Glenium SKY. Készbeton keverékekhez. Adding Value to Concrete Budapest, Háros utca 11. Telefon: (1) Fax: (1)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Glenium SKY. Készbeton keverékekhez. Adding Value to Concrete Budapest, Háros utca 11. Telefon: (1) Fax: (1)"

Átírás

1 Glenium SKY Készbeton keverékekhez BASF Építõkémia Hungária Kft Budapest, Háros utca 11. Telefon: (1) Fax: (1) Budapest, V1 Adding Value to Concrete

2 Teljes Körû Minõségellenõrzés Környezet A betonnak számos követelménynek kell megfelelnie, a felhasználótól, az alkalmazási területtõl és elhelyezésének környezetétõl függõen. A készbeton keverõüzemek mûködtetõi számára létfontosságú a gazdaságos betongyártás, míg a kivitelezõk hosszan és könnyen bedolgozható betonokat igényelnek, a tervezõmérnököket azonban elsõsorban a tartósság érdekli. Hogyan juthatunk olyan jó minõségû betonhoz, amelynek hosszú a bedolgozhatósági ideje? Mostanáig nehéz volt elérni, hogy a beton egyidejûleg megfeleljen mindezeknek a követelményeknek, és az érintett feleknek gyakran kompromisszumokat kellett elfogadniuk. A teljes betoniparágnak azonban ugyanaz a fõ célja: gazdaságos, de egyúttal jó minõségû, alacsony víz/cement tényezõjû beton elõállítása. E problémák leküzdése érdekében a BASF Construction Chemicals bevezette a Teljes Körû Minõségellenõrzést, amely az újonnan kifejlesztett Glenium SKY technológián alapul. Ez a megközelítés lehetõvé teszi, hogy egyedileg vegyék figyelembe a helyi feltételeket és követelményeket már az elsõ pillanattól kezdve, amikor kiváló minõségû betont szállítanak.

3 Koncepció A Teljes Körû Minõségellenõrzés koncepciója biztosítja, hogy a kész keverékgyártók, a kivitelezõk és a mérnökök olyan betonhoz jussanak, amely ugyanolyan magas minõségû, mint amit eredetileg specifikáltak a keverõüzemben történõ gyártástól kiindulva, a szállításig és a helyszíni felhasználásig, majd az ezt követõ szilárdulási folyamatig. A Rheodynamic beton a legújabb generációs öntömörödõ beton olyan keveréket ad, amely kitûnõ betölthetõségi jellemzõkkel, valamint a korai szilárdság kialakuláshoz szükséges gyorsított cementhidratálással rendelkezik. A gyorsabb kizsaluzhatóság és az ebbõl következõ, nagyobb zsaluforgási sebesség biztosítása révén, a jó minõségen túl gazdaságosságot is biztosít a kivitelezõk számára. A Teljes Körû Minõségellenõrzés az a legkorszerûbb technológia, amely kedvezõ rövid és hosszú távú tulajdonságokat biztosít a betonnak azáltal, hogy kézben tartja a jó minõségû beton két leglényegesebb tulajdonságát: a hosszabb bedolgozhatóságot és az alacsony víz/cement tényezõt. A Teljes Körû Minõségellenõrzés koncepció kulcseleme az újonnan kifejlesztett Glenium SKY szuperfolyósító szer.

4 Glenium SKY A Glenium SKY egy innovatív szuperfolyósító szer, amely a második generációs polikarboxilát-éter (PCE) polimereken alapul. Közvetlenül a Teljes Körû Minõségellenõrzés koncepcióból származik, speciálisan arra fejlesztették ki, hogy jelentõs vízcsökkentést és alaktartást tegyen lehetõvé egyidejûleg a készbeton keverékeknél. Az egyéb PCE szuperfolyósítókkal összevetve ezzel olyan jó minõségû betonkeveréket kaphatunk, amelynél gyorsabb a szilárdság kialakulása, és egyúttal hosszabb a bedolgozhatósága anélkül, hogy tovább tartana a végsõ forma kialakulása. Nanotechnológia A nanotechnológia az a tudomány, amely nanométerben mért, rendkívül kicsiny részecskék kölcsönhatásával foglalkozik. A nanométer (nm) a milliméter milliomod része: a molekulák és a polimer láncok dimenziója. Ez a technológia hatalmas lépéseket tett a legutóbbi évtizedben a szerkezetek és a tulajdonságaik elõre jelezhetõségének tekintetében. Ma már minden atom vagy molekula manipulálható annak érdekében, hogy nano méretekben megtervezzük az anyagok funkcionalitását. Az adaléktulajdonságok fejlõdése A víz/cement tényezõ csökkenése Új Glenium SKY technológia készbeton keverékhez Hagyományos PCE technológia az elõregyártáshoz Hagyományos PCE technológia a készbeton keverékhez A BASF Construction Chemicals számára nanotechnológiai szakismeretei lehetõvé teszik, hogy a lánchosszúság növelésével vagy az oldalláncok hosszának és sûrûségének változtatásával, elektromos töltésekkel és szabad funkcionális csoportok révén ellenõrzés alatt tartsa a polimerek kémiai és fizikai viselkedését, valamint kölcsönhatásukat a cementtel. Elsõsorban a nanotechnológia teszi lehetõvé, hogy jobban kielégítsék a helyi követelményeket és megfeleljenek a helyi körülményeknek. A bedolgozhatóság megtartása

5 Hatásmechanizmus A szuperfolyósítók diszpergáló hatása a molekuláknak a cementrészecskéken való adszorpcióján alapul, amely negatív töltést kölcsönöz, és ez elektrosztatikus taszítást, térbeli elkülönítést, ezáltal diszperziót okoz a részecskék között. A hidratálás és különösen az ettringit-képzõdés a szuperfolyósítók ellen dolgozik. A már adszorbeált molekulákat beborítja az ettringit réteg, így azok hatástalanná válnak. A Glenium SKY molekulák különleges konfigurációja késleltetett adszorpciót tesz lehetõvé a cementrészecskékre, és ezeket hosszú ideig hatásosan diszpergálja. A szilárdság korai kialakulása szempontjából igen lényeges a molekuláris szerkezet. A hagyományos polikarboxilát-éter alapú szuperfolyósítóknál a molekulák befedik a cementszemcsék teljes felületét, és akadályt képeznek a vízzel való érintkezéssel szemben. Ezért a hidratációs folyamat lassan megy végbe. A Glenium SKY molekulák viszont a cement felületén elegendõ helyet hagynak, így gyors hidratálási reakciót tesznek lehetõvé, amely a korai szilárdság kialakuláshoz vezet.

6 A Teljes Körû Minõségellenõrzés elõnyei Készbeton gyártók A készbeton keverékeket a különbözõ keverékösszetételek nagy változatossága jellemzi. Tovább növeli ezt a változatosságot a különbözõ típusú töltõanyagok, cementek és kötõanyagok használata, valamint a különleges célokra különleges betonok egyre elterjedtebb alkalmazása, például a színes vagy fehér betonok használata. A készbeton gyártóknak ugyanakkor meg kell õrizniük jövedelmezõségüket az emelkedõ anyag-, munkaerõ- és gépi költségek mellett, és mindezt egy olyan versenyhelyzetben, amikor az árak csökkennek. Ennek következtében a gyártók igyekeznek optimalizálni a gyártási és logisztikai költségeiket. A Teljes Körû Minõségellenõrzés koncepció azáltal támogatja ezeket a célokat, hogy lehetõséget ad bármikor, jó minõségû beton szállítására a munkák helyszínére. Ez az új koncepció a hosszabb bedolgozhatóság és az alacsony víz/cement tényezõ révénmegkönnyíti a beton elkészítését, kielégítve az EN követelményeit. A gyártásban költségmegtakarítás érhetõ el a keverék-összetétel optimalizálásával, a cementtípusok és a teljes összetétel tekintetében. A Glenium SKY emellett számos alkalmazásra is megfelelõ megoldást kínál. Így lehetõvé teszi a készbeton gyártóknak, hogy optimalizálják készleteiket, egyszerûsítsék a logisztikát, valamint csökkentsék a tartályokba és az adagolóberendezésekbe történõ befektetéseket, és egyúttal csökkentsék a karbantartási költségeket is.

