HÔSZIGETELT SCHIEDEL SIH kéményrendszerekhez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HÔSZIGETELT SCHIEDEL SIH kéményrendszerekhez"

Átírás

1 Építési utasítás HÔSZIGETELT SCHIEDEL SIH kéményrendszerekhez Garancialevelünket kérje a forgalmazótól! ÉMI ÉPÍTÕIPARI MÛSZAKI ENGEDÉLY SZÁMA: A-798/4/1990 Ha kémény, akkor

2 Építési folyamat 1 Az építési helyen elkészített kéményalapot legalább a kész padló felsõ éléig falazzuk vagy betonozzuk, a nedvesség elleni szigetelést elhelyezzük. 2 Az alapcsomagban található minden szükséges elem, amelyek a hátsó szellõzés kémény kifogástalan mûködéséhez szükségesek. 3 A kivágó sablont az alapcsomagból a levegõ bevezetõ nyílás felrajzolásához használjuk. 4 A levegõ bevezetõ nyílást az elsõ köpenytéglán sarokcsiszolóval kivágjuk. 5 A köpenytéglát mész-cement habarccsal kell összeépíteni: 1 rész cement, 2 rész mész, 8 rész homok. Felhasználható zsákos cementes falazó szárazhabarcs is, a helyszínen vízzel megkeverve. 6 A kivágott köpenytéglát az elõkészített kéményalapra habarcságyba helyezzük. 7 A lábazati téglát központosan helyezzük el az elsõ köpenytéglában. Kondenzátum elvezetés: a csatornába kötést az illetékes szolgáltatóval egyeztetni kell! 8 Az elsõ köpenytéglára a habarcssablon alkalmazásával habarcsot hordunk fel. A köpenytégla habarccsal érintkezõ felületeit a habarcsfelhordás elõtt javasoljuk megnedvesíteni. 9 A kivágó sablon segítségével a köpenytéglára a tisztítóajtó nyílását felrajzoljuk és sarokcsiszolóval kivágjuk. 10 Elhelyezzük a nyílással ellátott köpenytéglát. A felesleges habarcsot lehúzzuk, a nyitott felfekvésû hézagokat teljesen eltömítjük a habarcs elsimításával. (Fontos a vakolat repedések elkerüléséhez!) 11 A habarcssablon alkalmazásával a tisztítónyílásos köpenytéglára habarcsot hordunk fel. 12 A szigetelõ lapot meghajlítjuk és behelyezzük. A lapok bevágásai befelé néznek, a lapok érintkezõ éleit tilos a hátsó szellõzési csatornába engedni.

3 13 A szigetelõ lapot a hátsó szellõzési csatorna hátsó éle mentén kivágjuk. A fûrészlapot az elõlap csomag tartalmazza. 14 A szigetelõ lapot meghajlítjuk, behelyezzük és a hátsó szellõzési csatorna mentén a tisztító nyílásos köpenytégla felsõ éléig kivágjuk. 15 Az új Schiedel tubusos hézagkitt azonnal felhordásra kész. (A kinyomószerszám nem tartozék!) Fontos utasítás! +5 C alatt a ragasztó nem köt, ezért a kéményépítést hidegben nem javasoljuk! 16 A tisztítóajtó csatlakozó csõvégeit portalanítjuk és enyhén benedvesítjük. 17 Hézagkittet hordunk fel a lábazati tégla peremére. 18 A tisztítóajtó csatlakozót belehelyezzük. A külsõ korcolású csõvégnek felfelé kell állnia. 19 A köpenytéglán túlnyúló szigetelõlap darabot dróttal kötjük a samottcsõhöz. 20 A köpenytéglát felhelyezzük a habarcsterítésre. 21 A samott tisztítónyílás kerete felett a köpenytégláig legalább 3 cm távolságnak kell lenni. Szükség esetén a következõ köpenytéglát ki kell vágni! 22 Ha a szükséges magasságot elértük, a füstcsõcsatlakozót építjük be: Habarcsot hordunk fel, kivágjuk a köpenytéglán a nyílást és elhelyezzük. 23 Meghajlítjuk és elhelyezzük a szigetelõlapot a ábrákon leírtak szerint. A füstcsõ csatlakozó csõvégeit megnedvesítjük, a csõ végére hézagkittet nyomunk, a füstcsõcsatlakozót behelyezzük. 24 Ha 45 -os füstcsõ-csatlakozót helyezünk el, az alatta levõ köpenytéglát is a megfelelõ méretben ki kell vágni!

4 25 A köpenytáglán túlnyúló szigetelõlap darabot dróttal a samottcsõhöz rögzítjük. 26 A kinyomódott hézagkittet szivaccsal simítjuk el. 27 A következõ köpenytéglát a habarcsterítésre helyezzük. Ventillátoros égõknél (blokkégõknél) a kazánházakban robbanási csapóajtót kell elhelyezni. (ld. a ábrákat) Normál építési sorrend A habarcsot a sablon használatával felhordjuk. 29 A köpenytéglát felhelyezzük. 30 Meghajlítjuk a szigetelõlapot. 31 Behelyezzük a szigetelõlapot. 32 A samottcsõ felsõ (külsõ korcolású) felületére hézagkittet nyomunk. 33 A következõ samottcsõ mindkét végét megnedvesítjük. 34 A samottcsövet behelyezzük és a kinyomódó hézagkittet lesimítjuk.

5 Födémátvezetés Felsõ tisztítóajtó A födémátvezetésnek minden oldalon 3 cm-rel nagyobbnak kell lennie, mint a köpenytégla külsõ méretei. A közbensõ teret nem éghetõ szigetelõ anyaggal kell kitölteni. 36 A födém utólagos betonozásánál a kürtõre minden oldalról nem éghetõ, legalább 3 cm vastag szigetelõanyagot kell elhelyezni. 37 Ha a terv szerint a padlástérbe tisztítóajtót kell beépíteni, a tisztítóajtó csatlakozót a szabvány szerinti 0,8-1,2 m magasságban kell elhelyezni. A köpenytéglától a távolság minimum 3 cm. Hõtágulási hézag kialakítása karmantyúval torkolati kúppal Az utolsó samottcsövet és a szigetelõlapot úgy vágjuk el, hogy 10 cm hõtágulási hézagot biztosítsunk (38. és 39. ábrák). A hõtágulási hézagkarmantyút behelyezzük. FIGYELEM! A hõtágulási hézagkarmantyú alá a köpenytéglára habarcsterítés kell! 41 A torkolati kúp használata esetén csak a hõszigetelést vágjuk vissza a köpenytéglához képest 6 cm-rel. A hátsó szellõzés kivezetése csak így biztosítható! Kéményfej kialakítások A kémény tetõn kívüli részének burkolása rostbeton kéményfejjel. Elhelyezés a cserepezés és a bádogozás után. 43 Ha a kéményfejet körbefalazzuk a tetõátmenet alá gyámlapot kell elhelyezni! FONTOS UTASÍTÁS! A gyámlapra max. 2 m magas körbefalazás építhetõ! FONTOS UTASÍTÁS! A 43. képen látható könnyûbeton fedkövet csak 12 cm szélességben körbefalazott kéményre szabad habarcságyazatra felhelyezni! Körbefalazás nélküli kéményre ráépíteni SZIGORÚ- AN TILOS! 44 Monolit fedkõ betonozása esetén Schiedel zsaluzólemezt használunk.

