KOCKÁZATI FIGYELMEZTETŐ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KOCKÁZATI FIGYELMEZTETŐ"

Átírás

1 1 KOCKÁZATI FIGYELMEZTETŐ MCA INTELIFUNDS LTD, (a továbbiakban a cég) márkanevén, mint "FXORO", ("FXORO") egy befektetési cég, mely engedélyezett és szabályozott a Ciprusi Értékpapír és Tőzsdevédelmi Felügyelet által, engedélyszám: 126/10. A Kockázati Figyelmeztető (" A Figyelmeztető) a 2007-es Ciprusi Befektetési Szolgáltatás, a Szabályozott Piaci Törvény és az Európai Unió Pénzügyi Eszközök Piacairól Szóló Irányelv (MiFID) előírásai alapján készült el. KOCKÁZATI FIGYELMEZTETŐ (a) Jelen Kockázati Figyelmeztető minden leendő ügyfél számára szól illetve a Figyelmeztető elolvasása szükséges mindkét érdekelt fél számára. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a Figyelmeztető önmagában nem tud, és nem tartalmazza az összes fellépő kockázatok magyarázatát az ügyfél pénzügyi instrumentumokkal vagy CFD termékkel (Contract for Differences) való kereskedését illetően. (b) Az ügyfél csak abban az esetben kereskedhet pénzügyi termékekkel közvetve vagy közvetlenül, amennyiben tudatában van a pénzügyi termékekkel való kereskedés során fellépő kockázatokkal. Az FXORO semmikor és semmilyen esetben nem biztosít semmilyen jellegű befektetési tanácsot az ügyfél számára a pénzügyi termékekkel való kereskedés során. Továbbá, FXORO semmilyen jellegű befektetése tippet nem biztosít az ügyfél számára a kereskedése során. Egyedül az ügyfél felelőssége figyelembe vennie a személyes helyzetét és pénzügyi forrásait, hogy megfelelő elővigyázattal és megfontoltsággal tudjon számlát nyitni az FXORO számára illetve hogy függetlenül, önállóan tudjon kereskedni a kereskedési számláján. Abban az esetben, amikor az ügyfél nem érti az FXORO-nál nyitott kereskedési számlával és független kereskedési pozíciók megbízásai során fellépő kockázatokat, az ügyfélnek szükséges felkeresnie egy független befektetési tanácsadót. Amennyiben az ügyfél a továbbiakban sem veszi figyelembe a pénzügyi eszközök kereskedése során fellépő kockázatokat, ez esetben az ügyfélnek nem tanácsos a továbbiakban folytatnia a kereskedést. Az ügyfélnek kötelessége figyelembe vennie, hogy bármilyen pénzügyi eszköz vásárlása vagy eladása veszteséget és kárt is okozhat, illetve az ügyfélnek kötelessége elfogadni, hogy tisztában van ezzel a kockázattal. ÁLTALÁNOS KOCKÁZATOK FXORO az alábbi kockázatokról tájékoztatja ügyfeleit: (a) Az ügyfél által befektetett tőke vagy portfólió értéke nem garantált az FXORO által.

2 2 (b) Az ügyfél elfogadja, hogy a pénzügyi instrumentumokba való befektetés során tapasztalhat felfelé és lefelé való ingadozást, illetve figyelembe veszi és tudomásul veszi azt a tényt, hogy az ügyfél által befektetett tőke bármikor értéktelenné válhat a kapott információk ellenére, melyeket az FXORO által kapott. (d) Az ügyfél tudomásul veszi, hogy a pénzügyi eszközökkel való korábbi kereskedés eredménye nem garantálja jövőbeli kereskedések eredményeit. Korábbi történeti adatok használata nem biztosítja a jelen vagy jövőbeli sikeres teljesítményt. (d) FXORO tájékoztatja ügyfeleit, hogy bármely tranzakció, mely FXORO szolgáltatásain keresztül megy végbe, spekulatív jellegűek. Az ügyfelek értesítve vannak, hogy nagymértékű veszteséget is elszenvedhetnek a kereskedéseik során. (e) Az ügyfél tudomásul veszi, hogy lehetnek olyan esetek, amikor a pénzügyi eszközök nem likvidek (például kereslet csökkenésének eredménye.) Az ügyfél a továbbiakban tudomásul veszi, hogy ezekben a helyzetekben, az ügyfélnek nem lesznek olyan lehetőségei, hogy eladja az adott pénzügyi eszközt, sem pedig hogy megtartsa annak értéket vagy felmérjék a fellépő kockázatokat. (f) Amikor egy pénzügyi eszközt egy devizában kereskednek egy másik ország devizájával szemben, bármilyen változás a deviza árfolyamát illetően negatív hatással lehet a pénzügyi eszköz értékére, árára és teljesítményére. (g) FXORO tájékoztatja ügyfeleit, hogy a külföldi piacokon kereskedett pénzügyi eszközök olyan kockázatokat, különbségeket vonhatnak maguk után, melyek nagyobbak, mint az ügyfél országában fellépő/megszokott általános kockázatok. A tranzakciók során fellépő nyereség vagy veszteség a külföldi piacok fluktuációja során keletkeznek. (h) Az ügyfél tudomásul veszi, hogy a Származékos Pénzügyi Eszközök (mint például opciók, határidős termékek, határidős kamatláb-megállapodások, megállapodáson alapuló termékek, swapok, CFD-k, NDF-ek) lehetnek "nondelivery" azonnali tranzakciók, melyek lehetőséget adnak arra hogy nyereségre lehessen szert tenni a devizaárfolyamok, árutőzsdék, részvény-indexek vagy részvények árainak változásainak köszönhetően. FXORO felhívja az ügyfelek figyelmét arra, hogy a Származékos Pénzügyi Instrumentum értéke közvetlenül befolyásolva lehet a mögöttes termék árváltozásának következtében. (i) Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy nem tanácsos Származékos Pénzügyi Instrumentumot vásárolnia, hacsak az ügyfél teljes mértékben tisztában van azzal, hogy elveszítheti teljes befektetését is, illetve további jutalékok és kiadások merülhetnek fel.

3 3 (j) Az ügyfél tudomásul veszi, hogy az FXORO és/vagy bank és/vagy bróker bankja melyekkel FXORO működik együtt, esetleges fizetésképtelensége esetén, az ügyfél pozíciója akarata ellenére lezáródhat. (k) Az ügyfél tudomásul veszi, hogy egy megbízás végrehajtása bonyolult is lehet vagy teljesen lehetetlen annak végrehajtása a piaci körülmények miatt. Továbbá, FXORO tájékoztatja az ügyfelet, hogy FXORO együttműködhet olyan bankokkal, brókerekkel, melyek érdekei az ügyfél érdekeivel ellentétesek. (m) Az ügyfél tudomásul veszi, hogy a devizakereskedés során néha vagy gyakran előfordulhat, hogy az ügyfél által megadott megbízást nem tudja FXORO a kívánt áron teljesíteni. Teljes mértékben felhívjuk az ügyfél figyelmét ezekre a devizákra és figyelmeztetve van, hogy néhány esetben bonyolult lehet az ügyfél által kívánt áron végrehajtani a megbízásokat. (n) Az ügyfél figyelmeztetve van, hogy a devizakereskedéssel járó kockázatok nem kiküszöbölhetőek a kereskedés során, függetlenül az általa használt kereskedési stratégiáktól. (o) Teljes mértékben felhívjuk az ügyfél figyelmét arra, hogy a jelentős makrogazdasági adatok, gazdasági vagy politikai jellegű hírek, melyek hétvégéken is, hét elején, munkanapokon vagy bármely más időben is történhetnek, nagymértékben befolyásolják a piac mozgását, illetve ennek hatására előfordulhat, hogy a piacnyitáskor a deviza árszintje más helyen nyit, mint ahol korábban várható volt. Figyelmeztetjük ügyfeleinket, hogy a fentebb említett mozgások rendkívül nagy kockázatokkal járnak, illetve lehetnek olyan óvintézkedések beiktatva, melyek a nyitott vagy új pozíciók végrehajtásának pontosságát szolgálják. HARMADIK FÉL ÁLTALI KOCKÁZATOK (A) FXORO továbbíthat tőkét, melyet az ügyféltől kapott egy harmadik személy részére (pl.:bank) a tőke őrzésének, ellenőrzésének céljából annak érdekében, hogy könnyedén eleget tehessen az ügyfél tranzakciós kérelmeinek illetve hogy megfelelő fedezetet biztosítson (margin szükséglet) a kereskedési tranzakciók benyújtásához. (b) A harmadik fél, akihez az FXORO továbbítja a tőkét, egy gyűjtőszámlán tárolja a tőkét és nem lehet elkülöníteni az ügyfelek tőkéjétől vagy harmadik fél tőkéjétől. A harmadik fél fizetésképtelensége vagy más hasonló események esetén az FXORO megpróbálja az ügyfél nevében a panaszt benyújtani a harmadik fél számára, azonban figyelembe kell venni annak valószínűségét, hogy a harmadik fél nem lesz képes eleget tennie az ügyfél követelményeinek. FXORO nem vállal semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget az ebből eredő veszteségekért.