7 Kivitelezõk A kivitelezõk szempontja kettõs. A beton elhelyezése idején könnyû beépíthetõségi, pumpálási és finiselési tulajdonságokat igényelnek, valamint hosszabb bedolgozhatóságot, hogy élõmunkát takaríthassanak meg. Ennek eredményeként a szerkezet jó minõségû betonból áll, jobb felületekkel. A beton zsaluba vagy formába helyezése után megnõ az igény arra, hogy gyorsan kialakuljon a szilárdság. Bizonyos minimális szilárdságot el kell érni, mielõtt a szerkezeti elemet kiveszik a formából. Minél gyorsabban lehet újra használni a formát, annál jövedelmezõbb az eljárás. A nagyobb korai szilárdság lehetõvé teszi a forma korábbi újrafelhasználását, így lerövidül a gyártási ciklus. Az építési eljárás gyorsabb, a berendezések és a munkaerõ hatékonyabban foglalkoztathatóak. A Teljes Körû Minõségellenõrzés koncepció garantálja, hogy az elõkeverõ üzemtõl rendelt, specifikációnak megfelelõ betont helyezzünk, építsünk be. A Glenium SKY használatával elérhetõek a könnyû bedolgozhatóság és finiselhetõség, valamint a korai szilárdság kialakulásának követelményei. Ha helyszínen kevert betont alkalmazunk, ugyanazokat az elõnyöket használhatjuk ki, mint a készbeton keverékeknél.

8 Mérnökök A mérnökök a tartósságra és a kisebb karbantartási igényre törekszenek, erõs vasbetonokkal, vékony szekciókkal, karcsúbb szerkezetekkel. Ma már nem ritka a több mint száz éves élettartam elvárása, és ez egyre inkább általánossá válik. Az élettartam optimalizálása érdekében a konstrukció megépítése mellett a tenderekben gyakran kikötik a karbantartási munkákat is, több tíz éven át. A mérnöki elvárások része többek között a gyorsított építési eljárás is, amellyel lecsökkenthetõ a projekt teljes költsége, különösen az útés alagútépítéseknél. A költségek optimalizálása érdekében, a teljes kivitelezés alatt jó minõségû, tartósabb betonokkal kell dolgozni, és kellõ biztosítékkal kell rendelkezni arról, hogy a beton megfelel az eredeti specifikációnak, az abban kikötött hosszú élettartamnak is. A jó minõségû, magasabb szilárdságú és így tartósabb beton szempontjából a két fõ elvárás az alacsony víz/cement tényezõ és a hosszú bedolgozhatóság. A Teljes Körû Minõségellenõrzés koncepció a Glenium SKY segítségével egyidejûleg tesz eleget mindkét feltételnek. Ennek eredményeként hosszabb élettartamot érhetünk el a kész szerkezetben, kevesebb karbantartási munka mellett, és ezzel a gazdaságosságot is optimalizáljuk.

9 Összefoglalás A Teljes Körû Minõségellenõrzés és a Glenium SKY technológia a szuperfolyósítók új generációját vezeti be, és ezzel széles körû megoldást kínál a készbeton iparág igényeire. Konstans, jó minõségû betont biztosít, alacsony víz/cement tényezõvel. A beton hosszabb bedolgozhatóságát biztosítja magas hõmérsékleten, anélkül, hogy tovább tartana a szilárdság kialakulása. Olyan betont garantál, amely megfelel az eredeti specifikációnak, mind a friss, mind a megszilárdult állapotában. Egyetlen, sokoldalú adalékszert kínál sokféle alkalmazáshoz és változatos körülményekhez.

10 Adding Value to Concrete A globális piacvezetõ kínálata A világ legnagyobb vegyipari vállalatának részeként a BASF Construction Chemicals piacvezetõ a betonadalékszer üzletágban. Elkötelezettek vagyunk olyan minõségi megoldások kifejlesztése iránt, amelyek elõreviszik a beton iparágat. Folyamatos kutatási tevékenység, valamint új termékek, rendszerek, alkalmazási módszerek és berendezések kifejlesztése révén értéket adunk a betonhoz. Piacszegmentált struktúránknak köszönhetõen Partnereink olyan regionális vállalatokra támaszkodhatnak helyi szinten, amelyek mögött egy globális csoport áll. Innovatív termékek Adalékszerek átfogó választéka, amelyeket speciálisan a transzportbeton üzemek, a transzportbeton felhasználók, az elõregyártó üzemek és a kivitelezõk igényeire fejlesztettek ki. Egyetlen forrás A legmodernebb technológiát képviselõ betonés habarcsadalékszerek, valamint olyan segédanyagok teljes választéka, mint például a formaleválasztó anyagok, a felületi utókezelõ és késleltetõ szerek. Kedvezõ logisztika A helyi szervezetek könnyû kommunikációt és hatékony szállítási módokat biztosítanak. Tudás és tapasztalat Széles körû szakértelem a beton- és habarcstechnológiában, ezek alkalmazásában és tervezésében, teljes körû helyszíni kínálattal. Értéket adó szolgáltatások Specifikációk kidolgozása, a keverék megtervezése, a gyártási eljárás optimalizálásának támogatása és minõségellenõrzés. Szakmai tréning Speciális programok gyártóknak és kivitelezõknek egyaránt.

Beton - Concrete. Sika ViscoCrete technológia napjaink hídépítési munkáiban

Beton - Concrete. Sika ViscoCrete technológia napjaink hídépítési munkáiban 1 Sika ViscoCrete technológia napjaink hídépítési munkáiban 49. Hídmérnöki Konferencia, 2008. október 8-10. Balatonfüred Német Ferdinánd - Asztalos István Sika Csoport - Történet 2 A céget Kaspar Winkler

Részletesebben

gyors egyszerű egyedülálló

gyors egyszerű egyedülálló Rapid Set cementes technológia gyors egyszerű egyedülálló CEMENT ALL sokoldalú javítóhabarcs MORTAR MIX gyorskötő habarcs CONCRETE MIX gyorskötő betonkeverék KORODUR és CTS Cement Két erős partner Kizárólagos

Részletesebben

PCE bázisú adalékszerek

PCE bázisú adalékszerek 1 PCE bázisú adalékszerek Új betontechnológiai lehetőségek 48. Hídmérnöki Konferencia, 2007. október 8-11. Salgótarján Eger Asztalos István Bevezetés Alapanyagok Adalékszerek Képlékenyítők, folyósítók

Részletesebben

Betonadalékszerek deszközeizei

Betonadalékszerek deszközeizei Betonadalékszerek A minőség g segédeszk deszközeizei M6 egyik alagútja 2008. július Asztalos István SZTE Mérnöki szerkezetek Budapest, 2009. február 17. 2 Beton - Concrete Bevezetés A beton minősége tartóssága

Részletesebben

A Dynamon Floor 1 nagyfokú folyóképességet biztosít, ugyanakkor fontos javulást mutat a beton kötése és szilárdulása szempontjából.

