Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság 98/2014. (X. 19.) TVB határozata F. J. által benyújtott fellebbezés tárgyában

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság 98/2014. (X. 19.) TVB határozata F. J. által benyújtott fellebbezés tárgyában"

Átírás

1 Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság 98/2014. (X. 19.) TVB határozata F. J. által benyújtott fellebbezés tárgyában 98/2014. (X. 19.) TVB. H A T Á R O Z A T A Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság a F. J. által benyújtott fellebbezés tárgyában meghozta a következő határozatot: A Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság (továbbiakban: TVB) a Lakiteleki Helyi Választási Bizottság (továbbiakban: HVB) 27/2014. (X.13.) sz. határozatát helybenhagyja. A határozat ellen a meghozatalától számított 3 napon belül az ügyben érintett természetes és jogi személy, jogi személyiség nélküli szervezet személyesen, levélben, vagy elektronikus dokumentumként a Szegedi Ítélőtáblához címzett bírósági felülvizsgálati kérelmet nyújthat be a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottságnál (levélcím: 6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 3.; fojegyzo@bacskiskun.hu). A bírósági felülvizsgálati kérelmet úgy kell benyújtani, hogy az legkésőbb október 22-én óráig megérkezzen. A bírósági eljárásban az ügyvédi képviselet kötelező. A jogi szakvizsgával rendelkező személy saját ügyében ügyvédi képviselet nélkül is eljárhat. A bírósági felülvizsgálat iránti kérelem elektronikus dokumentumként való benyújtása esetén a kérelem benyújtójának jogi képviselője minősített elektronikus aláírásával látja el a kérelmet. Az elektronikus dokumentumként benyújtott kérelem mellékleteit oldalhű másolatban elektronikus okirati formába kell alakítani. A bírósági eljárás nem tárgyi illetékmentes. A bírósági felülvizsgálat iránti kérelem benyújtóját tárgyi illetékfeljegyzési jog illeti meg. Indokolás I. F. J. továbbiakban: fellebbező - a Jobbik Magyarországért Mozgalom lakiteleki települési önkormányzati jelöltje, október 16-án fellebbezést nyújtott be a HVBnél Lakiteleki 1. sz. szavazatszámláló bizottság, a Lakiteleki 2. sz. szavazatszámláló bizottság, a Lakiteleki 3. sz. szavazatszámláló bizottság, a Lakiteleki 4. sz. szavazatszámláló bizottság, a Lakiteleki 5. sz. szavazatszámláló bizottság szavazóköri eredményeket megállapító döntései, valamint a Lakiteleki Helyi Választási Bizottság 27/2014. (X.13.) sz. (polgármester választás eredményét megállapító), 28/2014. (X.13.) sz. (önkormányzati képviselők választási eredményét megállapító) határozatai, valamint a TVB 70/2014. (X.13.) sz. (megyei lista eredményét megállapító) határozata ellen. A fellebbező még október 16-án a TVB-nek benyújtva módosította a beadványát oly módon, hogy a TVB 70/2014. (X.13.) sz. határozata ellen benyújtott fellebbezést visszavonta, a Lakiteleki Helyi Választási Bizottság 27/2014. (X.13.) sz., 28/2014. (X.13.) sz. határozataival szemben a fellebbezését fenntartotta.

2 A fellebbező október 18-án a TVB-nek benyújtva a beadványát módosította oly módon, hogy a Lakiteleki Helyi Választási Bizottság 28/2014. (X.13.) sz. határozatával szemben a fellebbezését visszavonta, a Lakiteleki Helyi Választási Bizottság 27/2014. (X.13.) sz. határozatával kapcsolatos fellebbezését viszont továbbra is fenntartotta. A fentiekre való tekintettel fellebbezésének csak a polgármester választás eredményét megállapító, a Lakiteleki Helyi Választási Bizottság 27/2014. (X.13.) sz. határozata ellen benyújtott része kerül ismertetésre. A fellebbező véleménye szerint a választási eljárásról szóló évi XXXVI. törvény (továbbiakban: Ve.) 223. (3) bekezdés a) pontja, illetve 241. (2) bekezdés a) pontja alapján a szavazatszámláló bizottságok szavazóköri eredményeket megállapító döntésének jogszabálysértő volta valósult meg október 12. napján, tekintettel az alábbi jogszabálysértésekre: 1. Sérült a Ve. 2. (1) bekezdés a) pontja, azaz a választás tisztaságának alapelve. 2. Sérült a Ve (1) bekezdés e) pontja, azaz a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelve 3. Sérült a Ve (1) bekezdése, mely kimondja, hogy a szavazatszámláló bizottság a szavazóköri névjegyzék alapján a választópolgár részére átadja a szavazólapot, amelyet a választópolgár jelenlétében a bal felső sarkában bélyegzőlenyomattal lát el, valamint a szavazólap elhelyezésére szolgáló borítékot. A Lakiteleki 1. sz. szavazókörben a szavazatszámlálás során az egyik borítékban 3 darab üres A/4 méretű lapot találtak, melyről jegyzőkönyv készült. Az eset miatt mind a polgármesteri, mind a települési képviselői, mind a megyei listás szavazólapok eredményén összességében -1 eltérés került megállapításra. A Lakiteleki 2. szavazókörben a polgármesteri szavazólapok tekintetében a választópolgárként megjelentekhez viszonyítva az urnában talált szavazólapok száma -1 eltérést mutatott. A Lakiteleki 3. szavazó körben a polgármesteri szavazólapok tekintetében a választópolgárként megjelentekhez viszonyítva az urnában talált szavazólapok száma -1 eltérést mutatott. Mindezek alapján véleménye szerint a HVB eredménymegállapító határozatát csak jogszabálysértő módon tudta meghozni. A fenti gyanús körülmények felvetik a láncszavazás lehetőségét, melyet az alábbiak szerint határoz meg: az első szavazó, akit megbízott a csalásra készülő ismeretlen személy, csak a borítékot dobja be üresen vagy A/4 lapokkal, a szavazólapot viszont kicsempészi. Az ismeretlen az így megszerzett szavazólapon saját jelöltjüket bejelöli, és a lapot átadja a következő szavazónak, aki a fülkében ezt az ellenőrzött példányt rakja borítékba, és a sajátját kiviszi a megbízójának. A fellebbező kéri a megtámadott határozat módosítását, valamint a szavazatok újraszámlálását.

