Gigaset AS150 magyar. Biztonsági előírások. t Lapozás felfelé/lefelé, illetve. u A kurzor mozgatása balra/jobbra. ß OK.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Gigaset AS150 magyar. Biztonsági előírások. t Lapozás felfelé/lefelé, illetve. u A kurzor mozgatása balra/jobbra. ß OK."

Átírás

1 Gigaset AS150 magyar Mobilegység AS15 1 Bázisállomás 1 Akkumulátor töltöttségi 1 szintje 2 2 A mobilegység belső száma 3 Kijelzőgombok 4 Hívásfogadás gomb 3 5 Telefonkönyv gomb 6 Letesz gomb és Be/Ki gomb 4 7 Csengőhang be/ki 5 (hosszan nyomva) 8 Billentyűzár 6 (hosszan nyomva) 9 Flash gomb - Megbeszélés (flash) - Tárcsázási szünet (hosszan nyomva) 7 10 Mikrofon 8 11 Gyorshívólista V ÞÜ INT MENU Bejelentkezés/Keresés (Paging) gomb (5. oldal/ 6. oldal) Kijelzőgombok: A kijelzőgombok megnyomásával előhívhatja azt a funkciót, amely a kijelzőgombok felett látható a kijelzőn. Kijelző Jelentés a gombok megnyomásakor Þ Újrahívás lista megnyitása (4. oldal). Ü Híváslista, illetve Hangpostafiók lista megnyitása (4. oldal). INT A bejelentkeztetett mobilegységek listájának megnyitása (5. oldal). MENU Főmenü/almenü megnyitása. t Lapozás felfelé/lefelé, illetve illetve s hangerő beállítása. u A kurzor mozgatása balra/jobbra. illetve v Törlés balra karakterenként. ß OK Menüfunkció aktiválása, illetve bejegyzés elmentése. Biztonsági előírások Ne használja a telefont robbanásveszélyes környezetben (például festékboltban). W Használat előtt olvassa el figyelmesen a használati útmutatót és a biztonsági előírásokat. Világosítsa fel gyermekeit ezek tartalmáról és a telefon használatának veszélyeiről. ƒ Gigaset készülékét kizárólag a használati útmutatóval együtt adja tovább harmadik személynek. $ Kizárólag a mellékelt hálózati tápegységet használja. Kizárólag a javasolt, újratölthető akkumulátorokat használja! Soha ne használjon hagyományos (nem újratölthető) elemeket, mert azok egészségkárosodást és személyi sérülést okozhatnak. A használati útmutatóban megjelölt akkumulátort használja (7. oldal). A készülék befolyásolhatja egyes elektromos orvosi berendezések működését. Kérjük, tartsa be a helyi műszaki előírásokat (például orvosi rendelőben). A mobilegység használata kellemetlen, búgó hangot idézhet elő hallókészülékekben. Csengetés (bejövő hívás) közben ne tegye a mobilegységet közvetlenül a füléhez. Ne helyezze el a telefont fürdőszobában vagy zuhanyzóban. A mobilegység és a bázisállomás nem cseppálló (7. oldal). Minden elektromos/elektronikus készüléket az általános háztartási hulladéktól elkülönítve kell kezelni és a vonatkozó állami szabályozást be kell tartani. Ha a terméken egy áthúzott szemetes ikont lát, az azt jelenti, hogy a termék megfelel az európai 2002/96/EC szabályozásnak. Az elhasznált készülékek szakszerű kezelése és elkülönített gyűjtése a környezeti és egészségi károsító hatások megelőzését szolgálják. Mindez előfeltétele a használt elektromos és elektronikus eszközök újrafelhasználhatóságának. Részletes információt kaphat az elhasznált készülékek kezeléséről a helyi hatóságoknál, a hulladék-kezelő társaságnál, vagy a szak-kereskedőnél, akitől a terméket vásárolta. Bekapcsolt billentyűzár esetén (3. oldal) a segélyhívószámok sem tárcsázhatók! A használati útmutatóban leírt némely funkció szolgáltatófüggő.

2 A telefon üzembe helyezése 1. lépés: A bázisállomás csatlakoztatása 1 2 Telefoncsatlakozó telefonkábellel 1 és hálózati tápegység (230 V) hálózati csatlakozókábellel 2 -csatlakoztatás az ábra szerint. A kábeleket fektesse a kábelcsatornákba. Mindkét kábelnek folyamatosan csatlakoztatva kell lennie. Kizárólag a mellékelt hálózati tápegységet és telefonkábelt használja (lásd a bázisállomás alján lévő jelölést). Ha más, a kereskedelemben kapható kábelt vásárol, gondoskodjon arról, hogy a csatlakozó érintkezőkiosztása megfelelő legyen: 3-4 kiosztású telefonerek/euro CTR lépés: A mobilegység üzembe helyezése Az akkumulátorok behelyezése Az akkumulátorfedél kinyitásához nyomjuk be hátlapon található gombot (baloldali kép) és emeljük le a fedelet. Az akkumulátort a bal oldalon beakasztjuk, majd a jobb oldalán lenyomjuk amíg a helyére nem pattan. A csatlakozót dugjuk a helyére (jobb oldali kép) Az akkumulátorfedelet illesszük vissza, majd a lezárásához nyomjuk lefelé amíg be nem kattan. 2 W Az akkumulátortartó lezárása előtt az akkumulátorvezetékeket helyezze a kábelcsatornákba úgy, hogy az akkumulátorfedél ne akadjon a kábelekbe. Ellenkező esetben az akkumulátorvezetékek az akkumulátorfedél lezárásakor megsérülhetnek. Kizárólag a javasolt, újratölthető akkumulátorokat használja. Soha ne használjon hagyományos elemeket, mert azok egészségkárosodást és személyi sérülést okozhatnak. Ne használjon más akkumulátortöltőket, mert az akkumulátorok károsodhatnak. A mobilegységet kizárólag a javasolt bázisállomásba/töltőállomásba helyezze be. 3. lépés: A mobilegység bejelentkeztetése a bázisállomásra és az akkumulátorok feltöltése Helyezze a mobilegységet a bázisállomásba úgy, hogy a kijelző elölről látható legyen. A mobilegység most automatikusan bejelentkezik a bázisállomásra. A mobilegység bejelentkeztetése, lásd 5. oldal. Az akkumulátorok feltöltése Az akkumulátorok feltöltéséhez hagyja a mobilegységet a bázisállomásban körülbelül tíz órán keresztül. Ezt követően az akkumulátorok teljesen feltöltődnek. Az akkumulátorok töltöttségi szintjét a készülék csak megszakítás nélküli töltés/ kisütés után jelzi ki helyesen. Ezért nem célszerű a töltési folyamat megszakítása. A feltöltés elektronikusan vezérelt, így az akkumulátorok nem töltődnek túl. A feltöltés során az akkumulátorok felmelegednek, ez a jelenség azonban természetes és veszélytelen. Műszaki okokból az akkumulátorok töltőkapacitása idővel csökken. A hívások idejének helyes kijelzése érdekében állítsa be az időt és a dátumot (9. oldal). A telefon most már üzemképes. Ha a készülék használatával kapcsolatban kérdése merül fel, olvassa el a Tippek a hibaelhárításhoz című részt (Kérdések és válaszok, 8. oldal) vagy forduljon vevőszolgálatunkhoz (Customer Care, 8. oldal).

3 A mobilegység ki-/bekapcsolása 3 A hívó fél hívószámának kijelzése Letesz gomb a hosszan nyomva. Amikor a kikapcsolt mobilegységet a bázisállomásba vagy töltőállomásba helyezi, a mobilegység automatikusan bekapcsol. A billentyűzár be-/kikapcsolása Ha a mobilegység gombjait lezárja, a gombok véletlenszerű megnyomása nem jár semmilyen következménnyel. Bekapcsolás: Kettőskereszt gomb R hosszan nyomva. A kijelzőn megjelenik a Ø szimbólum. Kikapcsolás: Kettőskereszt gomb R hosszan nyomva. Bejövő hívás esetén a billentyűzár automatikusan ki-, majd újra bekapcsol. Bekapcsolt billentyűzár esetén a segélyhívószámok sem tárcsázhatók! Telefonálás Külső hívás kezdeményezése és hívásbontás A külső hívások a vezetékes telefonhálózatba irányuló hívások. ~ (hívószám beírása) c. A készülék tárcsázza a hívószámot. (Hívást úgy is kezdeményezhet, hogy először megnyomja a cgombot [vonalhang], majd beírja a hívószámot.) Hívás közben a hallgató hangerejét a t, illetve s gombok segítségével állíthatja. Hívásbontás és tárcsázás megszakítása: Letesz gomb a megnyomása. Minden hívószám elé automatikusan beilleszthet egy hálózati szolgáltatói előhívószámot (lásd A menü áttekintése, ELOVALASZT, 9. oldal). Hívásfogadás A mobilegység cseng, Ön pedig fogadni szeretné a hívást: Hívásfogadás gomb cmegnyomása. Bekapcsolt Automatikus hívásfogadás funkció esetén (6. oldal) a hívás fogadásához csak vegye ki a mobilegységet a bázisállomásból vagy töltőállomásból. Bejövő hívás esetén a hívó fél hívószáma megjelenik a kijelzőn. Ha a hívószámokhoz a Telefonkönyvben neveket is elmentett, a hívószám helyett a megfelelő név jelenik meg a kijelzőn. Feltételek: 1 Ön megrendelte hálózati szolgáltatójánál a hívó fél hívószámának kijelzését (CLIP) az Ön mobilegységének kijelzőjén. 2 A hívó fél megrendelte hálózati szolgáltatójánál hívószámának elküldését (CLI). A kijelzőn a látható, amennyiben Ön nem rendelte meg a hívószámkijelzést, illetve PRIVAT SZAM, amennyiben a hívó fél letiltotta vagy nem rendelte meg hívószámának elküldését. Némítás Külső hívások esetén a mobilegységet elnémíthatja. Beszélgetőpartnere ilyenkor várakoztató dallamot hall és Ön sem hallja beszélgetőpartnerét. Az INT kijelzőgomb megnyomása. A hívás tartásba kerül (várakoztató dallam). Funkció megszakítása: a a gomb röviden nyomva. A Telefonkönyv és további listák használata Telefonkönyv és Gyorshívólista Mindkét listát egyformán kezelheti. Telefonkönyv megnyitása: a h gomb megnyomása. Gyorshívólista megnyitása: a C gomb megnyomása. Telefonkönyv: Legfeljebb 20 hívószám és a hozzájuk tartozó nevek tárolására alkalmas. Gyorshívólista: Legfeljebb 8 (egyenként max. 12 karakterből álló) hívószám, például privát telefonszám, hálózati szolgáltatók előhívószáma ( call-by-call ) stb. tárolására alkalmas.