A Dynamon Floor 1 nagyfokú folyóképességet biztosít, ugyanakkor fontos javulást mutat a beton kötése és szilárdulása szempontjából. DYNAMON FLOOR 1 ÚJGENERÁCIÓS AKRILÁT POLIMER BÁZISÚ BETONFOLYÓSÍTÓSZER BETONPADLÓK KÉSZÍTÉSÉHEZ LEÍRÁS A Dynamon Floor 1 módosított akrilát polimer bázisú újgenerációs betonfolyósítószer, amely speciális

Részletesebben

Termelékenység, felületminőség és a színintenzitás optimalizálása. Betontermék gyártás

Termelékenység, felületminőség és a színintenzitás optimalizálása. Betontermék gyártás Termelékenység, felületminőség és a színintenzitás optimalizálása Betontermék gyártás Betonban otthon vagyunk MC-Bauchemie: a fejlődés motorja Construction Chemicals: hagyományra épülő know-how transzfer

Részletesebben

VÁLASSZA AZ ADESO ÖNTAPADÓ TECHNOLÓGIÁT ÖNTAPADÓ TECHNOLÓGIA

VÁLASSZA AZ ADESO ÖNTAPADÓ TECHNOLÓGIÁT ÖNTAPADÓ TECHNOLÓGIA ÖNTAPADÓ TECHNOLÓGIA Miért válassza az ADESO öntapadó technológiát Miért válassza az ADESO öntapadó technológiát Az ADESO technológia egy forradalmi megoldás kettős összetételű öntapadó lemezek gyártására,

Részletesebben

ANYAGTUDOMÁNY. Nagyszilárdságú öntömörödő betonok (HSSCC) szilárdulási folyamatai I.

ANYAGTUDOMÁNY. Nagyszilárdságú öntömörödő betonok (HSSCC) szilárdulási folyamatai I. ANYAGTUDOMÁNY Nagyszilárdságú öntömörödő betonok (HSSCC) szilárdulási folyamatai I. Dr. Salem G. Nehme PhD. BME Építőanyagok és Mérnökgeológia Tanszék Dr. Kovács Imre PhD. Debreceni Egyetem Műszaki Főiskolai

Részletesebben

ELŐREGYÁRTOTT VB. SZERKEZETEK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS ELŐADÓ: KLUJBER RÓBERT

ELŐREGYÁRTOTT VB. SZERKEZETEK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS ELŐADÓ: KLUJBER RÓBERT ELŐREGYÁRTOTT VB. SZERKEZETEK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2009. ELŐADÓ: KLUJBER RÓBERT FOGALOMTÁR ÜZEMI ELŐREGYÁRTÁS üzemi jellegű körülmények között vasbeton szerkezetek előállítása HELYSZÍNI

Részletesebben

Az automatizálás a hajtóerőnk

Az automatizálás a hajtóerőnk Az automatizálás a hajtóerőnk 02 Springer Az automatizálás a hajtóerőnk Springer GmbH - innovatív vállalat, hogy automatizálása sikeres legyen Springer Az automatizálás a hajtóerőnk Innovációs erejével,

Részletesebben

MÓDOSÍTOTT AKRILÁT POLIMER BÁZISÚ FOLYÓSÍTÓ-SZER NAGY MECHANIKAI

MÓDOSÍTOTT AKRILÁT POLIMER BÁZISÚ FOLYÓSÍTÓ-SZER NAGY MECHANIKAI [ DYNAMON SX 08 MÓDOSÍTOTT AKRILÁT POLIMER BÁZISÚ FOLYÓSÍTÓ-SZER NAGY MECHANIKAI SZILÁRDSÁGÚ ÉS ALACSONY ROSKADÁSVESZTESSÉGŰ MINŐSÉGI BETONOK KÉSZÍTÉSÉHEZ LEÍRÁS A Dynamon SX 08 folyékony állagú hiperfolyósító

Részletesebben

Sokoldalú betonadalékszer enyhe kötéskésleltető hatással

Sokoldalú betonadalékszer enyhe kötéskésleltető hatással Mapemix R64 Sokoldalú betonadalékszer enyhe kötéskésleltető hatással LEÍRÁS A Mapemix R64 olyan rugalmasan adagolható folyékony betonadalékszer, amely alacsonyabb adagoláskor képlékenyítőként, magasabb

Részletesebben

ELŐREGYÁRTOTT VB. SZERKEZETEK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2013. ELŐADÓ: KLUJBER RÓBERT

ELŐREGYÁRTOTT VB. SZERKEZETEK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2013. ELŐADÓ: KLUJBER RÓBERT ELŐREGYÁRTOTT VB. SZERKEZETEK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2013. ELŐADÓ: KLUJBER RÓBERT FOGALOMTÁR ÜZEMI ELŐREGYÁRTÁS üzemi jellegű körülmények között vasbeton szerkezetek előállítása HELYSZÍNI

Részletesebben

A keverővíz-mennyiséget nagymértékben csökkenteni képes finomszemcseméret-pótló, folyósítószer alacsony bedolgozhatóság romlású transzportbetonokhoz

A keverővíz-mennyiséget nagymértékben csökkenteni képes finomszemcseméret-pótló, folyósítószer alacsony bedolgozhatóság romlású transzportbetonokhoz Dynamon SX 14 A keverővíz-mennyiséget nagymértékben csökkenteni képes finomszemcseméret-pótló, folyósítószer alacsony bedolgozhatóság romlású transzportbetonokhoz LEÍRÁS A Dynamon SX 14 új, folyékony hiperfolyósító

Részletesebben

Kémiai összetétel (%) SiO 2 6,0 Al 2 O 3 50 53 Fe 2 O 3 3,0 CaO 40,0 MgO 1,5 SO 3 0,4

Kémiai összetétel (%) SiO 2 6,0 Al 2 O 3 50 53 Fe 2 O 3 3,0 CaO 40,0 MgO 1,5 SO 3 0,4 Általános Az normál dermedésű, de gyorsan kikeményedő, magas korai szilárdsággal rendelkező bauxitcement. Gyártási eljárásának, kémiai összetételének és szilárdulási képességének köszönhetően lényegesen

Részletesebben

Pozzolith 90 Univerzális megoldás transzportbeton készítéséhez

Pozzolith 90 Univerzális megoldás transzportbeton készítéséhez Pozzolith 90 Univerzális megoldás transzportbeton készítéséhez Adding Value to Concrete A világelsõ A BASF Csoport Betonadalékszer üzletága a folyamatos innováció és az értéknövelt megoldások által kiváló

Részletesebben

Polymerbeton aknarendszer Korrózióálló tetőtől talpig.

Polymerbeton aknarendszer Korrózióálló tetőtől talpig. Polymerbeton aknarendszer Korrózióálló tetőtől talpig. Könnyű, egyszerű és költséghatékony beépítés Korrózióálló Hosszú élettartam Egyedi kialakítás is lehetséges Erős és szivárgásmentes. Polymerbeton

Részletesebben

Az alapanyag mellett a fejlesztők számára fontos szempont volt a zsalurendszer könnyű kezelhetősége.

Az alapanyag mellett a fejlesztők számára fontos szempont volt a zsalurendszer könnyű kezelhetősége. DUO Könnyű súlyú zsaluzat falakhoz, pillérekhez, födémekhez A DUO egy olyan új fejlesztésű zsalurendszer, melynek rendkívül könnyű a súlya és nagyon egyszerűen szerelhető. De nemcsak az anyag összetétele

Részletesebben

LEÍRÁS A Mapefluid N200 minőségi (vízálló, tartós, nagy szilárdságú) betonok készítésére használható folyékony folyósító adalékszer.