6 A torkolati kúp beépítése A torkolati kúp gyûrûjének elhelyezésekor a ragasztós felületrõl a védõcsíkot húzzuk le és a gyûrût ragasszuk a helyére. 46 A kúp segítségével mérjük ki az utolsó samottcsõ hosszát. 47 A samottcsövet vágjuk a megfelelõ méretre és ragaszszuk a helyére. 48 A kinyomódó hézagkittet simítsuk el. UNI Plus kéményfej A torkolati kúpot húzzuk rá a samottcsõre, és a belsõ vállaival ültessük fel a gyûrû peremére. 50 A samottcsõ és a torkolati kúp felsõ, vékony pereme közötti hézagot a Schiedel tubusos tömítõ pasztával gondosan tömítsük ki. Így a torkolati kúpot a samottcsõhöz ragasztjuk. 51 Az UNI Plus kéményfej. A kéményfejet 2 vagy 3 m-es egységcsomagokban szállítjuk. Vakolt kéményfej A kémény tetõn kívüli szakaszán a köpenytéglákra hordjunk fel fagyálló cementhabarcsot. 53 Húzzunk rá rabichálót és simítsunk rá még egy réteg habarcsot, ezzel biztosítjuk, hogy a vakolat a száradás után se repedjen meg. 55 Vakolt kéményfej kialakítás.

7 Elõlap Az elõlapon elõrajzolt félkört a kémény átmérõjének megfelelõen a fûrészlappal kivágjuk. 57 Az elõlapot a megfelelõ magasságban levágjuk. 58 A tartó szögvasakat feltûzzük és az elõlapot behelyezzük. Füstcsõ beépítése Rabicháló felhelyezése után a vakolást elvégezzük. A vakolat megszilárdulása elõtt a füstcsõ-csatlakozó körül szöggel elválasztó hornyot alakítunk ki a samottcsõ és a vakolat között. 60 Útmutatás a füstcsõ csatlakoztatásához: A gyûrûs hézagot a samottcsõ és a füstcsõ között keramikus zsinórral tömítjük. FONTOS UTASÍTÁS! Az építési munka megszakításánál a kéményt le kell fedni, hogy megakadályozzuk az építési törmelék és a víz bejutását! Tisztítóajtó és levegõrács elhelyezése Az ajtólapot leakasztjuk. 62 Az ajtókeretet a samottkerethez képest központosan a köpenytéglához szögezzük. 63 Az ajtólap felhelyezése után a keretet bevakoljuk. 64 A vakolat megszilárdulása után a belsõ fedelet a samottkeretbe beillesztjük.

8 66 Az ajtólapot bezárjuk A szállítási rögzítõt eltávolítjuk. A vakolás maradványait és a szennyezõdéseket eltávolítjuk, a levegõrácsot behelyezzük. Robbanási csapóajtó csatlakozó Erre a célra tisztítóajtó csatlakozót kell beépíteni (ld ábrákat). A robbanási csapóajtót csavart huzallal rögzítjük, a vakolat vastagságát négy távtartóval állítjuk be. 69 A tartószalagot átvágjuk, ezáltal a tömítõkeret a samottkerethez hozzányomódik. 70 A robbanási csapóajtó keretet a köpenytéglán bevakoljuk. 71 A vakolat kiszáradása után a robbanási csapóajtót beakasztjuk. Utólagos füstcsõ-csatlakozó A kivágó sablont használva a nyílást a köpenytéglára felrajzoljuk. 73 A köpenytéglát sarokcsiszolóval kivágjuk és a szigetelõlapot a köpenytégla hátsó éle mentén fûrészlappal kivágjuk és eltávolítjuk. 74 A füstcsõkarimát sablonként használhatjuk a belsõ átmérõ felrajzolásához. 75 A samottcsövet csillag alakban kivágjuk.

9 76 A samott darabokat óvatosan eltávolítjuk. A ragasztási felületen a jobb tapadás végett a samottcsövet érdesítjük (köszörûtárcsával). 77 Mindkét ragasztási felület megnedvesítése után hézagkittet hordunk fel a füstcsõkarima peremére. 78 A füstcsõkarimát a samottcsõhöz csavart huzallal rögzítjük. 79 Az elõlapot felhelyezzük (ld ábrák). Utólagos tisztító- vagy robbanási csapóajtó csatlakozó A köpenytéglát kivágjuk ( ábrák). A tisztítóajtó csatlakozó keretet sablonként használjuk. 81 Sarokcsiszoló segítségével a megfelelõ nyílást kivágjuk. A ragasztási felületet érdesítjük. 82 Mindkét ragasztási felület megnedvesítése után a hézagkittet a tisztítóajtó csatlakozó peremére felhordjuk. 83 A csatlakozó keretet a samottcsõhöz csavart huzallal rögzítjük. A köpenytéglától a keret távolsága min. 3 cm legyen. Utólagos csatlakozás cserépkályha csatlakozóval A Keratherm cserépkályha kerimával a kivágást a köpenytéglán felrajzoljuk és kivágjuk. 85 A cserépkályha karimát sablonként használjuk a samottcsõ nyílás kirajzolásához. A nyílást kivágjuk, a ragasztási felületeket érdesítjük. 86 Mindkét ragasztási felület megnedvesítése után a karimára a hézagkittet felhordjuk. A karimát a samottcsõhöz csavart huzallal rögzítjük (78. ábra). 87 A karima és a köpenytégla közötti részt keramikus spatulyázó masszával kitöltjük. A cserépkályha füstcsöve és a karima közötti hornyot nedves filccel tömítjük.

10 Schiedel kémény statikai megerõsítése tetõn kívül Elõregyártott gyámlap és fedkõ nélküli fejkialakítás esetén Megerôsítés nélkül max 1,50 m 50 cm megerôsítés nem szükséges szögvas keret hegesztett vagy csavarozott kivitelben szögvas keret abroncsozással statikai számítás alapján Az acélszálak befogási hossza megegyezik a tetôn kívüli hosszukkal

11 Schiedel kémény vázlata Fejkialakítás elõregyártott gyámlappal és fedkõvel ***

12 Általános építési útmutatások Az építés megkezdése elõtt a tervezõtõl minden szükséges adatot be kell szerezni. A tisztítóajtó és a füstcsõ csatlakozók helyét és irányát már az építés elõtt tisztázni kell. A füstcsõcsatlakozó magasságát a kazán bekötési magasságához kell igazítani. Az illetéskes kéményseprõ-hatósággal egyeztetni kell a kémény tisztító nyílásának elhelyezkedését (tetõ alatt vagy fölött). Azoknál a köpenytégla típusoknál, ahol szellõzõkürtõ is van, a kiszellõztetni tervezett helyiségben, a szellõzõ levegõ bevezetõ nyílását az alkalmazni kívánt rács vagy anemosztát méretének megfelelõen kell kialakítani, továbbá vizsgáló ajtót kell beépíteni alul a kéményajtó mellé. Általános információk az építéshez: A köpenytéglákat mész-cement habarccsal vagy zsákos cementes falazó habarccsal kell összeépíteni. A szellõzõcsatornákba ne kerüljön habarcs! A habarcs felhordásához használjuk a habarcssablont! A samottelemeket a Schiedel tubusos hézagkittel kell összeépíteni. Figyelem: a ragasztó +5 C alatt nem köt. Ragasztás elõtt a csõvégeket portalanítsuk és nedvesítsük meg. Ha megszakítjuk az építési folyamatot, akkor a kéményt fedjük be, nehogy víz vagy építési törmelék kerüljön bele. Az építés során a helyi és országos építési elõírásokat, ill. szabványokat, az élet- és balesetvédelmi, ill. a munkabiztonsági szabályokat és elõírásokat minden esetben be kell tartani. A köpenytéglák és samottcsövek vágásakor javasoljuk, hogy a munkát végzõk a következõket vegyék figyelembe: Az elektromos sarokcsiszoló használata közben fülvédõ használata javasolt. A porkoncentráció növekedése miatt védõmaszk (P3/FFP3) és védõszemüveg használata kiemelten fontos! A beton és samott elemek mozgatása és emelése fokozott óvatossággal történjen, javasoljuk, hogy a munkát végzõk acélkaplis védõbakancsot, védõkesztyût ill. védõsisakot viseljenek. Továbbá a tetõn kívül végzett munkálatok során fokozott figyelemmel járjanak el. Schiedel Kéménygyár Kft. Központi Iroda 8200 Veszprém Kistó u. 12. Tel.: 88/ Fax: 88/ Schiedel Kéménygyár Kft. II. telep 6034 Helvécia Gazdasági dûlô 11. Tel.: 76/ Fax: 76/ Értékesítési képviselôk Budapest, Pest, Nógrád Komárom-Esztergom megyék 30/ / / Bács-Kiskun, Csongrád megyék 30/ Békés, Szolnok megyék 30/ Vas, Zala megyék 30/ Fejér, Tolna megyék 30/ Heves, Borsod megyék 30/ Vágja ki és küldje vissza címünkre a szelvényt! Igényelje központi irodánkban az új Kéménytanácsadót! Név: Cím: Gyôr-Moson-Sopron, Veszprém megyék 30/ Baranya, Somogy megyék 30/ Hajdú-Bihar, Szabolcs megyék 30/ Az Ön építôanyag kereskedôje: Design: Viza Kft. Veszprém Telefon: / viza@veszprem.hu

