Előterjesztés a Pyeongchang XXIII. Téli Olimpiai Játékokról és a magyar csapat sportszakmai helyzetéről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Előterjesztés a Pyeongchang XXIII. Téli Olimpiai Játékokról és a magyar csapat sportszakmai helyzetéről"

Átírás

1 Előterjesztés a Pyeongchang XXIII. Téli Olimpiai Játékokról és a magyar csapat sportszakmai helyzetéről MOB Közgyűlés április 26.

2 1. fejezet - BEVEZETŐ A XXIII. Téli Olimpia megrendezésére három város adta be pályázatát (Annecy - Franciaország, München - Németország, Pyeongchang Dél-Korea). A Nemzetközi Olimpiai Bizottság július 6- án döntött a játék helyszínéről a dél-afrikai Duruban. A helyszín már a szavazás első fordulójában eldőlt, Pyeongchang a szavazatok több mint 50%-át megkapta, így a dél-koreai város rendezheti a évi téli olimpiai játékokat. A XXIII. Téli Olimpiai Játékokat Pyeongchang városában (Dél-Korea) rendezik február 09. és február 25. között. Fontos dátumok: Az Olimpiai Falu előzetes nyitása: január 26. Az Olimpiai Falu hivatalos nyitása: 2018 február 02. Az Olimpiai hivatalos időszak: január 26. és február 26. között. Megnyitóünnepség: február 09. Záróünnepség: február 25. Hazautazás legkésőbb: február 26. Olimpiai Falu zárása: február 27. A Koreai Köztársaság, hétköznapi nevén Dél-Korea elnöki köztársaság Kelet-Ázsiában, a koreaifélsziget déli részén. Egyetlen szárazföldi határa a koreai demilitarizált övezet, amely Észak- Koreával közös. A két Korea augusztus 15-éig egy államot alkotott. Keleten a Japán-tenger, délen a Korea-szoros és nyugaton a Sárga-tenger határolja. A nagy történelmi múltra visszatekintő Dél-Korea ma a világ egyik vezető gazdasági hatalma, számos nemzetközi szövetség tagja. Fővárosa és egyben a legnagyobb városa a tízmillió lakosú Szöul, a világ második legnagyobb várostömörülése. A fővároson kívül még kilenc, milliós nagyváros található az országban. Koreai Köztársaság zászlaja címere becsült népessége fő területe km 2 népsűrűsége 501 fő/km 2 időzóna UTC+09:00

3 A félsziget keletről nyugat felé lejt, keleti és középső részén észak-déli irányban húzódó hegységek vannak. Jobbára prekambriumból származó gránit és gneisz alkotja őket. A keleti oldalon futó Thebekhegység vízválasztóként is funkcionál. Korea a mérsékelt éhhajlati övben fekszik. Az éghajlat jellege tenger melléki helyzete ellenére meglehetősen kontinentális. A nyarak forróak és párásak, a telek hidegek és szárazak. Különösen a félsziget belsejében levő magas hegyvidékek hidegek télen, a Thebek-hegységben esik a legtöbb hó. Hónap I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. Átlagos max. hőmérséklet ( C) 1,6 4,1 10,2 17,6 22,8 26,9 28,8 29,5 25,6 19,7 11,5 4,2 Átlaghőmérséklet ( C) 2,5 0,3 5,2 12,1 17,4 21,9 24,9 25,4 20,8 14,4 6,9 0,2 Átlagos min. hőmérséklet ( C) 6,1 4,1 1,1 7,3 12,6 17,8 21,8 22,1 16,7 9,8 2,9 3,4 Átl. csapadékmennyiség (mm) Dél-Korea számos nemzetközi repülőtérrel rendelkezik, ezek közül a legnagyobb az incshoni, mely a legtöbb külföldi forgalmat bonyolítja. Dél-Koreán belül a belföldi légi járatok mellett a vasúti közlekedés kiemelkedő. A legtöbb városba a KTX nagysebességű vonatai is járnak, melyek normál sebessége több mint 300 km/h. A vonatokat a Korail üzemelteti. A koreai városokat expressz és intercity buszjáratok is összekötik. Az expressz járatok csak a célállomáson állnak meg, illetve pihenőhelyeken útközben, valamint az autópályákon közlekednek. Az intercity buszok között is vannak olyanok, amelyek nem állnak meg, csak a célvárosban. A Thebek-hegység Észak-Korea és Dél-Korea területén is végighúzódik. Az 500 kilométer hosszú hegység átlagmagassága 1000 méter, legmagasabb csúcsa a Seoraksan 1708 méterrel (Dél-korea). Pyeongchang az ország északkeleti részén, Kangvon tartományban helyezkedik el. A Thebekhegységben található település, 180 kilométerre, keletre található az ország fővárosától, Szöultól. A 700 méter tengerszint feletti magasságban elterülő település és annak környéke ideális hely a téli sportokat kedvelők számára. Ezt kihasználva Pyeongchang már háromszor pályázott a Téli Olimpia megrendezésére, amit harmadjára meg is nyertek. A falu alapkövét szeptember 22.-én rakták le. Az építkezés 2015-ben számított ára 152 millió dollár (körülbelül 42 milliárd forint) volt. A falu 42 ezer négyzetméteren terül el. A beruházás várható befejezése 2017 szeptemberében lesz. Az épületekben 3500 személy elhelyezésére lesz lehetőség. Az olimpia után az építményeket lakásként használják tovább.

4 Pyeongchang emblémája becsült népessége fő területe km 2 népsűrűsége 30 fő/km 2 időzóna UTC+09:00 2. fejezet - HELYZETELEMZÉS A Szocsiban megrendezett játékokon továbbra is azok az országok szerezték az érmek nagy részét, amelyekben a földrajzi és időjárási körülmények lehetővé teszik a téli sportok űzését az év jelentős részében, illetve amelyek elég gazdagok ahhoz, hogy a téli sportágak részére megfelelő feltételeket biztosítsanak. Oroszország, Norvégia, Kanada, Egyesült Államok, Hollandia, Németország, az érem táblázat első hat helyezettje. A felsorolt hat nemzet megszerezte az érmek 52,5%-át, míg a többi 20 ország az érmek 47,5%-át szerezte meg. A 88 induló országnak csak a 29,5%-a tudott érmes helyezést elérni, ami azt mutatja, hogy sok ország az éremszerzés esélye nélkül áll rajthoz. Számos országnak a pontszerzés a megfogalmazható reális elvárás a Téli Játékokat tekintve. Hazánk is ebbe a kategóriába tartozik, mivel Torinóban, Vancouverben és Szocsiban is feliratkoztunk a pontszerző nemzetek sorába. A 2018-as Téli Olimpián már az éremszerzés is reális cél lehet, amennyiben a már elindult sikeres szakmai folyamatok töretlen fejlődését sikerül megtartani. A közelmúlt olimpiáinak felkészülési tapasztalatai és az élvonalbeli országok sikeres vagy sikertelen olimpiai szereplésének példái alapján az alábbi következtetéseket vonhatjuk le: - az országok önmagukhoz és más nemzetekhez képest is akkor szerepeltek eredményesen, amikor sikerült az olimpiai felkészülést erős központi irányítás alá vonni. - magyar viszonylatban azok a sportágak tudtak eredményesnek lenni, amelyek mögött szakmailag, szervezetileg erős, jól irányított sportági szakszövetség állt. A nemzetközi versenysport fejlődési tendenciái előrevetítik, hogy Pyeongchangban még nagyobb küzdelem várható a részvételt biztosító kvalifikációs helyek megszerzéséért.

5 Sajnos több sportágban, tekintettel a rövid téli időszakra illetve egyéb körülményekre, itthon nem megoldható a nemzetközi élvonal követelményeinek megfelelő felkészülés. Ki kell emelni a téli sportágak között a gyorsan és dinamikusan fejlődő short track szakágat, amelyik az utolsó három olimpián kiemelkedően szerepelt. 3. fejezet - IRÁNYELVEK 1. Az olimpiai felkészülés szakmai irányítója és koordinátora a Magyar Olimpiai Bizottság. Tevékenységét összehangolja az állami sportirányítással, amely a MOB javaslatai szerint támogatja a felkészülést. 2. A MOB a sportági szakszövetségek közreműködésével irányítja és koordinálja a felkészülést. A szövetségek elnökségei és az általuk megbízott sportágfelelősök együttesen felelősök a MOB tagok határozatainak és döntéseinek érvényesítéséért a sportágban folyó olimpiai felkészülés során. 3. Az eredményes felkészülés érdekében a MOB szorosan együttműködik az olimpiai kerettag sportolók sportszervezeteivel, egyesületeivel. Az olimpiára készülő sportolók, és a felkészülésükben közreműködő edzőik részére anyagi támogatást nyújt a sportági szakszövetségeknek. 4. A MOB javaslatot tesz az állami sportvezetésnek, hogy az olimpiai ciklus alatt a költségvetési forrásokból nyújtson támogatást a XXIII. Pyeongchangi Téli Olimpiai Játékokra való felkészülésre. 5. A Testnevelési Egyetemmel, és az OSEI-vel, valamint a sport területén tevékenykedő más szellemi műhelyekkel együttműködve a MOB törekszik a korszerű, tudományos alapokon nyugvó edzéstevékenység elméleti és gyakorlati feltételeinek megteremtésére az olimpiai felkészülésben közreműködő szakemberek szakmai ismereteinek gyarapítására. 6. A MOB az állami sportirányítással együttműködve minden rendelkezésre álló eszközzel és módon kívánja segíteni a doppingmentes, tiszta felkészülést és versenyzést. Kizárja az olimpiai mozgalomból azokat, akik az érvényes hazai és nemzetközi doppingellenes szabályok ellen vétenek, vagy abban közreműködnek. 7. Folyamatos, széleskörű és őszinte tájékoztatásban részesíti a közvéleményt, a támogatókat és az együttműködő partnereket az olimpiai felkészülésről és részvételről. 8. A MOB azokat a versenyzőket illetve csapatokat, egységeket nevezi be az olimpiára, akik a Magyar Olimpiai Bizottság által elkészített szerződést aláírták, teljesítményükkel, eredményükkel kiharcolták a részvétel jogát. A XXIII. Téli Olimpiára kiutazó csapat összetételéről a MOB Közgyűlése dönt.

6 4. fejezet - CÉLKITŰZÉSEK A Magyar Olimpiai Csapat eredményességi célkitűzéseinek meghatározásánál több szempontot kell figyelembe venni: - az eddigi olimpiai hagyományainkat, - a legutóbbi időszak olimpiáinak eredményeit, - a legutóbbi időszak kiemelt versenyeinek eredményeit, - kvalifikációs lehetőségeket és esélyeket, - az olimpián szereplő sportágak nemzetközi élmezőnyének helyzetét és az erőviszonyokban várható változásokat, a rendelkezésre álló versenyzőket és sportszakembereket, - az olimpiai felkészülés támogatására rendelkezésre álló pénzügyi, gazdasági és infrastrukturális lehetőségeket. A fentiek figyelembevételével célkitűzésünk: Az olimpiai kvótát szerzett versenyzők legjobb eredményeiket megközelítve, elérve vagy azt túlszárnyalva szerepeljenek. A sportágak minél szélesebb körében és minél több versenyszámban szerezzük meg a részvételi jogosultságot, ezzel is bizonyítva a sportkultúra sokoldalúságát. A nemzetek nem hivatalos pontversenyében pontszerző helyen végezzünk. A célkitűzések érdekében: SZÖVETSÉGEK - készítsék el az olimpiai felkészülési programokat a megadott szempontok alapján, valamint a kvalifikációs stratégiát. - készítsenek az olimpiáig szóló egyénre szabott felkészülési és versenyeztetési tervet - határozzák meg a sportági célkitűzéseket - évente értékeljék a felkészülési program végrehajtását, az eredményességi célkitűzések teljesítését - korrekt és igényes válogatási elveket határozzanak meg - maradéktalanul tartsák be a sportág doppingellenes stratégiáját - teljesítsék a válogatott kerettagokkal kapcsolatos kötelezettséget SPORTSZERVEZETEK - támogassák az olimpiai kerettag sportolók eredményes felkészülését