LEÍRÁS A Mapefluid N200 minőségi (vízálló, tartós, nagy szilárdságú) betonok készítésére használható folyékony folyósító adalékszer. MAPEFLUID N200 Folyósító adalékszer betonhoz LEÍRÁS A Mapefluid N200 minőségi (vízálló, tartós, nagy szilárdságú) betonok készítésére használható folyékony folyósító adalékszer. ALKALMAZÁSI TERÜLET Mivel

Részletesebben

A keverővíz-mennyiséget nagymértékben csökkenteni képes finomszemcseméret-pótló, kötésgyorsító folyósítószer nagy kezdeti szilárdságú betonokhoz

A keverővíz-mennyiséget nagymértékben csökkenteni képes finomszemcseméret-pótló, kötésgyorsító folyósítószer nagy kezdeti szilárdságú betonokhoz Dynamon SX 18 [CE logo] A keverővíz-mennyiséget nagymértékben csökkenteni képes finomszemcseméret-pótló, kötésgyorsító folyósítószer nagy kezdeti szilárdságú betonokhoz LEÍRÁS A Dynamon SX 18 folyékony

Részletesebben

Ügyfelünk a Grundfos. Központi raktár, egy helyre összpontosított erőforrások

Ügyfelünk a Grundfos. Központi raktár, egy helyre összpontosított erőforrások Ügyfelünk a Grundfos Központi raktár, egy helyre összpontosított erőforrások Összefoglalás A Grundfos globális viszonylatban vezető szerepet tölt be a szivattyúágazatban. A dán vállalat jelenléte Magyarországon

Részletesebben

Miért cserélné le a nyerő abroncsot?

Miért cserélné le a nyerő abroncsot? Miért cserélné le a nyerő abroncsot? Sokoldalúság A Bridgestone regionális abroncsainak új generációja Valóban sokoldalú, valóban többcélú A Bridgestone regionális abroncsainak új generációja az R-STEER

Részletesebben

watec Pneumatikus zsaluzás www.watec.at Polimerbeton és helyszíni betonozás alkalmazásával készített monolit rendszerkivitelű tojásszelvényű csatornák

watec Pneumatikus zsaluzás www.watec.at Polimerbeton és helyszíni betonozás alkalmazásával készített monolit rendszerkivitelű tojásszelvényű csatornák watec Polimerbeton és helyszíni betonozás alkalmazásával készített monolit rendszerkivitelű tojásszelvényű csatornák 2012 Watec Vertriebs GmbH Helyszíni betonozást alkalmazó korszerű kivitel www.watec.at

Részletesebben

adalékszerek adalékszerek Beton Tel. +39/02 37673.1 - Fax +39/02 37673.214 Via Cafiero, 22-20158 Milánó (Olaszország)

adalékszerek adalékszerek Beton Tel. +39/02 37673.1 - Fax +39/02 37673.214 Via Cafiero, 22-20158 Milánó (Olaszország) adalékszerek adalékszerek Beton FELHATALMAZOTT VISZONTELADÓ C.P. MK 665497 / K-010/3 - (H) 6/2008 AG. MORE LIGHT Copertina UNG4 26-06-2008 8:40 Pagina 1 MAPEI S.p.A. Via Cafiero, 22-20158 Milánó (Olaszország)

Részletesebben

BETON A fenntartható építés alapja. Tudatosan előállított és teljes mértékben újrahasznosítható

BETON A fenntartható építés alapja. Tudatosan előállított és teljes mértékben újrahasznosítható BETON A fenntartható építés alapja Tudatosan előállított és teljes mértékben újrahasznosítható 2 1 / A betont tudatosan állítjuk elő és újrahasznosíthatjuk A portlandcement felhasználásával készített betont

Részletesebben

NSZ/NT betonok alkalmazása az M7 ap. S65 jelű aluljáró felszerkezetének építésénél

NSZ/NT betonok alkalmazása az M7 ap. S65 jelű aluljáró felszerkezetének építésénél NSZ/NT betonok alkalmazása az M7 ap. S65 jelű aluljáró felszerkezetének építésénél Betontechnológiai kísérletek Az I. kísérlet sorozatban azt vizsgáltuk, hogy azonos betonösszetétel mellett milyen hatást

Részletesebben

ÉPÍTŐANYAGOK REOLÓGIAI TULAJDONSÁGAINAK VIZSGÁLATA A DE-ATC-MFK MÉLY- ÉS SZERKEZETÉPÍTÉSI TANSZÉKÉN

ÉPÍTŐANYAGOK REOLÓGIAI TULAJDONSÁGAINAK VIZSGÁLATA A DE-ATC-MFK MÉLY- ÉS SZERKEZETÉPÍTÉSI TANSZÉKÉN ÉPÍTŐANYAGOK REOLÓGIAI TULAJDONSÁGAINAK VIZSGÁLATA A DE-ATC-MK MÉLY- ÉS SZERKEZETÉPÍTÉSI TANSZÉKÉN Dr. Kovács Imre PhD. tanszékvezető főiskolai docens 1 Vizsgálataink szintjei Numerikus szimuláció lineáris,

Részletesebben

Betonadalékszerek. Betontechnológiai igények:

Betonadalékszerek. Betontechnológiai igények: Betonadalékszerek Betontechnológiai igények: - bedolgozhatóság, szivattyúzhatóság - nagy kezdőszilárdság - fagyállóság, vízzáróság, stb. Felhasználásuk célja: - betonkeverék tulajdonságának javítása -

Részletesebben

2013. Magyarországi referenciák. Chem-Beton 2000 Kft Int. Penetron LTD Magyarország www. penetron.hu

2013. Magyarországi referenciák. Chem-Beton 2000 Kft Int. Penetron LTD Magyarország www. penetron.hu 2013. Magyarországi referenciák Chem-Beton 2000 Kft Int. Penetron LTD Magyarország www. penetron.hu Néhány a Penetron rendszerrel szigetelt vasbeton szerkezetek közül: A Penetron kristályosodó termékei

Részletesebben

Smart Strategic Planner

Smart Strategic Planner Smart Strategic Planner STRATÉGIAI FTTX HÁLÓZAT TERVEZŐ ÉS KÖLTSÉG ELEMZŐ ESZKÖZ távközlési hálózatok informatikai hálózatok kutatás és fejlesztés gazdaságos üzemeltetés Smart Strategic Planner Térinformatikai

Részletesebben

VIKKK III: firány: Korszer technológia rendszerek fejlesztése, se, optimalizálása

VIKKK III: firány: Korszer technológia rendszerek fejlesztése, se, optimalizálása VIKKK III: firány: Korszer technológia rendszerek fejlesztése, se, optimalizálása Szeifert Ferenc Veszprémi Egyetem, Folyamatmérnöki Tanszék Veszprém, 2006. január Elzmény projektek: Projektek Vegyipari

Részletesebben

T E C H N O L O G Y. Patent Pending WATERPROOFING MEMBRANE WITH REVOLUTIONARY TECHNOLOGY THENE TECHNOLOGY. Miért válassza a Reoxthene technológiát

T E C H N O L O G Y. Patent Pending WATERPROOFING MEMBRANE WITH REVOLUTIONARY TECHNOLOGY THENE TECHNOLOGY. Miért válassza a Reoxthene technológiát TE THENE TECHNOLOGY TE THENE TECHNOLOGY TE Miért válassza a Reoxthene technológiát THENE TECHNOLOGY Miért válassza a Reoxthene technológiát A TECHNOLÓGIA egy forradalmian új technológia, melyet a MAPEI

Részletesebben

TÖBB ABLAK TÖBB ENERGIA TÖBB ÉLET

TÖBB ABLAK TÖBB ENERGIA TÖBB ÉLET TÖBB ABLAK TÖBB ENERGIA TÖBB ÉLET Firmenzentrale/Speyer /Germany Szeretne Ön környezetbarát lenni? Az Ön terveiben szerepelnek: környezetbarát otthonok, energiatakarékos irodaépületek. Fontos az Ön számára