4 4 (c) FXORO elhelyezheti a tőkét egy olyan letétkezelő által, akinek zálogjogi érdekei lehetnek a tőkét illetően. (d) Egy bank vagy bróker által, akikkel a cég együtt működik, és érdekeik ellentétesek lehetnek az ügyfél érdekeivel. KOCKÁZATOK KÜLÖNÖSEN A CFD TERMÉKEKKEL TÖRTÉNŐ TRANZAKCIÓK ESETÉN. Pénzügyi eszköz, az ügylet során mindkét fél adott alaptermék tényleges birtoklása nélkül, az adott eszköz árfolyamváltozására játszva, készpénzes elszámolásban állapodik meg. A CFD kereskedés mindig egy bizonyos letét, fedezeti követelmény (margin) mellett történik, ami lehetővé teszi a befektetett összeg többszörösénél nagyobb megbízások kötését. Ezáltal az alapul szolgáló eszköz ármozgásain elérhető nyereség, veszteség felszorzódik. A CFD termékek és a mögöttes termékek árai rendkívül volatilisek is lehetnek, és ezek eredményezhetnek, előre nem látott eseményeket vagy kondíciók változásait melyek egyikét sem tudja befolyásolni az ügyfél vagy FXORO. Bizonyos piaci kondíciók hatására előfordulhat, hogy az ügyfél megbízása nem hajtódik végre a kívánt áron, és ezzel veszteséget von maga után. A CFD termékek árai befolyásolva vannak a változó kereslet-kínálat viszonyok, kormányzati, mezőgazdasági, kereskedelmi programok és politikák nemzeti és nemzetközi politikák gazdasági események és az adott piacra vonatkozó uralkodó pszichológia jellemzők által. 5. ILLETÉKEK ÉS ADÓK (a) Felhívjuk ügyfelünk figyelmét arra, hogy bármilyen változása a személyes környezetének, jogszabályoknak vagy bármilyen más faktor, ami befolyásolhatja az ügyfél pénzügyi eszközökkel való kereskedését és az arra vonatkozó adózást, FXORO nem tudja figyelmeztetni az ügyfelet adózási vagy más kötelezettségeket illetően, melyek a kereskedéssel kapcsolatosan lépnek fel. Ez csakis és kizárólag az ügyfél felelőssége. (b) FXORO erősen ajánlja ügyfeleinek, hogy kövessék figyelemmel és legyenek tisztában a kereskedésekkel járó jutalékokkal és egyéb felszámolásokkal. Abban az esetekben, amikor a költségek nem pénzben vannak kifejezve (pl.: spread tágítás) az ügyfélnek lehetőssége van magyarázatot kérelmeznie, hogy teljes mértékben értesítve legyen minden felszámolási díjról.

5 A jelenlegi szabályzatoknak megfelelően, FXORO-nak kötelesség van az ügyfél befektetéseit egy elkülönített bankszámlán tárolnia, külön más ügyfelek tőkéjétől és az FXORO saját céges tőkéjétől. Az ügyfél értesítve van, hogy ez a biztonsági intézkedés nem biztosít 100%-os biztonságot. 5 TECHNIKAI KOCKÁZATOK (a) Amikor az ügyfél a tranzakcióit egy elektronikus rendszeren keresztül adja be, az ügyfél ki van téve annak a kockázatnak, hogy a rendszerben hiba adódik (hardver, szoftver (internet/szerver) probléma). A technikai problémák befolyásolhatják az ügyfél tranzakcióit. Előfordulhat, hogy az ügyfél megbízása nem ott hajtódik végre, ahol azt az ügyfél kérte, vagy egyáltalán nem hajtódik végre a pozíció. (b) Az ügyfél értesítve van, hogy csakis ő a felelős bármilyen pénzügyi veszteségért, ami a technikai, kommunikációs, elektronikus vagy más rendszer hibás működésének következtében alakult ki. (c) Amikor egy felhatalmazott harmadik félnek van hozzáférése az információkhoz, mint például elektronikus címekhez, elektronikus kommunikációhoz és személyes adatokhoz, FXORO nem vállal felelősséget azért, ha ezen információkat, adatokat továbbítja bármilyen, más fél számára, használva az internetet vagy bármilyen más kommunikációs szolgáltatást, telefont, vagy más elektronikus készülékeket. (d) Az ügyfél tudomásul veszi, hogy által továbbított titkosított adatok nem védettek az illetéktelen hozzáférésektől. (e) Kifejezetten felhívjuk az ügyfél figyelmét a túlzott üzlet áramlásra, amikor előfordulhat, hogy a túlterhelés miatt az ügyfélnek bonyolulttá válthat csatlakoznia telefonon vagy a kereskedési platformon keresztül. (f) Az ügyfél tudomásul veszi, hogy sok esetben internet probléma miatt nem tud csatlakozni vagy hozzáférni az FXORO weblapjához és/vagy kereskedési rendszerhez. További befolyásoló tényezők lehetnek a megszakítások, áramszünetek, szoftver vagy hardver meghibásodások vagy internet kapcsolat megszakadás. FXORO nem vállal felelősséget a felettébb említett tényezők által okozott pénzügyi veszteségekért, károkért. (g) FXORO nem Internet szolgáltató és nem vállal felelősséget és kötelezettséget semmilyen internettel kapcsolatos, közüzemi elektronikus hálózat meghibásodásokért vagy hackertámadásokért. (h) Az ügyfél figyelmeztetve van arról, hogy amikor elektronikus platformon keresztül kereskedik, akkor tisztában van az esetleges kockázatok fellépéséről, melyek következményei az alábbiak lehetnek:

6 6 Az ügyfél készülékeinek meghibásodása, a szoftver és kapcsolat gyenge minősége. FXORO vagy az ügyfél hardverének vagy szoftverének hibás vagy helytelen működése. Az ügyfél készülékeinek helytelen működése Az ügyfél termináljának helytelen beállításai Az ügyfél termináljának megkésett frissítései (i) A számítógép, adatok, beszédkommunikáció használatával kapcsolatosan az ügyfél tisztában van azokkal a kockázatokkal, melyek az alábbi következményeket okozhatják, és amikért FXORO nem vállal semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget: Árkimaradás az ügyfél vagy a szolgáltató részéről, vagy a kommunikációs operátor részéről, melyek az ügyfelet szolgálják. A kommunikációs csatornák Fizikai kára (vagy megsemmisülése) melyek összeköttetik az ügyfelet a szolgáltatóval (kommunikációs operátor), továbbá az ügyfél szolgáltatójának vagy információs szerverének megsemmisülése. Az ügyfél által használt csatornák kommunikációs kiesése (elfogadhatatlanul alacsony minőségű), vagy a szolgáltató által használt csatornák, vagy az operátor kommunikációja (beleértve hang kommunikációt) melyeket az ügyfél használ. Hibás vagy a követelmények nem megfelelő beállítással rendelkező ügyfélterminál. Az ügyfélterminál időben történő frissítése. Amikor telefonon (vezetékes vagy mobil), hangalapú kommunikáción keresztül történnek a megbízások, az ügyfél tisztában van a felmerülő hálózati kommunikációs meghibásodásokkal, illetve amikor egy brókerszolgáltató dolgozóját próbálja az ügyfél elérni. A kommunikációs csatornák, hardver és szoftver használata recepció mentes üzenetek kockázatát is generálhatják (beleértve a szöveges üzeneteket). A telefonon keresztüli kereskedés során felmerülhet a kapcsolat túlterhelése. Hibás vagy nem megfelelően működő kereskedési rendszer (platform), amely magában foglalja az ügyfélterminált.