7 - támogassák a felkészülésben résztvevő edzők, olimpiai válogatott keret munkájában való részvételét - rendeljék alá a sportegyesületi érdeket a válogatott érdekeinek - egyeztessék az olimpiai kerettag sportolók sportegyesületi programját a válogatott felkészülésével OLIMPIAI KERETTAGOK - szerződést írnak alá a Magyar Olimpiai Bizottsággal - úgy élnek és edzenek, hogy jól felkészülten, sportpályafutásuk addigi legjobb formájában állhassanak rajthoz az olimpiai játékokon - eleget tesznek a felkészülésük tisztaságát és színvonalát ellenőrző felméréseknek és vizsgálatoknak - vállalják, hogy doppingmentesen, tiszta eszközökkel készülnek és a fair play szabályai szerint versenyeznek SPORTSZAKEMBEREK - munkájuk során alkalmazzák a korszerű és tudományos edzésmódszereket - részt vesznek a MOB és a szövetség által ajánlott továbbképzésen - ellenőrzik az olimpiai kerettag felkészülésének tisztaságát 5. fejezet GAZDASÁGI FELADATOK A február 9. és 25. között PyeongChang-ban megrendezésre kerülő Téli Olimpiai Játékokra történő felkészülést és sikeres részvételt a Magyar Olimpiai Bizottság minden eszközével igyekszik segíteni. Ennek érdekében a MOB: a téli olimpiai sportszövetségek részére felkészülési és kvalifikációs célú támogatást nyújt, szakmai támogatást nyújt a sérülésmentes felkészüléshez, ellátja a sportolók nevezésével, a sportszakemberek akkreditációjával és a részvétel (kiutazás) megszervezésével összefüggő feladatokat. Az olimpiai felkészülés és részvétel pénzügyi hátterét a MOB eddigi gyakorlatának megfelelően négyféle forrás biztosítja: 1. az állami sport célú támogatások, 2. a látvány-csapatsport támogatások, 3. az olimpiai mozgalom iránt elkötelezett vállalatok szponzori támogatásai, 4. a nemzetközi olimpiai szervezetektől kapott támogatások,

8 Az olimpiai felkészülést és kvalifikációt segítő állami sport célú támogatások: A téli olimpiai sportágak országos sportági szakszövetségeinek szakmai feladatai, illetve a szakmai feladatokkal összefüggő működési kiadásai, továbbá a kiemelkedő szakmai munkát végző műhelyek szakmai feladatai ellátására 2016-ban, a Magyar Olimpiai Bizottság Elnökségének 11/2016 számú határozata alapján Forint áll a sportágak rendelkezésére. Az olimpiai felkészüléssel és kvalifikációval közvetlenül összefüggő többletigényeket már a év második felében fel kell mérni. A kvalifikáció szempontjából leginkább frekventált időszakban, a év második felében és a évben a MOB lehetőségei szerint - kiemelten, külön költségvetési kerettel tervezi támogatni a PyeongChang-i Olimpiai Játékokra történő felkészülést és kvalifikációt. A MOB Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló évi CXCIV. törvény 5/A. (1) bekezdése alapján évről évre költségvetési előrejelzést készít. A versenysport és olimpiai felkészülés szakmai támogatása fejezeti kezelésű előirányzat és évi keretében összesen Ft összeg szerepel a részvétellel összefüggő kiadásokra. A sporteredmények, sportszakmai tevékenység anyagi elismerése fejezeti kezelésű előirányzat évi keretéből Ft összeg biztosítja a Gerevich Aladár-sportösztöndíj rendszer működését. A MOB, az előző négy évben olimpiai játékokon érmes, vagy olimpiai versenyszámban világbajnok versenyzők és a felkészítésükben résztvevő sportszakemberek részére kiemelt sportösztöndíjat folyósít. Azokat a kvalifikációval rendelkező versenyzőket, akik esetében a sportösztöndíj mértéke nem éri el a jogszabályban foglalt felső határt, a MOB, a kvalifikáció megszerzésétől kezdve úgynevezett kvalifikációs ösztöndíj-kiegészítésben részesíti. A MOB által kiemelt sportágak fejlesztési koncepcióinak 2013-tól induló támogatása alapvetően új helyzetet teremtett a verseny és élsport, és ezen belül különösen az olimpiai felkészülés terén. A Kormány által az érintett sportszövetségek számára biztosított támogatási összegek révén a fejlesztési körbe bevont sportágak, az olimpiai kvalifikációért küzdő válogatott kerete valamennyi, a felkészítésre és a versenyeztetésre irányuló programját maradéktalanul meg tudja valósítani. A téli olimpiai részvételben érintett sportágak esetében a korcsolyasportok Kiemelt Sportágfejlesztési támogatásban, míg a sísportok, a snowboard és a curling Felzárkóztatási támogatásban részesül. A sportágfejlesztési támogatások részeként, a MOB által működtetett Kiemelt Edző Program kiszámítható, stabil hátteret teremtett a legjobb, legeredményesebb edzőink számára. A Program által biztosított kiemelkedő jövedelmek az olimpiára készülő sportolók felkészítését végző edzők legnagyobb részét érintik. A Kiemelt Edző Program lényeges eleme a programban szereplő edzők rendszeres és folyamatos továbbképzése. Az olimpiai ciklusban több szakmai konferenciát (továbbképzést) szerveztünk, többek között a kondicionális képességek fejlesztésének módszertani elvei, lehetőségei témakörében. A Kiemelt Edző Programban évben a téli olimpiai sportágak közül rövidpályás gyorskorcsolya, sí (alpesi és északi szakág) továbbá snowboard edzők foglalkoztatására kerül sor. A Magyar Olimpiai Bizottság a látvány-csapatsport támogatások rendszerében támogatás igénybevételére jogosult szervezetnek minősül. Az olimpiai felkészülést a MOB részére nyitva álló mindkét jogcím, a személyi jellegű ráfordítások, illetve a képzéssel összefüggő feladatok segíti. Az olimpiai mozgalom iránt elkötelezett vállalatok szponzori hozzájárulásai többféle formában valósulnak meg. Az olimpiai felkészülésre és részvételre irányuló szponzori hozzájárulások sok esetben

9 termékek, szolgáltatások nyújtásában, vagy a termékek megvásárlásához kapcsolódó nagymértékű árengedményben realizálódnak. Az olimpiai részvételre a nemzetközi olimpiai szervezetek is célzott támogatást nyújtanak. A támogatás mértékét a sportolói létszám alapján állapítja meg a támogató. A tervezett kiadásokat a MOB a fenti bevételekből teljes körűen fedezi. 6. fejezet SPORTDIPLOMÁCIAI FELADATOK A Magyar Olimpiai Csapat részvételének és helyszíni működésének előkészítésével kapcsolatos hazai és nemzetközi feladatok, események. A Magyar Olimpiai Bizottság, mint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által Magyarország hivatalosan elismert nemzeti olimpiai bizottsága, az Olimpiai Charta cikkelyéből fakadó joga és egyben kötelezettsége Magyarország képviselete az Olimpiai Játékokon, amely az arra érdemes sportolók és az őket felkészítő sportszakemberek lehető legmagasabb szintű felkészítésével és részvételének biztosításával történik az Olimpiai Charta cikkelyében rögzített és Magyar Olimpiai Bizottságot megillető kizárólagos akkreditálási és nevezési jog gyakorlásával. A Magyar Olimpiai Bizottság a NOB általi elismerés eredményeként létrejött nemzetközi jogállásának legfontosabb és első számú ismérve Magyarország Olimpiai Csapatának felkészítése és olimpiai részvételének biztosítása. Mind a hatályos Olimpiai Charta, mind a hatályos Sporttörvény értelmében és felhatalmazása alapján a évben PyeongChangban megrendezésre kerülő XXIII. Téli Olimpiai Játékokon résztvevő Magyar Olimpiai Csapat felkészítéséről, részvételéről, akkreditálásáról és nevezéséről kizárólagos illetékességgel és hatáskörrel a Magyar Olimpiai Bizottság olimpiai sportágak versenysportjáért felelős szakmai tagozata jogosult dönteni. A hatályos MOB szervezeti egységeinek feladat- és hatásköri megosztásáról szóló szabályzat 7. (1) j) és k) cikkelyei alapján a MOB nemzetközi igazgatósága előkészíti és megszervezi a magyar küldöttségek, állami vezetők, Magyar Olimpiai Bizottság tisztségviselői, kiemelt sportszakmai vezetők, szponzorok, a Magyar Csapat sportvilágeseményeken való részvételét; elvégzi az akkreditációval kapcsolatos feladatokat; teljeskörűen koordinálja a be és kiutazással, az utasbiztosítás megkötésével, a jegyértékesítéssel kapcsolatos valamennyi teendő ellátását, e körben együttműködik a kijelölt légitársasággal és a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos utazási irodájával; és sportvilágeseményeken gondoskodik a csapatiroda felállításáról és helyszíni működésének megszervezéséről. A Magyar Olimpiai Csapatot, a nemzetközi és a hazai feltételek teljesítése mentén, részvételi jogot szerzett és a Magyar Olimpiai Bizottság által akkreditált, majd nevezett versenyzők és hivatalos kísérők alkotják. A Magyar Olimpiai Csapat tagságára a kvalifikációs időszak kezdetétől a kvalifikációs időszak végéig lehet jogosultságot szerezni. Következésképpen az olimpiai részvételre a részvételi jog megszerzése, azaz a kvalifikáció teljesítése nyitja meg a lehetőséget. Az olimpiai részvétel azonban nem alanyi jog (lásd Olimpiai Charta cikkely), ugyanis az olimpiai részvételről az illetékes nemzeti sportági szakszövetség kérelmére, a Magyar Olimpiai Bizottság Elnökségének jóváhagyásával, a MOB olimpiai sportágak versenysportjáért felelős szakmai tagozata jogosult dönteni kizárólagos illetékességgel és hatáskörrel. Ütőképes és sikeres Magyar Olimpiai Csapat csak és kizárólag a Magyar