4 A megfelelő lista megnyitásához nyomja meg a h, illetve C gombot, majd végül a MENU kijelzőgombot. A következő funkciók közül választhat: BEJEGY SZERK Hívószám kiegészítése vagy módosítása, valamint kiválasztása a tárcsázáshoz. UJ BEJEGY Új hívószám elmentése. BEJEGY MUTAT TOROL Lista törlése: h/c MENU L OK. Hívószám elmentése a Telefonkönyvbe és a Gyorshívólistába h/c MENU UJ BEJEGY ~OK ~OK a Táblázat a szöveg és a számjegyek beírásához, lásd 7. oldal. Kurzor mozgatása, lásd 1. oldal. Tárcsázás a Telefonkönyv segítségével Tárcsázás a Gyorshívólista segítségével Például a I gomb hosszan nyomva c. Újrahívás lista Hívószám megtekintése vagy módosítása. Egy bejegyzés törlése. Hívószám beírása és megerősítése. Telefonkönyv: Név beírása és megerősítése. Gyorshívólista: Tetszőleges gyorshívószám (2 9), majd név beírása és megerősítése. Hosszan nyomva (vissza készenléti állapotba). h Telefonkönyv megnyitása. ~ Név kezdőbetűinek beírása. s Név kiválasztása több bejegyzés közül. c Hívásfogadás gomb megnyomása. Ez a lista tartalmazza az öt utoljára tárcsázott hívószámot. Þ (lista megnyitása) MENU. A következő funkciók közül választhat: BEJEGY SZERK Hívószám kiegészítése vagy módosítása, valamint kiválasztása a tárcsázáshoz. MAPPABA MAS Hívószám elmentése a Telefonkönyvbe. Lista törlése: Þ MENU L OK. 4 Hívószám tárcsázása Hívószámot tárcsázhat az Újrahívás listából: Þ bejegyzés kiválasztása c. Híváslista és Hangpostafiók lista A Û kijelzőgomb segítségével megjelenítheti a Híváslistát és a Hangpostafiók listát (lásd A menü áttekintése, 9. oldal). Híváslista: Tartalmazza az utolsó 30 elmulasztott hívás hívószámát. Az új elmulasztott hívásokat készenléti állapotban a Û villogó szimbólum jelzi. A Híváslista például az alábbi módon jelenik meg: HIVASOK 02/08 A Híváslista megnyitása és bejegyzés kiválasztása Ön megtekintheti a már olvasott bejegyzéseket. Û Híváslista megnyitása. s HIVASOK OK s Kiválasztás és megerősítés. A kijelzőn megjelenik az utoljára beérkezett bejegyzés. Bejegyzés kiválasztása. A Híváslista használata Û bejegyzés kiválasztása (lásd fent) MENU. A következő funkciók közül választhat: TOROL MAPPABA MAS IDO STATUSZ LISTAT TOROL Régi, olvasott bejegyzések száma Új bejegyzések száma Egy hívószám törlése. Hívószám elmentése a Telefonkönyvbe. Név beírása. Hívás dátumának és idejének kijelzése. Olvasott vagy nem olvasott. Híváslista törlése. Hívó fél visszahívása a Híváslistából: Û bejegyzés kiválasztása c.

5 Mobilegységek be- és kijelentkeztetése A bázisállomásra legfeljebb négy mobilegységet lehet bejelentkeztetni. A bázisállomásra be nem jelentkeztetett Gigaset AS15 mobilegységbejelentkeztetése automatikusan történik. Egyéb mobilegységeket manuálisan kell bejelentkeztetni. Automatikus bejelentkeztetés: Gigaset AS15 mobilegység Az automatikus bejelentkeztetés annál a Gigaset AS15 mobilegységnél lehetséges, amely nincs bejelentkeztetve bázisállomásra. Az első bejelentkeztetéskor helyezze a mobilegységet a bázisállomásba úgy, hogy a kijelző elölről látható legyen. A bejelentkeztetés körülbelül egy percet vesz igénybe és a kijelzőn több szimbólum villog. A mobilegységhez automatikusan hozzárendelődik a következő szabad belső szám (1 4). A sikeres bejelentkeztetést követően ez a szám, például 2, megjelenik a kijelző bal felső sarkában. Amennyiben az 1-4 belső számok már foglaltak (négy mobilegység már be van jelentkeztetve), megtörténik a 4-es számú mobilegység kijelentkeztetése és felülírása. Manuális bejelentkeztetés: Gigaset AS15 mobilegység 1. A mobilegységen: MENU TEL REGISZT rendszer-pin beírása (gyári beállítás: 0000) OK. A következő bejelentkeztetéskor a kijelzőn a TEL REGISZT felirat olvasható. 2. A bázisállomáson: A rendszer-pin beírását követő 60 másodpercen belül nyomja hosszan körülbelül 3 másodpercig a bázisállomás elülső részén található Bejelentkezés/Keresés (Paging) gombot (1. oldal). A bejelentkeztetés megkezdődik. Manuális bejelentkeztetés: egyéb mobilegységek Egyéb mobilegységeket az alábbi leírás szerint jelentkeztethet be: 1. A mobilegységen: A mobilegység bejelentkeztetésének megkezdése a mindenkori használati útmutató szerint. 2. A bázisállomáson: Nyomja körülbelül 3 másodpercig a bázisállomás elülső részén található Bejelentkezés/Keresés (Paging) gombot (1. oldal) A bejelentkeztetés megkezdődik. 5 Mobilegységek kijelentkeztetése Minden bejelentkeztetett Gigaset AS15 mobilegységről kijelentkeztethet egy másik mobilegységet az alábbi leírás szerint: INT mobilegység kiválasztása MENU KIJELENTKEZT OK rendszer-pin beírása (gyári beállítás: 0000) OK LEJELENTKEZ OK a. A kijelentkeztetett mobilegység kijelzőjén már nem látható a belső szám. A ki nem jelentkeztetett mobilegységek száma megmarad. Több mobilegység használata Belső hívás kezdeményezése A belső hívások más, azonos bázisállomásra bejelentkeztetett mobilegységek díjmentes hívásai. INT Kijelzőgomb megnyomása. A saját mobilegységet a < jelöli. vagy... Egy mobilegység hívása: ~ A mobilegység számának, például 2 beírása. vagy... Minden mobilegység hívása: P Csillag gomb megnyomása.... majd Hívásbontás: a Letesz gomb megnyomása. Belső megbeszélés és hívások összekapcsolása Ön egy külső felhasználóval telefonál. Megbeszélés: INT (a külső felhasználó várakoztató dallamot hall) mobilegység kiválasztása c (belső beszélgetés folytatása). Befejezés: MENU VISSZA OK. Ön ismét kapcsolatban van a külső felhasználóval. Vagy a hívás kapcsolása: INT mobilegység kiválasztása c (adott esetben beszélgetés bejelentése) a Letesz gomb megnyomása. A Letesz gombot a azonnal (bejelentés nélkül is) megnyomhatja. Ha a belső felhasználó nem válaszol vagy foglalt, a hívás automatikusan visszakerül Önhöz.

6 Bekapcsolódás külső hívásba Ön külső beszélgetést folytat. Egy belső felhasználó bekapcsolódhat ebbe a hívásba és ő is részt vehet a beszélgetésben (minden felhasználó jelzőhangot hall). Feltétel: A BELEHALLGAT funkció be van kapcsolva. Belső bekapcsolódás be-/kikapcsolása MENU BAZIS BEALL TOBB SZOLG BELEHALLGAT ( = be). Belső bekapcsolódás A kijelzőn az AKTIV VONAL felirat olvasható. Ön szeretne bekapcsolódni a beszélgetésbe. c Hívásfogadás gomb megnyomása. A bekapcsolódás megtörténik. Minden felhasználó jelzőhangot hall. A kijelzőn a KONFERENCIA felirat olvasható. Befejezés: a Letesz gomb megnyomása. Amennyiben az egyik belső felhasználó aktiválja a Letesz gombot a, jelzőhang hallatszik. A másik mobilegység és a külső felhasználó közötti kapcsolat megmarad. A mobilegység keresése ( Paging ) Amennyiben nem találja mobilegységét, a bázisállomás segítségével megkeresheti. Nyomja meg röviden (max. 2 másodpercig) a bázisállomás elülső részén található Bejelentkezés/Keresés (Paging) gombot (1. oldal). Minden mobilegység egyszerre cseng. Befejezés: Nyomja meg röviden a Bejelentkezés/ Keresés (Paging) gombot a bázisállomáson vagy a Hívásfogadás gombot c az egyik mobilegységen. i Ha a Bejelentkezés/Keresés (Paging) gombot 2 másodpercnél hosszabb ideig nyomja, a bázisállomás Bejelentkeztetés üzemmódba kerül. Ebben az esetben a mobilegységek nem csengenek. 6 A mobilegység beállítása A kijelző nyelvének módosítása A kijelző szövegeit különböző nyelveken jelenítheti meg. MENU O 2 nyelv kiválasztása (például Q1 számkombináció német esetén): Q 1 Német Q L Román Q 2 Angol Q M Horvát Q I Francia Q N Cseh Q 4 Szlovén Q O Lengyel Q 5 Magyar 1 Q Orosz Automatikus hívásfogadás ki-/ bekapcsolása Bejövő hívás esetén vegye ki a mobilegységet a bázisállomásból vagy töltőállomásból a Hívásfogadás gomb c megnyomása nélkül. Bekapcsolás: MENU O 1 1. Kikapcsolás: MENU O 1 Q. Akkuhang ki-/bekapcsolása Amennyiben ez a funkció be van kapcsolva, készenléti állapotban jelzőhang jelzi, hogy az akkumulátor majdnem üres. Kikapcsolás: MENU O 4 Q. Bekapcsolás: MENU O 4 1. A mobilegység visszaállítása A gyári beállítások visszaállítása esetén a Telefonkönyv, a Híváslista és a Gyorshívólista bejegyzései, valamint a mobilegységek bázisállomásra történt bejelentkeztetései megmaradnak. MENU OI RESET? OK. A bázisállomás beállítása Vonalfoglalás utáni szünet módosítása Ön beállíthatja a Hívásfogadás gomb c megnyomása és a hívószám küldése közötti szünet időtartamát: MENU N O 1 L az aktuális szünethossznak megfelelõ számjegy villog: 1 = 1 másodperc; 2 = 3 másodperc; 3 = 7 másodperc; 4 = 2,5 másodperc számjegy beírása OK.