Részletesebben

NSZ/NT beton és hídépítési alkalmazása

NSZ/NT beton és hídépítési alkalmazása NSZ/NT beton és hídépítési alkalmazása Farkas Gy.-Huszár Zs.-Kovács T.-Szalai K. R forgalmi terhelésű utak - megnövekedett forgalmi terhelés - fokozott tartóssági igény - fenntartási idő és költségek csökkentése

Részletesebben

MOSÓ, STERILIZÁLÓ ÉS SZÁRÍTÓ SZÁLLÍTÓSZALAG BERENDEZÉS

MOSÓ, STERILIZÁLÓ ÉS SZÁRÍTÓ SZÁLLÍTÓSZALAG BERENDEZÉS Food Processing Equipment NEAEN CleanJar MOSÓ, STERILIZÁLÓ ÉS SZÁRÍTÓ SZÁLLÍTÓSZALAG BERENDEZÉS A berendezést üveg, fém és műanyagkannák, üveg és más tartályok tisztítására és sterilizálására tervezték

Részletesebben

Burkolati jelek Elvárások és lehetőségek

Burkolati jelek Elvárások és lehetőségek Burkolati jelek Elvárások és lehetőségek Magyar Plastiroute Kft. Rövid áttekintés Elvárások és lehetőségek Anyagválasztás Felhordási technológiák (gépválasztás) Utánszóró anyagok Új generációs burkolati

Részletesebben

DesinFix Fertőtlenítő szer az Ön környezetéért

DesinFix Fertőtlenítő szer az Ön környezetéért DesinFix Fertőtlenítő szer az Ön környezetéért A tiszta víz globális szükség A Kemira elkötelezett a hatékony és innovatív szennyvíz tisztító technológiák iránt. A fertőtlenítés lehetővé teszi a szennyvízkezelés

Részletesebben

Sűrített levegő tartályok

Sűrített levegő tartályok tartályok Tartálytérfogat: 90 10.000 liter www.kaeser.com tartályok Kiváló minőségű horganyzás sokkal hosszabb élettartam! Minden egy kézből A sűrített levegő tartályoknak, mint tároló- és puffereszközöknek

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 9234C Fordulatszámmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Termékjellemzők... 2 2. Műszaki jellemzők... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. LCD Kijelző... 3 5. Működési leírás... 3 6. Karbantartás...

Részletesebben

Lindab Rainline. Lindab Rainline. Lindab Ereszcsatorna rendszer. Adjon a házának új arculatot!

Lindab Rainline. Lindab Rainline. Lindab Ereszcsatorna rendszer. Adjon a házának új arculatot! Lindab Rainline Lindab Ereszcsatorna rendszer Adjon a házának új arculatot! A sokszínű rendszer Miért ne választhatna sötétbordó csatornát fehér homlokzathoz? Miért ne szerelhetne fel exkluzív rézvöröset

Részletesebben

Útburkolati jelek. Elvárások és lehetőségek. Hajas Ákos

Útburkolati jelek. Elvárások és lehetőségek. Hajas Ákos Útburkolati jelek Elvárások és lehetőségek Hajas Ákos Rövid áttekintés Elvárások és lehetőségek Anyagválasztás Felhordási technológiák (gépválasztás) Utánszóró anyagok Új generációs burkolati jelek Elvárások

Részletesebben

VASBETON ÉPÍTMÉNYEK SZERKEZETI OSZTÁLYA ÉS BETONFEDÉS

VASBETON ÉPÍTMÉNYEK SZERKEZETI OSZTÁLYA ÉS BETONFEDÉS Betontechnológiai Szakirányú Továbbképzés MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS VASBETON ÉPÍTMÉNYEK SZERKEZETI OSZTÁLYA ÉS BETONFEDÉS SZERKEZETI OSZTÁLYOK Nem kiemelt Minőségellenőrzés szintje Kiemelt Szerkezet alakja Szerkezet

Részletesebben

Az ásványgyapot új generációja

Az ásványgyapot új generációja Az ásványgyapot új generációja Egy selymes tapintású, kristálytiszta, nem éghető hő- és hangszigetelő ásványgyapot az URSA-tól PureOne az ásványgyapot új generációja URSA az Ön partnere elkötelezett a

Részletesebben

LEÍRÁS A Mapefluid N100 minőségi (vízzáró, tartós és nagyszilárdságú) betonok készítésére használható folyékony folyósító adalékszer.

LEÍRÁS A Mapefluid N100 minőségi (vízzáró, tartós és nagyszilárdságú) betonok készítésére használható folyékony folyósító adalékszer. Mapefluid N100 Folyósító adalékszer enyhe kötéskésleltető hatással LEÍRÁS A Mapefluid N100 minőségi (vízzáró, tartós és nagyszilárdságú) betonok készítésére használható folyékony folyósító adalékszer.

Részletesebben

2651. 1. Tételsor 1. tétel

2651. 1. Tételsor 1. tétel 2651. 1. Tételsor 1. tétel Ön egy kft. logisztikai alkalmazottja. Ez a cég új logisztikai ügyviteli fogalmakat kíván bevezetni az operatív és stratégiai működésben. A munkafolyamat célja a hatékony készletgazdálkodás

Részletesebben

Beton: a legnagyobb tömegben alkalmazott mesterséges anyag (az iparosodott világrészeken az éves felhasználás t/fő )

Beton: a legnagyobb tömegben alkalmazott mesterséges anyag (az iparosodott világrészeken az éves felhasználás t/fő ) TÜV SÜD Real Estate Services 28.10.2014 Abteilung: 1 Beton: a legnagyobb tömegben alkalmazott mesterséges anyag (az iparosodott világrészeken az éves felhasználás 1.5-3.0 t/fő ) -épületek -hidak -gátak

Részletesebben

rendszer, azaz kristályképző anyag A Radmyx - az ÖSSZES kapilláris vízszigetelő használható, ahol alacsony a hőstressz, azaz

rendszer, azaz kristályképző anyag A Radmyx - az ÖSSZES kapilláris vízszigetelő használható, ahol alacsony a hőstressz, azaz Bemutatja A vízszigetelés világa és beton szerkezet-védelem Mi is a Radmyx? A Radmyx egy kapilláris vízszigetelő rendszer, azaz kristályképző anyag A Radmyx - az ÖSSZES kapilláris vízszigetelő rendszerhez

Részletesebben

Újrahasznosítási. Fenntartható bigbag zsákjaink csomagolási megoldásai.

Újrahasznosítási. Fenntartható bigbag zsákjaink csomagolási megoldásai. Újrahasznosítási ipar Fenntartható bigbag zsákjaink csomagolási megoldásai www.lcpackaging.com Kiváló minőség, 100%- os újrahasznosíthatóság 02 A bigbag zsákok vezető szakértője az újrahasznosítási iparágban

Részletesebben

Marley vízelvezető folyókák

Marley vízelvezető folyókák Lineáris vízelvezetés: folyókák Marley vízelvezető folyókák Hatékony megoldás a csapadékvíz összegyűjtésére és elvezetésére Az esővíz elvezetése mind egészségügyi, mind pedig biztonságtechnikai szempontból

Részletesebben

Katalízis. Tungler Antal Emeritus professzor 2017

Katalízis. Tungler Antal Emeritus professzor 2017 Katalízis Tungler Antal Emeritus professzor 2017 Fontosabb időpontok: sósav oxidáció, Deacon process 1860 kéndioxid oxidáció 1875 ammónia oxidáció 1902 ammónia szintézis 1905-1912 metanol szintézis 1923

Részletesebben

3M Járműipar. Promóciók 2015. 09. 01 12. 31.

