INGATLANFORGALMI ÉRTÉKBECSLÉS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "INGATLANFORGALMI ÉRTÉKBECSLÉS"

Átírás

1 INGATLANFORGALMI ÉRTÉKBECSLÉS 1021 Budapest, Heimich István utca 3-5. szám 11377/1 Hrsz.-ú Kivett templom, lakóház, udvar, gazdasági épület megnevezésú ingatlan lmmowell2002 Kft.

2 ÉRTÉKELŐ LAP 1021 Budapest, Heinrich István utca 3-S. szám /l Hrsz.-ú Kivett templom, lakóház, udvar, gazdasági épület megnevezésü ingatlan tehermentes, becsült, nyiltpiaci forgalmi értéke: 200 OOO OOO,- Ft.+ ÁFA. Lakott piaci érték: OOO,- Ft.+ ÁFA. II. Kerületi Önkormányzat 7216/10277 tulajdonhányadának értéke: tehermentes, becsült, nyiltpiaci forgalmi értéke: ,- Ft.+ ÁFA. Lakott piaci értéke: ,- Ft.+ ÁFA Budapest, szeptember 19. Készítette: J1f~ 1021 Budapeot, Heinrich!Jtv.ln uka 3>-5. 2 ingatlanforgalmi értékelő Szakértői engedély szám: 3136/2!XJ2 JmmoweU 2002 Kft.

3 TARTALOMJEGYZÉK l.eiőzmények Megbízó Megbízás tárgya Értékelő megbízása 2. Kiinduló adatok Adatszolgáltatás Értékelés módszere Értékelés korlátozó feltételei Publikálási jegyzék 3. Az ingatlan jellemzői Ingatlan fekvése Ingatlan ismertetése Telekkönyvi adatok 4. Értékképzés Piaci összehasonlító adatok elemzése Hozam alapú értékbecslés Összefoglalás Tanúsítvány Mellékletek 1021 Budape t, Heinrlch Jahr.6n utca Immowell2002 Kft.

4 1. ELŐZMÉNYEK 1.1 Megbizó Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata 1024 Budapest, Mechwart liget l. 1.2 Megbizás tárgya 1021 Budapest, Heimich István út 3-S. szám alatti ingatlan bruttó értékének nyíltpiaci és lakott állapotú becslése. 1.3 Szakértö megbizása Imrnowell 2002 Kft. ingatlan szakértö céget a Budapest, ll. Kerületi Önkormányzat képviselője kérte fel a tárgyi ingatlan értékelésére. 2 KIINDULÓ ADATOK, ÉRTÉKELÉS MÓDSZERE 2.1. Adatszolgiltatás A megbfzó átadta a rendelkezésére álló szerzödéseket, adatbázisokat. Az értékelő áttekintetle a rendelkezésére álló adatokat, helyszínen bejárta az ingatlant június 15.-én Értékelés módszere Az értékelés módszereként az értékelő piaci. összehasonlító ala pú és a hozam ala pú eljárásmódszerét választotta az ingatlan értékének meghatározásánál Az értékelés fordulónapja: szeptember 19. Értékelés érvényességi ideje: 90 nap. Az érték-megállapítás érdekében vizsgálta és elemezte: A IL kerületben kialakult ingatlanok értékesitési árszfnvonalát. Az ingatlan térbeli elhelyezkedését, megközelfthetöségét. Az ingatlanok hasznosíthatóságát. Az ingatlan jogi helyzetét, védettséget, korlátozásokat Budapes~ Hellll'icb Istvin utca ~ 4 Jmmow~ll2002 Kft.

5 2.3. Az értékelés korlátozó feltételei: Az értékbecslés nem tartalmazza az értékbecslés összes formai kellékét és szükséges dokumentumát Szakértő feltételezte, hogy a hiányzó dokumentumok nem tartalmaznak értéket befolyásoló tényt, adatot vagy egyéb információt. Az értékelés az Európai Unió tagállamaiban müködő hivatásos vagyonértékelők szervezete a TEGOV A 2003 vagyonértékelési útmutatójának módszertani elvei és gyakorlati szempontjai alapján, a szakma általánosan elfogadott szabályai szerint készült Szakértő az ingatlan nyilvántartás szerinti teriiletét valósnak fogadta el. A Megbízó által rendelkezésre bocsátott alapterllleti adatokat valósnak fogadta el, azokat méréssel nem ellenőrizte le. Az értékelés kizárólag szemrevételezés alapján történt, diagnosztikai vizsgálatot az értékelő nem végzett, a rejtett, vagy érzékszervekkel nem észlelhető hibákért felelősséget nem vállal. Az értékelést kérő tulajdonos az értékbecsléshez szükséges információkat rendelkezésünkre bocsátotta, azokat ismételten nem ellenőriztük, feltételeztük, hogy azok pontosak és helytállók. Az értékelés felsorolja az összes olyan feltételezést, körülményt, amelyek befolyásolják az anyagban szereplő elemzéseket, véleményeket, következtetéseket Az értékelést kérő tájékoztatta a szakértőt a jelenlegi jogállásról és a tulajdoni viszonyról Más az ingatlan használatát, illetve a vele való rendelkezési jog gyakorlását akadályozó körülményről nincs tudomása. Az értékelő nem vállal felelősséget olyan később jelentkező tényezőkért, amelyek befolyásolhatják a meghatározott értéket. Az értékelő nem végzett az ingatlanok jogi helyzetére vonatkozó vizsgálatokat, nem képezte a megbízás tárgyát az ingatlanhoz kapcsolódó kötelezettségek vizsgálata, sem az ingatlannyilvántartásan kivüli jogok és tények feltárása. Kijelentjük, hogy az ingatlan értékének megállapításához semmiféle múltbeli, vagy jelenlegi érdekünk nem fíiződik, továbbá, hogy munkánk díjazása független a megállapított érték nagyságától Publik.ilási jegyzék Az értékelés meghatározott piaci érték megállapltására készült. A szakvéleményt más célra felhasználni részleteiben, vagy egészben nem lehet. Az értékelés érvényességi ideje a fordulónaptól számított 90 nap, a szakvéleményben rögzltett feltételek figyelembevételével. lozl Budapest, Heiurldl htvfn oka~. 5 lntmowell2002 Kft.

