - Metakovasav H 2 SiO Szabad szénsav CO Kötött szénsav CO Kationok-anionok összesen: ,58 406,24 100,00 Hidroterápiás kezelések: A hidroterápia a víz gyógyító célú felhasználása. A hidroterápiás kezelések olyan kezeléseket jelentenek, amelyeknél a víz fizikai tulajdonságait (hômérséklet, nyomás, felhajtóerô) használjuk fel. (tangentor, aromafürdô, pezsgôkádfürdô, elektromos kádfürdô, szénsavas kádfürdô súlyfürdô) Pakolások: A gyógyszeres pakolás féle összetevôbôl álló pakolás, amelynek gyulladáscsökkentô, fájdalomcsillapító, nyugtató hatása ismert. A fájdalmas testrészt bekenjük, fóliával lefedjük, majd takaróval beborítjuk. A parafango vulkanikus iszap és paraffin keveréke, amely C hômérsékleten jól idomul a kezelt testrész alakjához, valamint könnyû az eltávolítása is. A kezelés során a fájó testrészre helyezzük, azt lepedôvel, majd takaróval beborítjuk. Idült gerinc- és végtagízületi gyulladások, sérülések és mûtétek utáni állapot utókezelésére javasolt. Gyógytornák: A gyógytorna speciális mozgásterápia, amely a megbetegedett szerv vagy testrész funkciójának helyreállítására gyakorlatokat alkalmaz, mindig figyelembe véve az egész testet. Célja a mozgás és egyéb funkciók a vérkeringés, a légzés, az idegmûködés helyreállítása, javítása. Szakképzett gyógytornászaink irányításával egyéni száraz, vízalatti csoportos, valamint McKenzie gyógytorna vehetô igénybe. Lézerkezelés: Szoftlézerkezelés esetén a kisteljesítményû lézersugárral fájdalomcsillapító, izomlazító és gyulladáscsökkentô hatás érhetô el. Serkenti a gyógyulási folyamatokat, növeli az immunrendszer védekezôképességét. Nincs mellékhatása, fájdalommentes. Elektroterápiák: Az elektroterápia az elektromos energia terápiás célú felhasználása, mely során kis- és középfrekvenciás kezeléseket alkalmazunk. Vendégeink az alábbi kezelések közül választhatnak: galvánáram, iontoforézis, interferenciaáram, szelektív ingeráram kezelés, TENS. Ivókúra: A büki gyógyvíz ivókúra formájában is alkalmazható. Különösen hatásos a krónikus gyomorhurut, a fekélybetegség és emésztési zavarok gyógyításánál, az osteoporosis megelôzésére, kezelésére.

12 Az egyhetes 6 és 10 kezeléses, kéthetes 19 kezeléses, valamint a háromhetes 29 kezeléses kedvezményes gyógykúrák az orvosi vizsgálaton és gyógykezeléseken túl a kúra idôtartamára a fürdôbe történô belépés lehetôségét is tartalmazzák. A kezelések egy része az Országos Egészségbiztosítási Pénztár támogatásával is igénybe vehetô. A Bükfürdôi Gyógy- és Élménycentrum számos egészségpénztárral és a Nemzeti Üdülési Szolgálattal is szerzôdéses kapcsolatban áll. A fürdôben elérhetô egyéb szolgáltatások: manikûr pedikûr szolárium Thai masszázs mágnesterápia oxigénterápia Próbálja ki kényeztetô spa csomagjainkat is,, amelyeket párok is igénybe vehetnek, és a szépészeti kezelések mellett fürdôbelépôt is tartalmaznak! Elismert orvosok és szakképzett gyógyszolgáltatók gondoskodnak arról, hogy vendégeink ideális körülmények között gyógyulhassanak, pihenhessenek. Medicus curat, natura sanat az orvos kezel, a természet gyógyít

13 Relax masszázs A Bükfürdôi Gyógy- és Élménycentrum modern kezelôhelyiségében nyugodt, kellemes légkörben vehetôk igénybe a Relax masszázsok, melyek helyreállítják a test, szellem és lélek harmóniáját. Mézes masszázs: Fájdalomcsillapító, izomlazító, immunrendszert erôsítô és salaktalanító hatásai miatt ez az egyik legnépszerûbb ôsi masszázs. Különleges értékét a méz magas cukor-, enzim-, vitamin- és ásványianyagtartalma adja. Nyak-, váll- és hátfájdalmakon, reumatikus panaszokon, ízületi problémákon, krónikus fejfájáson, kimerültségen, emésztési zavarokon segít, emellett bôrszépítô hatású. Aromamasszázs: A testi-lelki-szellemi felfrissülést nyújtó, stresszoldó, lazító teljes testmasszázst illóolajok, vagy azok kombinációi egészítik ki, amelyek a bôrön át a szervezetbe jutva fokozzák a masszázs relaxáló, vitalizáló, frissítô hatását. Szárazkefe masszázs: Félkemény sörtéjû kefével, speciális technikával végzett teljes testmasszázs. A simogató mozdulatok fokozzák a bôr vérkeringését, eltávolítják az elhalt hámsejteket, így a bôr sima és rugalmas lesz. A bôrbe ezután bôrtápláló olajat masszíroznak. Arcmasszázs: Gyengéd, lassú mozdulatokkal történô masszázs, amely az arc frissítését és az anyagcsere-folyamatok serkentését szolgálja. A speciális masszázs olyan területekre is kiterjed (homlok, orr, szem, fül körüli részek), amelyek egyébként ritkán kerülnek kezelés alá. Rendszeres arcmasszázzsal késleltethetô a ráncok kialakulása. Arc-, fej- és vállmasszázs: A masszázs során elôször a tarkón, a nyak és a hát felsô részén végzünk frissítô masszázst, majd az egész arcot, a homlok, az orr, a szem és a fül körüli részeket masszírozzuk végig. A két terület kombinált kezelése segíti a test feszes izmainak oldását. Keleti varázslat: A misztikus Kelet tiszta illóolajai elôsegítik a test és lélek karbantartását. A masszázsolaj kellemes illata segíti az ellazulást és kikapcsolódást, hatására intenzívebbé válik a masszázs relaxáló, lazító és energizáló ereje. A környezet és az illatok az Ezeregyéjszaka mesebeli birodalmába repít mindenkit. Cellulit masszázs: Alakformáló masszázs, melynek során a bôr alatti kötôszövetekben lévô zsírsejteket erôteljes morzsoló jellegû masszírozással fellazítjuk. Serkenti a vér- és nyirokkeringést, javítja a sejtek anyagcsere-folyamatait. Javítja a bôr rugalmasságát, feszességét. Kúraszerû alkalmazása ajánlott. Nem javasolt 60 éves kor felett, valamint visszérproblémák esetén.

14 Medical Wellness Medical Wellness Centrum A Medical Wellness Centrumban kiváló szakorvosok felügyelete mellett végzett wellness-fitness kezelések szolgálják az egészség megôrzését. A relax és egzotikus masszázsokon túl többek között állapotfelmérés, thermo spa kezelések és sókabin járulnak hozzá a vendégek tökéletes kikapcsolódásához, a teljes harmónia eléréséhez. Medical Fitness Orvosi felügyelet mellett végzett aktív mozgásprogram, mely optimálisan biztosítja a hát-, a láb-, a csípô-derék-, a váll- és a mellizomzat hatékony erôsítését. A mozgásprogramot megelôzô állapotfelmérésen túl vendégeink konkrét egyéni edzéstervet kapnak, mozgásés táplálkozástanácsadásban részesülnek. Az egészségmegôrzô fitnesz nagymértékben hozzájárul a betegségek megelôzéséhez, az immunrendszer erôsítéséhez és az egészség visszaállításához.