10 Olimpiai Bizottság és az illetékes nemzeti sportági szakszövetségek közötti hatékony és szoros együttműködéssel jöhet létre. A Magyar Olimpiai Bizottság és az illetékes nemzeti sportági szakszövetségek közötti együttműködés kölcsönösségen, bizalmon és nyílt partnerségen kell alapulnia. Az olimpiai részvételhez ennek következtében az első lépés a kvalifikáció teljesítése, azaz az olimpiai részvételi jog megszerzése, amelyhez feltétlen szükséges hatékony és sikerre vezető kvalifikációs stratégiák és tervek készítése sportági bontásban és a NOB által kiadott kvalifikációs szabályzatokkal összhangban. A MOB szakemberei részt vesznek a kvalifikációs stratégiák és tervek kialakításában az illetékes sportági szakszövetségekkel, és szükség szerint jog- és szabályértelmezési tanácsadást nyújtanak. Alapvető feladat a kvalifikációs stratégiák teljesítésének és az eredmények nyomon követése, nyilvántartásba vétele és ellenőrzése, ideértve a kvalifikációs eredményeket igazoló hivatalos jegyzőkönyvek beszerzését és nyilvántartásba vételét. A MOB nemzetközi igazgatósága létrehozza a sportolói és hivatalos kísérői adatbázist és nyilvántartásba veszi azokat a vonatkozó adatvédelmi előírásokkal összhangban. A MOB a téli olimpiai sportági szakszövetségekkel szakmai konzultáció sorozatot indít és folyamatosan működtet. A MOB Előkészítő Bizottsága a MOB szervezeti egységei közötti koordinációt feladat és határidő orientáltan látja el. Előzetes szállásigények határideje december 01. A MOB nemzetközi igazgatósága elkészíti az olimpiai kerettagok jognyilatkozatait, amelyeket aláírattat és nyilvántartásba vesz. Együttműködést alakítunk ki a MOB és Korea Nagykövetsége között kétoldalú megbeszélések keretében. A Magyar Olimpiai Küldöttség Akkreditációs tervét elkészítjük. XXIII. Téli Olimpiai Játékok Csapatvezetői szemináriumán részt veszünk PyeongChangban februárjában. Olimpiai Falu bérleményeinek megrendelésének határideje: november 01. A MOB Elnöki és Főtitkári szállást lefoglaljuk, a vonatkozó szerződést megkötjük. Az Olimpiai Falun kívül lakó hivatalos kísérők, vendégek és küldöttségtagok számára szállást foglalunk. Napi kapcsolattartást bonyolítjuk a PyeongChang 2018 Szervezőbizottság illetékeseivel ( , fax, telefon). Fizetési kötelezettségeket határidőre teljesítjük. Szövetségeket folyamatosan tájékoztatjuk az aktuális feladatokról, kötelezettségekről (főtitkári és sportágvezetői értekezletek). Orvosi regisztrációs, gyógyszerészeti és gyógyászati eszközök bevitelére irányuló kérelmeket intézzük és bonyolítjuk, határidő: szeptember október (még nem végleges). Közjogi méltóságok akkreditációját intézzük, határidő: október (még nem végleges). Az NOC sofőr akkreditációit bejelentjük, október (még nem végleges). Az akkreditációs kérelmek benyújtási határideje várhatóan: október (még nem végleges). Küldöttség előzetes regisztrációja (PRE-DRM) szeptember és október között várható (még nem végleges). A nevezési és a részvételi jognyilatkozatok benyújtási határideje: január :00 óra koreai idő szerint (végleges). A küldöttség regisztrációja (DRM) PyeongChang, január 26 és február 07. között. Az Olimpiai Falu előzetes nyitása: január 26. Az Olimpiai Falu hivatalos nyitása: 2018 február 02. Az Olimpiai hivatalos időszak: január 26. és február 26. között. Megnyitóünnepség: február 09. Záróünnepség: február 25. Hazautazás legkésőbb: február 26. Olimpiai Falu zárása: február 27. A nevezés a nemzetközi olimpiai szabályokkal összhangban három fő lépésből áll, így 1) az olimpiai sportági szakszövetségek hivatalos formában, jogi deklarációba, azaz elnökségi határozatba foglaltan, megküldik javaslatukat a Téli Olimpiai Játékokon hazánk képviseletére érdemes és jogosult sportolók nevezéseire és hivatalos kísérők akkreditálására, 2) a MOB adminisztráció összegzi, feldolgozza és előterjeszti a beérkezett javaslatokat a MOB Elnöksége elé jóváhagyás céljából és 3) a MOB Elnökség által jóváhagyott javaslat kerül a Közgyűlés elé. A MOB olimpiai sportágakért felelős szakmai tagozata kizárólagosan jogosult az Olimpiai Csapat kijelölésére. A nevezés több adminisztrációs lépésből és jogi cselekményből tevődik össze. A nevezés alapját képezi a kvalifikáció és az akkreditáció, amely nélkül egyetlen versenyzőt sem lehet nevezni. A nevezés három fontos dátuma, határideje: 1) 2017.

11 november (még nem végleges) az előzetes nevezés, avagy az akkreditációs határidő, 2) 2017 novembere a küldöttség előzetes nyilvántartásba vétele (még nem végleges), és végül 3) január 29. napja, a végleges nevezés határidő, amelyet követ a küldöttség végeleges nyilvántartásba vétele. A Magyar Olimpiai Csapat mind a hazai, mind a nemzetközi előírásokat betartva vesz részt PyeongChangban, teljesíti az összes vonatkozó szabályt és előírást, ideértve a doppingellenes szabályokat is. A Magyar Olimpiai Bizottság változatlanul és határozottan érvényesíti a zéró tolerancia elvét a PyeongChangba kiutazó Magyar Olimpiai Csapat létrehozásánál ezért kizárólag az a sportoló vehet részt a Téli Olimpiai Játékokon, aki közvetlen a kiutazás előtt: 1) hitelt érdemlően igazolja sportolói jogállásának érvényességét és hatályosságát; 2) kiskorúsága esetén a törvényes képviselőjének részvételét, doppingellenőrzésnek való alávetést, valamint a szükséges és indokolt egészségügyi beavatkozást engedélyező hozzájáruló nyilatkozatát benyújtotta; 3) a kötelező orvosi szűrővizsgálaton átesett; 4) a kötelező doppingvizsgálaton a évben legalább 2, azaz kettő negatív mintát szolgáltatott (WADA által hitelesített és akkreditált ellenőrzéssel és laboratóriumban elvégzett, negatív eredményű doppingvizsgálat beszámítható); 5) rendelkezik érvényes magyar sportorvosi engedéllyel; 6) nem áll doppingeljárás hatálya alatt; 7) a NOB részvételi jognyilatkozatát (IOC Eligibility Conditions) aláírta; 8) a MOB tiltott teljesítményfokozóktól mentes felkészülésről és részvételről szóló nyilatkozatát aláírta; 9) a MOB doppingellenőrzéssel kapcsolatos adatok felhasználásáról és nyilvánosságra hozataláról szóló nyilatkozatát aláírta; és 10) a MOB olimpiai sportolói szerződését aláírta. Az Olimpiai Játékok részvételének kiindulópontja és a csapat működésének alapja a küldöttség nyilvántartásba vétele, amelyen véglegesítjük csapatagokra és versenyzőkre bontva az akkreditációt, nevezést, szállást, bérleményeket, jogosultságokat, kötelezettségeket, pénzügyi ügyleteket, érkezési és indulási adatokat, teherszállítás, illetve egyéb logisztikai kérdéseket. A regisztráció legfontosabb mozzanata azonban, hogy a küldöttség nyilvántartásba vétele nélkül az előzetesen elkészített és megküldött akkreditációs kártyák nem élesíthetők, a nevezés nem adható le, illetve a szálláshelyünk és a bérleményeink nem vehetők át. Tehát a küldöttség helyszíni működése mindaddig nem lehetséges, amíg a regisztráció nincs lezárva. A regisztráció második legfontosabb mozzanata az a tény, hogy a nyilvántartásba vétel időpontjában aktuális versenyzői létszám képezi a hivatalos kísérők akkreditációs mértékét és rendjét függetlenül attól, hogy az időpontot követően a versenyzői létszámban változás áll-e be, akár negatív, akár pozitív irányban. Korábbi Olimpiai Játékokon megszerzett tapasztalt alapján egyértelművé vált a korai regisztrálás szükségessége, illetve az ebből szármázó előnyök és hasznosság tényszerűsége ezért a Magyar Olimpiai Csapat a lehető leghamarabbi végleges regisztrálását tervezzük, amely korai kiutazással lehetséges. Az olimpiai működés és csapatvezetési tevékenységek időbeni elővételezése, megtervezése és a csapatirodai tagok felkészítése az olimpiai csapat fennakadás nélküli és zavarmentes életét alapozza meg. Az olimpiai csapat és csapatvezetés hatékony és zökkenőmentes helyszíni működése döntő feltétel ahhoz, hogy az Olimpiai Játékokon résztvevő versenyzők eredményes teljesítményét tudjanak leadni és sikeresen tudjanak versenyezni. A csapatvezetés alapvető feladata a hazai és a nemzetközi szabályok betartása és betartatása a csapattagokkal, amelyhez a tájokoztatás és szükséges szerint a kitaníttatás is hozzátartozik. Sportdiplomáciai feladatok

12 A Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi képviseletét a MOB Elnöke a MOB Alapszabály 54. (1) b) cikkelye, és a MOB Főtitkára a MOB Alapszabály 54. (4) c) cikkelye alapján jogosult közvetlenül és személyesen ellátni. A MOB Alapszabály 58. (3) h) cikkelyével létrejött MOB Nemzetközi Kapcsolatok és Sportdiplomáciai Bizottság segíti a MOB vezető tisztségviselőinek, elsősorban a MOB Elnökének és Főtitkárának, a döntéshozó testületeinek és adminisztrációjának munkáját a MOB nemzetközi feladatainak teljesítése során. A hatályos MOB szervezeti egységeinek feladat- és hatásköri megosztásáról szóló szabályzat 7. (1) f), g), és h) cikkelyei szerint a MOB nemzetközi igazgatósága kapcsolatot tart a hazai és nemzetközi sportszervezetekkel, a külföldi magyar képviseletekkel; gondoskodik a nemzetközi szervezetektől érkező kérések/megkeresések elintézéséről, megválaszolásáról, ellátja a Magyar Olimpiai Bizottság külföldi utazásaival kapcsolatos szervezési feladatokat. A Magyar Olimpiai Bizottság, mint Magyarország nemzeti olimpiai bizottsága, hazánk nemzetközi képviseltét látja el az Olimpiai Mozgalom jogalanyaival való relációban, ideértve a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (IOC), a nemzetközi sportági szakszövetségeket (IFs), a nemzeti olimpiai bizottságokat (NOCs) és az olimpiai szervezőbizottságokat (OCOGs). A Magyar Olimpiai Bizottság sportdiplomáciai feladata, a Magyar Olimpiai Csapat eredményes olimpiai felkészülés és sikeres olimpiai részvétel érdekében, a Magyar Olimpiai Mozgalom és a sportágak hazai irányításáért felelős magyar nemzeti sportági szövetségek érdekképviselete a nemzetközi fórumokon és hivatalos találkozókon. Magyar Olimpiai Bizottság tagja a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Világszervezetének (ANOC) és a kontinentális alapon szerveződő immár 50 tagállamot számláló Európai Olimpiai Bizottságnak (EOC), amely tagságokból fakadóan a MOB részt vesz mind a globális, mind a kontinentális eseményeken és azok munkájában. A MOB az olimpiai felkészülés és részvétel szempontjából közvetlen és meghatározó munkakapcsolatot épít ki a PyeongChang 2018 Szervezőbizottsággal és az általa irányított funkcionális területek vezetőivel. A PyeongChang 2018 Szervezőbizottság és a MOB közötti személyes és munkakapcsolat minősége és mértéke közvetlenül kihat a Magyar Olimpiai Csapat olimpiai részvételére és helyszíni működésére. Ezt a tényt felismerve és megtapasztalva a MOB nemzetközi igazgatósága törekszik arra, hogy a PyeongChang 2018 Szervezőbizottság munkatársaival, operatív és felsőszintű vezetőivel közvetlen és baráti kapcsolatot alakítson ki a lehető legkorábbi időponttól számítva. Ennek keretében a MOB részt vesz a PyeongChang 2018 Szervezőbizottság által szervezett nyíltnapokon, helyszínbejárásokon, előzetes küldöttség regisztráción és végleges küldöttség regisztráción is. A MOB helyszíni munkalátogatások keretében erősíti a személyes munkakapcsolatokat, segíti elő a Magyar Olimpiai Csapat számára alapvető érdekek érvényesülését és készít működési terveket sportági bontásban. A MOB lehetőségei alapján tervezi, hogy egy évvel az Olimpiai Játékok előtt 2017-ben a legeredményesebb sportágak sportágvezetőivel közös munkalátogatás keretében a helyszínen gyűjtsön tapasztalatokat és készüljön fel az elővételezhető nehézségekre és szokatlan körülményekre. A MOB ezenfelül törekszik arra, hogy hozzásegítse a nemzeti sportági szakszövetségek közvetett és közvetlen érdekképviselet a sportáguk irányításáért globálisan felelős nemzetközi sportági szakszövetségek szervezetén belül.