7 A Flash gomb utáni szünet (tárcsázási szünet) módosítása A tárcsázási szünet időtartamát módosíthatja, amennyiben a telefonközpont ezt megköveteli (lásd a telefonközpont használati útmutatóját): MENU N O 1 2 az aktuális szünethossznak megfelelõ számjegy villog: 1 = 800 ms; 2 = 1600 ms; 3 = 3200 ms számjegy beírása OK. Tárcsázási szünet beszúrása: nyomja hosszan a S gombot 2 másodpercig. A kijelzőn megjelenik a P. Függelék Karaktertáblázat A megfelelő gombokat többször kell megnyomni. 1 x 2 x 3 x 4 x 5 x 6 x Q + 0 -? _ 1 Szóköz 1 R # (a kijelzőn: j) P * / ( ), Műszaki adatok 7 Ápolás A bázisállomást, a töltőállomást és a mobilegységet nedves törlőkendővel (oldószerek nélkül) vagy antisztatikus törlőkendővel törölje le. Soha ne használjon száraz törlőkendőt. Fennáll a sztatikus feltöltődés veszélye. Érintkezés folyadékkal! Ha a mobilegység folyadékkal érintkezett: 1. Kapcsolja ki a mobilegységet és azonnal vegye ki az akkumulátort. 2. Csöpögtesse ki a mobilegységből a folyadékot. 3. Törölgesse szárazra az összes alkotórészt és tartsa a mobilegységet a nyitott akkumulátortartóval és a billentyűzettel lefelé legalább 72 órán át száraz, meleg helyen (nem mikrohullámú sütő, tűzhely stb. közelében). 4. A mobilegységet csak kiszáradás után kapcsolja be újra. Teljes kiszáradás után a készüléket sok esetben újra használatba veheti.licensz Teljesítmény Készenléti állapotban: körülbelül 2 Watt. Töltés közben: körülbelül 3 Watt. Beszélgetés közben: körülbelül 2 Watt. Általános műszaki adatok Standard Hatótávolság Hálózati tápegység Üzemeltetési hőmérséklet DECT és GAP (kompatibilis) max. 300 m épületen kívül, max. 50 m épületen belül 230 V ~/50 Hz +5 C és +45 C között Méret/mobilegység 155 x 56 x 28 mm (h sz m) Méret/bázisállomás 85 x 113 x 68 mm (h sz m) Tömeg/mobilegység kb. 116 g (akkumulátorral) Tömeg/bázisállomás kb. 94 g Újratölthető NiMH, 2xAAA akkumulátorok Az akkumulátor V30145-K1310-X383 rendelési száma Az akkumulátor kb. 410 mah kapacitása Töltési idő a bázisállomásban kb. 10 óra, a töltőállomásban kb. 5 óra Beszélgetési idő maximum 9 óra Készenléti idő maximum 130 óra (5 nap) Ez a készülék a magyar analóg hálózatban történő használatra készült. A nemzeti sajátságokat figyelembe vettük. A Siemens Home and Office Communication Devices GmbH & Co. KG ezennel kijelenti, hogy ez a készülék az 1999/5/EC irányelv alapvető követelményeinek és egyéb vonatkozó rendelkezéseinek megfelel. Az 1999/5/EC irányelv szerinti Megfelelőségi Nyilatkozatot az alábbi Internetcímen találja meg:

8 Kérdések és válaszok Amennyiben a telefon használata közben kérdései merülnek fel, a internetes címen a nap 24 órájában rendelkezésére állunk. A leggyakrabban felmerülő problémákat és a lehetséges megoldásokat az alábbi táblázat tartalmazza. Probléma Ok Megoldás A kijelzőn nem jelenik meg semmi. A mobilegység nincs bekapcsolva. Az akkumulátor üres. A A billentyűzár be mobilegység van kapcsolva. nem reagál valamelyik gomb megnyomásár a, a kijelzőn a TART GOMB felirat olvasható. Nincs rádiókapcsola t a bázisállomással: a kijelzőn több szimbólum villog. Hálózati csengõ- vagy tárcsázó hang nem hallható. A mobilegység a bázisállomás hatótávolságán kívül van. A mobilegység nincs bejelentkeztetve. A bázisállomás nincs bekapcsolva. A kábelvezetés nem megfelelő. Nem a mellékelt telefonkábelt használja, illetve egy új kábelt egy nem megfelõ csatlakozóval illesztett. Letesz gomb a kb. 5 másodpercig nyomva vagy a mobilegység behelyezése a bázisállomásba. Akkumulátor feltöltése, illetve kicserélése (2. oldal). Kettőskereszt gomb R kb. 2 másodpercig nyomva (3. oldal). A mobilegység és a bázisállomás közötti távolság csökkentése. A mobilegység bejelentkeztetése (5. oldal). A bázisállomás hálózati csatlakozójának ellenőrzése (2. oldal). A kábelvezetés ellenőrzése (2. oldal). Kérjük, hogy mindig a mellékelt telefonkábelt használja, illetve a szakkereskedésben történő vásárláskor a ügyeljen a megfelelő csatlakozóra. (2. oldal) 8 Probléma Ok Megoldás Figyelmeztető hang a PIN kód beírása után. Elfelejtette a PIN kódot Az Ön által megadott PIN kód hibás. Vevőszolgálat (Customer Care) A rendszer-pin-t vissza kell állítani a 0000-s gyári beállításra. Ehhez a hálózati csatlakozót ki kell húzni a csatlakozóaljzatból és a Bejelentkezés/ Keresés (Paging) billentyü nyomvatartása közben a hálózati csatlakozót ismét vissza kell helyezni. Majd a Bejelentkezés/ Keresés (Paging) billentyût még legalább 2 másodpercig nyomvatartani, majd elengedni. A visszaállítás befejeződött. A mobilegységek kijelentkeznek. A híváslista törlődik. Gyors, személyre szabott tanácsadást kínálunk! Online vevőszolgálatunk az Interneten: amely bármikor, bárhonnan elérhető. 24 órás támogatást nyújt valamennyi termékünkkel kapcsolatban. Ezen az internetes címen a leggyakrabban feltett kérdéseket és a hozzájuk tartozó válaszokat, valamint letölthető használati útmutatókat és amennyiben a termékhez elérhető, aktuális software-frissítés-eket talál. A leggyakrabban feltett kérdéseket a válaszokkal együtt megtalálja ebben a használati útmutatóban is, a Mellékletben levő Kérdések és válaszok című részben. Javítások és esetleges garancia- ill. szavatossági igények esetén gyors és megbízható segítséget nyújt szervízközpontunk: Magyarország (27 Ft) Kérjük őrizze meg a vásárlást igazoló bizonylatot. Azokban az országokban, ahol termékeinket nem hivatalos viszonteladóink értékesítik, nem nyújtunk csere- és javítási szolgáltatást.

9 A menü áttekintése A telefon számos funkcióval rendelkezik, amelyek az Ön számára a menü segítségével érhetők el. Készenléti állapotban nyomja meg a MENU kijelzőgombot (menü megnyitása), lapozzon a tetszőleges funkcióhoz, majd erősítse meg az opciót az OK gombbal. 9 Vissza készenléti állapotba: a a gomb hosszan nyomva. A funkciók eléréséhez Ön két lehetőség közül választhat: Lapozás a t és s segítségével, A megfelelő számkombináció beírása, például: MENU I12 az idő beállításához. 1 HAL SZOLG 1-1 INKOGNITO A hálózati szolgáltatások a hálózati szolgáltató által kínált funkciók. 1-2 BEKOPOGAS Ezeket a szolgáltatásokat csak akkor veheti igénybe, ha megrendelte azokat hálózati szolgáltatójánál. Ezen funkciókkal 1-3 VISSZAHIV KI kapcsolatos további információért forduljon hálózati 1-4 HIV ATIRANY szolgáltatójához. Valamely szolgáltatás kiválasztása után csak a telefonhálózat megerősítő hangjelzését követően bontsa a hívást. Hívás közben a MENU kijelzőgomb megnyomása után a következő hálózati szolgáltatások közül választhat: VISSZAHIVAS, ELFOGAD, ELUTASIT, KULSO HIVAS, HIVAST BEF, KONFERENCIA, KONFER BEF. 2 HANG 2-2 CS HANGER 5 szint + Crescendo + KI választható 2-3 DALLAM 10 dallam választható 3 BAZIS BEALL 3-1 ORA DATUM Bejegyzés formátuma: NNHHÉÉ ORA Bejegyzés formátuma: ÓÓPP MOD Választás a 12, illetve 24 órás időformátum között 3-2 RENDSZER-PIN Rendszer-PIN módosítása (gyári beállítás: 0000) 3-3 BAZIS-RESET Gyári beállítás visszaállítása (a rendszer-pin és a mobilegységek bejelentkeztetése megmarad) 3-4 TOBB SZOLG HIVAS MOD TONE vagy PULSE kiválasztása FLASH-IDO Érték kiválasztása a s gomb segítségével BELEHALLGAT Funkció be-/kikapcsolása 3-5 ELOVALASZT ELOVAL SZAM A hálózati szolgáltató előhívószáma, amely automatikusan minden tárcsázott hívószám elé kerül. 4 POSTALADA 4-1 POSTALADA POSTALADA --> A hangpostafiók hívószámának elmentése gyorshíváshoz (tárcsázáshoz készenléti állapotban a 1 gomb hosszan nyomva). Hangpostafiók: a hálózati szolgáltató üzenetrögzítője, amelyet külön kell megrendelnie. A Hangpostafiók lista megjeleníthető, amennyiben hálózati szolgáltatója támogatja ezt a funkciót és a hangpostafiók beállítása gyorshíváshoz megtörtént. 5 TEL REGISZT

