Koobe IRIS. Használati utasítás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Koobe IRIS. Használati utasítás"

Átírás

1 Koobe IRIS Használati utasítás

2 Tartalomjegyzék Jogi nyilatkozat 4 Bemutatás. 4 A doboz tartalma 4 Részek és kezelés 5 Ki- és bekapcsolás.. 6 Töltés 6 Memória kártya használata.. 7 A kezdőlap.8 Fájlimportálás és átvitel.9 Tartalom importálása. 9 DRM tartalom importálása 9 Hitelesítés. 10 DRM könyvek átvitele Könyvolvasás..13 Könyv megnyitása 13 Könyv oldalnézet.. 13 Lapozás 13 Betűméret 14 Zoomolás 14 A Beállítások menü használata olvasás közben 15 Könyvjelző hozzáadása 15 Könyvjelző törlése 15 Könyvjelző megnyitása a Kezdőlapon 16 Az olvasott könyv könyvjelzőjének megnyitása 16 Oldalra ugrás 16 Auto lapozás 17 Könyv információ 17 Képernyőforgatás 17

3 Beállítások 18 Hozzáadás a Kedvencekhez 18 Zenelejátszás.. 19 Zenelejátszó 19 Videó lejátszás 21 A beállítások menü használata lejátszás közben 21 Képnézegető 22 Zoomolás 23 Diavetítés 23 Ikon nézet 23 Fájl Explorer 23 Fájl másolása/beillesztése 23 Fájl törlése 24 Beállítások 24 Idő és Dátum 24 Készenléti mód.24 Memória formázása. 24 Termék információk. 24 Energiagazdálkodás. 24 Gyári állapot visszaállítása 24 Nyelv.. 25 Képernyő forgatása 25 Használati utasítás 25 Probléma megoldás 25 Óvintézkedések és karbantartás 26 Technikai jellemzők 28

4 Jogi nyilatkozat A használati utasításban szereplő minden információ, design és részletes leírás a kiadás idejében helyesen szerepelt. A termék folyamatos fejlesztés és kidolgozás alatt áll, így a végleges eszköz minimális eltérést mutathat a használati utasításba leírtaktól. Bemutatás A Koobe Iris egy elektronikus könyvolvasó színes kijelzővel. Számos e- könyv formátumot támogat, többek között az Adobe DRM által titkosított tartalmakat is. A Koobe Iris több, mint egy átlagos könyvolvasó! Zenehallgatásra, film illetve képnézegetésre is használható. A doboz tartalma 1. Koobe Iris LCD e-olvasó & multimédia 2. USB kábel

5 Részek és kezelés 1. Fejhallgató bemenet fül- és fejhallgatók csatlakoztatására 2. Micro USB port csatlakoztatás a számítógéphez/töltés 3. Micro SD kártya bemenet Micro SD kártya helye 4. Menü gomb a felugró menü megnyitása 5. Zoom gomb betűméret beállítása, zoomolás 6. Lejátszás/Szünet gomb lejátszás indítása és megállítása 7. Vissza gombok vissza egy menüpontot/lépést 8. Joystick/navigációs gombok lépkedés a menük közt 9. OK/Enter gomb 10. Előző oldal gomb előzőoldalra lépés 11. Next pg button press to turn to next page 12. Ki/Bekapcsoló gomb nyomja meg és tartsa lenyomva 3 másodpercig a be-, ill. kikapcsoláshoz, 6 mp az újraindításhoz 13. LED indicator 14. Hangszóró

6 Ki és Bekapcsolás Nyomja 3 másodpercig a [Power] gombot a bekapcsoláshoz. Pár másodpercbe telhet, amíg a Koobe Iris bekapcsol és betölti a tartalmakat. Ha a Koobe Iris nem kapcsol be, csatlakoztassa töltőhöz. Kikapcsoláshoz nyomja meg a [Power] gombot 3 másodpercig. Töltés A könyvolvasót fel kell töltenie, az első használat előtt, illetve amikor az elkezd lemerülni. A Koobe Irist töltheti: USB kábellel a számítógéphez csatlakoztatva, és az Koobe USB töltővel is. A rövidebb töltés időhöz kapcsolja a Koobe Irist készenléti állapotba. Körülbelül 6 óra kell a teljes töltöttséghez, ha készenléti állapotban van a gép Töltés közben a készülék 60 másodperc után automatikusan készenléti módba lép. A kilépéshez nyomja meg a [Power] gombot. A töltöttségi állapotot a bal alsó sarokban láthatja.

7 Memória kártya használata Az Koobe Iris támogatja a Micro SD kártyákat FAT és NTFS rendszerben is. Az NTFS rendszernél szükséges, hogy a 4gb-t nál nagyobb fájlokat másolja. Memória kártya behelyezése: Ellenőrizze, hogy a kánya a helyes irányba áll (az érintkező tűvel felfelé), ahogy a kép is mutatja. Megrongálhatja a kártyát, ha nem a helyes irányba próbálja behelyezni azt. Kattanásig nyomja be a kártyát a helyére. A kártya kivételéhez nyomja be kattanásig. A kártya behelyezése illetve kivétele után pár másodpercig eltarthat, amíg a Koobe Iris frissíti a tartalmat. Ne rakja be vagy távolítsa el az SD kártyát, amikor valamilyen folyamat zajlik, mert lefagyaszthatja a rendszert. Ne távolítsa el a kártyát, amikor arról éppen tartalmat használ fel. Ezzel lefagyaszthatja a rendszer, ami újraindítást igényel. Ha a rendszer nem válaszol, nyomja meg a [Power] gombot 6 másodpercig az újraindításhoz.. Az NTFS rendszer korlátozásai: A kártyán található könyveket a számítógéphez való csatlakozás után nem ismeri fel az ADE. A fájlok közvetlen másolását a belső memóriáról a memória kártyára nem támogatja a rendszer.

8 A kezdőlap A bekapcsolás után a Kezdőlap jelenik meg: Olvasás folytatása 2. A legutóbb olvasott könyv oldalszámát mutatja. Nyomja meg az <OK> gombot a megnyitásához. 3. Library 2. Könyvtár -az elérhető könyvek listáját mutatja. A Battery kurzorral Indicator válassza ki a kívánt könyvet, majd nyomjon <OK>-t. Page Number 3. Töltöttségi szint -az akkumulátor Time & Date töltöttségét mutatja. 4. Oldalszám -az aktuális és az össze oldal számát mutatja. 5. Idő és Dátum -az időt és dátumot mutatja a [Beállítások] menüben módosíthatja 6. FÁjl elérési helye - A fájl tárhelyét mutatja. SD sd kártya, INT belső memória Az irányító gombokkal mozgassa a kurzort a kívánt elemre (a kiválasztott elemet sötét színnel jelöli), majd nyomja meg az <OK> -t. A kilépéshez a menüből nyomja meg a gombot majd nyomja meg az <OK>-t. A <Vissza> gombbal is kiléphet.

9 A következő menüpontok elérhetőek még innen: A könyvek rendezése: szerző, cím, kategória, dátum és formátum alapján. Oldalra ugrás Olvasás a hozzáadott könyvjelzőkből Fényerő növelése Videó lejátszó megnyitása Zene lejátszó megnyitása Képnézegető megnyitása A File Explorer megnyitása Rendszer beállítások és használati utasítás megnyitása Kedvenc könyvek listájának megnyitása Fájlimportálás és átvitel Tartalom importálása A Koobe Iris támogatja az USB Mass Storage Device funkciót. A tartalom importálásához csatlakoztassa a Koobe Irist a számítógéphez a mellékelt USB kábellel. A sikeres csatlakozás után a készülék átáll USB módba és minden folyamatot felfüggeszt. Lépjen a [Sajátgép]-be dupla kattintással. Az USB-s fájlátvitel szabályainak megfelelően járjon el. DRM tartalom importálása A Koobe Iris támogatja az Adobe DRM tartalmat. Az Adobe Digital Editions (ADE) programra szükség van ehhez.

10 Az Adobe Digital Editions (ADE) telepítése Az ADE az Adobe ingyenes programja, melyre szükség van a DRM védett fájlok átvitelénél a számítógépről az e-könyvolvasóra A következő helyről töltheti le: Az első alkalommal szükség lesz egy ingyenes Adobe ID-ra az adobe honlapjáról. Kattintson a [Adobe ID igénylés online] linkre a kép szerint: Adja meg az címét, majd értelemszerűen töltse ki az űrlapot. Hitelesítés A regisztráció után tárjen vissza az ADE ablakába. Adja meg a felhasználónevet és a jelszót az Adobe fiók aktiválásához. Az aktiválás után csatlakoztassa a készüléket a számítógéphez. Az ADE felismeri a készüléket, aztán hitelesítheti azt. Ezután az ADE-ban már látja a Koobe Irist, ahogyan a kép is mutatja. Az Iris tartalmát a jobb oldali ablakban látja majd.