3M Járműipar. Promóciók 2015. 09. 01 12. 31. 3M Járműipar Promóciók 2015. 09. 01 12. 31. 3M Cubitron II Fíbertárcsa Alkalmazások: Bevonat eltávolítás Hegesztési varrat eltávolítás Előnyök: Hosszú élettartammal rendelkezik Alkalmazásával kevesebb

Részletesebben

Acélszerkezetek tűzzel szembeni ellenállása, kapcsolatos problémák

Acélszerkezetek tűzzel szembeni ellenállása, kapcsolatos problémák Acélszerkezetek tűzzel szembeni ellenállása, kapcsolatos problémák Horváth Lajos tű. alezredes Főigazgatóság 1 Az épületszerkezetek tűzállósági teljesítmény jellemzői Az OTSZ szerint. Az épületszerkezetek

Részletesebben

Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta

Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta Sajtóközlemény Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta 2013. február 7., Budapest A folyamatos növekedési stratégiája részeként,

Részletesebben

Német minőség, nagyipari felhasználásra, az ipar minden területére!

Német minőség, nagyipari felhasználásra, az ipar minden területére! A MAHE által kifejlesztett, a világon egyedülálló HYPER Pulse, HYPER Force, HYPER Cold, HYPER Vdown hegesztési eljárásoknak köszönhetően rendkívül precíz, kevesebb utómunkát igénylő, minőségi varratok

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 9236C Fordulatszámmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Termékjellemzők... 2 2. Műszaki jellemzők... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Működési leírás... 3 5. Mérési folyamat... 4 6. Elem cseréje...

Részletesebben

Hogyan tudom soros eszközeimet pillanatok alatt hálózatba kötni?

Hogyan tudom soros eszközeimet pillanatok alatt hálózatba kötni? Hogyan tudom soros eszközeimet pillanatok alatt hálózatba kötni? Kritikus pontok Ethernet interfész soros eszközbe ágyazásakor Az ipari Ethernet technológia az alacsony költségeinek és jelentős hálózati

Részletesebben

A FOLYAMATMENEDZSMENT ALAPJAI

A FOLYAMATMENEDZSMENT ALAPJAI A FOLYAMATMENEDZSMENT ALAPJAI 1 Az Értékteremtő Folyamat Menedzsment stratégia A vállalat küldetése Környezet Vállalati stratégia Vállalati adottságok Kompetitív prioritások Lényegi képességek ÉFM stratégia

Részletesebben

Q+ CSILLAPÍTÓ ALÁTÉTLEMEZ. Prémium kategóriás fékezési komfort.

Q+ CSILLAPÍTÓ ALÁTÉTLEMEZ. Prémium kategóriás fékezési komfort. Q+ CSILLAPÍTÓ ALÁTÉTLEMEZ Prémium kategóriás fékezési komfort www.textar.com PLUSZPONTOK. A Q+ meggyőző tulajdonságai+ Súrlódásos csillapítás a felületi textúra által Felragasztott lemez nem kell felhelyezni

Részletesebben

SURFACE SPECIALIST. Prospektus Kft Veszprém, Tartu u. 6. Tel.: Fax:

SURFACE SPECIALIST. Prospektus Kft Veszprém, Tartu u. 6. Tel.: Fax: SURFACE SPECIALIST Prospektus Kft. 8200 Veszprém, Tartu u. 6. Tel.: 06-88-422-914 Fax: 06-88-405-012 www.prospektusnyomda.hu info@prospektusnyomda.hu Nyomdánk bemutatása Nyomdánkat magas technológiai színvonalú

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6234C Fordulatszámmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Termékjellemzők... 2 2. Műszaki jellemzők... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Működési leírás... 3 5. Mérési folyamat... 4 6. Elem cseréje...

Részletesebben

1. A pályázó adatai. 2. A pályázat rövid címe: ProSid TM MI 700, az új generációs, korróziómentes propionsavas szemesgabonatartósító

1. A pályázó adatai. 2. A pályázat rövid címe: ProSid TM MI 700, az új generációs, korróziómentes propionsavas szemesgabonatartósító " M a g y a r Á l l a t t e n y é s z t é s é r t T e r m é k d í j P á l y á z a t 2 0" 1 5 P á l y á z a t i k a t e g ó r i a: I. A g r á- ir n f o r m a t i k a, T a r t á s t e c h n o l ó g i a é

Részletesebben

ACÉLSZERKEZETEK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2009. ELŐADÓ: KLUJBER RÓBERT

ACÉLSZERKEZETEK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2009. ELŐADÓ: KLUJBER RÓBERT ACÉLSZERKEZETEK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2009. ELŐADÓ: KLUJBER RÓBERT PÉLDÁK PÉLDÁK PÉLDÁK PÉLDÁK FOGALOMTÁR ELŐREGYÁRTÁS üzemi jellegű körülmények között acélszerkezetek előállítása,

Részletesebben

Alkalmazási példák A Mapecure SRA különösen olyan betongyártásra ajánlott, amelyek:

Alkalmazási példák A Mapecure SRA különösen olyan betongyártásra ajánlott, amelyek: Mapecure SRA A hidraulikus zsugorodás és a hajszálrepedés képződés csökkentésére alkalmazható belső utókezelő szer LEÍRÁS A Mapegrout termékcsalád (Mapegrout T40, Mapegrout T60, Mapegrout Tissotropico,

Részletesebben

QUASAR KUKORICA ADAPTER: A TERMÉSZET INNOVÁCIÓJA

QUASAR KUKORICA ADAPTER: A TERMÉSZET INNOVÁCIÓJA QUASAR KUKORICA ADAPTER: A TERMÉSZET INNOVÁCIÓJA MINDEN KÖRÜLMÉNY KÖZÖTT MEGBÍZHATÓ A QUASAR kukorica adapter sorozat a precíz mérnöki munka és hosszú évek fejlesztésének eredménye. Az adapter problémamentes

Részletesebben

A történet elindult. A Pannon Papír megalakulása.

A történet elindult. A Pannon Papír megalakulása. IRODAI MEGOLDÁSOK Történetünk A Pannon Papírt 2005-ben magyarországi magánszemélyek alapították győri székhellyel, többéves papír-írószer kereskedelmi tapasztalattal. A régi kereskedők szakmai elkötelezettsége

Részletesebben

Üdvözöljük a tökéletes kábelrendezők világában

Üdvözöljük a tökéletes kábelrendezők világában Üdvözöljük a tökéletes kábelrendezők világában Piacok és Termékek Üdvözöljük a HellermannTyton-nál. A HellermannTyton piacvezető a kábel rögzítők, kötegelők, jelölők és kábelvédelem területén. Üttörő szerepet

Részletesebben

Sunit-AIM. Szolgáltatás Felelet Alkalmasság Garancia. Felhasználás Profi vállalkozás Hatékonyság Jármű Telemetria Iroda a Járműben

Sunit-AIM. Szolgáltatás Felelet Alkalmasság Garancia. Felhasználás Profi vállalkozás Hatékonyság Jármű Telemetria Iroda a Járműben Vezetés Szolgáltatás Felelet Alkalmasság Garancia Elképzelés Felületek R&D folyamat Felhasználás Profi vállalkozás Hatékonyság Jármű Telemetria Iroda a Járműben Ár-Érték Normák Az elképzelés feladata:

Részletesebben

Pályázatilehetőségek az EUH2020Közlekedésiprogramjában 2014-2015. Bajdor Gyöngy Katalin Horizon 2020 NCP Nemzeti Innovációs Hivatal