7 7 FXORO által használt kommunikációs csatornák meghibásodása, kifejezetten harmadik fél által okozott fizikai kár (megsemmisülés). 7. ÁRCSÚSZÁS A piaci volatilitás olyan kondíciókat is létrehozhat, melyek során a megbízások teljesülése bonyolulttá válik, mivel az ár jó pár pippel távolabb is lehet a piac extrém mozgásának köszönhetően. Azonban a kereskedő az általa beadott áron várja a teljesülést, piac nagymértékben mozdulhat, és a megbízás a legközelebbi lehető legjobb áron fog teljesülni. Hasonlóképpen, a megnövekedett volumen árcsúszást eredményezhet, amennyiben a likviditás szolgáltató nem rendelkezik azzal a kérelmezett árral. Amikor a stop megbízás aktiválódik, egy "legjobb piaci megbízás"-sá válik, és sajnos nincsen garancia arra, hogy a megadott áron teljesül a megbízás. Ezért, a stop megbízások során találkozhatunk árcsúszásokkal a piaci kondíciók függvényében. Annak ellenére, hogy FXORO rendkívül szoros partnerkapcsolatot épített ki a világ legnagyobb likviditás szolgáltatóival, annak érdekében, hogy az ügyfelek megbízásait megfelelően tudja párosítani, FXORO nem vállal felelősséget, amikor árcsúszás keletkezik volatilis piaci körülmények között vagy amikor spread tágulás tapasztalható illetve, amikor nem kerül árjegyzésre sor. KERESKEDÉSI PLATFORM Az ügyfél tudomásul veszi, hogy az egyetlen megbízható forrás az árak jegyzéséhez az Éles szerver. Az ügyfél figyelmeztetve van, hogy az ügyfélterminálon keresztül kapott jegyzések, nem megbízható információ forrás, mivel a kapcsolat az ügyfélterminál és szerver között megszakadhat, és néhány jegyzés nem jelenik meg az ügyfélterminálon. Az ügyfél tudomásul veszi, hogy amikor az ügyfél lezárja a megbízást elhelyez/módosít/töröl egy ablakot vagy a nyitási/zárási ablakot, instrukciókat, melyek el lettek küldve a szerverhez, nem lehet őket törölni. VIS MAIOR ESEMÉNYEK Amikor a Vis Maior eseményeknek lehetünk tanúi, az ügyfél tisztában van az esetleges pénzügyi veszteség kockázatával.

8 8 Felelősségi Nyilatkozat "Elolvastam és megértettem a Kockázati Figyelmeztetőt a nemzetközi pénzügyi piac tranzakcióit illetően és ezennel elfogadom és vállalom a fentebb említett kockázatokat, beleértve a cég és/vagy más harmadig fél által elvárt margin követelményeket"

Alap letét Az alapletét a szükséges fedezet összege, amellyel a befektetőnek rendelkeznie kell a számláján ahhoz, hogy megnyithasson egy kontraktust.

Alap letét Az alapletét a szükséges fedezet összege, amellyel a befektetőnek rendelkeznie kell a számláján ahhoz, hogy megnyithasson egy kontraktust. 1 450 különböző termék kereskedhető, 21 különböző tőzsdéről érhetők el kontraktusok. Energiahordozók (pl.: olaj, földgáz), nemesfémek (arany, ezüst) devizák, kötvények, mezőgazdasági termények (búza, narancs),

Részletesebben

Plus500CY Ltd. Kockázati figyelmeztetés

Plus500CY Ltd. Kockázati figyelmeztetés Plus500CY Ltd. Kockázati figyelmeztetés Kockázati figyelmeztetés Ha a CFD-t spekulatív módon használja, akkor előfordulhat, hogy kockára teszi vele tőkéjét. Néhány szabályozó hatóság a CFD-t a magas kockázatú

Részletesebben

(tudás és tapasztalat) Kérdőív. Lépést tart Ön azzal, hogy mi történik a gazdaságban (az üzleti életben) és a pénzügyi piacokon?

(tudás és tapasztalat) Kérdőív. Lépést tart Ön azzal, hogy mi történik a gazdaságban (az üzleti életben) és a pénzügyi piacokon? Név: Cím: Ügyfélszám: Megfelelési teszt (tudás és tapasztalat) Kérdőív Lépést tart Ön azzal, hogy mi történik a gazdaságban (az üzleti életben) és a pénzügyi piacokon? 1) Egyáltalán nem érdekel. Ritkán

Részletesebben

ÜGYFÉLMEGÁLLAPODÁS JOGI SZEMÉLY RÉSZÉRE

ÜGYFÉLMEGÁLLAPODÁS JOGI SZEMÉLY RÉSZÉRE ÜGYFÉLMEGÁLLAPODÁS JOGI SZEMÉLY RÉSZÉRE JOGI SZEMÉLY KÉPVISELŐJE Utónév (Keresztnevek): Vezetéknév: Születési hely: Személyi igazolvány/útlevélszám: Lejárati dátum: Lejárat nélküli Lakcímkártya szám: Állampolgárság

Részletesebben

Megfelelési teszt. Név: Cím: Ügyfélszám: Számlatulajdonos: Meghatalmazott/képviselő:

Megfelelési teszt. Név: Cím: Ügyfélszám: Számlatulajdonos: Meghatalmazott/képviselő: Megfelelési teszt Felhívjuk Tisztelt Ügyfelünk figyelmét, hogy a Random Capital Zrt. a befektetési szolgáltatási tevékenysége és kiegészítő tevékenysége és kiegészítő szolgáltatása keretében történő szerződéskötést,

Részletesebben

Kategóriák Fedezeti követelmények

Kategóriák Fedezeti követelmények 1 Válasszon kedvére a világ 20 különböző tőzsdéjét leképező 6.000 különböző CFD közül. Az elérhető tőkeáttétel akár 10-szeres is lehet. Long és short pozíció nyitására egyaránt van lehetőség, akár napon

Részletesebben

A Gyors Kötjegy felépítése

A Gyors Kötjegy felépítése A Gyors Kötjegy felépítése A Gyors Ügylet segítségével jobban kontrollálható és átlátható a megbízással való kereskedés módja. FOREX CFD-K FOREX Az FX Gyors Kötjegy felépítése. FX OPCIÓK TERMÉKIKON Segítségével

Részletesebben

BC Tipp heti statisztika (42. hét)

BC Tipp heti statisztika (42. hét) BC Tipp heti statisztika (42. hét) USDHUF eladás 216,65 áttörésekor Profitcél: 210,15 Javasolt stop loss: 218,25 2013.10.11. 11:56 100 000 263,7 pont 263 700 Ft 649 950 Ft 2 500 000 Ft 1 / 10 DAX index

Részletesebben

Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. 1

Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. 1 Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. 1 Bemutatkozás Burány Gábor 2014-től SZÉCHENYI Kereskedelmi Bank Zrt. Befektetési Szolgáltatások, vezető üzletkötő 2008-2013 Strategon Értékpapír Zrt. üzletkötő, határidős

Részletesebben

BC Tipp heti statisztika (9. hét)

BC Tipp heti statisztika (9. hét) BC Tipp heti statisztika (9. hét) DAX index vétel 7697,95 áttörésekor Profitcél: 7997,95 Javasolt stop loss: 7603,90 2013.02.22. 12:52 5 db CFD Index 158,94 pont 235 650 Ft 684 730 Ft 2 500 000 Ft 1 /