11 Most már letölthet vagy megvásárolhat olyan könyveket is az online könyvesboltból, amelyek támogatják az Adobe DRM-et. A megvásárol vagy letöltött könyvek a [Dokumentumok]- [My Digital Editions] mappába kerülnek. DRM könyvek átvitele Az ADE menüben kattintson az [Össze elem]-re a bal oldali hasábban. A [My Digital Editions] elemei listázódnak a jobb oldali ablakban. Válassza ki az áthelyezni kívánt könyvet (Shift + bal klikk: több könyv kiválasztása egyszerre. Fogja meg és húzza a fájlokat a Koobe Iris meghajtójába (a bal oldali hasáb legutolsó eleme). Segítség az Adobe Digital Editions (ADE) használatához Minden ADE ID 6 eszközt támogat, ez magába foglalja a fő eszközt, ami a Koobe Iris és az SD kártyát is.

12 Amikor a Koobe Irist visszaállítja alap állapotba, az összes DRM aktváló rekord és adat (a vásárolt DRM könyvek is) törlődik készülékről. Az ADE ID-jával újra hitelesítheti a készülékét. Ha a hitelesítéseknél eléri az engedélyezett mennyiséget a következő hibaüzenetet kapja: E_ACT_TOO_MANY_ACTIVATIONS Az új ADE ID igényléséhez és a visszaállításhoz a következő oldalt használja:

13 Könyvolvasás Könyvek megnyitása A könyveket a Kezdőlapon találhatja. A Koobe Iris támogatja az e-könyveket epub, pdf és txt formátumban is. Az irányító gombokkal mozgassa a kurzort és válassza ki a kívánt könyvet, majd nyomjon <OK>- t a megnyitáshoz. Könyv oldalnézet Olvasott oldal / Összes oldal Fennmaradó töltés Betűméret Lapozás Az előre lapozáshoz nyomja meg <Következő oldal> vagy az irányító gombok közül a <Jobbra>-t. A visszalapozáshoz nyomja meg az <Előző oldal> vagy az irányító gombok közül a <Balra> gombot.

14 Betűméret növelése Olvasás közben nyomja meg a <Zoom> gombot, hogy belépjen a betűméret menübe. 5 betűméret elérhető: Kicsi, Közepes, Nagy, XL és XXL. A kurzorral válassza ki a kívánt betűméretet majd nyomjon <OK>-t- Időbe telhet, amíg a betűméret átáll. Zoomolás A zoom funkciót az e-könyvekben található képeknél használhatja (epub és pdf fájlok) A méret menüből válassz a [Nagyítás]-t. Megjelenik a zoom menü. A kurzorral válassza ki a kívánt zoomolási szintet majd nyomjon <OK>-t. Használja az irányító gombokat, hogy a kinagyított oldalon mozoghasson. Zoom módban nem tud lapozni. Nyomja meg a <Vissza> gombot, a zoom módból való kilépéshez, ezután visszatér a normál méretre és újra használhatja a könyvolvasási funkciókat.

15 A beállítások menü használata olvasás közben Olvasás közben nyomja meg a <Menü> gombot, hogy a Beállításokba lépjen. A következő pontok elérhetőek: 1. Könyvjelző hozzáadása/törlése 2. Könyvjelzők 3. Oldalra ugrás 4. Zene 5. Auto lapozás 6. Könyv információk 7. Forgatás 8. Beállítások 9. Hozzáadás kedvencekhez Könyvjelző hozzáadása Olvasás közben lapozzon arra az oldalra, amit könyvjelzőzni akar, nyomja meg a <Menü> gombot, a kurzorral válassza ki a [Könyvjelző hozzáadása]-t majd nyomjon <OK>-t. Könyvjelző törlés Lapozzon a törölni kívánt könyvjelzős oldalra. Nyomja meg a <Menü>-t majd a kurzorral válassza ki a <Könyvjelző törlése> gombot, majd nyomjon <OK>-t. A Könyvjelző listából is törölheti a könyvjelzőket. A Könyvjelzőlistában nyomja meg a [Menü] gombot, majd válassza a [Törlés] gombot.

16 Könyvjelzők megnyitás a kezdőlapról A kezdőlap menüjében nyomja meg a <Menü> gombot, majd válassza a [Könyvjelzők] -et. A felső ablakban a könyv előnézetét látja. Az alsó ablakban a könyvjelzőzött könyvek listáját találja. Nyomjon <OK>-t a kívánt könyvre, hogy láthassa az elérhető könyvjelzők listáját. A könyvjelző listában a kurzorral válassza ki a kívánt könyvjelzőt, majd nyomjon <OK>-t. A törléshez nyomja meg a <Menü>-t, hogy a Beállításokba léphessen, majd válassza a [Törlés]-t. Az olvasott könyv könyvjelzőjének megnyitása Olvasás közben nyomja meg a <Menü>-t és válassza a Könyvjelzők]-et, hogy belépjen a listába. A könyvjelző listában a kurzorral válassza ki a kívánt oldalt, majd nyomjon <OK>-t. A törléshez nyomja meg a <Menü>-t, hogy a Beállításokba léphessen, majd válassza a [Törlés]-t. Oldalra ugrás A Beállítások menüből válassza ki az [Oldalra ugrás] pontot, hogy a kívánt oldalra léphessen. A Balra/Jobbra gombokkal mozgathatja a kurzort és a Fel/Le gombokkal állíthatja be a kívánt oldal számát. Válassza az [Alkalmaz] majd az <OK> gombot.

17 Auto lapozás Ebben a módban a könyv bizonyos beállított időközönként automatikusan lapoz (10mp, 20mp, 30mp, 40mp, 50mp, 1 perc). Könyv információk Itt találja az aktuális könyv információit: Cím, Szerző, Kiadó, Fájl típus, Hozzáadás dátuma, Kiadás dátuma). Ezek az információk nem minden e-könyvnél elérhetőek. Képernyő forgatása Ezzel a beállítással 90 -ban elforgathatja a kijelzőt, az óramutató járásával megegyezően fekvő nézetbe. A visszaforgatáshoz nyomja meg újra a <Forgatás> gombot a menüben. A Koobe Irisbe beépített G sensorral, ha elforgatja a készüléket, a képernyő is fordul vele. Fekvő nézetben a Beállítások menü két oldalra oszlik. A [Tovább>] gombbal (jobb felső sarok) léphet a következő oldalra A [< Vissza] gombbal visszalapozhat az előző oldalra.

18 Beállítások Olvasás közben beállíthatja a betűk és a háttér színét és a fényerősséget is. A betűk és háttér színét csak a txt és epub formátumú dokumentumoknál változtathatja meg. Hozzáadás a kedvencekhez Hozzáadhat könyveket a kedvencek listához. A Beállítások menüben a kurzorral válassza a [Hozzáadás a kedvencekhez] pontot, hogy az aktuális könyvet hozzáadja a kedvencek listához. A listát a kezdőlapon a <Menü> gomb megnyomása utána Kedvencek] pont alatt találja. Könyvek eltávolítása a kedvencekből: 1. Lépjen be a kedvencek listába. Válassza ki a kívánt könyv címét, nyomja meg a <Menü>-t majd válassza a [Törlés]-t. 2. Olvasás közben nyomja meg a <Menü>-t majd válassza a Törlés a kedvencekből] pontot Zene lejátszása Zenelejátszó A kezdőlapon nyomja meg a <Menü>-t hogy a Beállítások menüpontba lépjen. Válassza a [Zene]-t majd nyomjon <OK>-t.