3 2014. október 18. napján fellebbezését még azzal egészítette ki, hogy a Lakiteleki 2. sz. szavazókörben rendkívüli jegyzőkönyvet volt szükséges felvenni, mivel a szavazatszámláló bizottság egyik tagja azt tapasztalta, hogy a szavazófülkében négy darab szavazólapot hagyott ott valaki, amelyből 1 polgármesteri szavazólap volt. Kéri a jegyzőkönyv ellenőrzését a TVB-től. Kijelenti, tudomása van arról, hogy a 3. sz. szavazókörben a szavazók túlnyomó többsége a szavazólapokkal együtt nem kapott borítékot, tehát a szavazólapok átadása eleve a Ve (1) bekezdése előírásaink megsértésével történt. Állítja, mióta nyilvánosságra került, hogy a választás eredményével kapcsolatban fellebbezést nyújtott be, több szavazópolgár és szavazatszámláló bizottsági tag kereste meg olyan eseményekkel, amelyek egyértelmű törvénysértésre utalnak. Kéri a választás eredményének megsemmisítését, valamint új polgármester választás Lakitelken. A fellebbezés az alábbiak miatt nem alapos. A választási eljárásról szóló a Ve szerint: II (1) A szavazatszámláló bizottság szavazóköri eredményt megállapító döntése ellen csak a választási bizottságnak a választási eredményt megállapító döntése elleni fellebbezéssel együtt van helye. (2) A választási bizottságnak a választás eredményét megállapító döntése ellen a) a szavazatszámláló bizottság szavazóköri eredményt megállapító döntésének törvénysértő voltára, vagy b) a szavazóköri eredmények összesítésére és a választási eredmény megállapítására vonatkozó szabályok megsértésére hivatkozással lehet fellebbezést benyújtani. (3) Ha a (2) bekezdés a) pontja alapján benyújtott fellebbezés elbírálása csak a szavazatok újraszámlálása útján lehetséges, a fellebbezést elbíráló választási bizottság, illetve a bírósági felülvizsgálati kérelmet elbíráló bíróság köteles a szavazatokat újraszámlálni. A szavazatok újraszámlálása esetén a fellebbezés, illetve a bírósági felülvizsgálati kérelem elbírálására rendelkezésre álló határidő hat napra nő, és a választási bizottság vagy a bíróság a választási irodák tagjainak közreműködését igénybe veheti. (4) Azt követően, hogy a szavazatszámláló bizottság megállapította a szavazóköri eredményt, a szavazatok újraszámlálására csak a (3) bekezdés alapján van lehetőség. A Ve a szerint a fellebbezés és a bírósági felülvizsgálat iránti kérelem a választási bizottság, illetve a bíróság határozatának meghozataláig visszavonható, a választási bizottság azonban a fellebbezési eljárást hivatalból folytathatja.