Részletesebben

BC Tipp heti statisztika (3. hét)

BC Tipp heti statisztika (3. hét) BC Tipp heti statisztika (3. hét) EURGBP vétel 0,8275 áttörésekor Profitcél: 0,8480 Javasolt stop loss: 0,8191 2013.01.11. 15:15 50 000 129 pont 224 745 Ft 439 500 Ft 2 500 000 Ft 1 / 8 EURUSD vétel 1,3358

Részletesebben

Mik is pontosan az ETC-k? Physical ETC Classic ETC Forward ETC Short ETC Leveraged ETC

Mik is pontosan az ETC-k? Physical ETC Classic ETC Forward ETC Short ETC Leveraged ETC 1 Exchange Traded Funds (ETF): tőzsdén kereskedett befektetési alap, amely leginkább a részvényekhez hasonlatos. A legnépszerűbbek az indexkövető és szektor ETF-ek, melyek az irányadó tőzsdeindexek árfolyamát

Részletesebben

BC Tipp heti statisztika (8. hét)

BC Tipp heti statisztika (8. hét) BC Tipp heti statisztika (8. hét) S&P 500 index vétel 1526,60 áttörésekor Profitcél: 1559,60 Javasolt stop loss: 1515,70 2013.02.15. 15:34 60 db Index CFD 4,99 dollár 66 465 Ft 1 220 060 Ft 2 500 000 Ft

Részletesebben

KOCKÁZAT-KÖZZÉTÉTELI 1. EZ A KOCKÁZAT-KÖZZÉTÉTELI NYILATKOZAT AZ ÜZLETSZABÁLYZATBAN FOGLALTAK SZERINT KÉPEZI RÉSZÉT AZ ÜGYFÉL-MEGÁLLAPODÁSNAK

KOCKÁZAT-KÖZZÉTÉTELI 1. EZ A KOCKÁZAT-KÖZZÉTÉTELI NYILATKOZAT AZ ÜZLETSZABÁLYZATBAN FOGLALTAK SZERINT KÉPEZI RÉSZÉT AZ ÜGYFÉL-MEGÁLLAPODÁSNAK Azzal kapcsolatban, hogy az AvaTrade ( mi, miénk, minket, AvaTrade ) beleegyezik, hogy tőzsdén kívüli ( OTC-kereskedés ) különbözeten alapuló ügyletekbe ( CFD-k ), különbözeti spekulációkba ( Különbözeti

Részletesebben

Plus500CY Ltd. Megbízás-végrehajtási irányelvek

Plus500CY Ltd. Megbízás-végrehajtási irányelvek Plus500CY Ltd. Megbízás-végrehajtási irányelvek Megbízás-végrehajtási irányelvek A megbízás-végrehajtási irányelvek az ügyféllel kötött megállapodás részét képezik, ahogy azt meghatározza a felhasználói

Részletesebben

Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat.

Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat. Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat. 1 1. Cél spread-ek A honlapon megtalálhatóak az egyes devizakeresztekre vonatkozó

Részletesebben

Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat.

Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat. 1 Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat. 1. Cél spread-ek A honlapon megtalálhatóak az egyes devizakeresztekre vonatkozó

Részletesebben

A CFD kereskedés alapjai

A CFD kereskedés alapjai A CFD kereskedés alapjai Equilor Befektetési Zrt. Nemzetközi szemlélet helyi tapasztalatok A 20 éves Equilor Befektetési Zrt. a Budapesti Értéktőzsde alapító tagja valamint a Magyar Kockázati és Magántőke

Részletesebben

Erste Termin - Határidős finanszírozás

Erste Termin - Határidős finanszírozás Erste Termin - Határidős finanszírozás A Határidős finanszírozás tőkeáttételt biztosító speciális ügylet, amely azzal az előnnyel rendelkezik, hogy a befektetési hitellel ellentétben nem csupán vételi,

Részletesebben

ALKALMASSÁGI ÉS MEGFELELÉSI TESZT

ALKALMASSÁGI ÉS MEGFELELÉSI TESZT Ügyfélnév: MIFID KÉRDŐÍV Ügyfélkód: ALKALMASSÁGI ÉS MEGFELELÉSI TESZT MAGÁNSZEMÉLYEK ÉS JOGI SZEMÉLYEK, VALAMINT JOGI SZEMÉLYISÉGGEL NEM RENDELKEZŐ GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK RÉSZÉRE Felhívjuk Tisztelt Ügyfelünk

Részletesebben

A gyorskereskedési jegy felépítése

A gyorskereskedési jegy felépítése A gyorskereskedési jegy felépítése Nagyobb rálátás, átláthatóság Forex CFD Forex A forex gyorskereskedési jegy felépítése FX Opciós termék ikon Segítségével válthat a spot FX és FX opciók között KERESŐ

Részletesebben

BC Tipp heti statisztika (4. hét)

BC Tipp heti statisztika (4. hét) BC Tipp heti statisztika (4. hét) DAX index eladás 7686 áttörésekor Profitcél: 7443 Javasolt stop loss: 7777 2013.01.18. 10:42 5 db CFD Index 31,96 pont 47 140 Ft 680 210 Ft 2 500 000 Ft 1 / 1 XAGUSD vétel

Részletesebben

Egyedi árfolyamos deviza konverzió az FHB Banknál

Egyedi árfolyamos deviza konverzió az FHB Banknál Egyedi árfolyamos deviza konverzió az FHB Banknál Egyedi árfolyamos deviza konverzió bemutatása Egyedi árfolyamos devizaügylet esetén az Ügyfél konverziója az aktuális piaci árakhoz igazodik, így a bankok

Részletesebben

Hogyan válassz brókert? 4 alapvető szempont a megfelelő brókercég kiválasztásához

Hogyan válassz brókert? 4 alapvető szempont a megfelelő brókercég kiválasztásához Hogyan válassz brókert? 4 alapvető szempont a megfelelő brókercég kiválasztásához 1. szempont: a szabályozás kérdése EU-s szabályozás / MNB nyilvántartás / MiFID / kompenzációs alap / letétkezelő bank

Részletesebben

4. lépés: pozíció zárása

4. lépés: pozíció zárása 4. lépés: pozíció zárása Miután megtanultuk miként történhet egy adott pozíció megnyitása, akár vételi (long) akár eladási (short) megbízásról is legyen szó, azt is tudnunk kell, hogyan lehet lezárni őket

Részletesebben

Különbözeten alapuló ügyletek (CFD-k)

Különbözeten alapuló ügyletek (CFD-k) Figyelmeztetés befektetők számára 28/02/2013 Különbözeten alapuló ügyletek (CFD-k) Kulcsfontosságú üzenetek A CFD-k összetett termékek, amelyek nem minden befektető számára alkalmasak. Ne fektessen be

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ AZ ÜGYFÉL ÉRDEKE ÉS A TÁRSASÁG MEGBÍZÁSTELJESÍTÉSI POLITIKÁJA

ÖSSZEFOGLALÓ AZ ÜGYFÉL ÉRDEKE ÉS A TÁRSASÁG MEGBÍZÁSTELJESÍTÉSI POLITIKÁJA GOLDENBURG GROUP LTD G O L D E N B U R G G R O U P L T D Siafi Street, Porto Bello BLD, 3rd Floor, Office 30 3, 3042 Limassol, Cyprus P +357 2503 0299, F +357 2403 0076, info@fxglobal.com Reg. No: HE328474,

Részletesebben

RÉSZEGES HATÁRIDŐS MEGÁLLAPODÁS (PARTICIPATING FORWARD)

RÉSZEGES HATÁRIDŐS MEGÁLLAPODÁS (PARTICIPATING FORWARD) RÉSZEGES HATÁRIDŐS MEGÁLLAPODÁS (PARTICIPATING FORWARD) Tisztelt Ügyfelünk! Kérjük hogy az ügylet megkötése előtt jelen Ügyféltájékoztatót valamint a Befektetési szolgáltatási és a kiegészítő szolgáltatási