19 A lejátszóban nyomjon <OK>-t a lejátszáshoz/szünethez <Jobbra>: következő szám, lenyomva: tekerés előre <Balra> előző szám, lenyomva: tekerés hátra <Fel> hangerő növelése <Le> hangerő csökkentése A Zenelejátszó beállítás menüje: EQ beállítások a [Balra] vagy [Jobbra] gombokkal kiválaszthatja a kívánt EQ módot. Lejátszás a [Balra] vagy [Jobbra] gombokkal kiválaszthatja a kívánt lejátszási módot. Az összes tárolt zene fájl Műfaj szerint válogatás Albumok szerint válogatás Előadó szerint válogatás

20 Videó lejátszása A kezdőlapon nyomja meg a <Menü>-t hogy a Beállítások menüpontba lépjen, válassza a Video pontot, hogy a könyvtárba lépjen. Válassza ki a lejátszani kívánt video fájlt, majd nyomjon <OK>-t. A lejátszás közbeni gomb magyarázat: 1 Belépés/Kilépés a teljes képernyő módból 2 Hangerő növelése 3 Hangerő csökkentése 4 Előző video/ visszatekerés 5 Következő video/előretekerés 6 Lejátszás/Szünet A Videó lejátszó beállítás menüje: Lejátszás közben nyomja meg a <Menü>-t, hogy a Beállításokba léphessen. A <Balra>/<Jobbra> gombokkal válthat a [Keverés] és az [Ismétlés] között. Loop: az összes elérhető video lejátszása Repeat: repeats the current video Az <OK> gombbal [Teljes képernyő]és [Mérethez igazítás] módba léphet]

21 Feliratok lejátszása A Koobe Iris a következő formátumokat támogatja: sub, ssa, srt, lrc. A felirat és a videó fájl nevének meg kell egyezniük, így automatikusan betölti azt a lejátszáskor. Képnézegetés Megjegyzés: A könnyebb navigálás miatt kérjük, rendszerezze a képeit mappákba. A kezdőlapon nyomja meg a <Menü>-t hogy a Beállítások menüpontba lépjen. Válassza a [Képek]-et majd nyomjon <OK>-t. A felső ablakba a kép előnézetét látja Az alsó ablakban a képek listáját találja Az irányító gombokkal lépkedhet a fájlok és mappák közt. Nyomjon <OK>-t a kiválasztott fájlra, hogy teljes képernyőn láthassa. Teljes képernyős módban a <Balra/Jobbra> gombokkal lépkedhet a képek közt.

22 Képre zoomolás 3 zoomolási fokozat használható. Teljes képernyő módban nyomja meg a <Zoom> gombot, hogy fokozatot váltson. A <Vissza> gombbal kiléphet ebből a funkcióból. Diavetítés Teljes képernyő módban nyomja meg a <Menü> [Diavetítés] t az indításhoz. A leállításhoz nyomja meg a <Menü>-t még egyszer. A felugró menüből válassza ki a [Vetítési Idő]-t, hogy beállítsa a vetítés időtartamát. Ikon nézet Teljes képernyő módban nyomja meg a <Menü> [Ikon nézet] et, hogy a képeket miniatűrként láthassa. A kilépéshez nyomja meg a <Menü>-t még egyszer. Fájl Explorer A kezdőlapon nyomja meg a <Menü> -t [Explorer] A <Balra> / <Jobbra> gombokkal választhat a Belső memória vagy a Memória kártya között. Nyomjon [OK]-t a belépéshez. A <Vissza> gombbal kiléphet a könyvtárból, a kurzor visszaugrik a memóriaválasztáshoz. Fájl másolása/beillesztése Fájlokat és mappákat másolhat az SD kártyáról a belső memóriára és vissza. A listából válassza ki a másolni kívánt fájlt. Kattintson a <Menü>-re majd válassza a Másolás]-t. Innen lépjen a kívánt könyvtárba és illessze be a fájlt a <Menü> és [Beillesztés] parancsokkal. Megjegyzés: a nagyobb méretű fájlok, mappák másolása és beillesztése tovább tarthat.

23 Fájlok törlése A kurzorral válassza ki a törölni kívánt fájl-t, majd a [Menü] és a Törlés] parancsokkal törölje azt. Megjegyzés: a nagyobb méretű fájlok, mappák törlése tovább tarthat. Beállítások Dátum és Idő A Balra/Jobbra gombokkal állíthatja be a dátumot és időt. A Fel/Le gombokkal adhatja meg az értéket. Az időzóna beállítása szükséges, hogy számon tarthassa a könyvek kölcsönzési idejét. Készenléti mód Automata készenléti mód ki- és bekapcsolása. A <Power> gomb megnyomásával manuálisan vált készenléti módra, ha még egyszer megnyomja, kilép a készenléti állapotból. Memória formázása A belső és a memória kártya formázása. Formázáskor minden adat elveszik. Kérjük, mentse az adatokat formázás előtt. Termék információk A termék információit mutatja be. Energiagazdálkodás A töltöttségi szintet mutatja. Gyári beállítások visszaállítása Amikor a Koobe Irist visszaállítja alap állapotba, az összes DRM aktváló rekord és adat (a vásárolt DRM könyvek is) törlődik a készülékről. Az ADE ID-jával újra hitelesítheti a készülékét.

24 Nyelv A rendszer nyelvét állíthatja be. Képernyőforgatás Beállíthatja, automata vagy manuális módra. Használati utasítás Megnyitja a Koobe Iris használati utasítását. Problémamegoldás Ha a Koobe Iris nem az elvárt módon működik, próbálja ki a következő lépéseket. A Koobe Iris nem válaszol, és nem lehet bekapcsolni. Indítsa újra a készüléket a Power gomb nyomva tartásával. A készülék kikapcsol, majd próbálja újraindítani. Az akkumulátor teljesen lemerült. Töltse fel a készüléket az USB töltővel vagy az adapterrel. Túl hamar lemerül A működési hőmérséklet 5 alatt van. Ez az alap működése a készüléknek, nem meghibásodás. Az akkumulátor régen nem volt használatba. Töltse fel újra a készüléket. A készülék nincs teljesen feltöltve. Töltse legalább 4 órát a készüléket. Az akkumulátort el kell távolítani. Lépjen kapcsolatba a hivatalos szervízzel.

25 Nem tudok elolvasni egy könyvet. Szerzői jog védi a könyvet. Ellenőrizze, hogy lejárt-e a könyv. Ellenőrizze, hogy támogatja-e a könyv formátumát a készülék. USB csatlakozásnál nem használható a készülék Ha számítógéphez van csatlakoztatva a Koobe Iris, akkor nem tudja használni. Válassza le a Koobe Irist a számítógépről. Ha töltés közben akarja használni a gépet, válassza a számítógépén a Hardver biztonságos eltávolítása ikont az Asztal jobb alsó sarkában. Miután eltávolította, a számítógép már csak tölti a készüléket ezért használhatja azt. Óvintézkedések és karbantartás Az akkumulátor Csak os környezetben töltse a készüléket. Ne töltse a készüléket, ha az akku hibás vagy szivárog. Használat közben Ne tegye ki a készüléket erős fénynek, nedvességnek, hőnek vagy rezgésnek. Ne takarja le a készüléket használat vagy töltés közben. Ilyenkor hőt termel a gép és a letakarás károsodást okozhat. Ne használja vagy tárolja a Koobe Irist a következő helyeken: A. Extrém hőmérsékletű, vagy tűző napon hagyott kocsi B. Közvetlen napfény C. Magas páratartalmú vagy maró anyag környezetében D. Fagypont alatt, főleg télen

26 A fejhallgató A túl magas hangerőn hallgatott zene halláskárosodást okozhat. Ezt elkerülendő, átlagos hangerőn használja a fejhallgatót. Ne használja a fejhallgatót bármilyen jármű vezetése közben vagy séta közben főleg, gyalogos átkelőhelyeknél. Tisztítás és karbantartás Ha a készüléket víz éri, azonnal kapcsolja ki. Várja meg, amíg teljesen kiszárad, csak akkor kapcsolja be újra. A kijelzőt puha ronggyal tisztítsa meg, ne használjon dörzsölő anyagokat. Ha szállítja a készüléket, használjon védőtokot, a karcolások elkerülése végett. Ha javításara szorul, a készülék keresse fel a hivatalos szervizt. A hibás szervizelés miatt elveszítheti a garanciát. A Micro SD memóriakártya Ha a behelyezés után a Koobe Iris nem reagál, vegye ki és helyezze be újra a memóriakártyát. Ne vegye ki a kártyát vagy kapcsolja ki a Koobe Irist miközben adatot ír vagy olvas, mert ez a készülékben és az adatokba egyaránt kart tehet. Ellenőrizze, hogy a kártyán ki legyen kapcsolva az írás védettség, ha másol vagy fájlokat töröl arról. Formázás előtt mentse a fájljait. Kérjük FAT formátumban formázza a Micro Sd kártyát.