10 10 JÓTÁLLÁSI FELTÉTELEK Jelen jótállási jegy a Siemens Home and Office Communication Devices GmbH & Co KG által gyártott és a FAST Hungary Kft. (H-2046 Törökbálint, Depo Pf. 102) által importált zsinórnélküli telefonokra és azok tartozékaira érvényes. 1. Általános jótállási feltételek Az egyes tartós használatra rendelt termékek jótállási kötelezettségér l szóló 151/2003 (IX. 22) Kormány rendeletben foglaltaknak megfelel en a FAST Hungary Kft. a telefon készülékek és tartozékaik (a továbbiakban összefoglaló néven: termékek) értékesítését l kezd d en a jótállás alá es meghibásodás esetén 24 hónapos jótállást ad. A fogyasztót* a Polgári Törvénykönyvr l szóló évi IV. törvény ide vonatkozó paragrafusaiban, valamint a 49/2003. GKM rendeletben meghatározott jogok illetik meg. A jótállás a fogyasztónak a Polgári Törvénykönyvb l ered jogait nem érinti. A jótállás a Magyarország területén kereskedelmi forgalomba kerül termékekre vonatkozik. A FAST Hungary Kft. a jótállással rendelkez termék javításához szükséges alkatrészeket és szerviz szolgálatot a vonatkozó hatályos jogszabályoknak megfelel en a termék fogyasztói árához igazodó id tartamig biztosítja. A jótállási jegy pontos kitöltése az eladó kötelessége. Az eladó által kitöltött jótállási jegynek tartalmaznia kell a termék gyártóját, típusát, gyártási számát, az eladás dátumát, az eladó kereskedelmi cég vagy keresked bélyegz jét. A jótállási jegyen eszközölt bárminem javítás, törlés vagy átírás, amelyet nem a jótállásra kötelezett, illetve az erre jogosult szerviz végez, a Jótállási jegy érvénytelenségét és a FAST Hungary Kft. jótállási kötelezettségének megsz nését vonja maga után. A jótállási jegyet elvesztés vagy megsemmisülés esetén a FAST Hungary Kft. csak a termék származásának egyértelm bizonyítása esetén, díj ellenében pótolja. A tartós használatra rendelt termékek jelent s részei alatt a zsinórnélküli telefonok esetében a rádiófrekvenciás rendszerpanelt (RF panel), míg a bázis esetén a központi egység rendszerpanelét kell érteni. 2. Javítás feltételei Jótállási igényt az eredeti jótállási jegy és a számla vagy szállítólevél egyidej bemutatásával lehet érvényesíteni. A jótállási jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak* min sül A jótállás keretében történ javítás igénybevétele és a hiba bejelentése a javításra kijelölt, a jótállási jegyen, illetve az eladó által közölt egyéb szervizpontokon és átvev helyeken történik. Ha a hiba jellegéb l adódóan a szervizponton, illetve az átvev helyen a termék nem javítható azonnal, akkor a termék a javítás idejére átvételre kerül. A termék kijavításának várható id pontját a szerviz vagy az átvev hely közli a fogyasztóval. A készüléket a fogyasztónak kell beszállítani a szervizbe a jótállási jegyen vagy annak mellékletében feltüntetett legközelebbi szervizponthoz, vagy ha lakóhelyén ilyen nem m ködik, akkor ahhoz a keresked höz, akinél a terméket eredetileg vásárolta. A fogyasztó a jótállási határid alatt bármikor közölheti kifogását, de a bejelentés elmulasztásából vagy a hibás termék további használatából ered károk tekintetében a felel sséget a fogyasztó viseli. Jótállásos javítás esetén a javítást végz szerviznek fel kell tüntetni a jótállási szelvényen: a hiba bejelentésének id pontját, javításra átvétel id pontját, a visszaadás id pontját, a hibajelenséget, a javítás módját, a jótállás esetlegesen meghosszabbított új határidejét, a munkalap számát, a f darabok cseréjét és az arra vonatkozó jótállás új határidejét. Javítás esetén a jótállás id tartama a kijavítás id tartamával meghosszabbodik. A fogyasztó a termék jótállási id alatt bekövetkez meghibásodása esetében az alábbi jogok illetik meg: a) A 49/2003. GKM rendeletben foglaltaknak megfelel en a forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb 15 napon belül elvégezze. b) A vásárlás napjától számított 3 napon belüli meghibásodás esetén a fogyasztó kérheti a termék cseréjét a vásárlás helyén. c) Ha a vállalt javításra vagy cserére nincs lehet ség, a fogyasztó választása szerint a termék visszaszolgáltatásával egyidej leg a vételárat vissza kell fizetni, vagy a vételár különbözet elszámolása mellett más típusú terméket kell a részére kiadni, vagy a fogyasztó megfelel árleszállítást kérhet. A fogyasztó a telefon cseréjét illetve vételár visszatérítését jelentéktelen hiba vagy valamely tartozék meghibásodása miatt nem kérheti. 3. Jótállási felel sség kizárása A jótállási kötelezettség a FAST Hungary Kft.-t nem terheli, ha a hiba rendeltetésellenes használat, törés, sérülés, szakszer tlen kezelés vagy illetéktelen átalakítás, helytelen tárolás, beázás, nem megfelel feszültség használata, elemi csapás vagy az értékesítés utáni bármilyen küls behatás eredménye. Ilyen esetekben a javítás költségei a fogyasztót terhelik. Külön felhívjuk tisztelt fogyasztóink figyelmét a használati utasításban foglaltak maradéktalan betartására. A nem eredeti tartozékok használata következtében bekövetkezett meghibásodásért a FAST Hungary Kft. felel sséget nem vállal. 4. Egyéb feltételek Ha a hiba ténye, jellege, illetve a vásárlást követ hat hónapon túl érvényesített szavatossági igény esetén a hiba keletkezésének id pontja megállapításához különleges szakértelem szükséges, a fogyasztó a Fogyasztóvédelmi F felügyel ségt l szakvéleményt kérhet. Err l a lehet ségr l a forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni. Ha a fogyasztó a fentiek alapján kíván eljárni, a forgalmazó a szakvéleményezés lehet vé tétele érdekében fokozott együttm ködésre köteles. Ennek keretében köteles a fogyasztó részére (a hiba jellegére és keletkezésének lehetséges okaira vonatkozó) álláspontjáról haladéktalanul írásbeli nyilatkozatot adni. A vizsgálat díjtételeit a F felügyel ség közleményben teszi közzé. További vita esetén a jogvita eldöntésére a Békéltet Testület vagy illetékes Bíróság jogosult. *fogyasztó: a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül es célból szerz dést köt személy Meghibásodás esetén az alábbi szervizpartnerek állnak az Ön rendelkezésére: - Siemens Márkabolt és Márkaszerviz Tele-Signal Kft Budapest, Hungária krt tel.:

11 11 Cserére jogosító igazolás Jótállási szelvény Jótállási szelvény Jótállási szelvény Jótállási szelvény Bejelentés id pontja:.... Átvétel id pontja:.... Visszaadás id pontja:.... Bejelentett hiba:.... A hiba oka / elvégzett javítás:.... A jótállás új határideje:.... Munkalapszám:.... F darab-csere esetén régi azonosítószám: új azonosítószám: pecsét, dátum, aláírás Bejelentés id pontja:.... Átvétel id pontja:.... Visszaadás id pontja:.... Bejelentett hiba:.... A hiba oka / elvégzett javítás:.... A jótállás új határideje:.... Munkalapszám:.... F darab-csere esetén régi azonosítószám új azonosítószám pecsét, dátum, aláírás Bejelentés id pontja:.... Átvétel id pontja:.... Visszaadás id pontja:.... Bejelentett hiba:.... A hiba oka / elvégzett javítás:.... A jótállás új határideje:.... Munkalapszám:.... F darab-csere esetén régi azonosítószám új azonosítószám pecsét, dátum, aláírás Bejelentés id pontja:.... Átvétel id pontja:.... Visszaadás id pontja:.... Bejelentett hiba:.... A hiba oka / elvégzett javítás:.... A jótállás új határideje:.... Munkalapszám:.... F darab-csere esetén régi azonosítószám új azonosítószám pecsét, dátum, aláírás Kijelentjük, hogy a gyártmányú, gyári számú termék nem javítható. Dátum Ügyfél aláírása: A hivatalos szerviz vezet jének aláírása, bélyegz je: JÓTÁLLÁSI JEGY számla száma:... Telefon/ Telefon tartozék Megnevezése:... Típusa:.. Gyártási szám:. Forgalmazó neve, pecsétje:.. Eladó aláírása:.. Eladás dátuma:... év. hó....nap

Az Ön kézikönyve SIEMENS GIGASET AL110 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4569997

Az Ön kézikönyve SIEMENS GIGASET AL110 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4569997 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SIEMENS GIGASET A120 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4570098

Az Ön kézikönyve SIEMENS GIGASET A120 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4570098 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

A készülék nem alkalmas segélyhívás kezdeményezésére áramkimaradás esetén.

A készülék nem alkalmas segélyhívás kezdeményezésére áramkimaradás esetén. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ConCorde-1120 ECO DECT A készülék nem alkalmas segélyhívás kezdeményezésére áramkimaradás esetén. A berendezés első használata előtt, kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót.