6 3. AZ INGATLAN JELLEMZŐ! 3.1. Az ingatlan fekvése A vizsgált ingatlannak helyt adó Heinrich István utca Budapest IL kerületében a Húvösvölgyi út és a Völgy utca között fekszik. A telek észak-keleti lejtésú domboldalon található. Az ingatlan környezetében a városi szövetet villák, családi házak és társasházak alkotják. A hegyvidéki ingatlan autóbusszal (57, 63, 64, 157, 164) és villamossal (61 ) közelfthető meg. A tömegközlekedési eszközök megállója ill. végállomása pár száz méterre találhatóak. Gépkocsival a megközelítés és a parkírozás jól megoldható. A terület tömegközlekedési és infrastruktúrális szempontból megfelelőnek tekinthető. Parkolni az ingatlan előtti utcákban díjmentesen lehetséges. 3.2.Ingatlan ismertetése Az épületeknek helyt adó északkeleti lejtésd telek a mált század 30-as éveiben épült, lakóházak illetve a Magyar Szentföld-templom található. Az épületek múszakilag igen rossz állapotúak. A vizsgált ingatlan 1-II-25-ös övezetben található, mely intézményi övezet, amelynél a legkisebb terület 6000 luti, 1,2-es szintterületi mutatóval, 40 %-os beépfthetöség, 35%-os legkisebb zöldfelülettel. Az ingatlan mtíemléki védelem alatt áll, a 11378/1 hrsz ingatlan mtíemléki környezete, továbbá az ingatlanon fővárosi jelentóségtí védett természeti érték (olimpiai tölgy) található. Mivel az ingatlan müemlék, ezért az ingatlan építési ügyeiben elsőfokon a Budapest Főváros Kormányhivatala Kulturálls örökségvédelmi Irodája (BFKH KÖI) rendelkezik hatáskörrel és illetékességgel. A BFKH KÖI előzetes állásfoglalása alapján a templom épület urnatemetőként történő hasznosítását támogatják, a mdemlék környezetbe nem illő leromlott állapotú épületek bontását javasolják, új épületek építésére engedély kiadását nem támogatják. Templomépület: A Bauhans egyik legjelentösebb magyar képviselője Molnár Farkas tervezte 1941-ben. Az épület építése között zajlott, majd a háború miatt félbemaradt ban indult újra az építkezés, de 1949-ben akkori politikai közbelépés miatt végleg abbamaradt a templom építése. Különböző tlpusú hasznositásokat követően a Fővárosi Levéltár raktáraként használták 2004-ig. Az épület azóta üresen áll, állapota folyamatosan tovább romlik. "A" épület 1910 környékén épült földszintes, magas tetös családi ház, melyben 1 lakás került kialakftásra, mlíszaki állapota megfelelő Budo:peat, lleinrlch Istvb uta 3-S. 6 lmmowoii21j02 Kft.

7 "B" épület: 1910 környékén épület földszintes, magas tetős villa épület, melyben 2 lakás került kialakításra. Az épület mllemléki védettséget élvez. Állapota felújítandó.. "C" épület: 1910 környékén épület földszint, emelet + tetőtér beépítésü lakó épület, melyben 5 lakás került kialakftásra. Az épület mi'iemléki védettséget élvez. Állapota felújítandó. Mtíhely: A templom bejárata mellett található épület. A templom felújításakor el kell bontani, mivel az épület a templom köveit, nyllászáróit használta fel az épülésekor, valamint a templom megközelíthetőségét is akadályozza, rnivel közvetlenül a főbejárat előtt áll. Raktár 1: Mi'iemléki értéket nem képvisel. Raktározásra használtak, állapota leromlott. Jelenleg használaton kivül van, állapota nem megfelelő, teljes felújítást igényel. Raktár 2: Fachwerkes melléképület, mely miiemléki értéket képvisel, bontani nem szabad. Jelenleg használaton kívül van, állapota nem megfelelő, teljes felújítást igényel Az ingatlan épületeinek méretei Me2nevezés: Hasznos alapterület: Templom épülete, mi'iemlék védettség 2262m2 "A" épület, l lakás, bontható 62m 2 "B" épület, 2 lakás, mi'iemlék védettség 152m2 "C" épület, 5 lakás, mi'iemlék védettség 359m2 Melléképület: mtíhely, bontandó 84m2 Melléképület: raktár l, bontandó 70m2 Melléképület: raktár 2, miiemlék védettség 35m2 Osszese n: 3024m Az ingatlan telekkönyvi adatai: Ingatlan címe: 1021 Budapest, Heinrich István utca 3-5. Helyrajzi szám: 11377/1 Típusa: kivett templom, lakóház, udvar, gazdasági épalet Tulajdonos: Budapest Főváros önkormányzata 3061/10277 II. Kerületi önkormányzat 7216/10277 Telek összterület:!0 276m2 Bejegyzések: Elővásárlási jog, jogosult: Magyar Allam 1021 Budapest, HeiDrich lslvu utca $-5. 7 lmmowetl21j02.kft.

8 4. ÉRTÉKKÉPZÉS PIACI ÖSSZEHASONLÍTÓ ADATOK ALAPJÁN A szakértö elvégezte a telek piaci összehasonlftáson alapuló értékelését. Az értékelés során a hasonló adottságú és funkciójú ingatlanok elhelyezkedési, fizikai állapot szerinti, jogi jellemzőiben mutatkozó különbséget vizsgálta, természetesen figyelembe véve az adás- vételek időpontját. A szakértő a becslés során kiemejt figyelmet fordított az alábbi tényezőkre. A felhasznált piaci és egyéb adatok megbízhatóságával összefüggö kockázata. A vizsgált ingatlanok áraiban meglévő alku tartalékokra. A vizsgált ingatlanok eltérő közmt1vesftettségére és mikrokörnyezetbe!i elhelyezkedésére. A vizsgált ingatlanok jogi helyzetére, hasznosithatóságára, korlátozásokra Piaci összehasonlítás (lak6 funkci6) Az 1. számú mellékletben Jevezetett, a környékre jellemző fajlagos telekárat; a kinálati árak ártartalékával csökkentve, valamint a vizsgált telek sajátosságait figyelembe véve számított egységárat ( ,- Ft/m2), a vizsgált nettó alapterülettel (573 m2) szorozva kapjuk a vizsgált ingatlanrész becsült piaci értékét ,- Ft/ m2 * 573 m2 * = ,- Ft. Vizsgált lakóingatlan becsült piaci ára kerekítve: 120 OOO OOO,- Ft. (A használt lakóingatlan értékesítése ÁFA mentes.) A bérleti jog megváltása a 34/2004 (X.l3.)-es Önkormányzati rendelet alapján a lakott ingatlanok piaci értékének 50%-a. A "B" és "C" jelíl ingatlanok lakottak, me!yek kerekitett piaci értéke: ,- Ft. A kártalanítás becsült összege: OOO,- Ft. A lakóingatlanok lakott értéke: 120 OOO 000,- Ft OOO,- Ft. = OOO,- Ft. A II. Kerületi Önkormányzat lakóingatlan tulajdoni hányada 7216/ Lakóingatlan tulajdoni hányad értéke lakottan: ,- Ft. * 7216/10277 = ,- Ft. 4.2 Hozam alapít értékelés (templom épülete) Bevételek számítása: Éves bevétel: A bevétel az épület folyamatos mt1ködését feltételezve megegyezik a potenciálisan eikérhető bérleti díj mértékével, figyelembe véve a kihasználtsági százalékot is B"dapeo~ Heimich Jelrio ulca lmmowell2002 Kft.