27 Technikai jellemzők Kijelző 7 inch TFT-LCD Kijelző, 800x480 pixels Fényerő: 250cd/m 2 Memória Beépített: 4 GB Támogatja a TF kártyát 32 GB (FAT & NTFS formátum) Média fájltámogatás ekönyv: EPUB, PDF, TXT, FB2, PDB, HTML Audio: MP3, WMA, AAC, WAV, OGG Kép: jpg, bmp, gif Video: MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 (Xvid), Divx, H.263, H.264, RM/ RMVB, MKV, MOV, VOB, FLV, WMV 7 (v1), WMV 9 (v3), WMV 9AP (vc-1) HD 720p felbontásig Csatlakozás Adatátvitel: USB 2.0 nagy sebességű Audio: 3.5mm audio jack Töltés: USB bemenet Jellemzők még Beépített stereo mikrofon G Sensor Dátum/Idő Valós idejű töltöttségi jelző Használhatóság Olvasás 8 óra Zene 40 óra (háttérvilágítás kikapcsolásával) E-köny és zene 7 óra Video 7 óra Töltés Töltő: DC 5.0V, 1.2A Időtartam: 6 hours (approx) Minimum rendszerkövetelmény Windows 98, 2K, XP, Vista, Win 7, Mac OS 10x, Linux Fizikai méretek Méret: x x 11.8 mm (approx) Súly: 280g (approx) **A design és a jellemzők változhatnak a későbbiekben előzetes bejelentés nélkül

28 Szerzői jogok és Márkanevek Az adatvédelmi törvények tiltják bármilyen felhasználását e dokumentumnak a jogtulajdonosok beleegyezése nélkül. A termék adatait vagy e használati utasítás részeit csak az Koobe engedélyével használhatják fel, kivéve, ha csak személyes felhasználásra kerülnek. Microsoft, Windows, Windows Vista és Windows Media márkanevek a Microsoft Corporation tulajdonában állnak az USA-ban és más országokban is. Macintosh és Mac OS márkanevek az Apple Inc. tulajdonában állnak az USA-ban és más országokban is. Adobe, az Adobe logó, Koobe Iris és PDF regisztrált márkanevek, az Adobe Systems Incorporated tulajdonában állnak az USA-ban és más országokban is. Az MPEG Layer-3 audió kódolási technológia a Fraunhofer IIS and Thomson tulajdona. A Koobe Iris tartalmazza az Adobe Reader Mobile software-ét az Adobe Systems Incorporated licensze alatt., Copyright Adobe Systems Incorporated. Minden jog fenntartva. Adobe és Reader az Adobe Systems Incorporated márkanevei Koobe Reader

29

30

X-430 MP5 lejátszó HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

X-430 MP5 lejátszó HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ X-430 MP5 lejátszó HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1 Funkciók 4.3 TFT kijelző, 480*272 pixel felbontás Támogatott audio formátumok: MP3, WMA, WAV, FLAC, APE, OGG Bővíthető micro SD kártyával 128MB - 4GB-ig. Támogatott

Részletesebben

A készülék ismertetése

A készülék ismertetése Elıszó Köszönjük, hogy termékünket választotta! Reméljük hogy készülékét sokáig örömmel és megelégedéssel fogja használni, ehhez kérjük, hogy alaposan olvassa el ezt az Útmutatót, mielıtt az eszközt használatba

Részletesebben

1. Áttekintés 1.1 Figyelmeztetések (1) Az új akkumulátorok optimális teljesítményüket 2-3 feltöltési és lemerítési ciklus után érik el.

1. Áttekintés 1.1 Figyelmeztetések (1) Az új akkumulátorok optimális teljesítményüket 2-3 feltöltési és lemerítési ciklus után érik el. 1. Áttekintés 1.1 Figyelmeztetések (1) Az új akkumulátorok optimális teljesítményüket 2-3 feltöltési és lemerítési ciklus után érik el. (2) Kérjük, hogy a készüléken tárolt fontos adatairól rendszeresen

Részletesebben

Cégünk a termékfejlesztés jogát fenntartja. A műszaki jellemzőkön előzetes értesítés nélkül is végezhetünk módosításokat.

Cégünk a termékfejlesztés jogát fenntartja. A műszaki jellemzőkön előzetes értesítés nélkül is végezhetünk módosításokat. Tartalom Óvintézkedések Ez az útmutató információkat tartalmaz a fontos biztonsági óvintézkedésekről és a készülék helyes kezeléséről. A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el az összes információt,

Részletesebben

*Ne használja a készüléket a következő esetekben: túl hideg vagy túl meleg helyen, nedves, poros

*Ne használja a készüléket a következő esetekben: túl hideg vagy túl meleg helyen, nedves, poros MB709C modellhez Ez a használati utasítás fontos figyelmeztetéseket és információkat tartalmaz a helyes használathoz. Figyelmesen olvassa el használat előtt, a balesetek elkerülése végett. Óvintézkedések:

Részletesebben

Alcor Myth. E-könyv olvasó. Kezelési Útmutató

Alcor Myth. E-könyv olvasó. Kezelési Útmutató Alcor Myth E-könyv olvasó Kezelési Útmutató Figyelmeztetések 1. Ez a készülék egy érzékeny elektronikus eszköz. Kérjük figyelmesen olvassa el ezt az Útmutatót, mielőtt a készüléket használatba venné. 2.

Részletesebben

Megjelenési nyilatkozat

Megjelenési nyilatkozat Használati utasítás Tartalomjegyzék FCC Közlemény A készüléken elvégzett tesztek igazolták, hogy ez a berendezés az FCC Szabályzat 15. pontja értelmébe B osztályú digitális eszköznek felel meg. Ezeket

Részletesebben

Koobe Jumbo használati utasítás

Koobe Jumbo használati utasítás Koobe Jumbo használati utasítás Tartalomjegyzék Biztonsági előírás...5 Struktúra...7 1. Billentyűk...9 2. Érintőképernyő...10 1) Tapintás...10 2) Csúsztatás...10 3) Csúsztatás és tartás... 11 Műveletek...12

Részletesebben

MP4 lejátszó használati utasítás

MP4 lejátszó használati utasítás MP4 lejátszó használati utasítás Köszönjük, hogy termékünket választotta. A készülék könnyebb kezelése érdekében olvassa át a használati utasítást. Jellemzők 3.0,400 240 felbontású, 262K színű TFT kijelző

Részletesebben

CNS Globe Moto. Felhasználói kézikönyv. www.concorde.hu www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna

CNS Globe Moto. Felhasználói kézikönyv. www.concorde.hu www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna CNS Globe Moto Felhasználói kézikönyv www.concorde.hu www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna A termék bármely jellemzője minden előzetes bejelentés nélkül változhat. Készítsen biztonsági mentést

Részletesebben

TREKSTOR. Enjoy now. ebook-r eader 3.0

TREKSTOR. Enjoy now. ebook-r eader 3.0 1 TREKSTOR Enjoy now. ebook-r eader 3.0 b Rövid használati útmutató Gratulálunk az új TrekStor e-könyv olvasó készülékéhez és biztosak vagyunk benne, hogy sok örömét leli majd a termékben. Olvassa el

Részletesebben

Koobe Junior használati utasítás

Koobe Junior használati utasítás Koobe Junior használati utasítás Tartalomjegyzék Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Töltés... 6 SD kártya behelyezése... 8 Készülék Be/Kikapcsolása...

Részletesebben

Tartalomjegyzék Üdvözöljük!... 1 Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Az akkumulátor töltése...

Tartalomjegyzék Üdvözöljük!... 1 Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Az akkumulátor töltése... Használati Útmutató Tartalomjegyzék Üdvözöljük!... 1 Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Az akkumulátor töltése... 6 SD kártya behelyezése... 8 Készülék

Részletesebben

CNS globe triton. Felhasználói kézikönyv. www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna

CNS globe triton. Felhasználói kézikönyv. www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna CNS globe triton Felhasználói kézikönyv www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna A termék bármely jellemzője minden előzetes bejelentés nélkül változhat. Készítsen biztonsági mentést az adatairól,

Részletesebben

ONYX BOOX A62S Evolution Használati utasítás. 2008 2011 Onyx International Inc. www.koobe.hu

ONYX BOOX A62S Evolution Használati utasítás. 2008 2011 Onyx International Inc. www.koobe.hu ONYX BOOX A62S Evolution Használati utasítás 2008 2011 Onyx International Inc. www.koobe.hu Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...2 Bevezető...3 Útmutató...4 Óvintézkedések...5 Tartozékok...5 Boox A62S felépítése...6

Részletesebben

Forgalmazó: Infopatika Kft. Cím: 1145 Budapest, Szugló u. 9-15. www.infopatika.hu Származási ország: Kína