4 A Ve (1) bekezdése szerint a szavazólap kitöltésére szavazófülke áll a választópolgár rendelkezésére. A szavazófülke igénybevételére a szavazatszámláló bizottság felhívja a választópolgárt, de arra nem kötelezheti. (2) A szavazólap kitöltésének ideje alatt - a 181. (1) bekezdése kivételével - csak a szavazó választópolgár tartózkodhat a szavazófülkében. (3) A választópolgár a szavazóhelyiségben tartózkodásának időtartama alatt semmilyen módon nem akadályozhat más választópolgárt a titkos szavazásra vonatkozó joga gyakorlásában. A Ve (1) bekezdése szerint a választópolgár a szavazólapot borítékba helyezheti és az urnába dobja. A TVB rögzíti, hogy a fellebbezőnek a Ve a alapján joga van a fellebbezése visszavonásához. Tekintettel arra, hogy a fellebbező a 28/2014. (X.13.) HVB, valamit 70/2014. (X.13.) sz. TVB határozatok ellen benyújtott fellebbezését visszavonta, a TVB csak a Lakiteleki Helyi Választási Bizottság 27/2014. (X.13.) sz. (a polgármester választás eredményét megállapító) határozatával kapcsolatos fellebbezést vizsgálja. A TVB megállapítja, hogy a Lakiteleki 1. sz. szavazóköri jegyzőkönyvben nem azért került sor -1 szám rögzítésére az E rovatban (amely a D rovat - B rovat matematikai művelet eredménye), mert egy borítékban üres lapokat találtak, hanem mert a szavazóként megjelent választópolgárok száma ( B rovat) 365 volt, az urnában levő, lebélyegzett szavazólapok száma pedig 364 ( D rovat) volt (tehát a megjelent választópolgárok száma eggyel több volt, mint az urnában levő, lebélyegzett szavazólapok száma). A szavazóbizottságnak csak akkor van további teendője, ha az E rovatban szereplő szám pozitív (tehát több az urnában levő, lebélyegzett szavazólapok száma, mint a megjelent választópolgárok száma), egyébként az adat rögzítésén kívül más feladata nincs. A TVB rögzíti, hogy a Ve és ai biztosítják a szavazás titkosságát, a szavazólap kitöltése alatt a csak a választópolgár tartózkodhat a szavazófülkében. Ebből következően számos, a szavazatszámláló bizottság működéstől teljesen független és a bizottság által ellenőrizhetetlen oka lehet annak, hogy az urnába bedobott szavazólapok száma eltér a szavazópolgárok által a szavazókörben a szavazatszámláló bizottság tagjaitól átvett szavazólapok számától. Maga a jogalkotó is számol az eltérés lehetőségével, mivel a szavazóköri jegyzőkönyvek külön rovatba írják elő rögzíteni az eltéréseket. Az eltérés azonban önmagában semmilyen formában nem utal jogszabálysértésre. A TVB megállapítja, hogy a Lakitelki 2. és 3. sz. szavazókörben rögzített, az urnában levő, lebélyegzett szavazólapok és szavazóként megjelentek száma közti -1 eltérésre a fenti megállapítások ugyanúgy vonatkoznak. A Lakitelki 2. sz. szavazókörben a szavazófülkében hagyott 1 db polgármesteri választásra vonatkozó szavazólappal kapcsolatban a TVB ismételten hangsúlyozza, hogy a szavazás tikosságára való tekintettel a szavazófülkében a választópolgárok a Ve. a 181. (1) bekezdése kivételével csak egyedül tartózkodhatnak, így az otthagyásának ismételten számos oka lehetséges, és az önmagában nem utal jogszabálysértésre.

5 Fellebbező kijelentette, tudomása van róla, hogy a 3. számú szavazókörben a szavazók túlnyomó többsége nem kapott szavazólapokkal együtt borítékot, illetve hogy számos választópolgár és szavazatszámláló bizottsági tag kereste meg olyan eseményekkel, amelyek egyértelmű törvénysértésre utalnak, valamint első beadványában felvetette a láncszavazás lehetőségét. A választásokkal kapcsolatos jogorvoslatokkal kapcsolatban következetesen alkalmazott joggyakorlat szerint a fellebbezés benyújtásakor a bizonyítási teher a kérelmezőt terheli. A TVB megállapítja, hogy a beadványozó a fellebbezésében foglalt, fentiekben idézett állításait semmilyen bizonyítékkal, jogi okfejtéssel nem támasztotta alá, a fellebbezésében megjelölt számszaki eltérések pedig önmagukban nem utalnak jogsértésre. A fentiek alapján a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság a Ve (5) bekezdés a) pontja alapján a rendelkező részben foglaltak szerint határozott. III. A határozat a Ve án, án, án, án, 231. (5) bekezdés a) pontján, a jogorvoslatról szóló tájékoztatás a Ve án, a án, a án, az illetékekről szóló tájékoztatás az évi XCIII. törvény 37. (1) bekezdésén, a 62. (1) bekezdés s) pontján, valamint a Legfelsőbb Bíróság 2/2010. (III. 23.) közigazgatási jogegységi határozatán alapul. Kecskemét, október 19. Dr. Jobbágy Lajos s.k.

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Nádudvar Város Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 3744 Mucsony, Fő út 2. : 48/403-078 Fax: 48/403-078/126 sz. mellék hivatali e-mail: hivatal@mucsony.hu A Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 49/2014. (X.12.) határozata

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Képviselő-testület! Csöbör Katalin képviselő tagságának lemondásával megüresedett az alpolgármesteri poszt. A választási eljárásról szóló törvény előírásai alapján a megüresedett képviselői helyet

Részletesebben

Az ítélőtábla kötelezi a kérelmezőt, hogy külön felhívásra fizessen meg az államnak 10.000 (tízezer) forint eljárási illetéket. I n d o k o l á s :

Az ítélőtábla kötelezi a kérelmezőt, hogy külön felhívásra fizessen meg az államnak 10.000 (tízezer) forint eljárási illetéket. I n d o k o l á s : A Győri Ítélőtábla Pk.V.25.899/2014/3.szám A Győri Ítélőtábla dr.török Krisztina ügyvéd (9022 Győr, Árpád u.51/a. I.em.) által képviselt... kérelmezőnek a Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Bizottság

Részletesebben

6/2016. (III. 24.) HVB számú határozatot: Indokolás

6/2016. (III. 24.) HVB számú határozatot: Indokolás 1 Szám: 2/186-1/2016. Paloznak Község Helyi Választási Bizottsága az Árvay Attila György (született: Budapest, 1967.08.21.) 8229 Paloznak, Mandula u. 236/1. hrsz alatti lakos által benyújtott helyi népszavazás

Részletesebben

HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3630 Putnok, Kossuth út 5. Tel.: 48/530-010 Fax: 48/530-054

HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3630 Putnok, Kossuth út 5. Tel.: 48/530-010 Fax: 48/530-054 HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3630 Putnok, Kossuth út 5. Tel.: 48/530-010 Fax: 48/530-054 A Putnoki Helyi Választási Bizottság 54/2014. (X.13.) határozata A Putnoki Helyi Választási Bizottság a helyi önkormányzati

Részletesebben

Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága. 5136 Jászszentandrás, Rákóczi út 94. Tel.: 57/446-006 Telefax: 57/446-002

Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága. 5136 Jászszentandrás, Rákóczi út 94. Tel.: 57/446-006 Telefax: 57/446-002 Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága 5136 Jászszentandrás, Rákóczi út 94. Tel.: 57/446-006 Telefax: 57/446-002 Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága 3/2016. (VII.05.) számú HATÁROZATA

Részletesebben

V É G Z É S T : A megyei bíróság a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság 39/2006. (V.1.) TVB határozatát helybenhagyja.