9 Maradványérték Az értékelési periódus után az ingatlan további 10 éves mííködését feltételezzük. A tíz éves mííködés egyenlege adja az ingatlan maradványértékét 2024-ben. Kiadások szllmitása: Üzemeltetéssei kapcsolatos rendszeres költségek: Az ingatlan mííködtetési, karbantartási és menedzselési költsége a bevétel8%-ára prognosztizálható. A bontandó épületek tekintetében szakértő nem számolt értékkel, sem költséggel. Hozamszllmitás eredménye: A f6épület hasznositb esetén a hozamszámítási módszer alapján az ingatlan piaci értéke kerekftve: 80 OOO OOO,- Ft. + ÁFA. A részletes számításokat a 2. számú melléklet tartalmazza Összérték számítása Szakértő megvizsgálta a fő, illetve melléképületek piaci illetve hasznos!tási értékeit. Az ingatlan értéke a két kalkulált érték (lakó és templom funkdó) összegéből tevődik össze: Ingatlan piaci érték: 120 OOO OOO,- Ft.+ 80 OOO OOO,- Ft.+ ÁFA= 200 OOO OOO,- Ft.+ ÁFA Az ingatlanhányad lakott értékét a teljes ingatlan értékének a bérleti díj megváltás költségével csökkentett része adja. 200 OOO OOO,- Ft OOO,- Ft. = ,- Ft.+ ÁFA 4.4. Értékelés összefoglalása A szakértői jelentés 3. pontjában ismertetett adottságokkal rendelkező, 1021 Budapest, Heinrich István utca 3-5. szám alatti ingatlan értékének becslését a szakértő végrehajtotta. Az értékelést a mellékletben szereplő táblázatokba foglaltak szerint elvégezve, figyelemmel a korlátozó feltételekre, a szeptember 19.-i fordulónapra, összegben állapította meg. az ingatlan becsült nyiltpiaci értékét 200 OOO OOO,- Ft. + ÁFA. azaz Kettőszázmillió forint+ ÁFA Budapest, Heimich 1Jtv4u utca lnunowell2002 Kft

10 TANÚSÍTVÁNY Az értékelő ezennel legjobb tudása és meggyőződése alapján az alábbiakat tanúsítja: A ténybeli megállapítások, melyeket e szakvélemény tartalmaz, igazak és hel ytállók. A szakvéleményben foglalt elemzéseket, véleményalkotásokat és következtetéseket csak a szakvélemény által tartalmazott előfeltételek határolják be, és azok az értékbecslő személyes részrehaj1ástól mentes szakértői elemzései, véleményei és következtetései. Nincsenek sem jelenlegi, sem jövőbeni érdekeltségeim azon eszközökben, melyek a jelentés tárgyát képezik, nincsenek személyes érdekeim egyik fél irányában sem. Javadalmazásarn nem függ az értékelt vagyontátgy értékétől, semmilyen intézkedéstől vagy eseménytől, mely e szakvéleményben foglalt elemzések, vélemények és következtetések megjelenitése vagy felhasználás eredményeként jöhet létre. Elemzéseim, véleményeim és következtetéseim kidolgozása és szakvéleményem elkészítése a TEGOV A 2003 (The European Group of Valuers' Associations), irányelvei és ajánlásai történt. Budapest, szeptember (1(.~!~.... Cé J[~~~ Imrnowell 2002 Kft. liizl Budapoo~ Helnrlch lstvu utca :1-5.!O Immowen 2002 Kft.

11 Fotódokum en táci ó: --. ~ - '.... l 1021 Budapest, Heinrich lsmn utca 3-5. ll Immowen 2002 Kft.

INGATLANÉRTÉKELÉSI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY a 2049 Diósd, belterület 1380/45 hrsz alatti telekről

INGATLANÉRTÉKELÉSI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY a 2049 Diósd, belterület 1380/45 hrsz alatti telekről INGATLANÉRTÉKELÉSI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY a 2049 Diósd, belterület 1380/45 hrsz alatti telekről 1 INGATLAN ÉRTÉKELÉS Építési telek T Az értékelő társaság: Szakértő(k) neve: Spisák Sándor A vizsgálat időpontja:

Részletesebben

INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉS

INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉS INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉS 6065 Lakitelek, Szikra dűlő 25. sz. alatti ingatlan (Hrsz: 08/2.) A szakvélemény Készült: 19 db számozott oldalt tartalmaz 2 példányban K e c s k e m é t, 2015. május 04. Egyszerűsített

Részletesebben

A HAJDÚNÁNÁS KÜLTERÜLET 01058/16 HRSZ ALATTI SZÁNTÓ FELÉRTÉKELÉSE

A HAJDÚNÁNÁS KÜLTERÜLET 01058/16 HRSZ ALATTI SZÁNTÓ FELÉRTÉKELÉSE HAJDÚNÁNÁS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT FELKÉRÉSE ALAPJÁN A HAJDÚNÁNÁS KÜLTERÜLET 01058/16 HRSZ ALATTI SZÁNTÓ FELÉRTÉKELÉSE Hajdúdorog, 2016. január 18. - 1 - BEVEZETÉS A Hajdúnánás Város Önkormányzata nevében

Részletesebben

INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉS

INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉS INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉS 6065 Lakitelek - Tőserdő, Szikra 46. sz. alatti ingatlan (Hrsz: 3585.) A szakvélemény Készült: 18 db számozott oldalt tartalmaz 2 példányban K e c s k e m é t, 2014. április 03. Egyszerűsített

Részletesebben

Társasházi pénzintézeti irodák értékbecslés aktualizálása, felülvizsgálata

Társasházi pénzintézeti irodák értékbecslés aktualizálása, felülvizsgálata Társasházi pénzintézeti irodák értékbecslés aktualizálása, felülvizsgálata Az ingatlan címe: 6500. Baja, Széchenyi utca 10. I. em. 1. ajtó HRSZ.: 608/1/A/22 Típusa: társasházi iroda Értékelés kelte: 2012.

Részletesebben

ÉRTÉKBECSLÉSI IGAZOLÁS

ÉRTÉKBECSLÉSI IGAZOLÁS ÉRTÉKBECSLÉSI IGAZOLÁS A vonatkozó okmányok, a piaci viszonyok tanulmányozása után, a helyszíni bejárás és az értékelési számítások alapján megállapítottam, hogy a Nagyvázsony külterület 044/3.hrsz. ingatlan

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32. Tel.: 47/513-240, Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu.