15 Aktív Wellness Egyszeri mérés Aqua Pilates Aqua Step Aqua Bike Aerobik Kerékpártúra Nordic Walking Gerincgimnasztika/Pilates Aqua Relax Aktív mozgás pulzuskontrollal és elemzéssel Tai-Chi Chi-Kung Úszásoktatás A gyógy- és strandürdô vendégei az alábbi ingyenes vízigimnasztikákon vehetnek részt: Aqua Fit: Polifoam rúd segítségével, zenére, ivóvizes medencében végzett, erôsítô gyakorlatok. Aqua Flex: Gyógymedencében, zenére végrehajtott, nyújtó hatású gyakorlatok. Hydrobik: Ivóvizes medencében, vidám zenére végzett, állóképességet fejlesztô gyakorlatok. Aqua Ball: Gumilabda használatával, ivóvizes medencében, zenére végrehajtott, koordinációt fejlesztô gyakorlatok.

16 design: ercontur Bükfürdô Szombathelytôl 30, Soprontól 46, Kôszegtôl pedig 20 km távolságra fekszik, félúton Bécs és a Balaton között. Közúton legegyszerûbben a 84-es fôútról letérve érhetô el. Bük városa vasúton a Szombathely Sopron vonalon közelíthetô meg. Bükfürdô távolsági járatokat is fogadó buszpályaudvarral rendelkezik. Ajándékozzon egészséget! Ajándékutalvány formájában megvásárolható szolgáltatásaink listáját keresse honlapunkon! Gyôr: 102 km Veszprém: 114 km Székesfehérvár: 159 km Budapest: 225 km Pécs: 338 km Szeged: 370 km Debrecen: 459 km Büki Gyógyfürdô Zrt Bükfürdô, Termál krt. 2. Tel.: Fax: bgyzrt@spabuk.hu Internet: Keresse további kiadványainkat (Termál Gyógykemping, Info térkép)! N y u g a t - d u n á n t ú l i T o u r i n f o r m i r o d á k : 9737 Bük, Eötvös u Celldömölk, Sport u Fertôszéplak, Nagy Lajos u Gyôr, Árpád u Körmend, Dr. Batthyány-Strattmann László u Kôszeg, Rajnis út Lenti, Táncsics M. u. 2/A Mosonmagyaróvár, Kápolna tér Nagykanizsa, Csengery u Ôriszentpéter, Siskaszer 26/A 9090 Pannonhalma, Petôfi u Sárvár, Várkerület Sopron, Liszt Ferenc u Szombathely, Kossuth Lajos u Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. A projekt a Turisztikai Célelôirányzatból került támogatásra.

fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu

fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu A Répce folyó virágzó síkján karnyújtásnyira az Alpoktól Magyarország nyugati csücskében helyezkedik el Bük városa. Kincse, a több mint ezer méter mélységből feltörő

Részletesebben

GYÓGYÁSZATI ÚTMUTATÓ

GYÓGYÁSZATI ÚTMUTATÓ Treatment Guide borito Magyar:Layout 1 9/14/10 3:40 PM Page 1 ORSZÁG / ВЕНГРИЯ Danubius Ügyfélszolgálat és Budapesti Központi Szobafoglalás Клиентский центр гостиниц «Danubius» и Будапештский центр бронирования

Részletesebben

MELLÉKLETEK. 1. Bük Nagyközség Képviselıtestületének 1/2007 (01.15.) számú határozata a várossá nyilvánítási kezdeményezésrıl

MELLÉKLETEK. 1. Bük Nagyközség Képviselıtestületének 1/2007 (01.15.) számú határozata a várossá nyilvánítási kezdeményezésrıl MELLÉKLETEK 1. Bük Nagyközség Képviselıtestületének 1/2007 (01.15.) számú határozata a várossá nyilvánítási kezdeményezésrıl 2. Horvát Kisebbségi Önkormányzat határozata 3. Német Kisebbségi Önkormányzat

Részletesebben

Potenciálvizsgálat módszertanának összeállítása

Potenciálvizsgálat módszertanának összeállítása Potenciálvizsgálat módszertanának összeállítása Az utóbbi időben egyre határozottabban előtérbe kerül a természetes gyógytényezők (ásvány-és gyógyvíz, egyszerű termálvíz, mofetta, gyógybarlang, klimatikus

Részletesebben

Lotus Therme. Masszázs árak. www.lotustherme.net

Lotus Therme. Masszázs árak. www.lotustherme.net Lotus Therme Masszázs árak 1 www.lotustherme.net HU 2 Klasszikus masszázsok Talpmasszázs 30 perc HUF 8.500, A talpreflex masszázs alapja, hogy a szervezetnek több, mint hetvenezer idegvégződése van egy

Részletesebben

Dr. Széll Sára Hagymatikum

Dr. Széll Sára Hagymatikum Makó természeti kincsei Dr. Széll Sára Hagymatikum 1 ISZAP Történeti visszapillantás Iszap fogalma Gyógyiszap Honnan nyerjük? Erdély, Csíki hegyek, Arad, Szeged útvonal 683km, szintkülönbség 811m, Hordalék

Részletesebben

Bükfürdő - felüdülés, pihenés, gyógyulás felsőfokon

Bükfürdő - felüdülés, pihenés, gyógyulás felsőfokon Bükfürdő - felüdülés, pihenés, gyógyulás felsőfokon A Büki Gyógyfürdő Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy- és élményfürdője, minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást

Részletesebben

TAVASZVÁRÓ SALIRIS RESORT HOTEL**** EGERSZALÓK ERZSÉBET PARK HOTEL *** PARÁDFÜRDŐ

TAVASZVÁRÓ SALIRIS RESORT HOTEL**** EGERSZALÓK ERZSÉBET PARK HOTEL *** PARÁDFÜRDŐ TAVASZVÁRÓ ERZSÉBET PARK HOTEL *** PARÁDFÜRDŐ Érvényes: 2016. február 01. június 15. között (kivéve: kiemelt-és ünnepi időszakok) Ár hétköznap: Ár hétvégén: 7.435 Ft / fő / éj 8.715 Ft / fő / éj Tartalom:

Részletesebben

A DEBRECENI GYÓGYFÜRDŐ KFT. KORSZERŰSÍTÉSE ÉS FEJLESZTÉSE

A DEBRECENI GYÓGYFÜRDŐ KFT. KORSZERŰSÍTÉSE ÉS FEJLESZTÉSE A DEBRECENI GYÓGYFÜRDŐ KFT. KORSZERŰSÍTÉSE ÉS FEJLESZTÉSE Magyar Hidrológiai Társaság Vándorgyűlése 2016 Debrecen 2016. Július 6-8 Előadó: Harmati Ferenc A FEJLESZTÉSEK MŰSZAKI TARTALMA 1. Az Aquaticum

Részletesebben

Foglalható időszakok: 2014. április 22.-29. és 2014. május 4. 2014. június 5.