V É G Z É S T : A megyei bíróság a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság 39/2006. (V.1.) TVB határozatát helybenhagyja. BÁCS-KISKUN MEGYEI BÍRÓSÁG KECSKEMÉT A Bács-Kiskun Megyei Bíróság. ügyvéd által képviselt Kiskunfélegyháza, Wesselényi utca 3. szám székhelyű FIDESZ- MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG KISKUNFÉLEGYHÁZI SZERVEZETE

Részletesebben

Lövıi Helyi Választási Iroda Vezetıje 9461. Lövı, Fı u.181. Tel. : 99/533-550, Fax : 99/533-558 E-mail: korjegyzo@lovkorjegyzo.hu 23-20 /2014. Tárgy: Önkormányzati képviselık számának megállapítása H a

Részletesebben

Söpte településen működő Helyi Választási Bizottság Söpte településen a helyi önkormányzati képviselő és polgármester időközi választását

Söpte településen működő Helyi Választási Bizottság Söpte településen a helyi önkormányzati képviselő és polgármester időközi választását HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG SÖPTE 9743 Söpte, Petőfi u. 61. Tel.: 94/510-045 Száma: 1/2016. (I.06.) HVB Tárgy: Söpte településen időközi választás kitűzése Söpte településen működő Helyi Választási Bizottság

Részletesebben

v é g z é s t : Az ítélőtábla a. Megyei Területi Választási Bizottság számú határozatát helybenhagyja.

v é g z é s t : Az ítélőtábla a. Megyei Területi Választási Bizottság számú határozatát helybenhagyja. A Győri Ítélőtábla Pk.V.25.925/2014/2.szám A Győri Ítélőtábla ügyvéd által képviselt.. kérelmezőnek a. Megyei Területi Választási Bizottság 2014.évi október hó 27.napján kelt határozata ellen benyújtott

Részletesebben

v é g z é s t : I n d o k o l á s

v é g z é s t : I n d o k o l á s Debreceni Ítélőtábla Pk.II.20.761/2014/2. szám A Debreceni Ítélőtábla a Miskolci 11. számú Ügyvédi Iroda (cím, ügyintéző: dr. Boholy György ügyvéd) által képviselt kérelmező1 f.-i (cím) lakos I. rendű

Részletesebben

1/2015. (VII.15.) HVB határozat. az időközi polgármester választás kitűzéséről. h a t á r o z a t o t:

1/2015. (VII.15.) HVB határozat. az időközi polgármester választás kitűzéséről. h a t á r o z a t o t: 1/2015. (VII.15.) HVB határozat az időközi polgármester választás kitűzéséről Szalaszend község Helyi Választási Bizottsága (a továbbiakban: HVB) a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény302.

Részletesebben

A HVB 3 igen szavazattal meghozza az alábbi határozatot: 3/2014. (V.20.) HVB határozat: Helyi Választási Biztosság póttagjának lemondása

A HVB 3 igen szavazattal meghozza az alábbi határozatot: 3/2014. (V.20.) HVB határozat: Helyi Választási Biztosság póttagjának lemondása 1. számú HVB jegyzőkönyv Készült: a HVB üléséről 2014. május 20-án 16:00-kor Jelen vannak: Antal Lászlóné HVB elnöke Síposné Ferge Katalin HVB elnök helyettes Beke Árpád HVB tag Urbánné Lengyel Zsuzsanna

Részletesebben

2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról

2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról 2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról XVI. FEJEZET AZ EURÓPAI PARLAMENT TAGJAINAK VÁLASZTÁSA 331. (1) Az Európai Parlament tagjainak választásán e törvény I-XII. Fejezetét, a 245., a 247. (1)

Részletesebben

v é g z é s t: A Fővárosi Ítélőtábla a Pest Megyei Területi Választási Bizottság 194/2014. (X. 16.) számú TVB határozatát helybenhagyja.

v é g z é s t: A Fővárosi Ítélőtábla a Pest Megyei Területi Választási Bizottság 194/2014. (X. 16.) számú TVB határozatát helybenhagyja. Fővárosi Ítélőtábla A Fővárosi Ítélőtábla a Rajkai Ügyvédi Iroda (címe; ügyintéző: dr. Rajkai Balázs ügyvéd) által képviselt kérelmező neve (kérelmező címe) kérelmezőnek a Pest Megyei Területi Választási

Részletesebben

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 25-i ülésére Tárgy: A polgármester 2016. évi szabadság ütemezésének jóváhagyása Előadó: Sümegi Attila jegyző Előterjesztés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 14. napján 18,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 14. napján 18,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám:.../2014. JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 14. napján 18,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

1. Sárvár, Kossuth tér 5. földszint 1. szám (hrsz: 173/A/8) alatt található ingatlan értékesítése

1. Sárvár, Kossuth tér 5. földszint 1. szám (hrsz: 173/A/8) alatt található ingatlan értékesítése SÁRVÁR VÁROS POLGÁRMESTERE 9600 Sárvár, Várkerület 2. Pf. 78. Fax.: 95/323-555, Tel.:95/ 320-265, Tx 37-417 ELŐTERJESZTÉS Előterjesztés az elővásárlási joggal nem érintett Sárvár, 784/10/A/1 hrsz-ú, Sárvár,

Részletesebben

Dunaalmás Község Helyi Választási Bizottság

Dunaalmás Község Helyi Választási Bizottság Dunaalmás Község Helyi Választási Bizottsága 2545 Dunaalmás, Almási u. 32. Szám: DA-1Kí772-3/2016. Dunaalmás Község Helyi Választási Bizottság 7/2016. (111.30.) HVB. határozata időközi választás időpontjának

Részletesebben

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki.