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32. Tel.: 47/513-240, Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu. SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32. Tel.: 47/513-240, Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - ingatlan tulajdonjogának

Részletesebben

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek -

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30, péntek: 8-12 óráig J a v a s l a

Részletesebben

Kazincbarcika, Herbolyai út 7/A. 566/5 hrsz-ú. épület, udvar

Kazincbarcika, Herbolyai út 7/A. 566/5 hrsz-ú. épület, udvar Miskolc, Adler Károly u. 37. 46/361-319 30/9833-938 n.sz. 401 30/5856-586 Kazincbarcika, Herbolyai út 7/A. 566/5 hrsz-ú épület, udvar I N G A T L A N F O R G A L M I É R T É K B E C S L É S E A szakvélemény

Részletesebben

INGATLAN FORGALMI ÉRTÉKBECSLÉSE

INGATLAN FORGALMI ÉRTÉKBECSLÉSE MIK Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. Helyiséghasznosítási iroda Miskolc, Széchenyi u. 60. iktatószám: 11342-1 /G30/2013. MISKOLC, József A. u. 44. szám alatti 4800 helyrajzi számú INGATLAN FORGALMI ÉRTÉKBECSLÉSE

Részletesebben

Üdülőépület egyszerűsített ingatlanforgalmi értékbecslése

Üdülőépület egyszerűsített ingatlanforgalmi értékbecslése Üdülőépület egyszerűsített ingatlanforgalmi értékbecslése Az ingatlan címe: 5241. Abádszalók, Boglárka utca 30/A HRSZ: 5049 Típusa: üdülőépület, udvar Értékelés kelte: 2013. január 22. Készítette: Vulcanus

Részletesebben

A HAJDÚNÁNÁS BÁTHORY U. 6. SZ ALATTI KIVETT LAKÓHÁZ UDVAR ÉS GAZDASÁGI ÉPÜLET MEGNEVEZÉSŰ ÖNKORMÁNYZATI INGATLAN FELÉRTÉKELÉSE

A HAJDÚNÁNÁS BÁTHORY U. 6. SZ ALATTI KIVETT LAKÓHÁZ UDVAR ÉS GAZDASÁGI ÉPÜLET MEGNEVEZÉSŰ ÖNKORMÁNYZATI INGATLAN FELÉRTÉKELÉSE HAJDÚNÁNÁS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT FELKÉRÉSE ALAPJÁN A HAJDÚNÁNÁS BÁTHORY U. 6. SZ ALATTI KIVETT LAKÓHÁZ UDVAR ÉS GAZDASÁGI ÉPÜLET MEGNEVEZÉSŰ ÖNKORMÁNYZATI INGATLAN FELÉRTÉKELÉSE Hajdúdorog, 2016. január

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) SEDINA Kft. (cégjegyzékszám: 02-09-071721, székhely: 7623 Pécs, Rákóczi út 10.., levelezési cím: 7623 Pécs, Rákóczi út 10..), mint a(z) Kaposvári Nyomda Kft. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

3. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. április 28-i rendkívüli ülésére

3. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. április 28-i rendkívüli ülésére 3. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. április 28-i rendkívüli ülésére Tárgy: Turisztikai célú ingatlanvásárlás a Zsinagóga felújításához

Részletesebben

2. A SZAKÉRTOi FELADAT MEGHATÁROZÁSA, AZ ÉRTÉKELÉS CÉLJA. Az értékelés a Megbízó tájékoztatása szerint értékesítés céljából vált szü kségessé.

2. A SZAKÉRTOi FELADAT MEGHATÁROZÁSA, AZ ÉRTÉKELÉS CÉLJA. Az értékelés a Megbízó tájékoztatása szerint értékesítés céljából vált szü kségessé. Értékeit ingatlan: Révfülöp, belterület, hrsz: 157. 1/5 1. ELOZMÉNY A Révfülöp Nagyközség Önkormányzata (8253 Révfülöp, Villa Filip tér 8.) megbízta az INGATLAN-ST Kft-t (8200 Veszprém, Szabadság tér 2.),

Részletesebben

Társasházi lakás egyszerűsített ingatlanforgalmi értékbecslése

Társasházi lakás egyszerűsített ingatlanforgalmi értékbecslése Társasházi lakás egyszerűsített ingatlanforgalmi értékbecslése Az ingatlan címe: 6500. Baja, Czirfusz Ferenc utca 34. ép A 1. emelet ajtó 8. HRSZ: 700/A/8 Típusa: társasházi lakás Értékelés kelte: 2013.

Részletesebben

dr. Balázs Orsolya osztályvezető Vagyonkezelési Osztály

dr. Balázs Orsolya osztályvezető Vagyonkezelési Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat ingatlanok hasznosítására Előterjesztő:

Részletesebben

INGATLAN FORGALMI ÉRTÉKBECSLÉSE

INGATLAN FORGALMI ÉRTÉKBECSLÉSE MIK Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. Helyiséghasznosítási iroda Miskolc, Széchenyi u. 60. iktatószám: 11676 1 /G30/2013. MISKOLC, Békeszálló telep 23103/4 helyrajzi számú INGATLAN FORGALMI ÉRTÉKBECSLÉSE

Részletesebben

KÉRELEM a normatív lakásfenntartási támogatás megállapítására

KÉRELEM a normatív lakásfenntartási támogatás megállapítására I. Személyi adatok KÉRELEM a normatív lakásfenntartási támogatás megállapítására 1. A kérelmező személyre vonatkozó adatok: Neve:... Születési neve:... Anyja neve:... Születés helye, ideje:... Lakóhely:

Részletesebben

HAJDU ÉPKER Építőipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság felszámolás alatt. 1/2016. számú. Nyilvános Pályázati Felhívás és Tájékoztató

HAJDU ÉPKER Építőipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság felszámolás alatt. 1/2016. számú. Nyilvános Pályázati Felhívás és Tájékoztató HAJDU ÉPKER Építőipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság felszámolás alatt 1/2016. számú Nyilvános Pályázati Felhívás és Tájékoztató Tartalomjegyzék 1. NYILVÁNOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS... 3 2.

Részletesebben

INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉSI SZAKVÉLEMÉNY

INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉSI SZAKVÉLEMÉNY INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉSI SZAKVÉLEMÉNY A Gyomaendrőd, külterület 10080 hrsz.-ú ingatlan becsült forgalmi értékének megállapításáról Készült: 2014. december 30. Készítette: Csényi István Ingatlanforgalmi szakértő

Részletesebben

INGATLAN ADÁSVÉTELI - ÉS VÉTELI JOG ALAPÍTÁSÁRA SZÓLÓ SZERZİDÉS (T E R V E Z E T)

INGATLAN ADÁSVÉTELI - ÉS VÉTELI JOG ALAPÍTÁSÁRA SZÓLÓ SZERZİDÉS (T E R V E Z E T) INGATLAN ADÁSVÉTELI - ÉS VÉTELI JOG ALAPÍTÁSÁRA SZÓLÓ SZERZİDÉS (T E R V E Z E T) amelyet kötöttek egyrészrıl a Pécs Holding Városi Vagyonkezelı Zártkörően Mőködı Részvénytársaság (székhely: 7626 Pécs,

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelete a lakások és helyiségek bérletéről (módosításokkal egységes szerkezetben) Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal Humánpolitikai Iroda 9600 Sárvár, Várkerület 2. Tel.: 95/523-160

Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal Humánpolitikai Iroda 9600 Sárvár, Várkerület 2. Tel.: 95/523-160 Nyílt ülésen kerül tárgyalásra: A Bizottság saját hatáskörébe tartozó döntések 18./ Napirendi pont Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal Humánpolitikai Iroda 9600 Sárvár, Várkerület 2. Tel.: 95/523-160 E