Részletesebben

Gigaset A400/A400A Ð ± V. Ú Csengődallam kikapcsolva Ø Billentyűzet zárolva ½ Üko mòd+ bekapcsolva INT 1 11.12. 11:56 MENU

Gigaset A400/A400A Ð ± V. Ú Csengődallam kikapcsolva Ø Billentyűzet zárolva ½ Üko mòd+ bekapcsolva INT 1 11.12. 11:56 MENU Gigaset A400/A400A A mobilegység rövid áttekintése 1 Akkumulátor töltöttségi szintje ( 6. oldal) 2 Üzenetrögzítő szimbólum (csak A400A) 3 Térerő ( 6. oldal) 4 Mobilegység belső száma 5 Kijelzőgombok használata

Részletesebben

Hálózati dugalj Telefon dugalj. Hálózati dugalj

Hálózati dugalj Telefon dugalj. Hálózati dugalj Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 BigTel 180 combo telefon Rend.sz.: 92 32 94 megfelelő, a hatóságok

Részletesebben

A mobilegység rövid áttekintése

A mobilegység rövid áttekintése Issued by Gigaset Communications GmbH Schlavenhorst 66, D-46395 Bocholt Gigaset Communications GmbH is a trademark licensee of Siemens AG Gigaset Communications GmbH 2009 All rights reserved. Subject to

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS151 INFRA SZAUNA VEZÉRL

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS151 INFRA SZAUNA VEZÉRL HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS151 INFRA SZAUNA VEZÉRL Tartalom Környezetvédelem 3 Szállítási csomagolás - 3 Régi készülékének elszállítása 3 Hulladékkezelés 4 Biztonsági el írások 5 Rendeltetésszer használat 5

Részletesebben

Használati útmutató. Ventus B116

Használati útmutató. Ventus B116 Használati útmutató Ventus B116 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 5 A KÉSZÜLÉK BEMUTATÁSA... 6 A CSOMAG TARTALMA... 6 A TELEFON KEZELSZERVEI (ÁTTEKINT ÁBRA)...

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS378 ZSETONOS KOMBI SZAUNA VEZÉRL

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS378 ZSETONOS KOMBI SZAUNA VEZÉRL HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS378 ZSETONOS KOMBI SZAUNA VEZÉRL Tartalom Tartalom...2 Környezetvédelem...3 Szállítási csomagolás...3 Régi készülékének elszállítása...3 Hulladékkezelés...4 Biztonsági el írások...5

Részletesebben

GT-C6712. Felhasználói kézikönyv

GT-C6712. Felhasználói kézikönyv GT-C6712 Felhasználói kézikönyv Az útmutató használata Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a Samsung mobiltelefont. A készülék a Samsung kiemelkedő technológiájára és magas követelményeire épül, így minőségi

Részletesebben

Köszönjük, hogy a ConCorde-6035CID telefonkészüléket választotta. A készülék használata előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót.

Köszönjük, hogy a ConCorde-6035CID telefonkészüléket választotta. A készülék használata előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót. Köszönjük, hogy a ConCorde-6035CID telefonkészüléket választotta. A készülék használata előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A telefonkészülék használata közben

Részletesebben

........ EDP2074PDW HU SZÁRÍTÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

........ EDP2074PDW HU SZÁRÍTÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EDP2074PDW...... HU SZÁRÍTÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOMJEGYZÉK 1. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK.............................................................. 3 2. TERMÉKLEÍRÁS......................................................................

Részletesebben

TAHITI CONDENSING KR 55 - KR 85

TAHITI CONDENSING KR 55 - KR 85 IST 03 C 341-02 TAHITI CONDENSING KR 55 - KR 85 HU ÜZEMBE HELYEZÉS, HASZNÁLAT ÉS KARBANTARTÁS Tisztelt Hölgyem/Uram! Köszönjük, hogy a Fondital gyár termékét választotta. Kérjük, figyelmesen olvassa el

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS093 FÉNYTERÁPIA VEZÉRL

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS093 FÉNYTERÁPIA VEZÉRL HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS093 FÉNYTERÁPIA VEZÉRL Tartalom Környezetvédelem...3 Szállítási csomagolás...3 Régi készülékének elszállítása...3 Környezetvédelem...4 Hulladékkezelés...4 Biztonsági el írások, figyelmeztetések.5

Részletesebben

JBY 90. H Bébitelefon Használati útmutató. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.

JBY 90. H Bébitelefon Használati útmutató. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer. JBY 90 H H Bébitelefon Használati útmutató Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.de Magyar Tartalom 1 A készülék megismerése...3 2 Jelmagyarázat...3 3

Részletesebben

Kezelési útmutató. Kazettás fan coil berendezések

Kezelési útmutató. Kazettás fan coil berendezések Kezelési útmutató Kazettás fan coil berendezések 1 Figyelem: Az Ön termékén ez a jelölés van feltüntetve Ez a jelölés azt jelenti, hogy az elektromos és elektronikai készülékeket nem szabad a háztartási

Részletesebben

C300 - C300 A - C300 A

C300 - C300 A - C300 A C300 - C300 A - C300 A C300 Gigaset Communications GmbH Frankenstr. 2a, D-46395 Bocholt Manufactured by Gigaset Communications GmbH under trademark license of Siemens AG. As of 1 Oct. 2011 Gigaset products

Részletesebben

Használati útmutató PNQX1108ZA DC0808DD0. Digitális zsinórnélküli telefon Típus KX-TG1311HG KX-TG1312HG

Használati útmutató PNQX1108ZA DC0808DD0. Digitális zsinórnélküli telefon Típus KX-TG1311HG KX-TG1312HG TG1311_1312HG(hg).book Page 1 Friday, August 1, 2008 11:55 AM Használati útmutató Digitális zsinórnélküli telefon Típus KX-TG1311HG KX-TG1312HG Az ábrán a KX-TG1311 típus látható. A készülék rendelkezik

Részletesebben

GYORS ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ SIXTY

GYORS ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ SIXTY GYORS ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ SIXTY HU Tisztelt vásárló, Ön egy új generációs Sagemcom telefont vásárolt, köszönjük, hogy megtisztelt minket bizalmával. A készülék gyártása során a lehet legnagyobb gondossággal

Részletesebben

Vezetéknélküli DECT telefon. Használati útmutató EURO 100

Vezetéknélküli DECT telefon. Használati útmutató EURO 100 Vezetéknélküli DECT telefon Használati útmutató EURO 100 2 EURO 100 2 Tartalomjegyzék 1 Biztonsági tudnivalók................... 4 2 Kezelőgombok......................... 6 3 Használatbavétel.......................

Részletesebben

New Boracay ZE_IB&IM_DB68-05691A-00_HU.indd 1 2015/12/4 13:38:14

New Boracay ZE_IB&IM_DB68-05691A-00_HU.indd 1 2015/12/4 13:38:14 New Boracay ZE_IB&IM_DB68-05691A-00_HU.indd 1 2015/12/4 13:38:14 Az ön új klímaberendezésének tulajdonságai 2-step cooling (2 lépéses hűtés) A 2 lépéses hűtés funkció gyorsan lehűti a helyiséget a kívánt

Részletesebben

APY-09CS és APY-12CS. Hordozható klímaberendezés. Használati utasítás

APY-09CS és APY-12CS. Hordozható klímaberendezés. Használati utasítás APY-09CS és APY-12CS Hordozható klímaberendezés Használati utasítás Köszönjük, hogy kiváló minőségű klímaberendezésünket választotta. A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást.

Részletesebben

Az első használatbavétel előtt, olvassa el Az első lépések fejezetet, lásd: 10. oldal.

Az első használatbavétel előtt, olvassa el Az első lépések fejezetet, lásd: 10. oldal. TG8051_8061PD(hg-hg).book Page 1 Tuesday, April 26, 2011 2:16 PM Használati útmutató Digitális zsinórnélküli telefon Típus KX-TG8051PD Digitális zsinórnélküli üzenetrögzítős telefon Típus KX-TG8061PD Az

Részletesebben

VOLTCRAFT akkutöltő állomás UCT 50-5 Rend. sz.: 20 05 05

VOLTCRAFT akkutöltő állomás UCT 50-5 Rend. sz.: 20 05 05 Conrad Szaküzlet, 1067 Budapest, VI. Teréz krt. 23. Tel: 302 3588 VOLTCRAFT akkutöltő állomás UCT 50-5 Rend. sz.: 20 05 05 1. BEVEZETÉS Ezzel a töltővel Ön egy kiváló Voltcraft termék birtokába jutott.

Részletesebben

BIGTEL 50 ALARM PLUS telefon. 1. Biztonsági tudnivalók

BIGTEL 50 ALARM PLUS telefon. 1. Biztonsági tudnivalók Conrad Szaküzlet, 1067 Budapest, VI. Teréz krt. 23. Tel: 302 3588 BIGTEL 50 ALARM PLUS telefon A báziskészülék csatlakoztatása Csatlakoztassa a telefont az ábrán látható módon. Biztonsági okokból csak

Részletesebben

Professor. Kisméretű sütő PT250B. Használati utasítás. Az első használat előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt használati utasítást!

Professor. Kisméretű sütő PT250B. Használati utasítás. Az első használat előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt használati utasítást! Professor Kisméretű sütő PT250B Használati utasítás Az első használat előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt használati utasítást! A készüléket kizárólag otthonában, háztartásbeli célokra alkalmazza!

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Nokia 215

Felhasználói kézikönyv Nokia 215 Felhasználói kézikönyv Nokia 215 1.0. kiadás HU Felhasználói kézikönyv Nokia 215 Tartalom Biztonságunk érdekében 3 Kezdő lépések 4 Gombok és részek 4 A SIM-kártya, az akkumulátor és a memóriakártya behelyezése

Részletesebben

1. Bevezető... 1. 2. A készülék bemutatása... 3. 3. Első lépések... 5

1. Bevezető... 1. 2. A készülék bemutatása... 3. 3. Első lépések... 5 1. Bevezető... 1 1.1 Üdvözöljük... 1 1.2 Biztonsági figyelmeztetések... 1 2. A készülék bemutatása... 3 2.1 Gombok és csatlakozók... 3 2.2 A készülék megjelenése... 4 2.3 Állapotjelző és értesítő ikonok...

Részletesebben

7. Kezelőszervek. RESET (visszaállítás)(- )

7. Kezelőszervek. RESET (visszaállítás)(- ) Ne hagyja a csomagolóanyagot szanaszét heverni, a gyerekek számára veszélyes játékszerré válhatnak. Bánjon óvatosan a készülékkel, lökés, ütés, vagy már kis magasságból való leejtés következtében is megsérülhet.