Építési utasítás Schiedel ABSOLUT. kéményrendszerhez. www.schiedel.hu. Ha kémény, akkor

Építési utasítás Schiedel ABSOLUT. kéményrendszerhez. www.schiedel.hu. Ha kémény, akkor Építési utasítás Schiedel ABSOLUT kéményrendszerhez www.schiedel.hu Ha kémény, akkor Általános építési útmutatások A Schiedel ABSOLUT kéményrendszert az építési utasítás alapján építse fel. Az építés során

Részletesebben

kéményrendszerek Bakonytherm Klasszik kémény építési utasítás www.bakonytherm-tegla.hu

kéményrendszerek Bakonytherm Klasszik kémény építési utasítás www.bakonytherm-tegla.hu kéményrendszerek Bakonytherm Klasszik kémény építési utasítás www.bakonytherm-tegla.hu KÉMÉNYRENDSZEREK Kéményépítés általános szabályai: 1. A kéményépítést a tervek a helyi és országos előírások szabványok

Részletesebben

HÕSZIGETELT SCHIEDEL SR

HÕSZIGETELT SCHIEDEL SR SR Építési utasítás HÕSZIGETELT SCHIEDEL SR kéményrendszerhez FONTOS UTASÍTÁS: a füstcsõ csatlakozó magasságát a kazán bekötési magasságához kell igazítani! Az országos és helyi építési elõírásokat be

Részletesebben

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG Közlekedésrendészeti Főosztály A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA A táblázatok a RobotZsaru Neo és a megyei rendőr-főkapitányságok

Részletesebben

LK és LSK kéményrendszerek Beépítési útmutató Kiadva: 2013. április 1.

LK és LSK kéményrendszerek Beépítési útmutató Kiadva: 2013. április 1. és kéményrendszerek Beépítési útmutató Kiadva: 013. április Kivitelezési előírások, követelmények A LEIER kéményrendszerek építését minden esetben az idevonatkozó szabályok és a gyártói utasítások betartásával

Részletesebben

SCHIEDEL QUADRO Építési utasítás

SCHIEDEL QUADRO Építési utasítás SCHIEDEL QUADRO Építési utasítás 2x '10 '11 Schiedel Kéménygyár Kft. 8200 Veszprém, Kistó u. 12. Tel.: 88 576 700 Fax: 88 576 704 E-mail: info@schiedel.hu www.schiedel.hu Part of the MONIER GROUP Általános

Részletesebben

ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ

ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ Gönyû Pécs Jánossomorja Kiskunlacháza Mátraderecske Hajdúszoboszló Devecser Tartalom A LEIER KÉMÉNYEK KERESZTMETSZET-MÉRETEZÉSE......................... 4 A méretezés menete...........................................

Részletesebben

SCHIEDEL SIH kéményrendszer Építési utasítás

SCHIEDEL SIH kéményrendszer Építési utasítás SCHIEDEL SIH kéményrendszer Építési utasítás Általános építési útmutatások Az építés megkezdése előtt a tervezőtől minden szükséges adatot be kell szerezni. A tisztítóajtó és a füstcső-csatlakozók helyét

Részletesebben

SCHIEDEL SIH kéményrendszer Építési utasítás

SCHIEDEL SIH kéményrendszer Építési utasítás SCHIEDEL SIH kéményrendszer Építési utasítás Heating. Venting. Living. Általános építési útmutatások Az építés megkezdése előtt a tervezőtől minden szükséges adatot be kell szerezni. A tisztítóajtó és

Részletesebben

UNI*** PLUS KERÁMIA kéményrendszerhez

UNI*** PLUS KERÁMIA kéményrendszerhez Építési utasítás UNI*** PLUS KERÁMIA kéményrendszerhez www.schiedel.hu Garancialevelünket kérje a forgalmazótól! Ha kémény, akkor Általános építési útmutatások Az UNI*** Plus kéményrendszert az építési

Részletesebben

REGIONÁLIS MUNKABIZTONSÁGI FELÜGYELŐSÉGEK

REGIONÁLIS MUNKABIZTONSÁGI FELÜGYELŐSÉGEK REGIONÁLIS MUNKABIZTONSÁGI FELÜGYELŐSÉGEK OMMF Közép-magyarországi Munkabiztonsági Felügyelősége illetékességi területe Budapest, Pest megye. Székhely: Budapest, IX. ker. Páva u. 6. Postacím: 1458 Budapest

Részletesebben

SEGÉDLET ÉS SZAKMAI ÚTMUTATÓ A VESZÉLYES ÁRU SZÁLLÍTMÁNYOKAT ELLENŐRZŐ KATASZTRÓFAVÉDELEM RÉSZÉRE

SEGÉDLET ÉS SZAKMAI ÚTMUTATÓ A VESZÉLYES ÁRU SZÁLLÍTMÁNYOKAT ELLENŐRZŐ KATASZTRÓFAVÉDELEM RÉSZÉRE SEGÉDLET ÉS SZAKMAI ÚTMUTATÓ A VESZÉLYES ÁRU SZÁLLÍTMÁNYOKAT ELLENŐRZŐ KATASZTRÓFAVÉDELEM RÉSZÉRE Készült: A Biztonsági Tanácsadók Nemzetközi Szakmai Egyesületének Országos Koordinációs Bizottsága és az

Részletesebben

TETÕ HELYETT MONDD: Fém ereszcsatorna-rendszer Beépítési Útmutató

TETÕ HELYETT MONDD: Fém ereszcsatorna-rendszer Beépítési Útmutató TETÕ HELYETT MONDD: Fém ereszcsatorna-rendszer Beépítési Útmutató Fém ereszcsatorna-rendszer elõnyei Gyors, egyszerû szerelhetõség, ragasztás, szegecselés és forrasztás nélkül Erõs, magas mûszaki szinvonalú

Részletesebben

Átadásra került informatikai eszközök megyei bontásban. 1. ütem 2. ütem. KLIK Szakszolgálati Intézmény megnevezése

Átadásra került informatikai eszközök megyei bontásban. 1. ütem 2. ütem. KLIK Szakszolgálati Intézmény megnevezése A TÁMOP-3.4.2.B Sajátos nevelési igényű gyermekek integrációja (ok fejlesztése) kiemelt projekt keretében beszerzett és a pedagógiai szakszolgálatok számára átadott informatikai eszközök Átadásra került