Foglalható időszakok: 2014. április 22.-29. és 2014. május 4. 2014. június 5. MÁJUSI ÁR-ESŐ HOTEL PIROSKA-BÜK Érvényesség: 2014. 05. 05.- 06.01. között, min. 2 éj foglalással Ár: 8.460 Ft / fő/ éj / Hétköznapokon 10.155 Ft/fő/ 2 éj / Hétvégéken Superior szoba felár: 1000 Ft/fő/éj

Részletesebben

Laroba Wellness & Tréning Hotel****

Laroba Wellness & Tréning Hotel**** Laroba Wellness & Tréning Hotel**** Budapesttől 1 órányi autóútra, a Balaton északi partján, Balatonalmádi és Balatonfüred között félúton, Alsóörsön található, a parttól mindössze 250 méterre, a szálloda

Részletesebben

Ásványi anyagok. Foszfor (P)

Ásványi anyagok. Foszfor (P) Ásványi anyagok Az ásványi anyagok azon csoportját, amelyek a szervezetünkben, a test tömegének 0,005%-ánál nagyobb mennyiségben vannak jelen, makroelemeknek nevezzük. Azokat az elemeket, amelyek ennél

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Gyulai Várfürdő Fejlesztési Stratégia 2007-2013

Tartalomjegyzék. Gyulai Várfürdő Fejlesztési Stratégia 2007-2013 Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS ÉS A MUNKA TARTALMA... 3 1.1 Bevezetés... 3 1.2 A tanulmány célja... 3 1.3 A koncepció és fejlesztési program felépítése... 3 1.4 Az elkészítés módszere... 4 1.5 Nyilatkozat...

Részletesebben

HOTEL SOPRON TORNÁCOS HÁZ - HEGYKŐ. Sopron. Hegykő

HOTEL SOPRON TORNÁCOS HÁZ - HEGYKŐ. Sopron. Hegykő Sopron HOTEL SOPRON A szálloda az osztrák-magyar határ közelében és csupán néhány lépésre a város szívétől, páratlan kilátást nyújtva Sopron óvárosára, és annak jelképére, a Tűztoronyra. Wellness helyett

Részletesebben

Az árak nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót, amely 450.- Ft /fő /éj, 18 éven felülieknek. Parkolási díj: 1.200 Ft /éj /autó.

Az árak nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót, amely 450.- Ft /fő /éj, 18 éven felülieknek. Parkolási díj: 1.200 Ft /éj /autó. VAKÁCIÓ Hegyvidéki ajánlatok HOTEL KITTY***+ MISKOLC-TAPOLCA Érvényes: 2016. június 20- augusztus 28. közötti időszakban, min.2éj foglalással Ár: 11.050 Ft / fő / éj, min. 3 éj foglalással 8.910 Ft / fő

Részletesebben

csomagok vár fehér Székes szálloda gasztronómia kikapcsolódás kultúra vendégváró

csomagok vár fehér Székes szálloda gasztronómia kikapcsolódás kultúra vendégváró Székes fehér vár 2016 vendégváró csomagok szálloda gasztronómia kikapcsolódás kultúra Belvárosi hétvége a Hotel Magyar Királyban Székesfehérvár szívében, a megszépült történelmi belvárosban, a színház

Részletesebben

Tájékoztatás a fizioterápiás kezelésekről

Tájékoztatás a fizioterápiás kezelésekről Kedves Betegünk! Tájékoztatás a fizioterápiás kezelésekről Tájékoztatónk célja, elkalauzolni Önt a fizioterápia világába. Összeállításunkkal szeretnénk Önt tájékoztatni arról, hogy a Fizio-és mozgásterápia

Részletesebben

Deél- Al-foél-d. élmény! minden vizében. www.delalfold.info

Deél- Al-foél-d. élmény! minden vizében. www.delalfold.info Deél- Al-foél-d minden vizében élmény! www.delalfold.info Dél-Alföld Minden vizében élmény 1 Dél-Alföld a csodavizek hazája Egészségére váljék Gyulán! Gyula élénk idegenforgalmával Magyarország egyik legkedveltebb

Részletesebben

Bemutatkozás, a tárgy bemutatása, követelmények. Munkavédelmi tájékoztatás.

Bemutatkozás, a tárgy bemutatása, követelmények. Munkavédelmi tájékoztatás. Részletes tematika (14 hetes szorgalmi időszak figyelembe vételével): 1. hét (2 óra) Bemutatkozás, a tárgy bemutatása, követelmények. Munkavédelmi tájékoztatás. Kémiai alapjelenségek ismétlése, sav-bázis,

Részletesebben

Lotus Therme. Lotus egészség. www.lotustherme.net

Lotus Therme. Lotus egészség. www.lotustherme.net Lotus Therme Lotus egészség 1 www.lotustherme.net HU 2 Gyógyászati kezelések A kezelések előtt orvosi konzultáció szükséges Orvosi vizsgálat HUF 6.500, Receptírás / darab HUF 3.000, Pakolások és fürdők

Részletesebben

Hotel Erzsébet-Hévíz *** Magyarország - Zala megye - Hévíz http://www.reise.info.hu/hotel-erzsebet-heviz/hu/

Hotel Erzsébet-Hévíz *** Magyarország - Zala megye - Hévíz http://www.reise.info.hu/hotel-erzsebet-heviz/hu/ http:///hotel-erzsebet-heviz/hu/ Bemutatkozás A világhírű természetes gyógyhatású hévízi tófürdő közvetlen közelében helyezkedik el az elegáns Hotel Erzsébet. A 47 db reprezentatívan berendezett, színes

Részletesebben

Üdülési ajánlatok 2015. Check in, chill out. www.aquaworldresort.hu. A resort of:

Üdülési ajánlatok 2015. Check in, chill out. www.aquaworldresort.hu. A resort of: Üdülési ajánlatok 2015 Check in, chill out A resort of: www.aquaworldresort.hu Rólunk Az Aquaworld Resort Budapest**** superior konferencia- és wellness szálloda Budapest északi részén, az M0-ás Megyeri

Részletesebben

Tápanyagfelvétel, tápelemek arányai. Szőriné Zielinska Alicja Rockwool B.V.

Tápanyagfelvétel, tápelemek arányai. Szőriné Zielinska Alicja Rockwool B.V. Tápanyagfelvétel, tápelemek arányai Szőriné Zielinska Alicja Rockwool B.V. Vízfelvétel és mozgás a növényben Vízfelvételt befolyásolja: besugárzás (növény) hőmérséklete Páratartalom (% v. HD) EC (magas

Részletesebben

MAGYARORSZÁG HÉVÍZKÚTJAI VII. kötet kiegészítése javításokkal

MAGYARORSZÁG HÉVÍZKÚTJAI VII. kötet kiegészítése javításokkal MAGYARORSZÁG HÉVÍZKÚTJAI VII. kötet kiegészítése javításokkal Majs K-7 Bóly Zrt., Oránypuszta, Sertéstelep 1. sz. kút MŰSZAKI ADATOK VIFIR kódszá: Hévízkút kataszteri szá: Építés éve: Kiképzés éve: Csövezett

Részletesebben

Hotel Helikon *** Magyarország - Zala megye - Keszthely http://www.reise.info.hu/hotel-helikon/hu/