Részletesebben

KÖZLEMÉNY A KOCKÁZATOKRÓL ÉS FIGYELMEZTETÉS A VESZÉLYEKRE

KÖZLEMÉNY A KOCKÁZATOKRÓL ÉS FIGYELMEZTETÉS A VESZÉLYEKRE KÖZLEMÉNY A KOCKÁZATOKRÓL ÉS FIGYELMEZTETÉS A VESZÉLYEKRE 1. Bevezető 1.1. A Goldenburg Group Zártkörű Részvénytársaság (a továbbiakban Társaság) számára a mindenkor hatályos Befektetési szolgáltatások

Részletesebben

Kereskedés a tőzsdén

Kereskedés a tőzsdén Kereskedés a tőzsdén Egy kis ismétlés a tőzsde Térben és időben koncentrált piac A kereskedés az áru jelenléte nélkül történik Szabályozott piac törvény szabályozza a működést és a kereskedés módját Közvetlenül

Részletesebben

A Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer munkafelületének bemutatása

A Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer munkafelületének bemutatása A Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer munkafelületének bemutatása A BC Trader egy multifunkcionális, többszörösen díjazott online kereskedési rendszer, ami lehetővé teszi a befektetők számára,

Részletesebben

Online forex. kereskedés. Négy óra munkával 1000 euró havonta!, Dolgozz a nappalidban 100 euró/napért!,

Online forex. kereskedés. Négy óra munkával 1000 euró havonta!, Dolgozz a nappalidban 100 euró/napért!, Online forex kereskedés Négy óra munkával 1000 euró havonta!, Dolgozz a nappalidban 100 euró/napért!, Ön is találkozott már hasonló hirdetésekkel? Olvassa el tájékoztatónkat és ismerje meg a legfontosabb

Részletesebben

A CIB Bank Zrt. Részletes Terméktájékoztatója. Margin elszámolású Deviza Ügyletekre

A CIB Bank Zrt. Részletes Terméktájékoztatója. Margin elszámolású Deviza Ügyletekre A CIB Bank Zrt. Részletes Terméktájékoztatója Margin elszámolású Deviza Ügyletekre Lezárva: 2018. Január 03. A jelen részletes terméktájékoztatót a CIB Bank Zrt. az őt a Bszt. 40. - 41. és 43. -ai szerinti

Részletesebben

Alkalmassági és Megfelelési teszt KÖZÜLETEKNEK

Alkalmassági és Megfelelési teszt KÖZÜLETEKNEK KÖZÜLETEKNEK Az Üzletszabályzat 19. sz. melléklete Az alábbi teszt kitöltését a befektetési vállalkozásokról és árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló

Részletesebben

MEGBÍZÁS-VÉGREHAJTÁSI SZABÁLYZAT

MEGBÍZÁS-VÉGREHAJTÁSI SZABÁLYZAT MEGBÍZÁS-VÉGREHAJTÁSI SZABÁLYZAT 1 Bevezetés Az ETX Capital néven kereskedő Monecor (London) Limited (a továbbiakban: ETX Capital, mi vagy a mi kifejezés bármely ragozott alakja) működését a Pénzügyi Szabályozó

Részletesebben

HATÁRIDŐS DEVIZAÁRFOLYAM ÜGYLET

HATÁRIDŐS DEVIZAÁRFOLYAM ÜGYLET HATÁRIDŐS DEVIZAÁRFOLYAM ÜGYLET Tisztelt Ügyfelünk! Kérjük, hogy az ügylet megkötése előtt jelen Ügyféltájékoztatót valamint a Befektetési szolgáltatási és a kiegészítő szolgáltatási tevékenység körébe

Részletesebben

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ DIGITÁLIS (BINÁRIS) OPCIÓS ÜGYLETEKHEZ

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ DIGITÁLIS (BINÁRIS) OPCIÓS ÜGYLETEKHEZ TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ DIGITÁLIS (BINÁRIS) OPCIÓS ÜGYLETEKHEZ A termék leírása: A Devizaárfolyam Digitális-opció (vagy más kifejezéssel Bináris opciós) egy olyan ügylet, amely keretében az opció jogosultja

Részletesebben

Terméktájékoztató. Devizacsere ügylet FX Swap

Terméktájékoztató. Devizacsere ügylet FX Swap Terméktájékoztató Devizacsere ügylet FX Swap Devizacsere ügylet A termék leírása A Devizacsere ügylet (angol néven FX Swap) egy olyan, két tranzakcióból álló megállapodás, amely során az Ügyfél megköt

Részletesebben

KID KIEMELT INFORMÁCIÓKAT TARTALMAZÓ DOKUMENTUM CFD RÉSZVÉNY

KID KIEMELT INFORMÁCIÓKAT TARTALMAZÓ DOKUMENTUM CFD RÉSZVÉNY CFD RÉSZVÉNY CÉL Ez a dokumentum tájékoztatja Önt az erre a befektetési termékre, pénzügyi eszközre vonatkozó kiemelt információkról. Ez a dokumentum nem marketinganyag. Az információközlést jogszabály

Részletesebben

A határidős kereskedés alapjai

A határidős kereskedés alapjai A határidős kereskedés alapjai Molnár Melina Budapest, 2014.11.25. A határidős ügyletekről általánosságban Határidős termékek a Budapesti Értéktőzsdén A letéti díj A határidős ár meghatározása 2 Az árak

Részletesebben

Vételi és Eladási Ár közötti Különbözet (más néven Vételi-Eladási Ár): az adott instrumentum eladási és vételi ára közötti különbözetet mutatja.

Vételi és Eladási Ár közötti Különbözet (más néven Vételi-Eladási Ár): az adott instrumentum eladási és vételi ára közötti különbözetet mutatja. 1. BEVEZETÉS Az ETX Capital néven kereskedő Monecor (London) Limited (a továbbiakban: ETX Capital, mi vagy a minket kifejezés bármely ragozott alakja) működését a Pénzügyi Szabályozó Hatóság (Financial

Részletesebben

Pozíció nyitása megbízással

Pozíció nyitása megbízással Pozíció nyitása megbízással Pozíció nyitása megbízással: Amennyiben Ön a jelenlegi árfolyamszintnél kedvezőbb, esetleg kedvezőtlenebb árszinten szeretne belépni a piacra a Buda-cash Trader V2 Pro lehetőséget

Részletesebben

MEGFELELÉSI TESZT. Természetes személy ügyfelek részére

MEGFELELÉSI TESZT. Természetes személy ügyfelek részére MEGFELELÉSI TESZT Természetes személy ügyfelek részére Név: Anyja neve: Állandó lakcím: Születési hely és idő: Adóazonosító jel: Telefonszám: Email: Azonosító okmány típusa és száma: Jelen teszt (a továbbiakban:

Részletesebben

Vételi és Eladási Ár közötti Különbözet (más néven Vételi-Eladási Ár): az adott instrumentum eladási és vételi ára közötti különbözetet mutatja.

Vételi és Eladási Ár közötti Különbözet (más néven Vételi-Eladási Ár): az adott instrumentum eladási és vételi ára közötti különbözetet mutatja. 1 TÁJÉKOZTATÓ 1.1 Bevezetés Az ETX Capital néven kereskedő Monecor (London) Limited (a továbbiakban: ETX Capital, mi vagy a minket kifejezés bármely ragozott alakja) működését a Pénzügyi Szabályozó Hatóság

Részletesebben

Pozíció nyitása és megbízás hozzárendelése a Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszerében

Pozíció nyitása és megbízás hozzárendelése a Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszerében Pozíció nyitása és megbízás hozzárendelése a Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszerében Pozíció nyitása és megbízás hozzárendelése a Buda-cash Trader V2 Pro rendszerben Ügyfeleink többféleképpen

Részletesebben

Kiemelt Befektetői Információk. Trend Lekötött Betét

Kiemelt Befektetői Információk. Trend Lekötött Betét Kiemelt Befektetői Információk Ez a dokumentum ellátja Önt a Trend Kombinált befektetési termékre vonatkozó kiemelt befektetői információkkal, melyek segítségével Ön jobban megértheti az ebbe a termékbe

Részletesebben

8. javított határidôs ügylet (boosted forward)

8. javított határidôs ügylet (boosted forward) 8. javított határidôs ügylet (boosted forward) MIFID komplexitás FX 3 a termék leírása A javított határidôs ügylet megkötésével a határidôs devizavételhez hasonlóan cége egyidejûleg szerez devizvételi

Részletesebben

Az ebrókerház Befektetési Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Végrehajtási Politika

Az ebrókerház Befektetési Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Végrehajtási Politika Az ebrókerház Befektetési Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság Végrehajtási Politika Hatályos: 2017. június 21. 1. oldal Az (a továbbiakban: Társaság) a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei

Részletesebben

Csak annyi pénzt kockáztasson, amelynek az esetleges elveszítését még megengedheti magának.