13 7. fejezet SPORTEGÉSZSÉGÜGYI ÉS DOPPINGELLENES FELADATOK Az olimpiai felkészülés sportegészségügyi részét a MOB az Orvosi Bizottság (továbbiakban: OB) által felügyeli. Az OB kidolgozza az olimpiai felkészülés sportorvosi/tudományos támogatására vonatkozó általános irányelveket. A sportági felkészülési programoknak integráns részét kell képezniük a sportorvosi/tudományos tevékenységre vonatkozó terveknek, melyeket a MOB OB véleményez. A MOB OB folyamatosan figyelemmel kíséri a sportorvosi ellátás különböző területeit (sportorvosi hálózat, válogatott kereteket ellátó szolgálat, edzőtábori orvosi ellátás, OSEI osztályai), és tapasztalatairól értesíti az OSEI vezetőjét, valamint a MOB elnökségét. A MOB OB az olimpiai keretek orvosai számára szakmai követelményrendszert dolgoz ki. Az érintett keret orvosa a sportági szakszövetségek számára tartott beszámoló értekezletek előtt írásos jelentést készít az OB számára. Az OB véleményezi az olimpiai felkészülés folyamán tervezett eszközök, készítmények, stb. beszerzését, szükség esetén külső szakértők bevonásával. Véleményalkotáskor elsősorban a bizonyítékokon alapuló orvoslás elveit szükséges betartani. Az előző ciklus gyakorlatának megfelelőn az OB kezdeményezi különböző sportorvosi/tudományos ismeretterjesztő kiadványok készítését és kiadását (például folyadékpótlás, súlyszabályozás, táplálkozás, pszichés támogatás témában). Doppingellenes feladatok A Magyar Olimpiai Bizottság Alapszabálya deklarálja, hogy a MOB elfogadja, munkájában érvényesíti, és tagjai útján betartatja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Doppingellenes Szabályzatát és a WADA Szabályzatát. A MOB a január 1-jén hatályba lépett WADA Szabályzattal összhangban elkészítette új doppingellenes szabályzatát. A doppingellenes küzdelem erősítése érdekében szigorúbb szabályok kerültek bevezetésre. A Magyar Antidopping Csoport 2016-tól újabb 4 éves időtartamra tölti be a nemzeti doppingellenes szervezet feladatkörét. A Magyar Antidopping Csoport legalább 1500 ellenőrzést végez évente. A válogatott kerettag sportolók kiemelt célcsoportnak számítanak a doppingellenőrzéseknél. Az olimpiára kvalifikált versenyzőknek doppingellenőrzésen kell átesniük a kiutazást megelőzően. A felvilágosító munka erősítése érdekében minden kvalifikált sportolónak részt kell vennie doppingellenes felvilágosító előadáson. A MOB Alapszabályban vállalt kötelezettsége, hogy doppingellenes témakörökben felvilágosítással és ismeretterjesztéssel segítse a tiszta felkészülést és versenyzést. Ennek megfelelően közreműködik a doppingellenes tevékenységgel összefüggő kiadványok megjelentetésében és képzések lebonyolításában. A magyar doppingellenes küzdelem sikereként könyvelhető el, hogy 2015-ben a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) a magyar doppingellenes szabályozást és szervezetrendszert 2011 után ismét teljes mértékben a nemzetközi szabályozásnak megfelelőnek nyilvánította. A nemzetközi szabályozással teljes összhangban folyik tovább az Emberi Erőforrások Minisztériuma

14 Sportért Felelős Államtitkárság, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Antidopping Csoport közötti együttműködés a doppingellenes küzdelem területén. 8. fejezet SZERVEZÉSI FELADATOK SZERVEZÉSI FELADATOK légitársasági együttműködés elősegítése 1. Utazás 2. Biztosítás 3. Szállítmányozás 4. Szállás 5. Dekoráció 6. Protokoll- és egyéb ajándékok 7. Felszerelés, ruházat Magyar Csapat reptéri transzferek szervezése és lebonyolítása szponzorok utaztatása (utazási terv, transzferek, helyi közlekedési lehetőségek) a teljes magyar delegáció biztosítása (utazási-, baleset-, betegség-, poggyász) szállítandó anyagok, eszközök listájának összeállítása (sporteszközök, orvosi-egészségügyi felszerelés, marketingkommunikációs eszközök, stb.) a Nemzetközi Igazgatósággal együttműködve megállapodás szállítmányozó céggel szállítandó anyagok, eszközök vámoltatása, kiszállítása az Olimpiai Faluba szponzorszállások kiválasztása külső (As) szállások kiválasztása és megrendelése a Tensivel közösen dekoráció, installáció megtervezése a rendelkezésre álló adatok, méretek, információk alapján (helyszínbejárás, helyszíni felmérés javasolt!) dekoráció legyártatása és kiszállítása egyedi ajándékok terveztetése, beszerzése kiszállítás sportruházat és szabadidő ruházat kiválasztása, megrendelése (Olimpiai Charta 50. szabálya alapján) formaruha és/vagy felvonuló ruha terveztetése, gyártás pályáztatása méretvételek, próbák szervezése a gyártóval közösen forma- és sportruházat átadása a hivatalos delegáció tagjai részére ünnepélyes fogadalomtétel és csapatgyűlés színhelyének kiválasztása, befoglalása, a rendezvény szervezése és lebonyolítása 8. Rendezvények a csapat ünnepélyes fogadása parlamenti fogadás olimpiai felvezető események 500 nappal, 1 évvel, 200 nappal, 100 nappal Pyeongchang előtt

15 1. Utazás A MOB hivatalos utaztatójával együttműködve a lehető legoptimálisabb feltételek biztosítása a Magyar Csapatnak a Pyeongchangi utazáshoz. Ennek érdekében a MOB Marketing és Kommunikációs Igazgatósága keresi annak lehetőségét, hogy a korábbi olimpiákhoz hasonlóan egy adott légitársasággal együttműködési megállapodást kössön és csökkentse az utaztatás költségeit. A Magyar Csapat utazási dátumaihoz igazodva a MOB repülőtéri transzfert is biztosít a Homm Kft-vel együttműködésben. Az utazással kapcsolatos szervezési feladatok közé tartozik 1-1 szponzorunk meghívása a Téli Olimpiai Játékokra. 2. Biztosítás Az elmúlt olimpiákhoz hasonlóan a Magyar Csapat kettős biztosításban részesül: a kint tartózkodás teljes ideje alatt a szervezőbizottság magas szintű orvosi-egészségügyi biztosítása van érvényben, ezen felül a MOB partnerén, a Magyar Posta Biztosítón keresztül utasbiztosítást (baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás) is köt a csapattagokra, amely elutazásuk napjától hazaérkezésük napjáig érvényes. A MOB biztosítása a teljes magyar delegációra kiterjed (Olimpiai Falun kívül lakó sportszakemberek és csapattagok, állami kísérők, szponzorok, MOB meghívottak). A sajtó munkatársai egyénileg intézik biztosításukat. Fontos kiemelni, hogy sem a szervezőbizottság, sem a MOB biztosítása nem terjed ki az esetleges elmaradt haszon miatti kártérítésre (pl. sérülés miatt a reméltnél rosszabb olimpiai eredmény esetére). 3. Szállítmányozás A MOB MKI a Nemzetközi Igazgatósággal, a sportági szakszövetségekkel és a MOB kijelölt keretorvosaival folyamatosan együttműködve állítja össze a szállítandó anyagok, eszközök listáját (sporteszközök, orvosi-egészségügyi felszerelések és termékek, kiadványok, protokoll ajándékok, dekorációk és egyéb marketingkommunikációs eszközök, stb.). Az Olimpiai Faluba közvetlenül csak a szervezőbizottság hivatalos partnere tud szállítani, ezért még az esetleges magasabb költségek ellenére is szerencsés a szervezőbizottság által kijelölt céggel megállapodni, de ebben számítunk jelenlegi logisztikai partnerünk, a MASPED támogatására, közreműködésére is. 4. Szállás Az MKI-ra háruló feladatok a szállások tekintetében elsősorban a meghívott szponzorok megfelelő színvonalú szállodájának, valamint a külső sportszakemberi (Az akkreditáltak, akkreditáció nélküli sportszakmai kísérők) szálláshelyek kiválasztása, és a szállásokhoz kapcsolódó szolgáltatások megrendelése (pl. félpanziós ellátás, helyszíni transzferek, stb.) a MOB hivatalos utaztatójával együttműködve. 5. Dekoráció Az Olimpiai Faluba, a Magyar Csapat szálláshelyére kerülő dekorációt, installációt szükséges előre megtervezni és a szervezőbizottsággal jóváhagyatni. Az igazán professzionális, könnyen szállítható, az épület adta lehetőségekhez legjobban igazodó dekorációk és installációk legyártásához pontos méretek, adatok, rögzítési lehetőségek felmérése szükséges, ezért az esetleges későbbi helyszínbejárások alkalmával ezekre a szempontokra külön figyelmet kell fordítani. 6. Protokoll- és egyéb ajándékok

16 A nemzetközi sportdiplomáciai kapcsolatok erősítése érdekében a nemzetközi tisztségviselőknek, a nemzeti olimpiai bizottságok és a NOB képviselőinek a MOB hagyományaihoz híven protokoll ajándékokat is kiszállít az Olimpiai Faluba. Az egyedi, exkluzív kivitelezésű ajándékok terveztetése és beszerzése az MKI feladata. 7. Felszerelés, ruházat A Magyar Csapat sportruházatát és szabadidő ruházatát a MOB az Olimpiai Charta 50. szabályának betartásával választja ki. A formaruhák és/vagy felvonuló ruhák terveztetését követően a gyártót, szükség esetén közbeszerzési pályázaton választjuk ki. A csapattagoknak méretvételt és ruhapróbát szervezünk, hogy biztosítsuk a személyre igazítást. A csapat létszámától függően a ruházat átadására legalább 1-2 hetet kell biztosítani. 8. Rendezvények Az Olimpiai Játékokhoz kapcsolódó legfontosabb, hagyományos rendezvények az ünnepélyes fogadalomtétel és csapatgyűlés, a hazaérkezés utáni sajtótájékoztató és a csapat ünnepélyes fogadása, valamint a Játékokat követő parlamenti fogadás. Ezen felül különböző olimpiai felvezető eseményeket is tervezünk 500 nappal, 1 évvel, 200 nappal és 100 nappal a Téli Olimpiai Játékok előtt. 9. fejezet SAJTÓ ÉS PROPAGANDA FELADATOK 1. Sajtóakkreditáció 2. Csapatkönyv elkészítése 3. Sajtószolgálat 4. Szponzor kiszolgálás 5. Merchandise KOMMUNIKÁCIÓ, MÉDIA, MARKETING igényfelmérés kvóták felosztása elő akkreditáció és akkreditáció benyújtása csapattagok fotózása tartalom összeállítása, szerkesztése nyomdai és grafikai munkálatok koordinálása gyártatás kiszállítás az esemény előtt, alatt és után a hazai sajtó kiszolgálása MOB médiapartnerek exkluzív kiszolgálása olimpiai felvezető kommunikáció a MOB médiapartnereivel közösen exkluzív tartalomszolgáltatás Köszönjük! hirdetések megjelentetése szurkolói termékek, szóró ajándékok, nemzeti sportruházat értékesítésének megszervezése A MOB fontos feladatának tekinti, hogy a Magyar Olimpiai Csapat felkészülésével, a kvalifikációs versenyekkel és az olimpiával kiemelten foglalkozzon a hazai média.

17 1. Sajtóakkreditáció A legutóbbi téli olimpiákon a magyar média 7 újságírói (E) és 3 fotós (EP) akkreditációs kvótát kapott a NOB-tól. Szocsiban ezt nem használtuk ki száz százalékosan ezért elképzelhető, hogy csökkentik a magyar kvóták számát. A háromcsatornás akkreditációs rendszernek ez a része (E és EP) a MOB-on keresztül bonyolódik. A másik kettőt, a jogtulajdonos (Rb), illetve közvetítési joggal nem rendelkező (ENR) televíziók és rádiók akkreditációját közvetlenül intézi a NOB. A hazai, előzetes igényfelmérés november 30-ig megtörténik. Túljelentkezés esetén elsősorban a médiapartnereinket részesítjük előnyben és azon médiumok képviselőit, akik két olimpia között is kiemelten, rendszeresen foglalkoznak a Magyar Olimpiai Csapathoz kapcsolódó hírekkel, sokat tesznek az olimpiai eszme, az olimpiai mozgalom népszerűsítéséért. Fontos szempont a kiválasztásnál a médium példányszáma, olvasottsága, a hazai sajtóban betöltött súlya, szerepe. A kvóták felosztása után az akkreditáció a NOB szabályainak és menetrendjének megfelelően történik. 2. Csapatkönyv elkészítése A csapatkönyv előkészületei magukban foglalják a csapattagok fotózását, a tartalom összeállítását, szerkesztését, a nyomdai és grafikai munkálatok koordinálását és a gyártást. Hagyományainkhoz híven a csapatkönyv magyar és angol nyelven készül. 3. Sajtószolgálat Az MKI kiemelt feladata az Olimpiai Játékok előtt, alatt és után a hazai sajtó, ezen belül a MOB médiapartnereinek exkluzív kiszolgálása saját hírekkel. Médiapartnereinkkel közösen intenzív olimpiai felvezető kommunikációt tervezünk. 4. Szponzor kiszolgálás A MOB támogatói elvárják, hogy a szponzorációs időszak egyik csúcspontja, a téli olimpiai játékok évében exkluzív tartalmakhoz, lehetőségekhez kapjanak hozzáférést. Ezen igények kiszolgálását az MKI elsődleges feladatának tekinti. A MOB saját kommunikációs kampánnyal is igyekszik erősíteni a MOB támogatók olimpiai aktivitásait, pl. Köszönjük! hirdetések formájában, melyeket médiapartneri felületein jelentet meg. 5. Merchandise A MOB tevékenységei között szerepel a kereskedelmi értékesítés, melyet a riói olimpiára kialakított termékekre építve szeretnénk fejleszteni, egyedi tervezésű szurkolói termékekkel, MOB/Magyar Csapat szóró ajándékokkal és a nemzeti sportruházat értékesítésének megszervezésével. 10. fejezet - SPORTSZAKMA /KVALIFIKÁCIÓ ÁTTEKINTÉSE, VÁRHATÓ KVÓTÁK/ A 2018-as XXIII. Téli Olimpia programjában 15 sportág 98 versenyszáma szerepel. A Szocsiban legutóbb megrendezett olimpiai játékokhoz képest a következő változások voltak. Programba bekerült versenyszámok Programból kikerült versenyszámok Csúszókorong vegyes páros Hódeszka parallel lesiklás versenyszámok Hódeszka ugrás Alpesi sí Gyorskorcsolya csapat tömegrajtos versenyszámok