Részletesebben

kéményrendszerek Bakonytherm Plusz kémény építési utasítás www.bakonytherm-tegla.hu

kéményrendszerek Bakonytherm Plusz kémény építési utasítás www.bakonytherm-tegla.hu kéményrendszerek Bakonytherm Plusz kémény építési utasítás www.bakonytherm-tegla.hu KÉMÉNYRENDSZEREK Kéményépítés általános szabályai: 1. A kéményépítést a tervek a helyi és országos előírások szabványok

Részletesebben

A bűnözés alakulása Magyarországon. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy

A bűnözés alakulása Magyarországon. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy A bűnözés alakulása Magyarországon Dr. Szabó Henrik r. őrnagy A bűnözés jellemzése Volumene Struktúrája Dinamikája 7 6 5 4 3 2 1 1999 2 21 22 23 Az ismertté vált bűncselekmények alakulása 197-23 1974 1975

Részletesebben

Ahogy az OEP "pénzeli" Dr. Gresz Miklós OEP Szeged, 2010. november 13. gresz 1

Ahogy az OEP pénzeli Dr. Gresz Miklós OEP Szeged, 2010. november 13. gresz 1 Ahogy az OEP "pénzeli" Dr. Gresz Miklós OEP Szeged, 2010. november 13. gresz 1 Mit pénzel az OEP? gresz 2 Intenzív osztályok 180 160 140 120 100 80 60 40 20 0 Intenzív osztály db 2000 2001 2002 2003 2004

Részletesebben

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének eredményei

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének eredményei A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének eredményei Dr. Varga Márk főosztályvezető A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése

Részletesebben

H I R D E T M É N Y Magyar Posta Zrt. felhívása Magyarországi posták 2015 évi klimatizálása megnevezésű építési beruházás tárgyban

H I R D E T M É N Y Magyar Posta Zrt. felhívása Magyarországi posták 2015 évi klimatizálása megnevezésű építési beruházás tárgyban Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság Beszerzési Igazgatóság 1138 Budapest, Dunavirág u. 2-6. Fax: +36 (1) 767-8321 Adószám: 10901232-2-44 Postacím: 1540 Budapest H I R D E T M É N Y Magyar Posta

Részletesebben

Homlokzati. hôszigetelô rendszer, felületképzôk. Generációk jól bevált hôszigetelési megoldása. Hatékony hôszigetelési megoldások mindenkinek

Homlokzati. hôszigetelô rendszer, felületképzôk. Generációk jól bevált hôszigetelési megoldása. Hatékony hôszigetelési megoldások mindenkinek Hatékony hôszigetelési megoldások mindenkinek Homlokzati hôszigetelô rendszer, felületképzôk Generációk jól bevált hôszigetelési megoldása www.nikecell.hu 1 Miért a dryvit? - alkalmazásával a falakon 30-80

Részletesebben

Baumit INFO: 06-33/512-920, -930, -940 06-30/2BAUMIT www.baumit.hu. Baumit termékcsoportok építéshez, felújításhoz:

Baumit INFO: 06-33/512-920, -930, -940 06-30/2BAUMIT www.baumit.hu. Baumit termékcsoportok építéshez, felújításhoz: Baumit INFO: 06-33/512-920, -930, -940 06-30/2BAUMIT www.baumit.hu Baumit termékcsoportok építéshez, felújításhoz: Szerkezetépítés (hőszigetelő habarcs, nehézhabarcs, speciális habarcs) Falazat előkészítés

Részletesebben

Rövid összefoglaló. A beépítéshez szükséges szerszámok

Rövid összefoglaló. A beépítéshez szükséges szerszámok Rövid összefoglaló A díszítés alapja lehet hagyományos mész-cement vakolat, beton, hőszigetelő rendszerű, hőszigetelő vagy gyárilag előkevert vakolat. Az alap legyen száraz, olaj, zsír, por, sókivirágzás

Részletesebben

A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON A 2011 2012. ÉVEKBEN

A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON A 2011 2012. ÉVEKBEN A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON A 2011 2012. ÉVEKBEN Kiadja: Legfőbb Ügyészség Informatikai Főosztály A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON A 2011-2012.

Részletesebben

Önálló szellõzõvezeték 90 perc 472

Önálló szellõzõvezeték 90 perc 472 Mûszaki adatok PROMATECT-H lapcsík (tokozás) PROMATECT -AD lapcsík, d = 40 mm PROMATECT csíkok acél huzalkapcsok ill. gyorscsavarok (lásd a G1-G7 részleteket) acél huzalkapcsok ill. gyorscsavarok (lásd

Részletesebben

Metylan tapétaleoldó

Metylan tapétaleoldó Metylan tapétaleoldó Speciális diszperziós koncentrátum Régi tapéta és enyves festék eltávolítására JELLEMZÔI Megkönnyíti a régi tapéta és az enyves festék eltávolítását Kiváló nedvesítô képesség Gyors

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK CSAPADÉKVÍZ ELVEZETŐ RENDSZEREK LÉTESÍTÉSÉNÉL

KÖVETELMÉNYEK CSAPADÉKVÍZ ELVEZETŐ RENDSZEREK LÉTESÍTÉSÉNÉL KÖVETELMÉNYEK CSAPADÉKVÍZ ELVEZETŐ RENDSZEREK LÉTESÍTÉSÉNÉL SOPRONI VÍZMŰ Zrt. Sopron, 2016. Tartalomjegyzék BEVEZETÉS 1. CSATORNÁK 1.1. Gerinccsatorna 1.2. Bekötő csatorna 2. TISZTÍTÓ AKNÁK, IDOMOS TISZTÍTÓ

Részletesebben

A gyermek- és ifjúsághigiénés hálózat tevékenysége a 2012. évben

A gyermek- és ifjúsághigiénés hálózat tevékenysége a 2012. évben A gyermek- és ifjúsághigiénés hálózat tevékenysége a 2012. évben Gyulai Éva Országos Környezetegészségügyi Intézet Gyermek- és Ifjúsághigiénés Osztály Gyermeklétszám - nyilvántartott egységek száma 2012

Részletesebben

TERMÉK ADATLAP Sika Ceram-113

TERMÉK ADATLAP Sika Ceram-113 TERMÉK ADATLAP Nagyteljesítményű, cementbázisú, C1TE besorolású csemperagasztó beltéri és kültéri padló- és falburkolatok ragasztásához függőleges megcsúszás nélkül és kiterjesztett nyitott idővel az MSZ

Részletesebben

Az osztatlan közös tulajdon megszüntetésével kapcsolatos feladatok

Az osztatlan közös tulajdon megszüntetésével kapcsolatos feladatok Földügyi és Térinformatikai Főosztály Az osztatlan közös tulajdon megszüntetésével kapcsolatos feladatok Koós Tamás főosztályvezető - helyettes MFTTT 29. Vándorgyűlés, Sopron, 2013. július 11-13. Az új

Részletesebben

Ismertetõjegyek. Nyomószilárdság Stabil, masszív házat építeni értékálló befektetés. Az YTONG épületek a biztonságot nyújtják Önnek.

Ismertetõjegyek. Nyomószilárdság Stabil, masszív házat építeni értékálló befektetés. Az YTONG épületek a biztonságot nyújtják Önnek. Építési 1 x1 2 Ismertetõjegyek 3 Tartalomjegyzék Az YTONG ismertetõjegyek.........................................3 Bevezetõ.........................................................4 Az YTONG építési rendszer

Részletesebben

TEGULA fal. Felhasználási útmutató. Homlokzati falak, kerítések, lépcsők, szegélykövek. A TEGULA fal falrendszer szabadalmi oltalom alatt áll.