Pályázatilehetőségek az EUH2020Közlekedésiprogramjában 2014-2015. Bajdor Gyöngy Katalin Horizon 2020 NCP Nemzeti Innovációs Hivatal Pályázatilehetőségek az EUH2020Közlekedésiprogramjában 2014-2015 Bajdor Gyöngy Katalin Horizon 2020 NCP Nemzeti Innovációs Hivatal FP7 támogatás szektoronként FP7 költségvetés tevékenységenkénti bontásban

Részletesebben

Szakértesítő 1 Interkerám szakmai füzetek A folyósító szerek viselkedése a kerámia anyagokban

Szakértesítő 1 Interkerám szakmai füzetek A folyósító szerek viselkedése a kerámia anyagokban Szakértesítő 1 Interkerám szakmai füzetek A folyósító szerek viselkedése a kerámia anyagokban A folyósító szerek viselkedése a kerámia anyagokban Bevezetés A kerámia masszák folyósításkor fő cél az anyag

Részletesebben

THE GREEN LIGHT. falco +ando

THE GREEN LIGHT. falco +ando 79 THE GREEN LIGHT falco +ando 85 ISMERTETŐ falco A LÁMPATESTEK JELLEMZŐI Tervező: Michel Tortel Védettség Optikai tér IP 66 Sealsafe (*) Szerelvénytér IP 66 (*) Törési szilárdság IK 08 (**) Névleges feszültség

Részletesebben

MINŐSÉG A SOROZATGYÁRTÁSHOZ LUTZ IPARI PENGÉK ÉS KÉSEK AZ AUTÓIPAR SZÁMÁRA

MINŐSÉG A SOROZATGYÁRTÁSHOZ LUTZ IPARI PENGÉK ÉS KÉSEK AZ AUTÓIPAR SZÁMÁRA AUTÓIPAR Válogatott terméklista kérjen ajánlatot más típusokra MINŐSÉG A SOROZATGYÁRTÁSHOZ LUTZ IPARI PENGÉK ÉS KÉSEK AZ AUTÓIPAR SZÁMÁRA EGYEDI PENGÉK FÓLIA VEGYI- ÉS ÜVEGSZÁL ORVOSTECHNIKA ÉLELMISZERIPAR

Részletesebben

ÜVEGSZÁL ERŐSÍTÉSŰ MŰANYAG BIZTONSÁGI PADLÓK GRP BIZTONSÁGI PADLÓK GRP BP 25- GRP BP 50

ÜVEGSZÁL ERŐSÍTÉSŰ MŰANYAG BIZTONSÁGI PADLÓK GRP BIZTONSÁGI PADLÓK GRP BP 25- GRP BP 50 ÜVEGSZÁL ERŐSÍTÉSŰ MŰANYAG BIZTONSÁGI PADLÓK GRP BIZTONSÁGI PADLÓK GRP BP 25- GRP BP 50 GRP BIZTONSÁGI PADLÓK A legtöbb terhelésre és bonyolult geometriai megoldásokra A GRP biztonsági padlók olyan magas

Részletesebben

Az Internet jövője Internet of Things

Az Internet jövője Internet of Things Az Internet jövője Dr. Bakonyi Péter c. docens 2011.01.24. 2 2011.01.24. 3 2011.01.24. 4 2011.01.24. 5 2011.01.24. 6 1 Az ( IoT ) egy világméretű számítógéphálózaton ( Internet ) szabványos protokollok

Részletesebben

ÉS A VARTA A VALÓDI ERŐT JELENTI. Thanks go to Peugeot,

ÉS A VARTA A VALÓDI ERŐT JELENTI. Thanks go to Peugeot, www.varta-automotive.com ÉS A VARTA A VALÓDI ERŐT JELENTI. Thanks go to Peugeot, www.peugeot.com A DYNAMIC TRIO. KIMAGASLÓ TECHNIKA MINDEN FELHASZNÁLÁSRA. A Dynamic Trio-val minden felhasználásra a testreszabott

Részletesebben

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment Ügyfélkapcsolat-kezelés Integrált vállalatirányítás Iparágak Üzleti intelligencia Üzleti folyamatmenedzsment Rendszerfejlesztés Logisztika és disztribúció Rendszerintegráció Üzleti tanácsadás, oktatás

Részletesebben

XELLA Pórusbeton építés jövõje

XELLA Pórusbeton építés jövõje XELLA Pórusbeton építés jövõje Hagyomány és fejlõdés A növekedésorientált vállalati stratégiát a technikai és minõségi elõrelépés indokolja. Franz Haniel und Cie. Haniel Bau-Industrie (Führungsgesellschaft)

Részletesebben

Társaságunk. Betonszerkezetek vízszigetelése kristályos technológiával

Társaságunk. Betonszerkezetek vízszigetelése kristályos technológiával Társaságunk Betonszerkezetek vízszigetelése kristályos technológiával A Xypex Chemical Corporation egyike a világ vezető vízszigetelő anyag gyártóinak. A társaság a Xypex kristályos technológia bevezetésével

Részletesebben

Betonok. Betonkeverés hagyományos. és korszerő felfogásban ??? Új betonkeverési elvek, eljárások

Betonok. Betonkeverés hagyományos. és korszerő felfogásban ??? Új betonkeverési elvek, eljárások Betonok Betonkeverés hagyományos és korszerő felfogásban??? Új betonkeverési elvek, eljárások A beton mesterséges kı Teherátadásnál meghatározó szempontok: szemcseváz minısége (teherátadás a szemcsevázon

Részletesebben

Harmadik generációs infra fűtőfilm. forradalmian új fűtési rendszer

Harmadik generációs infra fűtőfilm. forradalmian új fűtési rendszer Harmadik generációs infra fűtőfilm forradalmian új fűtési rendszer Figyelmébe ajánljuk a Toma Family Mobil kft. által a magyar piacra bevezetett, forradalmian új technológiájú, kiváló minőségű elektromos

Részletesebben

Ózon fertőtlenítéshez és oxidációhoz ProMinent Környezetbarát ózon előállítás és adagolás

Ózon fertőtlenítéshez és oxidációhoz ProMinent Környezetbarát ózon előállítás és adagolás Ózon fertőtlenítéshez és oxidációhoz ProMinent Környezetbarát ózon előállítás és adagolás Printed in Germany, PT PM 020 07/08 H MT18 A 01 07/08 H Ózon előállítás és adagolás OZONFILT OZVa ózonberendezések

Részletesebben

dimeb Dinet Logisztika Kft Technológia munkavédelmi szakembereknek és szolgáltatóknak. Hatékonyság - Minőség - Innováció.

dimeb Dinet Logisztika Kft Technológia munkavédelmi szakembereknek és szolgáltatóknak. Hatékonyság - Minőség - Innováció. dimeb Dinet Logisztika Kft Technológia munkavédelmi szakembereknek és szolgáltatóknak. Hatékonyság - Minőség - Innováció. Mi a dimeb? A dimeb munkavédelmi szakemberek számára kifejlesztett modern technológia.

Részletesebben

CÉGISMERTETŐ AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓK RÉSZÉRE BI-KA LOGISZTIKA KFT. Szállítmányozás, Raktározás Komplex logisztikai szolgáltatások

CÉGISMERTETŐ AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓK RÉSZÉRE BI-KA LOGISZTIKA KFT. Szállítmányozás, Raktározás Komplex logisztikai szolgáltatások CÉGISMERTETŐ AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓK RÉSZÉRE BI-KA LOGISZTIKA KFT. Szállítmányozás, Raktározás Komplex logisztikai szolgáltatások RÖVID CÉGISMERTETŐ SZÁMOKBAN - 20 éve vagyunk jelen szállítmányozás, raktározás,

Részletesebben

Linergy Evolution. A legújabb technológiai innovációt nyújtjuk Önnek B-4

Linergy Evolution. A legújabb technológiai innovációt nyújtjuk Önnek B-4 Linergy Evolution A legújabb technológiai innovációt nyújtjuk Önnek B-4 Linergy Evolution az új gyűjtősínrendszer Biztonságos, megbízható és rugalmas a legmagasabb teljesítményszint mellett A Schneider

Részletesebben

A LEGNAGYOBB TERMÉKKÍNÁLAT

A LEGNAGYOBB TERMÉKKÍNÁLAT TÉNYEZŐK A PIACON A TMD Friction büszke arra, hogy a Textar fékbetétekkel és féktárcsákkal elsőként jelenik meg a piacon, bizonyítva ezzel iparágii vezetőként való elhivatottságát a súrlódó termékek iránt.