Hotel Helikon *** Magyarország - Zala megye - Keszthely http://www.reise.info.hu/hotel-helikon/hu/ http:///hotel-helikon/hu/ Bemutatkozás Üdvözlet Napfény, víz, levegő... Helikon. Keszthely, a régi barokk kisváros hangulatos környezetben fekszik a Keszthelyi hegység és a Balaton között. Szobák A háromcsillagos

Részletesebben

Nemzeti Akkreditáló Testület. MÓDOSÍTOTT RÉSZLETEZŐ OKIRAT (2) a NAT-1-1608/2014 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz

Nemzeti Akkreditáló Testület. MÓDOSÍTOTT RÉSZLETEZŐ OKIRAT (2) a NAT-1-1608/2014 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz Nemzeti Akkreditáló Testület MÓDOSÍTOTT RÉSZLETEZŐ OKIRAT (2) a NAT-1-1608/2014 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz A Synlab Hungary Kft. Synlab Kecskeméti Környezetanalitikai Laboratórium (6000

Részletesebben

Törzsvásárlói Kedvezményfüzet

Törzsvásárlói Kedvezményfüzet Törzsvásárlói Kedvezményfüzet 2016. I. negyedév CASADA TÖRZSVÁSÁRLÓI KEDVEZMÉNYFÜZET Ügyfél neve: Megrendel száma: Kiadás dátuma: Érvényes: 2016. január 1-2016. március 31. Törzsvásárlói Kedvezményfüzet

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRİL

TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRİL TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRİL Nyugdíjasklubok és Idısek Életet az éveknek Országos Szövetsége (Budapest, 1053 Királyi Pál u. 20. I/3., tel/fax: 06/1/327-0118, email: nyugszov@hu.inter.net)

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület. 2016. áprilisi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület. 2016. áprilisi ülésére SIOTOUR Kft. 8600 Siófok, Szent László u. 183. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:. Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. áprilisi ülésére Tárgy:

Részletesebben

Spa Menü Beauty & Wellness

Spa Menü Beauty & Wellness Spa Menü Beauty & Wellness HU KLASSZIKUS MASSZÁZSOK Gyógymasszázs 25 perc 6 900 HUF Gyógymasszázs 50 perc 9 500 HUF Manager masszázs 25 perc 6 500 HUF A nyak, a vállöv és a lapocka környéki izmok ellazítására

Részletesebben

MENDAN MAGIC SPA & WELLNESS HOTEL HHHHsuperior, ZALAKAROS

MENDAN MAGIC SPA & WELLNESS HOTEL HHHHsuperior, ZALAKAROS KONFERENCIA BEMUTATKOZÓ MENDAN MAGIC SPA & WELLNESS HOTEL HHHHsuperior, ZALAKAROS Amennyiben Ön is egy tökéletesen szervezett, gördülékeny és sikeres rendezvény megszervezésén fáradozik, megtalálta a megfelelô

Részletesebben

A masszázsról Indiából Egyiptomban, Kínában és az ókori görögöknél Magyarországon modern tudományos svéd masszázs svéd masszázs

A masszázsról Indiából Egyiptomban, Kínában és az ókori görögöknél Magyarországon modern tudományos svéd masszázs svéd masszázs A masszázsról A masszázs egyike az egyik legősibb fizioterápiás gyógymódoknak. Olyan tevékenység, amelyet valamilyen fizikai fájdalom hatására mindenki ösztönösen alkalmaz. A masszázs az érintésen keresztül

Részletesebben

9740 Bükfürdő, Termál krt. 2. Tel.: 06 94 558 080, Fax: 06 94 358 023 Internet: www.bukfurdo.hu E-mail: marketing@spabuk.hu. 2015.

9740 Bükfürdő, Termál krt. 2. Tel.: 06 94 558 080, Fax: 06 94 358 023 Internet: www.bukfurdo.hu E-mail: marketing@spabuk.hu. 2015. 9740 Bükfürdő, Termál krt. 2. Tel.: 06 94 558 080, Fax: 06 94 358 023 Internet: www.bukfurdo.hu E-mail: marketing@spabuk.hu BÜKI GYÓGYFÜRDŐ ZRT. SZOLGÁLTATÁSI DÍJAK 2015. január 1-jétől BELÉPŐJEGYEK I.

Részletesebben

Adatgyőjtés, mérési alapok, a környezetgazdálkodás fontosabb mőszerei

Adatgyőjtés, mérési alapok, a környezetgazdálkodás fontosabb mőszerei GazdálkodásimodulGazdaságtudományismeretekI.Közgazdaságtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSIMÉRNÖKIMScTERMÉSZETVÉDELMIMÉRNÖKIMSc Tudományos kutatásmódszertani, elemzési és közlési ismeretek modul Adatgyőjtés, mérési

Részletesebben

TERMÁLKARSZTKUTAK ÉS VIZÜK FELHASZNÁLÁSA EGERSZALÓKON ÉS DEMJÉNBEN (Tanulmányúti, előzetes Tájékoztató anyag)

TERMÁLKARSZTKUTAK ÉS VIZÜK FELHASZNÁLÁSA EGERSZALÓKON ÉS DEMJÉNBEN (Tanulmányúti, előzetes Tájékoztató anyag) A Miskolci Egyetem Közleménye, A sorozat, Bányászat, 81. kötet (2011) TERMÁLKARSZTKUTAK ÉS VIZÜK FELHASZNÁLÁSA EGERSZALÓKON ÉS DEMJÉNBEN (Tanulmányúti, előzetes Tájékoztató anyag) Dr. Lénárt László egyetemi

Részletesebben

SPA MENÜ Beauty & Wellness

SPA MENÜ Beauty & Wellness SPA MENÜ Beauty & Wellness www.greenfieldhotel.net HU KLASSZIKUS MASSZÁZSOK Gyógymasszázs 25 perc 6 900 HUF Gyógymasszázs 50 perc 9 500 HUF Manager masszázs 25 perc 6 500 HUF A nyak, a vállöv és a lapocka

Részletesebben

Wellness kezelések az Oriental Spa-, Wellness- és Fitneszközpontban

Wellness kezelések az Oriental Spa-, Wellness- és Fitneszközpontban Wellness kezelések az Oriental Spa, Wellness és Fitneszközpontban MASSZÁZSOK Alapmasszázsok 20 perc 50 perc Svéd masszázs keringésjavító masszázsolajjal és esszenciával (levendula, ciprus, menta 5 200

Részletesebben

ELŐSZEZONI AJÁNLATOK HH HELIOS ***+ HÉVIZ

ELŐSZEZONI AJÁNLATOK HH HELIOS ***+ HÉVIZ ELŐSZEZONI AJÁNLATOK HH HELIOS ***+ HÉVIZ Érvényes: 2016.04.01-06.10. (kivéve kiemelt és ünnepi napokon) 3 + 1 Lendület Hévizen csomag /Vasárnaptól csütörtökig történő foglalás esetén! min. 4 éjszakától

Részletesebben

2013.02.02. Kategória - Hotelstars EU. Kategória - Hotelstars EU

2013.02.02. Kategória - Hotelstars EU. Kategória - Hotelstars EU 0.0.0. I.Épület, szobák (9 tétel pont) II. Bútorok/felszereltség ( tétel - pont) III. ( tétel pont) IV. Szabadidős tevékenységek (9 tétel 0 pont) V. Egyéb (0 tétel - 9 pont) VI. Házon belüli konferencia

Részletesebben

A TERMÉSZET EREJÉVEL... DANUBIUS HEALTH SPA ETIKETT. Köszönjük együttműködését, és kellemes felfrissülést kívánunk!