Forgalmazó: Infopatika Kft. Cím: 1145 Budapest, Szugló u. 9-15. www.infopatika.hu Származási ország: Kína Forgalmazó: Infopatika Kft. Cím: 1145 Budapest, Szugló u. 9-15. www.infopatika.hu Származási ország: Kína Köszönjük, hogy termékünket választotta! Mielőtt elkezdené használni az eszközt, figyelmesen olvassa

Részletesebben

1. Legfontosabb tulajdonságok. 2. A lejátszó leírása

1. Legfontosabb tulajdonságok. 2. A lejátszó leírása 1. Legfontosabb tulajdonságok 1,5 colos TFT képernyő MP3, WMA, FLAC, APE audio formátumok támogatása MPEG-4 (AVI) video formátum támogatása Beépített FM rádió A zeneszámok szövegének egyidejű kijelzése

Részletesebben

Omnia (M703BK) Használati Utasítás

Omnia (M703BK) Használati Utasítás Omnia (M703BK) Használati Utasítás Jogi nyilatkozat A használati utasításban szereplő minden információ, design és részletes leírás a kiadás idejében helyesen szerepelt. A termék folyamatos fejlesztés

Részletesebben

User Manual PL100/PL101. Kattintson egy témakörre. Gyakori kérdések. Gyors áttekintés. Tartalom. Alapfunkciók. Kiegészítő funkciók

User Manual PL100/PL101. Kattintson egy témakörre. Gyakori kérdések. Gyors áttekintés. Tartalom. Alapfunkciók. Kiegészítő funkciók A használati utasítás a fényképezőgép használatára vonatkozó részletes utasításokat tartalmaz. Olvassa el figyelmesen. Kattintson egy témakörre User Manual PL100/PL101 Gyakori kérdések Gyors áttekintés

Részletesebben

NEW UNIVERSE DOLPHIN VÍZÁLLÓ MP3-AS LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁS

NEW UNIVERSE DOLPHIN VÍZÁLLÓ MP3-AS LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEW UNIVERSE DOLPHIN VÍZÁLLÓ MP3-AS LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1. Ez a termék vízálló. Olvassa el figyelmesen a kezelésre vonatkozó utasításokat a használati utasításban, mielőtt használatba venné a

Részletesebben

1. ekönyv Olvasó 2. USB-kábel 3. Fülhallgató 4. Rövid használati útmutató 5. Garanciakártya. A készülék ki-/bekapcsolása

1. ekönyv Olvasó 2. USB-kábel 3. Fülhallgató 4. Rövid használati útmutató 5. Garanciakártya. A készülék ki-/bekapcsolása Első lépések HU 1. Csomagolási lista 1. ekönyv Olvasó 2. USB-kábel 3. Fülhallgató 4. Rövid használati útmutató 5. Garanciakártya 2. A készülék bemutatása 1 2 3 6 7 4 Bekapcsoló (Power) gomb Enter gomb

Részletesebben

Tartalomjegyzék 4. Előszó. 1 Figyelmeztetés 2

Tartalomjegyzék 4. Előszó. 1 Figyelmeztetés 2 Előszó Először is engedje meg hogy megköszönjük, hogy cégünk MP3 lejátszó készülékét vásárolta meg! A kényelmes és biztonságos használat érdekében kérjük, hogy körültekintően olvassa el ezt az Útmutatót,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SENCOR SPV-8351T http://hu.yourpdfguides.com/dref/2275206

Az Ön kézikönyve SENCOR SPV-8351T http://hu.yourpdfguides.com/dref/2275206 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

ÁLATI Ú ÚTMUTATÓÓ ConCorde X-900 MP5 lejátszó

ÁLATI Ú ÚTMUTATÓÓ ConCorde X-900 MP5 lejátszó ÁLATI Ú ÚTMUTATÓÓ ConCorde X-900 MP5 lejátszó 1 Kérjük, használat előtt olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. Biztonsági előírások: 1. Ne használja a kzüléket túl forró, hideg, poros nyirkos környezetben.

Részletesebben

SFP 6070 USER S MANUAL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ INSTRUKCJA OBSŁUGI EN CZ SK HU SPORT CLIP MP4 PLAYER

SFP 6070 USER S MANUAL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ INSTRUKCJA OBSŁUGI EN CZ SK HU SPORT CLIP MP4 PLAYER SFP 6070 USER S MANUAL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE SPORT CLIP MP4 PLAYER MP4 PŘEHRÁVAČ SPORT CLIP MP4 PREHRÁVAČ SPORT CLIP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SPORT CLIP MP4 LEJÁTSZÓ INSTRUKCJA OBSŁUGI ODTWARZACZ

Részletesebben

Fényképek beállítása háttérképnek; Támogatott videóformátumok: AVI, 3GP Digitális kamera funkció; Elektronikus könyvek olvasása és fájlböngészés;

Fényképek beállítása háttérképnek; Támogatott videóformátumok: AVI, 3GP Digitális kamera funkció; Elektronikus könyvek olvasása és fájlböngészés; Használati útmutató Figyelmeztetések A megfelelo használat és a leheto legjobb teljesítmény eléréséhez vegye figyelembe, tartsa be az ebben az útmutatóban leírtakat.? Ne tegye ki a készüléket nagyobb rázkódásoknak.?

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Rollei Akció kamera 400 Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék...1 Biztonsági óvintézkedések...2 Mi van a dobozban...3 Termék diagram...4 Távirányító diagram...5 A Rollei Actioncam

Részletesebben

LED kijelző Lejátszó gomb OK gomb (felvétel/kioldás) Törlés gomb HDMI kimenet TV kimenet/fejhallgató csatlakozó USB-csatlakozó Állvány tartó alulnézet

LED kijelző Lejátszó gomb OK gomb (felvétel/kioldás) Törlés gomb HDMI kimenet TV kimenet/fejhallgató csatlakozó USB-csatlakozó Állvány tartó alulnézet Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Aiptek Pen Cam HD Rend. sz.: 95 52 48 Biztonsági tudnivalók: 1.

Részletesebben

Mele PMC200 Használati Utasítás

Mele PMC200 Használati Utasítás Mele PMC200 Használati Utasítás A doboz tartalma: - PMC 200-as lejátszó - AV (audió/videó) kábel - Y/U/V kábel - USB kábel - USB OTG adapter, fényképezők és egyéb USB eszközök csatlakoztatásához - AC hálózati

Részletesebben

Használati útmutató DG110. 2007 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com

Használati útmutató DG110. 2007 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com Használati útmutató DG110 2007 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com 1 TARTALOMJEGYZÉK Biztonsági Figyelmeztetések...3 Az akkumulátor töltése...3 Bekapcsolás...4 Beállítás...4 Az autóban...6

Részletesebben

hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

Figyelmeztetések FIGYELMEZTETÉS:

Figyelmeztetések FIGYELMEZTETÉS: Figyelmeztetések Kezeléssel és karbantartással kapcsolatos A készülék kizárólag beltéri használatra alkalmas Tűz és áramütés veszélyének elkerülése érdekében ne tegye ki a készüléket nevedsségnek vagy

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Ez a kézikönyv segíteni fogja Önt a 4 megapixeles digitális kamera használata során. A dokumentumban található információkat alaposan ellenőriztük a hitelesség érdekében, azonban

Részletesebben

HV-Note kézi videónagyító

HV-Note kézi videónagyító HV-Note kézi videónagyító Használati útmutató Alko-Soft Szolgáltató Bt.Web: https://www.alkosoft.hue-mail: info@alkosoft.hutel: +36(30)499-34-77 Tartalomjegyzék ELŐSZÓ...3 I. A KÉSZÜLÉK KEZELŐSZERVEI,

Részletesebben

XP809AD Digital Photo Frame User Manual V1.0. Figyelmeztetések

XP809AD Digital Photo Frame User Manual V1.0. Figyelmeztetések Figyelmeztetések Óvja a készüléket a leejtéstől vagy erős ütéstől. Ne használja a készüléket poros, párás, szélsőségesen magas vagy alacsony hőmérsékletű környezetben. Ne tegye ki a készüléket közvetlen

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Zenelejátszó... 8 Képek... 9 Alkalmazások... 10 Beállítások... 12 Csatlakoztatás számítógéphez... 14 Műszaki jellemzők...

Tartalomjegyzék. Zenelejátszó... 8 Képek... 9 Alkalmazások... 10 Beállítások... 12 Csatlakoztatás számítógéphez... 14 Műszaki jellemzők... Tartalomjegyzék Fontos biztonsági figyelmeztetések... 2 Tulajdonságok... 2 Tartozékok... 3 Kezelőszervek és felépítés... 3 Használat... 4 Könyvtár... 4 A világítás használata... 8 Zenelejátszó... 8 Képek...