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (I.29.) önkormányzati rendelete a gyermekek védelmének helyi szabályairól és a térítési díjról Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás

Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/96 Beszerzés tárgya: Szállítási (keret)szerződés keretében tisztítószerek és tisztító eszközök

Részletesebben

2014. 1. számú példány

2014. 1. számú példány Dömös Község Önkormányzata 2027 Dömös Táncsics u. 2 Készült: 3 példányban 2014. 1. számú példány JEGYZŐKÖNYV DÖMÖS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. OKTÓBER 21-ÉN MEGTARTOTT ALAKULÓ ÜLÉSÉRŐL

Részletesebben

a Fővárosi Választási Bizottság (1052 Budapest, Városház u. 9-11. sz. ) kérelmezett ellen

a Fővárosi Választási Bizottság (1052 Budapest, Városház u. 9-11. sz. ) kérelmezett ellen Fővárosi Bíróság 25.Kpk. 45085/2010/2. A bíróság a Dr. T által képviselt K kérelmezőnek a Fővárosi Választási Bizottság (1052 Budapest, Városház u. 9-11. sz. ) kérelmezett ellen választási ügyben hozott

Részletesebben

v é g z é s t : Az ítélőtábla a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Bizottság 120/2014. (X.17.) számú határozatát helybenhagyja.

v é g z é s t : Az ítélőtábla a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Bizottság 120/2014. (X.17.) számú határozatát helybenhagyja. Debreceni Ítélőtábla Pk.II.20.721/2014/3. szám A Debreceni Ítélőtábla Dr. Józsa Edina ügyvéd ügyintézése mellett a Józsa Edina Ügyvédi Iroda (cím) által képviselt Jobbik Magyarországért Mozgalom (1113

Részletesebben

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat.

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat. A pályázati adatlaphoz kötelezően csatolandó mellékletek: 1. egyéni vállalkozók, őstermelők esetén érvényes vállalkozói, őstermelői igazolvány másolata 2. gazdasági társaságok esetén 30 napnál nem régebbi

Részletesebben

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz EL TERJESZTÉS Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz Tisztelt Képvisel -testület! A strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések

Részletesebben

v é g z é s t : szavazatok száma száma

v é g z é s t : szavazatok száma száma A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság a Ügyvédi Iroda ügyintéző: ügyvéd) által képviselt képviselőjelölt kérelmezőnek, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Bizottság (3525 Miskolc, Városház

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: 2014. június 23. napján 19.00 órakor tartott ülésének könyvéből. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: Tárgy: napirend elfogadása

Részletesebben

NEMZETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG. A Nemzeti Választási Bizottság 1393/2014. számú határozata

NEMZETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG. A Nemzeti Választási Bizottság 1393/2014. számú határozata NEMZETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG A Nemzeti Választási Bizottság 1393/2014. számú határozata A Nemzeti Választási Bizottság a Farmos Község Önkormányzata (2765 Farmos, Fő tér 1.) képviseletében eljáró Horváth

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat ELNÖKE Szám: ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A) Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot

Részletesebben

A szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 4/2015. (II.18.) rendelet módosítása

A szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 4/2015. (II.18.) rendelet módosítása Az előterjesztés száma: 34/2016. A rendelet tervezet elfogadásához minősített többség szükséges! Decs Nagyközség Képviselő-testületének 2016. február 24-én, 18-órakor megtartandó ülésére A szociális ellátások

Részletesebben

MEGHÍVÓ. A Helyi Választási Bizottság Elnöke Tisztelettel meghívja Önt a Bizottság. 2014. december 1. napján 16.00 órakor

MEGHÍVÓ. A Helyi Választási Bizottság Elnöke Tisztelettel meghívja Önt a Bizottság. 2014. december 1. napján 16.00 órakor Helyi Választási Bizottság Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124. MEGHÍVÓ A Helyi Választási Bizottság Elnöke Tisztelettel meghívja Önt a Bizottság 2014. december 1. napján 16.00 órakor kezdődő ülésére

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60 JOGALKOTÁSI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: A TANÁCS HATÁROZATA a

Részletesebben

SZECSENYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ - TESTÜLETE

SZECSENYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ - TESTÜLETE SZECSENYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ - TESTÜLETE 2009. EVI III. JEGYZŐKÖNYVE 2009. MÁRCIUS 31-1 ULESEROL J e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő-testületének 2009.