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés. Az óvodaépítés lehetséges helyszíneiről, a 455/1 hrsz alatti ingatlan megvásárlásáról

Város Polgármestere. Előterjesztés. Az óvodaépítés lehetséges helyszíneiről, a 455/1 hrsz alatti ingatlan megvásárlásáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/124, 125, 133 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: beruhazas@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Az óvodaépítés

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015. (IV.1.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015. (IV.1.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról 1 Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015. (IV.1.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

INGATLAN FORGALMI ÉRTÉKBECSLÉSE

INGATLAN FORGALMI ÉRTÉKBECSLÉSE MIK Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. Helyiséghasznosítási iroda Miskolc, Széchenyi u. 60. iktatószám: 21168-1 /G30/2014. MISKOLC, Gizella u. 13. szám alatti 6665 helyrajzi számú INGATLAN FORGALMI ÉRTÉKBECSLÉSE

Részletesebben

MEGÁLLAPÍTOTT BÉRLETI DÍJ: 47B jelű helyiség: 11.000 Ft/hó 47C jelű helyiség: 34.000 Ft/hó 47D jelű helyiség: 15.000 Ft/hó

MEGÁLLAPÍTOTT BÉRLETI DÍJ: 47B jelű helyiség: 11.000 Ft/hó 47C jelű helyiség: 34.000 Ft/hó 47D jelű helyiség: 15.000 Ft/hó SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY A 7621 PÉCS, SZÉCHENYI TÉR 1. HRSZ 17514 I. emeleti, összesen 61 m2-es ingatlanrész, TERVEZETT EMELETI BÜFÉ bérleti díjának meghatározásáról MEGÁLLAPÍTOTT BÉRLETI DÍJ: 47B jelű helyiség:

Részletesebben

- a Képviselı-testületnek -

- a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS JEGYZİJÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 E lıterjesztés - a Képviselı-testületnek - ingatlan tulajdonjog rendezésérıl Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

Javaslat a Molnár-sziget Tündérkert működtetésével kapcsolatos döntésre

Javaslat a Molnár-sziget Tündérkert működtetésével kapcsolatos döntésre Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Molnár-sziget Tündérkert működtetésével

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 29-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 29-i rendes ülésére Új napirendi pont 42. számú előterjesztés ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 29-i rendes ülésére Egyszerű többség Tárgy: Önkormányzati ingatlanok értékesítése,

Részletesebben

INGATLANFORGALMI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

INGATLANFORGALMI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY INGATLANFORGALMI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY A BUDAPEST VII. KERÜLET, KIRÁLY UTCA 15. SZÁM (HELYRAJZI SZÁM: 34184) ALATTI UDVARI BEJÁRATÚ PINCEHELYISÉG PIACI-FORGALMI ÉRTÉKÉNEK MEGHATÁROZÁSÁRÓL MEGBÍZÓ: ERZSÉBETVÁROSI

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. Készült a Képviselő-testület 2012. április 4.-i ülésére.

POLGÁRMESTERE. Készült a Képviselő-testület 2012. április 4.-i ülésére. 6 1 BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Készült a Képviselő-testület 2012. április 4.-i ülésére. Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Javaslat a Budapest, XVI. kerület, Sasvár u. -

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselı-testületének ülésére. Tisztelt Képviselı-testület!

ELİTERJESZTÉS. a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselı-testületének ülésére. Tisztelt Képviselı-testület! Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Polgármester A Képviselı-testület nyílt ülésének anyaga /SzMSz 17. (1) bek./ ELİTERJESZTÉS a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselı-testületének

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT. POLGÁRMESTEftE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT. POLGÁRMESTEftE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT. POLGÁRMESTEftE Tárgy: Kérelem a Hősök fasora - Galgahévíz utca 102767/1 hrsz-ú közterületből telekhatár rendezéssel történő terület részletfizetéssel történő

Részletesebben

INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉSI SZAKVÉLEMÉNY

INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉSI SZAKVÉLEMÉNY INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉSI SZAKVÉLEMÉNY A Gyomaendrőd, Fő út 85. szám alatt lévő ingatlan becsült forgalmi értékének megállapításáról Készült: 2015. szeptember 2. Készítette: Csényi István Ingatlanforgalmi

Részletesebben

Ipari üzem értékelési feljegyzés

Ipari üzem értékelési feljegyzés Ipari üzem értékelési feljegyzés Az ingatlan címe: 6070. Izsák, belterület HRSZ: 1627 Típusa: ipari üzem Értékelés kelte: 2012. február 20. Készítette: Vulcanus Bt. 6211. Kaskantyú, Bercsényi u. 27. Cégjegyzékszám:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2014. április 14. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2014. április 14. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jegyzőkönyv Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2014. április 14. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Dr. Bohács Zsolt a bizottság elnöke Gila

Részletesebben

2014. évi 3. szám 2014. január 31. TARTALOMJEGYZÉK

2014. évi 3. szám 2014. január 31. TARTALOMJEGYZÉK 2014. évi 3. szám 2014. január 31. TARTALOMJEGYZÉK HATVAN VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2014. (I. 31.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 11/2008. (II.

Részletesebben

Békéscsaba, Szent istván tér 7.

Békéscsaba, Szent istván tér 7. BÉKÉSCSABA lviegyel JOGÚ VAROS POLGAR1l1ESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent istván tér 7. Ikt. sz.: fv. 72212013. Eldado: Czigléczkiné Liszkai Edit Mell.:ldh Hiv. sz.:- Postacím: 5601 ri J 12. Telefon : (66) 5:!3-

Részletesebben

AZ ÖNKÖLTSÉGSZÁMÍTÁSI SZABÁLYZAT CÉLJA, TARTALMA

AZ ÖNKÖLTSÉGSZÁMÍTÁSI SZABÁLYZAT CÉLJA, TARTALMA I. AZ ÖNKÖLTSÉGSZÁMÍTÁSI SZABÁLYZAT CÉLJA, TARTALMA Az önköltség számítási szabályzat célja, a vállalkozás gazdálkodásának hatékonyabbá tétele a költséggazdálkodás tervezése, elemzése útján. Szabályozza

Részletesebben

BUDAPEST KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT

BUDAPEST KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT BUDAPEST KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT 12/2002. (V. 7. ) sz. önkormányzati rendelete a szociális ellátások és a gyermekvédelmi támogatások helyi szabályozásáról szóló 9/2000. (III. 7.) sz. önkormányzati rendelet

Részletesebben

Társasházi lakás értékelési feljegyzés

Társasházi lakás értékelési feljegyzés Társasházi lakás értékelési feljegyzés Az ingatlan címe: 6500. Baja, Széchenyi utca 20. földszint, ajtó 2. HRSZ: 566/A/2 Típusa: társasházi lakás Értékelés kelte: 2012. november 29. Készítette: Vulcanus

Részletesebben

Kivett lakóház, udvar, gazdasági épület értékelési feljegyzés

Kivett lakóház, udvar, gazdasági épület értékelési feljegyzés Kivett lakóház, udvar, gazdasági épület értékelési feljegyzés Az ingatlan címe: 9776. Püspökmolnári, Petőfi Sándor utca 41. HRSZ: 402 Típusa: kivett lakóház, udvar, gazdasági épület Értékelés kelte: 2012.