Részletesebben

Figyelmeztetések és megjegyzések...4. A doboz tartalma...4. Kezelési útmutató...5. 1.1 Töltés... 5

Figyelmeztetések és megjegyzések...4. A doboz tartalma...4. Kezelési útmutató...5. 1.1 Töltés... 5 Használati útmutató Tartalomjegyzék Figyelmeztetések és megjegyzések...4 A doboz tartalma...4 Kezelési útmutató...5 1.1 Töltés... 5 1.1.2 Hálózati töltő használata...5 1.1.3 Autós töltő használata...6

Részletesebben

Használati utasítás WB350F/WB351F/WB352F. Kattintson egy témakörre. Gyakori kérdések Gyors áttekintés Tartalom

Használati utasítás WB350F/WB351F/WB352F. Kattintson egy témakörre. Gyakori kérdések Gyors áttekintés Tartalom Használati utasítás WB350F/WB351F/WB352F Kattintson egy témakörre A használati utasítás a fényképezőgép használatára vonatkozó részletes utasításokat tartalmaz. Olvassa el figyelmesen. Gyakori kérdések

Részletesebben

JVJ DVD-8808 Könyöklő DVD lejátszó Használati utasítás

JVJ DVD-8808 Könyöklő DVD lejátszó Használati utasítás JVJ DVD-8808 Könyöklő DVD lejátszó Használati utasítás Lejátszható formátumok: MP4/MP3/DVD/SVCD/VCD/DVCD/CD/WMA/JPEG Tartalomjegyzék A. Figyelmeztetések...2 B. Használat előtt...2 Kiegészítők...2 C. A

Részletesebben

piros LED visszatekercselés/hangerő + kék LED videokimenet előretekercselés/hangerő -

piros LED visszatekercselés/hangerő + kék LED videokimenet előretekercselés/hangerő - Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 AR36 akciókamera Rend. sz.: 86 06 00 Kérjük, az első használat

Részletesebben

ipod nano Használati útmutató

ipod nano Használati útmutató ipod nano Használati útmutató Tartalom 5 1. fejezet: Az első pillantás az ipod nano készülékre 5 Az ipod nano áttekintése 5 Tartozékok 6 Főképernyő 8 Állapotikonok 9 2. fejezet: Első lépések 9 Az ipod

Részletesebben

CNS Moon. Felhasználói kézikönyv

CNS Moon. Felhasználói kézikönyv CNS Moon Felhasználói kézikönyv A termék bármely jellemzője minden előzetes bejelentés nélkül változhat. Készítsen biztonsági mentést az adatairól, azok adatvesztéséért, és/vagy az ebből eredő károkért

Részletesebben

Tápfeszültség. Felhasználói útmutató

Tápfeszültség. Felhasználói útmutató Tápfeszültség Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

DIGITÁLIS HANGRÖGZÍTŐ RÉSZLETES HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DIGITÁLIS HANGRÖGZÍTŐ RÉSZLETES HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS HANGRÖGZÍTŐ RÉSZLETES HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy az Olympus digitális hangrögzítőt választotta. Kérjük, hogy a termék rendeltetésszerű és biztonságos használata érdekében olvassa el

Részletesebben

SanDisk Connect Wireless Stick Androidhoz

SanDisk Connect Wireless Stick Androidhoz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SanDisk Connect Wireless Stick Androidhoz Modellszám: SDWS4 951 SanDisk Drive, Milpitas, CA 95035 2015 SanDisk Corporation. Minden jog fenntartva. Bevezetés Első lépések Csatlakoztatás

Részletesebben

Nokia C6 01 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C6 01 - Felhasználói kézikönyv Nokia C6 01 - Felhasználói kézikönyv 1.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 5 Használatbavétel 7 Gombok és alkatrészek 7 Telefonhívás, hangfájl vagy videó hangerejének módosítása 9 A billentyűzet és

Részletesebben

XEMIO-243/253 USER MANUAL

XEMIO-243/253 USER MANUAL Egyedi funkciók Elegáns kivitel és egyszerű használat Multi-Code lejátszó Támogatja az MP3 és a WMA formátumokat Meghajtó nélküli tárhely Fájlait közvetlenül a Sajátgép mappa Hordozható eszközök almappájánál

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv BLUETOOTH HANGFAL. E-Boda Beat 200

Felhasználói kézikönyv BLUETOOTH HANGFAL. E-Boda Beat 200 Felhasználói kézikönyv BLUETOOTH HANGFAL E-Boda Beat 200 1. Indítás / Kikapcsolás gomb (ON/OFF) 2. Előző/Hangerő 3. Következő/Hangerő + 4. Lejátszás/Szünet/Hands free 5. Micro USB töltő csatlakozó. 6.

Részletesebben

Óvintézkedések... 4. A doboz tartalma... 5. Eszköz specifikáció... 6. Alapfunkciók és tulajdonságok:... 7. Ki/Be kapcsolás... 7. Újraindítás...

Óvintézkedések... 4. A doboz tartalma... 5. Eszköz specifikáció... 6. Alapfunkciók és tulajdonságok:... 7. Ki/Be kapcsolás... 7. Újraindítás... 1 Tartalomjegyzék Óvintézkedések... 4 A doboz tartalma... 5 Eszköz specifikáció... 6 Alapfunkciók és tulajdonságok:... 7 Ki/Be kapcsolás... 7 Újraindítás... 9 Töltés... 10 Asztal... 10 Alap funkciók...

Részletesebben

ANDROID 2.3 TÁBLAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

ANDROID 2.3 TÁBLAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ANDROID 2.3 TÁBLAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Kezelési Útmutató Tisztelt Vásárlónk, Köszönjük, hogy Alcor márkájú terméket választott. Ez a kézikönyv fontos információkat tartalmaz a készülék megfelelő használatával

Részletesebben

Joyplus M78/M78E Használati utasítás HU

Joyplus M78/M78E Használati utasítás HU Joyplus M78/M78E Használati utasítás HU Joyplus M78/M78E Tartalom Tartalom... 2 Biztonsági előírások... 1 A készülék... 1 Tartozékok... 1 Akkumulátor töltés... 2 Állapot... 2 Alapfunkciók... 3 Bekapcsolás,

Részletesebben

www.onyx-international.com ONYX BOOX C65ML SMART READING SERIES Használati útmutató v1.3 Copyright 2013 Onyx International. All rights reserved.

www.onyx-international.com ONYX BOOX C65ML SMART READING SERIES Használati útmutató v1.3 Copyright 2013 Onyx International. All rights reserved. ONYX BOOX C65ML SMART READING SERIES Használati útmutató v1.3 Copyright 2013 Onyx International. All rights reserved. 53 / 1.oldal Tartalomjegyzék 1. Az ONYX-ról... 4 2. Alapvető tartozékok... 6 3. Biztonsági

Részletesebben

MP3-lejátszó. Használati útmutató és jótállási jegy Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 60783HB43XI

MP3-lejátszó. Használati útmutató és jótállási jegy Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 60783HB43XI MP3-lejátszó Használati útmutató és jótállási jegy Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 60783HB43XI Kedves Vásárlónk! Új MP3-lejátszója kicsi, színes, és a beépített csatnak köszönhetően szinte bárhol rögzíthető.

Részletesebben

User Manual ES80/ES81. Kattintson egy témakörre. Gyakori kérdések. Gyors áttekintés. Tartalomjegyzék. Alapfunkciók. Kiegészítő funkciók

User Manual ES80/ES81. Kattintson egy témakörre. Gyakori kérdések. Gyors áttekintés. Tartalomjegyzék. Alapfunkciók. Kiegészítő funkciók A használati utasítás a fényképezőgép használatára vonatkozó részletes utasításokat tartalmaz. Olvassa el figyelmesen. Kattintson egy témakörre. User Manual ES80/ES81 Gyakori kérdések Gyors áttekintés

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Kérjük, olvasse el ezt az útmutatót mielőtt használatba venné a készüléket, valamint

Tartalomjegyzék. Kérjük, olvasse el ezt az útmutatót mielőtt használatba venné a készüléket, valamint Cute Kezelési Útmutató 一 Tartalomjegyzék 1. Figyelmeztetések 2. A készülék bemutatása 1) Tulajdonságok 2) Műszaki jellemzők 3) Gombok ismertetése 4) Csatlakozók ismertetése 5) Távirányító ismertetése 3.