Részletesebben

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. A célok meghatározása, felsorolása A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 76. -a alapján a Nemzeti Választási Iroda folyamatosan

Részletesebben

3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS. Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. november 27. napjára összehívott ülésére

3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS. Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. november 27. napjára összehívott ülésére 3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 27. napjára összehívott ülésére Előterjesztés tárgya: A helyi adókról szóló rendeletek módosítása Tárgykört

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére Tárgy: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület előfinanszírozási kérelme Előkészítette: Gál András osztályvezető Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/14 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

H A T Á R O Z A T O T

H A T Á R O Z A T O T Iktatószám: ki/jh01-2087/2014 Budaörsi Kézilabda Sport Korlátolt Felelősségű Társaság Ügyiratszám: be/sfp-2087/2014 Budaörs Ügyintéző: Pusztai Márton Patkó utca 9. V/47. E-mail: pusztaim@keziszovetseg.hu

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-ei ülésére Szám: 02/79-6/2007 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a helyi adókról szóló

Részletesebben

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai DANUBIA Szabadalmi és Védjegy Iroda Kft. Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai A Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2014. augusztus 14-i ülésére

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2014. augusztus 14-i ülésére 10. E L İ T E R J E S Z T É S Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2014. augusztus 14-i ülésére Tárgy Lajosmizse Város Helyi Választási Bizottsága valamint a települési nemzetiségi önkormányzati

Részletesebben

HATÁROZAT KIVONAT. Készült: 2009. április 14-én a Városfejlesztési, Műemlékvédelmi és Környezetvédelmi Bizottság rendes ülésén.

HATÁROZAT KIVONAT. Készült: 2009. április 14-én a Városfejlesztési, Műemlékvédelmi és Környezetvédelmi Bizottság rendes ülésén. Készült: 2009. április 14-én a Környezetvédelmi Tárgy: Napirendi pontok elfogadása. 22/2009.( IV. 14. ) VMKB. hat. 6 igen szavazattal a Környezetvédelmi Bizottság egyhangúlag egyetért azzal, hogy az elhangzott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 9-i rendkívüli

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. november 18. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétől

Sárospatak Város Polgármesterétől Sárospatak Város Polgármesterétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselő-testületnek - a Zemplén Televízió Közhasznú Nonprofit

Részletesebben

A Rendelet módosításának másik eleme a Tiszta udvar, rendes ház és a Tiszta, rendezett

A Rendelet módosításának másik eleme a Tiszta udvar, rendes ház és a Tiszta, rendezett Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyző je t 9 ' l '1-. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbánya környezetének szépítéséről szóló 4/2014. (II. 24.) önkormányzati

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének. ../2015.(V.28.) határozata. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének. ../2015.(V.28.) határozata. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének E LŐTERJESZTÉS megbízási szerződések módosítására Készült: 2015. május 28-i ülésére Előterjesztő: Tisztelt Képviselő-testület! A KEOP-1.1.1./C/13-2013-0029 azonosító számú Szécsény kistérség hulladékgazdálkodási

Részletesebben

Hajdúhadház Város Önkormányzata Jegyzőjétől Hajdúhadház, Bocskai tér l. sz.

Hajdúhadház Város Önkormányzata Jegyzőjétől Hajdúhadház, Bocskai tér l. sz. Hajdúhadház Város Önkormányzata Jegyzőjétől Hajdúhadház, Bocskai tér l. sz. Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 27. napján tartandó ülésére Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk Önt a Helyi Választási Bizottság 2015. július 15. napján 14:30 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen:

MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk Önt a Helyi Választási Bizottság 2015. július 15. napján 14:30 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen: Hunya Község Önkormányzata 5555 Hunya, Rákóczi út 19. MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk Önt a Helyi Választási Bizottság 2015. július 15. napján 14:30 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen: Községháza

Részletesebben

2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú

2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú 2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú Közbeszerzési Értesítő száma: 2005/13 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés; Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (14-es minta)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Doba Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8482 Doba, Kossuth u. 10. Szám: D-57-19 /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Doba Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. december 30 -án 17,30 órai

Részletesebben

Fővárosi Ítélőtábla 8.Pk.50.026/2014/2.

Fővárosi Ítélőtábla 8.Pk.50.026/2014/2. 8.Pk.50.026/2014/2. A Fővárosi Ítélőtábla a dr. Bencze Péter és Társa Ügyvédi Iroda (..., ügyintéző: dr. Bencze Péter ügyvéd) által képviselt Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata (1195 Budapest,

Részletesebben

SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről

SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről 5. melléklet a 12/2014. (XII.15.) önkormányzati rendelethez SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről I. Általános rendelkezések

Részletesebben

Előterjesztés a Bicskei Üdülőtábor és Uszodaüzemeltető Nonprofit Kft. 2015. évi beszámolójáról

Előterjesztés a Bicskei Üdülőtábor és Uszodaüzemeltető Nonprofit Kft. 2015. évi beszámolójáról Előterjesztés a Bicskei Üdülőtábor és Uszodaüzemeltető Nonprofit Kft. 2015. évi beszámolójáról 1. előterjesztés száma: 125/2016 2. Előterjesztést készítő személy neve: Molnár Enikő 3. előterjesztést készítésében

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2011. december 12.

JEGYZİKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2011. december 12. JEGYZİKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2011. december 12. JEGYZİKÖNYV Készült Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. december 12. napján 15 órai kezdettel megtartott rendkívüli

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 5. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 5. szám MAGYAR KÖZLÖNY 5. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2014. január 20., hétfő Tartalomjegyzék 3/2014. (I. 20.) KIM rendelet A 2014. április 6. napjára kitűzött országgyűlési képviselő-választás eljárási

Részletesebben

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata I. Általános rendelkezések, fogalom meghatározások Szabályzatunk célja, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, mint nyilvános könyvtár a könyvtári

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz: 22-192/2015. Tárgy: A Maros-völgyi LEADER Egyesülettel kapcsolatos döntések

Részletesebben

MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE 2. SZ. MÓDOSÍTÁS

MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE 2. SZ. MÓDOSÍTÁS MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE 2. SZ. MÓDOSÍTÁS JSZ: 14/2008 A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV JÓVÁHAGYVA A 437/2009. (X. 28.) KT. HATÁROZATTAL A HÉSZ ÉS A SZABÁLYOZÁSI TERVEK ELFOGADVA A 28/2009. (X. 29.) ÖK.