Csak annyi pénzt kockáztasson, amelynek az esetleges elveszítését még megengedheti magának. KOCKÁZATTAL KAPCSOLATOS FIGYELMEZTETÉS Az ETX Capital néven kereskedő Monecor (London) Limited (a továbbiakban: ETX Capital, mi vagy a mi kifejezés bármely ragozott alakja) működését a Pénzügyi Szabályozó

Részletesebben

Kiemelt Befektetői Információk. Trend Lekötött Betét

Kiemelt Befektetői Információk. Trend Lekötött Betét Kiemelt Befektetői Információk Ez a dokumentum ellátja Önt a Trend Kombinált befektetési termékre vonatkozó kiemelt befektetői információkkal, melyek segítségével Ön jobban megértheti az ebbe a termékbe

Részletesebben

optimal investment for balanced performance balance abszolút hozam portfólió

optimal investment for balanced performance balance abszolút hozam portfólió 2015 optimal investment for balanced performance balance abszolút hozam portfólió GFX Balance Abszolút Hozamú Portfólió Intelligens vagyonkezelés A Balance Abszolút Hozamú Portfólió célja, hogy aktív befektetési

Részletesebben

KOCKÁZATFELTÁRÓ NYILATKOZAT

KOCKÁZATFELTÁRÓ NYILATKOZAT KOCKÁZATFELTÁRÓ NYILATKOZAT Tekintettel a Spot Capital Markets Ltd-re (továbbiakban mint "Cég") beleegyezik, hogy bináris opciókkal való kereskedésbe kezdjen az alulírottal (továbbiakban mint "Ügyfél",

Részletesebben

Kiemelt Befektetői Információk. Trend Lekötött Betét

Kiemelt Befektetői Információk. Trend Lekötött Betét Kiemelt Befektetői Információk Ez a dokumentum ellátja Önt a Trend Kombinált befektetési termékre vonatkozó kiemelt befektetői információkkal, melyek segítségével Ön jobban megértheti az ebbe a termékbe

Részletesebben

TANULJA KI A PIACOT 10 PERC ALATT

TANULJA KI A PIACOT 10 PERC ALATT TANULJA KI A PIACOT 10 PERC ALATT MAGAS KOCKÁZATÚ BEFEKTETÉSRE VONATKOZÓ FIGYELMEZTETÉS: A deviza kereskedés (Forex) és a különbözeti ügyletekkel (CFDk) történő kereskedés fokozottan spekulatív jellegű

Részletesebben

Mire jó az opció? Kisokos a hazai opciós termékekhez. 2011. augusztus 2.

Mire jó az opció? Kisokos a hazai opciós termékekhez. 2011. augusztus 2. Mire jó az opció? Kisokos a hazai opciós termékekhez 2011. augusztus 2. Opciók: tegyük helyre a dolgokat! Bevezető A mindennapi kereskedésben mindeddig méltánytalanul mellőzöttnek bizonyultak az opciók,

Részletesebben

KÖZLEMÉNY A KOCKÁZATOKRÓL ÉS FIGYELMEZTETÉS A VESZÉLYEKRE A FEJEZET MINDEN PÉNZÜGYI ESZKÖZZEL KAPCSOLATOS KOCKÁZATOK

KÖZLEMÉNY A KOCKÁZATOKRÓL ÉS FIGYELMEZTETÉS A VESZÉLYEKRE A FEJEZET MINDEN PÉNZÜGYI ESZKÖZZEL KAPCSOLATOS KOCKÁZATOK KÖZLEMÉNY A KOCKÁZATOKRÓL ÉS FIGYELMEZTETÉS A VESZÉLYEKRE A FEJEZET MINDEN PÉNZÜGYI ESZKÖZZEL KAPCSOLATOS KOCKÁZATOK 1. Bevezető 1.1. A Goldenburg Group Zártkörű Részvénytársaság (a továbbiakban Társaság)

Részletesebben

Buy Offer (Vétel az eladási áron) Vételi limit áras megbízás az éppen aktuális legjobb eladótól.

Buy Offer (Vétel az eladási áron) Vételi limit áras megbízás az éppen aktuális legjobb eladótól. 1 Ask (Legjobb eladó) Hívják offer árnak is. Az adott instrumentumra a legjobb eladási ár. Ezen az árfolyamon nyithatunk long pozíciót. Példaként véve a deviza kereskedést, ezen az áron vehető meg a fix

Részletesebben

Deviza kereskedés és kondíciók a Buda-Cash Trader rendszerén keresztül

Deviza kereskedés és kondíciók a Buda-Cash Trader rendszerén keresztül Deviza kereskedés és kondíciók a Buda-Cash Trader rendszerén keresztül A devizapiacról (Forex) általánosan: A devizapiac a maga 3,5 trillió USD napi forgalmával a legnagyobb és legdinamikusabb tőkepiac

Részletesebben

A határidős kereskedés alapjai Réz Éva

A határidős kereskedés alapjai Réz Éva A határidős kereskedés alapjai Réz Éva Budapest, 2012.04.26. A határidős ügyletekről általánosságban Határidős termékek a Budapesti Értéktőzsdén A letéti díj A határidős ár meghatározása 2 3 A határidős

Részletesebben

Kiemelt Befektetői Információk. Trend Lekötött Betét

Kiemelt Befektetői Információk. Trend Lekötött Betét Kiemelt Befektetői Információk Ez a dokumentum ellátja Önt a Trend Kombinált befektetési termékre vonatkozó kiemelt befektetői információkkal, melyek segítségével Ön jobban megértheti az ebbe a termékbe

Részletesebben

Forex Marge-ok/Spread-ek

Forex Marge-ok/Spread-ek Forex Marge-ok/Spread-ek Az általunk megcélzott vételi és eladási árfolyam közötti különbségek a normális piaci feltételek mellett elérhető legjobb marge-aink. Nyugodt piaci körülmények mellett a marge

Részletesebben

2010.06.05. Pénz és tőkepiac. Intézményrendszer és a szolgáltatások. Befektetési szolgáltatási tevékenységek

2010.06.05. Pénz és tőkepiac. Intézményrendszer és a szolgáltatások. Befektetési szolgáltatási tevékenységek Pénz és tőkepiac Intézményrendszer és a szolgáltatások Befektetési vállalkozások - Értékpapír bizományos - Értékpapír kereskedő - Értékpapír befektetési társaság Befektetési szolgáltatók Működési engedélyezésük

Részletesebben

KÉRDİÍV. A Raiffeisen Bank Zrt. 2007. évi CXXXVIII. törvényben foglalt tájékozódási kötelezettsége alapján, ügyfelei

KÉRDİÍV. A Raiffeisen Bank Zrt. 2007. évi CXXXVIII. törvényben foglalt tájékozódási kötelezettsége alapján, ügyfelei KÉRDİÍV Ügyfél neve:... Számlaszáma (bankszámlaszám vagy értékpapír számlaszám):.......... Adóazonosító jele:........... Állandó lakcím:.. Ügyfél MIFID alapbesorolása: LAKOSSÁGI A Raiffeisen Bank Zrt.