Részletesebben

Dell Latitude 12 robusztus táblaszámítógép 7202 Felhasználói kézikönyv

Dell Latitude 12 robusztus táblaszámítógép 7202 Felhasználói kézikönyv Dell Latitude 12 robusztus táblaszámítógép 7202 Felhasználói kézikönyv Szabályozó modell: T03H Szabályozó típus: T03H001 Megjegyzések, figyelmeztetések és Vigyázat jelzések MEGJEGYZÉS: A MEGJEGYZÉSEK fontos

Részletesebben

Használati útmutató Illumina (E653 széria)

Használati útmutató Illumina (E653 széria) Használati útmutató Illumina (E653 széria) Előszó Köszönjük, hogy megvásárolta az ICARUS Illumina e-olvasót. Az Illumina egy kézi könyvtár, amelyen könyvek ezreit tárolhatja. A legfejlettebb technológiával

Részletesebben

KÉTKÉPERNYŐS DVD LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KÉTKÉPERNYŐS DVD LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÉTKÉPERNYŐS DVD LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalom Biztonsági figyelmeztetések. A csomag tartalma.... Főbb jellemzők Főbb vezérlési egységek.. Rendszercsatlakoztatás. Távirányító. Alapvető működés...

Részletesebben

Az Ön kézikönyve PANASONIC SL-CT820 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4210416

Az Ön kézikönyve PANASONIC SL-CT820 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4210416 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Magyar. Look 1320 Wtulajdonságai. Look 1320 telepítése. 1. Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a Look

Magyar. Look 1320 Wtulajdonságai. Look 1320 telepítése. 1. Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a Look Look 1320 Wtulajdonságai 1 2 3 Pillanatfelvétel gomb Nyomja meg a Pillanatfelvétel gombot a képek készítéséhez. LED kijelző Mikor a Look 1320 csatlakoztatva van, a LED kijelző bekapcsol. Objektív Állítsa

Részletesebben

T A R T A L O M J E G Y Z É K

T A R T A L O M J E G Y Z É K 2 T A R T A L O M J E G Y Z É K A KÉSZÜLÉK JELLEMZŐI................................... 3 A készülék felhasználása.............................................. 3 Főbb funkciók......................................................

Részletesebben

Az elkülönített hulladék-elhelyezésre figyelmeztető szimbólum az európai országokban

Az elkülönített hulladék-elhelyezésre figyelmeztető szimbólum az európai országokban Az elkülönített hulladék-elhelyezésre figyelmeztető szimbólum az európai országokban A szimbólum arra figyelmeztet, hogy a terméket külön hulladéklerakókban kell gyűjteni. A következő figyelmeztetés kizárólag

Részletesebben

TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 Bevezetés... 5 Kezdeti lépések... 5 Biztonsági figyelmeztetések... 5 Kijelző tisztítása... 6 A készülék tisztítása... 6 Jellemzők... 6 Gombok és csatlakozások... 7 A doboz

Részletesebben

XEMIO-950 MP5 LEJÁTSZÓ / 4GB MEMÓRIA / ÉRINTŐKÉPERNYŐ. További információk és terméktámogatás a www.lenco.eu weboldalon

XEMIO-950 MP5 LEJÁTSZÓ / 4GB MEMÓRIA / ÉRINTŐKÉPERNYŐ. További információk és terméktámogatás a www.lenco.eu weboldalon XEMIO-950 MP5 LEJÁTSZÓ / 4GB MEMÓRIA / ÉRINTŐKÉPERNYŐ További információk és terméktámogatás a www.lenco.eu weboldalon Kedves Vásárló: Köszönjük, hogy ezt az MP5 lejátszót választotta. Amikor a dobozt

Részletesebben

CityTab Supreme 10. Colorovo. táblagép. * modelltől függően elérhető funkció. CT Supreme 10 Win Manual KBD.indd 32 16.07.

CityTab Supreme 10. Colorovo. táblagép. * modelltől függően elérhető funkció. CT Supreme 10 Win Manual KBD.indd 32 16.07. Colorovo CityTab Supreme 10 táblagép * modelltől függően elérhető funkció. 32 CT Supreme 10 Win Manual KBD.indd 32 16.07.2014 14:59 Kezelési utasítás Köszönjük, hogy megvásárolta a Colorovo CityTab Supreme

Részletesebben

Energiagazdálkodás Felhasználói kézikönyv

Energiagazdálkodás Felhasználói kézikönyv Energiagazdálkodás Felhasználói kézikönyv Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Android táblagép MT102W - 7. Felhasználói kézikönyv

Android táblagép MT102W - 7. Felhasználói kézikönyv Android táblagép MT102W - 7 Felhasználói kézikönyv A Magyar nyelv beállítása: 1. Kattintson a fogaskerékre (Settings) a főképernyőn 2. Keresse meg a Language & input menüt, majd koppintson rá 3. Válassza

Részletesebben

XEMIO-645/654/655/664 MP4 LEJÁTSZÓ www.lenco.com 1 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Tisztelt Vásárló! Üdvözöljük abból az alkalomból, hogy megvásárolta termékünket. A biztonságos használat érdekében kérjük, hogy figyelmesen

Részletesebben

GT-M1501. HD menetrögzítő kamera (DVR) Használati és beszerelési útmutató

GT-M1501. HD menetrögzítő kamera (DVR) Használati és beszerelési útmutató GT-M1501 HD menetrögzítő kamera (DVR) Használati és beszerelési útmutató Kezelőszervek 1. Le 2. Fel 3. Menü 4. Kék visszajelző LED 5. Piros visszajelző LED 6. Sárga visszajelző LED 7. Micro SD kártya hely

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Bluetooth jelölés a jogtulajdonos védjegye, amelyet a Hewlett-Packard Company licencmegállapodás keretében használ. A Google

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. funscreen EM73 Tablet

Felhasználói kézikönyv. funscreen EM73 Tablet Felhasználói kézikönyv funscreen EM73 Tablet Specifikáció - Operációs rendszer: Android 2.3 - Kijelzõ : 7, 800*480 TFT LCD capacitive, multi touch - Processzor: Telechips TCC8803, Cortex-A8, 1,20GHz -

Részletesebben

Point of View Android 2.3 Tablet Kézikönyv PlayTab 2 / ProTab 2

Point of View Android 2.3 Tablet Kézikönyv PlayTab 2 / ProTab 2 Tartalom 1. Megjegyzések...2 2. Doboz tartalma...2 3. Hardver specifikációk...3 4. Indítás és leállítás...4 5. Asztal...5 6. Gombok...5 7. Az App Drawer...6 8. Rendszerbeállítások...6 9. HDMI...8 10. Telepítés,

Részletesebben

Kezelési Útmutató. Elıszó 远峰国际有限公司

Kezelési Útmutató. Elıszó 远峰国际有限公司 Kezelési Útmutató Elıszó 远峰国际有限公司 远 峰 国 际 有 限 公 司 Kezelési Útmutató Elıszó Kezelési Útmutató Alcor Race 远 峰 国 际 有 限 公 司 Kezelési Útmutató Elıszó Köszönjük, hogy termékünket választotta. Az esetleges termékfejlesztés

Részletesebben

Gyors üzembe helyezés és Els lépések HP Compaq üzleti asztali számítógépek d220-as és d230-as modell

Gyors üzembe helyezés és Els lépések HP Compaq üzleti asztali számítógépek d220-as és d230-as modell Gyors üzembe helyezés és Els lépések HP Compaq üzleti asztali számítógépek d220-as és d230-as modell Dokumentum cikkszáma: 326325-212 2003. június A jelen útmutató alapvető tudnivalókat tartalmaz a számítógép

Részletesebben

Szerzői jog. Arty A3 1

Szerzői jog. Arty A3 1 Arty A3 Arty A3 0 Szerzői jog A GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. valamennyi, a jelen dokumentumban szereplő mobilterméke, beleértve a készüléket, kiegészítőket, szoftvert, szöveget, zenét és képeket a GIGA-BYTE

Részletesebben

HP Photosmart M425/M525 digitális fényképezőgép. Felhasználói útmutató

HP Photosmart M425/M525 digitális fényképezőgép. Felhasználói útmutató HP Photosmart M425/M525 digitális fényképezőgép Felhasználói útmutató Jogi közlemények és figyelmeztetések Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő adatok és információk

Részletesebben

Nokia C6-01 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C6-01 - Felhasználói kézikönyv Nokia C6-01 - Felhasználói kézikönyv 3.0. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 5 Kezdő lépések 7 Gombok és alkatrészek 7 Telefonhívás, hangfájl vagy videó hangerejének módosítása 9 A billentyűzet és a