18 A 2018-as Téli Olimpia Versenyszámai SPORTÁG NŐI versenyszám FÉRFI versenyszám VEGYES versenyszám Alpesi Sí Biatlon lesiklás alpesi összetett műlesiklás óriás műlesiklás szuper óriás műlesiklás egyéni 15km sprint 7,5km tömegrajtos 12,5km üldözéses 10km váltó 4x6km lesiklás alpesi összetett műlesiklás óriás műlesiklás szuper óriás műlesiklás egyéni 20km sprint 10km tömegrajtos 15km üldözéses 12,5km váltó 4x7,5km csapat óriás műlesiklás (2 nő, 2 férfi) vegyes váltó (2 nő 6km, 2 férfi 7,5km) Bob 2-es 2-es 4-es Sífutás 10km 30km csapat sprint egyéni sprint skiatlon 15km váltó 4x5km 15km 50km csapat sprint egyéni sprint skiatlon 30km váltó 4x10km Csúszókorong csapat (4 fő) csapat (4 fő) vegyes páros Műkorcsolya műkorcsolya egyéni műkorcsolya egyéni műkorcsolya páros jégtánc csapat Sí akrobatika félcső krossz lejtő mogul ugrás félcső krossz lejtő mogul ugrás Jégkorong csapat csapat Szánkó egyes egyes páros vegyes csapat váltó Északi összetett normálsánc egyéni nagysánc egyéni csapat Rövidpályás gyorskorcsolya 500m 1000m 500m 1000m 1500m váltó 3000m 1500m váltó 5000m Szkeleton egyes egyes Síugrás normálsánc egyéni normálsánc egyéni nagysánc egyéni nagysánc csapat Hódeszka Gyorskorcsolya félcső krossz lejtő ugrás 500m 1000m 1500m 3000m 5000m csapat tömegrajtos félcső krossz lejtő ugrás 500m 1000m 1500m 5000m 10000m csapat tömegrajtos

19 Bob, Szkeleton, Szánkó: /Magyar Versenyszánkó Szövetség/ Helyzetelemzés: A hazai szövetség közgyűlése a sportágváltás mellett döntött, és így a bob és szkeleton sportágba integrálódva készül és versenyez. Felvette a kapcsolatot a Nemzetközi Bob és Szánkó Szövetséggel /FIBT/ és teljes jogú tagsági státuszért folyamodott. A szövetség átalakulásának bíróság bejegyzése jogerőre emelkedett, így a FIBT tagság jogosultsági folyamata a végéhez közeledik. A Nemzetközi Szövetség ban alakult meg és jelenleg 64 ország a tagja. Eredményei és nagyságrendje figyelembevételével a világbajnokságok, világkupák és az Olimpia versenyein Németország, Lettország, USA, Kanada, Svájc, Dél-Korea és Franciaország a legmeghatározóbb résztvevő országok. A hazai Szövetséget jelenleg öt sportegyesület alkotja. Mivel új sportágként kapcsolódtak a nemzetközi versenyrendszerbe, ezért versenyeken történő indulást csak a 2016-os szezon második félévétől tervezik. Eredményességi célkitűzés: Olimpia: Tervezett olimpiai érmek száma: 0 Tervezett pontok száma: 0 Tervezett helyezés: Tervezett kvalifikált versenyzők száma: 2 fő Két fő kvalifikációját várja el a szövetség (Pulai Imre és Németh Róbert). Olimpiai válogatott keret: Pulai Imre Központi Technikai és Tömegsport Egyesület - páros bob Németh Róbert Központi Technikai és Tömegsport Egyesület - páros bob Európa-bajnokság, világbajnokság: 2016-ban 2017-ben 2 fő páros bobban VB és EB kvalifikáció megszerzése 2 fő páros bobban VB és EB helyezés, 4 fő négyes bobban helyezés Felkészülési és szakmai terv: A felkészülést vezető szakember Szabó István Sportigazgató.

20 Szövetség szakmai stábjában változások nem történtek. A következő versenyszezonban - mivel versenypálya csak külhoni országokban van - az ésszerű forrás felhasználás érdekében a Nemzetközi Bob és Szánkó Szövetség /International Bob & Skeleton Federation/ menedzselési és szakmai segítségét is igénybe veszi a hazai szövetség. Orvosi segítség a MOB-OEP-OSEI együttműködés eredményeként biztosított a sportolóink számára. Kvalifikációs rendszer és kvalifikációs stratégia: A 2016-os idényben, páros bobban részt kívánunk venni szinte valamennyi kiemelt jelentőségű világkupán elsősorban tapasztalatszerzési célból, és a Világbajnokságon való indulásra történő felkészülés céljából. Az olimpiai kvalifikáció megszerzésére a évtől lesz lehetőség, de ennek részletes kiírására és meghirdetésére várhatóan csak ez év második félévben kerül sor. A es Világkupákon és VB-ken történő minél jobb helyezések elérése a mostani célkitűzésünk. Ezen célkitűzésünk elérése érdekében a felkészülési program kidolgozásakor, mind az edzőtáboroztatási, mind a versenyeztetési program összeállításánál a Világkupa versenyek és az azokhoz kapcsolódó edzőtáborok jelentik a fő hangsúlyt. A évi szezon első és második felében lesznek a kvalifikációs Világkupa futamok. A esztendő legjelentősebb versenye bob sportágban a VB, melyre a kvalifikációt a Világkupa futamokon elért pontokkal lehet megszerezni. A VB előtt októbertől februárig lebonyolított Világkupákon kívánjuk a kvalifikációs pontokat érő helyezéseket elérni. A 2016-os év Világkupa versenyein történő részvételünk a VB kvalifikáció elérése és versenytapasztalat szerzés jegyében bonyolódik le. Egyes szakmai mutatók terén kitűzött célok: - A technikai tudásszint emelése érdekében, a versenyidényen kívüli időszak alapozó munkája alatt, bob és szánkó terem szimulátor igénybevételét is tervezzük. Ez az eszköz reményeink szerint nagy segítséget fog nyújtani a versenyidőszakon kívüli felkészülésben, és különösen a technikai szint emelésében, amely eszköz használatának edzésprogramba történő beépítését tervezzük. Ennek a technikai tudás szintnek a verseny körülmények közötti alkalmazása érdekében a nemzetközi versenyek helyszínein szervezett edzőtáborokban alkalmanként neves külföldi edzők segítségét is igénybe vesszük. - A fizikai állapot fejlesztése az általános állóképesség és gyorsasági erő-állóképesség fejlesztése és a rajt gyorsaság fejlesztése elsősorban itthoni infrastruktúrára építve, és az itthoni szakmai tapasztalatok felhasználásával a versenyidények közötti alapozó időszakban történik. A speciális rajt gyorsaság és a speciális sportági vezetés technika fejlesztés a versenyidény edzőtáborai programjában szereplő feladat. - A mentális, motivációs és akarati tényezők és tulajdonságok megtartása és fejlesztése tapasztalt hazai edző és időnként sportpszichológus segítségével történik. A nevelés fejlesztés vonatkozásában jelenleg az elképzelések összevetése folyik.

21 A felkészülés központi és egyesületi munka aránya sportágunkban lényegében és döntő mértékben a központi felkészülést jelenti, mivel a munkát irányító szakemberek elsősorban a szövetség égisze alatt tevékenykednek. Az olimpiai felkészülés szakaszai és kiemelt feladatai: - Ebben az esztendőben a szövetség igen jelentős erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a hazai sport palettán újra megjelenő sportágaként Pulai Imre és Németh Róbert páros bobban a évi VB kvalifikációja és különösen a évi Olimpiára történő kvalifikációja sikeres lelhessen. Az olimpiai felkészülés legfontosabb sportág specifikus koncepciója, az, hogy a Világkupa versenyekhez közvetlenül kapcsolódó és azokkal azonos helyszínen megtartott edzőtáborokban történik az olimpiai kvalifikációs felkészülés, lehetőség szerint a sportág világbajnoki és olimpiai érmes sportolóival közös edzéseken, a Nemzetközi Szövetség által részben térítés mentesen, pálya és verseny bob használattal megtámogatva. Ez jelentős segítség szövetségünknek. A hazai alapozó és fizikai kondicionáló edzés munkát májustól-októberig Szabó István sportszakmai menedzser irányítja. A gyorsasági erőt és pszichés kondíciót fejlesztő, valamint a speciális sportágtechnikai kiegészítő gyakorlatok bob szimulátor segítségével, kiemelten a rajt helyzet szimuláció és gyorserő fejlesztés speciális gyakorlatai, elsősorban a láb izomzatának speciális edzés munkájával, a legfontosabb szakmai tartalmak. A speciális sportági felkészülés, a nemzetközi versenyek helyszínein esetenként külhoni szakemberek szakmai tanácsait figyelembe vevő formába hozó és forma időzítő edzőtáborokban történik, amelyek célja a verseny eredmények javítása, ezáltal a kvalifikáció biztosítása. - A válogatás a Világkupákon elért eredmények alapján, és a szövetség olimpiai kvalifikáció esélyét szem előtt tartó menedzselési koncepciójának figyelembevételével hozott döntések alapján történik. - A sportág utánpótlás helyzete: Mivel ma Magyarországon a sportág számára a versenypálya építéshez és üzemeltetéshez szükséges források nem állnak rendelkezésre, ezért a sportág alapjainak szélesítése és a hagyományos szabadidős bobozó, szánkózó tömegek sportágba történő bekapcsolása sajnos jelenleg nem valósítható meg. A sportág továbbfejlődéséhez a szövetség szakmai vezetése fel kívánja használni a szánkózást, mint szabadidősport tömegbázist a sportág versenyzői létszámának növeléséhez. Ennek a tömegbázisnak a megnyerése érdekében, amennyiben erre forrásaink lesznek, egy elviselhető költséggel legyártható szabványosított szánkó bevezetését tervezzük olyan sporteszközként, amelyen a lakosság által használt szánkópályákon tömeges versenyeket rendezhetünk. Ennek két célja van, egyrészt az, hogy tudatosuljon a bob és szánkó, mint egészséges környezetben használt eszköz, a kikapcsolódáson túl sporteszközként versenyzésre is alkalmas, ezáltal elérve azt, hogy minél többen érdeklődjenek a sportág iránt. Másrészt az évi két-három tömeges verseny megrendezésével a sportág élsportjára alkalmas sportolók kiválasztására is lehetőség nyílik, valamint a versenyeken keresztül a sportág népszerűsítése, megismertetése is megvalósul. Fontos célkitűzésűnk, hogy úgynevezett oldalági beiskolázással más sportágakból (gyorskorcsolya, jégkorong, atlétika, rögbi, stb.) kikerülő éves sportolókat megnyerjünk a bob sport számára. Az átalakulás és nemzetközi szövetségi tagságváltás miatti pozicionálási feladatok elsődlegessége, és a hazai versenypálya hiányában, valamint anyagi források szűkössége miatt, a diák és szabadidő sporton alapuló utánpótlás fejlesztési program beindítását csak a évtől tervezzük. Az olimpiai keret foglalkoztatásának szakmai és szervezési feladatai:

43/2011. (III. 23.) Korm. rendelet. a doppingellenes tevékenység szabályairól. 1. Általános rendelkezések

43/2011. (III. 23.) Korm. rendelet. a doppingellenes tevékenység szabályairól. 1. Általános rendelkezések 43/2011. (III. 23.) Korm. rendelet a doppingellenes tevékenység szabályairól A Kormány a sportról szóló 2004. évi I. törvény 79. (1) bekezdés b) pont ba) alpontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alkotmány

Részletesebben

MAGYAR KERÉKPÁRSPORTOK SZÖVETSÉGE

MAGYAR KERÉKPÁRSPORTOK SZÖVETSÉGE A MAGYAR KERÉKPÁRSPORTOK SZÖVETSÉGE DOPPINGELLENES SZABÁLYZATA Jóváhagyta az MKSZ Elnöksége a 2016-03-09. 5. számú határozatával. 1. (1) Jelen doppingellenes szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) hatálya

Részletesebben

A MAGYAR TENISZ SZÖVETSÉG DOPPING SZABÁLYZATA

A MAGYAR TENISZ SZÖVETSÉG DOPPING SZABÁLYZATA A MAGYAR TENISZ SZÖVETSÉG DOPPING SZABÁLYZATA A dopping szabályzat célja A dopping ellentétes a sport erkölcseivel, a Fair Play szellemével, a sport kulturális értékeivel és funkcióival, valamint sérti

Részletesebben

MAGYAR ERŐEMELŐ SZÖVETSÉG. ORSZÁGOS DÖNTŐ BUDAPEST 2014. március 28-29-30.