Részletesebben

ADATLAP 1 külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez. Alulírott (kérelmező neve) kérem külföldön történt születésnek hazai anyakönyvezését.

ADATLAP 1 külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez. Alulírott (kérelmező neve) kérem külföldön történt születésnek hazai anyakönyvezését. Születés hazai anyakönyvezési kérelméhez adatlap 1. ADATLAP 1 külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez I. Kérelem Alulírott (kérelmező neve) kérem külföldön történt születésnek hazai anyakönyvezését.

Részletesebben

E- alkalmazások iránymutatásai - 3

E- alkalmazások iránymutatásai - 3 E- alkalmazások iránymutatásai - 3 Belügyminisztérium Építésügyi Főosztály (lezárva: 2013. november 22.) Vázrajz feltöltése az ügyfél helyett A megkeresés szerint egy települési jegyző építésügyi hatósága,

Részletesebben

Kitöltési útmutató az állandó meghatalmazás megszűnésének bejelentéséhez elnevezésű adatlap kitöltéséhez

Kitöltési útmutató az állandó meghatalmazás megszűnésének bejelentéséhez elnevezésű adatlap kitöltéséhez Kitöltési útmutató az állandó meghatalmazás megszűnésének bejelentéséhez elnevezésű adatlap kitöltéséhez Az állandó meghatalmazás megszűnésének bejelentéséhez elnevezésű adatlapon (továbbiakban: Adatlap)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről.

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről. 165/10/2015. Zala Megye Ortaháza Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 71/2015(XI.24.) kt. határozat. Tárgykód: El6

Részletesebben

KOIB_02 - Nyári napközi szervezése (2016) 2016. március 23. ELŐTERJESZTÉS

KOIB_02 - Nyári napközi szervezése (2016) 2016. március 23. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Kulturális, Oktatási és Ifjúsági Bizottsága 2016. március 23-ai ülésére 2. napirend Tárgya: Nyári napközi szervezése (2016) Előadó: Margruber János jegyző Melléklet:

Részletesebben

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1.

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1. CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL Csány Községi Önkormányzat a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 1. -ának (1) bekezdésében

Részletesebben

SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről. Általános rendelkezések

SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről. Általános rendelkezések SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről I. Általános rendelkezések 15. sz. melléklet 1. A helyi önkormányzati képviselők

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

Útmutató a vízumkérő lap kitöltéséhez

Útmutató a vízumkérő lap kitöltéséhez Útmutató a vízumkérő lap kitöltéséhez A vízumkérő lap ( Visa application form of the People s Republic of China, Form V. 2013 ) az egyik legfontosabb dokumentum, amit a kínai vízumra való jelentkezésnél

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Üllő Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2011. (II.26.) önkormányzati rendelete a házasságkötések és egyéb családi események szolgáltatási díjairól egységes szerkezetben a módosításáról szóló 15/2012.(VI.02.)

Részletesebben

JAVASLAT. önkormányzati ingatlanok bérleti jogának meghosszabbítására

JAVASLAT. önkormányzati ingatlanok bérleti jogának meghosszabbítására PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) 460-155 FAX: (06-32) 460-918 E-MAIL: forum@paszto.hu Szám: 1-14/2013. A határozat meghozatala egyszerű szavazattöbbséget igényel. JAVASLAT

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag. RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Farkas Eszter Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 317-18/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

JAVASLAT. Ózd, 2015. április 9. Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke

JAVASLAT. Ózd, 2015. április 9. Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke JAVASLAT a 2015. évi nemzeti ünnepek megrendezésére és egyéb városi rendezvényekkel kapcsolatos feladatok, valamint a testvérvárosi kapcsolatok ápolására előirányzott keretek felosztására Ózd, 2015. április

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. október 12. napján 15.00 órakor megtartott alakuló üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal Alagsori

Részletesebben

GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK ELŐKÉSZÜLETEK Meddig érkezik meg az értesítő a névjegyzékbevételről? Azt a választópolgárt, aki legkésőbb a szavazás napját megelőző ötvennyolcadik napon a szavazóköri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 230 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2015. június 5. napján 9 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására Ügyiratszám: 340708/2008.III. Ügyintéző: Dr. Ráczné ELŐTERJESZTÉS - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására Dr. Ráczné Dr. Kassy Erzsébet Az érintett belső szervezeti egység vezetőjének

Részletesebben

4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére

4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére 1 4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Monoszló Község Önkormányzatának 2012. évi munkaterve

Részletesebben

Cece Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (X.08.) önkormányzati rendelete a házszámozás rendjéről

Cece Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (X.08.) önkormányzati rendelete a házszámozás rendjéről Cece Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (X.08.) önkormányzati rendelete a házszámozás rendjéről Cece Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk

Részletesebben

Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás

Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/53 Beszerzés tárgya: Szállítási szerződés figyelmeztető jelzést adó készülékek szállítására Hirdetmény típusa:

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 5.) önkormányzati rendelete a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötések engedélyezésének szabályairól