Részletesebben

Procontrol Workstar35 AudioGuide

Procontrol Workstar35 AudioGuide Procontrol Workstar35 AudioGuide Múzeumi tárlatvezető Kezelői és telepítői kézikönyv Verzió: 5.0 2013.06.28. 2008 Procontrol Electronics Ltd. Minden jog fenntartva. A Worktime, a Workstar, a WtKomm a Procontrol

Részletesebben

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 1. Csomag tartalma 1. 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 2. A készülék áttekintése 1 4 5 2 3 6 7 EN - 1 1 2 3 4 5 6 7

Részletesebben

Használati útmutató, Rollei CarDVR-105 GPS

Használati útmutató, Rollei CarDVR-105 GPS Használati útmutató, Rollei CarDVR-105 GPS TARTALOMJEGYZÉK Biztonsági intézkedések A Rollei CarDVR-105 GPS funkciói Tartozékok A Rollei CarDVR-105 GPS felhasználói felülete A gombok funkciói A Rollei CarDVR-105

Részletesebben

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 720 digitális fényképezôgép x kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

SanDisk Connect Wireless Stick iphone-hoz és ipadhez

SanDisk Connect Wireless Stick iphone-hoz és ipadhez HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SanDisk Connect Wireless Stick iphone-hoz és ipadhez Modellszám: SDWS4 951 SanDisk Drive, Milpitas, CA 95035 2015 SanDisk Corporation. Minden jog fenntartva. Bevezetés Első lépések

Részletesebben

ConCorde RoadCam HD10 menetrögzítő kamera. Használati útmutató

ConCorde RoadCam HD10 menetrögzítő kamera. Használati útmutató ConCorde RoadCam HD10 menetrögzítő kamera Használati útmutató Köszönjük, hogy a ConCorde RoadCam HD10 menetrögzítő kamerát választotta. Kérjük, a készülék első használata előtt figyelmesen olvassa el a

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv GT-I9060I/DS GT-I9060I Felhasználói kézikönyv www.samsung.com A kézikönyvről A készülék a Samsung kiemelkedő technológiai szakértelmét és magas követelményeit felhasználva minőségi mobilkommunikációt és

Részletesebben

DB-2180 Binocular LCD DigiCam. Termékinformáció D E B C

DB-2180 Binocular LCD DigiCam. Termékinformáció D E B C Termékinformáció F D E L K J A B C G H I A: A távcső lencséi (8 x-os fix nagyítás) B: A digitális fényképezőgép lencséje (8 x-os fix nagyítás) C: A digitális fényképezőgép fókusz beállító görgője D: LCD-kijelző

Részletesebben

1 Pillanatfelvétel gomb Nyomja meg a Pillanatfelvétel gombot képek készítéséhez.

1 Pillanatfelvétel gomb Nyomja meg a Pillanatfelvétel gombot képek készítéséhez. Look 313 Media Wtulajdonságai 1 Pillanatfelvétel gomb Nyomja meg a Pillanatfelvétel gombot képek készítéséhez. 2 Objektív -Szabályozza a fókuszt az objektív elforgatásával -Mozgassa fel és le a látószög

Részletesebben

ONYX BOOX60 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

ONYX BOOX60 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ONYX BOOX60 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV V1.2 2010.03.17 1 ELŐSZÓ Gratulálunk, hogy az ONYX Boox60 elektronikus olvasókészüléket választotta. Kellemes időtöltést kívánunk az e-könyvek olvasásához! A Koobe Magyarország

Részletesebben

A MindigTV Extra szolgáltatás használatához szükséges vevőegység. WayteQ HD-95CX Felhasználói útmutató

A MindigTV Extra szolgáltatás használatához szükséges vevőegység. WayteQ HD-95CX Felhasználói útmutató A MindigTV Extra szolgáltatás használatához szükséges vevőegység WayteQ HD-95CX Felhasználói útmutató HD-95CX Használati utasítás Tartalomjegyzék BEVEZETÉS... 3 JELLEMZŐK... 3 BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK...

Részletesebben

Figyelmeztetés. Termékjellemzők

Figyelmeztetés. Termékjellemzők Figyelmeztetés 1. A készülék érzékeny műszaki eszköz, kérjük óvja a leejtéstől és ütődésektől. 2. Kérjük ne tegye ki a készüléket erős elektromágnesességnek ill. rádióhullámoknak. Ezek a készülék meghibásodását

Részletesebben

Kezdő lépések. Nokia N95-2. 1. kiadás HU

Kezdő lépések. Nokia N95-2. 1. kiadás HU Kezdő lépések Nokia N95-2 1. kiadás HU A készülék gombjai és részei (elöl) Típusszám: Nokia N95-2 A továbbiakban Nokia N95 8GB néven szerepel. 1 Fõkapcsoló 2 Választógombok a parancsok kijelöléséhez és

Részletesebben

CityTab Vision. Colorovo. CityTab Vision 7 2.0. táblagép. * modelltől függően elérhető funkció.

CityTab Vision. Colorovo. CityTab Vision 7 2.0. táblagép. * modelltől függően elérhető funkció. Colorovo CityTab Vision 7 2.0 táblagép * modelltől függően elérhető funkció. 50 A készülék kezelési utasítása Köszönjük, hogy megvásárolta a Colorovo CityTab Vision 7 táblagépet. Meg vagyunk győződve arról,

Részletesebben

Wi-Drive Használati útmutató

Wi-Drive Használati útmutató Wi-Drive Használati útmutató Document No. 480WID16/32-001.A01 Kingston Wi-Drive 16/1. oldal Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Követelmények... 3 Támogatott fájltípusok (nem-drm)... 3 A Wi-Drive alkalmazás

Részletesebben

Printed in Korea Code No.:GH68-17513A Hungarian. 04/2008. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com

Printed in Korea Code No.:GH68-17513A Hungarian. 04/2008. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com * A telepített szoftvertől, a szolgáltatótól vagy az országtól függően előfordulhat, hogy az útmutató egyes részei nem egyeznek a telefon valós tulajdonságaival. * Az országtól függően a telefon és a tartozékok

Részletesebben

BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fejtámlamonitor

BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fejtámlamonitor BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Fejtámlamonitor FIGYELEM! KÉRJÜK, FIGYELMESEN OLVASSA EL A BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, MIELŐTT ÜZEMBE HELYEZI A KÉSZÜLÉKET! BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Saját és utasai

Részletesebben

Kompakt mikro hifi rendszer

Kompakt mikro hifi rendszer 4-189-334-11(1) Kompakt mikro hifi rendszer HU Kezelési útmutató CMT-MX550i, CMT-MX500i 2010 Sony Corporation A tulajdonos feljegyzése A készülék típusjelzése és sorozatszáma a hátoldalon található. Jegyezze

Részletesebben

Android táblagép AM737-7. Felhasználói kézikönyv

Android táblagép AM737-7. Felhasználói kézikönyv Android táblagép AM737-7 Felhasználói kézikönyv A Magyar nyelv beállítása: 1. Kattintson a fogaskerékre (Settings) a főképernyőn 2. Keresse meg a Language & input menüt, majd koppintson rá 3. Válassza

Részletesebben

Szerzői jog GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. GX2 1

Szerzői jog GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. GX2 1 GX2 Szerzői jog A GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. valamennyi, a jelen dokumentumban szereplő mobilterméke, beleértve a készüléket, kiegészítőket, szoftvert, szöveget, zenét és képeket a GIGA-BYTE COMMUNICATIONS

Részletesebben

N900 vezeték nélküli, kétsávos Gigabit router

N900 vezeték nélküli, kétsávos Gigabit router Védjegyek A NETGEAR, a NETGEAR logó, valamint a Connect with Innovation a NETGEAR, Inc. és/vagy leányvállalatai védjegye és/vagy bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az információk

Részletesebben

ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó

ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó Felhasználói kézikönyv Bevezetõ Az Ön által megvásárolt HD media lejátszója a következõ fájl formátumokat támogatja: Video: H.264, AVI MP4 RM MPEG RMVB VOB MOV DAT,

Részletesebben

DORO PRIMO 365 Használati útmutató

DORO PRIMO 365 Használati útmutató DORO PRIMO 365 Használati útmutató 1 1. Bal gyorsgomb: Belépés a főmenübe 2. Jobb gyorsgomb: Telefonkönyv megnyitása 3. Hívó gomb: Hívásindítás, hívásfogadás, belépés a híváslistába 4. Hívás vége: Hívás

Részletesebben