MAGYAR ERŐEMELŐ SZÖVETSÉG. ORSZÁGOS DÖNTŐ BUDAPEST 2014. március 28-29-30. MAGYAR ERŐEMELŐ SZÖVETSÉG ORSZÁGOS DÖNTŐ BUDAPEST 2014. március 28-29-30. 1 2013/2014. TANÉVI XV. FEKVENYOMÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A fekvenyomó sport népszerűsítése

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség STRANDLABDARÚGÓ NEMZETI BAJNOKSÁG I. OSZTÁLY NB I. férfi felnőtt strandlabdarúgó bajnokság versenykiírása 2015. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa...

Részletesebben

STRANDLABDARÚGÁS U-15

STRANDLABDARÚGÁS U-15 Magyar Labdarúgó Szövetség SOMOGY MEGYEI IGAZGATÓSÁGA STRANDLABDARÚGÁS U-15 VERSENYKIÍRÁSA Megyei fiú U-15 korosztály 2016 Határozatszám ELN-195/1/XV/2015 Jóváhagyás 2015.12.08 Hatályba lépés 2016.01.08

Részletesebben

215/2004. (VII. 13.) Korm. rendelet. a sportorvoslás szabályairól és a sportegészségügyi hálózatról

215/2004. (VII. 13.) Korm. rendelet. a sportorvoslás szabályairól és a sportegészségügyi hálózatról 1. oldal 215/2004. (VII. 13.) Korm. rendelet a sportorvoslás szabályairól és a sportegészségügyi hálózatról A Kormány a sportról szóló 2004. évi I. törvény 79. -a (1) bekezdésének g) pontjában foglalt

Részletesebben

Száma:.../2015. ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testülethez. Dombrád Város 2015-2019 közötti időszakra vonatkozó Sportkoncepciójának elfogadására

Száma:.../2015. ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testülethez. Dombrád Város 2015-2019 közötti időszakra vonatkozó Sportkoncepciójának elfogadására DOMBRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL ---------------------------------------------------------- ---- 4492 Dombrád, Rákóczi út 36. Tel/fax: (45) 465-001, 565-002 Száma:.../2015. ELŐTERJESZTÉS -

Részletesebben

ÚJVÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLA

ÚJVÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND 2013.-II. TARTALOMJEGYZÉK 1.1. A házirend célja... 5 1.2. A házirend feladata... 5 1.3. A házirend jogi és egyéb forrásai... 5 1.4. A házirend hatálya... 5 1.5. A házirend felülvizsgálati szabályai...

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2016. évi Versenykiírása

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2016. évi Versenykiírása Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2016. évi Versenykiírása 1. A VERSENYEK CÉLJA A Magyar Úszó Szövetség (továbbiakban: MÚSZ) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken Magyarország 2016 évi

Részletesebben

MNASZ TECHNIKAI ELLENŐRÖK MŰKÖDÉSI KÓDEXE 2011

MNASZ TECHNIKAI ELLENŐRÖK MŰKÖDÉSI KÓDEXE 2011 MNASZ TECHNIKAI ELLENŐRÖK MŰKÖDÉSI KÓDEXE 2011 I. MEGHATÁROZÁSOK 1. 1 Jogállás Jelen Működési Szabályzat a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (a továbbiakban: MNASZ) Alapszabályának 43. - a alapján létre

Részletesebben

POLGÁRMESTERI HIVATAL ELLÁTÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ SZERVEZET. GAZDÁLKODÁSI ÜGYREND Érvényes: 2010.01.01.-től

POLGÁRMESTERI HIVATAL ELLÁTÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ SZERVEZET. GAZDÁLKODÁSI ÜGYREND Érvényes: 2010.01.01.-től POLGÁRMESTERI HIVATAL ELLÁTÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ SZERVEZET GAZDÁLKODÁSI ÜGYREND Érvényes: 2010.01.01.-től Ü G Y R E N D A Polgármesteri Hivatal Ellátó és Szolgáltató Szervezetének feladatait az államháztartásról

Részletesebben

1996. évi XXXI. törvény. a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról

1996. évi XXXI. törvény. a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról 1996. évi XXXI. törvény a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról Az Országgyűlés az Alkotmányból és a nemzetközi szerződésekből eredő feladatok teljesítése érdekében, az élet-

Részletesebben

ULTRAFUTÓK MAGYARORSZÁGI SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLY

ULTRAFUTÓK MAGYARORSZÁGI SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLY ULTRAFUTÓK MAGYARORSZÁGI SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLY 2006 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) Az Ultrafutók Magyarországi Szövetségének (a továbbiakban: Szakági Szövetség) a Magyarországon mőködı, az atlétika

Részletesebben

REMETEKERTVÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT (SZMSZ)

REMETEKERTVÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT (SZMSZ) REMETEKERTVÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT (SZMSZ) 2015 OM azonosító: 034800 1028 Budapest, Máriaremetei u. 71. Tel.: 06-1-397-4402, 06-1-275-8675 Fax.: 06-1-391-6944 Internet:

Részletesebben

Fertőrákosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola. Szervezeti és Működési Szabályzat

Fertőrákosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola. Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat Fertőrákosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 1 BEVEZETŐ Az intézmény a jogszabályi előírásoknak megfelelendő alapító okiratában foglaltakat e szervezeti és működési

Részletesebben

be/sfp-10565/2015/mlsz

be/sfp-10565/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve TÖKMAG Focisuli Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve TÖKMAG Focisuli SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3523 A kérelmező

Részletesebben

Előterjesztő: Borkai Zsolt Elnök Szabó Bence Főtitkár

Előterjesztő: Borkai Zsolt Elnök Szabó Bence Főtitkár MOB Elnökségi ülés - 2016. január 19. 10. napirendi pont: Egyebek Tájékoztatás a Magyar Olimpiai Bizottság által a sporttudomány területén 2012-2015. között előzetesen megtervezett és megvalósított feladatokról

Részletesebben

DÉVAVÁNYAI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

DÉVAVÁNYAI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA DÉVAVÁNYAI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Dévaványa, 2014. június. Valánszki Róbert polgármester Kovács Mária polgármester Balogh Csilla jegyző DÉVAVÁNYAI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

Honlap: altisk-tokod.sulinet.hu e-mail cím: hegyeskoiskola@gmail.com

Honlap: altisk-tokod.sulinet.hu e-mail cím: hegyeskoiskola@gmail.com HEGYESKŐ ÁLTALÁNOS ISKOLA (2531 TOKOD, BÉKE U. 26.) SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA O M a z o n o s í t ó : 2 0 1 6 0 3 Jóváhagyta: Kornokovics Attiláné igazgató Hatálybalépés: 2013. szeptember 1. Honlap:

Részletesebben

A Budapesti Vízilabda Szövetség 2015/2016. évi bajnokságainak versenykiírása

A Budapesti Vízilabda Szövetség 2015/2016. évi bajnokságainak versenykiírása A Budapesti Vízilabda Szövetség 2015/2016. évi bajnokságainak versenykiírása 1. Általános rendelkezések: A bajnokságok kiírója és kiírásának alapja: A Budapesti Vízilabda Szövetség (BVLSZ), és alapja a

Részletesebben

INTERCISA LAKÁSSZÖVETKEZET ALAPSZABÁLYA

INTERCISA LAKÁSSZÖVETKEZET ALAPSZABÁLYA AZ INTERCISA LAKÁSSZÖVETKEZET MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPSZABÁLYA Módosítások félkövér dőlt betűkkel szedve. A Lakásszövetkezetekről szóló 2004. évi CXV. törvény, valamint a módosításáról

Részletesebben

MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA

MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA Utánpótlás sport MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA ALAPKIÍRÁS 2013 Készítette: A MAMS Salakmotoros Szakága Jóváhagyta: A MAMS Elnöksége Kiadja: A MAMS Ttitkársága A MAGYARORSZÁG NYÍLT EGYÉNI

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Heves Megyei Igazgatóság HEVES MEGYEI NŐI FUTSAL BAJNOKSÁG versenykiírása 2013 2014. VERZIÓ 1. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa és hivatalos

Részletesebben

MAGYAR ERŐEMELŐ SZÖVETSÉG

MAGYAR ERŐEMELŐ SZÖVETSÉG MAGYAR ERŐEMELŐ SZÖVETSÉG 2016. január 1-től a versenyengedély kérelemhez szükséges tudnivalók 2016. január 1-től a Magyar Erőemelő Szövetség is módosította a WADA, a Sporttörvény és a HUNADO előírásainak

Részletesebben

LOSONCI TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2009.

LOSONCI TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2009. LOSONCI TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2009. Az iskola mindenkor ápolja a tanulóban a szülők tiszteletét és szeretetét, méltán elvárja tehát ugyanezt a családtól (1938.) TARTALOMJEGYZÉK A házirend célja

Részletesebben

Módosított Szervezeti és Működési Szabályzat 2013.

Módosított Szervezeti és Működési Szabályzat 2013. Új Budai Alma Mater Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda Módosított Szervezeti és Működési Szabályzat 2013. TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezető rendelkezések... 6 1. Az SZMSZ célja, tartalma...

Részletesebben

A KESZTHELYI VAJDA JÁNOS GIMNÁZIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A KESZTHELYI VAJDA JÁNOS GIMNÁZIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A KESZTHELYI VAJDA JÁNOS GIMNÁZIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2 Tartalom I. BEVEZETÉS... 5 II. INTÉZMÉNYI ALAPADATOK... 5 1. Az intézmény tevékenységei az érvényes hatályban lévő Alapító Okirat

Részletesebben

be/sfphpm01-05247/2015/mkosz

be/sfphpm01-05247/2015/mkosz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Kozármisleny Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve KSE A szakszövetség vagy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség versenyrendszerében

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság VESZPRÉM MEGYEI II. OSZTÁLY Veszprém Megyei II. ú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2015 2016. Tartalom 1. A bajnokság szervezője

Részletesebben

1.sz. Melléklet. Munkaköri leírás-minták

1.sz. Melléklet. Munkaköri leírás-minták Munkaköri leírás-minták 1.sz. Melléklet Iskolánkban minden munkavállalónak névre szóló, feladataihoz szabott munkaköri leírása van, amelyet az alkalmazást követően kézhez kap, átvételét aláírásával igazolja.

Részletesebben

JAVASLAT NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE. 50-2 /2012. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László

JAVASLAT NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE. 50-2 /2012. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 4. sz. napirendi pont 50-2 /2012. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László JAVASLAT Nógrád Megye Önkormányzatának 2012. évi költségvetésére

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Óvoda neve: Szent Erzsébet Óvoda Óvoda címe: 8300 Tapolca, Templomdomb 2. OM azonosító: 036 793 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Kelt: Tapolca, 2015. 12. 31. Készítette: Zöldy Andrásné óvodavezető TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Pedagógiai Programja. A Hevesi Körzeti Általános Iskola 2004.