Részletesebben

28.10.99 S25-vung S25, ungar., A31008-H3100-A19-2-3A19. Kezelési útmutató

28.10.99 S25-vung S25, ungar., A31008-H3100-A19-2-3A19. Kezelési útmutató 28.10.99 S25-vung S25, ungar., A31008-H3100-A19-2-3A19 s Kezelési útmutató U1 28.10.99 S25-vung S25, ungar., A31008-H3100-A19-2-3A19 Áttekintés Oldalsó gombok A hangerõ beállítása/ Lapozás a menükben vagy

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv GSM Mobiltelefon Maxcom MM560BB

Felhasználói Kézikönyv GSM Mobiltelefon Maxcom MM560BB Felhasználói Kézikönyv GSM Mobiltelefon Maxcom MM560BB Amennyiben technikai támogatásra van szüksége, lépjen kapcsolatba információs vonalunkkal az alábbi számon (+48) 32 325 07 00 vagy serwis@maxcom.pl

Részletesebben

SM-G935F. Felhasználói kézikönyv

SM-G935F. Felhasználói kézikönyv SM-G935F Felhasználói kézikönyv Hungarian. 04/2016. Rev.1.2 www.samsung.com Tartalom Alapok 4 Fontos tudnivalók 6 Az értékesítési doboz tartalma 7 A készülék elrendezése 9 Akkumulátor 15 SIM-kártya (nano-sim-kártya)

Részletesebben

Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250

Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Rádiójel vezérlésű mozgásérzékelő Modell: MSR939 BEVEZETÉS Köszönjük,

Részletesebben

GARDENA Rádiós központ Cikksz 1243. Vevőtájékoztató

GARDENA Rádiós központ Cikksz 1243. Vevőtájékoztató GARDENA Rádiós központ Cikksz 1243 Vevőtájékoztató Üdvözöljük a GARDENA kertben Kérjük gondosan olvassa el ezt a Vevőtájékoztatót és tartsa be utasításait. A Vevőtájékoztató segítségével ismerkedjen meg

Részletesebben

Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM2. Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót!

Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM2. Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM2 Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Köszönjük, hogy termékünket választotta! Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el a használati

Részletesebben

Könnyed és stílusos. 2006 Digitális vezetéknélküli telefonkészülékek

Könnyed és stílusos. 2006 Digitális vezetéknélküli telefonkészülékek Könnyed és stílusos 2006 Digitális vezetéknélküli telefonkészülékek Nagyszerű és stílusos, mégis könnyed és vonzó. A nagyszerű és stílusos, mégis könnyen kezelhető új Panasonic vezetéknélküli telefonok

Részletesebben

3. Szállítás, csomagolás és tárolás 214 3.1 A szállítás felügyelete 214 3.2 Csomagolás 214 3.3 Tárolás 214

3. Szállítás, csomagolás és tárolás 214 3.1 A szállítás felügyelete 214 3.2 Csomagolás 214 3.3 Tárolás 214 700.230 V1/1210 H 1. Általános információ 210 1.1 Használati útmutatóval kapcsolatos információk 210 1.2 A szimbólumok 210 1.3 A gyártó felelőssége és a garancia 211 1.4 Szerzői jog védelme 211 1.5 Megfelelőségi

Részletesebben

CFJN1370A_v1.book Page 1 Thursday, February 24, 2005 12:46 PM

CFJN1370A_v1.book Page 1 Thursday, February 24, 2005 12:46 PM CFJN1370A_v1.book Page 1 Thursday, February 24, 2005 12:46 PM Üdvözöljük! Üdvözöljük a Motorola digitális vezeték nélküli kommunikációs világában! Köszönjük, hogy a Motorola V171 vezeték nélküli telefont

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Ábrák: PLANTRONICS C65 DECT GAP vezeték nélküli headsethez. Ábra jelölések. Asztali állvány 1 Mikrofon 8.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Ábrák: PLANTRONICS C65 DECT GAP vezeték nélküli headsethez. Ábra jelölések. Asztali állvány 1 Mikrofon 8. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PLANTRONICS C65 DECT GAP vezeték nélküli headsethez Ábrák: Ábra jelölések Headset Asztali állvány 1 Mikrofon 8 Hálózati adapter 2 Hangszóró 9 Hálózati adapter csatlakozó 3 Beszéd gomb

Részletesebben

FM modulátor SWM 165 RDS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

FM modulátor SWM 165 RDS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FM modulátor SWM 165 RDS HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FŐ FUNKCIÓK: Egyetlen gombnyomással kiválaszthatja a lejátszás módot vagy a mappát Nagy, 1,4 (3,5 cm) kijelző a zeneszám címének és szövegének megjelenítésével

Részletesebben

Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250

Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 A "BigTel 100" telefon és bázisállomás Rend. sz.: 92 32 82 Biztonsági

Részletesebben

TG8011-8021HG(hg-hg).book Page 1 Tuesday, September 16, 2008 1:22 PM. Típus KX-TG8011HG. Digitális zsinórnélküli üzenetrögzítős telefon

TG8011-8021HG(hg-hg).book Page 1 Tuesday, September 16, 2008 1:22 PM. Típus KX-TG8011HG. Digitális zsinórnélküli üzenetrögzítős telefon TG8011-8021HG(hg-hg).book Page 1 Tuesday, September 16, 2008 1:22 PM Használati útmutató Digitális zsinórnélküli telefon Típus KX-TG8011HG Digitális zsinórnélküli üzenetrögzítős telefon Típus KX-TG8021HG

Részletesebben

ANTEA KC 12-24-28 KR 12-24-28 KRB 12-24-28

ANTEA KC 12-24-28 KR 12-24-28 KRB 12-24-28 ANTEA KC 12-24-28 KR 12-24-28 KRB 12-24-28 IST 03 C 821-01 ÜZEMBE HELYEZÉS, HASZNÁLAT ÉS KARBANTARTÁS HU Fordított anyag az (olasz nyelvű) eredeti alapján. Tisztelt Hölgyem/Uram! Köszönjük, hogy a Fondital

Részletesebben

Programozható digitális id kapcsoló felhasználói útmutatója

Programozható digitális id kapcsoló felhasználói útmutatója 0743H EMT707 PA Programozható digitális id kapcsoló felhasználói útmutatója Cikkszám: EMT707PA A. Funkciók 1. A programozható digitális id kapcsolóval (a továbbiakban: id kapcsoló ) beállítható otthoni

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató PRIV Verzió: 6.0 Felhasználói útmutató Kiadva: 2016-05-19 SWD-20160519164213606 Tartalomjegyzék Beállítás és alapok... 5 Az eszköz áttekintése...5 A SIM-kártya behelyezése... 6 Médiakártya behelyezése...7

Részletesebben

ÓVINTÉZKEDÉSEK A LÉGKONDICIONÁLÓVAL KAPCSOLATBAN

ÓVINTÉZKEDÉSEK A LÉGKONDICIONÁLÓVAL KAPCSOLATBAN BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK Tilos áram alatt levő készüléket üzembe helyezni. Az üzembe helyezést és a szervizelést/javítást szakembernek kell végeznie, a gyártó előírásaival és a helyi biztonsági normákkal

Részletesebben

FOTÓKATALIZÁTOROS LEVEGİTISZTÍTÓ MODELL AP-3

FOTÓKATALIZÁTOROS LEVEGİTISZTÍTÓ MODELL AP-3 FOTÓKATALIZÁTOROS LEVEGİTISZTÍTÓ MODELL AP-3 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Gratulálunk a levegıtisztító megvásárlásához. Kérjük, olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy megismerje a készülék megfelelı

Részletesebben

OPEL ASTRA Kezelési útmutató

OPEL ASTRA Kezelési útmutató OPEL ASTRA Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 20 Ülések, biztonsági rendszerek... 47 Tárolás... 72 Műszerek és kezelőszervek... 91 Világítás... 137 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

haladhatja meg a 600 V-ot. Az egyes mérési tartományok kerámikus nagyteljesítményű biztosítókkal

haladhatja meg a 600 V-ot. Az egyes mérési tartományok kerámikus nagyteljesítményű biztosítókkal A termék megfelel a nemzeti és az európai törvényi követelményeknek. termékelnevezések a mindenkori tulajdonos védjegyei. Minden jog fenntartva. Az útmutatóban található cégnevek és Conrad Szaküzlet 1067

Részletesebben

TARTALOM. 16 Mobil egység 17 Bázisállomás (Calios A1) 18 Bázisállomás (Calios) 19 Kijelző ikonok és jelentésük

TARTALOM. 16 Mobil egység 17 Bázisállomás (Calios A1) 18 Bázisállomás (Calios) 19 Kijelző ikonok és jelentésük 04 Calios_hr 23.03.2007 14:20 Uhr Seite 2 TARTALOM 5-7 TUDNIVALÓ 5 Előszó 5 A használattal kapcsolatos tudnivalók 5-6 Biztonsági tudnivalók 7 örnyezetvédelmi tudnivalók 7 A csomagolás 7 Elemek és akkumulátorok

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. DX-16.46K/DX-20.62K/DX-28.88K/DX-29.80DK Borhűtő. (A képen a DX-28.88K modell látható.)

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. DX-16.46K/DX-20.62K/DX-28.88K/DX-29.80DK Borhűtő. (A képen a DX-28.88K modell látható.) HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-16.46K/DX-20.62K/DX-28.88K/DX-29.80DK Borhűtő (A képen a DX-28.88K modell látható.) FIGYELEM! HASZNÁLAT ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT! 1 TARTALOM 1 BIZTONSÁGI

Részletesebben

NVE-M300P Navigációs modul felhasználói kézikönyv

NVE-M300P Navigációs modul felhasználói kézikönyv NVE-M300P Navigációs modul felhasználói kézikönyv 1 1 Fontos tudnivalók Kérjük, olvassa el alaposan a termék használata elıtt. A termék célja, hogy biztonságos módon adjon utasításokat kanyarról kanyarra,

Részletesebben

ES PT. WX 2 műszaki leírás

ES PT. WX 2 műszaki leírás LT LV EE SL SK HU PL CZ TR FR GR FI HU SV NL ES PT IT EN DE WX 2 műszaki leírás WX 2 WX 2 A készülék áttekintése 1 Bal oldali kezelőgomb 2 Bal oldali kezelőgomb 3 Jobb oldali kezelőgomb 4 Jobb oldali kezelőgomb

Részletesebben

Tartalomjegyzék Üdvözöljük!... 1 Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Az akkumulátor töltése...