TEGULA fal. Felhasználási útmutató. Homlokzati falak, kerítések, lépcsők, szegélykövek. A TEGULA fal falrendszer szabadalmi oltalom alatt áll. TEGULA fal Homlokzati falak, kerítések, lépcsők, szegélykövek Felhasználási útmutató A TEGULA fal falrendszer szabadalmi oltalom alatt áll. TEGULA fal - a sokoldalú falazórendszer TEGULA fal normál falkő,

Részletesebben

ECOROCK FF. Homlokzati hőszigetelő rendszer. Kivitelezési útmutató

ECOROCK FF. Homlokzati hőszigetelő rendszer. Kivitelezési útmutató ECOROCK FF Homlokzati hőszigetelő rendszer Kivitelezési útmutató ECOROCK FF homlokzati hőszigetelő rendszer a ROCKWOOL-tól A ROCKWOOL eddig a hőszigetelő anyagok szakértőjeként volt ismert. Most továbbléptünk:

Részletesebben

ÉPÍTÉSI RENDSZEREK az Épületszerkezettan 2. gyakorlati feladat keretében

ÉPÍTÉSI RENDSZEREK az Épületszerkezettan 2. gyakorlati feladat keretében Horváth Tamás Alkalmazható ÉPÍTÉSI RENDSZEREK az Épületszerkezettan 2. gyakorlati feladat keretében segédlet Széchenyi István Egyetem, Gy r Épülettervezési és Építészeti Tanszék 2008. február 27. Gyártó

Részletesebben

Nagy hatékonyságú megoldások a szennyvízelvezetés, szennyvízkezelés számára

Nagy hatékonyságú megoldások a szennyvízelvezetés, szennyvízkezelés számára Nagy hatékonyságú megoldások a szennyvízelvezetés, szennyvízkezelés számára Termékismertető Beruházási példaszámításokkal Pumpen Intelligenz. 1872 óta 2 A WILO a műszaki teljesítmény és hatékonyság új

Részletesebben

Gubán László ÉPÍTÉSZETI SZAKMACSOPORT. A szakképesítések megnevezése: ÁCS ÁLLVÁNYOZÓ A szakképesítés azonosító száma: 33 5216 01

Gubán László ÉPÍTÉSZETI SZAKMACSOPORT. A szakképesítések megnevezése: ÁCS ÁLLVÁNYOZÓ A szakképesítés azonosító száma: 33 5216 01 Gubán László ÉPÍTÉSZETI SZAKMACSOPORT A szakképesítések megnevezése: ÁCS ÁLLVÁNYOZÓ A szakképesítés azonosító száma: 33 5216 01 KŐMŰVES A szakképesítés azonosító száma: 31 5216 14 ÉPÜLETBURKOLÓ A szakképesítés

Részletesebben

Felületfûtés/-hûtés. Felületfûtés/ -hûtés

Felületfûtés/-hûtés. Felületfûtés/ -hûtés Felületfûtés/-hûtés Felületfûtés/ -hûtés 96 Tartalomjegyzék Oldal 2.1 A REHAU padlófûtés/-hûtés 98 2.1.1 Rendszerelemek 100 REHAU vario profillemez 100 REHAU RAUTAC raszterhálós hõszigetelõ lemez 102 REHAU

Részletesebben

Személysérüléses közúti közlekedési balesetek száma I-IV. hónap

Személysérüléses közúti közlekedési balesetek száma I-IV. hónap Személysérüléses közúti közlekedési balesetek száma Balesetek száma Arány 28. () () Budapest 1 235 979 2,34-2,73 Baranya 27 161 3,35-22 Bács 239 226 4,7-5,44 Békés 166 191 3,97 15,6 Borsod 276 249 5,17-9,78

Részletesebben

Növeli a nyúlóképességet, a vízállóságot és a vegyi anyagokkal szembeni ellenállást; Csökkenti a vízáteresztı képességet és kiválóan rugalmas.

Növeli a nyúlóképességet, a vízállóságot és a vegyi anyagokkal szembeni ellenállást; Csökkenti a vízáteresztı képességet és kiválóan rugalmas. ASOPLAST-MZ Cikkszám: 2 02222 Kötıanyag - Esztrich- és habarcsadalék Jellemzıi: Az ASOPLAST-MZ nem szappanosítható ragasztó adalékanyag; Acetát-, valamint lágyítóanyag-mentes; Nem korrozív; Az ASOPLAST-MZ

Részletesebben

astrochem EP Alapozó, habarcskötőanyag cementkötésű alapokra

astrochem EP Alapozó, habarcskötőanyag cementkötésű alapokra astrochem EP Alapozó, habarcskötőanyag cementkötésű alapokra H-2030 Érd Petőfi S. u. 123. Tel.: +36 23 524-600 Fax: +36 23 363-939 Mobil: +36 30 946-8283 www.astrochem.hu info@astrochem.hu heflerrobert@astrochem.hu

Részletesebben

Egységes beépítési szabályzat Betoncső

Egységes beépítési szabályzat Betoncső Egységes beépítési szabályzat Betoncső Jelen dokumentáció célja, hogy az építőipari kivitelezésben segítséget nyújtson mind a tervezőknek, mind a kivitelezőknek a szakszerű beépítésben. Beton- és vasbeton

Részletesebben

Elektromotoros átkapcsoló szelep EM-U2 és elektromotoros 2/2 és 3/2 utas útváltó szelep

Elektromotoros átkapcsoló szelep EM-U2 és elektromotoros 2/2 és 3/2 utas útváltó szelep Használati útmutató 1.3G-28001-C06 Elektromotoros átkapcsoló szelep EM-U2 és elektromotoros 2/2 és 3/2 utas útváltó szelep 1027B06 Előszó a használati utasításhoz A használati utasítás célja, hogy megismerjük

Részletesebben

AKNABEMENETEK A különböző méretű és alakzatú kábeleket, csövek segítségével

AKNABEMENETEK A különböző méretű és alakzatú kábeleket, csövek segítségével CARSON SzerelÕaknák SZERELŐAKNÁK A Multicsatornák és a Carson típusú műanyag kábelszerelő aknák együttes alkalmazása rendkívül előnyös, lehetővé teszik a nagyon könnyű hozzáférést a kábelek beszerelésénél,

Részletesebben

ÁTHIDALÓ HELYÉRE ÉPÍTHETŐ REDŐNYTOKOK ÁTTEKINTÉSE PERFEKT ST 200 RG. Energiatudatos Építészet. Rollladen-Kastensysteme

ÁTHIDALÓ HELYÉRE ÉPÍTHETŐ REDŐNYTOKOK ÁTTEKINTÉSE PERFEKT ST 200 RG. Energiatudatos Építészet. Rollladen-Kastensysteme ÁTHIDALÓ HELYÉRE ÉPÍTHETŐ REDŐNYTOKOK ÁTTEKINTÉSE PERFEKT ST 200 RG Energiatudatos Építészet Rollladen-Kastensysteme PERFEKT ST 200 RG ALKALMAZÁS Alkalmazás Olyan épületnél célszerű beépíteni, ahol a falazat

Részletesebben

Sika MiniPack. Készhabarcsok gyors rögzítéshez, javításhoz, vízzáró bevonatkészítéshez

Sika MiniPack. Készhabarcsok gyors rögzítéshez, javításhoz, vízzáró bevonatkészítéshez Készhabarcsok gyors rögzítéshez, javításhoz, vízzáró bevonatkészítéshez A Sika 1910-es megalakulása óta a különbözô betonjavító és vízzáró habarcsok fejlesztése, forgalmazása, meghatározó jellegû, alapvetô

Részletesebben

Csúcstechnika az építési tűzvédelemben

Csúcstechnika az építési tűzvédelemben Csúcstechnika az építési tűzvédelemben Mit várunk a tűzgátló burkolatoktól? megfelelő szilárdság jó hőszigetelés magas hőmérsékleten is célszerű, ha az anyagban hőelvonó (endoterm) folyamatok indulnak