A TERMÉSZET EREJÉVEL... DANUBIUS HEALTH SPA ETIKETT. Köszönjük együttműködését, és kellemes felfrissülést kívánunk! HU DANUBIUS HEALTH SPA ETIKETT A TERMÉSZET EREJÉVEL... Mivel szeretnénk, ha minden vendégünk elégedetten térne haza, kérjük, hogy pihenése során szíveskedjen az alábbi Spa etikett szabályokra ügyelni:

Részletesebben

Létesítmény és Sport Közhasznú Társaság 3100 Salgótarján, Kassai sor 84. J a v a s l a t

Létesítmény és Sport Közhasznú Társaság 3100 Salgótarján, Kassai sor 84. J a v a s l a t Létesítmény és Sport Közhasznú Társaság 3100 Salgótarján, Kassai sor 84. Szám: 235 J a v a s l a t a Létesítmény és Sport Közhasznú Társaság pályázatainak támogatására Tisztelt Közgyőlés! A Létesítmény

Részletesebben

MSZ 20135: Ft nitrit+nitrát-nitrogén (NO2 - + NO3 - -N), [KCl] -os kivonatból. MSZ 20135: Ft ammónia-nitrogén (NH4 + -N),

MSZ 20135: Ft nitrit+nitrát-nitrogén (NO2 - + NO3 - -N), [KCl] -os kivonatból. MSZ 20135: Ft ammónia-nitrogén (NH4 + -N), Az árlista érvényes 2018. január 4-től Laboratóriumi vizsgálatok Talaj VIZSGÁLATI CSOMAGOK Talajtani alapvizsgálati csomag kötöttség, összes só, CaCO 3, humusz, ph Talajtani szűkített vizsgálati csomag

Részletesebben

Mi is az. Oxymed Care & Leisure. Fedezze fel legújabb szolgáltatásunk részleteit! >>> Hogyan működik?

Mi is az. Oxymed Care & Leisure. Fedezze fel legújabb szolgáltatásunk részleteit! >>> Hogyan működik? Mi is az Oxymed Care & Leisure care & leisure Az Oxymed Care & Leisure egy olyan, kizárólag az Oxymed Professional Medical Service ügyfeleinek szóló speciális szolgáltatáscsomag, melyet kifejezetten a

Részletesebben

Tekintse meg a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. és a Vasi Volán Zrt. közös ajánlatait!

Tekintse meg a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. és a Vasi Volán Zrt. közös ajánlatait! Utazzunk együtt! Tekintse meg a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. és a Vasi Volán Zrt. közös ajánlatait! GYSEV Vasi Volán együttműködés Bemutatkozunk Kombinált félhavi és havi bérlet Kombinált kirándulóprogramok

Részletesebben

Víz Világnapja 2015. 03. 22. Csatlakozott fürdők és programjaik

Víz Világnapja 2015. 03. 22. Csatlakozott fürdők és programjaik Víz Világnapja 2015. 03. 22. Csatlakozott fürdők és programjaik 1. 2. 3. 4. 5. Csatlakozó cég, fürdőlétesítmény neve Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdő - Szeged Eleven Kft. Budapest Gyopárosfürdői Gyógypark

Részletesebben

Algyő Nagyközség. Integrált Településfejlesztési Stratégiája

Algyő Nagyközség. Integrált Településfejlesztési Stratégiája 2015-2022 Egyeztetési változat 2016. május Tartalom 1. KÖZÉPTÁVÚ CÉLOK, ÉS AZOK ÖSSZEFÜGGÉSEI... 3 1.1. A stratégiai fejlesztési célok meghatározása... 3 1.2. A tematikus és a területi célok közötti összefüggések

Részletesebben

MEET & RELAX R YA G A M

MEET & RELAX R YA G A M MAGYAR MEET & RELAX MEET & RELAX FÓKUSZBAN A MUNKA EGYÜTT MÁSHOL, MÁSKÉPP NÁLUNK A VILÁG ADNI JÓ FELEDHETETLEN PILLANATOK A GASZTRONÓMIA MŰVÉSZETE MEET & RELAX Kétszeres Magyar Termék Nagydíjas és Turizmus

Részletesebben

Sillabusz az Orvosi kémia szemináriumokhoz 3. Szervetlen vegyületek nevezéktana

Sillabusz az Orvosi kémia szemináriumokhoz 3. Szervetlen vegyületek nevezéktana Sillabusz az rvosi kémia szemináriumokhoz 3. Szervetlen vegyületek nevezéktana Pécsi Tudományegyetem Általános rvostudományi Kar 2010/2011. 1 Szervetlen vegyületek nevezéktana A vegyületek megadhatók:

Részletesebben

A FELSZÍN ALATTI VIZET KITERMELŐ VÍZKIVÉTELEK, VALAMINT MEGFIGYELŐ KUTAK ÜZEMI FIGYELÉSI TEVÉKENYSÉGE

A FELSZÍN ALATTI VIZET KITERMELŐ VÍZKIVÉTELEK, VALAMINT MEGFIGYELŐ KUTAK ÜZEMI FIGYELÉSI TEVÉKENYSÉGE VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 11. Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. tv. 8. (2), valamint a 288/2009. (XII.15.) Kormányrendelet alapján kötelező.

Részletesebben

Egészségügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P. szakmai írásbeli vizsga. Alternatív mozgás-masszázs terapeuta. 2002. február 28.

Egészségügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P. szakmai írásbeli vizsga. Alternatív mozgás-masszázs terapeuta. 2002. február 28. Egészségügyi Minisztérium M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli vizsga Alternatív mozgás-masszázs terapeuta 2002. február 28. 2 T Á J É K O Z T A T Ó az értékelő tanár részére A vizsgázó csak a kiosztott

Részletesebben

ProgramAJÁNLÓ 2012/I.

ProgramAJÁNLÓ 2012/I. ProgramAJÁNLÓ 2012/I. 1 ÚJDONSÁGOK, ÉRDEKESSÉGEK 2 A Hunguest Hotels hévízi szállodáiban folyamatosan törekszünk arra, hogy vendégeink üdülésük alkalmával mindig kapjanak valami újat, legyen kínálatunkban

Részletesebben

a NAT-1-1054/2006 számú akkreditálási ügyirathoz

a NAT-1-1054/2006 számú akkreditálási ügyirathoz Nemzeti Akkreditáló Testület MELLÉKLET a NAT-1-1054/2006 számú akkreditálási ügyirathoz A Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Mezõgazdaságtudományi Kar Agrármûszerközpont (4032 Debrecen, Böszörményi

Részletesebben

Ásványi anyagok, nyomelemek

Ásványi anyagok, nyomelemek Ásványi anyagok, nyomelemek Makroelemek Mikroelemek - Nyomelemek Makroelemek Kalcium (Ca) Egészséges felnõttek esetén a napi szükséglet 800 mg. Serdülõ- és idõskorban, valamint terhesség, szoptatás esetén

Részletesebben

Villa Weber Romantic Resort (bezárt) Magyarország - Tolna megye - Bonyhád http://www.reise.info.hu/weber/hu/

Villa Weber Romantic Resort (bezárt) Magyarország - Tolna megye - Bonyhád http://www.reise.info.hu/weber/hu/ Bemutatkozás Hotel: Villa Weber Romantic Resort (bezárt) A Völgységi dombság szíében, páratlan nyugodt környezetben álló majorság és a kastély épülete a bonyhádi Perczel család tulajdonában állt, és az

Részletesebben

Szépség a szalonkezelések élvonalából!