Részletesebben

1. Előzmények. amely létrejött egyrészről

1. Előzmények. amely létrejött egyrészről INGATLAN ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS és HASZNÁLAT JOGÁNAK ALAPÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ MEGÁLLAPODÁS 1. számú módosítása amely létrejött egyrészről Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság

Részletesebben

ő ü ő ü ő ü ő Ő ü ő ú ő ű ü ú ő ű ű ű ú ű ő ő ő ő ő Ó Á Á ő ő ő ő ő ő ő ő Ó Ó ü ő ő ő ő ő ő ő ü ő ü ő ü ü ü ü ü ő Á ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ü ő ü ü ő ű ő ü ő ő ü ő ő ő ü ű ű ű ű ű ú ű ú ű ú ü É ü ő É ű ő ű

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. k ö r n y e z e t v é d e l m i e n g e d é l y t a d o k.

H A T Á R O Z A T. k ö r n y e z e t v é d e l m i e n g e d é l y t a d o k. CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Ügyiratszám: 103526-1-46/2015. Ügyintéz : dr. Ruzsáli Pál Lovrityné Kiss Beáta Kissné Nagy Ildikó Balatonyi Zsolt Kovács Viktor Sipos László Tel.: +36 (62) 553-060/44268

Részletesebben

É Ő É É Á É Á Ü Ú ű Á ü Á ú ü ú ü Á Á Ú Ü ü ű ú ü ú Ü ű Ü ü ü ű ü ü ű ű ü ü ü ü ü ü ú ü ü ú ű ü ü ü ü ü ü ú Ü ü ü Á Ü ú ü ú ü ü ü ü ü ü ú ü Ú ú ü ü ü ü ú ú ű ú ü ü ú ű ü ü É ú ü ü ü ü ú Á ü ü É Á ü ü ü

Részletesebben

Üzemeltetési Szabályzat

Üzemeltetési Szabályzat Üzemeltetési Szabályzat Tartalomjegyzék I. Az elektronikus árverések közös szabályai... 3 1. Részvételi feltételek... 3 1.1 Regisztráció... 4 1.2 Bejelentkezés... 4 1.3 Engedélyhez kötött tulajdonszerzés...

Részletesebben

J a v a s l a t az Ózd, Velence telep 9/1. szám alatti (hrsz: 1239/A/1) magántulajdonú ingatlan megvásárlásával kapcsolatos döntés meghozatalára

J a v a s l a t az Ózd, Velence telep 9/1. szám alatti (hrsz: 1239/A/1) magántulajdonú ingatlan megvásárlásával kapcsolatos döntés meghozatalára J a v a s l a t az Ózd, Velence telep 9/1. szám alatti (hrsz: 1239/A/1) magántulajdonú ingatlan megvásárlásával kapcsolatos döntés meghozatalára Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ A rendelet hatálya 1..

ELSŐ RÉSZ A rendelet hatálya 1.. Szalkszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testület 1/2007. (I. 31.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről Szalkszentmárton

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 9/2014. (III.14.) sz. önkormányzati rendelete az Önkormányzat tulajdonában lévı önkormányzati lakások és helyiségek bérletérıl, elidegenítésérıl, a lakbérek

Részletesebben

Város Polgármestere. ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágy, 087/14 hrsz-ú ingatlan megvásárlására vonatkozó kérelemről

Város Polgármestere. ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágy, 087/14 hrsz-ú ingatlan megvásárlására vonatkozó kérelemről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/230, 229, 295 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: epitesipont@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu : ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágy,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. I. Pályázat tárgya

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. I. Pályázat tárgya PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1013 Budapest, Attila út 13/A., a továbbiakban: BFVK Zrt.) mint ajánlatkérő részéről a Budapest Főváros Önkormányzata

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Jelen beszámoló Egyek Nagyközség Bel-és Külterületi Közlekedési Koncepciójának 2010. évi felülvizsgálatáról készült.

ELŐTERJESZTÉS. Jelen beszámoló Egyek Nagyközség Bel-és Külterületi Közlekedési Koncepciójának 2010. évi felülvizsgálatáról készült. ELŐTERJESZTÉS Tisztelt Képviselő-testület! Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a 2010.június 3-án tárgyalta és a 185/2010.(VI.3.) számú határozatával, kiegészítésekkel elfogadta Egyek Nagyközség

Részletesebben

SAP BP Ügyfélazonosító 1 :... Fióki átvétel dátuma 2 :... Értékbecslési megbízás ingatlanvagyon-értékelésre

SAP BP Ügyfélazonosító 1 :... Fióki átvétel dátuma 2 :... Értékbecslési megbízás ingatlanvagyon-értékelésre Hatályos: 2016. április 01. SAP BP Ügyfélazonosító 1 :... Fióki átvétel dátuma 2 :.... Értékbecslési megbízás ingatlanvagyon-értékelésre Amely létrejött egyrészről.. (Társaság neve), mint Megbízó Székhely:..

Részletesebben

Javaslat a Budapest XXIII. ker. Szőlődomb u. 21. ingatlan értékesítési módjának meghatározására

Javaslat a Budapest XXIII. ker. Szőlődomb u. 21. ingatlan értékesítési módjának meghatározására 1 Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Budapest XXIII. ker. Szőlődomb u. 21. ingatlan értékesítési

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. május 31-i ülésére. Az elıterjesztést készítette: - Gulyás Attiláné pénzügyi csoportvezetı

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. május 31-i ülésére. Az elıterjesztést készítette: - Gulyás Attiláné pénzügyi csoportvezetı Elıterjesztés 10. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. május 31-i ülésére Tárgy: Lajosmizse belterületi 259. hrsz.-ú ingatlan értékesítése Az elıterjesztést készítette: - Gulyás

Részletesebben

Beépítetlen terület értékelési feljegyzés

Beépítetlen terület értékelési feljegyzés Beépítetlen terület értékelési feljegyzés Az ingatlan címe: 6000. Kecskemét, belterület HRSZ: 8058/2 Típusa: beépítetlen terület Értékelés kelte: 2012. február 21. Készítette: Vulcanus Bt. 6211. Kaskantyú,

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 119-1/2007.(VI. 11.) számú. h a t á r o z a t a. a 169/2006. (VI. 28.) számú határozat visszavonásáról

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 119-1/2007.(VI. 11.) számú. h a t á r o z a t a. a 169/2006. (VI. 28.) számú határozat visszavonásáról NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 119-1/2007.(VI. 11.) számú h a t á r o z a t a a 169/2006. (VI. 28.) számú határozat visszavonásáról A Közgyűlés az előterjesztést megtárgyalta és a 169/2006.