Részletesebben

Tisztelt Partnerünk! 50 80 mm-es kultivátor kés

Tisztelt Partnerünk! 50 80 mm-es kultivátor kés Alkatrész akció Tisztelt Partnerünk! Kérem, olvassa el ezt a néhány oldalt, melyből betekintést nyerhet újdonságainkba és szezon előtti alkatrész akciónkba! A Vaderstad Kft. a korábbi évekhez hasonlóan

Részletesebben

Garancia - valamit kellene írni arról, hogy milyen garanciát vállalunk a termékekért

Garancia - valamit kellene írni arról, hogy milyen garanciát vállalunk a termékekért Bevezetés... 3 Aknamûtárgyak Betonakna mûanyag betéttel DN 600... 6 Komplett betonakna DN 600... 7 Betonakna fenékelem mûanyag betéttel DN 1000... 8 Betonakna gyûrûs elem DN 1000... 9 Beton lapos fedlap

Részletesebben

Faház M2412/16mm Építési útmutató

Faház M2412/16mm Építési útmutató Faház M212/16mm Építési útmutató 200 1200 HP076-0 16 15 5 10A 12 10B 6 13 7 19 11A 1 20 17 11B 22 2 3 23 8 2 21 1 9 2 1 ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 23 1 CSAVARCSOMAG 22 13 TAKARÓLÉC 15x38x00 21 1 AJTÓLAP 900x1787

Részletesebben

31. Helyszíni beton és vasbeton munka 1/13. oldal

31. Helyszíni beton és vasbeton munka 1/13. oldal 31. Helyszíni beton és vasbeton munka 1/13. oldal 1 31-000-14.2 (75) Konyha területén: beton aljzat bontása (16 cm) kavicsbetonból 20,32 m3............ 2 31-031-1.3.1 (5) Konyha területén lévő helyiségek

Részletesebben

Szerelési és használati utasítás

Szerelési és használati utasítás Extra lapos víz alatti fényszóró URN-8 Szerelési és használati utasítás 1. Leírás 1.1 Az extralapos Kripsol fényszóró ABS fröccsöntött fehér kivitelben készült, ellenáll a fizikai és kémiai hatásoknak.

Részletesebben

SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ HP0580/0 14 15 16 SVENDBORG FAHÁZ DARABLISTA 12 7 6 10 18 17 3 19 4 11 13 23 24 22 21 20 8 25 5 1 2 9 25 1 CSAVARCSOMAG 24 4 RÖGZÍTÕLÉC 24x34x480 23 1 ÜVEG 435x435x2 22

Részletesebben

MASSZÁZS RENDSZEREK JÓTÁLLÁSI JEGY HASZNÁLATI

MASSZÁZS RENDSZEREK JÓTÁLLÁSI JEGY HASZNÁLATI MASSZÁZS RENDSZEREK JÓTÁLLÁSI JEGY HASZNÁLATI UTASíTÁS - 2 - JÓTÁLLÁSI JEGY A HMR TÍPUSA JÓTÁLLÁSI JEGY JÓTÁLLÁSI JEGY A KÁD MEGNEVEZÉSE ÉS MÉRETEI GYÁRTÁSI SZÁM TELEPÍTÉS IDŐPONTJA VÁSÁRLÓI BLOKK SZÁMA

Részletesebben

KBE-1 típusú biztonsági lefúvató szelep család

KBE-1 típusú biztonsági lefúvató szelep család Kód: 485-0000.03g G É P K Ö N Y V KBE-1 típusú biztonsági lefúvató szelep család Készült: 2002.07.01. TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános ismertetés 2. Műszaki adatok 3. Szerkezeti felépítés, működés 4. Átvétel,

Részletesebben

Twist kerámia tetõcserép

Twist kerámia tetõcserép A cserépcsalád kerámia elemei A cserépfedés nézete TWIST alapcserép TWIST szellõzõcserép TWIST hófogócserép,-0, db / m db / szarufaköz, min. db / 0 m táblázat szerint TWIST jobbos szegõcserép,-,0 db /

Részletesebben

MEGJEGYZÉS ENGEDÉLY SZÁM: MORA 3430: D 0663 C 111 MORA 3430: D 0663 C 111

MEGJEGYZÉS ENGEDÉLY SZÁM: MORA 3430: D 0663 C 111 MORA 3430: D 0663 C 111 Tisztelt vásárló, MORA termék megvásárlásával Ön egy korszerű elektromos tűzhely tulajdonosa lett. Kívánjuk, hogy készülékünk sokáig gond nélkül szolgálja Önt. Mivel kezelése bizonyos alapelvek betartását

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK GRAVITÁCIÓS SZENNYVÍZELVEZETŐ RENDSZEREK ÉPÍTÉSÉNÉL

KÖVETELMÉNYEK GRAVITÁCIÓS SZENNYVÍZELVEZETŐ RENDSZEREK ÉPÍTÉSÉNÉL KÖVETELMÉNYEK GRAVITÁCIÓS SZENNYVÍZELVEZETŐ RENDSZEREK ÉPÍTÉSÉNÉL SOPRONI VÍZMŰ Zrt. Sopron, 2016. Tartalomjegyzék 1. CSATORNÁK 1.1. Gerinccsatorna 1.2. Bekötő csatorna 2. TISZTÍTÓ AKNÁK, IDOMOS TISZTÍTÓ

Részletesebben

Thermo-Block Magyarország Kft. Előadó Beke János Tulajdonos-ügyvezető

Thermo-Block Magyarország Kft. Előadó Beke János Tulajdonos-ügyvezető Thermo-Block Magyarország Kft. Előadó Beke János Tulajdonos-ügyvezető Thermo-Block Magyarország Kft. A Thermo-Block Magyarország Kft. magyar, magántulajdonú társaság. Fő profilja a polisztirol alapú Thermo-Block

Részletesebben

Tálalószekrény mint térelválasztó elem

Tálalószekrény mint térelválasztó elem Tálalószekrény mint térelválasztó elem Csak előnyös tulajdonságok Tálalószekrény mint térelválasztó elem Ugyan mindennek két oldala van, ennél a térelválasztó elemnél azonban az egyik szebb, mint a másik.

Részletesebben

Schöck Tronsole AZT típus SCHÖCK TRONSOLE

Schöck Tronsole AZT típus SCHÖCK TRONSOLE Schöck Tronsole típus SCHÖCK TRONSOLE Monolit vasbeton pihenő és lépcsőházi fal közötti lépéshangszigetelés (beépítéskész teherhordó elemmel) Schöck Tronsole típus Lépcsőpihenő: Monolit vasbeton Lépcsőházi

Részletesebben

SZÁRNYASKAPU AUTOMATIKÁK

SZÁRNYASKAPU AUTOMATIKÁK SZÁRNYASKAPU AUTOMATIKÁK SZERELÉSI ÚTMUTATÓ ÉS TUDNIVALÓK AZ ÜZEMBEHELYEZŐ SZÁMÁRA Figyelmeztetések az üzembehelyezési és karbantartási kézikönyvhöz EZ A KÉZIKÖNYV KIZÁRÓLAG AZ ÜZEMBEHELYEZÉSRE KÉPZETT

Részletesebben

TIPPEK ÉS TANÁCSOK Fontos tudnivalók a parkettázásról

TIPPEK ÉS TANÁCSOK Fontos tudnivalók a parkettázásról TIPPEK ÉS TANÁCSOK Fontos tudnivalók a parkettázásról PALMA PARKETTA CSALÁD A parketta és a laminált padló hazánkban is nagy népszerûségnek örvendenek, hiszen higiénikusak, könnyen ápolhatók és rendkívül