Részletesebben

A nemesacél új generációja: A gazdaságos Viega 1.4521-es Sanpress csœ.

A nemesacél új generációja: A gazdaságos Viega 1.4521-es Sanpress csœ. A nemesacél új generációja: A gazdaságos Viega 1.4521-es Sanpress csœ. Több gazdaságosság a tervezésben és a kalkulációban: Viega 1.4521-es Sanpress csœ. A Viega válasza az ingadozó nemesacél árakra A

Részletesebben

Kvarchomok és kvarchomok között különbség van

Kvarchomok és kvarchomok között különbség van Kvarchomok és kvarchomok között különbség van Előformulázott töltőanyagok az ipari padló kivitelezőknek Mixturától / Dorfnertől együttműködés 2000 óta 2012 március 13.-án elhangzott angol nyelvű prezentáció

Részletesebben

Megújuló energiaforrásokkal működő termék vizsgálatok a TÜV Rheinlandnál

Megújuló energiaforrásokkal működő termék vizsgálatok a TÜV Rheinlandnál Megújuló energiaforrásokkal működő termék vizsgálatok a TÜV Rheinlandnál Zsákai Zoltán osztályvezető TÜV Rheinland InterCert Kft. Energia Kompetencia Központ 1 Energia Kompetencia Központ gazdasági szereplőknek

Részletesebben

Tűzgátló ajtók fából - Égető helyzetekre is

Tűzgátló ajtók fából - Égető helyzetekre is Tűzgátló ajtók fából - Égető helyzetekre is Céginformáció A Z-DOOR Kft 2013-ban alapítottuk azzal a céllal, hogy az újra szerveződő magyar építőipari piacon ill. német nyelvterületen a K -ART cégcsoport

Részletesebben

Heinz és Helene Töpker, Haren, Németország. Tervezés Kivitelezés Szerviz

Heinz és Helene Töpker, Haren, Németország. Tervezés Kivitelezés Szerviz Heinz és Helene Töpker, Haren, Németország Tervezés Kivitelezés Szerviz 2 BIOGÁZ, TERMÉSZETESEN. BIOGÁZ. A JÖVŐ ENERGIAFORRÁSA. Mi a közös a tehénlepény és hatórányi kerékpározásban? Mindkettő ugyanakkora

Részletesebben

MaHill ITD. Ipari Fejlesztő Kft.

MaHill ITD. Ipari Fejlesztő Kft. www.mahill.hu www.mahill.ro MaHill ITD Ipari Fejlesztő Kft. MaHill ITD Küldetésünk A betongyártó és vasbetontermék előregyártó ipar számára a legkorszerűbb gépek és technológiák biztosítása Teljes körű

Részletesebben

TECHNOLÓGIA SZENNYVÍZISZAPOK TPH TARTALMÁNAK CSÖKKENTÉSÉRE

TECHNOLÓGIA SZENNYVÍZISZAPOK TPH TARTALMÁNAK CSÖKKENTÉSÉRE TECHNOLÓGIA SZENNYVÍZISZAPOK TPH TARTALMÁNAK CSÖKKENTÉSÉRE NAGY IMRE VEZÉRIGAZGATÓ CORAX-BIONER ZRT. 2018. JANUÁR 26. A probléma: a hazai szennyvízkezelőkben alkalmazott szennyvízkezelési technológiák

Részletesebben

Az Ön partnere az ötlettől a termékig

Az Ön partnere az ötlettől a termékig Az Ön partnere az ötlettől a termékig Fix tájékozódási pont a műanyagok piacán Anyag Funkcióintegráció Megvalósíthatóság Újrahasznosítás Mérnöki szolgáltatások Alkatrészek megtervezése Szerszámok Folyamatok

Részletesebben

Bio-nanorendszerek. Vonderviszt Ferenc. Pannon Egyetem Nanotechnológia Tanszék

Bio-nanorendszerek. Vonderviszt Ferenc. Pannon Egyetem Nanotechnológia Tanszék Bio-nanorendszerek Vonderviszt Ferenc Pannon Egyetem Nanotechnológia Tanszék Technológia: képesség az anyag szerkezetének, az anyagot felépítő részecskék elrendeződésének befolyásolására. A technológiai

Részletesebben

Élelmiszerbiztonsági. Program.

Élelmiszerbiztonsági. Program. Élelmiszerbiztonsági Program www.lcpackaging.com Tisztább, biztonságosabb és fenntarthatóbb 02 Innovatív bigbag program a prémium minőségű élelmiszerbiztonsági csomagolásokért Az élelmiszereket és az élelmiszer-ipari

Részletesebben

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2013. augusztus 26.

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2013. augusztus 26. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2013. augusztus 26. SÓLYOM Befektetési és Vagyonkezelési Holding Korlátolt Felelősségű Társaság A SÓLYOM cégcsoport tagjai 2013 májusától alakultak meg folyamatosan. Először a SÓLYOM Befektetési

Részletesebben

MAGAS ÉLETTARTAM, NAGYOBB TERMELÉKENYSÉG: LUTZ SZÕNYEG- ÉS TEXTILIPARI PENGÉK

MAGAS ÉLETTARTAM, NAGYOBB TERMELÉKENYSÉG: LUTZ SZÕNYEG- ÉS TEXTILIPARI PENGÉK TEXTILIPAR Válogatott terméklista kérjen ajánlatot más típusokra MAGAS ÉLETTARTAM, NAGYOBB TERMELÉKENYSÉG: LUTZ SZÕNYEG- ÉS TEXTILIPARI PENGÉK EGYEDI PENGÉK FÓLIA VEGYI- ÉS ÜVEGSZÁL ORVOSTECHNIKA ÉLELMISZERIPAR

Részletesebben

Kardex Remstar Horizontal: gyors komissiózás és készenlétbe helyezés horizontális irányban.

Kardex Remstar Horizontal: gyors komissiózás és készenlétbe helyezés horizontális irányban. Szabványos megoldások Horizontális páternoszter rendszerek Kardex Remstar Horizontal: gyors komissiózás és készenlétbe helyezés horizontális irányban. 20 21 Kardex Remstar Horizontal Kardex Remstar Horizontal:

Részletesebben

Hűtőkészülékek. Hűtőkészülékek

Hűtőkészülékek. Hűtőkészülékek Hűtőkészülékek Hűtőkészülékek 2008 E g y a j t ó s h ű t ő s z e k r é n y e k MP 13 SA Energiaosztály A 40 dba 0,4 kwh 130 l Méret: 84,5 x 54,5 x 55,8 cm MP 16 SA Energiaosztály A 40 dba 0,45 kwh 102

Részletesebben

Szárítás kemence Futura

Szárítás kemence Futura Szárítás kemence Futura Futura, a nemzetközi innovációs díjat Futura egy univerzális szárító gép, fa és egyéb biomassza-alapanyag. Egyesíti az innovatív technikai megoldások alapján, 19-26 szabadalmazott

Részletesebben