Részletesebben

be/sfp-10564/2015/mlsz

be/sfp-10564/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Kazinczy Ferenc Általános Iskola Diák Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Kazinczy DSE Gazdálkodási formakód 001 Tagsági azonosítószám

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) Budapest Holding Zrt. (cégjegyzékszám: 01-10-044329, székhely: 1016 Budapest, Naphegy utca 19.., levelezési cím: 1016 Budapest, Naphegy utca 19..), mint a(z) "MERT KELL" Kft f.a

Részletesebben

Balatonlelle Város Önkormányzata 6/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról

Balatonlelle Város Önkormányzata 6/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról 1 Balatonlelle Város Önkormányzata 6/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról Balatonlelle Város Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Egerszalók Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 25-én 16 00 órától megtartott rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Egerszalók Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 25-én 16 00 órától megtartott rendkívüli üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Egerszalók Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 25-én 16 00 órától megtartott rendkívüli üléséről T a r t a 1 o m: Oldalszám: 38-41 - ig Határozatok és rendeletek

Részletesebben

Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2010. (IV.29.) önkormányzati rendelete

Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2010. (IV.29.) önkormányzati rendelete Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2010. (IV.29.) önkormányzati rendelete Kenderes Város Önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról,

Részletesebben

Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás ESZKÖZÖK ÉS FORRÁSOK ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA

Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás ESZKÖZÖK ÉS FORRÁSOK ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. Tel/ Fax: 06-66/441-351 Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás ESZKÖZÖK ÉS FORRÁSOK ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA Érvényes: 2014. év január hó 1.

Részletesebben

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2014.(XI.30.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2014.(XI.30.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2014.(XI.30.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e a közterületek elnevezésének, az elnevezés megváltoztatásának, és a házszámozás szabályainak

Részletesebben

ÖNKÖLTSÉG-SZÁMÍTÁSI SZABÁLYZAT

ÖNKÖLTSÉG-SZÁMÍTÁSI SZABÁLYZAT DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA 2014. Dunaújváros 2. kiadás 0. módosítás 2(21) oldal Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa 49-2013/2014.(2014.04.01.) számú határozatával 2014.04.01. napján fogadta el. Hatályos:2014.április

Részletesebben

~l f. lecstr ~ '. [1. Jegyzői kabinet vezetője ~ GAZDÁLKODÁSI FÖOSZTÁLY NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA.

~l f. lecstr ~ '. [1. Jegyzői kabinet vezetője ~ GAZDÁLKODÁSI FÖOSZTÁLY NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA. Ügyiratszám: 45.397/2012.v1l1. Ügyintéző: File János NYÍREGYHÁZA MEGYE JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTER HVATALA GAZDÁLKODÁS FÖOSZTÁLY 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-524, (42) 524-540;

Részletesebben

Javaslat önkormányzati tulajdonú lakások hasznosítására. dr. Balázs Orsolya osztályvezető Vagyonkezelési Osztály

Javaslat önkormányzati tulajdonú lakások hasznosítására. dr. Balázs Orsolya osztályvezető Vagyonkezelési Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat önkormányzati tulajdonú lakások hasznosítására

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2012. szeptember 3-án tartott soron kívüli nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2012. szeptember 3-án tartott soron kívüli nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2012. szeptember 3-án tartott soron kívüli nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Telekértékesítés az Északi Ipartelepen A közgyőlés

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEJ JOGÚ V AR OS. Békéscsaba, Szent Jstván tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEJ JOGÚ V AR OS. Békéscsaba, Szent Jstván tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEJ JOGÚ V AR OS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent Jstván tér 7. Ikt. sz.: IV. 457/2013. Előadó: Czigléczkiné Liszkai Edit Mell.: l db Hiv. sz.: - Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2008. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a volt Rézgombos, a Szabadság téri teniszpálya és a hozzátartozó öltözők

Részletesebben

INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉSI SZAKVÉLEMÉNY

INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉSI SZAKVÉLEMÉNY INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉSI SZAKVÉLEMÉNY A Gyomaendrőd, Rákóczi utca 29. szám alatt lévő 176 hrsz.-ú orvosi rendelő becsült forgalmi értékének megállapításáról Készült: 2011. december 1. Készítette: Csényi

Részletesebben

be/sfphpm01-09247/2015/mlsz

be/sfphpm01-09247/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Szeleste-Pósfa Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Szeleste-Pósfa SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1883 A kérelmező

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 12/2009. (III.19.) R E N D E L E T E. az önkormányzat tulajdonában lévő beépítetlen földterületek elidegenítéséről

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 12/2009. (III.19.) R E N D E L E T E. az önkormányzat tulajdonában lévő beépítetlen földterületek elidegenítéséről SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 12/2009. (III.19.) R E N D E L E T E az önkormányzat tulajdonában lévő beépítetlen földterületek elidegenítéséről Szerencs Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Á Á É É É ö É Ó ú Á ú Á Á Á Á ö Á ő ű ú ö ö ú ű ú É ő ö ú ú ű ö ű ő Ú Ú ú ő ö ö ő ö ö Á ö Á ö ú ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ő ö ö ö ö ő ö Á ö ő ö ö ő ú ú ö ö ő ö ö ö ö ú ö ú ö ő ú ö ö ö ö ö ú ö ú ú ö Ú ő ű ő ö

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Répcelak belterület 410/1 hrsz-ú ingatlan megvásárlására vonatkozóan.

ELŐTERJESZTÉS a Répcelak belterület 410/1 hrsz-ú ingatlan megvásárlására vonatkozóan. ELŐTERJESZTÉS a Répcelak belterület 410/1 hrsz-ú ingatlan megvásárlására vonatkozóan. Tisztelt Képviselő-testület! Répcelak Város Önkormányzatának Képviselő-tesülete 2010. október 28-án tárgyalta a Hollósi

Részletesebben

ő Á ú ő ú ő ú ú ú ő ő ő ű ú ű ő ő ú ő ő ő ú Á ő ú ő ő ú ő ő É É ú ő ő Ú ő É ú ú ő ő ő ő ő É ő ő ú É ű ű ű ú ő ő É ő ű ő ő É ú É ú ő ő ű ú ű ő ő ú ú Ú ú Ü ő ű ú ő ű ő ő ú ő ő ő ő ú ő ő ú ú ő ú ő ú ű ű É

Részletesebben

REND-ENG-TERV ÉPÍTÉSZ IRODA 2030. Érd, János u.15. Telefon/Fax: 06-23-367-693 Telefon: 06-20-9369-607 E-mail: panyi@t-online.

REND-ENG-TERV ÉPÍTÉSZ IRODA 2030. Érd, János u.15. Telefon/Fax: 06-23-367-693 Telefon: 06-20-9369-607 E-mail: panyi@t-online. REND-ENG-TERV ÉPÍTÉSZ IRODA 2030. Érd, János u.15. Telefon/Fax: 06-23-367-693 Telefon: 06-20-9369-607 E-mail: panyi@t-online.hu DIÓSD HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA 2016.

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések 1.