Részletesebben

Reálszisztéma Csoport

Reálszisztéma Csoport Reálszisztéma Csoport Értékpapír-forgalmazó és Befektető Zrt. 1053 Budapest, Kossuth L. u. 4 - Városház u. 1. Befektetési Alapkezelő Zrt. Autó Buda Toyota márkakereskedés Autó Buda Lexus márkakereskedés

Részletesebben

o f) Egyéb korlátlan felelősségű forma

o f) Egyéb korlátlan felelősségű forma Megfelelési teszt jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek részére Felhívjuk Tisztelt Ügyfelünk figyelmét, hogy a Random Capital Zrt. a befektetési szolgáltatási tevékenysége és

Részletesebben

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ ÁTLAGÁRFOLYAMOS DEVIZA OPCIÓKHOZ (ÁZSIAI TÍPUSÚ OPCIÓ)

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ ÁTLAGÁRFOLYAMOS DEVIZA OPCIÓKHOZ (ÁZSIAI TÍPUSÚ OPCIÓ) TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ ÁTLAGÁRFOLYAMOS DEVIZA OPCIÓKHOZ (ÁZSIAI TÍPUSÚ OPCIÓ) A termék leírása Az Átlagárfolyamos devizaopció vagy más néven Ázsiai típusú opció keretében az ügyfél egy olyan devizaopciós megállapodást

Részletesebben

ZÉRÓ KÖLTSÉGŰ OPCIÓ I. A TERMÉK LÉNYEGE

ZÉRÓ KÖLTSÉGŰ OPCIÓ I. A TERMÉK LÉNYEGE ZÉRÓ KÖLTSÉGŰ OPCIÓ Tisztelt Ügyfelünk! Kérjük, hogy az ügylet megkötése előtt jelen Ügyféltájékoztatót valamint a Befektetési szolgáltatási és a kiegészítő szolgáltatási tevékenység körébe tartozó termékek

Részletesebben

Závodni Zsolt zsolt.zavodni@quaestor.hu PTP alkalmazásgazda. WebBróker Online kereskedési rendszer

Závodni Zsolt zsolt.zavodni@quaestor.hu PTP alkalmazásgazda. WebBróker Online kereskedési rendszer Závodni Zsolt zsolt.zavodni@quaestor.hu PTP alkalmazásgazda WebBróker Online kereskedési rendszer Interneten keresztül elérhető szolgáltatások: WebBróker, WebBróker DEMO, Tőzsdeadatok, Árfolyamok, Elemzések,

Részletesebben

A deviza bináris opció bemutatása

A deviza bináris opció bemutatása A deviza bináris opció bemutatása Fx bináris opció: az fx bináris opció a legújabb termékcsoport, amit a Buda-cash Trader rendszerben ajánlunk ügyfeleink számára. Folyamatosan frissülő árakon a hat legtöbbet

Részletesebben

A határidős kereskedés alapjai

A határidős kereskedés alapjai A határidős kereskedés alapjai Szép Olivér Budapest, 2014.05.29. A határidős ügyletekről általánosságban Határidős termékek a Budapesti Értéktőzsdén A letéti díj A határidős ár meghatározása 2 Az árak

Részletesebben

Európa legnépszerűbb kereskedési termékei a BÉT-en

Európa legnépszerűbb kereskedési termékei a BÉT-en Európa legnépszerűbb kereskedési termékei a BÉT-en Certifikátok, Warrantok világa Varjú Péter Igazgató Befektetési Szolgáltatások 2016.09.29. 1 Jogi nyilatkozat A kiadványban foglalt információk az Erste

Részletesebben

SINUS-FAIR Corporate Zártkörűen Működő Részvénytársaság Végrehajtási politika

SINUS-FAIR Corporate Zártkörűen Működő Részvénytársaság Végrehajtási politika SINUS-FAIR Corporate Zártkörűen Működő Részvénytársaság Végrehajtási politika 2016. augusztus 9. Tartalom 1. A legkedvezőbb végrehajtás elve... 3 2. Az ügyfél által adott megbízás lehetséges végrehajtási

Részletesebben

8. javított határidôs ügylet (boosted forward)

8. javított határidôs ügylet (boosted forward) 8. javított határidôs ügylet (boosted forward) MIFID komplexitás FX 3 a termék leírása A javított határidôs ügylet megkötésével a határidôs devizaeladáshoz hasonlóan cége egyidejûleg szerez devizaeladási

Részletesebben

MiFID - Befektetői kérdőív - Magánszemélyek részére

MiFID - Befektetői kérdőív - Magánszemélyek részére AZONOSÍTÓ ADATOK Ügyfél neve Állandó lakcím Adóazonosító jele Ügyfél azonosító MiFID - Befektetői kérdőív - Magánszemélyek részére A Raiffeisen Bank Zrt. (továbbiakban: Bank) a befektetési vállalkozásokról

Részletesebben

Értesítés az ESMA-nak a különbözeten alapuló ügyletekkel és a bináris opciókkal kapcsolatos termékintervenciós határozatairól

Értesítés az ESMA-nak a különbözeten alapuló ügyletekkel és a bináris opciókkal kapcsolatos termékintervenciós határozatairól ESMA35-43-1135 ESMA Értesítés Értesítés az ESMA-nak a különbözeten alapuló ügyletekkel és a bináris opciókkal kapcsolatos termékintervenciós határozatairól 2018. május 22-én az Európai Értékpapír-piaci

Részletesebben

Alkalmassági és Megfelelési teszt MAGÁNSZEMÉLYEKNEK

Alkalmassági és Megfelelési teszt MAGÁNSZEMÉLYEKNEK MAGÁNSZEMÉLYEKNEK Az Üzletszabályzat 19. sz. melléklete Az alábbi teszt kitöltését a befektetési vállalkozásokról és árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól

Részletesebben

KÖZLEMÉNY A KOCKÁZATOKRÓL ÉS FIGYELMEZTETÉS A VESZÉLYEKRE A FEJEZET MINDEN PÉNZÜGYI ESZKÖZZEL KAPCSOLATOS KOCKÁZATOK

KÖZLEMÉNY A KOCKÁZATOKRÓL ÉS FIGYELMEZTETÉS A VESZÉLYEKRE A FEJEZET MINDEN PÉNZÜGYI ESZKÖZZEL KAPCSOLATOS KOCKÁZATOK GOLDENBURG GROUP LTD G O L D E N B U R G G R O U P L T D Siafi Street, Porto Bello BLD, 3rd Floor, Office 30 3, 3042 Limassol, Cyprus P +357 2503 0299, F +357 2403 0076, info@fxglobal.com Reg. No: HE328474,

Részletesebben

Féléves jelentés MARACANA Tőkevédett Származtatott Zártvégű Befektetési Alap

Féléves jelentés MARACANA Tőkevédett Származtatott Zártvégű Befektetési Alap Féléves jelentés 2013 DIALÓG MARACANA Tőkevédett Származtatott Zártvégű Befektetési Alap PSZÁF lajstromszám: 1112-234 PSZÁF engedélyszám: KE-III-413/2010 ISIN kód: HU0000709464 Általános adatok: Az Alap

Részletesebben

Alpha Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Végrehajtási Politika

Alpha Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Végrehajtási Politika Alpha Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (7623 Pécs, József Attila utca 19.) Végrehajtási Politika Verziószám Hatály 2.0 2018.01.03. Elfogadó határozat 1/2018.01.03. vezérigazgatói határozat

Részletesebben

MEGFELELÉSI TESZT. Természetes személy ügyfelek részére

MEGFELELÉSI TESZT. Természetes személy ügyfelek részére MEGFELELÉSI TESZT Természetes személy ügyfelek részére családi és utónév: születési név: születési hely / idő: anyja születési neve: adóazonosító jele: Jelen teszt (a továbbiakban: Teszt) célja, hogy a

Részletesebben

Deviza ügyletek. Deviza ügyletek Általános Terméktájékoztató. 2. Termékparaméterek, fogalmak