Tartalomjegyzék Üdvözöljük!... 1 Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Az akkumulátor töltése... Használati Útmutató Tartalomjegyzék Üdvözöljük!... 1 Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Az akkumulátor töltése... 6 SD kártya behelyezése... 8 Készülék

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GÉPJÁRMŰ MULTIMÉTER EM128 GARANCIALEVÉL. Termék: Gépjármű multiméter EM128 Típus: EM128. Gyártási szám (sorozatszám):

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GÉPJÁRMŰ MULTIMÉTER EM128 GARANCIALEVÉL. Termék: Gépjármű multiméter EM128 Típus: EM128. Gyártási szám (sorozatszám): GARANCIALEVÉL 1. Az UNI-MAX által forgalmazott termékekre, az eladás napjától számítva: a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alapján 24 hónap; a Kereskedelmi Törvénykönyv rendelkezései alapján 12 hónap

Részletesebben

Testzsír monitor BF 306-os MODELL

Testzsír monitor BF 306-os MODELL Testzsír monitor BF 306-os MODELL Köszönjük, hogy az OMRON BF306 testzsír monitort választotta. A helyes és biztonságos használat érdekében, kérjük szánjon pár percet a használati útmutató elolvasására.

Részletesebben

SM-G930F. Felhasználói kézikönyv

SM-G930F. Felhasználói kézikönyv SM-G930F Felhasználói kézikönyv Hungarian. 02/2016. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Alapok 4 Fontos tudnivalók 6 Az értékesítési doboz tartalma 7 A készülék elrendezése 9 Akkumulátor 15 SIM-kártya (nano-sim-kártya)

Részletesebben

Nokia 2730 classic - Felhasználói kézikönyv

Nokia 2730 classic - Felhasználói kézikönyv Nokia 2730 classic - Felhasználói kézikönyv 9217082 1.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Kezdő lépések 5 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 5 A microsd-kártya behelyezése 5 Vegyük ki a microsd-kártyát

Részletesebben

Koobe Junior használati utasítás

Koobe Junior használati utasítás Koobe Junior használati utasítás Tartalomjegyzék Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Töltés... 6 SD kártya behelyezése... 8 Készülék Be/Kikapcsolása...

Részletesebben

MC-36 távkioldó. Használati utasítás

MC-36 távkioldó. Használati utasítás 1 2 MC-36 távkioldó Használati utasítás Tartalomjegyzék Az Ön biztonsága érdekében 4 Felhívások 5 Bevezetés 6 Az MC-36 részei 6 Készüléktest 6 Vezérlőpanel 7 Elemek behelyezése 7 Elemcsere 7 Amikor az

Részletesebben

Karbantartási, beállítási vagy javítási munkálatokat csak egy szakember vagy szakszerviz végezhet.

Karbantartási, beállítási vagy javítási munkálatokat csak egy szakember vagy szakszerviz végezhet. Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Asztali szkenner, "UBC244CLT" Rend. sz. 93 12 44 Az UBC244CLT asztali

Részletesebben

Használati utasítás. EXPERTsurg LUX REF 1.008.3500

Használati utasítás. EXPERTsurg LUX REF 1.008.3500 Használati utasítás EXPERTsurg LUX REF 1.008.3500 Képviselet: KaVo Dental GmbH Bismarckring 39 D-88400 Biberach Tel. +49 (0) 7351 56-0 Fax +49 (0) 7351 56-1488 Gyártó: Kaltenbach & Voigt GmbH Bismarckring

Részletesebben

ipod nano Felhasználói útmutató

ipod nano Felhasználói útmutató ipod nano Felhasználói útmutató Tartalom 4 Fejezet 1: Az első pillantás az ipod nanóra 4 Az ipod nano áttekintése 5 Tartozékok 5 Főképernyő 6 Állapotikonok 7 Fejezet 2: Első lépések 7 Az ipod nano beállítása

Részletesebben

Cikkszám: A9010 A9020

Cikkszám: A9010 A9020 Cikkszám: A9010 A9020 Sanotechnik Hungária Kft. 1222 Budapest Nagytétényi út 112. Tel.: +36 1 424-0670 Fax: +36 1 424-0679 Email: info@sanotechnik.hu www.sanotechnik.com Szimbólumfotók Sanotechnik d.o.o.

Részletesebben

JBY 76. H Digitális gőzsterilizáló Használati útmutató. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.

JBY 76. H Digitális gőzsterilizáló Használati útmutató. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer. H JBY 76 H Digitális gőzsterilizáló Használati útmutató Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.de Magyar Tartalom 1 A készülék ismertetése...2 2 Jelmagyarázat...2

Részletesebben

Típus KX-TG8070HG Digitális zsinórnélküli üzenetrögzítős telefon

Típus KX-TG8070HG Digitális zsinórnélküli üzenetrögzítős telefon TG8070-8090HG(hg-hg).book Page 1 Tuesday, September 4, 2007 9:20 AM Használati útmutató Digitális zsinórnélküli telefon Típus KX-TG8070HG Digitális zsinórnélküli üzenetrögzítős telefon Típus KX-TG8090HG

Részletesebben

GT-B5722. Felhasználói kézikönyv

GT-B5722. Felhasználói kézikönyv GT-B5722 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata A Felhasználói kézikönyv végigkalauzolja Önt mobiltelefonja funkcióin és szolgáltatásain. A készülék gyors használatbavételéhez lásd: Ismerkedés a

Részletesebben

Használati és Karbantartási útmutató DECOR 900 TCS. beépíthető sütő

Használati és Karbantartási útmutató DECOR 900 TCS. beépíthető sütő HU DE Használati és Karbantartási útmutató DECOR 900 TCS beépíthető sütő HU HASZNÁLATI UTASÍTÁS Köszönjük, hogy az általunk gyártott terméket választotta. Bízunk benne, hogy ez a háztartási készülék hosszú

Részletesebben

10 11 12 13 14 15 16,17,18 19 20 MENU TRIPOD TIMER? max. min 7,8,9

10 11 12 13 14 15 16,17,18 19 20 MENU TRIPOD TIMER? max. min 7,8,9 Leica Racer 100 Leica Racer 100 Leica Racer 100 1 2 4 6 8 11 3 5 7 9 10 1 2 4 3 5 6 7,8,9 a b b 10 11 12 13 14 15 16,17,18 19 20 TIMER? a max b min MEU UIT REET IPO BEEP OOFF 21 22 23 27 24 28 25 29 26

Részletesebben

Szolár töltőállomás. Üzemeltetési útmutató. Üzemeltetési útmutató. Az üzemeltető számára. auroflow exclusiv. Kiadó/gyártó Vaillant GmbH

Szolár töltőállomás. Üzemeltetési útmutató. Üzemeltetési útmutató. Az üzemeltető számára. auroflow exclusiv. Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Üzemeltetési útmutató Az üzemeltető számára Üzemeltetési útmutató Szolár töltőállomás auroflow exclusiv HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021

Részletesebben

www.tchibo.hu Üdvözli a Használati útmutató és jótállási jegy a Cafissimo COMPACT készülékhez Tchibo. A legtöbb, mi adható.

www.tchibo.hu Üdvözli a Használati útmutató és jótállási jegy a Cafissimo COMPACT készülékhez Tchibo. A legtöbb, mi adható. www.tchibo.hu Üdvözli a Használati útmutató és jótállási jegy a Cafissimo COMPACT készülékhez Tchibo. A legtöbb, mi adható. Ismerje meg a Cafissimoval a kávé világát. Örülünk, hogy a Cafissimo mellett

Részletesebben

SL400 HH SL400. www.gigaset.com GIGASET. INSPIRING CONVERSATION.

SL400 HH SL400. www.gigaset.com GIGASET. INSPIRING CONVERSATION. SL400 HH SL400 Gigaset Communications GmbH Frankenstr. 2a, D-46395 Bocholt Manufactured by Gigaset Communications GmbH under trademark license of Siemens AG. As of 1 Oct. 2011 Gigaset products bearing

Részletesebben

OV - GAMER HASZNÁLATI UTASÍTÁS

OV - GAMER HASZNÁLATI UTASÍTÁS OV - GAMER HASZNÁLATI UTASÍTÁS KEZELÉS ÉS KARBANTARTÁS 1. Ne szerelje szét vagy ne próbálja megjavítani a készüléket és tartozékait, mert ez a garancia automatikus megszűnését eredményezi. 2. A TV-hez

Részletesebben

Truma CP plus. Használati utasítás Beszerelési utasítás Kérjük a járműben tartani! 2. oldal 17. oldal

Truma CP plus. Használati utasítás Beszerelési utasítás Kérjük a járműben tartani! 2. oldal 17. oldal Truma CP plus Használati utasítás Beszerelési utasítás Kérjük a járműben tartani! 2. oldal 17. oldal Truma CP plus kezelőegység Tartalomjegyzék Használati utasítás Alkalmazott jelölések... 3 Rendeltetés...