I. FEJEZET Általános rendelkezések 1. Oroszlány Város Önkormányzatának 22/2007. (XI.14.) Ör. rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről, lakbéréről és elidegenítéséről Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

ó á á á á á ó á ó Á ö é á ó Ú á á á ó Á ö é á á á ó ó ó á á ó á ó Ú á é á ó ü é ü é á á á á ó é é á ú á ó á é ó á ó Ó é á ó é á ó ó á Ó Ö é á ó á ó é é é ü é ó á Ó é é é ó ó ó á ó é é ó á ü ó é á ó é é

Részletesebben

Tárgy: Az önkormányzati tulajdonú 02/7 és 02/8 hrsz.-ú ingatlanok hasznosítása

Tárgy: Az önkormányzati tulajdonú 02/7 és 02/8 hrsz.-ú ingatlanok hasznosítása 38/2016.(II.17.) Kt. határozat: Tárgy: A Belsőmajor utca feletti építési telkek értékesítése 1. Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testülete értékesíteni kívánja a Belsőmajori utca feletti építési telkeket.

Részletesebben

É Ú ú Á Ú Ú Á Á Ú ú ú ú Ú ú Á Ú Ü Ü ű ű ú ú ú ú Ü ú Ü Ú ú ű ú É ú Ü ű ú ú Ú É É Á Á Á Á Ü ú Á Á É Ú É ú Á Ü É Ü Ü Ü Ü Á Á ű ú ű ú Ü ű Á ú ű ű ú ű ű ű ú ű ű ű ű ú Ü É ű ú ű Ü ű ú ű Ü Ü Ü ú Ú ú ú ú ű ú ű

Részletesebben

Ó Á É Ő É ő ő ő ó ó ó ó ó ő Ö ó ő ó ü ő ó ő ű ó ó ó ő ő ő ő ő ű ő ó ü ó ő ő ő ő ó ü ó ó ó ű ő ó ő ó ő ú ő ő ü ő ó ü ó ő ő ő ü ó ó ő ő ü ő ó ő ó ő ű ő ő ű ő ó ó ó ó ó ó ő ő ó ó ó ő ó ő ü ó ű ő ő Á ó ó Ó

Részletesebben

ú ő ü ő ő ü ő ű ű ő ü ü ő ő Ü Á ő ü ő ő ü ő ő ü ő ú ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ü ő ü ő ő ű ű ő ü ő ő ő ü ő ü ő ű ő ü ő ő ő ő ü ü ü ő ő ű ú ü ü ő ő ő ő ü ü ő ő ő ü ő ő ő ő ű ő ú ő ő ü ő ő ü ő ő ő ű ő ő ű ü ü ő

Részletesebben

É É Á É É ó ó ö ű ó ó ó ű ó ö ö ű ó ó ő ö ű ó ó ű ú ö ű ó ó ó ó ö ű ó ó ó ö ű ő ő ő ó ö ű ú ö ó ó ó ú ő ő ü ó ó ó ö ű ű ö ő ó ú ó ö ü ö ű ó ó ö ő ö ó ö ö ő ő ö ó ő ö ő ó ő ó ő ú ú ö ű ó ú ö ő ű ö ó ó ó

Részletesebben

A JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSÁNAK ÁLLÁSFOGLALÁSA

A JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSÁNAK ÁLLÁSFOGLALÁSA JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSA 1051 Budapest, Nádor u. 22. 1387 Budapest, Pf. 40.Telefon: 475-7100 Fax: 269-1615 A JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSÁNAK ÁLLÁSFOGLALÁSA a Red Bull Air Race repülırendezvény

Részletesebben

PÁLYÁZAT. Tabi üzemi terület, raktárakkal, telephellyel, úttal

PÁLYÁZAT. Tabi üzemi terület, raktárakkal, telephellyel, úttal PÁLYÁZAT Tabi üzemi terület, raktárakkal, telephellyel, úttal Irányár: 116 850 000 Ft Eljárás ügyszáma: 7.Fpk.14-14-000268 Az eljárás linkje: https://eer.gov.hu/palyazat/p414173 Pályázat kezdete: 2016.

Részletesebben

É ú ú ú ú ú ú ú ú ú É É ú ű ú ű ú Ú Ü ú ú ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Ü ű ű ú É É ű É ű É ú ú ú ű É ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Á ú É ű ű ú ú ú ú ű ű ű ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú Ú ű ú ű ű ú ú ű Ü ú ű

Részletesebben

ű É ű Á Ü É É ű ű Ű ÓÓ Ü É Ü Ú Ú ű Ú Ö Ö Ü ű ű Ű Ú Ö Ü Ö Ú Ó Ó Á É Ú Ű Ú Ú Ú Ú Ú ű Ú Ű Ú ű ű Ú ű ű Ú Ú É Á Ú Ú É É ű ű ű Ú ű ű Ú ű Ú Ó É Ű Ó ű Ú ű ű ű Á ű ű Ú ű ű É ű ű ű ű Ó Ú Á Ú ű Á ű Á Ú Ó ű ű Á ű

Részletesebben

Á Ó Ö Á É É É É Ő ű Á Ó ű Ö ű ű ű Ó ű Ö Ú Ö Ú ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ü Á ű ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű Ö ű ű Ü ű ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű ű ű ű ű Á Á ű É ű ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ó Ü Á É Ű ű ű ű ű Á ű ű ű Á É ű Ú Ó

Részletesebben

2016. március 23-án (szerda) 16.00 órakor

2016. március 23-án (szerda) 16.00 órakor Gyál Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága 2360 Gyál, Kőrösi út 112-114. Szám: 6960/2016. Gyál Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága

Részletesebben

K I V O N A T. a Gazdasági, településfejlesztési bizottság 2012. február 1-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. a Gazdasági, településfejlesztési bizottság 2012. február 1-i ülésének jegyzőkönyvéből 2012. február 1-i ülésének jegyzőkönyvéből 1/2012. (I. 30.) GTB határozata A város településrendezési tervének 2011. évi módosításáról A Gazdasági, településfejlesztési bizottság megtárgyalta a város településrendezési

Részletesebben

Á Á ó ő ő ó Ő ó ó ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Ó ó ő ó ó Ő Ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Á Ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Á Ó ó ó Ő ó ó ó Ó ó Ú ó Ó Ó ó Ó Ó Ő ó Ó ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó ó ó Ó ó ó ó Ó Ú Ó Ó ó ó ő ö Ó

Részletesebben

É É É É É Ö Á Á É Ő ű ű ű Ü ű ű ű Ú Á ű Ö ű Ú Á Ú ű Ó Ú Ú Ú Ú ű Ú Ú ű É ű ű É É É ű É É Ü ű ű É Á ű Á Á Ü Á Ü É Ú Á Ú Ó Ü Ü Ú ű ű Ú Ü Ü ű Ú É Ö ű ű Ü Ó Á Ö Ö ű Ö É É ű ű É ű ű ű Ú ű Ö É Ó ű Ú Ú Ú É Ú Ú

Részletesebben