Deviza ügyletek. Deviza ügyletek Általános Terméktájékoztató. 2. Termékparaméterek, fogalmak Deviza ügyletek A devizapiac az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő piacok egyike. Közgazdasági értelemben a devizapiac hatékony piacnak tekinthető, hiszen a szervezett, transzparens, likvid

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ AZ ÜGYFÉL ÉRDEKE ÉS A TÁRSASÁG MEGBÍZÁSTELJESÍTÉSI POLITIKÁJA

ÖSSZEFOGLALÓ AZ ÜGYFÉL ÉRDEKE ÉS A TÁRSASÁG MEGBÍZÁSTELJESÍTÉSI POLITIKÁJA G O L D E N B U R G G R O U P L T D Siafi Street, Porto Bello BLD, 3rd Floor, Office 30 3, 3042 Limassol, Cyprus P +357 2200 8307, F +357 2403 0076, info@fxglobal.com Reg. No: HE328474, TAX Reg. No: CY10328474B

Részletesebben

Intelligent investment for Individual investors. TREND Optimum. Abszolút Hozamú Portfólió

Intelligent investment for Individual investors. TREND Optimum. Abszolút Hozamú Portfólió 2015 Intelligent investment for Individual investors TREND Optimum Abszolút Hozamú Portfólió GFX T TREND Optimum Abszolút Hozamú Portfólió Intelligens vagyonkezelés A TREND Optimum Abszolút Hozamú Portfólió

Részletesebben

ESMA Értesítés Értesítés az ESMA különbözeti ügyletekkel kapcsolatos termékintervenciós megújító határozatáról

ESMA Értesítés Értesítés az ESMA különbözeti ügyletekkel kapcsolatos termékintervenciós megújító határozatáról ESMA35-43-1397 ESMA Értesítés Értesítés az ESMA különbözeti ügyletekkel kapcsolatos termékintervenciós megújító határozatáról 2018. október 23-án az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) a 600/2014/EU

Részletesebben

Legjobb Végrehajtás A kereskedési volumen szerinti első öt végrehajtási helyszínre és a végrehajtás minőségére vonatkozó információk (RTS28)

Legjobb Végrehajtás A kereskedési volumen szerinti első öt végrehajtási helyszínre és a végrehajtás minőségére vonatkozó információk (RTS28) Legjobb Végrehajtás i első öt végrehajtási helyszínre és a végrehajtás minőségére vonatkozó információk (RTS28) z Európai Bizottság (EU) 2017/576 felhatalmazáson alapuló rendelete (RTS28) alapján a befektetési

Részletesebben

Hirdetmény. Jóváhagyás: június 20. Hatálybalépés: június 26. EQUILOR Zrt.

Hirdetmény. Jóváhagyás: június 20. Hatálybalépés: június 26. EQUILOR Zrt. Hirdetmény a személyes és telefax útján történő bizományosi ügyleti okhoz alkalmazandó formanyomtatványokról, ill. a telefonos ügyleti ok tartalmi elemeiről Az EQUILOR Zrt. Üzletszabályzatának 3.8., ill.

Részletesebben

Az MKB Bank Zrt. legkedvezőbb végrehajtási (best execution) politikája

Az MKB Bank Zrt. legkedvezőbb végrehajtási (best execution) politikája Az MKB Bank Zrt. legkedvezőbb végrehajtási (best execution) politikája Az MKB Bank Zrt-nek (a továbbiakban: Bank), a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető

Részletesebben

GLOBALFX INVESTMENT ZRT. GFX ASSET

GLOBALFX INVESTMENT ZRT. GFX ASSET GLOBALFX INVESTMENT ZRT. GFX ASSET PROFESSZIONÁLIS VAGYONKEZELÉS, A SIKER ÉRDEKÉBEN A világgazdasági növekedés beindulása és az európai adósságválság kezelése körül pozitívumok és bizonytalanságok egyaránt

Részletesebben

CFD kereskedés a gyakorlatban

CFD kereskedés a gyakorlatban CFD kereskedés a gyakorlatban Equilor Befektetési Zrt. Nemzetközi szemlélet helyi tapasztalatok A 20 éves Equilor Befektetési Zrt. a Budapesti Értéktőzsde alapító tagja valamint a Magyar Kockázati és Magántőke

Részletesebben

Erste Strukturált Termék Részvény Reverse Convertible

Erste Strukturált Termék Részvény Reverse Convertible Erste Strukturált Termék Részvény Reverse Convertible Az Erste Strukturált Termék Részvény Reverse Convertible (RC)- (továbbiakban Termék) egy olyan befektetési forma, amely a piaci kockázatmentes hozamot

Részletesebben

Társasági adóalap növelő megállapítás kapcsolt vállalkozással folytatott devizaügyletekkel összefüggésben

Társasági adóalap növelő megállapítás kapcsolt vállalkozással folytatott devizaügyletekkel összefüggésben Társasági adóalap növelő megállapítás kapcsolt vállalkozással folytatott devizaügyletekkel összefüggésben Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kiemelt Adózók Adóigazgatósága Ellenőrzési Osztály 5. 1 Jövedelem transzfer

Részletesebben

ALKALMASSÁGI / MEGFELELÉSI TESZT

ALKALMASSÁGI / MEGFELELÉSI TESZT TISZTELT ÜGYFELÜNK! ALKALMASSÁGI / MEGFELELÉSI TESZT JOGI SZEMÉLY VAGY JOGIS SZEMÉLYISÉGGEL NEM RENDELKEZŐ SZERVEZET RÉSZÉRE Tájékoztatjuk Önt, hogy jelen alkalmassági/megfelelési teszt (a továbbiakban:

Részletesebben

A KÁLYHÁTÓL A HOZAMOKIG

A KÁLYHÁTÓL A HOZAMOKIG A KÁLYHÁTÓL A HOZAMOKIG TARTALOM Hogyan kezdjük el? Lépések a devizapiacig Hogyan válasszunk brókercéget? A brókercég választás legfontosabb kritériumai Milyen típusú befektető vagyok én? Önvizsgálattal

Részletesebben

Tőzsdézés a gyakorlatban. Bozsik Balázs, Erste Befektetési Zrt.

Tőzsdézés a gyakorlatban. Bozsik Balázs, Erste Befektetési Zrt. Tőzsdézés a gyakorlatban Bozsik Balázs, Erste Befektetési Zrt. elektronikus értékesítési csatornák - igazgató Mi kell a tőzsdézéshez? Kereskedési adatok Hírek, információk BÉT honlap: www.bet.hu Kereskedési

Részletesebben

Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. V/ 1.4 02/2013 sz. vezérigazgatói utasítás Végrehajtási politika befektetési szolgáltatásokra

Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. V/ 1.4 02/2013 sz. vezérigazgatói utasítás Végrehajtási politika befektetési szolgáltatásokra Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. V/ 1.4 02/2013 sz. vezérigazgatói utasítás Végrehajtási politika befektetési szolgáltatásokra A Üzletszabályzatának 1.sz. melléklete Felelős Felelős terület Készítette

Részletesebben

A Buda-Cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer számla menüjének bemutatása

A Buda-Cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer számla menüjének bemutatása A Buda-Cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer számla menüjének bemutatása 1 A számla menüpont felépítése*: Ebben az oktató anyagunkban bemutatjuk a Buda-cash Trader számla menüjének főbb menüpontjait.

Részletesebben

(CIB Prémium befektetés)

(CIB Prémium befektetés) CIB Bank Zrt. Részletes terméktájékoztatója a Keretszerződés Opcióhoz kötött Betét elhelyezésére és a kapcsolódó Opciós Devizaügylet megkötésére vonatkozó keretszerződés hatálya alá tartozó ügyletekre

Részletesebben

MetaTrader 5 Kézikönyv

MetaTrader 5 Kézikönyv MetaTrader 5 Kézikönyv A MetaTrader egy rugalmas kereskedő felület forex és CFD kereskedéshez. A MetaTrader a legfontosabb termékünk, mivel használata egyszerű, de a kereskedési tapasztalata fokozása érdekében

Részletesebben