Pedagógiai Programja. A Hevesi Körzeti Általános Iskola 2004. A Hevesi Körzeti Általános Iskola Pedagógiai Programja A legjobb terv is csak terv, vagyis jó szándék. Elkötelezettség nélkül arra, hogy ezt végre is akarod hajtani csak ígéreteid és reményeid vannak,

Részletesebben

KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. JÚNIUS 23-ÁN MEGTARTOTT MUNKATERV SZERINTI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL

KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. JÚNIUS 23-ÁN MEGTARTOTT MUNKATERV SZERINTI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. JÚNIUS 23-ÁN MEGTARTOTT MUNKATERV SZERINTI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 101/2011.

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 281. MELLÉKLET: db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mőködési Szabályzat (Ügyrend és munkarend) módosítása E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BERECZKI MÁTÉ ÉLELMISZERIPARI ÉS MEZŐGAZDASÁGI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS SPORTISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Baja, 2013 1 Tartalom 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT... 4 A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI

Részletesebben

HÁZIREND. mely a Kisgyőri Általános Iskola. tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza. a magasabb jogszabályok előírásai alapján.

HÁZIREND. mely a Kisgyőri Általános Iskola. tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza. a magasabb jogszabályok előírásai alapján. 1 HÁZIREND mely a Kisgyőri Általános Iskola tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza a magasabb jogszabályok előírásai alapján. A házirend célja és feladata 1. A házirend állapítja meg

Részletesebben

Madách Musical Tánc- és Zeneművészeti Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Szakközépiskola _1149 Budapest, Angol u. 75.

Madách Musical Tánc- és Zeneművészeti Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Szakközépiskola _1149 Budapest, Angol u. 75. Madách Musical Tánc- és Zeneművészeti Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Szakközépiskola _1149 Budapest, Angol u. 75. OM: 200650 MADÁCH MUSICAL TÁNC-ÉS ZENEMŰVÉSZETI ISKOLA Alapfokú Művészetoktatási

Részletesebben

Magyarország Kormánya

Magyarország Kormánya Magyarország Kormánya T/10377. számú TÖRVÉNYJAVASLAT MAGYARORSZÁG 2017. ÉVI KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL FEJEZETI INDOKOLÁSOK II. kötet Előadó: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Budapest, 2016. május

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 12-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 12-ei ülésére ELŐTERJESZTÉS Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 12-ei ülésére Tárgy: Beszámoló a Zirc Kistérség Többcélú Társulása Tanács munkájáról Előadó: Fiskál János polgármester Az előterjesztés

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2010. február 17-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2010. február 17-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S 3. Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. február 17-i ülésére Tárgy: A társulás által fenntartott intézmények éves költségvetésének elfogadásához előzetes

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2010. november 17. (18.11) (OR. en) 16431/10 TRANS 338 FEDŐLAP. az Európai Bizottság. Az átvétel dátuma:

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2010. november 17. (18.11) (OR. en) 16431/10 TRANS 338 FEDŐLAP. az Európai Bizottság. Az átvétel dátuma: AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2010. november 17. (18.11) (OR. en) 16431/10 TRANS 338 FEDŐLAP Küldi: Az átvétel dátuma: Címzett: Tárgy: az Európai Bizottság a Tanács Főtitkársága Tervezet A BIZOTTSÁG

Részletesebben

AUDI HUNGARIA ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AUDI HUNGARIA ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA AUDI HUNGARIA ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Győr, 2013. március 1. Készítette: Tálos Katalin intézményegység-vezető 2 Tartalom I.INTÉZMÉNYI SZINTŰ SZERVEZETI,

Részletesebben

MUNKAKÖRI LEÍRÁS A KIEMELT EDZŐ PROGRAMBAN ALKALMAZOTT EDZŐK RÉSZÉRE

MUNKAKÖRI LEÍRÁS A KIEMELT EDZŐ PROGRAMBAN ALKALMAZOTT EDZŐK RÉSZÉRE MUNKAKÖRI LEÍRÁS A KIEMELT EDZŐ PROGRAMBAN ALKALMAZOTT EDZŐK RÉSZÉRE A kiemelt sportszövetségek rendkívüli támogatása egyik meghatározó elemeként a Kiemelt Edző Program megvalósításával lehetőség nyílik

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Balatonszemesi Reich Károly Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Balatonszemes, 2013. március Boór Miklós igazgató 1 Szervezeti és

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság / Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Labdarúgó Szövetség / BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI III. osztályú BAJNOKSÁG Borsod-Abaúj-ú férfi nagypályás

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Házirend 2013

TARTALOMJEGYZÉK. Házirend 2013 HÁZIREND 2013 TARTALOMJEGYZÉK 1. A Kőkúti Általános Iskola házirendjének célja, feladatai:... 3 2. A házirend hatálya, elfogadása, nyilvánossága:... 3 2.1. Hatálya:... 3 2.2. Elfogadása... 3 2.3. Nyilvánossága:...

Részletesebben

Az SZMSZ módosításához a Felügyelő Bizottság jóváhagyó határozata szükséges.

Az SZMSZ módosításához a Felügyelő Bizottság jóváhagyó határozata szükséges. 2 A jelen Szervezeti és Működési Szabályzat a továbbiakban SZMSZ 4 a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (továbbiakban: Ptk.) 5, a számviteli törvény és annak végrehajtására kiadott PM rendelet,

Részletesebben

A RUMI RAJKI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TERVEZET

A RUMI RAJKI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TERVEZET Rumi Rajki István Általános Iskola Szervezeti és Működési Szabályzat 1 A RUMI RAJKI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TERVEZET Rumi Rajki István Általános Iskola Szervezeti és

Részletesebben

Magyarország Kézilabda Nemzeti Bajnokság női és férfi 2013-2014. évi I. osztály Versenykiírása

Magyarország Kézilabda Nemzeti Bajnokság női és férfi 2013-2014. évi I. osztály Versenykiírása Magyarország Kézilabda Nemzeti Bajnokság női és férfi 2013-2014. évi I. osztály Versenykiírása 1. A bajnokság szervezője: A bajnokságot a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége által kinevezett Versenyalbizottság

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság / Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség / VESZPRÉM MEGYEI III. OSZTÁLY Megyei-Budapesti III. osztályú férfi felnőtt, nagypályás, labdarúgó bajnokság

Részletesebben

A Büntetés-végrehajtási Szervezet. Közalkalmazotti. Kollektív Szerz dése

A Büntetés-végrehajtási Szervezet. Közalkalmazotti. Kollektív Szerz dése Tervezet a munkáltatói oldal véleményét nem tartalmazza! A Büntetés-végrehajtási Szervezet özalkalmazotti ollektív Szerz dése A közalkalmazottak jogviszonyát szabályozó ollektív Szerz dés létrejött a Büntetés-végrehajtás

Részletesebben

Dél-Balatoni Sporthorgász Egyesület

Dél-Balatoni Sporthorgász Egyesület Dél-Balatoni Sporthorgász Egyesület változásokkal egységes szerkezetbe foglalt, 2012.03.25. napjától hatályos alapszabálya Az alapítók a Balatonlellén, 1997.03.07. napján jóváhagyott alapszabállyal, az

Részletesebben

Ikrény Mikrotérség Gyermekjóléti Szolgáltatást Ellátó Intézménye Ikrény, Vasútsor utca 6. Szakmai Program. 2012. február 7. Kocsisné Gerencsér Ildikó

Ikrény Mikrotérség Gyermekjóléti Szolgáltatást Ellátó Intézménye Ikrény, Vasútsor utca 6. Szakmai Program. 2012. február 7. Kocsisné Gerencsér Ildikó Ikrény Mikrotérség Gyermekjóléti Szolgáltatást Ellátó Intézménye Ikrény, Vasútsor utca 6. Szakmai Program 2012. február 7. Kocsisné Gerencsér Ildikó 1 A Gyermekjóléti Szolgálatot Ellátó Mikrotérségi Társulási

Részletesebben

... Készítette: Nagyné Filimon Csilla igazgató

... Készítette: Nagyné Filimon Csilla igazgató OM: 200183 A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola Szervezeti és Működési Szabályzata... Készítette: Nagyné Filimon Csilla igazgató A nevelőtestület a 2013. augusztus 24-én megtartott nevelőtestületi

Részletesebben

be/sfp-5049/2015/mkosz

be/sfp-5049/2015/mkosz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Dombóvári Kosárlabda Suli Közhasznú Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Dombóvári KSKE A szakszövetség vagy a Magyar Egyetemi-Főiskolai

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SARKAD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. fejezet 1.. Az intézmény: (1) Az intézmény neve: Sarkad Város Önkormányzata Ady Endre -

Részletesebben

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Oldalszám: 1 Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Kérelem száma: KE06305/2015/MJSZ Érkezett: Ügyiratszám: KE06305/2015/MJSZ-3 Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező

Részletesebben

2015. február 19-i együttes ülésére

2015. február 19-i együttes ülésére 3. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szakcs, Várong és Lápafő Község Önkormányzatának Képviselő-testületével közösen tartott 2015. február

Részletesebben

Az Alsóvárosi Óvoda Pedagógiai Programja

Az Alsóvárosi Óvoda Pedagógiai Programja Alsóvárosi Óvoda OM 032742 * 2600. Vác, Vám u. 11. ( /Fax: 06-27/317-092 E-mail: ovoda.alsovarosi@gmail.com Az Alsóvárosi Óvoda Pedagógiai Programja I. BEVEZETŐ Az óvodai nevelés országos alapprogramja

Részletesebben

be/sfphpm01-09247/2015/mlsz

be/sfphpm01-09247/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Szeleste-Pósfa Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Szeleste-Pósfa SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1883 A kérelmező

Részletesebben

8.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK

8.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK 8.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK I. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK RENDELETEI 9-23. oldal II. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HATÁROZATAI 24-59. oldal III. BIZOTTSÁGOK ÁLTAL HOZOTT HATÁROZATOK

Részletesebben

Tanúsítási eljárás Szabályzata

Tanúsítási eljárás Szabályzata Magyar Termék Nonprofit Kft. 2541 Lábatlan Rákóczi Ferenc út 105. Tanúsítási eljárás Szabályzata A PÉLDÁNY SORSZÁMA: A PÉLDÁNY TULAJDONOSA NÉV: MUNKAKÖR: TANÚSÍTÁSI ELJÁRÁS SZABÁLYZATA 2010.11.02. 1/22.

Részletesebben

Magyarország Csörgőlabda Utánpótlás Nemzeti Bajnokság 2013-2014. évi Versenykiírása

Magyarország Csörgőlabda Utánpótlás Nemzeti Bajnokság 2013-2014. évi Versenykiírása Magyarország Csörgőlabda Utánpótlás Nemzeti Bajnokság 2013-2014. évi Versenykiírása 1. A bajnokság szervezője: A bajnokságot a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége által kinevezett Parasport Albizottság

Részletesebben

A KE00177/2013/MVLSZ-4 számú határozat melléklete

A KE00177/2013/MVLSZ-4 számú határozat melléklete Oldalszám: 1 A KE00177/2013/MVLSZ-4 számú határozat melléklete Kérelem száma: KE00177/2013/MVLSZ Érkezett: Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező szervezet teljes neve: Aligátor Vízilabda

Részletesebben

Kerpely Antal Kollégium Szervezeti- és Működési Szabályzat

Kerpely Antal Kollégium Szervezeti- és Működési Szabályzat Dunaújvárosi Főiskola Kerpely Antal Kollégium Szervezeti- és Működési Szabályzat 2013. Dunaújváros 2. kiadás 0. módosítás 2 (43). oldal Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa 78-2012/2013. (2013. 06.18.) határozatával

Részletesebben

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület TÁJFUTE

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület TÁJFUTE A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület TÁJFUTE ALAPSZABÁLYA Nyíregyháza, 2014. szeptember 11. 2 ALAPSZABÁLY (egységes szerkezetben, a 2014. szeptember 11.-i módosítások vékony

Részletesebben

ELTE GYETYÁNFFY ISTVÁN GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

ELTE GYETYÁNFFY ISTVÁN GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ELTE GYETYÁNFFY ISTVÁN GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2014 Tartalomjegyzék: 1. Az intézmény adatai 4 1.1. Székhely, telephely megjelölése 4 1.2. Jogelőd intézményei 4 1.3.