Szépség a szalonkezelések élvonalából! HYDRADERMIE Élvezet és hatékonyság a szépségápolásban A Hydradermie egy kivételes, egyedülálló kezelés: hatására rövid idő alatt a bõr ismét hidratált, friss és ragyogó lesz. A kezelés sajátossága, hogy

Részletesebben

Hotel Korona Eger **** Magyarország - Heves megye - Eger http://www.reise.info.hu/korona-hotel-eger/hu/

Hotel Korona Eger **** Magyarország - Heves megye - Eger http://www.reise.info.hu/korona-hotel-eger/hu/ http:///korona-hotel-eger/hu/ Bemutatkozás Tegyen velünk egy túrát Eger egyik legkedveltebb szállodájában! Eger első magán és wellness szállodája - Hotel Korona****/*** Eger történelmi belvárosának legcsendesebb

Részletesebben

a NAT-1-0988/2010 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz

a NAT-1-0988/2010 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz Nemzeti Akkreditáló Testület RÉSZLETEZÕ OKIRAT a NAT-1-0988/2010 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz A METRIC Minõsítõ, Fejlesztõ és Szolgáltató Kft. Vizsgálólaboratóriuma (2921 Komárom, Szabadság

Részletesebben

Az élmények világa. Check in, chill out. www.aquaworldresort.hu. A resort of:

Az élmények világa. Check in, chill out. www.aquaworldresort.hu. A resort of: Az élmények világa A resort of: www.aquaworldresort.hu B_tematikus_HU_2014_11.indd 1 2015.01.07. 15:08:40 A vízibirodalom Az Aquaworld Resort Budapest komplexum fürdője Közép-Európa legnagyobb fedett vízi

Részletesebben

Kiváló Európai Desztináció European Destinations of Excellence Könnyű elérni nehéz elhagyni! Fókuszban az akadálymentes turizmus 1 A pályázati anyag tartalma a 2012 évben, Kaposváron, a ténylegesen megvalósult

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok megye gyógyfürdő létesítményeinek versenyképessége

Jász-Nagykun-Szolnok megye gyógyfürdő létesítményeinek versenyképessége Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Egészségügyi Szervező szak Egészségturizmus Szervező szakirány Jász-Nagykun-Szolnok megye gyógyfürdő létesítményeinek versenyképessége A megye lakosságának véleménye a

Részletesebben

28-11 28 gyógyszálló 11 helyen Versenyképes 72% 0 11 nincs gyógyszálló 11 gyógyhelyen Ebből hat 2013- 11 0 11 gyógyszálló nem gyógyhelyen 28%

28-11 28 gyógyszálló 11 helyen Versenyképes 72% 0 11 nincs gyógyszálló 11 gyógyhelyen Ebből hat 2013- 11 0 11 gyógyszálló nem gyógyhelyen 28% Gyógyhelyek (22) 2016 március (39 gyógyszálló) 1. Miskolc-Lillafüred (Borsod-A-Z) 1935. 2. Harkány (Baranya) 1958. 1984. 2008. 3. Sopron-Balf (Győr-M-S) 1961. 1970. 4. Gyöngyös-Kékestető (Heves) 1963.

Részletesebben

bankkártyával, és mindhárom kibocsátó vendégeink részére minden szolgáltatásunk és belépőjegyünk ára VÁLTOZATLAN maradt!!!

bankkártyával, és mindhárom kibocsátó vendégeink részére minden szolgáltatásunk és belépőjegyünk ára VÁLTOZATLAN maradt!!! Fürdő Árlista 2013 február 01-től Fürdőnk szolgáltatásait fizetheti készpénzzel, bankkártyával, és mindhárom kibocsátó SZÉP kártyáinak szabadidő (rekreáció) zsebével is!!! A belépőjegy árak változása 2013.05.01-től

Részletesebben

A Talaj-és Növényvizsgáló Laboratórium szolgáltatásai

A Talaj-és Növényvizsgáló Laboratórium szolgáltatásai A Talaj-és Növényvizsgáló Laboratórium szolgáltatásai TALAJVIZSGÁLAT Szűkített talajvizsgálat paraméterei: - ph(kcl) és/vagy ph(h2o) - nitrit-nitrát nitrogén-tartalom (NO2-+NO3-)-N - P2O5 (foszfortartalom)

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A VÁROSI TERMÁL-ÉS GYÓGYFÜRD M KÖDÉSÉR L

TÁJÉKOZTATÓ A VÁROSI TERMÁL-ÉS GYÓGYFÜRD M KÖDÉSÉR L Makó Városi Önkormányzat Termál- és Gyógyfürd TÁJÉKOZTATÓ A VÁROSI TERMÁL-ÉS GYÓGYFÜRD M KÖDÉSÉR L 28. április 14. Készítette: P cze Lászlóné fürd vezet I. A fürd fejl désének bemutatása 45 éve üzemel

Részletesebben

VÍZKEZELÉS Kazántápvíz előkészítés ioncserés sómentesítéssel

VÍZKEZELÉS Kazántápvíz előkészítés ioncserés sómentesítéssel A víz keménysége VÍZKEZELÉS Kazántápvíz előkészítés ioncserés sómentesítéssel A természetes vizek alkotóelemei között számos kation ( pl.: Na +, Ca ++, Mg ++, H +, K +, NH 4 +, Fe ++, stb) és anion (Cl

Részletesebben

2009. Perfekt Képzési Terv FAT: 0036 FNYSZ:01-0507-04. Képzési Terv 2009. 1. oldal

2009. Perfekt Képzési Terv FAT: 0036 FNYSZ:01-0507-04. Képzési Terv 2009. 1. oldal FAT: 0036 FNYSZ:01-0507-04 2009. 1. oldal Bevezetés A Perfekt Gazdasági Tanácsadó, Oktató és Kiadó Zrt. több mint fél évszázados tapasztalattal, szakmai hírnévvel, az egész országot lefedı hálózattal rendelkezı

Részletesebben

Magyar Fürdőkultúra Napjához csatlakozott fürdők és programjaik

Magyar Fürdőkultúra Napjához csatlakozott fürdők és programjaik Magyar Fürdőkultúra Napjához csatlakozott fürdők és jaik 1 2 3 4 Gyulai Várfürdő Gyula Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő Anna Gyógy-, Termál és Termálfürdő Szeged Gránit Gyógyfürdő Zrt Zalakaros wwwvarfurdohu

Részletesebben

Nemzeti Akkreditáló Testület. MÓDOSÍTOTT RÉSZLETEZŐ OKIRAT (1) a NAT-1-0988/2014 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz

Nemzeti Akkreditáló Testület. MÓDOSÍTOTT RÉSZLETEZŐ OKIRAT (1) a NAT-1-0988/2014 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz Nemzeti Akkreditáló Testület MÓDOSÍTOTT RÉSZLETEZŐ OKIRAT (1) a NAT-1-0988/2014 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz A Mertcontrol Metric Minősítő, Fejlesztő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű

Részletesebben

Magunkról. Alkalmazottak száma. Vendégek száma. 2002 9965 szoba. 1992 1699 szoba. Vendégek száma (ezer fô) Alkalmazottak száma.

Magunkról. Alkalmazottak száma. Vendégek száma. 2002 9965 szoba. 1992 1699 szoba. Vendégek száma (ezer fô) Alkalmazottak száma. 1. 2. 4 35 3 25 2 15 1 5 Bevétel (ezer Ft) 1992 1992 1699 szoba 22 9965 szoba Szobák 1996 1997 21 Bevétel Magunkról Ebitda (ezer Ft) 9 8 7 6 5 4 3 2 1 22 Ebitda N égy országban, 72 szállodában várjuk a

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyel ség

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyel ség Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyel ség Üi.szám: 101430-1-16/2015. Tárgy: Szentesi Paradicsom Kft. Ea: dr. F z István üvegházas kertészet - el zetes vizsgálat dr. Heged s Márta

Részletesebben

NÖVÉNYÉLETTAN. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010

NÖVÉNYÉLETTAN. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 NÖVÉNYÉLETTAN Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 Létfontosságú tápelemek, Tápelem hiánytünetek Előadás áttekintése 1. A növények tápelem ellátásának a vizsgálatára

Részletesebben

Talaj/víz víz/víz hőszivattyú

Talaj/víz víz/víz hőszivattyú Talaj/víz víz/víz hőszivattyú Thermalia Energianyereség föld vagy talajvíz hőforrással. Környezeti energia hasznosítása a legmagasabb szintű hatékonysággal. Thermalia talaj/víz és víz/víz hőszivattyú előnyeiről

Részletesebben

1.. 3.. (1) A fürdő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:

1.. 3.. (1) A fürdő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul: Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 26/2015.(XII.15.)önkormányzati rendelete a Fürdő belépőjegyek és szolgáltatási díjak 2016. évi megállapításáról.. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

M.1. számú melléklet. 1/10. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. ügyfélszolgálati irodáinak felsorolása, azok nyitvatartása

M.1. számú melléklet. 1/10. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. ügyfélszolgálati irodáinak felsorolása, azok nyitvatartása Egyetemes szolgáltatói üzletszabályzat 1. számú melléklet M.1. számú melléklet GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. ügyfélszolgálati irodáinak felsorolása, azok nyitvatartása Hatályos: 2014.06.24. 1/10.

Részletesebben

Békéscsaba A dinamizálódó határmenti város

Békéscsaba A dinamizálódó határmenti város befek tetői útmutató Békéscsaba A dinamizálódó határmenti város B e f e k t e t é s G a z d a s á g F e j l e s z t é s I n n o v á c i ó Békéscsaba Közlekedési csomópont, jó elérhetőség Határmenti város

Részletesebben

Javaslat. A tiszavasvári Szentmihályi Gyógyfürdő. Tiszavasvári Települési Értéktárba történő felvételéhez

Javaslat. A tiszavasvári Szentmihályi Gyógyfürdő. Tiszavasvári Települési Értéktárba történő felvételéhez Javaslat A tiszavasvári Szentmihályi Gyógyfürdő Tiszavasvári Települési Értéktárba történő felvételéhez Készítette: Tiszavasvári Város Önkormányzata P. h.:.. Dr. Fülöp Erik polgármester Tiszavasvári, 2015.

Részletesebben

DANUBIUS ÔSZTÔL TAVASZIG

DANUBIUS ÔSZTÔL TAVASZIG DANUBIUS ÔSZTÔL TAVASZIG SZÁLLODÁINK oldal VIDÉK Hévíz, Danubius Health Spa Resort Hévíz**** superior 10 11 Hévíz, Danubius Health Spa Resort Aqua**** 12 13 Bükfürdô, Danubius Health Spa Resort Bük****

Részletesebben

JonaThermál Gyógy és Élmény fürdő, Motel, Kemping

JonaThermál Gyógy és Élmény fürdő, Motel, Kemping JonaThermál Gyógy és Élmény fürdő, Motel, Kemping Kiskunmajsa, Kőkút 26. Szeretettel várjuk kedves vendégeinket Kishunmajsán. Fedezze fel a majsai fürdőt, és pihenjen ki nálunk egész éves fáradalmait.

Részletesebben

ŐSZI KIKAPCSOLÓDÁS. a Danubius szállodákban. 2014. szeptember 1. - november 30. FOGLALJON MOST! danubiushotels.hu

ŐSZI KIKAPCSOLÓDÁS. a Danubius szállodákban. 2014. szeptember 1. - november 30. FOGLALJON MOST! danubiushotels.hu ŐSZI KIKAPCSOLÓDÁS a Danubius szállodákban 2014. szeptember 1. - november 30. FOGLALJON MOST! danubiushotels.hu Online foglalóknak 5 000 Ft-os kedvezménykupon a Danubius szállodákban! Indián nyár a Balatonnál

Részletesebben

NE FELEJTSÉTEK EL BEÍRNI AZ EREDMÉNYEKET A KIJELÖLT HELYEKRE! A feladatok megoldásához szükséges kerekített értékek a következők:

NE FELEJTSÉTEK EL BEÍRNI AZ EREDMÉNYEKET A KIJELÖLT HELYEKRE! A feladatok megoldásához szükséges kerekített értékek a következők: A Szerb Köztársaság Oktatási Minisztériuma Szerbiai Kémikusok Egyesülete Köztársasági verseny kémiából Kragujevac, 2008. 05. 24.. Teszt a középiskolák I. osztálya számára Név és utónév Helység és iskola

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM SPORTTUDOMÁNYI KOORDINÁCIÓS INTÉZET TESTNEVELÉS KURZUS LEÍRÁSOK

DEBRECENI EGYETEM SPORTTUDOMÁNYI KOORDINÁCIÓS INTÉZET TESTNEVELÉS KURZUS LEÍRÁSOK STEP AEROBIK ÉS ALAKFORMÁLÁS Bemelegítés, 30-40 perc step aerobic, utána alakformálás, erősítés. Segédeszközök: kézisúlyzó, therabend gumi. Speciális területek: has, hát, comb, fenék, kar. Az órák minden

Részletesebben

A mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő gyógyászati részlegének vizsgálata

A mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő gyógyászati részlegének vizsgálata Egészségügyi Kar Egészségügyi szervező Egészségturizmus szakirány A mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő gyógyászati részlegének vizsgálata Koppányné Szendrák Mária Lehotai Szilvia 2014 1. Tartalomjegyzék

Részletesebben

Ünnepi, hosszú hétvégi belföldi ajánlatok 2016. március 11-15.