Részletesebben

Az Ön kézikönyve ZANUSSI ZC 2051 http://hu.yourpdfguides.com/dref/667257

Az Ön kézikönyve ZANUSSI ZC 2051 http://hu.yourpdfguides.com/dref/667257 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI SZÜKSÉGLETEK INFORMÁCIÓK AZ EFFE 2 KIT HABARCSRÓL

BEÉPÍTÉSI SZÜKSÉGLETEK INFORMÁCIÓK AZ EFFE 2 KIT HABARCSRÓL BEÉPÍTÉSI SZÜKSÉGLETEK A füstcső beépítését a gyártó által rendelkezésre bocsátott útmutató alapján kell elvégezni, a javasolt elemek használatával. A füstcsövet egy tejesen sík, a füstcső súlyának megfelelő

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a hajléktalanok átmeneti szállásainak körében végzett kutatásról. 2008. március

BESZÁMOLÓ. a hajléktalanok átmeneti szállásainak körében végzett kutatásról. 2008. március BESZÁMOLÓ a hajléktalanok átmeneti szállásainak körében végzett kutatásról 2008. március A Hajléktalanokért Közalapítvány megbízásából készülő kutatás keretében a hajléktalan embereket ellátó intézmények

Részletesebben

ABSZORPCIÓS HÜTÖSZEKRÉNY KEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ A 552 E A 552 EM A 552 EBP 207.5017.02 1 Ajtó 2 Mélyhûtõtér 3 Normáltéri hûtõbordák 4 Hõfokszabályzó gomb 5 Szenzor 6 Polc Az A 552EBP hûtõszekrény bezárt

Részletesebben

Építéstechnológiai adatok

Építéstechnológiai adatok Kivitelezés 2 Tartalom Építéstechnológiai adatok........................................3 Anyagkezelés..................................................4 A teherhordó fõfalak építése.....................................5

Részletesebben

E-4. Alkalmazott anyagok és színek: 3060 Pásztó, Fő út 58. Hrsz.: 1799/2. Főhomlokzat színezési terv

E-4. Alkalmazott anyagok és színek: 3060 Pásztó, Fő út 58. Hrsz.: 1799/2. Főhomlokzat színezési terv Délkeleti homlokzat Figyelem! Ezen dokumentáció a ező szellemi tulajdona, szerzői jogi védelem alatt áll. Kivitelezési tevékenység csak a 0/00. (XII..) Kormányrendelet szerinti kiviteli ek Alkalmazott

Részletesebben

Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet kívánunk Önnek!

Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet kívánunk Önnek! Feladó: Pioneer Stúdiumok Tárgy: Pioneer Híradó 1. szám Dátum: 2011. január 7. 15:04:10 Mellékletek: oledata.mso image019.png image023.png image021.png image008.png image005.png image028.png 2011. január

Részletesebben

Bolero kerámia tetõcserép

Bolero kerámia tetõcserép A cserépcsalád kerámia elemei A cserépfedés nézete BOLERO alapcserép,-0, db / m BOLERO szellõzõcserép BOLERO hófogócserép db / szarufaköz, min. db / 0 m táblázat szerint BOLERO jobbos szegõcserép,-, db

Részletesebben

MUNKAANYAG. Forrai Jánosné. Előkészítő munka. A követelménymodul megnevezése: Monolit beton készítése I.

MUNKAANYAG. Forrai Jánosné. Előkészítő munka. A követelménymodul megnevezése: Monolit beton készítése I. Forrai Jánosné Előkészítő munka A követelménymodul megnevezése: Monolit beton készítése I. A követelménymodul száma: 0482-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-002-30 ELŐKÉSZÍTŐMUNKA

Részletesebben

Az áru megnevezése: Felhasználásra kész, gyárilag előkevert, por alakú, cement és mészkötésű, adalékanyagot tartalmazó száraz habarcs.

Az áru megnevezése: Felhasználásra kész, gyárilag előkevert, por alakú, cement és mészkötésű, adalékanyagot tartalmazó száraz habarcs. MŰSZAKI ADATLAP AQUANIL VÍZZÁRÓ VAKOLAT Az áru megnevezése: Felhasználásra kész, gyárilag előkevert, por alakú, cement és mészkötésű, adalékanyagot tartalmazó száraz habarcs. Alkalmazási terület: Különböző

Részletesebben

Építőrendszerek és dizájnelemek. Innovatív. Szisztematikus. Kiváló.

Építőrendszerek és dizájnelemek. Innovatív. Szisztematikus. Kiváló. Építőrendszerek és dizájnelemek Innovatív. Szisztematikus. Kiváló. HU A wedi termékek és rendszerek magas minőségi standardot képviselnek, amiért Európa-szerte számos tanúsítvánnyal tüntették ki őket.

Részletesebben

Alvás szebb környezetben Ez az álomba illő, minimalista, lapos kivitelű ágy, amely két éjjeliszekrénnyel egészül ki, a legújabb divatot követi.

Alvás szebb környezetben Ez az álomba illő, minimalista, lapos kivitelű ágy, amely két éjjeliszekrénnyel egészül ki, a legújabb divatot követi. Minimáldesingos ágy Alvás szebb környezetben Ez az álomba illő, minimalista, lapos kivitelű ágy, amely két éjjeliszekrénnyel egészül ki, a legújabb divatot követi. 1 Bevezetés Egyszerű és lapos : ma is

Részletesebben

Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése SH/4/5

Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése SH/4/5 Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése SH/4/5 Varga Attila http://www.ofi.hu/sh45 Alapadatok Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) SH/4/5 kódszámú, Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése

Részletesebben

M típusú fokozatkapcsoló. Üzemeltetési utasítás

M típusú fokozatkapcsoló. Üzemeltetési utasítás M típusú fokozatkapcsoló Üzemeltetési utasítás 2 Tartalomjegyzék Tartalom 1 Általános elöírások 1.1 Biztonsági elöírások 5 1.2 Elöírásszerü használat 5 2 Felépítés/Kivitelek 6 3 Szállítás 7 4 A fokozatkapcsoló

Részletesebben

A termékenység területi különbségei

A termékenység területi különbségei 2009/159 Összeállította: Központi Statisztikai Hivatal www.ksh.hu III. évfolyam 159. szám 2009. november 19. A termékenység területi különbségei A tartalomból 1 A termékenység szintjének területi változása

Részletesebben

HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA BŐVÍTÉSE MELEGÍTŐ KONYHÁVAL ÉS ÉTKEZŐVEL 3021 LŐRINCI, SZABADSÁG TÉR 18. Hrsz: 1050 KIVITELI TERV STATIKAI MUNKARÉSZ

HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA BŐVÍTÉSE MELEGÍTŐ KONYHÁVAL ÉS ÉTKEZŐVEL 3021 LŐRINCI, SZABADSÁG TÉR 18. Hrsz: 1050 KIVITELI TERV STATIKAI MUNKARÉSZ . HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA BŐVÍTÉSE MELEGÍTŐ KONYHÁVAL ÉS ÉTKEZŐVEL 3021 LŐRINCI, SZABADSÁG TÉR 18. Hrsz: 1050 KIVITELI TERV STATIKAI MUNKARÉSZ ÉPÍTTETŐ: LŐRINCI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 3021 LŐRINCI,

Részletesebben

6301 8048 2000/12 HU Szakemberek számára. Szerelési utasítás. Logamatic 4313 szabályozókészülék. A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni

6301 8048 2000/12 HU Szakemberek számára. Szerelési utasítás. Logamatic 4313 szabályozókészülék. A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni 6301 8048 2000/12 HU Szakemberek számára Szerelési utasítás Logamatic 4313 szabályozókészülék A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni Impresszum A készülék megfelel a rá vonatkozó szabványok és irányelvek