Részletesebben

B-TEL99 Kétcsatornás telefonhívó

B-TEL99 Kétcsatornás telefonhívó B-TEL99 Kétcsatornás telefonhívó Felszerelési és Felhasználási útmutató 1 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...2 BEVEZETŐ...3 Általános jellemzők...3 Leírás...3 Hívási folyamat...4 Műszaki jellemzők...4 Részegységek

Részletesebben

MŰSZAKI ADATOK GARANCIA

MŰSZAKI ADATOK GARANCIA MŰSZAKI ADATOK Modell száma:...885-ck1 Pontosság:... 0,25mm/M(±6,25mm 25 méteren) Hatótávolság:...50 méter Ideális távolság:...15-25 méter Jelzőpont mérete 20 méteren:... Ø 6mm Lézer dióda:... II. osztály

Részletesebben

DL2 adatnaplózó *11209658* Rövid útmutató. Szerelés Elektromos csatlakozás Kezelőszervek. a belső vezérlőprogram 2.0.0 verziójától

DL2 adatnaplózó *11209658* Rövid útmutató. Szerelés Elektromos csatlakozás Kezelőszervek. a belső vezérlőprogram 2.0.0 verziójától DL2 adatnaplózó a belső vezérlőprogram 2.0.0 verziójától Rövid útmutató Szerelés Elektromos csatlakozás Kezelőszervek *11209658* 11209658 Köszönjük, hogy RESOL-készüléket vásárolt. Kérjük, figyelmesen

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Nokia 230 Dual SIM

Felhasználói kézikönyv Nokia 230 Dual SIM Felhasználói kézikönyv Nokia 230 Dual SIM 1.1. kiadás HU Biztonságunk érdekében Olvassuk el az alábbi egyszerű útmutatót. Az itt leírtak be nem tartása veszélyekkel járhat, illetve sértheti a helyi törvényeket

Részletesebben

BYC08HE Fűtő termosztát programozása Használati útmutató

BYC08HE Fűtő termosztát programozása Használati útmutató BYC08HE Fűtő termosztát programozása Használati útmutató [Általános] Ez a nagy teljesítményű termosztát alkalmazható víz- és elektormos melegítésű rendszereknél. Az előre beállítottnhőmérsékleti értéknek

Részletesebben

Használati útmutató és biztonsági eloírások

Használati útmutató és biztonsági eloírások MA_HOFER_Aurora-Nuovo_IM_HU_2015-08-11_FK_DE 12.08.15 16:02 Seite 63 Használati útmutató és biztonsági eloírások Most az www.aldi.hu AURORA NUOVO HU Használati útmutató és biztonsági eloírások. Figyelmesen

Részletesebben

Integrált melegvíztároló csatlakozós kombi fűtőberendezések és gázfűtő berendezések

Integrált melegvíztároló csatlakozós kombi fűtőberendezések és gázfűtő berendezések Szerelési és karbantartási útmutató Integrált melegvíztároló csatlakozós kombi fűtőberendezések és gázfűtő berendezések CGU-2-18/24 CGG-2-18/24 CGU-2K-18/24 CGG-2K-18/24 Wolf GmbH Postfach 1380 D-84048

Részletesebben

Áttekintés 2. Műszaki adatok 3. A műszer beállítása 4. Műveletek 7. Üzenetkódok 9. A pontosság ellenőrzése 10. Karbantartás 13.

Áttekintés 2. Műszaki adatok 3. A műszer beállítása 4. Műveletek 7. Üzenetkódok 9. A pontosság ellenőrzése 10. Karbantartás 13. Leica Lino L4P1 Áttekintés 2 Műszaki adatok 3 A műszer beállítása 4 Műveletek 7 Üzenetkódok 9 A pontosság ellenőrzése 10 Karbantartás 13 Garancia 14 Biztonsági előírások 15 Leica Lino L4P1 1 Áttekintés

Részletesebben

TF04 készlet. Kaputelefon vezeték nélküli DECT-telefonnal Kezelési- és biztonsági tudnivalók...2. oldal

TF04 készlet. Kaputelefon vezeték nélküli DECT-telefonnal Kezelési- és biztonsági tudnivalók...2. oldal TF04 készlet Kaputelefon vezeték nélküli DECT-telefonnal Kezelési- és biztonsági tudnivalók...2. oldal ( PENTATRON Használati útmutató 1. Bevezetés Olvassa el gondosan a teljes használati útmutatót! A

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek 1. Alapvető rendelkezések A WayteQ Europe Kft. által üzemeltetett www.newteq.eu webáruház használatára, megrendelések leadására és a létrejövő adásvételi szerződésre vonatkozó

Részletesebben

Használati útmutató HU 1

Használati útmutató HU 1 Használati útmutató HU 1 Tartalom Biztonsági információk... 3 Készülékleírás... 7 Alapbeállítások... 9 Alap funkciók... 10 Speciális funkciók... 13 Működés közben... 15 Milyen edény használható?... 16

Részletesebben

GT-S3650. Használati útmutató

GT-S3650. Használati útmutató GT-S3650 Használati útmutató A kézikönyv használata A felhasználói kézikönyv végig kalauzolja Önt mobiltelefonja funkcióin és szolgáltatásain. A készülék gyors használatbavételéhez lásd: Ismerkedés a telefonnal,

Részletesebben

Elektromos gőz sterilizáló

Elektromos gőz sterilizáló Tartalom Bevezetés.... 2 Biztonsági utasítások és figyelmeztetések.... 3 Leírás.... 6 Előkészítés sterilizáláshoz.... 7 Használat.... 7 A készülék tisztítása és a vízkő eltávolítása.... 8 Műszaki specifikáció....

Részletesebben

A120465 / 1KA10 A120466 / 2KA20. Original-Gebrauchsanleitung V2-2/0516

A120465 / 1KA10 A120466 / 2KA20. Original-Gebrauchsanleitung V2-2/0516 A120465 / 1KA10 A120466 / 2KA20 Original-Gebrauchsanleitung V2-2/0516 H MAGYAR Tartalom 1. Biztonság... 82 1.1 Biztonsági előírások... 82 1.2 A szimbólumok magyarázata... 85 1.3 Rendeltetésszerű használat...

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ NEW UNI DC INVERTER

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ NEW UNI DC INVERTER KEZELÉSI ÚTMUTATÓ NEW UNI DC INVERTER ASD-xxAIN CSATORNÁS EGYSÉGEK 1 Tartalomjegyzék 1 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 3 2 AZ EGYSÉG FŐ RÉSZEI... 4 3 BESZERELÉS ELŐKÉSZÍTÉSE... 5 3.1 Alaptartozékok... 5 3.2 A

Részletesebben

HU Használati utasítás DM85

HU Használati utasítás DM85 HU Használati utasítás DM85 Gratulálunk, hogy megvásárolta az ECOVACS ROBOTICS DEEBOT terméket! Reméljük, hogy sok évig elégedett lesz termékünkkel. Bízunk abban, hogy új robotjának megvásárlása segítséget

Részletesebben

Opel Astra GTC Kezelési útmutató

Opel Astra GTC Kezelési útmutató Opel Astra GTC Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 20 Ülések, biztonsági rendszerek... 34 Tárolás... 52 Műszerek és kezelőszervek... 64 Világítás... 101

Részletesebben

Többfunkciós cumisüveg melegítő

Többfunkciós cumisüveg melegítő Többfunkciós cumisüveg melegítő HU Tartalom Bevezetés.... 2 Biztonsági utasítások és figyelmeztetések.... 3 Leírás.... 7 Használat.... 8 A készülék tisztítása és a vízkő eltávolítása.... 10 Műszaki adatok...

Részletesebben

Az Ön kézikönyve FESTOOL T 18PLUS3 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3236866

Az Ön kézikönyve FESTOOL T 18PLUS3 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3236866 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Beszerelési és beüzemelési kézikönyv

Beszerelési és beüzemelési kézikönyv SOLARTHERMIE - SOLAR THERMAL - SOLAR TÉRMICA- SOLAIRE THERMIQUE - SOLARE TERMICO Beszerelési és beüzemelési kézikönyv Digitális szolár vezérlés 2 bemenet, 1 kimenet 719450 HU 719.450 Z01 06.33 Subject

Részletesebben

Alcatel Mobile Reflexes. Alcatel OmniPCX Office ARCHITECTS OF AN INTERNET WORLD

Alcatel Mobile Reflexes. Alcatel OmniPCX Office ARCHITECTS OF AN INTERNET WORLD Alcatel Mobile Reflexes Alcatel OmniPCX Office OK ARCHITECTS OF AN INTERNET WORLD 2 KRZ Felhasználói kézikönyv KRZ Gratulálunk, hogy Ön a Mobile 100 vagy 200 Reflexes készüléket választotta: ez a megbízható

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Termék: S150 ELEKTROMOS SZENNYVÍZLEFOLYÓ TISZTÍTÓ EPC02150

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Termék: S150 ELEKTROMOS SZENNYVÍZLEFOLYÓ TISZTÍTÓ EPC02150 GARANCIALEVÉL??? 1. A KH Trading által forgalmazott termékekre az eladás napjától számítva 24 hónap garanciát nyújtunk a polgári törvénykönyv értelmében, vagy 6 hónapot a kereskedelmi törvénykönyv értelmében,

Részletesebben

A készüléket csak főzésre fejlesztették ki. Minden más használat (pl. a helység kifűtése) a termék céljainak nem megfelelő, és veszélyes lehet.

A készüléket csak főzésre fejlesztették ki. Minden más használat (pl. a helység kifűtése) a termék céljainak nem megfelelő, és veszélyes lehet. 1 HU Tisztelt Vásárló, Az Amica márka által kifejlesztett főzőlap az egyszerűséget választotta a kezelésben és a legmegfelelőbb teljesítményt. A használati útmutató elolvasása után a készülék kezelése

Részletesebben

Üzemeltetési kézikönyv

Üzemeltetési kézikönyv rendszerű inverter klímaberendezések FXDQ20PBVE FXDQ25PBVE FXDQ32PBVE FXDQ40NBVE FXDQ50NBVE FXDQ63NBVE FXDQ20PBVET FXDQ25PBVET FXDQ32PBVET FXDQ40NBVET FXDQ50NBVET FXDQ63NBVET A 2 2 3 5 9 8 0 4 7 6 6 B

Részletesebben

RT6021. Felhasználói kézikönyve. Műszaki adatok Frekvenciatartomány 1,80-1.90GHz. Moduláció. Frekvencia stabilitás <+ 50 KHz.

RT6021. Felhasználói kézikönyve. Műszaki adatok Frekvenciatartomány 1,80-1.90GHz. Moduláció. Frekvencia stabilitás <+ 50 KHz. RT6021 Felhasználói kézikönyve Műszaki adatok Frekvenciatartomány 1,80-1.90GHz Csatornák Idő pontossága Moduláció 120 duplacsatornás 0 +2 ppm GFSK Frekvencia stabilitás

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv GSM Mobiltelefon Maxcom MM461BB

Felhasználói Kézikönyv GSM Mobiltelefon Maxcom MM461BB Felhasználói Kézikönyv GSM Mobiltelefon Maxcom MM461BB Amennyiben technikai támogatásra van szüksége, lépjen kapcsolatba információs vonalunkkal az alábbi számon (+48) 32 325 07 00 vagy serwis@maxcom.pl

Részletesebben