Ünnepi, hosszú hétvégi belföldi ajánlatok 2016. március 11-15. Ünnepi, hosszú hétvégi belföldi ajánlatok 2016. március 11-15. Badacsony Balatonfüred Balatonkenese Cegléd Bükfürdő Debrecen Demjén Döbrönte Eger Egerszalók Garabonc Gárdony Gyula Hajdúszoboszló Harkány

Részletesebben

F.1. számú függelék. GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. szervezeti felépítése

F.1. számú függelék. GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. szervezeti felépítése Egyetemes szolgáltatói üzletszabályzat 1. számú függelék F.1. számú függelék GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. szervezeti felépítése Hatályos: 1/4.oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. Egyetemes szolgáltatói

Részletesebben

MOZOGJUNK AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT! Gyógytorna,mint terápiás lehetőség bevezetése a békéscsabai rendelőintézetünkben. Homoki Mónika-gyógytornász

MOZOGJUNK AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT! Gyógytorna,mint terápiás lehetőség bevezetése a békéscsabai rendelőintézetünkben. Homoki Mónika-gyógytornász MOZOGJUNK AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT! Gyógytorna,mint terápiás lehetőség bevezetése a békéscsabai rendelőintézetünkben Homoki Mónika-gyógytornász Vasútegészségügyi NK. Kft. békéscsabai Rendelőintézet BEMUTATKOZÁS

Részletesebben

Az akkreditálás mőszaki területe vizsgálati módszerek

Az akkreditálás mőszaki területe vizsgálati módszerek 8800 Nagykanizsa, Vécsey utca 6. Oldal: 1/13 Az akkreditálás mőszaki területe vizsgálati módszerek A vizsgált termék/anyag Felszín alatti víz, Ivóvíz A vizsgált/mért jellemzı, a vizsgálat típusa, mérési

Részletesebben

Az ivóvíz higiéniája

Az ivóvíz higiéniája Az ivóvíz higiéniája Az ivóvíz higiéniája Vízszükséglet: itatóvíz vegetációs víz biológiai víz Vízszükségletet befolyásoló tényezők: életkor,fizikai teljesítmény( igavonó, sport),termelési teljesítmény

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, 2016. JANUÁR 28.

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, 2016. JANUÁR 28. 1 FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5./Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 119-../2016. 6. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Község

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. elnökhelyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

A testmozgás anatómiája Részlet dr. Sánta János sportorvos, belgyógyász-kardiológus előadásából

A testmozgás anatómiája Részlet dr. Sánta János sportorvos, belgyógyász-kardiológus előadásából Mozgásszervi megbetegedések és megelőzésük A testmozgás anatómiája Részlet dr. Sánta János sportorvos, belgyógyász-kardiológus előadásából Az ember egész testalkatát, felépítését a csontváz határozza meg,

Részletesebben

0,25 NTU Szín MSZ EN ISO 7887:1998; MSZ 448-2:1967 -

0,25 NTU Szín MSZ EN ISO 7887:1998; MSZ 448-2:1967 - Leírás Fizikaikémiai alapparaméterek Módszer, szabvány (* Nem akkreditált) QL ph (potenciometria) MSZ EN ISO 3696:2000; MSZ ISO 10523:2003; MSZ 148422:2009; EPA Method 150.1 Fajlagos elektromos vezetőképesség

Részletesebben

Wolf Hotel *** Magyarország - Vas megye - Sárvár http://www.reise.info.hu/wolf-hotel/hu/

Wolf Hotel *** Magyarország - Vas megye - Sárvár http://www.reise.info.hu/wolf-hotel/hu/ http:///wolf-hotel/hu/ Bemutatkozás Üdvözöljük! Családias környezetben várja vendégeit a három csillagos Wolf Hotel, mely mindössze 300 m-re fekszik a Gyógy- és Wellnessfürdôtôl. Szobák, leírás A hotel

Részletesebben

2014 KÜLÖNLEGESSÉGE! A TITOKZATOS EGZOTIKUM ÉSZAK-CIPRUS

2014 KÜLÖNLEGESSÉGE! A TITOKZATOS EGZOTIKUM ÉSZAK-CIPRUS 2014 KÜLÖNLEGESSÉGE! A TITOKZATOS EGZOTIKUM ÉSZAK-CIPRUS A gyönyörű sziget észak-keleti részén található a török ciprióták ún. Észak-Ciprusi Török Köztársasága. Szép és érintetlen strandjai, homokos partjai,

Részletesebben

EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. május 13. KÉMIA EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2016. május 13. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 240 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Kémia

Részletesebben

A másodlagos biogén elemek a szerves vegyületekben kb. 1-2 %-ban jelen lévő elemek. Mint pl.: P, S, Fe, Mg, Na, K, Ca, Cl.

A másodlagos biogén elemek a szerves vegyületekben kb. 1-2 %-ban jelen lévő elemek. Mint pl.: P, S, Fe, Mg, Na, K, Ca, Cl. A sejtek kémiai felépítése Szerkesztette: Vizkievicz András A biogén elemek Biogén elemeknek az élő szervezeteket felépítő kémiai elemeket nevezzük. A természetben található 90 elemből ez mindössze kb.

Részletesebben

Üdülési ajánlatok 2016. Check in, chill out. www.aquaworldresort.hu. A resort of:

Üdülési ajánlatok 2016. Check in, chill out. www.aquaworldresort.hu. A resort of: Üdülési ajánlatok 2016 A resort of: www.aquaworldresort.hu Rólunk Az Aquaworld Resort Budapest **** superior wellness- és konferencia szálloda Budapest északi részén, az M0-ás Megyeri híd pesti hídfője

Részletesebben

Wl,(t~ Batizi Tamás REGYHÁZA. NvíRE:.GYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA. POLGÁRMESTERI KABINEl. Ügyiratszám: 12.312-61/ 2013.XIV.

Wl,(t~ Batizi Tamás REGYHÁZA. NvíRE:.GYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA. POLGÁRMESTERI KABINEl. Ügyiratszám: 12.312-61/ 2013.XIV. NvíRE:.GYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA POLGÁRMESTERI KABINEl 4401 NYIHlGYIIÁ7A, KOSSUTH ÜR l PI.: 03 TELEFON: ;36 42 524 544; FAX: +,6 42 31H'41 EMAIL: POL(.ARMESTERIKABINET@NYIREGYHAZA.HU

Részletesebben

MEDULIN. Apartman Ferry Pula 10 km, Rabac 53 km. www.greenhorvat.hu KIEMELT AJÁNLAT! Elhelyezkedés: Medulinban, egy csendes mellékutcában,

MEDULIN. Apartman Ferry Pula 10 km, Rabac 53 km. www.greenhorvat.hu KIEMELT AJÁNLAT! Elhelyezkedés: Medulinban, egy csendes mellékutcában, MEDULIN KIEMELT 15 Apartman Ferry Pula 10 km, Rabac 53 km Elhelyezkedés: Medulinban, egy csendes mellékutcában, szépen gondozott kertben, a központtól kb. 200 m-re. Strand: homokos, kavicsos kb. 600 m-re;

Részletesebben

Bevezetés a növénytanba Növényélettani fejezetek 2.

Bevezetés a növénytanba Növényélettani fejezetek 2. Bevezetés a növénytanba Növényélettani fejezetek 2. Dr. Parádi István Növényélettani és Molekuláris Növénybiológiai Tanszék (istvan.paradi@ttk.elte.hu) www.novenyelettan.elte.hu A gyökér élettani folyamatai

Részletesebben

THALASSO TERÁPIA. Kezelések

THALASSO TERÁPIA. Kezelések THALASSO TERÁPIA Kezelések A THALASSO A Thalasso szó görög eredetû jelentése: Jó közérzet tengeri növények és ásványi anyagok által. A tengerbôl származó természetesen gazdag összetételû anyagok kiválóan

Részletesebben