Részletesebben

VIZSGÁLÓLÁMPA FÜL-ORR-GÉGÉSZETI CÉLRA

VIZSGÁLÓLÁMPA FÜL-ORR-GÉGÉSZETI CÉLRA MEDIROLL Orvostechnikai Kft. 4032 Debrecen, Postakert u. 10. (52) 533-737, 533-738 Fax: (52) 534-446 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ VIZSGÁLÓLÁMPA FÜL-ORR-GÉGÉSZETI CÉLRA Típus: EL - 02F A készülék gyártási száma:

Részletesebben

Beton- és acélalapzat ABS SB 900-2500, XSB 900-2750 áramláskeltőkhöz

Beton- és acélalapzat ABS SB 900-2500, XSB 900-2750 áramláskeltőkhöz Beton- és acélalapzat ABS SB 900-2500, XSB 900-2750 áramláskeltőkhöz 1 597 0751 HU 01.2014 hu Szerelési útmutató Az eredeti útmutató fordítása www.sulzer.com Szerelési útmutató betonalapzathoz SB 900-1200

Részletesebben

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG Közlekedésrendészeti Főosztály A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA A táblázatok a RobotZsaru Neo és a megyei rendőr-főkapitányságok

Részletesebben

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG Közlekedésrendészeti Főosztály A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA A táblázatok a RobotZsaru Neo és a megyei rendőr-főkapitányságok

Részletesebben

31 582 13 0100 31 01 Cserépkályha-készítő Kályhás

31 582 13 0100 31 01 Cserépkályha-készítő Kályhás 10/007 (II. 7.) SzMM rendelettel módosított 1/006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG Közlekedésrendészeti Főosztály A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA A táblázatok a RobotZsaru Neo és a megyei rendőr-főkapitányságok

Részletesebben

Haka mûanyag- és alumínium-betétes csõvezeték rendszer

Haka mûanyag- és alumínium-betétes csõvezeték rendszer Haka mûanyag- és alumínium-betétes csõvezeték rendszer Magyarországon forgalomba került Haka csõvezeték rendszert három fõ csoportra oszthatjuk: 5 rétegû alumíniumbetétes csõ (1. ábra) 5 rétegû padlófûtéscsõ

Részletesebben

TETÕ HELYETT MONDD: Bramac Naptetõ Beépítési Útmutató

TETÕ HELYETT MONDD: Bramac Naptetõ Beépítési Útmutató TETÕ HELYETT MONDD: Bramac Naptetõ Beépítési Útmutató Tartalom Bramac Naptetõ méretei 02 Függesztés-beemelés 03 Raklap lecsavarozása 03 Rögzítõlécek elhelyezése 04 Bramac Naptetõ helyzetének meghatározása

Részletesebben

ÁRLISTA 2010 www.schiedel.hu megrendeles@schiedel.hu

ÁRLISTA 2010 www.schiedel.hu megrendeles@schiedel.hu ABSOLUT UNI*** PLUS SR QUADRO BARBECUES ÁRLISTA 2010 www.schiedel.hu megrendeles@schiedel.hu Érvényes 2010. február 1-tôl általános forgalmi adó nélkül. Telephelyi nettó ár, gépkocsira rakva, a komplett

Részletesebben

Tangó+ kerámia tetõcserép

Tangó+ kerámia tetõcserép 0 A cserépcsalád kerámia elemei A cserépfedés nézete TANGÓ+ alapcserép,-0, db / m TANGÓ+ szellőzőcserép TANGÓ+ hófogócserép db / szarufaköz, min. db / 0 m táblázat szerint TANGÓ+ jobbos szegőcserép,-,0

Részletesebben

őszi 29.900,- 2.860,- hangulatban! Ft/kaloda Ft/m 2 tegye még kényelmesebbé otthonát! www.ujhazcentrum.hu Az akció időtartama: 2011. október 3-31.

őszi 29.900,- 2.860,- hangulatban! Ft/kaloda Ft/m 2 tegye még kényelmesebbé otthonát! www.ujhazcentrum.hu Az akció időtartama: 2011. október 3-31. őszi hangulatban! tegye még kényelmesebbé otthonát! Kalodás tüzifa Hasított keményfa, méretrevágott (25-30 cm), kandallókész - cser, bükk, tölgy vegyesen - 1 kaloda: 1,0 x 1,0 x 1,7 m - 1 kaloda 1,7 m

Részletesebben

Födémrendszerek Alkalmazástechnika. www.leier.eu

Födémrendszerek Alkalmazástechnika. www.leier.eu Födémrendszerek Alkalmazástechnika MAGASÉPÍTÉS LEIER ÉPÍTŐANYAG-ÜZEMEK Devecser-Téglagyár 8460 Devecser, Sümegi út telefon: 88/512-600 fax: 88/512-619 e-mail: devecser@leier.hu Gönyű-Betonelemgyár 9071

Részletesebben

ÉPÍTÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁS

ÉPÍTÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁS GYÖNGYÖSOROSZI ÜZEM BŐVÍTÉSE ÉPÍTÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁS 3211 Gyöngyösoroszi (HRSZ.: 703/3) Budapest, 2016 március Tartalomjegyzék: Előzmények, tervezési feladat I. Alapozás 1.1. Alapozási terv 1.2. Lehorgonyzó

Részletesebben

Otthoni hospice Magyar Hospice-Palliatív Egyesület értekezlete Budapest, 2009. április 24. Morvai Tünde

Otthoni hospice Magyar Hospice-Palliatív Egyesület értekezlete Budapest, 2009. április 24. Morvai Tünde Otthoni hospice Magyar Hospice-Palliatív Egyesület értekezlete Budapest, 2009. április 24. Morvai Tünde Otthoni hospice Az otthoni hospice ellátás finanszírozására az irányadó jogszabály a 43/1999. (III.3.)

Részletesebben

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG Közlekedésrendészeti Főosztály A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA A táblázatok a RobotZsaru Neo és a megyei rendőr-főkapitányságok

Részletesebben

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG Közlekedésrendészeti Főosztály A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA A táblázatok a RobotZsaru Neo és a megyei rendőr-főkapitányságok

Részletesebben

Thermo-Block Hőszigetelt Energiatakarékos Építési Rendszer, A+ és passzív házak építőanyaga. Előadó: Beke János Tulajdonos-ügyvezető

Thermo-Block Hőszigetelt Energiatakarékos Építési Rendszer, A+ és passzív házak építőanyaga. Előadó: Beke János Tulajdonos-ügyvezető Thermo-Block Hőszigetelt Energiatakarékos Építési Rendszer, A+ és passzív házak építőanyaga Előadó: Beke János Tulajdonos-ügyvezető Thermo-Block Magyarország Kft A Thermo-Block Magyarország Kft magyar

Részletesebben

Pályázati felhívás és működési szabályzat. Klebelsberg Képzési Ösztöndíj. 2013/2014 tanév

Pályázati felhívás és működési szabályzat. Klebelsberg Képzési Ösztöndíj. 2013/2014 tanév Pályázati felhívás és működési szabályzat Klebelsberg Képzési Ösztöndíj 2013/2014 tanév Az emberi erőforrások minisztere (a továbbiakban: miniszter) a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjról szóló 52/2013.(II.25)

Részletesebben

Államvizsga kérdések Geotechnika Szakirány

Államvizsga kérdések Geotechnika Szakirány Államvizsga kérdések Geotechnika Szakirány 1. Ismertesse az állékonyság alapkérdését. 2. Ismertesse szabadon álló és megtámasztott földtestek egyensúlyi kérdését! 3. Ismertesse a földmunkák végzése során

Részletesebben