Részletesebben

Kérelem anyakönyvi kivonat kiállítása iránt. A kérelmező adatai. Családi neve: Utóneve(i): Születési helye: Születési ideje: Személyi azonosítója:

Kérelem anyakönyvi kivonat kiállítása iránt. A kérelmező adatai. Családi neve: Utóneve(i): Születési helye: Születési ideje: Személyi azonosítója: Kérelem anyakönyvi kivonat kiállítása iránt Szerv azonosítója: 104900 Szerv megnevezése: Polgármesteri Hivatal Dorog Eljáró ügyintéző: tel:33/431-299 Ügyintéző elérhetősége: e-mail:anyakonyv@dorog.hu Iktatószám:

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról ELŐTERJESZTÉS Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról A.) A helyi önkormányzat belső ellenőrzését a belső kontrollrendszer, a folyamatba épített, előzetes, utólagos vezetői

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Alsómocsolád Község Önkormányzata Képviselőtestülete alakuló üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Alsómocsolád Község Önkormányzata Képviselőtestülete alakuló üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: alakuló üléséről Az ülés ideje és helye: 2010. október 8. Alsómocsolád, Falunáz, Rákóczi utca 21. Jelen vannak: Dicső László polgármester, Böröcz Dániel, Ginzer János, Pandurné

Részletesebben

Elsőfokú bírságot és kötelezést kiszabó határozat

Elsőfokú bírságot és kötelezést kiszabó határozat Iktatószám: Tárgy: SO/001/00202-0015/2016 Elsőfokú bírságot és kötelezést kiszabó határozat HATÁROZAT Az E.ON Energiaszolgáltató Kft. (székhelye: 1051 Budapest, Széchenyi István tér 7-8., adószáma: 13958147-2-44.)

Részletesebben

A tervezet előterjesztője

A tervezet előterjesztője Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért

Részletesebben

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I.

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. Határidős adásvételi szerződés keretében orvosi kesztyűk beszerzése a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház részére-korrigendum Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/95 Orvosi kesztyűk

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült: Sződ Község Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében, 2016. május 17. napján18.00 órakor megtartott Sződ Község Képviselő-testületének rendkívüli üléséről. Napirendi

Részletesebben

Fejér Megyei Területi Választási Bizottság 1/2016. (IV.19.) számú határozata

Fejér Megyei Területi Választási Bizottság 1/2016. (IV.19.) számú határozata Fejér Megyei Területi Választási Bizottság 8000 Székesfehérvár, Szent István tér 9. Fejér Megyei Területi Választási Bizottság 1/2016. (IV.19.) számú határozata A Fejér Megyei Területi Választási Bizottság

Részletesebben

2015. évi törvény. i) kormánybiztos, miniszterelnöki biztos, miniszteri biztos.

2015. évi törvény. i) kormánybiztos, miniszterelnöki biztos, miniszteri biztos. [V30 2015. évi törvény r..~',,.u. 70lb FEER 1 O. a vagyonnyilatkozat-tételi eljárásokkal összefügg ő egyes törvények módosításáró l 1. Az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekr ől szóló 2007.

Részletesebben

2016. évi... törvén y

2016. évi... törvén y Országgy űlés Hivatal a Irományszám : T ( Érkezett: 2016 FEBR 26. 2016. évi... törvén y a Polgári Törvénykönyvr ől szóló 2013. évi V. törvény hatálybalépésével összefügg ő átmeneti és felhatalmazó rendelkezésekr

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. D4800-01 Támogatási kérelem és első évre vonatkozó Kifizetési kérelem - Főlap Kötelezően benyújtandó

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. D4800-01 Támogatási kérelem és első évre vonatkozó Kifizetési kérelem - Főlap Kötelezően benyújtandó KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ D4800-01 Támogatási kérelem és első évre vonatkozó Kifizetési kérelem - Főlap Kötelezően benyújtandó FONTOS! A kérelem főlapját a támogatási rendeletben meghatározottak szerint papíralapon

Részletesebben

A jogorvoslatok. Polgári eljárásjog előadás

A jogorvoslatok. Polgári eljárásjog előadás A jogorvoslatok A fellebbezés Polgári eljárásjog előadás Jogorvoslat-valamely sérelmes vagy annak vélt határozat megtámadása az erre jogosult részéről azzal a céllal, hogy az arra feljogosított hatóság

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS IV.KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. ÉVI MUNKATERVE

BUDAPEST FŐVÁROS IV.KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. ÉVI MUNKATERVE BUDAPEST FŐVÁROS IV.KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. ÉVI MUNKATERVE 2012. FEBRUÁR 23. (csütörtök) 15:00 1. Javaslat Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat intézményei és a

Részletesebben

Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése

Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/124 A Szusza Ferenc Stadion labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése keretében a Beszerzés tárgya: létesítmény valamint

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 90. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 90. szám MAGYAR KÖZLÖNY 90. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2013. június 5., szerda Tartalomjegyzék Köf. 5013/2013/7. számú határozat A Kúria Önkormányzati Tanácsának határozata 54288 1302/2013. (VI. 5.) Korm.

Részletesebben

Czeglédi Sándorné Humánerőforrás és Közoktatási Bizottság elnöke

Czeglédi Sándorné Humánerőforrás és Közoktatási Bizottság elnöke Isaszeg Város Önkormányzata pályázatot hirdet kizárólag Isaszeg közigazgatási területén működő intézmények, közösségek számára, nyári szabadidős programok támogatására. A pályázatnak tartalmaznia kell:

Részletesebben