Részletesebben

MAGYAR BIRKÓZÓ SZÖVETSÉG

MAGYAR BIRKÓZÓ SZÖVETSÉG A MAGYAR BIRKÓZÓ SZÖVETSÉG DOPPING SZABÁLYZATA Jóváhagyta a MBSZ Elnöksége 8/2005. számú határozatával. Preambulum A dopping ellentétes a sport erkölcseivel, a fair play szellemével, a sport kulturális

Részletesebben

A KE02938/2014/MVLSZ-4 számú határozat melléklete

A KE02938/2014/MVLSZ-4 számú határozat melléklete Oldalszám: 1 A KE02938/2014/MVLSZ-4 számú határozat melléklete Kérelem száma: KE02938/2014/MVLSZ Érkezett: Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező szervezet teljes neve: Angyalföldi Sportiskola

Részletesebben

I. Fejezet Bevezet rendelkezések

I. Fejezet Bevezet rendelkezések Harkány Város Önkormányzat Képvisel -testületének 8/2011.(IV.13.) rendelete a Szervezeti és M ködési Szabályzatról egységes szerkezetben a 25/2011.(X.07.), a 6/2013. (IV. 3.), a 7/2013. (IV.15.) és a 14/2013.

Részletesebben

A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK PEDAGÓGIAI PROGRAMJÁRA VONATKOZÓ JOGSZABÁLYI ELŐÍRÁSOK

A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK PEDAGÓGIAI PROGRAMJÁRA VONATKOZÓ JOGSZABÁLYI ELŐÍRÁSOK A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK PEDAGÓGIAI PROGRAMJÁRA VONATKOZÓ JOGSZABÁLYI ELŐÍRÁSOK A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény pedagógiai programmal kapcsolatos rendelkezései, A nevelési-oktatási

Részletesebben

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Oldalszám: 1 Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Kérelem száma: KE02917/2014/MJSZ Érkezett: Ügyiratszám: KE02917/2014/MJSZ-3 Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező

Részletesebben

be/sfp-10414/2015/mlsz

be/sfp-10414/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Abaujszántó VSE A kérelmező szervezet rövidített neve AVSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám - A kérelmező jogállása Amatőr Áfa levonásra

Részletesebben

ÖSSZESÍTŐ ADATLAP. A kérelmező szervezet teljes neve: Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesülete

ÖSSZESÍTŐ ADATLAP. A kérelmező szervezet teljes neve: Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesülete Ügyiratszám 1 : Érkezett 1 : ÖSSZESÍTŐ ADATLAP 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesülete A kérelmező szervezet rövidített neve: TFSE Gazdálkodási

Részletesebben

Tájékoztató. a IX. Helyi önkormányzatok támogatásai fejezet 2008. évi el irányzatairól

Tájékoztató. a IX. Helyi önkormányzatok támogatásai fejezet 2008. évi el irányzatairól Tervezet Tájékoztató a IX. Helyi önkormányzatok támogatásai fejezet 2008. évi el irányzatairól Budapest, 2007. október hó A helyi önkormányzatok támogatását a központi költségvetési kapcsolatokból származó

Részletesebben

Püspökszilágy Község testnevelésének és sportjának helyzete. Püspökszilágy Község testnevelésének és sportjának helyzete

Püspökszilágy Község testnevelésének és sportjának helyzete. Püspökszilágy Község testnevelésének és sportjának helyzete Bevezető Püspökszilágy Község Önkormányzata a sporttörvényben előírt kötelezettsége teljesítése céljából- az alapelvek érvényesítése, a társadalmi célok megvalósítása és megoldandó feladatok elvégzése

Részletesebben

A MÚSZ 2012. évi Országos Bajnokságai és a MÚSZ által rendezendő versenyek tervezett kiírása

A MÚSZ 2012. évi Országos Bajnokságai és a MÚSZ által rendezendő versenyek tervezett kiírása VERSENYKIÍRÁSOK A MÚSZ 2012. évi Országos Bajnokságai és a MÚSZ által rendezendő versenyek tervezett kiírása A versenyek célja: A MÚSZ (továbbiakban: Szövetség) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken

Részletesebben

KERTVÁROS" GYÁLI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSA

KERTVÁROS GYÁLI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSA KERTVÁROS" GYÁLI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSA 3. sz. melléklet A Gyáli kistérség társult önkormányzatai a helyi önkormányzatok társulásáról és együttmőködésérıl szóló

Részletesebben

CSÓTI CSODAVILÁG ÓVODA

CSÓTI CSODAVILÁG ÓVODA CSÓTI CSODAVILÁG ÓVODA 201 901 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JOGI HÁTTERE 1.1 Hatályba lépése 1.2 Az SZMSZ kiterjedése 2. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Részletesebben

be/sfp-09323/2015/mlsz

be/sfp-09323/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Városi Sportegyesület Biharkeresztes A kérelmező szervezet rövidített neve - Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 857 A kérelmező jogállása

Részletesebben

AZ ELNÖKSÉG BESZÁMOLÓJA A MAGYAR EVEZŐS SZÖVETSÉG 2011. ÉVI MŰKÖDÉSÉRŐL. MESZ KÖZGYŰLÉS 2012. március 23.

AZ ELNÖKSÉG BESZÁMOLÓJA A MAGYAR EVEZŐS SZÖVETSÉG 2011. ÉVI MŰKÖDÉSÉRŐL. MESZ KÖZGYŰLÉS 2012. március 23. AZ ELNÖKSÉG BESZÁMOLÓJA A MAGYAR EVEZŐS SZÖVETSÉG 2011. ÉVI MŰKÖDÉSÉRŐL MESZ KÖZGYŰLÉS 2012. március 23. A Magyar Evezős Szövetség elnökségének beszámolója a MESZ 2012. március 23-i rendes évi közgyűlésére

Részletesebben

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselıtestületének. 2/2010. (I.29.) sz. rendelete

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselıtestületének. 2/2010. (I.29.) sz. rendelete Celldömölk Város Önkormányzata Képviselıtestületének 2/2010. (I.29.) sz. rendelete a szociálisan hátrányos helyzetben lévık részére adósságkezelési szolgáltatás mőködtetésérıl Celldömölk Város Önkormányzatának

Részletesebben

MAGYAR VÉDŐNŐK EGYESÜLETE. 2014. év március hó 28. napján a Küldött Közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt

MAGYAR VÉDŐNŐK EGYESÜLETE. 2014. év március hó 28. napján a Küldött Közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt MAGYAR VÉDŐNŐK EGYESÜLETE 2014. év március hó 28. napján a Küldött Közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Alapszabálya 2014. év március hó 28. nap MAGYAR VÉDŐNŐK EGYESÜLET

Részletesebben

I. BEVEZETÉS... 2 II. SZERVEZETI FELÉPÍTÉS... 4 III. AZ ISKOLA MUNKATÁRSAI... 5 IV. A VEZETŐK KÖZTI KAPCSOLATTARTÁS, SZAKMAI TESTÜLETEK...

I. BEVEZETÉS... 2 II. SZERVEZETI FELÉPÍTÉS... 4 III. AZ ISKOLA MUNKATÁRSAI... 5 IV. A VEZETŐK KÖZTI KAPCSOLATTARTÁS, SZAKMAI TESTÜLETEK... Tartalomjegyzék I. BEVEZETÉS... 2 II. SZERVEZETI FELÉPÍTÉS... 4 III. AZ ISKOLA MUNKATÁRSAI... 5 IV. A VEZETŐK KÖZTI KAPCSOLATTARTÁS, SZAKMAI TESTÜLETEK... 10 V AZ INTÉZMÉNYI KÖZÖSSÉGEK... 11 VI. A PEDAGÓGIAI

Részletesebben

be/sfp-09450/2015/mlsz

be/sfp-09450/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Etyek Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Etyek SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 600 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. I. Általános rendelkezések 3. II. Szervezeti szabályok 6. III. Működési szabályok 7. IV. Záró rendelkezések 10.

TARTALOMJEGYZÉK. I. Általános rendelkezések 3. II. Szervezeti szabályok 6. III. Működési szabályok 7. IV. Záró rendelkezések 10. VERESEGYHÁZI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA HATÁLYOS: 2016. március 1-től TARTALOMJEGYZÉK I. Általános rendelkezések 3. II. Szervezeti szabályok 6. III. Működési szabályok 7.

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság

Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság (Pest Megyei Labdarúgó Szövetség) PEST MEGYEI ÖREGFIÚ (,,U34 ) Pest megyei öregfiú (,,U34-es ) nagypályás labdarúgó- 2015/2016. Tartalom 1. A bajnokság

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat 2015/2016

Szervezeti és Működési Szabályzat 2015/2016 Szervezeti é s M űködési Szabályzat Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium (036379) Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium Székhelye: 7200 Dombóvár, Bajcsy-Zs. utca 2. Iktatószám:.. Ügyintéző: Dr. Szenyéri Zoltán

Részletesebben

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE. Tizenharmadik jelentés az euróövezet jövőbeli bővítésének gyakorlati előkészületeiről. {SWD(2013) 491 final}

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE. Tizenharmadik jelentés az euróövezet jövőbeli bővítésének gyakorlati előkészületeiről. {SWD(2013) 491 final} EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2013.12.3. COM(2013) 855 final A BIZOTTSÁG JELENTÉSE Tizenharmadik jelentés az euróövezet jövőbeli bővítésének gyakorlati előkészületeiről {SWD(2013) 491 final} HU HU A BIZOTTSÁG

Részletesebben

be/sfphpm01-08073/2015/mlsz

be/sfphpm01-08073/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Szigetvári Zrínyi Miklós Sport Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Szigetvári Zrínyi Miklós Sport Egyesület Gazdálkodási formakód 521 Tagsági

Részletesebben

ATLÉTIKAI SZABÁLYKÖNYV 2016

ATLÉTIKAI SZABÁLYKÖNYV 2016 ATLÉTIKAI SZABÁLYKÖNYV 2016 A Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából az IAAF Competition Rules 2012-13, 2014-15, 2016-17, valamint a korábbi hazai kiadás (2010.) alapján összeállította: dr. Horváth Judit

Részletesebben

A Miskolci Kandó Kálmán Szakközépiskola SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A Miskolci Kandó Kálmán Szakközépiskola SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Miskolci Kandó Kálmán Szakközépiskola SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2013 1 Általános rendelkezések 1.1 A szervezeti és működési szabályzat célja, jogszabályi alapja A közoktatási intézmény működésére,

Részletesebben

Ásotthalom Község Önkormányzata Gondozási Központ V e z e t ő j é t ő l

Ásotthalom Község Önkormányzata Gondozási Központ V e z e t ő j é t ő l Ásotthalom Község Önkormányzata Gondozási Központ V e z e t ő j é t ő l 6783 Ásotthalom, Felszabadulás u. 2-6. Telefonközpont: 62/291-556; Telefon/Fax: 62/291-085 13/2008 Témafelelős: Dr. Csúcs Áron Ikt.

Részletesebben

be/sfp-4204/2015/mkosz

be/sfp-4204/2015/mkosz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Herceghalmi Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve HHSE A szakszövetség vagy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség versenyrendszerében

Részletesebben

Pályázat. a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Utánpótlás Kapitányi posztjára

Pályázat. a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Utánpótlás Kapitányi posztjára Pályázat a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Utánpótlás Kapitányi posztjára Készítette: Gyöngyösi János Mesteredző Tartalom I. Személyi adatok II. Az Alapszabály 36 (2) bekezdésében meghatározott feladatok végrehajtása

Részletesebben

Szalkszentmárton Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2005.(III.1.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről

Szalkszentmárton Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2005.(III.1.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről Szalkszentmárton Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2005.(III.1.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről Szalkszentmárton községi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

AZ EMŐDI II.RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA EMŐD 2013.

AZ EMŐDI II.RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA EMŐD 2013. 1 AZ EMŐDI II.RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA EMŐD 2013. 2 Tartalomjegyzék A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRA VONATKOZÓ JOGSZABÁLYI ELŐÍRÁSOK...

Részletesebben

be/sfphpm01-09397/2015/mlsz

be/sfphpm01-09397/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Simontornyai Torna Club 22 A kérelmező szervezet rövidített neve STC 22 Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1738 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben